Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Τι κάνει ορισμένους ανθρώπους πιο… θελκτικούς στα κουνούπια



Το έχουμε όλοι ζήσει σε κάποια φάση της ζωής μας, έρχεται και η επιστήμη να το επιβεβαιώσει: υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι, οι οποίοι γίνονται πιο εύκολα “στόχος” των ενοχλητικών κουνουπιών.

Δείτε μερικές αλήθειες επάνω στο θέμα... κουνούπια, οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, αφού έχουν επιβεβαιωθεί με συγκεκριμένες έρευνες.

Ομάδα αίματος

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι σε συνθήκες εργαστηρίου, τα κουνούπια “επέλεξαν” άτομα με ομάδα αίματος “0” σχεδόν δύο φορές πιο συχνά όσο εκείνα με ομάδα αίματος “Α”. Επιπλέον, με βάση άλλα γονίδια, περίπου το 85% των ανθρώπων εκκρίνει ένα χημικό σήμα μέσω του δέρματός του, το οποίο δείχνει τον τύπο του αίματος που έχουν, ενώ το 15% δεν εκκρίνουν τέτοια ουσία. Και η έρευνα έδειξε ότι ένα κουνούπι θα το προσελκύσει περισσότερο κάποιος που εκκρίνει την ουσία αυτή, ανεξάρτητα από τον τύπο αίματος που έχει.

Διοξείδιο του άνθρακα

Ένας από τους βασικούς τρόπους που τα κουνούπια εντοπίζουν τους στόχους τους είναι η μυρωδιά του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται στην αναπνοή. Χρησιμοποιούν ένα ειδικό όργανο για να το κάνουν αυτό και μπορεί να ανιχνεύσουν το διοξείδιο του άνθρακα ακόμα και από 50 μέτρα μακριά! Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι που απλά εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα γενικά (αυτοί συνήθως είναι οι μεγαλύτεροι σε μέγεθος άνθρωποι) έχει αποδειχθεί ότι προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά ταλαιπωρούνται σπανιότερα από ό τι οι ενήλικες, από τσιμπήματα κουνουπιών.

Άσκηση και μεταβολισμός

Εκτός από το διοξείδιο του άνθρακα, τα κουνούπια βρίσκουν τα “θύματά” τους ανιχνεύοντας το γαλακτικό οξύ, το ουρικό οξύ, την αμμωνία και άλλες ουσίες που αποβάλλονται μέσω του ιδρώτα τους, και, επίσης, έλκονται από άτομα με υψηλότερες θερμοκρασίες σώματος. Επειδή η εντατική άσκηση αυξάνει τη συγκέντρωση γαλακτικού οξέος και θερμότητας στο σώμα, κατά πάσα πιθανότητα θα σας κάνει να “ξεχωρίσετε” και να επιλέξουν εσάς ως “στόχο”. Εν τω μεταξύ, κάποιοι γενετικοί παράγοντες επηρεάζουν την ποσότητα ουρικού οξέος και άλλων ουσιών που εκπέμπονται φυσικά από κάθε άτομο, καθιστώντας ορισμένα άτομα πιο εύκολο να “εντοπιστούν” από κουνούπια από ό,τι άλλα.



http://www.smithsonianmag.com
Μιχάλης Θερμόπουλος
iatropedia.gr


Δεν μπορεί να πει μια αλήθεια ο Τσίπρας; 26.260 στρέμματα κάηκαν στην Αττική και όχι 15.000




Οι δορυφόροι του European Space Agency (πρόγραμμα Κοπέρνικος) αποκάλυψαν ένα ακόμα ψέμα του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν ζει χωρίς ψέμα ο Τσίπρας και δεν μπορεί να αναφερθεί σε τίποτα χωρίς να αυτό που θα πει να μην είναι ψέμα.

Μετά την εξαφάνιση του για διακοπές για την οποία δεν έχουμε καμία πληροφορία που ήταν και γιατί κρύφτηκε, εμφανίστηκε μέσα σε τέτοια καταστροφή και αντί να πει για πρώτη του φορά αλήθεια σεβόμενος όσους έχει πλήξει η φωτιά, είπε και πάλι ψέματα στην προσπάθεια του να παραπλανήσει όσους τον πιστεύουν ακόμα.

Για κακή του και πάλι τύχη, οι ευρωπαϊκοί δορυφόροι κατέγραψαν την καταστροφή από τις πυρκαγιές της Αττικής, αποκαλύπτοντας το ψέμα του Αλέξη Τσίπρα αφού η συνολική καμένη περιοχή υπολογίζεται σε 2.626 ha (εκτάρια - ένα εκτάριο ισούται με 10 στρέμματα), δηλαδή 26.260 στρέμματα.

Φυσικά και δεν ισχύει το 15.000 στρέμματα που πήγε να στήσει το πόρισμα του ίδιου και του Μαξίμου χωρίς να ντρέπονται αλλά 26.260 στρέμματα.


Πολιτική χυδαιότητα Μαξίμου για τα περί αιφνιδιαστικής επίσκεψης Μητσοτάκη στην πυροσβεστική, στημένη αθλιότητα από το Μαξίμου


Το Μαξίμου γνώριζε για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αρχηγείο της πυροσβεστικής, όπως γνώριζε και ότι έχει ξεφτιλιστεί ο Αλέξης Τσίπρας επειδή κρυβόταν.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ήταν για εχθές το πρωί 10:30 και ήταν ενήμερη και η ΕΡΤ για να το καλύψει τηλεοπτικά (ο ρουφιάνος της κυβέρνησης) και το αρχηγείο της πυροσβεστικής.

Όπως καταλάβατε το Μαξίμου ενημερώθηκε από τους ρουφιάνους του, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάνει αυτό που έπρεπε να έχει κάνει 4 ημέρες πριν ο Αλέξης Τσίπρας και την νύχτα με αριστερές συνωμοτικές ενέργειες έφερε τον κρυμμένο Αλέξη και κανόνισε ραντεβού όχι στο αρχηγείο αλλά στα καμμένα που δημιούργησε η ανευθυνότητα και ανεπάρκεια τους.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένας δεν τον ενημέρωσε για την πολιτική χυδαιότητα που έστησε το Μαξίμου, για να εμφανίσει τον εξαφανισμένο και κρυμμένο Αλέξη Τσίπρα και ο Κυριάκος Μητοστάκης ενημερώθηκε για την αθλιότητα Μαξίμου  - Τσίπρα από τους συνεργάτες του που είχαν φτάσει πρώτοι στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Ούτε ο αρχηγός της πυροσβεστικής  δεν είχε την ευθιξία να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να μην μεταβεί στο αρχηγείο της πυροσβεστικής λόγω της εμφάνισης του κρυμμένου και εξαφανισμένου Αλέξη Τσίπρα.

Μόλις κατάλαβε από τις αντιδράσεις των πολιτών ότι είχε ξεφτιλιστεί και πάλι το Μαξίμου με τις αθλιότητες και χυδαιότητες που διαπράττει καθημερινά, φρόντισε να διαδώσει στα φιλοκυβερνητικά site ότι η επίσκεψη Μητσοτάκη δεν ήταν προγραμματισμένη αλλά αιφνιδιαστική.

Απλά ο Ελληνικός λαός ντρέπεται για αυτή την άθλια κυβέρνηση που έχει ο τόπος.


«Συνταξιοδοτήθηκε» ο αστυνομικός σκύλος Blanco - Το ευχαριστώ της αστυνομίας



Ο Bianco, ο σκύλος ανιχνευτής της Ελληνικής Αστυνομίας συνταξιοδοτήθηκε... και η ΕΛ.ΑΣ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στις υπηρεσίας του αστυνομικού λαμπραντόρ με ένα μήνυμα στο twitter.

Η ΕΛ.ΑΣ. ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του το λαμπραντόρ – ανιχνευτή, τον συνεργάτη της, όπως τον αποκαλεί, με ένα θερμό μήνυμα και μία φωτογραφία.
  1. Σε ευχαριστούμε BLANCO για τις Υπηρεσίες σου! 👮🐶 Ο συνεργάτης μας BLANCO, τ. Αστυν. Σκύλος Ανίχν. Εκρηκτ. Υλών, "συνταξιοδοτήθηκε" προσφάτως

Οι σκύλοι ανίχνευσης εκρηκτικών υλών συνδράμουν με τις αστυνομικές δυνάμεις του Τμήματος Εντοπισμού Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.), για την ανεύρεση εκρηκτικών μηχανισμών και τον έλεγχο χώρων. Η άριστη όσφρησή τους οδηγεί στην αμεσότερη ανεύρεση εκρηκτικών υλών και στην αποτελεσματικότερη έρευνα χώρων, η οποία γίνεται είτε προληπτικά ή κατόπιν ενημέρωσης για ύπαρξη συγκεκριμένου υλικού.

Οι σκύλοι αυτοί κάνουν καθημερινά περισσότερες από 20 προληπτικές έρευνες, εκτός των απειλητικών τηλεφωνημάτων. Όταν ο σκύλος εντοπίζει την ακριβή θέση εκρηκτικών, έχει εκπαιδευτεί να κάθεται και να παραμένει σιωπηλός σε εκείνη τη θέση διατηρώντας παθητική στάση. Όπως αναφέρει η Αστυνομία, τα Λαμπραντόρ χρησιμοποιούνται κυρίως στην ανίχνευση ναρκωτικών και εκρηκτικών.

«Είναι σκύλοι χαμηλών τόνων, χωρίς την ενέργεια που απαιτείται στην περιπολία, γι' αυτό και δεν ενδείκνυνται για σκύλοι περιπολίας, σε αντίθεση με το γερμανικό Ποιμενικό και το Μαλινουά, τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως. Τα Μαλινουά είναι περισσότερο δραστήρια, πιο κινητικά και με μεγαλύτερες αντοχές και έτσι ενισχύουν την πεζή περιπολία. Δεν αποκλείεται οι σκύλοι αυτοί να χρησιμοποιηθούν και σε άλλους τομείς, ανάλογα με τις ικανότητες τους»



Πηγή : cnn.gr


Μέσα απο το πιλοτήριο ενός Canadair



Παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα, αλλά δεν τους νοιάζει, η δουλειά αυτή θέλει αντοχές, τόλμη και υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, κάτι που οι Έλληνες πιλότοι το διαθέτουν σε υπερθετικό βαθμό.

Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω video :





Στο νοσοκομείο τρεις παίκτες της Εθνικής μπάσκετ ανδρών




Στο νοσοκομείο με συμπτώματα οξείας γαστρεντερίτιδας οδηγήθηκαν τα ξημερώματα, οι Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Πρίντεζης και Ιωάννης Παπαπέτρου και θα μείνουν στην Αθήνα, όπως ενημέρωσε σχετικά η ελληνική ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης.

Έτσι αποφασίστηκε να μην ταξιδέψουν για το Λονδίνο, όπου οι εθνική μας θα δώσει δύο φιλικά με τη Μεγάλη Βρετανία την Παρασκευή (προπονητικού χαρακτήρα) και το Σάββατο. Από την αποστολή απουσιάζει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος βρίσκεται στην Κίνα για υποχρεώσεις με το ΝΒΑ. 

Στην διάθεση του Κώστα Μίσσα βρίσκονται: Καλάθης, Σλούκας, Μάντζαρης, Παππάς, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου, Θ. Αντετοκούνμπο, Αγραβάνης, Μήτογλου και Παπαγιάννης.



Πηγή


'Εσπασε τον αστράγαλο του ο Τομ Κρουζ και σταματούν τα γυρίσματα για το Mission Impossible 6 (video)




Ο 55χρονος, Τομ Κρουζ να κάνει μόνος του τις επικίνδυνες σκηνές και δέν ντουμπλάρεται από κασκαντέρ. 

Την περασμένη εβδομάδα, όμως, ενώ επιχειρούσε να πηδήξει από ένα κτίριο σε ένα άλλο, τραυματίστηκε και υπέστη κάταγμα στον αστράγαλό.

Έτσι, η παραγωγή της ταινίας Mission: Impossible 6 αποφάσισε τη διακοπή των γυρισμάτων μέχρι αναρρώσει ο πρωταγωνιστής, έγινε γνωστό από την εταιρεία Paramount Pictures.

Το ατύχημα του  Τομ Κρουζ έχει καταγραφεί σε video:





Κουτάβι κάνει το κοιμισμένο για να μην πάει στον κτηνίατρο!



Αυτός ο σκύλος κάνει ότι κοιμάται για να μην τον πάει το αφεντικό του, στον κτηνίατρο. Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο της ημέρας.

Όταν τα σκυλιά δεν θέλουν να πάνε κάπου, τότε κάνουν τα πάντα για να το αποφύγουν. Ο σκύλος του παρακάτω βίντεο έκανε τον κοιμισμένο για να μην τον πάει το αφεντικό του στον κτηνίατρο.

Το αφεντικό του φωνάζει: «Ξύπνα! Πρέπει να πάμε στον κτηνίατρο», αλλά εκείνο κάνει το ανήξερο παρά τις προσπάθειες να τον σηκώσει από το κρεβάτι! Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα, ο ιδιοκτήτης του πανέξυπνου σκύλου κουνά ένα σακουλάκι με τροφή και αυτό ξαφνικά πετάγεται από το κρεβάτι για λιχουδιά!

Ρεσιτάλ ερμηνείας ο σκύλος που μάλλον δεν γλίτωσε την επίσκεψη στον κτηνίατρο! 

Δείτε το βίντεο:





Πηγή : newsit.gr


Ατιμώρητο έγκλημα ο εμπρησμός




Αν και οι περισσότερες καταστρεπτικές πυρκαγιές στην Ελλάδα αποδίδονται σε εμπρησμό, σπάνια οι φυσικοί, πόσω μάλλον οι ηθικοί, αυτουργοί εκτίουν ποινή φυλάκισης ύστερα από τη σύλληψή τους.

Οι περισσότερες έρευνες και μελέτες για τη δικαστική εξέλιξη των συγκεκριμένων υποθέσεων οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα: ο εμπρησμός στην Ελλάδα παραμένει ένα διαχρονικό, ατιμώρητο έγκλημα.

Σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, από το 1997 έως το 2004 καταδικάστηκαν για εμπρησμό σε δάσος 1.502 άτομα, εκ των οποίων τα 45 ήταν ανήλικοι.

Δύο στους τρεις καταδικασθέντες (947 άτομα) πέτυχαν αναστολή εκτέλεσης ποινής, ενώ οι 464 ποινές ήταν εξαγοράσιμες και τελικά 90 άτομα συνολικά εξέτισαν την ποινή τους.

Μόλις το 6% όσων καταδικάστηκαν για εμπρησμό (είτε εκ προθέσεως είτε εξ αμελείας) κρατήθηκαν σε κάποιο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Από εκείνα τα στοιχεία προέκυπτε ότι το 90% των δραστών είναι άντρες, στοιχείο που διατηρείται έως και σήμερα.

Οι περισσότερες ποινές που επιβλήθηκαν μέχρι το 2007 ήταν της τάξης του ενός μήνα ή των τριών μηνών, ενώ λίγοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση μεγαλύτερη του ενός έτους.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ανδριανού Γκουρμπάτση, πρώην υποστράτηγου του Πυροσβεστικού Σώματος, που αφορά διάστημα τριών ετών, η προανάκριση σε υποθέσεις εμπρησμού ολοκληρώθηκε σε ποσοστό μόλις 14,07%.

Με άλλα λόγια, στο 85,93% των επιβεβαιωμένων εμπρησμών δεν παραπέμφθηκε κανένα φυσικό πρόσωπο στη Δικαιοσύνη.

Από όσους παραπέμφθηκαν, καταδικάστηκε το 16,2%. Και από αυτούς, το 72,9% είδε την ποινή του να αναστέλλεται και το 26,5% να μετατρέπεται.


Τον Ιούλιο του 1999 ο Π.Κ. συνελήφθη για 19 εμπρησμούς στις περιοχές Μάνδρας και Μεγάρων. Στον εισαγγελέα παραδέχθηκε... 21 εμπρησμούς | EUROKINISSI

Με την εξαίρεση των γεγονότων της Ηλείας το 2007, για την οποία υπήρξε εκτενής κάλυψη από τα ΜΜΕ, σπάνια δημοσιεύονται δικαστικές αποφάσεις σχετιζόμενες με πυρκαγιές.

Εξαίρεση αποτελούν περιπτώσεις πυρομανών που καταλήγουν σε ψυχιατρικές δομές. Ξεχωρίζουμε ορισμένες περιπτώσεις που απασχόλησαν τα τελευταία χρόνια τον Τύπο:

Στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού βρίσκεται έγκλειστος ένας 26χρονος Ροδίτης που το 2015 έβαλε φωτιά στην αίθουσα του Πρωτοδικείου της Ρόδου, ενώ κατηγορείται και για άλλους 17 εμπρησμούς σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια από το 2010 έως το 2014.
Μεταξύ άλλων είχε βάλει φωτιά σε γραφεία του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ, της Χρυσής Αυγής, του τουρκικού προξενείου, σε εκκλησία, στο πανεπιστήμιο και σε ένα συμμαχικό νεκροταφείο.

Τον Απρίλιο του 2015 ένας 40χρονος που έβαζε φωτιά για να βλέπει τους… πυροσβέστες να τρέχουν καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών χωρίς αναστολή για δύο πυρκαγιές που είχε βάλει στον Βύρωνα το 2014.

Τον Μάιο του 2013 ένας 33χρονος ταξιτζής καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για πρόκληση 28 πυρκαγιών, από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου του 2012, στην περιοχή της Τριφυλίας. Κρατήθηκε στην Ψυχιατρική Φυλακή του Κορυδαλλού.

Σε 12 έτη φυλάκισης άνευ χρηματικού προστίμου καταδικάστηκε το 2013 ένας 25χρονος, γιος... πυροσβέστη, ο οποίος έβαλε 14 πυρκαγιές τη διετία 2011-2012 στα Καρδάμυλα της Χίου. Ασκησε έφεση. Ακόμα κρατείται στην ψυχιατρική κλινική Κορυδαλλού.

Τι λέει ο νόμος

Το 2003 οι πυροσβέστες συνέλαβαν για εμπρησμό έναν φαντάρο, του οποίου ο πατέρας υπηρετούσε ως εποχικός πυροσβέστης | EUROKINISSI


Εμπρησμός (άρθρο 264 του Ποινικού Κώδικα): «Οποιος με πρόθεση προξενεί πυρκαγιά τιμωρείται: α) με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα, β) με κάθειρξη, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, γ) με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών, αν στην περίπτωση του στοιχείου β’ επήλθε θάνατος».

Εμπρησμός σε δάση (άρθρο 265 Ποινικού Κώδικα): «1. Με την επιφύλαξη της βαρύτερης τιμωρίας κατά τους όρους του άρθρου 264, όποιος με πρόθεση προξενεί πυρκαγιά σε δάσος ή δασική έκταση ή σε έκταση που έχει κηρυχθεί δασωτέα ή αναδασωτέα τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα έτη και με χρηματική ποινή από 15.000 έως 150.000 ευρώ. Δεν επιτρέπεται μετατροπή ή αναστολή της ποινής που επιβλήθηκε και η έφεση δεν αναστέλλει την εκτέλεσή της. Αν η πράξη είχε ως επακόλουθο να εξαπλωθεί η φωτιά σε μεγάλη έκταση, επιβάλλεται κάθειρξη. 2. Αν η πράξη τελέστηκε από ιδιοτέλεια ή κακοβουλία ή η έκταση που κάηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών».

Εμπρησμός από αμέλεια (άρθρο 266 Ποινικού Κώδικα): «1. Αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια, επιβάλλεται φυλάκιση. 2. Επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 2.900 μέχρι 29.000 ευρώ, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη. Μετατροπή της ποινής που επιβλήθηκε δεν επιτρέπεται».

Αρθρο 267: «Ο υπαίτιος της πράξης του άρθρου 266 απαλλάσσεται από κάθε ποινή αν με την ελεύθερη θέλησή του καταστείλει ο ίδιος την πυρκαγιά ή με τη γρήγορη αναγγελία του προς την αρχή δώσει αφορμή για την καταστολή της».



Πηγή : efsyn.gr



Υπό έλεγχο η φωτιά στα Σιμωτάτα Κεφαλονιάς




Υπό έλεγχο είναι η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Σιμωτάτα Κεφαλονιάς.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ο οικισμός Λουρδάτα, στα νοτιοδυτικά του νησιού, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη και απομακρύνθηκαν τουρίστες από τα καταλύματα. Σταδιακά πάντως κάποιοι από τους κατοίκους του οικισμού επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Η πυρκαγιά στα Σιμωτάτα και τα Λουρδάτα πέρασε τη νύχτα από τις αυλές των σπιτιών των οικισμών, όπου δόθηκε μάχη από τους πυροσβέστες να σωθούν τα σπίτια.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά έχει περάσει τους οικισμούς και δεν απειλεί πλέον κατοικημένη περιοχή, ενώ στο Κέντρο Επιχειρήσεων δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια. 

Η πυρκαγιά αυτή την ώρα καίει δασική έκταση, σε δύσβατο σημείο στους πρόποδες του Αίνου και αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από δύο ελικόπτερα. 

Για την κατάσβεση επιχειρούν στο έδαφος 30 πυροσβέστες με 21 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα από 12 άτομα. 





Ρε Τσίπρα είναι δυνατόν; Στα λένε η τα πετάς μόνος σου; "Σήμερα κάηκαν 15.000 στρέμματα, ενώ το 2009 είχαν καταστραφεί 150.000 στρέμματα"



Απίστευτη διαπίστωση από τον απίστευτο Αλέξη Τσίπρα που κάνει τον πρωθυπουργό της χώρας!!

Πάλι καλά που δεν πάθαμε και τίποτα είπε ο Αλέξης Τσίπρας γιατί έτσι του βγήκε από το μικρό του το μυαλό.

Την είδε για περιορισμένη την καταστροφή ο Αλέξης Τσίπρας αφού έκανε την βόλτα του με το ελικόπτερο της πυροσβεστικής και είπε μάλιστα ότι «κάηκαν μόνο 15.000 στρέμματα, ενώ το 2009 είχαν καταστραφεί 150.000 στρέμματα».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε καμία κουβέντα για την πρωτοφανή στα χρονικά εξαφάνιση πρωθυπουργού όταν η χώρα αντιμετωπίζει τέτοια τεράστια καταστροφή και αντί για τον ίδιο απάντησε το Μαξίμου προκλητικά όπως πάντα :

Η δήλωση του Μαξίμου :

«Τέσσερα μερόνυχτα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, βρίσκεται στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον συντονισμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης εγκαλούσε την κυβέρνηση για δήθεν ολιγωρία από παραλία των Χανίων.

Σήμερα, αποφάσισε να διακόψει τις διακοπές του για να επισκεφθεί αιφνιδιαστικά το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού. Ακύρωσε όμως όλη την επίσκεψή του μόλις συνειδητοποίησε ότι εκεί βρίσκονταν ήδη από τις πρωινές ώρες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η κίνησή του αυτή επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά πως το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη είναι να στήσει ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου.

Του συνιστούμε καλή επιστροφή στην ξαπλώστρα του».

Η Νέα Δημοκρατία έκανε την παρακάτω δήλωση απατώντας στο Μαξίμου :

«Η απάντηση στη χυδαιότητα της Κυβέρνησης είναι οι έξι προτάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για μια νέα πολιτική αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα σοβαρό και υπεύθυνο πρωθυπουργό.


Όχι έναν ηθοποιό σε κακοστημένες θεατρικές παραστάσεις πάνω από τα καμένα, χρησιμοποιώντας με απαράδεκτα προκλητικό τρόπο ως σκηνικό τους πυροσβέστες που μοχθούν καθημερινά με αυταπάρνηση». 


Νέα αλυτρωτική πρόκληση από τα Σκόπια




Ενόχληση Αθήνας για τις ενέργειες του γενικού πρόξενου της ΠΓΔΜ στο Τορόντο. Συμμετείχε σε εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε χάρτης με τη Μακεδονία του Αιγαίου.

Οργισμένη είναι η αντίδραση του υπουργείου εξωτερικών καθώς  ο γενικός πρόξενος των Σκοπίων στον Καναδά συμμετείχε στο Τορόντο σε αλυτρωτική εκδήλωση. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν χάρτες με ενσωματωμένη στο γειτονικό κρατίδιο την “Μακεδονία του Αιγαίου”, με την Θεσσαλονίκη εντός, και τα όρια των Σκοπίων να αγγίζουν την Θεσσαλία.

Από το γραφείο του κ.Κοτζιά εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

“Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή του Γενικού Προξένου της πΓΔΜ στο Τορόντο, κ. Jovica Palacevski, σε αλυτρωτική εκδήλωση με την οποία παραβιάζεται για άλλη μία φορά από την πΓΔΜ η Ενδιάμεση Συμφωνία που επιτάσσει την αποχή από κάθε ενέργεια υποστήριξης εδαφικών διεκδικήσεων. Στην εκδήλωση αυτή, ο κ. Palacevski απηύθυνε χαιρετισμό σε εξέδρα με φόντο αλυτρωτικά σύμβολα και χάρτη της πΓΔΜ, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται ελληνικά εδάφη. “Η νέα κυβέρνηση της πΓΔΜ δηλώνει ότι θέλει να γίνει μία νέα αρχή στις σχέσεις της με την Ελλάδα. Ωστόσο, παρά τις αλλαγές προσώπων, φαίνεται ότι ο αλυτρωτισμός εξακολουθεί να παραμένει η κυρίαρχη κρατική ιδεολογία και η καθημερινή πολιτική πρακτική στη γειτονική χώρα. “Η εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού, ο σεβασμός των συνόρων και η έμπρακτη τήρηση των αρχών της καλής γειτονίας αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ευόδωση των ευρωατλαντικών φιλοδοξιών της ΠΓΔΜ”, καταλήγει  η ανακοίνωση του Ελληνικού υπουργείου εξωτερικών.








Οι φωτογραφίες από την παρουσία Γενικού Προξένου πΓΔΜ στο Τορόντο στην αλυτρωτική εκδήλωση Ilinden Picnic 2017 της οργάνωσης United Macedonians Organization of Canada, η οποία είχε διαφημισθεί και στην εφημερίδα  Toronto Star.

Στο φόντο φαίνονται ξεκάθαρα χάρτης "Μεγάλης Μακεδονίας" και σημαία με αστέρι της Βεργίνας.



Πηγή : news247.gr


Με πρακτικές Μαδούρο ο Τσίπρας απαίτησε να αποκλειστούν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ και του ΑΝΤ1 απο το σόου της προπαγάνδας του



Ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας παράδειγμα τις πρακτικές του δικτάτορα Μαδούρο και φίλο του άρχισε να επιλέγει τους δημοσιογράφους που θα καλύπτουν τα σόου της προπαγάνδας του.

Με κίνηση που ξεφτίλισε την χώρα και την κυβέρνηση εντός και εκτός Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε εχθές στον αποκλεισμό των δημοσιογράφων του Ant1 και του ΣΚΑΪ από την κάλυψη της επίσκεψης του πρωθυπουργού και το στημένο σόου προπαγάνδας στις καμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Δεν επιτράπηκε στον δημοσιογράφο του Ant1 και ταμία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, Χρήστο Μαζανίτη, καθώς και στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Μιχάλη Τεζάρη, να καλύψουν την επίσκεψη του κ. Τσίπρα.

Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε η αστυνομία για να απαγορέψει την κάλυψη από τους δημοσιογράφους και δικαιολογήθηκε ότι το έκανε για να μην γίνει συνωστισμός και ότι δεν χωρούσαν τα αυτοκίνητα τους, την ώρα που μόνο το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο είχε 14 συνοδευτικά οχήματα.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ :

«Το Διοικητικό Συμβούλιο καταγγέλλει την επιλογή δημοσιογράφων από την ΕΛ.ΑΣ.»


Σήμερα το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το φυλάκιο της Αγίας Κυριακής, στο Πολυδένδρι Αττικής, προκειμένου να συνομιλήσει με το προσωπικό της Πυροσβεστικής, που επί τρεις ημέρες καταβάλλει υπεράνθρωπο αγώνα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Όμως, παρόλο που η επίσκεψη καλύφθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, έναν ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και πλήθος φωτογράφων, αστυνομικοί που βρίσκονταν στα μπλόκα γύρω από την περιοχή της Αγίας Κυριακής έκαναν επιλογή των δημοσιογράφων που θα κάλυπταν το γεγονός. Στο πλαίσιο αυτών των εντολών, δεν επετράπη η κάλυψη της επίσκεψης σε δύο δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και στον Ταμία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Χρήστο Μαζανίτη, που απομακρύνθηκαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον τόπο της επίσκεψης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να αντιληφθεί ότι ο ρόλος της στις δύσκολες στιγμές- όπως αυτές των τελευταίων ημερών με τις πυρκαγιές σε Αττική, Ζάκυνθο, Ηλεία και άλλες περιοχές- είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και όχι η επιλογή των δημοσιογράφων που θα καλύψουν ειδησεογραφικά τα γεγονότα.


Μικροψυχία Τσίπρα να προλάβει τον Μητσοτάκη να του χαλάσει το ραντεβού με την πυροσβεστική



Ο Εξαφανισμένος για μέρες Αλέξης Τσίπρας και αφού είχαν καεί τα πάντα στην Ανατολική Αττική, εμφανίστηκε ως εκ θαύματος, όταν έμαθε ότι θα πήγαινε στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την... εμφάνιση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στα καμένα της Ανατολικής Αττικής, έπειτα από «εξαφάνιση» τεσσάρων ημερών, σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, όπου καταθέτει «έξι προτάσεις για μια νέα πολιτική αντιμετώπισης των πυρκαγιών».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη : 

6 προτάσεις για μια νέα πολιτική αντιμετώπισης των πυρκαγιών

Το χρονικό διάστημα 2007 - 2009 ήμουν πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, η οποία εξέτασε σε βάθος το ζήτημα των πυρκαγιών και συνολικά της δασικής μας πολιτικής.

Ήταν τότε ακόμα νωπές οι μνήμες από τις καταστροφικές φωτιές της Πάρνηθας και της Ηλείας.
Ενώπιον της Επιτροπής κλήθηκαν και κατέθεσαν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο. Η Επιτροπή κατέληξε σε ένα ομόφωνο πόρισμα σχετικά με τις δράσεις που θα έπρεπε να αναληφθούν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών και για την αναγέννηση των πληγεισών περιοχών.

Δυστυχώς, πολλά από όσα είχαν τότε επισημανθεί δεν υλοποιήθηκαν.

Αυτή την ώρα δεν θέλω να επεκταθώ σε περαιτέρω κριτική. Εξάλλου, οι πολίτες - και ειδικά όσοι ζουν σε περιοχές που χτυπήθηκαν από τις φετινές πυρκαγιές - έχουν εικόνα του αν και κατά πόσο ήταν αποτελεσματική η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού. Για το ποιοι ήταν άφαντοι, ενώ θα έπρεπε να είναι παρόντες.

Αυτό που όμως δεν γνωρίζουν οι πολίτες, είναι ότι οι ευρισκόμενοι σε αφάνεια κινητοποιήθηκαν και εμφανίστηκαν ως εκ θαύματος μόνο όταν πληροφορήθηκαν την προγραμματισμένη από χθες, σε συνεννόηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, επίσκεψή μου στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σήμερα το πρωί, στις 10:30.

Δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια εντυπώσεων και η επικοινωνιακή διαχείριση μιας οικολογικής καταστροφής. Την αφήνω εξ ολοκλήρου στους πολιτικούς που πολιτεύονται με όρους του χθες και ας θέλουν να εμφανίζονται ότι κομίζουν το «νέο» στην πολιτική. Σε αυτούς που κοιτούν το δάχτυλο (εν προκειμένω την κάμερα) και όχι το δάσος που κάηκε, ενδεχομένως και από δικές τους ευθύνες.
Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να γίνουν επιτέλους πράξη μια σειρά από προτάσεις που θα προστατεύσουν τα δάση μας και τις περιουσίες των πολιτών. Η δασική πολιτική δεν προσφέρεται για μικροκομματική αντιπαράθεση. Όπως και τα περισσότερα ζητήματα, στην ταραγμένη εποχή που ζούμε, αποτελεί και αυτή εθνική υπόθεση.

Πυρκαγιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε περισσότερα και στο επίπεδο της πρόληψης, αλλά και στο επίπεδο της καταστολής για να περιορίζουμε – κατά το δυνατόν - το καταστροφικό τους έργο.

Πολύ περιληπτικά αναφέρω κάποιες σκέψεις που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μια νέα πολιτική αντιμετώπισης των πυρκαγιών:

- Προληπτικός καθαρισμός των δασών από οτιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει ως εύφλεκτη ύλη. Διάνοιξη και άλλων αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων και τοποθέτηση δεξαμενών ανεφοδιασμού των ελικοπτέρων τουλάχιστον στα οικολογικά κρίσιμα περιαστικά δάση της Αττικής. Κάθε σχολείο υποχρεωτικά θα συμμετέχει μια μέρα σε διαδικασία καθαρισμού δάσους. Η προστασία των δασών δεν διασφαλίζεται μόνο το καλοκαίρι, αλλά και πολλούς μήνες νωρίτερα.

- Δημιουργία Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας και συγκρότηση ειδικού σώματος δασοκομμάντος εντός της Πυροσβεστικής, οι οποίοι θα παρεμβαίνουν άμεσα στο αρχικό στάδιο της πυρκαγιάς, πριν αυτή εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα.

- Απόλυτη προτεραιότητα στην αναβάθμιση των εναέριων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας. Δεν γίνεται από τα 18 Canadair να πετάνε μόνον τα 6. Κάτι γίνεται λάθος. Ανάλυση κόστους -οφέλους κατά το πόσο συμφέρει η αγορά, σε σύγκριση με την ενοικίαση πυροσβεστικών ελικοπτέρων, που είναι πιο αποτελεσματικά σε πυρκαγιές σε δύσβατες περιοχές.

- Χρήση μέσων σύγχρονης τεχνολογίας που θα βοηθούν στον έγκαιρο εντοπισμό και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο αρχικό τους στάδιο. Πλήρης επιχειρησιακή αξιοποίηση των χιλιάδων εθελοντών δασοπυροσβεστών κατ’ εφαρμογή του Νόμου 4249/2014.

- Καλύτερος συντονισμός κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Πυροσβεστικής, Δασικής Υπηρεσίας, Αυτοδιοίκησης, κ.λπ.), υπό την επίβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ξεκάθαρες αρμοδιότητες και γραμμές επικοινωνίας.

- Οι ειδικοί λένε ότι μετά την πυρκαγιά η φύση θα πρέπει να αφεθεί να κάνει τη «δουλειά» της, ώστε να έχουμε άμεση φυσική αναδάσωση, αλλά υπάρχουν πράγματα που και η πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουν να κάνουν. Έμφαση πρέπει να δίνεται στη συγκράτηση των εδαφών και στα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα και φυσικά στην αποτροπή των όποιων καταπατήσεων και της βοσκής. Μόνο όταν διαπιστωθεί ότι δεν επιτυγχάνεται φυσική αναδάσωση, να προχωράμε σε τεχνητή αναδάσωση με βάση και τις επιταγές του Συντάγματος.

Και κάτι τελευταίο και πολύ σημαντικό. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Ακραία καιρικά φαινόμενα και μεγάλες πυρκαγιές θα αντιμετωπίσουμε κι άλλες τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι σε όλα τα επίπεδα.

Η πρόληψη είναι σαφώς προτιμότερη και έχει μικρότερο κόστος από την κατάσβεση και την αποκατάσταση. Αυτονοήτως αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας.

Με αυτή την αφορμή, θέλω για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω απο καρδιάς όλους όσοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους και κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, σε όλη τη χώρα, για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών.

Οι ευχαριστίες μου είναι ειλικρινείς. Είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι σημαίνει να είσαι μερόνυχτα ξύπνιος, και συχνά πεινασμένος και διψασμένος, και να παλεύεις με τις φλόγες.

Για όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει τις σχετικές σελίδες από το πόρισμα της Επιτροπής Περιβάλλοντος του 2008, που αφορά στις δασικές πυρκαγιές, μπορεί να τις βρει εδώ: goo.gl/Qch74K