Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

4 συνήθειες που καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σου!



Μάθε ποιες είναι και φρόντισε να τις αλλάξεις
Θυμάσαι την ατάκα της μαμάς ή της γιαγιάς σου που έλεγε «με αυτό που κάνεις θα καταστρέψεις την υγεία σου»; Και όμως είχε δίκιο (κάποιες φορές... για να είμαστε και δίκαιοι). Υπάρχουν πολλές καθημερινές συνήθειες που όσο και αν δεν το καταλαβαίνεις, αργά ή γρήγορα, θα σε οδηγήσουν στον γιατρό. Άκουσε τι έχουμε να σου πούμε και προσπάθησε να διορθώσεις τα λάθη σου.

1. Ξενυχτάς: Παραδέξου το! Πολλά είναι τα βράδια που κοιμήθηκες ξημερώματα (αν πέρασες βέβαια καλά, τι να κάνουμε θα το καταπιούμε) και το πρωί δεν άνοιγε το μάτι στην δουλειά. Μαζέψου! Τα συνεχόμενα ξενύχτια αργά ή γρήγορα θα σε στείλουν στο κρεβάτι, παρέα με... παυσίπονα και πυρετό.
2. Είσαι απαισιόδοξη: Να ξέρεις πως σύμφωνα με έρευνες η ζωή του απαισιόδοξου ανθρώπου είναι γεμάτη άγχος. Το άγχος με τη σειρά του τι κάνει; Μας καταστρέφει τα κύτταρα. Σφύριξε, λοιπόν, χαρούμενα αν μπορείς και... δες τη φωτεινή πλευρά της ζωής(όπως λέει και το τραγούδι)
3. Καταπιέζεσαι: Τι εννοούμε; Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να καταπίνει προβλήματα και να μην τα συζητάει. Δώσε τέλος στη συνήθεια αυτή. Συζήτησε ό,τι σε απασχολεί και σε ενοχλεί και σίγουρα θα ανακουφιστείς. Και μην ξεχνάς πως για να ανακουφιστείς μπορεί να χρειαστεί να φωνάξεις κιόλας και να τσακωθείς (αξία ανεκτίμητη).
4. Στρεσ-άρεσαι: Δε θα σου πούμε να γεμίσεις την μπανιέρα και να ανάψεις κεριά για να χαλαρώσεις, αλλά σκέψου το σοβαρά να γραφτείς σε μαθήματα yoga ή κάποια άλλη δραστηριότητα που θα σε χαλαρώνει. Θα δεις πως θα ξεχάσεις δουλειά και υποχρεώσεις στη στιγμή!

Πηγή : yahoonews


Κως: Νέα διάσταση στην υπόθεση με τον 65χρονο κατάσκοπο



Νέα διάσταση παίρνει η υπόθεση του 65χρονου Γερμανού που κατηγορείται για κατασκοπεία και συνελήφθη στο νησί της Κω.
Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του 65χρονου αλλοδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο δικαστήριο το μεσημέρι της Παρασκευής.
Ωστόσο προτού ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία νέα στοιχεία προσκομίστηκαν στο δικαστήριο τα οποία ανέτρεψαν την όλη υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό που έχουν στη διάθεση τους οι διωκτικές αρχές της Κω είναι επιβαρυντικό για τον 65χρονο ο οποίος θεωρείται βέβαιο ότι θα έρθει αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες για κατασκοπία, σε βαθμό κακουργήματος.
Έτσι η δίκη δεν έγινε ποτέ, ενώ ο 65χρονος αφέθηκε ελεύθερος καθώς σε βάρος του θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για να παραπεμφθεί η υπόθεση στην ανάκριση.
Η σύλληψη του 65χρονου έγινε στις 15 Οκτωβρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, και με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του για κατασκοπία παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, ο κατηγορούμενος το πρωί της Τετάρτης προσέγγισε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στρατιωτικό φυλάκιο στο νησί της Κω και το φωτογράφιζε εξωτερικά.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω και απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας εντόπισαν τον 65χρονο και το αυτοκίνητο του.
Από έρευνα που έγινε στο όχημα του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ζευγάρι κιάλια και διόπτρα
τρεις κάρτες μνήμης φωτογραφικής μηχανής
Ακολούθησε έρευνα και στην κατοικία του, όπου παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δυο ατζέντες και άλλα έγγραφα με χειρόγραφες σημειώσεις,
τουριστικός χάρτης της πόλης της Κω µε χειρόγραφες σημειώσεις,
εξωτερικός σκληρός δίσκος,
δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet,
πέντε USB Sticks,
δύο κασέτες βιντεοκάμερας,
κινητό τηλέφωνο.
Στις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι του, υπήρχαν καταγεγραμμένες συντεταγμένες, που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων, δημοσίων υπηρεσιών και κτιρίων της νήσου Κω.
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός διαμένει στην Κω τα τελευταία δυο χρόνια.


Πηγή: rodiaki.gr, newsbomb.gr


Νέα φρίκη στο Κομπάνι! Βρήκαν σε κινητό τζιχαντιστή φωτογραφία βρέφους λίγο πριν αποκεφαλιστεί! Η ιστορία πίσω από τις γυναίκες που τρέμει το ISIS


Δεν έχει τέλος η φρίκη. Δεν έχει τέλος ο αποτροπιασμός. Οι ειδήσεις για τη δράση των τζιχαντιστών ξεπερνούν το σοκ. Όπως αυτή που δημοσιεύει η Daily Mail. Κι αυτή, όπως κι άλλες φρικιαστικές ειδήσεις, έρχονται από την συριακή πόλη Κομπάνι, την οποία πολιορκούν οι τζιχαντιστές αλλά φαίνεται πως θα γίνει το βατερλώ τους.
Ανάμεσα στις πολλές φωτογραφίες από τα κινητά νεκρών τζιχαντιστών, Κούρδοι μαχητές ανακάλυψαν μια φωτογραφία ενός βρέφους που φέρεται να έχει αποκεφαλιστεί από τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους!

Η φωτογραφία ανακτήθηκε από το κινητό νεκρού τζιχαντιστή. Δείχνει ένα μικρό κορίτσι να έχει ριχτεί στο έδαφος και ένα μαχαίρι κολλημένο στο λαιμό της. Υπάρχουν φόβοι πως το κοριτσάκι και η οικογένειά της αποκεφαλίστηκαν γιατί ήταν Αλεβίτες Μουσουλμάνοι, μια θρησκευτική ομάδα που έχει μπει, όπως κι άλλες, στο στόχαστρο των τζιχαντιστών.


Η φωτογραφία του κοριτσιού πιστεύεται πως τραβήχτηκε την περασμένη εβδομάδα. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες από τον αποκεφαλισμό της ούτε και έχει βρεθεί το σώμα της. Γι’ αυτό υπάρχουν ελπίδες πως το παιδί μπορεί να έχει γλιτώσει. Η φωτογραφία "κυκλοφόρησε" στο Facebook από Κούρδους μαχητές, που ονόμασαν το παιδί Melek, δηλαδή άγγελος.

Σε άλλες φωτογραφίες που βρέθηκαν στα κινητά νεκρών τζιχαντιστών φαίνονται μέλη του Ισλαμικού Κράτους να παίζουν ποδόσφαιρο με κεφάλια ανθρώπων που έχουν αποκεφαλίσει ή δείχνουν αποκεφαλισμούς!

Βατερλώ των τζιχαντιστών το Κομπάνι

Η πολιορκία της πόλης Κομπάνι συνεχίζεται και οι Κούρδοι μαχητές, που παίρνουν δύναμη από τους ήχους της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, αποδεικνύονται σκληρό καρύδι για τους τζιχαντιστές.

Οι οποίοι, σύμφωνα με αναλυτές, έχουν κάνει στρατηγικά λάθη, επιτρέποντας στα μαχητικά των ΗΠΑ και των αραβικών κρατών να χτυπούν τις θέσεις τους και τους Κούρδους μαχητές να τους αντιμετωπίζουν στους δρόμους της πόλης!



Οι μαχητές του ISIS έχουν υιοθετήσει και στο Κομπάνι την τακτική που ανέπτυξαν κατά την κατάκτηση άλλων πόλεων στη Συρία και στο Ιράκ. Μόνο που φαίνεται ότι στο Κομπάνι δεν μπορούσε να εφαρμοστεί. Και έτσι οι τζιχαντιστές μαχητές μένουν εκτεθειμένοι στην ύπαιθρο και γίνονται στόχοι των βομβαρδισμών.

Οι γυναίκες που κάνουν τους τζιχαντιστές να φοβούνται

Αν σκοτωθούν από γυναίκα, δεν θα πάνε στον παράδεισο! Αυτό πιστεύουν οι τζιχαντιστές, γι’ αυτό και οι γυναίκες που μάχονται στο πλευρό των Κούρδων μαχητών έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος τους.

Όπως η 20χρονη Νεσρίν Αμπντί, μια φοιτήτρια ιατρικής, που έχει πάντα μαζί της ένα πιστόλι και είναι έτοιμοι να αυτοκτονήσει παρά να πέσει στα χέρια των τεράτων του Ισλαμικού Κράτους.


Κατάγεται από το Κομπάνι και πριν λίγες μέρες γιόρτασε μαζί με άλλους Κούρδους την ανακατάληψη ενός σημαντικού λόφου. Η μαύρη σημαία των τζιχαντιστών σκίστηκε και στη θέση της μπήκε η κουρδική.


Η Νεσίρν, κόρη γιατρού, μίλησε στη Daily Mail και είπε πως όλοι ξέρουν τι θα τους συμβεί αν πέσουν στα χέρια των τζιχαντιστών. «Για μια γυναίκα είναι πρώτα βιασμός και μετά αποκεφαλισμός», λέει.

«Έχω μαζί μου ένα Καλάσνικοφ και αν έρθω αντιμέτωπη με μαχητή του IS δεν ξέρω τι θα κάνω: μπορεί να τον σκοτώσω ή μπορεί να αυτοκτονήσω».


Η 20χρονη κοπέλα αποκάλυψε και τον... χειρότερο φόβο των τζιαχαντιστών: να σκοτωθούν από γυναίκες! «Για τους τζιχαντιστές, το να τους σκοτώσει γυναίκα σημαίνει πως δεν θα πάνε στον παράδεισο. Όταν τους πολεμάμε, τους λέμε ότι θα τους σκοτώσουν γυναίκες», λέει. Και συμπληρώνει πως είναι σημαντικό να πολεμούν γυναίκες τους τζιχαντιστές γιατί για εκείνους είναι σκλάβες. «Τους φέρονται σαν αντικείμενα, των οποίων οι ζωές δεν έχουν καμία αξία», τονίζει.

Πηγή : newsit.gr


JFK αεροδρόμιο ψάχνουν για προσωπικό να ελέγχει για πιθανούς ασθενείς με Έμπολα, μισθός για 19 δολάρια την ώρα


Το αεροδρόμιο JFK ψάχνει για μερικούς γενναίους υπαλλήλους που να έχουν τελειώσει την νοσηλευτική η παραϊατρικά επαγγέλματα για να αναλάβουν γενναία εργολαβία στό να εξετάζουν ασθενείς για τον ιό του Έμπολα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο αεροδρόμιο.
Μισθός 19 δολάρια την ώρα.
Το προσωπικό θα προσληφθεί από ιδιωτική εταιρία Α.Ε. και οι προσληφθέντες θα στελεχώσουν την υπηρεσία Τελωνείων στο Terminal 4 και θα εντοπίζουν πιθανές περιπτώσεις ασθενών του Έμπολα. οι προσλήψεις θα βοηθήσουν την υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων και τους αξιωματικούς των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών για να  εντοπίζουν πιθανές περιπτώσεις Έμπολα.
Το προσωπικό θα περνάει από κόσκινο τους επιβάτες και θα παίρνει με ειδικό μηχάνημα την θερμοκρασία των επιβατών, οι προσλήψεις θα γίνουν στα περισσότερα διεθνή αεροδρόμια των ΗΠΑ όπως Washington Dulles, Newark Liberty, Chicago O'Hare, και Hartsfied-Jackson Atlanta.
Πολύ ήταν επιφυλακτικοί σχετικά με αυτή την θέση εργασίας και υπήρξαν σχόλια στο facebook όπως ο χρήστης Jaclyn Namer  «Πω πω, αυτό είναι πραγματικά τρομακτικό ... Να είστε ασφαλείς όλοι»
Άλλοι ήταν λιγότερο ανήσυχοι οι οποίοι έλεγαν κάθε πότε μπορούν να εργαστούν έτσι και προσληφθούν «Μπορώ να βοηθήσω τα σαββατοκύριακα στο Σικάγο,» έγραψε ο Jeremy Voris.
Ομοσπονδιακή αξιωματούχοι υγείας λένε ότι οι προσλήψεις  ξεκινούν την Πέμπτη για να ενισχυθεί το στρώμα προστασίας για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού Έμπολα.



Οι υπάλληλοι θα χρησιμοποιούν νέου τύπου θερμόμετρα no-touch με υπέρυθρες ανιχνεύοντας τυχόν υψηλές θερμοκρασίες των επιβατών που έρχονται από τρίτες χώρες.
Οι τελωνειακοί υπάλληλοι ανέφεραν ότι περίπου 150 άνθρωποι ταξιδεύουν καθημερινά από ή μέσω Λιβερίας, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα προς στις ΗΠΑ
Αυτές οι χώρες έχουν τους περισσότερους θανάτους από την επιδημία του Έμπολα, η οποία έχει στοιχίσει πάνω από 4.000 ζωές.
Ωστόσο ο Ρεπουμπλικανικός Εκπρόσωπος Tim Murphy δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της ακρόασης Κογκρέσου  σχετικά με τον Έμπολα ότι οι διαδικασίες ελέγχου είναι λανθασμένες, επειδή οι ​​άνθρωποι που θέλουν μπορούν να συγκαλύψουν τα συμπτώματα με ιβουπροφαίνη ή απλά να αποφύγουν τα αεροδρόμια που γίνονται έλεγχοι.
Οι έλεγχοι  που διεξάγονται από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP), υπό την καθοδήγηση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης (CDC) της νόσου


και το προσωπικού της CBP θα εντοπίζουν τους επιβάτες από την οθόνη κοιτάζοντας τις πληροφορίες του ταξιδιού και από τον έλεγχο των διαβατηρίων επίσης μέσο οθόνης.
Τη Δευτέρα, ο διευθυντής του CDC Δρ Tom Frieden ανέφερε ότι 91 επιβάτες στο αεροδρόμιο JFK εντοπίστηκαν ως επικίνδυνοι να έχουν μολυνθεί με τον ιό Έμπολα.
Ένας επιβάτης βρέθηκε να έχει πυρετό και άλλοι πέντε στάλθηκαν για περαιτέρω αξιολόγηση.
Ασθενής του Έμπολα  ο Θωμάς Duncan προσγειώθηκε στο Ντάλας στις 20 Σεπτεμβρίου μετά από ταξίδι από το σπίτι του στην Μονρόβια της Λιβερίας. Ταξίδεψε επίσης από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών στο Βέλγιο και την Ουάσιγκτον-Dulles πριν καταλήξει στο Ντάλας
Ο 42χρονος υπήκοος Λιβερίας δεν φαίνεται να μετέδωσε τον ιό ενώ ταξίδευε.
Ο Duncan πέθανε την περασμένη Τετάρτη μετά τη θεραπεία στο Τέξας Health Presbyterian Hospital


Πηγή : dailymail.com
Μετάφραση/ Επιμέλεια newsotherwise



Διακινούσε ηρωίνη στην Αράχωβα


«Πελατεία» μεταξύ των εκδρομέων της γραφικής Αράχωβας αναζητούσε ένας 47χρονος που περιτριγύριζε στα μαγαζιά της περιοχής έχοντας μαζί του ποσότητα ηρωίνης. Για κακή του τύχη, όμως, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας Λιβαδειάς.
Το σακίδιο που είχε κρεμασμένο στους ώμους του ο 47χρονος κίνησε υποψίες στους αστυνομικούς, οι οποίοι τον σταμάτησαν για να τον ελέγξουν και βρήκαν μέσα μια νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε 9,5 γραμμάρια ηρωίνης. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και ο δράστης συνελήφθη για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
*** Σε ένα τυχαίο έλεγχο συνελήφθη στον Άγιο Νικόλαο από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων μια 33χρονη που είχε μαζί της δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 14 γραμμαρίων και άλλη μια με 0,7 γραμμαρίου κοκαΐνη. Η Δίωξη Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου ερευνά αν έκανε διακίνηση, ενώ στο μεταξύ παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.
*** Με τον ίδιο τρόπο συνελήφθη στη Σίφνο από αστυνομικούς του τοπικού σταθμού μια 44χρονη Ελληνίδα, που υποβλήθηκε σε έλεγχο και στην κατοχή της βρέθηκαν πέντε γραμμάρια ηρωίνης και ένα ναρκωτικό χάπι για τον οποίο δεν είχε την απαραίτητη συνταγή γιατρού.

Πηγή : protothema.gr


Η μαγική πόλη της οποίας οι κάτοικοι απολαμβάνουν περισσότερο τη ζωή



Ποιος δεν ονειρεύεται να ζει μια πιο ήρεμη και απολαυστική ζωή; Να ξυπνάει χωρίς το άγχος της πόλης, σε ένα καθαρό και περιποιημένο περιβάλλον; Υπάρχει μια πόλη στον κόσμο, η μεσαιωνική πόλη Orvieto στην Ιταλία, που ζει εδώ και 15 χρόνια σύμφωνα με το κίνημαCittaslow.

Είναι ένας τρόπος ζωής που έχει τη ρίζα του στο γαστρονομικό κίνημα Slow Food και πρεσβεύει ότι η βραδύτητα έχει θετικές συνέπειες στην προσωπικότητα, την παραγωγικότητα και την ζωή των ανθρώπων.



Το Orvieto είναι μια μαγευτική πόλη, χτισμένη στην κορυφή ενός βράχου, στο κέντρο της Ιταλίας. Εχει 21.000 κατοίκους οι οποίοι έχουν αποφασίσει να ζουν πιο αργά από τους άλλους και να απολαμβάνουν περισσότερο στη ζωή.
Για να γίνουν δεκτοί στο κίνημα Slow, οι κάτοικοι, βελτίωσαν την αποκομιδή των σκουπιδιών, καθόρισαν ποιοι είναι οι δρόμοι για τα παιδιά που πάνε σχολείο και ενθάρρυναν τους πολίτες να καλλιεργούν το δικό τους λαχανόκηπο και να συμμετέχουν κάθε εβδομάδα στην τοπική λαϊκή.
Οι τουρίστες, από τότε, τρέχουν από όλα τα μέρη του πλανήτη για να ανακαλύψουν αυτή την πρωτότυπη πόλη. Αλλά και γι’αυτούς υπάρχουν σαφείς οδηγίες από τον Δήμο: «Οι τουρίστες πρέπει να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σε ένα πάρκινγκ που υπάρχει έξω από τα τείχη» λένε οι εντολές και οι τουρίστες οδηγούνται στην πόλη με ένα ασανσέρ!
Ο δήμαρχος Αntonio Concina ισχυρίζεται ότι το να διαχειρίζεται μια πόλη Slow δεν είναι ούτε δύσκολο, ούτε περίεργο. Αναφέρει, μάλιστα, ότι οι κανόνες που ορίζει το κίνημα Cittaslow (Αργή Πόλη) δεν είναι ούτε υποχρεωτικοί, ούτε δρακόντειοι. Το Orvieto ζει πλουσιοπάροχα χάρη στην κατασκευή τοπικών προϊόντων.



Το κίνημα της βραδύτητας αρχίζει να γίνεται γνωστό, με συνεπεια όλο και περισσότερες πόλεις να θελουν να το υιοθετήσουν. Ο πρόεδρος του κινήματος,  Pier Giorgio Oliveti ελπίζει ότι θα βάλει στο «κόλπο» και μεγάλες πόλεις και ετοιμάζει ένα σχέδιο για τη Βαρκελώνη. Ο στόχος του είναι να δημιουργήσει «νησίδες της κουλτούρας Cittaslow στο εσωτερικό των μεγαλουπόλεων».



















Πηγή : iefimerida.gr


Άνοιγμα Βούτση στη Νέα Δημοκρατία: Δεχτείτε τη μη βιωσιμότητα του χρέους και συζητάμε!



Μια δήλωση που θα συζητηθεί έκανε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, που ουσιαστικά έτεινε... χείρα συνεργασίας προς τη Νέα Δημοκρατία, υπό συγκεκριμένους όρους φυσικά...
Ο κ. Βούτσης σε δήλωσή του σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, τόνισε πως το μόνο πεδίο πραγματικής συνεννόησης και συναίνεσης είναι η μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Αυτό είναι το μοναδικό πεδίο στο οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να προχωρήσει στον δημόσιο διάλογο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Όλη η δήλωση του Νίκου Βούτση

Για να καλύψει το φιάσκο στο οποίο οδήγησε τον εαυτό της και τη χώρα, η κυβέρνηση μιλάει περί σταθερότητας και το ποιοι έχουν τη «χάρη» να την υπονομεύουν.

Με πολύ μεγάλη σαφήνεια θέλουμε να πούμε ότι την σταθερότητα την εγγυάται ο λαός, η κοινωνία και οι δυνάμεις που ανοίγουν μαζί με τον λαό την πόρτα και το παράθυρο μια νέα σελίδα για τη χώρα. Και με αυτή την έννοια τα πράγματα είναι πολύ πιο καθαρά.

Χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής εδώ και τώρα, όσο για τις απόψεις και τις επιθέσεις που έρχονται από διάφορες πλευρές από καλοπροαίρετες μέχρι πολύ κακοπροαίρετες ότι είναι καιρός αυτή τη στιγμή να υπάρξει μια λύση η οποία ονομάζεται πολλές φορές και εθνική λύση, επαναλαμβάνω αυτό που είπαμε και στη Βουλή και δια του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το μόνο πεδίο πραγματικής συνεννόησης και συναίνεσης είναι αυτό το οποίο οικοδομείται καθημερινά πάνω στην μόνη ισχύουσα και πρέπουσα γραμμή, δηλαδή της μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, του κουρέματος το μεγαλύτερου μέρους και της αναπτυξιακής λογικής για να μπορέσει η χώρα να βγει από τα αδιέξοδα αυτής της στρατηγικής και τις επώδυνες πολιτικές συνέπειες.

Αυτό είναι το μοναδικό πεδίο στο οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να προχωρήσει στον δημόσιο διάλογο.


Πηγή : newsit,gr


Αλλαγές και μειώσεις στους μισθούς 600.000 δημοσίων υπαλλήλων - Στα 680 ευρώ διαμορφώνεται ο βασικός



Με νέες αλλαγές αλλά και μειώσεις των αμοιβών τους θα βρεθούν αντιμέτωποι 600.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο. Οι περισσότεροι θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται για μία ακόμη φορά σε ποσοστό που θα κυμαίνεται από 2 έως 12%, ανάλογα με το επίπεδο των γνώσεών τους.

Την ίδια στιγμή, οι γιατροί του ΕΣΥ, οι πανεπιστημιακοί, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και όσοι έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών θα

περιμένουν την ανακοίνωση των ειδικών μισθολογίων στα οποία θα υπαχθούν για να δουν τις νέες, αυξημένες αποδοχές τους, σύμφωνα με το Βήμα.

Αυτοί που δεν θα χρειαστεί να περιμένουν είναι οι δικαστικοί και οι ένστολοι, για τους οποίους η κυβέρνηση έσπευσε μετά τις δικαστικές αποφάσεις, να αποκαταστήσει εν μέρει τους μισθούς τους στα προ των περικοπών του 2012 επίπεδα και να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα των αναδρομικών.

Ο βασικός άξονας της ανατροπής των μισθολογίων που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία 30 χρόνια στο δημόσιο είναι το ότι για πρώτη φορά εξισώνεται ο βασικός εισαγωγικός μισθός στο δημόσιο με τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

Ο πρωτοδιοριζόμενος υπάλληλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα αμείβεται με 680 ευρώ τον μήνα (από 780 ευρώ σήμερα). Το ποσό αυτό που καταβάλλεται για 12 μήνες αντιστοιχεί στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα που είναι 586 ευρώ αλλά καταβάλλεται επί 14, δεδομένου ότι στις επιχειρήσεις δεν έχουν καταργηθεί στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα της καλοκαιρινής άδειας.

Ο δεύτερος άξονας είναι η κατεύθυνση που δόθηκε από την τρόικα να μεγαλώσει η διαφορά των αποδοχών των αποφοίτων Λυκείου με τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που εργάζονται σε διοικητικές θέσεις και πολύ περισσότερο με τους καθηγητές των σχολείων, τους πανεπιστημιακούς, τους δασκάλους και τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Στο νέο ενιαίο μισθολόγιο θα προβλέπεται και μια πέμπτη κατηγορία προσωπικού, για κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και ειδικών γνώσεων.

Η κατηγορία αυτή θα είναι πέραν της σημερινής κατάταξης των εργαζομένων σε υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής εκπαίδευσης και πανεπιστημιακής. Σε αυτή την κατηγορία προβλέπονται αυξημένες αμοιβές ανάλογα με τη θέση που θα τοποθετούνται.

Από αυτό το πλαίσιο-βάση ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχουν επεξεργαστεί δεκάδες σενάρια για το νέο ενιαίο μισθολόγιο και τα ειδικά μισθολόγια που θα ακολουθήσουν, προκειμένου να προσαρμόσουν τις αμοιβές στα δεδομένα που έχει βάλει στο τραπέζι η τρόικα αλλά και νέα πραγματικότητα που δημιουργείται στο δημόσιο.

Το τελευταίο και επικρατέστερο σενάριο το οποίο ετέθη υπόψιν των δανειστών, πήρε την έγκριση τους και σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έχει ως εξής:

Ο βασικός μισθός για τους εργαζομένους υποχρεωτικής εκπαίδευσης μειώνεται στα 680 ευρώ τον μήνα. Αυτόματα συμπαρασύρονται προς τα κάτω και οι αμοιβές των εργαζομένων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα 748 ευρώ τον μήνα από 858 σήμερα.

Για τους υπαλλήλους τεχνολογικής εκπαίδευσης οι υπουργοί έβαλαν φρένο στη μείωση και όρισαν το ποσοστό απωλειών στο 4%, με αποτέλεσμα ο νέος μισθός να μειώνεται στα 996 ευρώ (από 1.037 σήμερα). Το ίδιο έγινε και για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπου ορίστηκε ποσοστό μείωσης 2%, με αποτέλεσμα ο νέος μισθός να διαμορφώνεται στα 1.070 ευρώ (από 1.092 σήμερα).

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι στο σενάριο που έχουν στα χέρια τους οι υπουργοί προβλέπεται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να αποκοπούν από τις γενικές αρχές του δημοσίου και να υπάρξει γι' αυτούς ειδικό μισθολόγιο. Πέραν αυτών των ανατροπών η κυβέρνηση προχωρεί στη "διόρθωση" του μισθολογίου, όπως απαιτεί η τρόικα, μειώνοντας την προσωπική διαφορά που κράτησαν οι υπάλληλοι πολλών υπουργείων μετά τις περικοπές που έγιναν το 2012.

Υπενθυμίζεται ότι η προσωπική διαφορά είναι το ποσό που έμεινε στις αποδοχές των εργαζομένων αν η μείωση που προέκυψε, τότε, ήταν μεγαλύτερη από 25%. Η κατεύθυνση που δόθηκε, τώρα, είναι:

* 10% μείωση της προσωπικής διαφοράς των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

* 7% μείωση της προσωπικής διαφοράς των υπαλλήλων ΔΕ

* 4% μείωση της προσωπικής διαφοράς των υπαλλήλων ΤΕ και ΠΕ

Η προσωπική διαφορά είναι σημαντική για τους υπαλλήλους των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης. Στα υπόλοιπα υπουργείου δεν υπάρχουν μεγάλες προσωπικές διαφορές, άρα και οι μειώσεις θα είναι οριακές.

Πηγή : bloko.gr


ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ! Διώκονται για κακούργημα οι πρόεδροι και διευθυντές από το 2000 ως το 2011!



Πόρισμα βόμβα της Εισαγγελίας Διαφθοράς θα κάνει πάρα πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους. Μετά από μακρόχρονη έρευνα που στηρίχθηκε σε οικονομικούς ελέγχους ,εκθέσεις και μαρτυρίες η Εισαγγελία Διαφθοράς βάζει στο στόχαστρο τις διοικήσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού από το 2000 μέχρι και το 2011!

Το πόρισμα που αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής καταλήγει ότι “επί σειρά ετών ,διοικήσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού μοίραζαν στους δικαιούχους κάθε χρόνο χρηματικά ποσά ως “μέρισμα” ,που τα υπολόγιζαν αυθαίρεται χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την πραγματική οικονομική κατάσταση του ΜΤΣ που παρουσίαζε ζημιές”!

Οι επικουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Σέβης που συνέταξαν το πόρισμα μετά από παραγγελία της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ,για το αδίκημα της απιστίας σχετικής με την υπηρεσία,που στρέφεται σε βάρος νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου κατ΄εξακολούθηση.

Κατηγορούμενοι είναι όλοι όσοι διετέλεσαν πρόεδροι και γενικοί διευθυντές του ΜΤΣ από το 2000 μέχρι και το 2011. Η ευθύνη του καθενός θα επιμεριστεί στην συνέχεια από τον ανακριτή Διαφθοράς.

Τα πυρά των δύο εισαγγελέων κατά των προέδρων και γενικών διευθυντών είναι μαζικά .Η ζημιά του ΜΤΣ υπολογίζεται σε 450 εκατομμύρια .

Μεταξύ άλλων οι δύο εισαγγελείς επισημαίνουν ότι οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι χορηγούσαν τα μερίσματα χωρίς να έχουν αφαιρέσει προηγουμένων από τα έσοδα των χρήσεων 2008,2009 και 2010 τις μη ικανοποιηθείσες αιτήσεις ,για την χορήγηση ΒΟΕΑ,οι οποίες είχαν υποβληθεί παρά το γεγονός ότι “ο σχηματισμός των προβλέψεων είναι υποχρεωτικός,ανεξάρτητα αν η χρήση κλείνει με θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα και το ποσό αυτό θα έπρεπε να βαραίνει τα αποτελέσματα της χρήσης,ανεξάρτητα με το εάν έχει καταβληθεί ή όχι στους δικαιούχους”.

Επίσης οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με τους εισαγγελείς “για να καλύπτουν το άνοιγμα έλλειμμα,που προέκυπτε από την διανομή του μερίσματος κατά τον παραπάνω τρόπο, χρησιμοποιούσαν το αποθεματικό κεφάλαιο του ταμείου …”

Είναι βέβαιο ότι η αποκάλυψη του πορίσματος και η ποινικη δίωξη των προέδρων και των γενικών διευθυντών ανοίγει πλέον τον ασκό του Αιολου…

Πηγή : onalert.gr


Τζανέτος Καραμίχας: Ποιος είναι ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ που κυκλοφορούσε με τη λιμουζίνα που του είχαν πάρει οι... αγρότες



Πηγή : iefimerida.gr

Επικεφαλής της ΠΑΣΕΓΕΣ επί 14 χρόνια, κορυφαίο «πράσινο» συνδικαλιστικό στέλεχος, ένα από τα πρόσωπα που στήριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου στην κούρσα για την προεδρία του κόμματος το 2007 και προσφάτως ένα από τα στελέχη που πρωτοστάτησαν σε εκδήλωση για την ίδρυση συνδικαλιστικής κίνησης. Ο λόγος για τον Τζανέτο Καραμίχο, ο οποίος εδώ και δύο ημέρες βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο της δημοσιότητας εξαιτίας των στοιχείων-φωτιά που περιλαμβάνει το πόρισμα των ελέγχων που διενήργησαν αρμόδιος εισαγγελέας και ειδικές επιτροπές του ΓΛΚ για την οικονομική διαχείριση συνεταιρισμών κατά τη διάρκεια της περιόδου 2001-2011.

Σύμφωνα με τα όσα ήρθαν τις προηγούμενες δύο ημέρες στο φως της δημοσιότητας από βουλευτές που πρόλαβαν να ξεφυλλίσουν τα στοιχεία του πορίσματος οικονομικών ελεγκτών (το κατέθεσε την Τετάρτη στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος), στην ΠΑΣΕΓΕΣ γινόταν πραγματικό... πάρτι.


Μερικά από τα στοιχεία που προκάλεσαν αίσθηση είναι τα εξής:

2008: Αγορά αυτοκινήτου Lexus 3.000 κ.εκ., 67.000 ευρώ
2001-2009: Φλουριά για βασιλόπιτα, 9.000 ευρώ
2001-2005 : Γαλοπούλες και αρνιά στους εργαζόμενους, 7.000 ευρώ
2005-2007: Γαλοπούλες και αρνιά, 10.000 ευρώ
2007-2011: Γαλοπούλες και αρνιά, 6.500 ευρώ
2001-2010: Κινητό προέδρου, 44.500 ευρώ χωρίς ΦΠΑ
2001-2011: Κυλικείο οργανωτικής διοίκησης, 345.000 ευρώ
2006-2011: Σπίτι προέδρου: Ενοίκιο 60.670 ευρώ, κοινόχρηστα 4.559 ευρώ, ρεύμα 2.300 ευρώ. (Μαζί με έξοδα για εδέσματα, λουλούδια, αγορά κινητών, έξοδα για εκδηλώσεις Τσικνοπέμπτης, Πάσχα, Χριστοουγέννων κ.λπ. το ποσό φθάνει στα 184.819 ευρώ.)
100.000 ευρώ για διαμέρισμα στην Αθήνα στο οποίο διέμενε ο πρόεδρος. Με αυτά τα χρήματα πληρώθηκαν σε βάθος δεκαετίας ενοίκια, κοινόχρηστα και η καθαρίστρια.
103.000 ευρώ για πιστωτική κάρτα του προέδρου την οποία πλήρωνε η ΠΑΣΕΓΕΣ.
68.000 ευρώ έξοδα για γραφείο στις Βρυξέλλες, το οποίο δεν προβλεπόταν.
25.000 ευρώ για το κυλικείο της ΠΑΣΕΓΕΣ, αλλά και πληρωμή αγορών από duty free.

Ποιος είναι ο Τζανέτος Καραμίχας

Ο κ. Καραμίχας βρίσκεται στο τιμόνι της ΠΑΣΕΓΕΣ από το 2000. Συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με πλούσια δράση, το 2007 τάχθηκε μαζί με την πλειοψηφία του συνδικαλιστικού χώρου υπέρ της επανεκλογής του Γιώργου Παπανδρέου.

Το 2011 αποχώρησε από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. «Η δημοκρατική μου ευαισθησία και η συνεταιριστική μου ιδεολογία, που συνιστούν την ταυτότητά μου, επιβάλλουν να το πράξω», υποστήριζε στην επιστολή που είχε στείλει στον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους υπέβαλε την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.

Λίγες ημέρες πριν από τις αποκαλύψεις για το «πάρτι» στην ΠΑΣΕΓΕΣ, ο κ. Καραμίχας πρωταγωνίστησε σε εκδήλωση 200 συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» για τη δημιουργία συνδικαλιστικής κίνησης.

Τι απάντησε για τα όσα ήρθαν στο φως

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», ο κ. Καραμίχας δήλωσε ότι όλες οι δαπάνες έχουν εγκριθεί ομόφωνα από τις γενικές συνελεύσεις.

Οσο για το πολυτελές αυτοκίνητο Lexus, ανέφερε ότι «δεν είναι από τα δικά σας λεφτά ή του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά των αγροτών», ενώ πρόσθεσε ότι «το προσωπικό του αυτοκίνητο είναι μεγαλύτερου κυβισμού από το Lexus», τονίζοντας ότι ήταν αντικατάσταση προηγούμενου αυτοκινήτου ιδίου μεγέθους.

Αναφορικά με τις δαπάνες για τις γαλοπούλες και τα φλουριά, ο κ. Καραμίχας υποστήριξε ότι «αυτές οι δαπάνες και παροχές ήταν προς τους εργαζομένους. Εγώ τα βρήκα και τα έκοψα αυτά κάποια στιγμή. Τα έκοψα γιατί τα θεωρούσα παράλογα».

Από την πλευρά της, η ΠΑΣΕΓΕΣ την Πέμπτη, μετά το πρώτο κύμα διαρροών, σε ανακοίνωσή της ζητούσε την πλήρη δημοσιοποίηση των πορισμάτων και των έξι ελέγχων που έχουν διενεργηθεί. «Αίροντας κάθε περιορισμό από προσωπικά δεδομένα, να δοθούν πλήρως στη δημοσιότητα τα πορίσματα των ελέγχων και οι λεπτομέρειές τους, έστω και αν γίνουν φέιγ βολάν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι τα πορίσματα που έχουν παραδοθεί στη Βουλή προέρχονται από ελέγχους που ξεκίνησαν με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έπειτα από καταγγελίες για μη ορθολογική διαχείριση κρατικών χρηματοδοτήσεων μέσω του ΕΛΓΑ, την περίοδο από το 1994 έως το 2011, και έχουν διαβιβαστεί στον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια έρευνας.

Πηγή: iefimerida.gr



Συλλήψεις για αγοραπωλησία ναρκωτικών στο ΑΠΘ



Σε υπαίθριο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) συνελήφθησαν δύο άντρες, στη διάρκεια μεταξύ τους συναλλαγής, που αφορούσε αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για έναν 22χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσόν προερχόμενο από εμπορία ψυχοτρόπων ουσιών και μικρή ποσότητα κάνναβης και έναν 34χρονο Ελληνα, ο οποίος κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, την οποία είχε μόλις προμηθευτεί από τον έτερο συλληφθέντα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο άντρες εντοπίστηκαν την ώρα της συναλλαγής, το απόγευμα της Παρασκευής, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών.
Κατά τους ίδιους ελέγχους συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο άλλα πέντε άτομα στο κέντρο της πόλης και σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης.


Πηγή : ethnos.gr




Σε παγκόσμια πρεμιέρα το Παρίσι υποδέχεται τις ανοικτές -Roadster- εκδόσεις του νέας γενιάς Audi ΤΤ, που έρχονται να πλαισιώσουν τις Coupe εκδόσεις. Μετά την γαλλική έκθεση θα αρχίσει η εμπορική διάθεση και των ανοικτών ΤΤ, με αρχική τιμή στη Γερμανία στα 37.900 Ευρώ, ενώ στις αρχές του 2015 θα έρθει και το TTS Roadster.
Το γερμανικό ανοικτό διθέσιο έχει υφασμάτινη οροφή που ανοίγει ή κλείνει σε 10 δευτερόλεπτα - διαδικασία που μπορεί να γίνει και εν κινήσει, με ταχύτητα μέχρι 50 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την Audi, το βάρος της οροφής είναι μειωμένο κατά 3 κιλά από την προηγούμενη γενιά, καθώς αποτελείται από μαγνήσιο, αλουμίνιο, καθώς και από χαλύβδινα και πλαστικά μέρη.



Κι ακόμη, ο χώρος αποσκευών σε σχέση με την Coupe έκδοση παραμένει άθικτος στα 280 λίτρα, καθώς ο (αλουμινένιος) χώρος τοποθέτησης της αναδιπλούμενης οροφής βρίσκεται εκεί που ήταν τα πίσω καθίσματα. Έτσι, η νέα γενιά του TT Roadster, που είναι μεν μικρότερη σε μήκος αλλά έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 3,7 εκατοστά, έχει 50 περισσότερα λίτρα για τις αποσκευές.



Στο Παρίσι και στην παρουσίασή του, το νέο ΤΤ Roadster έχει έναν κινητήρα diesel και δύο βενζίνης. Ο πρώτος είναι ο δίλιτρος TDI Ultra των 184 ίππων και 4,3 λίτρων μέσης -εργοστασιακής- κατανάλωσης. Οι δύο βενζινοκινητήρες είναι οι δίλιτροι TFSI στις εκδοχές των 230 και των 310 ίππων. Στην τελευταία εκδοχή, επιταχύνει το TTS Roadster από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα.



Η τελευταία, κορυφαία έκδοση επιδόσεων είναι τετρακίνητη, η diesel εμπροσθοκίνητη, ενώ η ενδιάμεση βενζίνης προσφέρει στον αγοραστή την επιλογή του Quattro. Οι κινητήρες βενζίνης, επίσης, συνοδεύονται και με την επιλογή του συστήματος μετάδοσης S tronic, εκτός του βαζικού μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων.








Πηγή : caranddriver.gr


10 δευτερόλεπτα: Τόσο χρειάζεσαι για να βρεις την ευτυχία!


Ξυπνάς το πρωί γεμάτη αισιοδοξία και όλα δείχνουν πως αυτή η μέρα έχει κάθε λόγο να είναι υπέροχη. Στο δρόμο όμως προς το γραφείο ανοιγεις το ραδιόφωνο και ακούγοντας τα νέα οικονομικά μέτρα, η καλή σου διάθεση εξανεμίζεται. Κι αυτή η μελαγχολία που σε έπιασε δεν λέει να σ' αφήσει μέχρι το βράδυ...


Τι συμβαίνει και όταν ακούμε κάτι άσχημο ή συμβαίνει κάτι δυσάρεστο κολλάμε σε αυτό, προσπερνώντας μάλιστα τις περισσότερες φορές τις ευκαιρίες να χαμογελάσουμε;


Ο νευροψυχολόγος Ρικ Χάνσον, εξηγεί στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο Hardwiring Happiness ότι αυτό οφείλεται στον ίδιο μας τον εγκέφαλο. Μέσα στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου, ο εγκέφαλος των προγόνων μας ανέπτυξε αυτή την τεχνική προκειμένου να θυμόμαστε τι θα μπορούσε να μας βλάψει και επομένως να μπορούμε άμεσα να το αποφύγουμε: «τα αρνητικά κολλάνε στο μυαλό μας σαν βέλκρο και τα θετικά γλιστράνε από αυτό σαν τεφλόν», όπως λέει ο ίδιος. Μπορεί η συγκεκριμένη τεχνική να ήταν αποτελεσματική κάποτε, αλλά σήμερα, που δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κανένα θηρίο στη ζούγκλα, έχει γυρίσει σαν μπούμερανγκ.



Εγκέφαλος, νευρώνες και άλλα δεινά (;)
Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός μας και μας κάνει να εγκλωβιζόμαστε στις αρνητικές σκέψεις; Όπως εξηγεί ο Χάνσον, «το μυαλό μας έχει εκπαιδευτεί στο να αναζητά τις αρνητικές σκέψεις και μόλις τις βρει, εστιάζεται σε αυτές». Σκεφτείτε τις συνάψεις που δημιουργούνται ανάμεσα στους νευρώνες σαν λεωφόρους μέσω των οποίων μεταφέρονται μηνύματα. Όσο κανείς παίρνει την ίδια διαδρομή («εστιάζομαι στα αρνητικά -ασυνείδητα- ώστε να προστατεύσω τον εαυτό μου»), τόσο πιο στέρεος γίνεται ο δρόμος, τόσο περισσότερο «χτίζεται» αυτό το δίκτυο. Κάπως έτσι χτίζεται και η συνήθεια του νου μας να επικεντρώνεται στα αρνητικά. Μάλλον όμως ήρθε η ώρα να ανοίξουμε νέους δρόμους για το μυαλό κι εμάς τους ίδιους.



happy2

Αναβαθμίζοντας το λογισμικό μας
Όσο δυνατές κι αν είναι οι συνήθειες, όσο κι αν ο εγκέφαλός μας είναι προγραμματισμένος να εστιάζεται στα αρνητικά, οι μελέτες των επιστημόνων έρχονται να επιβεβαιώσουν πως όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν. Χάρη στη νευροπλαστικότητα, δηλαδή την ικανότητα του μυαλού μας να δημιουργεί νέες συνάψεις ανάμεσα στους νευρώνες, μπορούμε να μαθαίνουμε καινούρια πράγματα, κι αυτό ισχύει ακόμα και για τους ενήλικες. Οι μαγνητικές τομογραφίες όσων συμμετέχουν στις έρευνες των νευροεπιστημόνων δείχνουν ξεκάθαρα πως όλοι έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργεί ο νους μας: να σταματήσουμε το λογισμικό που τρέχει στον εγκέφαλό μας και μας κάνει να κολλάμε στις αρνητικές σκέψεις και στη θέση του να εγκαταστήσουμε ένα νέο, που θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία. Με ποιον τρόπο;



Επιτάχυνση ευτυχίας: 0-100 σε 10''
«Ο εγκέφαλος», εξηγεί ο Χάνσον, «μοιάζει με κασετόφωνο παλιάς τεχνολογίας. Για να ηχογραφίσεις ένα τραγούδι, πρέπει να το παίξεις». Ο τρόπος, λοιπόν, που προτείνει είναι να στεκόμαστε σε κάθε τι θετικό για 10''. Όσο οι συνάψεις του εγκεφάλου μας πυροδοτούν μεταφέροντας πληροφορίες τόσο δυναμώνουν. Αν ακούσουμε ένα θετικό σχόλιο («είσαι πολύ όμορφη σήμερα») και βιαστούμε να το προσπεράσουμε, ουσιαστικά οι νευρώνες που πυροδοτήθηκαν μένουν αδρανείς και ενεργοποιούνται άλλοι, εκείνοι που αντιστοιχούν στην επόμενη σκέψη («κι όμως, εγώ νιώθω πολύ πρησμένη σήμερα»).


Αντίθετα, αν όταν βιώσουμε κάτι θετικό αφήσουμε τον εαυτό μας να μείνει σε αυτή την κατάσταση, δισεκατομμύρια συνάψεις μέσα στο μυαλό μας ενεργοποιούνται και με το πέρασμα των δευτερολέπτων δυναμώνουν. Θυμηθείτε, οι ταχύτητες στον εγκέφαλό μας είναι ασύλληπτες, γι' αυτό και τα 10'' είναι αρκετά ώστε να ισχυροποιηθεί η θετική πληροφορία. Επιπλεόν όταν ενεργοποιούνται κάποιες συνάψεις, δημιουργούν και άλλες, κάνοντας το συγκεκριμένο δίκτυο ακόμα πιο ισχυρό. Έτσι, την επόμενη φορά που θα ακούσουμε μια αντίστοιχη θετική πληροφορία, τα συναισθήματα που θα βιώσουμε θα είναι πιο έντονα. Γιατί θα έχουμε ήδη εκπαιδεύσει τον εγκέφαλό μας να δέχεται τέτοιου είδους πληροφορίες, έχοντας δημιουργήσει ένα δυνατό, συνεχώς εξελισσόμενο δίκτυο να τις υποστηρίζει. «Οι περισσότεροι άνθρωποι καταφέρνουν να νιώσουν στιγμιία χαρά και ευτυχία, αλλά δεν μένουν σε αυτή την κατάσταση γι' αυτά τα απαραίτητα 10''. Δυναμώστε τους νευρώνες σας ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να δυναμώσουν την εσωτερική σας δύναμη», λέει ο Χάνσον. Ας σταθούμε λίγο, λοιπόν, σε ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα, ένα γλυκό χαμόγελο ή μια ζεστή αγκαλιά. Μόλις 10'' - τόσο χρειάζεται!


Πηγή : yahoo.gr


Βοιωτία: Συνελήφθη ο ασυνείδητος οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε επτάχρονο αγοράκι



Η παράσυρση του μικρού παιδιού έγινε την Παρασκευή λίγο μετά τις 3:00΄ το μεσημέρι στην οδό Πινδάρου στη Θήβα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το 7χρονο αγοράκι προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο και χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου εγκατέλειψε το σημείο του ατυχήματος.
Το παιδί διακομίσθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι δεν διέτρεχε κάποιο κίνδυνο και λίγες ώρες αργότερα πήρε εξιτήριο.
Η Τροχαία της Θήβας από τις μαρτυρίες που συγκέντρωσε και από την έρευνα που ακολούθησε, κατάφερε τελικά να εντοπίσει τον ασυνείδητο οδηγό και να τον συλλάβει.
Πρόκειται για έναν 30χρονο από χωριό της Λιβαδειάς, ο οποίος όπως ισχυρίστηκε από τον φόβο και το σοκ δεν σταμάτησε, εγκαταλείποντας τον τόπο του ατυχήματος.

Πηγή : protothema.gr


Δικαιοσύνη για τους λίγους με απλησίαστο τιμοκατάλογο.



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Πριν από λίγες ημέρες είχα μια συνάντηση με ένα φίλο τον οποίο έχει  εξαπατήσει μια γνωστή εταιρία και προσπαθεί να βρει το δίκιο του στα δικαστήρια εδώ και χρόνια.
Έπεσε θύμα το 2007 και από τότε ακόμα εκκρεμεί στα ελληνικά δικαστήρια μία μήνυση η οποία από το 2009 λιμνάζει σε ένα ανακριτικό γραφείο χωρίς να έχει ξεκινήσει ούτε η ανάκριση παρά την εξαιρετική δουλειά όπως λέει ο ίδιος που είχε κάνει η δικαιοσύνη η και η αστυνομία η οποία ανέδειξε την απάτη.
Η ζημιά του από την ομολογημένη και αποδεδειγμένη απάτη πάνω από 300.000 € και σε ερώτηση μου γιατί δεν έχεις προχωρήσει σε αγωγές και περαιτέρω μηνύσεις για να δικαιωθείς πλήρως μου είπε επί λέξει : «είσαι τρελός που να βρω τα λεφτά να πληρώσω τα γραμμάτια που ζητάνε, τα παράβολα για τις μηνύσεις και το ποσό που θέλουν έστω και διερευνητικά σε μια αγωγή πριν βγάλουν καν μια απόφαση».
Το έψαξα μίλησα με νομικούς και πραγματικά η μνημονιακή λαίλαπα αφαίρεσε και το δικαίωμα από τον πολίτη να καταφύγει στην δικαιοσύνη για να προστατευτεί και να προστατεύσει τα δικαιώματα του.
Ο περίφημος Νόμος 4055/2012 εμποδίζει τον πολίτη να καταφύγει στην δικαιοσύνη λόγω της αυξήσεως του κόστους, βέβαια διαβάζοντας τον νόμο προβλέπει και την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής της Δικαιοσύνης (σημειώνω ότι ένα κακούργημα από το παράδειγμα του φίλου μου λιμνάζει 6 χρόνια χωρίς να έχει ξεκινήσει καν η ανάκριση σε ένα ανακριτικό γραφείο ακόμα και σήμερα), αλλά δεν εξασφαλίζεται η ποιότητα της αποδιδόμενης Δικαιοσύνης.
Η τρόικα απαίτησε και το αρμόδιο υπουργείο και οι εμπνευστές του νόμου το 2012 έφτιαξαν ένα πρόχειρο από κάθε άποψη νομοθέτημα με βασικό στόχο να αυξήσουν τα έσοδα του κράτους προς όφελος των δανειστών αδιαφορώντας για την εύκολη  πρόσβαση στην δικαιοσύνη όλων των πολιτών ώστε να προστατευτούν από απατεώνες και κακοποιούς.
Κατάφεραν να κάνουν την δικαιοσύνη αγαθό πολυτελείας μόνο για τους πλούσιους και στην περίπτωση του φίλου που μου εκμυστηρεύτηκε το πρόβλημα του ο πλούσιος που τον εξαπάτησε χαίρει ατιμωρησίας και το θύμα δεν μπορεί να τον κυνηγήσει ώστε να βρει το δίκιο του γιατί δεν έχει λεφτά.
Στο βωμό, λοιπόν, της εξυπηρετήσεως των δανειστών μας, θυσιάζονται συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν έχουν και δεν έχουν περισσότεροι στο άμεσο μέλλον την οικονομική δυνατότητα να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη και να προστατευτούν.

Να ξεκινήσουμε από την επιβολή ΦΠΑ 23% στην παροχή υπηρεσιών των δικηγόρων προς τούς πελάτες τους (62 παρ. 2 και 3 τού Ν. 3842/2010), αλλά και η αύξηση τού κόστους παραστάσεως των δικηγόρων ενώπιον των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών στο άρθρο 10 τού Ν. 4043/2012.

Για ποια δίκαιη δίκη μιλάμε και εύλογη διάρκεια αυτής όταν δεν μπορεί το πολίτης να έχει πρόσβαση ούτε στον δικηγόρο με τέτοιες αυξήσεις γιατί μετά τον δικηγόρο καλείται να δώσει και μεγάλα ποσά υπέρ του δημοσίου τα οποία προσαυξάνονται.

Αυτός ο νόμος 4043/2012 δεν παραβιάζει το σύνταγμα ειδικά την συνταγματική αρχή της ισότητας άρθρα 4 παρ. 1-2 και 20; Για τον πλούσιο δεν αλλάζει τίποτα έχει απεριόριστη πρόσβαση στην δικαιοσύνη και σε δικηγόρους για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού όμως είναι απαγορευτική.

Ο περίφημος νόμος έχει εξοντώσει τους δικηγόρους που δεν έχουν πελάτες και έχουν απομακρύνει τους Έλληνες αφήνοντας τους απροστάτευτους και το καθεστώς ατιμωρησίας βασιλεύει στην χώρα μας.

Είναι σίγουρο και θυμηθείτε με ότι η αδυναμία προσφυγής στη Δικαιοσύνη θα αυξήσει την πλήρη κατάργηση τού κράτους δικαίου, την κοινωνική αδικία, την κοινωνική αποσύνθεση, καθώς και την αύξηση των φαινομένων αυτοδικίας.

Το μόνο που έχει καταφέρει ο νέος νόμος είναι να αποσυμφορήσει τα δικαστήρια προς όφελος της ατιμωρησίας και δεν φταίει ο δικαστής φταίνε οι νομοθέτες.

Μίλησα με κόσμο που είχε η έχει περιπέτειες με την δικαιοσύνη και ζήτησα παράλληλατην βοήθεια δύο φίλων δικηγόρων γιατί δεν είμαι νομικός και σας αναφέρω παρακάτω τις αυξήσεις που αποτρέπουν τον πολίτη από το να καταφύγει στην δικαιοσύνη για να προστατευτεί.



Α.- ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 

1. Ο πολίτης, ο οποίος επιθυμεί να ασκήσει το ένδικο μέσο της εφέσεως, της αναιρέσεως και της αναψηλαφήσεως, υποχρεούται πλέον να καταθέσει παράβολο ποσού 200, 300 και 400 ευρώ, αντιστοίχως (άρθρο 12 παρ. 2 τού Ν. 4055/2012). Πριν τον Ν. 4055/2012 δεν απαιτείτο το παραμικρό ποσό.

2. Ο πολίτης, ο οποίος επιθυμεί να ζητήσει την εξαίρεση κάποιου ή κάποιων δικαστών, υποχρεούται πλέον να συνοδεύσει την αίτησή του με παράβολο 100 ευρώ (άρθρο 6 παρ. 3 τού Ν. 4055/2012). Πριν το Ν. 4055/2012 δεν απαιτείτο το παραμικρό ποσό.

3. Με το άρθρο 6 παρ. 9 τού Ν. 4055/2012 περιορίζονται οι περιπτώσεις, τις οποίες καλύπτει το τυχόν χορηγούμενο ευεργέτημα πενίας. Συγκεκριμένα, ενώ πριν το ευεργέτημα πενίας κάλυπτε την αμοιβή των δικηγόρων και τα δικαιώματα των πραγματογνωμόνων, με το νέο νόμο δεν καλύπτονται πλέον τα δικαιώματα των πραγματογνωμόνων και, ενδεχομένως, των δικηγόρων.

4. Με το άρθρο 12 παρ. 3 τού Ν. 4055/2012 υποχρεούται ο πληρεξούσιος δικηγόρος τού διαδίκου, ο οποίος  επιθυμεί να επισπεύσει την εκδίκαση της υποθέσεώς του στον Άρειο Πάγο, να καταθέσει συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο τού εντολέα του. Αυτό συνεπάγεται μία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση δηλαδή έξοδα για συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Β.- ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 

Θέλεις να καταθέσεις μήνυση για να προστατεύσεις τα δικαιώματα σου; Δεν μπορείς γιατί πρέπει να δώσεις ένα δεκαπενθήμερο ενός βασικού μισθού όπως διαμορφώθηκε και αυτός κατά εντολή της τρόικας.

1. Ως προς τα απολύτως κατ’ έγκληση αδικήματα, για να υποβάλλει ο πολίτης μία έγκληση πρέπει να υποβληθεί στα ακόλουθα έξοδα:
- Παράβολο 100 ευρώ για την κατάθεση τής εγκλήσεως (άρθρο 28 παρ. 1 τού Ν. 4055/2012).
- Παράβολο 50 ευρώ για την παράσταση πολιτικής αγωγής.
- Μεγαρόσημο 3 ευρώ (άρθρο 10 περ. ε΄ τού Ν. 4043/2012).
- Ένσημο Ταμείου Προνοίας 0,60 λεπτά.
- Ένσημο Ταμείου Νομικών 0,01 λεπτά.
- Μεγαρόσημο 3 ευρώ για την υποβολή αίτησης προς λήψη αντιγράφου της κατατεθείσας εγκλήσεως (άρθρο 10 περ. ε΄ τού Ν. 4043/2012).
- Μεγαρόσημο 2 ευρώ για το αντίγραφο της κατατεθείσας εγκλήσεως (άρθρο 10 περ. ζ΄ τού Ν. 4043/2012).
- Έξοδα για τις ένορκες βεβαιώσεις των προταθέντων μαρτύρων, οι οποίες απαιτούνται πλέον με την υποβολή της εγκλήσεως (άρθρο 28 παρ. 4 τού Ν. 4055/2012).

2. Ο πολίτης – εγκαλών, ο οποίος επιθυμεί να ασκήσει προσφυγή κατά απορριπτικής της εγκλήσεώς του εισαγγελικής διατάξεως, υποχρεούται πλέον να καταθέτει παράβολο 300 ευρώ (άρθρο 28 παρ. 4 τού Ν. 4055/2012).  Πριν το Ν. 4055/2012 δεν απαιτείτο το παραμικρό ποσό. Δηλαδή ένα λάθος μια αβλεψία του δικαστικού λειτουργού (άνθρωποι είμαστε όλοι) εάν δεν έχεις λεφτά δεν μπορείς να ζητήσεις να την εξετάσει σε δεύτερο βαθμό ανώτερος δικαστικός λειτουργός και έτσι η δικαστική κρίση θα είναι ανεξέλεγκτη.

3. Ο πολίτης – κατηγορούμενος, ο οποίος επιθυμεί να ασκήσει προσφυγή κατά κλητήριου θεσπίσματος, υποχρεούται πλέον να καταθέτει παράβολο 300 ευρώ (άρθρο 33 παρ. 3 τού Ν. 4055/2012).  Πριν το Ν. 4055/2012 δεν απαιτείτο το παραμικρό ποσό.

4. Με το άρθρο 20 παρ. 2 εδ. α΄ τού Ν. 4058/2012 προβλέπεται προσαύξηση 97% στις χρηματικές ποινές και στην μετατροπή των ποινών. 

Γ.- ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΗ
1. Τροποποίηση τού Ν. 3900/2010: Για να παραπεμφθεί, κατόπιν αιτήματος διαδίκου, ένα ένδικο μέσο ή βοήθημα, από τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια, στο ΣτΕ απαιτείται να συνοδεύεται το αίτημα αυτό, επί ποινή απαραδέκτου, από παράβολο 300 ευρώ (άρθρο 40 παρ. 1 τού Ν. 4055/2012). Στις εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον τών τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, οι οποίες δεν παραπέμφθηκαν στο ΣτΕ και ανεστάλησαν, εάν, μετά την έκδοση αποφάσεως από το ΣτΕ για αντίστοιχη διαφορά, οι διάδικοι, οι οποίοι θίγονται από αυτήν την απόφαση, εμμείνουν να εισαχθεί η υπόθεσή τους στο ακροατήριο τού τακτικού διοικητικού δικαστηρίου και το δικαστήριο υιοθετήσει την απόφαση τού ΣτΕ, τότε επιβάλλονται στους ηττηθέντες διαδίκους τα διπλάσια δικαστικά έξοδα(άρθρο 40 παρ. 2 τού Ν. 4055/2012).

2. Τροποποίηση τού Π.Δ. 18/1989: Με το νέο νόμο (άρθρο 41 τού Ν. 4055/2012) προβλέπεται υποχρέωση τού διαδίκου και τού πληρεξουσίου δικηγόρου του να περιέχουν στο κατατεθέν δικόγραφο και μία συνοπτική έκθεση τών τιθεμένων νομικών ζητημάτων μέχρι διακόσιες λέξεις! Όποιος διάδικος δεν τηρήσει αυτήν την υποχρέωση και ηττηθεί το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να τού επιβάλει αυξημένη δικαστική δαπάνη! Εάν, αντιθέτως, ο διάδικος αυτός νικήσει, τότε το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να μην επιδικάσει δικαστική δαπάνη υπέρ αυτού!Σε κάθε, λοιπόν, περίπτωση, ωφελείται το Δημόσιο και συνακολούθως οι δανειστές τής χώρας, η ικανοποίηση τών οποίων προηγείται.

3. Τροποποίηση τού Π.Δ. 18/1989: Με το νέο νόμο (άρθρο 45 παρ. 1 και 2 τού Ν. 4055/2012) προβλέπεται στις υποθέσεις τής ακυρωτικής διαδικασίας να εισάγεται μία εκκρεμής υπόθεση, όχι απευθείας στο ακροατήριο τού διοικητικού δικαστηρίου, αλλά σε δικαστικό συμβούλιο. Το δικαστικό συμβούλιο έχει τη δυνατότητα να κάνει ομοφώνως δεκτό το ένδικο μέσο ή βοήθημα, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η εισαγωγή τής υποθέσεως στο ακροατήριο. Εάν, όμως, ο ηττηθείς διάδικος εμμείνει στην εισαγωγή τής υποθέσεως στο ακροατήριο τού διοικητικού δικαστηρίου και αυτό κάνει επίσης δεκτό το ένδικο μέσο ή βοήθημα, τότε ο διάδικος, που ζήτησε την εισαγωγή τής υποθέσεως στο ακροατήριο, καταδικάζεται να καταβάλει στον νικήσαντα διάδικο το πενταπλάσιο τής δικαστικής δαπάνης! Η νέα αυτή διάταξη λειτουργεί αποτρεπτικά για τον κάθε ηττηθέντα διάδικο να επιμείνει στη δικαίωσή του, αλλά και να δικασθεί η υπόθεσή του δημοσίως σε ακροαματική διαδικασία. Επισημαίνεται, ότι οι δικαστικές δαπάνες στα διοικητικά δικαστήρια είναι εξαιρετικά υψηλές. Ως εκ τούτου, αντιλαμβάνεσθε τί σημαίνει ο πενταπλασιασμός τής δικαστικής δαπάνης ή ακόμη και ο τριπλασιασμός της σε άλλες περιπτώσεις, στις οποίες θα γίνει αναφορά.

4. Τροποποίηση τού Π.Δ. 18/1989: Εάν ο ηττηθείς διάδικος συνέβαλε, κατά την κρίση τού δικαστηρίου, με τη δικονομική συμπεριφορά του στην καθυστέρηση εκδίκασης τής υπόθεσης, τότε το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να τού εεπιβάλειδικαστική δαπάνη έως τριπλάσια της εκάστοτε οριζομένης (άρθρο 46 τού Ν. 4055/2012).

5. Τροποποίηση τού Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας: Όπως και στην περίπτωση τής τροποποίησης τού Π.Δ. 18/1989, με το νέο νόμο (άρθρο 48 παρ. 1 και 3 τού Ν. 4055/2012) προβλέπεται υποχρέωση τού διαδίκου και τού πληρεξουσίου δικηγόρου του να περιέχουν στο κατατεθέν δικόγραφο και μία συνοπτική έκθεση των τιθεμένων νομικών ζητημάτων μέχρι διακόσιες λέξεις! Όποιος διάδικος δεν τηρήσει αυτήν την υποχρέωση και ηττηθεί έχει τη δυνατότητα το δικαστήριο να τού επιβάλει τριπλάσια δικαστικά έξοδα, τα οποία μάλιστα υπολογίζονται με βάση την αμοιβή τού πληρεξουσίου δικηγόρου και την παράστασή του στη συζήτηση! Εάν, αντιθέτως, ο διάδικος αυτός νικήσει, τότε το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να μην επιδικάσει δικαστική δαπάνη υπέρ αυτού! Καί σ’ αυτήν, λοιπόν, την περίπτωση ωφελείται το Δημόσιο και συνακολούθως οι δανειστές της χώρας, η ικανοποίηση των οποίων προηγείται.

6. Τροποποίηση τού Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας: Στις υποθέσεις, οι οποίες εκδικάζονται σε συμβούλιο επιδικάζεται δικαστική δαπάνη για τη σύνταξη του δικογράφου. Εάν, μετά από αίτημα τού διαδίκου, η υπόθεση εισαχθεί στην τακτική διαδικασία και το διατακτικό τής αποφάσεως είναι, κατά τα ουσιώδη σημεία του, το ίδιο με αυτό της απόφασης τού δικαστικού συμβουλίου, τότε ο διάδικος, ο οποίος προκάλεσε τη νέα συζήτηση καταδικάζεται να καταβάλει στον νικήσαντα διάδικο ποσό ίσο με το πενταπλάσιο της εκάστοτε οριζόμενης δικαστικής δαπάνης (άρθρο 51 παρ. 9 τού Ν. 4055/2012)! Το νέο σύστημα είναι πλέον αποτρεπτικό και άδικα τιμωρητικό.

7. Τροποποίηση τού Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας: Σε φορολογικές και τελωνειακές εν γένει διαφορές ο διάδικος, ο οποίος ασκεί έφεση υποχρεούται να προκαταβάλει μέχρι την ημερομηνία τής αρχικής δικασίμου, με ποινη απαραδέκτου τής εφέσεως, ποσοστό 50% τού οφειλομένου, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, κυρίου φόρου, δασμού ή τέλους (άρθρο 22 τού Ν. 3900/2010)
Δ.- ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Στο νέο νόμο (άρθρα 53 και 57 παρ. 3 τού Ν. 4055/2012) προβλέπονται οι ακόλουθες απαράδεκτες ρυθμίσεις:

Όταν ένας πολίτης κρίνει, ότι η Δικαιοσύνη καθυστέρησε υπερβολικά να αποφανθεί επί υποθέσεώς του, δικαιούται να υποβάλλει αίτηση για δίκαιη ικανοποίηση. Πλην όμως, για την υποβολή της αιτήσεώς του πρέπει να καταβάλει και παράβολο αξίας 200 ευρώ υπέρ τού Δημοσίου!
Στη συνέχεια δε, εάν ο αιτών ηττηθεί κατ’ ουσία, το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να τού επιβάλλει δαπάνη  υπέρ τού Δημοσίου ανερχόμενη μέχρι και το πενταπλάσιο τού ύψους τού παραβόλου, ήτοι 1.000 ευρώ, και εάν η αίτησή του απορριφθεί ως προφανώς απαράδεκτη ή αβάσιμη, τότε το ποσό της δαπάνης δύναται να ανέλθει μέχρι και το δεκαπλάσιο τού ύψους τού παραβόλου, ήτοι 2.000 ευρώ!

Δηλαδή το κράτος τι σου λέει; Θέλεις να βρεις το δίκιο σου;  Μην τολμήσεις να κάνεις παράπονα που καθυστερεί η υπόθεση σου γιατί έτσι και βγάλουμε αρνητική απόφαση θα στα πάρουμε χοντρά εκτός αυτών που σου έχουμε πάρει για να βρεις το δίκιο σου.

Εάν δηλαδή και με απλά λόγια ο πολίτης το αποτολμήσει και ηττηθεί, τότε ωφελείται το Δημόσιο και συνακολούθως οι δανειστές της χώρας, η ικανοποίηση των οποίων προηγείται.

Εγώ σαν έΈλληναςπολίτης ξέρω ότι η παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια αποτελεί σύμφωνα με το άρθρο 20 του Συντάγματος δικαίωμα του πολίτη.

Εάν προς όφελος ξένων συμφερόντων όπως οι δανειστές μας από εύκολη κάνεις δύσκολη την πρόσβαση των πολιτών στην δικαιοσύνη καταπατάς (σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία 4 χρόνια) το σύνταγμα.

Κατά την ταπεινή μου άποψη ισότητα και έννομη προστασία θα υπάρχει μόνο καταργώντας όλα αυτά τα υπερβολικά παράβολα και τις αυξήσεις στις αναγκαστικές αμοιβές δικηγόρων για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην δικαιοσύνη και το 80% των Ελλήνων πολιτών που θέλει και δεν μπορεί.

Τώρα που προσπαθούμε να απεγκλωβιστούμε από την τρόικα είναι ευκαιρία για τον Υπουργό Δικαιοσύνης τον κύριο Αθανασίου να επανεξετάσει τον απαγορευτικό τιμοκατάλογο προς όφελος της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.



Μένετε... άφραγκοι στο τέλος του μήνα; 5 τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα!



Και πες αντίο στο άγχος!

Πήγες διακοπές. Γύρισες από αυτές αλλά δεν παρέλειψες βέβαια να κάνεις και τα τριημεράκια σου (ξέρεις αυτά που φεύγεις με την βαλίτσα από την δουλειά την Παρασκευή και ίσα που προλαβαίνεις την Δευτέρα να την αφήσεις στο σπίτι πριν πας γραφείο). Ξαφνικά όμως κατάλαβες πως όχι μόνο έχεις φάει όλους σου τους μισθούς αλλά μπήκες και... μέσα!

Μην αγχώνεσαι, όλα θα γίνουν. Ακολούθα τις συμβουλές μας και πες αντίο στο άγχος. Πάμε να δούμε 5 απλούς τρόπους για να εξοικονομήσεις χρήματα:

1. Καφές....από το σπίτι: Όλοι το ξέρουμε πως ο freddo (εντάξει και ο espresso) είναι οι καφέδες που πια προτιμάει ο νεοέλληνας. Επίσης κανένας δεν αμφιβάλλει πως είναι επίσης πολύ γευστικοί και αφυπνιστικοί, όταν τους αγοράζεις και σου έρχονται παγωμένοι στο γραφείο. Για τον επόμενο μήνα, όμως, αγόρασε ένα σακουλάκι καφέ και επιδώσου στον άλλοτε αγαπημένο σου φραπέ.

2. Μείνε σπίτι: Παραδέξου πως τα ξενύχτια σου τα έκανες... Ήρθε η ώρα να μείνεις και λίγο σπίτι. Χαλάρωσε, κανόνισε με την παρέα σου βραδιές μπάρμπεκιου, ταινίας ή επιτραπέζιου. Και για να μην βαρεθείτε, επιδοθείτε στην μπιρίμπα.

3. Εκστρατεία ταπεράκι: Αν ζεις με τους γονείς σου (ή αν βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση) ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Σίγουρα η μαμά σου θα χαρεί πολύ να τιμήσεις την μαγειρική της και σίγουρα εσύ θα γλιτώσεις το πορτοφόλι σου από τα περιττά έξοδα του delivery!

4. Ο... τζάμπας ζει: Αν κάνεις μία έρευνα στην πόλη σου ή στις τριγύρω περιοχές σίγουρα θα βρεις πολλές ενδιαφέρουσες βραδιές που θα είναι...δωρεάν. Τι χάνεις, λοιπόν, να περάσεις μια βόλτα με την παρέα σου ή και μόνη; Δωρεάν διασκέδαση. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

5. Απομάκρυνε πιστωτικές: Αν έχεις την... τύχη αυτή την εποχή να είσαι κάτοχος πιστωτικής κάρτας τότε άκουσέ μας καλά. Κρύψε την σε ένα σημείο «δύσβατο» και προσπάθησε να ξοδεύεις μόνο όσα έχεις στο πορτοφόλι σου... αλλιώς στο τέλος του μήνα ο λογαριασμός της δεν θα σε χαροποιήσει και τόσο.



Πηγή : yahoo.gr


Μαθήματα κλεμμένης ιστορίας : Μετά τα αγάλματα Ελλήνων Μακεδόνων τώρα και κέρινα ομοιώματα.



Γράφει ο Γιάννης Αθανασίου


Μετά τα αγάλματα κλεμμένης ελληνικής ιστορίας στις πλατείες, μετά τις στολές που είναι μεταξύ γιουσουφάκι και Τούρκου μισθοφόρου με κλεμμένη ασπίδα ήρθαν και τα κέρινα ομοιώματα.

Γελάει ο κόσμος αφού κέρινα ομοιώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β' παρουσίασαν οι Σκοπιανοί και επειδή δεν έχουν μνημεία να δείξουν έφτιαξαν και έβαλαν κέρινα ομοιώματα στο νέο αρχαιολογικό μουσείο τους και το οποίο εγκαινίασαν το Σάββατο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ

Το νέο αρχαιολογικό μουσείο της ΠΓΔΜ βρίσκεται στο κέντρο των Σκοπίων, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Βαρδάρη (Αξιός) που διασχίζει την πόλη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, το κόστος κατασκευής και λειτουργίας του μουσείου ανήλθε στα 27 εκατομμύρια ευρώ.



Οι συλλογές του μουσείου εκτίθενται σε τρία επίπεδα, σε μία έκταση 6.000 τετραγωνικών μέτρων. Συνολικά εκτίθενται περίπου 6.000 αντικείμενα από την προϊστορική περίοδο μέχρι το Μεσαίωνα.
Στο νέο μουσείο έχουν τοποθετηθεί και 15 κέρινα ομοιώματα, μεταξύ αυτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου Β΄, του Ιουστινιανού, του Περσέα και του Τσάρου Σαμουήλ.
Τα κέρινα ομοιώματα, τα οποία είναι σε φυσικό μέγεθος παραγγέλθηκαν στη Ρωσία. Στην είσοδο του μουσείου εκτίθεται αντίγραφο της μαρμάρινης σαρκοφάγου της Σιδώνας (γνωστή ως Σαρκοφάγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου), η οποία φυλάσσεται στο αρχαιολογικό μουσείο Κωνσταντινούπολης.

Τα εγκαίνια του μουσείου πραγματοποιήθηκαν από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και την υπουργό Πολιτισμού, Ελιζαμπέτα Κάντεσκα-Μίλεφσκα.

Ο Γκρούεφσκι στην ομιλία του είπε :

«Όλα αυτά τα εκθέματα του νέου αρχαιολογικού μουσείου έχουν ανεκτίμητη αξία για τη χώρα μας και αντιπροσωπεύουν μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η οποία αποτελεί έκφραση των ιδιαίτερων παραδόσεων, της γνώσης και των αξιών των προηγούμενων γενεών σε αυτό τον τόπο. Κάτι τέτοιο μας επιτρέπει την καλύτερη κατανόηση της ιστορίας και της συλλογικής μνήμης της κοινωνίας από την οποία μπορούν να αντλήσουν γνώση οι νέες γενιές. Η δική μας γενιά έχει σήμερα την τιμή να διατηρήσει κατάλληλα την κληρονομιά αυτή και να τη διαδώσει στον κόσμο, διότι ένα τέτοιο παρελθόν ανήκει σε όλο τον κόσμο».
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του θα συνεχίσει να επενδύει στον πολιτισμό και πως το επόμενο βήμα στον τομέα αυτό θα είναι η λειτουργία, την ερχόμενη εβδομάδα, «μουσείου για τους Μακεδόνες πρόσφυγες από την περίοδο του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα».




Για το newsotherwise
με Πηγή το : ΑΠΕ
Γιάννης Αθανασίου