Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Βίντεο σοκ απο την κατολίσθηση στο ναυάγιο στην Ζάκυνθο



Βίντεο σοκ από την κατολίσθηση που αναστάτωσε τους τουρίστες και ευτυχώς δεν υπήρξε κανένα θύμα.






Ευτυχώς παραμένει Μουσείο η Αγία Σοφία



Παραμένει Μουσείο η Αγία Σοφία μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας 

Η συνεδρίαση έγινε μετά από προσφυγή της τουρκικής Υπηρεσίας Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος, στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να αποφασίσει αν η Αγία Σοφία θα παραμείνει μουσείο ή θα μετατραπεί σε τζαμί.


Ινδία: Γυναίκα πέθανε στον τηλεοπτικό αέρα



Η Ρίτα Τζιντέτρα, καθηγήτρια πανεπιστημίου στην Ινδίαήταν καλεσμένη σε πρωινή εκπομπή σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, όταν την ώρα που μιλούσε έφυγε από την ζωή . 

Η Ρίτα Τζιντέτρα, αναφερόταν στη ζωή της όταν ξαφνικά τα μάτια της γύρισαν και άφησε τον επιθανάτιο ρόγχο της.

Όπως είναι λογικό τόσο οι παρουσιαστές όσο και το υπόλοιπο επιτελείο ης εκπομπής αιφνιδιάστηκαν και διεκόπη η κανονική ροή του προγράμματος. Αμέσως οι άνθρωποι του πλατώ επιχείρησαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στην καθηγήτρια, αλλά μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο εκείνη είχε εκπνεύσει.

Οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι η Τζιντέτρα πέθανε από καρδιακή προσβολή που μπορεί να προκλήθηκε από αρρυθμίες.




Πηγή: skai.gr


Καταρρέει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού – 905 γιατροί για 10 εκατ. ασφαλισμένους


Σε μεγάλο αδιέξοδο αναμένεται να βρεθούν οι πολίτες εξαιτίας της ανεπάρκειας σε οικογενειακούς γιατρούς. Το εγχείρημα του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας καταρρέει πριν καλά καλά ξεκινήσει. Ούτε καν 1.000 οικογενειακοί γιατροί δεν υπάρχουν σήμερα, προκειμένου να καλύψουν… δέκα εκατομμύρια ασφαλισμένους.

Και μπορεί προς το παρόν να μη λειτουργεί «αυστηρά» ο ρόλος του οικογενειακού γιατρού, ωστόσο, από 1ης Ιανουαρίου 2019, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολίτες θα χρειάζονται παραπομπή από τον οικογενειακό γιατρό για υπηρεσίες υγείας.

Ηδη η λήξη των συμβάσεων σχεδόν 2.000 γενικών γιατρών, παθολόγων και παιδιάτρων με τον ΕΟΠΥΥ και η έναρξη των νέων συμβάσεων (1η Αυγούστου), αλλά μόνο από 600 γιατρούς, έχει δημιουργήσει μπλάκ άουτ, κάτι που αναμένεται να φανεί με τις πρώτες ιώσεις όταν οι ασφαλισμένοι δεν θα βρίσκουν ιδιώτη γενικό γιατρό, παθολόγο ή παιδίατρο χωρίς να πληρώσουν. Το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο, από το ότι οι πολίτες θα υποχρεώνονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για ιατρικές επισκέψεις.

Πριν από λίγες ημέρες αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες από τη 2η προκήρυξη για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας). Από το σύνολο των 953 θέσεων που προκηρύχθηκαν, αιτήθηκαν 220 γιατροί που είναι σε διαδικασία διορισμού, δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη. Από την 1η προκήρυξη των ΤΟΜΥ τοποθετήθηκαν τελικά 280 γιατροί. Μαζί με τους 625 που έχουν συμβληθεί μέσω ΕΟΠΥΥ, σήμερα στο σύστημα υπάρχουν λίγο περισσότεροι από 900 οικογενειακοί γιατροί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, σήμερα λειτουργούν 100 ΤΟΜΥ, με στόχο να φτάσουν τις 120 στο τέλος του έτους. Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι ο στόχος ήταν 239 ΤΟΜΥ μέχρι τέλος του 2017! Σημειώνεται ότι, όπως προκύπτει από εκτιμήσεις, μόνο 80.000 πολίτες έχουν εγγραφεί μέχρι τώρα σε οικογενειακό γιατρό.

Μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει από τους γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους με σύμβαση ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας). Οι συμβάσεις που είχαν αυτοί οι γιατροί έληξαν στις 31 Ιουλίου και από την 1η Αυγούστου ισχύουν οι νέες συμβάσεις, αυτές του οικογενειακού γιατρού, στο πλαίσιο της νέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Μόνο που είναι μόνο 600, από τους σχεδόν 2.000 γιατρούς που ήταν πριν την 1η Αυγούστου.

Οι ελάχιστοι οικογενειακοί γιατροί μέσω ΕΟΠΥΥ αλλά και οι ελάχιστοι οικογενειακοί γιατροί στις ΤΟΜΥ, έχουν αφήσει τους πολίτες κυριολεκτικά χωρίς γιατρούς!

Μια απλή περιήγηση στην πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Υγείας (rdv.ehealthnet.gr) το αποδεικνύει. Τα παραδείγματα είναι πολλά: Ολόκληρος ο νομός Ζακύνθου είναι, μέχρι στιγμής, με έναν ιδιώτη οικογενειακό γιατρό, με σύμβαση ΕΟΠΥΥ, ενώ ακόμη δύο γιατροί σε δύο Κέντρα Υγείας καλούνται να εξυπηρετήσουν τους σχεδόν… 40.000 κατοίκους της. Σε ολόκληρη Αρκαδία, επίσης, όπως διαμορφώνεται το σύστημα μέχρι τώρα, δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός με ΕΟΠΥΥ παρά μόνο Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ.

Η κατάσταση δεν μοιάζει να είναι καλύτερη στην Αττική. Η περιοχή των Αμπελοκήπων έχει μόλις έναν ιδιώτη οικογενειακό μέσω ΕΟΠΥΥ, κάτι που σημαίνει ή ότι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να πηγαίνουν σε αυτό τον έναν ή να πληρώνουν από την τσέπη τους παθολόγους που δεν έχουν σύμβαση. Σημειώνεται ότι ΤΟΜΥ δεν υπάρχει. Παρόμοια… ποσοστά κάλυψης των πολιτών έχει και το Χαϊδάρι, με μόνο έναν ιδιώτη συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακό γιατρό. Οι κάτοικοι Χαϊδαρίου μπορούν να εγγράφονται εκτός από τον έναν αυτόν ιδιώτη γιατρό και σε ακόμη έναν, σε ΠΕΔΥ (πρώην ιατρείο ΙΚΑ). Ο κάθε γιατρός θα πρέπει να είναι «υπερήρωας», καθώς ο νόμος προβλέπει ότι του αντιστοιχούν το περισσότερο 2.250 εγγεγραμμένοι ενήλικες, ενώ με τα τωρινά δεδομένα θα πρέπει να βλέπει πολλές χιλιάδες παραπάνω.

Στο πυκνοκατοικημένο Παγκράτι, στο κέντρο της Αθήνας, υπάρχουν μόλις τρεις παθολόγοι και αυτοί όχι γιατροί ιδιώτες που έχουν σύμβαση με ΕΟΠΥΥ και μπορούν να δέχονται στα ιατρεία τους, αλλά της μονάδας ΠΕΔΥ!

Οι σπασμωδικές κινήσεις και η προχειρότητα με τα οποία έχει στηθεί το μεγαλόπνοο σχέδιο του υπουργείου Υγείας, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δηλαδή, κυριαρχούν σε κάθε σημείο της «μεταρρύθμισης». Αυτό τον ένα μήνα, από την 1η Αυγούστου, που είναι σε ισχύ οι «οικογενειακοί» γιατροί του ΕΟΠΥΥ, υπάρχουν ένα σωρό γραφειοκρατικά εμπόδια. Οπως για το ότι οι γιατροί δεν έχουν λάβει ακριβείς οδηγίες για το νέο σύστημα. Αλλά ούτε και οι πολίτες δεν έχουν κατανοήσει το ότι πρέπει να εγγραφούν στον οικογενειακό γιατρό.

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για «την κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας». Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης αναφέρει ότι «ο Ελληνας ασθενής δεν είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Ο ΙΣΑ θα εξαντλήσει όλα τα μέσα για να προασπίσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη επιλογή γιατρού και την πρόσβαση όλων των πολιτών στο υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) καλεί το υπουργείο Υγείας να «αναλογισθεί τις ευθύνες της για τη Δημόσια Υγεία και να αναστείλει την απόλυση των παθολόγων, γενικών γιατρών, παιδιάτρων τους οποίους άμεσα χρειάζεται ο πληθυσμός, αφήνοντας κατά μέρος τις ιδεοληψίες του». Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αφορμή την έναρξη ισχύος του οικογενειακού γιατρού, ενώ καλεί όσα μέλη της κρίνουν ότι θίγονται έντονα οικονομικά να προσφύγουν δικαστικά.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Κικίλιας : Η αύξηση της εγκληματικότητας στην Αθήνα είναι το αποτέλεσμα της απαξίωσης της ομάδας ΔΙΑΣ και της κατάργησης της ΔΕΛΤΑ



Σε συνέντευξή του στο Θέμα FM 104.6, o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε για το θέμα ασφάλειας που απασχολεί έντονα τους πολίτες και είναι προτεραιότητα για την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη : «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατήργησε την Ομάδα ΔΕΛΤΑ άμεσης και ταχείας επέμβασης και απαξίωσε την Ομάδα ΔΙΑΣ, με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα της έξαρσης της εγκληματικότητας στην Αθήνα και τις πόλεις μας» 

Ο Βασίλης Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει επιλέξει να δημιουργήσει εμφυλιοπολεμικό και διχαστικό κλίμα για το διάστημα ως τις εκλογές : «Προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία είναι η ασφάλεια του πολίτη. Η αίσθηση εσωτερικής ασφάλειας, η φύλαξη των συνόρων μας, η εμπέδωση από την ελληνική οικογένεια της αίσθησης της ασφάλειας».


Έλεος μην ξεφτιλίζεστε! Σειρά της Νοτοπούλου στο twitter - γελάνε στις ΗΠΑ



Στην αρχή όλοι μας νομίζαμε ότι την τρολάρουν για να γελάσουμε, αλλά τελικά το τρολάρισμα το έκανε μόνη της η Νοτοπούλου και δεν μπορούμε να συνέλθουμε από τα γέλια στην Ελλάδα, σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, στην Λατινική Αμερική και στον Καναδά!!!

Τα tweets για την Νοτοπούλου:

Η Νοτοπούλου επιθεωρεί τον 6ο Αμερικανικό στόλο. Μετά από αυτό μπορώ ήσυχος να αποχωριστώ τα εγκόσμια. Τα είδα όλα.....
Ρε 'σεις; Αυτοτρολάρεστε;
❓Η Νοτοπούλου;
❓Επιθεωρεί;
❓Τον 6ο στόλο;

Με τι να πρωτογελάσουμε δεν γκζέρουμε λαίμαι! 😂🤣😂🤣
Η Νοτοπουλου επιθεωρει(!!!)τον 6ο στολο. Ναι, ναι επιθεωρει!!!!
Μπροστα τους το θεατρο του παραλογου ειναι ωχρια. Η ελληνικη γλωσσα, παρα τον πλουτο της, δεν εχει λεξεις να τους περιγραψει.
Βλέποντας την Νοτοπουλου να επιθεωρεί περήφανη τον 6ο στόλο και γενικά τους αριστερους συριζαίους να μοιάζουν τόσο πολύ με την λαϊκή δεξιά, συμπεραίνω ότι στην Ελλάδα ισχύει το ή πασοκ η χάος.
Αν ήμουν διοικητής του 6ου στόλου και με επιθεωρουσε η Νοτοπουλου, θα έβαζα φουρνελο να τα βουλιαξω τα ρημαδια.
Δε ζει κι ο Σακελλάριος να γυρνούσε την ταινία «Η Νοτοπουλου στο ναυτικό» να σάρωνε τα εισιτήρια
Η Νοτοπουλου επιθεωρησε λέει σήμερα ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου. Τι ακριβώς επιθεώρηση μπορεί να κάνει η Νοτοπουλου; Αν είναι καθαρές οι τουαλέτες;
Τή ναυαρχίδα τού Αμερικανικού στόλου επισκεύθηκε ή Νοτοπούλου καί έμεινε εντυπωσιασμένη,από την επίσκεψή της!
Πάνε οί παλιές καλές εποχές,σύντροφοι.Πάνε οι συγκρούσεις που μετέτρεπαν το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο μάχης.Πάει κ τό αντιαμερικανικό μένος τών "ριζοσπαστών αριστερών"
Οταν γλύφεις εκει που έφτυνες δεν σημαινει ότι έπιασες πάτο ,απλά ότι πάντοτε πάτος ήσουν.
Φονιάδες των λαών Α-με-ρι-κάνοιιιιιιιι
Η Νοτοπούλου επιθεωρεί τον 6ο στόλο....
Είδηση: " Η Νοτοπουλου επιθεωρεί τον 6ο στόλο".
Εγώ δεν θα κάνω κανένα σχόλιο. Απολύτως.
Δικό σας.
Και γιατί την πληρώνουμε την ΕΡΤ ρε παιδιά αν είναι να μην έχει αποκλειστικό ρεπορτάζ για την επιθεώρηση του 6ου Στόλου από τη κα. Νοτοπούλου;
Η Νοτοπουλου επιθεωρει τον 6ο Στολο - απολυτα ικανοποιημενη απο την καθαριοτητα στους θαλαμους
Η Νοτοπούλου επιθεωρεί τον 6ο Στόλο....μάλιστα "ΕΠΙΘΕΩΡΕΙ" και όλα αυτό το θέατρο το ζούμε για εναν ΕΝΦΙΑ ..!!!
Φήμες λένε οτι στην επίσκεψή της η Νοτοπουλου στην αμερικανική ναυαρχίδα ειπε " καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα". Λογικό.
Η Νοτοπούλου επιθεωρεί τον 6ο Στόλο
ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΓΓΕΙΑ ΘΥΜΙΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΛΙΒΑΝΙ.
...Τώρα, είναι σεξιστικό που η νοτοπουλου επιθεώρησε τον 6ο στόλο;;; Κι αυτοί, άνθρωποι είναι, τί κι αν είναι ναύτες ....!! Συριζαίοι, ο στόλος!!!
Δεν Πληρώνω, καθαρίστριες, μαύρο στην ΕΡΤ, Λαζόπουλος, πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, ακύρωση μνημονίου, κλείσιμο MEGA, αυτοκτονίες, μαγκάλια, αγανακτισμένοι. Όλα αυτά για να πάρει υπουργείο η Νοτοπούλου και η Παπακώστα.
Εδώ η Νοτοπούλου ακούει με προσοχή έναν Φονιά των Λαών Αμερικάνο ... Όπως αυτοί φώναζαν στην προ καρέκλας εποχή έτσι... Αυτοί είναι οι
Αύριο η Νοτοπουλου θα επιβλεψει το λιμάνι της Καστοριάς.. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τους εφοπλιστές ξηράς κ τον πρόεδρο Στέλιο Παππα 😉