Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Συγκλόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη αποχαιρετώντας τον πατέρα της Κωνσταντίνο Μητσοτάκη



Συγκλόνισε το πανελλήνιο η Ντόρα Μπακογιάννη με τον αποχαιρετιστήριο λόγο της στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

«Είχαμε συμφωνήσει και η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα και ο Κυριάκος και εγώ να έρθουμε του Αγίου Πνεύματος. Eσύ το ήθελες τόσο πολύ. Δεν ξέρω αν βλέπεις, αλλά τα Λευκά Ορη κρατούν ακόμα χιόνι στις κορφές τους. Φέτος είχαμε νερό πολύ. Μην ανησυχείς. Η σοδειά προβλέπεται μεγάλη. Είμαστε όλοι εδώ, όλη η οικογένεια, μα πάνω απ' όλα οι φίλοι σου. Σήμερα είναι όλοι εδώ, όλοι οι φίλοι σου, όλοι αυτοί που μια ζωή ακουμπούσες και ακουμπούσαν πάνω σου», συνέχισε, με δάκρυα στα μάτια. «Μίλησαν πολλοί αυτές τις μέρες για σένα. Καλά και τιμητικά. Σήμερα δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την πολιτική. Είμαστε εδώ για να σου πούμε το μεγάλο ευχαριστώ και το πικρό αντίο. Σε ευχαριστούμε για την ανθρωπιά σου, για τη λεβεντιά σου, για την καλοσύνη σου, για το περίσσευμα καρδιάς που μας δίδαξες. Σε ευχαριστούμε που μας έμαθες να αγαπάμε την Κρήτη, σε ευχαριστούμε που μας δίδαξες να τιμάμε τις φιλίες μας, για την αστείρευτη πηγαία αισιοδοξία σου, για την πίστη σου ότι τελικά όλα θα πάνε καλά. Για τον τόπο, πέρα και πάνω απ' όλα».

«Πού να βρω τη δύναμη να σε αποχαιρετήσω;.. Λέξεις δένουν κόμπο στον λαιμό και με πνίγουν. Ίσως είμαι η πιο ακατάλληλη να μιλάω αυτή την ώρα. Στέκω όμως όρθια στη γη που τόσο αγάπησες. Και προσπαθώ στην περηφάνια μου για σένα να βρω την αντοχή. Δεν ζύγιαζες, δεν μετρούσες, δεν βολεύτηκες. Δεν χωρούσες - ήσουν ψηλός, βλέπεις, και το βλέμμα σου δεν ήξερε παρά να απλώνεται. Δεν χώρεσε και η αγάπη σου για τη γη τούτη που σε γέννησε, για έναν ολόκληρο τόπο που τον πόνεσες, για τον λαό που πίστεψες, για τη μάνα μας κυρίως, για εμάς. Σήκω πάνω, γιατί χρειαζόμαστε λίγο ακόμα, ίσα να μας βγάλεις πάλι στο ξέφωτο. Ψηλέ, περήφανε πατέρα μου, σήκω πάνω γιατί άδειασε ο τόπος και θα μείνουν τα βουνά απερπάτητα. Σήκω πάνω γιατί έχουν έρθει φίλοι πολλοί και δεν πάει να τους πω πως απόθανες. Σήκω πάνω, γιατί θα χαράξει και δεν θα 'σαι».






Αιματοχυσία στην Καμπούλ



Γιγάντια έκρηξη συγκλόνισε χθες το πρωί το διπλωματικό προάστιο της αφγανικής πρωτεύουσας, κοστίζοντας τη ζωή τουλάχιστον 90 ανθρώπων και τραυματίζοντας εκατοντάδες. Μετά την ανακοίνωση των Ταλιμπάν, που ελέγχουν το 40% της χώρας, ότι δεν ευθύνονται, οι υποψίες βαρύνουν το ISIS.

Η έκρηξη παγιδευμένου βυτιοφόρου έγινε αισθητή ως σεισμός σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, ενώ στο σημείο, κοντά στην πλατεία Ζανμπάκ της περιοχής Ουαζίρ Ακμπαρ Χαν, άνοιξε κρατήρας βάθους πέντε μέτρων. Σύμφωνα με ανακοινώσεις του ΝΑΤΟ, το βυτιοφόρο προσπάθησε να εισέλθει στην καρδιά της άτυπης «πράσινης ζώνης» της Καμπούλ, αλλά εμποδίστηκε από τους φρουρούς.

Ετσι, η έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση από τα γραφεία του ΝΑΤΟ, την πρεσβεία των ΗΠΑ, το προεδρικό μέγαρο και το αρχηγείο των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά πολύ κοντά στην πρεσβεία της Γερμανίας, η οποία υπέστη ζημιές που καθιστούν για την ώρα αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της.

«Εχω δει πολλές επιθέσεις, έχω μεταφέρει τραυματίες από πολλές εκρήξεις, αλλά ποτέ δεν είδα αυτά που αντίκρισα σήμερα το πρωί», είπε ο οδηγός ασθενοφόρου Αλέφ Αχμαντζάι. «Παντού φωτιές και τόσοι άνθρωποι σε κρίσιμη κατάσταση».

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν πολίτες που βρίσκονταν στα οχήματά τους και στα κοντινά κτίρια, αλλά και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που φρουρούσαν την περιοχή.

«Ακόμη και τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου, τον μήνα της καλοσύνης, της ευλογίας και της προσευχής, δεν σταματούν να σκοτώνουν αθώους», είπε ο Αφγανός πρόεδρος Ασράφ Γκάνι. Το Αφγανιστάν ήταν ήδη ασταθές εξαιτίας της πολυετούς σύγκρουσης ανάμεσα στις υποστηριζόμενες από τη Δύση κυβερνητικές δυνάμεις και τους Ταλιμπάν, ενώ η είσοδος του ISIS περιπλέκει την εξίσωση. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ έχει υποσχεθεί να ενισχύσει τη δύναμη 8.500 Αμερικανών στρατιωτών που βρίσκονται τώρα στο Αφγανιστάν με περίπου 5.000 άνδρες.

«Η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα», είπε ο Αφγανός βουλευτής και αναλυτής Νασρουλάχ Σαντεκιζαντά. «Αν αυτή η τάση εξακολουθήσει, οι Αφγανοί θα χάσουν κάθε εμπιστοσύνη στους ξένους που έχουν έρθει στο Αφγανιστάν ως φίλοι».

Μετά την έκρηξη, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τις απελάσεις προς το Αφγανιστάν. Οι απελάσεις αυτές έχουν προξενήσει σημαντικές αντιδράσεις, λόγω των κινδύνων που καραδοκούν στη χώρα. Χθες το πρωί, αστυνομικές δυνάμεις κατέφθασαν σε επαγγελματική σχολή της Νυρεμβέργης, προκειμένου να οδηγήσουν 20χρονο Αφγανό σε κέντρο κράτησης ενόψει απέλασης. Ακολούθησε αυθόρμητη μαζική αντίδραση, καθώς περίπου 300 συμμαθητές του προσπαθούσαν επί ώρες να εμποδίσουν την αναχώρησή του. Τα επεισόδια έληξαν με χρήση χημικών, συλλήψεις και τραυματισμό τριών αστυνομικών.



Καθημερινή


Νεκρός 31χρονος από σαρκοφάγο βακτήριο – Μολύνθηκε το φρέσκο τατουάζ του –



Ένα τραγικό γεγονός που οφείλει να γίνει μάθημα ζωής για όλους όσοι αποφασίσουν και αυτό το καλοκαίρι να κάνουν κάποιο τατουάζ. Δεν είναι… πλάκα οι προειδοποιήσεις των ειδικών που συστήνουν να προστατεύετε το τατουάζ για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, προτού πάτε για μπάνιο στην θάλασσα ή την πισίνα.

Η τραγική κατάληξη της υπόθεσης ενός 31χρονου είναι η τρανή απόδειξη ότι δεν πρέπει να αγνοεί κανείς την σοβαρότητα της περιποίησης ενός φρέσκου τατουάζ.

Πρόκειται για έναν 31χρονο που πήγε για μπάνιο σε παραλία στον κόλπο του Μεξικού, αγνοώντας τις συστάσεις των ειδικών για το τατουάζ που είχε κάνει μόλις πριν από πέντε ημέρες. Αλλά επειδή η πληγή από το τατουάζ ήταν ακόμα φρέσκια, μολύνθηκε με σαρκοφάγο βακτήριο, το οποίο κατέστρεψε το δέρμα του, προκάλεσε εκτεταμένη μόλυνση και τελικά οδήγησε στο θάνατό του!

Το αρχικό τατουάζ του 31χρονου

Την ημέρα που πήγε για κολύμπι, ανέπτυξε πυρετό, ρίγη και κόκκινο εξάνθημα κοντά στο τατουάζ του, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό BMJ Case Reports. Η κατάστασή του συνέχισε να επιδεινώνεται κατά τις επόμενες δύο ημέρες, προτού τελικά εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί ανησυχούσαν για τα «μπαλώματα» στα πόδια του που είχαν μετατραπεί σε μωβ σημάδια, κάτι που μπορεί να διαπιστωθεί σε πολλές λοιμώξεις. Λόγω του εξασθενημένου ήπατος, που ήδη είχε ο 31χρονος εξαιτίας κίρρωσης ήπατος από κατανάλωση αλκοόλ, θεωρήθηκε ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος η μόλυνση να οφειλόταν στο βακτήριο «vibrio vulnificus», που οδηγεί σε τέτοια σημάδια. Πιστεύεται ότι οι ασθενείς με χρόνια ηπατική νόσο έχουν χαμηλές ποσότητες ουδετερόφιλων (λευκά αιμοσφαίρια που βοηθούν στην καταπολέμηση των μολύνσεων).

Του χορήγησαν αντιβιοτικά για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του θανατηφόρου βακτηρίου, τα οποία είναι αποτελεσματικά περίπου στο 60% των περιπτώσεων. Αλλά μέσα σε μόλις 24 ώρες από την είσοδό του στο νοσοκομείο, οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον τοποθετήσουν σε μηχανική υποστήριξη ζωής, καθώς τα όργανα του άρχισαν να καταρρέουν.



Ο 31χρονος έπαθε σηπτικό σοκ, που προκαλείται όταν μια λοίμωξη πυροδοτεί μια βίαιη ανοσοαπόκριση κατά την οποία το σώμα επιτίθεται στα ίδια του τα όργανα. Μετά από δύο εβδομάδες που βρισκόταν στο νοσοκομείο, τα συμπτώματά του είχαν αρχίσει τελικά να υποχωρούν και οι γιατροί είχαν την ελπίδα ότι θα τα καταφέρει. Αλλά το σώμα του υπέκυψε σε σηπτικό σοκ μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, ενώ ήταν ακόμα στο νοσοκομείο, προκαλώντας πλήρη κατάρρευση των νεφρών του. Πέθανε δύο μήνες μετά την πρώτη είσοδό του στο νοσοκομείο.

Οι συγγραφείς του επιστημονικού άρθρου σημείωσαν ότι αυτή η μέθοδος μόλυνσης είναι λιγότερο συνηθισμένη, καθώς συμβαίνει συχνότερα με την κατανάλωση οστρακοειδών που δεν έχουν καθαριστεί σωστά, όπως τα στρείδια.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι κάνουν τατουάζ, πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες προτού κολυμπήσουν στην θάλασσα ή σε πισίνα. Το ιδανικό είναι να περιμένουν ακόμα παραπάνω μέχρι να επουλωθεί πλήρως η πληγή από το τατουάζ, καθώς το πληγωμένο δέρμα είναι ευάλωτο σε πολλά βακτήρια, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες δεν το διαπερνούν. Αλλά το φρέσκο τατουάζ «ρίχνει τις άμυνες» του δέρματος στο σημείο εκείνο και από εκεί περνούν στον οργανισμό πολλά βακτήρια.

Η βύθιση των ανοικτών πληγών στο νερό, είτε προέρχεται από πισίνα, είτε από απλό μπάνιο στο σπίτι είτε και από θαλασσινό νερό, αποτελεί απειλή λοίμωξης, προειδοποιούν οι ειδικοί.




http://www.dailymail.co.uk

Μιχάλης Θερμόπουλος
Iatropedia.gr


Η εγκληματικότητα καλπάζει, ο Τόσκας στον κόσμο του και ο Κοντονής ακόμα να αυστηροποιήσει τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου




Η δικαιοσύνη δεν γίνεται συνεργός στο έγκλημα με αναγκαστικούς νόμους που δεσμεύουν δικαστικές αποφάσεις και δικαστές υπέρ σκληρών κακοποιών, αντίθετα προστατεύει την κοινωνία και τους πολίτες με αυστηρούς νόμους κατά της εγκληματικότητας.

Αντί να δούμε αυστηροποιήση στο καθεστώς ατιμωρησίας κακοποιών και εγκληματιών στην Ελλάδα ώστε να νιώθει ο πολίτης κάποια ασφάλεια, οι μέρες περνάνε ο κ. Τόσκας είναι στον κόσμο του αφήνοντας ανεξέλεγκτους τους κακοποιούς με την ανοχή που δείχνει στις καθημερινές επιδρομές τους και ο Κοντονής εδώ και δύο μήνες δεν έχει δώσει σημεία ευαισθητοποίησης για να αυστηροποιήσει τον εγκληματικό νόμο του προκατόχου του Παρασκευόπουλου.

Είχε πει πριν από δύο μήνες ο κ. Κοντονής για τον νόμο Παρασκευόπουλου και για τις απολύσεις των κρατουμένων που έχουν επικριθεί σφοδρά και πάρα πολύ σωστά από όλη την αντιπολίτευση και την κοινωνία, ότι θα υπάρξει ευρεία τροποποίηση προς το αυστηρότερο.

Η τροποποίηση του νόμου όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης , θα αφορά καταδίκους για βαριά αδικήματα και επικίνδυνη εγκληματική συμπεριφορά, για τους οποίους θα υπάρξουν ρυθμίσεις ώστε να μην απολαμβάνουν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου και να μην αποφυλακίζονται πρόωρα από τις φυλακές, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα διευρυνθούν οι εξαιρέσεις από την εφαρμογή του νόμου αυτού ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις ενέργειες του υπουργείου για ευρύτερη εφαρμογή του συστήματος γεωεντοπισμού των κρατουμένων, γνωστό ως «βραχιολάκι».

Αυτό το είπε 3 Απριλίου και σήμερα έχουμε 1 Ιουνίου; Αντί να φρενάρουμε το έγκλημα, με αυστηροποιημένους νόμους κατά των κακοποιών και του ευεργετικού νόμου για τις ασύστολες να ανεξέλεγκτες αποφυλακίσει,  τους αφήνουμε ανεξέλεγκτους και όποτε θελήσουμε εμείς σε βάρος της κοινωνίας νομοθετούμε!!

Πότε η κοινωνία θα αισθανθεί την ασφάλεια που πρέπει; Όταν αλλάξει η κυβέρνηση;




Συνελήφθη ημεδαπός κακοποιός στην Γερμανία με ποινή κάθειρξης 15 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εκβιασμούς




Καταζητούμενος ημεδαπός κακοποιός συνελήφθη στην Γερμανία μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης, που εκδόθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και αφορά για απόφαση ποινής κάθειρξης 15 χρόνων χωρίς αναστολή για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εκβιασμούς.

Ο ημεδαπός κακοποιός εντοπίστηκε στην Γερμανία και το ένταλμα εκτελέστηκε, η έκδοση του έγινε το Σάββατο 20/5/2017 όπου ακολουθήθηκε η διαδικασία εκτέλεσης ποινής και οδηγήθηκε 23/5/2017 στις φυλακές Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο Κρήτης για να εκτίσει την πολυετή ποινή του.

Ο συλληφθείς απασχολούσε για χρόνια την ασφάλεια Αθηνών και ειδικά το τμήμα εκβιαστών και ανθρωποκτονιών, για διάφορα αδικήματα και φέρεται ότι είχε ενταχθεί σε ομάδα παλαιού γνωστού νονού της νύχτας όπου χρησιμοποιούσε το όνομα του για να κάνει εκβιασμούς ειδικά στην περιοχή της Καλλιθέας.

Από την Ασφάλεια και την Εισαγγελία Εφετών χαρακτηρίζεται πολύ επικίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών.

Από το 2012 είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί από την ανακρίτρια Αθηνών σκηνοθετώντας τον θάνατο του και ήταν φυγόδικος και φυγόποινος την τελευταία πενταετία στην Ευρώπη με μόνιμη κατοικία την περιοχή της Φρανκφούρτης στην Γερμανία.

Ο ημεδαπός αντιμετωπίζει και άλλες δικαστικές περιπέτειες για τις εγκληματικές δραστηριότητες που έχεις διαπράξει και αναμένεται να εκδικαστούν και αυτέςμετά την επιτυχημένη σύλληψη του.




Φολέγανδρος: Πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο περιμένοντας το ελικόπτερο, την ώρα που ο Πολάκης επιδίδεται σε νέες αθλιότητες



Την ώρα που ο Παύλος Πολάκης επιδίδεται με ασέβεια σε αθλιότητες στο facebook, πεθαίνει κόσμος γιατί η ανικανότητα του έχει διαλύσει πλήρως το κομμάτι της υγείας και ευχόμαστε για όλα αυτά να αντιμετωπίσει μετά τις εκλογές την δικαιοσύνη και τις τεράστιες εγκληματικές ευθύνες του.

Διαβάζουμε στο cyclades24.gr

Ο θάνατος μιας νεαρής γυναίκας στην Φολέγανδρο, ήρθε να αναδείξει με τον πιο τραγικό τρόπο τη δραματική κατάσταση της Δημόσιας Υγείας και το τρόπο που αντιμετωπίζουν τους νησιώτες… Και μάλιστα «μια ανάσα» πριν ξεκινήσει η θερινή σεζόν, οπότε ο πληθυσμός των Κυκλάδων πολλαπλασιάζεται.

Οι πληροφορίες του Cyclades24.gr, αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα »έσβησε» μέσα στο ασθενοφόρο κι ενώ το ελικόπτερο ήθελε πέντε λεπτά για να προσγειωθεί στο νησί. 

Κάτοικοι και συγγενείς της άτυχης γυναίκας ξεσπούν στο Cyclades24.gr υποστηρίζοντας ότι το ελικόπτερο άργησε σχεδόν 4 ολόκληρες ώρες, με την γραφειοκρατία και το χρόνο που χάθηκε στερώντας την ζωή σε μια 57χρονη γυναίκα. Δυστυχώς αυτό είναι το κράτος μας κ. Πολάκη, Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η γυναίκα έφυγε άδικα από τη ζωή. Να σημειωθεί ότι στο νησί υπάρχει μόνο μια γιατρός, από την παγκόσμια μη κυβερνητική οργάνωση, «Γιατροί του Κόσμου» που δίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά ανάσες ζωής στους κατοίκους του νησιού, ενώ ο δήμαρχος Φολεγάνδρου εκτελεί χρέη οδηγού του ασθενοφόρου εδώ και 30 χρόνια.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Βρούτσης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η υγεία εκπέμπει ΣΟΣ στις Κυκλάδες!»

Χθες θρηνήσαμε την απώλεια μιας νέας γυναίκας στη Φολέγανδρο. Ο αδόκητος θάνατος της, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων και του Δημάρχου του νησιού, συνέβη τη στιγμή που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η Φολέγανδρος είναι χωρίς γιατρό!

Εξαίρεση αποτελεί, η παρουσία ενός αγροτικού γιατρού, που μεταβαίνει στο νησί κάθε σαββατοκύριακο, από τη Σαντορίνη.

Οι κάτοικοι του νησιού βρίσκονται πλέον σε απόγνωση και αισθάνονται –για πρώτη φορά- στο πετσί τους την αδιαφορία και την αναλγησία της κυβέρνησης.

Τα μεγάλα λόγια και οι ψεύτικές υποσχέσεις που δόθηκαν στους νησιώτες κατέρρευσαν!
Ο ΣΥΡΙΖΑ γύρισε 10ετιες πίσω την Υγεία στις Κυκλάδες, με αποτέλεσμα σήμερα να θρηνούμε άδικα ανθρώπινες ζωές!




Την ώρα που επαναφέρουν το άσυλο! Βρέθηκε πτώμα γυναίκας στο υπόγειο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ



Την ώρα που τα πανεπιστήμια έχουν γίνει άντρο κακοποιών, αντιεξουσιαστών, ανεξέλεγκτων μεταναστών και κάθε εγκληματικής φυσιογνωμίας που κινείται ανάμεσα σε φοιτητές, η κυβέρνηση καταργεί το άσυλο για να προστατέψει την εγκληματική δραστηριότητα και τους κακοποιούς μέσα στα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με το thestival.gr,  νεκρή στο υπόγειο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ βρέθηκε σήμερα γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε από άνδρες της ασφάλειας του πανεπιστημίου στο εκπαιδευτήριο Ε10 της Σχολής. 

Εικάζεται ότι η γυναίκα κατέληξε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, φως στην υπόθεση θα δώσει κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής της ασφάλειας Θεσσαλονίκης που σπεύδει στο σημείο.


Νέα αθλιότητα για την ντροπή της πολιτικής και της Κρήτης Παύλο Πολάκη που δεν σεβάστηκε την μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη



ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ

Ο Παύλος Πολάκης ντρόπιασε και πάλι την Κρήτη, το κόμμα του και την πολιτική ζωή της χώρα γενικότερα.

Την ώρα που όλη η πολιτική ηγεσία της χώρας ήταν παρών στην Μητρόπολη για να αποχαιρετήσουν τον ιστορικό ηγέτη Κωνσταντίνο Μητσοτάκη παραμερίζοντας όλες τις διαφορές που τους χωρίζουν, ο γνωστός σε όλη την Ελλάδα πλέον αντικοινωνικός, άξεστος τύπος Παύλος Πολάκης δεν κρατήθηκε.

Ο πρωθυπουργός και αρχηγός του  Παύλου Πολάκη, Αλέξης Τσίπρας παραμέρισε κομματικές μικρότητες και πήγε στην κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για να συλλυπηθεί τον μεγάλο του αντίπαλο, Κυριάκο Μητσοτάκη χαιρετώντας ένα προς ένα τα μέλη της οικογένειας του μεγάλου ηγέτη και από την άλλη ο ακοινώνητος, απαίδευτος και άθλιος υπουργός του είχε διαφορετική άποψη δείχνοντας το πόσο ακατάλληλος είναι για την πολιτική ζωή της χώρα και την κοινωνία μας γενικότερα και ειδικά πόσο κακό παράδειγμα είναι για παιδιά μας τέτοιου είδους υποκείμενα.

Ασεβής για την ιστορία του ηγέτη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο εντελώς τίποτα στην χώρα Παύλος Πολάκης  postαρει στο Facebook μια αθλιότητα κατά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη λίγες ώρες πριν από την ταφή του. 

Φυσικά και η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με τέτοιες αθλιότητες και τέτοιους μικροπρεπείς ανθρώπους που η ιστορία θα τους θυμάται για την αθλιότητα τους και για τίποτα άλλο.

Διαβάστε την ασέβεια του και την αθλιότητα του που ντροπιάζει την Κρήτη.

Ο Παύλος Πολάκης ενημέρωσε πως… κρατιόταν, κρατιόταν αλλά μίλησε τελικά. Και είπε: «Κρατιέμαι αλλά δεν γίνεται. Δεν είναι πολλοί που αγάπησαν ξαφνικά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (ο λαός έχει μνήμη). Είναι πολλά τα ΜΜΕ που φτιάχνουν αγιογραφίες καθώς περιμένουν διαφήμιση και δάνεια από τον Κυριάκο ...(έχει πέσει πείνα μαύρη τον τελευταίο χρόνο). Αλλά δεν ψηφίζουν μόνο αυτά στην κάλπη το 2019.....», έγραψε.


ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ


Επανέρχεται το άσυλο σε βάρος των φοιτητών και για να προστατεύονται αναρχικοί και μετανάστες που λυμαίνονται τα πανεπιστήμια




Εάν δεν φύγει άμεσα αυτή η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο με τις οπισθοδρομικές ιδεοληψίες της.

Διαβάζουμε στην εφημερίδα Καθημερινή το ρεπορτάζ του Απόστολου Λάκασα για την οπισθοδρόμηση που επιχειρείται στον χώρο της παιδείας.

Με μία διάταξη που θυμίζει... light 1982, το υπουργείο Παιδείας επαναφέρει την προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου. Στον νόμο-πλαίσιο του 1982 αρμόδια για την απόφαση επέμβασης δημόσιας δύναμης στο ΑΕΙ ήταν η Σύγκλητός του, τώρα το υπουργείο Παιδείας ορίζει ως αρμόδιο για την κλήση της δημόσιας δύναμης το πρυτανικό συμβούλιο, στο οποίο μετέχει και εκπρόσωπος των φοιτητών. Και δεν είναι η μόνη διάταξη που σηματοδοτεί οπισθοδρόμηση προς τον νόμο-πλαίσιο του 1982. Ενδεικτικά, οι εκπρόσωποι των φοιτητών επανέρχονται στα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ, με υπόδειξη των συλλόγων τους, το οποίο πρακτικά σημαίνει των φοιτητικών παρατάξεων. Επίσης, ο υπουργός Παιδείας θα μπορεί να ιδρύει και να διαλύει ΑΕΙ για επιστημονικούς λόγους.

Ειδικότερα, το ν/σ περιλαμβάνει συνολικά 70 άρθρα. Ενδεικτικά, μεταξύ αυτών ορίζονται:

• Για το πανεπιστημιακό άσυλο «επέμβαση δημόσιας δύναμης σε χώρους των ΑΕΙ λαμβάνει χώρα σε περιπτώσεις κακουργημάτων και εγκλημάτων κατά της ζωής αυτεπαγγέλτως και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετά από απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου. Οι ως άνω περιορισμοί δεν ισχύουν για το Πυροσβεστικό Σώμα».

• Καταργούνται τα Συμβούλια Ιδρύματος και θεσμοθετούνται τα Ακαδημαϊκά Συμβούλια Ανώτατης Εκπαίδευσης και Ερευνας με συμμετοχή εκπροσώπων της περιφέρειας, υπουργείων κ.ά.

• Ο υπουργός μπορεί να συγχωνεύει και να καταργεί ΑΕΙ όταν «η λειτουργία μεμονωμένων ΑΕΙ δεν δικαιολογείται επιστημονικά και, αντιθέτως, δυσχεραίνει την έρευνα και τη διδασκαλία στα αντίστοιχα γνωστικά πεδία».

• Δημιουργείται υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου του ιδρύματος καθώς και επιτροπή δεοντολογίας.

• Στη Σύγκλητο, ορίζονται έως τέσσερις εκπρόσωποι των φοιτητών, τρεις των προπτυχιακών και ένας των μεταπτυχιακών φοιτητών και των υποψηφίων διδακτόρων. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών ορίζονται μετά από απόφαση των νομίμως εκλεγμένων μελών όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων.

• Το πρυτανικό συμβούλιο αποτελείται από τον πρύτανη, τους αντιπρυτάνεις, έναν εκπρόσωπο των φοιτητών, και τον εκπρόσωπο των διοικητικών υπαλλήλων.

• Με απόφαση του υπουργού Παιδείας είναι δυνατό να ιδρύεται σε κάθε ΑΕΙ Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης.

• Στα μεταπτυχιακά επιτρέπεται η ύπαρξη τελών φοίτησης, το ύψος των οποίων πρέπει να αιτιολογείται. Απαλλάσσονται των τελών οι φοιτητές, εφόσον το οικογενειακό διαθέσιμο ισοδύναμο εισόδημα δεν υπερβαίνει αυτοτελώς το 70% του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος.

• Η αμοιβή των καθηγητών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% του μισθού τους και εφόσον διδάσκουν σε ένα μεταπτυχιακό αμισθί.

• Τα πτυχία πενταετών σπουδών μετατρέπονται σε master.

• Με απόφαση του υπ. Παιδείας, μπορεί να οργανώνονται στα ΑΕΙ διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων, τα οποία θα παρέχουν σχετικά διπλώματα επιπέδου 5 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.


Ο συγκινητικός επικήδειος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη



Όποιος θέλει να ξέρει αληθινά ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ας αναλογιστεί τον τόπο που επέλεξε για τη μόνιμη κατοικία του.

Ένα μικρό αγροτικό νεκροταφείο στον Αργουλιδέ Χανίων. Πέντε κυπαρίσσια, λίγα λουλούδια κι ένα πέτρινο εκκλησάκι. 

Ούτε μνήμα μαρμάρινο ούτε, βέβαια, καμία πολυτέλεια.

Ένας ανυποψίαστος περαστικός δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι ένας σπουδαίος άνδρας κείτεται εκεί.

Όμως, αυτό ήθελες. Δεν είχες ανάγκη από κάτι παραπάνω. 

Η ζωή σε γέμισε εμπειρίες και δεν περίμενες των σοφιστών τον έπαινο για να κάνεις τον δικό σου απολογισμό. 

Σου έφτανε να είσαι μαζί με την Μαρίκα σου, τον «Κοπέρνικο», όπως χαριτολογώντας την αποκαλούσες.

Και, βέβαια, με θέα παντοτινή το αγαπημένο σου Ακρωτήρι. Και με συντροφιά τα Λευκά Όρη. 

Εκεί που περπάτησες αγέρωχος με την κατσούνα σου. Εκεί που έκανες τα πρώτα σου πολιτικά βήματα, διδάσκοντας γενναιότητα, αλλά μαζί και φρόνηση.

Και στερνή σου επιθυμία, όταν με δυσκολία πια έβγαινε η φωνή σου, ήταν να μην σταλούν στεφάνια στην κηδεία σου, αλλά να φυτέψουμε στη μνήμη σου ένα δάσος στα βουνά της Κρήτης.

Ήσουν ο τελευταίος μιας γενιάς που πέρασε ανάμεσα από Συμπληγάδες. 

Αλλά και μιας γενιάς που δεν έμεινε ποτέ από αντοχή, που ένιωσε μέσα της βαθιά τις δυνατότητες της πατρίδας μας και πίστεψε σ’ αυτές.

Μιας γενιάς για την οποία τίποτα δεν έδειχνε αδύνατο ή ακατόρθωτο. 

Και σήμερα, που η Ελλάδα δείχνει αποσβολωμένη μπροστά στους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες μιας μεγάλης κρίσης, τα λόγια σου δεν είναι για να μας θυμίζουν τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν….  

Είχες, άλλωστε, απόλυτη επίγνωση ότι η Ιστορία δεν γράφεται με τα «αν» και ότι ο χρόνος δεν γυρίζει ποτέ πίσω. 

Γι’ αυτό και το βλέμμα σου ήταν πάντα εστιασμένο στο μέλλον. Κοιτούσες μπροστά και μακριά κι αυτή ήταν η δύναμή σου.

Η πολιτική σου παρακαταθήκη είναι αειθαλής, όπως, εξάλλου, αειθαλής υπήρξες και εσύ. Και το παράδειγμά σου είναι οδηγός για όλους μας.

Να λέμε την αλήθεια και να μην κολακεύουμε το λαό. Να σεβόμαστε τη Δημοκρατία και τους κανόνες της.  Και ειδικά το Κοινοβούλιο, το οποίο τόσο πολύ αγάπησες.

Να επιδιώκουμε την ενότητα και όχι το διχασμό. Να μην ξεχνάμε ποτέ ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στο κέντρο της Ευρώπης.

Απλές κουβέντες που ενσταλάχτηκαν μέσα σου στη διάρκεια μιας ολόκληρης ζωής, μιας ζωής πολυκύμαντης και συναρπαστικής. 

Σε ικανοποιούσε και σε στεναχωρούσε, ταυτόχρονα, που ήσουν μπροστά από την εποχή σου και που δικαιώθηκες εν ζωή.

Σε ικανοποιούσε, αλλά δεν σου αρκούσε.

Και δεν σου αρκούσε, όχι γιατί ήσουν ματαιόδοξος, το αντίθετο. Αλλά γιατί ήξερες ότι το κακό το οποίο πάλεψες μια ζωή, είναι πάντα ζωντανό.

Ο λαϊκισμός, ο φθόνος, η μισαλλοδοξία, ο διχασμός παραμένουν, δυστυχώς, θλιβεροί συνοδοιπόροι της ιστορικής μας διαδρομής. 

Και τώρα, στη δική μας γενιά περνά το χρέος να αντιμετωπίσουμε το λαϊκισμό, το φθόνο, τη μισαλλοδοξία, το διχασμό. 

Γι’ αυτό και σου άρεσε τόσο πολύ να μας θυμίζεις τους στίχους του αγαπημένου σου Κωστή Παλαμά: «Χρωστάμε εις όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθούνε, θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί». 

Μεγάλο το βάρος, μεγαλύτερη η ευθύνη.

Αλλά, πάνω από όλα, η συμβουλή σου σε εμάς τους νεότερους ήταν πολύ απλή:   

Να αγαπάτε τους συνανθρώπους σας και να ξεκινάτε πάντα με διάθεση να τους βοηθήσετε.

Γιατί πίσω από τον πολιτικό αντίπαλο που πολλοί προσπάθησαν να σπιλώσουν, υπήρχε ένας ζεστός άνθρωπος με μεγάλη καρδιά, που άγγιξε πολλές ψυχές. 

Και πίσω από τα πρωτόκολλα και τις τιμές που με κάθε επισημότητα σου αποδίδει σήμερα η Ελληνική Δημοκρατία, χιλιάδες συμπολίτες μας θα χύσουν ένα δάκρυ βουβό.

Γιατί πέτυχες αυτό που μας παρότρυνε ο ποιητής όταν γράφει: «Να μιλάς μπορείς με το λαό κι ωστόσο να κρατάς την αρετή σου … μη χάνοντας το απλό φέρσιμό σου». 

Σε θυμάμαι μικρό παιδάκι, όταν ήμασταν εξόριστοι τα χρόνια της Δικτατορίας, να με πηγαίνεις με το μετρό στο Παρίσι. Καθώς μεγάλωνα, δεν είχες πολύ χρόνο να μου διαθέσεις. 

Είχες, όμως, τη γενναιότητα να κοντύνεις εσύ, καθώς εγώ ψήλωνα, έτσι ώστε η σκιά σου να μην είναι πολύ βαριά επάνω μου. 

Και καθώς τα χρόνια πέρασαν, βρήκαμε αυτήν την όμορφη ισορροπία, που μας επέτρεπε να έχουμε το δικό μας ξεχωριστό κώδικα επικοινωνίας. 

Σου είπα αυτά που ήθελα και με είδες εκεί που ήθελες. Κι αυτό κάπως μαλακώνει τον πόνο.  

Αφήνεις πίσω σου το πιο ωραίο και σημαντικό: Μια μεγάλη, μια ενωμένη οικογένεια. Τέσσερα παιδιά, δεκατρία εγγόνια, δεκατρία δισέγγονα και δύο ακόμα που δεν θα προφτάσεις να γνωρίσεις. 

Για την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά, ήσουν η κολώνα του σπιτιού, ένας βράχος σταθερότητας στον οποίο όλοι βρίσκαμε καταφύγιο, για τις μικρές ή μεγάλες μας ανησυχίες.

Μας έδειξες ότι η ζωή είναι ένα βιβλίο γεμάτο εκπλήξεις και πως το αληθινό μέτρο της επιτυχίας είναι να μπορούμε να σηκωνόμαστε ξανά, όταν πέφτουμε.

Μας έμαθες να νιώθουμε αυθεντικοί και να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό που πραγματικά είμαστε. Αλλά δεν μας επέτρεπες ποτέ να ξεχάσουμε ότι, μαζί με τα προνόμια, έρχονται υποχρεώσεις και μια μεγάλη ευθύνη.

Θα έρθει η ώρα που η γλυκιά σου ανάμνηση θα φέρει το χαμόγελο στα χείλη μας, πριν τρέξουν τα δάκρυα από τα μάτια μας. Αλλά όχι ακόμα.

Σήμερα, ολόκληρη η Ελλάδα, και ιδιαίτερα η Κρήτη, στέκεται σιωπηλή και βουρκωμένη μπροστά σε έναν άνδρα σπουδαίο, που ξεκινάει το τελευταίο του ταξίδι.

Όπως πάντα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι αφέντης της μοίρας του και καπετάνιος της ψυχής του.

Και ας είναι ελαφρύ το χώμα της κρητικής γης που θα τον υποδεχθεί. 

Καλό σου ταξίδι.




Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εκμεταλλευόταν αλλοδαπές γυναίκες μέσω εικονικών γάμων για την νομιμοποίηση της παραμονής τους στη Χώρα μας.



Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που προέβαινε στη γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών μέσω νυχτερινών κέντρων διασκέδασης και στη νομιμοποίηση της παραμονής τους στη Χώρα μας, μέσω εικονικών γάμων

Συνελήφθησαν επτά (7) άτομα, μέλη της σπείρας και κατηγορούνται επιπλέον δέκα (10) άτομα

Κατασχέθηκε πλήθος εγγράφων σχετικών με εικονικά σύμφωνα συμβίωσης, δικαιολογητικά για την έκδοση αδειών παραμονής και αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό καθώς και το χρηματικό ποσό των -1.530- ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν τόσο στη γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, κυρίως υπηκόων Ουκρανίας, σε κέντρα διασκέδασης όσο και στη νομιμοποίηση της παραμονής τους στην Ελλάδα, μέσω της σύναψης εικονικών συμφώνων συμβίωσης.

Συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, πρώτες πρωινές ώρες της 29-4-2017, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, επτά (7) άτομα, εκ των οποίων πέντε (5) ημεδαποί ηλικίας από 41 έως 51 ετών και δύο (2) γυναίκες υπήκοοι Ουκρανίας. Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι επιπλέον δέκα (10) άτομα, εκ των οποίων επτά (7) ημεδαποί, μία (1) ημεδαπή και δύο (2) αλλοδαπές υπήκοοι Ουκρανίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μαστροπείας, της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης καθώς και για παράβαση των νόμων περί αλλοδαπών και περί εκδιδόμενων προσώπων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης ήταν ένας 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον εντοπισμό των γυναικών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, στρατολογούσε κυρίως υπηκόους Ουκρανίας οι οποίες βρίσκονταν σε κακή οικονομική κατάσταση και εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση τους τις έπειθε να τις μεταφέρει στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, τις εγκαθιστούσε σε διαμερίσματα της Αττικής και φρόντιζε να τις νομιμοποιεί συνάπτοντας εικονικά σύμφωνα συμβίωσης. Ακολούθως, με τη συνδρομή των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος, προέβαιναν στη γενετήσια εκμετάλλευση τους, υποχρεώνοντας αυτές να επιδίδονται σε ασελγείς πράξεις με πελάτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, τα οποία διαχειρίζονταν οι ίδιοι.

Επιπλέον, ο 44χρονος παραλάμβανε χρηματικά ποσά τόσο από τα έσοδα της γενετήσιας εκμετάλλευσης των γυναικών όσο και από την "τακτοποίηση" των ταξιδιωτικών τους εγγράφων.

Περαιτέρω, για την νομιμοποίηση της παραμονής των γυναικών στην Ελλάδα, τα μέλη εντόπιζαν επ’ αμοιβή άτομα με τα οποία προέβαιναν στην σύναψη των εικονικών συμφώνων συμβίωσης.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των -1.530- ευρώ
Ένα (1) αυτοκίνητο
Ένα (1) κινητό τηλέφωνο
Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
Πλήθος εγγράφων σχετικών με τα σύμφωνα συμβίωσης καθώς τις άδεις διαμονής
Αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων στην Ουκρανία

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


Αποδοκίμασε η Νέα Δημοκρατία την αντίδραση των πολιτών κατά του Αλέξη Τσίπρα έξω από την Μητρόπολη




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε με τον πιο σαφή τρόπο τις όποιες αποδοκιμασίες υπήρξαν σε βάρος του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.  

Δεν συνάδουν ούτε με το ήθος, ούτε με το ύφος της παράταξης και, προφανώς, ούτε με τη στιγμή».


Σοκ με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς



Δεν θα υπάρχει περιθώριο αντίδρασης.

Τι λέει η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης με την οποία θα βγαίνουν ηλεκτρονικά στο «σφυρί» τα σπίτια - Αναλυτικά η όλη διαδικασία 

Την κορδέλα έκοψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, για την έναρξη της διαδικασίας με την οποία θα βγαίνουν πλέον στο «ηλεκτρονικό σφυρί» τα σπίτια των υπερχρεωμένων πολιτών.  

Η διεξαγωγή των πλειστηριασμών θα γίνεται σύντομα πλέον με ηλεκτρονική διαδικασία, έξω από τον καθηρημένο μέχρι σήμερα τρόπο μέσω των Ειρηνοδικείων.

Μία μέρα πριν ανέβει στο αεροπλάνο για το Στρασβούργο προκειμένου να συναντηθεί με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους του Συμβουλίου της Ευρώπης για να συζητήσει θέματα «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δημοσίευσε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» την απόφασή του η οποία καθορίζει τον τρόπο και τις προϋποθέσεις που θα βγαίνουν ηλεκτρονικά τα ακίνητα, κ.λπ. σε πλειστηριασμό.

Με τον ηλεκτρονικό αυτό τρόπο παρακάμπτονται κατά πρώτον τα προβλήματα που δημιουργούνται κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία κατά τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών από διαμαρτυρόμενους καταληψίες που δεν επέτρεπαν τη διεξαγωγή τους και κατά δεύτερον η αποχή των συμβολαιογράφων.

Έτσι, μετά την απόφαση των 12 άρθρων του κ. Κοντονή οι πολίτες θα χάνουν πλέον την περιουσία τους ηλεκτρονικά, χωρίς να αγωνιούν κάθε εβδομάδα εάν θα πραγματοποιηθούν ή όχι πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο.  

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δημοσίευσε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Β΄, φύλλο 1884, της 30ής Μαΐου 2017) την υπ' αριθμ. 41756 οικ./2017 απόφασή του για «τη διενέργεια πλειστηριασμού με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων».

Στην απόφαση του κ. Κοντονή, καταγράφονται βήμα-βήμα οι προϋποθέσεις, οι όροι συμμετοχής, ο ρόλος των συμβολαιογράφων και γενικά η όλη διαδικασία διεξαγωγής των πλειστηριασμών με το «ηλεκτρονικό σφυρί».   

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μπορούν να συμμετέχουν (ιδιώτες και νομικά πρόσωπα) όσοι είναι εγγεγραμμένοι ως υποψήφιοι πλειοδότες στα ηλεκτρονικά συστήματα πλειστηριασμών (ΗΛΣΥΠΛΕΙΣ).

Σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση του κ. Κοντονή ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός διενεργείται με την επιμέλεια του συμβολαιογράφου της περιφέρειας του τόπου όπου έγινε η κατάσχεση ακινήτου, κ.λπ.

Αρμόδιο για την επίλυση των διαφορών που αναφύονται από τη διενέργεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού είναι το δικαστήριο της έδρας του συμβολαιογράφου.

Ο συμβολαιογράφος αναρτά στην ιστοσελίδα των ΗΛ.ΣΥ.ΠΛΕΙΣ. την αναγγελία διενέργειας πλειστηριασμού. 

Η εν λόγω αναγγελία περιέχει υποχρεωτικά τα ακόλουθα στοιχεία: «ονοματεπώνυμο και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του συμβολαιογράφου, αντικείμενο, ημερομηνία διενέργειας και τιμή πρώτης προσφοράς του πλειστηριασμού, ποσό εγγύησης, καθώς και τον υπερσύνδεσμο προς την ιστοσελίδα του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ όπου έχει αναρτηθεί η περίληψη της κατασχετήριας έκθεσης». 

Με την αναγγελία μπορούν να προσαρτώνται φωτογραφίες του κινητού, κ.λπ.  που θα βγει σε πλειστηριασμό και κάθε σχετικό έγγραφο που βρίσκεται στην κατοχή του συμβολαιογράφου.

Ο υποψήφιος πλειοδότης που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε συγκεκριμένο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και είναι προηγουμένως εγγεγραμμένος  στα ΗΛ.ΣΥ.ΠΛΕΙΣ.,  επιλέγει στην σχετική  ιστοσελίδα τον κωδικό αριθμό του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού που τον ενδιαφέρει και αποδεχόμενος τους «Όρους Ηλεκτρονικού Πλειστηριασμού» του  ακινήτου ή του κινητού που πλειστηριάζεται, δηλώνει τη συμμετοχή του, αφού προηγουμένως έχει καταβάλει την εγγύηση και το τέλος χρήσης των συστημάτων, δύο εργάσιμες ημέρες πριν από την ημέρα του πλειστηριασμού.

Η κατάθεση της εγγύησης, του τέλους χρήσης των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών και του πλειστηριάσματος γίνεται αποκλειστικά σε ειδικό ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό που διατηρείται σε ελληνική Τράπεζα.  

Ακόμη, το τέλος χρήσης συστημάτων καθορίστηκε στα 50 ευρώ ανά υποψήφιο πλειοδότη και ανά πλειστηριασμό.

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός είναι ανοικτού πλειοδοτικού τύπου και υποβάλλονται διαδοχικές προσφορές. Οι συμμετέχοντες υποβάλλουν συνεχώς προσφορά μεγαλύτερη από την εκάστοτε μέγιστη έως τον χρόνο λήξης της υποβολής προσφορών. Στα ηλεκτρονικά συστήματα καταγράφονται όλες οι προσφορές που υποβάλλονται.



Παναγιώτης Τσιμπούκης
Πηγή: protothema.gr


Η αγκαλιά του Κυριάκου στην Ντόρα



Η συγκίνηση για τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα ηγέτη ήταν έκδηλη σε όλη την Ελλάδα.



Μετά την εκφώνηση του επικήδειου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγκαλιασμένοι ξέσπασαν σε δάκρυα.

video:






Ο άγρυπνος φρουρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Μανούσος Γρυλλάκης, στο τελευταίο κοινό ταξίδι τους




Αν κάποιος άνθρωπος ήξερε τόσο καλά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αυτός ήταν ο Μανούσος Γρυλλάκης. Ήταν κοντά του σε κάθε στιγμή, μέχρι το τέλος.

Πρόκειται για τον άνθρωπο-σκιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον φύλακα-άγγελό του. Από το 1978 που μπήκε στην υπηρεσία μέχρι την ύστατη ώρα του αποχαιρετισμού στην Μητρόπολη Αθηνών, ο Μανούσος Γρυλλάκης βρισκόταν στο πλευρό του πρώην Πρωθυπουργού.

Σε μια από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει, ο Μανούσος Γρυλλάκης φαίνεται να κάθεται μέσα στο C-130 που μετέφερε τον Επίτιμο στην Κρήτη.

Σύντροφος μέχρι το τέλος, ο φύλακας-άγγελος του πρώην Πρωθυπουργού κάθεται δίπλα του, σε ένα από τα καθίσματα που προσαρμόσθηκαν στο μεταγωγικό πολεμικό αεροσκάφος, και κοιτάζει τη σορό του λίγα λεπτά πριν ξεκινήσουν για το τελευταίο κοινό τους ταξίδι στα Χανιά.





Πηγή : news247.gr


Η συνέντευξη - παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον όρο να προβληθεί μετά το θάνατό του



«Εγώ τουλάχιστον καμία στιγμή δεν υπολόγισα το λεγόμενο πολιτικό κόστος διότι είχα την πολιτική άνεση και την ηθική άνεση αν θέλετε διότι εγώ δεν είχα υποσχεθεί τίποτε στον ελληνικό λαό.  Αντίθετα προεκλογικά είχα πει ότι θα βελτιώσω το επίπεδο του ελληνικού λαού όσο μπορώ αλλά θα του ζητήσω περισσότερη δουλειά, είχα ρίξει το σύνθημα οι Έλληνες να δουλεύουν περισσότερο, και υπήρχε μία προετοιμασία της κοινής γνώμης. Για αυτό η κυβέρνηση άρχισε από την πρώτη ώρα αποφασιστικά να κάνει μεταρρυθμίσεις και τομές» είναι τα λόγια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά, υπό τον όρο να προβληθεί μετά το θάνατό του.

Στην συνέντευξη, μικρό μέρος της οποίας προβλήθηκε από τον Σκάι, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εμφανίζεται να δηλώνει ότι την κυβέρνησή του έριξαν ιδιωτικά συμφέροντα, με αιχμή τον ΟΤΕ, και σημειώνει ότι η «παλαιά καραμανλική» πτέρυγα δεν τον στήριξε στην κυβερνητική του προσπάθεια.

H συνέντευξη παραχωρήθηκε πριν δέκα χρόνια, υπό το ρητό όρο ότι το περιεχόμενο της θα δημοσιευόταν μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ενώ η συνολική διάρκεια της συζήτησής του με τον Αλ. Παπαχελά έφθασε τις 30 ώρες.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης περιέγραψε τον τρόπο που κυβερνούσε, σημειώνοντας ότι είχε άμεση εικόνα και άποψη για τις αποφάσεις των υπουργών του: «η κυβέρνηση αυτή ήμουν εγώ, μπορώ να το πω, η πραγματικότητα είναι αυτή, οι υπουργοί δεν λειτουργούσαν μόνοι τους, κανένας υπουργός, οι πρωτοβουλίες ήταν 100% δικές μου.  Εγώ τουλάχιστον κυβερνούσα διαφορετικά απ ότι τώρα κυβερνάται ο τόπος, δηλ. το πρωί που πήγαινα είχα την γενική εικόνα του τόπου και έπαιρνα στο κόκκινο τηλέφωνο 2, 3, 5 όσους χρειαζόταν υπουργούς, για να τους πω τι να κάνουν, διηύθυνα σαν το μαέστρο της ορχήστρας, διηύθυνα και τον υπουργό και τον υφυπουργό και πολλές φορές κατέβαινα και παρακάτω, σε προέδρους ή γενικούς διευθυντές ή συγκαλούσα συσκέψεις, ή πήγαινα στα υπουργεία, η πολιτική ήταν πολιτική κυβερνητική δεν ήταν πολιτική προσώπου».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η μεταρρυθμιστική του προσπάθεια δεν προχώρησε με τους ρυθμούς που θα ήθελε καθώς οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες, υπήρξαν αντιδράσεις («να σας υπενθυμίσω ότι δυσκολότερη τομή από την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα δεν υπήρχε, έπρεπε να απολύσεις 7. 500 ανθρώπους οι οποίοι είχαν συνδικαλιστικά στηρίγματα και οι οποίοι αν θυμάστε τι προβλήματα είχαν δημιουργήσει»).

Οι αντιδράσεις

«Εγώ είχα πρόβλημα διότι στην κυβέρνηση αυτή δεν συμφωνούσαν όλοι στην δική μου τακτική» υποστηρίζει, στη συνέντευξη που παραχωρήθηκε προ ετών, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και προσθέτει ότι «υπήρχε πάντοτε η πτέρυξ η μια, η οποία στην ουσία ήταν η παλιά καρμανλική πτέρυγα, η παλιά ελληνική δεξιά η οποία δεν συμφωνούσε τουλάχιστον στην έκταση και τους ρυθμούς που εγώ ήθελα». 

Ως προς την πτώση της κυβέρνησής του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σημείωσε: «το θέμα του ΟΤΕ  δεν ήταν μείζον θέμα, το θέμα του ΟΤΕ ήταν μείζον και κατέληξε να είναι μείζον, διότι ενεπλέκοντο τα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία σε τελική ανάλυση έριξαν την κυβέρνηση... ήμαστε μία κυβέρνηση οποία δεν συμβιβάστηκε, καθόλου και η οποία είχε το θάρρος να παίρνει τις αποφάσεις που ωφελούσαν τον τόπο, κατά την δική μας κρίση βέβαια, αλάθητοι δεν ήμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάναμε κανέναν συμβιβασμό ούτε για συναισθηματικούς λόγους, φιλικούς και πολύ περισσότερο γι’ ότι τυχόν είχαμε επηρεαστεί από αντιπαροχές».



Πηγή : kathimerini.gr