Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Ο Παρασκευόπουλος με το κατάπτυστο πόρισμα του έδωσε θάρρος στον Ρουβίκωνα να ιδρύσει γραφείο



Αυτός ο άνθρωπος έχει κάνει τεράστιο κακό στην κοινωνία με τον νόμο έγκλημα που έφερε στην δικαιοσύνη και αποφυλακίστηκαν σκληροί κακοποιοί με μοναδικό σκοπό για να ευνοηθούν λίγοι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ που είναι καταδικασμένοι για βαριά αδικήματα όπως η τρομοκρατία.

Την περίοδο 2015 έως και 2018 εκμεταλλευόμενοι λόγους αναπηρίας αποφυλακίστηκαν με τον νόμο έγκλημα Παρασκευόπουλου  341 κρατούμενοι, ενώ από το 2009 έως το 2014 με τον προηγούμενο νόμο που ήταν αυστηρότερος είχαν αποφυλακιστεί για λόγους αναπηρίας μόλις 57.

Και επειδή είναι συνηθισμένος στην ανευθυνότητα ο Παρασκευόπουλος και ίσως για κάποιο ιδιαίτερο λόγο που ξέρει ο ίδιος ο Παρασκευόπουλος φτιάχνει νόμους και βγάζει πορίσματα που ενισχύουν την παραβατικότητα ειδικά των αντιεξουσιαστών, έδωσε θάρρος και στον Ρουβίκωνα να αλωνίζει και στα πανεπιστήμια. 

Μετά την δημοσιοποίηση του κατάπτυστου πορίσματος Παρασκευόπουλου για την εγκληματικότητα στα ΑΕΙ που πρότεινε διαπραγμάτευση και παραχώρηση χώρων σε καταληψίες προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων, με τον ίδιο βέβαια να εμμένει στις θέσεις του, ήρθε και το γραφείο της εγκληματικής οργάνωσης του Ρουβίκωνα μέσα στην φιλοσοφική σχολή με τις ευχές Παρασκευόπουλου.

Κάποια στιγμή θα πρέπει κάποιος να ερευνήσει καλά τον ρόλο Παρασκευόπουλου γιατί δεν φαίνεται να ενεργεί για το κοινό καλό αλλά για λίγους συντρόφους και εκλεκτούς.






Κυριάκος Μητσοτάκης : H κυβέρνηση θυμίζει παρακμιακό θίασο




Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη για την πλήρη απουσία κυβερνητικής συνοχής :

«Σε μια εποχή που το βασικό ζητούμενο για τη χώρα είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της σε όλους τους τομείς, η κυβέρνηση θυμίζει παρακμιακό θίασο. Η εικόνα ενός αδύναμου Πρωθυπουργού που δεν μπορεί ή δεν θέλει να ελέγξει τον Υπουργό Άμυνας είναι απλά θλιβερή.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που σκανδαλώδεις υποθέσεις γύρω από το Προσφυγικό, τη Δ.Ε.Η., την Ε.Ρ.Τ., έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας.

Το μόνο που επιβεβαιώνεται ότι απασχολεί τους κ. Τσίπρα και Καμμένο είναι πώς θα παραμείνουν για λίγο ακόμα στις καρέκλες τους. Για αυτό και ανέχεται ο ένας τους εκβιασμούς του άλλου.

Η Πατρίδα μας, όμως, στο μεταξύ χάνει δύναμη, σοβαρότητα και αξιοπιστία. Διασύρεται διεθνώς.

Μέχρις εδώ. Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί το συντομότερο από αυτό το συνονθύλευμα του κυνισμού και της ανικανότητας που παριστάνει την κυβέρνηση. Οι Έλληνες θέλουν και μπορούν να ξαναβρούν, επιτέλους, το δρόμο του αληθινού πατριωτισμού, της αξιοπιστίας, της σοβαρότητας και της προόδου».




Αυτός είναι ο 63χρονος που διέπραξε πολυάριθμες απάτες στην Θεσσαλονίκη


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 63χρονου ημεδαπού, ο οποίος διέπραξε πολυάριθμες απάτες στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης που εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς.



Πολυάριθμες υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από 63χρονο άντρα, που έλαβαν χώρα από το έτος 2014 έως και τον Αύγουστο του 2018, κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς στο πλαίσιο πολύμηνης, ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας.

Πρόκειται για ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για Απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, τετελεσμένες και σε απόπειρα, ενώ σημειώνεται ότι βρίσκεται ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης κατόπιν εκκρεμούς καταδικαστικής απόφασης για συναφές αδίκημα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης, προσποιούμενος τον Διευθυντή ή Προϊστάμενο οικονομικής Υπηρεσίας, προσέγγιζε ηλικιωμένους στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, και αναφερόμενος είτε σε κοινό τόπο καταγωγής είτε σε συγγένεια μαζί τους, κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και αποσπούσε τον αριθμό των τηλεφώνων τους.

Στη συνέχεια, σκηνοθετούσε έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία με τα υποψήφια θύματά του και εκμεταλλευόμενος τόσο την εμπιστοσύνη που είχε κερδίσει όσο και το κύρος που πήγαζε από την υποτιθέμενη θέση του, υποστήριζε ψευδώς ότι, συγγενικό του πρόσωπο έχει εισαχθεί εσπευσμένα για νοσηλεία ζητώντας ταυτόχρονα “δανεικά” χρήματα προκειμένου να καλύψει τις πρώτες ανάγκες.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης του είναι ότι, πολύ συχνά άλλαζε την εμφάνισή του προκειμένου να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμος και να δυσχεράνει το έργο των αστυνομικών Αρχών αναφορικά με τη συσχέτιση – ταυτοποίηση των στοιχείων του.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία , προκύπτει ότι, με τον τρόπο αυτό ο 63χρονος:

Εξαπάτησε συνολικά (34) πολίτες,
αποπειράθηκε να εξαπατήσει επιπλέον (7) άτομα,
αποκόμισε από την παράνομη δράση του το χρηματικό ποσό των (6.860) ευρώ, ενώ
αποπειράθηκε να αποσπάσει το επιπλέον χρηματικό ποσό των (9.000) ευρώ.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 28-02-2019, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς στο τηλέφωνο 2310-029470/3.

Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.


Το έγκλημα συντελείται! Τα γραφεία του Ρουβίκωνα στην φιλοσοφική με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ



Δεν ίδρωσε κανενός το αυτί ειδικά των ανάλγητων Πρύτανη και Γαβρόγλου, και κάποια στιγμή θα πρέπει για αυτή την συμπεριφορά τους να θέτουν σε κίνδυνο τους φοιτητές αφήνοντας ανεξέλεγκτες εγκληματικές οργανώσεις να τιμωρηθούν παραδειγματικά μόλις εδραιωθεί και πάλι η απόλυτη δημοκρατία στην χώρα.

Το γραφείο της εγκληματικής αντιεξουσιαστικής οργάνωσης του Ρουβίκωνα λειτουργεί λειτουργεί κανονικά στο πέμπτο όροφο της Φιλοσοφικής σχολής με κίνδυνο για τους φοιτητές και με τους αντιεξουσιαστές της εγκληματικής οργάνωσης να ποζάρουν και να λένε ήρθαμε για να μείνουμε στην Φιλοσοφική.

Το video με τα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης που δέχονται κάθε Τετάρτη από τις 10:00 έως 13:30 στη φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ στην αίθουσα 516”



Η εγκληματική οργάνωση επιβεβαίωσε και πάλι ότι λειτουργεί ανεξέλεγκτα σε βάρος της ασφάλειας των παιδιών μας και ταυτόχρονα οι πανεπιστημιακές αρχές δεν έχουν τον παραμικρό έλεγχο των ιδρυμάτων.

Η νέα ανάρτηση του Ρουβίκωνα

Χθες, Τεταρτη 10 Οκτωβρίου , με μεγαλη χαρα ανοιξαμε για πρωτη φορα το καινούργιο μας στεκι στη Φιλοσοφική Σχολη του ΕΚΠΑ. Εδω και χρονια σε ολα τα εκπαιδευτικά ιδρυματα της χωρας δραστηριοποιούνται διαφορες πολιτικες παρατάξεις και συλλογικοτητες οι οποιες κατα κανονα διαθετουν και το δικο τους χωρο/στέκι. Οι αντιδράσεις τοσο της κοσμητορος, κ. Καραμαλεγκου, οσο και των μιντια μας διασκεδασαν ιδιαιτερως. Ετσι λοιπον αποφασισαμε να ανοίξουμε το στεκι μας και σημερα, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, να το περιφρουρήσουμε με την παρουσια μας και να δηλωσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο οτι ηρθαμε εδω για να μείνουμε.


Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεφτιλίζεται καθημερινά!


Γεμάτο τουρίστες που έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας, είναι τα τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι καθώς, με έκπληξη αντικρίζουν ότι είναι κλειστεί λόγω απεργίας των εργαζομένων.

Ο λόγος της απεργίας είναι για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) να δημοσιοποιηθεί «ο πλήρης κατάλογος των παραχωρηθέντων μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος που ανήκουν στον ελληνικό λαό και παραδόθηκαν στο Υπερταμείο των δανειστών, όπως και οι όροι παράδοσής τους. Ο λόγος της απεργιακής αυτής κινητοποίησης είναι η παραχώρηση-παράδοση κτιρίων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο που δημιουργήθηκε για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους προς τους δανειστές της χώρας» και ζητά άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία «όχι απλά για τη θεσμική κατοχύρωση της άρσης της παράδοσης αλλά και για τη δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κάνει αδύνατη στο μέλλον παρόμοια προσπάθεια παραχώρησης κυριότητας αλλά και διαχείρισης».


Η κυβέρνηση λέει ότι ο Καμμένος βλάπτει την χώρα και αυτός ακόμα να ρίξει τον Τσίπρα



Αυτό δεν είναι κυβέρνηση είναι τσίρκο και μάλιστα με επικίνδυνα νούμερα!!

Εάν δεν είναι παιχνίδια σε βάρος της χώρας από τους Τσίπρα και Καμμένο που στερούνται κάθε σοβαρότητας τότε ο Πάνος Καμμένος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί καταγγέλοντας και δείχνοντας!!

Την ημέρα που η κυβέρνηση των Σκοπίων ανακοίνωσε την έναρξη των επίσημων συνομιλιών της με το ΝΑΤΟ μέσα στον Οκτώβριο, ο  Πάνος Καμμένος παρουσίαζε στον υφυπουργό Εξωτερικών ΗΠΑ Γουές Μίτσελ εναλλακτική πρόταση για το Σκοπιανό. 

Και η κυβέρνηση μέσα από τις φιλοκυβερνητικές της εφημερίδες πέρασε το μήνυμα της πώς νιώθει για Καμμένο και ΑΝΕΛ.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών»  έχει τίτλο «Ο Πάνος Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα». 


Η «Αυγή» στο πρωτοσέλιδό της προβάλλει το σχόλιο του προέδρου της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο «η κυβερνητική πολιτική στα Βαλκάνια επιδιώκει ανοιχτή συνεργασία και όχι άξονες».


Το Εθνος από την πλευρά του έχει τίτλο «Βγάζει καπνούς ο Τσίπρας με τον Καμμένο». 




Απίστευτη απόφαση δικαστή που μάλλον δεν έχει παιδιά! Πληρώνουν 500€ στον γείτονα κάθε φορά που τα παιδιά κάνουν φασαρία!


Απίστευτη δικαστική περιπέτεια για γυναίκα που έκανε το "λάθος" για τον γείτονα της και τον δικαστή να έχει παιδιά!!

Η Δέσποινα Οντατζή είναι μια νεαρή μητέρα δυο ανήλικων παιδιών που κάθε φορά που τα δυο ανήλικα κοριτσάκια της παίζουν και κάνουν φασαρία στο σπίτι τους στην Αθήνα, πληρώνει στο γείτονα 500 ευρώ με εντολή δικαστηρίου.

Η άτυχη γυναίκα καταγγέλλει στην εκπομπή ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ στον  ALPHA : «Εγώ με την οικογένειά μου μένουμε στο δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας και μια μέρα που είχαμε μια οικογενειακή γιορτή, έρχεται ο γείτονας που μένει στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, μου χτυπάει το κουδούνι κι αρχίζει να φωνάζει ότι κάνουμε φασαρία. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καλή ηχομόνωση το σπίτι αλλά τα κοριτσάκια μου είναι πολύ ήσυχα. Ξεκίνησε πολύ ήπια το θέμα και καταλήξαμε στα δικαστήρια. Το πρόβλημά του είναι ότι δεν έχει άλλες ασχολίες κι έγινα εγώ και τα παιδιά μου ο στόχος του».

«Νιώθω ότι με παρακολουθεί στην προσωπική μου ζωή κι αυτό άλλωστε φαίνεται και στην αγωγή. Όταν έκαναν τα παιδιά μου φασαρία, κοπανούσε με το κοντάρι της σκούπας το ταβάνι του με σκοπό να σταματήσουν τα παιδιά. Με αυτό τον τρόπο, τρομοκρατούσε τις δυο κόρες μου οι οποίες φοβόντουσαν και κρυβόντουσαν κάτω από τα κρεβάτια, νομίζοντας ότι γίνεται σεισμός. Στην αγωγή του υποστηρίζει ότι δεν τηρούμε το ωράριο κοινής ησυχίας κυρίως το μεσημέρι, ότι μετατρέπουμε το σπίτι σε παιδική χαρά, ότι χτυπάμε τις πόρτες κι ότι πέφτουν διαρκώς αντικείμενα στο πάτωμα. Επίσης, αναφέρει στην αγωγή του, ότι εγώ τα μεσημέρια μετακινώ έπιπλα, γεμίζω και αδειάζω την μπανιέρα κι ότι χτυπάω ρυθμικά το ξυράφι ξυρίσματος πάνω στην πορσελάνη της μπανιέρας. Έστελνε την αστυνομία στο σπίτι μου και η ψυχολογία των παιδιών μου άρχισε να πέφτει. Μάλιστα ,τη μια την κόρη μου, την επηρέασε πάρα πολύ όλη αυτή η κατάσταση . Πήγαινε δευτέρα δημοτικού και το παιδί δεν είχε όρεξη για διάβασμα. Πολλές φορές το βράδυ είχαμε προβλήματα με τον ύπνο γιατί φοβόταν αρκετά, το παιδί. Κάποιες άλλες φορές όταν έλειπε ο άντρας μου για δουλειά , τον έπαιρνε τηλέφωνο και του έλεγε ότι η γυναίκα σου με τα παιδιά σου κάνουν φασαρία κι ότι μπαινοβγαίνει κόσμος στο σπίτι σου, με αποτέλεσμα να τσακώνομαι με τον άντρα μου εξαιτίας του γείτονα. Μου έκανε ψυχολογικό πόλεμο» αναφέρει η Δέσποινα Οντατζή.

«Ο γείτονας στο πρώτο δικαστήριο δικαιώθηκε με τη ψευδομαρτυρία ενός μάρτυρα. Έφερε έναν μάρτυρα που επικαλέστηκε ότι έμενε μαζί με τον γείτονα και ήρθε στο δικαστήριο και κατέθεσε πάρα πολλά ψέματα. Είπε ότι είμαστε μια προβληματική οικογένεια, ότι τα παιδιά κάνουν πολύ θόρυβο, ότι βάζω μουσική όλη μέρα και το δικαστήριο, τον πίστεψε τον μάρτυρα γιατί ισχυρίστηκε ότι έμενε μαζί με τον γείτονα ενώ δεν τον είχαμε δει ποτέ στην πολυκατοικία αυτόν τον μάρτυρα.

«Πάγωσα» όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία μου επιβάλλει ότι κάθε φορά που τα παιδιά μου θα παίζουν και θα κάνουν φασαρία, θα πληρώνω στον γείτονα 500 ευρώ .Επίσης εκτός από το πρόστιμο των 500 ευρώ, μου ζητάει και μια αποζημίωση της τάξεως των 60.000 ευρώ για ηθική βλάβη από την τρομερή φασαρία που του προκαλούν οι δυο ανήλικες κόρες μου κι εγώ.

Στο πρώτο δικαστήριο, έκανα κι εγώ ασφαλιστικά μέτρα. Όταν όμως ήρθε η στιγμή να συζητηθούν τα δικά μου ασφαλιστικά μέτρα, αυτός ήρθε και μου ζήτησε συγγνώμη. Εκεί έκανα το μεγάλο λάθος και δέχτηκα τη συγγνώμη του.

Αναγκάστηκα, λοιπόν, να πουλήσω το σπίτι μου που με τόσο κόπο κι αγώνα φτιάξαμε εγώ κι ο άντρας μου εξαιτίας του γείτονα και να μετακομίσουμε σε άλλο σπίτι.

Δικαστικά είμαστε στην αναίρεση της απόφασης και το έχουμε ζητήσει εμείς με νέα ασφαλιστικά μέτρα και ελπίζουμε για το καλύτερο» 

Και μη χειρότερα ευχόμαστε η δικαιοσύνη να διορθώσει το λάθος του δικαστή που εξάντλησε την αυστηρότητα του σε μία μητέρα που έχει δύο παιδιά, και κάνουν φασαρία γιατί απλά είναι παιδιά, ίσως ο δικαστής δεν έχει ιδέα από παιδιά, μήπως δεν έχει παιδιά; Και θα πρέπει να ελεγχθεί και ο μηνυτής γιατί σύμφωνα με τις καταγγελίες της μητέρας κάτι δεν πάει καλά!!!


Grexit του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία



Η αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία (Ερυθρών Σταυρών), συνεπάγεται την αναστολή όλων των εν εξελίξει προγραμμάτων της Οργάνωσης στην Ελλάδα.

Σε αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τις τάξεις της προχώρησε η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών. Η κίνηση αυτή έρχεται ως απόρροια της αδυναμίας της διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να να συμμορφωθεί με όσα επανειλημμένα του έχουν ζητηθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η σχετική επιστολή εστάλη χθες Τετάρτη προς την διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα, αλλά ακόμα δεν έχει παραλειφθεί. Ο λόγος έχει να κάνει με το άνοιγμά του σε νέα μέλη και την αλλαγή του μοντέλου του που χρονολογείται από το 1965.

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου είχε προειδοποιήσει σχετικά από το 2012, ενώ η αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία, συνεπάγεται την αναστολή όλων των εν εξελίξει προγραμμάτων της οργάνωσης στην Ελλάδα.



Πηγή: skai.gr


Αυτός είναι ο 21χρονος ημεδαπός, που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 21χρονου ημεδαπού, ο οποίος διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου, στις 27-8-2018 στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει την προηγούμενη μέρα ληστεία, σε βάρος ηλικιωμένης στην Βάρη.

Από την περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, εξακριβώθηκε ότι ο ανωτέρω μαζί με έναν άγνωστο συνεργό του, προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα στα Νότια προάστια και με την χρήση βίας, αφαιρούσε τις αλυσίδες λαιμού. Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) υποθέσεις.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Γεράσιμο αγνώστου πατρός και της Αικατερίνης, γεννηθείς 27-7-1997 στη Λαμία Φθιώτιδος.



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9673358 και 210-9673353 του Τμήματος Ασφαλείας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Ν.Δ. : Κατάρρευση των κυβερνητικών καταγγελιών σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για την κατάρρευση των κυβερνητικών καταγγελιών σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία κατέρρευσε πλήρως η κυβερνητική μυθοπλασία για την ύπαρξη ελλειμμάτων στο ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Η πραγματογνωμοσύνη που διατάχθηκε μετά την καταγγελία του κ. Πολάκη για έλλειμμα 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ -τα οποία θυμίζουμε ότι σε πέντε λεπτά μετέτρεψε σε 140 εκατομμύρια- έγιναν, σύμφωνα με το πόρισμα, λογιστική διαφορά 87 εκατ. ευρώ. 

Σήμερα, οι πραγματογνώμονες επιβεβαίωσαν ότι δεν έχουν διαπιστώσει κανένα έλλειμμα, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς και τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων. 

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη για τα 87 εκατ. ευρώ των “δαπανών ειδικού σκοπού”, τα οποία  αποδεικνύονται από τις τραπεζικές κινήσεις προκειμένου να μην υπάρχει ούτε η λογιστική διαφορά. Φυσικά η πλειοψηφία αρνήθηκε. 

Ακόμη ένας συριζαϊκός θησαυρός αποδεικνύεται άνθρακας».


Βερολίνο: Το ζήτημα των αποζημιώσεων έχει νομικά και πολιτικά κλείσει



«Νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμισμένο» θεωρεί η γερμανική κυβέρνηση το ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων έναντι της Ελλάδας, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος σημείωσε ότι η θέση του Βερολίνου δεν έχει αλλάξει.

Απαντώντας σε ερώτηση Πολωνού δημοσιογράφου σχετικά με τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης ενόψει της διατύπωσης νέων αξιώσεων από την ελληνική πλευρά, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε:

«Εχουμε συζητήσει αυτό το θέμα πραγματικά πολλές φορές. Η θέση μας είναι ότι το ζήτημα γερμανικών επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμιστεί. Σε αυτήν τη θέση δεν έχει αλλάξει κάτι. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει καμία επίσημη κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης».

Αγνοια εν τω μεταξύ δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει συνεννόηση της ελληνικής με την πολωνική κυβέρνηση για τη διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία.

«Ειλικρινά, δεν έχω καμία πληροφορία για αυτό. Θα αποτελούσε και έκπληξη εάν είχα πληροφορίες για πιθανές συνεννοήσεις μεταξύ Πολωνίας και Ελλάδας. Δεν τις έχω», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Μέρκελ.

Νωρίτερα, ο γερμανικός Τύπος μετέδωσε ότι η απαίτηση των γερμανικών αποζημιώσεων αναμένεται να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της επικείμενης συνάντησης του προέδρου της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Προ ημερών το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» έγραψε πως το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε έκθεση σύμφωνα με την οποία «οι Ελληνες ζητούν να λάβουν το ποσό των 269,5 δισ. ευρώ ως αποζημίωση για την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου». Στην έκθεση εγείρονται μεταξύ άλλων απαιτήσεις που αφορούν σε αποζημιώσεις ύψους 10,3 δισ. ευρώ για τα δάνεια που η Ελλάδα υποχρεούταν να καταβάλει στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της τετράχρονης κατοχής. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αυτός είναι ο 55χρονος Αλβανός που βίαζε ανήλικες



Δίνονται στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 55 χρονου που συνελήφθη την (16.09.2018) στη Ρόδο, καθώς και η ασκηθείσα σε βάρος του ποινική δίωξη για τις πράξεις της αποπλάνησης παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα δώδεκα, που συμπλήρωσαν τα δώδεκα έτη αλλά όχι τα δεκατέσσερα, που συμπλήρωσαν τα δεκατέσσερα αλλά όχι τα δεκαπέντε κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια με παθόντες που δεν συμπλήρωσαν τα δεκατέσσερα έτη και που συμπλήρωσαν τα δεκατέσσερα έτη, όχι όμως τα δεκαοκτώ κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση και της ασέλγειας ανηλίκου με αμοιβή με παθούσα που δεν συμπλήρωσε τα δέκα έτη και συμπλήρωσε τα δέκα έτη, όχι όμως και τα δεκαπέντε κατ΄εξακολούθηση.

Πρόκειται για τον:

(επ) SENKA (ον) SULO του IBRAIM και της FERIDE , γεν. 1963 στην Αλβανία




Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, με χρονική ισχύ έως 4 Δεκεμβρίου 2018, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, αλλά και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 24310-63022 και 24310-63023 του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Δίωξη ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για όσους διαρρέουν στοιχεία από την έρευνα για τις πλημμύρες στην Μάνδρα



Με παραγγελία της, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει να αναζητηθούν και να διωχθούν ποινικά όσοι έδωσαν πληροφορίες στον Τύπο για την εξέλιξη της προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα!

Αφορμή για την παραγγελία της κυρίας Δημητρίου, ενέργεια η οποία είναι σπάνια και δεν έχει ακολουθηθεί σε πλήθος άλλων υποθέσεων, στάθηκε η είδηση ότι καλούνται ως ύποπτοι από τον αρμόδιο εισαγγελέα, περισσότεροι από 10 αιρετοί και κρατικοί υπάλληλοι προκειμένου να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για την εξ αμελείας ανθρωποκτονία 23 ανθρώπων, τον τραυματισμό δεκάδων άλλων αλλά και για παραλείψεις τους που οδήγησαν στην πρόκληση της πλημμύρας.

Η κυρία Δημητρίου προχώρησε στην εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά από αναφορά που της κοινοποιήθηκε, από ύποπτο σε αυτή την υπόθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόσωπο που διαμαρτυρήθηκε είναι η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Στις 2 Οκτωβρίου, φέρεται να απέστειλε την αναφορά της στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κοινοποιώντας την και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την επισύναψη δημοσιευμάτων και τη σημείωση ότι σε εκείνη “μέχρι και την προηγούμενη ημέρα δεν είχε επιδοθεί καμία κλήση για ανωμοτί εξηγήσεις”.

Μετά την παραγγελία της κυρίας Δημητρίου, εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει αναλάβει την έρευνα, αναζητώντας ενδεχόμενη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, μεταξύ αυτών η παράβαση καθήκοντος και η διαρροή εγγράφων δικογραφίας, η οποία φέρεται να έγινε περίπου 10 ημέρες μετά τη διαβίβαση της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στην εκτελούσα την παραγγελία αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, μία άλλη παραγγελία της κυρίας Δημητρίου, για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει να συσχετιστεί στη δικογραφία για την πυρκαγιά η πειθαρχική έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης. Μια ενέργεια που ερμηνεύτηκε από όλο το νομικό κόσμο ως καθυστέρηση της έρευνας που ουσιαστικά είχε ολοκληρωθεί μέσα λιγότερο από 1,5 μήνα.

Είναι γεγονός πως και η υπόθεση της Μάνδρας καθυστέρησε καθώς και για αυτήν οι αρμόδιες αρχές περίμεναν το πόρισμα των επιθεωρητών που έφτασε μετά από 8 μήνες.

Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν πως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανάλογη ενέργεια για άλλες “διαρροές”, που γίνονται πάντα σε συγκεκριμένα έντυπα, και αφορούν υποθέσεις Διαφθοράς.


Πηγή : newsit.gr


Δολοφονημένες τρεις αλλοδαπές γυναίκες στον Έβρο



Σε δολοφονία αποδίδεται ο θάνατος τριών γυναικών, πιθανότητα, μεταναστριών, που νωρίτερα βρέθηκαν νεκρές στο χωριό Πραγγί στον Έβρο. 

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα οι γυναίκες εντοπίστηκαν σφαγιασμένες. Τις νεκρές γυναίκες ηλικίας από 15 έως 25 ετών είχε εντοπίσει αγρότης σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από τον ποταμό μέσα στο χωράφι του και ειδοποίησε τις αρχές.



Άγρια δολοφονία αλλοδαπού μέσα σε περαστικούς!



Σφαγή μεταξύ αλλοδαπών, σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας εχθές Τετάρτη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Σατωβριάνδου στο κέντρο της Αθήνας και όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες το θύμα αλλοδαπός δέχθηκε χτύπημα με σπασμένο μπουκάλι στο λαιμό από άλλο αλλοδαπό και σωριάστηκε στο έδαφος. 

Το θύμα της επίθεσης  ξεψύχησε μετά από λίγα λεπτά.

Ο δράστης της δολοφονίας, εξαφανίστηκε στα στενά της περιοχής, με την Αστυνομία να πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του.


Νέα Δημοκρατία για Πάνο Καμμένο: Πολιτική και διπλωματική σχιζοφρένεια της κυβέρνησης



Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε τη διγλωσσία της κυβέρνησης στο Σκοπιανό σχιζοφρένεια: 

«Η πολιτική και διπλωματική σχιζοφρένεια της κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά τώρα εξάγεται και διεθνώς.

Ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, προεξοφλώντας την απόρριψη από τα Σκόπια της συμφωνίας που ο ίδιος συνυπέγραψε, εισηγήθηκε στις ΗΠΑ μια... δική του βαλκανική πολιτική, παριστάνοντας τον υπουργό των Εξωτερικών και αδιαφορώντας πλήρως για τις θέσεις του κ. Κοτζιά.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε αν όσα είπε ο υπουργός Άμυνας στην Ουάσιγκτον βρίσκουν σύμφωνο τον ευρισκόμενο στην Ελούντα κ. Τσίπρα. Όσο για τον κ. Καμμένο, αντί να διαφωνεί θεωρητικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ας πράξει το αυτονόητο για να μη δημιουργηθούν άλλα τετελεσμένα. Να αποσύρει άμεσα την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση».






Ν. Βούτσης: Δεν είναι εύκολο να καταλάβω τι πρότεινε ο κ. Καμμένος



«Έκπληξη» και «απορία» εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας και κυβερνητικού εταίρου αναφορικά με το εναλλακτικό σχέδιο της συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα τόνισε ότι η πρόσκληση του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ για στρατιωτικές βάσεις σε άλλα σημεία της Ελλάδας, πέραν της Σούδας, «δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί».

«Δεν γνωρίζω πού κατατείνει. Οσα είπε ο κ. Καμμένος είναι πολύ πέρα από τη διατυπωμένη θέση των ΑΝΕΛ για τη διαφωνία τους. Δεν είναι εύκολο να καταλάβω ακριβώς τι πρότεινε ο - καθ' όλα συνεπής επί τρία χρόνια στη συνεργασία του με μας - Πάνος Καμμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης μιλώντας στο Kontra Channel και συνέχισε:

«Εμείς έχουμε ανοικτή πολιτική στα Βαλκάνια, ενώ ο κ. Καμμένος έβαλε θέμα βάσεων και διαμόρφωσης μετώπων και αξόνων στα Βαλκάνια. Η δική μας πολιτική είναι αντίθετη με τη διαμόρφωση αξόνων για την αποτροπή των εθνικιστικών δογμάτων και στερεοτύπων που εκφράζονται είτε από εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας, είτε της Τουρκίας».

«Εργαζόμαστε να μην διαμορφώνονται τέτοια τόξα (όπως το μουσουλμανικό) και άξονες. Αρα δεν αντιλαμβάνομαι τι θα εξυπηρετούσε η διαμόρφωση αντιαξόνων σε σχέση με άλλες χώρες όπως αυτές που είπε ο Π. Καμμένος» συμπλήρωσε.

«Δεν είναι εύκολο να κατανοηθούν σε βάθος τα όσα είπε. Αναμένω και στις δύο βάσεις των θεμάτων που έθεσε να δώσει ερμηνείες. Με βάση αυτό που έχω κατανοήσει, είναι λάθος σε κάθε κατεύθυνση» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από τη Βουλή το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

«Δεν είναι δυνατόν καθημερινά να ασχολούμαστε, και ούτε πρέπει, με τις ενστάσεις και τις ρητορικές γύρω από τη συνεργασία των Πρεσπών. Πρέπει να συνεργαστούμε. Δεν θα υπάρξουν 151 ψήφοι για την πρόταση μομφής. Και δεν έχει σχέση με τους ΑΝΕΛ. Η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ πήρε 126 θετικές ψήφους. Ενδεχομένως να μπορεί να πάρει και λίγες περισσότερες» είπε χαρακτηριστικά.

«Αποτελεί πρόβλημα η τριβή «περί διαγραμμάτων» την ώρα που υπάρχουν μεγάλα ζητήματα, όπως αυτό τη ς οικονομίας. Δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε καθημερινά με τις ιδιαίτερες πτυχές, απόψεις και ενστάσεις σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών» κατέληξε ο Νίκος Βούτσης.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Εξαλλοι στην κυβέρνηση με το plan B του Καμμένου για την ΠΓΔΜ

Φωτογραφία: Εurokinissi


Παγωμάρα έπεσε στην Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ για plan B στη Συμφωνία των Πρεσπών για την ΠΓΔΜ.

Ο υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε τις ΗΠΑ με δική του εθνική γραμμή  και πρότεινε την δημιουργία αμυντικού τόξου με την ΠΓΔΜ, χωρίς αλλαγή ονόματος.

Μόλις οι δηλώσεις του έγιναν γνωστές, το Μέγαρο Μαξίμου «άδειασε» τον κυβερνητικό εταίρο για τα περί εναλλακτικού σχεδίου στα Βαλκάνια, διαμηνύοντας οτι δεν υπάρχει τίποτε άλλο από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές «η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία».

«Αδειασμα» και από Κατρούγκαλο

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο που «άδειασε» τον υπουργό Άμυνας, φανερώνοντας την ενόχληση και τον εκνευρισμό του Μαξίμου για τα όσα είπε στις ΗΠΑ ο Πάνος Καμμένος.

Είναι προφανές ότι ο Πάνος Καμμένος για άλλη μια φορά πάει κόντρα στην κεντρική γραμμή και φέρνει σε δεινή θέση τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο news247, όταν ερωτήθηκε για το εναλλακτικό σχέδιο Καμμένου είπε με νόημα: «Μέχρι στιγμής οι προτάσεις του κ. Καμμένου δεν έχουν τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικό σχέδιο της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Με αυτά τα λόγια ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ουσιαστικά όσα είχε πει ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς στην πρόσφατη διαμάχη του με τον Πάνο Καμμένο, πως εξωτερική πολιτική κάνουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών.

«Εξωτερική πολιτική κάνει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών. Οι άλλοι δεν είναι συναρμόδιοι. Ο κ. Καμμένος μιλάει ως αρχηγός ενός εκ των δύο κομμάτων όταν κρίνει ότι πρέπει να διαφοροποιηθεί με βάση τις αρχές του κόμματός του», είχε πει στις αρχές του μήνα ο κ. Κοτζιάς.

Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο ΥΠΕΞ είχε πετάξει το γάντι στον Πάνο Καμμένο αναφορικά με τις απειλές των ΑΝΕΛ ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση για το Σκοπιανό. Χαρακτηριστικά, είχε πει: «Ακούω το σενάριο ότι οι ΑΝΕΛ θα πάνε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πέσει η κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν έτσι, πέφτουν μέσα στη Βουλή και με ψηφοφορία. Οποιος θέλει ας φέρει πρόταση στη Βουλή και τότε θα ανακαλύψουμε όλοι τα μυστικά της Βουλής και τους πραγματικούς συσχετισμούς».

Το... κερασάκι στην τούρτα, τέλος, ήταν οι δηλώσεις του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Θ. Τοσουνίδη, ο οποίος για πρώτη φορά άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο το κόμμα του να υπερψηφίσει πρότασης μομφής (σε περίπτωση που καταθέσει το επόμενο διάστημα η ΝΔ), καταδεικνύοντας έτσι τη βούληση των ΑΝΕΛ να ρίξουν την κυβέρνηση σε περίπτωση που η συμφωνία έρθει προς κύρωση στη Βουλή.

Πιο «σκληρός» ο Βούτσης

Πιο σαφής, ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στο kontra channel εξέφρασε «έκπληξη και απορία» για την ρητορική Καμμένου τόσο σε σχέση με το plan B που πρότεινε όσο και με την πρόσκληση σε ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές βάσεις και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, πέραν της Σούδας.

«Δεν γνωρίζω πού κατατείνει» είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Όσα είπε ο κ. Καμμένος είναι πολύ πέρα από τη διατυπωμένη θέση των ΑΝΕΛ για τη διαφωνία τους στο Σκοπιανό. Δεν είναι εύκολο να καταλάβω ακριβώς τι πρότεινε ο - καθ' όλα συνεπής επί τρία χρόνια στη συνεργασία του με μας - Πάνος Καμμένος».

Ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε: «Εμείς έχουμε ανοικτή πολιτική στα Βαλκάνια, ενώ ο κ. Καμμένος έβαλε θέμα βάσεων και διαμόρφωσης μετώπων και αξόνων στα Βαλκάνια. Η δική μας πολιτική είναι αντίθετη με τη διαμόρφωση αξόνων για την αποτροπή των εθνικιστικών δογμάτων και στερεοτύπων που εκφράζονται είτε από εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας, είτε της Τουρκίας» για να συμπληρώσει: «Εργαζόμαστε να μην διαμορφώνονται τέτοια τόξα (όπως το μουσουλμανικό) και άξονες. Άρα δεν αντιλαμβάνομαι τι θα εξυπηρετούσε η διαμόρφωση αντιαξόνων σε σχέση με άλλες χώρες όπως αυτές που είπε ο Π. Καμμένος».

Το plan B Καμμένου για την ΠΓΔΜ 

Ας σημειωθεί ότι οι φωτιές άναψαν από δηλώσεις του υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ. «Η ελληνική πλευρά έδειξε την καλή της θέληση στη Συμφωνία των Πρεσπών» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Γουές Μίτσελ, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε πως τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη γειτονική χώρα καταδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν στηρίζει τη συμφωνία, ένα γεγονός που, όπως εκτίμησε, θα δώσει συνέχεια στο φαινόμενο του αλυτρωτισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία δεν θα καταφέρει να επικυρωθεί στην ΠΓΔΜ, ενώ κατέθεσε και ένα εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο, όπως εξήγησε, θα υλοποιεί μεν τους ίδιους γεωπολιτικούς στόχους με τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς, όμως, να αγγίζει το θέμα του ονοματολογικού.

Ειδικότερα, ο Έλληνας υπουργός πρότεινε την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και -σε μεταγενέστερο επίπεδο- τη Σερβία, με στόχο τη δημιουργία ενός τόξου σταθερότητας στα βόρεια σύνορα της χώρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Υποστήριξε πως με αυτόν τον τρόπο θα αναχαιτιστεί η ρωσική διείσδυση στα Βαλκάνια και θα θωρακιστεί η σταθερότητα στην ΠΓΔΜ, παραπέμποντας έτσι για το μέλλον την επίλυση του ονοματολογικού.

Κουμουτσάκος: Πολιτική και διπλωματική σχιζοφρένεια της κυβέρνησης

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε τη διγλωσσία της κυβέρνησης στο Σκοπιανό σχιζοφρένεια: 

«Η πολιτική και διπλωματική σχιζοφρένεια της κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά τώρα εξάγεται και διεθνώς.

Ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, προεξοφλώντας την απόρριψη από τα Σκόπια της συμφωνίας που ο ίδιος συνυπέγραψε, εισηγήθηκε στις ΗΠΑ μια... δική του βαλκανική πολιτική, παριστάνοντας τον υπουργό των Εξωτερικών και αδιαφορώντας πλήρως για τις θέσεις του κ. Κοτζιά.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε αν όσα είπε ο υπουργός Άμυνας στην Ουάσιγκτον βρίσκουν σύμφωνο τον ευρισκόμενο στην Ελούντα κ. Τσίπρα. Όσο για τον κ. Καμμένο, αντί να διαφωνεί θεωρητικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ας πράξει το αυτονόητο για να μη δημιουργηθούν άλλα τετελεσμένα. Να αποσύρει άμεσα την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση».



Πηγή:  iefimerida.gr 


Η εγκληματική οργάνωση Ρουβίκωνας άνοιξε γραφείο στο ΕΚΠΑ με δικιά της αίθουσα






Με την ανοχή της κυβέρνησης, του υπουργείου παιδείας και της πρυτανείας και σε βάρος της ασφάλειας των παιδιών μας τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του Ρουβίκωνα και σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ αλωνίζουν στα πανεπιστήμια.

«Χώρο επικοινωνίας με το κοινό» το ονομάζει η αντιεξουσιαστική ομάδα Ρουβίκωνας, και θα βρίσκονται στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, με κανονικό ωράριο, μάλιστα ενημερώνει ότι  θα ακολουθήσουν και άλλοι χώροι «σε γειτονιές και πανεπιστήμια» στους οποίους θα βρίσκεται ο ανεξέλεγκτος Ρουβίκωνας.

Η ανάρτηση :

«Ο Ρουβίκωνας θα ανοίγει σιγά σιγά νέους χώρους σε γειτονιές και πανεπιστήμια.ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Για επικοινωνία με την ομάδα, απο σημερα και κάθε Τετάρτη απο τις 10:00 εως13:30 θα βρισκόμαστε στο στέκι μας στη φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ στην αιθουσα 516».