Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Διαβάστε ποιά Αστυνομικά Τμήματα κλείνουν στην Αττική



Ακόμα και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται ν' ανακοινώσει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. την αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών ανά γενική αστυνομική διεύθυνση σε ολόκληρη την χώρα. Μια αναδιοργάνωση με σημαντικές συμπτύξεις τμημάτων και υπηρεσιών, μέσα από τις οποίες αναμένεται να εξοικονομηθεί εκτός από τους οικονομικούς πόρους που διατίθενται σε ενοικιάσεις και αστυνομικό προσωπικό από την κατάργηση θέσεων σκοπών, γραμματειακής υποστήριξης και όλων εκείνων που απαιτούνται για να μπαίνει καθημερινά το κλειδί στην πόρτα.

Το bloko.gr παρουσιάζει σήμερα όλο το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής, που σε πραγματικά μεγέθη αγγίζει ή και ξεπερνά το 40%. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βασικός κανόνας επιλογής είναι οι καλλικρατικοί δήμοι, ενώ αλλάζουν και οι περιοχές αρμοδιότητας των τμημάτων τάξης και ασφάλειας που διατηρούνται.

Επίσης, υπάρχει και μία περίπτωση "μετάθεσης" τμήματος από την αστυνομική διεύθυνση της Αθήνας σε αυτή του Πειραιά, καθώς το τμήμα του Ταύρου καταργείται κι ενσωματώνεται με αυτό του Μοσχάτου.

Αλλά ας δούμε αναλυτικά όλες τις μεταβολές.

Στην αστυνομική διεύθυνση της Αθήνας τα τμήματα από 22 γίνονται 15. Διατηρούνται τα 9 βασικά στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία μετονομάζονται σε 1ο, 2ο κοκ, ενώ ενσωματώνονται τα τμήματα,

1. Καισαριανής και Ζωγράφου
2. Δάφνης και Αγίου Δημητρίου,
3. Διατηρούνται τα τμήματα των Δήμων Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Νέας Σμύρνης και Γαλατσίου.

Στην αστυνομική διεύθυνση Πειραιά τα τμήματα από 25 γίνονται 19, ενώ συνενώνονται μεταξύ του;

1. Καλλίπολης και Δημοτικού Θεάτρου
2. Δραπετσώνας και Κερατσινίου
3. Μοσχάτου και Ταύρου
4. ενώ γίνονται ΑΤ Τροιζηνίας οι αστυνομικές υπηρεσίες σε Μέθανα, Γαλατά και Δρυόπη.

Στην βορειοανατολική Αττική τα τμήματα από 39 γίνονται 19 και συνενώνονται

1. Άγιος Στέφανος, Καπανδρίτι και φρουρά Τατοΐου
2. Μαρούση με ΟΑΚΑ
3. Αρτέμιδα με Σπάτα
4. Βριλήσσια, Μελίσσια και Πεντέλη
5. Νέο Ηράκλειο και Πεύκη
6. Κηφισιά, Νέα Ερυθραία Εκάλη και σταθμός Νέας Κηφισιάς
7. Νέα Μάκρη με Μαραθώνα
8. Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα
9. Τα δύο τμήματα της Νέας Ιωνίας σε ένα.
10. Γέρακας και Παλλήνη.
11. Παιανία και Γλυκά Νερά
12. Χολαργός με Παπάγου
13. Ψυχικό, Φιλοθέη και Νέο Ψυχικό
14. Ωρωπός, Κάλαμος, Αυλώνας

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, διατηρούνται όλα όσα καταλαμβάνουν περιοχές αρνοδιότητας στα όρια των Δήμων.

Στη νοτιοανατολική Αττική από 15 τα τμήματα γίνονται 10 και ενσωματώνονται

1. Το πρώτο και το δεύτερο Γλυφάδας
2. Αργυρούπολης και Ελληνικού
3. Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης
4. Αναβύσσου και Καλυβίων
5. Κερατέας και Λαυρίου

ενώ καταργούνται οι σταθμοί σε Πόρτο Ράφτη, Σούνιο και Σαρωνίδα.

Στη δυτική Αττική τέλος, τα τμήματα τάξης και ασφάλειας από 22 γίνονται 16, ενώ συγχωνεύονται

1. τα δύο τμήματα του Αιγάλεω
2. Λιόσια με Ζεφύρι
3. Άγιοι Ανάργυροι με Καματερό
4. Το πρώτο τμήμα Αχαρνών με Θρακομακεδόνες
5. Μέγαρα, Κινέττα και Νέα Πέραμος.

Η πρόβλεψη είναι ότι θα εξοικονομηθούν χρηματικοί πόροι περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ και επίσης περίπου 900 αστυνομικοί.



Πηγή : policenet.gr, bloko.gr




Εντός του παιχνιδιού για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια οι Γερμανοί



Αποδέχθηκαν την πρόταση ΤΑΙΠΕΔ για παράταση των εγγυητικών επιστολών

Απόφαση να ανανεώσει την ισχύ της εγγυητικής της επιστολής έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες χθες το Δ.Σ. της γερμανικής Fraport, δείγμα ότι η εταιρεία παραμένει στο παιχνίδι και συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Αν και δεν έγιναν γνωστές πολλές λεπτομέρειες, το Δ.Σ. της εταιρείας φέρεται να πήρε απόφαση για ανανέωση της εγγυητικής επιστολής (χωρίς να γίνει γνωστό για πόσο χρονικό διάστημα), κίνηση που ερμηνεύεται ως πρόθεση να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με το ΤΑΙΠΕΔ. Διαφορετικά, και αν η Fraport δεν ενδιαφερόταν πλέον για το project, το Δ.Σ. της δεν θα άναβε το πράσινο φως να παραταθεί η ισχύς της επιστολής, ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Η τελευταία έχει ισχύ μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, και ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας έχει διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να δώσει παράταση πέραν των 3-4 μηνών, καθώς προσδοκά η συμφωνία να έχει κλείσει εντός του έτους ή το πολύ στις αρχές του 2016. Πρόσφατες πάντως πληροφορίες έφεραν τη Fraport να ζητά πολύ μεγαλύτερη παράταση της εγγυητικής, με το σκεπτικό πως όσο πιο πίσω πάει η τελική υπογραφή, τόσο πιο ελκυστική θα είναι και η χρηματοδότηση της επένδυσης.

Το μείζον πρόβλημα για τους Γερμανούς φαίνεται πως είναι η χρηματοδότηση της επένδυσης. Εδώ και καιρό ψάχνουν χρηματοδότηση με ελκυστικούς όρους, χωρίς επιτυχία. Επικαλούνται το υπαρκτό ρίσκο της χώρας (country risk), ότι η αβεβαιότητα δεν έχει απομακρυνθεί από την Ελλάδα, και πως από το τέλος του 2014 οπότε και υπέβαλαν την προσφορά τους για τα 14 αεροδρόμια μέχρι και σήμερα, οι συνθήκες για την ελληνική οικονομία έχουν επιδεινωθεί, άρα και το κόστος του χρήματος για μια τέτοια επένδυση έχει ανέβει.

Πάντως οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών έχουν ξαναβάλει στο παιχνίδι τα δύο άλλα σχήματα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Τόσο η Vinci Αirport-Ελλάκτωρ, όσο και η Corporation America-ΜΕΤΚΑ, παραμένουν στο παιχνίδι προσδοκώντας κάτι να πάει στραβά με τους Γερμανούς. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που αποδέχθηκαν την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για 3μηνη παράταση της ισχύος των εγγυητικών τους επιστολών.

Η παραχώρηση θα έχει διάρκεια 40 χρόνια και οι Γερμανοί είχαν προσφέρει εφάπαξ τίμημα 1,234 δισ. ευρώ και ετήσιο μίσθωμα 22,9 εκατ. ευρώ (συν ποσοστό περί το 28% των EBITDA από το 2019). Στον αντίποδα, Vinci Αirport-Ελλάκτωρ, και Corporation America-ΜΕΤΚΑ, είχαν προσφέρει περί τα 800-900 εκατ. ευρώ.

Οσο για τους Γερμανούς, υψηλόβαθμο κλιμάκιο υπό τον επικεφαλής της εταιρείας Στέφαν Σούλτε, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα και επισκέφθηκε αεροδρόμια στη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, και τη Μύκονο, ενώ το Σάββατο συναντήθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία με την ηγεσία της Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Στη συνάντηση, η διοίκηση της ΟΣΥΠΑ δεν έκρυψε την εναντίωσή της στην παραχώρηση, είπε ότι θα είναι καταστροφική για τη χώρα και προειδοποίησε τους εκπροσώπους της γερμανικής εταιρείας ότι θα συνεχίσει τους αγώνες της σε νομικό επίπεδο με προσφυγές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το ΣτΕ.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επιθυμία των εκπροσώπων της Fraport για επανάληψη της συνάντησης στο «άμεσο μέλλον».




Πηγή : tovima.gr




Α. Τσίπρας: Δημόσιο μάνατζμεντ στις τράπεζες και προστασία πρώτης κατοικίας



Α. Τσίπρας: Δημόσιο μάνατζμεντ στις τράπεζες και προστασία πρώτης κατοικίας Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων είπε ότι η νέα συμφωνία προβλέπει κεφάλαια έως 25 δισ. ευρώ για να στηριχθεί το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών και να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία ενώ αναφέρθηκε και στα κόκκινα δάνεια και τον τρόπο που θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ίσως αυτή να είναι η τελευταία ευκαιρία για εξυγίανση, μια και οι προηγούμενες απέτυχαν παταγωδώς. Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσίπρας είπε πως όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε το θέμα των κόκκινων δανείων ενώ διατηρήθηκαν και οι διοικήσεις που οδήγησαν τις τράπεζες στον γκρεμό. «Είναι και αυτό άλλο ένα επεισόδιο που αποδεικνύει τις σχέσεις διαπλοκής και εξάρτησης της πολιτικής εξουσίας από την οικονομική ολιγαρχία στον τόπο μας. Δεσμευόμαστε λοιπόν ότι αυτή η αρνητική παγκόσμια πρωτοτυπία δεν θα επαναληφθεί. Οι τράπεζες που θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση με χρήματα του ελληνικού δημοσίου θα έχουν και το αντίστοιχο μάνατζμεντ.

Η περίοδος των εξαρτήσεων έχει τελειώσει οριστικά», είπε ο πρωθυπουργός. Για την προσέλκυση των ιδιωτικών επενδύσεων ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αποτελεί μεγάλο στοίχημα και θα υπάρξει συμπαγής σχεδιασμός και ενεργητικές πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων. Στην κατεύθυνση αυτή θα συγκροτηθεί ειδικός φορέας που θα έχει την ευθύνη για τη δημιουργία την εκπόνηση σχεδίου και τη δημιουργία αναγκαίου πλαισίου για την ανάπτυξη επενδυτικής στρατηγικής, την δημιουργία και προστασία ελληνικών brands και την ενίσχυση της δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων. Για τις μεγάλες επενδύσεις η διαδικασία θα προχωράει είτε με έκδοση ΠΔ είτε με απευθείας κύρωση από τη Βουλή των όρων της σύμβασης.

Όσο αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει την προστασία της πρώτης κατοικίας για όσους δεν μπορούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν και να αποτρέψει την αγορά δανείων από τα distress funds. Θα δημιουργηθεί ένας ενδιάμεσος φορέας με στόχο να διευθετείται το χρέος εξωδικαστικά. Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες στο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη, θα υπάρξουν αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας, θα υλοποιηθεί νόμος για τις υπερχρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.




Πηγή : dikaiologitika.gr


Καλιφόρνια: Νομιμοποιήθηκε η ευθανασία στο τελικό στάδιο της ασθένειας



Η αυτοκτονία με τη βοήθεια ιατρών νομιμοποιήθηκε στην Καλιφόρνια όταν ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζέρι Μπράουν (Δημοκρατικό Κόμμα) υπέγραψε ένα σχέδιο νόμου χθες, παρά τη σφοδρή αντίδραση μερικών θρησκευτικών οργανώσεων και άλλων ομάδων που αφορούν τα δικαιώματα ατόμων με ειδικές ανάγκες (Αμεα).

Ο νόμος βασίζεται σε παρόμοια νομοθεσία στην επίσης δυτικής πολιτεία Όρεγκον και επιτρέπει σε γιατρούς να συνταγογραφήσουν φάρμακα που θα φέρουν σε τέλος τη ζωή ασθενών, υπό τον όρο ότι δύο γιατροί συνυπογράψουν ότι ένα άτομο έχει μόνο έξι μήνες ζωής ακόμα και ότι ο ασθενής έχει σώας τας φρένας.

Σε μια σπάνια κίνηση αιτιολογώντας την υπογραφή ενός νόμου, ο Μπράουν, πρώην σπουδαστής σε ρωμαιοκαθολική σχολή ιερέων, είπε ότι εξέτασε ενδελεχώς τα υπέρ και τα κατά του μέτρου, το οποίο καθιστά την Καλιφόρνια την πέμπτη αμερικανική πολιτεία να νομιμοποιήσει την ευθανασία για ασθενείς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο μιας ανίατης ασθένειας. Οι άλλες είναι, εκτός από την Όρεγκον που αναφέρθηκε παραπάνω, η επίσης δυτική πολιτεία Ουάσινγκτον, η Μοντάνα (κεντρική πολιτεία) και το Βερμόντ (ανατολικές ΗΠΑ).

"Δεν ξέρω τί θα έκανα αν πέθαινα μέσα σε παρατεταμένο και βασανιστικό πόνο," είπε ο Μπράουν. "Είμαι σίγουρος όμως πως θα ήταν παρηγοριά να είμαι σε θέση να εξετάσω τις επιλογές που μου δίνει αυτός ο νόμος. Και δεν θα αρνιόμουν το δικαίωμα αυτό σε άλλους."

Η πρόταση νόμου πέρασε στη βουλή αντιπροσώπων το Σεπτέμβριο και υπολείπονταν η υπογραφή του κυβερνήτη για να νομιμοποιηθεί. Σύμφωνα με το νόμο, που τίθεται σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου, είναι κακούργημα να πιεστεί κάποιος να ζητήσει ή να πάρει τα σχετικά φάρμακα.
Οι υπερασπιστές της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας είχαν προσπαθήσει για δεκαετίες να πείσουν την πολιτεία να νομιμοποιήσει την πρακτική ως μέθοδο να βοηθήσουν άτομα που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και άλλους ασθενείς να πεθάνουν με λιγότερο πόνο και να υποφέρουν λιγότερο, αλλά είχαν αποτύχει έξι φορές ως τώρα.

Η τελευταία πρόταση νόμου είχε εισηχθεί στη βουλή των αντιπροσώπων της πολιτείας εν μέσω της δημοσιοποίησης πανεθνικά της περίπτωσης της Μπρίτανι Μέιναρντ, 29χρονης με καρκίνο του εγκέφαλου, η οποία είχε μετακομίσει από τη Καλιφόρνια στην Όρεγκον για να εκμεταλλευτεί τη νομοθεσία εκεί. Η νεαρή γυναίκα πέθανε πέρσι μετά τη χορήγηση φαρμάκων. "Η σύζυγός μου, Μπρίτανι Μέιναρντη, εξέφρασε δημόσια τη γνώμη της πέρσι για να βοηθήσει τα άτομα σε τελικό στάδιο ζωής που πιθανώς αντιμετωπίζουν ένα σκληρό θάνατο," είπε ο χήρος της, Νταν Ντιάζ, ο οποίος εργάστηκε με πάθος για να περάσει το νομοσχέδιο στη βουλή.

Οι αντίπαλοι του νόμου, μεταξύ των οποίων και η ρωμαιοκαθολική εκκλησία, είπαν ότι ο νόμος θα δώσει την ευχέρεια σε ανήθικους προστάτες ή συγγενείς να πιέσουν ευάλωτους ασθενείς να αυτοκτονήσουν. Είπαν επίσης ότι θα δώσει την ευκαιρία σε ασφαλιστικές εταιρείες να εκμεταλλευτούν φτωχούς ασθενείς με το να προσφερθούν να πληρώσουν για τα φάρμακα αυτοκτονίας αλλά όχι για τις ακριβές θεραπείες που θα μπορούσαν να σώσουν ζωές.

Ο νόμος συμπεριλαμβάνει ημερομηνία λήξης σε 10 χρόνια, εκτός αν ανανεωθεί - μια ρήτρα συμβιβασμού με νομικούς που ανησυχούσαν για μη-προβλεπόμενες επιπτώσεις όπως η στοχοποίηση των φτωχών, των ηλικιωμένων και των Αμεα.


Πηγή : imerisia.gr


Ο Τσίπρας... ψηφίζει Μεϊμαράκη για πρόεδρο της ΝΔ



Μπορεί στη ΝΔ να βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη η συζήτηση για την ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος, ωστόσο ο πρωθυπουργός... «ψήφισε» ήδη: Όπως φάνηκε από αποστροφή του λόγου του κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχόλια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την αναστολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση έως τον Νοέμβριο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε κοιτώντας προς την πλευρά του προέδρου της ΝΔ: «Ελπίζω κ. Μεϊμαράκη να συνεχίσετε και να σας έχω απέναντί μου, να συνομιλούμε και να μου προτείνετε ισοδύναμα».

Ο κ. Μεϊμαράκης χαμογέλασε με το σχόλιο και άφησε τον πρωθυπουργό να ολοκληρώσει την ομιλία του.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Έθνος, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δεχθεί καταιγισμό βολών εκ μέρους των τριών υποψήφιων προέδρων της ΝΔ, στη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων.

Ούτε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αδωνις Γεωργιάδης πρόκειται να χαριστούν στον πρωθυπουργό, ιδιαίτερα λόγω της «προεκλογικής εκστρατείας» στη ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα μιλήσει την τελευταία ημέρα ως πρόεδρος της ΝΔ, ενώ θα έχουν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των κ.κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, ως κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος.



Newsroom ΔΟΛ


Σειρήνες θα ηχήσουν στις 11.00 στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2015»




Σειρήνες συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας θα ηχήσουν σήμερα σε όλη την Ελλάδα, για πέντε λεπτά, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2015», σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, οι σειρήνες θα ηχήσουν ως εξής:

- Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για 60 δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

- Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα 60 δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.


Έρευνα στον Άρειο Πάγο για το αιφνίδιο κώλυμα της Προέδρου που θα δίκαζε το Noor 1



Έρευνα σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο με  παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ.Κουτζαμάνη, προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που θα...

εκδίκαζε την  υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο "Noor 1", να δηλώσει "κώλυμα" και να αποσυρθεί λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης στις 6 Οκτωβρίου.
Η κ.Κουτζαμάνη με αφορμή δημοσιεύματα που αφήνουν υπόνοιες για την βασιμότητα του κωλύματός της και  "επειδή βάση αυτής της ενέργειας διατυπώνονται αρνητικά σχόλια για τη δικαιοσύνη τα οποία υποβαθμίζουν το
κύρος της και το κύρος  των λειτουργών της", διαβίβασε το φάκελο  με τις σχετικές αναφορές του τύπου στον προϊστάμενο της επιθεώρησης  του Αρείου Πάγου.

Ο επιθεωρητής θα διερευνήσει αν υφίστανται οι λόγοι υγείας που επικαλείται η δικαστική λειτουργός, η οποία  πριν από μερικούς μήνες προέδρευσε και στο δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση δράσης των "νονών της νύχτας"
Η υπόθεση του πλοίου "Noor 1" που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης από το Ντουμπάι και τον Περσικό Κόλπο, φορτίο το οποίο κατέληξε σε βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί, είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του
2014.

Μετά την ολοκλήρωση της κύριας ανάκρισης και την έκδοση βουλεύματος  στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν  35 άτομα.



Παναγιώτης Στάθης

Πηγή : capital.gr


Αφγανός δουλέμπορος κρατούσε με τη βία λαθρομετανάστες σε διαμέρισμα στην πλατεία Βικτωρίας



Μέλος κυκλώματος που διευκόλυνε τη διαμονή και την έξοδο μεταναστών από την Ελλάδα είναι ο 34χρονος Αφγανός που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας. Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας κρατούσε τους μετανάστες δια της βίας σε διαμέρισμά του στην ίδια περιοχή, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται επιπλέον τέσσερις Αφγανοί υπήκοοι και ένας Αιγύπτιος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, της παροχής καταλύματος σε πολίτη τρίτης χώρας καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, ύστερα από διερεύνηση καταγγελίας Αφγανών υπηκόων που είχαν αφιχθεί στην Αθήνα από τη Μυτιλήνη, εντοπίσθηκε στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας τόσο ο ίδιος όσο και το διαμέρισμα του, εντός του οποίου βρέθηκαν και ελευθερώθηκαν 34 μετανάστες από το Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων πέντε γυναίκες και 12 ανήλικα παιδιά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ο 34χρονος συλληφθείς αναζητούσε καθημερινά μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας και με την υπόσχεση παροχής προσωρινού καταλύματος και διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων, τους οδηγούσε στην οικία του.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των συνεργών του και με απειλές και χρήση βίας, απαιτούσε από αυτούς χρήματα για την διαμονή τους, ειδάλλως δεν τους επέτρεπε να φύγουν.

Πέραν της παροχής καταλύματος, τα μέλη της σπείρας προσέφεραν στους μετανάστες κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, εισιτήρια για ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία καθώς και υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων εκτός τραπεζικού συστήματος (με τη μέθοδο HAWALLA).

Στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 1.720 ευρώ, δύο τηλεφωνικές συσκευές, ηλεκτρονικές κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και εισιτηρίων ΚΤΕΛ, μία κάρτα ασύλου Γερμανικών Αρχών και αυτοσχέδιες επαγγελματικές κάρτες, με αναγραφή των παρεχόμενων «υπηρεσιών».

Στην τηλεφωνική του συσκευή, βρέθηκε αποθηκευμένο πλήθος φωτογραφιών κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Πηγή : eglimatikotita.gr


Δημόσιο: 1759 προσλήψεις μέσα στον Οκτώβριο




Μόνιμο και εποχικό προσωπικό θα προσλάβει το Δημόσιο με διαγωνισμούς τρέχουν μέσα στον μήνα για θέσεις σε Νοσοκομεία, Λιμενικό, Δήμους, ΕΛΤΑ, μουσεία κλπ
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις εντός του μηνός καθώς οι διαγωνισμοί άρχισαν ήδη να “τρέχουν”. Θα ληφθούν υπόψη κριτήρια όπως ο χρόνος ανεργίας, οι τίτλοι σπουδών και η εμπειρία, ενώ επιπλέον μόρια θα λάβουν μέλη τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών, αλλά και μέλη μονογονεϊκών οικογενειών.

Οι θέσεις που “ανοίγουν”:

Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας: 912 (μόνιμοι)

Λιμενικό: 49 μόνιμη

ΔΕΔΔΗΕ: 3

Δήμοι: 339

Βιομηχανία ζάχαρης: 140

ΕΛΤΑ: 217

ΟΛΘ: 33

Μουσεία: 66



Πηγή : newsit.gr


Θρίλερ σε πτήση της American Airlines - Πέθανε ο πιλότος εν ώρα πτήσης


Ο πιλότος ενός επιβατικού αεροσκάφους το οποίο εκτελούσε πτήση από το Φοίνιξ στη Βοστόνη πέθανε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όμως ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους το προσγείωσε ομαλά, όπως γνωστοποίησε σήμερα η εταιρεία American Airlines.

Το αεροσκάφος, ένα Airbus A320 που είχε αναχωρήσει από το Φοίνιξ (Αριζόνα, νοτιοδυτικές ΗΠΑ) με 147 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα, άλλαξε πορεία και μετέβη στο αεροδρόμιο του Σίρακιουζ (Νέα Υόρκη, βορειοανατολικές ΗΠΑ) διότι ο πιλότος ένιωσε αδιαθεσία, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η American Airlines, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Δυστυχώς, ο πιλότος απεβίωσε», ανέφερε η εταιρεία, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στα μέλη της οικογένειάς του και στους συναδέλφους του.

Η εταιρεία αρνήθηκε να αποκαλύψει την αιτία θανάτου του πιλότου.

Ο συγκυβερνήτης πήρε τον έλεγχο των χειριστηρίων και το αεροσκάφος προσγειώθηκε ομαλά στο Σίρακιουζ στις 07:13 τοπική ώρα (14:13 ώρα Ελλάδας). Στις 08:00 αναχώρησε για τον αρχικό του προορισμό, τη Βοστόνη (Μασαχουσέτη), σύμφωνα με δεδομένα που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της AA.



Πηγή 


Στα 4,35 δισ. ευρώ το πρώτο πακέτο των μέτρων για το 2016


Υφεση, μείωση συντάξεων και μισθών, αύξηση της φορολογίας, εκτίναξη του χρέους και άνοδο της ανεργίας προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016 που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Και αυτά αποτελούν μόνο την... αρχή, καθώς στο προσεχές διάστημα αναμένεται να εξειδικευτούν και να κοστολογηθούν περισσότερα μέτρα στο σκέλος της φορολογίας και των συντάξεων, με συνέπεια τα νέα μέτρα ύψους 4,35 δισ. ευρώ που ήδη έχουν αποφασιστεί να διευρυνθούν.

Τα μέτρα των 4,35 δισ. ευρώ έχουν ήδη ψηφιστεί στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου (συνολικά στη διετία 2015-2016 το ποσό αυξάνεται στα 6,38 δισ. ευρώ). Ωστόσο, στο Πρόγραμμα προβλέπεται και η λήψη νέων μέτρων που θα πρέπει να περιληφθούν στο επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού του 2016 που θα είναι έτοιμο τον Νοέμβριο. Πάντως, από το υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν χθες πως η κυβέρνηση κατέβαλε «προσπάθεια να αξιοποιηθεί ο δημοσιονομικός χώρος που εξασφαλίστηκε μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές» και ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού «αποτυπώνει τις κυβερνητικές προτεραιότητες για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοσιονομική υπευθυνότητα».

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η ελληνική οικονομία θα βρεθεί σε ύφεση και το 2016 (1,3% από 2,3% φέτος), φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους που προς το παρόν υπολογίζονται σε 2,5 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, το κράτος θα συνεχίσει την περιστολή των δαπανών του με έμφαση κυρίως στο ασφαλιστικό σύστημα από το οποίο προβλέπεται εξοικονόμηση 1,2 δισ. ευρώ. Ποσό, όμως, το οποίο δεν επαρκεί για να καλύψει την «τρύπα» του συστήματος που υπολογίζεται σε 1,6 δισ. ευρώ. «Κενό» που αναμένεται να καλυφθεί με τις παρεμβάσεις που θα αποφασιστούν στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού εντός του έτους.

Με τα παραπάνω δεδομένα, για φέτος προβλέπεται πρωτογενές έλλειμμα 0,24% του ΑΕΠ, ενώ με την υιοθέτηση των νέων μέτρων το 2016 το έλλειμμα θα μετατραπεί σε πλεόνασμα 0,52% του ΑΕΠ. Αμετάβλητοι έμειναν και οι στόχοι για την ύφεση φέτος και το 2016, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών κατέβαλε προσπάθεια για αναθεώρησή τους προς το καλύτερο. Το θέμα παραπέμφθηκε για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές που ξεκινούν τις επόμενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, το 2016 προβλέπεται:

1. Αύξηση της ανεργίας στο 25,8% από 25,4% φέτος και 24,6% το 2014. Παράλληλα, εκτιμάται ότι η απασχόληση θα μειωθεί κατά 1% όταν φέτος κατέγραψε πτώση 1,6%.

2. Περαιτέρω μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 2,4% (1,6% φέτος) και της δημόσιας κατά 2,1% (1,2% φέτος).

3. Αύξηση των επενδύσεων κατά 4,5%, μετά από σημαντική πτώση τους φέτος κατά 16,5%.

4. Πληθωρισμό 1,1%, έναντι αποπληθωρισμού 0,7% το 2015.

5. Οι εξαγωγές θα μειωθούν κατά 1% συνεχίζοντας την φετινή πτώση (1,5%), ενώ οι εισαγωγές αναμένονται αμετάβλητες το 2016 έναντι μείωσης 3,6% το 2015.

6. Εκτόξευση του χρέους στο 192,4% του ΑΕΠ από 181,8% του ΑΕΠ φέτος, κυρίως λόγω των προβλεπόμενων δανείων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.



Έντυπη Καθημερινή


UNESCO: Καμία ασυλία στους εγκληματίες για τη θηριωδία στην Παλμύρα



«Δεν θα υπάρξει ασυλία για τους εγκληματίες πολέμου» δήλωσε η γενική διευθύντρια της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα, καταδικάζοντας την καταστροφή της Αψίδας του Θριάμβου στην Παλμύρα από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η Αψίδα, ηλικίας 2.000 ετών, ήταν σύμβολο της αρχαίας πόλης της ρωμαϊκής εποχής που έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

«Αυτή η νέα καταστροφή δείχνει μέχρι ποιου σημείου τρομοκρατούνται οι εξτρεμιστές από την ιστορία και τον πολιτισμό [...] και το εμφανίζουν έτσι όπως είναι οι ίδιοι: μια ξεκάθαρη έκφραση μίσους και άγνοιας» τόνισε η Μπόκοβα στην ανακοίνωσή της. Φωτογραφίες: Μυρτώ Ιμιρζιάδη

Η Μπόκοβα σημείωσε ότι θα γίνουν τα πάντα «ώστε οι δράστες τέτοιων καταστροφών να δικαστούν και να τιμωρηθούν, σε στενή συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

«Παρά την εγκληματική μανία τους, οι εξτρεμιστές δεν θα καταφέρουν ποτέ να σβήσουν την ιστορία, ούτε να εξαλείψουν από τη μνήμη αυτόν τον (αρχαιολογικό) χώρο που ενσαρκώνει την ενότητα και την ταυτότητα του συριακού λαού» συνέχισε η Μπόκοβα.

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε με εκρηκτικά την Αψίδα του Θριάμβου, ένα μνημείο που χρονολογείται από την εποχή του αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σεβήρου (193-211 μ.Χ.) και βρισκόταν στην αρχή της περίφημης οδού με τους κίονες.

Αφότου κατέλαβαν την πόλη, τον Μάιο, λόγω της αποχώρησης του συριακού στρατού από την περιοχή, οι τζιχαντιστές έχουν καταστρέψει δύο ναούς -μεταξύ αυτών και εκείνον του θεού Βήλου- και τους τρεις ωραιότερους ταφικούς πύργους της Παλμύρας.

«Η Παλμύρα ενσαρκώνει όλα αυτά που φοβούνται οι εξτρεμιστές: την πολιτισμική ποικιλία, τον διάλογο των πολιτισμών, τη συνάντηση των λαών κάθε προέλευσης σ' αυτήν την πόλη, το πέρασμα των καραβανιών μεταξύ Ευρώπης και Ασίας» κατέληξε η Μπόκοβα επαναλαμβάνοντας ότι η UNESCO είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί για να προστατεύσει ό,τι μπορεί να σωθεί και να εμποδίσει το παράνομο εμπόριο αρχαιολογικών θησαυρών.


Πηγή : tovima.gr



Προς συμβιβασμό στη ΝΔ για κάλπες την 1η Νοεμβρίου



Χαμήλωσαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μετά τις αποφάσεις να συμμετάσχουν και οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι στο επικείμενο (20 και 21 Οκτωβρίου) συνέδριο του ΕΛΚ στην Ισπανία και να κληθεί στην ΚΟ της ΝΔ ο Απόστολος Τζιτζικώστας για να εκφράσει τις θέσεις του για την κοινοβουλευτική τακτική της ΝΔ

Να βρεθούν στο μέσον του δρόμου που τους χωρίζει, υποχωρώντας οι μεν από την πολύ κοντινή 18η Οκτωβρίου και οι δε από την αρκετά μακρινή 15η Νοεμβρίου θα επιχειρήσουν τα μέλη της διευρυμένης Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας, που συνέρχονται το απόγευμα της Τρίτης για να επιλύσουν κρίσιμα διαδικαστικά ζητήματα.
Οι εκτιμήσεις που διατυπώνονται από παράγοντες της Συγγρού θέλουν να έχει προετοιμαστεί το έδαφος για αμοιβαίες υποχωρήσεις που θα οδηγήσουν στη συμβιβαστική φόρμουλα να στηθούν οι κάλπες την 1η Νοεμβρίου.

Οι τόνοι, άλλωστε, της παρασκηνιακής αντιπαράθεσης ανάμεσα στα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων που είχαν υψωθεί επικίνδυνα τις προηγούμενες ημέρες. αποκλιμακώθηκαν ραγδαία μετά τη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που μετέχουν οι τρεις διεκδικητές της αρχηγίας, δηλαδή ο νυν πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αποτροπή του διχασμού ή προσπάθεια παγίδευσης;

Στο πνεύμα της καταλλαγής συνέβαλε και οι αποφάσεις, αφενός, να συμμετάσχουν και οι τέσσερις υποψήφιοι στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα γίνει στις 20 και 21 Οκτωβρίου στην Ισπανία και αφετέρου να κληθεί σε επόμενη συνεδρίασης της «γαλάζιας» Κ.Ο. και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος  Τζιτζικώστας, ο οποίος δεν διαθέτει τη βουλευτική ιδιότητα.

«Ζήτησα από τον κ. Τζιτζικώστα, εφόσον θέλει να εκφράσει άποψη - γιατί πρέπει να τη γνωρίζουμε- να συμμετέχει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να εκφράσει τη δική του άποψη για το τι θέλει να γίνει στην ψηφοφορία για τις προγραμματικές, αλλά και για τις ψηφοφορίες στους διάφορους νόμους που έρχονται, που είναι πάρα πολύ σοβαροί», είπε, κάνοντας τη σχετική ανακοίνωση ο κ. Μεϊμαράκης που πρόσθεσε: «Και πρέπει και εμείς να γνωρίζουμε τις δικές του απόψεις, αλλά και αυτός να γνωρίζει τις δικές μας απόψεις. Θεωρώ ότι όλοι μαζί μπορούμε να συνεννοηθούμε μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα, στο οποίο θα συνεργαστούμε για το καλό της Νέας Δημοκρατίας».

Η πρόσκληση του κ. Τζιτζικώστα προκάλεσε αντικρουόμενα σχόλια μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ, καθώς άλλοι την επικρότησαν θεωρώντας την ως κίνηση που μπορεί να συμβάλει στην αποτροπή του διχαστικού κλίματος, ενώ άλλοι την είδαν με καχυποψία, εκτιμώντας ότι υπέκρυπτε διάθεση παγίδευσης και, κατ΄ άλλους, έγινε για να απορριφθεί από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς είναι γνωστό ότι οι αντίπαλοι του άλλοτε ρητά και άλλοτε υπόρρητα θέτουν το ζήτημα του κωλύματος εκλογής στο Κοινοβούλιο που έχει έως το 2019.

Ο κ. Τζιτζικώστας, όμως, δεν έχασε την ευκαιρία και κάλεσε στο τηλέφωνο τον κ. Μεϊμαράκη για να του γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να προσέλθει στη συνεδρίαση της Κ.Ο.  Σύμφωνα με συνεργάτες του, μάλιστα, ο νεότερος υποψήφιος στην κούρσα για τη διαδοχή στη ΝΔ, χαρακτήρισε «πολύ καλή» την πρόταση. «Είναι πράγματι πολύ κρίσιμη η κατάσταση και πρέπει να συζητήσουμε όλοι μαζί τις συνέπειες του Μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας: «Είμαι στη διάθεσή σου ακόμα και σήμερα το βράδυ να έρθω στη διευρυμένη σύσκεψη, ή αύριο, ή όποτε μου πεις για την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Σήμερα, κλείσαμε στόματα σε όσους αμφισβητούν την ενότητα της ΝΔ».
Από την πλευρά του ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να του είπε: «Απόστολε, σε ευχαριστώ. Έτσι πρέπει να πάμε. Θα σε ενημερώσω ανάλογα και με τις εξελίξεις για την Κ.Ο.».

Μεϊμαράκης: «Όπως θέλουν, ό,τι θέλουν»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, με δηλώσεις του, είχε εμφανιστεί συμβιβαστικός έναντι των ανθυποψηφίων του, αποκρούοντας όλα όσα του καταμαρτυρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα ότι ήθελε να στηθούν κάλπες – εξπρές και να οριστεί υψηλή συνδρομή για όσους θα εγγραφούν την τελευταία στιγμή για να ψηφίσουν στην ανοιχτή διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό της ΝΔ.

Συνεργάτες, μάλιστα των κυρίων Γεωργιάδη, Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα διεμήνυαν ότι ήταν διατεθειμένοι να δεχθούν περιορισμό των εκλογικών τμημάτων και αύξηση της συνδρομής. Από τα επιτελεία και των τριών γινόταν λόγος για χαμηλό τίμημα συμμετοχής που να μην ξεπερνά το ποσό τους ενός ή των δύο ευρώ, καθώς και να στηθούν κάλπες παντού και όχι μόνον στις οργανώσεις της ΝΔ.

«Επειδή ακούω διαδικαστικά ζητήματα, θέλω να σας πω ότι δεν ασχολούμαι, δεν με ενδιαφέρουν», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, απαντώντας στα σχόλια των αντιπάλων του. «Όπως τα θέλουν, όποτε τα θέλουν. Θέλουν πολλές κάλπες; Μαζί τους. Θέλουν να μην πληρώνουμε τίποτα; Να μην πληρώνουμε τίποτα. Θέλουν να πάμε το Δεκέμβριο, θέλουν του χρόνου; Όποτε θέλουν. Εγώ για αυτά δεν συζητώ, δεν ασχολούμαι. Είπα την άποψή μου χωρίς να πω ημερομηνία. Είπα για μια διαδικασία όπως έγινε σε αυτό το χρονικό διάστημα. Από εκεί και πέρα ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι για όλα αυτά θα αποφασίσει  η ΚΕΦΕ.

«Δεν έχει νόημα να τσακωνόμαστε γι’ αυτά. Όποιος και να εκλεγεί Νεοδημοκράτης θα ‘ναι και θα τον υπηρετήσουμε. Όποτε θέλουν λοιπόν. Και το ’16, δεν με νοιάζει», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ συνεργάτες του διευκρίνιζαν ότι ο εκπρόσωπος που θα ορίσει, όπως και οι άλλοι υποψήφιοι, στην ΚΕΦΕ θα εισηγηθεί να ισχύσει ό,τι ακριβώς ίσχυσε και στην προηγούμενη ανάλογη εσωκομματική αναμέτρηση του 2009.

Debate ή συνδιασκέψεις;

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις για τη διεξαγωγή debate μεταξύ των διεκδικητών της γαλάζιας ηγεσίας, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι δεν διαφωνεί, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες αν τα κανάλια θα διαθέσουν χρόνο. Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε προτίμηση προς την διοργάνωση δύο μεγάλων ανοικτών συνδιασκέψεων, στις οποίες, όπως είπε, θα μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα μέλη του κόμματος ή και απλοί πολίτες για να ακούσουν τις θέσεις των υποψηφίων αρχηγών.

Την πρόταση του κ. Μεϊμαράκη καλωσόρισε με δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας. «Πρέπει να διευκολυνθούν όλα τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας να εκφράσουν τη βούλησή τους, όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό μας», δήλωσε. «Η νέα συλλογικότητα, που υποστηρίζουμε, είναι πηγή δύναμης και το πρώτο σοβαρό μήνυμα που περιμένει να δει η ελληνική κοινωνία από ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα. Όπως δηλαδή πρέπει να είναι η Νέα Δημοκρατία».

Προς τον σκοπό αυτό, ο κ. Τζιτζικώστας πρότεινε τη διεξαγωγή πέντε θεματικών συνδιασκέψεων, στις οποίες θα κληθούν να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι, «επειδή όλα τα μέλη, τα στελέχη και φυσικά οι βουλευτές του κόμματος πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις, τις προτάσεις, τον τρόπο υλοποίησης αυτών και το όραμα για την Παράταξή μας, αλλά και τη χώρα». Ενδεικτικά, ο ίδιος υπέδειξε ως βασικά θέματα τα ακόλουθα: Οικονομία και Επιχειρηματικότητα, Κοινωνική Συνοχή, Νέοι και Ανεργία, τους Θεσμούς που πρέπει να έχει η Ελλάδα του 21ου αιώνα και τους νέους ρόλους που πρέπει να αποκτήσει η βάση της Νέας Δημοκρατίας στη λειτουργία του κόμματος.

«Μόνο με εξαντλητικό και δομημένο διάλογο, καθώς και ουσιαστική συμμετοχή της κοινωνίας θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να αλλάξει σελίδα και να ξαναγίνει ελκυστική στους πολίτες», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.



Πηγή : protothema.gr


Καταργείται η εκχώρηση ανείσπρακτων ενοικίων στην εφορία



Η κατάργηση της εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στην εφορία είναι ένα από τα μέτρα που περιέχει το φορολογικό νομοσχέδιο του Οκτωβρίου το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Ειδικότερα, η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στην πρώτη λίστα προαπαιτούμενων που πρέπει να ψηφιστεί έως τις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου να αποδεσμευθεί η υποδόση των 2 δισ. ευρώ.

Το μέτρο αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων θα πληρώσουν το 2016 φόρο εισοδήματος με συντελεστές 11%-33% ακόμη και για τα ποσά των ενοικίων που δεν έχουν καταφέρει να εισπράξουν φέτος από τους ενοικιαστές τους!

Στα φορολογικά μέτρα-σοκ του νέου προϋπολογισμού περιλαμβάνεται επίσης και η κατάργηση όλων των ευνοϊκών ρυθμίσεων με τις οποίες πάνω από ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι με πενιχρά εισοδήματα από τόκους καταθέσεων, μισθώματα ή περιστασιακή απασχόληση γλίτωναν κάθε χρόνο από την εξοντωτική φορολόγηση με 26% επί εξωπραγματικών εισοδημάτων προσδιοριζόμενων βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης.


Πηγή 


Μειμαράκης : Ο Τσίπρας προσπάθησε επί μιάμιση ώρα να μας εξοντώσει



«Προσπάθησε επί μιάμιση ώρα να μας εξοντώσει λέγοντας πόσο ωραία είναι η κατάσταση και η πολιτική που θα εφαρμόσει» δήλωσε  από το περιστύλιο της Βουλής ο πρόεδρος της Ν.Δ., σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού.

Σημείωσε ακόμη ότι «δυστυχώς γι' αυτόν το προσχέδιο του προϋπολογισμού τον προσγείωσε στην πραγματικότητα».

Εκτίμησε, ακόμη, ότι θα υπάρξουν περικοπές στις μεγάλες συντάξεις κύριες και επικουρικές το 2015 και το 2015, αλλά και φοροκαταιγίδα.

«Η ΝΔ θέλει να τονίσει ότι ανεξαρτήτως της εσωτερικής διαδικασίας παραμένει όρθια... είναι εδώ, και θα προασπίσει την πορεία για ανάπτυξη, για πλεονάσματα, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» επισήμανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.


Πηγή : efsyn.gr