Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Ο Αλεξέι Ναβάλνι «Δηλητηριάστηκε με νόβιτσοκ, τον σκότωσε ο Πούτιν» κατήγγειλε η σύζυγός του

 


Στην καταγγελία ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι, έπεσε θύμα δηλητήριασης με την ουσία νόβιτσοκ προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας με βίντεο που ανήρτησε στα social media η σύζυγός του λέγοντας ότι «ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό μου». 

«Κάπου σε μια φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο ο Πούτιν δεν σκότωσε μόνο τον Αλεξέι Ναβάλνι ως άνθρωπο, ήθελε να σκοτώσει την ελπίδα, την ελευθερία, το μέλλον μας» πρόσθεσε στη δήλωσή της που ξεκίνησε με τη φράση «γειά σας είμαι η Γιούλια Ναβάλναγιά. Κάποιος άλλος θα έπρεπε να είναι στη θέση μου αλλά δολοφονήθηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν».


H ίδια κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κρύβει τη σορό του συζύγου της καθώς, όπως υποστήριξε, αυτό που περιμένει η Μόσχα είναι να εξαφανιστούν τα ίχνη του νόβιτσοκ από τον οργανισμό του.

Στο βίντεο η χήρα Ναβάλνι ορκίζεται, επίσης, να φέρει στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων εμπλέκονται στον θάνατο του συζύγου της και τον λόγο για τον οποίο άφησε την τελευταία του πνοή στην «φυλακή του λύκου».

«Θέλω να ζήσω σε μια ελεύθερη Ρωσία, θέλω να δημιουργήσω μια ελεύθερη Ρωσία, θα συνεχίσω το έργο του Αλεξέι Ναβάλνι» πρόσθεσε η Γιούλια Ναβαλνάγια.

«Δεν φοβάμαι, να μην φοβάστε ούτε εσείς. Σας καλώ να σταθείτε στο πλευρό μου, να μην μοιραστείτε μόνο τη θλίψη και τον πόνο που μας έχει αγκαλιάσει και δεν λέει να μας αφήσει. Σας καλώ να μοιραστείτε την οργή και το μίσος για αυτούς που τόλμησαν να σκοτώσουν το μέλλον μας. Σας μιλώ με τα λόγια του Αλεξέι τα οποία πιστεύω αληθινά. Δεν υπάρχει ντροπή στο να κάνει κανείς λίγα ή τίποτα, στο να τους επιτρέπετε να σας φοβίσουν. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι μια ελεύθερη, ειρηνική και χαρούμενη Ρωσία. Τη θαυμάσια Ρωσία του μέλλοντος που ονειρεύτηκε ο σύζυγός μου. Αυτό χρειαζόμαστε» είπε η σύζυγος του Ναβάλνι.

Όπως τόνισε «αυτός είναι ο μόνος τρόπος - κανείς άλλος - ώστε η αδιανόητη θυσία του να μην πάει χαμένη»




Ο Κασσελάκης νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του ανήκει έστειλε καθεστωτική επιστολή στην ΠΓ του κόμματος

 


Καθεστωτική επιστολή έστειλε ο τουρίστας του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο Λονδίνο, στα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αμφισβητούν την πρωτοβουλία του για ριζικές αλλαγές στο κόμμα μέσω του ερωτηματολογίου.

Συγκεκριμένα με επιστολή που έστειλε από το Λονδίνο στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζουν εκτάκτως στην Κουμουνδούρου, επιμένει στις κινήσεις του, επικρίνει τα κορυφαία στελέχη και αναφέρει ότι το Συνέδριο του κόμματος θα ξεκινήσει κανονικά την Πέμπτη. 

Τους καλεί παράλληλα να σταματήσουν να «κυνηγούν χίμαιρες».

Η επιστολή του τουρίστα Στέφανου Κασσελάκη:

«Αγαπητοί σ. Μέλη της ΠΓ:

Ζητήσατε εκτάκτως τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, παρότι το Όργανο συνεδρίασε πριν από λίγες μόλις ημέρες για ζητήματα εκλογής των συντονιστικών των Οργανώσεων Μελών και των Νομαρχιακών Επιτροπών και για άλλα θέματα του Συνεδρίου.

Όπως γνωρίζετε, βρίσκομαι ήδη από χθες στο Λονδίνο, όπου συναντήθηκα με απόδημους Έλληνες και σήμερα το απόγευμα θα μιλήσω στο London School of Economics, σε εκδήλωση που έχει τίτλο «Η σύγχρονη Αριστερά για μία προοδευτική διακυβέρνηση» και μέχρι τότε, από νωρίς σήμερα, ακολουθώ πρόγραμμα πυκνών συναντήσεων με επενδυτικούς και επιχειρηματικούς φορείς, με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου και με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα.

Ως εκ τούτου αδυνατώ να παραστώ στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που ζητήσατε να συγκληθεί εκτάκτως επ' αφορμής του ότι, ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απηύθυνα προς τα μέλη του κόμματος - μέσω του isyriza - ένα ερωτηματολόγιο συμβουλευτικού χαρακτήρα, για μια σειρά θεμάτων που αφορούν από την εικόνα και τα σύμβολα έως τη λειτουργία του κόμματός μας.

Τα αποτελέσματα αυτού του ερωτηματολογίου δεν θα δημοσιοποιηθούν. Δεν είμαστε δημοσκοπική εταιρεία. Θα είναι όμως χρήσιμο εργαλείο και για τα Όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και για εμένα, στις αποφάσεις μας.

Επειδή είστε όλοι έμπειρα κομματικά στελέχη, γνωρίζετε πολύ καλά ότι το επικείμενο έκτακτο Συνέδριο δεν είναι καταστατικό. Επομένως, ανοίγει μία συζήτηση, δεν λαμβάνονται καταστατικές αποφάσεις.

Για αυτά θα αποφασίσουμε στο τακτικό Συνέδριο που θα γίνει το φθινόπωρο μετά τις Ευρωεκλογές, το οποίο θα είναι καταστατικό. Το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό.

Όντως θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί τα δύο Συνέδρια, το πολιτικό/προγραμματικό και το καταστατικό, πριν από την εκλογή Προέδρου. Δεν ήμουν στα όργανα, όταν αποφασίσατε να προηγηθεί εκλογή Προέδρου σε χρόνο dt.

Γιατί λοιπόν έβαλα αυτό το ερωτηματολόγιο;

Ακριβώς διότι πρόκειται για θέματα που συζητούνται ήδη από τα μέλη και τους φίλους μας, και μάλιστα έντονα. Πρέπει να δείξουμε και να αποδείξουμε στην πράξη ότι γνωρίζουμε αυτά που τους απασχολούν και ότι κι εμείς από την πλευρά μας είμαστε πρόθυμοι να τους ακούσουμε με προσοχή και να ανοίξουμε μια παραγωγική και δημοκρατική συζήτηση για όλα. Πρόκειται για υπαρξιακή ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Η ανάγκη, άλλωστε, των μελών μας να επικοινωνήσουν μαζί μας και να εκφράσουν τις απόψεις τους, αποδεικνύεται από το τεράστιο ενδιαφέρον και την πολύ μεγάλη ανταπόκριση που έχει το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο μέσα σε δύο μόλις ημέρες (και τα εξαιρετικά χρήσιμα σχόλια και προτάσεις για τη λειτουργία του κόμματος). Οι απαντήσεις των μελών θα συλλεχθούν, θα κωδικοποιηθούν και στον κατάλληλο χρόνο (εν’ όψει του καταστατικού συνεδρίου) θα τις συζητήσουμε μαζί στα Όργανα.

Επισημαίνω ότι δεν έχω καμία διαφωνία με τη λειτουργία της Π.Γ και των Οργάνων γενικά, παρά την βαθιά απογοήτευσή μου για τις επανειλημμένες διαρροές που γίνονται ακόμη και κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων και που με αυτόν τον τρόπο δυστυχώς έχουν ευτελίσει την αξιοπιστία του Οργάνου. Για να είμαι δίκαιος, μέχρι και στο Προεδρείο της ΚΟ γίνονται διαρροές, άρα ίσως να είναι ένα ζήτημα ευρύτερο στο κόμμα από την καταστατική λειτουργία.

Έχω αποδείξει ότι δεν φείδομαι κόπου και ενέργειας, όταν πρόκειται για τη συμμετοχή μου σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία του κόμματος. Θυμίζω μόνο ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε διοργανώσει δύο απολύτως επιτυχημένα και παραγωγικά Αναπτυξιακά Συνέδρια, έχω επισκεφθεί πολλά μπλόκα αγροτών, με τους αγρότες να αγκαλιάζουν την παρουσία μου, έχω μετάσχει στην όλως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εκδήλωση για την Παιδεία που διοργάνωσε η Κ.Ο μαζί με το Τμήμα του κόμματος, συμμετείχα στην εκδήλωσή μας στις Βρυξέλλες για το έγκλημα στα Τέμπη και συμπαραστάθηκα στους γονείς των θυμάτων, και βέβαια έχω παρευρεθεί σε αρκετές εκδηλώσεις Οργανώσεων Μελών και της Νεολαίας μας, προκειμένου να ακούσω και να συνομιλήσω με τα μέλη και τους φίλους μας.

Είναι δυνατόν να φοβόμαστε να ρωτήσουμε τα μέλη μας, ειδικά μετά από δύο εκλογικές ήττες που φανέρωσαν βαθύ έλλειμμα γείωσης με την κοινωνία; Που είδαν τη ΝΔ να κερδίζει με 2 -3 φορές τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ; Που έφεραν το κόμμα μας από το 32% στο 18%; Αν δε ρωτάς τα μέλη υπό τέτοιες συνθήκες, πότε τα ρωτάς;

Να μάθουμε όλοι -και πρώτος ο Πρόεδρος- να ακούμε επιτέλους.

Πόσο ακόμα να αγνοούμε τα μέλη μας και την κοινωνία;

Γιατί δεν ζητήθηκε ποτέ να συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία για τους αγρότες και για τους φοιτητές που είναι στους δρόμους, για τα φάρμακα που θα πληρώνουν όλοι οι πολίτες από την τσέπη τους με τις ανάλγητες αποφάσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, για το σχέδιο νόμου του κ. Φλωρίδη που γυρίζει το ποινικό μας σύστημα εβδομήντα χρόνια πίσω, για την καμπάνια της ακρίβειας που δεν ξεκίνησε ακόμη, για την καμπάνια της στέγασης κι ένα σωρό ακόμη προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, την οποία αγνοεί επιδεικτικά η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη;

Πολιτική Γραμματεία για το γνωμοδοτικό ερωτηματολόγιο; Για την εσωκομματική επιρροή του καθενός σε ένα κόμμα που αποδείχτηκε μη κυβερνητικό και οφείλει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας, η οποία υποφέρει και δεν βλέπει διέξοδο ούτε και ελπίδα.

Το Συνέδριο που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει την Πέμπτη θα γίνει! Θα είμαι εκεί. Όλοι μας θα είμαστε εκεί!

Ως τότε το άγχος μας και η αγωνία μας πρέπει να είναι να συζητηθούν τα ζητήματα που πραγματικά αφορούν την κοινωνία και να βρει σε αυτό το συνέδριο τις λύσεις και τις απαντήσεις που ψάχνει.

Σας προτρέπω να κατευθύνετε όλες τις δυνάμεις και όλη την ενέργειά σας προς την κατεύθυνση αυτή.

Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, να τροφοδοτείτε σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν θα φτιάξω Ι.Χ. κόμμα, γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας.

Ι.Χ. κόμμα που ακούει τα μέλη του, δεν υπάρχει.

Ι.Χ. είναι το κόμμα που θέλει τα μέλη του χειροκροτητές στην ήττα.

Προσωπικά, θα ακούω τα μέλη, θα με συμβουλεύουν, θα κάνω όσα τους υποσχέθηκα για ένα ανοιχτό κόμμα των μελών.

Αυτά τα μέλη (και καμία «παράδοση») μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αυτό ακριβώς το αίτημα: να τους ακούω.

Σας προσκαλώ λοιπόν να τους ακούσουμε μαζί.


Συντροφικά,


Στέφανος Κασσελάκης

Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»



Με κονβόι 4 οχημάτων τη νύχτα μπορεί να μεταφέρθηκε η σορός του του Ναβάλνι video


 

Ένα μυστηριώδες κονβόι με τέσσερα οχήματα διασχίζει τα μεσάνυχτα της 16ης Φεβρουαρίου το πέρασμα πάνω από τον παγωμένο ποταμό Ομπ. 

Αποτελείται από δύο περιπολικα (στην αρχή και το τέλος του), ένα γκρι σεντάν και ένα μίνιμπας UAZ με δύο χαρακτηριστικές πράσινες γραμμές στο πλάι που αποκαλύπτουν ότι ανήκει στην FSIN, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών της Ρωσίας. 

Τα οχήματα κινούνται με μικρότερη ταχύτητα από τα λιγοστά άλλα αμάξια στον δρόμο.

Στο βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το ρωσικό ανεξάρτητο μέσο Mediazona, το κονβόι εμφανίζεται να κινείται στον μοναδικό δρόμο που ενώνει το Λαμπιτνάνγκι (την πλησιέστερη πόλη στη σωφρονιστική αποικία «Πολικός Λύκος» όπου ο Αλεξέι Ναβάλνι εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης) με το Σάλεκχαρντ, στη βόρεια Σιβηρία, που απέχει περίπου 50 χλμ από τη φυλακή. Μετά από εκτεταμένη έρευνα που περιλάμβανε την εξέταση πολλών ωρών οπτικού υλικού, το site θεωρεί πολύ πιθανό το συγκεκριμένο κονβόι να μετέφερε τη σορό του 47χρονου δικηγόρου και αντιφρονούντα, η οποία εξακολουθεί να μην έχει παραδοθει στην οικογένειά του παρότι έχουν περάσει πάνω από τρεις ημέρες από το τραγικό του θάνατο.

Παρότι η οικογένεια του 47χρονου έχει ζητήσει επανειλημμένα να της παραδοθεί το άψυχο σώμα του, έρχεται αντιμέτωπη με συνεχείς αρνήσεις από τις Αρχές, που προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο «να καλύψουν τα ίχνη τους» σύμφωνα με συνεργάτες του Ναβάλνι.

Η μητέρα του Ναβάλνι, συνοδευόμενη από δικηγόρους, προσπάθησε ξανά σήμερα να δει τη σορό του γιου της, σύμφωνα με την Κίρα Γιάρμις, εκπρόσωπο του αντιφρονούντα. Για μία ακόμη φορά δεν τα κατάφερε, με το προσωπικό του νεκροτομείου να αρνείται να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτησή της. 

Οι τελευταίες πληροφορίες που έφερε εχθές στο φως η Novaya Gazeta Europe αναφέρουν ότι η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι βρίσκεται στο περιφερειακό νοσοκομείο της Σάλεκχαρντ. Μέχρι το Σάββατο δεν είχε διεξαχθεί νεκροψία στη σορό του αντιφρονούντα, ανέφερε το ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης.

Η Novaya Gazeta είπε ότι η πηγή της, ένας εργαζόμενος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που δεν κατονομάζεται, ανέφερε ότι είδε μπλε σημάδια στο πτώμα του αντιφρονούντα. Σύμφωνα με την πηγή της Novaya Gazeta, τα μπλε σημάδια στο πτώμα δείχνουν πιθανώς από πού κρατήθηκε από το προσωπικό της σωφρονιστικής αποικίας ο Ναβάλνι ενώ είχε σπασμούς. Ένας μώλωπας στο στήθος του ήταν απόδειξη προσπαθειών ανάνηψης, τόνισε η πηγή.

Το ρεπορτάζ ξεκαθαρίζει ότι η πηγή δεν είδε το πτώμα του Ναβάλνι μετά τον θάνατο, αλλά πήρε τις πληροφορίες από έναν συνάδελφό του.





Απίστευτο θράσος ακροαριστερών - αριστερών έκαναν νέα κατάληψη στο ΑΠΘ τσιφλίκι τους τα πανεπιστήμια

 


Απίστευτο ακροαριστερό και αριστερό θράσος σε βάρος των φοιτητών της νομικής του ΑΠΘ.

Σε νέα κατάληψη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ προχώρησαν μέλη ακροαριστερών και αριστερών φοιτητικών συλλόγων, λίγη ώρα μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες για την εκκένωση της κατάληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός των ατόμων που κατέλαβαν ξανά τη σχολή της Νομικής είναι να διατηρήσουν την κατάληψη τουλάχιστον μέχρι αύριο, Τρίτη, που θα πραγματοποιήσουν συνέλευση οι φοιτητές, και να μην δώσουν εξετάσεις οι φοιτητές.

Σε δήλωσή του το προκλητικό μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Πληροφορικής, Αντώνης Σιδηρόπουλος που νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει η μειοψηφία, είπε ότι «έξι το πρωί ενώ δεν είχε ξεκινήσει η μέρα, αστυνομικές δυνάμεις μετά από εντολή του κοσμήτορα μπήκαν για να εκκενώσουν κατάληψη πουυείχε αποφασιστεί με μεγάλη πλειοψηφία του φοιτητικού συλλόγου της νομικής. Είναι ακραία απόφαση καταστολής. Δεν πρόκειται η καταστολή να μας τρομοκρατήσει. Δεν θα φιμώσουν τον αγώνα μας. Δεν θα επιτρέψουμε στις αστυνομικές δυνάμεις να μπουν μέσα, να παραβούν τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και να κάνουν ό,τι θέλουν».

Η επιχείρηση για τη λήξη της κατάληψης στη Νομική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την ΕΛΑΣ πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση ξεκίνησε περίπου στις 5 το πρωί με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να μπαίνουν συντονισμένα στους χώρους της Νομικής Σχολής και να ανοίγουν τις πόρτες που είχαν κλείσει με αλυσίδες και λουκέτα οι καταληψίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντός του κτιρίου εντοπίστηκαν περίπου 20 άτομα, χωρίς να πραγματοποιηθεί κάποια προσαγωγή ή σύλληψη παρά το ότι η κατάληψη είναι παράνομη και η ανοχή μόνο καλό δεν κάνει, όπως και αποδείχθηκε με την νέα ανακατάληψη.








Επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για την αντιμετώπιση «εγκλημάτων δρόμου» (STREETCRIMES)

 


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες 17/02/2024 έως πρώτες πρωινές σήμερα 18/02/2024, εκτεταμένη επιχειρησιακή δράση, με σκοπό την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου» (STREET CRIMES), στις περιοχές του Κολωνού, Καλλιθέας, Ακρόπολης, Ομόνοιας και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν, με την παρουσία δικαστικών λειτουργών, συνελήφθησαν συνολικά –18– άτομα, ταυτοποιήθηκαν –10– ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά –9– κλοπές από το εσωτερικό οικιών, καταστημάτων, επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών.


Πιο αναλυτικά:


Σύλληψη -11- ατόμων για –κατά περίπτωση– πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι ομάδα ατόμων, η οποία διακινούσε ναρκωτικές ουσίες και διέπραττε κλοπές στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, διαμένει σε ξενοδοχείο, τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους του οποίου χρησιμοποιεί για την αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών και των κλοπιμαίων («καβάτζες»), με σκοπό την άμεση πρόσβαση σε αυτά.

Σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες το Σάββατο, 17-02-2024, με την συνδρομή αστυνομικών της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνελήφθησαν –11– άτομα, μεταξύ των οποίων ο προσωρινά υπεύθυνος, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ο οποίος περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στους χώρους των δωματίων, αλλά και σε κατάστημα, στο οποίο είναι προσωρινά υπεύθυνος ένας εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:





–3– μαχαίρια, –2– μεταλλικά σπαθιά και αναδιπλούμενος σουγιάς,

–7– ζευγάρια γυαλιών ηλίου,

–600- ελβετικά φράγκα,

–64– συλλεκτικά νομίσματα και χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών,

–18– κινητά τηλέφωνα,

χρυσό νόμισμα,

μεταλλική θήκη κοσμημάτων

ρολόγια χειρός και μπρασελέ,

πλήθος κοσμημάτων (δαχτυλίδια, αλυσίδες λαιμού, σκουλαρίκια, μενταγιόν, αλυσίδες και βραχιόλια χειρός),

ασημένιος σταυρός,

ασημένιες παραμάνες, κρυστάλλινη καρφίτσα και ασημένια μανικετόκουμπα,

μηχάνημα εκτίμησης πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων,

«πέτρα» δοκιμής χρυσού για την εξακρίβωση της καθαρότητας του χρυσού σε μεταλλικό αντικείμενο,

–3– ζυγαριές ακριβείας,

–2– μπουκαλάκια, που περιείχαν υγρό άγνωστης ουσίας,

πλήθος ταυτοτήτων και διαβατηρίων ελληνικών και αλλοδαπών αρχών, άδειες διαμονής, άδειες ικανότητας οδήγησης, δελτία ασύλου καταφανώς πλαστά και λοιπά έγγραφα,

τραπεζικές και λοιπές κάρτες,

–3– πένες- στυλό συλλεκτικά,

–5– φορητές ηλεκτρονικές συσκευές ταμπλέτες,

πλήθος από φο- μπιζού κοσμήματα,

κλειδιά αυτοκινήτου,

–3– ζευγάρια ασύρματων ακουστικών,

–4– φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

αυτοσχέδια συσκευασία, η οποία περιείχε –1,80– γραμμάρια κάνναβης,

μεταλλικός τρίφτης,

πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,

έγγραφο γνωστοποίησης όρων ατομικής σύμβασης, έντυπο με πίνακα προσωπικού και στοιχεία εργοδότη νόμιμου εκπροσώπου και έντυπο με ιστορικό λειτουργίας καταστήματος,

–2– συσκευές ανοίγματος- κλεισίματος (μπουτόν) ρολού ασφαλείας και

το χρηματικό ποσό των –14.470– ευρώ.

Σύλληψη -7-αλλοδαπών για –κατά περίπτωση- πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και για τα όπλα.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, διαπιστώθηκε η δράση ομάδας ατόμων, που διαπράττει κλοπές τσαντών και πορτοφολιών, σε βάρος κυρίως τουριστών, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και σε μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος, ενώ  διαμένουν σε ξενοδοχείο, στα δωμάτια του οποίου αποθηκεύουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, έγγραφα τρίτων προσώπων και προϊόντα εγκλήματος, χρησιμοποιώντας αυτά ως «καβάτζα».

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε ομάδα ατόμων, τα μέλη της οποίας στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την μετέπειτα μεταφορά τους σε χώρες της Ευρώπης.

Σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες την Κυριακή, 18/02/2024, συνελήφθησαν –7– άτομα, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στα δωμάτια του ξενοδοχείου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


–2– φορητές συσκευές αναπαραγωγής ήχου,

ψηφιακή κορνίζα,

–5– φορητές ηλεκτρονικές ταμπλέτες,

–23– κινητά τηλέφωνα,

–3– ρολόγια χειρός,

–4– ζευγάρια γυαλιών ηλίου,

αναδιπλούμενος σουγιάς,

–4– χρυσίζουσες αλυσίδες, –3– δαχτυλίδια και ασημίζον κόσμημα,

επιτραπέζιο ρολόι,

ταυτότητες, διαβατήρια, δίπλωμα οδήγησης και κάρτα και

το χρηματικό ποσό των –840– ευρώ.

Εξιχνίαση -9- κλοπών από το εσωτερικό οικιών, επιχειρήσεων και καταστημάτων δημόσιων οργανισμών.

Δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκαν σε βάρος συνολικά –10– ατόμων για κλοπές, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά –9– περιπτώσεις.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενεργούμενης έρευνας – προανάκρισης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και εγκληματολογικών δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, εξιχνιάστηκαν:

-9- κλοπές από το εσωτερικό οικιών σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και -1- από τραπεζικό κατάστημα.

Οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας θα υποβληθούν αρμοδίως.



Ανοιξε η πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο


 

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα, Δευτέρα 19Φεβρουαρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου, λίγες εβδομάδες μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου.

Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας σηματοδοτεί την καθιέρωση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, της επιστολικής ψήφου ως μέσου διευκόλυνσης της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των εκλογέων για τις Ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό άνοιγμα προς τον απανταχού ελληνισμό με την κατάργηση όλων των πρακτικών εμποδίων στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών, όπου και αν βρίσκονται.

Η εφαρμογή της επιστολικής ψήφου αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εντός ή εκτός επικρατείας.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις προσεχείς ευρωεκλογές αποκλειστικά μέσω επιστολικής ψήφου.

Οι εντός Ελλάδας εκλογείς εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω του συνδέσμου http://epistoliki.ypes.gov.gr και εγγράφονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφουαποκλειστικά μέσω taxisnet κάνοντας χρήση των προσωπικών τους διαπιστευτηρίων.

Οι Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό μπορούν να εισέλθουν στην παραπάνω εφαρμογή και να εγγραφούν με έναν από τους παρακάτω τρόπους:• Μέσω taxisnet (εφόσον διαθέτουν διαπιστευτήρια εισόδου).• Υποβάλλοντας τα στοιχεία του ελληνικού τουςδιαβατηρίου και του δελτίου αστυνομικήςταυτότητας συνδυαστικά.• Υποβάλλοντας τα στοιχεία του ελληνικού τους διαβατηρίου και του αριθμού δημοτολογίουσυνδυαστικά.

Εναλλακτικά, οι εντός Ελλάδας εκλογείς μπορούν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, ενώ οι εκτός επικρατείας εκλογείς μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες ελληνικές Προξενικές Αρχές (Γενικά Προξενεία, Προξενεία, Προξενικά Γραφεία Πρεσβειών).

Με την καθιέρωση της  επιστολικής ψήφου εκσυγχρονίζονται οι τρόποι άσκησης του εκλογικού δικαιώματος και δίνεται η δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες του εξωτερικού να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσουν χρόνο και χρήματα για την μετακίνησή τους. 

Εντός επικρατείας, μέσω της επιστολικής ψήφου διευκολύνονται ιδιαίτερα – ενδεικτικά - ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, εποχικά εργαζόμενοι και εργαζόμενοι την Κυριακή, άτομα με αναπηρία, φοιτητές και μαθητές εν μέσω εξεταστικής περιόδου. 



Ανέβηκε σε στύλο της ΔΕΔΔΗΕ στο Παλαιό Φάληρο να κλέψει καλώδια και σκοτώθηκε


 

Νεκρός πάνω σε στύλο υψηλής τάσης του ΔΕΔΔΗΕ στο Παλαιό Φάληρο εντοπίστηκε ένας άνδρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γύρω στις 3 τα ξημερώματα οι γείτονες άκουσαν εκρήξεις από τον μετασχηματιστή και κάλεσαν την Πυροσβεστική, η οποία φτάνοντας στο σημείο διέκρινε ότι κοντά στα καλώδια βρίσκεται ένας άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του.

Εικάζεται από τις αρχές ότι προσπάθησε να κλέψει τον χαλκό από τα καλώδια ή τον μετασχηματιστή, έγκλημα που διαπράττουν καθημερινά Ρομά.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε και συνεργό που τον εγκατέλειψε όταν τον είδε να παθαίνει ηλεκτροπληξία.

Η περιοχή για ώρες παρέμεινε χωρίς ρεύμα, ωστόσο περίπου στις 6:30 το πρωί αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση.



Η σιωπή Τράμπ για την δολοφονία Ναβάλνι δείχνει το πόσο επικίνδυνος είναι!!

 



Η εκκωφαντική σιωπή του Ντόναλντ Τράμπ για την δολοφονία του Αλεξέι Ναβάλνι απο τον καταζητούμενο δικτάτορα της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ,δείχνει το πόσο επικίνδυνος και ανεύθυνος είναι για τον κόσμο.

Η Νίκι Χέιλι, η μοναδική αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών για το χρίσμα στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές, επιτέθηκε εκ νέου στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ για τη σιωπή του αναφορικά με τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι αλλά και για τις εχθρικές δηλώσεις του Αμερικανού μεγιστάνα εναντίον του ΝΑΤΟ.«Το γεγονός ότι δεν λέει τίποτα για τον Ναβάλνι (δείχνει) ότι είτε συντάσσεται με τον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν και πιστεύει ότι είναι εντάξει να σκοτώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους, είτε απλά σκέφτεται "Δεν είναι καμια σημαντική υπόθεση"», είπε η Χέιλι στο ABC.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο Ρώσος ομόλογός του είναι «υπεύθυνος» για τον θάνατο του Ρώσου αντιφρονούντα.Όμως ο Τραμπ που διεκδικεί μια νέα προεδρική θητεία, δεν είπε κουβέντα αυτό το Σαββατοκύριακο για τον θάνατο Ναβάλνι, για τη Ρωσία ή τον Πούτιν.Μέλη της προεκλογικής του ομάδας παρέπεμψαν δημοσιογράφους στην τελευταία ανάρτηση του Τραμπ στο δίκτυό του Truth Social: «Η Αμερική δεν είναι πλέον σεβαστή γιατί έχουμε έναν πρόεδρο που είναι ανίκανος, αδύναμος και δεν καταλαβαίνει τι σκέφτεται ο κόσμος».

Η Χέιλι, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ υπό την κυβέρνηση Τραμπ (2017-2021) και πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, όπου θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές για τους Ρεπουμπλικάνους στις 24 Φεβρουαρίου, επέκρινε επίσης τις «ανατριχιαστικές» δηλώσεις που έκανε ο Τραμπ το περασμένο Σαββατοκύριακο ενάντια στους μηχανισμούς αλληλεγγύης μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ.Ο Τραμπ είπε πριν μια εβδομάδα ότι ΗΠΑ ενδέχεται να μην προστατεύσουν συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, που δεν καταβάλουν επαρκείς δαπάνες στον τομέα της άμυνας από μια ενδεχόμενη ρωσική εισβολή.«Το μόνο που έκανε εκείνη τη στιγμή ήταν να ενισχύσει τον Πούτιν», τόνισε η Χέιλι.

«Ας υπενθυμίσουμε στον αμερικανικό λαό ότι ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι μόλις καταλάβει την Ουκρανία, η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής θα είναι οι επόμενες (...) Αυτές είναι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και αυτό φέρνει αμέσως την Αμερική σε κατάσταση πολέμου». Επέκρινε επίσης τον Τραμπ ότι διατηρεί φιλική σχέση με τον Πούτιν.Ο Τραμπ επαινεί διαρκώς τον Πούτιν τα τελευταία χρόνια, αποκαλώντας τον Ρώσο ηγέτη μια «ιδιοφυΐα» το 2022 για την απόφασή του να εισβάλει στη γειτονική Ουκρανία, πυροδοτώντας έναν πόλεμο που εξακολουθεί να μαίνεται.Οι επικρίσεις της Χέιλι κατά του Τραμπ με αφορμή τον θάνατο Ναβάλνι, έρχονται καθώς η Ρεπουμπλικανή υποψήφια εντείνει την κριτική της στον Τραμπ, σε μια προσπάθεια να μικρύνει το μεγάλο προβάδισμα του πρώην προέδρου σε προκριματικές εκλογές και δημοσκοπήσεις.



Ανάληψη ευθύνης και νέες απειλές από θρασύδειλους για τη βόμβα στην πρόεδρο εφετών Θεσσαλονίκης

 


Μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα θρασύδειλων τρομοκρατών που ονομάζεται «Ένοπλη Απάντηση» ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στην πρόεδρο εφετών Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από μία εβδομάδα από την εξουδετέρωση της βόμβας που είχε σταλεί στην πρόεδρο μέσα σε ένα φάκελο, η θρασύδειλη «Ένοπλη Απάντηση» έβγαλε ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με την οποία εξαπολύει νέες απειλές προς την κυρία Αναστασία Ανθοπούλου όπως ότι «η τύχη δε θα είναι πάντα με το μέρος της» και ότι «όσο εύκολα έφτασε ο φάκελος - βόμβα στο γραφείο της, τόσο εύκολα μπορούν οι σφαίρες μας να βρουν το στόχο τους». 

Οι απειλές αυτές δείχνουν θρασύδειλα αδίστακτα κτήνη, που απειλούν και εκβιάζουν για να προκαλέσουν τρόμο. Τέτοια αποβράσματα κινούνται κυρίως στην ακροαριστερά και έχουν σχέσεις με την νύχτα και σκληρούς ποινικούς.

Επαναλαμβάνουμε ότι κυκλοφορούν ελεύθερα πολλά πρώην μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, που με ευθύνη της δικαιοσύνης, οι καταδίκες έχουν μετατραπεί σε μερικά χρόνια και έχουν αποφυλακιστεί.



Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση της κατάληψης στη Νομική στο ΑΠΘ

 


Επιχείρηση για τη λήξη της κατάληψης στη Νομική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί η ΕΛΑΣ από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση ξεκίνησε περίπου στις 5 το πρωί με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να μπαίνουν συντονισμένα στους χώρους της Νομικής Σχολής και να ανοίγουν τις πόρτες που είχαν κλείσει με αλυσίδες και λουκέτα οι ακροαριστεροί και αριστεροί καταληψίες, που κανένας δεν γνωρίζει πόσοι απο αυτούς είναι "φοιτητές" και πόσοι αντιεξουσιαστές.

Την ίδια ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει κάθε πιθανή δίοδο προς το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ και προς την είσοδο της Νομικής Σχολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντός του κτιρίου δεν εντοπίστηκε κανένα άτομο.



Η αστυνομική επιχείρηση έρχεται σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε στους φοιτητές ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Παναγιώτης Γκλαβίνης.

Ο κ. Γκλαβίνης απηύθυνε έκκληση για διακοπή της κατάληψης προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο : «Εδώ, στη Νομική Σχολή, βρισκόμαστε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Ποτέ άλλοτε προπτυχιακοί φοιτητές δεν έκλειναν τις πόρτες στους μεταπτυχιακούς, οι οποίοι έχουν δικό τους σύλλογο. Πρόκειται για μία πολύ σκληρή κατάληψη, ανάλγητη απέναντι σε συναδέλφους τους, οι οποίοι υφίστανται τεράστια ζημία. Ακόμη χειρότερο, το ότι είναι μία εντελώς ανέξοδη για τους συμμετέχοντες διαμαρτυρία, που βασίζεται σε μία λογική θα κάνουμε ό,τι κάνουμε κι όπου βγει. Κι εμείς, δυστυχώς, είμαστε όμηροι αυτής της κατάστασης»