Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Χαρακόπουλος: «Όργιο ψεύδους και διαστρέβλωσης οι κυβερνητικές δηλώσεις για το συλλαλητήριο».



Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης για το χθεσινό συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να δικαιολογήσει την απρόκλητη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν ηλικιωμένοι και οικογένειες με παιδιά. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να ταυτίσει το συλλαλητήριο με τους προβοκάτορες που έδωσαν την αφορμή για την βροχή των δακρυγόνων που έπεφταν αδιακρίτως μέσα στον κόσμο».

Πλήρης δήλωση

«Γι’ αυτήν την κυβέρνηση το ψεύδος κατέστη δευτέρα φύσις. Με τερατώδη ψεύδη κατέλαβαν την εξουσία το 2015, με παιδαριώδη ψεύδη κυβέρνησαν για 4 έτη και με ασύστολα ψεύδη γατζώνονται τώρα που καταρρέουν στις καρέκλες τους.

Σε πείσμα της πραγματικότητας, που την βιώνουν με οδυνηρό τρόπο οι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που συμμετείχαν σε ένα πρωτοφανούς μεγέθους συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, διαστρεβλώνουν την αλήθεια με απύθμενο θράσος και κυνική ωμότητα.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να δικαιολογήσει την απρόκλητη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν ηλικιωμένοι και οικογένειες με παιδιά. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να ταυτίσει το συλλαλητήριο με τους προβοκάτορες που έδωσαν την αφορμή για την βροχή των δακρυγόνων που έπεφταν αδιακρίτως μέσα στον κόσμο. Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιθέσεων οφείλεται σε καθαρή σύμπτωση.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης-κουρελού δεν αγωνιούν για την αλήθεια, παρά μόνον για το πώς θα παραμείνουν για λίγο ακόμη στην εξουσία. Και γι’ αυτόν το σκοπό είναι βέβαιο ότι πλέον δεν διστάζουν έναντι οποιουδήποτε εμποδίου. Άλλωστε, γνωρίζουν καλά ότι αποτελούν τεχνητή πλειοψηφία εντός του κοινοβουλίου, πλην όμως θλιβερή μειοψηφία στο λαό. Και αυτό θα φανεί την ώρα της κάλπης, που φοβούνται και ξορκίζουν».


Η παρακμή του κοινοβουλίου προσωποποιημένη στην Χριστοδουλοπούλου : Έχετε πλάκα, δώστε πόνο



Το γνωστό παρακμιακό ακροαριστερό ειρωνικό ύφος  της Τασία Χριστοδουλοπούλου, δείχνει την παρακμή και την ποιότητα των στελεχών της κυβέρνησης Τσίπρα.

Δεν φτάνει που το προεδρείο απαντάει σε βουλευτή κάτι που δεν επιτρέπεται όπως συνέβη απατώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Δένδια, ο οποίος νωρίτερα είχε καταθέσει το αίτημα για να διαβιβαστούν στη Βουλή όλα τα απαραίτητα έγγραφα, μεταξύ των οποίων και το ενοποιημένο Σύνταγμα των Σκοπίων. 

«Λογικά δεν στέκουν αυτά αλλά να τα πει ο κ. υπουργός», είπε με το γνωστό ακροαριστερό της θράσος η ακατάλληλη αντιπρόεδρος της Βουλής προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Η Χριστοδουλοπούλου συνεχίζοντας τα ατοπήματα της  ζήτησε από τους «συναδέλφους» της του ΣΥΡΙΖΑ να εγερθούν ώστε να απορριφθεί το αίτημα του Ν. Δένδια ενώ ο βουλευτής της Ν.Δ., είχε ζητήσει να υπάρχει καταμέτρηση και έτσι όταν τους ζήτησε να σηκωθούν ήταν άμεση η αντίδραση των «γαλάζιων» βουλευτών.

Η απάντηση που έδωσε η ακατάλληλη για την θέση του αντιπροέδρου της βουλής Χριστοδουλοπούλου στην αντίδραση των βουλευτών της Ν.Δ. έδειξε την απόλυτη παρακμή που ζει το κοινοβούλιο «Έχετε πολύ πλάκα, ελάτε, δώστε πόνο».




Μόνο ότι οι αστυνομικοί ήταν κρυωμένοι και τους πονούσε ο λαιμός τους δεν μας είπε η Γεροβασίλη



Η ΕΛΑΣ μιλά σε ανακοίνωση της για τη χρήση των δακρυγόνων και τα σχέδια εισβολής στη Βουλή επικαλούμενη ιστοσελίδες αμφιβόλου αξιοπιστίας αλλά δεν έχει πεί μέχρι στιγμής λέξη για αυτούς τους "αστυνομικούς".

Σύμφωνα με την Γεροβασίλη οι εν λόγω κουκουλοφόροι «είναι Έλληνες αστυνομικοί της υπηρεσίας επισήμων της Βουλής, που εκείνη την ώρα πήραν εντολή να μετακινηθούν».

Η Γεροβασίλη δεν έδωσε, όμως σήμερα στον ΑΝΤ1, καμία περαιτέρω εξήγηση στο γιατί οι αστυνομικοί της υπηρεσίας επισήμων της Βουλής είναι ντυμένοι σαν τους ταραξίες, ούτε και γιατί οι εν λόγω αστυνομικοί φορούν μάσκες και κουκούλες.

Ακούστηκε σαν δικαιολογία από αλλού ότι έβρεχε και έκανε κρύο και ντύθηκαν καλά για να μην κρυώσουν!!! Απίστευτα πράγματα με μία παρακμιακή τελειωμένη καθεστωτική ακροαριστερή κυβέρνηση 145 βουλευτών να προκαλεί και να κοροϊδεύει.




Γιατί η κυβέρνηση κρύβει το νέο σύνταγμα των Σκοπίων ρωτά η αντιπολίτευση



«Ο συνταγματικός τύπος που ακολουθούν στη γειτονική χώρα είναι να μην ενσωματώνουν τις τροπολογίες, αλλά να τις παραθέτουν στο τέλος του συνταγματικού κειμένου. Εξάλλου, οι τροποποιήσεις στο Σύνταγμα παρατίθενται στη ρηματική διακοίνωση που έχει κατατεθεί στη Βουλή», εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Εθνικής ‘Αμυνας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Είχε προηγηθεί ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος επισήμανε ότι «η Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής ‘Αμυνας δεν μπορεί να συνεδριάζει για 2η ημέρα, χωρίς να έχουν κατατεθεί από την κυβέρνηση το ενοποιημένο συνολικό κείμενο του συντάγματος της γείτονος και χωρίς να μπορούν να λάβουν γνώση οι βουλευτές της επιστολής παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά».

Δεν μπορεί η Επιτροπή να βασιστεί μόνο στις τροπολογίες χωρίς να έχει τη συνολική εικόνα του Συντάγματος για το Σκοπιανό, με το προοίμιο και όλα του τα άρθρα, είπε, επίσης ο κ. Κουμουτσάκος και χαρακτήρισε αδιανόητο να γίνεται συζήτηση, σε ένα κενό.

«Ένα πολύ μεγάλο μέρος της δικής μας επιχειρηματολογίας διαχρονικά ήταν πως δεν φτάνει μόνο η αλλαγή του ονόματος, αλλά πρέπει αυτό να αλλάξει και στο Σύνταγμα για να υπάρχει βεβαιότητα δικαίου και βεβαιότητα αλλαγής. Δεν μπορεί να συζητάμε για 2η ημέρα στην Επιτροπή, χωρίς να έχουμε το Σύνταγμα» δήλωσε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και πρόσθεσε: «αναρωτιέμαι, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται άνετα να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς να έχουν στα χέρια τους το Σύνταγμα; Η ΝΔ το θέτει και θα το θέτει συνεχώς διότι είναι απαραίτητο στοιχείο, προκειμένου να διαμορφωθεί σαφής εικόνα για το κείμενο που τίθεται προς ψήφιση».

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε, ακόμα, ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας είχε κατηγορήσει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών σχετικά με την ονομασία, σχετικά με την πολιτική της Ελλάδας στα Βαλκάνια και τόνισε ότι πρέπει να κατατεθεί στην Επιτροπή η επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά, για να γίνει γνωστό ποια θέματα περιελάμβανε.

«Η συμφωνία αυτή αγνοεί τη βούληση της πλειοψηφίας του λαού λίγο πριν τη λήξη της θητείας σας γι’ αυτό ζητάμε να προσφύγουμε σε εκλογές» τόνισε ο κ. Βασίλης Κικίλιας για να υποστηρίξει ότι η Συμφωνία υπηρετεί τα συμφέροντα της γειτονικής χώρας και όχι της Ελλάδας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ