Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ με θερμοκρασίες πιο χαμηλές και από τον Άρη



Θερμοκρασίες έως και -55 βαθμούς Κελσίου δείχνουν τα θερμόμετρα στις Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 83 εκατομμύρια κάτοικοι να έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.



Από το πρωτοφανές κύμα πολικού ψύχους έχουν πληγεί οι πολιτείες Ιλινόι, Ιντιάνα, Αϊόβα, Κάνσας, Μίσιγκαν, Μινεσότα, Μιζούρι, Νεμπράσκα, Βόρεια Ντακότα, Οχάιο, Νότια Ντακότα και το Ουισκόνσιν. Το Σικάγο, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Μίτσιγκαν, έχει παγώσει με τα θερμόμετρα να δείχνουν μείον 33 βαθμούς Κελσίου. 


Ήδη μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Στο χωριό Πόνσφορντ στη Μινεσότα η θερμοκρασία έπεσε στους μείον 55 βαθμούς Κελσίου. «Τα θερμόμετρα καταγράφουν πλέον θερμοκρασίες χαμηλότερες και από τον πλανήτη Άρη» μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το κύμα ψύχους πλήττει ήδη κάπου 83 εκατομμύρια Αμερικανούς ή το 25 %του πληθυσμού.







Τρεις συλλήψεις από το καθεστώς του δικτάτορα Μαδούρο



Το καθεστώς της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρία πρόσωπα τα οποία κατηγορεί ότι ενέχονται σε συνωμοσία με σκοπό την ανατροπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών «αποκάλυψαν ένα νέο συνωμοτικό σχέδιο», μέρος της προσπάθειας να γίνει πραξικόπημα στη χώρα, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, ο Νέστορ Ρεβερόλ, μέσω Twitter.

Ο Ρεβερόλ κατηγόρησε τον Χούλιο Μπόρχες, εξόριστο πολιτικό της αντιπολίτευσης, ότι ενέχεται στη συνωμοσία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, δύο πρώην αξιωματικοί του στρατού συνελήφθησαν διότι συνεργάζονταν με «μια ομάδα εκτελεστών που μπήκε (στη Βενεζουέλα) από την Κολομβία και σχεδίαζε να διαπράξει στοχευμένες δολοφονίες πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών».

Ο ίδιος έκανε λόγο περί σύλληψης ενός συνταγματάρχη εν αποστρατεία που καταζητείτο για σχέδια επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Ο Χουάν Γκουαϊδό κατήγγειλε ότι την Πέμπτη ότι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις επισκέφτηκαν το σπίτι της οικογένειάς του, αναζητώντας τη σύζυγό του.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» στην περίπτωση που η κυβέρνηση Μαδούρο προκαλέσει κακό στον Γκουαϊδό.


Είδαμε την Μεγαλοοικονόμου να σπάει το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ και σκιαχτήκαμε




Τι γίνεται ρε παιδιά σε αυτό το τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ;

Καταρχήν πριν συνεχίσουμε καλό θα είναι οι εκπομπές που φιλοξενούν τέτοιες στελεχάρες, όπως την Μεγαλοοικονόμου να βάζουν και ένα χαρακτηριστικό σήμα γιατί σκιαχτήκαμε!!!

Το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ έσπασε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου σήμερα το πρωί της Παρασκευής υποστηρίζοντας ότι «το πρόβλημα με τον ΣΚΑΪ το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ».



Η Μεγαλοοικονόμου είπε για την εμφάνιση της στον ΣΚΑΙ: «Το πρόβλημα είναι του ΣΥΡΙΖΑ, όχι δικό μου. Αν θέλουν, ας με διαγράψουν».

Και πήγε και ένα βήμα παραπάνω για να μας αποτελειώσει λέγοντας ότι σκοπεύει να παραδώσει την έδρα της και στις επόμενες εκλογές να συμμετέχει με δικό της κόμμα «πρωτοποριακό».


Φωτογραφίες από το κεφάλι και τα πόδια της μούμιας του Τουταγχαμών



Το πρόσωπο και τα πόδια της μούμιας του Τουταγχαμών αποκαλύφθηκαν σε μία σειρά απίστευτων φωτογραφιών, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του τάφου του Φαραώ. 



Ο Τουταγχαμών και ο τάφος του, στην Κοιλάδα των Βασιλέων, κοντά στο Λούξορ της Αιγύπτου, είχε πέσει «θύμα» της μεγάλης δημοφιλίας του του σε σημείο που το μνημείο απειλούνταν σοβαρά με καταστροφή.



Ο Τουταγχαμών γεννήθηκε κατά την περίοδο του Νέου Βασιλείου της Αιγύπτου, περίπου το 1341 π. Χ.. Έγινε βασιλιάς της Αιγύπτου σε ηλικία 9 ετών και πέθανε πριν συμπληρώσει 20 χρόνια ζωής. Ο τάφος του ανακαλύφθηκε το 1922 και αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση, τότε, ήταν πως, σε αντίθεση με άλλους τάφους στην Κοιλάδα των Βασιλέων, που έγιναν στόχος των τυμβωρύχων στην αρχαιότητα, ο τάφος του Τουταγχαμών βρέθηκε άθικτος και ασύλητος. 








Το ακροαριστερό καθεστώς αποστράτευσε τον πυροσβέστη που κάρφωσε ότι ο Τσίπρας ήξερε για νεκρούς στο Μάτι



Αποστρατεύτηκε ο αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος, Ιωάννης Ράμφος, ο οποίος είχε καταθέσει ότι στις 23:00 της 23ης Ιουλίου είχε διαβιβάσει πως είχε δει νεκρούς στο Μάτι, στοιχείο που αποδεικνύει πως ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε απόλυτα την τραγική κατάσταση πριν τη σύσκεψη με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο Ιωάννης Ράμφος, από τις 8 το βράδυ είχε ενημερώσει τα κεντρικά για νεκρούς, ενώ στις 11 έδωσε και τον συγκεκριμένο αριθμό για τους νεκρούς που έχει βρει και είχε πεί στην κατάθεση του : «Στις 8 προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο», είχε πει για τη μοιραία βραδιά της 23ης Ιουλίου. Στις 11 ο ίδιος αξιωματικός αναφέρει: «Στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς. Όλα τα άτομα που είδα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων, μεταξύ τους και παιδιά».

Ο υφιστάμενος αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Ματθαιόπουλος παραμένει στην αρχηγία του Π.Σ. παρά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν το τελευταίο διάστημα για το γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι σε λίγο καιρό κατηγορούμενος για τη φωτιά στο Μάτι.




Στους 18 οι νεκροί από την γρίπη - 12 μέσα σε μία εβδομάδα



Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, καταγράφηκαν 12 θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 18, μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2019. 

Πρόκειται για 14 άνδρες και 4 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 25 έως 90 έτη και μέση ηλικία τα 65,1 έτη. 

Όλα τα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και πιο συγκεκριμένα, το 92,3% στον υπότυπο Α (Η1Ν1). Επίσης, τα θύματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.


Η κυβέρνηση πανηγυρίζει και ο Δραγασάκης μιλάει για νέα ανακεφαλαιοποίηση από τις τράπεζες



«Αν δεν γίνει κάτι με τα κόκκινα δάνεια μπορεί να οδηγήσουμε τις τράπεζες να απαιτήσουν νέα κεφάλαια και αυτά να κληθεί να τα βάλει πάλι ο Έλληνες φορολογούμενος», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης.

Η ομολογία Δραγασάκη επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη, παρά τους διαρκείς πανηγυρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα για τη δήθεν «αλλαγή σελίδας», μετά και την έξοδο της χώρας μας από τα Μνημόνια τον περασμένο Αύγουστο.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συνεπάγεται παρά μόνον άσχημες ειδήσεις για τους Έλληνες πολίτες και την ελληνική οικονομία και αυτό δείχνει ότι όσο παραμένει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.

Η αναζήτηση νέων κεφαλαίων προϋποθέτει αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Εάν αναλογιστεί ότι Έλληνες και ξένοι επενδυτές είναι φύσει και θέσει αδύνατο να δώσουν και άλλα χρήματα, δεδομένου ότι έχουν χάσει αρκετά χρήματα στο πρόσφατο παρελθόν, τότε θα πρέπει να γίνει άμεσα ρευστοποίηση ομολόγων και περιουσιακών στοιχείων.

Έτσι λοιπόν οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν την ανακεφαλαιοποίηση, τότε αυτό ίσως να σημάνει ακόμη και ενδεχόμενη κρατικοποίηση των τραπεζών και το ξέσπασμα μιας νέας οικονομικής κρίσης, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα.


Κοροϊδεύει τον κόσμο ο απόλυτα ξευτιλισμένος Παπαχριστόπουλος




Πόση ξεφτίλα;

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είχε προαναγγείλει ότι θα παραδώσει την έδρα του και τη θέση του θα πάρει ο Τέρενς Κουίκ, που δεν προτίθεται όμως να παραιτηθεί, αλλά ούτε και να παραμείνει στους ΑΝΕΛ. 

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αναμενόταν να καταθέσει σήμερα την προαναγγελθείσα από την ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών παραίτησή του, κάτι που όμως δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. 

Άρχισε η αναζήτηση του Παπαχριστόπουλου, και όταν εμφανίστηκε είπε πως... έμεινε το αυτοκίνητό του και θα παραιτηθεί, αλλά λίγο αργότερα!

Λίγο μετά τις 12 έφτασε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και κρύφτηκε μέσα. 




Ζάεφ: Είμαστε Μακεδόνες που ζουν στη συγκεκριμένη περιοχή, με τον δικό μας πολιτισμό



Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια ισορροπημένη συμφωνία που διασφαλίζει την σταθερότητα στα Βαλκάνια και την διαρκή ειρήνη, επισήμανε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο N1.

«Το σημαντικότερο στοιχείο αυτής της Συμφωνίας είναι η σύναψη στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, και εμείς αυτό θα το υλοποιήσουμε. Έχω μεγάλη ανυπομονησία να αποδείξω, τόσο στους δικούς μας πολίτες όσο και στους Έλληνες πολίτες, ότι όλοι τους θα ωφεληθούν. Μ΄ αυτήν την Συμφωνία πετύχαμε να κάνουμε δυνατόν κάτι που φαινόταν αδύνατον» τονίζει ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός του πΓΔΜ εκτιμά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για την επίλυση πολλών ανοιχτών ζητημάτων στα Βαλκάνια εντοπίζοντας ως βασικότερα προβλήματα αυτά του Κοσόβου και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Στη επισήμανση του δημοσιογράφου της Ν1 ότι από τον πρώην Πρόεδρο της Κροατίας Στέπαν Μέσιτς η συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίστηκε «η σημαντικότερη συμφωνία που υπεγράφη στην Ευρώπη μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο» ο Ζόραν Ζάεφ συμφώνησε, υπογραμμίζοντας πως «όσον αφορά τη δομή και την ουσία ήταν η σημαντικότερη συμφωνία διότι κάνει σαφή διαχωρισμό στην ταυτότητα των δύο λαών και των κρατών και διασφαλίζει την ειρήνη».

Ανέφερε ότι η επίτευξη συμφωνίας δεν ήταν απλή υπόθεση διότι τα ζητήματα που αφορά είναι ευαίσθητα και χρειαζόταν προσοχή στον χειρισμό τους. «Αποφασίσαμε εγώ και ο πρωθυπουργός Τσίπρας -όπως και οι ΥΠΕΞ Ντιμιτρόβ και Κοτζιάς, των οποίων η συνεισφορά ήταν τεράστια- να λύσουμε αυτό το πρόβλημα χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος και την καριέρα μας, Έπρεπε να είμαστε δημιουργικοί, να μην παίζουμε με τις λέξεις ώστε να μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις» είπε ο Ζόραν Ζάεφ στη συνέντευξη του στην τηλεόραση Ν1 και προσέθεσε: «Λύσαμε το πρόβλημα με ένα ορθολογικό τρόπο. Εδώ είχαμε να κάνουμε με την ονομασία μιας χώρας, την ταυτότητα και αυτά είναι πολύ ευαίσθητα θέματα. Στο άρθρο 7 της Συμφωνίας ορίζεται με σαφήνεια τι είναι οι Έλληνες Μακεδόνες, τι είναι οι δικοί μας Μακεδόνες. Τι είναι η ελληνική Μακεδονία, ποια είναι η δική μας Μακεδονία, με την ιδιαίτερη παράδοση, τον πολιτισμό, την γλώσσα και τι είναι αυτό που ανήκει στην Ελλάδα».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν διευθετήθηκε το θέμα της ταυτότητας ανέφερε: «Έχει καθοριστεί από τη Συμφωνία. Αναγνωρίστηκε μακεδονική γλώσσα που είναι βασικό στοιχείο προσδιορισμού, αναγνωρίστηκε το δικαίωμα μας στον αυτοπροσδιορισμό. Εμείς είμαστε Μακεδόνες, που ζουν στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, με την δική μας παράδοση τον δικό μας πολιτισμό. Το θέμα ταυτότητας έχει καθοριστεί. Όπως το ίδιο υπάρχει και Έλληνας Μακεδόνας από την ελληνική Μακεδονία. Έγινε μια σαφής οριοθέτηση».

Ο κ. Ζάεφ διαβεβαίωσε δε ότι δεν υπήρξαν πιέσεις ή παρεμβάσεις από ξένες χώρες πέραν από την συμπαράσταση που παρείχαν οι ΗΠΑ και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναφερόμενος στη στάση της Ρωσίας και το ενδεχόμενο να μπλοκάρει τη διαδικασία στο Σ.Α. του ΟΗΕ δήλωσε: «Η Ρωσία φέρει αντιρρήσεις στην επέκταση του ΝΑΤΟ, αυτό είναι το πρόβλημα. Τις αποφάσεις για την χώρα μας όμως τις λαμβάνουμε μόνοι μας. Σέβομαι το δικαίωμα τις Ρωσίας να αντιδρά αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να σταματήσει την διαδικασία στον ΟΗΕ». Διευκρίνισε ότι μετά την επικύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης στο ΝΑΤΟ θα ενημερώσει τον Γ.Γ. του ΟΗΕ και τις 193 χώρες- μέλη για την αλλαγή του ονόματος σε Βόρεια Μακεδονία και -όπως είπε- το θέμα δεν θα τεθεί στο ΣΑ ώστε να έχει λόγο η Ρωσία.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης τόνισε ότι οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικής φύσεως και όχι ουσίας. «Όλοι γνωρίζουν ότι οι αντιδράσεις αυτές γίνονται για πολιτικούς λόγους, όλοι συμφωνούν ότι έπρεπε να λυθεί αυτό το πρόβλημα, όλοι γνωρίζουν ότι η λύση είναι δίκαιη. Απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και εδώ και στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν ακριβώς το ίδιο λεξιλόγιο. Οι δικοί μας λένε τα δώσατε όλα στην Ελλάδα και εκεί λένε ότι τα δώσατε όλα στη Μακεδονία. Δεν είναι έτσι. Έχουμε μία δίκαιη συμφωνία» επισήμανε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, ενώ ανέφερε ότι άλλαξε το κλίμα στην κοινή γνώμη, στην χώρα του και η πλειοψηφία συμφωνεί με την αλλαγή του ονόματος. «Τον Ιούνιο που ανακοινώσαμε την επίτευξη Συμφωνίας μόνο το 17% των πολιτών την αποδεχόταν. Σήμερα που κάνουμε τις δικές μας έρευνες, καταγράφουμε ότι το 70% θεωρεί την λύση καλή» αναφέρει ο Ζόραν Ζάεφ στην συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Ν1.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα! Κανένας μας δεν είναι ασφαλής στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ



Ληστείες, κλοπές, βιαιότητα, ανθρωποκτονίες, τρομοκρατικές ενέργειες σε καθημερινή βάση με την αστυνομία ανήμπορη να ελέγξει τέτοια εγκληματικότητα.

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε εχθές το πρωί της Πέμπτης  σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Μεσογείων 6. Μέσα στο κατάστημα ήταν τρία άτομα, ο ιδιοκτήτης, η κόρη του ιδιοκτήτη και ένας υπάλληλος. 

Ο ένας ληστής φορούσε κράνος, ενώ ο άλλος δεν είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του, αυτός με το κράνος και χαστούκισε την κόρη του ιδιοκτήτη και ο άλλος δράστης, κρατούσε όπλο και απειλούσε μέχρι να ολοκληρωθεί η ληστεία. 

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν ανενόχλητοι.