Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Δημοσιοποίηση στοιχειών ταυτότητας και φωτογραφιών δύο ημεδαπών κατηγορούμενους για κακουργηματική απάτη



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κακουργηματική απάτη.

Ειδικότερα :

Συνελήφθησαν 5 Μαρτίου 2018 το μεσημέρι ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο άτομα για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας.

Πρόκειται για ζευγάρι ημεδαπών, ένας άνδρας ηλικίας 48 και μία γυναίκα 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς οι προαναφερόμενοι σε περιοχή των Σερρών, τη στιγμή που παραλάμβαναν χρηματικό ποσό των 350 ευρώ από 83χρονη, δήθεν για την ανέγερση ναΐσκου στην αυλή του σπιτιού της.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το ανδρόγυνο τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, επισκέπτονταν ανά τακτά διαστήματα την 83χρονη και της αποσπούσαν χρηματικά ποσά με διάφορα προσχήματα όπως την ανέγερση ναΐσκου στην αυλή της, αφαιρώντας της συνολικά πάνω από 30.000 ευρώ.

Από την κατοχή τους κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.

Ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Πρόκειται για τους:

Α) ΓΙΟΒΑΝΗ Ελένη του Μιχαήλ και της Κωνσταντινιάς, γεννηθείσα την 01-10-1973 στις Σέρρες.




Β) ΑΡΓΥΡΙΟΥ Δημήτριο του Βασιλείου και της Αναστασίας, γεννηθείς την 08-12-1970 στις Σέρρες.




Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, με ισχύ έως την 10 Απριλίου 2018, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23210-90805 και 23210-20140 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και στον τηλεφωνικό αριθμό 23210-90800 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Παρεμβάσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών μόνο Ν.Δ. - ΚΚΕ και ανεξάρτητου για την απελευθέρωση των στρατιωτικών



Το θέμα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία κατήγγειλαν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο ευρωβουλετής του ΚΚΕ Κωνσταντίνος Παπαδάκης και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, κρατούνται παράνομα, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία, και «απαίτησε» από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την Ολομέλεια του Σώματος «άμεση αντίδραση στην ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος κράτους μέλους και απαρέγκλιτη τήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας εκ μέρους της, ώστε να επιστρέψουν άμεσα οι Έλληνες στρατιωτικοί στην Ελλάδα.

«Καταγγέλλουμε τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή τους», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «εγκαλώντας τις δυνάμεις - μεταξύ αυτών και την ελληνική κυβέρνηση - που προωθούν την πολιτική της γεωστρατηγικής αναβάθμισης», ότι μιλούν «για λογαριασμό μεγάλων οικονομικών ομίλων και τους ανταγωνισμούς τους σε βάρος των λαών».

Ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς ζήτησε την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του ιδίου του Προέδρου του Αντόνιο Ταγιάνι προς τις τουρκικές αρχές για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παράνομα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης στην Τουρκία.

Απαντώντας άμεσα στο αίτημα του κ. Μαριά ο Αντόνιο Ταγιάνι δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει το ζήτημα προσωπικά και να το θέσει στον επιτετραμμένο στην ΕΕ πρέσβη της Τουρκίας.


Από kathimerini.grΠαρεμβάσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών


Σκυλάκι πέθανε από ασφυξία σε πτήση γιατί το έβαλαν στο ντουλαπάκι των χειραποσκευών



Μέλος του πληρώματος πτήσης της εταιρείας United Airlines, αντιμετώπισε ένα σκυλάκι ως αποσκευή και το σκότωσε!

Ο σκύλος, πέθανε από ασφυξία αφού τον είχαν βάλει στον χώρο χειραποσκευών αεροπλάνου, έπειτα από το επίμονο αίτημα ενός μέλους του πληρώματος της αεροπορικής εταιρείας United Airlines. Όλα έγιναν στη διάρκεια της πτήσης από το Χιούστον στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρεία παραδέχθηκε ότι ευθύνεται για τον θάνατο του σκύλου, επισημαίνοντας ότι το γαλλικό μπουλντόγκ δεν θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί εκεί.

«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει σημειωθεί ποτέ», ανέφερε η United Airlines σε ανακοίνωσή της, στην οποία εκφράζει «τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια».

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου μπήκε στο αεροπλάνο με τα δύο παιδιά της, εκ των οποίων το ένα βρέφος, και τον σκύλο, ο οποίος βρισκόταν σε ειδική τσάντα μεταφοράς κατοικιδίων. Μέλος του πληρώματος της ζήτησε να τοποθετήσει την τσάντα στο ντουλαπάκι για τις χειραποσκευές.

«Η ιδιοκτήτρια παρακαλούσε να μην βάλουν την τσάντα στο ντουλαπάκι», είπε μια επιβάτης. «Έλεγε «είναι ο σκύλος μου μέσα, όχι, είναι ο σκύλος μου». Το μέλος του πληρώματος ωστόσο συνέχισε να της το ζητεί, λέγοντας ότι είναι επικίνδυνο να παραμείνει η τσάντα εκεί που βρισκόταν, διότι ήταν έξοδος κινδύνου», πρόσθεσε η αυτόπτης μάρτυρας.

Το συμβάν αυτό ενδέχεται να προκαλέσει νέες επικρίσεις εναντίον της United Airlines. Σάλος είχε προκληθεί πέρυσι όταν ένας 69χρονος Αμερικανός γιατρός εκδιώχθηκε με τη βία από μια πτήση της αεροπορικής εταιρείας, η οποία ήταν υπερπλήρης, παρά τα παρακάλια του. Το βίντεο με το συμβάν, το οποίο τράβηξε κάποιος επιβάτης με το κινητό του τηλέφωνο είχε γίνει viral μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. Η United Airlines τελικά αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.

Τον Μάρτιο του 2017 η εταιρεία είχε βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο επειδή είχε διώξει από πτήση της δύο έφηβες που φορούσαν κολάν, με τη δικαιολογία ότι θα πρέπει να ακολουθούν κάποιους ενδυματολογικούς κανόνες επειδή είχαν στην κατοχή τους δωρεάν εισιτήρια.


Πηγή : newsit.gr


63 χρόνια φυλακή σε παπά για κακοποίηση ανήλικου αγοριού



Ο 72χρονος ιερέας Κάρλος Λόπες Βαλντές «κρίθηκε ένοχος για βιασμό και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 63 ετών», ανακοίνωσε η ένωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Cencos.

Το θύμα, ο Χεσούς Ρομέρο Κόλιν, ο οποίος είναι σήμερα 33 ετών, κακοποιείτο σεξουαλικά από τον ιερέα για περισσότερο από μια δεκαετία. Κατηγορεί τη μεξικανική Καθολική Εκκλησία ότι αγνοούσε τις καταγγελίες του όταν υφίστατο την κακοποίηση.

Ο 33χρονος άνδρας βεβαίωσε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος του απάντησε σε επιστολή του. Του ζήτησε συγγνώμη εξ ονόματος της Καθολικής Εκκλησίας.

Οι δικηγόροι του θύματος και της ένωσης Cencos ετοιμάζονται να κινηθούν κατά της Καθολικής Εκκλησίας για να εξασφαλίσουν οικονομική αποζημίωση.

Το 1997 ξέσπασε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα παιδεραστίας όταν μια ομάδα οκτώ πρώην μελών του τάγματος των «Λεγεωνάριων του Χριστού» κατηγόρησαν για σεξουαλική κακοποίηση τον ιδρυτή του, τον Μεξικάνο Μαρσιάλ Μασιέλ. Ζούσε διπλή ζωή έχοντας δύο γυναίκες και πολλά παιδιά, επίσης θύματά του.

Έπειτα από διαψεύσεις για δεκαετίες από την ιεραρχία των Καθολικών, ο ιερέας απομακρύνθηκε από τη θέση του. Ωθήθηκε να πάρει σύνταξη για να ζήσει το υπόλοιπο του βίου του «με προσευχή και μετάνοια». Πέθανε το 2008 σε ηλικία 87 ετών χωρίς ποτέ να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης.



Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Εξιχνιάσθηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας που σημειώθηκε μεταξύ αλλοδαπών στις 27-1-2018 στην περιοχή των Πατησίων



Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ένοπλη συμπλοκή και η απόπειρα ανθρωποκτονίας που σημειώθηκε μεταξύ αλλοδαπών, στις 27-1-2018 στην περιοχή των Πατησίων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, βραδινές ώρες της 27-1-2018 σημειώθηκε ένοπλη συμπλοκή στην συμβολή των οδών Λιοσίων και Ξένου στα Πατήσια, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίσθηκε σοβαρά, από πυροβόλο όπλο, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας. Στον τόπο της συμπλοκής είχαν βρεθεί εννέα (9) κάλυκες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το θύμα είχε μεταβεί στο σημείο προκειμένου να συναντήσει 36χρονο υπήκοο Αλβανίας, με το οποίο είχαν οικονομικές διαφορές από αγοροπωλησία ναρκωτικών. Τότε συνεπλάκησαν και αντάλλαξαν πυρά με πιστόλια που έφεραν μαζί τους, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του 28χρονου.

Σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, δυνάμει του οποίου και συνελήφθη.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή και εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο 36χρονος δράστης.


Έτσι λειτουργούν τα καθεστώτα! Προσπάθεια φθηνού αντιπερισπασμού μέσω της Novartis




Επιχείρηση να ξεχαστεί ο οπλοφόρος φίλος του Αλέξη Τσίπρα Ιβάν Σαββίδης και οι φυλακισμένοι στρατιωτικοί στην Τουρκία που δείχνουν ακόμα μία φορά το πόσο επικίνδυνη και ανίκανη είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Διαβάσαμε το ρεπορτάζ του Γιώργου Μπουρδάρα στην Καθημερινή

Εντονο άρωμα προσπάθειας «αντιπερισπασμού» εξέπεμψε, κατά την εκτίμηση πολλών χθες στη Βουλή, με την έναρξή της κιόλας, η νέα συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Θ. Δρίτσας ενημέρωσε με συνοπτικό τρόπο τα μέλη της ότι από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς στάλθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για έγγραφα τα οποία σχετίζονται με τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά. Οπως καταδείχθηκε, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, επρόκειτο για δύο επίσημα και τυπικού χαρακτήρα έγγραφα της εταιρείας μέσω των οποίων ζητούσαν από τον τότε πρωθυπουργό συνάντηση προκειμένου να τον ενημερώσουν για το έργο της, προτείνοντας εναλλακτικά συνάντηση μαζί του στο Νταβός (το 2013) όπου αναμενόταν να μεταβεί για να συμμετάσχει στο εκεί οικονομικό φόρουμ. Ωστόσο, ούτε εκείνη τη χρονιά ούτε την επόμενη μετέβη ο κ. Σαμαράς στο Νταβός, ενώ ούτε ειδική συνάντηση υπήρξε στην Αθήνα. Τούτων δοθέντων, στελέχη προσκείμενα στον κ. Σαμαρά σχολίαζαν: «Συνεχίζονται οι γελοιότητες της συμμορίας».

Η επιλεκτική πρώτη «διαρροή» περί του περιεχομένου των «νέων» στοιχείων αφορά, επίσης, μία λευκή σελίδα του γραφείου του πρωθυπουργού με γραμμένα πάνω της το όνομα του κ. Χρ. Σταϊκούρα –τότε υπουργού– και δύο τηλέφωνά του, καθώς και ένα cd με δεκάδες «ηλεκτρονικά αρχεία», στα αγγλικά, από όσα είχαν κατασχεθεί από τις Αρχές σε έρευνα που έγινε στα γραφεία της Novartis.

Αν και προγραμματισμένη για τη χθεσινή συνεδρίαση ήταν η προσέλευση του πρώην υπουργού Ευ. Βενιζέλου, προκειμένου να εκθέσει και προφορικά τις ενστάσεις του περί ακυρότητας της όλης διαδικασίας, και ενώ στους διαδρόμους της Βουλής αντηχούσε ο δυσμενής για την κυβέρνηση πολιτικός θόρυβος αναφορικά με τα πρωτοφανή έκτροπα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την αναγγελία της άφιξης στη Βουλή «συμπληρωματικών στοιχείων» από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Η σύντομη αυτή ενημέρωση, εκ μέρους του κ. Δρίτσα, προκάλεσε ένταση στην αίθουσα της συνεδρίασης, με βουλευτές της πλειοψηφίας να φέρονται να επισημαίνουν ότι πρόκειται για σοβαρή εξέλιξη. Μάλιστα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Παρασκευόπουλος φέρεται να ζήτησε έως και την αναβολή της ακρόασης του κ. Βενιζέλου, αίτημα το οποίο κατόπιν αντιδράσεων της αντιπολίτευσης απορρίφθηκε.

Ο πρώην υπουργός έως αργά χθες το βράδυ εξέθετε τις γνωστές θέσεις και ενστάσεις του. Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο των πιέσεων της αντιπολίτευσης η προκαταρκτική επιτροπή να προχωρήσει σε βάθος έρευνα της υπόθεσης –και να ακυρωθούν τα όποια σχέδια για «κλείσιμο του φακέλου» από την πλειοψηφία, και επιστροφή του στη Δικαιοσύνη με την επίκληση της θεωρίας της «αναρμοδιότητας» της Βουλής–, ο κ. Θ. Παπαθεοδώρου (ΔΗΣΥ) φέρεται να ζήτησε και εγγράφως την αποστολή πρόσκλησης για να προσέλθουν και να καταθέσουν, «σε πρώτη φάση», οι: Κ. Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Suzanne Kohout σημερινή πρόεδρος της εταιρείας και οι τρεις «προστατευόμενοι» μάρτυρες.

Την ίδια στιγμή, σημαντική χαρακτηρίζεται η εξέλιξη σε μιαν άλλη υπόθεση που απασχολεί τον πολιτικό κόσμο, μάλιστα και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο: Το Επιστημονικό Συμβούλιο σε έκθεσή του φέρεται να στηρίζει την επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης, βουλευτές της οποίας είχαν ζητήσει να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Π. Καμμένος για την υπόθεση των βλημάτων. Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία, διά της προέδρου της Επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, επιχείρησε πολλές φορές να ακυρώσει αυτή την πρόσκληση, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, έως και επιστολή διαμαρτυρίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον πρόεδρο της Βουλής.



81χρονος παρενόχλησε νεαρή κοπέλα μέσα σε αστικό λεωφορείο!



Για σεξουαλική παρενόχληση κατήγγειλε έναν ηλικιωμένο, νεαρή Λαμιώτισσα την ώρα που βρισκόταν στο αστικό για να πάει στη δουλειά της.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 10:00' το πρωί της Τετάρτης (14/3) με αρνητικό πρωταγωνιστή έναν ηλικιωμένο 81 ετών.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, η οποία πήρε το αστικό λεωφορείο από τη Ροδίτσα, ο 81χρονος ανέβηκε στη Μεγάλη βρύση και έπιασε θέση δίπλα της και άρχισε να τρίβεται πάνω της.

Η κοπέλα τραβήχτηκε όσο μπορούσε κι όταν το αστικό σταμάτησε στην πλατεία Πάρκου πήγε και κατήγγειλε το περιστατικό στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή.

Όπως ανέφερε η ίδια η κοπέλα, ο συγκεκριμένος ηλικιωμένος το είχε ξανακάνει αυτό στην ίδια, αλλά και σε άλλες νεαρές γυναίκες, γι' αυτό και θέλησε να το καταγγείλει αφού πείστηκε ότι δεν πρόκειται για ένα τυχαίο περιστατικό.

Ο ηλικιωμένος προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο για τα περαιτέρω.


Πηγή: lamiareport.gr


Αλητεία! Έκλεψαν το αναπηρικό καρότσι από καρκινοπαθή μέσα στο νοσοκομείο!



Σύμφωνα με το ekriti.gr σε νοσοκομείων του Ηρακλείου, έκλεψαν το αναπηρικό καροτσάκι καρκινοπαθούς γυναίκας με κινητικά προβλήματα.

«Αν και έγραφε και ονοματεπώνυμο πάνω, αυτό δεν εμπόδισε το δράστη να το πάρει», αναφέρει ο πολίτης στο ekriti.gr

Όπως σημειώνει η ίδια, το συμβάν έγινε στις 24 Γενάρη και ήρθε στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες, καθώς έχει παραστεί η ανάγκη για να βρεθεί ένα αναπηρικό καρότσι για έναν συμπολίτη μας που είναι ΑΜΕΑ έχει κινητικά προβλήματα και εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχει μέσο να μετακινείται.

Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε νοσοκομεία όλης της Ελλάδας, κακοποιοί ανεξέλεγκτοι να λυμαίνονται τους χώρους των νοσοκομείων και μπροστά στους ασθενείς και τους συνοδούς να τους κλέβουν ό,τι μπορούν, από τσάντες, αναπηρικά καροτσάκια, μέχρι και αυτοκίνητα από το πάρκινγκ των νοσοκομείων.




Στη Λεμεσό το ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil



Στο λιμάνι Λεμεσού κατέπλευσε το πρωί  της Τετάρτης το ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil, το Ocean Investigator, το πρώτο από τα δύο που θα διενεργήσουν αρχαιολογικές και περιβαλλοντικές έρευνες στο τεμάχιο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το σκάφος, υπό σημαία Παναμά, που θα διενεργήσει αρχαιολογικές έρευνες, δηλώθηκε ότι θα παραμείνει στο λιμάνι έως και τις 24 Μαρτίου. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο λιμενάρχης, αυτή είναι μια συνήθης πρακτική και δεν σημαίνει ότι το σκάφος θα παραμείνει ελλιμενισμένο για όλο το δεκαήμερο.

Το πλοίο θα ανεφοδιαστεί και θα παραλάβει αναγκαίο εξοπλισμό. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, ενώ έπλεε χθες ανοικτά της Τουρκίας είχε κλείσει τα συστήματα αναγνώρισης για 24 ώρες και τα άνοιξε τα ξημερώματα, ανοικτά του Ακρωτηρίου Λεμεσού.

Οι έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες με τη χρήση υποβρύχιων ρομπότ στα σημεία όπου αναμένεται να γίνουν γεωτρήσεις.

Το δεύτερο σκάφος, το Ocean Surveyor, που θα διενεργήσει περιβαλλοντικές έρευνες, βρίσκεται ανοικτά της Χάιφα και διεξάγει έρευνες για λογαριασμό του Ισραήλ. Οι γεωτρήσεις της ExxonMobil αναμένεται να ξεκινήσουν το Φθινόπωρο.


TO BHMA


Πτώμα γυναίκας σε πάρκο του Ηρακλείου



Συναγερμός έχει σημάνει αυτήν την ώρα στις αρχές του τόπου για ένα πτώμα γυναίκας που εντοπίστηκε σε πάρκο του Ηρακλείου.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το άψυχο σώμα της γυναίκας εντοπίστηκε από περαστικούς στο πάρκο Νεολαίας όπου βρίσκεται στην αρχή της Δούκος Μποφόρ, απέναντι από την πύλη του Αγίου Γεωργίου.



Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας αλλά και ο ιατροδικαστής ο οποίος προχώρησε σε μία πρώτη αυτοψία. Πρόκειται για μία γυναίκα, Ελληνίδα, ηλικίας 35 με 40 ετών. Ο θάνατός της επήλθε πριν κάποιες ημέρες ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως η άτυχη γυναίκα έπεσε από τα τείχη ωστόσο ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ατύχημα ή αυτοκτονία.



Λίγο μετά τις 11 το πρωί η σορός της άτυχης γυναίκας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η νεκροψία – νεκροτομή.



Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η σορός να ανήκει σε άτομο που αναζητείται τα τελευταία 24ωρα γι’ αυτό και συγγενικό πρόσωπο μεταβαίνει στο ΠΑΓΝΗ προκειμένου να διαπιστωθεί αν “στέκει” το συγκεκριμένο σενάριο.

Πηγή : cretapost.gr



Στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους εμφανίστηκε ο υπαρχιφύλακας του Σαββίδη



Μέρες εξαφανισμένος όπως και ο Ιβάν Σαββίδης επιτέλους εμφανίστηκε ο αστυνομικός δίνοντας το παρών στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπαρχιφύλακας συνοδός του Ιβάν Σαββίδης μετά τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα είχε εξαφανιστεί και εμφανίστηκε μετά από τη παρέλευση του αυτοφώρου, με τη δικογραφία να έχει διαβιβαστεί αμελλητί στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Ο αστυνομικός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την υπηρεσιακή του συμπεριφορά, να περιγράψει τα γεγονότα κι αν είχε ενημερωθεί για τις αναζητήσεις σε βάρος του. Καθως και γιατί δεν ανέφερε στους ανωτέρους του την συμπεριφορά του Σαββίδη εφόσον τον είχε συλλάβει πρώτα βλέποντας τον να οπλοφορεί παράνομα μέσα σε αγωνιστικό χώρο.

Για τις ενέργειές του έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα και θα εξεταστεί αν θα παραμείνει στη φύλαξη του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ ή θα μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία.


Μητσοτάκης : Καθήκον μου να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει μια αποτυχημένη χώρα



Το στίγμα της πολιτικής του για όλα τα θέματα της επικαιρότητας έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Center of Strategic and International Studies, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ανοιχτή συζήτηση, ανέλυσε τις απόψεις του, τόσο για τα θέματα της οικονομίας όσο και της τρέχουσας γεωπολιτικής συγκυρίας, προσπαθώντας να εστιάσει στη «μεγάλη εικόνα» που αφορά το αύριο της Ελλάδας μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και τη λεγόμενη επιστροφή στην «κανονικότητα».

Βασικός άξονας της ανάλυσης του κ. Μητσοτάκη ήταν η σύνδεση της γεωπολιτικών θεμάτων με την οικονομία, καθώς εξέφρασε την πεποίθηση πως μόνο μια Ελλάδα με υγιείς οικονομικές βάσεις θα μπορέσει να επιτελέσει έναν ισχυρό περιφερειακό ρόλο.

«Θέλω να μιλήσω γι' αυτά τα θέματα, διότι σε μεγάλο βαθμό θα καθορίζουν το μέλλον της χώρας. Και όσο θέλουμε να μιλήσουμε για το γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, εάν η Ελλάδα δεν είναι ισχυρή οικονομικά, δεν έχουμε να διαδραματίσουμε μεγάλο ρόλο από γεωπολιτική άποψη».

Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, το μήνυμα που εξέπεμψε στην αμερικανική πλευρά είναι πως σε ένα ραγδαία επιδεινωμένο και επικίνδυνο γεωπολιτικό περιβάλλον, η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει ένα φάρος σταθερότητας.

«Όταν οι ΗΠΑ κοιτάζουν μια περιοχή, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, νομίζω ότι το μήνυμα είναι ότι μπορείτε να θεωρείτε την Ελλάδα ως έναν αξιόπιστο σύμμαχο σε μια πολύ απρόβλεπτη γειτονιά» τονισε.

Οικονομία

Όσον αφορά την οικονομία, σημείωσε πως το μεγάλο στοίχημα είναι η διατήρηση της ανάπτυξης μέσα από ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που θα στηρίζεται στην προσέλκυση επενδύσεων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην εφαρμογή δύσκολων αλλά απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

«Το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής εξυγίανσης έχει ήδη πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, αλλά αυτό που δεν έχει γίνει με αρκετή έμφαση είναι οι πραγματικές βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν την οικονομία μας πραγματικά ανταγωνιστική και θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης».

Για τον λόγο αυτό, κ. Μητσοτάκης τόνισε πως υποστηρίζει «μια επιθετική μεταρρυθμιστική ατζέντα που θα εστιάσει στις σημαντικές δυνατότητες της Ελλάδας να προχωρήσει».

Τουρκία

Σχετικά με τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την 'Αγκυρα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, ενώ δεν παρέλειψε να απευθύνει και δημόσια έκκληση για την άμεση επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατούνται στις τουρκικές φυλακές.

«Καλώ την Τουρκία, δημοσίως, να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς το συντομότερο δυνατό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο πρέπει να είναι έγκλειστοι σε φυλακή υψίστης ασφάλειας. Και αυτό είναι ένα μικρό συμβάν. Δεν πρέπει να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό διπλωματικό επεισόδιο».

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να ασκήσει κρητική στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας πως υποτίμησε αρχικά τη σοβαρότητα του γεγονότος, ενώ την κατηγόρησε και για πολυφωνία που, όπως είπε, λειτουργεί αρνητικά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

«Νομίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση υποτίμησε τη σημασία του συμβάντος. Και σαφώς ένα από τα θέματα που έχω με την ελληνική κυβέρνηση είναι ότι μοιάζει να μιλάει με δύο φωνές. Διαφορετικές προσεγγίσεις υιοθετούνται από τον πρωθυπουργό. Διαφορετικές προσεγγίσεις υιοθετούνται από τον υπουργό 'Αμυνας κ. Καμμένο. Και αυτό είναι εξαιρετικά προβληματικό. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει σήμερα να παρουσιάσει ένα ενιαίο μέτωπο».

Τέλος, επανέλαβε τον φόβο πως υπάρχει ο κίνδυνος ένα μικρό περιστατικό να εξελιχθεί σε μείζον διπλωματικό θέμα που θα διαταράξει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Και πάλι, θα πω δημοσίως ότι το περιστατικό αυτό έχει τη δυνατότητα να κάνει μεγάλη ζημιά στην καλή θέληση που νομίζω ότι υπάρχει μεταξύ των δύο λαών μας» σημείωσε.

Σκόπια

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, δήλωσε πως δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Αναγνωρίζοντας πως η νέα κυβέρνηση στα Σκόπια είναι ανοικτή προς ένα συμβιβασμό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε μια σειρά από προβλήματα που παραμένουν ανοιχτά.

«Πάντα μιλούσαμε για μια λύση πακέτο. Δεν πρόκειται για λύση που μπορεί να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά. Και φυσικά, μια λύση πακέτο πρέπει να συμπεριλάβει αλλαγές στο σύνταγμα των Σκοπίων, αλλά και την αντιμετώπιση των ζητημάτων της ταυτότητας και του αλυτρωτισμού που εξακολουθούν να υπάρχουν μέσα στα σχολικά βιβλία. Αυτά τα θέματα είναι μερικές φορές πιο σημαντικά και από το θέμα του ονόματος» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Βάζοντας στο τραπέζι της συζήτησης με τον πιο εμφατικό τρόπο το θέμα της ταυτότητας, ξεκαθάρισε πως η πολιτισμική κληρονομία της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτη, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, που χωρίς να προχωρά σε διευκρινίσεις κάλεσε την Ελλάδα και τα Σκόπια να μοιραστούν «την πολιτισμική κληρονομία» της Μακεδονίας.

«Δεν έχουμε τίποτα να μοιραστούμε από την πολιτιστική κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και επειδή άκουσα τη δήλωση του κ. Ντιμιτρόφ ότι πρέπει να μοιραστούμε την πολιτιστική μας ταυτότητα, δεν υπάρχει τίποτα για να μοιραστούμε. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Και δεν πρόκειται να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση ή σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για αυτό το θέμα. Αυτό αποτελεί βασικό κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας. Δεν υπάρχουν συμβιβασμοί σε αυτό το θέμα».

Επίθεση σε Σαββίδη και «Νέους Ολιγάρχες»

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό με τον Ιβάν Σαββίδη και τη φερόμενη ρωσική επιρροή στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης αντέτεινε ότι η συγκεκριμένη ερώτηση θα πρέπει να απαντηθεί από τον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε για αθέμιτες συμφωνίες με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

«Νομίζω ότι σχετικά με τον κ. Σαββίδη, ρωτάτε το λάθος άτομο. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα για τον κ. Σαββίδη. Επειδή ήταν και εξακολουθεί να είναι σε κάποιο βαθμό πολύ κοντά μαζί του. Αυτό που εννοώ είναι ότι υπήρχε μια πολύ βολική συμφωνία μεταξύ του κ. Σαββίδη και του κ. Τσίπρα. Στην πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να εξυπηρετήσει τον κ. Σαββίδη, διαγράφοντας κάποια πρόστιμα που είχαν συσσωρευθεί σε μία από τις εταιρίες τσιγάρων του και ως αντάλλαγμα ο κ. Σαββίδης εξέφρασε ενδιαφέρον για την αγορά μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζουν ξεκάθαρα την κυβέρνηση».

Κάνοντας λόγο για μια «νέα γενιά ολιγαρχών» που, όπως είπε, είναι πολύ χειρότερη από την προηγούμενη, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως το πρόσφατο περιστατικό με τον κ. Σαββίδη αποτελεί ντροπή για τη χώρα διεθνώς και τόνισε την ανάγκη για τη θεσμική θωράκιση της δημοκρατίας. Μάλιστα, υποστήριξε πως οι μοντέρνες δημοκρατίες σήμερα δεν κινδυνεύουν τόσο από τον κίνδυνο ενός πραξικοπήματος, όσο από τη διάβρωση των θεσμικών θεμελίων που αποτελούν τον πυρήνα τους

«Και είναι καθήκον μου, αν μη τι άλλο, αυτό είναι πιο σημαντικό ακόμα και από το τι συμβαίνει στην οικονομία, να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει μια αποτυχημένη χώρα σε ό,τι έχει να κάνει με τους θεσμούς της».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Την είπε ο Κουβέλης στον Καμμένο «Υπερτροφικός» λόγος οι αναφορές για ομηρεία



Με λίγα λόγια ο Φώτης Κουβέλης είπε στον Πάνο Καμμένο να προσέχει τι λέει, κρατώντας αποστάσεις σχετικά με την αναφορά του περί ομηρείας των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στην Τουρκία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο ΑΝΤ1, χαρακτήρισε «υπερτροφικό λόγο» τις αναφορές για ομηρεία, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη σχετική δήλωση που είχε κάνει ο Πάνος Καμμένος, τόνισε ότι ο υπουργός χρησιμοποίησε μια φράση για να αναφερθεί στη χρονοτριβή.

Είπε ακόμα ότι διεκδικούμε επιτάχυνση της διαδικασίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» και σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο απελευθέρωσης των δύο παιδιών, που κρατούνται για 14η ημέρα στις φυλακές Αδριανούπολης.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι υπάρχει καθυστέρηση και χρονοτριβή στο όνομα της ολοκλήρωσης της πραγματογνωμοσύνης σχετικά με το αν υπάρχουν επιλήψιμα ίχνη στα κινητά των δύο στρατιωτικών. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν, πάντως, ότι τα κινητά είναι «καθαρά» είπε ο κ. Κουβέλης.




ΠΟΕΔΗΝ: Ληγμένα υλικά στο Σισμανόγλειο- Να επέμβει ο Εισαγγελέας



Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, στο Γνα Σισμανόγλειο "χρησιμοποιούσαν ληγμένο υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό και μη αποστειρωμένα εργαλεία λόγω έλλειψης κλιβάνου". Το αποτέλεσμα ήταν, σύμφωνα με την καταγγελία, να απολυμαίνουν εργαλεία με τοξικό υλικό που φεύγει στο αποχετευτικό δίκτυο. Ενώ λέγεται ότι κινδύνευσαν ζωές ασθενών με τα ληγμένα υλικά που βρέθηκαν σε πληθώρα (7 κούτες).

Διαβάστε τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ αναλυτικά:

Πολλές είναι οι προβοκάτσιες που ανακαλύπτει η Διοίκηση στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο επειδή βολεύουν την κυβέρνηση για να αποποιείται τις ευθύνες. Πρώτα ο Αν. Υπουργός Υγείας μίλησε για πλοκάμια και Παρακράτος που συγκροτούν οι εργαζόμενοι του Σισμανογλείου επειδή το Νοσοκομείο δεν διέθεσε σε κολλητή του αναλώσιμα υλικά (σεντόνια, μαξιλαροθήκες) κάτι που είναι αυταπόδεικτο.

Τώρα η Διοίκηση για να καλύψει τις γκάφες της και τον κίνδυνο που έθεσαν ζωές ασθενών για τη χρήση ληγμένου υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού, μιλάνε εκ νέου για προβοκάτσια εκ μέρους του προσωπικού. Σαν πολλές προβοκάτσιες δεν καταγγέλλονται εκεί στο Σισμανόγλειο από μία ασόβαρη κυβέρνηση;

Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σισμανογλείου – Αμ.Φλέμιγκ μας κατήγγειλαν ότι το Σάββατο 17/2/2018 σε ημέρα Γενικής εφημερίας στο Σισμανόγλειο χρησιμοποιούνταν ληγμένο υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό.

Συγκεκριμένα στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία στα οποία κατά τις εφημερίες εξυπηρετούνται επείγοντα περιστατικά (ΩΡΛ, οφθαλμολογικά, ουρολογικά) και γίνονται επείγουσες μικροχειρουργικές επεμβάσεις, περιποίηση τραυμάτων κ.λπ.

Ληγμένο υγειονομικό υλικό όπως ράμματα, νυστέρια, χειρουργικά εργαλεία, χειρουργικά γάντια, καθετήρες, συσκευές ορών, μπουκαλάκια αιμοληψίας κ.α. καθώς και φαρμακευτικό υλικό (ηπαρίνες, οροί, κολλύρια κ.α.) και διάφορα άλλα φάρμακα τα οποία έφεραν ημερομηνία λήξεως 7-8 χρόνια πίσω.

Όταν καταγγέλθηκε το γεγονός άρον-άρον μέσα στη νύχτα με παρέμβαση της Διοίκησης καταγράφηκαν τα υλικά και απομακρύνθηκαν. Οι καταγγελίες που έγιναν αφορούσαν και τον κλίβανο αποστείρωσης χειρουργικών εργαλείων τα οποία χρησιμοποιούσαν σε έκτακτα περιστατικά. Ο εν λόγω κλίβανος λειτουργούσε με σπασμένη τη πόρτα και φυσικά δεν αποστείρωνε τα χειρουργικά εργαλεία.

Αναγκάζονταν οι Νοσηλευτές να βάζουν κουτιά γαντιών όπως φαίνεται στη φωτογραφία για να κλείνει κάπως η πόρτα του κλιβάνου αποστείρωσης. Τέτοια κατάντια.

Για την χρησιμοποίηση ληγμένου υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία ασθενών διατάχθηκε ΕΔΕ. Ψάχνουν νέες προβοκάτσιες!!!

Ο αμοραλισμός της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σισμανογλείου ξεπερνάει κάθε όριο. Έθεσαν σε κίνδυνο ζωές ασθενών και χωρίς να νοιάζονται ψάχνουν και πάλι για πλοκάμια και παρακράτος!!!

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου την Δευτέρα 12/3/2018 και ενώ είχε διαταχθεί ΕΔΕ η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για την χρησιμοποίηση των ληγμένων υλικών, κάλεσε το Νοσηλευτικό προσωπικό του Σισμανόγλειου στο Αμφιθέατρο για ενημέρωση.

Το πρώτο θέμα συζήτησης αφορούσε τα ληγμένα υλικά. Έκπληκτοι οι παρευρισκόμενοι Νοσηλευτές άκουγαν τον Διοικητή παρουσία της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας να τους παροτρύνει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ληγμένα υλικά κατά την κρίση τους!!!

Είναι τόσα πολλά τα χρήματα που διαθέτει το Σισμανόγλειο που αναγκάζουν τους Νοσηλευτές να χρησιμοποιούν ληγμένο υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό που θέτουν τη ζωή των ασθενών σε κίνδυνο.

Το ληγμένο υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό που βρέθηκε, χρησιμοποιήθηκε σε ασθενείς και μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί με βάση όσα είπε ο διοικητής στη συγκέντρωση.

Μερικά εκ των υλικών αυτών είναι ξυλοκαϊνη (φάρμακο για τοπική αναισθησία), Ηπαρίνη (ενδοφλέβιο φάρμακο για να μην γίνονται θρόμβοι στο αίμα), fenistil (ενδοφλέβιο φάρμακο για αλλεργίες), Σταγόνες για τα μάτια. Ληγμένα από το έτος 2012 ακόμη και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τραχειοτομή σε έκτακτα περιστατικά που έχουν απόφραξη από ξένο σώμα (Quick trach).

Επίσης οι συσκευές χορήγησης ενδοφλέβιων φαρμάκων, όροι που χορηγούνται ενδοφλέβια στον οργανισμό, χειρουργικά ράμματα, χειρουργικά γάντια, μπουκάλια αιμοληψίας με ληγμένη ηπαρίνη που χρησιμοποιούνται ακόμη και για διασταύρωση από την αιμοδοσία, σύριγγες, βελόνες για ενδοφλέβια χρήση.

Ληγμένα επίσης όλα σχεδόν τα Μητροσκόπια από το έτος 2011.

Στο ίδιο ιατρείο ληγμένες οι πλάκες που μπαίνει το τεστ ΠΑΠ (περιέχουν ειδικό χημικό για να σταθεροποιείται το υλικό), καθετήρες αναρρόφησης (μπαίνουν στους πνεύμονες) καθετήρες κύστης (ουροκαθετήρες). Στο τμήμα βρήκαν 7 κούτες με ληγμένα φάρμακα και υγειονομικό υλικό!!! Ο Διοικητής είπε στους Νοσηλευτές να τα ξαναχρησιμοποιήσουν αντί να τα αχρηστεύσει.

Τώρα που καταργήθηκε ο κλίβανος στα τακτικά και έκτακτα ιατρεία τα εργαλεία αποστειρώνονται σε υγρό αποστείρωσης και όχι σε κλίβανο όπως σε Νοσοκομεία εμπόλεμων ζωνών. Το υγρό είναι πολύ τοξικό και αδειάζεται στη κοινή αποχέτευση που δεν πρέπει!!!

Ο χώρος που γίνεται η απολύμανση δεν αερίζεται (δεν υπάρχει παράθυρο) αν και τοξικό το υγρό που χρησιμοποιείται επικίνδυνο για τους Νοσηλευτές. Ανήρτησαν οδηγίες αποστείρωσης χωρίς κλίβανο. Δεν σκέφτονται τον κίνδυνο που θέτουν τους ασθενείς. Τα δύο εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τραχειοτομή τα απολύμαναν μετά την καταγγελία ενώ έληξαν πριν χρόνια (2012).

Πρέπει άμεσα να επέμβει ο Εισαγγελέας, το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας. Το ληγμένο υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό θα πρέπει να προφυλαχθεί. Η Διοίκηση διακινεί σενάρια επιστημονικής φαντασίας ότι ληγμένα υλικά εισήλθαν στο Νοσοκομείο από εργαζόμενους για να σαμποτάρουν τον Πολάκη!!! 7 κούτες!!! Από τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ των υλικών μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί πότε και από ποιόν παραγγέλθηκαν τα συγκεκριμένα ληγμένα υλικά.

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Τη δική τους ανεπάρκεια προσπαθούν να την φορτώσουν στους πολύπαθους εργαζόμενους.

Δείτε φωτογραφίες ληγμένων υλικών στα ιατρεία του Νοσοκομείου:




Η απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου:

Απάντηση της Διοίκησης ΓΝ Σισμανόγλειο Αμαλία Φλέμινγκ όσον αφορά το Δελτίου Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ 13/3/2018 Αρ.Πρ 60Με θλίψη και οργή διαβάσαμε το Δελτίου Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ που προσβάλλει ,συκοφαντεί και παραπληροφορεί τους πολίτες όσον αφορά το Δημόσιο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ και τους εργαζόμενους του και δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με την ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών.

Σε απάντηση του συγκεκριμένου δελτίου τύπου, η Διοίκηση του Νοσοκομείου ενημερώνει ότι:

α) Ουδέποτε ο Διοικητής παρότρυνε εργαζόμενους να χρησιμοποιήσουν ληγμένα υλικά. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι παραβρισκόμενοι. Άλλωστε το θέμα της ενημέρωσης δεν ήταν αυτό αλλά ζητήματα λειτουργίας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. β) Όσον αφορά το ιστορικό του θέματος που θίγει η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνεται ότι

 Το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου, ο Διοικητής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από εργαζόμενο του Νοσοκομείου και μέλος του Σωματείου ότι μια νοσηλεύτρια της βάρδιας βρήκε σε ορισμένα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ποσότητα υγειονομικού και φαρμακευτικού για τα οποία είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης.

 Ο Διοικητής πήγε επιτόπου για να διαπιστώσει την βασιμότητα της καταγγελίας και κάλεσε επειγόντως τον Προϊστάμενο των Τακτικών Ιατρείων την Διευθύνουσα Νοσηλευτικής, την Υπεύθυνη Φαρμακείου και τον Ιατρό Συντονιστή της Γενικής Εφημερίας να έρθουν επειγόντως στο Νοσοκομείο όπως και έπραξαν.

 Δόθηκε εντολή για τη συγκρότηση επιτροπής ελέγχου και απογραφής σε όλα τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Η επιτροπή εργάστηκε μέχρι της 7.00 το πρωί της Κυριακής ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα συγκάλυψης αλλά ούτε και μερικής εικόνας της κατάστασης.

 Η επιτροπή έκανε αναλυτική καταγραφή, συγκέντρωσε το εν λόγω υλικό, το απομάκρυνε και το κράτησε με μοναδικό σκοπό την αξιοποίησή του σε περαιτέρω έρευνα. Η επιτροπή ενημέρωσε προφορικά τον Διοικητή 7:30 πμτης Κυριακής.

 Την πρώτη εργάσιμη ημέρα η επιτροπή παρέδωσε την έγγραφη αναφορά τηςκαι ο Διοικητής έδωσε εντολή να διενεργηθεί κατεπείγουσα ΕΔΕ. Το πόρισμα της ΕΔΕ εκτιμάται ότι θα παραδοθεί την επόμενη εβδομάδα .Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα υπόλοιπα που αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην καταγγελία της είναι ανυπόστατα, αχαρακτήριστα ΨΕΥΔΗ. Τέλος, είναι απαράδεκτο από Συνδικαλιστική Ομοσπονδία να εκδίδει ανακοίνωση ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ με σκοπό- προφανώς- να προκαταλάβει το πόρισμά της.



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Ν.Δ.: Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»: Μνημείο ψεύδους και ανικανότητας



Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χρειάστηκαν περισσότερα από 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και δεκάδες πανηγυρικές προαναγγελίες του προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ” για να επιβεβαιωθεί σήμερα -από την πρώτη κιόλας ώρα υποβολής των αιτήσεων- το προφανές: Δε μπορούν να εκπληρώσουν ούτε τη στοιχειώδη αποστολή προκήρυξης δράσεων του ΕΣΠΑ. Το πρόγραμμα  “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ” θα μείνει στην ιστορία ως άλλο ένα μνημείο ψεύδους και ανικανότητας της σημερινής Κυβέρνησης».

Πλήρης δήλωση

«Το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ” αφορά δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτό. Συγκεκριμένα, αναμένεται, θεωρητικά τουλάχιστον, να χρηματοδοτήσει με σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ διάφορες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης σε κατοικίες. Η έναρξη του προγράμματος αποτελεί άλλο ένα μνημείο ψεύδους και ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αλλά και κορυφαίοι Υπουργοί έχουν προαναγγείλει την έναρξη του αναρίθμητες φορές τα τελευταία χρόνια, σήμερα, την πρώτη μέρα λειτουργίας του-και ύστερα από πολλές αναβολές-το πληροφοριακό σύστημα υποβολής δηλώσεων ενδιαφέροντος έπαψε να λειτουργεί από την πρώτη κιόλας ώρα λειτουργίας του.

            Επειδή όμως εκείνοι μπορεί να θέλουν να τις ξεχάσουν, ενδεικτικά παραθέτουμε ορισμένες δηλώσεις που αφορούν το “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ” :

-Η πρώτη φορά που αρμόδιος Υπουργός ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος ήταν στις 22.05.2015, όταν ο τότε Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης προανήγγειλε το “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ”.

-Τον Φεβρουάριο του 2016, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, ο σημερινός Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Χαρίτσης δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με το συναρμόδιο υπουργείο για το νέο “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ” στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ και ότι ο οδηγός του προγράμματος για τις νέες εντάξεις αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

- Τον Μάιο του 2016 ο τότε Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ προανήγγειλε ότι τον προσεχή Ιούνιο (2016) επανεκκινεί το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ”.

- Τον Ιούνιο του 2016, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σημερινός Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης προανήγγειλε ότι το νέο “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ” θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο του 2016. 

-Στις αρχές του Ιουλίου του2016, σε συνέδριο για την ενέργεια, ο ίδιος μετέφερε την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος Σεπτέμβρη με Οκτώβρη του ίδιου έτους.

- Αντίστοιχα, στα τέλη Ιουλίου 2016, σε συνέντευξη τύπου, ο τότε υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης και ο υφυπουργός κ. Αλέξης Χαρίτσης ανακοίνωσαν ότι το νέο “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ” “θα” προκηρύσσονται εντός του φθινοπώρου του 2016, δίνοντας μάλιστα και στοιχεία για τον προϋπολογισμό.

- Στις 19.08.2017, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας κ. Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" ανακοίνωσε πως “από το Σεπτέμβριο (2017) θα ξεκινήσει η υλοποίηση του νέου Προγράμματος ‘Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ’”.

- Στις αρχές Μαρτίου 2017, απαντώντας σε ερωτήσεις στη βουλή, Ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας κ. Αλέξης Χαρίτσης σημειώνει ότι το νέο πρόγραμμα αναμένεται “μέσα σε δύο μήνες”, ενώ ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σταθάκης βάζει ως χρονοδιάγραμμα το πρώτο εξάμηνο του 2017.

- Σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη στο τέλος Μαρτίου 2017, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας κ. Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει ότι το νέο “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ” θα τρέξει εντός του δευτέρου τριμήνου του 2017.

- Στις 24.05.2017 κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ανακοινώθηκε ότι “τέλη καλοκαιριού” ξεκινά το νέο “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ”.

- Στις 15.11.2017, στο 6ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, στην Κομοτηνή, ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε δημοσίως ότι το νέο “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ” ξεκινά μέσα στο Νοέμβριο του 2017.

Και αντίστοιχα όλο το επόμενο διάστημα η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος μεταφέρονταν από βδομάδα σε εβδομάδα. Τελικά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώθηκε πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων θα ανοίξει στις 28.02.2018, η έναρξη αναβλήθηκε εκ νέου για τις 08.03.2018, ημερομηνία που επίσης διαψεύσθηκε καθώς η διαδικασία των αιτήσεων άνοιξε ηλεκτρονικά στις 13.03.2018 έχοντας σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της, που την καθιστούν ουσιαστικά απροσπέλαστη για τους δικαιούχους».


Ο εισαγγελέας είχε απορρίψει την αίτηση του Ιβάν Σαββίδη για άδεια οπλοφορίας αλλά του την έδωσαν



Όπως προκύπτει από την έρευνα των αρχών, ο εισαγγελέας, με έγγραφό του στις 17 Αυγούστου 2017 και απαντώντας σε προηγούμενο έγγραφο του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Κρατικής Ασφάλειας, είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στην αίτηση χορήγησης άδειας οπλοφορίας στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι προς τούτο, με δεδομένο ότι ο επιχειρηματίας διαθέτει προσωπική φρουρά.

Η εισήγηση του εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτική και έτσι, τελικά, ο κ. Σαββίδης ανανέωσε την άδεια οπλοφορίας του.


Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων απέβαλε τον ΠΑΟΚ



Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι απέβαλε από τις τάξεις της τον ΠΑΟΚ εξαιτίας του Ιβάν Σαββίδη που μπήκε στο γήπεδο φέροντας όπλο.

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε ότι απέβαλε από τις τάξεις της τον ΠΑΟΚ εξέδωσε η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων. Η ECA (European Club Association) ανέφερε ότι καταδικάζει τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας φέροντας όπλο.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων αναφέρε: "Η ECA καταδικάζει απερίφραστα τη συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο φέροντας όπλο, στον αγώνα της Super League ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τους κανόνες της Ομοσπονδίας, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να αποβάλει τον ΠΑΟΚ ως μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων. H ECA υπάρχει για να προστατεύει την ακεραιότητα και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και των διοργανώσεων, καθώς και των αθλητικών αξιών και αρχών στα οποία βασίζεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η τιμωρία τίθεται σε ισχύ μέχρι νεωτέρας και θα αναφερθεί στη γενική συνέλευση της ECA στις 27 Μαρτίου 2018, στη Ρώμη".

Μέλη της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων στην Ελλάδα είναι και οι Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αλλά και άλλες μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο, Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Σίτι, Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Παρί, Μαρσέιγ, Μονακό, Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ.

Επί της ουσίας πρόκειται για την ευρωπαϊκή... Super League της "ελίτ", η οποία αναγνωρίζεται από την UEFA και τη FIFA.


Δημήτρης Σαμόλης
Πηγή : sport24.gr


Σαμαράς για τα «νέα» στοιχεία για Novartis: «Η γελοιότητα της συμμορίας συνεχίζεται»



«Η γελοιότητα της συμμορίας συνεχίζεται». Με αυτό τον αιχμηρό τρόπο σχολίαζαν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά τα διαφημιζόμενα ως «νέα» στοιχεία που ήρθαν στη Βουλή για την υπόθεση Novartis.

Ως προς τις δύο επιστολές του 2013 και του 2014 που η Novartis ζητούσε συνάντηση με τον Σαμαρά στο Νταβός, οι συνεργάτες ανέφεραν «ο κ.Σαμαράς δεν πήγε στο Νταβός ούτε το 2013, ούτε το 2014» και προσέθεταν: «Πώς είναι δυνατόν η μάρτυρας Κελέση να αναφέρει στην πρώτη κατάθεση της ότι ο Σαμαράς χρηματίστηκε το 2013, ενώ η δεύτερη επιστολή έχει ημερομηνία 2014;».

Τι διαβιβάστηκε στη Βουλή

Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή διαβιβάστηκε CD στο υπάρχουν 165 αρχεία από την έρευνα στα αρχεία της εταρείας, συμπληρωματική κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέκη» με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2018 και επιστολές της εταιρείας σε πολιτικά πρόσωπα. 

Σύμφωνα με τα όσα είπαν βουλευτές-μέλη της προανακριτικής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υπάρχουν επίσης δύο επιστολές της Novartis με ημερομηνίες 2013 και 2014 προς τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις επιστολές της η Novartis οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «τυπικές» τα στελέχη της εταιρείας ζητούσαν να συναντηθούν με τον Αντώνη Σαμαρά στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Ωστόσο, ο τότε πρωθυπουργός δεν είχε παραβρεθεί στο Φόρουμ ούτε το 2013 ούτε το 2014 όπως αναφέρουν βουλευτές της ΝΔ. Η πρώτη επιστολή προς τον τότε πρωθυπουργό, έχει κοινοποίηση προς τους κ.κ. Λυκουρέντζο Στουρνάρα και Μπούρα. Η δεύτερη επιστολή τον Ιανουάριο του 2014 προς τον Α. Σαμαρά έχει κοινοποίηση και στους κ.κ. Γεωργιάδη και Στουρνάρα. Επίσης στην κατάθεσή της η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικ. Κελέκη» φέρεται να αναφέρει ότι στα χαρτιά του Κ. Φρουζή βρήκε ιδιόχειρο σημείωμα του Α. Σαμαρά με τα δύο τηλέφωνα του Χρ. Σταϊκούρα. Στοιχείο το οποίο «φωτογραφίζει» και την ταυτότητα της προστατευόμενης μάρτυρος αφού αποδεικνύει ότι είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Novartis.



Πηγή: iefimerida.gr 


Σοκ από την αυτοκτονία της συμβολαιογράφου – Ζητάει συγγνώμη από τα παιδιά της



Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος της πρώην προέδρου των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση Χρουσαλά, η οποία βρέθηκε νεκρή, στη θαλάσσια περιοχή στο Κτήμα Καραγκιόζη, στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Η άτυχη γυναίκα άφησε πίσω της ένα ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο δεν διευκρινίζει τους λόγους που την οδήγησαν στην πράξη της. Ζητάει συγνώμη από τα παιδιά της και δίνει μόνο κάποιες διευκρινίσεις για κληρονομικά ζητήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας, που είδε την γυναίκα να βγάζει τα ρούχα της και να μπαίνει στη θάλασσα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλα τα παραπάνω στοιχεία, «δείχνουν» αυτοκτονία.

Στα ρούχα της υπήρχε η αστυνομική της ταυτότητα και μόλις η είδηση έγινε γνωστή, προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία.

Η σορός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου αναγνωρίστηκε από οικείους της σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η νεκροψία- νεκροτομή αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί και θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα πήγε με το λεωφορείο στην παραλία και στη συνέχεια προχώρησε στην μοιραία πράξη της…

Να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο είχε ασκηθεί εις βάρος της κακουργηματική ποινική δίωξη έπειτα από καταγγελία για υπεξαίρεση χρημάτων από πλειστηριασμούς περίπου 500.000 ευρώ.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε για την υπεξαίρεση, η ίδια είχε πει: «Σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που εμπλέκουν το όνομά μου, δηλώνω ότι είναι ανακριβή και παραπλανητικά, καθώς δεν οφείλεται εκ μέρους μου κανένα απολύτως ποσό στο Ελληνικό Δημόσιο. Είμαι έτοιμη κάθε στιγμή να παράσχω τεκμηριωμένες εξηγήσεις για αυτό εφόσον κληθώ από τα αρμόδια όργανα, και έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Λίγες ημέρες μετά, διαδηλωτές είχαν πετάξει αβγά έξω από κτίριο που γινόταν εκδήλωση, με τιμώμενο πρόσωπο την Ιωάννα Μπιλίση.

Η υπόθεση αφορά σε περίπου δέκα πλειστηριασμούς ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων που έγιναν το 2015 από την πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Όπως προκύπτει από την αναφορά που υπέβαλε η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης το ποσό της υπεξαίρεσης υπολογίζεται σε περίπου 500.000 ευρώ και πρόκειται για χρήματα που προέρχονταν από πλειστηριασμούς και θα έπρεπε να κατατεθούν σε διάστημα τριών ημερών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το θέμα αποκαλύφθηκε όταν φορολογούμενοι απευθύνθηκαν στη ΦΑΕ και έκπληκτοι διαπίστωσαν να έχουν ακόμη εκκρεμότητες με το Δημόσιο παρά το γεγονός ότι είχαν εκπλειστηριαστεί τα ακίνητά τους.

H Ιωάννα Μπιλίση Χρουσαλά ήταν πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2006 μέχρι και τις 27 δεκεμβρίου 2017 όταν και παραιτήθηκε από τη θέση της. Ο λόγος κατά πληροφορίες η ποινική δίωξη σε βάρος του. Γενικά την εκτιμούσαν οι συνάδελφοι της για αυτο εκλεγόταν επί μία δεκαετία. Είχε συμμετάσχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια, συνέδρια και σε εκδόσεις που αφορούν τον χώρο των συμβολαιογράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην πρόεδρος των συμβολαιογράφων, είχε ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για τη συνταξιοδότησή της…


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΗΠΑ: Aντιμέτωπος με τη θανατική ποινή ο μακελάρης της Φλόριντα



Αντιμέτωπος με την εσχάτη των ποινών βρίσκεται ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, ο οποίος πριν από ένα μήνα εισέβαλε στο Λύκειο του Πάρκλαντ της Φλόριντα και σκότωσε με το όπλο του 17 ανθρώπους, μαθητές και μέλη του προσωπικού του σχολείου. Υπήρξε το πιο πολύνεκρο μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ από το 2012.

Συγκεκριμένα, οι εισαγγελικές αρχές της Φλόριντας γνωστοποίησαν σήμερα ότι προτίθενται να ζητήσουν την επιβολή της θανατικής ποινής σε βάρος του Κρουζ, ο οποίος αναμένεται να εμφανιστεί αύριο ενώπιον του δικαστηρίου, όπου θα απαγγελθεί επισήμως το σε βάρος του κατηγορητήρι (17 ανθρωποκτονίες από πρόθεση).

Οι δικηγόροι του 19χρονου του ανέφεραν ότι ο Κρουζ θα αποδεχθεί την ενοχή του, με σκοπό να αποφύγει τη θανατική ποινή. Σε θεωρητικό επίπεδο, είναι πιθανό το ενδεχόμενο μιας επαναδιαπραγμάτευσης της ποινής του, παρά το γεγονός ότι οι εισαγγελείς της πολιτείας δήλωσαν ότι προκρίνουν την επιβολή της θανατικής καταδίκης.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης του Νίκολας Κρουζ, δεδομένου ότι θα κριθεί ψυχικά διαυγής, για να παραστεί σε αυτή, δεν έχει οριστεί.

Ο Μάικλ Σατζ, ο εισαγγελέας της κομητείας του Μπρόουαρντ, δήλωσε πεπεισμένος ότι η κατηγορούσα αρχή θα αποδείξει πως οι ανθρωποκτονίες που διέπραξε ο Κρουζ είναι «ιδιαζόντως ειδεχθείς, αποτρόπαιες και σκληρές».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Η ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί την κοινή γνώμη στην έκθεση της! Καμία αναφορά στο όπλο του Ιβάν Σαββίδη


Η Ελληνική Αστυνομία προκαλώντας την κοινή γνώμη αναφέρει στην έκθεση της μόνο ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έκανε εισβολή στο γήπεδο.

Όλοι οι φίλαθλοι στο γήπεδο live και όλη η υφήλιος από φωτογραφίες έχουν δει τον οπλοφόρο Σαββίδη μέσα στο γήπεδο, μόνο η αστυνομία προκλητικά δεν είδε τίποτα και αυτό αφήνει την ηγεσία της εκτεθειμένη.




Προκλητικά  η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ κάνει αναφορά ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ απλά έκανε εισβολή στο γήπεδο!


  
Η Έκθεση Συμβάντων της Αστυνομίας:

«Για το αντικείμενο του θέματος γνωρίζονται τα ακόλουθα:

1. Την Κυριακή (11-03-2018) και ώρα 19.30, στο γήπεδο Τούμπας διεξήχθη ο αγώνας ποδοσφαίρου στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής πρωταθλήματος Super League 2017-18, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ – Π.Α.Ε Α.Ε.Κ

- Οι φίλαθλοι της ομάδας Π.Α.Ο.Κ που εισήλθαν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανήλθαν στις 28.000 ενώ δεν παρακολούθησαν τον αγώνα φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας.

- Λειτούργησαν όλες οι θύρες του γηπέδου

2. Στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, κατόπιν επίτευξης τέρματος της γηπεδούχου ομάδας και εξ αφορμής της γενικότερης αμφισβήτησης και της επικρατούσας την δεδομένη χρονική στιγμή έντασης, ο πρόεδρος της Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ, ΣΑΒΒΙΔΗΣ Ιωάννης, συνοδεία της προσωπικής του ασφάλειας, εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου και κινήθηκε προς το κέντρο αυτού. Κατόπιν προτροπής της προσωπικής του ασφάλειας και με την παρέμβαση Αστυνομικών Δυνάμεων απομακρύνθηκε από το κέντρο του γηπέδου και αποχωρώντας κινήθηκε προς τον πάγκο της Α.Ε.Κ, όταν και πάλι με την προτροπή των συνοδών της ασφαλείας και την παρέμβαση της Αστυνομίας, κινήθηκε με κατεύθυνση την φυσούνα των αποδυτηρίων. Λίγο πριν την αποχώρησή του, κινήθηκε εκ νέου με πρόθεση προσέγγισης των εκπροσώπων της φιλοξενούμενης ομάδας. Ακολούθως, ο διαιτητής και οι αποστολές των δυο ομάδων αποχώρησαν στα αποδυτήρια τους και περί ώρα 23.30, ο διαιτητής αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα.

3. Για τα διαδραματισθέντα στο ως άνω γήπεδο διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (Υ.Α.Β.Α.Χ) της Δ/νσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

4. Κατόπιν των προεκτεθέντων, παρακαλούμε για την ενημέρωση του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου».