Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ Αλβανών στις Φυλακές Δομοκού

 


Με μεταλλικό αντικείμενο και ρόπαλα που κατείχαν παράνομα οι τέσσερις Αλβανοί επιτέθηκαν σε 30χρονο συμπατριώτη τους στις Φυλακές Δομοκού, το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το LamiaReport, το θύμα υπέστη σοβαρό κάταγμα ζυγωματικού και μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Λαμίας και από και διακομίσθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Για το επεισόδιο έχει ξεκινήσει προανάκριση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.



Είχε καιρό να ξεφτιλιστεί ο Παπαδημούλης και το έκανε χωρίς να έχει διαβάσει το Σύνταγμα τι ισχύει για βουλευτές

 



Είχε καιρό να εμφανιστεί και να ξεφτιλιστεί ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και είπε να το κάνει γιατί του έλειψε ο διασυρμός.

Με ένα tweet του διάλεξε να ξεφτιλιστεί  ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας την άρση ασυλίας της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης κατέκρινε αγνοώντας το Σύνταγμα την υπερψήφιση της άρσης της ασυλίας της βουλευτή από τη ΝΔ και την Ελληνική Λύση επειδή είπε τη γνώμη της, γράφοντας χαρακτηριστικά: "Η ΝΔ με την «Ελληνική Λύση» υπερψήφισαν την άρση ασυλίας της βουλευτή του ΜΕΡΑ25 Αγ. Αδαμοπούλου. Γιατί από το βήμα της Βουλής είπε την γνώμη της!Πως υπάρχουν αστυνομικοί που φορούν κουκούλες κ ρίχνουν μολότοφ για να διαλύσουν τις διαδηλώσεις. Απόφαση- ντροπή για το Κοινοβούλιο!".


Η ΝΔ με την «Ελληνική Λύση» υπερψήφισαν την άρση ασυλίας της βουλευτή του ΜΕΡΑ25 Αγ. Αδαμοπούλου. Γιατί από το βήμα της Βουλής είπε την γνώμη της!Πως υπάρχουν αστυνομικοί που φορούν κουκούλες κ ρίχνουν μολότοφ για να διαλύσουν τις διαδηλώσεις. Απόφαση- ντροπή για το Κοινοβούλιο!


Σύμφωνα, με το άρθρο 61 του Συντάγματος, ένας βουλευτής μπορεί να διωχθεί για συκοφαντική δυσφήμηση, κατά το νόμο, ύστερα από άδεια της Βουλής, κάτι το οποίο αφήνει αδιάφορο τον Παπαδημούλη που βρήκε λόγο για να ξεφτιλιστεί.





Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την παραίτηση του Βερβεσού

 



Την παραίτηση του Δημήτρη Βερβεσού ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών μετά τον σάλο που προκλήθηκε με το πάρτι που διοργάνωσε στο οποίο συμμετείχαν και δικηγόροι χωρίς την τήρηση των αναγκαίων προστατευτικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιου κατά πλειοψηφία επισημαίνει ότι η εικόνα που δόθηκε με το δημοσιοποιηθέν περιστατικό στο γραφείου του κ. Βερβεσού και την συμπεριφορά ορισμένων δικηγόρων, «εκθέτει δυσεπανόρθωτα το δικηγορικό σώμα» και ότι «το Δ.Σ. αποδοκιμάζει έντονα και απερίφραστα το περιστατικό, ιδίως στο βαθμό που έλαβε χώρα εντός των γραφείων του ΔΣΑ και εξέπεμψε εσφαλμένο μήνυμα προς τους δικηγόρους και την κοινωνία».

Συγκεκριμένα, υπέρ της θέσης αυτής ψήφισαν 16 μέλη του Δ.Σ. του ΔΣΑ, μειοψήφησαν τέσσερις (Δημήτρης Αναστασόπουλος, Αθανάσιος Καμπαγιάννης, Νικόλαος Κουτκιάς και Ζώης Σταυρόπουλος), ενώ τρείς σύμβουλοι ψήφισαν «παρών» (Αντώνιος Αντανασιώτης, Χαράλαμπος Κονδύλης και Βασίλειος Παπαστεργίου). Απείχαν της ψηφοφορίας ο πρόεδρος Δημήτρης Βερβεσός και ο σύμβουλος Γιώργος Κλεφτοδήμος.



Απόρρητο έγγραφο ΕΕ: Ύποπτο εδώ και καιρό για μεταφορά όπλων στην Λιβύη το τουρκικό «Rosaline A»

 



Ύποπτο «εδώ και καιρό» για μεταφορά όπλων στην Λιβύη ήταν το τουρκικών συμφερόντων πλοίο που επιχείρησαν να ελέγξουν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο της αποστολής «IRINI» και εμποδίστηκαν από την ‘Αγκυρα, αναφέρεται σε μυστικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Σύμφωνα με το Πρακτορείο, για το εμπορικό πλοίο «Rosaline A» υπήρχαν από καιρό υποψίες ότι χρησιμοποιείται για παράνομες παραδόσεις όπλων στην Λιβύη και είχε συνταχθεί ακόμη και ειδική έκθεση από εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ σε θέματα εμπάργκο όπλων. Η έκθεση βασίστηκε στα αποτελέσματα έρευνας, αναφέρουν κύκλοι της ΕΕ.

Η επιθεώρηση του τουρκικού πλοίου από το πλήρωμα της γερμανικής φρεγάτας «Αμβούργο» ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή και διακόπηκε έπειτα από διαμαρτυρία της τουρκικής κυβέρνησης, ως κράτους σημαίας του πλοίου. Η Τουρκία αξιολόγησε τον έλεγχο ως παράνομο και κατηγόρησε την Γερμανία για μη εξουσιοδοτημένη χρήση βίας. Από την πλευρά τόσο της γερμανικής κυβέρνησης όσο και της διοίκησης της επιχείρησης επισημάνθηκε ότι οι γερμανοί στρατιώτες ενήργησαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Ψεκασμένος ο Μπολσονάρου και κακό παράδειγμα δεν θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

 



Ο Μπολσονάρο ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο εναντίον του νέου κορονοϊού, συνεχίζοντας να εκφράζει σκεπτικισμό έναντι των προγραμμάτων ανοσοποίησης του πληθυσμού. «Σας λέω, δεν πρόκειται να το κάνω. Είναι δικαίωμά μου», είπε χαρακτηριστικά ο Ζαΐρ Μπολσονάρο. 

Ο ηγέτης της βραζιλιάνικης ακροδεξιάς, οι δηλώσεις του οποίου αναμεταδόθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (26/11) απευθείας από τα social media, συμπλήρωσε πως θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο το Κογκρέσο να υποχρεώσει τους Βραζιλιάνους να εμβολιαστούν κατά του νέου κορονοϊού.

Στη Βραζιλία καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στον πλανήτη. Αλλά ο Ζαΐρ Μπολσονάρο υποβαθμίζει εξαρχής τη σοβαρότητα της πανδημίας, παρότι προσβλήθηκε ο ίδιος τον Ιούλιο. «Σας λέω, δεν πρόκειται να το κάνω. Είναι δικαίωμά μου», είπε. Παράλληλα, εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη δυσπιστία του για την αποτελεσματικότητα της χρήσης μασκών προκειμένου να αποφεύγονται οι μολύνσεις. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις πως το συγκεκριμένο μέσο ατομικής προστασίας είναι αποτελεσματικό για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας έχει πει επανειλημμένα ότι δεν θα καταστεί υποχρεωτικό οι Βραζιλιάνοι να εμβολιαστούν όταν θα είναι διαθέσιμο σε ευρεία κλίμακα κάποιο εμβόλιο. Τον Οκτώβριο, ο Ζαΐρ Μπολσονάρο ανέφερε χαριτολογώντας μέσω Twitter ότι ο μοναδικός που είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστεί είναι ο σκύλος του.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Βραζιλία ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 171.460 νεκρούς επί συνόλου 6.204.220 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Πιερρακάκης : Δεν θα υπάρξει κόφτης στα SMS στο 13033

 



Διέψευσε τα σενάρια να μπει «κόφτης» στα sms στο 13033 αλλά και για το ενδεχόμενο να προστεθεί έξτρα κωδικός στα μηνύματα που στέλνουμε στο 13033 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στον Antenna ο κ.Πιερρακάκης είπε: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι, αυτήν τη στιγμή, όμως το τεχνικό κομμάτι είναι το εύκολο, αν το ζητήσουν οι ειδικοί», απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ερωτηθείς αν θα υπάρξει και 7ος κωδικός στα sms μετακίνησης.

Ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει ενδεχόμενο κόφτη στα sms», τα οποία είναι άλλωστε, ισοδύναμα με το χαρτί». Σχετικά με το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός των πολιτών, έκανε σαφές ότι «το γενικό πρόσταγμα το έχει το υπουργείο Υγείας, το πιο δύσκολο είναι πώς θα φτάσουν τα εμβόλια στα κέντρα εμβολιασμού» και εξήγησε ότι «το τελευταίο σκέλος, όπου μπαίνει ο δικός μας ρόλος είναι η ενημέρωση του πολίτη».

Οι τρόποι που εξετάζονται για την οργάνωση του εμβολιασμού των πολιτών, σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, είναι τρεις:

1) Μέσω τηλεφωνικής ενημέρωσης

2) Με ηλεκτρονική πλατφόρμα για ραντεβού: Εφόσον είναι κάποιος σε κατηγορία που έχει εγκριθεί να εμβολιαστεί, να μπαίνει κανείς στην πλατφόρμα και να κλείνει το ραντεβού

3) Μέσω της άυλης συνταγογράφησης: Εφόσον έχει γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση κάποιος, να λάβει χωρίς αίτηση ένα sms που θα αναφέρει την προτεινόμενη ώρα και μέρα.

Ο κ. Πιερρακάκης κάλεσε τους πολίτες, με την αφορμή, να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα, όπου όπως είπε, δηλώνεται και διεύθυνση, συνεπώς το κέντρο εμβολιασμού που θα προτείνεται, θα είναι κοντά στον κάθε πολίτη. Ξεκαθάρισε, επιπλέον, ότι ο εμβολιασμός θα γίνεται βάσει των κριτηρίων της Επιτροπής Εμβολιασμού και μόνο το τεχνικό κομμάτι της οργάνωσης θα γίνεται μέσω του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. «Καλύτερο να πήξουμε στις πλατφόρμες, παρά στις ουρές», είπε αναφερόμενος στο πλήθος των πλατφορμών τις οποίες πλέον χρησιμοποιούμε και παρομοίασε το gov.gr με το ΚΕΠ, καθώς εκεί συγκεντρώνονται πλέον 819 υπηρεσίες.



Ένας στους 4 στην Δράμα έχει κορωνοϊό

 



Η περιφερειακή ενότητα της Δράμας δοκιμάζεται. Ένας στους 4 είναι θετικός στον κορωνοιο ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο της Δράμας, Ιωάννης Παπαδόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν ελαττώνονται οι νοσηλείες στο νοσοκομείο. Με το που δίνεται εξιτήριο τα κρεβάτια ξαναγεμίζουν» επεσήμανε χαρακτηριστικά. 

Όπως ο ίδιος σημέιωσε το νοσοκομείο αυτή την στιγμή από τις 240 κλίνες που έχει το νοσοκομείο τις 140 τις μετέτρεψε σε covid. «Έχουμε αναπτύξει τρεις κλινικές απλές covid δυναμικής 140 κλινών και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 136 ασθενείς ενώ όσο αφορά τις ΜΕΘ αναπτύξαμε από τα 6 κρεβάτια που είχαμε 12 και αυτή την στιγμή είναι και τα 12 κατειλημμένα. Καθημερινά γίνονται εισαγωγές. Στο χειρουργείο μέσα έχουμε αναπτύξει τρία κρεβάτια μονάδας αυξημένης φροντίδας (μεταβατικό στάδιο πριν τη ΜΕΘ)».

Παράλληλα, όπως ο ίδιος ανέφερε ενώ χτες έγινε η διακομιδή των ασθενών σήμερα πάλι υπάρχουν 2 ασθενείς που αναμένεται να μετακινηθούν σε άλλες ΜΕΘ. «Αναζητούμε μονάδες εντατικής θεραπείας όπου υπάρχει κρεβάτι θα μεταβούν και οι συγκεκριμένοι ασθενείς».

Όσον αφορά το προσωπικού του νοσοκομείου εξήγησε πως έγιναν γύρω στις 43 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού γύρω αλλά αυτή την στιγμή 80 νοσηλευτές, παραιατρικό προσωπικό νοσεί από τον κορωνοιο και 25 γιατροί. Δηλαδή 105 άτομα είναι εκτός. «Από τους 11 γιατρούς της παθολογικής κλινικής που πρέπει να έχει με βάση το οργανόγραμμα υπηρετούν μόνο 4 από τους οποίου οι 2 νοσούν» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως είναι περίπου 100.000 άτομα πληθυσμός αλλά εξυπηρετούν και όμορους νομούς ενώ είπε πως είναι θετικό είναι ότι χτες ο ΕΟΔΥ  ανακοίνωσε 24 θετικά κρούσματα στον νομό τους. «Είναι από τα λιγότερα τις τελευταίες μέρες». 


Πηγή : skai.gr



Τραμπ : Θα εγκαταλείψω τον Λευκό Οίκο εάν οι εκλέκτορες επικυρώσουν Μπάιντεν αλλά θα είναι λάθος

 



Δεν εννοεί να χωνέψει ότι έχασε τις εκλογές ο Ντόναλντ Τραμπ και δήλωσε ότι θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο «εάν» το σώμα των εκλεκτόρων επικυρώσει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Βεβαίως θα το κάνω, και το γνωρίζετε», απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ ερωτηθείς εάν θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο αφού το εκλεκτορικό σώμα ψηφίσει τον Μπάιντεν.

Αυτό όμως, έσπευσε να προσθέσει, θα ήταν «λάθος». «Αν το κάνει, θα κάνει λάθος», είπε προσθέτοντας πως δυσκολεύεται να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, που απέδωσε για νιοστή φορά σε νοθεία.

«Είμαστε σαν τριτοκοσμική χώρα», υποστήριξε ο Τραμπ, αναφερόμενος στις εκλογικές υποδομές στις ΗΠΑ.

Οι δικαστικές προσφυγές της ομάδας του Τράμπ συνεχίζονται, άκαρπες. Αναλυτές και εκλογικοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι διαπράχθηκε νοθεία, πολύ περισσότερο σε έκταση η οποία να μπορούσε να αλλοιώσει το αποτέλεσμα.





Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το πολιτικό τέλος του Τσίπρα - Πάντα τρίτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων

 



Τους τελευταίους μήνες, σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει ότι έχει φτάσει στο πολιτικό του τέλος. Το ανησυχητικό είναι ότι ο ίδιος δεν το έχει καταλάβει και συνεχίζει να είναι ο ίδιος και χειρότερος όπως το 2014.



Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαραισμό του Mega. Συγκεκριμένα, το 45% των ερωτηθέντων απάντησαν πως καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθεί και σε αυτή την δημοσκόπηση ο Κανένας με 23% και τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 17%.



Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 59%, ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 41% ο Αλέξης Τσίπρας με 37%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 32%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 26 % και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 20%.



Με πρωτοβουλία Βαγγέλη Μεϊμαράκη και 631 ψήφους εγκρίθηκε το ψήφισμα για τα Βαρώσια στην Ευρωβουλή

 



Με συντριπτική πλειοψηφία, το Ευρωκοινοβούλιο υπερψήφισε στο σύνολό του, το ψήφισμα για την τουρκική προκλητικότητα στα Βαρώσια, στο οποίο περιλαμβάνεται η τροπολογία για αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία, που εισήχθη με πρωτοβουλία των Ελλήνων και Κυπρίων ευρωβουλευτών του 

Με 631 υπέρ εγκρίθηκε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την κατάσταση στα Βαρώσια και τη μη συμμόρφωση της Τουρκίας με τα ψηφίσματα 500 και 2483 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Κατά ψήφισαν μόλις 3 Ευρωβουλευτές.

Νωρίτερα, με ευρεία πλειοψηφία (440 ψήφοι υπέρ, 193 κατά) είχε περάσει τροπολογία που κατέθεσε η ελληνική και η κυπριακή αντιπροσωπεία του ΕΛΚ, με πρωτοβουλία των Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φουρλά (και περιλαμβάνεται στο συγκεκριμένο ψήφισμα) η οποία καλεί «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία ως απάντηση στις παράνομες δραστηριότητές της».



Σταδιακή άρση του lockdown

 



Η  παράταση του απαγορευτικού μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου είναι γεγονός όπως 

Παράλληλα εξετάζεται η προσεκτική και σταδιακή άρση του lockdown για να μην την ξανά πατήσουμε πάλι με τρίτο κύμα της πανδημίας.

Τα σενάρια είναι τα εξής:

1.    Τα δημοτικά/νηπιαγωγεία/βρεφονηπιακοί  θα ανοίξουν στις 7/12

2.    Τα γυμνάσια/λύκεια θα ανοίξουν στις 14/12

3.    Τα καταστήματα λιανεμπορίου και τα καταστήματα σε εμπορικά με click away θα ανοίξουν στις 14/12

4.    Τα εμπορικά κέντρα θα ανοίξουν στις 21/12

5.    Για την εστίαση δεν υπάρχει ακόμα απόφαση και δεν αναμένεται να ανοίξει πριν την 22 Δεκεμβρίου εάν και εφόσον χωρίς μουσική, για τα μπαρ και τις μεγάλες πίστες ούτε συζήτηση και δεν προβλέπεται.

Και εννοείται ότι θα παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες αλλάζοντας ώρες, καθώς και το SMS για τις απαραίτητες μετακινήσεις το οποίο ήρθε για να μείνει τουλάχιστον μέχρι τέλος των εορτών.





Άρση ασυλίας της Αδαμοπούλου ΜεΡΑ25 για να μην νομίζει ότι μπορεί να λέει ότι θέλει

 



Την άρση της ασυλίας της βουλευτού του Μέρα25, Αγγελικής Αδαμοπούλου, για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις τις περί «μπαχαλάκηδων» αστυνομικών, εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

ΝΔ και «Ελληνική Λύση» στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής τάχθηκαν υπέρ της άρσης της ασυλίας της Αδαμοπούλου.

Το χειρότερο όλων είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΜέΡΑ25 έδειξαν για ακόμα μία φορά ότι δεν ντρέπονται καθόλου αφού υποστήριξαν ότι παραβιάζεται το δικαίωμα του βουλευτή στην ελεύθερη έκφραση γνώμης και δεν ψήφισαν την άρση ασυλίας.

Με λίγα λόγια αυτά τα τρία αριστερά και ακροαριστερά κόμματα θέλουν οι βουλευτές που κρύβονται πίσω από την βουλευτική ασυλία να λένε και να κάνουν ατιμώρητοι.

Οι βουλευτές της ΝΔ, ξεκαθάρισαν ότι πρόκειται για την εφαρμογή του άρθρου 61 παρ.2 του Συντάγματος, που καθιερώνει το ακαταδίωκτο του βουλευτή για γνώμη που εκφράζει με εξαίρεση όμως το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. «Καλώς ζητείται η άρση της ασυλίας, από δω και πέρα ας τα βρουν στα δικαστήρια», ανέφεραν πολύ σωστά.

Η υπόθεση αφορά τον απίστευτο και προκλητικό ισχυρισμό της κ. Αδαμοπούλου τον περασμένο Ιούλιο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις στη Βουλή ότι οι λεγόμενοι μπαχαλάκηδες είναι γνωστοί στην ελληνική αστυνομία και  «συχνά είναι τα ίδια τα αστυνομικά όργανα, τα οποία ως κουκολοφόροι θα ρίξουν μία μολότοφ για να διαλύσουν τη διαδήλωση».

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 θέλοντας και πάλι να προκαλέσει έκανε λόγο για fast track διαδικασίες επειδή δεν την αφήνουν να λέει ότι θέλει και επικρίνει τη ΝΔ και την Ελληνική Λύση που ψήφισαν να αρθεί η ασυλία της, ενώ ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους της από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, και συγκεκριμένα τον κ. Τζανακόπουλο και τον κ. Γκιόκα, «που όχι μονάχα καταψήφισαν, αλλά έδωσαν μάχη καταγγέλλοντας την αντιδημοκρατική τακτική των προσχηματικών και κακόβουλων εγκλήσεων κατά βουλευτών, πίσω από τις οποίες κρύβεται σκοπιμότητα πολιτικής δίωξης και στοχοποίησής τους, ώστε να ναρκοθετηθεί ο αντιπολιτευτικός λόγος τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιφύλαξη για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια, που θα λάβει και την οριστική απόφαση, διατήρησε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, επειδή δεν πρόλαβε να λάβει σαφείς εξηγήσεις από την κ. Αδαμοπούλου.





17% μπροστά η ΝΔ - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης δεύτερος ο Κανένας τρίτος ο Τσίπρας

 



Διαφορά 17 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου καταγράφει τον Νοέμβριο η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.


Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός η διαφορά μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα ανέρχεται στις 22 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του πρωθυπουργού (ήταν 23 τον περσμάνο Οκτώβριο), με 45% έναντι 23%. Κανένας από τους δυο απαντά το 28% των ερωτηθέντων (έναντι 25%), ενώ 4% (σταθερό) δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.


Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 38% έναντι 22,% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να ανέρχεται στις 17 ποσοστιαίες μονάδες. Η ΝΔ υποχώρησε έναντι της δημοσκόπησης του Οκτωβρίου (είχε,39,5%), με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί επίσης έχοντας 22,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση. Το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει 6,5% (σταθερό), το ΚΚΕ 5,5% (σταθερό), η Ελληνική Λύση 5% (από 4,5% στην προηγούμενη έρευνα), το ΜέΡΑ 25 3% (από 3%), ενώ άλλο κόμμα απαντά το 6% των ερωτηθέντων (έναντι 6%), 5% απαντά λευκό/άκυρο/αποχή (έναντι 5%) ενώ το 9% των ερωτώμενων δεν απαντά ή δηλώνουν αναποφάσιστοι (έναντι 8%).


Στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 40% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να ανέρχεται στις 17 ποσοστιαίες μονάδες. Το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 5%, το ΜέΡΑ 25 3%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 6,5% των ερωτηθέντων. 9,5% των ερωτώμενων δεν απαντά ή δηλώνουν αναποφάσιστοι

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ