Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται στη διάπραξη απατών, πλαστογραφιών, διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών


 

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται στη συστηματική διάπραξη απατών, πλαστογραφιών, διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες 

Συνελήφθησαν οχτώ μέλη σε περιοχές της Αττικής και της Καβάλας ο ένας εκ των οποίων ήταν το αρχηγικό μέλος

Αγόραζαν οχήματα με κλεμμένες – νοθευμένες τραπεζικές επιταγές, με τα οποία πραγματοποιούσαν τις μεταφορές μη νόμιμων μεταναστών  

Εξιχνιάστηκαν 7 διακινήσεις μη νόμιμων μεταναστών και 7 απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα και 1 αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος 

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ξεπερνά τις (120.000) ευρώ

Διακριβώθηκε, μετά από πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, η δράση εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται στη συστηματική διάπραξη απατών, πλαστογραφιών, διακινήσεων μη νόμιμων μεταναστών και στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στην επικράτεια.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες σε περιοχές της Αττικής και της Καβάλας οχτώ ημεδαποί – μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη οχτώ μέλη της, τρεις αλλοδαποί και πέντε ημεδαποί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατ΄ εξακολούθηση διάπραξης εξαπατήσεων, πλαστογραφιών, διακινήσεων μη νόμιμων μεταναστών, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, από τον Ιούλιο του 2023, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, κατά την οποία διέθεταν κλεμμένες – νοθευμένες τραπεζικές επιταγές, σε εμπορικές επιχειρήσεις, από τις οποίες, κυρίως, προμηθεύονταν αυτοκίνητα και εμπορικά προϊόντα.

Στη συνέχεια με την αγορά των οχημάτων πραγματοποιούσαν μεταφορές μη νόμιμων μεταναστών, τους οποίους παραλάμβαναν  από περιοχές του Έβρου και τους προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 7 απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, 7 διακινήσεις μη νόμιμων μεταναστών καθώς και 1 αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος, που διαπράχθηκαν από τον Ιούλιο του 2023 μέχρι και τον Μάρτιο του 2024, στην επικράτεια, κατά τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αποκόμισαν συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος πάνω των 120.000 ευρώ.

Ως προς τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων αποτελούσε το ηγετικό μέλος της οργάνωσης, ενώ τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους και οργανωτικές διασυνδέσεις. Σημειώνεται ότι, τα τέσσερα μέλη, είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Χθες τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, σε περιοχές της Αττικής με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και σε περιοχές της Καβάλας, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν 8 μέλη της οργάνωσης.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα οχήματα, στις οικίες τους καθώς και από την κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

περίστροφο κρότου,

μαχαίρι,

κυνηγετική καραμπίνα,

-18- φυσίγγια,

-4- τραπεζικές επιταγές,

-1- σπρέι πιπεριού,

-3- ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων,

ηλεκτρονικός υπολογιστής,

συσκευή εντοπισμού,

χρηματικά ποσά,

πλήθος καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων και κινητών τηλεφώνων,

προσωπικά έγγραφα και

πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας συνεχίζεται.



957 συλλήψεις και 13.807 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. το τελευταίο τριήμερο

 



-957- συλλήψεις και -13.807- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. το τελευταίο τριήμερο σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την επικράτεια για την πρόληψη της εγκληματικότητας

Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το τελευταίο τριήμερο, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά – 73.153 – άτομα και -53.286- οχήματα, ενώ

προσήχθησαν -2.947- άτομα,

συνελήφθησαν -957- άτομα για διάφορα αδικήματα,

βεβαιώθηκαν -13.807- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., -61- για παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και –10– για ηχόμετρα,

ακινητοποιήθηκαν -422- οχήματα, ενώ

κατασχέθηκαν -8-.

Ενδεικτικά, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν:

στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου διενεργήθηκαν –2.876– έλεγχοι ατόμων, συνελήφθησαν –22– άτομα και βεβαιώθηκαν –426– παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,

στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου διενεργήθηκαν –92– έλεγχοι ατόμων, –43– έλεγχοι οχημάτων, προσήχθησαν –15– άτομα και βεβαιώθηκαν -15- παραβάσεις για Κ.Ο.Κ.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.



Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατείχε -590- αρχεία εικόνας και βίντεο, άγριας σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων


 

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός στη Θεσσαλονίκη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, προηγήθηκε ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με σκοπό τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό ψηφιακά αρχεία με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώθηκε ότι χρήστης κατείχε τουλάχιστον -35- αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, κάνοντας μάλιστα χρήση διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου καθώς και την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου ατόμου καθώς και ο τόπος διαμονής του στη Θεσσαλονίκη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κινητό τηλέφωνο με κάρτα μνήμης, πέντε (5) σκληροί δίσκοι που εξήχθησαν από ηλεκτρονικό υπολογιστή και εξωτερικός σκληρός δίσκος.

Παράλληλα, από την επιτόπια έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του ανωτέρω στις διερευνώμενες αξιόποινες πράξεις, ενώ επιπλέον εντοπίσθηκαν -590- αρχεία εικόνας και βίντεο (συνολικού όγκου 140 GB) με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, καταφανώς κάτω των 15 ετών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD



Οταν ο Τραμπ επαινούσε τον Χίτλερ

 


Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Αδόλφο Χίτλερ κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN και όσα υποστηρίζει πρώην συνεργάτης του.

Το αμερικανικό μέσο μετέδωσε ότι πολλοί παράγοντες της κυβέρνησης Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προσωπάρχη του Αμερικανού μεγιστάνα, Τζον Κέλι, δήλωσαν ότι ο Τραμπ επαινούσε αυταρχικούς ηγέτες και δικτάτορες όπως ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, ο Σι Τζινπίνγκ της Κίνας και ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας.

Αλλά ένας ακόμα ισχυρισμός προκαλεί πολλά ερωτήματα σύμφωνα με το CNN, μια φερόμενη αναφορά του πρώην προέδρου και νυν υποψήφιου στον Χίτλερ.

«Ο Χίτλερ έκανε κάποια καλά πράγματα»

«Είπε: "Λοιπόν, ωστόσο ο Χίτλερ έκανε κάποια καλά πράγματα''». ''Λοιπόν, τι;" τον ρώτησα, Και μου είπε: "Τι έκανε ο Χίτλερ; Λοιπόν ανοικοδόμησε την οικονομία.", υποστήριξε ο Κέλι ότι είπε ο Τραμπ.

Τα σχόλια αποτελούν μέρος των τμημάτων που δημοσιεύονται από το επερχόμενο βιβλίο του Τζον Κέλι «The Return of Great of Powers» (σ.σ. Η επιστροφή των Μεγάλων Δυνάμεων».

Μετά τη βίαιη άνοδό του στην εξουσία τη δεκαετία του 1930, ο Χίτλερ ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων, αφού ξεκίνησε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Χίτλερ σκότωσε μόνο έξι εκατομμύρια Εβραίους στα στρατόπεδα θανάτου του στην κεντρική Ευρώπη, αναφέρει η Daily Mail.

«Και είπα: "Κύριε, δεν μπορείτε ποτέ να πείτε τίποτα καλό γι' αυτόν τον τύπο. Τίποτα"».

Ο Τραμπ για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον Σι Τζινπίνγκ και τον Πούτιν

Ο Τραμπ φέρεται να τρέφει έναν θαυμασμό στους αυταρχικούς ηγέτες και δικτάτορες, σύμφωνα με πρώην συνεργάτες του

Ο Τραμπ έχει αναφερθεί στον Κιμ Γιονγκ Ουν ως «εντάξει τύπο» και αποκάλεσε τον Σι Τζινπίνγκ «λαμπρό», ενώ εξήρε επίσης τον Πούτιν και σε επίπεδο ιδιωτικών συζητήσεων, εκτός από τον δημόσιο θαυμασμό του για τον Ρώσο ηγέτη. Δημόσια, ο Τραμπ έχει αποκαλέσει τον Πούτιν «πολύ, πολύ ισχυρό», με θετική χροιά.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ επικρίθηκε ευρέως επειδή φιλοξένησε τον ισχυρό Ούγγρο Βίκτορ Όρμπαν, αγαπημένο των Αμερικανών συντηρητικών παρά τις αντιδημοκρατικές πολιτικές του.

Ο έπαινος για τον Χίτλερ μπορεί να μην αποτελεί μεγάλη έκπληξη, αφού ο Τραμπ φιλοξένησε τον νεοναζί Νικ Φουέντες και τον αντισημίτη ράπερ Κάνιε Γουέστ στην κατοικία του στη Φλόριντα τον Νοέμβριο του 2022, επισημαίνει η Daily Mail.

«Είναι αρκετά δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι του ξέφυγε το Ολοκαύτωμα, όμως, και αρκετά δύσκολο να καταλάβει πώς του ξέφυγαν οι 400.000 Αμερικανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο ευρωπαϊκό πεδίο της μάχης», συνέχισε ο Κέλι μιλώντας για το πώς έβλεπε ο Τραμπ τον Χίτλερ.

Ο Κέλι συνέχισε λέγοντας ότι ο Tραμπ θα επαινούσε την ικανότητα του Χίτλερ να δημιουργεί ακραία αφοσίωση από τον στενό του κύκλο προς τον ίδιο, καθώς κατηγορούσε τον ο πρώην πρόεδρος κατηγορούσε τον στενό του κύκλο ότι τον πρόδωσε.

«Ρωτούσε για τα θέματα αφοσίωσης και για το πώς, όταν του επισήμανα ότι οι Γερμανοί στρατηγοί ως ομάδα δεν ήταν πιστοί σε αυτόν, και στην πραγματικότητα προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν μερικές φορές, και δεν το γνώριζε αυτό», έχει γράψει ο Κέλι.

Ο άλλοτε σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον, δήλωσε στο CNN ότι ο πρώην πρόεδρος θεωρεί τον εαυτό του «μεγάλο τύπο».

Του αρέσει να συναλλάσσεται με τύπους σαν τον Ερντογάν

«Του αρέσει να συναλλάσσεται με άλλους μεγάλους τύπους και μεγάλοι τύποι όπως ο Ερντογάν στην Τουρκία μπορούν να βάζουν ανθρώπους στη φυλακή και δεν χρειάζεται να ζητήσεις την άδεια κανενός. Του αρέσει κάπως αυτό», δήλωσε ο πρώην πρέσβης των Ηνωμένων Εθνών.

Σε απάντηση των ισχυρισμών, εκπρόσωπος του Τραμπ δήλωσε ότι έχουν αποκηρύξει πλήρως τον εαυτό τους και πάσχουν από σοβαρή περίπτωση«συνδρόμου παραφροσύνης προς τον Τραμπ . Πρέπει να αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια γιατί το μίσος τους καταναλώνει την άδεια ζωή τους», δήλωσε ο Στίβεν Τσανγκ.

Το βιβλίο του Κέλι εξετάζει «μια νέα, πιο αβέβαιη παγκόσμια τάξη με ρεπορτάζ από τις πρώτες γραμμές της εξουσίας, από τους υπάρχοντες πολέμους μέχρι τους επερχόμενους σε όλο τον κόσμο», σύμφωνα με μια νέα σύνοψη.



iefimerida.gr



Νεκροί και 15 επιβαίνοντες από τη συντριβή του ρωσικού στρατιωτικού μεταγωγικού


 

Ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76 συνετρίβη νωρίτερα σήμερα, λίγο μετά την απογείωσή του, στο Ιβάνοβο της κεντρικής Ρωσίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ένας από τους κινητήρες του αεροπλάνου έπιασε φωτιά, με επιτροπή των ρωσικών δυνάμεων αεροδιαστημικής να έχει κληθεί να εντοπίσει τα αίτια.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 15 άτομα (τα 8 ήταν μέλη πληρώματος), για την τύχη των οποίων δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο πρακτορείο TASS οι υπηρεσίες έκτακτης ανάκης, όλοι οι επιβαίνοντες έχουμν σκοτωθεί, με τον κυβερνήτη της περιφέρειας του Ιβάνοβο να εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Στο μεταξύ, νέο βίντεο που κυκλοφόρησε, παρουσιάζει - σύμφωνα με αναφορές - τον κατεστραμένο από τη φωτιά κινητήρα να αποκολλάται από το αεροσκάφος και να πέφτει στο έδαφος, λίγο πριν τη συντριβή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η συντριβή του Il-76 δεν προκάλεσε ζημιές στο έδαφος, ενώ στο σημείο της συντριβής ξέσπασε πυρκαγιά, η οποία όμως έσβησε αργότερα.



ΝΔ για Κασσελάκη: «Αφού λέει πως έχει αποχωρήσει από τις 10/3/2023, ποιος δάνεισε τον Δεκέμβριο τον ΣΥΡΙΖΑ;»


 

«Οι παλινωδίες του κ. Κασσελάκη γύρω από τις εταιρίες που κατέχει στο εξωτερικό έχουν εξαφανίσει κάθε ψήγμα σοβαρότητας», αναφέρουν πηγές της ΝΔ σχετικά με τα αστακοκάραβα.

«Την 1η Μαρτίου ο κ. Κασσελάκης δηλώνει δημόσια: "Έχω ακόμα μερίσματα, χωρίς να είμαι στη διοίκηση". Σήμερα ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει: "Έχω αποχωρήσει από τα αστακοκάραβα από τις 10/3/2023"», τονίζουν οι πηγές.

«Τι αλήθεια ισχύει για τη συγκεκριμένη εταιρία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τι αλήθεια ισχύει για τις υπόλοιπες εταιρίες που διαθέτει στο εξωτερικό; Αφού, όπως λέει, έχει αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023, ποιος έχει δανείσει στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 τον ΣΥΡΙΖΑ;», καταλήγουν.

Ο τουρίστας πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι από την εν λόγω εταιρεία αποχώρησε έναν χρόνο πριν. Σε συνέντευξή του στον Γιώργο Λιάγκα πριν από λίγες ημέρες, την 1η Μαρτίου 2024, ο ίδιος αναφέρθηκε στη δραστηριότητά του με τα αστακοκάραβα αυτά. 

Και τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης γνήσιος Συριζαίος μας κοροιδεύει όλους.



Κυριάκος Μητσοτάκης: Άλλα ρωτάμε τον Κασσελάκη για τα αστακοκάραβα και άλλα απαντάει


 

Νέα κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη μετά τις αποκαλύψεις για τα αστακοκάραβα άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι «άλλα τον ρωτάμε και άλλα απαντάει». Παράλληλα τόνισε ότι πάει πολύ να κουνάει ο ΣΥΡΙΖΑ το δάχτυλο για θέματα δικαίου μετά τις αποκαλύψεις Κοντονή και το mea culpa Τσίπρα για την υπόθεση Novartis.

Για τα αστακοκάραβα Κασσελάκη

«Έκανα μια ομιλία 50 λεπτά, μίλησα για τον κ. Κασσελάκη μισό λεπτό. Ομιλώ και ως παθών: το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε έναν νόμο που δεν επέτρεπε σε πολιτικά πρόσωπα και συζύγους να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα εκτός Ελλάδος. Ένας νόμος που δεν είχε λογική. Έγινε για συγκεκριμένους λόγους. Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε εμένα και τη σύζυγό μου. Προσαρμοστήκαμε εντελώς και ο νόμος ισχύει ακόμα. Μην μας κουνάει, λοιπόν, το δάχτυλο. Δεν μας ενδιαφέρει πώς απέκτησε αστακοκάραβα. Ούτε θέτει κανείς θέμα φοροδιαφυγής. Άλλα τον ρωτάμε και άλλα απαντάει» είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να μας κουνάει ο ΣΥΡΙΖΑ το δάχτυλο για θέματα δικαίου, όταν μίλησε ο κ. Κοντονής για παραϋπουργείο και ο Τσίπρας για mea culpa αφού κρέμασε στα μανταλάκια πολιτικούς αντιπάλους, πάει πολύ» συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι «εμείς ψηφίσαμε τον νέο ποινικό κώδικα που επιταχύνει τη διαδικασία των δικών. Αυτό πρέπει να μας απασχολεί και αυτό θα ήταν πιο ουσιαστικό από το να αναλωνόμαστε σε άλλα ζητήματα».

«Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν θα κριθούν από αυτά. Ξέρω ότι εμείς έχουμε πολιτική πρόταση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αντιπολίτευση. Ας είμαστε σοβαροί, είναι αδιανόητο να λέγεται ότι πρότεινα κυβερνητική θέση στον Κασσελάκη. Η μεγαλύτερη σαχλαμάρα που έχω ακούσει ποτέ μου. Δεν ξέρω τι σκεφτόταν όταν το είπε» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός ο οποίος αφού σημείωσε ότι «η πολιτική αντιπαράθεση βρίσκεται στη Βουλή και είναι ζήτημα όταν λείπει από εκεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» επισήμανε ότι «αισθάνομαι αντιπολίτευση από τα προβλήματα αλλά κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι είμαστε απόντες».


Ψέμα Κασσελάκη ότι έχει αποχωρήσει απο τα αστακοκάραβα - Στον Λιάγκα είπε ότι έχει μερίσματα και θα τα φέρει στην Ελλάδα

 


Καταρχήν γελάει ο κόσμος όταν ακούει τον Κασσελάκη να λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πατήσει γκάζι, και εξοργίζεται περισσότερο όταν τον ακούει να λέει ψέματα.

Με το θράσος και την χυδαιότητα που τον διακρίνει ο Κασσελάκης είπε «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πατήσει γκάζι. Γι’ αυτό άλλωστε ο Μητσοτάκης των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023.

Αλλά αυτό δεν το «ανακάλυψε» το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών», αναφέρει σε βίντεο που ανήρτησε στο Instagram ο influencer Στέφανος Κασσελάκης,  απαντώντας  στην αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Και επειδή ο τύπος λέει ψέματα μόνος του αποκάλυψε τις δραστηριότητες του, τις οποίες έχει μέχρι σήμερα και θέλει να τις φέρει και στην Ελλάδα.

Ο ίδιος ο Κασσελάκης, στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, είχε ερωτηθεί για τη συμμετοχή του στην αλιευτική επιχείρηση και ο διάλογος ήταν ως εξής: 


Γιώργος Λιάγκας: Πώς ζεις λοιπόν εσύ; Εχεις λεφτά στην άκρη;


Στέφανος Κασσελάκης: Από τα δεδουλευμένα μου. Εχω μερικά μερίσματα χωρίς εγώ να είμαι στη διοίκηση. Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να μεταφέρω όλες τις δραστηριότητες εντός Ελλάδας, αλλά δεν έχω κάποιον διοικητικό ρόλο ή κάτι το οποίο κάνω...


Γ.Λ.: Για να καταλάβουμε, επειδή είχαμε ακούσει για ναυτιλία, πλοία, ψαράδικα μεγάλα στη Μασαχουσέτη...


ΣΤ.Κ.: Αστακοκάραβα.


Γ.Λ.: Εγώ το ζηλεύω, βλέπω ντοκιμαντέρ με τους τεράστιους αστακούς.


ΣΤ.Κ.: Αυτό είναι, αυτή η δουλειά.


Γ.Λ.: Εχεις πάει κιόλας κι έχεις ψαρέψει ο ίδιος για να δεις πώς γίνεται;


ΣΤ.Κ.: Οχι, είναι επικίνδυνο αυτό.



Γ.Λ.: Εχεις τέτοια καράβια, αστακοκάραβα, εσύ τώρα στο όνομά σου;


ΣΤ.Κ.: Δεν είναι ανάγκη τώρα να μπούμε σε ανάλυση του τι έχω και τι δεν έχω. Aλλά, εντάξει, είναι ένας τομέας τον οποίο, όλη την αλιεία δηλαδή, την καταλαβαίνω καλά.




Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ



Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.






Πάλι τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκη - Πρώτη με μεγάλη διαφορά η Νέα Δημοκρατία - Στο 12% κολλημένος ο ΣΥΡΙΖΑ

 


Την κυριαρχία της ΝΔ αποτυπώνει άλλη μία δημοσκόπηση, αυτή την φορά της Interview, καθώς η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τις 16,3 μονάδες στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για το Politic, η ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 28,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με μόλις 12,2%. 

Ακολουθούν:

ΠΑΣΟΚ: 10,5% και πάλι στην δεύτερη θέση με κίνδυνο να πέσει και κάτω απο το 10%

ΚΚΕ: 6,5%

Ελληνική Λύση: 8%

Νέα Αριστερά: 3,9%

Πλεύση Ελευθερίας: 2%

Σπαρτιάτες: 1,9%

ΝΙΚΗ: 4,7%

Νέα Αριστερά: 3,9%

Αναφορικά με τη δημοφιλία όλων των αρχηγών των κομμάτων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί τα πρωτεία έναντι των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών, και τον άμοιρο τον Ανδρουλάκη να είναι στην έκτη θέση κάτω απο Κασσελάκη, Βελόπουλο και Κωνσταντοπούλου.

 Αναλυτικά:

Κυριάκος Μητσοτάκης: 39,8%

Δημήτρης Κουτσούμπας: 24,4%

Στέφανος Κασσελάκης: 22,8%

Κυριάκος Βελόπουλος: 19,6%

Ζωή Κωνσταντοπούλου: 17,1%

Νίκος Ανδρουλάκης: 14,5%

Δημήτρης Νατσιός: 11,9%

Βασίλης Στίγκας: 7%

Σε ερώτηση μεταξύ του κ. Μητσοτάκη, του κ. Κασσελάκη και του κ. Ανδρουλάκη, ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό το 41% απαντά τον κ. Μητσοτάκη, μόλις το 14% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το απογοητευτικό 7% τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.

Στις 12,5 μονάδες είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση της χαλαρής ψήφου για τις ευρωεκλογές. Στην ερώτηση «αν είχαμε Ευρωεκλογές την επόμενη Κυριακή, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», οι ερωτηθέντες απάντησαν:


ΝΔ: 24,7%

ΣΥΡΙΖΑ: 12,2%

ΠΑΣΟΚ: 10,5%

ΚΚΕ:6%

Ελληνική Λύση: 10,2%

ΝΙΚΗ: 4,2%

Νέα Αριστερά: 3,9%

Πλεύση Ελευθερίας: 2,1%

Σπαρτιάτες: 1,5%

Άλλο: 9,6%

Δεν έχω αποφασίσει: 15,1%

Ενδιαφέρον αποτελεί το εύρημα σύμφωνα με το οποίο 6 στους 10 ψηφοφόρους θα ψηφίσουν έχοντας ως βασικό κριτήριο την ιδεολογία τους. Στον αντίποδα, μόνο το 14% θα επιλέξει πρόσωπο και το 7% την κομματική τους ένταξη.

Παράλληλα, το 47% θεωρεί «πολύ/αρκετά πιθανό» να ψηφίσει για να στείλει μήνυμα στο κόμμα του για τις πολιτικές επιλογές με τις οποίες διαφωνεί, ενώ ρο 46% δηλώνει «λίγο/καθόλου πιθανό».




Η παλιά Κωνσταντοπούλου επέστρεψε και έκανε μπάχαλο την επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών

 


Με τις ψήφους της πλειοψηφίας (16) εγκρίθηκε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τις συνθήκες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως αναμενόταν, τα κόμματα δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε κοινό πόρισμα γεγονός που οδήγησε σε ψηφοφορία και υιοθέτηση των προτάσεων της ΝΔ. 

Η τελευταία συνεδρίαση στιγματίστηκε από την παλιά Ζωή Κωνσταντοπούλου, που πραγματικά μας είχε κάνει εντύπωση που την έκρυβε τόσο καιρό.

Η επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να παραστεί στις εργασίες και να ζητήσει το λόγο, καταθέτοντας αίτημα εξαίρεσης του προεδρείου της εξεταστικής, έκανε μπάχαλο την επιτροπή εκνευρίζοντας τους πάντες.

Οι εργασίες διακόπηκαν τρεις φορές και μετά από καθυστέρηση 3 ωρών συνεχίστηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, με προφανή σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να τοποθετηθούν χωρίς να εμποδίζονται από τις φωνές εκτός μικροφώνου της κ. Κωνσταντοπούλου. 

Παρόλα αυτά  η κυρία Κωνσταντοπούλου συνέχιζε να φωνάζει σε κάθε ευκαιρία και μην καταλαβαίνοντας τίποτα.

Κάποια στιγμή μάλιστα, σχολίασε τον πρόεδρο της εξεταστικής, Δημήτρη Μαρκόπουλο, λέγοντας «δεν μπορείτε να μιλάτε, έχω ζητήσει την εξαίρεση σας». «Μίλησε κανείς;», απάντησε άμεσα ο κ. Μαρκόπουλος, κάνοντας πως δεν βλέπει τη συνάδελφο του.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία,  κ. Κωνσταντοπούλου πήρε ξανά μπροστά και αντέδρασε έντονα όταν ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης έστρεψε τα βέλη του σε αυτή. «Ντροπή είναι να επιλέγεις τους νεκρούς και να κάνεις καριέρα στο όνομα κάποιων εξ’ αυτών, η τυμβωρυχία και όχι η προσπάθεια των 16 μελών της ΝΔ στην επιτροπή για να αποκαλυφθεί η αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής με την κ. Κωνσταντοπούλου να φωνάζει εκτός μικροφώνου «η παράταξη σας είναι συνένοχη».

«Μετά τις απειλές, υπήρξε απαράδεκτη επίθεση στη γραμματεία της επιτροπής. Απειλές, τρομοκρατία και εκβιασμούς δεν δεχόμαστε», απάντησε ο πρόεδρος, Δημήτρης Μαρκόπουλος και πρόσθεσε: «αίτηση εξαίρεσης είπα, δεν συμπεριλαμβάνεται πουθενά στο κανονισμό της Βουλής.Αφήστε τους χουλιγκανισμούς, δεν είναι γήπεδο εδώ! Δεν βρίσκεστε στο πέταλο θύρας ομάδας».

Ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε πως η επιτροπή έχει κάθε δικαίωμα να προβεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω νομική ενέργεια, αφήνοντας να εννοηθεί πως το επεισόδιο θα έχει συνέχεια.



Αυξήθηκαν οι οφειλές στον ΕΦΚΑ - Οι μισοί οφειλέτες έχασαν τις ρυθμίσεις τους


 

Η απειλή των αναγκαστικών μέτρων (πλειστηριασμοί, κατάσχεση εις χείρας τρίτου ) καθώς και η δυσκολία απόκτησης ασφαλιστικής ικανότητας δεν πτοούν τους οφειλέτες του ΕΦΚΑ οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλλουν τις δόσεις με αποτέλεσμα σχεδόν οι μισοί να χάνουν τις ρυθμίσεις . Το σύνολο των οφειλών σύμφωνα με την τέταρτη τριμηνιαία έκθεση του ΚΕΑΟ έχει εκτοξευτεί στα 47,55 δισ., δηλαδή 1,88 δισ. ευρώ περισσότερα από ό,τι στο τέλος του 2022, κυρίως εξαιτίας των πρόσθετων τελών, αποτυπώνοντας τη δύσκολη συνθήκη που επικρατεί στην αγορά ιδίως στους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Όμως παρά την αύξηση του χρέους και την απώλεια των ρυθμίσεων, τα έσοδα από τα χρέη δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητα καθώς συγκεντρώθηκαν 1,7 δισ. το 2023, έναντι 1,71 δισ. το 2022 που ήταν από τις καλύτερες χρονιές από πλευράς εισπράξεων. Σε σχέση με τον στόχο που είχε τεθεί και ήταν στα 1,57 δισ. ευρώ το ΚΕΑΟ κατάφερε να εισπράξει 130 εκατ. ευρώ περισσότερα.

Το ΚΕΑΟ δίνει έμφαση στα νέα χρέη ώστε βελτιωθεί η αποδοτικότητα των εισπράξεων και να περιοριστεί η αύξηση της συνολικής οφειλής προς την Κοινωνική Ασφάλιση ενώ πρόσφατα ενεργοποίησε νέα ηλεκτρονική υπηρεσία προκειμένου να διευκολυνθούν οι οφειλέτες να έχουν πλήρη εικόνα του χρέους τους και πριν το 2027.

Στο νέο περιβάλλον, παρέχεται πλέον στον οφειλέτη η δυνατότητα πρόσβασης σε ενοποιημένη εικόνα του συνόλου των μητρώων του, ανεξάρτητα του Φορέα προέλευσης της οφειλής (τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΟΑΕΕ, τ.ΟΓΑ, τ. ΤΣΜΕΔΕ, νυν e-ΕΦΚΑ, κλπ). Έτσι δε χρειάζεται να έχει 5-10 ταυτότητες οφειλής ενώ μπορεί και να υπολογίσει το ύψος της μηνιαίας δόσης.

Η απόδοση των ρυθμίσεων

Η πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, δεν αποφέρει τα έσοδα που θα περίμενε ο ΕΦΚΑ αφού σχεδόν οι μισοί οφειλέτες απεντάσσονται σταδιακά από το καθεστώς των ρυθμίσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ στο τέλος Δεκεμβρίου 2023 οι ενεργές και ολοκληρωμένες ρυθμίσεις στο ΚΕΑΟ από την έναρξη λειτουργίας του πριν από μία δεκαετία, έφτασαν σε πλήθος τις 994.980 για οφειλές ύψους 7,82 δισ. ευρώ. Από αυτές την ίδια περίοδο μόνο οι συνολικές ενεργές ρυθμίσεις ήταν 345.743 και το ρυθμισμένο ποσό 4,68 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η έκθεση δείχνει ότι σε σύνολο 1.032.394 οφειλετών που την επέλεξαν (συνολικό ποσό χρέους προς ρύθμιση 11,26 δισ. ευρώ), οι 522.530 (ποσοστό 50,61%) βγήκαν εκτός διαδικασίας, δηλαδή δεν κατέβαλλαν εμπρόθεσμα κάποια από τις μηνιαίες δόσεις που έπρεπε. Ως αποτέλεσμα, εκτός ρύθμισης βγήκε χρέος 9, 22 δισ. ευρώ. Με δεδομένο ότι οι δόσεις της πάγιας ρύθμισης είναι 24, είναι προφανές ότι οδηγεί σε πολύ υψηλότερα ποσά καταβολής, ανά μήνα στα οποία εκ του αποτελέσματος δε μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Οι άλλοι μισοί ολοκλήρωσαν την καταβολή των δόσεων, εξοφλώντας το σύνολο του χρέους τους, 402.445 οφειλέτες (ποσοστό 38,98%), με το ποσό που εισπράχθηκε να ανέρχεται σε 1,23 δισ. ευρώ. Έτσι, έχουν απομείνει εντός ρύθμισης άλλοι 107.419 οφειλέτες (ποσοστό 10,4%) με το συνολικό ποσό που μπορεί να εισπραχθεί να ανέρχεται σε 800.943.485 ευρώ.

Οι συνολικές εισπράξεις του ΚΕΑΟ εντός του δ’ τριμήνου του προηγούμενου έτους (Οκτώβριος – Δεκέμβριος) ανήλθαν σε 456.794.685 ευρώ. Συνολικά το 2023, εισπράχθηκαν από το ΚΕΑΟ ποσά 1,7 δισ. ευρώ. Από την έναρξη της λειτουργίας του έχουν εισπραχθεί συνολικά 11,24 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσοστό, 60,64% ή 6,81 δισ. ευρώ των συνολικών εισπράξεων, προέρχεται από οφειλές που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης, ενώ το υπόλοιπο 39,36% ή 4,42 δισ. ευρώ εισπράχθηκε από καταβολές εκτός ρυθμίσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μόνο από την πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, που είναι και η μόνη ενεργή, στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, εισπράχθηκε το 24% ή 107.914.353 ευρώ από το σύνολο των εσόδων που κατέληξαν στον ΕΦΚΑ μέσω αυτής της διαδικασίας. Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις, που δεν είναι ενεργές, κινήθηκαν σε μονοψήφια ποσοστά εισπραξιμότητας. Μοναδική εξαίρεση εκείνη των 120 δόσεων, που παρά το γεγονός ότι είχε ενεργοποιηθεί το μακρινό 2019, ακόμα αποφέρει ένα διόλου ευκαταφρόνητο μέρος από τα συνολικά έσοδα προς τον ΕΦΚΑ. Ακριβέστερα, η συγκεκριμένη ρύθμιση, απέφερε το δ’ τρίμηνο του 2023 ποσό 59.476.573 ευρώ ή το 13% του συνόλου.

Ανά φορέα προκύπτει ότι τα περισσότερα έσοδα την ανωτέρω περίοδο, εισπράχθηκαν από οφειλέτες του πρώην ΙΚΑ, άρα κυρίως από επιχειρήσεις (63,12%) ενώ οι μη μισθωτοί οφειλέτες συνεισέφεραν σε ποσοστό 23,97%.


Πηγή



Έστησε δημοσκοπήσεις που τον βγάζουν με 82% ο καταζητούμενος δικτάτορας Πούτιν και γελάει ο κόσμος


 

Ποιος δεν περίμενε ότι σε ένα καθεστώς όπως η Ρωσία, που κυβερνά ένας αιμοσταγής δολοφόνος δικτάτορας που έχει εκδοθεί εναντίον του και ένταλμα σύλληψης, δεν θα έστηνε εκλογές και δημοσκοπήσεις;

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίζεται ότι εξασφαλίζει ποσοστό της τάξης του 82% ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία, σε δημοσκόπηση του κέντρου ερευνών VCIOM που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Στην ψηφοφορία που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, ο Πούτιν διεκδικεί ακόμη μια εξαετή προεδρική θητεία και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε, αφού η εκλογική επιτροπή απέκλεισε κάθε αντιπολιτευτική φωνή.

Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι, που είτε υποστηρίζουν ανοιχτά τον Πούτιν είτε ακολουθούν τη γραμμή του Κρεμλίνου, συγκεντρώνουν ποσοστά μεταξύ 5% και 6% έκαστος, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση και αφού έχει εξοντώσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ναβάλνι.

Η κρατική τηλεόραση, την οποία παρακολουθούν κυρίως ηλικιωμένοι σε αγροτικές περιοχές, παρουσιάζει τον Πούτιν σαν να μην υπάρχει εναλλακτική, και δείχνει πώς λειτουργεί το καθεστώς ενός δικτάτορα.

Στην εξουσία επί σχεδόν 1/4 του αιώνα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίζεται ότι οι εκλογές είναι μια ψηφοφορία για «το μέλλον της Ρωσίας». Παρουσιάζει την εισβολή στην Ουκρανία ως αγώνα εναντίον της ηγεμονίας της Δύσης, κάτι που έχει απήχηση σε μεγάλη μερίδα της ρωσικής κοινής γνώμης.

Εάν ο Πούτιν λάβει ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, το αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο που είχε σε προεδρικές εκλογές. Στις εκλογές του 2018 είχε λάβει το 76,7% των ψήφων, ενώ η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 67,5%.



Ο «Άλλος Άνθρωπος» πήγε σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών τουλάχιστον 1.000 φορές και έχασε τεράστια ποσά

 



Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «ο Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ο οποίος φέρεται ότι ήταν συχνός θαμώνας καταστήματος τυχερών παιχνιδιών.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο κ. Πολυχρονόπουλος φαίνεται ότι είχε επισκεφθεί και παίξει σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών τουλάχιστον 1.000 φορές, όπως προκύπτει από κάρτα που έχει χτυπήσει σε κατάστημα με τυχερά παιχνίδια.

Πόνταρε 500.000 ευρώ και έχασε 180.000 ευρώ

Οι αρχές, που έκαναν τεράστια έρευνα διαπίστωσαν ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έχει ποντάρει σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών 500.000 ευρώ από λογαριασμούς της μητέρας του και συγγενών, όπου από αυτά έχει χάσει 180.000 ευρώ.

Οι λογαριασμοί από τους οποίους αντλήθηκαν τα χρήματα ήταν αυτοί που πολίτες κατέθεταν χρήματα για να προσφέρουν βοήθεια.

Παράλληλα, ο ιδρυτής του «Άλλου Ανθρώπου» φέρεται ότι είχε ποντάρει 200.000 ευρώ και σε άλλη στοιχηματική εταιρεία από λογαριασμούς συγγενών και paypal. Σε αυτήν την περίπτωση φέρεται να έχει χάσει 160.000 ευρώ, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας.


Πηγή



Εξοργίζει κόσμο η προκλητική Βούλα Κεχαγιά : Άλλο η επίθεση των αντιεξουσιαστών άλλο η επίθεση των ακροδεξιών

 


Η Βούλα Κεχαγιά πάντα έδειχνε ότι η θέση της ήταν και είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα που ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου του κόμματος είπε να προκαλέσει την κοινωνία για να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

Σε αυτή την προκλητική δήλωση προέβη η νέα εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στους δημοσιογράφους Στέλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη, όταν κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου στη Θεσσαλονίκη, αναφορικά με τις επιθέσεις στα δυο τρανς άτομα το Σάββατο και στον Στέφανο Κασσελάκη την Κυριακή.

Η προκλητική Κεχαγιά, ξεκαθάρισε ότι η επίθεση στον Κασσελάκη και στον αστυνομικό που τον έστειλαν στο νοσοκομείο οι αντιεξουσιαστές, δεν ήταν φασιστική, αλλά φραστική λέγοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απλά «σκουπίδι» και «καταπιεστή», ενώ η επίθεση των ακροδεξιών στους τράνς που τους έβρισαν και τους χτύπησαν ήταν φασιστική. Με λίγα λόγια εξοργίζοντας τους Έλληνες πολίτες είπε ότι άλλο η ακροαριστερές επιθέσεις που τις χαρακτήρισε και μεμονωμένες και άλλο οι ακροδεξιές.

«Είναι άλλο πράγμα η επίθεση η ομοφοβική και φασιστική, που δέχθηκαν τα δυο παιδιά το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους και άλλο η φραστική επίθεση που δέχθηκε ο κύριος Κασσελάκης, έξω από το Ολύμπιο, από τέσσερεις μεμονωμένους αντιεξουσιαστές. Και το επισημαίνω αυτό, γιατί δόθηκε μια λίγο περίεργη διάσταση, σε ό,τι έγινε χθες βράδυ στην Αριστοτέλους» είπε προκαλώντας τους πάντες με την φαιδρότητα της τοποθέτησης της. 

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι προσπαθεί να πει στον κόσμο που την ακούει και εξοργίζεται πώς ήταν μόνο τέσσερεις οι αντιεξουσιαστές που επιτέθηκαν στον Κασσελάκη και στον αστυνομικό, οπότε ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός.

Το δε εξοργιστικό είναι ότι η συμπεριφορά των αντιεξουσιαστών δεν είναι φασιστική, μόνο των ακροδεξιών είναι φασιστική, και με το θράσος που το λέει δείχνει την φασιστική νοοτροπία που επικρατεί ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ, καλή η ακροαριστερά, κακή η ακροδεξιά, παρόλο που είναι συγκοινωνούντα δοχεία και δρουν πολλές φορές σε ενωμένες ομάδες.

Η δήλωση της προκλητικής Βούλας Κεχαγια

Στέλλα Γκαντώνα: «Να πάρουμε ένα σχόλιο από εσάς, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκαν και οι νέοι στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο, αλλά και ο πρόεδρός σας, από μια ομάδα ανεγκέφαλων, που προχώρησαν σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα;»


Βούλα Κεχαγιά: «Ήδη -ξέρετε και εσείς- ότι έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για το συγκεκριμένο συμβάν - και για τα δυο συμβάντα, γιατί εγώ δεν θέλω να τα κάνουμε ένα, να τα ενοποιήσουμε. Δηλαδή, είναι άλλο πράγμα η επίθεση η ομοφοβική και φασιστική, που δέχθηκαν τα δυο παιδιά το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους και άλλο η φραστική επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι διαφορετικό πράγμα η φραστική επίθεση που δέχθηκε ο κύριος Κασσελάκης, έξω από το Ολύμπιο, από τέσσερεις μεμονωμένους αντιεξουσιαστές. Και το επισημαίνω αυτό, γιατί δόθηκε μια λίγο περίεργη διάσταση, σε ό,τι έγινε χθες βράδυ στην Αριστοτέλους».


Στέλλα Γκαντώνα: «Άρα, διαχωρίζετε τα δυο περιστατικά, αυτό καταλαβαίνω από αυτό που μας λέτε».


Βούλα Κεχαγιά: «Τα δυο περιστατικά είναι διαφορετικά. Είναι άλλο η ομοφοβική -το επαναλαμβάνω- και φασιστική, άκρως φασιστική επίθεση, η οποία μας θλίβει όλους, που δέχθηκαν τα δυο νέα παιδιά από έναν όχλο. Και το πιο θλιβερό και το πιο τραγικό είναι ότι πρόκειται για νέα παιδιά και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους ως κοινωνία. Και άλλο πράγμα μια φραστική επίθεση από τέσσερα μεμονωμένα άτομα, που προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό, που δέχθηκε ο κύριος Κασσελάκης μπαίνοντας στο Ολύμπιο. Αλλά και τα δυο, είναι καταδικαστέα».




Τη φρεγάτα ΥΔΡΑ στην Ερυθρά Θάλασσα επισκέφθηκε ο Ν. Δένδιας

 



«Με ιδιαίτερη τιμή βρέθηκα συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ στην φρεγάτα Ύδρα, που περιπολεί στον κόλπο του Άντεν, στο πλαίσιο της επιχείρησης EUNAVFOR ASPIDES, προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα σε περιοχή κινδύνου».



Αυτό έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο «X» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψής του στο πλοίο.

Ανάλογη ήταν και η επισήμανσή του στο βιβλίο επισκεπτών της φρεγάτας όπου έγραψε: «Με ιδιαίτερη τιμή βρίσκομαι στην "Υδρα", στον κόλπο του Άντεν, τη στιγμή που επιχειρεί προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα σε περιοχή κινδύνου. Καλή επιτυχία».



Απευθυνόμενος προς το πλήρωμα της φρεγάτας ο κ. Δένδιας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που κάνετε. Διατύπωσα ήδη στον κυβερνήτη τα συγχαρητήριά μου».

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά και σας το επαναλαμβάνω ότι η πατρίδα σάς έχει στείλει σε ζώνη κινδύνου. Πρέπει όμως να σας πω ότι είσαστε εδώ και το ξέρετε για να υπερασπίσετε τα δικά μας συμφέροντα, τα εθνικά μας συμφέροντα, αυτό το οποίο εξυπηρετεί την Ελληνική Δημοκρατία, την πατρίδα μας και την ελληνική κοινωνία. Και να σας πω επίσης ότι για εμένα ήταν μεγάλη υπερηφάνεια που κοίταξα στον ιστό της Ύδρας την ελληνική σημαία να ανεμίζει στον κόλπο του Άντεν».



Ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη της φρεγάτας, αντιπλοίαρχο Χρήστο Δρούγκα, για την αποστολή της και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους.




Λαθρομετανάστες από Σομαλία μπήκαν σε σπίτι 26χρονης στα Εξάρχεια την λήστεψαν και προσπάθησαν να την βιάσουν


 

Τη φρίκη στα χέρια λαθρομεταναστών κακοποιών από την Σομαλία που εισέβαλαν στο διαμέρισμά της, έζησε γυναίκα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι δύο δράστες, από τη Σομαλία, από τους λαθρομετανάστες που αλωνίζουν ανεξέλεγκτη στο κέντρο της Αθήνας, αφού λήστεψαν την 36χρονη αποπειράθηκαν να τη βιάσουν. Μετά την έντονη αντίδραση της γυναίκας, που άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια, οι δύο άνδρες φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.

Στο βίντεο που εξασφάλισε το ΕΡΤNews, οι δύο αλλοδαποί δράστες μπαίνουν στην πολυκατοικία στην οδό Ρεθύμνου στα Εξάρχεια και στη συνέχεια στο διαμέρισμα της 36χρονης. Τα επόμενα λεπτά που ακολουθούν είναι εφιαλτικά για το θύμα. Ο ένας από τους Σομαλούς κακοποιούς που είχε επιθετική συμπεριφορά, προσπάθησε να την βιάσει.


Όσο ο ένας νεαρός Σομαλός έψαχνε στο διαμέρισμα για χρήματα, ο συνεργός του που κρατούσε ακινητοποιημένη την κοπέλα στο κρεβάτι της, της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Η 36χρονη έβαλε τις φωνές και απέτρεψε την σεξουαλική κακοποίηση. Οι δύο αλλοδαποί άρπαξαν 1.050 ευρώ, κοσμήματα, το ρολόι και την τσάντα της κοπέλας και έφυγαν με τα κλοπιμαία όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό.

«Κοιμάμαι με το φως ανοιχτό στο δωμάτιο και αναγνώρισα σε φωτογραφίες που μου έδειξαν οι αστυνομικοί και τους δύο δράστες», δήλωσε το θύμα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η Ασφάλεια Εξαρχείων, συνέλαβε τον ένα δράστη και αναζητά τον συνεργό του.

Η αναγνώριση τους δείχνει ότι πρόκειται για γνωστά παραβατικά άτομα που αλωνίζουν στην χώρα μας, εγκληματούν και αφήνονται ανεξέλεγκτα ελεύθερα χωρίς να έχει προβλεφθεί το μέτρο της αναγκαστικής απέλασης για να προστατευτούν οι Έλληνες πολίτες.



Μητσοτάκης : Στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν το 2016 έναν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη

 


Στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ανακοίνωσε ότι με αφορμή τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας θα υπάρξει ένα νέο επετειακό σήμα του κόμματος το οποίο θα έχει τον αριθμό 50 και στην κορυφή τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στην Ελλάδα του 2024 η οποία όπως είπε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Μίλησε για τις αυξήσεις στους μισθούς, τη μείωση της ανεργίας και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας όπως επίσης και για το γεγονός ότι η φωνή της Ελλάδας ακούγεται πλέον δυνατά σε όλα τα διεθνή φόρα. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση όπως για παράδειγμα η ακρίβεια. 



«Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα βγάλουν υπερκέρδη είναι βαθιά γελασμένοι ήταν το μήνυμά του ενώ πρόσθεσε ότι έχουν ήδη επιβληθεί 16 εκατ. ευρώ πρόστιμα» τόνισε.

Σε ότι αφορά την Παιδεία είπε ότι η κυβέρνηση πέτυχε μια μεγάλη νίκη : «Αυτή είναι μια νίκη της νεολαίας μας και τους Δαπίτες που σήμερα τους βλέπω με γκρίζα μαλλιά. Είδαμε μια πολιτική και ιδεολογική γύμνια όσων αντιδρούν στην μεγάλη μεταρρύθμιση. Τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ το οποίο το ήξεραν πράσινο και βάφεται σιγά, σιγά κόκκινο».

Σε ότι αφορά την Υγεία είπε ότι είναι μεγάλες είναι οι ανάγκες, έχουν χαθεί πολλές δεκαετίες και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ξεκινούν από το Παπαγεωργίου και το ΑΧΕΠΑ τα απογευματινά χειρουργεία. «Η κυβέρνηση μας δίνει 12,8 δισ για τη δημόσια υγεία» τόνισε και πρόσθεσε στην πολιτική για την πρόληψη που ξεκίνησε η ΝΔ. Είμαστε η παράταξη που στέκεται δίπλα στον πολίτη με μια διαρκή αναμέτρηση με τις παγίδες του παρελθόντος.

Αυτήν την ώρα στόχος μου είναι η προετοιμασία της παράταξης για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Διπλά σημαντική η αναμέτρηση. Πρώτον για το αν θα παραμείνει σε δρόμο σταθερότητας η χώρα και δεύτερον να αναδείξουν οι ψηφοφόροι που θέλουν να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη, που θα διεκδικήσει τα συμφέροντα της Ελλάδας έξω από τα σύνορα μας.

Πρέπει λοιπόν να στείλουμε ένα μήνυμα σε όσους διασύρουν τη χώρα διεθνώς. Σε αυτούς που προώθησαν το περίφημο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου. Η αντιπολίτευση προβάλει μια μαύρη εικόνα της χώρας και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις.

Ο νέος αρχηγός έχει σηκώσει δικό του μπαϊράκι. Ίσως γιατί έχει να σηκώσει δικό του σταυρό με όσα ανακαλύπτονται εναντίον του για τα οικονομικά του. Στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν το 2016 έναν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη. Επί μήνες ερωτάται, αν έχει εταιρίες στο εξωτερικό κάτι που παραβιάζει τη διάταξη και αυτός λέει ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του. Όμως οι εταιρίες δανείζουν το κόμμα του.

Μια τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα, ούτε το κράτος δικαίου μπορεί να κάνει σημαίες της.

Επί μήνες ερωτάται ο κ. Κασσελάκης αν έχει εταιρίες, κάτι που απαγορεύει ρητά η ισχύουσα διάταξη. Και εκείνος πώς απαντά; Λέγοντας …ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του! Όμως, στο μεταξύ αυτές οι εταιρίες δανείζουν το κόμμα του.

Βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας. Το πρώτο, πάντως, που προκύπτει είναι ότι, σίγουρα, μία τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα, ούτε το Κράτος Δικαίου, μπορεί να κάνει σημαίες του.

Πρόκειται, συνεπώς, για μία εκστρατεία και ένα γαϊτανάκι το οποίο και μόνο δηλώνει: ότι, βαδίζοντας προς τις εκλογές, οι αντίπαλοί μας θα αντικαθιστούν όλο και περισσότερο το έλλειμμά τους σε πολιτικές θέσεις με άθλιες επιθέσεις.

Κάτι που διαμορφώνει ανάλογα και τα δικά μας προεκλογικά καθήκοντα. Απαιτώντας να προσθέσουμε στη μαχητικότητα των δράσεών μας και την ωριμότητα των αντιδράσεών μας.

Ας μη γελιόμαστε, λοιπόν! Θα έχουμε μία αντιπαράθεση μετωπική. Με φόντο ευρωπαϊκό, αλλά με περιεχόμενο εθνικό".