Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο Κασιδιάρη μήπως μετά θα διώκονται εύκολα και ακροαριστεροί κακοποιοί

 


Βρώμικα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ, μην χάσουν οι ακροδεξιοί σύντροφοι της Χρυσής Αυγής, ψήφους και μετά πάρει η μπάλα και τους ακροαριστερούς συντρόφους.

Η κυβερνητική πρόταση για να μην κατέβει στις εκλογές ο καταδικασμένος σε φυλάκιση Κασιδιάρης ή άλλα μέλη και υποστηρικτές της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, θα ήταν σωστό να στηριχθεί απο όλα τα κόμματα, αλλά μην ξεχνάμε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με το ακροαριστερό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί συντρόφους τους ακροδεξιούς.

Η κυβέρνηση εδώ και εβδομάδες ζητάει ευρύτερη πολιτική συνεννόηση με  βάση συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση, που αφορά όλα τα πολιτικά κόμματα εκτός της ακροαριστεράς που φοβάται το μέλλον της.  Στην κυβερνητική πρόταση οι προτάσεις-κλειδιά είναι οι αναφορές σε «πραγματικό αρχηγό του κόμματος», σε «εγκληματική οργάνωση» και σε «όσους στρέφονται κατά της ελεύθερης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος». Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα είτε σε Τμήμα είτε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου να μπλοκάρουν τέτοιου είδους κομματικούς σχηματισμούς, και εδώ φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ που μεγάλο ποσοστό του κινείται στον ακροαριστερό χώρο.

Από την πλευρά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, Κουμουνδούρου, Χαριλάου Τρικούπη και Περισσός φέρονται να έχουν μία κοινή ένσταση σχετικά με την κυβερνητική πρόταση που έχουν στα χέρια τους εδώ και ημέρες, και εύλογα οι πολίτες αναρωτιούνται εκτός απο τον ΣΥΡΙΖΑ, οι υπόλοιποι ειδικά το ΠΑΣΟΚ γιατί;;;;;;;

Το ΚΚΕ φέρεται να θέτει θέμα μη αναπαραγωγής της «θεωρίας των δύο άκρων» μέσα από τη ρύθμιση, και αυτό γιατί φοβάται να μην τους αντιμετωπίζουν την αριστερά του Στάλιν, την ακροαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ με την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή.

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι και πάλι με τον αρχηγό που έχει κινείται με τον ΣΥΡΙΖΑ και μπλέκει την αριστερά με την ακροαριστερά σε βάρος του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται την κυβερνητική πρόταση, δεν προτείνει διορθώσεις, αλλά προαναγγέλλει ότι θα κατεβάσει δική του πρόταση στη Βουλή για να καλύψει τους συντρόφους ακροαριστερούς.

Από τις δικαιολογίες και μόνο καταλαβαίνεις τον φόβο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, και δεν δικαιολογείς με τίποτα την στάση του ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκη που γίνεται και πάλι ουρά.

ΣΥΡΙΖΑ κοιτά προς την πλατεία Εξαρχείων :  «Προχειρότητα» που δήθεν έχει στόχο «την ενίσχυση της αποχής, αλλά και μικρότερων διασπασμένων παραφυάδων της Ακροδεξιάς (Φαήλος, Εμφιετζόγλου κ.ά) ώστε να αυξηθεί το ποσοστό των εκτός Βουλής κομμάτων και να πέσει το όριο της αυτοδυναμίας…». Πραγματικός φόβος του ΣΥΡΙΖΑ η αγωνία που έχουν στην Κουμουνδούρου μήπως και η αντισυστημική ψήφος -με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί επαφή και σχέση, ενώ Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και ΚΚΕ όχι, οδηγεί προς άλλες κατευθύνσεις και όχι προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, και έτσι χάσουν τις ψήφους των ακροαριστερών που είναι και η βάση του κόμματος.

Ο φόβος του ΚΚΕ : Dεν πρόκειται να δεχτεί ρυθμίσεις που προχωρούν σε επικίνδυνες γενικεύσεις, αφήνοντας χώρο και για την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων που εξισώνει τη φασιστική με την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση. Ούτε φυσικά θα συμφωνήσει να ελέγχεται σε κάθε εκλογική μάχη από τον Αρειο Πάγο η λειτουργία και η δράση του και να εξαρτάται από αυτόν τον έλεγχο η συμμετοχή του στις εκλογές.

Με λίγα λόγια καταλάβατε γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ φοβούνται και σωστά φοβούνται γιατί το ψηφίσουν η όχι σε λίγες ημέρες θα γίνει νόμος του κράτους.


Κ. Β.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου