Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΝ,ΜΗΔΕΝ



Γράφει ο Πάνος Παπαγιανόπουλος

Μα τι ευτυχία, τι ανακούφιση.. Ξεκίνησε από σήμερα η ρύθμιση των εκατό δόσεων για όσους χρωστούν στην εφορία. Πόσο υπέροχα αισθάνομαι.. Επιτέλους.. Ήρθε η ώρα να ρυθμίσω σε δόσεις τα χρήματα που στην πραγματικότητα ΔΕΝ χρωστάω και φυσικά ΔΕΝ έχω, για να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου απέναντι σε ένα κράτος που ΔΕΝ υπηρετεί τον πολίτη  και ΔΕΝ νοιάζεται. 
Μια κυβέρνηση που ΔΕΝ εκπροσωπεί τον Ελληνικό λαό που αποφασίζει και διατάζει,που ΔΕΝ εκπροσωπεί την διαφάνεια και τη νομιμότητα.. Κάτοικος μιας χώρας που ΔΕΝ θυμίζει σε τίποτα την ένδοξη ιστορία της,που ΔΕΝ παράγει,που ΔΕΝ αναπτύσσεται,που ΔΕΝ εκμεταλευεται τον πλούτο της,παλεύω να επιβιώσω γιατί ζωή ΔΕΝ έχω.
Πάλευα για χρόνια να αποκτήσω μια στέγη για την οικογένεια μου,για εκείνο το σπιτάκι που τώρα πια ΔΕΝ υπάρχει, μέσα σε εκείνο το μαγαζάκι που ΔΕΝ είναι πια ανοιχτό.
Το πιάτο ΔΕΝ είναι πια γεμάτο, ΔΕΝ έχω δουλειά,ΔΕΝ έχω κουμπαρά..Οι γονείς μου ΔΕΝ βρίσκουν τα φάρμακα τους,το παιδί μου ΔΕΝ διδάσκεται σωστά και το μέλλον ΔΕΝ μας χαμογελάει όπως παλιά.
Ψάχνω τη δημοκρατία και ΔΕΝ την βρίσκω πουθενά. Ψάχνω στο δρόμο τον κυρίαρχο λαό και ΔΕΝ τον συναντάω πια. Ψάχνω την Εθνική μου ανεξαρτησία και ΔΕΝ είμαι σίγουρος για τίποτα πια.........
Ξεκίνησε από σήμερα η ρύθμιση για τις εκατό δόσεις σε όσους χρωστουν στην εφορία από εκείνους που κάναν την ύπαρξη μας αριθμούς. Από τους δημιους που λες και σου κάνουν διευκολυνσεις στο μαρτύριο...
ΔΕΝ τελείωσαν όμως όλα. ΔΕΝ θα βάλετε γραμματειο στη αναπνοή μου,ΔΕΝ θα χαρίσετε στις τράπεζες τα όνειρα μου,ΔΕΝ θα πάρετε μίζες από τις ελπίδες μου.
ΔΕΝ πιστεύω σε σωτήρες,ΔΕΝ πιστεύω σε αρχηγούς. Πιστεύω σε εμένα μόνο. 
ΔΕΝ έχω άλλη υπομονή κι εσείς ΔΕΝ έχετε άλλο χρόνο...

















Πάνος Παπαγιαννόπουλος


Ινδία: Ενας στους τρεις υπουργούς κατηγορείται για κάποιο έγκλημα


Απόπειρα ανθρωποκτονίας, υποκίνηση σε πόλεμο εναντίον του κράτους, εκφοβισμός και απάτη είναι μερικά από τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται ορισμένοι από τους νέους υπουργούς της κυβέρνησης του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.
Επτά από τους 21 νέους υπουργούς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διάφορα εγκλήματα, γεγονός που σημαίνει ότι σχεδόν το ένα τρίτο από τα 66 μέλη του υπουργικού συμβουλίου είναι υπόδικα, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ.

Τουλάχιστον πέντε Ινδοί υπουργοί κατηγορούνται για σοβαρά εγκλήματα, όπως βιασμός και συμμετοχή σε ταραχές.

Ο υπουργός Οικονομικών Αρούν Τζέιτλι δήλωσε πάντως ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι στο υπουργικό συμβούλιο συμμετέχουν εγκληματίες «είναι εντελώς αβάσιμος». «Πρόκειται για κατηγορίες και όχι για εγκλήματα», πρόσθεσε μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος ο Μόντι έλεγξε προσωπικά τους νέους υπουργούς.

Ο Ραμ Σανκάρ Κατερία, υφυπουργός Παιδείας κατηγορείται για περισσότερα από 20 αδικήματα, μεταξύ αυτών απόπειρα ανθρωποκτονίας και της υποκίνηση θρησκευτικού και φυλετικού μίσους.
Ο Χανσράτζ Γκανγκαράμ Αχίρ, υφυπουργός Χημικών και Λιπασμάτων, κατηγορείται για περίπου 20 αδικήματα, μεταξύ αυτών ότι σκόπευε να εξαπολύσει πόλεμο εναντίον της Ινδίας, για εκφοβισμό και συνέργεια σε στάση.

Ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα, ο Αμίτ Σαχ, στενός συνεργάτης του Μόντι κατηγορείται ότι διέταξε την αστυνομία να προχωρήσει σε τρεις εξωδικαστικές εκτελέσεις και ότι διηύθυνε μια συμμορία εκβιαστών, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών στο κρατίδιο Γκουτζάρατ υπό τον Μόντι, περίπου μία δεκαετία νωρίτερα. Ο Σαχ αρνείται τις κατηγορίες, αν και δικάζεται στo Μουμπάι.

Η υπουργοποίηση τέτοιων πολιτικών δεν συνάδει με την προεκλογική δέσμευση του Μόντι ότι θα πατάξει τη διαφθορά και έχει προκαλέσει επικρίσεις ότι ο νέος πρωθυπουργός της Ινδίας δεν κατάφερε να αλλάξει την πολιτική κουλτούρα της χώρας, όπου οι πλούσιοι, διεφθαρμένοι πολιτικοί συχνά κερδίζουν περισσότερες ψήφους.

Λίγο καιρό αφού ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Μόντι ζήτησε από τα δικαστήρια να προχωρήσουν πιο γρήγορα τις υποθέσεις που αφορούν πολιτικούς, την ώρα που λόγω του φόρτου εργασίας συχνά χρειάζονται χρόνια για να εκδικαστούν οι υποθέσεις.

Παρόλα αυτά το υπουργικό συμβούλιο του Μόντι περιλαμβάνει διπλάσιους υπόδικους πολιτικούς από αυτό του Κόμματος του Κογκρέσου.

Ο αριθμός των βουλευτών που κατηγορούνται για διάφορα εγκλήματα έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια. Σχεδόν το ένα τρίτο των ομοσπονδιακών και περιφερειακών πολιτικών είναι υπόδικοι, σύμφωνα με μια ινδική μη κυβερνητική οργάνωση, την Ένωση για Δημοκρατικές Μεταρρυθμίσεις (ADR).

Όμως, όπως επισημαίνεται σε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε πέρυσι από τη ΜΚΟ, οι πολιτικοί που αντιμετωπίζουν κατηγορίες είναι δύο φορές πιο πιθανό να κερδίσουν τις εκλογές και γι’ αυτό τους προτιμούν τα ινδικά πολιτικά κόμματα.

Πηγή: skai.gr


Γιαννόπουλος: Θα κλείσoυν τα σπίτια του «Χαμόγελου του Παιδιού»


Ως «ταφόπλακα» για τα 13 σπίτια που λειτουργεί ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχοντας φροντίδα και ασφάλεια σε 330 παιδιά, χαρακτήρισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία φορέων παιδικής προστασίας.
Γιορτάζοντας από τη μια τα 20 χρόνια τού «Χαμόγελου», ανησυχώντας από την άλλη για το μέλλον της μεγάλης οικογένειας που δημιουργήθηκε στο πέρασμα του καιρού, ο κ. Γιαννόπουλος επισήμανε τον αποκλεισμό ουσιαστικά του «Χαμόγελου» και άλλων φορέων, που θα αναγκαστούν να κλείσουν τους χώρους φιλοξενίας τους, αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση (ΦΕΚ β' 2792/17-10-14).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, γίνεται διάκριση μεταξύ παιδιών που μεγαλώνουν σε χώρους που ανήκουν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και σε χώρους του Δημόσιου Τομέα, καθότι οι αναφερόμενες προϋποθέσεις αφορούν μόνο τα ΝΠΙΔ. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν διασφαλίζεται καμία διαμόρφωση οικογενειακού προτύπου για τα παιδιά, όπως προβλέπεται στη σύσταση της Επιτροπής Υπουργών προς τα κράτη- μέλη για τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στο σπίτι του «Χαμόγελου» στο Μαρούσι που φιλοξενεί 26 παιδιά και δήλωσε πως η συμπαράσταση του δήμου είναι αυτονόητη. Επίσης δεσμεύτηκε πως και ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα βοηθήσει με κάθε δυνατό μέσο.


Πηγή : ethnos.gr


Αυστρία: Νεκρό κοριτσάκι που έκαψε με καυτό νερό ο πατέρας του!



Υπέκυψε από τα εγκαύματα που είχε υποστεί ένα κοριτσάκι δύο ετών. Το οποίο είχε βάλει κάτω από το καυτό νερό ο πατέρας του για να το τιμωρήσει.
Η μικρή είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη και πέθανε από πολυοργανική ανεπάρκεια, δύο εβδομάδες αφότου είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο.
Ο 26χρονος πατέρας του είχε πει στους αστυνομικούς ότι έβαλε το παιδί κάτω από το ντους για «να του δώσει ένα μάθημα» και ισχυρίστηκε ότι το έκαψε κατά λάθος γιατί ήθελε να το βρέξει με κρύο νερό, όχι με καυτό.
Ο 26χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος όμως όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές ενδέχεται να του απαγγελθούν κατηγορίες για κακομεταχείριση ανηλίκου που οδήγησε στον θάνατο.


Πηγή : protothema.gr


Όλγα, Ντόρα και Κικίλιας φαβορί στην Α’ Αθηνών


Σύμφωνα με τις πρώτες δημοσκοπήσεις...

 
Οι πρώτες δημοσκοπήσεις για λογαριασμό υποψήφιων βουλευτών ξεκίνησαν στην Α’ και τη Β’ Αθηνών, κυρίως από πρόσωπα που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο φόβος ότι θα είναι δεύτερο το κόμμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον αριθμό όσων θα εκλεγούν, τους έχει οδηγήσει σε εταιρείες δημοσκοπήσεων που έκαναν ήδη τις έρευνές τους και στις δύο περιφέρειες.

Ειδικά στην Α’ Αθηνών, όπως πληροφορούμαστε, μέτρηση μεγάλης και πολύ γνωστής εταιρείας δίνει την πρωτιά με χαρακτηριστική άνεση στην υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, να ακολουθούν έχοντας επίσης υψηλά νούμερα, αλλά ταυτόχρονα ευδιάκριτη διαφορά μεταξύ τους.

Αυτοί που ακολουθούν δείχνουν να είναι σε μια απόσταση, χωρίς φυσικά να αποκλείεται να τους πλησιάσουν και να τους ξεπεράσουν, είτε οι εκλογές γίνουν σε τρεις-τέσσερις μήνες είτε στον χρόνο τους. Πιπιλή, Κακλαμάνης, Παυλόπουλος (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά) που ακολουθούν είναι πάρα πολύ κοντά μεταξύ τους και πίσω, αλλά όχι σε μεγάλη απόσταση, βρίσκονται οι Ανδ. Ψυχάρης, Θ. Πλεύρης και Α. Σπηλιωτόπουλος. Σκοτωμός, με λίγα λόγια, για μια εκλόγιμη θέση.


Πηγή : parapolitika.gr


Μαζιώτης: Δεν απολογούμαι σε κανέναν – Να πάρει ο λαός τα όπλα



Καμία πρόθεση δεν έχει να απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή ο Ν. Μαζιώτης. Όπως ξεκαθαρίζει σε σκληρή μάλιστα γλώσσα θα ακολουθήσει την ίδια στάση που είχε ως τώρα, με λίγα λόγια δεν πρόκειται να ανοίξει το στόμα του.
Η κλήση του ειδικού εφέτη ανακριτή αφορά στην επίθεση κατά του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και στη συμπλοκή που προκάλεσε ο Ν. Μαζιώτης κατά την προσπάθειά του να διαφύγει την ημέρα της σύλληψής του στο Μοναστηράκι.

Ολόκληρο το κείμενο – απάντηση του Ν. Μαζιώτη

Όπως έχω δηλώσει μετά την σύλληψη μου στις 16 Ιουλίου, τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται στα σκυλιά του κράτους, δηλαδή στους μπάτσους και στους δικαστές μισθοφόρους και υπηρέτες των πλουσίων και του κεφαλαίου.

Ποτέ δεν απολογήθηκα όσες φορές κι αν δικάστηκα και φυλακίστηκα, γιατί στην πραγματικότητα εγώ κι η οργάνωση που ανήκω, ο Επαναστατικός Αγώνας είμαστε οι κατήγοροι κι εσείς οι κατηγορούμενοι.

Αυτοί που με καταδίκασαν σε 50 χρόνια κάθειρξη, αυτοί που με επικήρυξαν με 1.000.000 ευρώ, αυτοί που με φυλάκισαν και θα με δικάσουν εκ νέου, το κάνουν για λογαριασμό των πλουσίων, του υπερεθνικού κεφαλαίου του ΔΝΤ, την ΕΕ, και της ΕΚΤ, για λογαριασμό των δανειστών και των τραπεζών που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού. Αν θέλουμε λοιπόν να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, αυτοί που με κατηγορούν είναι οι πραγματικοί εγκληματίες και τρομοκράτες.

Αυτοί που ως μέλη μιας δομημένης εγκληματικής και τρομοκρατικής οργάνωσης που λέγεται κράτος, διαπράττουν εγκλήματα κατά του λαού, διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Είναι υπεύθυνοι για μαζικές δολοφονίες πολιτών, αφού η πολιτική της κοινωνικής γενοκτονίας και ευθανασίας που εφαρμόζουν, οδήγησε 4000 περίπου ανθρώπους στην αυτοκτονία. Είχε ως αποτέλεσμα θανάτους από ασθένειες, από έλλειψη φαρμάκων, από στέρηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, από υποσιτισμό. Είναι υπεύθυνοι γιατί η πολιτική τους οδήγησε έναν ολόκληρο λαό στην φτώχεια στην εξαθλίωση και στην ταπείνωση. Είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε ή να εξαρτώνται από τα συσσίτια. Χιλιάδες άνθρωποι να είναι άστεγοι γιατί έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους λόγω χρεών και κατασχέσεων από τις τράπεζες. Το κεφάλαιο και το κράτος δολοφονεί και ληστεύει τον λαό και οι δικαστές και τα σώματα ασφαλείας είναι συνεργοί αυτών των εγκλημάτων. Γι’ αυτό λοιπόν όλοι αυτοί, οι κεφαλαιοκράτες και οι πολιτικοί εντολοδόχοι τους, τα μέλη των κυβερνήσεων και οι βουλευτές που ψήφισαν και υποστήριξαν τις μνημονιακές συμβάσεις θα πρέπει να κάτσουν στο ειδώλιο για να δικαστούν και να απολογηθούν, κι αυτό θα γίνει μόνο αν μια Κοινωνική Επανάσταση ανατρέψει το εγκληματικό καθεστώς τους. Μόνο αν ο ένοπλος λαός τους ρίξει από την εξουσία.


Πηγή : newsit.gr


385.475 € το χρόνο θα δίνει ο Δήμος Αθηναίων στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για να μην φροντίζει όλα τα αδέσποτα!


Της Ελένης Ηλιοπούλου

Το ψήφισμα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια και σύμφωνα με αυτό αποφασίστηκε η συμμετοχή της πρωτεύουσας στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας Πειραιά ώστε στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.) που λειτουργεί ο  ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. να ανατεθεί η κτηνιατρική φροντίδα των αδέσποτων της Αθήνας.

Το γιατί ο Δήμος Αθηναίων οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση μπορείτε να το διαβάσετε εδώ για να καταλάβετε το μέγεθος της ανικανότητας των αρμοδίων και κυρίως της παράταξης του δημάρχου Γιώργου Καμίνη «Δικαίωμα στην Πόλη».

Στην απόφαση, που δημοσιεύτηκε, αναφέρεται ότι το κόστος συμμετοχής των δήμων – μελών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. ανέρχεται στα 0,58 ευρώ ανά κάτοικο. Ο Δήμος Αθηναίων σύμφωνα με αυτή την απόφαση θα καταβάλει το ποσό των 385.475 ευρώ το χρόνο (!) ενώ χρειάζεται μόνο τις υπηρεσίες κτηνιατρικής περίθαλψης των αδέσποτων, που είναι βέβαιο ότι δεν κοστίζουν τόσο!

Το απόσπασμα της σχετικής απόφασης!

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου της Αθήνας στις 30 Οκτωβρίου 2014 είχε προταθεί η προσωρινή συνεργασία με τον ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. μέχρι να προταθεί κάτι καλύτερο ή μέχρι να δημιουργηθούν δομές που θα ανήκουν στον Δήμο Αθηναίων (π.χ. δημοτικό κτηνιατρείο). Όμως κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στην απόφαση κάτι που σημαίνει ότι η συνεργασία ισχύει επ’ αόριστον.

Θυμίζουμε ότι σε αναλυτικά ρεπορτάζ μας πριν από μερικές μέρες είχαμε αναφέρει την αντίθεση των τριών φιλοζωικών ομοσπονδιών της χώρας σε αυτή τη συνεργασία λόγω έλλειψης χώρου, συνωστισμού των ζώων, μολύνσεων που ξεσπούν εκεί κ.ο.κ.

Σχετικά δημοσιεύματα εδώ και εδώ.

Και μπορεί εκ μέρους του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. οι αρμόδιοι να λένε ότι αυτό πληροί τις προϋποθέσεις και έχει ελεγχθεί και προσφέρει υψηλής ποιότητας κτηνιατρικές υπηρεσίες όμως η πραγματικότητα την οποία ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης (πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.) έχει παραδεχτεί είναι ότι το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. κινδυνεύει με λουκέτο από τα χρέη των δήμων - μελών του προς αυτό. Δείτε εδώ τι έλεγε ο κ. Γουρδομιχάλης στις 4 Οκτωβρίου 2014 για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Και αυτό συμβαίνει γιατί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν καταβάλει ό,τι οφείλει στου δήμους για την διαχείριση των αδέσποτων. Έτσι τα χρήματα του Δήμου Αθηναίων θα είναι μια τονωτική ένεση για το ταμείο του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. γι’ αυτό και θεωρούμε ότι ο Σύνδεσμος δεν πρόκειται να απορρίψει το αίτημα της πρωτεύουσας να γίνει μέλος του.

Ο κ. Γουρδομιχάλης έχει παραδεχτεί ότι το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. δεν διαθέτει τόσους χώρους, ώστε να ανταπεξέλθει στα άρρωστα ζώα ή στα αδέσποτα που χρήζουν στείρωσης (περίθαλψης κ.ά.) από τους 18 καλλικρατικούς δήμους με τους οποίους συνεργάζεται, που τώρα με τον Δήμο Αθηναίων θα γίνουν 19.

Άλλωστε συχνά τους τελευταίους μήνες οι αρμόδιοι έχουν δηλώσει ότι δεν δέχονται νέα περιστατικά γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Δήλωση Δημοσθένη Σταματάτου πρώην αντιπροέδρου ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. στις 18 Ιουνίου 2014. Το σχετικό βίντεο εδώ.

Επίσης οφείλουμε να τονίσουμε ότι το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. είναι κλειστό τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες ή μετά τα μεσάνυχτα ενώ τα ζώα αρρωσταίνουν και πέφτουν θύματα τροχαίων 365 μέρες τον χρόνο και 24 ώρες το 24ωρο.

Βέβαια ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. καταβάλλει το αντίτιμο στον κτηνίατρο που θα περιθάλψει αδέσποτο ζώο για το οποίο είναι αρμόδιος δήμος – μέλος αν όμως το ποσό νοσηλείας της κτηνιατρικής πράξης είναι σύμφωνο με τον τιμοκατάλογο του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Όμως πέραν του κόστους αυτό σημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις οι δημότες επιβαρύνονται με τις διαδικασίες φροντίδας ενός π.χ. χτυπημένου ζώου, ενώ πληρώνουν δημοτικά τέλη στον Δήμο τους για να τους παρέχει αυτή την υπηρεσία!

Θυμίζουμε ότι πρόθεση του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. είναι να ζητήσει οικόπεδο που ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής ώστε να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του στον Σχιστό. Όμως και αυτό αν συμβεί δεν θα συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Και η κατάσταση με τα ζώα της πρωτεύουσας αλλά και όλων των άλλων δήμων στην Αττική είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Οκτωβρίου είχαμε αναφέρει στον κ. Γουρδομιχάλη τις καταγγελίες που γίνονται για τα σκυλιά που πάσχουν από λεϊσμανίωση (το γνωστό καλαζάαρ), τα οποία δεν γίνονται δεκτά για νοσηλεία και εκείνος ανέφερε ότι όταν έχεις τόσα άρρωστα πρέπει να διαλέξεις ποιο θα σώσεις!

Επισημάναμε στον κ. Γουρδομιχάλη και στον Μιχάλη Ευθυμιάδη αντιδήμαρχο του Δήμου Κορυδαλλού, που ήταν παρών στη συζήτηση, ότι η νομοθεσία προβλέπει όταν ένα ζώο είναι άρρωστο στο τελευταίο στάδιο και η κατάσταση της υγεία του είναι μη αναστρέψιμη να του γίνεται ευθανασία, αλλά οι καταγγελίες δεν αφορούν τα καλααζαρικά σκυλιά τα οποία δεν γιατρεύονται.

Αφορούν ζώα που μπορούν να γιατρευτούν αλλά χρειάζονται φάρμακα και συστηματική φροντίδα για να συνέλθουν. Όμως καθώς η θεραπεία τους κρατάει αρκετές εβδομάδες από το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. θέλουν να τα «ξεφορτώνονται» το συντομότερο δυνατόν γι’ αυτό και συχνά πιέζουν φιλόζωους να αναλάβουν τα περαιτέρω.

Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών προβλέπουμε ότι ο Δήμος Αθηναίων θα καταβάλει 385.475 ευρώ τον χρόνο στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. αλλά τα περισσότερα αδέσποτα ζώα της πρωτεύουσας δεν  θα νοσηλεύονται εκεί, δεν θα στειρώνονται εκεί, δεν θα γιατρεύονται εκεί και με αυτό το έργο θα επιβαρυνθούν για άλλη μια φορά φιλοζωικοί σύλλογοι και ιδιώτες που το ενδιαφέρον τους για τα πλάσματα τα οποία υποφέρουν τους κάνει να τρέχουν για να σώσουν ό,τι σώζεται 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο.

Ο Δήμος Αθηναίων εδώ και χρόνια δεν έχει δείξει καμιά μέριμνα για τις αδέσποτες γάτες της Αθήνας τις οποίες συστηματικά στειρώνουν ιδιώτες και σωματεία περιορίζοντας έτσι τον αριθμό τους. Τώρα που θα ξεκινήσει η συνεργασία με το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. θα γίνει κάτι και γι’ αυτά τα αδέσποτα που βασανίζονται και υποφέρουν όσο και τα σκυλιά;



Πηγή: zoosos.gr 


ΚΥΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ


Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι εκ των υστέρων καταγγελίες του πρώην οικονομικού εισαγγελέα Σ. Μουζακίτη , περί παρεμβάσεων στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην εισαγγελέας, που πλέον δικηγορεί και μάλιστα ανέλαβε την υπεράσπιση του Στάθη Μπούκουρα που κατηγορείται στην υπόθεση Χρυσής Αυγής σε πρόσφατη συνέντευξή του και… κατόπιν εορτής έκανε λόγο για ωμές παρεμβάσεις στο έργο του προκαλώντας την αντίδραση τόσο του νομικού κόσμου, όσο και του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας, Γιώργου Σούρλα.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του αναφέρει πως "μετά από διαμαρτυρίες πολιτών και ερωτήματα που υποβλήθηκαν στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας για το αν και κατά πόσον θα έπρεπε να επιτρέπεται σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς να δικηγορούν μετά την παραίτησή τους και μάλιστα να αναλαμβάνουν την υπεράσπιση ακόμη και υποθέσεων οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, ο Γιώργος Σούρλας ενημέρωσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χ.

Αθανασίου και πρότεινε να εξεταστεί το ζήτημα σε όλες του τις διατάσεις προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη του κύρους της Δικαιοσύνης" .

Οι καταγγελίες Μουζακίτη

Ειδικότερα, ο κ. Μουζακίτης με συνεντεύξεις του κατήγγειλε ότι η ρύθμιση, τον Ιανουάριο του 2013, του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη με την οποία θεσπίστηκε ο θεσμός του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς ήταν μήνυμα προς τον ίδιο και τον συνάδελφό του Γρηγόρη Πεπόνη: «κύριοι, κάτω τα μολύβια, είστε αναρμόδιοι, δεν μπορείτε να συνεχίσετε». Και αυτό όπως σημειώνει ενώ είχαν «ανοικτές» υποθέσεις και σε εκκρεμότητα κλήσεις για απολογίες και πολιτικών προσώπων.

Μάλιστα, όπως τόνισε «στο διάστημα που δουλεύαμε τη λίστα Λαγκάρντ ήμασταν συνεχώς υπό την απειλή άσκησης πειθαρχικής δίωξης».
Στο σχέδιο δε νόμου που προωθούσε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ως υπουργός Δικαιοσύνης, επιχειρούσε κατά τον Μουζακίτη την κατάργησή τους λόγω συγκεκριμένων ποινικών προκαταρκτικών δικογραφιών που είχαν ανοίξει.

Σκληρή απάντηση Παπαϊωάννου
Ο
 πρώην υπουργός Μιλτ Παπαίωαννου, απαντώντας στις καταγγελίες Μουζακίτη, με ανακοίνωσή του ανέφερε:
«Ο δικηγόρος Σπ. Μουζακίτης από ανεπαρκής εισαγγελικός λειτουργός, σήμερα γίνεται και κοινός συκοφάντης. Για όσα με αφορούν ψεύδεται ασυστόλως. Υπενθυμίζω ότι ο θεσμός του Οικονομικού Εισαγγελέα είναι έργο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το νόμο, που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ, η επιλογή των οικονομικών εισαγγελέων γίνεται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) και όχι από τον υπουργό.

Ουδέποτε υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία για κατάργηση του θεσμού. Τουναντίον κατατέθηκαν προτάσεις για βελτίωση και επέκταση σε όλη τη χώρα για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος , αφού χιλιάδες υποθέσεις , όπως και ο ίδιος ισχυρίζεται, εκκρεμούσαν ενώπιον του.
Ουδέποτε παρενέβην στο έργο του, όπως και στο έργο οποιουδήποτε δικαστή.

Του υπενθυμίζω, επίσης, ότι ως οικονομικός εισαγγελέας άνοιξε εκατοντάδες υποθέσεις σύμφωνα, πάντοτε, με τη δημοσιογραφική σκανδαλοθηρία.

Πόσες ολοκλήρωσε;

Ας κάνει σήμερα τον απολογισμό του.
Ζητούσε πάντοτε τη δημοσιότητα. Πρωτόγνωρη συμπεριφορά για δικαστικό λειτουργό. Το επιδιώκει και σήμερα. Και δυστυχώς του δίδεται αφειδώς. Γιατί;
Του υπενθυμίζω, τέλος, ότι την παραπομπή του στο ΑΔΣ ουσιαστικά ζήτησε ο τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο προϊστάμενος του Αντεισαγγελέας, γιατί, για λόγους που επικαλέστηκε και ποτέ δεν απεδείχθησαν, είχε παραιτηθεί από το λειτούργημα του.
Η υποβολή ερωτήματος από τον υπουργό είναι μια τυπική διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο.
Φαίνεται όμως ότι πρώην Αντεισαγγελέας αγνοεί βασικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και της Ποινικής Δικονομίας.


Πηγή : newsbomb.gr


Στα ύψη η συμμετοχή στα φάρμακα! Δείτε διαφορές πριν και μετά το μνημόνιο



Όσο κι αν η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας το αρνούνται, οι Έλληνες ασθενείς παρότι ζουν με πολύ λιγότερα εισοδήματα, πληρώνουν πολύ πιο ακριβά τα φάρμακά τους ενίοτε και 100% πάνω σε σχέση με το παρελθόν.

Τα στοιχεία από τις επίσημες καταγραφές προκαλούν αίσθηση καθώς δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι ασφαλισμένοι για να γιατρευτούν θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.

Με βάση τους υπολογισμούς από περίπου 12,5% που ήταν ο μέσος όρος της συμμετοχής στα φάρμακα το 2012, σήμερα έχει εκτοξευθεί στο 29%.

Παρ αυτά το υπουργείο Υγείας επιμένει: οι συμμετοχές δεν αυξήθηκαν. Αυξήθηκαν ωστόσο τα ...τρικ ώστε οι ασθενείς να πρέπει να πληρώνουν παραπάνω για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη θεραπεία που ακολουθούσαν και πριν  το μνημόνιο.

Άλλωστε η φαρμακευτική δαπάνη ...τσεκουρώθηκε από το 2009 έως και φέτος κατά τουλάχιστον 3 δις ευρώ. Και η μείωση αυτή επιβάρυνε, πέρα από τους φορείς του κλάδου (φαρμακευτικές επιχειρήσεις, φαρμακαποθήκες, φαρμακοποιοί κ.λπ.) φυσικά και τους ασθενείς, η συμμετοχή των οποίων στο κόστος των φαρμάκων αυξήθηκε χωρίς προηγούμενο.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που δίνουν και οι φαρμακοποιοί: συνταγή φαρμάκων, για την οποία ο ασφαλισμένος, τον Μάρτιο του 2014, πλήρωνε 6,93 ευρώ και ένα μήνα μετά, τον Απρίλιο του 2014, για την ίδια συνταγή κατέβαλε 26,45 ευρώ.

Επισήμως πάντως με βάση έρευνα του  Κυριάκου Σουλιώτη, Επίκουρου Καθηγητή Πολιτικής Υγείας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η ιδιωτική δαπάνη των Ελλήνων για φάρμακα είναι πια διπλή. Και αυτό επειδή σύμφωνα με τις καταγραφές από 12,8% που ήταν ο μέσο όρος συμμετοχής για τον Ιανουάριο του 2012, μετατράπηκε σε 24,4% τον Δεκέμβριο του 2013.


Πηγή : iatropedia.gr


Κακά μαντάτα : Νέα «βουτιά» 5,1% στη βιομηχανική παραγωγή το Σεπτέμβριο



Πτώση 5,1% εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο, μετά από πτώση 5,9% τον αμέσως προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η εξέλιξη του Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής, µε βάση το έτος 2010=100,0, για το μήνα Σεπτέμβριο 2014, σύμφωνα µε προσωρινά και διορθωμένα ως προς το πλήθος των εργασίμων ημερών στοιχεία, έχει ως εξής:
Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Σεπτεμβρίου 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο Δείκτη του Σεπτεμβρίου 2013, παρουσίασε μείωση κατά 5,1%, έναντι μείωσης 3,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012 (Πίνακας 1).
Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2013, παρουσίασε μείωση κατά 3,4%, έναντι μείωσης 2,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.
1. Ανάλυση ετήσιων μεταβολών μηνός Σεπτεμβρίου 2014, σε σύγκριση µε τον Σεπτέμβριο 2013.
Η μείωση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 5,1% το μήνα Σεπτέμβριο 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2013, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:
α. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων κατά 5,7%.
Ειδικότερα, στην μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.
β. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 2,1%.
Ειδικότερα, στην Μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: µη μεταλλικών ορυκτών, κατασκευή μεταλλικών προϊόντων, μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούµενων, ημιρυµουλκούμενων και λοιπού εξοπλισμού μεταφορών.
γ. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 15,2%.
δ. Στη μείωση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 3,2 %.
2. Ανάλυση μέσων μεταβολών, περιόδου Ιανουαρίου - Σεπτεβρίου 2014, σε σύγκριση µε την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2013.
Η μείωση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 3,4% της περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2013, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:
α. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων κατά 0,1%.
β. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 0,4%.
γ. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 13,4%.
δ. Στη μείωση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 1,1%.

Πηγή : euro2day.gr


Το φάντασμα της ύφεσης στοιχειώνει ξανά την ευρωζώνη



Ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης στο τρίτο τρίμηνο του έτους μόλις 0,1% (σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο) προβλέπουν οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το πρακτορείο Reuters, εν όψει της ανακοίνωσης των επίσημων στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) την Παρασκευή.
Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας επίσης κατά 0,1% και πιθανόν οριακά υψηλότερο για τη Γαλλία, ενώ εκτιμούν ότι η ιταλική οικονομία συρρικνώθηκε και πάλι ελαφρά.

Η Ισπανία έχει ανακοινώσει ρυθμό ανάπτυξης 0,5% για το τρίτο τρίμηνο και στην καλύτερη περίπτωση λίγες από τις εταίρους της στην Ευρωζώνη αναμένεται να τα πάνε καλύτερα.

Μετά τη συμφωνία που απέσπασε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της για τη διοχέτευση ρευστότητας στην ασθμαίνουσα οικονομία της Ευρωζώνης, τα στοιχεία για το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) πιθανόν να δείξουν ότι μπορεί να χρειασθεί μεγαλύτερη στήριξη, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Η ΕΚΤ δεν ενίσχυσε την περασμένη εβδομάδα το οπλοστάσιο των μέτρων της και αναμένεται να περιμένει τη ζήτηση που θα υπάρξει τον Δεκέμβριο, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου χορήγησης φθηνών δανείων στις τράπεζες, πριν εξετάσει οποιαδήποτε περαιτέρω μέτρα.

Το Παρίσι και η Ρώμη πιέζουν την ΕΕ να επικεντρωθεί περισσότερο σε μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης παρά για τη μείωση του χρέους, ώστε να αποτραπεί η διολίσθηση σε μία νέα ύφεση και να αγορασθεί χρόνος για την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Η αύξηση των κρατικών δαπανών θεωρείται πιο πιθανό να έχει άμεση επίδραση στην οικονομία από ότι τα μέτρα νομισματικής πολιτικής, αλλά η χώρα που έχει την οικονομική δυνατότητα να δαπανήσει περισσότερο - η Γερμανία - δεν δέχεται το επιχείρημα αυτό. Αυτό θα είναι και θέμα στις συζητήσεις που θα έχουν στο τέλος αυτής της εβδομάδας στην Αυστραλία οι ηγέτες της ομάδας των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών (G 20), με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες πιθανότατα να ανανεώνουν τις προτροπές τους στο Βερολίνο να κάνει περισσότερα για να προωθήσει την ανάπτυξη.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


Κοζάνη: Ελεγχόμενη έκρηξη σε τσάντα με... διαφημιστικά



Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής στις αστυνομικές υπηρεσίες της Κοζάνης, όταν ένας περαστικός τηλεφώνησε στο κέντρο τους ότι έξω από ένα υποκατάστημα τράπεζας υπήρχε μια ύποπτη μεταλλική τσάντα.
Η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και αμέσως έφτασαν ειδικοί εξουδετερωτές της Ασφάλειας, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ανοίξουν την ύποπτη τσάντα και αποφάσισαν να προκαλέσουν ελεγχόμενη έκρηξη για κάθε ενδεχόμενο.
Όταν η τσάντα καταστράφηκε από το ειδικό ρομπότ, διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό της υπήρχαν μόνο… διαφημιστικά έντυπα! Η κινητοποίηση πήρε τέλος και ο… ξεχασιάρης ιδιοκτήτης της τσάντας αναζητείται για να του παραδοθεί ό,τι απέμεινε από αυτήν!


Πηγή : protothema.gr


Από ένα σύνολο 774.000 ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ μόνο οι 170.000 δεν έχουν οφειλές



Από ένα σύνολο 774.000 ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ μόνο οι 170.000 δεν έχουν οφειλές και οι υπόλοιποι 604.000 διαχωρίζονται σε 379.000 ενεργούς οφειλέτες και σε περίπου 225.000 ανενεργούς. Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι οι συνταξιούχοι του Ταμείου είναι 343.000, η ασφαλιστική σχέση 2:1 (2 εργαζόμενοι προς 1 συνταξιούχο) είναι πλασματική.
Με βάση αυτά τα νούμερα, που ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, δηλώνει ανήσυχος για το θέμα των αναδρομικών εισφορών στον ΟΑΕΕ. Για την επίλυση του προβλήματος αυτού, που διογκώνεται συνεχώς και συντελεί στα «λουκέτα» των επιχειρήσεων, όπως είπε, πρέπει όλοι μαζί, φορείς και πολιτεία, να αναζητήσουν δομικές αλλαγές στη λειτουργία του ΟΑΕΕ, ισότιμα και οριζόντια για όλους τους ασφαλισμένους.

Ο ίδιος ανέφερε: «Έχοντας κατά νου αυτή την πραγματικότητα και το γεγονός ότι ο ΟΑΕΕ έχει ήδη απορροφήσει το 106% της ετήσιας επιχορήγησής του, η ΕΣΕΕ προτείνει προς τον υπουργό Εργασίας μία ρηξικέλευθη πρόταση, η οποία απαιτεί και μία γενναία πολιτική απόφαση, που θα προβλέπει οριζόντια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, με αντίστοιχη ανταπόδοση στον υπολογισμό των νέων συνταξιοδοτικών παροχών, αλλά χωρίς εκπτώσεις στη ποιότητα των παρεχόμενων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών. Η μείωση των εισφορών πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ για όλους τους οφειλέτες, που θα ανατρέχει στην αρχή της οφειλής. Ταυτόχρονα, είναι βέβαιο ότι θα βελτιώσει θεαματικά τις ετήσιες εισροές του ΟΑΕΕ εξασφαλίζοντας τους συνταξιούχους στην αρχή της αλληλεγγύης των γενεών και παράλληλα, θα απαλλάξει από δυσάρεστες συνέπειες ασφαλισμένους και θα ενεργοποιήσει "ανασφάλιστους" οφειλέτες του Ταμείου».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr



Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΞΑΝΑ ΣΤΟ «ΓΑΛΑΖΙΟ» ΤΡΑΠΕΖΙ



Τα σενάρια αλλαγής του ονόματος της Νέας Δημοκρατίας, που είχαν μπει στο συρτάρι για αρκετούς μήνες, φαίνεται πως επαναφέρουν στο τραπέζι των συζητήσεων ενόψει εκλογών αρκετά κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Η ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου μετώπου απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ έχει κινητοποιήσει αρκετούς στη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι στις κλειστές συσκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα το επόμενο διάστημα.

Σ' αυτή τη συζήτηση δεν είναι λίγοι αυτοί που θέτουν εκ νέου τον προβληματισμό μήπως έχει έρθει η ώρα για τη δημιουργία μίας «γαλάζιας Ελιάς», με αμφίπλευρη διεύρυνση, την ώρα που στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, όπως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, φέρονται να είναι υπέρμαχοι της αντεπίθεσης από τα δεξιά με εμβολισμό των ποσοστών της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Κλειδί στις εξελίξεις αυτές, αποτελεί η αντίδραση της πλευράς Καραμανλή, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει από εκείνους που σταθερά τονίζουν στους συνομιλητές τους πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να είναι η ανάκτηση του Κέντρου, το οποίο σήμερα παραμένει δίχως πολιτική έκφραση.


Πηγή : newsbomb.gr


Έρχεται ο φάκελος ασθενών στα νοσοκομεία! Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Βορίδης


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Όπως αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης , ιατρικό φάκελο για όλους τους νοσηλευθέντες στα δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να οργανώσουν άμεσα οι διοικήσεις των νοσοκομείων ώστε να είναι γνωστό το ιστορικό και όλα τα στοιχεία για τον καθένα ξεχωριστά.

Πρόκειται για έναν πλήρη φάκελο που θα περιλαμβάνει όλα τα ιατρικά δεδομένα, τις θεραπείες, τις ασθένειες και τις ημέρες παραμονής ώστε να είναι γνωστό ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το ΕΣΥ.

Στον φάκελο θα περιέχονται επίσης αναλυτικά στοιχεία για τη φαρμακευτική θεραπεία που θα ακολουθούν οι ασθενείς ώστε να είναι γνωστό και που κατευθύνονται τα φάρμακα των νοσοκομείων, ενώ θα διευκολύνεται και η αποθεραπεία σε μια πιθανή μετέπειτα νοσηλεία.

Ο φάκελος θα τεθεί σε εφαρμογή από το πρώτο τρίμηνο του 2015 και θα λειτουργήσει πιλοτικά σε νοσοκομεία. Μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει εφαρμοστεί σε όλα τα νοσοκομεία και πλέον  η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα γνωρίζει την κατάσταση των ασθενών σε όλη τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι οι τροικανοί ήταν κατηγορηματικοί να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τον φάκελο των ασθενών.



Πηγή : iatropedia.gr


Ωμός Ευρωπαϊκός εκβιασμός για την ελληνική έξοδο από το Μνημόνιο



Να κάνετε ότι ζητάει η τρόικα και να δεχτείτε τους όρους για την πιστωτική γραμμή πριν το τέλος του 2014 αλλιώς ξεχάστε την έξοδο από το Μνημόνιο και την εκταμίευση των δόσεων, είναι το μήνυμα που στέλνει στην Ελλάδα ο Κλάους Ρέγκλινγκ.
Ορόσημο για την Ελλάδα το τέλος του 2014 δηλώνει ο επικεφαλής του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ
Η διευθέτηση που προωθεί για την Ελλάδα το Eurogroup -με την παροχή από τον Eυρωπαϊκό Mηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ)- ενός προληπτικού πιστωτικού πλέγματος προστασίας από ενδεχόμενες αρνητικές διαθέσεις των αγορών το 2015- περνά μέσα από την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, δηλώνει ο επικεφαλής του ΕΜΣ , Κλάους Ρέγκλινγκ.
Διαφορετικά είπε θα πρέπει να επιστραφούν τα αδιάθετα ποσά του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενώ δεν θα εκταμιευτεί και η δόση 1,8 δισ. ευρώ από τον EFSF
Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πολίτης» ο κ. Ρέγκλινγκ θέτει το χρονοδιάγραμμα: «Αν όχι στο επόμενο Eurogroup, της 8ης Δεκεμβρίου, οπωσδήποτε μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία», δήλωσε.
Διαφορετικά, είπε, θα πρέπει να επιστραφούν τα αδιάθετα ποσά του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ δεν θα εκταμιευτεί και η δόση 1,8 δισ. ευρώ από τον EFSF. Σχολιάζοντας το θετικό σενάριο της επίτευξης συμφωνίας αναφέρει ότι «θα βελτιώσει σημαντικά τη ψυχολογία της αγοράς προς την Ελλάδα και θα ανοίξει το δρόμο για μια σταθερή και βιώσιμη ανάκαμψη».


Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ


Στο μισό πέφτουν τα πρόστιμα για τους συνταξιούχους που εργάζονται, ενώ λαμβάνουν σύνταξη.

Σύμφωνα με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας (10/11/2014) στη Βουλή, τα πρόστιμα θα μειωθούν κατά 50% για όσους συνταξιούχους εργάζονται.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα η ρύθμιση αφορά όσους συνταξιούχους εντοπιστούν να εργάζονται χωρίς να το έχουν δηλώσει.



Πηγή : newsbomb.gr


Μπαχάμες: Εννέα νεκροί μετά από πρόσκρουση ιδιωτικού τζετ σε γερανό


Ένα ιδιωτικό αεροσκάφος συγκρούστηκε την Κυριακή με ένα γερανό σε διεθνές αεροδρόμιο στις Μπαχάμες και συνετρίβη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 9 επιβαίνοντες, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας και της πολιτικής αεροπορίας της χώρας αυτής.
Ένας εκ των επιβατών ήταν ο επικεφαλής της εκκλησιαστικής οργάνωσης Faith Ministries, πάστορας Μάιλς Μανρό, ο οποίος αναμένετο να φτάσει στο νησί Γκραντ Μπαχάμα προκειμένου να λάβει μέρος σε εκκλησιαστική διάσκεψη, ανακοίνωσαν οι αρχές. Ο Μανρό συνοδευόταν από τη σύζυγό του, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο πηγές.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος Learjet εξερράγη κατά την πρόσκρουση με τον γερανό και ενώ βρισκόταν στη διαδικασία προσγείωσης στο διεθνές αεροδρόμιο.

Το τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.



Πηγή : ethnos.gr


ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ


Από σήμερα Δευτέρα (10/11/2014) θα μπορούν οι οφειλέτες των Ταμείων να υποβάλλουν αίτηση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, μετά την υπογραφή της σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Παρά τις απαιτήσεις των δανειστών για απόσυρση της ψηφισμένης από τη Βουλή τροπολογίας για τις 100 δόσεις, η ρύθμιση τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή.
Το ποσοστό της έκπτωσης επί των νομίμων προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων, (όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί στις 31/12/12), κυμαίνεται από 100% στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής των οφειλών και φθάνει έως 20% στην περίπτωση που η οφειλή ρυθμιστεί στις 100 δόσεις.
Προβλέπεται ακόμη, η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης επανένταξης στη ρύθμιση, για μια μόνο φορά, σε περιπτώσεις απώλειάς της για λόγους ανωτέρας βίας.
Λαμβάνεται επίσης μέριμνα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ίση μεταχείριση μεταξύ των οφειλετών που υπήχθησαν στη ρύθμιση της Νέα Αρχής του Ν.4152/2013, όπως ισχύει, και όσων υπαχθούν στη νέα ρύθμιση.
Η νέα ρύθμιση έχει εφαρμογή για κύριες οφειλές έως 1.000.000 ευρώ. Για ποσά κύριας οφειλής άνω του 1.000.000 ευρώ, παραμένουν σε ισχύ οι διατάξεις του προηγούμενου νόμου Νέα Αρχή (Ν.4152/2013).
Για την ένταξη στην παρούσα ρύθμιση απαιτείται μόνο η υποβολή της αίτησης υπαγωγής εκ μέρους του οφειλέτη.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων (όπου αυτή προβλέπεται) και η πιστοποιημένη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από την 1 Οκτωβρίου του 2014 και για όλους τους μήνες που προηγούνται από την υποβολή της αίτησης για τη ρύθμιση των οφειλών.
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση ορίζεται η τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου 2015.
Πώς καταβάλλονται οι δόσεις
Η πρώτη δόση καταβάλλεται έως την 21η του μήνα υποβολής της αίτησης υπαγωγής και εφόσον δεν είναι εργάσιμη την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την 21η κάθε μήνα και εφόσον δεν είναι εργάσιμη την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
Στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν:
Οφειλές σε όλα τα Ταμεία εκτός από το ΝΑΤ, που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες την 1/10/2014, και οφειλές οι οποίες έως την ίδια ημερομηνία, τελούν σε αναστολή διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου.
Με δεδομένο όμως ότι οι ασφαλιστικές εισφορές δεν καταβάλλονται στις ίδιες ημερομηνίες, σε όλα τα ταμεία, η εγκύκλιος αναφέρει ενδεικτικά ότι για το
Για το ΙΚΑ_ΕΤΑΜ, υπάγονται οφειλές έως και μισθολογικής περιόδου Αυγούστου 201, ενώ για τον ΟΑΕΕ: οφειλές έως και περιόδου Ιουλίου-Αυγούστου 2014.
Η πρώτη δόση καταβάλλεται έως την 21η του μήνα υποβολής της αίτησης υπαγωγής και εφόσον δεν είναι εργάσιμη την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την 21η κάθε μήνα και εφόσον δεν είναι εργάσιμη την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
«Με το νέο νόμο 4305/2014, θεσπίζεται ένα ευνοϊκό, δίκαιο και ευέλικτο σύστημα ρύθμισης οφειλών, που επιτρέπει την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών με σημαντικές εκπτώσεις σε πρόστιμα, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις που φθάνουν ως και την πλήρη απαλλαγή από αυτές», αναφέρει στην εγκύκλιο ο υπουργός Εργασίας.
«Επίσης», συνεχίζει, «εξασφαλίζεται η ίση μεταχείριση των οφειλετών που υπήχθησαν στη ρύθμιση της «νέας αρχής» του ν. 4152/2013 και ήταν συνεπείς, με τους υπαγόμενους στη νέα ρύθμιση, ενώ επιπλέον για όσους διατηρήσουν τη ρύθμιση της «νέας αρχής» του ν. 4152/2013, προβλέπεται το πρόσθετο ευεργέτημα της μείωσης των προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων, αναδρομικά από την ημερομηνία ένταξης στη ρύθμιση της Νέας Αρχής του Ν.4152/2013, κατά ποσοστό 20%».
Όσον αφορά στους οφειλέτες, οι οποίοι μέχρι την ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του παρόντος νόμου, έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση της Νέας Αρχής του Ν.4152/2013, και των οποίων η ρύθμιση είναι ενεργή, παρέχονται δύο επιλογές:
α) να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση για το υπόλοιπο της οφειλής τους, ενώ ταυτόχρονα θα υπόκεινται αναδρομικά από 1.1.2013 σε επιτόκιο 4,56% και θα τύχουν αναδρομικά από την ένταξή τους στην προηγούμενη ρύθμιση των εκπτώσεων της νέας ρυθμίσεως.
β) να διατηρήσουν τη ρύθμιση της Νέας Αρχής του Ν.4152/2013, ενώ ταυτόχρονα θα υπόκεινται αναδρομικά από 1.1.2013 σε επιτόκιο 4,56% και θα τύχουν αναδρομικά από την ένταξή τους στην προηγούμενη ρύθμιση (Νέα Αρχή) των εκπτώσεων της νέας ρυθμίσεως, καθώς και μια πρόσθετη μείωση 20% επί των προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων αναδρομικά από την ημερομηνία ένταξης στη ρύθμιση της Νέας Αρχής του Ν.4152/2013.
Με την υπαγωγή στη ρύθμιση και την πληρωμή της πρώτης δόσης, :χορηγείται στους υπόχρεους μηνιαίο πιστοποιητικό οφειλών, στο οποίο πιστοποιείται και το υπολειπόμενο ποσό οφειλής και το οποίο επέχει θέση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας.
Αναστέλλεται επίσης η ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων και αναβάλλεται η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε ή, εφόσον άρχισε η εκτέλεσή της, διακόπτεται. Αναστέλλεται τέλος η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων. Αν ο οφειλέτης απωλέσει το ευεργέτημα της ρύθμισης, τα μέτρα που έχουν ανασταλεί συνεχίζονται.
Πότε χάνεται η ρύθμιση
Η ρύθμιση απώλλυται, όταν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα, τις τρέχουσες εισφορές και τις προβλεπόμενες δόσεις της ρύθμισης.
Σε περίπτωση απώλειας της ρύθμισης καθίσταται απαιτητό το σύνολο του υπολοίπου της οφειλής και των προηγούμενων προσαυξήσεων και τόκων, τα οποία αναβιώνουν αναδρομικά, ενώ το υπόλοιπο της κύριας οφειλής υπολογίζεται εκ νέου από 1.1.2013 με το ετήσιο επιτόκιο που καθορίζεται από το νόμο της ρύθμισης «Νέα Αρχή». Με το ίδιο επιτόκιο βαρύνονται και οι εκπρόθεσμες εισφορές.
Κατ΄εξαίρεση, ο οφειλέτης δεν εκπίπτει της ρύθμισης στις περιπτώσεις για τις οποίες, ενώ καταβάλλει τις τρέχουσες εισφορές:
α) δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα μέχρι δύο δόσεις ανά έτος προγράμματος ρύθμισης (για χρονικό διάστημα μέχρι ενός μηνός η κάθε δόση)
ή
β) δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα μία δόση της ρύθμισης ανά έτος προγράμματος ρύθμισης, για χρονικό διάστημα μέχρι δύο μηνών.
Ειδικότερα, σε περιπτώσεις απώλειας της ρύθμισης για λόγους ανωτέρας βίας ο οφειλέτης δύναται εντός δυο μηνών από την απώλεια να υποβάλει άπαξ αίτηση επανένταξής του στη ρύθμιση με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και αριθμό δόσεων που απομένει.
Συμψηφισμοί
α) Ο συμψηφισμός ΦΠΑ και Φόρου Εισοδήματος με ασφαλιστικές οφειλές (περ.2, Υποπαρ.ΙΑ.2, παρ.ΙΑ, αρθ. Πρώτο του Ν.4254/2014) εφαρμόζεται για οφειλές που υπάγονται στη νέα ρύθμιση, μέχρι του ποσού που αντιστοιχεί έως το 1/7 των υπολειπόμενων δόσεων. Στην περίπτωση εφαρμογής των διαδικασιών συμψηφισμού εξοφλούνται κατά προτεραιότητα οι τελευταίες δόσεις.
β) Οι παρακρατήσεις διενεργούνται μέχρι του ύψους οφειλών που αντιστοιχούν στις ετήσιες ασφαλιστικές εισφορές του οικείου φορέα. Στην περίπτωση που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν ρυθμιστεί κατά τη διαδικασία παρακράτησης εξοφλούνται κατά προτεραιότητα οι τελευταίες δόσεις.
γ) Το ποσόν της οφειλής που συμψηφίζεται ή παρακρατείται τυγχάνει απαλλαγής επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής σε ποσοστό ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά διαμορφώνεται μετά τον συμψηφισμό ή την παρακράτηση.
Πού υποβάλλονται οι αιτήσεις
Για τις οφειλές που έχουν μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ οι αιτήσεις υποβάλλονται απευθείας στα κατά τόπο αρμόδια Περιφερειακά ΚΕΑΟ. Για τις λοιπές οφειλές του ΙΚΑ_ΕΤΑΜ, δεδομένου ότι διενεργείται μηνιαίως ο έλεγχος των εισφορών οι οποίες έχουν δηλωθεί και καταβληθεί στις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) η αίτηση για ρύθμιση υποβάλλεται απευθείας στο κατά τόπο αρμόδια Περιφερειακά ΚΕΑΟ και στις ταμειακές υπηρεσίες των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.


Πηγή : newsbomb.gr