Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο Κασιδιάρη μήπως μετά θα διώκονται εύκολα και ακροαριστεροί κακοποιοί

 


Βρώμικα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ, μην χάσουν οι ακροδεξιοί σύντροφοι της Χρυσής Αυγής, ψήφους και μετά πάρει η μπάλα και τους ακροαριστερούς συντρόφους.

Η κυβερνητική πρόταση για να μην κατέβει στις εκλογές ο καταδικασμένος σε φυλάκιση Κασιδιάρης ή άλλα μέλη και υποστηρικτές της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, θα ήταν σωστό να στηριχθεί απο όλα τα κόμματα, αλλά μην ξεχνάμε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με το ακροαριστερό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί συντρόφους τους ακροδεξιούς.

Η κυβέρνηση εδώ και εβδομάδες ζητάει ευρύτερη πολιτική συνεννόηση με  βάση συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση, που αφορά όλα τα πολιτικά κόμματα εκτός της ακροαριστεράς που φοβάται το μέλλον της.  Στην κυβερνητική πρόταση οι προτάσεις-κλειδιά είναι οι αναφορές σε «πραγματικό αρχηγό του κόμματος», σε «εγκληματική οργάνωση» και σε «όσους στρέφονται κατά της ελεύθερης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος». Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα είτε σε Τμήμα είτε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου να μπλοκάρουν τέτοιου είδους κομματικούς σχηματισμούς, και εδώ φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ που μεγάλο ποσοστό του κινείται στον ακροαριστερό χώρο.

Από την πλευρά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, Κουμουνδούρου, Χαριλάου Τρικούπη και Περισσός φέρονται να έχουν μία κοινή ένσταση σχετικά με την κυβερνητική πρόταση που έχουν στα χέρια τους εδώ και ημέρες, και εύλογα οι πολίτες αναρωτιούνται εκτός απο τον ΣΥΡΙΖΑ, οι υπόλοιποι ειδικά το ΠΑΣΟΚ γιατί;;;;;;;

Το ΚΚΕ φέρεται να θέτει θέμα μη αναπαραγωγής της «θεωρίας των δύο άκρων» μέσα από τη ρύθμιση, και αυτό γιατί φοβάται να μην τους αντιμετωπίζουν την αριστερά του Στάλιν, την ακροαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ με την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή.

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι και πάλι με τον αρχηγό που έχει κινείται με τον ΣΥΡΙΖΑ και μπλέκει την αριστερά με την ακροαριστερά σε βάρος του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται την κυβερνητική πρόταση, δεν προτείνει διορθώσεις, αλλά προαναγγέλλει ότι θα κατεβάσει δική του πρόταση στη Βουλή για να καλύψει τους συντρόφους ακροαριστερούς.

Από τις δικαιολογίες και μόνο καταλαβαίνεις τον φόβο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, και δεν δικαιολογείς με τίποτα την στάση του ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκη που γίνεται και πάλι ουρά.

ΣΥΡΙΖΑ κοιτά προς την πλατεία Εξαρχείων :  «Προχειρότητα» που δήθεν έχει στόχο «την ενίσχυση της αποχής, αλλά και μικρότερων διασπασμένων παραφυάδων της Ακροδεξιάς (Φαήλος, Εμφιετζόγλου κ.ά) ώστε να αυξηθεί το ποσοστό των εκτός Βουλής κομμάτων και να πέσει το όριο της αυτοδυναμίας…». Πραγματικός φόβος του ΣΥΡΙΖΑ η αγωνία που έχουν στην Κουμουνδούρου μήπως και η αντισυστημική ψήφος -με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί επαφή και σχέση, ενώ Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και ΚΚΕ όχι, οδηγεί προς άλλες κατευθύνσεις και όχι προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, και έτσι χάσουν τις ψήφους των ακροαριστερών που είναι και η βάση του κόμματος.

Ο φόβος του ΚΚΕ : Dεν πρόκειται να δεχτεί ρυθμίσεις που προχωρούν σε επικίνδυνες γενικεύσεις, αφήνοντας χώρο και για την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων που εξισώνει τη φασιστική με την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση. Ούτε φυσικά θα συμφωνήσει να ελέγχεται σε κάθε εκλογική μάχη από τον Αρειο Πάγο η λειτουργία και η δράση του και να εξαρτάται από αυτόν τον έλεγχο η συμμετοχή του στις εκλογές.

Με λίγα λόγια καταλάβατε γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ φοβούνται και σωστά φοβούνται γιατί το ψηφίσουν η όχι σε λίγες ημέρες θα γίνει νόμος του κράτους.


Κ. Β.



Πολάκης σε Ανδρουλάκη : Είσαι λίγος....δεν τραβάς το έχουν καταλάβει όλοι πλέον

 


Με μια ανάρτηση του ο γνωστός τραμπούκος ακροαριστερός του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Η ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη :

Νίκος Ανδρουλάκης
την Κυριακή

Μητσοτάκης και Τσίπρας κακοποίησαν το νόημα των λέξεων “πρόοδος” και “σταθερότητα”.

 Δεν είναι πρόοδος ούτε τα ψευδο - δημοψηφίσματα διχασμού του ελληνικού λαού ούτε τα ψέμματα που έγιναν αυταπάτες ούτε οι πολακικές συμπεριφορές ούτε το πελατειακό κράτος.

 Δεν είναι σταθερότητα οι υποκλοπές. 

...See more
May be an image of 8 people and people standing
May be an image of 5 people, people standing, people sitting and indoor
May be an image of 7 people, people standing and text that says 'ΠΑΣΟΚ ΚίνημαΑλλαγή Η κοινωνία στο προσκήνιο'
May be an image of 5 people, people standing and indoor
May be an image of 3 people, people standing, indoor and text that says 'H κοινωνία το προσκήνιο'
+2
924
27
42


Η ανάρτηση του ακροαριστερού τραμπούκου Παύλου Πολάκη :

Ανδρουλακη πάλι στον ύπνο σου με έβλεπες;; (φωτο1)

Δεν τραβάς,τόχουν καταλάβει ΟΛΟΙ πλέον ! Είσαι και λίγος και σε έχουν …. Όταν επιτίθεσαι σε μένα μόνο αυτό αποδεικνύεις !

Μετά την Καϊλή ,(που θέλει να σε καλέσει και μάρτυρα έμαθα) τα ποσοστά που είχε πάρει το ΚΙΝΑΛ επι Φωφης Γεννηματα θα είναι ΘΡΙΑΜΒΟΣ αν τα ξαναπιάσεις!

Το δίλημμα είναι και ΘΑ ΕΙΝΑΙ: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η ΝΔ , Τσιπρας ή Μητσοτάκης! Θα πάρεις θέση, θέλεις δεν θέλεις!

Με τέτοιες δηλώσεις,από μεριάς σου Νικολακη Ανδρουλακη, σαν τη χθεσινή και σαν την άλλη με τον ΝΤΟΓΙΑΚΟ (φωτο 3) ξεκαθαρίζει το θέμα πως η λυση για τη χώρα ,είναι ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!!


Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis
18 ώρες πριν

Ανδρουλακη πάλι στον ύπνο σου με έβλεπες;;(φωτο1)

Δεν τραβάς,τόχουν καταλάβει ΟΛΟΙ πλέον !
Είσαι και λίγος και σε έχουν …. Όταν επιτίθεσαι σε μένα μόνο αυτό αποδεικνύεις !

Μετά την Καϊλή ,(που θέλει να σε καλέσει και μάρτυρα έμαθα) τα ποσοστά που είχε πάρει το ΚΙΝΑΛ επι Φωφης Γεννηματα θα είναι ΘΡΙΑΜΒΟΣ αν τα ξαναπιάσεις!

Το δίλημμα είναι και ΘΑ ΕΙΝΑΙ: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η ΝΔ ,
Τσιπρας ή Μητσοτάκης!
Θα πάρεις θέση, θέλεις δεν θέλεις!

Με τέτοιες δηλώσεις,από μεριάς σου Νικολακη Ανδρουλακη, σαν τη χθεσινή και σαν την άλλη με τον ΝΤΟΓΙΑΚΟ (φωτο 3) ξεκαθαρίζει το θέμα πως η λυση για τη χώρα ,είναι ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!!

May be an image of 6 people
May be an image of 2 people and text that says 'Παραπολιτικά Δεν έχει ξεμπερδέψει ακόμη με την Εύα Καϊλή o Ανδρουλάκης To σενάριο για δίκη της με κλήση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως μάρτυρα Γιώργος Κατσίγιαννης 16.01, 09:00 in Εάν επαληθευτε κάτι τέτοιο, το όλο σκηνικό θα θυμίζει την περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου με τον Κώστα Εμείs dwpizouμe'
May be an image of text that says 'DEMIΔOZ ΜΕΛΑΦΡΟΝ Î Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρει βαριά την ευθύνη για το πλήγμα στους θεσμούς και το Κράτος Δικαίου, επιβεβαιώνοντας καθημερινά πόσο άριστος μιμητής της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής'
Παυλος Πολακης

Ανδρουλακη πάλι στον ύπνο σου με έβλεπες;;(φωτο1)

Δεν τραβάς,τόχουν καταλάβει ΟΛΟΙ πλέον !
Είσαι και λίγος και σε έχουν …. Όταν επιτίθεσαι σε μένα μόνο αυτό απο...

See more
224
6
15























Ουκρανία: Τραγωδία με συντριβή ελικοπτέρου

 


Σε 18 ανέρχονται οι νεκροί, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, ο υφυπουργός εσωτερικών και 3 παιδιά, από την συντριβή ελικοπτέρου σήμερα το πρωί κοντά σε νηπιαγωγείο στην περιφέρεια του Κιέβου, σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους.


Ο περιφερειάρχης του Κιέβου  Ολέξι Κουλέμπα κάνει λόγο για 29 τραυματίες, ανάμεσά τους και 15 παιδιά.

Ο 42χρονος υπουργός Εσωτερικών Ντενίς Μοναστίρσκι, ο 42χρονος υφυπουργός του Γεβγκένι Γενίν και άλλος ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών που επέβαιναν στο ελικόπτερο σκοτώθηκαν επίσης, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.




Το ελικόπτερο συνετρίβη στην Μπρόβαρι, μια πόλη περίπου 100.000 κατοίκων, που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου. Επίσης την είδηση δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν η Ρωσία, τα στρατεύματα της οποίας εισέβαλαν τον περσινό Φεβρουάριο στην Ουκρανία, ενώ Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν έχουν αναφερθεί σε κάποια ρωσική επίθεση στην περιοχή την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα.

Την ώρα του δυστυχήματος «παιδιά και εργαζόμενοι» του νηπιαγωγείου βρίσκονταν εκεί, δήλωσε νωρίτερα ο Κουλέμπα.









Καλογρίτσας για κακούργημα πρέπει να παραπεμφθεί ο Νίκος Παππάς

 



Το μήνυμα-απάντηση, στην μήνυση του Νίκου Παππά προς την γραμματέα Ευθαλία Διαμαντή που του έστειλε η πλευρά Καλογρίτσα, είναι προειδοποίηση προς τον Νίκο Παππά με… κακούργημα.

Αντί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μήνυση τον Καλογρίτσα για όσα έχουν καταγγελθεί επώνυμα, τον φοβούνται και την πληρώνει η επώνυμη μάρτυρας χωρίς κουκούλα που κατέθεσε χωρίς φόβο την αλήθεια για την διαφθορά ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ευθαλία Διαμαντή, κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο μεταξύ άλλων ότι: έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία προσδιόριζε σε εννιαψήφια νούμερα. Παράλληλα είχε προσθέσει ότι χρήματα δίνονταν και σε δημοσιογράφους και σε άλλα πρόσωπα τα οποία σχεδίαζαν τη λειτουργία του καναλιού και της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την μάρτυρα, ο επιχειρηματίας ήταν καθοδηγούμενος και δέχθηκε να βοηθήσει την «ομάδα Παππά», επικεφαλής της οποίας ήταν ο τότε πρώην υπουργός Επικρατείας, για ένα κανάλι του κόμματος. Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της η κυρία Ευθαλία Διαμαντή ανέφερε ότι ο κ. Παππάς επισκεπτόταν τον κ. Καλογρίτσα κάθε μέρα, μερικές φορές και δύο φορές την ημέρα. Πριν πάει ο κ. Παππάς στο Μαξίμου ερχόταν στα γραφεία της εταιρίας του κ. Καλογρίτσα, συζητούσαν για καμιά ώρα περίπου και έφευγε, επεσήμανε η ιδιαιτέρα γραμματέας και προσέθεσε ότι αρκετές φορές ο επιχειρηματίας πήγαινε στο Μαξίμου και εκεί έβλεπε τον κ. Παππά και άλλους.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στον Κύπριο δικηγόρο, με ειδικότητα στις offshore, Αρτέμη Αρτεμίου, για τον οποίο επεσήμανε ότι πριν την καταβολή της 1ης δόσης υποσχόταν πως χρήματα υπάρχουν σε Κύπρο και Ελβετία και έρχονται, αλλά τελικά «εγκατέλειψαν τον κ. Καλογρίτσα». Η ιδιαιτέρα γραμματέας του κ. Καλογρίτσα ανέφερε μάλιστα ότι μέσα στο γραφείο του επιχειρηματία ο κ. Παππάς είπε στον κ. Αρτεμίου: «Αρτέμη, πες στον Καλογρίτσα ότι τα χρήματα θα έρθουν».

Αμεση ήταν η απάντηση της πλευράς Καλογρίτσα στη μήνυση και στην αποστολή εξωδίκων στα ΜΜΕ από την πλευρά του Νίκου Παππά. Διά των πληρεξουσίων δικηγόρων του ο κ. Καλογρίτσας έκανε την εξής δήλωση:

«Εφόσον ο κ. Παππάς όπως ο ίδιος δήλωσε, κατέθεσε μήνυση κατά της κυρίας Διαμαντή, είμαι αναγκασμένος να υπενθυμίσω μια χαρακτηριστική φράση από την κατάθεσή της: “Κακώς ο κ. Παππάς κατηγορείται μόνο για πλημμέλημα. Θα έπρεπε να κατηγορηθεί και για κακούργημα”. Τόσο επ’ αυτού όσο και επί άλλων θεμάτων η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, αποκλειστικά με δική του ή δική τους ευθύνη».




ΑLCO : 6,9 η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ - Πέφτει σε μονοψήφια νούμερα το ΠΑΣΟΚ

 



Η δημοσκόπηση της ΑLCO δημοσιοποιήθηκε από το κεντρικό δελτίο του ALPHA. Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων είναι στις 6,9 μονάδες με αναγωγή επί των εγκύρων, την ίδια ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευρύνει στις δέκα μονάδες το προβάδισμα του έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί για πρώτη φορά μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη σε μονοψήφιο ποσοστό, καθώς φθάνει στο 9,9% το οποίο στην αναγωγή επί των εγκύρων ανεβαίνει στο 10,7%, ενώ στο ερώτημα για τον πολιτικό αρχηγό που εμπιστεύονται οι πολίτες για πρωθυπουργό, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει μόλις 7%. 

Ένας στους πέντε ψηφοφόρους δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα σε σχέση με το 2019, ενώ το 47% των ψηφοφόρων αναφέρει ότι θα ψηφίσει το «λιγότερο κακό» κόμμα και το 41% ότι θα επιλέξει αυτό που θεωρεί καλύτερο.

Το 62% των ψηφοφόρων της ΝΔ λέει ότι θα την ψηφίσουν ως «το καλύτερο κόμμα», κάτι που ισχύει για το 44% όσων επιλέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ και το 23% όσων προτίθενται να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ.

Βασικό κριτήριο της ψήφου παραμένει η οικονομία και η ακρίβεια, το 28% απάντησε «η οικονομία», το 24% η στήριξη με μέτρα για την ακρίβεια. Αντιστοίχως, το 13% εστίασε στην διαφθορά, το 11% στα εθνικά θέματα και μόλις το 9% μίλησε για την ιδεολογία του κόμματος και το πρόσωπο του αρχηγού.



Επίθεση με αεροβόλο όπλο στο γραφείο του Δημήτρη Μαρκόπουλου


 

Επίθεση με αεροβόλο όπλο σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (17/01) στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Μαρκόπουλου, στη Νίκαια.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μαρκόπουλου

Το ζήσαμε κι αυτό. Σήμερα το απόγευμα χτυπήθηκε από αγνώστους το γραφείο μου στη Νίκαια. Η έρευνα εξελίσσεται και όλα τα ενδεχόμενα διερευνούνται. Ευτυχώς το χτύπημα (ενδεχομένως από αεροβόλο) έγινε σε ώρα που δεν είχαμε επισκεπτήριο. Αν γινόταν λίγη ώρα αργότερα, δεν ξέρω πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα. Ευχαριστώ τους φίλους για το ενδιαφέρον που έδειξαν και την Κρατική Ασφάλεια για την άμεση παρέμβαση. Είμαστε όλοι καλά. Συνεχίζουμε όπως μας ξέρετε. Μαχητικά.

app-facebook
Dimitris Markopoulos
11 ώρες πριν

Το ζήσαμε κι αυτό. Σήμερα το απόγευμα χτυπήθηκε από αγνώστους το γραφείο μου στη Νίκαια. Η έρευνα εξελίσσεται και όλα τα ενδεχόμενα διερευνούνται. Ευτυχώς το χτύπημα (ενδεχομένως από αεροβόλο) έγινε σε ώρα που δεν είχαμε επισκεπτήριο. Αν γινόταν λίγη ώρα αργότερα, δεν ξέρω πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα. Ευχαριστώ τους φίλους για το ενδιαφέρον που έδειξαν και την Κρατική Ασφάλεια για την άμεση παρέμβαση. Είμαστε όλοι καλά. Συνεχίζουμε όπως μας ξέρετε. Μαχητικά.

https://www.protothema.gr/…/markopoulos-nd-epithesi-me-aer…/

166
54
16


Ο Τσίπρας προτρέπει τους φοιτητές να συνυπάρξουν με κακοποιούς και ακροαριστερούς συντρόφους στα πανεπιστήμια αδιαφορώντας για την ασφάλεια τους

 


Σοκ προκάλεσε σε γονείς και φοιτητές το νέο σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ, που προτρέπει τους φοιτητές να συνυπάρξουν με το έγκλημα στα πανειστήμια.

Στο σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ που ανάρτησε στο twitter ο φαιδρός και επικίνδυνος Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ψέματα πως οι νέοι δεν μπορούν να έχουν τη φοιτητική ζωή που θέλουν λόγω  της αστυνομίας. Και του ξύλου που αυτή ρίχνει, κατά Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, στους χώρους των πανεπιστημίων, λέγοντας τους με λίγα λόγια αφήστε τους συντρόφους κακοποιούς και ακροαριστερούς να αλωνίζουν ελεύθερα σε βάρος της ασφάλειας σας.

Αυτό που εξόργισε επίσης τους γονείς και τους φοιτητές είναι το ότι ο φαιδρός Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν τους φοιτητές ως… χαζοχαρούμενος. Και ότι δεν μπορούν να μπουν στη σχολή των ονείρων τους εξ αιτίας της κακής κυβέρνησης που έβαλε όριο προκειμένου  να καταστεί εφικτή η εισαγωγή σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Φυσικά και η νέα φαιδρότητα Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης : «Αλήθεια τώρα; Ο κ. Τσίπρας ειλικρινά νομίζει πως το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό οποιουδήποτε ανθρώπου για τα Πανεπιστήμιά μας είναι ότι η «αστυνομία μπαίνει και δέρνει»;» σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου προσθέτοντας: «Πόσο ανεύθυνος, πόσο ξύλινος, πόσο αλλού».

«Τα Πανεπιστήμιά μας είναι χώρος γνώσης και έρευνας. Είναι δρόμος προσωπικής και κοινωνικής εξέλιξης, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες προκοπής για όλους» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να καταλήξει υπογραμμίζοντας ότι αυτό ισχύει «για όλους, εκτός από τις συμμορίες με τις βαριοπούλες, οι οποίες σπάζουν βιβλιοθήκες και χρησιμοποιούν τις φοιτητικές εστίες σαν γιάφκες»




Σε λειτουργία η ηλεκτρονική αίτηση για απονομή αυξημένης εθνικής σύνταξης σε ομογενείς

 



Τέθηκε σε λειτουργία στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) η ηλεκτρονική αίτηση για την απονομή αυξημένης εθνικής σύνταξης στους ομογενείς προερχόμενους από την Αλβανία, καθώς και σε όσους προέρχονται από την πρώην Σοβιετική Ένωση.


Πρόκειται για την υλοποίηση της σχετικής νομοθετικής διάταξης, που ψηφίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση και περιλαμβάνεται στον ν. 4915/2022 αρ. 73 (Α΄ 63), ΚΥΑ 73135 (ΦΕΚ β΄ 4135/2022), με την οποία μειώνονται από 40 σε 30 τα απαιτούμενα χρόνια διαμονής στη χώρα για λήψη πλήρους εθνικής σύνταξης, καθώς οι ομογενείς από τις δύο αυτές περιοχές δεν ήταν σε θέση να βρίσκονται και να εργάζονται στην Ελλάδα προ του 1992, λόγω των ιδιαίτερων πολιτικών συνθηκών, που επικρατούσαν στις χώρες διαμονής τους εκείνη την περίοδο.

Με τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, υπολογίζεται πως διευκολύνονται 15.000 άτομα που είναι ήδη συνταξιούχοι, ενώ δυνητικά ωφελούμενοι θα είναι περίπου 55.000 άτομα, που εκτιμάται ότι θα καταστούν συνταξιούχοι μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Σημειώνεται ότι για την εν λόγω αίτηση δεν υπάρχει προθεσμία υποβολής.




Δημοπρατήθηκαν δύο ακόμη μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων

 



Δημοπρατήθηκαν στο τέλος του 2022, δύο ακόμα νέες μονάδες διαχείρισης αποβλήτων, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων που έχουν δημοπρατηθεί στη χώρα μας την τελευταία τριετία σε 28 μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, δημοπρατήθηκαν οι μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων του Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, συνολικού κόστους άνω των 182 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση κατασκευής και των δύο έργων γίνεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Σε ότι αφορά τη ΜΕΑ Ανατολικού Τομέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 114.434.070,88 € με ΦΠΑ. Η μονάδα θα κατασκευαστεί στη θέση «Άγιος Αντώνιος του Δήμου Θέρμης της Π.Ε. Θεσσαλονίκης και θα έχει δυναμικότητα επεξεργασίας 128.000 tn σύμμεικτων αποβλήτων το έτος και 22.000 tn προδιαλεγμένων οργανικών ανά έτος.

Σχετικά με την ΜΕΑ Λάρισας ο συνολικός προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 67.730.320,80 ευρώ με ΦΠΑ και θα κατασκευαστεί στη Δ.Ε. Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών. Στις εγκαταστάσεις της ΜΕΑ θα πραγματοποιείται η υποδοχή και η μηχανική και βιολογική επεξεργασία 61.479 tn/έτος σύμμεικτων αποβλήτων και  12.600 tn/έτος προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων.

Με τις νέες δημοπρατήσεις ερχόμαστε ολοένα και πιο κοντά στον μεγάλο φιλόδοξο στόχο μας, που είναι μέσα στο 2023 να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δημοπρατήσεις των αναγκαίων για την Ελλάδα μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων. Με αυτόν τον τρόπο παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας για μια ομαλή Πράσινη Μετάβαση, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής όλων των Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών.



Πληρωμές ρεκόρ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για το 2022

 



Είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνησή μας η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, το έχουμε αναδείξει και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές έμπρακτα με τις πολιτικές μας για τους αγρότες. Η στήριξη αυτή εντάσσεται και στο σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης που υλοποιούμε, στο σχέδιο ενίσχυσης της νεολαίας και αναστροφής της δημογραφικής κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό -παρά τις δυσμενείς συνθήκες που αντιμετώπισε ο αγροτικός τομέας λόγω της πανδημίας και των συνεπειών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία- η εντατική και συλλογική προσπάθεια έφερε:

Ρεκόρ πληρωμών από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς το 2022 κατεβλήθησαν πάνω από 1,2 δισ. ευρώ για την πρωτογενή παραγωγή.

Σημαντική πρόοδο στην ενεργοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς οι εντάξεις αγγίζουν το 120% και οι νομικές δεσμεύσεις το 114% των πόρων του, ενώ οι υψηλές επιδόσεις πληρωμών οδήγησαν σε ποσοστό απορρόφησης που φτάνει στο 89% των πόρων.



Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

 


Επεκτείνεται, στη βάση του σχεδιασμού που έχει ήδη παρουσιάσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το πεδίο εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε επιχειρήσεις παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών και σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας. Συγκεκριμένα:


Από την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023, στο πεδίο εφαρμογής του μηχανισμού της Ψηφιακής Κάρτας εντάσσονται:

οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις, των οποίων ο πρωτεύων ή δευτερεύων Κωδικός Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) ανήκει στον τετραψήφιο ΚΑΔ 6622, με υποχρέωση να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες.

οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας, με πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα τετραψήφιο ΚΑΔ 8010 και 8020. Σημειώνεται ότι οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας με τετραψήφιο ΚΑΔ 8030 δεν εντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας.

Η ένταξή τους γίνεται:

μέσω της εφαρμογής myErgani mobile app για τους εργαζόμενους, η οποία έχει αναβαθμιστεί προκειμένου να υποστηρίζει τη λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και 

μέσω της εφαρμογής Ergani CardScanner, για τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ήδη σύστημα ωρομέτρησης, η οποία «διαβάζει» κατά την έναρξη και τη λήξη της εργασίας τις Ψηφιακές Κάρτες των εργαζομένων και μεταδίδει αυτόματα σε πραγματικό χρόνο την πληροφορία στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ».

Ο μηχανισμός «ανάγνωσης» της Ψηφιακής Κάρτας είναι παρόμοιος με τη διαδικασία που ακολουθείτο για το «σκανάρισμα» των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης κατά την περίοδο της πανδημίας.

Επιπλέον, το προσεχές διάστημα θα αναρτηθεί από το υπουργείο στον ψηφιακό χώρο του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» για τις εντασσόμενες επιχειρήσεις σχετικός κατάλογος ερωτήσεων και απαντήσεων αναφορικά με τη διαδικασία και τον τρόπο εναρμόνισης των επιχειρήσεων στις υποχρεώσεις του πεδίου της Ψηφιακής Κάρτας.




Παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό σε σύσκεψη στο Μαξίμου το master plan για τη Βόρεια Εύβοια


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε χθες σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία έγινε η επίσημη παράδοση της μελέτης Στρατηγικού Σχεδιασμού (masterplan) για την Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας και η συμβολική εκκίνηση της φάσης της υλοποίησης όλων των έργων και των δράσεων του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει 71 έργα και δράσεις προϋπολογισμού 389,8 εκ. ευρώ. Από αυτά 30 έργα και δράσεις έχουν ήδη ξεκινήσει ή ολοκληρωθεί και 41 θα ξεκινήσουν ως το τέλος του 2023. Όλα τα έργα έχουν εξασφαλισμένους πόρους.

Η συνολική επένδυση του κράτους για την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας προσεγγίζει τα 700 εκ. ευρώ, με 300 εκ ευρώ για τις δράσεις ανακούφισης και άμεσης αποκατάστασης που υλοποιήθηκαν αμέσως μετά την πυρκαγιά του 2021 και άλλα 390 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του σχεδίου «Εύβοια Μετά».

Το τελικό μείγμα των έργων και των δράσεων προέκυψε ως προϊόν έντονης και βαθιάς διαβούλευσης, συνδυάζοντας στρατηγικές υποδομές, κορυφαίες μεταρρυθμίσεις και θεσμικές παρεμβάσεις:

Κορυφαία υποδομή: ο νέος οδικός άξονας Ψαχνών – Στροφιλιάς, Στροφιλιάς– Ιστιαίας και οι πέντε κλάδοι του.

Κορυφαία μεταρρύθμιση: ο «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ» του Νέου Δάσους με την ίδρυση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) που θα συνδυάζει την κοινωνική και την κυκλική οικονομία.

Κορυφαία επένδυση: η αναβάθμιση και η επαναλειτουργία του Υδροθεραπευτηρίου της Αιδηψού.

Κορυφαία θεσμική παρέμβαση: η εκπόνηση και έγκριση των Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων για τους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού.

Κορυφαία συμβολική και ανθρωποκεντρική παρέμβαση είναι η εξάπλωση τριών κρίσιμων δικτύων του κράτους (διοίκησης, Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), υγείας και πρόνοιας) έως το τελευταίο σπίτι της Βόρειας Εύβοιας.

 




Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ: Παράταση της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

 



Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, με αντικείμενο την παράταση θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και την επιλογή νέων Αρχηγών των ΓΕΣ και ΓΕΝ. Ομόφωνα αποφασίστηκε:


Η παράταση για ένα επιπλέον έτος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστράτηγου (ΠΖ) Αγγελου Χουδελούδη.

Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου (ΠΝ) Ιωάννη Δρυμούση.

Στους απερχόμενους αρχηγούς του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του Στρατηγού και Ναυάρχου ε.α., απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΣ και ΓΕΝ, αντίστοιχα.



Απρίλιο ή Μάιο οι πρώτες εκλογές

 


Κυριάκος Μητσοτάκης στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ:

«Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία, είναι κοινό μυστικό ότι το ρολόι χτυπά ανάποδα, το έχω πει δημόσια, το λέω κατ’ ιδίαν και σε σας -δεν είναι μυστικό- οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο, οι πρώτες εκλογές. Οι δεύτερες, θα γίνουν 4 με 5 εβδομάδες μετά, οπότε νομίζω μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δουλεύουμε με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα.

Μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών είναι αυτό το οποίο θα καθορίσει τελικά τις εξελίξεις και θέλουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα τόσο ισχυρό που να μην αμφισβητείται καθ οποιοδήποτε τρόπο η δυνατότητά μας να πετύχουμε την αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη. Αυτός είναι ο στόχος».