Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση ψηφίζουν «ναι» για ψήφο αποδήμων - ΟΧΙ ΣΥΡΙΖΑ - Βελόπουλος - ΚΚΕ

 


Με βάση τις θέσεις που εξέφρασαν τα κόμματα, τη ρύθμιση που αίρει τους περιορισμούς που θεσπίστηκαν το 2019, στηρίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας.

Απομονωμένοι και οπισθοδρομικοί ο ΣΥΡΙΖΑ όπως πάντα, το ΚΚΕ όπως πάντα και η Ελληνική Λύση όπως πάντα.

Ενστάσεις, που έφτασαν μάλιστα μέχρι και στο σημείο να γίνεται φαιδρά λόγος για αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος, εξέφρασαν ο ΣΥΡΙΖΑ -που απέφυγε να δηλώσει πως καταψηφίζει- και το ΚΚΕ.

Η Ελληνική Λύση δήλωσε δήθεν επιφύλαξη και ζήτησε να δοθεί χρόνος για να δοκιμαστεί περισσότερο το ισχύον καθεστώς με τους περιορισμούς.

Με βάση τους συσχετισμούς, το νομοσχέδιο μπορεί να λάβει στην Ολομέλεια ακόμα και 220 ψήφους.

Κεραμέως: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις παρατάξεις -Πρόκειται για ιστορική συναίνεση

«Έχουν ταχθεί θετικά 5 κόμματα που αριθμούν 220 βουλευτές. Με βάση την εκπεφρασμένη βούληση των κομμάτων, φαίνεται να διαμορφώνεται η πλειοψηφία 200 βουλευτών. Είναι ιστορική μέρα για την Ελλάδα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις παρατάξεις. Πρόκειται για ιστορική συναίνεση», είπε η Νίκη Κεραμέως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που παραμένει φαιδρός, γελοίος και αμετανόητος προειδοποίησε περί «κινδύνου για τη Δημοκρατία»

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος εξέφρασε επιφυλάξεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε περί «κινδύνου για τη Δημοκρατία» και εκτίμησε πως, λόγω του ότι το δικαίωμα στην ιθαγένεια δίνεται βάσει καταγωγής, υπάρχει κίνδυνος αλόγιστης χρήσης της νέας ρύθμισης.

Ο Γιάννης Γκιόκας, από το ΚΚΕ, να είχαμε να λέγαμε, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως καταργεί κάθε κριτήριο από αυτά που είχαν τεθεί το 2021.

«Η κυβέρνηση βάζει το μαχαίρι στον λαιμό στα κόμματα, να ψηφίσουν μια ρύθμιση που πάσχει, και μεταβάλλει την εκλογική διαδικασία και είναι αβέβαιο πότε θα πρέπει να τροποποιηθεί» είπε ο Παύλος Σαράκης από την Ελληνική Λύση, και δήλωσε επιφύλαξη.



Ζέφη Δημαδάμα: Διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ επειδή έγινε γενική γραμματέας Ισότητας στην κυβέρνηση

 


Λίγη ώρα αφότου το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ζέφη Δημαδάμα αποδέχθηκε την θέση της γενικής γραμματέως Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ήρθε και η διαγραφή της από τη Χαριλάου Τρικούπη. 

Παράλληλα στην ίδια ενημέρωση τονίζεται ότι δρομολογείται και η αντικατάστασή της από το PES WOMEN.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος:

Η Ζέφη Δημαδάμα με την αποδοχή του διορισμού της στη θέση της Γ. Γ. Ισότητας στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πολιτικά έθεσε εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Με απόφαση μου διαγράφεται από μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του κόμματος. Επίσης δρομολογήθηκε ήδη η αντικατάσταση της στο PES WOMEN.

Σημειώνεται πως η κυρία Δημαδάμα με ανάρτησή της στα social media ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι «θεωρώ αυτονόητη την υποβολή της παραίτησής μου από κάθε ιδιότητα με κομματικό πρόσημο για λόγους δεοντολογίας και με την πεποίθηση ότι αναλαμβάνω μια αποστολή εθνικού χαρακτήρα, η ευόδωση της οποίας προϋποθέτει τη συνεννόηση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Η Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρεται στον πυρήνα του ευρωπαϊκού συστήματος αξιών.

Αποδέχθηκα την πρόταση να τεθώ επικεφαλής αυτής της Γραμματείας με αίσθημα ευθύνης και χρέους για να καταθέσω την εμπειρία και τη γνώση που απέκτησα έχοντας αφιερώσει σε αυτά τα κρίσιμα για τη δημοκρατία ζητήματα όλες μου τις δυνάμεις διαχρονικά και επιδιώκοντας πάντα τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Θεωρώ αυτονόητη την υποβολή της παραίτησής μου από κάθε ιδιότητα με κομματικό πρόσημο για λόγους δεοντολογίας και με την πεποίθηση ότι αναλαμβάνω μια αποστολή εθνικού χαρακτήρα, η ευόδωση της οποίας προϋποθέτει τη συνεννόηση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες οι αναρτήσεις της κ. Δημαδάμα ήταν κόλαφος για την Ν.Δ.,  και δεν συζητούσε καμία συνεργασία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε η ίδια ούτε το ΠΑΣΟΚ. Η καρέκλα όμως τα αλλάζει όλα.







Δεν πάει ο καταζητούμενος Πούτιν στη Ν. Αφρική για να μη συλληφθεί!

 


Υπό το φόβο της βέβαιης σύλληψής του, ως και άμεσης μεταφοράς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) της Χάγης, για διαπραχθέντα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, ο Πούτιν δεν θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας των κρατών BRICS (Bραζιλία, Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Νότια Αφρική), που θα πραγματοποιηθεί τον άλλο μήνα στη Νότια Αφρική.

Η κατάσταση τελευταία ήταν εκρηκτική και διάφορες χώρες σε όλες τις ηπείρους ήταν πολύ αρνητικές στη μετάβαση Πούτιν, ενώ κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες της Νότιας Αφρικής επεσήμαναν ότι ο Ρώσος δικτάτορας δεν πρέπει να μεταβεί στη χώρα, γιατί εγκυμονούν πολλοί (ορατοί και αόρατοι) κίνδυνοι.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε χθες το απόγευμα, η προεδρία της Νότιας Αφρικής ανέφερε: «Με κοινή συμφωνία, ο πρόεδρος Πούτιν της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά η Ρωσική Ομοσπονδία θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ».

Προχθές, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόσα, είχε ζητήσει άδεια από το ΔΠΔ της Χάγης να μη συλλάβει τον Πούτιν, επειδή κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πραιτόρια. 

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι δεν είπε στη Νότια Αφρική πως η σύλληψη του Πούτιν, βάσει εντάλματος του ΔΠΔ, θα σήμαινε πόλεμο, αλλά το ΔΠΔ έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν, κατηγορώντας τον για το έγκλημα πολέμου της απέλασης παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία (μορφή παιδομαζώματος). 

Η Νότια Αφρική, ως μέλος του ΔΠΔ, θα ήταν υποχρεωμένη να τον συλλάβει, αν εμφανιζόταν στη Σύνοδο Κορυφής και να τον παραδώσει στις αρχές για να δικαστεί, κάτι που εύχονται όλοι να γίνει κάποια στιγμή.



Εγκαινιάζει το παράνομο αεροδρόμιο στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν


 

Τα εγκαίνια του νέου τερματικού του παράνομου αεροδρομίου Ερτζάν, στην Τύμπου της κατεχόμενης Λευκωσίας, θα τελέσει σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν, ανήμερα της 49ης θλιβερής επετείου της εισβολής στην Κύπρο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, εάν ο Ερντογάν ταξιδέψει απευθείας αεροπορικώς προς το παράνομο αεροδρόμιο, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου διανυκτέρευσε, θα πρόκειται για παράνομη ενέργεια που αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο και στις αποφάσεις του ΟΗΕ, μια και διεθνώς δεν αναγνωρίζεται η λεγόμενη «ΤΔΒΚ».

Η κίνηση αυτή θα επισκιάσει το κλίμα που διαμορφώθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ενώ ενδιαφέρον θα έχει και η σημερινή ομιλία του Τούρκου πρόεδρου στα κατεχόμενα και εάν υπάρξει αλλαγή στη θέση της Τουρκίας για λύση «δύο κρατών» στην Κύπρο.



Ανάρτηση του πρωθυπουργού για την κατοχή στην Κύπρο από του Τούρκους

 


"Αλήθεια σημαίνει άρνηση υποταγής στη λήθη. Έτσι, 49 χρόνια μετά την αποτρόπαιη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ» παραμένει επίκαιρο και ενεργό. Εδώ και σχεδόν μισό αιώνα αρνείται τα παράνομα τετελεσμένα και γίνεται αφορμή νέων αγώνων" έγραψε ο πρωθυπουργός στο facebook.

Και συνέχισε "Ο 21ος αιώνας δεν ανέχεται μία διχασμένη ευρωπαϊκή χώρα με στρατό κατοχής στο έδαφός της. Μόνη λύση, η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία της ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας."





Αλλοδαπός ο δολοφόνος της τράνς και «Tο όνομά της ήταν Άννα» δεν εξυπηρετεί πλέον το αφήγημα

 



Έντονες αντιδράσεις από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αλλά και ακροαριστερές οργανώσεις είχαν ξεσπάσει μετά την άγρια δολοφονία της 45χρονης τρανς κουβανικής καταγωγής Άννας Ιβάνκοβα, σε διαμέρισμα στην οδό Φυλής, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Οι ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και ακροαριστεροί επιλεκτικά ανθρωπιστές καλούσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το τρανσφοβικό έγκλημα στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στις 20:00.

«Το όνομά της ήταν Αννα, και ήταν γυναίκα, τρανς, μαύρη και προσφύγισσα από την Κούβα. Η Άννα ήταν χορεύτρια και περφόρμερ, (πρώην) σεξεργάτρια και ενεργό μέλος της κοινότητας. Η Άννα δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της» αναφέρει μεταξύ άλλων η κοινή ανακοίνωση των ΛΟΑΤΚΙ και ακροαριστερών οργανώσεων.

Τα συνθήματα πολλά, "γυναικοκτονία" αγώνες για της μετανάστριες, "Οργή και λύσσα", πατριαρχεία και άλλα πολλά ακροαριστερά που εξυπηρετούσαν το αφήγημα για μια διαμαρτυρία που δεν τους βγήκε όμως, γιατί ούτε ρατσισμός υπήρχε, ούτε γυναικοκτονία υπήρχε. Ένας στυγνός λαθρομετανάστης δολοφόνος υπήρχε που πήρε την ζωή της τράνς για να την ληστέψει.

Άλλωστε είναι γνωστοί για τις δολοφονίες τους Μπαγκλαντεσιανοί και Πακιστανοί λαθρομετανάστες. Έτσι λοιπόν μετά την ανακοίνωση του δολοφόνου, ούτε Οργή, ούτε Λύσσα υπάρχει, αντίθετα σιωπητήριο και ακυρώστε τις πορείες, μας χάλασαν το αφήγημα. 









Μεσσηνία: Συνελήφθη 30χρονος - ομολόγησε τρεις εμπρησμούς


 

Συνελήφθη 30χρονος άνδρας για εμπρησμούς στη Μεσσηνία. 

H σύλληψη toy έγινε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με τη συνδρομή ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας. 

Ο 30χρονος ομολόγησε πως είναι υπεύθυνος για τρεις διαφορετικές πυρκαγιές, δύο τις τελευταίες ημέρες και μία πέρυσι στην ευρύτερη περιοχή Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας Μεσσηνίας.

O 30χρονος είναι κάτοικος Χαρακοπίου Μεσσηνίας κρατείται και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα».