Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες κλοπές και διαρρήξεις


Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε κοσμηματοπωλεία καθώς και διαρρήξεις - κλοπές σε οικίες και οχήματα.

Στο πλαίσιο εκτεταμένης και συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου 2018 σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ασπρόπυργο, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Εξάρχεια) και στη Φθιώτιδα, με τη συνδρομή ομάδας της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Ομάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα (27χρονος, 29χρονος, -2- 33χρονοι και 35χρονος) εκ των οποίων οι τρεις (3) ημεδαποί και οι δύο (2) αλλοδαποί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες (κατά συναυτουργία, κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια), εμπρησμό, πλαστογραφίες και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει, τουλάχιστον από τον περασμένο Αύγουστο, συμμορία με σκοπό την διάπραξη κυρίως ληστειών σε κοσμηματοπωλεία με τη χρήση κλεμμένων οχημάτων.

Από την ανάλυση και αξιολόγηση του προανακριτικού - πληροφοριακού υλικού και της μεθοδολογίας δράσης (modus operandi), εξιχνιάστηκαν συνολικά (13) περιπτώσεις εγκληματικών ενεργειών και συγκεκριμένα πέντε (5) ληστείες κοσμηματοπωλείων σε Αθήνα, Χαλκίδα και Τρίπολη, τρεις (3) κλοπές οχημάτων, μία (1) κλοπή σε σούπερμαρκετ, τρεις (3) κλοπές σε οικίες, καθώς και ληστεία σε έξοδο της Αττικής Οδού κατά την όποια οι δράστες αφαίρεσαν όχημα από διερχόμενο πολίτη.

Ως προς τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης, σημειώνεται ότι τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους και χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο, όπου συγκεντρώνονταν για τον σχεδιασμό των δράσεων τους, οικία στην περιοχή του Ζεφυρίου.

Παράλληλα, τηρούσαν αυστηρούς κανόνες ιεραρχίας στα πρότυπα στρατιωτικών μονάδων, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο την απαιτούμενη επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα.

Αρχηγός της ομάδας ήταν ο 33χρονος αλλοδαπός συλληφθείς (δραπέτης από κατάστημα κράτησης), ο οποίος καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη, επέλεγε τους στόχους και τον ρόλο των μελών στην κάθε ληστεία, καθώς επίσης σχεδίαζε τον τρόπο με τον οποίο θα δρούσαν.

Σημαντικό ρόλο διαδραμάτιζε και ο 29χρονος ημεδαπός ο οποίος αναλάμβανε την εύρεση των απαιτούμενων «πόρων» για την ληστεία (π.χ. κλεμμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, καταλύματα και οπλισμό).

Χαρακτηριστικά στοιχεία της καλά δομημένης δράσης τους και της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας κατά τη διάπραξη των ληστειών αποτελούν η χρήση:

«σκληρού» οπλισμού (πολεμικών τυφεκίων τύπου kalashnikov και πιστολιών),
κλεμμένων οχημάτων στα οποία τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες, είτε οχημάτων φιλικών και συγγενικών τους προσώπων,
κωδικών λέξεων οι οποίες είχαν προκαθορισμένη σημασία, ενώ
παράλληλα τα μέλη της οργάνωσης απέφευγαν την χρήση κινητών τηλεφώνων.

Για να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές, έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στην κάλυψη των χαρακτηριστικών των προσώπων τους. Μάλιστα, πέρα από τα συνήθη μέσα κάλυψης (π.χ. γυαλιά οράσεως - ηλίου, μαντήλια, κουκούλες, σκουφιά κ.α.), είχαν προμηθευτεί και μάσκα σιλικόνης, την οποία χρησιμοποιούσαν για να παραπλανούν τους υπαλλήλους των κοσμηματοπωλείων, προκειμένου να τους επιτρέψουν την είσοδο, από τις θύρες ελεγχόμενης πρόσβασης.

Τα μέλη του κυκλώματος επιχειρούσαν συνήθως σε ομάδες των τριών, τεσσάρων και πέντε ατόμων, ως εξής: αρχικά ένας εκ των δραστών εισερχόταν στο κατάστημα, είτε φορώντας ειδική μάσκα σιλικόνης, είτε καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά του με γυαλιά οράσεως. Αφού κατόρθωνε να πείσει τους υπαλλήλους να του ανοίξουν τη θύρα, στη συνέχεια εισέρχονταν οι συνεργοί του, οι οποίοι με την απειλή πολεμικών τυφεκίων και πιστολιών αφαιρούσαν τα κοσμήματα από τις προθήκες και τα χρηματοκιβώτια των κοσμηματοπωλείων.





Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τόσο σε οικίες και οχήματα όσο και από την κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχεθήκαν:

πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov ,
(4) πιστόλια,
κυνηγετική καραμπίνα,
γεμιστήρες και πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων,
6.165 ευρώ,
πλαστό Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς,
πλαστή άδεια οδήγησης Ελληνικών Αρχών,
πλαστή Άδεια Διαμονής,
ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας,
ειδική μάσκα προσώπου σιλικόνης,
ρούχα και υλικά κάλυψης των χαρακτηριστικών του προσώπου,
μικροποσότητα κοκαΐνης και αποσπάσματα κάνναβης,
πλήθος κοσμημάτων και κινητών τηλεφώνων
αυτοκίνητο και διάφορες πινακίδες κυκλοφορίας.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 800.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα, εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλες περιπτώσεις ομοειδών εγκλημάτων.




Βέβαιος ότι θα βρεθούν βουλευτές εκτός ΣΥΡΙΖΑ να ξεπουλήσουν την Μακεδονία είναι ο Τζανακόπουλος



Βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ακόμη και στην περίπτωση που οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και με λίγα λόγια είπε ότι θα βρεθούν και άλλοι βουλευτές εκτός των Μακεδονοκλάστων ΑΝΕΛ να ξεπουλήσουν την Μακεδονία.

Μιλώντας στον ρ/σ Realfm ο κ. Τζανακόπουλος είπε μέσα σε άλλα : «Από τη μεριά της η κυβέρνηση, και ιδιαίτερα από τη μεριά του Πρωθυπουργού, ποτέ ένα κακώς εννοούμενο μικροπολιτικό συμφέρον ή οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν θα μπουν πάνω από αυτό το οποίο θεωρεί και είναι συμφέρον της χώρας. Επομένως, το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής, εφόσον ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα, πράγμα το οποίο δεν προβλέπεται να γίνει πριν τα τέλη Ιανουαρίου, η ελληνική πλευρά οφείλει να καταθέσει τη συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο, να συζητήσει επ’ αυτής και τελικά να την κυρώσει με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που προβλέπεται. Η γνώμη μου είναι ότι όλα αυτά θα συμβούν καθώς υπάρχει ο κοινοβουλευτικός και πολιτικός συσχετισμός για την κύρωση χωρίς να προκληθούν οιουδήποτε τύπου πολιτικές εξελίξεις που δεν θα σχετίζονται με τη συμφωνία».

Για την ενδεχόμενη αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση είπε αποχωρήσει από την κυβέρνηση, : «Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει τους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς όρους για να ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία».




«Aκέφαλο κοτόπουλο τέρας» κινηματογραφήθηκε για πρώτη φορά στο Νότιο Ωκεανό



Ένα παράξενο είδος αγγουριού της θάλασσας, γνωστό και ως «ακέφαλο κοτόπουλο τέρας», κινηματογραφήθηκε για πρώτη φορά στο Νότιο Ωκεανό, στα ανοιχτά της ανατολικής Ανταρκτικής.

Το Enypniastes eximia, όπως είναι η επιστημονική ονομασία του, είχε μέχρι σήμερα εντοπιστεί μόνο μία φορά στον Κόλπο του Μεξικού. Τώρα όμως οι κάμερες της οργάνωσης Australian Antarctic Division (AAD), που διερευνά την Ανταρκτική και τον θαλάσσιο χώρο γύρω από αυτήν για λογαριασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Αυστραλίας, κατέγραψαν επίσης τον ασυνήθιστο αυτό θαλάσσιο οργανισμό, σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ».

Έχει χρώμα ανοιχτό ροζ έως κοκκινωπό καφέ, ανάλογα με την ηλικία του, μήκος 11 έως 25 εκατοστά και ζει πιθανώς σε βάθη μεταξύ 300 και 6.000 μέτρων. Στον Κόλπο του Μεξικού είχε ανακαλυφθεί σε βάθος 2.500 μέτρων.

«Ο Νότιος Ωκεανός περιέχει μια απίστευτη ποικιλία θαλάσσιων οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων πολλών ειδών με εμπορική αξία. Οι οργανισμοί αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή ενόψει των μελλοντικών γενεών», δήλωσε η Τζίλιαν Σλόκαμ, η Αυστραλή αντιπρόσωπος της Επιτροπής για τη Διατήρηση των Έμβιων Υδρόβιων Πόρων της Ανταρκτικής (CCAMLR).

Τα δεδομένα που συλλέγονται με ειδικές κάμερες, θα παρουσιασθούν από τους ερευνητές στο ετήσιο συνέδριο της CCAMLR, που ξεκινά τη Δευτέρα στο Χόμπαρτ και στο οποίο η Αυστραλία θα προωθήσει τη δημιουργία μιας νέας θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής στην ανατολική Ανταρκτική.



in.gr


Φοιτητές & μαθητές ξεφτίλισαν Τσίπρα - Γαβρόγλου μέσα στο γραφείο του «Διαλύετε τις ζωές μας»



Φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς εισέβαλαν στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, ζήτησαν την κατάργηση του πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας, φώναξαν συνθήματα εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και ούρλιαζαν «Διαλύετε τις ζωές μας. Μας κοροϊδεύετε, μας κάνετε τον ανήξερο, θέλετε να απομαζικοποιηθούν τα πανεπιστήμια» 

Εχθές ο προκλητικός Γαβρόγλου παρότρυνε τους φοιτητές να αναλάβουν... αστυνομικά καθήκοντα και να απομακρύνουν τα μέλη του Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;» είπε ο ακατάλληλος προκλητικός  Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο την Κυριακή.


«Δεν θα περάσουν αυτά που θέλετε, ας φέρετε και το ΝΑΤΟ», φώναζαν στον ακατάλληλο και επικίνδυνο υπουργό παιδείας «Να φύγετε, λειτουργείτε εις βάρος μας», φώναζαν απευθυνόμενοι στον υπουργό Παιδείας: «Διαλύονται τα πτυχία μας, θα δουλεύουμε σερβιτόροι με πτυχία», φώναξαν στον υπουργό.«Αυτά τα πράγματα που πάτε να φέρετε δεν θα τολμήσετε να τα φέρετε κι ας φέρετε το στρατό, ας φέρετε τις δυνάμεις καταστολής, ας φέρετε το ΝΑΤΟ» φώναξε ένας φοιτητής ενώ όλοι οι συγκεντρωμένοι στο γραφείο του υπουργού Παιδείας φώναξαν εν χορώ το σύνθημα: «Τσίπρα και Γαβρόγλου, ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά».


Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν στο νόμο Γαβρόγλου, που όπως σημειώνουν επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε ένα «εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της». 

Όπως λένε οι φοιτητές οι αλλαγές του ακατάλληλου και επικίνδυνου Γαβρόγλου αποκλείουν τους μαθητές απο την ουσιαστική γνώση εντατικοποιούν το πρόγραμμα τους και δεν τους αφήνουν περιθώριο επιλογής αφού όσοι επιλέξουν να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις θα ακολουθήσουν το δρόμο του διπλού άγχους λόγω των διπλών εξετάσεων. Φώναζαν  ότι ο Γαβρόγλου επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο «εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της». 






Αλαλούμ με τις δωρεές για τους πυρόπληκτους



Έλλειμμα συντονισμού είναι η εικόνα που καταγράφεται αναφορικά με τους λογαριασμούς υποστήριξης στους πυρόπληκτους της τραγικής 23ης Ιουλίου, ενώ και τα ποσά που έχουν συγκεντρωθεί είναι αναντίστοιχα του μεγέθους της καταστροφής και της πανελλήνιας συγκίνησης που προκάλεσε η εκατόμβη νεκρών. Αρκετές από τις μεγάλες, κυρίως, δωρεές που ανακοινώθηκαν εκείνες τις ημέρες δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη, ούτε έχουν κατατεθεί σε κάποιο ταμείο, και ο χρόνος περνάει εις βάρος των πυροπαθών και των πολύπλευρων αναγκών τους.

Υπηρεσιακός παράγοντας χαρακτήρισε στην «Κ» την κατάσταση που επικρατεί, ειδικά με το πλήθος των διάσπαρτων ερανικών λογαριασμών, ως «αλαλούμ»! Ταυτόχρονα διάχυτη είναι η καχυποψία μεταξύ των πυροπλήκτων, που αναρωτιούνται ποια είναι η τύχη των ποσών που δόθηκαν για την υποστήριξή τους. «Ακούμε για πολλά εκατομμύρια που έχουν κατατεθεί, στη γειτονιά μου όμως ακόμη δεν υπάρχει δημόσιος φωτισμός. Ούτε το πιο απλό δεν έχει λυθεί, τι γίνεται;» μας ρωτούσε κάτοικος από το Κόκκινο Λιμανάκι, με «κίτρινη» κατοικία. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Στον κεντρικό λογαριασμό που άνοιξε με ευθύνη του ελληνικού Δημοσίου λίγες ημέρες μετά την καταστροφή, έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα 37,6 εκατ. ευρώ. Το ποσό φαίνεται επαρκές, αλλά δεν είναι, καθώς 20 εκατ. δόθηκαν από τον ΟΑΕΔ, 10 εκατ. από τη Βουλή και 5 εκατ. από την Τράπεζα της Ελλάδας. Δηλαδή 35 εκατ. από τα 37,6 προέρχονται από τρεις δημόσιους φορείς! Το υπόλοιπο ποσό προέρχεται από 2.700 καταθέσεις πολιτών, που έχουν δώσει από 5 έως 300 ευρώ, ενώ 60-65 φορείς, οργανισμοί, δήμοι και εταιρείες έχουν καταθέσει από 3.000 ευρώ και πάνω. Μεταξύ αυτών είναι οι πρεσβείες της Αλβανίας και της Σερβίας, οι οποίες έχουν καταθέσει από 100.000 ευρώ. Οι περισσότεροι δήμοι έχουν βάλει από 5.000 ευρώ. «Βαριές» καταθέσεις από μεγάλους δωρητές δεν έχουν γίνει έως τώρα.

Ο λογαριασμός του ελληνικού Δημοσίου με σκοπό την αρωγή στους πληγέντες από τις πυρκαγιές σε ανατολική και δυτική Αττική βρίσκεται στην Τράπεζα της Ελλάδος, έχει δικαιούχο το υπουργείο Οικονομικών και διοικείται από τετραμελή επιτροπή: Προεδρεύει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο λογαριασμός ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές, το πόρισμα των οποίων κατατίθεται στο ελεγκτικό συνέδριο, το οποίο εξετάζει τη σύννομη εκτέλεσή του.

Ειδικός λογαριασμός

«Δεν έχουμε να κάνουμε με έναν ολόκληρο οργανισμό όπως ήταν το “Ταμείο Μολυβιάτη”, αλλά με έναν ειδικό λογαριασμό ο οποίος αξιοποιείται με βάση τον σχεδιασμό του Δημοσίου για την κάλυψη των αναγκών των πυροπλήκτων. Μέχρι στιγμής έχουμε δεχθεί μόνο δύο αιτήματα, στα οποία και έχουμε ανταποκριθεί: Πρώτο, διατέθηκε ένα εκατ. ευρώ για την αμοιβή των εξειδικευμένων εταιρειών που προχωρούν στην αποκαθήλωση των αμιαντούχων και άλλων επικίνδυνων για την υγεία υλικών από τις καμένες περιοχές. Δεύτερο, δόθηκε ακόμη ένα εκατ. ευρώ στο υπουργείο Υγείας για την εξασφάλιση φαρμάκων για τους πληγέντες. Βεβαίως, όλα αυτά γίνονται με τα νόμιμα παραστατικά», λέει στην «Κ» ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει προβληματισμός γιατί ο λογαριασμός είναι ακόμη ελλιποβαρής. «Το “Ταμείο Μολυβιάτη” είχε φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ. Είναι ένα ερώτημα γιατί ο λογαριασμός πυροπλήκτων είναι πολύ μικρότερος. Μία αιτία ίσως είναι πως τις ημέρες εκείνες άνοιξαν πολλοί λογαριασμοί, ελήφθη πλήθος πρωτοβουλιών. Γι’ αυτό έχουμε συζητήσει με τον κ. Στουρνάρα να καλέσει η Τράπεζα της Ελλάδος τις συστημικές τράπεζες να ενημερώσουν για τους αντίστοιχους λογαριασμούς που διαθέτουν και να συγκεντρωθούν όλοι σε ένα μητρώο, για να γνωρίζουμε τι ποσά υπάρχουν και να μπορέσει να γίνει ενιαίος σχεδιασμός», σημειώνει ο κ. Βούτσης.

Μια δεύτερη πρόταση του προέδρου της Βουλής είναι η διαμόρφωση ενός δεύτερου μητρώου, όπου θα καταγραφούν οι μεγάλοι δωρητές, το ποσό που διαθέτουν και τον σκοπό που επιθυμούν να διατεθεί. «Υπάρχει μια ακινησία ή μια αμηχανία, που πρέπει να ξεπεραστεί», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Βουλής. Επίσης, σημειώνει πως ποσά που έχουν συγκεντρωθεί με διάφορους τρόπους (π.χ. συναυλίες αλληλεγγύης) πρέπει να έρθουν στον κεντρικό λογαριασμό.

Στον ερανικό λογαριασμό για την αποκατάσταση των πυροπλήκτων, που έχει ανοίξει ο Δήμος Ραφήνας, έχει κατατεθεί περίπου ένα εκατ. ευρώ. «Το ποσό αυτό έχει συγκεντρωθεί από πολλούς μικροκαταθέτες και είναι σημαντικό γιατί έδειξε την αλληλεγγύη του απλού κόσμου. Από την άλλη, είναι σχετικά μικρό συγκριτικά με τις ανάγκες. Ας σημειωθεί πως ο ετήσιος προϋπολογισμός του δήμου είναι 35 εκατ. ευρώ. Αναμένουμε απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών και των συναρμόδιων υπουργείων για τον τρόπο που θα διατεθούν τα χρήματα», επισημαίνει ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς στην «Κ».

Οι δήμοι

Ερανικό λογαριασμό έχει δημιουργήσει και ο Δήμος Μαραθώνα, τον οποίο με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου διαχειρίζεται επιτροπή από μέλη του και εκπροσώπους φορέων της περιοχής. Η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας είχε ανοίξει επίσης ένα λογαριασμό για ενισχύσεις. «Ο λογαριασμός λειτούργησε ουσιαστικά μόνο τις πρώτες ημέρες, μέχρι να ανακοινωθεί ο εθνικός λογαριασμός. Το πρώτο διάστημα συγκεντρώθηκαν 60.000 ευρώ, κυρίως από μέλη δημοτικών συμβουλίων. Στη συνέχεια κατευθύναμε τις δωρεές στον κεντρικό λογαριασμό», αναφέρει στην «Κ» ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης. Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί υπάρχει πρόθεση να δοθεί στους πληγέντες δήμους. Ας σημειωθεί πως η ΚΕΔΕ έχει δώσει ήδη από 500.000 ευρώ σε κάθε πληγέντα δήμο. Οπως είναι φανερό, κυκλοφορούν πολλά χρήματα και υπάρχει μεγάλη ανάγκη ελέγχου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΦΡΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ζώα έβαψαν σκυλίτσα με μπλε σπρέι



Νέο περιστατικό κακοποίησης σκυλίτσας από ΖΩΑ.

Όπως έγινε γνωστό μέσω ανάρτησης στο facebook από τη »Ζωοφιλική Δράση», το σκυλί ήταν τρομοκρατημένο και έτρεχε μακριά από τους εθελοντές που έσπευσαν να το βοηθήσουν.






Ν.Δ.: Με πρωτοφανή προκλητικότητα ο Υπουργός Παιδείας μετακυλίει την ευθύνη της Κυβέρνησης στους φοιτητές



Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας στον Ελεύθερο Τύπο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με πρωτοφανή προκλητικότητα ο Υπουργός Παιδείας μετακυλίει ακόμη μία φορά την ευθύνη της Κυβέρνησης για τη διαφύλαξη της νομιμότητας στα τριτοβάθμια Ιδρύματα, στους ίδιους τους φοιτητές».

 Πλήρης Δήλωση

«“Πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;" Τάδε έφη ο Υπουργός Παιδείας, ερωτώμενος για την κατάληψη χώρου της Φιλοσοφικής Σχολής από το Ρουβίκωνα, υπενθυμίζοντας σε όλους τις παλαιότερες δηλώσεις του περί “απουσίας ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος”.

Με πρωτοφανή προκλητικότητα ο Υπουργός Παιδείας μετακυλίει ακόμη μία φορά την ευθύνη της Κυβέρνησης για τη διαφύλαξη της νομιμότητας στα τριτοβάθμια Ιδρύματα, στους ίδιους τους φοιτητές.

Τη στιγμή που η Πανεπιστημιακή κοινότητα βιώνει έναν πρωτόγνωρο αναβρασμό και το ένα μετά το άλλο Πανεπιστημιακά Ιδρύματα κλείνουν ή προειδοποιούν ότι θα αναστείλουν τη λειτουργία τους εξαιτίας της ανομίας που κυριαρχεί στους χώρους τους, ο αρμόδιος Υπουργός σφυρίζει αδιάφορα, παραμένοντας συνεπής στις ιδεοληψίες του.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί το καθεστώς φόβου και ανομίας που έχει επιβληθεί στα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Το Κράτος θα εγγυηθεί ότι φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι θα αισθάνονται επιτέλους ασφαλείς».


Τον πρώτο του διεθνή τίτλο στο τένις πανηγυρίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς



Τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά ATP 250 πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 2-0 (6-4, 6-4) σετ του Έρνεστς Γκούλμπις στον τελικό του Stockholm Open και κατέκτησε το τρόπαιο.

Αυτή ήταν η τρίτη συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά σε τελικό της ATP και κατάφερε να φτάσει στον τίτλο χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα στον τελικό. «Εσπασε» μάλιστα το σερί του Γκούλμπις, που δεν είχε χάσει κανέναν τελικό (6-0 στο μονό, 2-0 στο διπλό) μέχρι την Κυριακή (21/10)! Αν και τώρα βρίσκεται στο Νο145, ο Γκούλμπις έχει υπάρξει μέλος του Top 10 στο παρελθόν!

Στη Στοκχόλμη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε μεγάλο τένις. Στο πρώτο game, αν και ο Γκούλμπις τον απείλησε για break, ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του. Κρατώντας το σερβίς του, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 5-4, έπαιξε εξαιρετικά στο δέκατο game, έκανε το break και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν εύκολα το σερβίς τους μέχρι και το δέκατο game, όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε συγκεντρωμένος, έκανε αυτό που έπρεπε και εν συνεχεία έκανε το break για να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο ΑΤP στην καριέρα του, μέσα στη Στοκχόλμη. Τις δύο προηγούμενες φορές που είχε φτάσει μέχρι τον τελικό ενός τουρνουά ATP, ο Τσιτσιπάς είχε ηττηθεί από τον Ράφα Ναδάλ, τόσο στη Βαρκελώνη, όσο και στο Τορόντο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΗΠΑ: Εξι τραυματίες από πυροβολισμούς στη Φλόριντα




Έξι τραυματίες, οι έξι από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση, είναι το αποτέλεσμα ανταλλαγής πυροβολισμών στο Τζάκσονσβιλ της Φλόριντα, κοντά σε γήπεδο που διεξαγόταν αγώνας του NFL μεταξύ της τοπικής Jacksonville Jaguars και των Houston Texas.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν περίπου στις 12:35 τομεσημέρι (τοπική ώρα). Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν τραυματιστεί πέντε άντρες και μία γυναίκα οι οποίοι και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Κατά πληροφορίες τα πυρά προήλθαν από τον συνοδηγό ενός αυτοκινητου ο οποίος πυροβόλησε στην ευρύτερη περιοχή του σταδίου των Jacksonville Jaguars.


Πηγή : protothema.gr


Οι φοιτητές στο ΑΠΘ φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα από τους εμπόρους ναρκωτικών




Επιστολή-έκκληση στην πανεπιστημιακή κοινότητα απέστειλαν φοιτητές και φοιτήτριες της Φιλοσοφικής Σχολής για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κινδυνεύουν ζωές.

Οι φοιτητές φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα, αφού η διακίνηση των ναρκωτικών γίνεται μέρα και στο προαύλιο της σχολής.

Η επιστολή:

«Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Αποτελεί δυσάρεστη πραγματικότητα το γεγονός ότι κάθε χρόνο ο χώρος του πανεπιστημίου μας, ο χώρος της καθημερινής εκπαιδευτικής και φοιτητικής μας ζωής, όλο και υποβαθμίζεται, γίνεται όλο και λιγότερο ασφαλής για τους φοιτητές και τους εργαζομένους. Κάθε μέρα από νωρίς το πρωί, στον προαύλιο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής κινούνται ουσιαστικά ανενόχλητοι έμποροι ναρκωτικών, οι οποίοι κάνουν τις δοσοληψίες τους μπροστά στα μάτια όλων, ακόμη και μπροστά στους φύλακες του campus, οι οποίοι μάλλον δεν μπορούν να κάνουν τίποτε.

Η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί τόσο που οι διακινητές σχεδόν διαλαλούν το εμπόρευμά τους σε κάθε περαστικό, παρενοχλούν φραστικά και ενίοτε σωματικά φοιτήτριες και φοιτητές, συγκεντρώνονται και φωνάζουν ακριβώς έξω από τις αίθουσες που κάνουμε μάθημα. Δεν υπάρχει φοιτητής που να μην έχει δει από κοντά είτε χρήση είτε διακίνηση είτε καβγάδες μεταξύ των συμμοριών. Είναι γνωστό ότι πέρυσι μια φοιτήτρια έπεσε θύμα βιασμού μέσα στο campus τις βραδινές ώρες.

Όπως προχωρούν τα πράγματα, είναι θέμα χρόνου προτού συμβούν ανάλογα περιστατικά και υπό το φως του ηλίου, και –ποιος ξέρει– ίσως σταδιακά οι διακινητές να πάψουν να περιορίζονται στον προαύλιο χώρο και να αρχίσουν να μπαίνουν και μέσα στα κτίρια, εφόσον δεν υπάρχει πρακτικά κανένας έλεγχος (τα τρία κτήρια της Φιλοσοφικής έχουν μόνον έναν φύλακα!).

Ήδη οι φοιτητές φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε σε πολλές περιοχές του πανεπιστημίου, το οποίο τείνει να μετατραπεί σε γκέτο, ειδικά μετά τη δύση του ηλίου που εγκαταλείπεται στην τύχη του. Σε λίγο δεν θα αρκεί να σκύβουμε το κεφάλι και να επιταχύνουμε το βήμα μας περνώντας δίπλα από τους εμπόρους που προκαλούν με κάθε τρόπο, θα φτάσουμε να μην πηγαίνουμε στα μαθήματα μας.

Είμαστε φοιτητές και φοιτήτριες από τη Φιλοσοφική Σχολή που έχουμε κουραστεί από τη συνεχή υποτίμηση των σπουδών μας, από τον φόβο να κυκλοφορήσουμε σε έναν χώρο που αποτελεί το δεύτερο σπίτι μας, από την εξαθλίωση της Σχολής μας σε επίπεδα τριτοκοσμικής χώρας.

Μέσα στη δυσμενή κατάσταση της χώρας μας και παρά τις πολλές δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει το πανεπιστήμιο για τη λειτουργία του, δεν αποτελεί δικαιολογία ή παρηγοριά να λένε ορισμένοι ότι το πανεπιστήμιο είναι απλώς εικόνα της κοινωνίας. Πιστεύουμε ότι οφείλει να παραμείνει ένα υγιές κύτταρο μέσα στην κοινωνία που θα διασφαλίζει την εκπαίδευση της νέας γενιάς.

Χιλιάδες φοιτητές μοχθώντας καταφέραμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας σε τριτοβάθμια ιδρύματα, ευελπιστώντας για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό υπονομεύεται όταν το πανεπιστήμιο αφήνεται να μετατραπεί σε εστία εγκληματικότητας και οι φοιτητές νιώθουμε συνεχώς υπό απειλή μέσα στον χώρο μας. Είναι σαν η πολιτεία να έχει εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο και να θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι αυτή η άθλια καθημερινότητα που ζούμε είναι η νέα κανονικότητα. Γιατί;

Ζητούμε από τους αρμοδίους, τις πανεπιστημιακές αρχές και την πολιτεία, να μην κρύβονται πίσω από γενικόλογες προτροπές, ευχολόγια και στατιστικές, και να λάβουν επιτέλους αποτελεσματικά μέτρα και να διασφαλίσουν το ελάχιστο: την αίσθηση της σωματικής μας ασφάλειας στην ακαδημαϊκή μας ζωή. Δεν επιλέξαμε να ζούμε σε κάποιο κέντρο διακίνησης ναρκωτικών! Θέλουμε έναν χώρο εκπαίδευσης και δημιουργίας. Είμαστε φοιτήτριες και φοιτητές και απαιτούμε πίσω το πανεπιστήμιό μας».

Πηγή: Thestival.gr


Στο φως η βιομηχανία παράνομων αποφυλακίσεων



– Ενάμισι θέλει ε;

– Μην το ρισκάρουμε, θα το φτιάξει σίγουρα το χαρτί.

– Εντάξει αφού θέλει ενάμισι, ενάμισι.

– Aμα ρωτήσεις και εκεί τα παιδιά, θα σου πούνε αυτές είναι οι τιμές.

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για τη δράση σπείρας που διακινούσε χασίς και συνθετικά ναρκωτικά σε κλαμπ της πρωτεύουσας αποκάλυψε την εμπλοκή δικηγόρων, ψυχιάτρων και δικαστικών πραγματογνωμόνων σε παράνομες αποφυλακίσεις κρατουμένων μέσω πλαστών βεβαιώσεων τοξικομανίας. Η υπόθεση ήρθε στο φως τον Μάιο και απέκτησε νέο ενδιαφέρον μετά την «υπόθεση Φλώρου» και την πρόσφατη δημοσιοποίηση στοιχείων που αποκαλύπτουν αύξηση, την τελευταία τριετία, των αποφυλακίσεων κρατουμένων για λόγους υγείας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Απρίλιο και οδήγησε στον σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος αρχικά 17 κατηγορουμένων. Πρόκειται για Ελληνες και Αλβανούς «dealers» που εισήγαγαν από την Ολλανδία συνθετικά ναρκωτικά και από την Αλβανία χασίς, τα οποία στη συνέχεια διακινούσαν στην Αττική. Στα σπίτια τους βρέθηκαν ειδικές κρύπτες για την αποθήκευση ναρκωτικών και μίνι εργαστήρια για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και την επεξεργασία της κεταμίνης, την οποία εισήγαγαν σε υγρή μορφή και μετέτρεπαν σε σκόνη.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών προχώρησαν σε άρση απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα των υπόπτων και κατέγραψαν τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες. Ετσι, αποκαλύφθηκαν και επαφές τους με δύο ψυχιάτρους - πραγματογνώμονες του Πρωτοδικείου και μία δικηγόρο με αντικείμενο την έκδοση πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων τοξικομανίας. Στις επίσημες αναφορές τους οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι μέσω των πλαστών πιστοποιητικών τοξικομανίας, οι φερόμενοι ως διακινητές ναρκωτικών είτε πετύχαιναν την αποφυλάκισή τους είτε προσδοκούσαν σε μικρότερες ποινές, όταν η υπόθεσή τους θα έφτανε στο ακροατήριο.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα συνομιλίας μεταξύ δύο κατηγορουμένων, που είχαν μόλις αποκτήσει πλαστή γνωμάτευση με τη συνδρομή του ενός από τους ψυχιάτρους: «Τα έχει γράψει καλά, ότι δεν μπορείς να τα αποβάλεις με δικές σου δυνάμεις αλλά χρειάζεσαι ένταξη σε πρόγραμμα». Η ταρίφα για την έκδοση μιας πλαστής ιατρικής γνωμάτευσης ανέρχονταν σε 1.500 ευρώ και τα χρήματα της αμοιβής δίνονταν στους γιατρούς χέρι με χέρι και ποτέ μέσω τραπεζικών λογαριασμών. «Στην τράπεζα δεν βάζεις τίποτα σ’ αυτούς, τα δίνεις στο χέρι» ακούγεται να λέει μέσω τηλεφώνου μία εκ των κατηγορουμένων σε συνομιλητή της. Στον φάκελο της δικογραφίας υπάρχουν φωτογραφίες από τη φυσική παρακολούθηση των υπόπτων, τη στιγμή που επισκέπτονται τα ιατρεία των κατηγορούμενων ψυχιάτρων.

Προέκυψε επιπλέον ότι ορισμένοι από τους εμπλεκομένους κατέβαλλαν χρήματα ώστε να εξασφαλίζουν τη μεταγωγή ή την επί μακρόν παραμονή τους στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου οι συνθήκες είναι καλύτερες συγκριτικά με τις υπόλοιπες πτέρυγες της φυλακής. Η μητέρα ενός από τους κατηγορουμένους για διακίνηση ναρκωτικών ακούγεται να λέει σε τηλεφωνικές της επικοινωνίες: «Κάθε μήνα δίνω 500 ευρώ, τα πάω σε αυτόν (σ.σ. αναφέρεται σε διωκόμενο ψυχίατρο - πραγματογνώμονα) και τα δίνει στον αρχιφύλακα. Το έχω κανονίσει το ενοίκιό σου, μην ανησυχείς».

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση των πλαστών γνωματεύσεων ανετέθη σε ανακρίτρια, εξειδικευμένη σε υποθέσεις ναρκωτικών. Η τελευταία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εις βάρος των γιατρών και της δικηγόρου, ενώ διεύρυνε τον κύκλο των εμπλεκομένων ασκώντας δίωξη εις βάρος ενός ακόμα ψυχιάτρου, που τυγχάνει να είναι και αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Ο τελευταίος ήταν «χρεωμένος» με την ιατρική παρακολούθηση του Αριστείδη Φλώρου, το διάστημα που ο 39χρονος έγκλειστος επιχειρηματίας κρατείτο στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, πριν δηλαδή θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο πρόωρης αποφυλάκισής του, με πλαστή ιατρική γνωμάτευση αναπηρίας. Στο κατηγορητήριο επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι ο ένας από τους ψυχιάτρους, γιατρός των φυλακών Κορυδαλλού, εισέπραξε 2.000 ευρώ προκειμένου να βεβαιώσει ότι ο ένας από τους φερόμενους ως διακινητές ναρκωτικών έπασχε από «καταθλιπτική συνδρομή» και άρα εδικαιούτο την άρση της προσωρινής κράτησής του.

Αρνείται τις κατηγορίες

Απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας ο ένας εκ των πραγματογνωμόνων αρνήθηκε εμφατικά τις κατηγορίες και χαρακτήρισε «ψευδείς» τις αναφορές των διακινητών ότι του κατέβαλαν 1.500 ευρώ προκειμένου να συντάξει πλαστές πραγματογνωμοσύνες. Στη συνέχεια, ωστόσο, έκανε ονομαστική αναφορά σε συναδέλφους του, λέγοντας ότι χρηματίζονται: «Ηξερα παλιά για τον κ. Ν... ότι χρηματίζεται, και αυτά από φήμες, για τον κ. Π... είχα ακούσει φήμες επίσης ότι χρηματίζεται (...) Είχα ακούσει για τον κύριο Κ... από άλλο ανακριτή ότι αναφέρθηκε το όνομά του σε συνομιλίες Αλβανών ότι ήθελε ένα ποσό και τότε αποκλείστηκε από το γραφείο ναρκωτικών».

Λίγο καιρό αργότερα, μάλιστα, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έγγραφη αναφορά κατά της ανακρίτριας, κατηγορώντας την για κατάχρηση εξουσίας και ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς την άμεση απόσυρσή της από την υπόθεση. Στην αναφορά του ο ψυχίατρος ισχυρίστηκε ότι η ανακρίτρια ήταν «οιονεί ασθενής του» και, ανάμεσα στ’ άλλα, απέδωσε την απόφασή της να ασκήσει δίωξη κατά του ψυχιάτρου - αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., στο γεγονός ότι στο πρόσφατο παρελθόν οι δυο τους διατηρούσαν ερωτικό δεσμό. Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, η υπόθεση άλλαξε «χέρια» και ανετέθη στον 1ο τακτικό ανακριτή, ενώ ο ψυχίατρος της αστυνομίας κατέθεσε με τη σειρά του αίτηση ακυρότητας όλης της ανακριτικής διαδικασίας. Η εξέταση του αιτήματός του παραμένει σε εκκρεμότητα, όπως και η κλήση των κατηγορουμένων σε συμπληρωματική απολογία.

Η θρυαλλίδα Φλώρου και η νέα έρευνα

Ερευνα για κύκλωμα με πλοκάμια μέσα στις φυλακές που χορηγεί πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά για την πρόωρη αποφυλάκιση κρατουμένων διεξάγει η Εισαγγελία Διαφθοράς. Ξεκίνησε μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση αποφυλάκισης του 39χρονου Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος τον Αύγουστο αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Χαλκίδας κάνοντας χρήση πλαστών γνωματεύσεων, σύμφωνα με τις οποίες έπασχε από αναπηρία σε ποσοστό άνω του 67%. Μόλις την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι οι εισαγγελείς εντόπισαν νέα περίπτωση αποφυλάκισης με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά βαρυποινίτη καταδικασμένου για ανθρωποκτονία. Στα χέρια των εισαγγελέων βρίσκονται 340 φάκελοι αποφυλακίσεων για να ελεγχθούν, ενώ η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ήδη ζητήσει την τροποποίηση του νόμου ώστε να μπορούν να ανακαλούνται οι παράνομες αποφυλακίσεις. Στην παραδοχή ότι τα τελευταία τρία χρόνια εξαπλασιάστηκε σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία ο αριθμός των αποφυλακίσεων για λόγους «αναπηρίας» προέβη το υπουργείο Δικαιοσύνης απαντώντας στην ερώτηση βουλευτών του Ποταμιού.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μακεδονοκλάστες κατά Καμμένο οι Τέρνες Κουίκ, Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος



Άρχισαν τα όργανα στους ΑΝ.ΕΛ. με τον Πάνο Καμμένο να αφήνει αιχμές για τον Τέρενς Κουίκ, την Έλενα Κουντουρά και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο αποκαλώντας τους Μακεδονοκλάστες.

«Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι» είπε ο Πάνος Καμμένος, «φωτογραφίζοντας»  τον Τέρενς Κουίκ, την Έλενα Κουντουρά και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ του ξεπουλήματος της Μακεδονίας απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα τρία στελέχη των ΑΝΕΛ δεν βρίσκονταν στην Θεσσαλονίκη στο Εθνικό Συμβούλιο, ο Τέρενς Κουίκ βρίσκεται στο Κάιρο σε επίσημη επίσκεψη για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ενώ η  Κουντουρά βρίσκεται στη Ζάκυνθο, στη Διεθνή Συνάντηση του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία». Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν νομίζουμε να είναι πλέον ΑΝ.ΕΛ. θεωρούμε ότι έχει ενταχθεί για να επιβιώσει πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι το τέταρτο κόμμα στο οποίο θα ενταχθεί εάν το κάνει τελικά στην καριέρα του.




Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Παπακώστα σε Συρζαίικη διάθεση : «έχουν γνώση οι φύλακες»



H Ελλάδα ξεφτιλίζεται διεθνώς από την ανεξέλεγκτη δράση του Ρουβίκωνα, με ευθύνη της κυβέρνησης για την ανοχή που δείχνει στα εγκλήματα των δικών της παιδιών, και η νέα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι «έχουν γνώση οι φύλακες», κοινώς να είχαμε να λέγαμε απλά Συριζαίικα.

Η Παπακώστα είπε να απαντήσει στην σοβαρή δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, βουλευτή Λάρισας, Μάξιμου Χαρακόπουλου, για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Καναδά που έγραψε νωρίτερα : «Οι ‘‘συλλογικότητες’’ του περιθωρίου εξακολουθούν αμέριμνες να χτυπούν ξένες πρεσβείες, εξευτελίζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και αμαυρώνοντας διεθνώς την εικόνα του ελληνικού κράτους. Σειρά αυτή τη φορά είχε η πρεσβεία του Καναδά.

Την ίδια ώρα, η νέα δυαδική πολιτική ηγεσία του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ακόμη συσκέπτεται για το πώς θα αντιμετωπίσει τους “Ρουβίκωνες”, ενώ ειδικά η κ. Παπακώστα ακόμη ψάχνει τη διεύθυνση που θα στείλει το λογαριασμό για τις ζημιές. Στην ουσία, όμως, πίσω από τους ψεύτικους λεονταρισμούς, ακολουθείται σταθερά η ‘‘στοργική’’ πολιτική προς τους κουκουλοφόρους βανδάλους που εγκαινίασε ο κ. Τόσκας.

Ως εκ τούτου, είναι βέβαιο ότι όσο παραμένει στην εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι δράστες των επιθέσεων αυτών θα συνεχίζουν ακάθεκτοι το “έργο” τους».

Η απάντηση που γελάει για ακόμα μία φορά ο κόσμος της Παπακώστα είναι : «Ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη στην Πειραιώς, ο οποίος αναβαθμίστηκε λόγω της αυτοτέλειας με τον πρόσφατο ανασχηματισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υψηλού συμβολισμού απόφαση για την Ασφάλεια ως προτεραιότητα, ας σοβαρευτεί. Ας ασχοληθεί καλύτερα με το Γάλα και τον πρωτογενή τομέα και ας αφήσει την Ασφάλεια και την Προστασία του Πολίτη στους φύλακες οι οποίοι έχουν γνώση…».

Εαν δεν ταίριαζε η Παπακώστα με το τσίρκο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θα ξεφτιλιζόταν για να γίνει υπουργός για λίγους μήνες.