Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Ντόρα Μπακογιάννη: Απειλητική η λογική της «Μεγάλης Μακεδονίας»



Στην προβληματική λογική της «Μεγάλης Μακεδονίας» και στις περιορισμένες δυνατότητες που θα έχει η επόμενη κυβέρνηση να «μπλοκάρει» την προέλαση των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. 

Μιλώντας, νωρίτερα, στον Ρ/Σ Παραπολιτικά, η κυρία Μπακογιάννη αναγνώρισε ότι αν η Συμφωνία των Πρεσπών κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο θα ισχύει. Το άμεσο αποτέλεσμα, όπως είπε, θα είναι τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ, με τις δυνατότητες της επόμενης κυβέρνησης να περιορίζονται στην είσοδο τους (των Σκοπίων) στην ΕΕ. 

Μεταξύ άλλων, η βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι το βασικό πρόβλημα είναι η λογική της «Μεγάλης Μακεδονίας», τονίζοντας ότι ο Ζάεφ δήλωσε, απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο της χώρας του, πως «μας αναγνωρίζουν ως Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα». 

Αναφορικά με τη διαμάχη Κοτζιά – Καμμένου, η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε ότι η ΝΔ έχει ζητήσει να ξεκαθαρίσει το θέμα με το επίμαχο Υπουργικό Συμβούλιο και τις καταγγελίες περί χρηματισμού από τον Τζορτζ Σόρος.

Τέλος, για το συλλαλητήριο της Κυριακής, η βουλευτής της ΝΔ είπε πως όσοι μαζευτούν «δεν είναι ακραίοι άνθρωποι, φασίστες ή ακροδεξιοί».

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, το ζήτημα της «συνταγματικής ονομασίας» της πΓΔΜ επανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 



Πηγή: iefimerida.gr 


O δολοφόνος της Ελένης Τοπαλούδη βίασε και άλλη κοπέλα αυτή την φορά με ειδικές ανάγκες



Εξιχνιάστηκε 17 Ιανουαρίου 2019, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, υπόθεση βιασμού ημεδαπής και ταυτοποιήθηκαν οι δράστες.

Πρόκειται για δυο άτομα, 23χρονο ημεδαπό και 20χρονο αλλοδαπό, ο όποιος βρίσκεται προφυλακισμένος σε κατάστημα κράτησης για την υπόθεση ανθρωποκτονίας-βιασμού της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία υποβλήθηκε άμεσα στον αρμόδιο Εισαγγελέα και ακολούθησε η έκδοση σχετικών ενταλμάτων σύλληψης.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης και όπως πρόεκυψε στο πλαίσιο αξιολόγησης πληροφοριακών στοιχείων και συνδυαστικής αξιοποίησης ερευνητικών δεδομένων, οι κατηγορούμενοι βραδινές ώρες της 01.12.2018 οδήγησαν την ημεδαπή σε παραλιακή περιοχή στην πόλη της Ρόδου, όπου την εξανάγκασαν σε ασελγείς πράξεις και συνουσία.

O 23χρονος εντοπίσθηκε χθες το βράδυ και προσήχθη στη Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου εξεταζόμενος περιέγραψε με λεπτομέρεια τις πράξεις τους.

Σήμερα, έπειτα από την έκδοση του σε βάρος του εντάλματος, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή


ΕΛΣΤΑΤ: Στα 1.861 πλοία ανέρχεται πλέον ο ελληνικός εμπορικός στόλος




Αύξηση 0,4% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) τον περασμένο Νοέμβριο σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Νοεμβρίου 2017, έναντι αύξησης 1,1% που είχε καταγραφεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2017 προς το 2016, και πλέον αριθμεί 1.861 πλοία.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) ανήλθε σε 42.349.570 κόρους και παρουσίασε μείωση 4,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα του Νοεμβρίου 2017, έναντι μείωσης 0,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2017 προς το 2016.


Πηγή : protothema.gr


Χέ...κε ο Δανέλλης βλέπωντας τον ντελιβερά και φώναξε την αστυνομία



Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν από τον αστυνομικό που φυλάει τον Δανέλλη, πήγαν στο σημείο και έλεγξαν τους δύο άνδρες όπου διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κάτι ύποπτο ενώ κλήθηκε και ομάδα του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών για να ελέγξει την περιοχή, προληπτικά.

Οι "ύποπτοι" όπως απεδείχθη ότι ήταν... διανομέας φαγητού που πήγαινε σουβλάκια σε άλλο διαμέρισμα στην πολυκατοικία που διαμένει ο βουλευτής.

Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού είχε καταγγείλει ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα κατά της ζωής του τις προηγούμενες ημέρες και εξαιτίας αυτών των απειλών είχε ενισχυθεί η φρουρά του με δύο επιπλέον αστυνομικούς.






Ν.Δ.: Ο Τσίπρας να κάνει και ένα debate με τον Πάνο τον Καμμένο να μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους.



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συζητιούνται και κυρώνονται στη βουλή. Και στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν όλα τα κόμματα και όλοι οι Έλληνες βουλευτές οι οποίοι και αναλαμβάνουν τις ιστορικές ευθύνες τους. Πόσο μάλλον για μια τόσο σημαντική συμφωνία, όπως αυτή της διευθέτησης του σκοπιανού ζητήματος. 

Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εργαλειοποίησε το εθνικό ζήτημα για μικροκομματικούς λόγους και καθύβριζε ως ακροδεξιούς τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που διαφωνούσαν μαζί του.

Αυτήν τη διχαστική αντίληψη επιβεβαιώνει και με τη σημερινή γεμάτη αλαζονεία ανακοίνωσή του.

Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει στη βουλή γιατί προτίθεται να κυρώσει την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. Και, κυρίως, γιατί παρέδωσε στους Σκοπιανούς τη δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, κάτι που καμία προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί. 

Αν ο κ. Τσίπρας βιάζεται για debate, του έχουμε μια πρόταση: Ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές και στα προεκλογικά debates οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους.  Η δε βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, με νωπή λαϊκή εντολή, να αποφασίσει για την κύρωση ή την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Υ.Γ. Επειδή κάτι μας λέει ότι ο κ. Τσίπρας θα απορρίψει την πρότασή μας, του έχουμε και δεύτερη: Να κάνει το debate που προτείνει με τον Πάνο τον Καμμένο και να μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους».



Δύτες κολύμπησαν πλάι σε έναν γιγαντιαίο λευκό καρχαρία στα ανοικτά της Χαβάης



Ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας, από τους μεγαλύτερους που έχει δει ποτέ άνθρωπος, εντοπίστηκε στα νερά ανοικτά των ακτών της Χαβάης από μια ομάδα δυτών, που είχε την πολυτέλεια να κολυμπήσει στο πλάι αυτού του τρομερού θαλάσσιου αρπακτικού.

Ο θηλυκός καρχαρίας, μήκους έξι μέτρων, με σημάδια παρόμοια με αυτά του Deep Blue, ενός από τους μεγαλύτερους καρχαρίες που έχουν θεαθεί ποτέ, εμφανίστηκε απροειδοποίητα την Τρίτη, καθώς ανυποψίαστοι μικρότεροι καρχαρίες-τίγρεις απολάμβαναν ένα λουκούλλειο γεύμα: κατασπάραζαν το πτώμα μιας φάλαινας σε αποσύνθεση, κοντά στο νησί Οάχου.


«Βλέπαμε μερικούς (καρχαρίες-τίγρεις) όταν έφθασε, κι όλοι οι υπόλοιποι καρχαρίες έγιναν καπνός. Τότε, άρχισε να τρίβεται πάνω στο σκάφος», αφηγήθηκε η Όσιαν Ράμζι, δύτρια, στην εφημερίδα Honolulu Star-Advertiser.

«Ήταν απλά ένας ευγενικός γίγαντας που ήθελε να χρησιμοποιήσει το σκάφος μας για να ξυστεί», εξήγησε η Ράμζι, επαγγελματίας δύτρια και ειδική στους καρχαρίες, που δίνει αγώνα για την προστασία τους.

Κολύμπησε πλάι-πλάι με τον θηλυκό καρχαρία για «μεγάλο μέρος της ημέρας» και τράβηξε καθηλωτικά πλάνα από τη συνάντηση.

Κατά τη Ράμζι ο καρχαρίας, που πρέπει να είναι ηλικίας τουλάχιστον πενήντα ετών και ζυγίζει κάπου δυόμισι τόνους, ήταν «σοκαριστικά φαρδύς», διότι μάλλον κυοφορεί.

Σπάνια συναντά κανείς μεγάλους λευκούς (Carcharodon carcharias) στη Χαβάη, καθώς τα νερά εκεί είναι συνήθως υπερβολικά ζεστά για τα γούστα τους.


Πηγή : protothema.gr