Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Έτσι εξαπλώθηκε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη συγκλονιστικό video

 


Τον δικό της καιρό, εμφανίζοντας ακραία συμπεριφορά πυρός, δημιούργησε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη, εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές της Αττικής, προκάλεσε πολλές καταστροφές και έκανε την ατμόσφαιρα στο Λεκανοπέδιο αποπνικτική.

Από τις καταγραφές, σύμφωνα με τους επιστήμονες του meteo, προέκυψε πως η πυρκαγιά πιθανόν εκδηλώθηκε αρχικά σε πυκνόφυτη δασική έκταση.

Από την εξέταση των στοιχείων που έχει στη διάθεση του το ΕΑΑ - meteo.gr, προκύπτουν ορισμένα προκαταρκτικά συμπεράσματα:

- Η πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης ανέπτυξε ακραία συμπεριφορά πυρός εξαιτίας της πυκνής και εξαιρετικά ξηρής διαθέσιμης καύσιμης ύλης ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης ανομβρίας, του καύσωνα των τελευταίων ημερών και των κακοκαιριών του χειμώνα (Ιανός, Μήδεια).

- Η εξάπλωση των μετώπων της πυρκαγιάς φαίνεται ότι καθοδηγήθηκε κύρια από τον καιρό που δημιούργησε η ίδια η φωτιά και λιγότερο από τον συνοπτικό άνεμο.

- Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε ζώνη μίξης οικιστικών και δασικών περιοχών, οπότε και ανά περιοχές αυξήθηκε το θερμικό φορτίο λόγω της καύσης τεχνητών υλικών.

Το ΕΑΑ - meteo.gr προτίθεται να προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση των παραγόντων που συνετέλεσαν σε αυτή την ακραία πυρκαγιά, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που διαθέτει και εργαλεία όπως το προγνωστικό σύστημα IRIS 2.0, το οποίο είναι σε θέση να προσομοιώνει την εξάπλωση δασικών πυρκαγιών, λαμβάνοντας υπόψη του το γεγονός πως η φωτιά δημιουργεί το δικό της καιρό.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των πυρομετεωρολογικών συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή της δασικής πυρκαγιάς, τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του ΕΑΑ - meteo.gr δείχνουν βελτιωμένες συνθήκες ως νωρίς το πρωί σήμερα, με επιδείνωση όμως από νωρίς το μεσημέρι και προς το απόγευμα, οπότε και αναμένεται ενίσχυση των ανέμων.

Δείτε το video :





Σώθηκαν όλα τα άλογα στην Βαρυμπόμπη

 



Το τελευταίο άλογο από τα 5 που δεν είχε βρεθεί ήταν ο LYON. Και τα 5 άλογα είχαν χαθεί απο εχθές στην φωτιά, τα πρώτα 4 βρέθηκαν νωρίς το πρωί, ενώ το τελευταίο ο LYON βρέθηκε πρίν από λίγο είναι ασφαλής και πηγαίνει στο Μαρκόπουλο να βρεθεί με τα υπόλοιπα.



Στο Ολυμπιακό ιππικό κέντρο βρίσκονται αυτή την στιγμή ασφαλή 253 αθλητικά άλογα , 23 πονυ και 2 γαϊδουράκια !!!! 



ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες


 

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ο Δημοκρατικός Άντριου Κουόμο, «παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες», σύμφωνα με τα συμπεράσματα μιας ανεξάρτητης έρευνας που ζήτησε η δικαιοσύνη, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς.

«Η ανεξάρτητη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες και, με αυτές τις πράξεις του, παραβίασε την ομοσπονδιακή νομοθεσία και εκείνη της πολιτείας», διαβεβαίωσε η εισαγγελέας, διευκρινίζοντας πως μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν «πρώην και νυν» δημόσιοι υπάλληλοι της πολιτείας.

Η έκθεση της έρευνας αποδίδει στον Άντριου Κουόμο απρεπείς κινήσεις, «φιλιά και ανεπιθύμητες αγκαλιές», όπως και «ανάρμοστα σχόλια».

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, ο κυβερνήτης και το προσωπικό του «προχώρησαν, επίσης, σε αντίποινα σε βάρος τουλάχιστον μίας υπαλλήλου επειδή κατέθεσε», επισημαίνει σε ένα δελτίο τύπου το γραφείο της εισαγγελέως.

«Εντέλει, η εκτελεστική ομάδα του κυβερνήτη ευνόησε ένα τοξικό περιβάλλον εργασίας, που κατέστησε πιθανή την παρενόχληση και ένα εχθρικό εργασιακό κλίμα», προσθέτει το γραφείο.

Σύμφωνα με τη Λετίσια Τζέιμς, εναπόκειται στον ίδιο τον κυβερνήτη να «βγάλει συμπεράσματα» από την έρευνα.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν γνωρίζει εάν ο Κουόμο πρόκειται να παραιτηθεί, η εισαγγελέας απάντησε: «η απόφαση ανήκει στον κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Η έκθεση μιλάει από μόνη της».

Ωστόσο, ο Κουόμο διαβεβαίωσε πως δεν «άγγιξε ποτέ κάποιον με ανάρμοστο τρόπο ούτε προέβη σε ακατάλληλες σεξουαλικές προσεγγίσεις», μετά τη δημοσίευση μιας έκθεσης, που τον κατηγορεί ότι παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες τα τελευταία χρόνια.

«Πάνω απ’ όλα, θέλω να γνωρίζετε (…) ότι δεν άγγιξα ποτέ κανέναν με ανάρμοστο τρόπο ούτε προέβην σε ακατάλληλες σεξουαλικές προσεγγίσεις», τόνισε ο 63χρονος κυβερνήτης.

«Απλά δεν είμαι εγώ αυτό το άτομο και δεν υπήρξα ποτέ αυτό το άτομο», συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να παραιτηθεί, δείχνοντας να το αποκλείει, την ώρα που πολλά στελέχη από το κόμμα των Δημοκρατικών τον καλούν να εγκαταλείψει τη θέση του.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Σκουρλέτης για Πολάκη - Υγειονομικούς: Δεν μπορούν να ασκούν επάγγελμα αν δεν είναι εμβολιασμένοι


Οι υγειονομικοί δεν μπορούν να ασκούν το επάγγελμα τους και να έρχονται σε επαφή με ασθενείς δηλώνει ο Πάνος Σκουρλέτης δείχνοντας ευθέως και τον Παύλο Πολακη που συνεχίζει ακάθεκτος, με την ανοχή του Αλέξη Τσιπρα τις αναρτήσεις μέσω των οποίων αμφισβητεί τα εμβόλια και την αποτελεσματικότητά τους. 

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Σκουρλετης σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκε στην ανάγκη εμβολιασμού των υγειονομικών και όλων όσων εμπλέκονται στον χώρο της υγείας. Ερωτηθείς αν αυτό ισχύει και για τον Παύλο Πολάκη τόνισε ότι συμπεριλαμβάνει και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό υγείας που σημειωτέον έχει δηλώσει ανοιχτά πως δεν έχει εμβολιαστεί χαρακτηρίζοντάς μάλιστα τα εμβόλια πειραματικά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Και όχι μόνο. Ακόμη και χθες επιχείρησε να δώσει την εικόνα.με ανάρτησή του ότι τα εμβόλια.δεν είναι αποτελεσματικά έναντι του κορονοϊού μιλώντας και πάλι για φάρμακα και αλλες συμβουλές που δίνει ο ίδιος.

Επίσης, ο Παύλος Πολάκης έχει εμφανιστεί, μετά και τις επίσημες δηλώσεις του αναφορικά με την άρνησή του να εμβολιαστεί τουλάχιστον όπως ο ίδιος έχει πει, μέχρι το Φθινόπωρο, να κάνει αναρτήσεις μετά από χειρουργεία μαζί με συνάδελφους τους και χωρίς να φορά μάσκα.

Ο Πάνος Σκουρλετης τοποθετήθηκε ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλωτος έχει πει πως όσα λέει ο Πολάκης δεν είναι γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως μέχρι σήμερα ο Αλεξης Τσίπρας δεν έχει τολμήσει να επιπλήξει έστω τον στενό του συνεργάτη…Άλλωστε και ο ίδιος κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές και όσους έχουν αμφιβολίες ακόμη και.σήμερα.  Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι δεν ψήφισε ούτε την υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς και όσους εμπλέκονται στον τομέα φροντίδας ζητώντας να είναι η υποχρεωτικότητα… προαιρετική.


Πηγή : liberal.gr



Μητσοτάκης: Οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν - Τα σπίτια θα ξαναχτιστούν

 



Δηλώσεις μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη  έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.



Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και στους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Έγινε μία πολύ σημαντική δουλειά όλο το βράδυ, κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα. Αντιμετωπίσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Είναι οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές αυτές, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά δάση. Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα τω Θεώ μέχρι σήμερα, μέχρι στιγμής, δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής και ότι το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά. Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν. Από εδώ και στο εξής θα ξεκινήσει άμεσα η δουλειά της καταγραφής των ζημιών, τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με τον χρόνο θα ξαναγίνει, όμως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Έχουμε κάποιες μέρες ακόμα καύσωνα, μετά θα αρχίσουν οι άνεμοι, οπότε θα ζητήσω από όλες και από όλους να παραμείνουμε σε απόλυτη εγρήγορση έτσι ώστε η ζημιά που θα γίνει από εδώ και στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Και πάλι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και σε όλους, στο Πυροσβεστικό Σώμα, στην Αστυνομία, τους εθελοντές μας που με τόση αυταπάρνηση αντιμετώπισαν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.





Μείνετε σε όλο το λεκανοπέδιο σπίτι με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες

 



Ακριβώς στις 5 το πρωί της Τετάρτης (04/08/2021) στην σελίδα του στο facebook το Εθνικό Αστεροσκοπείο σήμανε συναγερμό για την κατάσταση της ατμόσφαιρας.

«4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων “Internet of Things”. Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου.

app-facebook
Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών
3 ώρες πριν

4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στις περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζετ...

Δείτε περισσότερα


81 δασικές πυρκαγιές στην επικράτεια - Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χυδαία έκαναν αντιπολίτευση

 


Κρίσιμες ώρες και εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες περνάει η χώρα τις τελευταίες ημέρες με τον καύσωνα. Το ακραίο καιρικό φαινόμενο των τελευταίων ημερών, η τυχαία από ανθρώπινο λάθος, η από έκρηξη πυλώνων της ΔΕΗ, η επειδή κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν για να κάνουν ζημιά στην Ελλάδα, έφερε τις επώδυνες συνέπειες που ζούμε σήμερα.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 81 δασικές πυρκαγιές στην επικράτεια.

Το παρήγορο είναι ότι ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ούτε ένα νεκρό, επειδή το κράτος λειτούργησε και είχε σαν πρώτο του μέλημα την ασφάλεια των πολιτών.

Μέσα στην καταστροφή, κάποιοι φαιδροί της αξιωματικής αντιπολίτευσης που περιμένουν οποιαδήποτε καταστροφή ειδικά εάν έχει και νεκρούς, έδειξαν το πόσο χυδαίοι είναι όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.

Η χυδαία ανάρτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ :



Ο βουλευτής μόλις κατάλαβε ότι η χυδαιότητα του προκάλεσε αντιδράσεις, κατέβασε την ανάρτηση.