Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Επικίνδυνοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία : Άλλοι 4 καθηγητές βρέθηκαν με φρικιαστικά βίντεο ανηλίκων - Απομακρύνθηκαν με εντολή Λοβέρδου


- Οι τέσσερις εκπαιδευτικοί διακινούσαν πορνογραφικό υλικό με ανήλικα παιδιά
- Μαζί με τους 7 εκπαιδευτικούς πριν δύο εβδομάδες είναι πλέον συνολικά 11 είναι τα κρούσματα
- Σε περίπτωση που αποδειχθεί η ενοχή τους, τότε θα ακολουθήσει οριστική απόλυση από το Δημόσιο
- Ο υπουργός Παιδείας έχει προαναγγείλει πως θα αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιο για αυτές τις περιπτώσεις
Ακόμη τέσσερις εκπαιδευτικοί που βαρύνονται με κατηγορίες διακίνησης πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, τίθενται εκτός εκπαιδευτικού συστήματος, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου.

Για τους τέσσερις εκπαιδευτικούς θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία η οποία είχε ακολουθηθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες για επτά συναδέλφους τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι τέσσερις εκπαιδευτικοί θα απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους έως ότου τελεσιδηκίσουν οι υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη.

Σε περίπτωση που αποδειχθούν οι κατηγορίες σε βάρος τους, θα ακολουθήσει η οριστική απόλυσή τους.

Ο υπουργός Παιδείας έχει προαναγγείλει ότι θα εισηγηθεί να αλλάξει η διατύπωση του πειθαρχικού δικαίου που χαρακτηρίζει αυτά τα παραπτώματα «ανάξια συμπεριφορά για εκπαιδευτικό».

«Αυτό πρέπει να αλλάξει. Όταν είσαι δάσκαλος ή καθηγητής και συναναστρέφεσαι με μικρότερους και ανυπεράσπιστους, τι ανάξια συμπεριφορά. Να το φωτογραφίσεις όπως είναι. Γιατί παρακάτω έχεις ανάξια για κάποιον ο οποίος δεν διαχειρίστηκε καλά τα οικονομικά του σχολείου» είχε σημειώσει σε δηλώσεις του για να προσθέσει:

«Θα είναι προσδιορισμένο το αδίκημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, θα περάσει έτσι για τους εκπαιδευτικούς στον Υπαλληλικό Κώδικα στο Πειθαρχικό Δίκαιο και δεν υπάρχει περίπτωση να συγχωρεθεί κανένας από αυτούς στο μέτρο που είμαστε εμείς. Εάν θεωρούν ότι τους προσβάλλουμε τα δικαιώματα, να πάνε στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

Πηγή : newsit.gr


Βόμβες Τόμσεν: Το ΔΝΤ δεν ξέρει τίποτα για ακύρωση της συμφωνίας στήριξης που έχει συνάψει με την Ελλάδα - Καλύτερα να μην βγείτε ακόμα στις αγορές


- Ο Πωλ Τόμσεν δυο ημέρες πριν την κρίσιμη διαπραγμάτευσης Ελλάδας - ΔΝΤ χαμηλώνει τον πήχυ
- Μίλησε κι εκείνος όπως και η Λαγκάρντ για προληπτική στήριξη της Ελλάδας με ένα νέο πρόγραμμα
- Χαρακτήρισε επισφαλή την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές
Μπορεί να είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά αλλά ο γνώριμος πλέον σε όλους μας Πωλ Τόμσεν προκάλεσε σεισμό με αυτά που είπε.

Ως επικεφαλής του Ταμείου για την Ευρώπη, ο πρώην τροικανός αλλά κορυφαίο στέλεχος του ΔΝΤ, είπε δυο ημέρες πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με το ΔΝΤ ότι δεν έχει ενημερωθεί για ενδεχόμενη ακύρωση της συμφωνίας στήριξης που έχει συνάψει με την Ελλάδα.

Επανέλαβε επίσης όλα όσα είπε και η Κριστίν Λαγκάρντ, ότι δηλαδή, η διατήρηση ενός «προληπτικού προγράμματος» στήριξης από την Ελλάδα θα ήταν «χρήσιμη».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Τόμσεν έκανε και συστάσεις λέγοντας ότι το ύψος των σπρεντ για τα ελληνικά ομόλογα δείχνει ότι η πρόσβαση στις αγορές χρέους είναι επισφαλής και ευαίσθητη, παρά τη «βελτίωση στην πρόσβαση που έχει παρατηρηθεί κατά το 2014».

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της καθ' όλη τη διάρκεια του 2015 χωρίς τη δανειακή βοήθεια του ΔΝΤ ή των ευρωπαίων εταίρων.

Πηγή : newsit.gr


Οι Κούρδοι κρατάνε λυσσαλέα τις γραμμές τους εντός της Κομπάνι


Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ένα βήμα πριν τα τουρκικά σύνορα

Οι κουρδικές δυνάμεις υπερασπίζονται λυσσαλέα σήμερα το «τετράγωνο ασφαλείας» όπου βρίσκεται το γενικό επιτελείο τους στη συριακή πόλη Κομπάνι, αντιμωπίζοντας την προώθηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), οι οποίοι πλησιάζουν στα τουρκικά σύνορα.

Παράλληλα οι δυνάμεις του συνασπισμού έπληξαν με τέσσερις επιδρομές που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της νύκτας και σήμερα το πρωί θέσεις του ΙΚ στη νότια και την ανατολική περιφέρειες αυτής της τρίτης μεγαλύτερης κουρδικής πόλης της Συρίας στη μεθόριο με την Τουρκία. Τα αεροπλάνα του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού πραγματοποίησαν και πάλι σήμερα το πρωί επιδρομές ανατολικά του Κομπάνι.

Οι μάχες μαίνονται γύρω από το «τετράγωνο ασφαλείας», μετά την κατάληψη χθες, Πέμπτη, του κτιρίου των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας όπου οι τζιχαντιστές έχουν οχυρωθεί σήμερα, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Γίνονται συγκρούσεις ανατολικά και νοτιοανατολικά του τετραγώνου ασφαλείας», διευκρινίζει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της μκο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Το εν λόγω «τετράγωνο ασφαλείας» βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης, περίπου ένα χιλιόμετρο από τα τουρκικά σύνορα.

«Οι τζιχαντιστές επιχειρούν να φθάσουν πάση θυσία στο μεθοριακό πέρασμα με την Τουρκία περικυκλώνοντας τη βόρεια πλευρά», διευκρινίζει ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Καθώς απειλούνται από τα πλήγματα του συνασπισμού και δεν μετακινούνται πλέον σε φάλαγγες, «οι τζιχαντιστές μεταφέρουν τώρα τα πυρομαχικά προς το Κομπάνι πάνω σε μοτοσικλέτες», επισημαίνει.

Από τη Δευτέρα, το Κομπάνι, γνωστό και με την αραβική ονομασία Άιν αλ-Άραμπ, είναι το θέατρο λυσσαλέων οδομαχιών. Ο συσχετισμός δυνάμεων είναι εντούτοις δυσμενής για τους Κούρδους, καθώς το ΙΚ έχει στην κατοχή του τεθωρακισμένα οχήματα και εξελιγμένα όπλα.

Πηγή : newsbeast.gr


Σύλληψη τσαντάκηδων απο την ασφάλεια Πειραιά



Η σύλληψη 4 ατόμων εκ των οποίων 3 Έλληνες και ένας Αλβανός έφερε αναγνωρίσεις από τα θύματα τους για ληστείες που είχαν προβεί τα τελευταία 2 χρόνια.
Η ασφάλεια Πειραιά έκανε την σύλληψη και σε συνεργασία με τα τμήματα ασφαλείας άλλων περιοχών όπου είχαν καταγγελθεί οι ληστείες έφερε αναγνωρίσεις από τα θύματα και στα τέσσερα  πρόσωπα των κακοποιών.
Σε μία περίπτωση θύμα των εν λόγω ληστών αφού αναγνώρισε τους δράστες στα πρόσωπα των 4 κακοποιών αναγνώρισε και του παραδόθηκε  το πορτοφόλι που είχε κλαπεί από την συμμορία.
Η συμμορία επέβαινε σε δύο μηχανές μία μάρκας HONDA μαύρη και μίας YAMAHA επίσης μαύρη και είχαν ρημάξει τα νότια προάστια με ληστείες,
Χαρακτηριστή  ήταν η περίπτωση ηλικιωμένης στο Παλαιό Φάληρο η οποία είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από την συμμορία έξω από το ασανσέρ της οικία της και της πήραν το ποσό των 5.000€ και αναγνώρισε από φωτογραφίες των συλληφθέντων τους δράστες της επίθεσης.
Ανάμεσα στους 4 συλληφθέντες κακοποιούς είναι και ένας πατέρας με τον γιο του οι οποίοι ήταν οικογενειακός στο έγκλημα και ενεργά μέλη της συμμορίας.
Η μεγάλη επιτυχία της ασφάλειας Πειραιά βοηθάει στο να συνεχιστούν οι αναγνωρίσεις στα πρόσωπα των συλληφθέντων πλέον δραστών και των κλοπιμαίων που βρέθηκαν στα χέρια της συμμορίας.

newsotherwise.gr


Γονείς και φοιτητές σε απόγνωση με τις μετεγγραφές


Πολλές οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στο τμήμα εισαγωγής για μερικούς μήνες

Σε απόγνωση βρίσκονται πολλές οικογένειες πρωτοετών φοιτητών που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, πολυτέκνων, τριτέκνων, κοινωνικών κριτηρίων που αν και γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους δικαιούνται τη μετεγγραφή παρόλα αυτά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τα μαθήματα στο τμήμα μεταφοράς της θέσης εισαγωγής αφού τυπικά δεν είναι φοιτητές του.

Πολύτεκνοι καθώς και τρίτεκνοι γονείς έχουν επικοινωνήσει με το newsbeast.gr παρουσιάζοντας το πιο πάνω πρόβλημα. Γονιός, πατέρας 6 παιδιών δήλωσε ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να στείλε την κόρη του να φοιτήσει στο τμήμα εισαγωγής στο Ρέθυμνο πληρώνοντας 3.000 ευρώ μέχρι να ανακοινωθεί η μετεγγραφή στη Θεσσαλονίκη και στην ίδια θέση βρίσκονται πάρα πολλές οικογένειες.

Πολλοί είναι αυτοί που δεν θα στείλουν τα παιδιά τους ούτε στο τμήμα εισαγωγής ούτε και σε αυτό της μετεγγραφής και θα περιμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ώστε να προχωρήσουν στις σχετικές διαδικασίες εύρεσης κατοικίας. Όπως μας είπε μια μητέρα «από τη στιγμή που το παιδί μου δε θεωρείται επίσημα φοιτήτρια του τμήματος ,που θα λάβει τη μετεγγραφή και δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος στην εξεταστική του Ιανουαρίου, δεν υπάρχει νόημα να πληρώνουμε ενοίκια για 4 μήνες».

To Υπουργείο Παιδείας πρέπει να δει το όλο θέμα που δημιουργείται στους περίπου 15.000 φοιτητές που θα πάρουν μετεγγραφή και να δώσει μια λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ενδεχόμενη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των μετεγγραφών. Ίσως θα έπρεπε να επισπευτούν οι διαδικασίες. Όπως δήλωσε ένας γονιός «αφού είναι εκ προοιμίου σίγουρη η μετεγγραφή στους πολυτέκνους και σε όσους έχουν συσπουδάζοντα αδέλφια γιατί να χρεωθούμε την απώλεια ενός εξαμήνου και όλη αυτή την άσκοπη ταλαιπωρία;»

Να προσθέσουμε ότι άλλο ένα θέμα που δημιουργείται σε όσους πρωτοετείς ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες είναι και αυτό της διαμονής. Σε περίπτωση που ορισμένοι εξ αυτών παρακολουθήσουν μαθήματα στο τμήμα εισαγωγής δύσκολα θα τους νοικιάσεις κάποιος διαμέρισμα για χρονικό διάστημα 3 μηνών και η μόνη λύση είναι το ξενοδοχείο που το κόστος διαμονής είναι απαγορευτικό.

Όσοι φοιτητές επιλέξουν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο τμήμα εισαγωγής έχουν το δικαίωμα αναγνώρισης των μαθημάτων που έχουν περάσει από το τμήμα στο οποίο θα μεταφέρουν τη θέση τους. Ωστόσο δεν είναι δεδομένη η αναγνώριση και γι αυτό καλό είναι να επικοινωνήσουν με το τμήμα στο οποίο θα μεταφέρουν τη θέση τους ώστε να μάθουν αν και ποια μαθήματα θα τους αναγνωριστούν.

Θυμίζουμε ότι στην Υπουργική Απόφαση υπάρχει πρόβλεψη για αναγνώριση των μαθημάτων αφού γίνεται αναφορά στις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.4115/2014 που αναφέρει τα εξής:

Από το ακαδημαϊκό έτος 2012−2013 δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές που εισάγονται σε Τμήμα των Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι. ή στις Ανώτατες εκκλησιαστικές Ακαδημίες, να αναγνωρίσουν μαθήματα τα οποία έχουν διδαχθεί και εξεταστεί επιτυχώς στο Τμήμα προέλευσής τους.

Η αναγνώριση των μαθημάτων, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, πραγματοποιείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Τμήματος, κατά περίπτωση και οι φοιτητές απαλλάσσονται από την εξέταση των μαθημάτων ή των ασκήσεων του προγράμματος σπουδών του Τμήματος υποδοχής που διδάχθηκαν στο Τμήμα προέλευσης και δύνανται να ενταχθούν σε διαφορετικό εξάμηνο από αυτό της εγγραφής τους.

Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr αν ένας φοιτητής έχει περάσει όλα τα μαθήματα του εξαμήνου στο Τμήμα εισαγωγής δεν είναι σίγουρο ότι θα αναγνωριστεί το σύνολο των μαθημάτων από το Τμήμα που θα μεταφέρει τη θέση του καθώς η Γενική Συνέλευση ή το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο θα αποφασίσουν για το αν θα αναγνωριστεί το σύνολό τους ή μέρος αυτών.

Πηγή : newsbeast.gr


«Βόμβα» Πάνου Παναγιωτόπουλου: «Θα γίνουν εκλογές και θα τις χάσουμε»


Για πολιτική αντεπίθεση η οποία θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα στο πλαίσιο της αποκλιμάκωσης της φορολογίας έκανε λόγο ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος με αφορμή τη συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση έχει 4 μήνες στη διάθεσή της για να ξεκινήσει και να οργανώσει μία πολιτική αντεπίθεση. Αυτή η πολιτική αντεπίθεση πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα. Με κυρίαρχα τα μέτρα που θα πείσουν τον κόσμο ότι θα προχωρήσουμε σε αποκλιμάκωση της φορολογίας. Με μέτρα που θα δείξουν επιτέλους τα πρώτα αποτελέσματα στην καθημερινότητα του Ελληνα και της ελληνίδας της υπαρκτής και πραγματικής βελτίωσης των δημοσιονομικών μεγεθών που υπάρχει. Και δεν μπορεί κανείς καλόπιστος να την αρνηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Αν αφήσουμε και παρέλθει αυτό το χρονικό διάστημα, ή αν σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις και τα κατάλληλα μέτρα για να αλλάξει το κλίμα τότε και εκλογές θα έχουμε και θα χαθούν οι εκλογές και θα οδηγήσουμε την προσπάθεια για την ανόρθωση του τόπου σε μία πολιτική περιπέτεια για τη χώρα και τον λαό μας που θα είναι η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ τα λέω με απόλυτη σαφήνεια».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική. «Θεωρώ ότι οι πολιτικές που ακολουθήσαμε με πρώτο εμένα, για να μη λέτε ότι βάζω τον εαυτό μου απέξω, κάτω από τις έκτακτες ανάγκες που διαμορφώθηκαν από το μνημόνιο οδήγησαν σε μία υπερβολική, δραματική, ασφυκτική φορολόγηση του μικρομεσαίου νοικοκυριού. Αρα, από ώρα σε ώρα, όχι από μέρα σε μέρα πρέπει στα πλαίσιο των πολύ ισχνών δυνατοτήτων που έχουμε, αλλά υπάρχουν, να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση. Να κάνουμε το βρόγχο λιγότερο ασφυκτικό. Να μη σφίγγει τόσο πολύ τον λαιμό. Και να το καταλαβαίνει ο κόσμος από μέρα σε μέρα, από ώρα σε ώρα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική».


Πηγή : usay.gr


CIA και MI6 ζήτησαν στοιχεία για 15 μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα



Ξεχωριστό ενδιαφέρον για 15 αλλοδαπούς που ζουν στην Ελλάδα έχουν δείξει τις τελευταίες ημέρες οι ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης του bloko.gr, αμερικάνικες και βρετανικές μυστικές  υπηρεσίες ζήτησαν από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές λεπτομερή στοιχεία για τους συγκεκριμένους μετανάστες, η

συντριπτική πλειοψηφία των οποίων διαμένει στην Αττική, καθώς είτε διαπιστώθηκαν σχέσεις ή επικοινωνίες με ενεργά και δραστήρια ένοπλα στελέχη του ισλαμικού χαλιφάτου, είτε εγείρουν ως οντότητες από την προηγούμενη δράση τους υπόνοιες διασύνδεσης με τζιχαντιστές.

Επίσης, οι ελληνικές αντιτρομοκρατικές αρχές και η ΕΥΠ εξετάζουν άλλους περίπου 70 φακέλους μεταναστών από Ιράκ, Συρία και Αφγανιστάν καθώς και γι αυτούς υπάρχουν ενδείξεις ή υπόνοιες ότι συγκεντρώνουν προϋποθέσεις ν’ αποτελέσουν πιθανές εστίες απειλής.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι πως όλοι για τους οποίους εκδηλώθηκε σχετικό ενδιαφέρον είτε από ξενικές είτε από εγχώριες διωκτικές ή μυστικές υπηρεσίες, διατηρούν ένα προφίλ καλού και ήσυχου μετανάστη, αφοσιωμένου στον αγώνα της επιβίωσης μέσα σ’ ένα ξένο κι ενίοτε εχθρικό γ αυτούς περιβάλλον.

Πηγή : bloko.gr


Οι είκοσι πιο ασήμαντοι λόγοι για τους οποίους καβγαδίζουν τα παντρεμένα ζευγάρια


Σου παρουσιάζουμε τους 20 πιο ασήμαντους λόγους για τους οποίους τσακώνονται πιο συχνά τα παντρεμένα ζευγάρια.

-Γιατί άφησαν το καπάκι της τουαλέτας ανοιχτό
-Γιατί δεν μαζεύουν τα ρούχα τους
-Γιατί πετούν τα βρώμικα ρούχα στο πάτωμα και όχι στο καλάθι για τα άπλυτα
-Για το πού βρίσκονται τα μαξιλάρια
-Για το ποιος έχει σειρά να στρώσει το κρεβάτι
-Για το ποιος έχει σειρά να βγάλει τον σκύλο βόλτα
-Για το τι θα μαγειρέψουν για το μεσημέρι
-Για το ποιος θα μαγειρέψει
-Για το ποιος έχει καλύτερο προσανατολισμό (όταν χάνονται με το αυτοκίνητο)
-Για το ποιος έφαγε το τελευταίο γιαουρτάκι από το ψυγείο
-Για το τι θα δουν στην τηλεόραση
-Γιατί αυτό που τελικά θα δουν στην τηλεόραση είναι καλύτερο/χειρότερο από αυτό που πρότεινε ο άλλος
-Για τους φίλους τους
-Για το γιατί αφήνουν την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή
-Γιατί δεν είχαν την ευγένεια να ψεκάσουν το μπάνιο με ένα αρωματικό σπρέι
-Για το πού θα πάνε το Σάββατο το βράδυ
-Για το γιατί δεν λένε την άποψή τους ο ένας στον άλλον όταν το ζητάει ο ένας στον άλλον
-Γιατί έχουν άποψη για όλα τα θέματα
-Γιατί δεν ήταν καθόλου ενδιαφέρουσα η ιστορία που μόλις διηγήθηκε
-Γιατί ξέχασε να βάλει τα άπλυτα πιάτα στο πλυντήριο

Πηγή : yahoo.gr


Οι Κρητικοί που Έχουν Αποτρέψει Πάνω από 500 Πλειστηριασμούς Μέσα σε 3 Χρόνια



«Εγώ σώζω ανθρώπους, όχι τράπεζες», δήλωσε στο δικαστήριο ο Ρομπέρτο Ρίβας, ο Ισπανός πυροσβέστης από τη Λα Κορούνια που αρνήθηκε να συνεργαστεί στην έξωση 85χρονης, η οποία δεν μπορούσε να πληρώσει το στεγαστικό της δάνειο. Ο Ρίβας, που τελικά τιμωρήθηκε από την πολιτεία με πρόστιμο 600 ευρώ για την άρνησή του να υπακούσει στις διαταγές να σπάσει το λουκέτο της εισόδου, έχει γίνει

πλέον το σύμβολο στον αγώνα κατά των εξώσεων και των πλειστηριασμών παγκοσμίως. Το ίδιο και στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο και στα μέλη του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, το οποίο έχει καταφέρει να αποτρέψει πάνω από 500 πλειστηριασμούς τα τελευταία 3 χρόνια, όπως μας λέει ο γραμματέας του, Σήφης Σουχλάκης.

VICE: Έχετε ακούσει την περίπτωση του Ισπανού πυροσβέστη που είπε ότι "εκείνος δεν σώζει τράπεζες, αλλά ανθρώπους;" Ταυτίζεστε μαζί του;

Σήφης Σουχλάκης: Γνωρίζουμε το περιστατικό του Ισπανού πυροσβέστη και τον χαρακτηρίζουμε ήρωα σ’ έναν πόλεμο που δεν γίνεται με σφαίρες, αλλά με την ανεξέλεκτη δύναμη του χρήματος. Αυτό που λέμε είναι ότι απαιτούμε όταν έρθει κάποιος σε αντίστοιχο δίλημμα, να διαλέξει την ιδιότητα του ήρωα κι όχι του προσκυνημένου.

Πώς ξεκίνησε η πρωτοβουλία για τους πλειστηριασμούς;

Η πρωτοβουλία για τους πλειστηριασμούς ξεκίνησε με την ανάγκη να δώσεις λίγη συμπαράσταση στο γείτονα, το φίλο, στον συγγενή και τον συνάνθρωπό σου που του έπερναν την περιουσία του. Όμως με τους συνεχείς πλειστηριασμούς μεγάλωνε και η συμμετοχή του κόσμου, με αποτέλεσμα η αντίστασή μας σε όλο αυτό να πάρει πιο επίσημη και οργανωμένη μορφή. Αυτός που τη μία Τετάρτη έκανε συμπαράσταση στα δικαστήρια, την άλλη Τετάρτη ήταν αυτός που έχανε την περιουσία του.

Πότε και πώς συστάθηκε το σωματείο;

Το σωματείο μας συστάθηκε στις 25/11/13 μετά από συνελεύσεις με τα μέλη μας για την ανάγκη να έχουμε νομική μορφή για την καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα μας.

Ανήκετε σε κάποιο κομματικό φορέα;

Όχι δεν ανήκουμε σε κανέναν πολιτικό φορέα, επειδή είναι αυτονόητο ότι ο αποκλειστικός στόχος μας αφορά την υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών μας και κάθε Ρεθυμνιώτη που δέχεται αυτή την άδικη και βάρβαρη μνημονιακή επίθεση των τελευταίων ετών. Με την πολιτική μας ανεξαρτησία συσπειρώνουμε μεγαλύτερο ανθρώπινο δυναμικό και έτσι είμαστε αποτελεσματικοί.


H φωτογραφία είναι ευγενική παραχώρηση του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου

Πόσα άτομα συμμετέχουν στις δράσεις σας; Είναι όλοι οφειλέτες; Σας προσεγγίζουν ή τους προσεγγίζετε;

Τα μέλη μας ξεπερνούν τα 450 και δεν είναι όλοι οφειλέτες. Ανάλογα με την μορφή κάθε κινητοποίησης είναι ανάλογος και ο αριθμός των μελών που συμμετέχουν. Υπήρξαν περιπτώσεις που ο αριθμός συμμετεχόντων ήταν μεγαλύτερος από τον αριθμό των μελών μας. Ύστερα από τις πρώτες κινητοποιήσεις στα δικαστήρια και το κάλεσμά μας μέσω των Μ.Μ.Ε. του Ρεθύμνου, ο κόσμος άρχισε να έρχεται μόνος του προς τα εμάς.

Πόσους πλειστηριασμούς έχετε αποτρέψει όλα αυτά τα χρόνια;

Έχουμε αποτρέψει πάνω από 500 πλειστηριασμούς τα τελευταία 3 χρόνια.

Με ποιον τρόπο τους αποτρέπετε;

Με τη δυναμική που έχει αναπτύξει το σωματείο μας έχει καταφέρει χωρίς βίαιους τρόπους, αλλά με τη νομική μας υπηρεσία και την φυσική μας παρουσία στο χώρο να αποτρέψει τους πλειστηριασμούς. Η κινητοποίηση γίνεται κάθε Τετάρτη στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου, την ώρα που είναι προγραμματισμένη η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς. Εμείς με τη φυσική μας παρουσία, με το να φωνάζουμε και να οχλαγωγούμε, πιέζοντας ψυχολογικά αυτούς που θέλουν να κάνουν τον πλειστηριασμό και προκαλώντας τους να φερθούν με επιείκεια και  με το θόρυβο που δημιουργούμε δεν μπορεί να γίνει η διαδικασία σωστά όπως πρέπει. Δεν αφήνουμε δηλαδή την διαδικασία να κινηθεί σωστά νομικά. Αυτό γίνεται τα τελευταία 5-10 λεπτά, την ώρα που ανοίγει η προσφορά σε περιπτώσεις που η τράπεζα έχει δώσει προσφορά στο συμβολαιογράφο από την προηγούμενη ημέρα. Ιδιώτες δεν έρχονται πάντως. Όλα αυτά τα χρόνια, μόνο 2-3 περιπτώσεις δεν έχουμε καταφέρει να αποτρέψουμε όταν ήμασταν στην αρχή των δράσεών μας. Δεν μας ενδιαφέρει ποιανού είναι το σπίτι, το κάνουμε για όλους, Έλληνες, ξένους, είτε είναι μέλη μας είτε όχι. Δεν μας ενδιαφέρει γιατί έφτασε στο σημείο να χρωστάει και να του παίρνουν το σπίτι, εμείς αντιστεκόμαστε στον τρόπο με τον οποίο μας παίρνουν τα σπίτια. Δεν έχουμε σκοπό να μην πληρώσουμε. Εμείς λέμε να πληρώσουμε, αλλά να παγώσουν τα χρέη μας μέχρι να έρθει η ανάπτυξη που μας υπόσχονται και να καταφέρουμε τότε να πληρώσουμε τα χρέη μας.



Τι ισχύει με το νομικό πλαίσιο; Είναι παράνομες αυτές οι "τακτικές";

Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να χαρακτηρίζει παράνομη την δραστηριότητά μας.

Πόσες περιπτώσεις πλειστηριασμών υπάρχουν στο Ρέθυμνο αυτή τη στιγμή;

Δεν έχουμε επίσημα στοιχεία, όμως από την εμπειρία μας υπολογίζουμε ότι έχουμε 4-5 πλειστηριασμούς την εβδομάδα μέσο όρο.

Έχετε δίκτυο σε όλη την Ελλάδα; Υπάρχουν ανάλογες δράσεις κι αλλού;

Δεν έχουμε δίκτυο στην υπόλοιπη Ελλάδα και δεν συμμετέχουμε σε κάποιο άλλο δίκτυο. Απλά συνεργαζόμαστε με άλλες ομάδες ανά την Ελλάδα με τον ίδιο ή παρόμοιο σκοπό.

Τι συνέβη σε πρόσφατο περιστατικό που κάποια μέλη σας οδηγήθηκαν στην Αστυνομία;

Την συγκεκριμένη Τετάρτη, μία τράπεζα έστειλε εκπροσώπους με τη συνοδεία ιδιωτικού αστυνομικού να δώσει προσφορά για το ακίνητο που έβγαζε σε πλειστηριασμό. Η παρουσία του ιδιωτικού αστυνομικού εξήγειρε τα συναισθήματα των Κρητικών με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση μέσα στη δικαστική αίθουσα. Στην προσπάθεια της η Αστυνομία να επιβάλει την τάξη ώστε να συνεχιστεί ο πλειστηριασμός έκανε δύο συλλήψεις μελών του σωματείου μας, ο ένας πατέρας τεσσάρων παιδιών. Με την παρουσία του εισαγγελέα ο πλειστηριασμός βγήκε άκυρος. Τα μέλη μας έκατσαν 2 μέρες αυτόφωρο κι επειδή δεν υπήρχαν οι βασικοί μάρτυρες που αντιπροσώπευαν την τράπεζα αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος στις 01/04/2015.



Μελπομένη Μαραγκίδου

Πηγή : VICE, bloko


Παγκόσμια ανησυχία για τον ιό Έμπολα! Δείτε όλα τα συμπτώματα


Έντονη ανησυχία επικρατεί σε ολόκληρο τον πλανήτη εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού Έμπολα εκτός Αφρικής. Η ανησυχία στη διεθνή επιστημονική κοινότητα είναι έκδηλη μετά τον θάνατο του Τόμας Ερικ Ντάνκαν, του Λιβεριανού που είχε μολυνθεί από τον ιό Eμπολα και νοσηλευόταν στο Ντάλας του Τέξας.

Ο θανατηφόρος ιός, όπως και οι υπόλοιποι άλλωστε, δεν έχει σύνορα. Γι αυτό και η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα βρίσκεται επι ποδός για να σταματήσει την εξάπλωση της νόσου.

Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί όλα τα συμπτώματα και τα τελευταία στοιχεία.

Εντείνονται τα μέτρα

Ο θάνατος του Λιβεριανού τροφοδοτεί τις ανησυχίες για τα σενάρια ότι ο θανατηφόρος ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το CNN, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στις ΗΠΑ από τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα θα πρέπει να περάσουν υποχρεωτικά από έλεγχο για τον θανατηφόρο ιό.

Ο έλεγχος ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, όπου έχουν κάνει την εμφάνισή τους κρούσματα του Εμπολα, αναφέρει το δίκτυο επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα ελέγχου για τον εντοπισμό κρουσμάτων του Έμπολα σε πέντε σημαντικά διεθνή αεροδρόμια των ΗΠΑ: το Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης· το Λίμπερτι του Νιούαρκ· το Ντάλες της Ουάσινγκτον· το Ο'Χέιρ του Σικάγου· και το Χάρτσφιλντ-Τζάκσον της Ατλάντας.

Την ίδια στιγμή στην Ισπανία, ανησυχία προκαλεί η ασθένεια της ισπανίδας νοσηλεύτριας Τερέσα Ρομέρο που έχει διαγνωστεί με τον ιό.

Τι είναι Ιός

Η νόσος από τον ιό Έμπολα που ονομάζεται επίσης και αιμορραγικός πυρετός είναι μια σπάνια και συχνά θανατηφόρα ασθένεια που προσβάλλει ανθρώπους και πρωτεύοντα θηλαστικά (όπως πίθηκοι και γορίλες).

Ο ιός πήρε το όνομά του από τον ποταμό Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά. Ο ιός ανακαλύφθηκε το 1976 και από τότε έχουν αναφερθεί κρούσματα αιμορραγικού πυρετού και σποραδικές επιδημίες στην Αφρική. Υπάρχουν πέντε υποτύποι του ιού Έμπολα, εκ των οποίων οι τέσσερις προκαλούν ασθένεια στον άνθρωπο.

Η ακριβής προέλευση του ιού είναι άγνωστη. Όμως με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία και τη φύση των παρόμοιων ιών οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ασθένεια που προκαλεί ο ιός είναι ζωονόσος, ασθένεια δηλαδή που μεταδίδεται από τα ζώα. Ο ιός ζει στα ζώα και ο άνθρωπος μπορεί να μολυνθεί μετά από την επαφή με αυτά. Μετά την αρχική μετάδοση ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο μέσω της επαφής με σωματικά υγρά, αίμα και ιστούς ή μολυσμένες βελόνες.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν τεκμηριωθεί εργαστηριακώς 4000 κρούσματα του πυρετού Έμπολα σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από το 1976 μέχρι σήμερα. Εξ αυτών 1.548 είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο (CDC, Ιούλιος 2014).

Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν σε 2 έως 21 ημέρες μετά την έκθεση στον ιό, αλλά συνήθως κάποιος θα αρχίσει να έχει συμπτώματα στις 8-10 ημέρες.
Τα αρχικά συμπτώματα περιλαμβάνουν:
• πυρετός
• πονοκέφαλος
• πονόλαιμος, βήχας
• πόνος στις αρθρώσεις και στους μύες
• αδυναμία

Στη συνέχεια τα συμπτώματα γίνονται πιο σοβαρά:
• ναυτία και έμετος
• διάρροια
• ερυθρότητα στα μάτια
• πόνος στο στήθος
• ερυθρότητα στα μάτια
• δυσκολία στην αναπνοή
• εξάνθημα σε ολόκληρο το σώμα
• εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία. Ορισμένοι ασθενείς μπορεί να αιμορραγούν από τα μάτια, τη μύτη, το στόμα, τα αυτιά, ή το ορθό

Η διάγνωση γίνεται με εξετάσεις αίματος που ανιχνεύουν τον ιό. Αν έχετε τα συμπτώματα της νόσου και βρισκόσασταν πρόσφατα σε περιοχή που ενδημεί ο ιός ο γιατρός θα σας συμβουλεύσει να υποβληθείτε στο τεστ.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία για τη νόσο. Οι μόνες διαθέσιμες θεραπείες είναι αυτές που προορίζονται για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:
• οξυγονοθεραπεία
• ενδοφλέβια υγρά
• μεταγγίσεις αίματος
• φάρμακα για τον πόνο

Η πρόγνωση της νόσου είναι κακή, καθώς περίπου το 90% των ασθενών θα καταλήξει σε θάνατο. Δυστυχώς επειδή τα πρώτα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά του κοινού κρυολογήματος η διάγνωση γίνεται με καθυστέρηση.


Χριστίνα Ι. Μπουντούρη
Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός
Email: cbountouri@gmail.com
www.bountouri.gr


Πηγή : iatropedia.gr


Στην Ελλάδα οι στρατιωτικοί παίρνουν "κάποια χρήματα" μόνο νεκροί! Τι προβλέπεται για τις οικογένειες


Η αξία μιας ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να “κοστολογηθεί”. Τα πλούτη όλου του κόσμου δεν μπορούν να αντικαταστήσουν έναν σύζυγο ή ένα παιδί που χάθηκε . Οι πεζοναύτες μας που χάθηκαν τόσο άδικα είχαν γυναίκες και παιδιά και ήταν παιδιά γονιών που θα πονάνε για πάντα.

Η σκληρή πραγματικότητα για τους στρατιωτικούς είναι ότι για να

πάρουν κάποια “μαζεμένα” χρήματα, πρέπει να πεθάνουν!

Όχι μην φανταστείτε ότι οι χαροκαμμένες οικογένειες που έμειναν πίσω θα λύσουν τα προβλήματά τους! Κάθε άλλο.

Οι οικογένειες των δύο ΕΠΟΠ που σκοτώθηκαν θα πάρουν αν εφάπαξ ένα ποσό που θα προσεγγίσει τις 35.000 ευρώ. Χρήματα που τα δικαιούνταν και τα είχαν πληρώσει οι νεκροί λοχίες.

Ένα επίδομα περίπου 900 ευρώ για τα παιδιά μέχρι την ενηλικίωσή τους ή μέχρι τα 25 τους χρόνια αν σπουδάσουν. Και ίσως ένα μέλος της οικογένειας να διοριστεί στο δημόσιο.

Για τον δεκανέα ένα ποσό περίπου 13.000 ευρώ και μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ ίσως ένα ποσό αποζημίωσης και διορισμό ενός μέλους της οικογένειάς του στο δημόσιο.

Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν έχει σημασία για τους ανθρώπους που έμειναν πίσω και θα τους θρηνούν κάθε μέρα.



Πηγή : onalert.gr


Μπροστά 9,4% ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 9,4% επί της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του tvxs.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στη πρόθεση ψήφου με 29,8% και ακολουθεί η ΝΔ με 20,4%. Στην συνέχεια βρίσκονται το

Ποτάμι με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, το ΚΚΕ με 3%, οι ΑΝΕΛ με 2,3%, ο ΛΑΟΣ με 1,7% και η ΔΗΜΑΡ με 0,4%, Λευκό ή άκυρο 3,1%, Αναποφάσιστοι 8,8%, Άλλο κόμμα 6,9%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης με το 66% των ερωτηθέντων να απαντά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έλθει πρώτο στις επόμενες εκλογές, ενώ μόνο το 23% εκτιμά ότι η ΝΔ θα κερδίσει την επόμενη εκλογική μάχη.




Πηγή : tvxs.gr


Πώς Βρετανοί στρατιώτες προσπάθησαν να κλέψουν τον Λέοντα της Αμφίπολης και τους εμπόδισε η βουλγαρική επίθεση. (βίντεο από την αναστήλωση του μνημείου)... Δι



Ο Λέων της Αμφίπολης θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία του 4ου αιώνα π.Χ και αποτελεί για περισσότερα από 70 χρόνια, σήμα κατατεθέν της Αμφίπολης. Στις μέρες μας το ενδιαφέρον του κόσμου είναι στραμμένο στον τάφο του λόφου Καστά, ωστόσο όσο προχωρούν οι ανασκαφές, οι αρχαιολόγοι εμφανίζονται όλο και πιο σίγουροι για το ότι τα δύο μνημεία έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους. Η ανακάλυψη του λέοντα από Έλληνες στρατιώτες και η απόπειρα αρχαιοκαπηλίας από Βρετανούς Το λιοντάρι, που σήμερα βρίσκεται δίπλα στην παλιά γέφυρα του Στρυμόνα στην επαρχιακή οδό Αμφίπολης- Σερραϊκής ακτής, δεν ήταν ανέκαθεν ενιαίο γλυπτό, αλλά αποτελούταν από ξεχωριστά κομμάτια. Την ύπαρξη αρχαίων ερειπίων στην παραποτάμια περιοχή του Στρυμόνα ανέφεραν για πρώτη φορά στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, Έλληνες στρατιώτες της 7ης μεραρχίας, κατά τη διάρκεια του πρώτου Βαλκανικού πολέμου....

Ο Λέων της Αμφίπολης δεν ήταν ενιαίο γλυπτό αλλά αποτελούνταν από διαφορετικά κομμάτια... 

Οι στρατιώτες είχαν στρατοπεδεύσει στην περιοχή και εντόπισαν κάποια μάρμαρα, που σύμφωνα με τις μετέπειτα έρευνες των ειδικών, αποτελούσαν τμήματα της βάσης του Λέοντα. Η Υπηρεσία έστειλε τους αρχαιολόγους Γ. Οικονόμου και Α. Ορλάνδο για να αξιολογήσουν τα ευρήματα, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να κάνουν αναλυτική έρευνα γιατί τους πρόλαβε ο πόλεμος. Τέσσερα χρόνια μετά και ενώ ο Α’ Παγκόσμιος πόλεμος ήταν σε εξέλιξη, Βρετανοί αξιωματικοί ενός εκστρατευτικού σώματος, βρήκαν τμήματα του ίδιου του λιονταριού στις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα. Οι Βρετανοί, άξιοι συνεχιστές του «ελγίνειου πνεύματος», προσπάθησαν να μεταφέρουν τα μαρμάρινα κομμάτια στην ακτή για να τα φυγαδεύσουν στη χώρα τους, αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί δέχτηκαν επίθεση από τους Βούλγαρους και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν άμεσα την περιοχή. Τα τμήματα του λέοντα παρέμειναν διάσπαρτα στις όχθες του ποταμού μέχρι το 1930, οπότε άρχισαν να τα μελετούν δύο μέλη της γαλλικής αρχαιολογικής σχολής Αθηνών. Οι P. Collart και P. Devamp

Το γύψινο ομοίωμα του λέοντα που έφτιαξε ο Παναγιωτάκης, που εικονίζεται με το άσπρο σακάκι, για την ανακατασκευή του πρωτότυπου αγάλματος... 

Η αναστήλωση και τα λάθη της ανακατασκευής...

Το 1936 οι ανασκαφές στην Αμφίπολη ήταν ήδη σε εξέλιξη. Ο τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Λίνκολν Μακβή, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μνημείο και φρόντισε να στείλει εκπροσώπους της Αμερικανικής Σχολής αρχαιολογικών μελετών, οι οποίοι έπρεπε να συνεργαστούν με τους Γάλλους συναδέλφους τους, που εργάζονταν ήδη στην περιοχή. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν και άλλα κομμάτια του γλυπτού. Την τελική ανασυναρμολόγηση του Λέοντα ανέλαβε ο Έλληνας γλύπτης Ανδρέας Παναγιωτάκης, ο οποίος για την εξυπηρέτηση των εργασιών, κατασκεύασε αρχικά ένα ακριβές γύψινο αντίγραφο σε πραγματικό μέγεθος. Η ομάδα του Παναγιωτάκη είχε στη διάθεσή της μόνο εννέα συνεχόμενα κομμάτια του γλυπτού. Έτσι, αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τσιμέντο για να συμπληρώσουν όσα έλειπαν.
Κατά την ανασυναρμολόγηση έγιναν τρία λάθη.
Οι τεχνίτες δεν κατάλαβαν ότι έλειπε μια στενή λωρίδα από το λαιμό του λιονταριού, με αποτέλεσμα η ένωση του κεφαλιού με το λαιμό να είναι λίγο «χοντροκομμένη».
Το δεύτερο λάθος ήταν ότι συμπέραναν  πως τα μάτια του λιονταριού ήταν μαρμάρινα και τα «γέμισαν» με τσιμέντο, ενώ το αρχικό γλυπτό είχε μέταλλο ή πέτρα άλλου χρώματος.
Το σημαντικότερο «λάθος» της ανακατασκευής είναι η τοποθέτηση του λιονταριού στο σημείο όπου είχε βρεθεί αρχικά ένα κομμάτι της βάσης του. Οι αρχαιολόγοι σήμερα πιστεύουν ότι ο Λέων της Αμφίπολης κατά την αρχαιότητα, ήταν τοποθετημένος στην κορυφή του λόφου Καστά.

Η σύνδεση του λέοντα με τον τύμβο

Η Προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και επικεφαλής των σημερινών ανασκαφών στην Αμφίπολη, Κατερίνα Περιστέρη ανέφερε για τη σχέση του λέοντα με τον τύμβο: «Ο Τύμβος Καστά Αμφίπολης και το μνημείο του Λέοντος είναι δύο μνημεία που συνομιλούν μεταξύ τους συνδυάζοντας συγκρίσιμα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και η χρονολόγησή τους ανήκει στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα. Οι λατύπες (θραύσματα από επεξεργασία μαρμάρου) που βρέθηκαν γύρω από το ταφικό σήμα στην κορυφή του τύμβου Καστά, δηλώνουν την ύπαρξη μεγάλου μαρμάρινου μνημείου, που δεν είναι άλλο από το Λέοντα και την βάση του». Η κυρία Περιστέρη έχει πραγματοποιήσει έρευνα στο παρελθόν μαζί με τον συνεργάτη της Μιχάλη Λεφαντζή, σύμφωνα με την οποία το λιοντάρι ήταν στον περίβολο του τάφου, ο οποίος κατά τη ρωμαϊκή εποχή είχε καταστραφεί με αποτέλεσμα πολλά μαρμάρινα κομμάτια να μετακινηθούν από εκεί. Αν όντως τα δύο μνημεία συνδέονται, τότε η αφορμή με την οποία στήθηκε το γλυπτό ή προς τιμήν ποιού στήθηκε, θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις για τον ένοικο του τάφου. Σύμφωνα με άλλους επιστήμονες, ο Λέων της Αμφίπολης κατασκευάστηκε για άλλους λόγους και όχι σαν ταφικό σύμβολο.

Το λιοντάρι της Αμφίπολης έχει ύψος 5 μέτρα και 30 εκατοστά ενώ μαζί με τη βάση φτάνει τα 16 μέτρα... 


Ο καθηγητής Αρβανιτόπουλος αναφέρει ότι το λιοντάρι στήθηκε από τον Άγνωνα μετά από υπόδειξη του Περικλή για να τιμήσουν τους 10.000 νεκρούς, που σκοτώθηκαν στη μάχη του Δραβίσκου (περιοχή των Σερρών). Σύμφωνα με άλλη θεωρία του Δημήτρη Λαζαρίδη, το γλυπτό στήθηκε προς τιμήν του Λαομέδοντα που ήταν τριήραρχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και καταγόταν από τη Λέσβο. Έχουν ακουστεί και άλλα ονόματα ναυάρχων και στρατηγών του Μ. Αλεξάνδρου για τους οποίους υπάρχει περίπτωση να στήθηκε το λιοντάρι, όπως ο Νέαρχος, ο Ανδροσθένης και ο Νέαρχος. Σύμφωνα με τη λαϊκή δοξασία το λιοντάρι της Αμφίπολης δεν έχει γλώσσα, ακριβώς για να μην μπορεί να «μιλήσει» και να προδώσει σε ποιον ανήκει ο τάφος. Στο βίντεο που ακολουθεί ο Παύλος Γαβριηλίδης έχει κάνει ένα όμορφο βίντεο, με φωτογραφίες από την ανασκαφή και την αναδημιουργία του Λέοντος



Πηγή : mixanitouxronou.gr


Σήμερα οι προσφορές για τα περιφερειακά αεροδρόμια


Από σήμερα οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές για την εκμετάλλευση των περιφερειακών αεροδρομίων που είναι προς αποκρατικοποίηση.

Μέχρι στιγμής οι κοινοπραξίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρων είναι τρεις :

Η Μέτκα μαζί με την Corporacion America, Ο Ελλάκτωρ μαζί με τη γαλλική Vinci και η  Η Fraport AG από κοινού με τον Όμιλο Κοπελούζου.

Τα αεροδρόμια που περιμένουν τις προσφορές είναι: της Θεσσαλονίκης, των Χανίων, της Κέρκυρας, της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σκιάθου, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Σάμου και της Μυτιλήνης.




Μάγισσα πάνω σε... σκούπα (video)


Και όμως είναι αλήθεια. Μία μάγισσα περνάει αυτή τη στιγμή μπροστά από το φεγγάρι μαζί με τη μαγική της σκούπα!
 Άλλωστε μπορείτε όλοι να το δείτε για να καταλάβετε ότι καμιά φορά τα παραμύθια συμβαίνουν και στην πραγματικότητα!
Το πιστέψατε;
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία τηλεκατευθυνόμενη συσκευή την οποία κατασκεύασε ο σχεδιαστής Ότο Ντίφενμπαχ.
Η συσκευή της μάγισσας λειτούργησε στην Καλιφόρνια και το θέαμα ήταν πραγματικά άκρως εντυπωσιακό!
Ο Ντίφενμπαχ ασχολείται με τη δημιουργία τηλεκατευθυνόμενων αεροπλάνων και είναι βασισμένα στο ανθρώπινο σώμα και στις διαστάσεις.
Πρόσφατα μαζί με τον συνεργάτη του Εντ Χάνλεϊ κατασκεύασαν και τον τηλεκατευθυνόμενο Σούπερμαν.
Δείτε το εκπληκτικό βίντεο






Πηγή : newsbomb.gr


Διορθώνονται οι τιμές φαρμάκων! Ποια θα αλλάξει ο Βορίδης


Τα λάθη στις τιμές φαρμάκων θα επιχειρήσει να διορθώσει τις επόμενες ημέρες ο Μάκης Βορίδης με ειδική ρύθμιση που αναζητείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μία προς μία ελέγχθηκαν οι τιμές των φαρμάκων από την αρμόδια επιτροπή σε μια μαραθώνια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην οδό Αριστοτέλους.
Τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη άλλωστε ένα …παζάρι μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των φαρμακευτικών επιχειρήσεων για το πώς ακριβώς  θα διορθώσουν οι τιμές σε φάρμακα που φαίνεται να τιμολογήθηκαν λανθασμένα.

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης αμφισβητεί τον αριθμό των σκευασμάτων που δεν έχουν τιμολογηθεί σωστά και εκτιμά ότι είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που προβάλει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Αυτό πάντως που αποφασίστηκε με βεβαιότητα είναι να διορθωθούν τα λάθη σε εκείνα τα φάρμακα που θεωρούνται μοναδικά ή είναι on patent.
Ήδη αναζητείται ο τρόπος για τη διόρθωση των τιμών δεδομένου ότι αυξήσεις δεν μπορούν να γίνουν σε σκευάσματα με βάση παλαιότερη υπουργική απόφαση. Παρότι η ίδια υπουργική απόφαση επιτρέπει τις αυξήσεις στις περιπτώσεις που έχει διαπιστωθεί με βεβαιότητα λάθος στην τιμολόγηση, δεν αναμένεται να χρησιμοποιηθεί αυτό το «παράθυρο» της εξαίρεσης.

Πάντως η διαφωνία  μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακευτικών επιχειρήσεων εστιάζεται και στο γεγονός για το ποιες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν χρησιμοποιηθεί  για τον υπολογισμό του μέσου όρου των φθηνότερων τιμών της Ευρώπης.

Πηγή : iatropedia.gr


Απούσα η Βίκυ Σταμάτη από τη δίκη του Άκη για τις μίζες


Σοβαρούς λόγους υγείας που αφορούν την ψυχική της κατάσταση επικαλέστηκε σήμερα μέσω των συνηγόρων της η Βίκυ Σταμάτη η οποία τελικώς δεν εμφανίστηκε στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Αθήνας, εκεί όποου ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Αντίθετα παρούσα στο δικαστήριο ήταν η Αρετή Τσοχατζοπούλου η οποία έδειχνε καταβεβλημένη. Παρόντες ήταν και άλλοι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση όπως ο Γιάννης Σμπώκος, ο Γιώργος Σαχπατζίδης και ο Νϊκος Ζήγρας.
Δια του συνηγόρου της εκπροσωπήθηκε η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου και συγκατηγορούμενή του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου όπως επίσης και η πρώτη, πρώην, σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκουντρούν Μολντενάουερ.
Στην έδρα βρίσκονται πέντε γυναίκες τακτικοί δικαστές ενώ με την έναρξη της διαδικασίας μια εξ αυτών δήλωσε κώλυμα στο πρόσωπο συνηγόρου υπεράσπισης.
Τελικώς αντικαταστάθηκε και το δικαστήριο προχώρησε στη νομιμοποίηση των συνηγόρων υπεράσπισης αλλά και των νομικών εκπροσώπων του ελληνικού Δημοσίου το οποίο παρίσταται στη δίκη αξιώνοντας αποζημίωση από τους κατηγορουμένους.
Λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και των συνηγόρων η δίκη αποφασίστηκε να συνεχιστεί στις 23 Οκτωβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου, εκεί όπου είχε διεξαχθεί και το πρωτοβάθμιο δικαστηρίο.
Στη δικαστική αίθουσα στον 6ο όροφο του Εφετείου όπου έγινε η πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου παρόντες ήταν οικείοι των κατηγορουμένων οι οποίοι τους πλησίασαν και τους χαιρέτησαν. Ανάμεσά τους και πολλά πρόσωπα που χαιρετούσαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Πηγή : protothema.gr


Πόσο κοστίζει η θέρμανση – Αέριο, πετρέλαιο, ρεύμα ή ξύλα;


Μαζί με τον χειμώνα ξεκινάει και ο πονοκέφαλος για τους Έλληνες σε ό,τι αφορά στη θέρμανση μετά την μεγάλη αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης λόγω φόρων. Αν και το πετρέλαιο πέφτει φέτος από το 125 που ήταν πέρυσι στην καλύτερη περίπτωση στο 1,07 ευρώ το λίτρο παραμένει η πιο ακριβή μορφή ενέργειας προς θέρμανση.
Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στις τιμές για να δει ότι η πιο φτηνή λύση είναι το αέριο που κινείται στα 0,72 ευρώ.
Παράλληλα για την εγκατάσταση το κόστος κινείται από 396 ως και 540 ευρώ τα οποία με την σχετική επιδότηση που υπάρχει μπορούν να κατανεμηθούν στον μηνιαίο λογαριασμό με επιπλέον κόστος 11 με 15 ευρώ.
Και ο κλιματισμός αποδεικνύεται πιο φθηνός από το πετρέλαιο. Εδώ β΄'εβαια εάν δεν υπάρχει ήδη θα πρέπει να υπολογιστεί το κόστος των κλιματιστικών που εάν χρειάζεται να είναι 4 ή 5 των 10.000 dtu τότε μιλάμε για ένα εφάπαξ ποσό ως και 1500 με 2000 ευρώ.
Εάν υπάρχουν ήδη τα σώματα των κλιματιστικών τότε για ένα διαμέρισμα κοντά στα 80 τετραγωνικά το κόστος για τη θέρμανση ολόκληρο τον χειμώνα υπολογίζεται κοντά στα 490 ευρώ.
Την ίδια ώρα για ένα διαμέρισμα των 80 τετραγωνικών το κόστος για θέρμανση με τον κλασικό καυστήρα πετρελαίου θα πρέπει να υπολογιστεί κοντά στα 600 ευρώ για 500 λίτρα που θα χρειαστούν ολόκληρο τον χειμώνα, ενώ το κόστος για μεγαλύτερη κατανάλωση κοντά στα 700 λίτρα σε περιοχές όπου το κρύο είναι πιο δριμύ το κόστος αγγίζει τα 900 ευρώ.
Το κόστος για την θέρμανση με ενεργειακό τζάκι υπολογίζεται κοντά στα 750 ευρώ για να ξεχειμωνιάσει ένα νοικοκυριό σε 80 τετραγωνικά σπίτι, όμως εδώ εάν δεν υπάρχει ήδη εγκατάσταση τότε θα πρέπει να υπολογίσει κανείς και ένα κόστος κοντά στις 3.000 ευρώ
Το πετρέλαιο πέφτει κάπως εφέτος κάνοντας πιο ανεκτή την κατάσταση, ωστόσο παραμένει το πιο ακριβό μέσο ακόμη και σε σχέση με τα ακριβά ξύλα.
Σε κάθε περίπτωση όμως οι καταναλωτές στο κόστος θα πρέπει να υπολογίσουν και το κόστος των αλλαγών στον εξοπλισμό.

Πηγή : newsit.gr


Το πίστεψε και ήρθε η Νίκη Πρόκριση για τον Παναθηναϊκό!!


Η ανατροπή ήρθε στα τελευταία δευτερόλεπτα και παρά τις πολλές απουσίες ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 77-76 του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα αλλά στην συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του με τους Λοτζέσκι και Λαφαγέτ κάλυψαν την διαφορά και προηγήθηκαν με ένα σερί
17-0.
Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τον Ολυμπιακό αφού στην τέταρτη περίοδο και παρά το προβάδισμα των 11 πόντων, ο Παππάς και ο Μπλουμς έδωσαν πολύτιμες λύσεις στον Παναθηναϊκό, ωστόσο μέχρι το 35ο λεπτό η διαφορά παρέμενε διψήφια. Τότε ο Παππάς με έξι συνεχόμενους πόντους μείωσε στους 4 (66-70) δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ο Λοτζέσκι με ένα τρίποντο έστειλε τον Ολυμπιακό στο +8 (68-75) 1:55 πριν το τέλος και πολλοί πίστεψαν πως το ματς τελείωσε.

Δύο καλάθια του Σλότερ και ένα τρίποντο του Διαμαντίδη μετά από επιθετικό ριμπάουντ έστειλαν το ματς στα ίσα (75-75), την ώρα που ο Ολυμπιακός σπαταλούσε ευκαιρίες, κυρίως, με τον Πρίντεζη.

Έξι δεύτερα πριν το τέλος ο Διαμαντίδης έστειλε τον Σλούκα στις βολές, ωστόσο ο γκαρντ του Ολυμπιακού ευστόχησε σε μία από τις δύο, μετά ακολούθησε επίθεση του Παναθηναικού και όλη η άμυνα του Ολυμπιακού έπεσε πάνω στον αρχηγό του Παναθηναϊκού ο οποίος πάσαρε στον Μπατίστα που κάρφωσε στον αιφνιδιασμό και έδωσε μία τεράστια νίκη στη νεανική ομάδα του Ιβάνοβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 17-14,  33-32, 49-60, 77-76.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Διαμαντάκος, Σλότερ 7, Μποχωρίδης 5 (1), Γιάνκοβιτς 11, Φώτσης 7 (1), Παππάς 19 (3), Μπλουμς 8 (2), Διαμαντίδης 8 (2), Μπατίστα 12.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6 (2), Χάντερ 6, Ντάνστον 10, Σπανούλης 12 (2), Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 3, Λαφαγιέτ 7 (1), Λοτζέσκι 16 (4), Πρίντεζης 13.


Μυρίζουν εκλογές : Παίρνουν άμεσα το εφάπαξ 50.000 συνταξιούχοι


Από 18.000 ως 39.000 ευρω το εφάπαξ στο Δημόσιο, 420 εκατομμύρια η ενίσχυση στα Ταμεία για να δοθεί το εφάπαξ

Ξεμπλοκάρει η διαδικασία χορήγησης των εφάπαξ που έχουν παγώσει σχεδόν τρία χρόνια για χιλιάδες συνταξιούχους.

Παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία για την απόδοση μερισμάτων σε δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς και ναυτικούς.

Ουσιαστικά κερδισμένοι είναι οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν τα χαρτιά τους τη διετία 2012, 2013.

Πρόκειται για 50.000 άτομα που λόγω των προβλημάτων των Ταμείων αν και έχουν βγει κανονικά στη σύνταξη δεν έχουν πάρει ακόμη το επίδομα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Έθνους τα 260 εκατομμύρια από το κράτος πάνε στο ταμείο του Δημοσίου, 20 εκατομμύρια στο ΝΑΤ και άλλα 20 εκατομμύρια στο Ταμείο των Σωμάτων Ασφαλείας. Άλλα 70 εκατομμύρια θα πάρει το μετοχικό Ταμείο του Δημοσίου και 50 εκατομμύρια άλλοι φορείς που χορηγούν εφάπαξ.

Τα ποσά που δικαιούνται είναι ανάλογα με το χρόνια εργασίας και είναι :

Για 35 έτη  ΠΕ: 39.926
Για 35 έτη ΤΕ : 38.214
Για 35 έτη ΔΕ: 34.220
Για 35 έτη ΥΕ:29.603
Για 25 έτη ΠΕ: 25.184
Για 25 έτη ΤΕ: 24.118
Για 25 έτη ΔΕ: 21.600
Για 25 έτη ΥΕ: 18.715