Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Χωρίς ίχνος ντροπής και η ηθικής ο Τσίπρας ξεφτιλίστηκε στο facebook πανηγυρίζοντας



Γύρισε από τις διακοπές του ο Αλέξης Τσίπρας και βλέποντας τα στελέχη του να ξεφτιλίζονται στα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τα social media, είπε να ξεφτιλιστεί και αυτός αλλά να πάρει και την πρώτη θέση προκαλώντας τους Έλληνες πολίτες.

Για να ξεφτιλιστεί ο Τσίπρας και να προκαλέσει διάλεξε το facebook που με μία ανάρτηση πρόκληση «εμείς τα κάναμε, όλα τέλεια και αυτοί τα κάνουν λάθος» μας έδειξε ότι γύρισε από τις διακοπές του.

Απείλησε μάλιστα τον Ελληνικό λαό και την κυβέρνηση λέγοντας «ας μη θαρρούν πως η ιστορία τελείωσε εδώ. Η ιστορία, ευτυχώς ή δυστυχώς, διαρκεί πολύ» και εννοώντας ότι θα επιστέρψει ο εξολοθρευτής

Η ανάρτηση χωρίς ντροπή και ηθική :

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ιστορικής σημασίας έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Στις 21 Αυγούστου του 2018, ο ελληνικός λαός μετά από μια πρωτοφανή 8ετη περιπέτεια λιτότητας, ηθικής και οικονομικής απαξίωσης, έφτασε επιτέλους στην Ιθάκη.

Οι θυσίες έπιασαν τόπο. Αυτό που δεν κατάφεραν τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις των κομμάτων της κρίσης, το κατάφερε η κυβέρνηση της Αριστεράς.

Παραλάβαμε μια χώρα σε οικονομική ασφυξία, με πρωτογενή ελλείμματα, με διαλυμένη παραγωγική βάση -σε κατάσταση εργασιακού μεσαίωνα με ανεργία που είχε σκαρφαλώσει στο 27,9% και στο 60% για τους νέους.

Κατορθώσαμε να αντιστρέψουμε την εικόνα. Ολοκληρώσαμε με επιτυχία το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων απορρίπτοντας διαλυτικά μετρά για τη κοινωνία.

Με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και την ενοποίηση των ταμείων κάναμε ξανά βιώσιμο το ασφαλιστικό μας σύστημα.

Επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό και δώσαμε δωρεάν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη σε όλους όσους μένουν στη χώρα, Έλληνες και μετανάστες.

Με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αντιμετωπίσαμε αποφασιστικά την ανθρωπιστική κρίση και τη φτώχεια. Με τα οικογενειακά επιδόματα την παιδική φτώχεια, ενώ ταυτόχρονα επαναφέραμε την οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και μειώσαμε την ανεργία στο 17,6% τον Απρίλη, δηλαδή περισσότερο από 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Από την 21η Αυγούστου του 2018 ως και την 7η του Ιούλη του 2019, φέραμε στη Βουλή μέτρα ελάφρυνσης πάνω από 3,5 δισ. ευρώ, προχωρήσαμε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% μεσοσταθμικά, ενώ παράλληλα ακυρώσαμε τις προγραμματισμένες μειώσεις στις συντάξεις για το 2019 και στο αφορολόγητο για το 2020.

Η έξοδος της χρεοκοπημένης Ελλάδας από τα μνημόνια δεν ήταν, όμως, μια νομοτελειακή εξέλιξη που θα έρχονταν ούτως ή άλλως. Χωρίς τη ρύθμιση του χρέους που άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή μας στις αγορές με τα ιστορικά χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού και χωρίς την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς, η Ελλάδα δε θα επέστρεφε στη κανονικότητα.

Αυτό άλλωστε ανέμεναν και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, που είτε προέβλεπαν συνεχώς 4ο μνημόνιο, είτε πιστοληπτική γραμμή στήριξης, δηλαδή κεκαλυμμένο μνημόνιο.

Οι εκλογές του Ιούλη, χάρη στην έξοδο από τα μνημόνια, ήταν οι πρώτες μετά από 10 χρόνια που διεξήχθησαν χωρίς την ασφυκτική κηδεμονία των δανειστών να επισκιάζει τη προγραμματική αντιπαράθεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησής του, κέρδισε σχεδόν όλα τα δύσκολα, για πολλούς ακατόρθωτα, πολιτικά και ιστορικά στοιχήματα, έχασε όμως τις εκλογές. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο στην ιστορία της χώρας.

Η ΝΔ κατάφερε να πείσει μεγάλο μέρος των πολιτών ότι όλα αυτά που κέρδισε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν δεδομένα και θα γινόταν έτσι κι αλλιώς και μάλιστα πιο εύκολα. Ότι με έναν μαγικό τρόπο, παρότι οι δικές της κυβερνήσεις είχαν υπογράψει πλεονάσματα 4,5% και δε πέτυχαν να πιάσουν ούτε 0,5%, αυτοί θα μπορούσαν να πετύχουν συμφωνία με χαμηλότερα πλεονάσματα. Σήμερα βρίσκονται ήδη μπροστά στις συνέπειες των επιλογών τους. Γιατί ήταν επιλογή τους να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό και όχι αυταπάτη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαγγείλει και ξεκίνησε να εφαρμόζει ένα σχέδιο μείωσης των πλεονασμάτων κατά 1%, δηλαδή από το 3,5% στο 2,5%, από το 2020 και μετά, αξιοποιώντας το μεγάλο αποθεματικό στα δημόσια ταμεία που με κόπο δημιούργησε για αυτό το σκοπό.
Χάρη σε αυτό το σχέδιο θεσμοθέτησε το δώρο Πάσχα ως μόνιμη 13η σύνταξη, μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση και στην ενέργεια, κατάργησε τη μείωση του αφορολόγητου και προανήγγειλε τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Η ΝΔ όμως απέρριψε το σχέδιο αυτό, πριν καν το συζητήσει με τους θεσμούς.
Και αποδέχθηκε από μόνη της, καμία μείωση του στόχου για το 2020.
Και από το 2021 και μετά βλέπουμε, με αντάλλαγμα σκληρές μεταρρυθμίσεις μνημονιακού χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα αυτή που έφερε στα κρυφά με τροπολογία, λίγα λεπτά πριν κλείσει η Βουλή για το Δεκαπενταύγουστο και έκανε δώρο στον ΣΕΒ τις αναιτιολόγητες απολύσεις εργαζομένων.

Με δυο λόγια η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενη άμεσα φορολογικές μειώσεις και τελικά θα φέρει άμεσες επιβαρύνσεις στον προϋπολογισμό του 2020, σε σχέση με όσα είχε ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιες θα είναι αυτές θα το δούμε στον προϋπολογισμό. Το πιθανότερο είναι να κόψουν το αφορολόγητο, τη 13η σύνταξη και βλέπουμε…

Σε κάθε περίπτωση η ιστορία έχει ήδη καταγράψει ότι οι κυβερνήσεις των κομμάτων της κρίσης έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια και το λαό στη πρωτοφανή περιπέτεια. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έβγαλε τη χώρα από μνημόνια, δίνοντας τέλος στη πρωτόγνωρη δοκιμασία του λαού μας.

Πέρυσι, τέτοια μέρα όμως, στο διάγγελμα μου στην Ιθάκη, προειδοποιούσα: «Φτάσαμε στον προορισμό μας, βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά έχουμε πλήρη επίγνωση ότι δεν τελειώσαμε εδώ. Νέες μάχες είναι τώρα μπροστά μας. Οι σύγχρονοι μνηστήρες είναι εδώ και στέκονται ακόμα απέναντι. Είναι όσοι επιθυμούν να δουν το καράβι ξανά να θαλασσοδέρνεται και το λαό ξανά στα αμπάρια».

Οι μνηστήρες, πράγματι, είναι ακόμη εδώ και όχι μόνο απολαμβάνουν τους καρπούς των προσπαθειών του λαού μας, αλλά επιχειρούν και να γκρεμίσουν όσα με πολύ κόπο χτίσαμε.

Αλλά ας μη θαρρούν πως η ιστορία τελείωσε εδώ. Η ιστορία, ευτυχώς ή δυστυχώς, διαρκεί πολύ.»

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ιστορικής σημασίας έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Στις 21 Αυγούστου του 2018, ο ελληνικός λαός μετά από μια πρωτοφανή 8ετη περιπέτεια λιτότητας, ηθικής και οικονομικής απαξίωσης, έφτασε επιτέλους στην Ιθάκη.
Οι θυσίες έπιασαν τόπο. Αυτό που δεν κατάφεραν τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις των κομμάτων της κρίσης, το κατάφερε η κυβέρνηση της Αριστεράς.
Παραλάβαμε μια χώρα σε οικονομική ασφυξία, με πρωτογενή ελλείμματα, με διαλυμένη παραγωγι...
Δείτε περισσότερα
1,8 χιλ.
179
176


Στην Ελλάδα το υψηλότερο ποσοστό τροχαίων με μηχανές



Το υψηλότερο ποσοστό τροχαίων με μοτοσικλέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει η Ελλάδα, με 20 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων το 2017. Την ίδια στιγμή ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι στους 8 θανάτους, ενώ τα χαμηλότερα επίπεδα συναντώνται στη Βουλγαρία και την Εσθονία, όπου το ποσοστό είναι μηδενικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurostat, ο αριθμός των θανάτων που σημειώνονται σε τροχαία ατυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμάται ότι κυμάνθηκαν κοντά στις 25.000 το 2017, αριθμός που αντιστοιχεί σε 50 θανατηφόρα ατυχήματα ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους. Ο ετήσιος αριθμός των θανάτων στους δρόμους της ΕΕ ήταν περίπου 25.000 από το 2013, μετά από μια σταθερή μείωση από το υψηλό 43.000 το 2007.

Οι θάνατοι σε τροχαίο με επιβατηγά αυτοκίνητα αντιπροσώπευαν σχεδόν το ήμισυ (46%) όλων των θανατηφόρων τροχαίων το 2017, ακολουθούμενοι από θανάτους πεζών (21%), μοτοσικλετιστών (15%), ποδηλάτων (8%) και θανάτων άλλων μορφών οδικών μεταφορών (10%).

Στα κράτη μέλη της ΕΕ, η Βουλγαρία κατέχει την υψηλότερη θέση στην κατηγορία τροχαίων με επιβατηγά αυτοκίνητα, με 64 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους (στοιχεία του 2016), αριθμός σχεδόν έξι φορές χαμηλότερος από εκείνον της Μάλτας (11 θανάτους).


Ο ρυθμός θανάτων των πεζών σε τροχαία ατυχήματα είναι υψηλότερος στη Ρουμανία (37 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων) και χαμηλότερος στη Δανία (3).

Τέλος, όσον αφορά τον αριθμό των ποδηλατών που σκοτώθηκαν σε οδικά ατυχήματα ως ποσοστό του πληθυσμού, ο υψηλότερος ρυθμός είναι στη Ρουμανία (10 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων) και ο χαμηλότερος ρυθμός είναι μηδενικός, καταγράφεται στην Κύπρο (2016 στοιχεία) και στο Λουξεμβούργο.


Πηγή : liberal.gr


Ο 18χρονος που ξύπνησε απ’ το κώμα και σήμερα επιστρέφει σπίτι του


Ξύπνησε από κώμα και γύρισε νικητής στο σπίτι του ο 18χρονος Στέλιος Καμενάκης.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, ο 18χρονος Στέλιος Καμενάκης έχοντας μείνει 11 ολόκληρους μήνες σε Δημόσια Νοσοκομεία και το ειδικό κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας της Λάρισας, επέστρεψε γερός και δυνατός στο σπίτι του στον Κουτσουρά Λασιθίου.

Η οικογένειά του θεωρώντας ότι, ο σοβαρός τραυματισμός του, σε τροχαίο ατύχημα με μοτοσυκλέτα στον Αθερινόλακκο, το απόγευμα του Σαββάτου 22 Ιουλίου του 2017, ήταν ένα κακό όνειρο ευχαρίστησε σε όλους εκείνους που βοήθησαν με τον οποιονδήποτε τρόπο, στο να αποκατασταθεί η υγεία του αγαπημένου τους Στέλιου.

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και του Βενιζέλειου Ηρακλείου», ανέφερε, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν  να σταθεί και πάλι στα πόδια του.  Εκείνη τη μέρα έφυγα μαζί με το Στέλιο και έμεινα δίπλα του όλους εκείνους τους δύσκολους μήνες που έδινε τη μάχη να ξανασταθεί όρθιος. Έφυγα μαζί του και γύρισα μαζί του 11 μήνες μετά και ο Στέλιος είναι όρθιος. Συνεχίζει εδώ στο σπίτι μας την αποθεραπεία και κάνει ξανά όνειρα! Τα όνειρα που έκανε πριν τραυματιστεί στον Αθερινόλακκο. Στο διάστημα αυτό συγγενείς φίλοι γνωστοί και άγνωστοι, μας έδιναν κουράγιο και δύναμη και έκαναν την προσευχή τους, για το παιδί μας. Τους ευχαριστώ όλους πραγματικά», μας λέει συγκινημένη η μητέρα του Στέλιου κ. Μαίρη Δανδουλάκη – Καμενάκη.

«Η δύναμη δεν προκύπτει από τις νίκες. Οι μάχες που δίνεις είναι που μεγαλώνουν τη δύναμή σου. Όταν αντιμετωπίζεις δυσκολίες και αποφασίζεις να μην παραδοθείς, αυτό είναι δύναμη.Το πίστευα ότι μπορούσε να γίνει καλά και τα καταφέραμε. Ο Στέλιος πέτυχε ένα θαύμα, δίνοντας τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Όταν 11 μήνες μετά γυρίσαμε στο Βενιζέλειο και τον είδαν όρθιο, οι εντατικολόγοι και οι νευροχειρούργοι, μας έλεγαν ότι με το Στέλιο έχει γίνει πραγματικά ένα θαύμα!»,  προσθέτει η μητέρα του Στέλιου.

Το τροχαίο
Το πρωί της 22ας Ιουλίου 2017 ο Μανόλης Καμενάκης κήδευε τη γιαγιά του που υπεραγαπούσε και το ίδιο απόγευμα συνόδευε στην τελευταία του κατοικία έναν από τους αγαπημένους του φίλους, τον Γιώργο Αδαμάκη που έφευγε νεότατος από τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο.

Την ώρα της κηδείας του Γιώργου Αδαμάκη, η Μαίρη Δανδουλάκη – Καμενάκη έμαθε για το τροχαίο του παιδιού της στον Αθερινόλακκο.Κατάφερε όμως να διατηρήσει την ψυχραιμία της να τρέξει με τον σύζυγο της κοντά στον Στέλιο, να κινητοποιήσει όλους όσους έπρεπε, για να δοθεί οργανωμένα η μάχη της αποκατάστασης και της αποθεραπείας του 18χρονου σήμερα, που θέλει να πάει να τελειώσει το σχολείο του και να αναλάβει το συνεργείο του πατέρα του.

Στο Βενιζέλειο, ο Στέλιος έμεινε από τις 22 Ιουλίου μέχρι τις 6 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας της Λάρισας, όπου με σωστό πρόγραμμα και καλή διατροφή άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα αισιόδοξα δείγματα ότι θα αποκατασταθεί η υγεία του από τα τέλη του Γενάρη. Η φυσιοθεραπεία, κινησιοθεραπεία, η λογοθεραπεία, οι ασκήσεις στην πισίνα, η εργοθεραπεία και οι βιταμίνες με την ειδική διατροφή που έκανε ο Στέλιος, ο οποίος έδειχνε αποφασισμένος να συνεργαστεί και να παλέψει για να γίνει καλά, έφεραν γρήγορα, πολύ καλά αποτελέσματα.

«Σήμερα ο Στέλιος είναι στο σπίτι μας και είναι όρθιος. Αυτοεξυπηρετείται και συνεχίζει το πρόγραμμα της πλήρους αποκατάστασης του. Η ομιλία του έχει αρχίσει να επανέρχεται και θα συνεχίσει να κάνει ότι χρειάζεται για να γίνει 100% καλά. Θέλω να πω τέλος, σε όσους αντιμετωπίζουν ανάλογες περιπέτειες, να μην το βάζουν κάτω και να έχουν πίστη στο Θεό», ανέφερε η μητέρα του

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός πολυτραυματίας έμεινε 2,5 μήνες σε κώμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου. Όταν ξύπνησε στις αρχές Οκτωβρίου του 2017 και άρχισε να αντιδρά στα εξωτερικά ερεθίσματα, οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας.

Τον Γενάρη του 2018 άρχισε να γνωρίζει τους γονείς του που δεν έφυγαν ούτε μια στιγμή από κοντά του.


Πηγή : in.gr


«Κλέβουν» την εφορία και βάζουν καπέλο σε αγορές μέσω κάρτας



Oχι μόνο δεν φοβούνται τους ελεγκτές της εφορίας, αλλά κλέβουν και τους πελάτες τους. Το καινούργιο φαινόμενο σε αρκετά μαγαζιά, κυρίως μικρομάγαζα, είναι η επιπλέον χρέωση των καταναλωτών με ποσά από 20 έως 50 λεπτά εφόσον πραγματοποιούν συναλλαγές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες. Πολλοί ξένοι τουρίστες αλλά και Ελληνες έχουν πέσει θύματα των επιτήδειων που χρεώνουν, για παράδειγμα, 20 λεπτά επιπλέον στην περίπτωση που αγοράσουν τσιγάρα με κάρτα. Η σχετική χρέωση καταγράφεται στην απόδειξη ως «παροχή υπηρεσιών». Και μάλιστα όλα αυτά χωρίς να ενημερώνουν τους πελάτες. Η αιτιολογία που δίνουν οι καταστηματάρχες (το συμβάν παρουσιάστηκε σε επιχειρήσεις της Ερέτριας) όταν κάποιος διαπιστώσει την πρόσθετη χρέωση είναι ότι το κέρδος από τα τσιγάρα είναι πολύ μικρό και οι χρεώσεις από τις τράπεζες πολύ υψηλές.

Αυτό που επισημαίνουν στελέχη της ΑΑΔΕ είναι ότι μπορεί να προκαλούν και να εντυπωσιάζουν οι περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής στη Μύκονο, στη Σαντορίνη και στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ωστόσο υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις μικρών καταστημάτων όπου οι ελεγκτές έχουν εντοπίσει παρόμοια κρούσματα φοροδιαφυγής επιβάλλοντας τα πρόστιμα της νομοθεσίας και ταυτόχρονα το μέτρο του κλεισίματος των καταστημάτων για 48 ώρες.

Δελτίο παραγγελίας...

Αλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή καταστηματάρχη στην Τήνο ο οποίος επί χρόνια, αντί απόδειξης, δίνει το δελτίο παραγγελίας. Στην περίπτωση δε που του ζητηθεί απόδειξη, ξεκινάει διαπραγματεύσεις με τους πελάτες προσφέροντας έκπτωση 10% έως 20% επί του λογαριασμού και τα... γλυκά κερασμένα. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να εκδώσει απόδειξη, καθώς θέλει το κέρδος ολόκληρο και αφορολόγητο.

Ακόμα περισσότερες είναι οι περιπτώσεις με τους εστιάτορες που υποστηρίζουν πως έχει πέσει το Internet, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές. Μάλιστα ρισκάρουν, στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει μετρητά, να πληρώσουν την οφειλή την επόμενη μέρα. Οπως αναφέρει ανώτατο στέλεχος της ΑΑΔΕ, τις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιηθούν και άλλες περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη και στη Δυτική Ελλάδα.

Εκτίναξη φοροδιαφυγής

Παρά τις εντυπωσιακές περιπτώσεις που προκαλούν την κοινωνία εξαιτίας του παράνομου πλουτισμού ορισμένων επιχειρηματιών, μόλις το 1/20 των ελέγχων που γίνονται πανελλαδικά σε τουριστικές περιοχές αφορά τη Μύκονο. Σε δεκάδες άλλες περιοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τα ποσοστά παραβατικότητας είναι πολύ υψηλότερα. Συγκεκριμένα:

• Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν 407 έλεγχοι, με το ποσοστό παραβατικότητας να φθάνει στο 37%.

• Στη Θεσσαλονίκη οι έλεγχοι έφθασαν στους 289 και παραβάσεις εντοπίστηκαν στο 55% των ελεγχομένων.

• Στην Πάτρα ελέγχθηκαν 233 επιχειρήσεις, με το ποσοστό των παραβατών να ανέρχεται στο 36%.

• Στην Κέρκυρα διενεργήθηκαν τον Ιούνιο 141 έλεγχοι και εντοπίστηκαν παραβάσεις στο 62% των επιχειρήσεων.

• Στη Σαντορίνη, αν και τα ποσοστά φοροδιαφυγής είναι χαμηλότερα συγκριτικά με το 2018, πραγματοποιήθηκαν 151 έλεγχοι και διαπιστώθηκε ότι περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις δεν εκδίδουν αποδείξεις (56%).

• Στη Ζάκυνθο η παραβατικότητα φθάνει στο 41%, ενώ στη Ρόδο και στη Μύκονο στο 43%.

Συνολικά τον περασμένο μήνα πραγματοποιήθηκαν 2.612 έλεγχοι σε επιχειρήσεις σε ολόκληρη την επικράτεια. Οπως αναφέρουν στελέχη της ΑΑΔΕ, στο τέλος της τουριστικής σεζόν οι έλεγχοι θα έχουν ξεπεράσει τις 50.000, ωστόσο αναφέρουν ότι οι επιτόπιοι έλεγχοι θα συνεχισθούν και τους φθινοπωρινούς μήνες. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι ελεγκτές μπορούν να προχωρήσουν στο κλείσιμο καταστημάτων:

• Αμεσα για 48 ώρες, εφόσον διαπιστώνεται η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση πλέον των δέκα προβλεπόμενων αποδείξεων, από τον ίδιο έλεγχο ή, ανεξαρτήτως του αριθμού τους, αν η καθαρή αξία των αγαθών ή υπηρεσιών για τα οποία δεν εκδόθηκαν αποδείξεις υπερβαίνει τα πεντακόσια ευρώ.

• Για 96 ώρες, εφόσον εντός του ιδίου ή του επόμενου φορολογικού έτους διαπιστώνεται εκ νέου στην ίδια ή σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον τριών παραστατικών πώλησης, ανεξαρτήτως αξίας αυτών.

• Για δέκα ημέρες, κάθε φορά που εντός δύο φορολογικών ετών διαπιστώνεται η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον τριών παραστατικών πώλησης, ανεξαρτήτως αξίας αυτών.

• Σε περίπτωση που παρεμποδίζεται η διενέργεια κάθε είδους επιτόπιου φορολογικού ελέγχου με χρήση βίας ή απειλών κατά των ελεγκτικών οργάνων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αναστέλλεται μέχρι έναν μήνα η λειτουργία της σχετικής επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση παραβίασης της αναστολής λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης, δηλαδή κάθε φορά που γίνεται «σπάσιμο» της σφράγισης που έχει επιβληθεί, επιβάλλεται επιπλέον αναστολή λειτουργίας για δέκα ημέρες.

Τυχόν αλλαγή στη νομική μορφή ή στο πρόσωπο του φορέα της επιχείρησης ή διακοπή της επιχείρησης, από τον χρόνο διαπίστωσης μέχρι τον χρόνο εκτέλεσης της απόφασης ή της πράξης αναστολής λειτουργίας, δεν εμποδίζει την επιβολή και την εκτέλεσή τους (λουκέτα) εφόσον στον ίδιο χώρο δραστηριοποιείται επιχείρηση με ίδιο ή παραπλήσιο αντικείμενο εργασιών ή σε αυτή συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στη διοίκηση, στον έλεγχο ή στο κεφάλαιο ένα ή περισσότερα από τα αρχικά μέλη του φορέα ή συνδεόμενα με αυτούς πρόσωπα. Ως συνδεόμενα πρόσωπα θεωρούνται οι σύζυγοι, οι γονείς, τα παιδιά και οι συνδεόμενοι υπάλληλοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας με τον φορέα της επιχείρησης στην οποία διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις.



ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Επίσκεψη της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου στα Καταστήματα Κράτησης Ναυπλίου, Κορίνθου και στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας



Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στα Καταστήματα Κράτησης Ναυπλίου, Κορίνθου, καθώς και στις Αγροτικές Φυλακές της Τίρυνθας.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων της συνομίλησε τόσο με τους διευθυντές, όσο και με τους υπαλλήλους για τα προβλήματα υποστελέχωσης που παρατηρούνται ειδικά στην εξωτερική φρούρηση των καταστημάτων κράτησης λόγω της μετακίνησης σημαντικού αριθμού φρουρών στις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας. Η Γενική Γραμματέας υπογράμμισε ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η ολοκλήρωση της 6Κ/2018, σύμφωνα με την οποία αναμένεται η πρόσληψη 550 υπαλλήλων διάφορων ειδικοτήτων, καθώς και η νέα προκήρυξη ειδικά για την πρόσληψη εξωτερικών φρουρών, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης.

Η Σοφία Νικολάου, στο πλαίσιο των επισκέψεων της, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις των καταστημάτων και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις ανάγκες για άμεσες επισκευές και αναβάθμιση του υλικοτεχνικού μηχανισμού, ενώ συνομίλησε με κρατουμένους για τις συνθήκες διαβίωσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής αμέσως μετά δήλωσε: «Τα περιστατικά βίας ανάμεσα σε κρατουμένους και έναντι του προσωπικού δεν μπορούν να γίνονται πλέον ανεκτά. Το νέο σύστημα που σχεδιάζουμε έχει ως στόχο, τον πραγματικό σωφρονισμό των κρατουμένων, και όχι να είναι οι φυλακές «ιδρύματα εγκληματικής εκπαίδευσης». Η λειτουργία καταστήματος κράτησης με πειθαρχικό χαρακτήρα θα λειτουργήσειαποτρεπτικά για όσους κρατούμενους είναι βίαιοι ή εκμεταλλεύονται το σύστημα των αδειών για να μην επιστρέψουν».




Η στιγμή εξουδετέρωσης του λεωφορειοπειρατή στη Βραζιλία



Η αστυνομία σκότωσε τον άνδρα που είχε συλλάβει σήμερα ως ομήρους 31 επιβάτες ενός λεωφορείου, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπός της, περίπου τέσσερις ώρες μετά την έναρξη του περιστατικού στη μεγάλη γέφυρα που ενώνει το Ρίο ντε Ζανέιρο με τη γειτονική πόλη Νιτερόι.

«Ήταν απαραίτητο να πυροβολήσουμε» τον άνδρα, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo ο συνταγματάρχης Μάουρο Φλίες.





Έρχονται αλλαγές στα νέα τέλη κυκλοφορίας



Προσαρμογές στα τέλη κυκλοφορίας προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι που θα αποκτήσουν καινούριο ΙΧ τους τελευταίους μήνες του έτους δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών. Και αυτό διότι αν παραμείνει η σημερινή κλίμακα υπολογισμού των τελών με βάση τους ρύπους τότε οι επιβαρύνσεις θα είναι σημαντικές.

Η κατάσταση που δημιουργείται με τα τέλη κυκλοφορίας έχει ως εξής: Από την 1η Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχύ πανευρωπαϊκά νέο πρότυπο υπολογισμού των ρύπων των ΙΧ βάσει των οποίων υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας. Το νέο πρότυπο που φέρει τον κωδικό WLTP είναι πιο αυστηρό από το προηγούμενο και οδηγεί σε καταγραφή αυξημένων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα σε κάθε όχημα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους για τα οχήματα τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά (στην Ελλάδα για τα καινούρια και στην Ευρώπη για τα μεταχειρισμένα εισαγόμενα) από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά. Η κλίμακα υπολογισμού των ετήσιων τελών για τα οχήματα αυτά έχει ως εξής:

0-90 γρ. CO2 – Μηδέν ευρώ

91-100 γρ. CO2 – 0,90 ευρώ / γραμμάριο

101-120 γρ. CO2 – 0,98 ευρώ / γραμμάριο

121-140 γρ. CO2 – 1,20 ευρώ / γραμμάριο

141-160 γρ. CO2 – 1,85 ευρώ / γραμμάριο

161-180 γρ. CO2 – 2,45 ευρώ / γραμμάριο

181-200 γρ. CO2 – 2,78 ευρώ / γραμμάριο

201-250 γρ. CO2 – 3,05 ευρώ / γραμμάριοΆνω από 251 γρ. CO2 – 3,72 ευρώ / γραμμάριο

Με την αλλαγή του προτύπου υπολογισμού των ρύπων οι εκπεμπόμενοι ρύποι θα αυξηθούν για τα οχήματα που θα ταξινομηθούν για πρώτη φορά μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2019 (ή μεταγενέστερη ημερομηνία αν αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών).

Έτσι, ένα όχημα που εκπέμπει σήμερα 130 γραμμάρια διοξείδιο του άνθρακα επιβαρύνεται με ετήσια τέλη ύψους 156 ευρώ. Το ίδιο όχημα με βάση το νέο πρότυπο θα εμφανίζεται, για παράδειγμα, να εκπέμπει 200 γραμμάρια ρύπων έτσι ο ιδιοκτήτης του εφόσον αυτό ταξινομηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά θα κληθεί να πληρώσει ετήσια τέλη ύψους 556 ευρώ, δηλαδή 400 ευρώ περισσότερα! Για να μην γίνει αυτό θα πραγματοποιηθεί προσαρμογή της κλίμακας υπολογισμού των τελών και έτσι δεν θα υπάρξει ουσιαστική επιβάρυνση.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα οχήματα, δηλαδή αυτά που έχουν ταξινομηθεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2010 και τα τέλη υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό και το έτος ταξινόμησης, δεν αναμένονται αλλαγές. 


Πηγή: capital.gr


Ανεύθυνος σκαρφάλωσε σε στύλο της ΔΕΗ και έπαιζε μπάλα.



Ένας άνδρας σύμφωνα με το eparxies.gr, φορώντας αθλητικά – ποδοσφαιρικά ρούχα, ξεκίνησε να σκαρφαλώνει – χωρίς κανέναν λόγο και χωρίς τη λήψη κάποιου μέτρου προστασίας – σ ‘ έναν από τους στύλους της ΔΕΗ.

Το ασύλληπτο πραγματικά περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα της Τρίτης, σ’ έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων, στην οδό Ζυμβρακάκηδων.

Οι διερχόμενοι έντρομοι έβλεπαν τον άνδρα να σκαρφαλώνει. Η έκπληξη τους ήταν ακόμη μεγαλύτερη, όταν το άτομο αυτό, ξεκίνησε να παίζει μπάλα, στην κορυφή του στύλου.

Το άτομο αυτό, προφανώς και δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο για να προβεί σε αυτή την ενέργεια η οποία έθεσε φυσικά σε κίνδυνο, την ίδια του τη ζωή. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ ο ίδιος θεωρούσε μάλλον φυσιολογικό το… κατόρθωμα του!

Λίγα λεπτά αργότερα, ο… κασκαντέρ κατέβηκε ανενόχλητος και σαν να μην τρέχει τίποτα, ποζάροντας μάλιστα σε εκείνους που τον απαθανάτιζαν.




Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. ο επικεφαλής της φρουράς των φυλακών.




Η τοποθέτηση ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. ως επικεφαλής της Εξωτερικής Φρούρησης δείχνει το πόσο σοβαρά παίρνει η κυβέρνηση την ανομία που επικρατεί στις φυλακές, και επιδείνωσε με την ανοχή του, την ανικανότητα του και τους νόμους έγκλημα ο ΣΥΡΙΖΑ .

Με στόχο να μπει τέλος στην αναρχία και την ανομία των φυλακών της χώρας τοποθετείται ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (ΔΥΕΦΚΚ), ο Υποστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος, ούτως ώστε η ΕΛ.ΑΣ. να έχει εικόνα και έλεγχο της κατάστασης που επικρατεί σε ανώτατο επιχειρησιακό επίπεδο.

Το προσωπικό, αναμένεται να ενισχυθεί με επιπλέον 250 άτομα, με προσλήψεις μέσω διαγωνισμού και εκπαίδευσής τους από την ΕΛ.ΑΣ. σε επίπεδο ειδικών δυνάμεων.






ΟΑΕΔ: 893.310 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο



Στα 893.310 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), τον Ιούλιο του 2019, έναντι 827.854 ατόμων τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι (Ιούλιος του 2018) και 858.069 ατόμων τον Ιούνιο του 2019.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τον Ιούλιο του 2019, 475.915 από αυτά (ποσοστό 53,28%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 417.395 (ποσοστό 46,72%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανήλθαν σε 307.224 (ποσοστό 34,39%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 586.086 (ποσοστό 65,61%).


Πηγή


Οι σέλφις του πιλότου πριν τη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου


Ανατριχίλα προκαλούν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιεύει το protothema.gr. Πρόκειται για τις πέντε τελευταίες σέλφι φωτογραφίες που τράβηξε ο άτυχος πιλότος του Agusta A109C, πέντε μόλις λεπτά πριν παραλάβει τους δυο Ρώσους επιβάτες και απογειωθεί, για να συντριβεί δευτερόλεπτα μετά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά, αλλά και για τα λόγια που τις συνόδευαν με παραλήπτη φιλικό του πρόσωπο. 



«Περιμένοντας τους επιβάτες στον Γαλατά Πόρου. Τώρα.» έγραφε στο τελευταίο ενδεχομένως γραπτό του μήνυμα ο άτυχος πιλότος του ελικοπτέρου Agusta A109C, Νίκος Καρυστινός, ελάχιστα μόλις λεπτά πριν παραλάβει τους δυο Ρώσους πελάτες. 

Ο Νίκος Καρυστινός είχε διατελέσει μοίραρχος των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ και αποστρατεύτηκε ως σμήναρχος το 2017 για να εισέλθει έπειτα στον ιδιωτικό τομέα.



Η Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας περιμένει τα αποτελέσματα της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, που αναμένεται να ριξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.