Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Εξαφάνιση 17χρονης απο την Καλλιθέα




To Χαμόγελο του Παιδιού αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Στις 19/04/2018, στις 17:30, εξαφανίστηκε από την περιοχή της Καλλιθέας η Δώρα Δ., 17 ετών. Για την εξαφάνιση της ανήλικης ενημερωθήκαμε στις 21/04/2018, απογευματινές ώρες.

Η Δώρα Δ. έχει ύψος 1,65 μ., είναι 60 κ., έχει καστανά μαλλιά και μπλέ μάτια.

Φορούσε κόκκινο φούτερ, τζιν παντελόνι και άσπρα αθλητικά παπούτσια. Έχει σκουλαρίκι στο κάτω χείλος.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνει στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργάζεται επίσης με τα Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εύρεση τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/


Κυριάκος Μητσοτάκης : Δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας είναι να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, περιόδευσε σήμερα, Σάββατο 21 Απριλίου, στα Μέγαρα.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς παραγωγής και εμπορίας αγροτικών, κτηνοτροφικών και αλιευτικών προϊόντων. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρηματίες και εργαζόμενοι όσο και για τις προοπτικές που υπάρχουν. Όπως επισημάνθηκε από τους περισσότερους, η υψηλή φορολογία είναι ένας κρίσιμος ανασταλτικός παράγοντας που εμποδίζει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την ενίσχυση του εξαγωγικού τους χαρακτήρα.

Μετά τις συναντήσεις που είχε, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα σήμερα στα Μέγαρα μια σειρά από δυναμικές επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα. Από παραγωγούς οστράκων και αυγών μέχρι παραγωγούς φιστικιών και οπωροκηπευτικών. Μια σειρά από νέες επιχειρήσεις και ομάδες παραγωγών που παλεύουν κόντρα στη γραφειοκρατία και στην υπερβολική φορολογική επιβάρυνση για να διαπρέψουν επιχειρηματικά. 

Δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας είναι να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα. Ειδικά την υγιή επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα ο οποίος αποτελεί και συγκριτικό πλεονέκτημα για την Πατρίδα μας. Με συγκεκριμένα και στοχευμένα φορολογικά κίνητρα και με αποδέσμευση πόρων από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, που δυστυχώς λιμνάζουν λόγω της ανικανότητας της σημερινής Κυβέρνησης.

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας. Θα στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία, έτσι ώστε να μπορέσουν περισσότεροι νέοι άνθρωποι να γυρίσουν στη γη τους, να παράγουν, να αξιοποιήσουν τη γνώση τους, να ενσωματώσουν στην παραγωγή τους τη σύγχρονη τεχνολογία και να μπορέσουν τα ελληνικά μας προϊόντα να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικά». 

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ολοκλήρωσε την περιοδεία του με επίσκεψη στην πόλη των Μεγάρων, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της πόλης για τις δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά.




Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν αναγνωρίζουμε την λεγόμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου



Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν την λεγόμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου («ΤΔΒΚ»), όπως και καμιά άλλη χώρα πλην της Τουρκίας, αναφέρεται στην έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στην έκθεση, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Νέα Υόρκη Απόστολο Ζουπανιώτη, κάτω από τον τίτλο «Κύπρος» υπάρχουν με βάση την πάγια τακτική δύο χωριστά κεφάλαια, ένα για την Κυπριακή Δημοκρατία και ένα για την περιοχή που διοικείται από Τουρκοκύπριους.

Η Κυπριακή Δημοκρατία παρουσιάζεται ως συνταγματική και πολυκομματική δημοκρατία, ενώ σημειώνεται ότι οι πολιτικές αρχές διατηρούν τον αποτελεσματικό έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας.

Τα πλέον σημαντικά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων συμπεριλαμβάνουν περιστατικά διαφθοράς, τα οποία, όπως επισημαίνεται, διερεύνησαν οι αρχές. Προστίθεται ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει διώξει αξιωματούχους για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι δεν υπήρξαν αναφορές ατιμωρησίας κατά τη διάρκεια του έτους.

Γίνεται επίσης αναφορά στη διερεύνηση περιστατικών κοινωνικής βίας σε βάρος μελών μειονοτικών εθνοτικών και εθνικών ομάδων.
Για το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, στην έκθεση καταγράφεται η επιβολή δασμών στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους και τους Μαρωνίτες.

Αναφέρονται παράλληλα ζητήματα διαφθοράς, ευνοιοκρατίας στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, καθώς και μεταφοράς προσώπων για εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση και καταναγκαστική εργασία.

Επίσης, γίνεται αναφορά για ατιμωρησία σε πρακτικές διαφθοράς με εμπλοκή αξιωματούχων.

Τέλος, υπάρχουν αναφορές για διακρίσεις εναντίον μελών της μικρής κουρδικής μειονότητας και περιστατικά φυλετικών διακρίσεων σε βάρος Αφρικανών φοιτητών.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Θανατική ποινή για τους βιαστές ανηλίκων επέβαλε η Ινδία



Την υιοθέτηση της θανατικής ποινής για βιαστές παιδιών ενέκρινε σε έκτακτη συνεδρίασή  του το υπουργικό συμβούλιο της Ινδίας, εν μέσω της κατακραυγής που προκάλεσαν στην κοινή γνώμης σειρά περιστατικών με δράστες άτομα της υψηλής κοινωνίας.

Η συγκεκριμένη αλλαγή στον ποινικό κώδικα της χώρας θα αφορά περιστατικά βιασμών με θύματα άτομα ηλικίας μικρότερης των 12 ετών .

Πρόσφατα ο ομαδικός βιασμός και η παρεπόμενη δολοφονία ενός οκτάχρονου κοριτσιού προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών σε εθνικό επίπεδο και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σφοδρή κριτική ότι δεν πράττει όσα πρέπει για την αποτροπή περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης, ιδίως όταν σε αυτά θυματοποιούνται παιδιά.

Σημειωτέον ότι στην Ινδία η ποινή του θανάτου προβλέπεται  για μία σειρά αδικημάτων όχι όμως και για το βιασμό παιδιών.

Μόνο το 2016 στη χώρα κατεγράφησαν 19.000 τέτοια περιστατικά,  ήτοι περισσότερα από 50 την ημέρα.

Στην ίδια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποφασίσθηκε επίσης η αύξηση των ποινών  για περιπτώσεις βιασμού γυναικών  ή κοριτσιών ηλικίας κάτω των 16 ετών. Σύμφωνα  με πληροφορίες του Reuters, σε γνώση του οποίου περιήλθε αντίγραφο της απόφασης, αυτή δεν περιλαμβάνει κάοια ιδιαίτερη πρόβλεψη για περιστατικά βιασμών αγοριών ή ανδρών.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Τι κερδίζετε αν τρώτε 3 χουρμάδες την ημέρα



Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποτέ τι θα συνέβαινε στο σώμα σας αν αρχίζατε να τρώτε λίγους χουρμάδες κάθε μέρα; Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι οι χουρμάδες έχουν πολλά και ιδιαίτερα οφέλη για την υγεία.

Αν αρχίσετε να τρώτε μόλις τρεις χουρμάδες την ημέρα, δείτε τι αλλαγές θα αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε σταδιακά στο σώμα σας:

Πολλά θρεπτικά συστατικά

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι ότι έχουν μερικά μεγάλα διατροφικά οφέλη. Δεν θα χρειάζεστε συμπληρώματα βιταμινών, αν τρώτε 3 χουρμάδες την ημέρα. Περιέχουν χαλκό, κάλιο, φυτικές ίνες, μαγγάνιο, βιταμίνη Β-6 και μαγνήσιο.

Καλύτερη υγεία του πεπτικού συστήματος

Αν έχετε προβλήματα, όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, δυσκοιλιότητα ή πολλά άλλα πεπτικά προβλήματα, οι χουρμάδες θα σας βοηθήσουν. Περιέχουν ίνες που έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και όχι μόνο. Συνιστώνται ακόμη και σε θεραπείες για αιμορροΐδες.

Λειτουργούν ως παυσίπονα

Επειδή περιέχουν πολύ μαγνήσιο (που έχει αντιφλεγμονώδη δράση) οι χουρμάδες μπορούν να ανακουφίσουν τους πόνους και να μειώσουν το πρήξιμο. Μελέτες έχουν δείξει ότι το μαγνήσιο στο φρούτο αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής φλεγμονής και του εν γένει κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Πιο υγιής εγκυμοσύνη

Μια μελέτη που έγινε στο UST εξέτασε το πόσο μπορεί να βηθήσουν οι χουρμάδες στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Οι ερευνητές εξέτασαν 69 γυναίκες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, εκείνες που έτρωγαν αυτό το καταπληκτικό φρούτο κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων εγκυμοσύνης, είχαν πιο ήπιο τοκετό. βοηθούν επίσης στην απώλεια βάρους μετά από μια εγκυμοσύνη.

Για την μείωση της υπέρτασης και την αποφυγή εγκεφαλικού επεισοδίου

Το μαγνήσιο στους χουρμάδες έχει ακόμα μία λειτουργία, καθώς συμβάλλει στην μείωση της υπέρτασης. Επίσης, και το κάλιο που περιέχουν βοηθά την λειτουργία της καρδιάς και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Επιπλέον, έρευνα έδειξε ότι το μαγνήσιο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά περίπου 10% για κάθε εκατό χιλιοστόγραμμα που καταναλώνετε σε καθημερινή βάση. Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition και δείχνει ότι συγκεκριμένα οι χουρμάδες μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.


healthyfoodhouse.com
Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων εξαπάτησης πολιτών σε αγοραπωλησίες αυτοκινήτων



Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες κακουργηματικής μορφής και πλαστογραφίες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Στο πλαίσιο οργανωμένης και άριστα συντονισμένης, ευρείας κλίμακας επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 18-04-2018 στις περιοχές Βλυχό - Μεγάρων - Αττικής, Ζευγολατιό - Κορινθίας, Κουτσοπόδι – Άργους και Νέας Κίου – Αργολίδος, συνελήφθησαν τριάντα τρεις (33) ημεδαποί (ηλικίας από 19 έως 72 ετών), μεταξύ των οποίων οι πέντε (5) αρχηγοί, δεκατέσσερα (14) από τα δέκα οκτώ (18) βασικά μέλη της οργάνωση και δέκα πέντε (15) από τα τριάντα οκτώ (38) περιφερειακά μέλη. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερα (4) από τα βασικά μέλη και είκοσι τρία (23) από τα περιφερειακά μέλη (ηλικίας από 22 έως 71 ετών).

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από διακόσιοι (200) Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών επιχειρήσεων Αττικής, της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδος, ομάδες Ο.Π.Κ.Ε., διμοιρία ΔΙ.Α.Τ., συνοδοί Αστυνομικών σκύλων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτες και πλαστογραφίες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απόπειρες απατών, πλαστογραφίες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, που ήταν εξειδικευμένη, πολυδιάστατη, πολυεπίπεδη και χρονοβόρα, και που βασίστηκε στη συνδυαστική μελέτη και ανάλυση στοιχείων , προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι από το έτος 2015, μέχρι και σήμερα , έχουν διαπράξει περισσότερες από διακόσιες τριάντα επτά (237) αξιόποινες πράξεις, έχοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο εκτιμάται ότι υπερβαίνει κατά πολύ τα 2.000.000,00 €

Παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή τους σε εκατοντάδες ακόμη παράνομες πράξεις που έχουν διαπραχθεί με την ίδια μεθοδολογία σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Επιπλέον, ορισμένοι από τους συλληφθέντες, εμπλέκονται σε σαράντα μία (41) ακόμη αξιόποινες πράξεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, για τις οποίες έχουν σχηματιστεί αντίστοιχες δικογραφίες.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της οργάνωσης (modus operandi), καθώς και την συμπεριφορά-κινήσεις των μελών της, προέκυψε ότι τα μέλη της δρούσαν άκρως επαγγελματικά, μεθοδικά και οργανωμένα, ως ακολούθως:

Χαρακτηρίζονταν για την διαρκή δράση τους, την τήρηση σφικτής δομής και ιεραρχίας, καθώς και σεβασμού των νεότερων μελών προς τα πιο έμπειρα και αρχηγικά μέλη, ενώ η πλειοψηφία των μελών είχαν καθημερινή επαφή μεταξύ τους, γνωρίζονταν πολλά χρόνια και παράλληλα διατηρούσαν στενές συγγενικές και φιλικές σχέσεις.

Επίσης, εφαρμόζονταν μερικός καταμερισμός καθηκόντων και ρόλων (άλλοι εκ των δραστών αναζητούσαν, εντόπιζαν και ανέβαζαν ψευδείς αγγελίες πώλησης οχημάτων, άλλοι είχαν αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητή με τα υποψήφια θύματα, άλλοι εμφανίζονταν και προσποιούντο τους καταξιωμένους επιχειρηματίες, τους ιδιοκτήτες οχημάτων) ενώ η ανταμοιβή και προαγωγή των μελών ήταν ανάλογη με τις προσφερόμενες από αυτούς υπηρεσίες και τον βαθμό εμπλοκής τους.

Η πλειοψηφία των αρχηγικών και βασικών μελών, έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για την τέλεση πανομοιότυπων αδικημάτων, γεγονός που τους «υποχρέωνε» να τροποποιήσουν τη μεθοδολογία δράσης τους και να μετατραπούν σε «επαγγελματίες» του είδους, με τη χρήση τεχνικών και μεθόδων, που εφαρμόζονται από άριστα οργανωμένες εγκληματικές ομάδες.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, κατόρθωναν να ελαχιστοποιήσουν σε τεράστιο βαθμό το ενδεχόμενο εντοπισμού και ταυτοποίησης των αρχηγικών και βασικών μελών από τις διωκτικές αρχές.

Η εμπειρία ετών στο συγκεκριμένο «αντικείμενο» και τα λάθη του παρελθόντος, τους οδήγησε στη χρήση μιας σύνθετης και πολυδιάστατης μεθοδολογίας δράσης, η οποία εφαρμόζονταν απαρέγκλιτα με την μορφή τέλεσης δύο διαφορετικών ειδών απατών με τα παρακάτω επιμέρους χαρακτηριστικά:

α) Διάπραξη απατών με τη μέθοδο της ανάρτησης ψευδών αγγελιών πώλησης οχημάτων σε διαδικτυακές ιστοσελίδες αγγελιών.

Η τέλεση αυτού του είδους εγκλημάτων, αποτελεί βαρύνουσας σημασίας στόχο της Εγκληματικής Οργάνωσης, διότι τους πρόσφερε άμεσο και καθαρό οικονομικό όφελος. Κατά την υλοποίηση της συγκεκριμένης μεθόδου τα μέλη της οργάνωσης ακολουθούσαν την εξής μεθοδολογία :

Αναρτούσαν σε διαδικτυακές ιστοσελίδες αγγελιών, ψευδείς αγγελίες πώλησης παντός τύπου μεταχειρισμένων οχημάτων και εξαρτημάτων αυτών σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές, αρκετά χαμηλότερες σε σχέση με αυτές της υπόλοιπης αγοράς, προσελκύοντας έτσι το ενδιαφέρον πληθώρας υποψήφιων αγοραστών.

Έθεταν προς πώληση οχήματα παντός τύπου, καλύπτοντας έτσι τις απαιτήσεις της πλειοψηφίας των υποψήφιων αγοραστών που αναζητούν κάποιο όχημα και πιο συγκεκριμένα, αναρτούσαν προς πώληση, οχήματα παλαιάς και νέας τεχνολογίας, οικονομικά και πολυτελή, μηχανές μικρού και μεγάλου κυβισμού, αυτοκίνητα Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ., τροχόσπιτα, αγροτικούς ελκυστήρες (τρακτέρ), νταλίκες, επικαθήμενα, ανατρεπόμενες καρότσες, μηχανήματα έργων, φορτωτές, κλαρκ, σκάφη αναψυχής κ.α.

Τις φωτογραφίες των οχημάτων που διέθεταν προς πώληση τις προμηθεύονταν είτε μέσω αναζητήσεων στο διαδίκτυο από ήδη υπάρχουσες αγγελίες εσωτερικού ή εξωτερικού, είτε από προσωπική τους έρευνα, καθώς και από οποιαδήποτε άλλη πηγή.

Σε ελάχιστες περιπτώσεις είχαν αναρτήσει αγγελίες πώλησης μουσικών οργάνων και κινητών τηλεφώνων.

Κατά την ανάρτηση των αγγελιών δήλωναν ότι το προς πώληση όχημα βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή της Επικράτειας (συνήθως νησί), με σκοπό οι υποψήφιοι αγοραστές να μη δηλώσουν πρόθεση για τον διά ζώσης έλεγχό του.

Κατά τον χρόνο που τα υποψήφια θύματα έρχονταν σε επικοινωνία μαζί τους χρησιμοποιούσαν συνήθως ένα από τα παρακάτω σενάρια:

Προσποιούνταν τους καταξιωμένους επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες στόλου οχημάτων, τα οποία συνήθως «δεν είχαν ανάγκη», για να δικαιολογήσουν την πώληση τους σε χαμηλή τιμή. Επιστράτευαν συνεργούς τους που είχαν επιφορτισθεί με τον ρόλο του υποτιθέμενου λογιστή, ή του οδηγού της μεταφορικής εταιρείας που θα τους παρέδιδε το προς πώληση όχημα.

Προσποιούνταν τους εύπορους και προστατευτικούς γονείς, οι οποίοι πωλούσαν όχημα το οποίο χρησιμοποιείται από το παιδί τους σε χαμηλή τιμή, είτε επειδή φοβούνται τροχαίο ατύχημα, (ιδίως σε περιπτώσεις πώλησης μηχανών μεγάλου κυβισμού) είτε επειδή το παιδί τους έχει μετοικήσει ή πρόκειται να μετοικήσει στο εξωτερικό. Στο συγκεκριμένο σενάριο, συμμετείχε και ο υποτιθέμενος γιος, ο οποίος και εξηγούσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος.

Παρουσιάζονταν ιδιαίτερα διαλλακτικοί και δεκτικοί στην διαπραγμάτευση, κερδίζοντας εύκολα την εμπιστοσύνη του θύματός τους και όταν έρχονταν σε προφορική συμφωνία για την αγοραπωλησία, αξιολογούσαν το επίπεδο ευκολοπιστίας του θύματος και ανάλογα αποσπούσαν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, στα οποία καίριο ρόλο διαδραματίζει πάντα ο φερόμενος ως λογιστής δράστης, ο οποίος εξηγεί με σαφήνεια τους λόγους κατάθεσης χρηματικών ποσών, ως ακολούθως:

Αρχικά αποσπούσαν χρηματικό ποσό ως προκαταβολή για την αγορά του οχήματος, την κατοχύρωσή του λόγω της μεγάλης ζήτησής του από έτερους υποψήφιους αγοραστές και τη διαγραφή της αγγελίας πώλησης.
Στη συνέχεια, αποσπούσαν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα με τη χρήση διάφορων προσχημάτων, όπως η πληρωμή Φ.Π.Α., έκδοση τιμολογίων, πληρωμή των μεταφορικών εξόδων, πληρωμή των εξόδων μεταβίβασης.
Σε πολλές περιπτώσεις προκειμένου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη κάποιου δύσπιστου θύματος, χρησιμοποιούσαν το τέχνασμα της εικονικής επιστροφής χρημάτων.
Για τις περιπτώσεις που κάποιος αγοραστής τους ζητούσε προσωπικά στοιχεία και στοιχεία του οχήματος, εντόπιζαν πραγματικές αγγελίες πώλησης οχημάτων και υποδυόμενοι τους υποψήφιους αγοραστές, εκμαίευαν πληροφορίες και στοιχεία των νόμιμων κατόχων-πωλητών και των οχημάτων τους.

Αναρτούσαν παράλληλες αγγελίες πώλησης χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες και τα στοιχεία που εμφαίνονταν στις αληθείς αγγελίες, συστήνονταν με τα ονόματα των πραγματικών πωλητών και σε περίπτωση που τους ζητούνταν από τα υποψήφια θύματα-αγοραστές, τους απέστελλαν τα προαναφερόμενα στοιχεία που είχαν αντλήσει από τους νόμιμους κατόχους.

Για την ανάρτηση των αγγελιών, τη μεταβολή ή και διαγραφή των, συνδέονταν στο διαδίκτυο από το δίκτυο καταστημάτων παροχής υπηρεσιών διαδικτύων (INTERNET CAFÉ) και άλλων καταστημάτων, από δημόσια δίκτυα και από δίκτυα των οποίων το ηλεκτρονικό ίχνος (διεύθυνση ip) χρησιμοποιείται ταυτόχρονα από πολλούς χρήστες (NAT IP), πρακτικές που πραγματώνονται από επαγγελματίες δράστες εγκλημάτων με τη χρήση διαδικτύου κι έχουν ως αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων εντοπισμού τους από τις διωκτικές αρχές.

Για την κατάθεση χρημάτων, επέλεγαν έναν από τους ακόλουθους τρόπους για να αποσπάσουν χρήματα από τους παθόντες, ανάλογα με τις ανάγκες και τα συμφέροντα της εγκληματικής οργάνωσης, έχοντας καταρτιστεί πλήρως στους τρόπους μεταφοράς χρημάτων που διαθέτουν τα χρηματοπιστωτικά και μη ιδρύματα της χώρας, καθώς και στις διατραπεζικές συναλλαγές.

[Α] Κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τα αρχηγικά και βασικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εντόπιζαν άτομα τα οποία βρίσκονταν σε κατάσταση μεγάλης οικονομικής ένδειας και πολλές φορές προέρχονταν από το συγγενικό περιβάλλον τους, τα οποία έναντι ανταλλάγματος παραχωρούσαν ή άνοιγαν νέους τραπεζικούς λογαριασμούς.

[Β] Κατάθεση χρημάτων μέσω ταχυδρομικής επιταγής.

Σε περίπτωση που κάποιο θύμα αντιδρούσε για την αργοπορία ολοκλήρωσης των διαδικασιών (μεταβίβαση, μεταφορά οχήματος στον τόπο διαμονής του θύματος κλπ.), χρησιμοποιούνταν προφάσεις, προκειμένου να δικαιολογηθούν και να τους καθησυχάσουν. Επικρατέστερες προφάσεις αποτελούσαν είτε η μηχανική βλάβη κατά τη μεταφορά του προς πώληση οχήματος, είτε κάποιο τροχαίο ατύχημα ή αναπάντεχο σοβαρό πρόβλημα υγείας ή θάνατος του πωλητή ή στενού συγγενή του.

Στην περίπτωση που το θύμα, έχοντας αντιληφθεί τη σε βάρος του απάτη, ερχόταν σε επικοινωνία μαζί τους, εκτοξεύαν ύβρεις και απειλές κατά της ζωής αυτού και της οικογενείας του, προκειμένου να τον αποτρέψουν να γνωστοποιήσει το γεγονός στις διωκτικές αρχές.

β. Διάπραξη απατών με σκοπό τα μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης να αποσπάσουν παντός τύπου και είδους προϊόντα.

Η τέλεση αυτού του είδους εγκλημάτων, είχε αρκετά κοινά γνωρίσματα με το πρώτο είδος. Οι κατηγορούμενοι, έρχονταν σε επαφή με επιχειρήσεις αλλά και με ιδιώτες, υποδυόμενοι τους υποψήφιους αγοραστές και αποσπούσαν εμπορεύματα και διάφορα αντικείμενα.

Με τη χρήση της προαναφερόμενης μεθόδου, απέσπασαν τουλάχιστον α) 430 μουσαμάδες και β) 630 ελαιόπανα κατά το μήνα Νοέμβριο 2017, την εποχή ελαιοσυγκομιδής, γ) 645 κιλά κατεψυγμένων θαλασσινών, πριν τη Σαρακοστή καθώς και δ) 900 κιλά ξηρών καρπών, ε) 102 κιλά καφέ, στ) 60 φιάλες ποτού ουίσκι, ζ) διάφορα ανταλλακτικά αυτοκινήτων και η) διάφορα άλλα αντικείμενα.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν ή απέστελλαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή παρουσιάζονταν αυτοπροσώπως σε επιχειρήσεις ή ιδιώτες που εμπορεύονταν προϊόντα που τους ενδιέφεραν. Κατά την περίπτωση της αυτοπρόσωπης εμφάνισης, το ρόλο επωμίζονταν μέλη της οργάνωσης που τοποθετούνταν χαμηλά στην ιεραρχία της και υψηλότερο στην ιεραρχία μέλος, ανέφερε τηλεφωνικά στο υποψήφιο θύμα ότι τα προαναφερόμενα άτομα ήταν υπάλληλοι της υποτιθέμενης επιχείρησής του.

Αφού έρχονταν σε προφορική συμφωνία και ολοκληρωνόταν η παραγγελία, κατάρτιζαν πλαστό αποδεικτικό εικονικού εμβάσματος προς τον λογαριασμό του θύματος, το οποίο στη συνέχεια τους απόστελλαν ως απόδειξη εξόφλησης της παραγγελίας.

Επικαλούνταν συχνά στα θύματά τους ότι τα χρήματα που τους κατέθεσαν θα φανούν στο λογαριασμό των δεύτερων έπειτα από λίγες ημέρες (ημερομηνία αξίας) λόγω της διαφορετικότητας της τράπεζας μέσω της οποίας πραγματοποίησαν τη μεταφορά. Τα υποψήφια θύματα πείθονταν κι ακολούθως απόστελλαν στους δράστες το εμπόρευμα που είχαν παραγγείλει.

Για την παραλαβή ανάλογα με το μέγεθος των εμπορευμάτων που είχαν εξασφαλίσει να αποσπάσουν, τα παραλάμβαναν με τους ακόλουθους τρόπους:

1. Για μικρού συνήθως όγκου αντικείμενα, συμφωνούσαν με τα θύματά τους να τους τα αποστείλουν με υπεραστικό λεωφορείο των ΚΤΕΛ.

2. Για μεσαίου συνήθως όγκου αντικείμενα, έβρισκαν τυχαία μέσω των πληροφοριών οδηγούς οχημάτων Δ.Χ.Ε. ταξί, τους οποίους μίσθωναν προκειμένου να παραλάβουν για λογαριασμό τους τα προϊόντα απάτης και να τους τα παραδώσουν σε σημείο που θα καθορίσουν.

3. Για μεσαίου και μεγάλου μεγέθους εμπορεύματα, η μεταφορά αντικειμένων ανατίθονταν σε μεταφορικές εταιρείες. Στις επίμαχες μεταφορές, οι κατηγορούμενοι πολλές φορές χρησιμοποιούσαν περισσότερες από μία μεταφορικές εταιρείες προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τα θύματα και τις αρχές σε περίπτωση που η απάτη γίνει εγκαίρως αντιληπτή.

Στις περιπτώσεις 2 και 3, οι κατηγορούμενοι μετέβαλλαν αρκετές φορές κατά τη διάρκειας της διαδρομής είτε του οδηγού ταξί είτε του οδηγού της μεταφορικής εταιρείας, το σημείο παράδοσης των εμπορευμάτων, το οποίο οριστικοποιούν λίγο πριν την άφιξη τους. Η εν λόγω ενέργεια είχε σαν σκοπό να αποφευχθούν τα ενδεχόμενα α) επιτήρησής του χώρου παράδοσης από την Αστυνομία και β) επ’ αυτοφώρω σύλληψής τους, σε περίπτωση που το θύμα αντιληφθεί εγκαίρως τη σε βάρος του απάτη κι ενημερώσει τις αρχές. Η παράδοση γινόταν αρκετές φορές στο εσωτερικό καταυλισμών.

Για τις επικοινωνίες και για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, προμηθεύονταν και χρησιμοποιούσαν μεγάλο αριθμό «επιχειρησιακών» τηλεφωνικών συνδέσεων και συσκευών. Οι «επιχειρησιακές» τηλεφωνικές συνδέσεις χρησιμοποιούνταν α) ως τηλέφωνα επικοινωνίας στις αγγελίες που αναρτούσαν, β) για τις επικοινωνίες με τα θύματά τους και γ) πολλές φορές για τις επικοινωνίες μεταξύ τους. Η πλειοψηφία των τηλεφωνικών συνδέσεων έχουν εκδοθεί στο όνομα είτε υπηκόων τρίτων χωρών (αχυράνθρωποι) είτε υποστηρικτικών μελών της οργάνωσης. Με τη χρήση των ίδιων τηλεφωνικών συνδέσεων ως τηλέφωνα επικοινωνίας, οι κατηγορούμενοι προβαίνουν στην ανάρτηση πλήθους αγγελιών.

Τα ποσά που κατατίθενταν στους λογαριασμούς τους, αφαιρούνταν άμεσα από τον αρχικό λογαριασμό, προκειμένου να μη τα απολέσουν σε περίπτωση μπλοκαρίσματος του αρχικού λογαριασμού από την τράπεζα, ενέργεια που πραγματοποιούν τα τραπεζικά ιδρύματα όταν κάποιος λογαριασμός χρησιμοποιείται για τη διάπραξη απατών.

Τα αρχηγικά και βασικά μέλη της οργάνωσης, διαβιούσαν πλουσιοπάροχα, διαχειρίζονται υπέρογκα χρηματικά ποσά, διέμεναν σε πολυτελείς κατοικίες και οδηγούσαν αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας.

Τα τεράστια οικονομικά οφέλη που αποκόμιζαν τα νομιμοποιούσαν α) με παντός τύπου αγορές (πολυτελή οχήματα, ανέγερση κατοικιών, πολλαπλές αγορές), β) με πολλαπλές επισκέψεις σε χώρους τυχερών παιγνίων όπου ξόδευαν μεγάλα ποσά, γ) με εικονικές αγορές μεγάλου ύψους σε επιχειρήσεις και δ) με την ίδρυση και τη χρηματοδότηση υπαρκτών ή εικονικών εταιρειών και επιχειρήσεων.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε (29) οικίες συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:








το χρηματικό ποσό των 15.757 ευρώ,
έξι (6) κυνηγητικά όπλα,
ένα (1) πιστόλι αερίου κρότου,
ένα (1) περίστροφο αερίου κρότου,
δέκα οκτώ οχήματα, εκ των οποίων δυο Δ.Χ.Φ. και μια μοτοσυκλέτα,
μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και καρτών sim,
πλήθος τραπεζικών βιβλιαρίων και τραπεζικών καρτών,
μεγάλος αριθμός εγγράφων, υπεύθυνων δηλώσεων και παραστατικών μεταβιβάσεων,
πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων μεταφοράς ποσών, λογαριασμών κ.λπ.,
κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή,
ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά αντικείμενα,
υπολογιστές, tablet και laptop.
Πλούσιο είναι και το ποινικό παρελθόν της πλειοψηφίας των συλληφθέντων, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοιας φύσεως αδικήματα.

Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Το video με τα κατασχεμένα :




Ο Τόμσεν ζητάει άμεση μείωση του αφορολόγητου για να πληρώσουν και τα πενιχρά εισοδήματα



Ο κ. Τόμσεν πιέζει για τη μείωση του αφορολόγητου που θα διευρύνει τη φορολογική βάση για να πληρώνουν και τα πενιχρά εισοδήματα και είναι μέτρο που θα εφαρμόσει άμεσα η κυβέρνηση Τσίπρα. 

Μην ξεχνάμε ότι το 2019 έρχονται και νέες μειώσεις στις συντάξεις μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και θα γονατίσουν και άλλο τους συνταξιούχους.

Μόλις περάσει και αυτό το εγκληματικό μέτρο που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση Τσίπρα για την μείωση του αφορολόγητου από τα 8.700 ευρώ στα 5.700 ευρώ για τον άγαμο σημαίνει ότι θα πληρώνουν φόρο ακόμα και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με μηνιαίο εισόδημα 600 ευρώ καθαρά. Πιο συγκεκριμένα θα κληθούν να καταβάλλουν σε ετήσια βάση φόρο ύψους 620 ευρώ ενώ σήμερα δεν πληρώνουν τίποτα. 

Η μείωση του αφορολόγητου έχει ψηφιστεί για να ισχύσει από το 2020, αλλά το ΔΝΤ πιέζει να εφαρμοστεί και αυτό μαζί με τις μειώσεις των συντάξεων από τις αρχές του 2019, σενάριο που τρέμει ο Τσίπρας και αυτό θα τον οδηγήσει σε εκλογές τον Οκτώβριο του 2018 αναγκαστικά.




Βρέθηκε νεκρό βρέφος σε ακάλυπτο πολυκατοικίας στην Νέα Σμύρνη



Νεκρό νεογέννητο αγοράκι εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου από ένοικο σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας επί της Οδού Πριγκιποννήσων στη Νέα Σμύρνη.

Το νεκρό νεογέννητο εντοπίστηκε σε νάυλον σακούλα, τυλιγμένο με τον ομφάλιο λώρο, από ένοικο της πολυκατοικίας που το είδε από το μπαλκόνι του και ειδοποίησε τις Αρχές.

Στο σημείο βρέθηκε αμέσως εισαγγελέας, παρουσία του οποίου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερεύνησαν ένα - ένα τα διαμερίσματα και εξέτασαν τους κατοίκους για απαντήσεις.

Τη Δευτέρα, θα διενεργηθεί κατά πάσα πιθανότητα η νεκροψία  νεκροτομή στο νεογνό, για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.


Πώς τα ελληνοτουρκικά βυθίζουν την κυβέρνηση




Δημοσκόπηση της Metron Analysis για «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» δείχνει πως η Νέα Δημοκρατία κινείται σε τροχιά αυτοδυναμίας διευρύνοντας στις 13 μονάδες το προβάδισμά της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια πορεία καταβύθισης οδηγεί τον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η όξυνση στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων, με κορωνίδα την ένταση στα ελληνοτουρκικά, επαναφέροντας παράλληλα σε τροχιά κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας τη ΝΔ, η οποία διευρύνει στις 13 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμά της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο». 

Από την πανελλαδική μέτρηση, που ολοκληρώθηκε μετά την προκήρυξη των πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία και καταγράφει τον απόηχο από όλα τα πρόσφατα επεισόδια που συνδέονται με τις προκλήσεις της Αγκυρας, προκύπτει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών καταλογίζει διαχειριστική ανικανότητα στην κυβέρνηση και πρωτοφανές έλλειμμα εμπιστοσύνης στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Κομβικό σημείο γι' αυτή τη μεταστροφή είναι προφανές ότι αποτελεί η σύλληψη και παρατεταμένη κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης - εξέλιξη που αναδεικνύει πλέον και τα εθνικά θέματα σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής ουσιαστικά δεν υπήρχαν στη λίστα των σημαντικότερων προβλημάτων, αλλά πλέον καταγράφονται στην τρίτη θέση, πίσω από την οικονομία και την ανεργία. 


Η μεταστροφή αυτή έχει ως αφετηρία τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, αλλά επιταχύνθηκε με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Η διάχυτη ανησυχία στην κοινή γνώμη για τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, όπως προκύπτει από τη δημοσκοπική έρευνα, όχι μόνο καθηλώνει την κυβέρνηση, απορροφώντας και τις όποιες μεταβολές είχαν καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα από την υπόθεση Novartis, αλλά αναδεικνύει την εξωτερική πολιτική ως το πλέον αδύνατο σημείο της. 

Σύμφωνα με τη μέτρηση, μόνον το 12% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ για τους ΑΝΕΛ και τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο, η εμπιστοσύνη είναι σχεδόν μηδενική (κάτω της μονάδας)! Πρόκειται για εξέλιξη που όχι μόνο εγκλωβίζει το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά μπορεί να δημιουργήσει βαθιές ρωγμές στον κυβερνητικό συνασπισμό, με δεδομένο ότι οι ΑΝΕΛ κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση σχεδόν σε όλο το φάσμα των εθνικών θεμάτων.

Επιστροφή σε υψηλά ποσοστά. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, η ΝΔ επανέρχεται στα υψηλότερα ποσοστά της (36,3% στην εκτίμηση ψήφου) από την ανάληψη της κομματικής ηγεσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διευρύνοντας την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 13 μονάδες (23,3 %). Οι επτά στους δέκα πολίτες εξάλλου αξιολογούν αρνητικά τον Αλέξη Τσίπρα, παρά το κλίμα αισιοδοξίας που συντονισμένα καλλιεργεί η κυβέρνηση - με τον Πρωθυπουργό στην πρώτη γραμμή - για την ολοκλήρωση του μνημονιακού κύκλου. Βάσει της δυναμικής που δημιουργείται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η αυτοδυναμία δείχνει εξαιρετικά πιθανή, όπως και η παγίωση του κόμματος του Πάνου Καμμένου ΑΝΕΛ σε ποσοστά εκτός του κοινοβουλευτικού χάρτη. 

Από την έρευνα επιβεβαιώνεται εκ νέου η υπεροπλία του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, όπως και το συντριπτικό προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη λεγόμενη παράσταση νίκης, ενώ διαπιστώνεται η εδραίωση του Κινήματος Αλλαγής στη θέση του τρίτου κόμματος, προσδίδοντας νέα δυναμική στον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, μετά και το ιδρυτικό Συνέδριό του.


Διονύσης Νασόπουλος 
TA NEA


Ν.Δ.: Όσα συμβαίνουν πλέον στην Ε.Ρ.Τ. θα διδάσκονται στο μέλλον ως η επιτομή μιας στιγνής κομματικής προπαγάνδας.



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το νέο οργανόγραμμα της Ε.Ρ.Τ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όσα συμβαίνουν πλέον στην Ε.Ρ.Τ. θα διδάσκονται στο μέλλον ως η επιτομή μιας στιγνής κομματικής προπαγάνδας. Η Κυβέρνηση που εδώ και 6 μήνες επεξεργάζεται εν κρυπτώ ένα νέο οργανόγραμμα για τη Δημόσια Τηλεόραση, κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Να έχει απέναντί της ακόμη και τους εργαζομένους που επαναπροσέλαβε, οι οποίοι την καταγγέλλουν για πρωτοφανείς αυθαιρεσίες και ωμές παρεμβάσεις στο έργο τους. 

Προφανώς δεν μας εκπλήσσει η επιλογή της να μην ζητήσει τη γνώμη κανενός, πόσο μάλλον των δημοσιογραφικών ενώσεων ή και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Είναι εξόφθαλμο εδώ και καιρό ακόμη και στους ελάχιστους εναπομείναντες τηλεθεατές της Ε.Ρ.Τ. ότι η Κυβέρνηση την αντιμετωπίζει ως βιλαέτι της Κουμουνδούρου, αδυνατώντας να κατανοήσει τη διαφορά μεταξύ δημόσιας και κομματικής τηλεόρασης. Το νέο οργανόγραμμα -το οποίο ενέκρινε πάραυτα το διορισμένο Δ.Σ. της Ε.Ρ.Τ.- νομιμοποιεί μάλιστα την προπαγάνδα καθώς αναθέτει σε ένα εντεταλμένο από την Κυβέρνηση σύμβουλο, τον έλεγχο ακόμη και του τμήματος των δημοσιογράφων στο οποίο εδόθη ο τίτλος Newsroom (sic).

H Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να επαναφέρει σύντομα στην Ε.Ρ.Τ. μια άγνωστη λέξη στο ΣΥΡΙΖΑ που λέγεται πολυφωνία. Μέχρι τότε ας συνεχίσει η Κυβέρνηση το μόνο που ξέρει να κάνει καλά. Να προπαγανδίζει μόνη της τον αυταρχισμό της».  


Ένας επιχειρηματίας και ένας απόστρατος της Αεροπορίας οι νεκροί από την πτώση μονοκινητηρίου



Από την πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους τύπου Piper στο Σκάλωμα Φωκίδας, σκοτώθηκαν ο 60χρονος πατρινός επιχειρηματίας Δημοσθένης Σεραφειμίδης, γεννημένος στην Θεσσαλονίκη το 1957. Σπούδασε Ηλεκτρονικός - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, εργάστηκε στην ΕΒΟ Αιγίου επί 12ετία. Από το 1992 ήταν μέτοχος και για ένα διάστημα διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Θύρατρον ΑΕ». Ήταν μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος και υποψήφιος με το συνδυασμό του Πλάτωνα Μαρλαφέκα στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Και ο 55χρονος απόστρατος σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Τάσος Σταματάκης, , ο οποίος είχε υπηρετήσει στην 338η Μοίρα των αεροσκαφών Φάντομ στην Ανδραβίδα και ήταν κάτοικος Ρίου.



Οι δύο άτυχοι άνδρες είχαν ξεκινήσει αργά το πρωί την πτήση τους από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου με προορισμό το αεροδρόμιο της λίμνης Κωπαΐδας, μαζί με ένα ακόμα αεροσκάφος. Κατά την επιστροφή τους, στις 4 περίπου το απόγευμα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το αεροσκάφος Piper των δύο άτυχων ανδρών, κατέπεσε στην περιοχή Σκάλωμα.


Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, το αεροσκάφος επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση, γι΄αυτό και βρέθηκε επί της ΕΟ Ναυπάκτου - Ιτέας. Η προσγείωση δεν ήταν ομαλή καθώς το αεροσκάφος κατέληξε στο πρανές του δρόμου.


Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα καθώς και ασθενοφόρο το ΕΚΑΒ, ωστόσο φθάνοντας στο σημείο του δυστυχήματος, εντόπισαν νεκρό τον έναν άνδρα, ενώ κατά τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, και ο δεύτερος άνδρας που επέβαινε στο αεροπλάνο, άφησε την τελευταία του πνοή.

Βίντεο του nafpaktianews.gr από το σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος