Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Δείτε όλη την επίθεση του λευκού καρχαρία στον δύτη

 


Ο Τζίμι Πάρτινγκτον είναι επαγγελματίας αυτοδύτης και ειδικεύεται σε «συναντήσεις» με καρχαρίες στον ωκεανό.

Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ στο Discovery and discovery+, έχει μπει σε ένα κλωβό από πλεξιγκλάς, που επιπλέει στην ανοιχτή θάλασσα.

Οι κάμερες καταγράφουν την στιγμή που γύρω από τον κλωβό αρχίζει να κολυμπάει ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας. Το τεράστιο θαλάσσιο θηλαστικό δείχνει μεγάλη περιέργεια για τον κλωβό  στον οποίο βρίσκεται ο Τζίμι Πάρτινγκτον. Κάποια στιγμή απομακρύνεται, αλλά επιστρέφει και με ταχύτητα κινείται  προς τον κλωβό. Η στιγμή είναι σοκαριστική, αφού ο μεγάλος  λευκός καρχαρίας σπάζει τον κλωβό, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει τον αυτοδύτη.







Νέα αθλιότητα Τσίπρα, με μόλις 4 ημέρες covid βγήκε χωρίς μάσκα για να εξαπατήσει για δήθεν 200 σπίτια καμένα

 


Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ «έσπασε» ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εμφάνιση του στο Προεδρικό Μέγαρο, και κατά την εμφάνιση του στα καμένα της Πεντέλης, στην προσπάθεια του να εξαπατήσει τους πολίτες λέγοντας ψέματα για δήθεν 200 σπίτια καμένα, μέχρι να διαψευστεί από τον Δήμαρχο Πεντέλης και να ακούσει την αλήθεια για μόλις 3-4 σπίτια.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε πως ο Τσίπρας, ο οποίος είχε ανακοινώσει πως ήταν θετικός για δεύτερη φορά στον κορωνοϊό, θα έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα και παρ' όλα αυτά εμφανίστηκε στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και μάλιστα χωρίς μάσκα.

Ο Αλέξης Τσίπρας στις 20 Ιουλίου, μόλις 4 ημέρες πρίν είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι νόσησε για δεύτερη φορά από κορωνοϊό.

Στην εκπομπή παρενέβη το απόλυτο τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος Τύπου, Νάσος Ηλιόπουλος, o οποίος δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε αρνητικό PCR από το Σάββατο. Μάλιστα, το δημοσιοποίησε λίγο αργότερα ζωντανά στο OPEN.

O ακροαριστερός Ηλιόπουλος, που έχει ξεφτιλιστεί με δηλώσεις του πολλές φορές, κάλεσε τον υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη, καθώς, όπως είπε, είτε αγνοεί τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είτε «επέλεξε να λειτουργήσει σαν ακροδεξιό τρολ».

Στη συνέντευξή του στο OPEN ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να παραμείνει πέντε ημέρες σε απομόνωση και κατόπιν να κυκλοφορεί με μάσκα για τις επόμενες πέντε ημέρες, και όχι να κυκλοφορεί στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς μάσκα στις 24 Ιουλίου.

«Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφείς: υπάρχουν πέντε μέρες απομόνωσης, που δεν μετράει η πρώτη μέρα, ο κ. Τσίπρας ήταν στην 4η μέρα στις 24 Ιουλίου, αν δεχτούμε ότι νόσησε την προηγούμενη μέρα, ήταν στην 5η μέρα. Θα έπρεπε να είναι πέντε μέρες καραντίνα γιατί δεν έχει κανένα νόημα αν έχεις θετικό ή αρνητικό τεστ. Βρέθηκε με μάσκα KN(95) στις πυρκαγιές (σ.σ. στις περιοχές όπου επλήγησαν) και το απόγευμα ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο εν μέσω περιόδου που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα ή αν είχε ολοκληρώσει την καραντίνα θα έπρεπε να κυκλοφορεί με μάσκα», δήλωσε.

«Είτε έπρεπε να είναι σε καραντίνα, άρα την "έσπασε", είτε έπρεπε να φοράει μάσκα και δεν το έκανε», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.



Η λάθος συνδεσμολογία της εκρηκτικής ύλης από αντιεξουσιαστές τρομοκράτες γλίτωσαν τα χειρότερα

 



Επαναλαμβάνουμε ότι η δικαιοσύνη έχει στοχοποιηθεί, από αριστερούς, ακροαριστερούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να γίνει στόχος ακροαριστερών κακοποιών. 

Ευτυχώς ένα λάθος στη συνδεσμολογία απέτρεψε το μεγάλο χτύπημα τα ξημερώματα της Κυριακής στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, από εκρηκτικά που πήγαν να πυροδοτήσουν σύντροφοι αντιεξουσιαστές που θέλουν να γίνουν τρομοκράτες, και εκτελούν εντολές συγκεκριμένων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, η έκρηξη του μηχανισμού, που είχε τοποθετηθεί τα ξημερώματα της Κυριακής στα δικαστήρια, απετράπη επειδή υπήρχε λάθος στην συνδεσμολογία.

Μάλιστα, ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρει ότι λόγω του λάθους απετράπη μακελειό.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που μαζί με την Κρατική Ασφάλεια επιχειρούν να βάλουν «φρένο» σε μια ενδεχόμενη τρομοκρατική αναβάθμιση των ενεργειών «αλληλεγγύης» στο αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας, «τοξοβόλου» Γιάννη Μιχαηλίδη.

Όπως διαπιστώθηκε, από την ενεργοποίηση είχε σκάσει μόνο ο πυροκροτητής, ενώ δεν είχε προκληθεί έκρηξη λόγω λάθους συνδεσμολογίας. Το καμένο σακίδιο και τα υπολείμματα του μηχανισμού έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για διερεύνηση.

Οι αξιωματικοί που ερευνούν το περιστατικό διακρίνουν ομοιότητες με την επίθεση με μασούρι δυναμίτιδας που είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου στη ΔΟΥ Αμαρουσίου. Την ευθύνη είχαν αναλάβει οι αυτοαποκαλούμενοι «Εμπρακτα Αλληλέγγυοι Αναρχικοί» με κείμενο που δημοσίευσαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μάλιστα, τα μέλη της αναρχικής ομάδας ανέφεραν στην ανάρτησή τους ότι χρησιμοποίησαν δύο κιλά εκρηκτικής ύλης.

Παράλληλα, όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη της Ασφάλειας, οι άγνωστοι δράστες για πρώτη φορά προχώρησαν σε προειδοποιητικό τηλεφώνημα πριν την επίθεση, κάτι που δεν είχε συμβεί σε αντίστοιχες πρόσφατες ενέργειες από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μάλιστα, όπως τονίζουν, είναι αξιοσημείωτο ότι ο ένας δράστης τοποθέτησε και ενεργοποίησε το μηχανισμό και ένας δεύτερος ανέλαβε τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.



Σε 389 έλεγχους οχημάτων βεβαιώθηκαν 277 παραβάσεις, αφαιρέθηκαν 62 άδειες οδήγησης, 40 άδειες κυκλοφορίας

 



Στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 17 έως 24 Ιουλίου 2022, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 389 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 277 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.



Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:


115 για υπερβολική ταχύτητα

30 για μη χρήση κράνους

8 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

5 για οδήγηση στερούμενοι άδεια ικανότητας

3 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

5 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

1 για παραβάσεις θορύβων

3 για επίδειξη ικανοτήτων

1 για αντικανονικούς ελιγμούς

3 για χρήση κινητού τηλεφώνου

103 για λοιπές παραβάσεις

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 62 άδειες ικανότητας οδήγησης, 40 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων και 12 ζεύγη πινακίδων.

Τέλος, μεταφέρθηκε 1 όχημα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση σε όλη την Αττική.



Δεν έχει τέλος η ξεφτίλα της Έλενας Ακρίτα - Συγκρίνει πολιτικό με διάσημη ηθοποιό σε ρόλο πόρνης

 



Νέα ξεφτίλα από την Έλενα Ακρίτα που μας έχει συνηθίσει να ξεφτιλίζεται κάνοντας άστοχες και προκλητικές αναρτήσεις.

Μια ακραία επίθεση στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου έκανε η Έλενα Ακρίτα, με αφορμή την εμφάνισή της στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ βρέθηκε ανάμεσα στους καλεσμένους στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, το βράδυ της Κυριακής, για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Φορούσε μια μακριά κόκκινη τουαλέτα, η οποία στάθηκε αφορμή για την αδιανόητη επίθεση της Έλενας Ακρίτα.

Η Έλενα Ακρίτα έκανε μια πρώτη ανάρτηση γεμάτη Συριζαίικη ξεφτίλα και προσβλητικό χαρακτηρισμό για την κυρία Ασημακοπούλου. «...ευρωβουλεύτρια της ΝΔ ντυμένη παραλιακή πίστα των 80s», έγραψε.

«Αριστερά διαπρεπής μουσικός προσέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο ΠΡΙΝ την δεξίωση, ως εργαζόμενος και όχι ως καλεσμένος (στα σχόλια η απάντηση του κ. Ιωάννη Στρατάκη). Δεξιά, ευρωβουλεύτρια της ΝΔ ντυμένη παραλιακή πίστα των 80s. Βρες το λάθος», έγραψε η Έλενα Ακρίτα.

Αριστερά διαπρεπής μουσικός προσερχεται στο Προεδρικό Μέγαρο ΠΡΙΝ την δεξίωση, ως εργαζόμενος και όχι ως καλεσμένος (στα σχόλια η απάντηση του κ. Ιωάννη Στρατακη).
Δεξιά, ευρωβουλευτρια της ΝΔ ντυμένη παραλιακή πίστα των 80s.
Βρες το λάθος.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται
4,5 χιλ.
46
259

Λίγο μετά για να ολοκληρώσει την κακία και την ξεφτίλα επανήλθε στο θέμα με νέα ανάρτηση: «Pretty woman, walkin' down the street» [Όμορφη γυναίκα περπατάει στο δρόμο] έγραψε, συγκρίνοντας την ευρωβουλευτή της ΝΔ με την Τζούλια Ρόμπερτς από την ταινία Pretty Woman, όπου υποδυόταν μία συνοδό. 

Pretty woman, walkin' down the street

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
1,4 χιλ.
52
55


Μήνυση Ανδρουλάκη για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του στο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 



Στην Εισαγγελία του Α.Π., ο Ανδρουλάκης ανέφερε πως κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, καθώς, πριν από λίγες ημέρες, ενημερώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι έγινε απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Σημειώνεται ότι στους 200 και πλέον ελέγχους κινητών ευρωβουλευτών που έχουν διεξαχθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήταν η πρώτη περίπτωση που διαπιστώθηκε απόπειρα μόλυνσης προσωπικής τηλεφωνικής συσκευής. 

Εκτός της μηνυτήριας αναφοράς που κατατέθηκε σήμερα στον κ. εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για το θέμα έχουν ενημερωθεί με επιστολές η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Vera Jourova ο αρμόδιος Επίτροπος κ. DidierReynders η Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας κα IratxeGarcia Perez, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Roberta Metsola και μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus και αντίστοιχου κατασκοπευτικού λογισμικού παρακολούθησης.

Αναλυτικά η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Μετά από την αποκάλυψη των σκανδάλων παρακολούθησης με το λογισμικό «Πήγασος», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημιούργησε μία Ειδική Υπηρεσία, μέσω της οποίας οι Ευρωβουλευτές θα μπορούσαν να ελέγχουν τις τηλεφωνικές τους συσκευές για τυχόν μολύνσεις από παράνομα λογισμικά παρακολούθησης. Θυμίζουμε ότι το Πήγασος είναι κακόβουλο λογισμικό που ανήκει στην κατηγορία των λογισμικών κατασκοπείας. Έχει σχεδιαστεί, για να εισβάλει σε συσκευές, χωρίς να ειδοποιείται ο χρήστης, να συγκεντρώνει ό,τι πληροφορίες θέλει και μετά να εξαφανίζεται.

Στις 28 Ιουνίου 2022, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε χρήση αυτής της υπηρεσίας του Κοινοβουλίου για προληπτικούς λόγους. Από τον πρώτο έλεγχο που έγινε στην συσκευή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, φάνηκε η παρουσία ύποπτου συνδέσμου (link) που συνδέεται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator. Το Predator είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης που προσφέρει στον χειριστή του πλήρη και διαρκή πρόσβαση στη συσκευή του στόχου. Το Predator επιτρέπει στον χειριστή να κάνει εξαγωγή μυστικών κωδικών [passwords], αρχείων, φωτογραφιών, ιστορικού περιήγησης στο διαδίκτυο, επαφών καθώς επίσης και δεδομένων ταυτότητας (όπως πληροφορίες για την κινητή συσκευή). Το Predator μπορεί να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης [screen captures], να καταγράφει τις καταχωρήσεις του χρήστη [στο κινητό του], καθώς επίσης μπορεί να ενεργοποιεί το μικρόφωνο και την κάμερα της συσκευής. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους επιτιθέμενους να παρακολουθούν οποιαδήποτε ενέργεια πραγματοποιείται μέσω συσκευής ή κοντά σε αυτήν, όπως τις συνομιλίες που γίνονται μέσα σε ένα δωμάτιο. Το Predator επιτρέπει επίσης στον χειριστή του να καταγράφει γραπτά μηνύματα που αποστέλλονται ή λαμβάνονται (συμπεριλαμβανομένων αυτών που στέλνονται μέσω “κρυπτογραφημένων εφαρμογών”) καθώς επίσης απλών και VoIP τηλεφωνικών κλήσεων (συμπεριλαμβανομένων τηλεφωνικών συνομιλιών μέσω “κρυπτογραφημένων” εφαρμογών).

Ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο ασφαλείας του Κοινοβουλίου το οποίο και ενεργοποιήθηκε αμέσως, δημιουργήθηκε ένα αντίγραφο της συσκευής, ώστε να διενεργηθεί ένας πιο λεπτομερής έλεγχος της. Στη συνέχεια, μετά από πρόταση των αρμοδίων υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διεξήχθη συμπληρωματικός έλεγχος στη συσκευή του κ. Ανδρουλάκη. Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων αυτών, οι υπηρεσίες του Κοινοβουλίου συνέταξαν την σχετική Έκθεση την οποία παρέδωσαν στον κ. Ανδρουλάκη τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται εκεί, ο κ. Ανδρουλάκης έλαβε γραπτό μήνυμα στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, λίγο διάστημα δηλαδή πριν την έναρξη των εσωκομματικών διαδικασιών, στη συσκευή του το οποίο τον καλούσε να πατήσει ένα συγκεκριμένο σύνδεσμο, ο οποίος σύμφωνα με έκθεση του Citizens Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο χρησιμοποιείται ως δόλωμα για την εγκατάστασή του λογισμικού παρακολουθήσεων Predator στο κινητό του στόχου. Το μήνυμα έγγραφε επακριβώς: «Να δούμε λίγο σοβαρά το θέμα φίλε, έχουμε να κερδίσουμε.» και ακολουθούσε ο σύνδεσμος, ο οποίος ήταν παραποίηση ιστοσελίδας η οποία υπάρχει και λειτουργεί κανονικά. Αν και το μήνυμα φαίνεται να διαβάστηκε μία ώρα μετά τη λήψη του, το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν πάτησε ποτέ το λινκ, είναι αυτό που φαίνεται να τον γλύτωσε από τα χειρότερα. Υπήρξε δηλαδή απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, που αποτράπηκε χάρις την πρόνοια του κ. Ανδρουλάκη να μην ακολουθήσει το σύνδεσμο που θα παγίδευε το τηλέφωνό του. Σημειώνεται ότι στους 200 και πλέον ελέγχους κινητών Ευρωβουλευτών που έχουν διεξαχθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήταν η πρώτη περίπτωση που διαπιστώθηκε απόπειρα μόλυνσης προσωπικής τηλεφωνικής συσκευής. Τεχνικοί σύμβουλοι δεν αποκλείουν εξάλλου την ακρόαση με άλλα συστήματα που δεν αφήνουν ίχνη.

Εκτός της μηνυτήριας αναφοράς που κατατέθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για το θέμα έχουν ενημερωθεί με επιστολές η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Vera Jourova ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Didier Reynders η Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας κα Iratxe Garcia Perez, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Roberta Metsola και μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus και αντίστοιχου κατασκοπευτικού λογισμικού παρακολούθησης.

Πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση απόπειρας παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών στην Ελλάδα. Δεν επιχειρήθηκε να θιγεί μόνον η ιδιωτικότητα του κ. Ανδρουλάκη και το απόρρητο των επικοινωνιών του, που κατά το Σύνταγμα είναι απόλυτα απαραβίαστο. Επιχειρήθηκε να θιγεί και η πολιτική δραστηριότητά του και κατ’ επέκταση διακυβεύεται η ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όσοι κυνηγούν τον κ. Ανδρουλάκη (predator=κυνηγός) επιδίωξαν όχι απλώς να ακούν τις κλήσεις και τα μηνύματα του, αλλά επιπλέον να μετατρέψουν τη συσκευή του κ. Ανδρουλάκη σε μέσο διαρκούς παρακολούθησής του.

Επιβάλλεται η άμεση λήψη δράσης από όλα τα αρμόδια όργανα για την εύρεση όσων επιχείρησαν αυτήν την ωμή προσπάθεια παγίδευσης του σημερινού Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας. Τα πολιτικά κόμματα και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους για την κάθαρση σε αυτήν την υπόθεση.



Δώσε "θάρρος στον χωριάτη" λέει ο λαός μας - Πήρε φόρα ο Στρατάκης επειδή στήριξαν το λάθος

 



Αφού δεν κατάλαβε ο ίδιος ότι δεν είναι όλες οι ημέρες ίδιες, και δεν πας παντού με την παντόφλα και την βερμούδα σου, και αφού τον υπερασπίστηκαν αρκετοί που συμπάθησαν την ανάρτηση που έκανε, ο Στρατάκης είπε να το εκμεταλλευτεί και να το χαλάσει.

Αντί να απολαύσει ότι η ξεφτίλα, γιατί για ξεφτίλα πρόκειται και για προσβολή της ημέρας, είχε ανέλπιστους υποστηρικτές, ο Στρατάκης επανήλθε για να δείξει ότι τελικά δεν πρέπει να δίνεις "θάρρος στον χωριάτη".

Συνέχεια στη συζήτηση που άναψε χθες στα social media δίνει ο μουσικός Ιωάννης Στρατάκης, ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από την εμφάνιση με σαγιονάρες και βερμούδα στο προεδρικό μέγαρο.

Σε μια νέα του ανάρτηση, ο Ιωάννης Στρατάκης δείχνει να ειρωνεύεται όσους αντέδρασαν στην ατημέλητη εμφάνισή του, αναφέρεται στην «πέτρα του σκανδάλου», δηλαδή τη σαγιονάρα που φορούσε και ανεβάζει και μια φωτογραφία της. Μάλιστα με ειρωνική διάθεση ο ίδιος σατιρίζει τις αντιδράσεις λέγοντας πως θέλει να «εξαργυρώσει» την αναγνωρισιμότητα που του έδωσε η υπόθεση με την ίδρυση του… «κόμματος της Σαγιονάρας»

«Ἰδού! ἰδού ἡ πέτρα τοῦ σκανδάλου. Ἦλθε ἡ ὥρα νὰ ἐξαργυρώσω τὴν τόση προσοχὴ τοῦ Ἑλλαδικοῦ κοινοῦ, ἀνακοινῶν τὴν ἵδρυσιν τοῦ κόμματος τῆς Σαγιονάρας. Ἡ Νίκη εἶναι δική μας! Ἐλᾶτε κάλπες, θὰ βαδίσωμεν γιὰ ἄλλην μιὰν φορά τὴν ὁδόν τῆς ἐθνικῆς παλινορθώσεως. Τρέμετε ἀντίπαλα δέη!».

app-facebook
Ioannis Stratakis
9 ώρες πριν

Ἰδού! ἰδού ἡ πέτρα τοῦ σκανδάλου.
Ἦλθε ἡ ὥρα νὰ ἐξαργυρώσω τὴν τόση προσοχὴ τοῦ Ἑλλαδικοῦ κοινοῦ, ἀνακοινῶν τὴν ἵδρυσιν τοῦ κόμματος τῆς Σαγιονάρας.
Ἡ Νίκη εἶναι δική μας! Ἐλᾶτε κάλπες, θὰ βαδίσωμεν γιὰ ἄλλην μιὰν φορά τὴν ὁδόν τῆς ἐθνικῆς παλινορθώσεως.
Τρέμετε ἀντίπαλα δέη!

409
85
73


Παρουσιάστηκε το νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ)

 



«Το πιο σημαντικό στοιχείο του νέου συστήματος είναι η έννοια του “ατομικού κουμπαρά”, και ο ίδιος ο νέος θα έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον να επιδιώξει να μην εργαστεί καθόλου στην γκρίζα οικονομία», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση που είχε με εργαζόμενους νέους στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όπου παρουσιάστηκε το νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), το οποίο θα διασφαλίσει υψηλότερες συντάξεις για τη νέα γενιά.

«Με το νέο σύστημα το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας ο κάθε νέος ο οποίος θα εργάζεται έστω και μία ώρα ανασφάλιστος θα γνωρίζει ότι χάνει εισφορές από τον δικό του “ατομικό κουμπαρά”, οι οποίες προστιθέμενες θα του επιτρέψουν μετά από αρκετές δεκαετίες, όταν θα βγει στη σύνταξη, να έχει μία επικουρική σύνταξη πολύ καλύτερη από αυτήν την οποία θα είχε», προσέθεσε ο Πρωθυπουργός, εξηγώντας το ισχυρό αντικίνητρο κατά της αδήλωτης απασχόλησης που προσφέρει το νέο σύστημα κεφαλαιοποιητικής επικουρικής ασφάλισης.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το νέο σύστημα «ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να βλέπει μέσα από την εφαρμογή MyTEKA αυτόν τον κουμπαρά να γεμίζει μήνα-μήνα, χρόνο-χρόνο», χάρη και στη διαφανή ψηφιακή υποδομή που επιτρέπει στους ασφαλισμένους να ελέγχουν συνεχώς τον «ατομικό κουμπαρά» τους.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε επίσης τη σημασία ενός συστήματος που ανταποκρίνεται στις χρόνιες δημογραφικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες. «Οι εργαζόμενοι οι οποίοι υποστηρίζουν τις συντάξεις της προηγούμενης γενιάς, διαρκώς μειώνονται, ο πληθυσμός σε όλες τις Δυτικές χώρες γηράσκει και υπάρχουν λιγότεροι αναδιανεμητικοί πόροι για να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν το σύστημα ασφάλισης των προηγούμενων γενιών», ανέφερε.

«Άρα, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία αυτού του συστήματος είναι ακριβώς ότι γεννά πόρους οι οποίοι πια ανήκουν στους ίδιους τους ασφαλισμένους. Η εισφορά, δηλαδή, του ασφαλιζόμενου δεν κατευθύνεται για να χρηματοδοτήσει τη σύνταξη του πατέρα ή του παππού ως προς την επικουρική ασφάλιση πάντα, διότι ως προς την κύρια ασφάλιση το σύστημα παραμένει αναδιανεμητικό», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το κράτος εγγυάται τις εισφορές κάθε ασφαλισμένου, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος απώλειας. «Έχεις την εγγύηση ότι τα λεφτά σου δεν θα χαθούν. Πολύ σημαντικό. Ένας ιδιώτης αποταμιευτής μπορεί να μην την έχει, αυτό νομίζω ότι θα δημιουργήσει μια σωστή κουλτούρα επενδύσεων», είπε ο Πρωθυπουργός.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέσσερις νέοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις συνέπειες της «μαύρης» εργασίας στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα αλλά και για τους κινδύνους που εγείρει η σημερινή ηλικιακή σύνθεση του εργατικού δυναμικού όσον αφορά τη διασφάλιση της σύνταξής τους στο μέλλον. Τόνισαν επίσης τη σημασία της απρόσκοπτης ψηφιακής πρόσβασης στον «ατομικό κουμπαρά» αλλά και την ανάγκη να αποκτήσουν οι νέοι βασικές γνώσεις όσον αφορά τα επενδυτικά προϊόντα και τις στρατηγικές που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν με τους πόρους που θα έχουν στη διάθεσή τους.

ΤΕΚΑ – Το σύστημα επικουρικής ασφάλισης για τους νέους, με «ατομικό κουμπαρά» και διασφάλιση υψηλότερων συντάξεων

Η μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης, που αφορά τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και στη συνέχεια θα περιλάβει, σε εθελοντική βάση, τους εργαζόμενους έως 35 ετών, αποβλέπει στη διασφάλιση υψηλότερων συντάξεων για τη νέα γενιά, την αντιμετώπιση των συνεπειών του δημογραφικού προβλήματος, την τόνωση της αναπτυξιακής δυναμικής της οικονομίας και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των νεότερων απασχολούμενων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Σε αντίθεση με το υφιστάμενο διανεμητικό σύστημα, όπου οι εισφορές των νέων διοχετεύονται στην πληρωμή των συντάξεων των σημερινών συνταξιούχων, το ΤΕΚΑ φροντίζει για την αποταμίευση και επένδυση των επικουρικών ασφαλιστικών κρατήσεων μέσω του «ατομικού κουμπάρα» κάθε ασφαλισμένου.

Δημιουργείται κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο αποθεματικό που, μέσω ποικίλων επενδύσεων και ανάλογα με το επενδυτικό προφίλ που επιλέγει ο κάθε δικαιούχος, θα μεγεθύνει τα οφέλη των ασφαλισμένων σε βάθος του εργασιακού τους βίου. Το σύστημα παρέχει ταυτόχρονα θετικά αντικίνητρα κατά της αδήλωτης εργασίας, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν προσωπικό όφελος να μην χάνουν εισφορές οι οποίες θα προστεθούν στον «ατομικό κουμπαρά» τους.

Η εμπειρία πολλών χωρών δείχνει ότι μακροπρόθεσμα τα κεφαλαιοποιητικά συστήματα εξασφαλίζουν υψηλότερες συντάξεις από τα διανεμητικά. Επιτρέπουν παράλληλα τη συγκρότηση μεγάλου αποταμιευτικού κεφαλαίου που διοχετεύεται σε επενδύσεις, προς όφελος ολόκληρης της οικονομίας.

Το ΤΕΚΑ είναι δημόσιο ταμείο. Το κράτος εγγυάται πως, σε κάθε περίπτωση, όταν συνταξιοδοτηθούν οι ασφαλισμένοι του κεφαλαιοποιητικού συστήματος θα λάβουν κατ’ ελάχιστο τις εισφορές τους, λαμβάνοντας υπόψη και τον πληθωρισμό.


Επιπλέον, το σύστημα είναι διαφανές, επιτρέποντας στους ασφαλισμένους να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή ηλεκτρονικά, μέσω υπολογιστή ή εφαρμογής, τους πόρους που συσσωρεύονται στον «ατομικό κουμπαρά» τους. Δεν θίγει τις συντάξεις όσων έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί, ούτε επηρεάζει τον τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων των ασφαλισμένων που παραμένουν στο ισχύον διανεμητικό σύστημα.

«Οι “ατομικοί κουμπαράδες” για τους νέους, στις επικουρικές συντάξεις, είναι μια ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση. Είναι ένα άνοιγμα του κράτους προς τους νέους, ιδιαίτερα τους νέους εργαζομένους. Μία μεταρρύθμιση που σε κάθε περίπτωση αξίζει στους νέους, οι οποίοι αισθάνονται ότι το πολιτικό σύστημα δεν δίνει την απαραίτητη προσοχή στις ανησυχίες τους. Σήμερα πια 50 χιλιάδες νέοι έχουν ήδη ενταχθεί στο νέο σύστημα. Και αν και μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζουμε ότι θα έχουν ενταχθεί περίπου 80 χιλιάδες, πολύ ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα συμβεί από 1η Ιανουαρίου του 2023, οπότε θα ξεκινήσουν να εντάσσονται εθελοντικά και οι υπόλοιποι νέοι έως 35 ετών», τόνισε κατά την παρουσίαση του νέου συστήματος ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

«Η ίδρυση του δημόσιου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) αποτελεί μια μεταρρυθμιστική παρέμβαση της κυβέρνησης με επίκεντρο τη νέα γενιά. Η μετατροπή της επικουρικής ασφάλισης από διανεμητική σε κεφαλαιοποιητική είναι σημαντική για τέσσερις, κυρίως, λόγους: περιορίζει την έκθεση της κοινωνικής ασφάλισης στον δημογραφικό κίνδυνο και ενισχύει τη σταθερότητα του ασφαλιστικού συστήματος, δημιουργεί πόρους, σημαντικό τμήμα των οποίων θα επενδυθεί στην ελληνική οικονομία δίνοντας ώθηση στην αναπτυξιακή διαδικασία, παρέχει ισχυρά αντικίνητρα για ανασφάλιστη εργασία και ενισχύει την εμπιστοσύνη των νέων στο ασφαλιστικό σύστημα, και με βάση την εμπειρία χωρών που έχουν ώριμα κεφαλαιοποιητικά συνταξιοδοτικά συστήματα, εκτιμάται ότι οι συντάξεις του νέου συστήματος θα είναι σημαντικά υψηλότερες από αυτές του υφιστάμενου», σημείωσε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου.

«Τον Ιούλιο του 2021 καταθέσαμε το νομοσχέδιο για την κεφαλαιοποιητική επικουρική των νέων. Σήμερα, ακριβώς ένα χρόνο μετά, έχουμε ένα Ταμείο που λειτουργεί, αριθμεί 50.000 ασφαλισμένους και αυξάνει τη δυναμική του με γεωμετρική πρόοδο: 80.000 ασφαλισμένοι μέχρι το τέλος του έτους. Σε αυτή την πρώτη περίοδο της λειτουργίας του, δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στο να αναπτύξουμε τις βασικές εφαρμογές για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων: μητρώο, αναλυτική περιοδική δήλωση, ειδοποιητήρια ελευθέρων επαγγελματιών, ιστοσελίδα, ένταξη στον αριθμό εξυπηρέτησης 1555 και πολλές ακόμα. Στο επόμενο διάστημα διατίθεται η εφαρμογή MyTEKA, με την οποία οι ασφαλισμένοι έχουν πρόσβαση στον ατομικό τους λογαριασμό. Και εντός του 2023, αναπτύσσεται το βασικό επενδυτικό προϊόν, ενώ είναι και η χρονιά που εργαζόμενοι έως 35 ετών θα μπορούν να επιλέξουν την ένταξή τους στο ΤΕΚΑ», ανέφερε η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και επικεφαλής της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΚΑ, Παυλίνα Καρασιώτου.





Νεκρός 22χρονος που διαμελίστηκε από τον πίσω έλικα ελικοπτέρου


 

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε εχθές Δευτέρα στις 18.20 σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα, με ιδιωτικό ελικόπτερο που ερχόταν από τη Μύκονο και προσγειώθηκε στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, ένας νεαρός ηλικίας 20-22 ετών φέρεται να τραυματίστηκε θανάσιμα από την πίσω έλικα του ελικοπτέρου που βρισκόταν σε λειτουργία.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, τέσσερις Άγγλοι είχαν μισθώσει ένα ελικόπτερο και τους μετέφερε από την Μύκονο στην Παιανία.

Κατά τη διάρκεια της αποβίβασης, ο ένας από αυτούς για άγνωστους -μέχρι στιγμής- λόγους, πήγε στην ουρά και διαμελίστηκε από τον πίσω έλικα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.



Τούρκικο «think tank» φοβάται παρέμβαση ΗΠΑ υπέρ της Ελλάδας

 



Το πιο γνωστό και με πολυδιάστατη διεθνή παρουσία σε θέματα εξωτερικής, ενεργειακής και αμυντικής πολιτικής think tank/ (δεξαμενή σκέψης) της Τουρκίας, ως και έντονα φιλοκυβερνητικό και με ερντογανικές «ρίζες» (λόγω παρουσίας στο παρελθόν του γνωστού και εξ απορρήτων συμβούλου του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν) SETA, στο πολύ συχνά εκδιδόμενο (μάλιστα με αρκετές σελίδες που καλύπτουν πολλά τουρκικά, μεσογειακά, μεσανατολικά και παγκόσμια θέματα) Security Radar εκτιμά ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα υποτροπής ως και προβληματικής περιφερειακής κατάστασης, αν η Αγκυρα εντοπίσει και προχωρήσει σε εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικών πόρων σε υποθαλάσσιες περιοχές που δεν της έχουν εκχωρηθεί δικαιώματα, ενώ παράλληλα προειδοποιεί για κίνδυνο στρατιωτικής σύρραξης, που παντοιοτρόπως οι Αμερικανοί θα σπεύσουν να αποτρέψουν, γιατί θα προκαλούσε πολύ βαθιά ρήγματα στη συνοχή του ΝΑΤΟ και ειδικά στην πολιτικο-στρατιωτική πτέρυγα της Ατλαντικής Συμμαχίας εγγύτατα της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

Αίσθηση πάντως προκαλεί η σχετική αναφορά και προειδοποίηση προς τις Αρχές της Τουρκίας να είναι πολύ προσεκτικές γιατί κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει τα χειρότερα, ενώ επισημαίνονται οι αναβαθμισμένες σχέσεις των Αμερικανών με την Ελλάδα.

Οι διάφορες εκδόσεις της συγκεκριμένης «δεξαμενής σκέψης» τις οποίες επί χρόνια παρακολουθεί ο υπογράφων (ειδικά τις αναφορές και μελέτες για τις κρίσιμες θαλάσσιες «τάσεις» σε Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο, τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, Καστελόριζο και όχι μόνο), παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον, ενώ η τελευταία έκδοση δεν είναι τυχαίο ότι χρονικά εμφανίζεται λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την παρθενική έξοδο του τέταρτου πλωτού γεωτρύπανου «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» από την ευρύτερη περιοχή της Μερσίνας/λιμάνι Τασούτζου, σε περιοχή της ανατολικής Μεσογείου (δεν αποκλείεται να είναι η περιοχή της Καρπασίας της Κύπρου, ή το θαλασσοτεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ /εκχωρηθέν στην ιταλο-γαλλική/TOTAL-ENI κοινοπραξία ή και σε πιο ακραία /προκλητική περίπτωση το προκλητικό τουρκο-λιβυκό μνημόνιο του Νοεμβρίου του 2019).

Το paper του SETA Security Radar, έχει τον τίτλο «Turkey’s Geopolitical Landscape in 2022- Strategic Resilience amidst Regional Realignment and Global Ambivalence», και εξετάζονται ορισμένες επιλογές της Αγκυρας ως και πιθανές αντιδράσεις της Αθήνας και των Αμερικανών. Η μελέτη δεν αποκλείει -αν τα πράγματα χειροτερεύσουν- οι Αμερικανοί να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για να μην υπάρξει πλήρες αδιέξοδο ως και να αναλάβουν ορισμένες πρωτοβουλίες που σίγουρα δεν θα είναι θετικές για την Αγκυρα. Αλλωστε, έχουν ήδη σταλεί σχετικά μηνύματα στην Τουρκία από τους Αντονι Μπλίνκεν, Λόιντ Οστιν, ως και το σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Τζέικ Σάλιβαν.

Σε περίπτωση που προκληθεί ένταση «αν τα πράγματα ανάμεσα στις δύο χώρες εκτραχυνθούν σε τέτοιο σημείο που να ελλοχεύει ο κίνδυνος δημιουργίας ενός θερμού επεισοδίου, με απροσδιόριστες συνέπειες για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή» και αυξηθούν οι πιθανότητες ένοπλης σύρραξης τότε (βάσει των εκτιμήσεων του SETA) η αντίδραση της Ουάσινγκτον θα είναι άμεση. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι συντάκτες της Εκθεσης εκτιμούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επέμβουν άμεσα και καθοριστικά στηρίζοντας έμπρακτα τις ελληνικές θέσεις. Αν οι κινήσεις της Τουρκίας οδηγήσουν σε περιφερειακή αναταραχή, «υπάρχει η πιθανότητα οι ΗΠΑ να αναλάβουν πολιτικές που αντίκεινται στα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας»(!)

Η Εκθεση της SETA δεν αποκλείει την περίπτωση ακόμα και της χρονικής μετατόπισης της εξόδου του υπερσύγχρονου πλωτού γεωτρύπανου (ανάλογα το πώς ο Ερντογάν εκτιμά την κατάσταση στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ή περαιτέρω χρονικής μετατόπισης προς το φθινόπωρο), ενώ τονίζει ότι αν πραγματοποιηθεί τελικά η έξοδός του θα συνοδεύεται από πολεμικά πλοία, υποβρύχιο, ειδικές δυνάμεις, ως και μη-επανδρωμένα αεροσκάφη.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Παρέμβαση Μητσοτάκη - Πρόταση στην Ε.Ε για μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου

 


Παρέμβαση Μητσοτάκη στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας.

Κεντρική ιδέα της πρότασης του πρωθυπουργού είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης, με στόχο να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις απώλειες που θα προκύψουν σε περίπτωση διακοπής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Παράλληλα με το εθνικό σχέδιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις και την προετοιμασία για την διασφάλισης της επάρκειας στην εφοδιαστική αλυσίδα του φυσικού αερίου, η Ελλάδα εξακολουθεί να εργάζεται και στη κατεύθυνση κοινής ευρωπαϊκής λύσης.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, αναμένεται μια ακόμη παρέμβαση του Πρωθυπουργού ενόψει του σημερινού συμβουλίου των υπουργών ενέργειας.

Η πρόταση του πρωθυπουργού είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης. Στόχος είναι να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις απώλειες που θα προκύψουν σε περίπτωση διακοπής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία.




ΝΑΤ και Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων εντάσσονται στο 1555

 


Δύο ακόμη φορείς προστίθενται στο 1555, τον Ενιαίο Αριθμό Εξυπηρέτησης Πολιτών για εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά θέματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, βελτιώνοντας το επίπεδο εξυπηρέτησης περισσότερων ακόμη πολιτών. Συγκεκριμένα, το 1555 θα καλύπτει πλέον και θέματα του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), παρέχοντας τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους και στους συνταξιούχους των δύο ταμείων να έχουν άμεση, έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για τα θέματα που τους απασχολούν, να υποβάλλουν αιτήματα και να παρακολουθούν την εξέλιξη των εκκρεμών υποθέσεών τους.


Στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο - μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα και πάρα τις γνωστές σε όλους αντίξοες συνθήκες:

Καταφέραμε να εκμηδενίσουμε τις εκκρεμότητες στις απονομές κύριων συντάξεων.

Πετύχαμε επίσης να μειώσουμε σημαντικά, σε κάτω από 100 ημέρες, τον χρόνο εξυπηρέτησης των νέων αιτήσεων.

Ολοκληρώσαμε ένα ακόμα βήμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΝΑΤ, καθώς πλέον αποκτούν πρόσβαση στην εξυπηρέτηση του Ενιαίου Τηλεφωνικού Κέντρου 1555, που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, δωρεάν.

Η ένταξη του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών 1555 έχει ως κύριο σκοπό να προσφέρει άμεση, έγκυρη και φιλική εξυπηρέτηση στους 600.000 περίπου μετόχους και μερισματούχους του Ταμείου.

Υπενθυμίζεται ότι το 1555:


Καλύπτει ήδη τους εποπτευόμενους φορείς e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) και ΟΠΕΚΑ, καθώς και τα θέματα ΣΕΠΕ και Εργασιακών Σχέσεων, θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και θέματα Ισότητας Φύλων.

Λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και μέχρι σήμερα έχει εξυπηρετήσει πάνω από 2,5 εκατομμύρια κλήσεις πολιτών.

Από το Φεβρουάριο του 2022, έχει τεθεί σε λειτουργία και η ιστοσελίδα του 1555 – 1555.gov.gr, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα και εύκολα για τα ζητήματα που τους απασχολούν, χωρίς να απαιτείται κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο.




Αλλάζει επίπεδο η αστυνομική εκπαίδευση

 


Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης και την αναμόρφωση του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Η Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας γίνεται πανεπιστημιακή, αντίστοιχη των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, με πολύ υψηλό επίπεδο γνώσεων και σπουδών. Θα έχει δηλαδή δικούς της καθηγητές που θα διδάσκουν, με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Θα μπορεί επίσης να οργανώνει και να υλοποιεί είτε αυτοδύναμα είτε  σε συνεργασία με Α.Ε.Ι. της χώρας ή αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα άλλων χωρών, Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, καθώς και να διεξάγει επιστημονική έρευνα σε τομείς ενδιαφέροντος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναβάθμιση προβλέπεται και για την Αστυνομική Ακαδημία που περιλαμβάνει την Σχολή Αστυφυλάκων και τις Σχολές μετεκπαίδευσης.

Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ρύθμιση με την οποία αυξάνεται η ισχύς των ελληνικών διαβατηρίων στα 10 χρόνια. Εναρμονίζεται έτσι και η χώρα μας με αυτό που συμβαίνει σχεδόν στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μειώνονται σημαντικά τα διοικητικά κόστη και  η γραφειοκρατία, βελτιώνεται  η εξυπηρέτηση του πολίτη και ιδιαίτερα των Ελλήνων του εξωτερικού και απελευθερώνονται αστυνομικές δυνάμεις.



Απάντηση στο ψέμα των Τούρκων : Καμία δυσμενής μεταχείριση των μαθητών της μουσουλμανικής μειονότητας

 



Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με αιτιάσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τη μειονοτική εκπαίδευση στη Θράκη:

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, η Άγκυρα αντιστρέφει πλήρως την πραγματικότητα, προκειμένου να προβάλει θέσεις που δεν αντέχουν στην κριτική. Τις απορρίπτουμε στο σύνολό τους.

Η απόφαση αναστολής λειτουργίας σχολείων λαμβάνεται με τα ίδια ακριβώς κριτήρια σε όλη την Ελλάδα, όταν δηλαδή ο αριθμός των μαθητών πέφτει κάτω από το ελάχιστο κατώφλι των εννέα μαθητών.

Το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023, μόνο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, πέραν των τεσσάρων μειονοτικών δημοτικών σχολείων, αναστέλλεται η λειτουργία και άλλων 29 μη μειονοτικών σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, κανείς δεν μπορεί να κάνει λόγο για δυσμενή μεταχείριση των μαθητών της μειονότητας.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν με σαφήνεια ότι οι εκπαιδευτικές επιλογές της ελληνικής Πολιτείας γίνονται ισότιμα και χωρίς διακρίσεις για όλους τους Έλληνες πολίτες, με αποκλειστικό γνώμονα την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης προς όφελος των ίδιων των μαθητών.

Η Τουρκία οφείλει να βάλει τέλος στην παραπλανητική της ρητορική και να κατανοήσει την πραγματικότητα που καταδεικνύει ότι η μουσουλμανική Μειονότητα στην Θράκη, ζώντας σε μία ελεύθερη και δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα, απολαμβάνει πλήρως τις ελευθερίες και τα δικαιώματά της, όπως άλλωστε το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Αντιθέτως, τα ελάχιστα πλέον σχολεία της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία μαρτυρούν τον βίαιο και συστηματικό ξεριζωμό των Ελλήνων από τα πατρογονικά τους εδάφη.

Για την ευημερούσα μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη θα λειτουργήσουν κατά το επόμενο εκπαιδευτικό έτος ενενήντα εννέα δημοτικά σχολεία, ενώ στην Κωνσταντινούπολη θα λειτουργήσουν μόνο τρία, στην Ίμβρο ένα και στην Τένεδο κανένα.

Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη αριθμεί περίπου 120.000 μέλη, ενώ η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία δεν υπερβαίνει τα 3.000 άτομα, την στιγμή που την εποχή της Λωζάννης ήταν ισάριθμες.

Δυστυχώς για την Τουρκία, οι αριθμοί διακινούν τη δική τους αναντίρρητη αλήθεια σχετικά με το ποιος σέβεται και εφαρμόζει την Συνθήκη της Λωζάννης. Η Ελληνική Δημοκρατία αποτελεί ευρωπαϊκό κράτος δικαίου που προστατεύει στο ακέραιο και εγγυάται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών της.




Νέα καραγκιοζιλίκια με απειλές ο Ερντογάν - Ο Μητσοτάκης θα μάθει ότι τα νησιά δόθηκαν με όρο να παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα

 


Σε νέα καραγκιοζιλίκια και απειλές προχώρησε ο γραφικός πλέον Τούρκος Ερντογάν.

Με νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου, προέβη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Ηaber.

«Οι δραστηριότητες που πραγματοποιεί η Ελλάδα είναι αντίθετες όχι μόνο στη Συμφωνία της Λωζάνης, αλλά και στη Συμφωνία του Παρισιού. Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε με τον όρο να παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα. Νομίζω ότι θα το μάθει» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του καθεστώτος στην Τουρκία Ερντογάν.

Ο Τούρκος, νομίζοντας ότι μπορεί να λέει και να κάνει ότι θέλει, τόλμησε να εκφράσει και την δυσαρέσκειά του για την στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας, ενώ φάνηκε ενοχλημένος για τις ενέργειες κατά της αγοράς μαχητικών F-16 που η Τουρκία θέλει να προμηθευτεί από τις ΗΠΑ,

«Υπάρχουν 9 βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Όταν τα λες αυτά, το αρνούνται. Έχουν σκοπό να τοποθετήσουν και στα νησιά. Λένε ότι είναι για να αμυνθούν απέναντι στη Ρωσία. Ακόμη και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να το κάνουν αυτό», σημείωσε. «Η Ελλάδα προσπαθεί να μας εμποδίσει να αγοράσουμε αεροπλάνα για τις ανάγκες ασφαλείας μας. Λένε “μην το δώσεις στην Τουρκία” επιτιθέμενοι στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Διατηρούμε όμως τη θέση μας με τη στάση μας», είπε ο σουλτάνος.



Μητσοτάκης: Διπλασιάζουμε τα κονδύλια και τους δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»


 

Τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης και των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022», ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Πρέβεζα. Ανέφερε σχετικά:

Έχω απόλυτη ενσυναίσθηση ότι υπάρχουν σήμερα συμπολίτες μας που έχουν δυσκολία να περάσουν έστω και λίγες μέρες διακοπές. Για αυτό πήρα την απόφαση να διπλασιάσουμε το κονδύλι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Θα δώσουμε ακόμη 30 εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε ακόμη 200.000 συμπολίτες μας να κάνουν χρήση αυτών των κονδυλίων και έστω και λίγες μέρες διακοπές, γεγονός που θα συμβάλλει και στην  επέκταση της  τουριστικής περιόδου. Αυτό αποτυπώνει συνολικά και τις προτεραιότητες μιας Κυβέρνησης η οποία στρέφει πάντα το βλέμμα της στους πιο αδύναμους.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022» προβλέπει την παροχή άυλης ψηφιακής κάρτας για την επιδότηση δαπανών σε ξενοδοχεία και καταλύματα. Έχει αξία 150 ευρώ για κάθε δικαιούχο και 200 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%,  και μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως τα τέλη Ιουνίου του 2023.


Το κόστος του αρχικού προγράμματος ανερχόταν στα 31 εκατ. ευρώ, στα οποία προστίθενται τώρα άλλα 30  έτσι ώστε  οι συνολικοί δικαιούχοι, για το τρέχον έτος, να φτάσουν στις 400.000.

Τα νέα vouchers θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023. Αφορούν συμπολίτες μας, που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, η οποία έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Ιουνίου και δεν θα έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, μέχρι τις αρχές επόμενης εβδομάδας, για τη διάθεση των πρώτων 200.000 ψηφιακών επιταγών.