Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

«Βουτιά» 62% στα έσοδα από ΦΠΑ στη Μύκονο - Κατάρρευση και στα υπόλοιπα κοσμοπολίτικα νησιά




Μεγάλη μείωση σημειώνουν τα έσοδα από φόρους και ειδικά από τον ΦΠΑ στα τουριστικά, κοσμοπολίτικα νησιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η υστέρηση εισπράξεων από τις τουριστικές περιοχές της χώρας, που θεωρούνται και οι πιο «ανθεκτικές» στην κρίση, έσπασε όλα τα ρεκόρ.

Όπως αναφέρει το newmoney, o απολογισμός εσόδων από τον ΦΠΑ (που είναι το βαρόμετρο της αγοράς και της φοροδιαφυγής) από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο φέτος, δείχνει τεράστια υστέρηση στα προβλεπόμενα έσοδα, Συγκεκριμένα:

-62% στο ΦΠΑ η Μύκονος
-39% η Πάρος
-39% η Ρόδος
-39% η Ζάκυνθος
-39% η Λευκάδα
-37% η Σαντορίνη
-36% η Κως
-30% η Κέρκυρα
-22% η Κεφαλλονιά

Εντονες είναι οι ανησυχίες για τις διαστάσεις και τις επιπτώσεις του φαινομένου της άρνησης έκδοσης αποδείξεων από τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες όλης της χώρας.

Και αυτό παρότι (ξεκινώντας από τη Μύκονο) οι έλεγχοι των τελευταίων μηνών σημείωσαν μεγάλες επιτυχίες και έπιασαν «στα πράσα» δεκάδες επιχειρήσεις με ταμειακές μηχανές "μαϊμού" που εκδίδουν σκέτα "χαρτάκια", αντί για νόμιμες αποδείξεις. Αντιθέτως, η νέα νομοθεσία που προβλέπει εκμηδενισμό των προστίμων για όσους πιαστούν να μην κόβουν απόδειξη, το «ξεδόντιασμα» του ΣΔΟΕ και των προληπτικών ελέγχων στην αγορά, αλλά και η ανάγκη επιβίωσης απέναντι στη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης, έχουν οδηγήσει πολλούς επαγγελματίες να «απενεργοποιήσουν» τις ταμειακές μηχανές τους.


Πηγή : imerisia.gr


Συνελήφθη ο διαχειριστής της κατάπτυστης σελίδας "Θάνατος στα ΖΩΑ"



Συνελήφθη τελικά, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, ο διαχειριστής της σελίδας στο facebook "Θάνατος στα ΖΩΑ - Η επιστροφή" που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. 

Η σελίδα, προέτρεπε στην κατανάλωση οικόσιτων ζώων συντροφιάς ως εναλλακτική πηγή κρέατος, με αποτέλεσμα να εξοργίσει χιλιάδες φιλόζωους σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Ο διαχειριστής σύμφωνα με πληροφορίες, είναι διοικητικό στέλεχος εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης. Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Βασιλείου Θεοχάρη, το όνομα της εταιρείας δεν θα δημοσιευθεί έως ότου γίνουν οι απαραίτητες έρευνες από εντεταλμένα κλιμάκια του ΕΦΕΤ. 

H Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά απο πολλαπλές καταγγελίες, ανακάλυψε την ΙΡ του δράστη , κατάφερε να τον εντοπίσει με την βοήθεια τεχνολογίας GtP και να τον συνέλαβε "επι τω έργω" μη αφήνοντας καμιά αμφιβολία για την ενοχή του. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα για να απολογηθεί. 

Η είδηση έρχεται ως ανακούφιση στους χιλιάδες φιλόζωους που έβλεπαν τις προσπάθειές εξαφάνισης της σελίδας να πέφτουν στο κενό, παρά τις σοκαριστικές εικόνες που δημοσιεύονταν καθημερινά. 
Η σελίδα υπάρχει απο το 2014, έχοντας αποκτήσει πάνω απο 1000 οπαδούς, γεγονός που οδηγεί κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να αναρωτιέται για τα χαλαρά όρια και την "δημοκρατικότητα" των κοινωνικών δικτύων. Δείτε εδώ την εμετική σελίδα.

https://www.facebook.com/Θάνατος-στα-ΖΩΑ-Η-επιστροφή-663381933757110


Πηγή : zougla.gr


Το άγνωστο επεισόδιο μεταξύ Πάνου Καμμένου και μέλους του ΔΣ του ΕΒΕΑ



Σκηνές που θυμίζουν “παρακράτος” εξελίχθησαν στον ΕΒΕΑ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, που επικαλείται μαρτυρία του μέλους του ΔΣ του επιμελητηρίου, Πάτροκλου Κουδούνη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο τελευταίος αντέδρασε με επιστολές του προς τη διοίκηση του ΕΒΕΑ για αυτήν την πρόσκληση. “Ο Καμμένος έκτοτε με έβαλε στο μάτι. Αμέσως μετά την είσοδό του στον χώρο της εκδήλωσης με πλησίασε” λέει ο Κουδούνης.

Και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Καμμένος: “Σε άκουσα το πρωί στην τηλεόραση και διάβασα τις επιστολές σου”.

Κουδούνης: “Γνωριζόμαστε;”

Καμμένος: “Γνωριζόμαστε από τότε που υπέγραφες συμβάσεις στο αεροδρόμιο μαζί με τον φίλο σου τον Παπασταύρου. Εδώ έχω έναν φάκελο για σένα! Αν θέλεις, μίλα”

Μετά τη μικρή αυτή περίεργη συνομιλία ο υπουργός Άμυνας κάθεται στο πάνελ και κάνει νόημα σε κάποιους, δείχνοντας τον “εξεγερθέντα”. Τότε, καταγγέλλει ο κ. Κουδούνης, δύο σωματοφύλακές του, καθώς και ο βουλευτής-γιατρός Παπαχριστόπουλος, “ήρθαν και στάθηκαν όρθιοι από πάνω μου”.

Μετά το τέλος της ομιλίας του υπουργού “αποκαλύπτω από μικροφώνου ότι ο Καμμένος με απείλησε και του ζητώ να “ανοίξει” τον φάκελό μου” αναφέρει ο Κουδούνης.

Τότε ο υπουργός ανοίγει το κινητό του και αρχίζει να διαβάζει το περιεχόμενο του φακέλου, που δεν ήταν άλλο από το βιογραφικό του κ. Κουδούνη, το οποίο είχε κατεβάσει από το ίντερνετ.

Αφού ανέφερε τις θέσεις που κατείχε ο κ. Κουδούνης στον ιδιωτικό τομέα, ο υπουργός ολοκληρώνει ως εξής: “Αυτό που δεν μας λέτε όμως είναι ότι είστε πρόεδρος του Ελληνο-ιρανικού Επιμελητηρίου και όλα αυτά τα κάνετε γιατί σας ενοχλεί η προσέγγιση που κάνω στο Ισραήλ”.

Το.. έργο σύμφωνα με τον κ. Κουδούνη, έχει και συνέχεια, καθώς όπως λέει, ο υπουργός έχει αρχίσει να αφήνει να διαρρεύσουν ψευδείς πληροφορίες για τη σχολική του σταδιοδρομία στο Κολλέγιο Αθηνών.


ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑτοδότης
newsit.gr


Παρατάθηκε η αποχή των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016



Το νέο στοχευμένο πλαίσιο της πανελλαδικής απόχης των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016 καθόρισε η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ειδικότερα, η Συντονιστική Επιτροπή, καθόρισε και ειδίκευσε την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016, (μια ημέρα πριν την έναρξη του νέου δικαστικού έτους δηλαδή, την 16η Σεπτεμβρίου 2016) ως εξής:

1) Διοικητικές δίκες: φορολογικές (συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής φορολογίας), τελωνειακές και όσες έχουν αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα, στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας, εφόσον υπάρχει ολικώς ή μερικώς αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έχει ληφθεί προσωρινή δικαστική προστασία (είτε δυνάμει προσωρινής διαταγής, είτε δυνάμει απόφασης επί αναστολής). Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στο στάδιο της αναίρεσης, (ομοίως, στις φορολογικές, συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής φορολογίας, τελωνειακές και τις υποθέσεις με αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα), αποχή από δίκες όπου ο δημόσιος φορέας (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή κ.λπ.) έχει ασκήσει το ένδικο μέσο.

2) Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις του ΚΕΔΕ, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (έχει ληφθεί προσωρινή διαταγή ή απόφασης αναστολής), καθώς επίσης σε όλες τις δίκες του ΚΕΔΕ, όπου ο δημόσιος φορέας (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή κ.λπ.) είναι ανακόπτων (στον πρώτο βαθμό), ή στον δεύτερο βαθμό και στο στάδιο της αναίρεσης όταν ο δημόσιος φορέας έχει ασκήσει ένδικο μέσο.

3) Ποινικές δίκες: αποχή μόνο από φορολογικές, τελωνειακές και κοινωνικοασφαλιστικές (μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών). Η αποχή ισχύει και στις περιπτώσεις συρροής με άλλα ποινικά αδικήματα. Από τις ως άνω περιπτώσεις η αποχή δεν εκτείνεται: α) στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α' βαθμό και επταετία σε β' βαθμό, και β) σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν κρατούμενοι.

4) Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στον πρώτο βαθμό στις υποθέσεις αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους Τραπεζών ή Εταιριών Διαχείρισης ή Απόκτησης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (προσωρινή διαταγή ή αναστολή) ή στον δεύτερο βαθμό και στο στάδιο της αναίρεσης όταν η Τράπεζα ή η Εταιρία Διαχείρισης ή Απόκτησης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις έχει ασκήσει ένδικο μέσο. Η αποχή δεν εκτείνεται : α) στην ανακοπή κατά πίνακα κατάταξης, β) στην ανακοπή κατά κατακυρωτικής έκθεσης , γ) στην ανακοπή τρίτου, οι οποίες συζητούνται κανονικά.

5) Δίκες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) και του ΕΟΠΥΥ, στον πρώτο βαθμό, όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ είναι ενάγων ή αιτών ή προσφεύγων ή ανακόπτων. Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στο στάδιο της αναίρεσης, αποχή από δίκες όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ έχει ασκήσει το ένδικο μέσο και στον πρώτο βαθμό ήταν (ο ίδιος) ενάγων ή αιτών ή προσφεύγων ή ανακόπτων. Κατ' εξαίρεση των παραπάνω, η αποχή δεν εκτείνεται σε όλες τις περιπτώσεις που ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ έχει επιτύχει υπέρ αυτού προσωρινή δικαστική προστασία ή υπάρχει υπέρ αυτού αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα (οπότε το ένδικο βοήθημα ή μέσο εκδικάζεται κανονικά).

6) Ειδικώς ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποχή από όλες τις διαδικασίες όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ έχει ασκήσει το ένδικο βοήθημα ή μέσο.

Η συντονιστική επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου έως την 15.9.2016 για να εξετάσει την πορεία της κατάστασης.


Πηγή : ethnos.gr


Συνελήφθη Βρετανός στο Λας Βέγκας που «ήθελε να σκοτώσει τον Τραμπ»



Ενώπιον της αμερικανικής Δικαιοσύνης θα οδηγηθεί ένας 20χρονος Βρετανός που συνελήφθη στο Λας Βέγκας με την υποψία ότι προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο νεαρός φέρεται να προσπάθησε να αρπάξει όπλο αστυνομικού κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του υποψηφίου.

Πρόκειται για τον 20χρονο Μάικλ Στίβεν Σάντφορντ που δεν δήλωσε ούτε ένοχος ούτε αθώος όταν εμφανίστηκε ενώπιον δικαστή τη Δευτέρα και πρόκειται να μείνει υπό κράτηση, ως ύποπτος φυγής, μέχρι την ακρόασή του στις 5 Ιουλίου. 

O 20χρονος, που όπως υποστήριξε του δεν είχε εμπειρία με όπλα, προσπάθησε να αρπάξει όπλο αστυνομικού σε συγκέντρωση του Τραμπ το Σάββατο. Δεν τα κατάφερε και τέθηκε υπό κράτηση για να παραδοθεί στις Αρχές. 

Στη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του νεαρού, υποστηρίζεται ότι ο Σάντφορντ είχε ταξιδέψει από την Καλιφόρνια στο Λας Βέγκας με σκοπό να δολοφονήσει τον προαλειφόμενο για υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για το Λευκό Οίκο.

Υποστηρίζεται επίσης πως ο νεαρός είπε ότι την προηγούμενη ημέρα είχε πάει σε αίθουσα σκοποβολής για να εξασκηθεί, για πρώτη φορά στη ζωή του, με όπλο, και πως είχε εδώ και ένα χρόνο στο μυαλό του να σκοτώσει τον Τραμπ. 

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών περιορίστηκε στο ότι παρέχει προξενική συνδρομή σε έναν βρετανό υπήκοο που συνελήφθη στο Λας Βέγκας.




Newsroom ΔΟΛ


Ορθάνοιχτος ο δρόμος για την άρση κάθε εμποδίου στις ομαδικές απολύσεις



Η πρόταση του γενικού εισαγγελέα προς το Δικαστήριο της ΕΕ για την υπόθεση των ομαδικών απολύσεων στα «Τσιμέντα Χαλκίδας» και η συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας στην ΕΡΤ προσθέτουν ορισμένα νέα στοιχεία στην υπόθεση της αναθεώρησης του πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις που συζητάνε κεφάλαιο - κυβέρνηση και ΕΕ, με βάση τα συμφωνηθέντα στο τρίτο μνημόνιο. Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει παρακάτω μια σύντομη ανάλυση όσων προκύπτουν από τις δύο αποκαλυπτικές παρεμβάσεις.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται στην ελεύθερη οικονομία της αγοράς, γεγονός που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν την ελευθερία να ασκούν τις δραστηριότητές τους κατά το δοκούν. Ποια είναι λοιπόν τα όρια της παρεμβάσεως των κρατών - μελών, προκειμένου να διασφαλιστεί η εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων; Αυτό είναι το ζήτημα που το Δικαστήριο καλείται να επιλύσει στην παρούσα διαδικασία εκδόσεως προδικαστικής αποφάσεως».

Μ' αυτόν τον αποκαλυπτικό τρόπο ξεκινάει την πρότασή του προς το Δικαστήριο της ΕΕ ο γενικός εισαγγελέας Nils Wahl, ξεκαθαρίζοντας ευθύς εξαρχής ότι αυτό που καλείται να κρίνει το δικαστήριο, δεν είναι το γράμμα του νόμου και κατά πόσο εφαρμόζεται από την ελληνική νομοθεσία για τις ομαδικές απολύσεις, αλλά αν αυτή εναρμονίζεται με το «πνεύμα» της συνολικής λειτουργίας της ΕΕ, που έχει για θεμέλιο λίθο την ανεμπόδιστη δράση του κεφαλαίου.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο ρόλος της οδηγίας 98/59 της ΕΕ για τις ομαδικές απολύσεις, η οποία, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα «(...) δεν προβλέπει κανόνες σχετικά με την εσωτερική οργάνωση των επιχειρήσεων ή τη διαχείριση του προσωπικού, ούτε θίγει την ελευθερία του εργοδότη να προβαίνει σε ομαδικές απολύσεις. Μοναδικός σκοπός της είναι η πρόβλεψη διαβουλεύσεως με τις ενώσεις εργαζομένων και η ενημέρωση της αρμόδιας δημόσιας αρχής πριν τις εν λόγω απολύσεις, ήτοι η εναρμόνιση της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθείται κατά τις ομαδικές απολύσεις».

Συνέντευξη του Γ. Κατρούγκαλου στην ΕΡΤ

Μιλώντας τη Δευτέρα στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο Γ. Κατρούγκαλος είπε εν ολίγοις ότι το υπουργικό «βέτο», που τυπικά υφίσταται σήμερα στη διαδικασία της έγκρισης των ομαδικών απολύσεων, «πάει περίπατο», με το επιχείρημα ότι έτσι σκοπεύει η κυβέρνηση να διασώσει τα όρια των απολύσεων στα σημερινά επίπεδα και τη διαδικασία της διαβούλευσης.

Ας δούμε τι ακριβώς είπε ο υπουργός Εργασίας: «Εάν κρατήσουμε τις εγγυήσεις, εγώ δεν θα θεωρούσα σημαντικό πρόβλημα να μην είναι ο υπουργός Εργασίας, αλλά κάποιο άλλο όργανο, το οποίο βέβαια έχει κατοχύρωση αντικειμενικότητας, δημόσιο χαρακτήρα και να μπορεί να εκπληρώνει με ανάλογο τρόπο, αυτό που εκπληρώνει αυτήν τη στιγμή ο υπουργός».

Σε άλλο σημείο, ήταν πιο αναλυτικός: «(...) η τελική υπογραφή δεν είναι το σημαντικότερο θέμα (...) στις ομαδικές απολύσεις αμυνόμαστε και θα κρατήσουμε την προστασία εκεί που είναι (...) το ουσιαστικό θέμα είναι να κρατήσουμε τις ουσιαστικές εγγυήσεις ανέπαφες, το ποσοστό των εργαζομένων που θα απολυθεί, το ότι θα πρέπει να υπάρχει διαβούλευση. Λέω ότι η τελική υπογραφή δεν είναι το σημαντικότερο θέμα».

Όπως προκύπτει, η κυβέρνηση θεωρεί «διαδικαστικό» ζήτημα την κατάργηση της διοικητικής έγκρισης των ομαδικών απολύσεων από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας.

Η εκτίμησή της αυτή δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, καθώς η αλλαγή του ρόλου του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας, που έγινε τον Γενάρη του 2014, κατέστησε ούτως ή άλλως διακοσμητικό το ρόλο του υπουργού Εργασίας, που καλείται απλά να επικυρώσει την πρόταση στην οποία καταλήγει το ΑΣΕ. Από αυτήν τη σκοπιά, η κατάργηση της «διοικητικής έγκρισης» στο νόμο για τις ομαδικές απολύσει, έχει εξελιχθεί σε διαδικαστικό ζήτημα.



Πηγή


Προκαλεί ξανά ο Αυστριακός ΥΠΕΣ: Ακατανόητο να μη γίνονται επαναπροωθήσεις προς την Ελλάδα



Η ισχύουσα διάταξη του Δουβλίνου πρέπει να τηρείται από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και για τον ίδιο είναι ακατανόητο ότι είναι δυνατές οι επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία, αλλά όχι προς την Ελλάδα και την Ουγγαρία, τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Βόλφγκανγκ Σομπότκα, κατά τις σημερινές συνομιλίες του στη Βιέννη με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς.

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πάλι, το ταχύτερο δυνατό, ισοδύναμο μέλος της "οικογένειας του Δουβλίνου", πρόσθεσε ο προερχόμενος από το συγκυβερνών - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα Σομπότκα, ο οποίος πρόσφατα διαδέχθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών τη γνωστή για τις επανειλημμένες φραστικές επιθέσεις της εναντίον της Ελλάδας, πρώην επικεφαλής του, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

Στις συνομιλίες του με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως για να μπορεί κανείς να αντεπεξέλθει με τις επίκαιρες προκλήσεις, όπως τη μεταναστευτική πίεση, τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία, χρειάζονται λειτουργικές ευρωπαϊκές λύσεις, με ενίσχυση της συνοχής και της αλληλεγγύης στην ΕΕ.

Όπως είπε, με τον Φρανς Τίμερμανς συζητήθηκε και το θέμα της συνοριακής διαχείρισης, όπου θα πρέπει να υπάρξει επιστροφή σε ένα σύστημα Σένγκεν που να λειτουργεί, και προς τούτο απαιτούνται ασφαλή εξωτερικά σύνορα στην ΕΕ που καθιστούν αναγκαία μία ισχυρή ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή. Για αυτό μπορεί να αποτελέσει μοντέλο η πολιτικο-στρατιωτική συνεργασία στην περιοχή των συνόρων στην Αυστρία, τόνισε.

Κατά την άποψη του Βόλφγκανγκ Σομπότκα, το σΣύστημα Σένγκεν πρέπει να ενισχυθεί γρήγορα και αποτελεσματικά, καθώς, όπως σημείωσε ο ίδιος, "ο χώρος Σένγκεν είναι ένα σύμβολο για μία ενιαία Ευρώπη, για ασφάλεια και για ευημερία".



Πηγή : imerisia.gr


Η Αθηνά Ωνάση κυριολεκτικά δεν θέλει να βλέπει τους Έλληνες



Ζήτησε κουβούκλιο με μαύρα τζάμια για να έρθει στην χώρα μας!

Αποκαλύψεις για την ζωή της Αθηνάς Ωνάση έκανε ο δικηγόρος και φίλος της οικογένειας Ωνάση, Γιώργος Λένος, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως η διάσημη κληρονόμος δεν συμπαθεί καθόλου τους Έλληνες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Με το καλημέρα» ο δικηγόρος αναφέρθηκε στον χαρακτήρα, αλλά και τις πολλές φοβίες της Αθηνάς Ωνάση, που το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στην επικαιρότητα για τον χωρισμό της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση αποφεύγει τις επαφές με τους ανθρώπους, καθώς φοβάται όλο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει 24 φρουρούς, οκτώ για κάθε οκτάωρο της ημέρας, ενώ παρακολουθεί αγώνες ιππασίας πίσω από φιμέ τζάμια.

Σημείωσε πως δεν θέλει να κάνει παιδί γιατί φοβάται ότι θα την σκοτώσουν. Τόνισε επίσης πως δεν συμπαθεί καθόλου τους Έλληνες και δεν θέλει να έχει τίποτα που να της θυμίζει την Ελλάδα.

Όταν ήρθε στην Ελλάδα ήθελε να είναι απομονωμένη. Ζήτησε να είναι σε κουβούκλιο με μαύρα τζάμια.«Μόνο με μένα μίλησε, δεν ήθελε να μιλήσει με άλλους», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της.



Πηγή: Koolnews.gr






Θάρρος ή αλήθεια και στο βάθος παραμύθια.


του Πάνου Παπαγιαννόπουλου 

Καλοκαίρι του 2016 λοιπόν...

Σχεδόν ένας χρόνος από την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τα ηνία της χώρας, σχεδόν ένας χρόνος "Αριστερά" για πρώτη φορά .. 

Είναι λοιπόν γεγονός ότι έγιναν τόσα πολλά,τόσο σύντομα,σε μία χρονιά που " όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν" που τραγουδούσε και ο αείμνηστος Νίκος Παπάζογλου.. 

Έτσι συντροφικά αγκαλιασμένοι, μπήκαμε σε μια νέα λογική διακυβέρνησης της χώρας.. Τη λογική του Σύριζα, τη λογική του παραλόγου.. 

Νικήσαμε στις διαπραγματεύσεις χάνοντας και αρνηθήκαμε να υπογράψουμε συμφωνίες υπογράφοντας.. Καταργήσαμε τα μνημόνια με νέα μνημόνια, παίρνοντας αντιλαικά μέτρα καταργώντας μέτρα αντιλαικά.. Μειώσαμε τον ΦΠΑ αυξάνοντάς τον ενώ ο ΕΝΦΙΑ έπαψε να υπάρχει πιά γιατί τώρα έχουμε ΕΝΦΙΑ.. 

Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε μένοντας ίδιος ενώ δεν μειώθηκαν οι συντάξεις, απλά ο συνταξιούχος πλέον παίρνει λιγότερα. Σταματήσαμε τη λαίλαπα των λουκέτων στις επιχειρήσεις και στα μαγαζιά με νέα λουκέτα, ενώ κανένας Έλληνας δεν ψάχνει πια την τύχη του στο εξωτερικό, απλά μεταναστεύει. Κανείς πλέον δεν ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό απλά ανακατεύει τους κάδους μπας και βρει να φάει ενώ μειώσαμε τις αυτοκτονίες απλά χωρίς να τις ανακοινώνουμε.. 

Ρυθμίσαμε το θέμα των προσφύγων με τα γνωστά αποτελέσματα καταργώντας κολαστήρια όπως η Αμυγδαλέζα στέλνοντας πολλούς πρόσφυγες στον "Παράδεισο"..

Σταματήσαμε την πώληση των αεροδρομίων πουλώντας τα, αντιταχθήκαμε στην πώληση του Ελληνικού δίνοντάς το στον Λάτση ενώ σε γενικές γραμμές φωνάξαμε κάτω τα χέρια από την κρατική περιουσία, δημιουργώντας ταμείο αποκρατικοποιήσεων στο οποίο εντάξαμε επιχείρησεις και οργανισμούς προς πώληση ενώ δεν πωλούνται... 

Σχεδόν ένας χρόνος κυβέρνησης της "Αριστεράς" χωρίς γραβάτα αλλά με καλαίσθητο ποσέ, καλπάζοντας προς την ανάπτυξη με άλογο κουτσό.. Μία "Αριστερά" που σφίγγει το χέρι γροθιά στον αγώνα και την ίδια στιγμή το κάνει ζεστή χειραψία με αυτόν που κάποτε πολεμούσε. 

Μία κυβέρνηση που μετατρέπει τα "ΟΧΙ" σε "ΝΑΙ και τα" ΝΑΙ σε "ΟΧΙ"... Μία κυβέρνηση που ακυρώνει τον εαυτό της την ίδια στιγμή που επιμένει για την ριζοσπαστική της πολιτική.. 

Αγαπητοί κύριοι.. Το να γελάω κλαίγοντας, ταιριάζει μόνο σε ψυχικά διαταραγμένους κι εγώ τρελός δεν είμαι... Θα προσπαθήσω όμως να μπω στην δική σας λογική του ανέφικτου εφικτού, του αληθινού ψέμματος του "Άλλα λέω, άλλα κάνω κι άλλα εννοώ" και την επόμενη φορά που θα ζητήσετε να σας δείξω την εμπιστοσύνη μου θα βγω στο δρόμο να βροντοφωνάξω ότι σας στηρίζω και σας εμπιστεύομαι απόλυτα...Μαντέψτε τι θα εννοώ.....



Έκκληση Τουσκ στους Βρετανούς: Μείνετε μαζί μας



Ο Ντόναλντ Τουσκ απηύθυνε έκκληση στους Βρετανούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ απηύθυνε σήμερα απ' ευθείας έκκληση στους βρετανούς ψηφοφόρους, καλώντας τους να επιλέξουν στο δημοψήφισμα της Πέμπτης να παραμείνουν στην ΕΕ και λέγοντας πως το Brexit θα εξασθενούσε όχι απλώς την Ευρώπη, αλλά τον δυτικό κόσμο.

"Θα ήθελα να απευθυνθώ στους Βρετανούς πολίτες εκ μέρους, είμαι βέβαιος γι' αυτό, σχεδόν όλων των Ευρωπαίων και των Ευρωπαίων ηγετών: Μείνετε μαζί μας", δήλωσε στη διάρκεια επίσκεψής του στην Πορτογαλία ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας.

"Χωρίς εσάς, θα καταστεί ασθενέστερη όχι μόνο η Ευρώπη, αλλά ολόκληρη η δυτική κοινότητα. Μαζί θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις ολοένα και πιο δύσκολες προκλήσεις του μέλλοντος".

Οι ηγέτες της ΕΕ έχουν αποφύγει να πάρουν πολύ άμεσα μέρος στην εκστρατεία στη Βρετανία εξαιτίας του φόβου ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντιπαραγωγικό. Όμως έχουν από καιρό επιμείνει ότι θέλουν να παραμείνει η Βρετανία στην ένωση και, καθώς οι δύο πλευρές παραμένουν στις δημοσκοπήσεις στήθος με στήθος, μερικοί πήραν τις τελευταίες ημέρες τον λόγο για να προειδοποιήσουν για τους κινδύνους της αποχώρησης.

Ο Τουσκ θα προεδρεύσει της επόμενης συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωση την Τρίτη και Τετάρτη της ερχόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, όταν θα συζητήσουν πώς θα απαντήσουν στην ψήφο των Βρετανών να παραμείνουν ή να αποχωρήσουν από την ΕΕ.

"Με κανέναν τρόπο δεν υποβαθμίζουμε τα οικονομικά κόστη που θα συνοδεύσουν το Brexit", δήλωσε. "Δεν έχω ωστόσο αμφιβολία ότι είμαστε ήδη προετοιμασμένοι για την ημέρα μετά το δημοψήφισμα".

Αν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοινώσει επισήμως ότι η Βρετανία προτίθεται να εγκαταλείψει την ΕΕ, οι άλλοι 27 ηγέτες θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα σύστημα διαπραγμάτευσης για να κανονισθούν οι όροι του διαζυγίου. Αν οι Βρετανοί ψηφίσουν να παραμείνουν, τότε η σύνοδος κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας θα συζητήσει την προώθηση της ειδικής συμφωνίας που συμφωνήθηκε με τον Κάμερον τον Φεβρουάριο.

Ο Τουσκ έχει καλέσει τους ηγέτες να εξετάσουν γιατί οι ψηφοφόροι, όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά σε όλη την Ένωση, είναι απογοητευμένοι από την ΕΕ και έχει επιστήσει την προσοχή εναντίον αυτών που υποστηρίζουν την προώθηση στενότερης πολιτικής ολοκλήρωσης χωρίς την υποστήριξη της κοινής γνώμης.

"Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, πρέπει να εξετάσουμε επισταμένα το μέλλον της Ένωσης", δήλωσε ο Τουσκ.

"Θα ήμασταν ανόητοι αν αγνοούσαμε ένα τέτοιο προειδοποιητικό σήμα όπως το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχουν κι άλλα σήματα δυσαρέσκειας από την Ένωση που έρχονται απ' όλη την Ευρώπη, όχι μόνο από το Ηνωμένο Βασίλειο".


Πηγή : news247.gr


Ο θρίαμβος της λογικής



O Νίκος Παπαδογιάννης πανηγύρισε τον τίτλο των Καβς και αναλύει αγουροξυπνημένος όσα συνέβησαν στον 7ο τελικό. 

H ιστορική νίκη των Καβαλίερς στο Γκόλντεν Στέιτ, ιστορική αλλά λίγο πολύ αναμενόμενη αφού η ψαλίδα ανάμεσα στις δύο ομάδες άνοιξε αισθητά την τελευταία εβδομάδα, ήταν ο θρίαμβος της λογικής.

Θα έγραφα «ο θρίαμβος του μπάσκετ», αλλά όχι, εδώ τραβάω τη γραμμή. Αυτό που παίζουν στο ΝΒΑ είναι συναρπαστικό και θεαματικό, αλλά δεν είναι μπάσκετ όπως το ξέρουμε εδώ στην Ευρώπη.

Η παρανοϊκή κούρσα του Κάιρι Ίρβινγκ προς το κενό, 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με τους Καβς στο +3, ήταν η επιτομή του μπλοκαρισμένου μυαλού.

Πού πας, μωρέ αλλοπαρμένε; Κράτα τη, τη ρημαδόμπαλα, να πάρεις ένα φάουλ και να τελειώσεις το παιχνίδι! Τον τίτλο παίζετε, όχι φιλικό...

Ο τρελαμένος Κάιρι προσπάθησε να σκοράρει μπροστά στον Ιγκουοντάλα, μπέρδεψε τα μπούτια του, αλλά για καλή του τύχη δέχθηκε ξανά τη μπάλα δώρο στα χέρια του.

Ειδάλλως οι Ουόριορς θα έψαχναν για ένα τρίποντο ισοφάρισης, piece of cake για δαύτους, με μία ολόκληρη κατοχή στη διάθεσή τους και ίσως πολλαπλές ευκαιρίες για να το πετύχουν.

Ο Στεφ Κάρι θα έβρισκε, μάννα εξ ουρανού, την ευκαιρία για εξιλέωση, μετά τη γελοία επίδειξη ζογκλερισμού απέναντι στον Λαβ στην κρισιμότερη φάση του 7ου τελικού.

Σάμπως θα έκαναν φάουλ οι άλλοι στην τελευταία τους άμυνα; Όσο ζήτησε ο Πόποβιτς φάουλ πριν από μερικά χρόνια στο Μαϊάμι, άλλο τόσο θα ζητούσε φάουλ ο Τάιρον Λου χθες στο Όκλαντ.

Όσο για τη «φαρφαλίνα» Κάρι, αυτή τη φορά δεν ενθουσιάστηκε με τα κόλπα του ούτε η 9χρονη ανηψιά μου.

Τα «αααα» και τα «ωωωω» την ώρα που ο Κάρι χόρευε τανγκό τον (έξοχο και αντάξιο παρτενέρ στη συγκεκριμένη φάση) Κέβιν Λαβ ήταν επιφωνήματα όχι θαυμασμού, αλλά απελπισίας.

Ο ΜVP της κανονικής περιόδου, η έμφαση στις λέξεις «κανονικής περιόδου» παρακαλώ, κατάπιε 15 δευτερόλεπτα από το χρονόμετρο για να τελειοποιήσει τον καμβά της προσωπικής του ματαιοδοξίας.

Και τελικά εξαπέλυσε ένα «τούβλο» με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας, ακόμα και για τις δικές του προδιαγραφές. Μία προσευχή.

Νωρίτερα, αχρήστευσε μία κρίσιμη κατοχή επειδή δοκίμασε μία παράλογη πάσα πίσω από την πλάτη, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Ο Ομπράντοβιτς θα τον είχε στείλει στην εξέδρα για έναν χρόνο.

Αν μη τι άλλο, ο Ίρβινγκ είχε τη δικαιολογία του θολωμένου από την πρόκληση της στιγμής μυαλού (αλλά και το ακαταλόγιστο μετά την τριποντούρα που προηγήθηκε) για τη δική του κουτουράδα…

Περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο, οι τελικοί του 2016 σήμαναν την απομυθοποίηση του Στεφ Κάρι. Όταν οι Ουόριορς περίμεναν να αναδειχθεί στο παρκέ ένας πραγματικός ηγέτης, είδαν να εμφανίζεται στη θέση του ένας νερόβραστος ταχυδακτυλουργός γυμναστικών επιδείξεων.

Το ίδιο συνέβη και πέρυσι, θα μου πείτε. Ναι, αλλά αυτή τη φορά, δεν υπήρχε Αντρέ Ιγκουοντάλα για να κουβαλήσει τον Κάρι στην πλάτη του…

Επιτρέψτε μου να εξηγήσω τι εννοώ όταν γράφω για τον «θρίαμβο της λογικής».

Οι Καβαλίερς κατέθεσαν στο παρκέ της Oracle Arena ένα αγωνιστικό πλάνο το οποίο εφαρμόστηκε με θρησκευτική ευλάβεια και προσήλωση. Δεν έπαιξαν ένα στείρο "iso", όπως ίσως πίστεψε το αγύμναστο μάτι.

Σε κάθε φάση, μα σε κάθε φάση, τιμωρούσαν το ευάλωτο small ball των Ουόριορς σημαδεύοντας αδυσώπητα τα mis-match που αναπόφευκτα εμφανίζονταν στο μισό γήπεδο.

Μόλις γινόταν η πρώτη αλλαγή στα μαρκαρίσματα, ο πλέι-μέικερ (Ίρβινγκ ή συνηθέστερα ΛεΜπρόν) σήκωνε το κεφάλι και έψαχνε τον συμπαίκτη που είχε πλεονέκτημα.

Οι Ουόριορς δεν είχαν αρκετούς παίκτες για να κρατήσουν μακριά από το «ποστ» ούτε τον Λαβ ούτε τον Τρίσταν Τόμπσον ούτε φυσικά τον ΛεΜπρόν. Ελλείψει Μπόγκουτ, δεν υπήρχε μπλοκέρ στα μετόπισθεν για να μαζέψει τη μπουγάδα. Η διάβαση έμενε συχνά αφύλακτη.

Ακόμα και όταν οι αμυντικές προσαρμογές των Ουόριορς σχημάτιζαν ικανό οχύρωμα στη ρακέτα, ο αδύναμος κρίκος εντοπιζόταν στην περιφέρεια.

Τα pick’n’roll που σχηματίζονταν ψηλά ζευγάρωναν τον Κάιρι Ίρβινγκ με τον κατάκοπο Στεφ Κάρι, ο οποίος (αντίθετα με τον Κλέι Τόμπσον) δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσει τον εκρηκτικό γκαρντ των Καβς.

Από μία τέτοια φάση σημειώθηκε το καλάθι που έκρινε τον τίτλο. Ο «Κύριε» σούταρε πάνω από το κεφάλι του ΜVP σαν να μην υπήρχε αντίπαλος. Οι «Splash Brothers» ουδέποτε είδαν τόσο καθαρά τον ορίζοντα, στην άλλη άκρη του γηπέδου.

Οι Καβαλίερς πέτυχαν τους πόντους που χρειάζονταν για τη νίκη χωρίς να χρειαστούν το hero-ball άλλων αγώνων, χωρίς προσωπικές 40άρες, χωρίς βομβαρδισμό από τα 7μ25 και χωρίς να βοηθηθούν από τον (απίστευτα τρακαρισμένο) σουτέρ-κλειδί Τζέι Αρ Σμιθ.

Εξυπακούεται ότι ο ακρογωνιαίος λίθος ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Για τους Καβς, αυτός ήταν το Α, το Ζ και τα περισσότερα από τα ενδιάμεσα γράμματα.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του 7ου τελικού, ο σούπερμαν των Καβς έψαχνε περισσότερο την πάσα παρά το σκοράρισμα. Καταλάβαινε ότι ο δρόμος για την επιτυχία περνούσε μέσα από τις επιδόσεις του supporting cast και ήθελε να βάλει τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι, μοιράζοντας εύκολα καλάθια.

Ο ΛεΜπρόν άλλαξε τακτική και βάλθηκε να επιτίθεται στο καλάθι μόνο όταν είδε και απόειδε με τα τρεμάμενα χέρια του Λαβ και του Σμιθ.

Η εμφάνισή του, όχι μόνο στο 7ο ματς αλλά και στα προηγούμενα, ήταν πληθωρικό απαύγασμα ωριμότητας και αυταπάρνησης.

Εάν κατόρθωνε να καρφώσει τη μπάλα στην τελευταία φάση του παιχνιδιού (όταν κέρδισε φάουλ και έβαλε τις 1/2 βολές της νίκης), θα είχε στο παλμαρέ του και ένα προσωπικό χαϊλάιτ αντάξιο εκείνου του "The Shot" του Τζόρνταν στο Σολτ Λέικ Σίτι.

 Όχι ότι ήταν λιγότερο βροντερή εκείνη η τάπα-τσεκουριά στον αιφνιδιασμό του Ιγκουοντάλα…

Αντιθέτως, οι Ουόριορς πόνταραν στο ένστικτο των παικτών τους και στα φτερά που προσφέρει το πλεονέκτημα της έδρας.

Δεν άλλαξαν το παραμικρό στο παιχνίδι τους ούτε έλαβαν «έκτακτα μέτρα» για να σταματήσουν το τσουνάμι που ερχόταν. Όταν το τσίρκο είναι στην πόλη, δεν χρειάζεται σχέδιο.

Η γνώριμη συνταγή που γέμισε με κίτρινες πινελιές το βιβλίο των ρεκόρ αυτή τη φορά έμοιαζε ξεθωριασμένη, ξεπερασμένη, σχεδόν γήινη.

«Είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και δεν γίνεται να χάσουμε το ματς του τίτλου μέσα στο σπίτι μας», φαίνεται ότι σκέφτηκαν. Η αλαζονεία που έσπασε τα κοντέρ.

Η απίστευτη ρέντα του υπέροχου αλητάμπουρα Ντρέιμοντ Γκρην κράτησε την ομάδα όρθια μέχρι την τελική ευθεία, αλλά η βρύση που βγάζει τρελά τρίποντα στέρεψε την κρίσιμη ώρα, μετά από εκείνο το εξωφρενικό που έβαλε ο Κάρι από 10 μέτρα.

Οι Ουόριορς έφτασαν στο νήμα αγκομαχώντας και με το ρεζερβουάρ ολόαδειο. Οι Καβαλίερς έδιναν την εντύπωση ότι μπορούσαν να παίξουν καπάκι άλλους 7 τελικούς.

Και ο μέγας ΛεΜπρόν έγραψε ιστορία, με το 1-3 που έγινε για πρώτη φορά 4-3, με το τέλος της αθλητικής κατάρας που βασάνιζε 52 χρόνια την πόλη του Κλήβελαντ, με τις εξωπραγματικές προσωπικές του επιδόσεις στους τελικούς, με την αποστομωτική απάντηση που έδωσε στους απανταχού «haters».

Από τους μπασκετμπολίστες της γενιάς του, αυτός και μόνο αυτός έχει δικαίωμα να αναφέρεται στην ίδια φράση με τον Μάικλ Τζόρνταν. 



Πηγή :  gazzetta.gr 



Πανούσης: Αν ο Πολάκης ήταν μάγκας θα το πήγαινε μέχρι το τέρμα



Τη θέση πως όταν κάποιος αρχίζει και κάνει καταγγελίες όπως αυτή που έκανε ο Παύλος Πολάκης θα πρέπει να πηγαίνει το θέμα μέχρι τέλους αλλιώς δεν μπορεί να θεωρηθεί «μάγκας», εξέφρασε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο MEGA.

«Όταν κάνεις μια τέτοιου τύπου "μαγκιά" και αρχίζεις να καταγγέλλεις, πήγαινέ τα μέχρι το τέρμα. Όχι μετά να κάνεις μπρος πίσω, να λες εννοούσα άλλα. Άρα λοιπόν ή είσαι μάγκας ή δεν είσαι», σχολίασε.

Και πρόσθεσε: «Αυτές οι μαγκιές για να δημιουργήσεις ένα κλίμα κατά τη γνώμη μου βλάπτουν τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία κατ’ επέκταση».

Εξέφρασε την άποψη παράλληλα ότι η δικαιοσύνη «δεν είναι εργαλείο για να θέλει κάθε κυβέρνηση να τη χρησιμοποιήσει είτε για τα σκάνδαλα είτε για διαμόρφωση ενός πολιτικού κλίματος».

«Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Ότι επηρεαζόταν τόσα χρόνια, επηρεαζόταν, μην κάνουμε τους τυφλούς. Άλλο το επηρεάζομαι και άλλο βάζω ένα σχέδιο αντιθεσμικής λειτουργίας κόντρα στη δημοκρατία», συμπλήρωσε.



Πηγή : news.gr


Αντί για προστασία όπως υποσχότανε ο Τσίπρας έρχονται κατασχέσεις λογαριασμών και πλειστηριασμοί



Κινητοποίηση όλων των μηχανισμών είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών, με στόχο να εισπραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες οφειλές παρελθόντων ετών, για να μην ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» και για να μην έρθουν «μπροστά» μέτρα που είναι να ισχύσουν από το 2017 θέλει το υπουργείο Οικονομικών.

Ήδη το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) έχει κινήσει τη διαδικασία για τη δέσμευση  λογαριασμών με στόχο την είσπραξη μέρους των 15 δισ. ευρώ που χρωστούν επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Από την άλλη, το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί διατάξεις νόμων που έχουν ψηφιστεί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκαν σε πλήρη ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το Βήμα ενεργοποιούνται μαζικές εντολές για κατασχέσεις καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, οι τηλεφωνικές κλήσεις από εφοριακούς σε οφειλέτες για να πληρώσουν τα χρέη τους , ο συμψηφισμός επιστρεφόμενων φόρων με άλλες μελλοντικές φορολογικές υποχρεώσεις (π.χ. ΕΝΦΙΑ) κ.τ.λ.

Οι προσπάθειες για την είσπραξη του ποσού αυτού περιλαμβάνουν την αποστολή ηλεκτρονικών ειδοποιήσεων ακόμη και σε οφειλέτες μικροποσών κάτω των 500 ευρώ, οι οποίοι, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με αυτόματες κατασχέσεις ποσών από τις καταθέσεις τους στις τράπεζες, προκειμένου οι αρμόδιες ΔΟΥ να εισπράξουν άμεσα τα οφειλόμενα, αν αυτοί δεν σπεύσουν να πληρώσουν εφάπαξ ή τμηματικά τις οφειλές τους!

Επιπλέον, όσοι χρωστούν στην εφορία ποσά πάνω από 150.000 ευρώ και δεν έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις απειλούνται (μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων) με διαπόμπευση αν δεν συμμορφωθούν, ενώ όσοι οφείλουν πάνω από 300.000 ευρώ και δεν είναι σε θέση να τα ρυθμίσουν αναμένεται σύντομα να χάσουν την ακίνητη περιουσία τους μέσω άμεσων κατασχέσεων και πλειστηριασμών-εξπρές, οι οποίοι θα πραγματοποιούνται με τιμές εκκίνησης τις εμπορικές και όχι τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων τους.

Ηδη οι πρώτες δεκάδες πλειστηριασμοί με το νέο αυτό νομοθετικό καθεστώς έχουν αναγγελθεί ότι θα πραγματοποιηθούν από τις 22 Ιουνίου έως και τις 20 Ιουλίου.

Το υπουργείο επανενεργοποιεί και τις τηλεφωνικές κλήσεις στους οφειλέτες στους οποίους «ευγενικά» θα υπενθυμίζει τις οφειλές τους και θα τους καλεί να πληρώσουν.


Πηγή


Δύο νεκροί στην καταστροφική πυρκαγιά που καίει απο εχθές στην Κύπρο



Απεβίωσε και δεύτερος δασοπυροσβέστης, ο Μάριος Αριστοτέλους, 44 χρόνων, ο οποίος είχε τραυματιστεί χθες από ανατροπή του οχήματος στο οποίο επέβαινε με άλλους δύο συναδέλφους του. Από το ίδιο δυστύχημα είχε χάσει τη ζωή του και ο δασοπυροσβέστης Ανδρέας Σοφοκλέους, 49 χρόνων, πατέρας πέντε παιδιών.

Το Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η φωτιά στην περιοχή Σολέας παραμένει ανεξέλεγκτη και απειλεί την περιοχή της Ασίνου, υπό ύφεση βρίσκονται κάποια από τα μέτωπα της πυρκαγιάς, η οποία καίει για τρίτη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέας Χρίστου, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι στην περιοχή της πυρκαγιάς επικρατεί άπνοια, γεγονός το οποίο διευκολύνει το έργο της πυρόσβεσης.

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται από τους πρόποδες του βουνού της κοινότητας Κούρδαλι προς τα Σπήλια και στην περιοχή "Ροτσιά" στο δάσος "Αδελφοί".

Η πυρκαγιά είναι η χειρότερη στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει μέχρι στιγμής αποτεφρώσει περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.



Πηγή : ΡΙΚ


Στάση εργασίας σήμερα σε Mετρό, ηλεκτρικό και τραμ



Νέα στάση εργασίας εξήγγειλαν για σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς που διαμαρτύρονται για την επικείμενη ένταξη των μέσων μεταφοράς στο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας ακινητοποιημένα θα είναι Mετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ.




Μονοήμερη του Ζ.Κ. Γιούνκερ στην Αθήνα



Στην Αθήνα σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσκεκλημένος του ΣΕΒ.

Κατά τη μονοήμερη παραμονή του, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον πρωθυπουργό, ενώ θα είναι κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (ώρα 19.30).

Ο κ. Γιούνκερ, θα επισκεφθεί επίσης την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ώρα 13.30, κτίριο της ΟΚΕ), όπου και θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους της χώρας.

Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στην ανακοίνωσή της δεν δίνει καμιά πληροφορία για τον σκοπό της επίσκεψης, ωστόσο από τις προγραμματισμένες συναντήσεις του Προέδρου Γιούνκερ με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, φαίνεται ότι υπάρχει η πρόθεση να δοθεί έμφαση στο αναπτυξιακό μέλλον της χώρας.

Ο κ. Γιούνκερ θα κάνει δηλώσεις στον Τύπο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό (ώρα 13.00, Μέγαρο Μαξίμου).

Γιούνκερ: Η Ελλάδα κάνει τεράστια προσπάθεια στο θέμα των μεταρρυθμίσεων

«Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα», τονίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Euronews», στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.

Στη συνέντευξη ο κ. Γιούνκερ, ερωτώμενος σχετικά, αναφέρει ότι κάτι έχει αλλάξει από το καλοκαίρι του 2015 και κανείς δεν υποστηρίζει σοβαρά το Grexit και πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τόσο οι ελληνικές όσο και οι Αρχές της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία, σεβαστή και από τις δύο πλευρές. «Αγωνίστηκα σκληρά για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, κατά την άποψη μου ούτε η ΕΕ ούτε η ζώνη του ευρώ θα είναι πλήρεις χωρίς την Ελλάδα» τονίζει.

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρει ότι ποτέ δεν είναι ικανοποιημένος με τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων σε καμία από τις χώρες της ζώνης του ευρώ, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι η Ελλάδα κάνει τεράστια προσπάθεια. Εκφράζει, μάλιστα, τον θαυμασμό του για τους Έλληνες, για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και τις ευθύνες που έχουν επωμιστεί και δηλώνει «περισσότερο ικανοποιημένος από ό,τι νόμιζα ότι θα μπορούσα να είμαι το καλοκαίρι του 2015».

Σε ερώτηση για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, τονίζει ότι αυτό είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και πως οι χώρες που υποδέχονται τους πρόσφυγες, όπως η Ελλάδα, πρέπει να υποστηρίζονται.

Ως προς τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμά ότι αυτή έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, και εκφράζει την ελπίδα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και κυρίως οι Έλληνες και η τουρκική πλευρά να κάνουν τα πάντα για να παραμείνει σε ισχύ.

Εξάλλου, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα στη Βρετανία ο κ. Γιούνκερ εκφράζει την ελπίδα ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην ΕΕ, καθώς αν επικρατήσει το Brexit, αυτό θα βλάψει τόσο την ΕΕ όσο και τη Βρετανία.

Η συνέντευξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μεταδόθηκε από το «Euronews».


Πηγή : newsbomb.gr