Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Θετικά αξιολογούν την κυβέρνηση το 64% των πολιτών αλλά το ποσοστό είναι αρκετά μειωμένο σε σχέση με τον Φεβρουάριο





Τα βασικά ευρήματα της Πανελλαδικής Πολιτικής Έρευνας της Marc για την Εφημερίδα των Συντακτών, δείχνει στροφή στο ρεαλισμό, με αποδοχή της νέας πραγματικότητας, ισχυρή (αν και μειωμένη σε σχέση με τον περασμένο μήνα) στήριξη της κυβέρνησης, ικανοποίηση για το έως τώρα αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και αποδοχή του προσώπου του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Βάση της έρευνας, υψηλά ποσοστά θετικής αποτίμησης για την έως τώρα πορεία της κυβέρνησης εκφράζουν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ (37% και 35,4%), των ΑΝΕΛ (34,3% και 48,8%) και του Ποταμιού (10,9% και 53,1%).

Συγκεκριμένα, οι έξι στους δέκα ερωτηθέντες (ποσοστό 64%), σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας,  βλέπουν θετικά την πορεία της κυβέρνησης, έναντι του 31,4% που τη βλέπει αρνητικά. Το 4,6% δεν απαντά.

Η θετική αξιολόγηση παραμένει ισχυρή, παρ’ ότι μειωμένη σε σχέση με τον Φεβρουάριο (83,6%). Το 59,6% απαντά ΝΑΙ στο ερώτημα σχετικά με την ικανοποίηση από τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ενώ το 37,6% απαντά ΟΧΙ.

Το 64% συνεχίζει να εμπιστεύεται την κυβέρνηση, ενώ το 54,4% εκτιμά ότι αν κέρδιζε η ΝΔ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

Με βάση το φύλο, στο 60% ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι άντρες και 59,2% οι γυναίκες.

Όσον αφορά την ηλικιακή τους κατανομή μεγάλα ποσοστά ικανοποίησης (75,3%) εκφράζουν οι νέοι 18-34, αλλά και οι άνω των 55. Το 54,4% εκτιμά ότι αν κέρδιζε η ΝΔ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που συνεχίζουν να βγαίνουν από τη δημοσκόπηση εκτιμάται ότι οι ερωτηθέντες στη συντριπτική τους πλειοψηφία συγκλίνουν στην άποψη ότι η συμφωνία κυβέρνησης -δανειστών  για 4μηνη παράταση δεν σημαίνει τέλος των μνημονίων.

Τέλος, ικανοποιημένο από την επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίζεται το 54,7%, αρνητικά απαντά το 36,3%, ενώ το 9% δεν απαντά.


Πηγή


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Η λεωφόρος της επαιτείας


Το πιο σκληρό πρόσωπο της ανθρωπιστικής κρίσης αντικρίζουν κάθε μέρα οι πολίτες που περπατούν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και περνούν δίπλα από τους δεκάδες επαίτες, οι οποίοι ζητούν λίγα χρήματα για να επιζήσουν.

Είτε πρόκειται για πολίτες που έχουν εξαντλήσει κάθε άλλη διέξοδο στη ζωή τους, είτε για μετανάστες που παγιδεύτηκαν στην Αθήνα, είτε για θύματα κυκλωμάτων, η πραγματικότητα είναι ότι ?σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις? περίπου 10.000 άνθρωποι κερδίζουν τα απολύτως απαραίτητα ως επαίτες, ενώ οι πρόσφατες αλλαγές στο καθεστώς των κέντρων κράτησης δημιουργούν φόβους για επιδείνωση του φαινομένου.
Μια βόλτα στην οδό Πανεπιστημίου αποκαλύπτει σε μικρογραφία όσα συμβαίνουν σε ολόκληρη την Αθήνα, με πολλούς ανθρώπους καθισμένους σε πεζούλια, αναπηρικές καρέκλες ή στο πεζοδρόμιο να ζητούν από τους περαστικούς να τους βοηθήσουν από το υστέρημά τους. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στην πλευρά της Πανεπιστημίου που είναι πιο κοντά στην πλατεία Συντάγματος και στους δρόμους με τα πολυτελή ή πιο δημοφιλή καταστήματα του Κέντρου, όπως είναι η Βουκουρεστίου και η Αμερικής.
Αυτά είναι και τα σημεία για τα οποία καλούνται να πληρώσουν «ενοίκιο» σε συμμορίες που παίρνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων. Οπως λέει στο «Εθνος» ο επικεφαλής της ομάδας streetwork της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Emfasis, Τάσος Σμετόπουλος: «Σε σημεία που θεωρούνται ''μαγαζιά γωνία'' υπάρχει ''ενοίκιο''. Εχουμε δει ανθρώπους να πηγαίνουν και να παίρνουν χρήματα από τους επαίτες για το πόστο τους ή να διώχνουν άλλους που προσπαθούν να σταθούν σε ένα σημείο».


Ο κ. Σμετόπουλος λέει ότι τα τελευταία χρόνια η κατάσταση είναι σταθερά κακή και επισημαίνει ότι οι επαίτες μπορεί να είναι «επαγγελματίες» ή άνθρωποι που καταφεύγουν σε αυτήν την επιλογή για να μην αναγκαστούν να κλέψουν. «Είναι τέτοια η δομή της ελληνικής κοινωνίας που, πριν βρεθεί στον δρόμο, ο επαίτης έχει κάνει μια διαδρομή στο περιβάλλον του. Μπορεί να του συνέβη κάτι το 2011 και να τον συναντήσουμε στον δρόμο το 2014. Τους περισσότερους τους γνωρίζουμε με το όνομά τους και η επαιτεία είναι για πολλούς μόνο ένα στοιχείο της κατάστασής τους. Το βράδυ μπορεί να τους συναντήσουμε σκεπασμένους με ένα χαρτόκουτο, ως αστέγους, ή σε κάποιο σημείο με χρήστες ναρκωτικών».
Αν και από τα στοιχεία της Αστυνομίας προκύπτει ότι οι προσαγωγές με την κατηγορία της επαιτείας έπεσαν δραματικά πέρυσι, το ίδιο το φαινόμενο δεν έχει μειωθεί. «Η Αστυνομία δεν κάνει προσαγωγές για να μην πυροδοτήσει κοινωνικές αντιδράσεις από τους πολίτες. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι σπρώχτηκαν στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή στο ιστορικό κέντρο, όπου οι συλλήψεις είναι πιο δύσκολες από τη στιγμή που δεν βρίσκονται σε κάποιο σταθερό σημείο», εξηγεί ο κ. Σμετόπουλος.
Η εμπειρία που έχει αποκομίσει τα τελευταία χρόνια οδηγεί τον κ. Σμετόπουλο στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς δεν υπάρχουν οι δομές που θα οδηγήσουν με ασφάλεια αυτούς τους ανθρώπους μακριά από την επαιτεία. «Χρειάζεται ολιστική προσέγγιση για την εκπαίδευσή τους και την επιστροφή στην αγορά εργασίας, αλλά αυτό απαιτεί κεντρική οργάνωση. Εμείς μπορούμε να καταγράφουμε την κατάσταση, να παρέχουμε συμβουλευτική, να τους δίνουμε κάποια απαραίτητα είδη και τρόφιμα ή να κάνουμε διάφορες δράσεις, αλλά δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα».

Στέλιος Βογιατζάκης
Φωτό: Χάρης Γκίκας


Πηγή : ethnos.gr



"Βρήκαν" τον Βασίλη Παλαιοκώστα στα Γιάννενα – Ειδικό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής ψάχνει τον διαβόητο δραπέτη!



Ο συναγερμός στις τάξεις της Αστυνομίας για τον Βασίλη Παλαιοκώστα δεν έχει σταματήσει να χτυπά από τον Φεβρουάριο του 2009 όταν για δεύτερη φορά, μετά το 2006, απέδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο, αναγκάζοντας την ΕΛ.ΑΣ. να ζήσει μια από τις πιο ντροπιαστικές της μέρες.

Αλλά από το καλοκαίρι του 2010 στο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του διαβόητου δραπέτη μπήκε και η Αντιτρομοκρατική, αφού ο Παλαιοκώστας καταζητείται για το πακέτο βόμβα που είχε σταλεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και συγκεκριμένα στο γραφείο του τότε υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αποτέλεσμα από την έκρηξη να σκοτωθεί ο υπασπιστής του, ο 52χρονος Γιώργος Βασιλάκης.

Το τελευταίο διάστημα (ίσως είναι εβδομάδας ίσως και μέρες) ο συναγερμός αυτός εντάθηκε αφού έφτασαν στα... αυτιά της Αντιτρομοκρατικής η πληροφορία πως ο Παλαιοκώστας βρίσκεται στα Γιάννενα!

Χαρακτηριστικό είναι πως στις τάξεις της Αντιτρομοκρατικής έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα που ασχολείται μόνο με τις έρευνες για τη σύλληψη του 49χρονου καταζητούμενου.

Κλιμάκιο αυτής της ειδικής ομάδας βρίσκεται εδώ και μέρες στα Γιάννενα και κάνει έρευνες σε ορεινές περιοχές βόρεια της πόλης των Ιωαννίνων, μετά τις πληροφορίες για την παρουσία του Παλαιοκώστα στην περιοχή.

Οι πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής ανέφεραν ότι ο Παλαιοκώστας είχε βρει καταφύγιο στην περιοχή, βοηθούμενος από ομάδα ατόμων που κινούνται τόσο στον ποινικό όσο και στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ανάμεσα στα αναπάντητα ερωτήματα για τα οποία οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν απαντήσεις είναι και το γιατί ο Παλαιοκώστας αποφάσισε ξαφνικά να φύγει από το καταφύγιό του και να αναζητήσει νέο.

Υπάρχουν αναφορές πως ίσως να αναγκάστηκε να φύγει από τα Γιάννενα εξαιτίας της έντονης αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ


Πηγή : newsit.gr



Έγγραφο "βόμβα" στη Βουλή από τον Νικολούδη: Ελέγξτε το πόθεν έσχες του Χαρδούβελη! Ο πρώην υπουργός φέρεται να έβγαλε λεφτά στο εξωτερικό


Τα λεφτά του στο εξωτερικό έβγαλε ο Γκίκας Χαρδούβελης, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της “RealNews” της Κυριακής. Ως πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο νυν υπουργός Καταπολέμησης της Διαφθοράς Π. Νικολούδης, με επείγον έγγραφο προς τη Βουλή, ζητά να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών!

Την ώρα που οι εκροές των καταθέσεων αποτελούν “πληγή” για την ελληνική οικονομία, δημοσίευμα της “RealNews” θέλει τον πρώην υπουργό Οικονομικών να ελέγχεται για το πόθεν έσχες! Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα “στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται και καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Π. Νικολούδης, με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα, στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι:
-Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται“δυσαναλογία”μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.
-Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία “δεν περιέλαβε” στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν".

Να θυμίσουμε ότι στο εξάμηνο της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα (Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012) ο Γκίκας Χαρδούβελης χρημάτισε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.


Πηγή : newsit.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ! Καμμιά φωτογραφία των παιδιών στο Διαδίκτυο. Αυστηρή οδηγία του Σφακιανάκη πρός γονείς και χρήστες των κοινωνικών δικτύων


Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε σε περιστατικά παιδιών στην Ελλάδα, τα οποία βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση όταν φωτογραφίες τους «πειράχτηκαν» μέσω φωτομοντάζ και διέρρευσαν στο σχολικό τους περιβάλλον, παρουσιάζοντας π.χ. το πρόσωπο του παιδιού με το σώμα κάποιας πορvοστάρ.

Και δεν είναι η ίδια η φωτογραφία που θα ενοχλήσει το παιδί, όσο ο αδιάκοπος χλευασμός των συμμαθητών του ή, ακόμα χειρότερα, το bullying που θα ακολουθήσει.

Και δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που μπορεί να βάλουν τα παιδιά σας σε κίνδυνο. Όπως αναφέρει η διευθύντρια του Ινστιτούτου Διαδικτύου της Οξφόρδης, Victoria Nash, υπάρχουν δύο πράγματα που οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν:

«Το ένα είναι πληροφορίες για τα παιδιά που δημοσιεύουν, όπως π.χ. η ημερομηνία και το τόπος γέννησής τους, το πού ζουν και πού πηγαίνουν σχολείο, καθώς τις πληροφορίες αυτές μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος προκειμένου να τους κλέψει την ηλεκτρονική ταυτότητα (να φτιάξει, δηλαδή, ένα προφίλ στο Facebook με αυτά ακριβώς τα στοιχεία).

Το δεύτερο έχει να κάνει με την συγκατάθεση του παιδιού: Τι από αυτά που ποστάρετε θα θέλει το παιδί σας να δει δημοσιευμένο όταν μεγαλώσει;

Και κυρίως, τι κόστος μπορεί να έχει αυτό για την πορεία της ζωής του (π.χ. δεν ξέρετε πώς μία φωτογραφία του παιδιού με κάποιο πολιτικό μήνυμα μπορεί να επηρεάσει με κάποιον τρόπο τη μελλοντική του καριέρα)».

Τι πρέπει να κάνετε από εδώ και στο εξής

Τόσο ο κ. Σφακιανάκης όσο και η δρ. Nash συμφωνούν στο ότι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε την ψηφιακή ταυτότητα του παιδιού σας είναι να μην ποστάρετε ποτέ απολύτως τίποτα για εκείνο. Κάποιοι γονείς θεωρούν ότι λαμβάνουν ένα «μέτρο προστασίας» ποστάροντας φωτογραφίες των παιδιών τους χωρίς να αναγράφουν πουθενά τα ονόματά τους – οι φωτογραφίες, όμως, θα παραμείνουν για πάντα εκεί, διαθέσιμες προς όλους.

Δεν αποκλείεται στο μέλλον, λένε οι ειδικοί, μία φωτογραφία του παιδιού σας που ποστάρατε όταν είναι 4 ετών, να συνδεθεί με κάποια που θα ποστάρει ένας φίλος του όταν θα είναι 10 ετών και στην συνέχεια με κάποιο επαγγελματικό προφίλ που μπορεί να έχει το παιδί σας ως ενήλικας και έτσι να δημιουργηθεί ένα πλήρες ψηφιακό αρχείο του παιδιού, πάνω στο οποίο δεν θα μπορεί να έχει κανέναν έλεγχο.

Τι μπορείτε να κάνετε αν έχετε ήδη ποστάρει φωτογραφίες των παιδιών σας στο Facebook ή στο Instagram;

Να σας πούμε, καταρχάς, τι δεν μπορείτε να κάνετε: Να τις πάρετε πίσω. Όπως ανάφερε στην ομιλία του ο κ. Σφακιανάκης, για να μπορέσει μία κοπέλα από την Ιρλανδία να διεκδικήσει ολόκληρο το ψηφιακό της αρχείο, αφού απενεργοποίησε το προφίλ της στο Facebook, χρειάστηκε να καταφύγει σε πολυετή δικαστικό αγώνα με το μέσο.

Τι κέρδισε στο τέλος; Ένα CD με τις φωτογραφίες της (αντίγραφα των οποίων προφανώς και έχει κρατήσει το Facebook).

Αυτό, λοιπόν, που μπορείτε να κάνετε είναι να μην ξαναποστάρετε ποτέ καμία φωτογραφία των παιδιών σας, σε κανένα διαδικτυακό μέσο.

Όσο για τις φωτογραφίες που έχετε ήδη ποστάρει εσείς, μπορείτε να τις διαγράψετε (αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ήδη αποθηκευτεί στα αρχεία του Facebook ή οποιουδήποτε άλλου). Τις φωτογραφίες που έχουν ποστάρει άλλοι με εσάς (και τα παιδιά) να έχετε γίνει tag μπορείτε να τις κρύψετε από το Χρονολόγιό σας, όμως όχι να τις διαγράψετε – μόνο αυτός που την πόσταρε μπορεί να το κάνει.

Από εκεί και πέρα, στις ρυθμίσεις ασφαλείας του μέσου (π.χ. του Facebook) επιλέξτε αφενός τις φωτογραφίες σας να βλέπουν μόνο οι Φίλοι σας (ούτε καν οι Φίλοι των Φίλων) και επιλέξτε να ενημερώνεστε κάθε φορά που κάποιος σας κάνει tag σε μία φωτογραφία, προκειμένου να την εγκρίνετε πριν δημοσιευτεί – αν είναι και τα παιδιά σας στην φωτογραφία αυτήν, το δικό σας όνομα θα είναι αυτό που πιθανότατα θα γίνει tagged.

Τέλος, ενημερώστε κάθε φίλο και γνωστό σας ότι δεν θέλετε επ'ουδενί να ποστάρουν καμία φωτογραφία ή πληροφορία, στην οποία εμφανίζεται ή αναφέρεται το παιδί σας.

Σε περίπτωση που ανησυχείτε ή είστε βέβαιοι ότι φωτογραφίες του παιδιού σας χρησιμοποιούνται από άλλους, χωρίς την δική σας συγκατάθεση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στο Cyber Alert, την εφαρμογή για επικοινωνία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Πραγματικό Χρόνο – μάθετε περισσότερα εδώ – ή απευθείας στο τηλέφωνο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα 210-6476464, 210-6476000.


Οι διάλογοι-σοκ στο ΔΣ της Super League! Ακατάσχετο υβρεολόγιο και απόλυτη παρακμή!






Διαβάστε όσα συγκλονιστικά ειπώθηκαν στο ΔΣ της Super League, που έλαβε χώρα στις 24 Φεβρουαρίου. Αναλυτικά όλοι οι διάλογοι, που χαρακτηρίζονται από ακατάσχετες ύβρεις..

Oι διάλογοι όπως τους μεταφέρει η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ":

B: Αυτά που έγιναν στην Τούμπα πέρσι δεν έχουν καμία σχέση με χθες. Έγινε εισβολή φιλάθλων. Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι πάμε να τα ρίξουμε στον προπονητή, που κάνει τη βόλτα του στο γήπεδο. Και ένας κουκουλοφόρος τον φτύνει, τον βρίζει και σε δευτερόλεπτα είναι ανοιχτές οι πόρτες και εκατοντάδες κουκουλοφόροι κρύβονται πίσω από το πανό. Και όταν ήρθαμε δεν ήταν κανένας κ@@@άς από τον ΠΑΟ εκεί, μόνον μπράβοι. Ξέραμε και για ένα πανό και είδαμε πανό από το ένα πέταλο μέχρι το άλλο «Ο Β... έμπορος ηρωίνης». Το άλλο είναι, και είναι περήφανοι στον ΠΑΟ για όλα αυτά, ότι ένας παίκτης μας τραυματίστηκε, αλλά οι δικοί μας είναι άντρες, όχι σαν το θέατρο του Αναστασίου με το χάρτινο ποτήρι που σταμάτησε το παιχνίδι. Ο διαιτητής ήταν χείριστος και δεν σταμάτησε το παιχνίδι.

Α: Στο Καραϊσκάκη;

Β: Όχι, χθες. Και δεν ήταν ένα πιστολάκι, ήταν εκατοντάδες πιστολάκια. Είχε σκηνοθετηθεί... το απωθημένο των παναθηναϊκών να ξαναστήσουν μια καινούργια Ριζούπολη. Συγχαρητήρια. Και εσείς (απευθυνόμενος στον Α) έχετε μεγάλες ευθύνες.

Α: Όταν τελειώσετε θα απαντήσω. Περιμένω να απαντήσω, πείτε μου μόνο πότε θα ολοκληρώσετε.

Β: Έπρεπε να είχες ζητήσει συγγνώμη από πριν για τις κτηνωδίες. Στον ΠΑΟΚ έδωσα συγχαρητήρια στις δηλώσεις μου που χάσαμε 2-1 γιατί έγινε σε νορμάλ συνθήκες. Προχθές οι συνθήκες ήταν ελεεινές, δεν ήταν συνθήκες να παιχτεί ποδόσφαιρο. Το γήπεδο είναι ακατάλληλο για οποιοδήποτε παιχνίδι και θα ζητήσω από τη Super League να μην ξαναγίνει ντέρμπι εκεί, να μην ξανακινδυνεύσει η ζωή. Από τύχη ζούμε. Αντί να καταδικάσετε, μιλάτε για ηθικούς αυτουργούς. Ντροπή!

Πρέπει να σας μπουγελώσω ή να σας πλακώσω στο ξύλο;

Α: Το συνηθίζετε.

Γ: Σταματήστε!

Β: Θέλετε να το ξανακάνω; Κοιτάξτε να δείτε η αλήθεια ποια είναι. Κλείσατε και τον κ. Α στο ασανσέρ. Οι δικοί σου το είπανε, εντάξει; Αλλά μυαλό δεν έβαλες.

Α: Περιμένω να απαντήσω. Ο κ. Β παραφέρεται και ψεύδεται.

Β: Σας λέω το εξής: βρέθηκαν πέντε καραγκιόζηδες και έστησαν ένα σκηνικό. Γίναμε ρεζίλι στην Ευρώπη. Εγώ τι πρέπει να κάνω τώρα; Να στείλω βίντεο στον κ. Πλατινί; Τα καραγκιοζιλίκια που έκαναν αυτοί το 2011;

(...) την άποψή μου. Εδώ πρέπει να βγει η Super League και να καταδικάσει τα πάντα. Και να πει ότι αυτό το κλουβί κλείνει...

Γιατί είναι επικίνδυνο...

Α: Δεν σας αρέσει η Λεωφόρος γιατί χάσατε, κ. Β.

Β: Άντε γ@@@, γ@@@ τον Χριστό σου.

ΜΠΟΥΓΕΛΟ

Α: Ορίστε, ορίστε. Αυτός είναι, παιδιά (απευθυνόμενος στους λοιπούς εκπροσώπους).

Β: Μ@@@, άντε γ@@@, π@@@.

ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΠΡΑΒΟΥ, ΜΠΟΥΝΙΑ ΣΤΟΝ Ζ

Α: Δεν ντρέπεσαι, φέρνεις και μπράβους.

Β: Αντί να ζητάς συγγνώμη...

Α: Δεν με έχεις αφήσει...

Β: Εδώ με βγάλατε, γ@@@ τον Χριστό σου, και έμπορο ηρωίνης.

Α: Δεν σε έβγαλε η ΠΑΕ, οι παρέες σου.

Β: Οι παρέες μου να πας να γ@@@. Να πεις, αλήτη, τι έχει γίνει εδώ, να μιλήσεις αντρίκια.

Α: Παραφέρεστε, κ. Β. Ηρεμήστε, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες. Έχετε τους μπράβους, γι' αυτό λέτε να μιλήσουμε αντρίκια. Ποιος χτύπησε, ποιος χτύπησε τον κ. Ζ, κύριε; Ποιος τον χτύπησε;

Β: Δέκα σαν κι εσένα θέλω.

Α: Α, ναι; Τριάντα. Τον Ζ ποιος τον χτύπησε.

Β: Πήγαινε να τον βρεις τον μπράβο μου.

Α: Ευτυχώς το είδανε και αρκετοί άνθρωποι. Θα σας κάνουμε μηνύσεις. Και σε εσένα και για το χτύπημα, και για το νερό και λοιπά. Δόξα τω Θεώ 5-6-10 άντρες εδώ μέσα υπάρχουνε. Αρνούμαι με αυτά που ρίχνεις και με αυτές τις προσβολές να ανέχομαι αυτή την αλήτικη συμπεριφορά. Φέρσου σαν άνθρωπος, πολιτισμένος. Πάρε ανάσες, σύνελθε και θα απαντήσω και εγώ πολιτισμένα. Όχι, δεν είσαι ακόμα κατάσταση. Είσαι και παχύς και δυσανασχετείς περισσότερο από εμένα.

Β: Ο παχύς μπορεί να σε πλακώσει.

Α: Βεβαίως μπορεί. Όχι μόνο να με πλακώσει.

B: Ο κοντός δεν ψηλώνει, ο απατεώνας δεν γίνεται άνθρωπος.

Α: Βεβαίως, όλα αυτά. Αυτό δεν μου έχει ξανασυμβεί εδώ πέρα. Και θέλω να καταγραφεί στα πρακτικά. Το μπουγέλωμα...

Γ: Να λήξουμε το συμβούλιο, γιατί με αυτό το, το σκεπτικό/σκηνικό δεν μπορούμε να πάμε παραπέρα. Κοιτάξτε, αυτήν ή την επόμενη εβδομάδα θα βάλουμε τα...

Β: Πόσα μπουγέλα από τους ανθρώπους σου έχω φάει...

Α: Τώρα δεν θα κάνουμε συμψηφισμούς. Πρόπερσι, πρόπερσι...

Β: Σε πείραξε κανείς;

Α: Να απαντήσω.

Β: Ποιος σε πείραξε στο Καραϊσκάκη; Ποιος σε πείραξε ρε στο Καραϊσκάκη; Πες την αλήθεια.

Α: Πρόπερσι μας σταματήσατε το λεωφορείο. Καταρχήν, χθες υπήρχε και ασφάλεια στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Και επίσης πήρα εγώ τον υπουργό, τον παρακάλεσα να μην μπείτε στο γήπεδο γιατί είστε κόκκινο πανί.

Β: Εσύ γιατί πήγες στον ΟΦΗ;

Α: Εγώ, με πήγε η αστυνομία κρυφά και επειδή, όπως είπατε, είμαι και κοντός δεν φαινόμουνα κιόλας! Γιατί δεν είχε μπουθ να με βάλει. Λοιπόν, αλλά είχαμε και ασφάλεια. Ζητήσαμε, ...πήρα τον κ. Υπουργό το μεσημέρι και του λέω, σας παρακαλώ πάρα πολύ. Εάν μπει ο κ. Α είναι τόσο αντιπαθητικός στους Παναθηναϊκούς που δεν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τον κόσμο και είναι επικίνδυνο.

(Διακοπές από Β)

Δεν μπορώ να το συζητήσω.

Δ: Δεν ήρθες στο Καραϊσκάκη, δεν ήρθες στο μπουθ;

Β: Δεν πήγες στη φυσούνα, στα αποδυτήρια;

Α: Δεν πήγα στη φυσούνα, μόνο στα αποδυτήρια.

Γ: Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε.

Α: Υπάρχουν και γράμματα στους φορείς και στα υπουργεία και στη Δικαιοσύνη, έφτασα στο σημείο να ζητήσω να μη γίνει το παιχνίδι, δόξα τω Θεώ είναι καταγεγραμμένα αυτά, γιατί εάν ερχότανε ο κ. Β στο γήπεδο θα είχε δημιουργηθεί τέτοια ένταση που δεν θα μπορούμε να την ελέγξουμε.

Ε: Γιατί ήρθες στο Ηράκλειο;

(Αρχίζουν διάφορες φωνές)

Α: Όχι παρένθεση. Όχι κύριε Β. Να φεύγατε αν θέλατε. Θα απαντήσω δεν θα με διακόψετε. Λοιπόν, στείλαμε γράμμα ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να έρθει ο Β. Παρακάλεσα τον ταξίαρχο εκεί πέρα και του είπα εγώ ο ίδιος να μην μπείτε στο γήπεδο. Ρωτήστε και τον κ.Κοντονή.

Ε: Στο γήπεδο της ομάδας μου γιατί ήρθατε και προκαλέσατε τον λαό της Κρήτης;

Α: Έναν έναν παρακαλώ.

(Γενικές αντεγκλήσεις)

Ζ: Δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς.

Ε: Μετά μιλάτε για ηθικούς αυτουργούς.

(Λεκτικός τσακωμός Ε-Ζ)

Ζ: Ο μ@@@ που ήρθε και με χτύπησε να έρθει τετ-α-τετ.

Α: Θα πάμε μαζί στο τμήμα και θα κρύβεται ο κύριος Β.

Β: Ποιος ρε μικρέ, π@@@ σαν κι εσένα είμαι; Ναι, ναι, θα κρύβομαι...

Α: Έλα ρε Β. τώρα. Εσύ είσαι αλήτης, είσαι αλήτης κάτω του επιπέδου μου.

Β: Λαθρέμπορος είσαι, τους Ρουμάνους, Ασπρονήσι, αμερικανικά ομόλογα, απολυμένοι 500 οικογένειες Σκάι. Είσαι απατεώνας, ο πατέρας σου πληρώνει...

Α: Ναι, ναι, ναι, ναι... άλλο; Τα καταγράφει αυτά κανένας;

Β: Γ@@@ αντράκι, τι παριστάνεις στη ζωή σου ρε μ...; Τι θα είχες κάνει στη ζωή σου ρε μ@@@ αν δεν ήταν ο πατέρας σου να πληρώνει; Παιδί του μπαμπά σου είσαι, ρε καραγκιόζη.

(Ο Α. ζητά να καταγράφονται στα πρακτικά)

Β: Καραγκιόζη, γράφτα ναι!

Α: Με τα λεφτά του Μ.... που έχει κυνηγήσει, κινείσαι εσύ.

Β: Καραγκιόζη, έβαλες μπράβους να με γα@@@ στο γήπεδο. Γα@@@ π@@@. Άι γα@@@. Γα@@@ π@@@. Γα@@@ τον Χριστό σου. Άντρες είναι αυτοί; Που πας στους υπουργούς και παρακαλάς... Μ@@@, γα@@@! Πόσα λεφτά, ξεφτιλισμένε, μου έφαγες 18 εκατομμύρια... (δεν ακούγεται καλά). Εσύ τα 'στησες όλα. Είσαι κοντός, κομπλεξικός και γα@@@. Ένα κομπλεξικό μ@@@ είσαι. Να το ξέρεις θα έρθω του χρόνου να σε γα@@@ στη Λεωφόρο, εσένα και όλα τα τσουτσέκια σου. Να 'χεις χάρη η γυναίκα δίπλα σου σε έσωσε σήμερα. Ένα μ@@@ είσαι, ένα κομπλεξικό μ@@@.


Πηγή : sport24.gr


Κικίλιας: Ντρέπομαι για την απαλλαγή Κασιδιάρη




«Ντρέπομαι για την απόφαση η οποία βγήκε και αθωώνει τον κ. Κασιδιάρη για την βιαιοπραγία που όλοι είδαμε στην Λιάνα Κανέλλη», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σήμερα στο Mega.

«Ντρέπομαι για την απόφαση η οποία βγήκε και αθωώνει τον κ. Κασιδιάρη για την βιαιοπραγία που όλοι είδαμε στην Λιάνα Κανέλλη», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σήμερα στο Mega.

«Τίθεται ένα θέμα πάρα πολύ σημαντικό για την ελληνική κοινωνία. Όλη η ελληνική κοινωνία το είδε. Και αναρωτιέμαι που οδηγεί όλη αυτή η κατάσταση», τόνισε, για να συμπληρώσει πως «αυτή η απόφαση όπως και αν ήρθε όσο και αν είναι τεκμηριωμένη νομικά δημιουργεί πολύ μεγάλα θέματα».

Το δικαστήριο αποφάσισε χθες ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, που είχε απαγγελθεί αυτεπαγγέλτως από την εισαγγελία σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη, χαρακτηρίζοντας την πράξη του απλή σωματική βλάβη.

Ωστόσο, για να προκύψει καταδίκη για το αδίκημα αυτό θα έπρεπε η Λιάνα Κανέλλη να είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του, μέσα σε διάστημα τριών μηνών από την ημέρα που είχε δεχτεί την επίθεση, πράγμα το οποίο η βουλευτής του ΚΚΕ δεν είχε πράξει.

Πηγή: newsbeast.gr 


Κατρούγκαλος: Εκτός των 15.000, οι επαναπροσλήψεις στην ΕΡΤ



Η κυβέρνηση επιθυμεί οι επαναπροσλήψεις στην ΕΡΤ να μην συνυπολογιστούν στις 15.000 προβλεπόμενες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα για το 2015, τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τον κλάδο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στο MEGA, σημείωσε ωστόσο ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το θέμα και «θα δούμε πώς θα καταλήξει».
Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ακόμη ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή το πολύ την μεθεπόμενη θα τεθεί σε διαβούλευση το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο θα περιλαμβάνει και την επαναφορά των 3.920 διαθέσιμων και απολυμένων υπαλλήλων του Δημοσίου.
Πρόσθεσε δε ότι οι 3.920 θα συμπεριληφθούν στις 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται για το 2015.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ακόμη ότι θα καταργηθεί η διαθεσιμότητα, την οποία χαρακτήρισε φερετζέ για απολύσεις.


Πηγή: reporter.gr


Τουρκική πρόκληση στο Φαρμακονήσι, παρουσία Καμμένου




Νέα πρόκληση της Άγκυρας με υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Φαρμακονήσι, ενώ βρίσκεται στην περιοχή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, «σχηματισμός 2 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, εισήλθε στις 11:13 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ ν. Σάμου και ν. Κώ.

Εν συνεχεία 1 αφος εκ του υπόψη σχηματισμού πραγματοποίησε στις 11:14 υπέρπτηση άνωθεν ν. Φαρμακονήσι, στα 15.000 πόδια. Τα 2 αφη εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:14, μεταξύ ν. Σάμου και ν. Κω.

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκε και αναγνωρίσθηκε άμεσα, από ζεύγος ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, που ευρίσκονταν στην περιοχή, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».

Στο μεταξύ, ο ΥΕΘΑ ξεκίνησε την περιοδεία του στην περιοχή από το Αγαθονήσι, με τις καιρικές συνθήκες να είναι δύσκολες.

Ο Π. Καμμένος συνοδεύεται από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ,ΓΕΣ και ΓΕΝ και θα συνεχίσουν την επίσκεψη του σε Φαρμακονήσι, Μεγίστη, Στρογγύλη και Ρω.


Πηγή : real.gr


Νομοσχέδιο ΕΡΤ: Τι προβλέπεται για το ανταποδοτικό τέλος & την επαναπρόσληψη



Την επιστροφή όλων όσων εργάζονταν στην ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013 και απολύθηκαν αλλά και το θέμα του ανταποδοτικού τέλους ξεκαθαρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι ενοψει της κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου τη Δευτέρα.

Ειδικά όσον αφορά το ανταποδοτικό τέλος στελέχη του Μαξίμου δεν κάνουν καμία αναφορά σε αύξησή του, όπως είχε αναφέρει σε τηλεοπτική δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος και για θέματα ΜΜΕ Νίκος Παππάς, αλλά αντίθετα υποστηρίζουν ότι από την καταβολή του θα εξαιρεθούν όλοι όσοι έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Επιχειρώντας να δώσουν μια εξήγηση για το λόγο για τον οποίο το νομοσχέδιο δεν κατατέθηκε την Πέμπτη - όπως είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας - αλλά θα κατατεθεί τη Δευτέρα οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οφείλεται στη διεξαγωγή οικονομικού ελέγχου της ΝΕΡΙΤ αλλά και στην επίλυση «των νομικών και τεχνικών προβλημάτων που επινόησε η προηγούμενη συγκυβέρνηση δημιουργώντας το εκτρωματικό, ουσιαστικό και κανονιστικό πλαίσιο του κλεισίματος της ΕΡΤ, της μετάβασης προς το μόρφωμα ΝΕΡΙΤ δια της ΔΤ».

Όσον αφορά την λειτουργία της νέας ΕΡΤ κυβερνητικοί κύκλοι επαναλαμβάνουν μεταξύ άλλων ότι στο νέο ΔΣ θα μετέχουν δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων καθώς και ότι μπαίνει τέλος στις μεικτές παραγωγές.

Ειδικότερα εξηγούσαν ότι:

- Ο δημόσιος φορέας θα λειτουργήσει προς την πραγματική εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία του ελληνικού λαού.

- Η ΕΡΤ θα είναι πράγματι ανεξάρτητη από κάθε φορέα δημόσιας ή ιδιωτικής εξουσίας διασφαλίζοντας την πολυφωνία, την ανεξάρτητη ενημέρωση, την υψηλή ποιότητα του περιεχομένου, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους πνευματικούς δημιουργούς και καλλιτέχνες να προβάλουν το έργο και τις ιδέες τους.

- Η ΕΡΤ  θα έχει για την εκπομπή της όλα τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα (αναλογικά, ψηφιακά, δορυφορικά, διαδικτυακά κα.) σε όλη την ελληνική επικράτεια, αλλά  και προς τον απόδημο Ελληνισμό ανά την υφήλιο. Η ΕΡΤ επίσης θα κατέχει, τηρεί, και παρέχει με ψηφιακό τρόπο στο κοινό το οπτικοακουστικό αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

- Οι πόροι της ΕΡΤ θα προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος από το οποίο απαλλάσσονται μεταξύ άλλων όσοι έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

- Η ΕΡΤ θα διοικείται από 7μελές Δ.Σ, εκ των οποίων δύο μέλη εκπρόσωποι των εργαζομένων. Υπάρχει πρόβλεψη σε σχέση με την κατάργηση παροχών, απολαβών και προνομίων.

- Οι πρωτοβουλίες ανάπτυξης της εταιρείας θα στηρίζονται στο ανταποδοτικό τέλος και δεν θα δημιουργούν καμία δημοσιονομική επιβάρυνση. Οι εξωφρενικές δαπάνες των εξωτερικών/μεικτών παραγωγών περιορίζονται δραστικά με ρητή πρόβλεψη στο νόμο.


Πηγή: protothema.gr






Βλαστός: Η Λίτσα μού «έφαγε» 1,5 εκατ. ευρώ



Τη δική του αλήθεια για τη «συμμορία των φυλακών», στην οποία φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο, δίνει ο βαρυποινίτης Π. Βλαστός κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του. Τα πυρά του στρέφονται, όπως ήταν αναμενόμενο, σε βάρος της εξαδέλφης του Λίτσας η οποία από δεξί του χέρι έχει γίνει πλέον ο βασικότερος κατήγορός του.

Ο Παναγιώτης Βλαστός φέρεται να είπε στον ανακριτή πως η Λίτσα του «έφαγε» 1,5 εκατομμύριο ευρώ, που προερχόταν από την απαγωγή Παναγόπουλου, και ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο ισχυρισμός της ότι πέταξε στα σκουπίδια 250.000 ευρώ. Μάλιστα, ζήτησε από τον ανακριτή να έχει και η εξαδέλφη του την ίδια με εκείνον ποινική μεταχείριση. «Όπως εγώ τιμωρούμαι που έχω κλέψει έτσι να τιμωρηθεί και εκείνη που με έκλεψε», φέρεται να είπε.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Βλαστό τα χρήματα έφευγαν… με καράβι στο εξωτερικό , από την «Λίτσα» μέσω του συζύγου της και επέστρεφαν τμηματικά με τη μορφή εμβασμάτων. Συστηματικά , όπως ισχυρίζεται, η εξαδέλφη του έβαζε στην τσέπη χιλιάδες ευρώ που της έδινε εκείνος για να πληρώνει τους συνεργούς, ενώ με τον άνδρα της ξέπλεναν τα παράνομα ποσά στο εξωτερικό για να σβήνουν τα ίχνη τους.

Ο Παναγιώτης Βλαστός είπε πως ήταν έτοιμος να αγοράσει φούρνο γνωστής αλυσίδας, κάτι που είχε αναθέσει στην εξαδέλφη του και τον σύζυγό της αλλά τελικά το σχέδιο ναυάγησε.

Ο βαρυποινίτης, σύμφωνα με τη δικογραφία εκβίαζε, μεταξύ άλλων και κρατούμενους για οικονομικά εγκλήματα της VIP πτέρυγας , όπως και τον καταδικασμένο για την υπόθεση των εξοπλιστικών Γιάννη Σμπώκο. Αναφερόμενος, μάλιστα, στους συγκεκριμένους κρατούμενους, ο βαρυποινίτης φέρεται να είπε «αυτοί κυκλοφορούν με τρύπια παπούτσια και τρώνε φαγητό… από την φυλακή».

Γι' αυτό και ο Βλαστός ήταν κατηγορηματικός ότι δεν έχει καμία σχέση με τις εκρήξεις σε βάρος της αδελφής του κ. Σμπώκου.

Πάντως, την ερχόμενη Τρίτη περνά το κατώφλι του ανακριτή ο Γιάννης Σμπώκος προκειμένου να καταθέσει και να δώσει όσα στοιχεία γνωρίζει για βομβιστικές επιθέσεις στο μαγαζί της αδελφής του.

Ο Παναγιώτης Βλαστός θα επανέλθει στο ανακριτικό γραφείο την Τετάρτη προκειμένου να συνεχίσει για τέταρτη ημέρα την απολογία του.



Πηγή: Newsbeast.gr 


ΗΠΑ: Ο υπ. Δικαιοσύνης «ξηλώνει» τη ρατσιστική αστυνομία του Φέργκιουσον



Όπως ανακοίνωσε επίσης η αμερικανική δικαιοσύνη μέσω της έρευνας, ανακαλύφθηκαν ρατσιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποδεικνύουν τις πολλαπλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από την αστυνομία της πόλης

Αποφασισμένος να πατάξει την αστυνομική βία και να ξηλώσει τον ρατσισμό από τα σώματα ασφαλείας στο Φέργκιουσον δηλώνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Ερικ Χόλντερ.

Δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση μιας καταδικαστικής έκθεσης για ρατσισμό και για συστηματικές διακρίσεις εναντίον των μαύρων, ο Χολντερ επεσήμανε ότι θα «ξηλώσει» τη ρατσιστική αστυνομία του Φέργκιουσον.

Όπως ανακοίνωσε επίσης η αμερικανική δικαιοσύνη μέσω της έρευνας, ανακαλύφθηκαν ρατσιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποδεικνύουν τις πολλαπλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από την αστυνομία της πόλης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το ξήλωμα της αστυνομίας του Φέργκιουσον ο Χόλντερ δήλωσε χαρακτηριστικά: «είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις εξουσίες, όλη μας την ισχύ για να εξασφαλιστεί ότι η κατάσταση αλλάζει εκεί. Θέλω να πω ότι θα γίνουν τα πάντα για να ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε».

Νωρίτερα και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είχε αναφέρει ότι επικρατεί η αίσθηση ότι ο ρατσισμός στην αστυνομία του Φέργκιουσον «δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση».


Πηγή



"Ξέχασε" τις κοινωνικές εισφορές ο Πορτογάλος πρωθυπουργός


Η είδηση κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες στην Πορτογαλία σε όλα τα δελτία ειδήσεων. Ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσους Κοέλιο δεν κατέβαλε κοινωνικές εισφορές ανάμεσα στο 1999 και το 2004, όταν ήταν ελεύθερος επαγγελματίας και θα έπρεπε να τις καταβάλει ο ίδιος στα δημόσια ταμεία. Μόνο τις τελευταίες μέρες ρύθμισε τα χρέη του. Κάποιος δημοσιογράφος του ζήτησε να τοποθετηθεί. Ο πορτογάλος πρωθυπουργός παραδέχθηκε μεν το λάθος του, αλλά έριξε την ευθύνη στο κακά οργανωμένο κοινωνικό σύστημα της χώρας του.

«Δεν το γνώριζα»

«Δεν γνώριζα ότι ήμουν υποχρεωμένος να πληρώνω», είπε. «Θα έπρεπε βέβαια να ενημερωθώ σχετικά, αλλά θα μπορούσαν να με είχαν προειδοποιήσει και οι αρχές ότι κάτι δεν πάει καλά. Αλλά δεν το έκαναν. Δεν ήθελα σε καμιά περίπτωση να παρακάμψω τις υποχρεώσεις μου, αλλά νόμισα ότι οι κοινωνικές εισφορές δίδονται σε εθελούσια βάση», ανέφερε ο πορτογάλος πρωθυπουργός.

Η «ομολογία» Κοέλιο φούντωσε ακόμη περισσότερο το δημόσιο διάλογο. Γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι η κυβέρνηση ελέγχει πολύ αυστηρά ιδιώτες και επιχειρηματίες έτσι ώστε να είναι αδύνατο να ξεφύγει κανείς από την εφορία και την κοινωνική ασφάλιση. «Πώς είναι δυνατόν να μην ήξερε ότι πρέπει να καταβάλει κοινωνικές εισφορές;», διερωτάται κάποιος Πορτογάλος. «Από όσο ξέρω στην Πορτογαλία ισχύει μια πολύ απλή αρχή. Όποιος εργάζεται πρέπει να καταβάλει εισφορές στα κοινωνικά».

Για δεύτερη φορά

Όλως εξαιρέτως η συντηρητική κυβέρνηση Κοέλιο προσπάθησε σοβαρά ώστε αυτή η αρχή να μην μείνει μόνο στα χαρτιά. Πήρε σειρά μέτρων για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή και μάλιστα με επιτυχία. Πέρυσι γέμισαν τα κρατικά ταμεία με πάνω από 5 δις ευρώ, αριθμός ρεκόρ. Ο οικονομικός έλεγχος πολιτών, επιχειρηματιών και θεσμών πήρε τέτοιες διαστάσεις που προκάλεσε την ανησυχία των Πορτογάλων. Κακές γλώσσες κάνουν ήδη λόγο για ένα κράτος παρακολουθήσεων.

Για τον Πέδρο Πάσους Κοέλιο είναι πάντως η δεύτερη φορά που θα πρέπει να υπερασπιστεί επαγγελματικές επιλογές. Πέρυσι το όνομά του αναμείχθηκε σε μια υπόθεση διαφθοράς που πηγαίνει πίσω στο 1999. Τότε φέρεται να χρησιμοποίησε τις πολιτικές τους διασυνδέσεις για κάποιον επιχειρηματία, το όνομά του οποίου βρίσκονταν σε μισθολογικό κατάλογο. Αποδείξεις ωστόσο δεν βρέθηκαν. Η πορτογαλική αντιπολίτευση από την πλευρά της πάντως καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις στο κοινοβούλιο.

DLF / Ειρήνη Αναστασοπούλου

Πηγή: Deutsche Welle


www.capital.gr


Ευρωλίγκα: Σπουδαία νίκη για τον Ολυμπιακό στο Μιλάνο



Επίδειξη μόδας είχε το βράδυ της Παρασκευής στο “Φόρουμ” του Μιλάνου όπου ο Ολυμπιακός έκανε πασαρέλα δείχνοντας πως παίζεται το σύγχρονο μπάσκετ. Ομάδα μοντέλο με λίγα λόγια.

Η μεγάλη νίκη του επί της Αρμάνι Μιλάνο (83-74), τον κράτησε μόνο πρώτο στην κορυφή του ομίλου του μια ακριβώς εβδομάδα πριν τον “τελικό” με τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αν οι Πειραιώτες θα έχουν ή όχι πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά και στο δρόμο προς το φάιναλ φορ της Μαδρίτης.

Κακά τα ψέμματα η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με έξι συνεχόμενες νίκες έχει επιστρέψει και μόνο με νίκη ο Ολυμπιακός θα αγκαλιάσει μια από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου του.

Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν ομαδικά καλύπτοντας με αρκετά τρίκ του προπονητή τους Γιάννη Σφαιρόπουλου τις πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών (Πέτγουεϊ, Τσαϊρέλης, Αγραβάνης, Κατσίβελης) αφού έλειπαν σχεδόν όλα του τα τεσσάρια.

Αγωνίστηκαν και με κοντό σχήμα και τρεις γκάρντ (Σπανούλης-Σλούκας-Μάντζαρης) και με τον Ντάρντεν αρκετή ώρα υποχρεωτικά στη θέση “4”. Είχαν όμως καθαρό μυαλό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κόντρα σε μια άναρχη ομάδα και έχοντας διπλάσιες ασίστ (22-11) και πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων δεν γινόταν καν να κινδυνέψουν με ήττα.

Διότι οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν να αφήσουν τους Ιταλούς να απειλούν κυρίως ατομικά, έπαιξαν καλή άμυνα και αυτό είχε αντίκτυπο και στη συμπεριφορά τους στην επίθεση. Επίσης “εξαφάνισαν” τον Σάμουελς που ήταν ο πιο φορμαρισμένος παίκτης των Ιταλών με τρομερή αλληλοκάλυψη από Ντάνστον και Χάντερ αλλά και ομαδική βοήθεια.

Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός στο πρώτο δεκάλεπτο παίζοντας πολύ καλη άμυνα και βγάζοντας αιφνιδιασμούς με τελικό αποδέκτη τον Ντάρντεν (9 πόντους στην πρώτη περίοδο) και “σερβιτόρους” τους Μάντζαρη (3 ασίστ) και Σπανούλη (2 ασίστ).

Ντάρντεν και Πρίντεζης σκόραραν επίσης κατά βούληση (5 και 4 πόντους αντίστοιχα) και έτσι το 15-4 του 5ου λεπτού και το 22-9 του 8ου ήταν φυσιολογικό.

Κάπου εκεί όμως ο Μπιάνκι έριξε τον Μπρούκς στο γήπεδο που άλλαξε την επιθετική φιλοσοφία του Μιλάνο και με 8 πόντους ηγήθηκε της αντεπίθεσης. Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός άρχισε να κάνει εύκολα λάθη, έχασε το καθαρό μυαλό στην επίθεση (έμεινε για 5 λεπτά χωρίς καλάθι) και οι Ιταλοί με τον Τζό Ράγκλαντ να συνεισφέρει επιθετικά (6 πόντους πολύ γρήγορα) αρχικά μείωσαν στους 10 στο δεκάλεπτο (22-12) στη συνέχεια πλησίασαν στους τέσσερις πόντους (24-20 στο 13΄) και αργότερα στον πόντο (26-25 στο 15΄) χάρις στον Μπρούκς που έβγαινε πάνω του ο Πρίντεζης στην άμυνα και υπήρχε φανερό πρόβλήμα εκεί.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επανέφερε τον Βασίλη Σπανούλη -τον οποίο είχε αποσύρει καθώς δεν είχε βοηθήσει επιθετικά- ο οποίος πιο φρέσκος βρήκε το δρόμο προς το καλάθι και μαζί με το οργανωτικό κομμάτι βοήθησε τον Ολυμπιακό να ξεφύγει και πάλι με διψήφιο αριθμό πόντων (37-27 ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου).

Ομως μια στιγμιαία αδράνεια στην άμυνα έφερε πέντε πόντους μαζεμένους σε μια επίθεση ουσιαστικά για τους Ιταλούς με βασικό πρωταγωνιστή τον Ράγκλαντ, τον άνθρωπο που είχε αλλάξει ουσιαστικά το ρυθμό του αγώνα για τους Ιταλούς.

Εκεί ο Ολυμπιακός σοβαρεύτηκε και απάντησε με ένα δικό του 5-0 για να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με προβάδισμα 10 πόντων (42-32).

Η Αρμάνι Μιλάνο μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε ένα γρήγορο σερί 5-0, ενώ ο Χάκετ είχε αναλάβει στην άμυνα τον Σπανούλη. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η ελληνική ομάδα άρχισε να έχει πρόβλημα και με τα φάουλ, πολλά εκ των οποίων σφύριζαν με περίσσια ευκολία οι διαιτητές.

Ντάνστον, Ντάρντεν και Μάντζαρης έφτασαν γρήγορα τα τρία φάουλ στο πρώτο τρίλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου την ίδια ώρα που οι ρέφερι δεν έβλεπαν τα σκληρά μαρκαρίσματα των Ιταλών που γλύτωναν φάουλ παίζοντας ανορθόδοξη άμυνα.

Ο Τζεντίλε που ήταν εξουδετερωμένος (μόλις 4 πόντους στο ημίχρονο) πήρε την επιθετική μπαγκέτα των Μιλανέζων στο δεύτερο ημίχρονο και με 10 πόντους στο πρώτο εξάλεπτο έβαλε την Αρμάνι και πάλι στο παιχνίδι. Εκεί ο τεχνικός του Ολυμπιακού έριξε στον αγώνα τον Ιωάννη Παπαπέτρου, που έπαιξε για πρώτη φορά εφέτος επανερχόμενος από ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό (κάταγμα περόνης) στην περίοδο της προετοιμασίας.

Τα φάουλ όμως συνεχίζονταν για τον Ολυμπιακό, ο Μπρούκς είχε ξαναβάλει την προσωπική του σφραγίδα στην επίθεση με δύο μεγάλα καλάθια και κάπως έτσι η Αρμάνι πλησίασε στο 28' στους τρεις πόντους (59-56). Ομως η απάντηση των φιλοξενουμένων ήταν άμεση και με τρίποντο του Σπανούλη, και άλλα δύο καλάθια των Χάντερ και Πρίντεζη έκλεισαν το δεκάλεπτο και πάλι στους 10 πόντους (66-56 στο 30').

Η διαφορά έφτασε και στους 13 για την ελληνική ομάδα (71-58 στο 31') χάρις στον εξαιρετικό για ένα ακόμα παιχνίδι, Κώστα Σλούκα που ήρθε και πάλι από τον πάγκο και έδειξε την ποιότητά του.

Από εκεί και πέρα όλα είχαν πάρει το δρόμο τους και ο Ολυμπιακός έφτασε (πολύ πιο άνετα από ότι δείχνει το τελικό σκορ) σε αυτό το σημαντικό “διπλό” που ουσιαστικά έστειλε σχεδόν και μαθηματικά εκτός επόμενης φάσης του Ιταλούς.

Τα δεκάλεπτα: 12-22, 32-42, 56-66, 74-83

Αρμάνι Μιλάνο (23/38διπ., 4/24 τρ., 16/21 β., 24-10 ριμπ., 11 ασιστ, 5 κλεψ., 3 κοψ., 11 λαθ.): Ράγκλαντ 9 (3/5δίπ., 1/3τρίπ., 0/1β., 1ρ., 3ασ.), Μπρουκς 17 (6/8δίπ., 1/7τρίπ., 2/2β., 4ρ., 2κλ., 2ασ., 1λ.), Τζεντίλε 24 (6/10δίπ., 0/2τρίπ., 12/14β., 3ρ., 1κλ., 3ασ., 3λ.), Τσερέλα 4, Μέλι, Κλέιζα 5 (1), Έλεγκαρ, Τζέιμς 3, Χάκετ 5, Σάμουελς 4, Μος 3 (1)

Ολυμπιακός (24/38 διπ., 7/20 τρ., 14/19 βολ., 23-7 ριμπ., 22 ασιστ, 5 κλεψ., 2 κοψ., 10 λάθη): Χάντερ 14 (7/9δίπ., 6ρ., 2ασ., 1λ.), Ντάνστον 12 (4/5δίπ., 4/5β., 6ρ., 1κλ., 1λ.), Σπανούλης 14 (1/3δίπ., 3/7τρίπ., 3/4β., 1ρ., 2κλ., 8ασ., 1λ.), Παπαπέτρου 3 (1), Σλούκας 6, Πρίντεζης 13 (6/8δίπ., 0/1τρίπ., 1/1β., 7ρ., 1ασ., 2λ.), Λαφαγέτ, Ντάρντεν 10 (3/5δίπ., 0/1τρίπ., 4/6β., 1κλ.), Ντάρντεν 10 (3/5δίπ., 0/1τρίπ., 4/5β., 1κλ.), Λοτζέσκι 5 (1)

Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου ξεχώρισε η μεγάλη νίκη της Μάλαγα επί της Εφές με τρίποντο του Τούλσον στην εκπνοή !

Αναλυτικά: Φενέρμπαχτσε-Νίζνι 92-79, Μάλαγα-Εφές Αναντολού 93-90, Λαμποράλ Κούτσα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 74-81.

Η βαθμολογία (σε 9 αγώνες): Ολυμπιακός 17, Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ Μόσχας 16, Εφές Αναντολού και Λαμποράλ Κούτσα 13, Νίζνι, Μάλαγα και Αρμάνι Μιλάνο 11.

Επόμενη αγωνιστική: Ολυμπιακός-Φένερμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Εφές Αναντολού, Αρμάνι Μιλάνο-Μάλαγα και Εφές Αναντολού-Νίζνι.


Πηγή : tanea.gr


Ν. Κοτζιάς: Η Ευρώπη θα γεμίσει με χιλιάδες τζιχαντιστές αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα



Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών για την στάση των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα που βρίσκεται στην Ρίγα της Λετονίας καθώς συμμετέχει στη διήμερη άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Νίκος Κοτζιάς συνομιλώντας με δημοσιογράφους από γερμανικά μέσα ενημέρωσης τόνισε:

«Ό,τι μας κάνουν είναι πολιτιστικός ρατσισμός. Είναι αναγκαιότητα για το μέλλον της Ευρώπης να βρει κανείς άλλον τρόπο συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι επίσης γεωστρατηγική αναγκαιότητα. Αντ' αυτού όμως επιχειρήθηκε να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις πρώτες ημέρες. Το να επιλέγει κανείς να το κάνει αυτό σιγά- σιγά… Τι θα έρθει μετά; Δεξιός εξτρεμισμός και χάος».
Επιτέθηκε μάλιστα και στο Βερολίνο. «Οι Γερμανοί θέλετε να πάθουμε ασφυξία. ΟΚ. Μας κατηγορείτε ότι σπαταλήσαμε λεφτά» είπε και πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. «Δεν μπορεί κανείς να αρνείται στην Ελλάδα πράγματα που έχει δώσει στην Γερμανία».

Ο Νίκος Κοτζιάς εκτίμησε πως «θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη, αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα. Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και μετά έχουμε την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Β. Αφρική. Αυτό είναι ένα δρεπάνι».


Πηγή : imerisia.gr


Αυτή είναι η επιστολή Βαρουφάκη στο Eurogroup



Επτά οικονομικές μεταρρυθμίσεις ως πρώτη δέσμη μέτρων προκειμένου να ξεκλειδώσει η δόση των 7, 2 δισ. περιλαμβάνει η λίστα προτάσεων του κ. Γιάνη Βαρουφάκη προς το Eurogroup.

Ανάμεσα στα μέτρα περιλαμβάνεται η αξιοποίηση «μαθητών, καθαριστριών και ακόμη και τουριστών», ως «κρυφοί» ελεγκτές για τη φοροδιαφυγή. Την επιστολή δημοσιοποίησαν οι Financial Times.
Η δέσμη των 7 μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνει:
1η Μεταρρύθμιση – Δημοσιονομικό Συμβούλιο
Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του. Σκοπός του Δημοσιονομικού Συμβουλίου είναι να ενεργεί ως ανεξάρτητο παρατηρητήριο, υποβοηθητικό της κυβερνητικής πολιτικής, ώστε να μπορεί να συμβάλει στην εξάλειψη μιας πιθανής τάσης για πρωτογενές έλλειμμα. Για το σκοπό αυτό, το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, θα πρέπει να έχει την ικανότητα να προετοιμάζει μακροοικονομικές προβλέψεις για τον προϋπολογισμό, θα πρέπει να παρακολουθεί αμερόληπτα την εφαρμογή των δημοσιονομικών προγραμμάτων και την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων και διαδικασιών και θα πρέπει επίσης να παρεμβαίνει και να διαμορφώνει τον δημόσιο διάλογο για τη δημοσιονομική πολιτική. Οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν την ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου αλλά και την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων μέσω της ενοποίησής του με το υπάρχον γραφείο του κρατικού προϋπολογισμού, το οποίο λειτουργεί στη Βουλή και συνδέεται με το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

2η Μεταρρύθμιση – Κατάρτιση Προϋπολογισμού και του Οργανικού Νόμου για τον Προϋπολογισμό

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της διαχείρισης των δημοσιονομικών, οι ελληνικές αρχές προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις στον τομέα της κατάρτισης του Προϋπολογισμού. Αυτές οι βελτιώσεις θα περιλαμβάνουν τα ανώτατα όρια σε δαπάνες ώστε να ενισχυθεί η τήρηση του Προϋπολογισμού κατά την διάρκεια του έτους.

Οι βελτιώσεις θα περιλαμβάνουν την αναμόρφωση του Οργανικού Νόμου για τον προϋπολογισμό.

3η Μεταρρύθμιση - Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα

Στο πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής, προτείνουμε να συγκροτηθεί ένα σώμα στελεχωμένο από μη επαγγελματίες. Η σύνθεση του σώματος θα ανανεώνεται ανά μικρά χρονικά διαστήματα (λιγότερο από δυο μήνες) κατόπιν σύντομης σχετικής εκπαίδευσης.

4η Μεταρρύθμιση- Βελτιώσεις στη νομοθεσία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Η μεταρρύθμιση αυτή παρουσιάστηκε ήδη από την αρμόδια Υπουργό Νάντια Βαλαβάνη.

5η Μεταρρύθμιση – Δημόσια Έσοδα από τις υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου
Ο τομέας των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων εμφανίζει σημαντικές ανεκμετάλλευτες δυνατότητες είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Τα Δημόσια Έσοδα θα μπορούσαν να αυξηθούν από:
• την πώληση αδειών σε παρόχους ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών σε εύλογη/δίκαιη τιμή
• την αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής εμπειρίας για την αυστηρή ηλεκτρονική παρακολούθηση της όλης διαδικασίας
• την ενίσχυση/θωράκιση της υπάρχουσας ελληνικής νομοθεσίας (ν. 4002/2011)

Με βάση τις διαθέσιμες εκτιμήσεις, ο συνολικός όγκος συναλλαγών στον τομέα των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα ξεπερνά τα τρία δις. ευρώ ετησίως. Βάσει εύλογων υπολογισμών, τα πρόσθετα Δημόσια Έσοδα από τη φορολόγηση των αδειοδοτημένων ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων μπορεί να ξεπεράσει τα 500 εκ. ευρώ ετησίως.
Για την πραγματοποίηση των ανωτέρω βημάτων προς την πλήρη εφαρμογή, η ελληνική κυβέρνηση θα αναζητήσει τεχνική βοήθεια (π.χ. μηχανισμούς για την παρακολούθηση των τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου) καθώς και συμφωνίες που θα περιορίσουν τον παράνομο διασυνοριακό τζόγο.

6η Μεταρρύθμιση – Πρόγραμμα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας του δημοσίου και βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος.
Η κυβέρνηση σκοπεύει να εισάγει νομοθεσία που θα απαγορεύει τις υπηρεσίες του δημοσίου να ζητούν (από πολίτες και υπηρεσίες) έγγραφα που βεβαιώνουν πληροφορίες, τις οποίες το κράτος ήδη κατέχει (εντός της ίδιας ή κάποιας άλλης υπηρεσίας).
Προτερήματα της προτεινόμενης δράσης: Μεγάλη μείωση στις χαμένες ώρες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, που τώρα σπαταλούν μέρες να συλλέγουν τα απαραίτητα έγγραφα από διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου με σκοπό να τα προσκομίσουν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες –ένα νέα κίνητρο για ψηφιοποίηση –ουσιαστική καλή θέληση για τον δημόσιο τομέα

7η Μεταρρύθμιση: Διατάξεις για την υιοθέτηση άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Η ελληνική Κυβέρνηση συνέταξε και έχει ήδη καταθέσει σχέδιο νόμου που εμπεριέχει μέτρα άμεσης ανακούφισης της ακραίας φτώχειας, με παροχή κουπονιών σίτισης (για την αποφυγή του κοινωνικού στιγματισμού οι δικαιούχοι θα χρησιμοποιούν μια "έξυπνη κάρτα"), επιδόματος ενοικίου και δωρεάν ρεύματος.
Το συνολικό ποσό που θα χρειαστεί για τα παραπάνω μέτρα ανέρχεται συνολικά στα 200,29 εκατομμύρια ευρώ. Προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομική ισορροπία, η ελληνική Κυβέρνηση σχεδιάζει να εξοικονομήσει τους απαιτούμενους πόρους από δύο τομείς:
- Τη μείωση του λειτουργικού κόστους και των γενικών εξόδων κάθε Υπουργείου (υπολογίζεται εξοικονόμηση 60,9 εκατομμυρίων ευρώ)
- Την εισαγωγή ενός νέου συστήματος ανάθεσης δημόσιων διαγωνισμών/συμβάσεων σε κάθε Υπουργείο, κίνηση που θα αποφέρει εξοικονόμηση 140 εκατομμυρίων ευρώ.
Δείτε εδώ (αγγλικά) την επιστολή Βαρουφάκη.

Πηγή : ethnos.gr