Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Κάθε μέρα και μία δωρεάν συναυλία -Onirama, Τονι Σφήνος, Τάμτα


Κάθε μέρα από αύριο Σάββατο μέχρι και την τελευταία Κυριακή του χρόνου ο Δήμος Αθηναίων στο Σύνταγμα φιλοδοξεί να διοργανώνει και από ένα πάρτι.

Φέτος τα Χριστούγεννα ο δήμος Αθηναίων μας καλεί να γιορτάσουμε με ένα πλούσιο πρόγραμμα που υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Η Αθήνα μεταμορφώνεται σε μια απέραντη γιορτινή σκηνή και μας καλεί να τη ζήσουμε μαζί με μια σειρά ξεχωριστών μουσικών δράσεων και pop-up events που συμβαίνουν σε κάθε γωνιά της πόλης, στην καρδιά της πρωτεύουσας, στο Σύνταγμα, κάτω από το εντυπωσιακό δέντρο που δεσπόζει στην πλατεία, στήνεται η πιο γιορτινή σκηνή και μαζί της ένα ατέλειωτο ξέφρενο πάρτι!  

Κάθε μέρα και μία συναυλία από τον δήμο Αθηναίων

Κάθε μέρα, από τις 21 έως τις 30 Δεκεμβρίου, στη σκηνή του Συντάγματος ανεβαίνουν δημοφιλείς καλλιτέχνες, σχήματα, djs και παραγωγοί με διάθεση και γιορτινά vibes για να μας χαρίσουν αξέχαστες μουσικές στιγμές.
Οι μουσικές εκδηλώσεις εγκαινιάζονται, στις 21 και 22 Δεκεμβρίου, με το Glasshouse project We play your wish, το εντυπωσιακό και πρωτότυπο jukebox από… γυαλί, μια σύμπραξη του δήμου Αθηναίων με την Πρεσβεία της Ολλανδίας.

Glasshouse project We play your wish, το γυάλινο τζουκ μποξ στο Σύνταγμα

Από τις 12.00 έως τις 20.00 ραδιοφωνικοί παραγωγοί μαζί με πέντε djs διεθνούς φήμης, τον Ολλανδό  Jochen Miller, την Xenia Ghali, τον Steve onemanshow και τους Mossel x Argie, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση του ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποστήριξης και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων) διαλέγοντας μουσικές κι απογειώνοντας τη διάθεση στα ύψη!

Από τις 11:00 οι συναυλίες του Δήμου Αθηναίων
Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, η μέρα μας ξεκινά στις 11.00 με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων που θα μας παρασύρει με αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Στις 14.00, τη σκυτάλη παίρνουν οι Sugahspank! &The Swing Shoes για να φτιάξουν για τα αυτιά μας μόνο απολαυστικά χαρμάνια με μουσικά υλικά που… αντέχουν στο χρόνο. Blues, rock ‘n’ roll, soul, swing και gospel ανθίζουν με τη φωνή της Sugahspank! που αγγίζει σύμπαν της μαύρης μουσικής με έναν ξεχωριστό τρόπο. Headliner της ημέρας μια αγαπημένη τραγουδοποιός που μετράει δεκάδες εκατομμύρια views στο YouTube και που, μετά τις επιτυχίες «Κούπες» και «Μάντισσα», θα μας παρουσιάσει τη νέα της μουσική παράσταση.

Η Μαρίνα Σάττι, μαζί με τις fonέs, μας φωνάζει YALLA! (δηλαδή «πάμε!») και μας καλεί σε μια συγκλονιστική εμπειρία. Ένα ανατρεπτικό θέαμα βαθιά επηρεασμένο από τις σύγχρονες gypsy punk, reggae και electronica τάσεις, ένα σημείο συνάντησης κόσμων και πολιτισμών που καταργεί όλες τις αποστάσεις, μια σύγχρονη γιορτή γεμάτη συναισθήματα, έντονα χρώματα, δυνατές αισθήσεις.

Χριστούγεννα με Φρανκ Σινάτρα από τον Δήμο Αθηναίων
Την Παραμονή των Χριστουγέννων στις 11.00, η πλατεία Συντάγματος θα γεμίσει με την πιο χριστουγεννιάτικη μουσική που έγινε ποτέ: τα τραγούδια του Frank Sinatra. Γι’ αυτό θα φροντίσει ο Ολλανδός τραγουδιστής Alexandros Affolter, ο οποίος μέσα από το νέο του project σε συνεργασία με τον πολυπράγμονα drummer Σεραφείμ Μπέλλου αποτίει φόρο τιμής στον μεγάλο καλλιτέχνη μέσα από μια jazzy ματιά. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, τους Alexandros Affolter Quartet! 

The Swingin’ Cats

Στις 14.00, τους διαδέχονται οι The Swingin’ Cats, μια μπάντα που μετρά 10 χρόνια παρουσίας στα ελληνικά μουσικά δρώμενα και εκατοντάδες εμφανίσεις σε venues και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Swing και rock ‘n’ roll μελωδίες, κοφτά κιθαριστικά ακόρντα, τύμπανα που δίνουν το ρυθμό και πνευστά που σε απογειώνουν, μαζί με την ξεσηκωτική τους ενέργεια και τραγούδια που νικούν στο χρόνο, μας υπόσχονται ότι θα περάσουμε αξέχαστα!

Παραμονή Χριστουγέννων με Onirama

Ρεβεγιόν, όμως, θα κάνουμε στις 19.00 με ένα ξέφρενο, λαμπερό πάρτι που στήνουν για εμάς οι Onirama! Με φόντο τον υπέροχο στολισμό της πόλης, ο μοναδικός frontman Θοδωρής Μαραντίνης και η ξεσηκωτική παρέα του μας υπόσχονται ένα αξέχαστο live.


Athens Big Band

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου (δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα δηλαδή), στις 11.00, η σκηνή του Συντάγματος ανοίγει πάλι με την μοναδική Athens Big Band με άκρως… γιορτινή διάθεση και μια συνεργασία-έκπληξη με την ταλαντούχα σοπράνο Αναστασία Ζαννή!
Την ίδια μέρα, στις 14.00, έρχονται οι Polkar . Indie λαϊκά, πομπώδη ρετρό, βαλκανικές χαλκομανίες και τραγούδια για «όλα όσα θα αρχίσουν» και γι’ αυτούς που πιστεύουν ότι «η αγάπη χρόνια δεν κοιτά». Και στις 18.00, it’s party time! Ο Μύρωνας Στρατής μας υπόσχεται ένα must see event! Τι θα περιλαμβάνει; Ένα εκρηκτικό playlist με ευφάνταστες διασκευές αγαπημένων ποπ και ροκ κομματιών και δικές του επιτυχίες, θετική ενέργεια, παιχνιδιάρικη διάθεση, χιούμορ και νεανικά vibes. 

Ο Τόνι Σφήνος στις συναυλίες του Δήμου Αθηναίων

Την επόμενη, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στις 11.00, θα παίξει για μας το φημισμένο Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας, με διοικητή αρχιμουσικό τον επισμηναγό Αλέξανδρο Λιτσαρδόπουλο, που όπου εμφανίζεται καταφέρνει πάντα να κερδίζει τις εντυπώσεις και να αποσπά θερμά χειροκροτήματα!  Κι αν έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι κοινό έχουν Sonics με τους 5ive, ο Elvis με τους Offspring ή τι γίνεται αν πετάξεις λίγο rock ‘n’ roll τσαμπουκά των 60s μέσα σε μια τυχαία λίστα του MTV στα early zeros, οι πέντε λεγεωνάριοι της διασκέδασης ή οι -κατά κόσμον- Jaguar Bombs ανεβαίνουν στις 14.00 στη σκηνή του Συντάγματος για να σου λύσουν όλες τις απορίες. Λίγο αργότερα, στις 18.00, υποδεχόμαστε τον international showman Τόνι Σφήνο!

Τελευταία Κυριακή του χρόνου με Τάμτα

Η τελευταία Κυριακή του χρόνου, στη σκηνή του Συντάγματος, ξεκινά στις 11.00 μέσα σε ένα εξαιρετικά γιορτινό κλίμα με την Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών που, υπό την διεύθυνση του ταγματάρχη Μιχαήλ Χασούρη, θα μας παρουσιάσει μια χριστουγεννιάτικη συναυλία σε ρυθμούς swing, jazz και latin μουσικής. Κι αν έχεις όρεξη για ένα μοναδικό μπόλιασμα rock ‘n’ roll, 50s rockabilly και 40s swing με σημερινό ήχο, σε περιμένουμε να περάσεις το μεσημέρι της Κυριακής 29 Δεκεμβρίου παρέα με τους Vanila Swing! Θα ακούσουμε από Queen μέχρι Animals, από Moby μέχρι Robbie Williams και White Stripes με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως όσο εκείνοι παίζουν εμείς δεν θα σταματήσουμε να χορεύουμε! 


Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών

Φινάλε για την Κυριακή κάνει στις 18.00 η Τάμτα, το πιο φωτεινό πρόσωπο της ελληνικής pop σκηνής, με ένα ξεσηκωτικό live set με τις μεγαλύτερες διεθνείς και ελληνικές επιτυχίες. Φυσικά από το set δεν θα λείπουν επιτυχίες από την 13χρονη πορεία της Τάμτα, από το πρόσφατο “Replay”, την συνεργασία της με τον SNIK “Senorita” που ξεπέρασε τα 0.000.000 streams σε YouTube και Spotify, αλλά και τα «Ήλιους και θάλασσες», «Αγάπησέ με», «Σ’ αγαπάω», «Φταις», “Sex with your Ex” και πολλά-πολλά ακόμα!

Η τελευταία –μα καθόλου ύστατη- μέρα των μουσικών εκδηλώσεων στο Σύνταγμα, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, ξεκινάει στις 11.00 με τον Dimitris Tasainas & The Soul Vibrators! Το πρόγραμμα έχει rock ‘n’ roll, 60s ballads, psych rock και garage, prom night καταστάσεις και jukebox ατμόσφαιρα, μα και το απόλυτο Christmas spirit, αφού η μπάντα που δημιουργήθηκε από τον Δημήτρη Τάσαινα και τον Αλέξανδρο Καραδήμο, θα παίξει για μας και κομμάτια από την εορταστική της ηχογράφηση! Στη συνέχεια, δηλαδή στις 14.00, αλλάζουμε ύφος και πάμε με hip-hop, drum ‘n’ bass, funk, jazz, reggae και φυσικά τον Mc Yinka & The Fuzics! Μία από τις πιο ιδιαίτερες και αυθεντικές μορφές της αθηναϊκής σκηνής, με σπουδαίες συνεργασίες και αδιάκοπη παρουσία από το 1998, έρχεται να μας συναρπάσει με την ιδιαίτερα πληθωρική παρουσία του! Be there!
Για 8 ολόκληρες μέρες, η καρδιά της πόλης χτυπάει στο ρυθμό των γιορτών!

Για 8 ολόκληρες μέρες, η πλατεία Συντάγματος πλημμυρίζει με μουσική! Είσοδος ελεύθερη



Πηγή: iefimerida.gr 


Αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν την έπαυλη Κουβέλου στο Μαρούσι



Στην επανακατάληψη της έπαυλης Κουβέλου στο Μαρούσι προχώρησαν σήμερα το πρωί αντιεξουσιαστές σύμφωνα με ανακοίνωση τους σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το κτίριο είχε εκκενωθεί από αστυνομικές δυνάμεις την περασμένη Τρίτη.

Σημειωτέων ότι η προαναφερθείσα κατάληψη ήταν «στέκι» των δύο αντιεξουσιαστών που συνελήφθησαν ως κατηγορούμενοι για μπαράζ επιθέσεων κατά γραφείων της Χρυσής Αυγής.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και αναμένονται εξελίξεις.

Η συνεχιζόμενη και ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να καλύπτει την δράση των συντρόφων αντιεξουσιαστών εντείνει το θράσος των συντρόφων.




Μαζέψτε τον! Αίτηση ακύρωσης για την επένδυση του Ελληνικού στο ΣτΕ από 19 άτομα με επικεφαλής τον Κρίτωνα Αρσένη



Αυτός ο Κρίτωνας Αρσένης εξελίσσεται σε ότι χειρότερο κυκλοφορεί στην πολιτική ζωή του τόπου και κάποιος πρέπει να τον μαζέψει.

Μετά την περίφημη πρόταση του να εκλεγεί πρόεδρος δημοκρατία της Ελλάδας Μετανάστρια,ξαναχτύπησε δείχνοντας το πόσο ακατάλληλος είναι για την θέση που του έδωσαν αυτοί που τον ψήφισαν, και πρέπει επιστημονικά να μετρηθεί και το IQ τους.

Ομάδα 19 πολιτών με επικεφαλής των βουλευτή του ΜεΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη κατέθεσαν προσφυγή εναντίον της Επένδυσης του Ελληνικού.

Συγκεκριμένα στο υπόμνημά τους προς το ΣτΕ, ζητάνε να ακυρωθούν οι ΚΥΑ που αφορούν όλες τις πολεοδομικές μελέτες στις περιοχές πολεοδόμησης καθώς και των Περιβαλλοντικών Όρων της Εφαρμογής του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης.

Επίσης προσφεύγουν εναντίον του ιδρυτικού νόμου (4549/2018) του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Μητροπολιτικού Πόλου-Αγίου Κοσμά του οποίου την λειτουργία χαρακτηρίζουν παράνομη και αντισυνταγματική.

Η ακρόαση ενώπιον της ολομέλειας του ΣτΕ έχει οριστεί στις 6 Μαρτίου 2020.


ΟΑΕΔ: Πάνω από ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο



Σε 1.018.503 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Νοέμβριο 2019.

Από αυτά 492.021 (ποσοστό 48,31%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 526.482 (ποσοστό 51,69%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Ο Τραμπ στο σκαμνί αλλά το… βαθύ κράτος των ΗΠΑ μπορεί να έχει άλλη γνώμη
Οι άνδρες ανέρχονται σε 379.143 (ποσοστό 37,23%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 639.360 (ποσοστό 62,77%).

Όσον αφορά το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία), για τον Νοέμβριο του 2019, ανήλθε σε 65.440 άτομα.

Από αυτά 65.433 (ποσοστό 99,99%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 7 (ποσοστό 0,01%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 21.865 (ποσοστό 33,41%) και οι γυναίκες σε 43.575 (ποσοστό 66,59%).

Σχετικά με το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα), αυτό για τον Νοέμβριο 2019, ανέρχεται σε 154.233 άτομα, από τα οποία οι 103.220 (ποσοστό 66,92%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 51.013 (ποσοστό 33,08%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων. Οι άνδρες ανέρχονται σε 65.198 (ποσοστό 42,27%) και οι γυναίκες σε 89.035 (ποσοστό 57,73%).

Από το σύνολο των επιδοτουμένων ανέργων 90.141 (ποσοστό 58,44%) είναι κοινοί, 1.980 (ποσοστό 1,28%) είναι οικοδόμοι, 51.013 (ποσοστό 33,08%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, 8.062 (ποσοστό 5,23%) είναι εποχικοί λοιποί (αγροτικά), 2.925 (ποσοστό 1,90%) είναι εκπαιδευτικοί, και 112 (ποσοστό 0,07%) είναι λοιποί.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Έτσι στήθηκε το κόλπο της ληστείας των 4,2 εκατ. ευρώ


Οι αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας στο πλαίσιο πολύμηνης, μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας κατάφεραν να εξιχνιάσουν την σκηνοθετημένη ληστεία με λεία 4,2 εκατομμύρια ευρώ από τις εγκαταστάσεις υποκαταστήματος διεθνούς επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφάλειας στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τριών ημεδαπών, ηλικίας 41, 44 και 64 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν την 19-12-2019, στο νομό Καβάλας, κατά τη διάρκεια άρτιας οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης του κ. Ανακριτή Καβάλας.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί όλων των ειδικών ομάδων της συγκεκριμένης υπηρεσίας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι των Τελωνειακών Αρχών για την ανίχνευση χαρτονομισμάτων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 26-1-2019, ο 44χρονος δράστης κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας την ληστεία 4,2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, από τις εγκαταστάσεις του υποκαταστήματος επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφάλειας στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, στο οποίο ήταν διευθυντής.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι την 25-1-2019 το βράδυ, κατά την είσοδό του στην οικία του, τον ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού δύο άτομα, τα οποία βρίσκονταν ήδη στο εσωτερικό του σπιτιού και φορούσαν λαστιχένιες μάσκες προσώπου.

Ακολούθως, τον περιήγαγαν σε καθεστώς ομηρίας εντός της οικίας του, δένοντας του τα χέρια, ενώ παράλληλα αφαίρεσαν από την κατοχή του τις ηλεκτρονικές συσκευές και το πορτοφόλι του.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, κατά την παραμονή τους στο σπίτι, οι δράστες προφασίστηκαν ότι έχουν απαγάγει την ανήλικη κόρη του 44χρονου και τον απείλησαν ότι θα την βλάψουν, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να του αποσπάσουν τους κωδικούς εισόδου για τις εγκαταστάσεις του υποκαταστήματος της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφάλειας.

Στη συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε ο 44χρονος, τις πρώτες πρωινές ώρες της 26-1-2019, τον εξανάγκασαν να τους μεταφέρει με το όχημα του στις παραπάνω εγκαταστάσεις, να παρακάμψει όλα τα συστήματα ασφαλείας και να εισέλθουν στο χώρο του χρηματοκιβωτίου, όπου φυλασσόταν το ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Τέλος, οι δύο δράστες αφού διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με το παραπάνω όχημα, αφήνοντας τον 44χρονο δεμένο σε καρέκλα στο γραφείου του.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενδελεχή έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέλεξαν και αξιολόγησαν όλα τα στοιχεία που προέκυπταν, αξιοποιώντας ταυτόχρονα όλες τις φυσικές και τεχνικές μεθόδους της έρευνας.

Από την ολοκλήρωση της έρευνας διακριβώθηκε ότι ο 44χρονος διευθυντής, εκμεταλλευόμενος τις γνώσεις του σχετικά με τις διαδικασίες και τα μέτρα ασφάλειας του υποκαταστήματος, καθώς και τη δυνατότητα πρόσβασης του στους χώρους, ενεργώντας από κοινού με τους άλλους δύο δράστες, σχεδίασαν και υλοποίησαν την συγκεκριμένη εγκληματική πράξη.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την 19 και 20-12-2019 στο νομό Καβάλας, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, μία επιχείρηση και διάφορους υπαίθριους χώρους, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε φρεάτια, κούτες, ηχείο, αλλά και θαμμένα στο έδαφος, διάφορα χρηματικά ποσά, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στα (3.395.395) ευρώ.

Επιπλέον ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο και ένα πιστόλι.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στις δικαστικές Αρχές.












Συνελήφθη 17χρονος, μέλος εγκληματικής ομάδας για ληστείες σε βάρος διανομέων φαγητού στις περιοχές των Αχαρνών και Άνω Λιοσίων



Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 19-12-2019 στην περιοχή των Αχαρνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, 17χρονος ημεδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε ληστείες σε βάρος διανομέων ταχυφαγείων. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις συνεργοί του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω είχαν συστήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εγκληματική ομάδα, με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος υπαλλήλων καταστημάτων διανομής φαγητού, στις περιοχές των Αχαρνών και των Άνω Λιοσίων.

Ως προς την μεθοδολογία που ακολουθούσαν, οι δράστες χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς πραγματοποιούσαν, κατά τις βραδινές ώρες, παραγγελίες από διάφορα καταστήματα, δίνοντας ως διεύθυνση παράδοσης κάποιο τυχαίο μέρος.

Στη συνέχεια, συγκεντρώνονταν εκεί και όταν πλησίαζε ο διανομέας, τον αιφνιδίαζαν είτε με χρήση σωματικής βίας είτε με απειλή μαχαιριού ή λοστών και του αφαιρούσαν χρήματα, προσωπικά αντικείμενα καθώς και τις εισπράξεις του καταστήματος στο οποίο εργάζονταν.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δεκατέσσερις περιπτώσεις ληστειών.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 17χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, ένα ξιφίδιο και ένας σιδερένιος λοστός.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Επικοινωνία Μητσοτάκη - Νετανιάχου και Νετανιάχου - Αναστασιάδη για Ανατ. Μεσόγειο




Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση, στο επίκεντρο βρέθηκε η ευρύτερη κατάσταση ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων.

Και ο  Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και την αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών από πλευράς Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ επανέλαβε προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τη σταθερή θέση του Ισραήλ για τα ζητήματα αυτά και την καταδίκη του παράνομου μνημονίου συναντίληψης μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης και εισηγήθηκε άμεση υπογραφή Συμφωνίας για τον EastMed μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας.





Ζούνε στον δικό τους αποτυχημένο κόσμο στον ΣΥΡΙΖΑ και ονειρεύονται εκλογές


Είναι πλέον ένα κόμμα που δεν γνωρίζει που πατάει και που βρίσκεται. Παίρνει ανοικτά πλέον θέση υπέρ των αντιεξουσιαστών θέλοντας να γυρίσουν στο 3% που είναι η φυσιολογική τους θέση, και έχει μαζέψει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι διέλυσε το ΠΑΣΟΚ και θεωρούνταν "πολιτικά σκουπίδια".

Δεν έχουν βρει τον αντιπολιτευτικό τους δρόμο, αντίθετα εξοργίζουν την κοινωνία προσπαθώντας να υπερασπιστούν τις εγκληματικές ενέργειες των αντιεξουσιαστών, κατηγορώντας την αστυνομία. Έχει αποτύχει κάθε προσπάθεια να έρθουν καινούργια μέλη στο κόμμα, δεν έχει καμία στρατηγική ο αρχηγός τους που είναι αποδεδειγμένα ένας αποτυχημένος που δεν πρόσφερε και δεν θα προσφέρει τίποτα ούτε στην ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στην χώρα.

Αντί να μαζευτούν και να δείξουν ότι σοβαρεύονται αφήνουν ανεξέλεγκτα τα στελέχη τους τύπου Ραγκούση να ξεφτιλίζουν περισσότερο το κόμμα και να εξοργίζουν την κοινωνία. Και το χειρότερο προσπαθούν να περάσουν στους ψηφοφόρους τους ότι ο Μητσοτάκης ετοιμάζει εκλογές μέσα στο 2020 για να τους κρατήσουν όσο μπορούν ενεργούς.

Αποτέλεσμα να γελάει ο κόσμος μαζί τους και στον ΣΥΡΙΖΑ να μην προβληματίζονται καθόλου. Ποντάρουν στην χωρίς καμία αξιολόγηση, τελειωμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ φέρνοντας τους στον ΣΥΡΙΖΑ που αντί να ενισχύουν το κόμμα δημιουργούν έντονη κριτική και χλευασμό. 

Είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την επαφή του με την Αριστερά και θα καταρρεύσει, αν γίνει συστημικό κόμμα θα χάσει τη δύναμή του, αν προσπαθήσει να γίνει «νέο ΠΑΣΟΚ» δεν θα αποκτήσει δυναμική στην κοινωνία, που αναζητά νέες και διαφορετικές λύσεις. Οι λίγοι πλέον ακροαριστεροί του 3% που είναι και ο γνήσιος ΣΥΡΙΖΑ προβληματίζονται έντονα για το μέλλον τους κόμματος τους που δεν έχει καμία αποδοχή στην κοινωνία. 

Ο κ. Τσίπρας που αποδεδειγμένα δεν είναι ιδιαίτερα ευφυής έχει μαζέψει δίπλα του Ραγκούση, Ξενογιανακοπούλου, Τζουμάκα, Μπίστη και λοιπούς «πασοκοσυμβούλους» που τον συμβουλεύουν πώς να βουλιάξει το καράβι περισσότερο και αυτός νομίζει ότι με τις συμβουλές τους θα ξαναπάρει την εξουσία. Το καλύτερο είναι ότι ο Τσίπρας είναι πεπεισμένος ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα έρθουν και άλλα τελειωμένα στελέχη που είναι στα αζήτητα από το πρώην ΠΑΣΟΚ, αυτοί θα φέρουν ψηφοφόρους που θα αφαιρεθούν από το Κίνημα Αλλαγής για να ξανακάνουν τον απόλυτα αποτυχημένο και πάλι πρωθυπουργό για το κακό της Ελλάδας. 

Οι συριζαίοι οπαδοί δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι που σε ένα κόμμα βρίσκονται όλοι οι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ που βούλιαξαν το ΠΑΣΟΚ και συνεργάστηκαν με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, στελέχη που δεν έχουν πολιτική ταυτότητα και ιδεολογία όπως ο Μπίστης, ο Αντώναρος και ο Γκλέτσος και παρόλα αυτά οι στελεχάρες του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν εκλογές απο μία κυβέρνηση που πάει πάρα μα πάρα πολύ καλά και οι πολίτες είναι ευχαριστημένοι μαζί της.



Λιβύη: Οι δυνάμεις του Χαφτάρ κατέλαβαν πλοίο με Τούρκους ναυτικούς



Οι δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης, που είναι πιστές στον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, κατέσχεσαν ένα πλοίο με σημαία Γρενάδας και με πλήρωμα αποτελούμενο από Τούρκους ναυτικούς στα ανοιχτά της Λιβύης.

Ένα πολεμικό σκάφος του Εθνικού Λιβυκού Στρατού του Χαφτάρ σταμάτησε το πλοίο στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, στα ανοιχτά της πόλης Ντέρνα, και το ρυμούλκησε στο λιμάνι Ρας Ελ Χιλάλ «για επιθεώρηση και να εξακριβωθεί το φορτίο του», ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατάρχη Άχμεντ Μισμάρι στο πρακτορείο Reuters.

Οι δυνάμεις που στηρίζουν τον Χαφτάρ έδωσαν στο πρακτορείο ένα βίντεο που δείχνει να σταματούν το πλοίο και να ανακρίνουν τρία μέλη του πληρώματος. Έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τα διαβατήρια τριών Τούρκων υπηκόων.

Des forces armées proche d’Haftar viennent de prendre en otage un bateau turc et ont arrêté les trois turcs qui se trouvaient dedans
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter


Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί ποιο είναι το φορτίο του πλοίου. Σύμφωνα με μια έκθεση εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η Τουρκία έχει στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Λιβύη, κατά παράβαση του εμπάργκο πώλησης όπλων που έχει επιβάλει ο Οργανισμός.

General Hafter'e bağlı güçler durdurları gelinin 3 Türk mürettebatını gözaltına aldılar.

Gözaltına görüntülerini kendileri paylaştı.

Σημειώνεται πως πρόκειται για μια κίνηση που πυροδοτεί ακόμα πιο πολύ το πολεμικό κλίμα που υπάρχει στη Λιβύη μεταξύ των δυνάμεων του Χαφτάρ και τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη.


Πηγή : Cnn.gr


Ερντογάν: Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στους Ρώσους μισθοφόρους στη Λιβύη  



Η Τουρκία δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντι σε «μισθοφόρους» όπως η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία εταιρία Wagner η οποία στηρίζει τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Μέσω της επονομαζόμενης Wagner, εργάζονται πραγματικά ως μισθοφόροι του Χάφταρ στη Λιβύη», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα πάντα με το NTV.

«Αυτό συμβαίνει, και δεν θα ήταν σωστό εμείς να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε όλο αυτό. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε μέχρι τώρα, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.

Χθες η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε ότι επικύρωσε συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Άγκυρα και την Τρίπολη, ανοίγοντας τον δρόμο για ενδεχόμενη τουρκική στρατιωτική βοήθεια.

Η κυβέρνηση της Τρίπολης αντιμάχεται εδώ και μήνες μια επίθεση των δυνάμεων του Χάφταρ που έχουν την έδρα τους στην ανατολική Λιβύη.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr


Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Μετέωρα


Δύο ιστορικές Μονές των Μετεώρων και συγκεκριμένα τη Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γνωστή και ως «Μεγάλο Μετέωρο», και τη Μονή Αγίου Στεφάνου επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Κατά την επίσκεψή του στο μεγαλύτερο, μετά το Άγιο Όρος, μοναστικό σύνολο στον ελλαδικό χώρο, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της μοναστικής κοινότητας, δηλώνοντας τη στήριξή του στο έργο που επιτελούν οι μοναχοί και οι μοναχές. «Αναρωτιόμουν, καθώς περπατούσα σήμερα μέσα στο μοναστήρι, πόση δύναμη ψυχής και πίστης χρειάζονταν οι πρώτοι μοναχοί οι οποίοι αναρριχήθηκαν σε αυτούς τους αφιλόξενους βράχους για να βρεθούν στην κυριολεξία μεταξύ ουρανού και γης και να εγκαθιδρύσουν εδώ τον μοναχισμό των Μετεώρων» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με κατάνυξη και συγκίνηση βρίσκομαι ξανά σε έναν τόπο ιερό, αλλά και ευλογημένο» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Όταν επισκέπτεται κανείς αυτούς τους τόπους, το βάρος της Ιστορίας δεν μπορεί να μην βάζει και την δική μας μικρή -εκ των πραγμάτων- διαδρομή στη δική της σωστή διάσταση».

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας: «Αυτούς πρέπει να σκεφτόμαστε και για αυτούς πρέπει να νοιαζόμαστε ειδικά αυτές τις άγιες μέρες, ώστε η χαρά του Χριστού να φτάσει σε κάθε σπίτι και να φωτίσει τις καρδιές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων».

Μνημείο της Ανθρωπότητας

Τα Μετέωρα ανήκουν στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, ως διατηρητέο μνημείο της Ανθρωπότητας, και στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός τόνισε απευθυνόμενος στη μοναστική κοινότητα την ανάγκη να αναδειχθεί αυτή η κληρονομιά. «Θα στηρίξουμε αυτό τον τόπο, θα τον αναδείξουμε περισσοτερο, θα τον καταστήσουμε ακόμα πιο εύκολα επισκέψιμο, χωρίς όμως ποτέ να αλλοιώσουμε τον μοναδικό πολιτιστικό, αλλά και φυσικό του χαρακτήρα» υπογράμμισε. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Πολιτισμού εκπονεί ήδη το Σχέδιο Διαχείρισης των Μετεώρων, προκειμένου να υπάρξει ειδική μέριμνα για την προστασία του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με τις λοιπές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, όπως η αναρρίχηση και η πεζοπορία ταυτόχρονα και με την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής.

Αναλυτικά, κατά τον χαιρετισμό του στη Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Σεβασμιώτατε, Άγιοι Πατέρες, με κατάνυξη και συγκίνηση βρίσκομαι ξανά σε έναν τόπο ιερό, αλλά και ευλογημένο ταυτόχρονα. Έναν τόπο όπου η δύναμη της πίστης, δάμασε την αγριότητα της φύσης και αναρωτιόμουν, καθώς περπατούσα σήμερα μέσα στο μοναστήρι, πόση δύναμη ψυχής και πίστης χρειάζονταν οι πρώτοι μοναχοί οι οποίοι αναρριχήθηκαν σε αυτούς τους αφιλόξενους βράχους για να βρεθούν στην κυριολεξία μεταξύ ουρανού και γης και να εγκαθιδρύσουν εδώ τον μοναχισμό των Μετεώρων. Σεβασμιώτατε, τα Μετέωρα είναι ένας φάρος Ορθοδοξίας, είναι όμως ταυτόχρονα, και ένα ένας πόλος προσέλκυσης πιστών, αλλά και επισκεπτών, από όλα τα μήκη και όλα τα πλάτη του κόσμου. Και θέλω να γνωρίζετε ότι ως Πρωθυπουργός θα στηρίξουμε αυτό τον τόπο, θα τον αναδείξουμε περισσοτερο, θα τον καταστήσουμε ακόμα πιο εύκολα επισκέψιμο, χωρίς όμως ποτέ να αλλοιώσουμε τον μοναδικό πολιτιστικό, αλλά και φυσικό του χαρακτήρα. Γνωρίζω πολύ καλά ότι και ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης έχουν σταθεί δίπλα σας και θα εξακολουθούν να το κάνουν. Δεν το κάνουν από υποχρέωση, το κάνουν επειδή συναισθάνονται και αυτοί την τεράστια ευθύνη να προσθέσουν μία μικρή ψηφίδα σε μία ιστορική διαδρομή αιώνων. Αυτό είναι και το δικό μας χρέος, αυτό είναι και το δικό μας βάρος και όταν επισκέπτεται κάνεις αυτούς τους τόπους, το βάρος της Ιστορίας δεν μπορεί να μην βάζει και την δική μας μικρή -εκ των πραγμάτων- διαδρομή στη δική της σωστή διάσταση. Θέλω να σας ευχηθώ από καρδιάς: Χρόνια πολλά, καλές γιορτές, να έχουμε μία καλή και ευλογημένη χρονιά για τον τόπο μας, για κάθε συμπολίτη μας, κυρίως για τους πιο αδύναμους, αυτούς πρέπει να σκεφτόμαστε και για αυτούς πρέπει να νοιαζόμαστε ειδικά αυτές τις άγιες μέρες, ώστε η χαρά του Χριστού να φτάσει σε κάθε σπίτι και να φωτίσει τις καρδιές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Σεβασμιώτατε και Άγιοι Πατέρες, και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την πολύ θερμή υποδοχή και σας εύχομαι καλή δύναμη και όλα τα καλά».