Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Καραγκιοζιλίκια στο Ναύπλιο έσερναν σκύλο με το αυτοκίνητο και αναζητούνται

 


Περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε στο Ναύπλιο, όταν ΚΤΗΝΗ μεγάλα καραγκιοζιλίκια της περιοχής έσερναν σκύλο. 

Ειδικότερα, σε αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει και φαίνονται τα νούμερα του τα οποία έχει η αστυνομία, το καραγκιοζιλίκι συνοδηγός κρατούσε το λουρί του σκύλου, ο οποίος έτρεχε στο πλάι, έξω από το όχημα.

Αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος τράβηξε και το βίντεο, ανέφερε - σύμφωνα με το Mega - πως τους σταμάτησε για να τους ρωτήσει γιατί το κάνουν αυτό. Τότε τα καραγκιοζιλίκια και τα δύο του απάντησαν «γιατί έτσι μας αρέσει».



«Λίγο πριν το Παλαμήδι, εντοπίσαμε το αυτοκίνητο αυτό να πηγαίνει μπροστά μας, με τον σκύλο να τον κρατάνε από την δεξιά πλευρά του οχήματος από την έξω πλευρά με ένα σχοινί ή με ένα λουρί. Τους προσπέρασα, ώστε να σταματήσω δεξιά και να τους ρωτήσω τι συμβαίνει και γιατί το πηγαίνουν έτσι. Μου απάντησαν ειρωνικά: ''γιατί έτσι μας αρέσει''. Ήταν μία γυναίκα οδηγός και ο άντρας συνοδηγός που κρατούσε τον σκύλο, ηλικίας περίπου 50-60», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας για τα ΚΤΗΝΗ που ήταν στο αυτοκίνητο.

«Το σκηνικό συνέβη λίγο προτού φτάσουν εκεί που πήγαιναν στον προορισμό τους γιατί μπήκαν σε αυλή σπιτιού. Έξω από το σπίτι ήταν ένα άλλο αυτοκίνητο παρκαρισμένο με έναν νεαρό μέσα, ηλικίας 25-30, ο οποίος μας έβρισε. Ήταν δευτερόλεπτα, δεν ήταν ούτε ένα λεπτό, αλλά δεν γνωρίζουμε για πόση ώρα έσερναν αυτό το σκυλί έτσι. Τα πίσω καθίσματα ήταν άδεια, θα μπορούσαν να το βάλουν μέσα το σκυλί. Υπήρχε χώρος στα πίσω καθίσματα να μπει ο σκύλος από το να τον σέρνουν έτσι. Το σκυλί εκείνη την στιγμή μπορεί να ήθελε να σταματήσει, να πάρει μια μυρωδιά, να κάνει την ανάγκη του, τι να κάνει; Θα το αποκεφαλίσει το σκοινί, με το αυτοκίνητο που πηγαίνει, έστω και αργά» πρόσθεσε.

Το βίντεο βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών και επιβάλλεται η σύλληψη για κακούργημα και των δύο κακοποιών.



Τελειωμένο νούμερο ο Κασσελάκης : Τι τρέχει αν ραίνουν με λουλούδια στα μπουζούκια πρόεδρο κόμματος;

 



Ο ινφλουένσερ Κασσελάκης έχει μπερδέψει την..... με την....... όπως λέει και ο λαός και νομίζει ότι η γελοιότητα και η φαιδρότητα πρέπει να κυριεύσει, όπως έχει κυριεύσει και τον ίδιο όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Για την παρουσία του στην πρεμιέρα του Κωνσταντίνου Αργυρού πριν από λίγα 24ωρα μίλησε ο ινφλουένσερ του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος, μάλιστα, υποστήριξε ότι η γροθιά που ύψωσε από τη σουίτα ήταν «απάντηση σε υψωμένη γροθιά ενός συντρόφου», και έδειξε ότι είναι μεγάλο νούμερο ο τύπος.

Μπλέκοντας τους παπάδες με τα μπουζούκια το απόλυτο νούμερο της πολιτικής ζωής της χώρας είπε «Είναι καιρός η δηθενιά της πολιτικής να τελειώνει. Πάνε και φιλάνε τα χέρια παπάδων και μετά συγκαλύπτουν τα Τέμπη. Αν τυχαίνει ένας νέος πρόεδρος κόμματος ακομπλεξάριστα να εμφανίζεται στα μπουζούκια και να τον ραίνουν με λουλούδια ενώ χαλαρώνει για έναν φίλο του, και χρόνια πολλά Κωνσταντίνε Αργυρέ, τι τρέχει; Τι άλλαξε; Γιατί δεν παρουσιάσατε τις 4 ώρες που πέρασα πριν για τη έμφυλη βια σε εκδήλωη της Μπεκατώρου;» 

«Όντως μπορεί ένα κομμάτι να έχει μια ευημερία και είναι εντάξει αυτό αλλά υπάρχει και άλλο ένα κομμάτι που φοβάται να βγει στον δρόμο. Την ευθύνη δεν την έχω εγώ που δαπανώ δύο ώρες στα μπουζούκια και εκατοντάδες στη δράση αλλά εσείς τα ΜΜΕ. Αναδείξτε τα κοινωνικά προβλήματα, αναδείξτε τα Τέμπη» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης έδωσε το «παρών» και σε μπαρ για το πάρτι του ευρωβουλευτή του κόμματος, Κώστα Αρβανίτη, και δεν έχει αφήσει μπουζούκια και μπάρ που να μην τα πάρει σβάρνα




Το Ισραήλ κόβει τις διπλωματικές σχέσεις με Νορβηγία, Ιρλανδία, Ισπανία που αναγνώρισαν παλαιστινιακό κράτος

 


Την επίσημη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη το Οσλο, το Δουβλίνο και η Μαδρίτη κατόπιν σχετικής συνεννόησης των τριών ευρωπαϊκών χωρών.

Οπως δήλωσε το πρωί ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε, η Νορβηγία αναγνωρίζει το κράτος της Παλαιστίνης και πρόκειται να προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές και διπλωματικές διατυπώσεις για την πλήρη αναγνώριση του επίσημου κράτους των Παλαιστινίων, παρά τις έντονες αντιδράσεις από ισραηλινής πλευράς.

«Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή τη μοναδική εναλλακτική οδό που προσφέρει μια πολιτική λύση τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τους Παλαιστινίους. Δηλαδή δύο κράτη, το ένα πλάι στο άλλο, σε ειρήνη και ασφάλεια», είπε ο κ. Στέρε.

Λίγο αργότερα ανακοίνωσε αντίστοιχη απόφαση και ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, τονίζοντας ότι προηγήθηκε σχετική συνεννόηση με το Οσλο και τη Μαδρίτη. «Σήμερα Νορβηγία, Ιρλανδία και Ισπανία αναγνωρίζουμε το παλαιστινιακό κράτος. Πρόκειται για μια ιστορική μέρα για την Ιρλανδία και την Παλαιστίνη» είπε ανακοινώνοντας τις αποφάσεις της ιρλανδικής κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Σάιμον Χάρις σε δηλώσεις του στο Δουβλίνο. «Είναι το μόνο αξιόπιστο μονοπάτι για την ειρήνη», πρόσθεσε ο κ. Χάρις. «Τονίζουμε όμως ότι η Χαμάς δεν είναι ο παλαιστινιακός λαός».

Η Ιρλανδία ανακοίνωσε ότι θα αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος, δήλωσε ο πρωθυπουργός Σάιμον Χάρις, προσθέτοντας ότι αναμένει πως και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν την Ιρλανδία, την Ισπανία και τη Νορβηγία και θα κάνουν το ίδιο βήμα τις επόμενες εβδομάδες.

Σε αντίστοιχη ανακοίνωση στο ισπανικό κοινοβούλιο από τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη, η ισπανική κυβέρνηση τονίζει ότι η σχετική διαδικασία αναγνώρισης θα λάβει χώρα την προσεχή Τρίτη, 28 Μαΐου.

O κ. Σάντσεθ ανακοίνωσε ακόμη από το βήμα του κοινοβουλίου ότι η Ισπανία αναλαμβάνει να περιθάλψει περί τα 30 παιδιά από τη Γάζα που είναι είτε τραυματισμένα είτε σοβαρά άρρωστα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε την ανάκληση «για διαβουλεύσεις» των πρεσβευτών της χώρας στην Ιρλανδία και τη Νορβηγία, μετά την απόφαση του Όσλο να αναγνωρίσει από τις 28 Μαΐου ένα παλαιστινιακό κράτος και την επικείμενη αντίστοιχη ανακοίνωση του Δουβλίνου.

«Σήμερα στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ιρλανδία και τη Νορβηγία: το Ισραήλ δεν θα μείνει σιωπηλό αναφορικά με το θέμα», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατς.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ερίζει η αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης χωρίς να έχουν προηγηθεί διαπραγματεύσεις θα αποτελούσε «ανταμοιβή της τρομοκρατίας» της Χαμάς, παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος υποστηριζόμενου από την Τεχεράνη, που εξαπέλυσε την 7η Οκτωβρίου άνευ προηγουμένου έφοδο με ορμητήριο της Λωρίδας της Γάζας εναντίον νότιων τομέων της ισραηλινής επικράτειας.




Γελοιότητες από την πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας νομίζει ότι κοροιδεύει τον κόσμο - Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη

 


Με κουτοπονηριές ηλιθίων συνεχίζονται οι προκλήσεις από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας.

Μετά την πρόκληση της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα στην ορκωμοσία της να μην αναφερθεί στη χώρα της με το συνταγματικό της όνομα αλλά απλά ως Μακεδονία προκαλώντας τους πάντες, ήρθε χθες η ανανέωση της σελίδας της Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, όπου εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Σιλιανόφσκα αναφέρεται απλά ως Πρόεδρος χωρίς όνομα χώρας ενώ δίπλα στο οικόσημο δεν αναγράφεται το όνομα του θεσμού, δηλαδή «Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», και με αυτό τον τρόπο νομίζει ότι κοροιδεύει σοβαρούς ανθρώπους.

 Η επίσημη συνταγματική ονομασία της γείτονος αναφέρεται μόνο σε κάποια υποκατηγορία της ιστοσελίδας. Την ίδια ώρα η Σιλιανόφσκα επιμένει στον λογαριασμό της στο Twitter να αποκαλεί τον εαυτό της ως Πρόεδρο της Μακεδονίας, προκαλώντας και αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων της.

Η απάντηση, ήρθε δια στόματος του πρωθυπουργού χθες ο οποίος έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα από την Καστοριά.

«Οι τελευταίες δηλώσεις οι οποίες έγιναν από τα Σκόπια, είναι δηλώσεις οι οποίες είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Όσο η νέα κυβέρνηση επιμένει σε αυτόν τον δρόμο, που δεν εξυπηρετεί τελικά τα συμφέροντα των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας -θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας, ωστόσο πρέπει να γνωρίζουν ότι ''οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους''-, δυστυχώς γι’ αυτούς ο ευρωπαϊκός τους δρόμος θα μείνει κλειστός» τόνισε.

Διευκρίνισε δε ότι «τα μνημόνια τα οποία προέκυψαν από τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα κυρωθούν ωσότου αλλάξουν στάση και προσέλθουν στον δρόμο της λογικής και στον δρόμο της συνεννόησης. Έναν δρόμο τον οποίο πάντα επιδιώκει η πατρίδα μας με αυτοπεποίθηση».



Το θράσος του ινφλουένσερ Κασσελάκη δεν είναι μόνο ότι θέλει να κυβερνήσει αλλά ότι θέλει να το κάνει με Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου

 


Ο ινφλουένσερ Στέφανος Κασσελάκης, αρχίζει να καταλαβαίνει ότι δεν τραβάει, γιατί απλά δεν κάνει και αυτό είναι ξεκάθαρο, και κρίνεται επικίνδυνος από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που δεν έχουν και τις καλύτερες εντυπώσεις για τον ίδιο, με όσα λέει και ειδικά με όσα κάνει, όπως το να κυλιέται στο πάτωμα με σκυλάκια, και να εργαλειοποιεί ΑΜΕΑ μπαίνοντας σε αμαξίδια για αν παίξει μπάσκετ.

Μιλώντας στο «Attica TV» κάλεσε το προοδευτικό κέντρο της χώρας να έλθει στο φυσικό του σπίτι που, όπως ισχυρίστηκε, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και γελάει η αριστερά μαζί του.

Η απόγνωση του Κασσελάκη για την πολιτική του επιβίωση την επόμενη ημέρα τον έφτασε στο σημείο να παρακαλάει την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη να τον ακολουθήσει : «Σέβομαι τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στη Βουλή. Οι βουλευτές της επιτελούν το έργο για το οποίο πληρώνονται. Φιλοσοφικά έχω μεγάλη ευθυγράμμιση παρότι διαφωνώ με τη θέση της για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μακάρι να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας. Υπάρχουν πολλοί νέοι που κινητοποιούνται στην Πλεύση, στο ΜέΡΑ25. Και τους λέω ότι θα έχουν χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιηθούν. Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που είναι απογοητευμένο από την πολιτική. Και αυτός ο κόσμος είναι προοδευτικός. Τώρα πάμε να χτίσουμε την πολιτική αλλαγή και καλούμε αυτόν τον κόσμο να έλθει να προσφέρει».

Το ότι ο κόσμος ακούει Βαρουφάκη, και εκνευρίζεται, θυμάται και εξοργίζεται που δεν έχει τιμωρηθεί από την Ελληνική δικαιοσύνη, αυτό αφήνει αδιάφορο τον ινφλουένσερ.




Η ΟΛΜΕ πάλι επιχειρεί να «μπλοκάρει» τη διεξαγωγή της λεγόμενης «Ελληνικής Pisa» για να μην φανεί η ανεπάρκεια ορισμένων

 


Τρέμουν την αξιολόγηση γιατί θα φανεί η ανεπάρκεια τους, και η ΟΛΜΕ για μία ακόμα χρονιά επιχειρεί να «μπλοκάρει» τη διεξαγωγή της λεγόμενης «Ελληνικής Pisa», ενός εθνικού διαγωνισμού, ο οποίος διεξάγεται τα τελευταία τρία χρόνια πιλοτικά σε επιλεγμένα σχολεία της χώρας, για να μην φανεί η ανικανότητα εκπαιδευτικών να διδάξουν σωστά.

Η εκπαίδευση στην Ελλάδα πάσχει εδώ και χρόνια, επειδή οι συνδικαλιστές και μερίδα εκπαιδευτικών, δεν θεωρούν λειτούργημα την εκπαίδευση αλλά λειτουργούν ως δημόσιοι υπάλληλοι να κάνουμε το ωράριο όπως, όπως και να φύγουμε.

Σήμερα, 330 Δημοτικά και 330 Γυμνάσια θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, με τα αποτελέσματα να είναι ανώνυμα και τις επιδόσεις να μην προσμετρούνται στη σχολική επίδοση του μαθητή. Αν και η πολιτική ηγεσία έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους, ότι η ελληνική Pisa, η οποία έχει σχεδιαστεί βάσει της φιλοσοφίας του ομώνυμου διεθνούς διαγωνισμού του ΟΟΣΑ, στόχο έχει να λειτουργήσει ως ένα εργαλείο στα χέρια των πολιτικών ηγεσιών και των αρμόδιων φορέων για βελτιωτικές κινήσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία βάσει των ελλείψεων που παρατηρούνται στους μαθητές, η ΟΛΜΕ επιμένει κάθε χρόνο να προκηρύσσει απεργία για να μπλοκάρει τη διεξαγωγή του, ώστε να μην φανεί η ανεπάρκεια τους.

Ο διάλογος μεταξύ συνδικαλιστών και πολιτικών ηγεσιών σε αυτό το ζήτημα έχει αποδειχθεί αδιέξοδος τα τελευταία χρόνια, γιατί οι συνδικαλιστές που η πλειοψηφία πρόσκεινται στην αριστερά, δεν θεωρούν λειτούργημα την εκπαίδευση αλλά δημοσιουπαλληλίκη. 

Εντύπωση όμως προκαλεί η επιμονή της ΟΛΜΕ για το μπαράζ απεργιών και αποχών που έχει προκηρύξει για διάφορα θέματα (αξιολόγηση, εξετάσεις Pisa), παρά το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί της έχουν γυρίσει την πλάτη, και όσο και να πολεμάει την επάρκεια και την ικανότητα δεν θα κερδίσει με το να κρύβονται κάποιοι πίσω απο τέτοια τερτύπια που μόνο κακό κάνουν στους μαθητές.

Το 2022 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η διενέργεια του διαγωνισμού, με την ΟΛΜΕ να προκηρύσσει στάση εργασίας, η οποία κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο και η ΑΔΕΔΥ να τη στηρίζει με προκήρυξη νέας στάσης εργασίας. Ακριβώς το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και φέτος, με την ίδια σειρά γεγονότων, κάνοντας την χώρα ξεφτίλα και δείχνοντας διεθνώς ότι έχουν έλλειψη σοβαρών εκπαιδευτικών.

Μόνο που το 2022, από το σύνολο των 600 σχολείων, μόλις 15 δεν συμμετείχαν και αυτό σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν τότε από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, δεν αφορούσε μόνο τη συμμετοχή στην απεργία, αλλά και κρούσματα Covid ή την αντίθεση κάποιων γονέων.

Το 2022 η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη στάση εργασίας δεν ξεπέρασε το 5%, ενώ το 2023, το κάλεσμα των συνδικαλιστών αποδείχθηκε γι’ ακόμη μια φορά άσφαιρο, καθώς μόλις το 3,5% συμμετείχε στην απεργία.

Με λίγα λόγια οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ προσπαθούν να προστατέψουν μια μικρή μερίδα συντρόφων που όπως φαίνεται φοβούνται να αξιολογηθούν για τις υπηρεσίες τους στην εκπαίδευση των μαθητών.