Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Είναι απίστευτο που ο Τσίπρας θέλει να συγκριθεί με τον Μητσοτάκη - Δηλώνει ότι είναι ο μοναδικός αντίπαλος του

 



Ο Αλέξης Τσίπρας η δεν καταλαβαίνει λόγο ανεπάρκειας να αντιληφθεί την πραγματικότητα, η δεν θέλει να αντιληφθεί την πραγματικότητα, και δηλώνει ότι ο μοναδικός αντίπαλος του είναι ο Μητσοτάκης.

Τον Μητσοτάκη, συμβουλή μας καλύτερα να τον ξεχάσει δεν μπορεί αν συγκριθεί γιατί δεν έχει ούτε την μόρφωση, ούτε την ικανότητα να αντιπαρατεθεί. Να ρίξει το βάρος του στον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά όπως τον κόβουμε και αυτόν, δεν θα μπορέσει να τον φτάσει σε σοβαρότητα και τελικά καλύτερα να παραιτηθεί να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ παρακάτω ακόμα και στο 3%. 

Να πούμε για τους αρχηγούς του ΜεΡΑ25 και του ΚΚΕ, με τον Βαρουφάκη, ο Τσίπρας είναι στο ίδιο επίπεδο αναισθησίας και επάρκειας, για τον Κουτσούμπα δεν συζητάμε, η γραμμή του ΚΚΕ είναι ΟΧΙ σε όλα οπότε έχει δικιά του παντιέρα.

Κάνοντας κάλεσμα στο ΚΙΝΑΛ, στο ΚΚΕ και στο ΜέΡΑ25 για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης μηπως και επιβιώσει, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε στο Star Channel τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα στην πολιτική αλλαγή: «Η πρώτη προϋπόθεση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές και η δεύτερη είναι τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να αθροίζουν ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από τα ποσοστά που αθροίζει η Ν.Δ. και ο κ. Βελόπουλος, τα κόμματα της Δεξιάς». 

Με λίγα λόγια ο ακροαριστερός λαοπλάνος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να ανακατέψει ακροαριστερά, αριστερά και κεντροαριστερά, με τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά λυπούμαστε δεν έχει καμία σχέση, όπως δεν έχει καμία σχέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ν.Δ. με τον Βελόπουλο.

 Μετά την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που ζήτησε το περασμένο Σάββατο στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως δεν βλέπει τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του Κέντρου, της Αριστεράς ή της Κεντροαριστεράς ως πολιτικούς αντιπάλους, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτούς βλέπει ώς αντιπάλους γιατί αυτοί είναι η αντίπαλοι του, από αυτούς θα αναγκαστεί να παραιτηθεί από πολιτικός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας ήθελε να απαντήσει σε όλους όσοι υποστηρίζουν πως τα ανεβασμένα ποσοστά του Νίκου Ανδρουλάκη έχουν τρομάξει το κόμμα του, αλλά και να τείνει χείρα φιλίας στον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. «Ο μοναδικός αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ, που εδώ και δέκα χρόνια είναι ο κορμός της προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας, είναι η Δεξιά και ο κ. Μητσοτάκης είναι ο βασικός μου ανταγωνιστής», ανέφερε και συμπλήρωσε για τον πρωθυπουργό: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει περισσότερο στο μυαλό του το τρίτο κόμμα, παρά το τέταρτο και το πέμπτο κύμα της πανδημίας».

Φυσικά και ο Μητσοτάκης δεν έχει το μυαλό του στο τρίτο κόμμα, το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι η Ελλάδα και η εικόνα της Ελλάδας, αντίθετα με τον Αλέξη Τσίπρα που αυτό που έχει στο μυαλό του και μόνο είναι πώς θα επιβιώσει από το ΚΙΝΑΛ, γιατί αυτό ταλανίζει το μυαλό του και δεν μπορεί να διαχειριστεί πολλά περισσότερα, είναι περιορισμένης ευθύνης, δυστυχώς!!!


Κ.Β.



Δεν θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι – Παράταση αναστολής μέχρι 31 Μαρτίου

 


Την παράταση του μέτρου της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών, δηλαδή των γιατρών, των νοσηλευτών και του διοικητικού προσωπικού των νοσοκομείων εκτός ΕΣΥ μέχρι 31 Μαρτίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής.

Αναφερόμενος στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο, ο κ. Πλεύρης τόνισε: «Η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό πρέπει να συνεχιστεί εως 31 Μαρτίου του 2022» και επισήμανε: «Δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί».

«Λέμε από τώρα» συνέχισε ο υπουργός Υγείας «Η πανδημία δείχνει ότι το μέτρο αυτό μπορεί να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό. Η πανδημία δείχνει ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος και εξετάζεται αν αυτοί που θα παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Αρα όσοι είναι σε αναστολή να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα είναι σε αναστολή αλλά επιπλέον εξετάζεται ότι μπορεί να υπάρξει και άλλη παράταση αλλά να πρέπει να εμβολιαστούν αλλιώς δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ».

«Οποιος θέλει να παρέχει υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να εμβολιαστεί. Το μέτρο αυτό θα παραμείνει και είναι υπο εξέταση να παραμείνει και μετά. Συνεπώς εντός του τριμήνου όλοι αυτοί θα πρέπει να εμβολιαστούν. Αν δεν το κάνουν θα θέσουν τους εαυτούς τους εκτός ΕΣΥ» ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Υγείας η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τους γιατρούς από τις μηνύσεις αρνητών.

Στο άρθρο 3 της τροπολογίας ορίζεται το νέο πλαίσιο σε ότι αφορά στην ευθύνη γιατρών σε ότι αφορά πιθανή αμέλεια στην περίθαλψη ασθενών με κορονοϊό.

«Περιορίζεται αποκλειστικά και μονό σε πράξεις και παραλείψεις που προδήλως αντιτίθενται στους γενικούς κανόνες της ιατρικής επιστήμης ή στο ιατρικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση περιστατικών covid19 ή στα υγειονομικού χαρακτήρα μετρά που εφαρμόζονται στην Ελληνική Επικράτεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στην τροπολογία που καταθέτει το Υπουργείο Υγείας υπάρχει μία σημαντική ρύθμιση, για την οποία είχαμε δεσμευτεί, και είναι το σκέλος της ευθύνης των ιατρών κατά τη διάρκεια της διαχείρισης περιστατικών Covid – 19.

«Επειδή έχει παρατηρηθεί το γεγονός ότι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στοχοποιούνται με προδήλως αβάσιμες αγωγές και μηνύσεις και επειδή αυτοί οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και πολλές φορές, όπως όλοι έχουμε πει εδώ, είναι ευάλωτοι απέναντι σε αυτές τις μηνύσεις, αποφασίσαμε και πλέον προσδιορίζουμε- χωρίς να υπάρχει κανένα ακαταλόγιστο, η ευθύνη παραμένει εάν έχει υπάρξει ιατρικό λάθος- αλλά προσδιορίζουμε με το άρθρο 3 της τροπολογίας την αμέλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κατά την περίθαλψη νοσηλευόμενων ασθενών, πασχόντων από κοροναϊό Covid– 19, αποκλειστικά και μόνο σε πράξεις και παραλείψεις, που προδήλως αντιτίθενται στους γενικούς κανόνες της ιατρικής επιστήμης ή στο ιατρικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση περιστατικών Covid ή στα υγειονομικού χαρακτήρα μέτρα που εφαρμόζονται στην ελληνική επικράτεια για την αντιμετώπιση της Covid – 19», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Στην πραγματικότητα αποτυπώνεται στο Νόμο η διαμορφωμένη νομολογία που υπάρχει από την ιατρική ευθύνη, ώστε να προστατευτούν γιατροί και νοσηλευτές από αβάσιμες μηνύσεις, εάν διασωληνώνουν άτομα και πότε τους διασωληνώνουν, εάν και εφόσον υπάρχουν «αρνητές», οι οποίοι βρίσκονται απ’ έξω και τους απειλούν», κατέληξε χαρακτηριστικά.



Τσαρλατάνος εγκληματίας γιατρός στον Βόλο οδηγούσε στον θάνατο ασθενείς με κορονοιό

 


Στο "μικροσκόπιο" των αρχών μπαίνει η δράση ιδιώτη και ανεμβολίαστου γιατρού παθολόγου, που έδινε στους ασθενείς του "αγωγή του κορονοϊού" και τους συμβούλευε να μένουν στο σπίτι και να αποφεύγουν τα νοσοκομεία.

Ο γιατρός αντιμετωπίζει μια κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και πέντε σε βαθμό πλημμελήματος, κινδυνεύει με κάθειρξη 5-10 ετών, ποινές φυλάκισης και χρηματική ποινή 5.000 €, ανάλογα με τα "ευρήματα" της προκαταρκτικής κατεπείγουσας έρευνας που ανέθεσε η εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου, με αφορμή δημοσιεύματα για τη δράση του και την καταγγελία του συζύγου 60χρονης που απεβίωσε, στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τη δράση ανεμβολίαστου γιατρού στο Βόλο, που έδινε τις δικές του συνταγές του κορονοϊού, έναντι αδράς αμοιβής, αποτρέποντας του ασθενείς να πάνε στο νοσοκομείο. 

Η «αγωγή του κορονοϊού» όπως την ονόμαζε o τσαρλατάνος και εγκληματίας γιατρός στον Βόλο, δινόταν σε χειρόγραφα χαρτιά και ήταν ένα κοκτέιλ αντιβίωσης, βιταμινών, σταγόνων και ασπιρίνης. 



Ο γιατρός που έχει βγει σε διαθεσιμότητα γιατί ήταν επικίνδυνος, φέρεται να πλησίαζε ανεμβολιάστους μέσα από τους κόλπους της εκκλησίας και να έκανε ομιλίες δίπλα σε τσαρλατάνους επικίνδυνυς ιερείς και τους υπόσχονταν ότι θα γίνουν καλά στο σπίτι, λέγοντας μάλιστα ότι αν πάνε στο νοσοκομείο θα πεθάνουν. 

Ο παθολόγος που βρέθηκε ανάμεσα σε ιερείς να κάνει ενημέρωση για τον κοροναϊό, δηλώνει προσωπικός γιατρός του Οσίου Εφραίμ και του Οσίου Ιαωκώβου. Σε βίντεο, δίπλα από τον γιατρό ένας τσαρλατάνος ιερέας, καταφέρεται κατά του εμβολίου, ενώ στην ίδια εκδήλωση και ο γιατρός είπε τις δικές του απόψεις κατά του εμβολίου, προτρέποντας τον κόσμο να δοκιμάσει την φαρμακευτική αγωγή που συστήνει αντί του εμβολίου. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας κάλεσε σε απολογία τον γιατρό. Ο γιατρός δρούσε ανεξέλεγκτα όλους αυτούς μήνες, με δεκάδες ασθενείς να έχουν παρουσιαστεί με βαρύτατα συμπτώματα στο νοσοκομείο του Βόλου κρατώντας την ίδια χειρόγραφη συνταγή, «αγωγή του κοροναϊου», με κάποιους από αυτούς να είναι ήδη πολύ αργά και να αφήνουν την τελευταία τους πνοή.



Άρση ασυλίας Νίκου Παππά για το «περούκα γκέιτ»

 


Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για την υπόθεση «περούκα γκέιτ» ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής, με αποτέλεσμα να οδηγείτε στην δικαιοσύνη για να δικαστεί όπως όλοι οι πολίτες.

Συγκεκριμένα, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 175 βουλευτές, 101 τάχθηκαν κατά και ένας βουλευτής ψήφισε «παρών». 

Ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Νίκου Παππά αναφορικά με τα όσα είχαν εκτυλιχθεί σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης κατά την επίσημη επίσκεψη της ελληνικής αποστολής, τον Σεπτέμβριο του 2016. Αρκετά δημοσιεύματα εκείνη την περίοδο έκαναν λόγο για την υπόθεση «περούκα γκέιτ», με το θέμα να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Ενημερώνοντας την ολομέλεια, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χ. Αθανασίου είπε ότι η υπόθεση αφορά σε μήνυση του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη κατά του κ. Παππά για συκοφαντική δυσφήμηση. Όπως είπε, είναι περιστατικό σε συνέχεια της υπόθεσης του Σεπτεμβρίου του 2016, όταν ο κ. Παππάς, ως υπουργός, πήγε στις ΗΠΑ και εκεί κατηγόρησε τον κ. Δημάδη ότι τον παρακολουθούσε μεταμφιεσμένος, και ότι συνελήφθη μάλιστα ο κ. Δημάδης. Ο κ. Αθανασίου πρόσθεσε πως στη συνέχεια προέκυψε ότι δεν είχε συλληφθεί ποτέ (ο κ. Δημάδης) όπως προκύπτει και από έγγραφα της διπλωματικής υπηρεσίας των ΗΠΑ. Ο κ. Δημάδης τότε είχε υποβάλει αίτηση κατά του κ. Παππά, ωστόσο, η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής έκρινε – κατά πλειοψηφία – ότι λόγω του ότι ήταν υπουργός, έπρεπε να εφαρμοστεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών, είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ότι σήμερα έχουμε μήνυση που ξαναϋποβάλλει ο κ. Δημάδης, η οποία αφορά ανάρτηση που έκανε στις 12/7 για το ίδιο θέμα ο κ. Παππάς, με την οποία «φωτογράφιζε» τον κ. Δημάδη.




Τι Τουρκία, τι Βόρεια Κορέα - Στους δρόμους με νταούλια, φιλούσαν εικόνες του Ερντογάν

 


Παραφροσύνη και παρακμή στην Τουρκία, που υποχρεώνουν τον λαό να κάνει ότι κάνουν οι πολίτες στην Βόρεια Κορέα για τον δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι πολίτες είναι στα πρόθυρα της οικονομικής εξαθλίωσης, εάν δεν τα έχουν φτάσει, ωστόσο αυτό μάλλον δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει τον κόσμο στην Μαλάτια να βγει στους δρόμους και να... αποθεώσει τον Τούρκο πρόεδρο, πλήρως ελεγχόμενος από το καθεστώς.

Στημένα γλέντια και χοροί για τον δικτάτορα της Τουρκίας, μεταδόθηκαν σε τηλεοπτικό δίκτυο, με πλήθος ελεγχόμενου κόσμου βγήκε με νταούλια στους δρόμους της τουρκικής πόλης, ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς και φιλώντας εικόνες του Ταγίπ Ερντογάν. Σαν να μην έφτανε αυτό έκαψαν μέχρι και «μαϊμού» δολάρια!

Δεν έλειψαν βέβαια και τα συνθήματα υπέρ του Τούρκου προέδρο αλλά και οι... επαινετικές δηλώσεις προς το πρόσωπό του: «Ο Θεός να δώσει καλή ζωή στον πρόεδρο μας, να μη λείψει από την ηγεσία της πατρίδας μας της χώρας μας, η χώρα μας να μην έχει ανάγκη κανέναν,αν ενωθούμε όλοι δεν μπορεί να μας πειράξει κανένας Ο Θεός να μας έχει ενωμένους!» δήλωσε στην κάμερα Τούρκος πολίτης με το πλήθος να απαντά φωνάζοντας «Αμήν!».



Η μισή Λέσβος είναι αντιεμβολιαστές - Ο κορoνοϊός «θερίζει» τους μαθητές


 

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Πανάγος Κουφέλος και ανέφερε πώς :

«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων στη μαθητική κοινότητα. Έχουν νοσήσει 13 παιδιά στην πρωτοβάθμια, άλλα 13 στη δευτεροβάθμια, και σε νηπιαγωγείο έχει βρεθεί θετικό ένα παιδάκι, ενώ έχουν νοσήσει και 3 εκπαιδευτικοί. Συνολικά γύρω στα 500-570 άτομα την εβδομάδα νοσούν από κοροναϊό. Αλλά είναι μικρό το ποσοστό νοσηλείας στο νοσοκομείο», είπε ο κ. Κουφέλος.

Και συνέχισε με το έγκλημα που συντελείτε στο νησί λέγοντας  : «Υπάρχουν αρκετοί αντιεμβολιαστές. Κυμαινόμαστε γύρω στο 50—55% στους εμβολιασμούς, ωστόσο με την Όμικρον προσέρχονται αρκετοί να εμβολιαστούν. Το νοσοκομείο ανταπεξέρχεται. Εξετάζεται το μίνι lockdown είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Είναι όλα ανοιχτά», πρόσθεσε ο ίδιος.



Η Αστυνομία ψάχνει να συλλάβει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο

 


Επειτα από νέα καταγγελία νεαρής κοπέλας με την οποία είχε επίσης ερωτική σχέση ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και ανήρτησε εν αγνοία της σε ιστότοπους με πορνογραφικό περιεχόμενο δύο βίντεο από ερωτική συνεύρεσή τους, η Ελληνική Αστυνομία αναζητά να συλλάβει τον πρώην παρουσιαστή της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα», με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η κοπέλα που κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο έδωσε στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και τα λινκ που παραπέμπουν στα βίντεο που έχει ανεβάσει παρά τη θέληση της ο παρουσιαστής στο διαδίκτυο.

Η καταγγελία της κοπέλας αφορά παραβίαση των προσωπικών δεδομένων της, αδίκημα που είναι διαρκές και επισύρει αυτόφωρη διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί αναζητούν τον Στάθη Παναγιωτόπουλο προκειμένου να τον συλλάβουν στα όρια του αυτοφώρου.

Ο παρουσιαστής και μουσικός παραγωγός, πριν από λίγο έφυγε από το σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη. Οι τηλεοπτικές κάμερες τον εντόπισαν να μπαίνει στο αυτοκίνητό του και να φεύγει πηγαίνοντας να παραδοθεί στις Αρχές.




Ινδία: Συνελήφθησαν μαϊμούδες για εκδικητικούς φόνους εκατοντάδων σκύλων



Δύο μαϊμούδες, που φέρεται να σκότωσαν εκατοντάδες κουτάβια στην ινδική πολιτεία Μαχαράστρα συνελήφθησαν από τις Αρχές.

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Lavool, στην περιοχή Beed της Μαχαράστρα. Κάτοικοι του χωριού κατήγγειλαν τις μαϊμούδες, τις οποίες είδαν να εμπλέκονται σε στοχευμένους, όπως ισχυρίζονται, φόνους των κουταβιών της περιοχής. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, οι μαϊμούδες άρπαζαν τα κουτάβια και τα μετέφεραν σε μεγάλα ύψη, προκαλώντας το θάνατό τους. 

Οι χωρικοί ισχυρίστηκαν ότι οι μαϊμούδες διεξήγαγαν «δολοφονίες εκδίκησης», αφού ένας σκύλος σκότωσε ένα βρέφος μαϊμού.

«Τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες υπήρξαν περιστατικά όπου οι μαϊμούδες που τριγυρνούσαν στην περιοχή έπιαναν κουτάβια και τα πήγαιναν σε σημεία με μεγάλο ύψος για να τα πετάξουν από εκεί. Τουλάχιστον 250 σκυλιά έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής», είπε ένας χωρικός στο ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Σε άλλες περιπτώσεις, αναφέρθηκε πως οι μαϊμούδες άφηναν κουτάβια στις στέγες και στα δέντρα προκειμένου να πεθάνουν από έλλειψη τροφής και νερού. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ντόπιους, οι μαϊμούδες ήταν τόσο σχολαστικές σε αυτό, ώστε στο χωριό δεν είχε μείνει κουτάβι για δείγμα.

«Η δολοφονία ενός βρέφους μαϊμού από σκύλους λέγεται ότι εξόργισε τις μαϊμούδες που ως αντίποινα σκοτώνουν τα κουτάβια των σκύλων σύμφωνα με τους ντόπιους. Αλλά δεν έχουμε καμία απόδειξη για να στηρίξουμε αυτή τη θεωρία. Είναι συμπεριφορά ζώων και δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε γιατί συμπεριφέρονται έτσι», είπαν κάτοικοι του χωριού.

Οι χωρικοί ανέφεραν τα ζώα στο τμήμα δασοπροστασίας, αφού οι μαϊμούδες φέρεται να άρχισαν να παρενοχλούν και τα παιδιά της περιοχής.

Το τμήμα δασοπροστασίας επιβεβαίωσε ότι είχε συλλάβει τους δύο φερόμενους ως ενόχους, τους οποίους θα απελευθέρωνε σε ένα κοντινό δάσος.



Τσίπρας για λύπηση, στριμωγμένος, απαξιωμένος ζητάει εκλογές για το εσωτερικό του ακροατήριο



Οι δημοσκοπήσεις, η μία μετά την άλλη δείχνουν την πόρτα εξόδου από την αρχηγία του Αλέξη Τσίπρα. Η παγίωση της διαφοράς Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ σε διψήφιο ποσοστό, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να κινείται γύρω από το 20%, την πτώση του κ. Τσίπρα στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την άνοδο του Κινήματος Αλλαγής, δεν είναι απλά καμπανάκι, και η άρνηση του Τσίπρα να το χωνέψει θα βουλιάξει και άλλο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι και δεν ήταν πολύ, είδαν τον Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο του Star, τον λυπήθηκαν στην προσπάθεια του να επιβιώσει πολιτικά.

Παθολογικός ψεύτης, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, και κάνει φαιδρή αντιπολίτευση.

Στο γιατί ζήτησε εκλογές λέγοντας «κύριε Μητσοτάκη, προκηρύξτε εκλογές και φύγετε», δεν έδωσε κανένα πειστικό επιχείρημα, και αυτό δείχνει ότι είναι τόσο στριμωγμένος που κάνει σπαστικές κινήσεις απόγνωσης, μόνο για το εσωτερικό του ακροατήριο.

Το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί με την παραμονή της στην εξουσία κινδυνεύουν η δημόσια υγεία και η κοινωνική συνοχή, δεν πείθει ούτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κανένας νοήμων Έλληνας πολίτης δεν θα ήθελε πρώτον τώρα εκλογές και δεύτερον ένα αποτυχημένο και επικίνδυνο Αλέξη Τσίπρα να παίζει με την εξουσία. Κανένας δεν θέλει ότι χτίστηκε αυτά τα δυόμιση χρόνια ,να τα διαλύσει ένας Αλέξης Τσίπρας, να απαξιωθεί πάλι η χώρα διεθνώς.

Η αθλιότητα του Τσίπρα, να συνεχίζει την τυμβωρυχία χρησιμοποιώντας την μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα, για να κάνει αντιπολίτευση, δείχνει ότι είναι ένας αδίστακτος, αμετανόητος, λαοπλάνος.

«Αν ήσασταν εσείς κυβέρνηση, θα πέθαιναν λιγότεροι άνθρωποι; Γι’ αυτό ζητήσατε εκλογές;», ρωτήθηκε εκ νέου ο κ. Τσίπρας, αλλά πέταξε την μπάλα στην εξέδρα λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί «επειδή είπε ότι είναι το ίδιο μέσα και έξω από τη ΜΕΘ». «Τι είναι αυτό που θα κάνατε διαφορετικά;», επέμεινε η Μάρα Ζαχαρέα, με τον κ. Τσίπρα να απαντά ότι «επί δύο χρόνια η συνειδητή πολιτική της κυβέρνησης ήταν αν μην επενδύσει στο ΕΣΥ». «Το δικό σας σχέδιο;», ρώτησε ξανά η δημοσιογράφος. «Θα ενισχύαμε ενεργά, και με δαπάνες και με προσωπικό, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», απάντησε, τουλάχιστον αμήχανα, ο κ. Τσίπρας. «Είναι ατύχημα για τη χώρα που έχουμε μια κυβέρνηση που δεν πιστεύει στο ΕΣΥ», συνέχισε χωρίς να έχουν βάσει και νόημα τα όσα λέει.

Εκεί που γέλασε ο κόσμος είναι όταν ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την εμπιστοσύνη», κάτι φυσικά που δεν προκύπτει από πουθενά. «Αυτό δεν προκύπτει», σχολίασε και η κ. Ζαχαρέα, επικαλούμενη τις δημοσκοπήσεις και την άνοδο του ΚΙΝ.ΑΛ. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει περισσότερο στο μυαλό του το τρίτο κόμμα, αντί το τέταρτο και το πέμπτο κύμα της πανδημίας», απάντησε ο  Τσίπρας, επιμένοντας ότι ο Μητσοτάκης είναι ανίκανος να διαχειριστεί την πανδημία και την ακρίβεια. Με λίγα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να αντιμετωπίσει την αλήθεια και την πραγματικότητα, στο ταραγμένο του μυαλό πιστεύει αυτά που θέλει ο ίδιος να πιστεύει.

Πήρε θέση και πάλι υπέρ των αρνητών και των αντιεμβολιαστών λέγοντας «Ας μη τσουβαλιάζουμε τους πολίτες», απάντησε, πάντως, όταν ρωτήθηκε η άποψή του για τους «θεματοφύλακες» του άρθρου 120 του Συντάγματος, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται το κάνουν λόγω ελλείμματος εμπιστοσύνης και διαφωνώντας με τον ορισμό «πανδημία των ανεμβολίαστων».

Δήλωσε επίσης ότι «Είμαστε υπέρ του καθολικού εμβολιασμού», και το δήλωσε αυτός που το κόμμα του δεν ψήφισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και δεν ψήφισε μια σειρά μέτρων προστασίας. 

Αρνούμενος να αντιληφθεί την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, είπε «Σε συνθήκες Μνημονίου δεν αυξήσαμε ούτε ένα ευρώ το ρεύμα», λες και η κυβέρνηση Μητσοτάκη αύξησε το ρεύμα.

Με λίγα λόγια κάποιος μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να πείσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι απαξιωμένος και τελειωμένος πολιτικά, δεν χρειάζεται να δίνει συνεντεύξεις γιατί απαξιώνεται περισσότερο στα μάτια των πολιτών.


Κ.Β.




Σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας "Τα Αιτήματά μου" - Σε επιπλέον 27 ΔΟΥ "Τα Ραντεβού μου"


 

Από αύριο, Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021, οι φορολογούμενοι μπορούν να απευθύνουν ψηφιακά αιτήματα στο σύνολο των ΔΟΥ της επικράτειας μέσω της πλατφόρμας "Τα Αιτήματά μου" στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, "Τα Αιτήματά μου", στην ουσία καταργούνται τόσο οι φυσικές επισκέψεις στις ΔΟΥ, όσο και η αποστολή email σε αυτές.

Η πλατφόρμα των Αιτημάτων:

-Καθοδηγεί τον φορολογούμενο, ώστε να υποβάλει αίτημα για περισσότερες από 250 διαδικασίες

-Περιγράφει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

-Αποδίδει αυτόματα αριθμό πρωτοκόλλου

-Ενημερώνει με email για την πορεία εξέλιξης του αιτήματος.

-Ο φορολογούμενος ή ο εκπρόσωπός του λαμβάνει την απάντηση της Υπηρεσίας στην προσωπική του θυρίδα, εντός της πλατφόρμας.

Δείτε εδώ για ποιες Διαδικασίες μπορείτε να υποβάλλεται αίτημα στις ΔΟΥ.

"Τα Ραντεβού μου" σε επιπλέον 27 ΔΟΥ

Επιπλέον, η ΑΑΔΕ επεκτείνει τη λειτουργία της πλατφόρμας "Τα Ραντεβού μου" μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), σε άλλες 27 ΔΟΥ (συνολικά 47). 

Στην πλατφόρμα, "Τα Ραντεβού μου", οι φορολογούμενοι και οι εκπρόσωποι τους έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού για τις υποθέσεις, που τους αφορούν, σε ημέρα και ώρα, όπου είναι διαθέσιμη η σχετική Υπηρεσία.

Σε κάθε βήμα της διαδικασίας προγραμματισμού παρέχεται στον χρήστη ενημέρωση για τις όποιες αλλαγές (πχ ολοκλήρωση, ακύρωση ή επαναπρογραμματισμός ραντεβού), μέσω e-mail ή/και SMS, στα στοιχεία, που δηλώνει κατά την καταχώρηση του ραντεβού. 

Δείτε παρακάτω τις 27 ΔΟΥ που προστέθηκαν σήμερα στην πλατφόρμα.

1 ΔΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

2 ΔΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

3 ΔΟΥ ΒΟΛΟΥ

4 ΔΟΥ Α΄ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

5 ΔΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

6 ΔΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

7 ΔΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

8 ΔΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

9 ΔΟΥ ΚΩ

10 ΔΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

11 ΔΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

12 ΔΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

13 ΔΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

14 ΔΟΥ ΣΑΜΟΥ

15 ΔΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

16 ΔΟΥ ΧΙΟΥ

17 ΔΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

18 ΔΟΥ Ζ΄ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

19 ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

20 ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

21 ΔΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

22 ΔΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

23 ΔΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

24 ΔΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

25 ΔΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

26 ΔΟΥ ΣΥΡΟΥ

27 ΔΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 

Δείτε ΕΔΩ συνολικά, σε ποιες Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ είναι δυνατός ο προγραμματισμός ραντεβού ψηφιακά μέσα από το https://myaade.gov.gr.



Μίνι lockdown στη Γερμανία

 


Σημαντικούς περιορισμούς ακόμη και για εμβολιασμένους και ιαθέντες, αναστολή λειτουργίας των νυχτερινών κλαμπ, μεγάλες αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις χωρίς θεατές και ακύρωση των παραδοσιακών πρωτοχρονιάτικων πάρτι ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ενόψει του «κύματος Όμικρον» που εκτιμάται ότι θα πλήξει με μεγάλη σφοδρότητα τη χώρα.

«Ο κορονοϊός δεν γνωρίζει από χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα. Καταλαβαίνω πολύ καλά όσους δεν θέλουν πια να ακούν για τον κορονοϊό, για παραλλαγές και μεταλλάξεις, δεν μπορούμε όμως να κλείσουμε τα αυτιά και τα μάτια μας μπροστά σε αυτό που έρχεται. Δεν είναι ώρα για μεγάλα πρωτοχρονιάτικα πάρτι. Θα ήθελα να είχα πιο ευχάριστα νέα να σας πω πριν από τις ημέρες των εορτών», δήλωσε ο κ. Σολτς μετά τη διάσκεψη που είχε νωρίτερα σήμερα με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων και τόνισε ότι «δυστυχώς τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται δραματική αύξηση των κρουσμάτων». Μας απειλεί ήδη τώρα το πέμπτο κύμα, πρόσθεσε.

Ομοσπονδία και κρατίδια συμφώνησαν ότι από «το αργότερο» τις 28 Δεκεμβρίου επιτρέπεται η συνάθροιση έως και 10 ατόμων - ακόμη και αν πρόκειται για εμβολιασμένους και ιαθέντες - , ενώ δεν συνυπολογίζονται τα παιδιά κάτω των 14 ετών. Επιπλέον, οι ανεμβολίαστοι μπορούν να συναντώνται μόνο με δύο άτομα από άλλο νοικοκυριό. Τα νυχτερινά κλαμπ και οι ντισκοτέκ θα παραμείνουν κλειστά και οι μεγάλες αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της Bundesliga, θα πραγματοποιούνται χωρίς θεατές. Ο Καγκελάριος δικαιολόγησε την έναρξη ισχύος των μέτρων μετά τα Χριστούγεννα παραπέμποντας στην προηγούμενη εμπειρία, σύμφωνα με την οποία, όπως είπε, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα δεν αποτέλεσαν αφορμή έκρηξης των κρουσμάτων.

Ο Όλαφ Σολτς επανέλαβε ακόμη την έκκληση για εμβολιασμό: «εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε», είπε χαρακτηριστικά και έθεσε ως άμεσο στόχο τον εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού. Δήλωσε μάλιστα ότι δεν υπάρχουν πλέον πειστικά επιχειρήματα για όποιον δεν εμβολιάζεται.

Νωρίτερα, το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» είχε δώσει στη δημοσιότητα σύσταση για «τον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό επαφών», με έναρξη «άμεσα» και έως τουλάχιστον τα μέσα Ιανουαρίου. Μεταξύ των μέτρων που πρότεινε το Ινστιτούτο ήταν και η επιμήκυνση των διακοπών για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και ο περιορισμός των μετακινήσεων στις «απολύτως απαραίτητες», διαφοροποιούμενο ελαφρώς από τη γραμμή της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε πρόσφατα από τον ίδιο τον Καγκελάριο. Τόσο ο Όλαφ Σολτς όσο και ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ εμφανίστηκαν ενοχλημένοι από την δημόσια έκφραση διαφωνίας των επιστημόνων, αλλά και από την επιλογή της χρονικής στιγμής για τις σχετικές δηλώσεις. Ο τελευταίος έκανε λόγο για «μη συντονισμένη» δημοσιοποίηση επιστημονικών ευρημάτων, η οποία, όπως είπε, «δεν πρέπει να συμβαίνει», ενώ ο Καγκελάριος φέρεται να διευκρίνισε στο πλαίσιο της διάσκεψης ότι οι προτάσεις του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» δεν είναι δεσμευτικές και χρειάζονται αποσαφήνιση και ότι βάση των αποφάσεων αποτελεί η άποψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Εξαιτίας αυτού, οι Πρωθυπουργοί της Βάδης - Βυρτεμβέργης και της Σαξονίας επισύναψαν στο κείμενο των αποψινών αποφάσεων τις ενστάσεις τους, επισημαίνοντας ότι θεωρούν «ανεπαρκή» τα μέτρα που αποφασίστηκαν. «Δεν εγγυώνται επαρκή ικανότητα ταχείας αντίδρασης σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης», αναφέρουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ εισηγήθηκε εθνικό lockdown, αλλά η πρότασή του απορρίφθηκε. Στο κρατίδιό του πάντως αναμένεται να εφαρμοστούν ιδιαίτερα αυστηροί κανόνες για την περίοδο των εορτών.

Στην αποψινή διάσκεψη τέθηκαν ακόμη τα ζητήματα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και της επαναφοράς της «κατάστασης επιδημιολογικής κρίσης» εθνικού επιπέδου, η οποία εξέπνευσε στις 25 Νοεμβρίου, χωρίς ωστόσο να ληφθούν αποφάσεις. Η επόμενη διάσκεψη ορίστηκε για τις 7 Ιανουαρίου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Ισπανία: Αρνητικό ρεκόρ με 49.823 μολύνσεις – Οι μισές από Όμικρον

 


Η Ισπανία κατέγραψε σήμερα ρεκόρ κρουσμάτων της Covid-19, με 49.823 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες και η παραλλαγή Όμικρον, που είναι πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες, ευθύνεται για σχεδόν τις μισές από αυτές, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Κατά τις τελευταίες 14 ημέρες καταγράφονταν κατά μέσο όρο 695 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Το διάστημα 6-12 Δεκεμβρίου το 47% των νέων κρουσμάτων οφειλόταν στην Όμικρον.

Η Ισπανία ήταν μία από τις χώρες που είχαν πληγεί περισσότερο κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP



Ακροαριστεροί κακοποιοί επιτέθηκαν σε περιπολικό - Κρύβονταν στην γιάφκα ΑΣΟΕΕ

 


Παραμένει γιάφκα μετά από δυόμιση χρόνια κυβέρνησης Ν.Δ., η ΑΣΟΕΕ!!  

Μέσα στον χώρο του πανεπιστήμιου, παρά της εξαγγελίες της κυβέρνησης, παραμένουν κακοποιοί κάθε είδους, και τα υπόγεια χρησιμοποιούνται ως γιάφκες από ακροαριστερούς κακοποιούς.

Επίθεση με πέτρες δέχτηκε εχθές το μεσημέρι ένα περιπολικό έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το περιπολικό ήταν σταθμευμένο έξω από την πρώην ΑΣΟΕΕ, όταν μια ομάδα ακροαριστερών κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες, προκαλώντας φθορές στο όχημα, χωρίς όμως ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος αστυνομικός.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι βρίσκονται σε επιφυλακή σε κοντινή απόσταση και απετράπησαν τα χειρότερα. 

Για προσαγωγές η συλλήψεις ούτε λόγος.




Πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας - Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με 29 γιατρούς


 

Δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που προέβαιναν στην επίτευξη ψευδών αναπηριών και εξέδιδαν κατά παρέκκλιση ταχύτερα συντάξεις, εξαρθρώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. στη βόρεια Ελλάδα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα χθες (20 Δεκεμβρίου 2021) επτά άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, εμπορία επιρροής - μεσάζοντες, ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, απάτη, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και για τις νομοθεσίες περί ναρκωτικών και λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 62 άτομα, εκ των οποίων 29 ιατροί-μέλη του Ειδικού Σώματος Ιατρών Αναπηρίας, 9 υπάλληλοι Ε.Φ.Κ.Α., ένας υπάλληλος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕ.Π.Ε.), ένας ιδιώτης ιατρός και 22 ιδιώτες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους (διευθυντής και υπάλληλοι σε δομή κοινωνικής ασφάλισης, δικηγόρος και ψυχίατροι), είχαν αναπτύξει συγκεκριμένες διαδικασίες και δίκτυα επαφών ώστε από τον τρόπο δράσης τους να αποσπούν αθέμιτα χρηματικά ωφελήματα, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., καίριο ρόλο και στις δύο εγκληματικές οργανώσεις έχει συλληφθείσα υπάλληλος δομής κοινωνικής ασφάλισης, καθώς είχε πρόσβαση σε απόρρητα και εμπιστευτικά στοιχεία που αφορούν στον τόπο, χρόνο και σύνθεση επιτροπών Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, καθώς και στα ποσοστά αναπηρίας που πιστοποιούνται σε εξετασθέντες ιδιώτες.

Συγκεκριμένα, η πρώτη εγκληματική οργάνωση, με ηγετικό μέλος διευθυντή δομής κοινωνικής ασφάλισης, δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Μάιο του 2021 στην:

επίτευξη ψευδών αναπηριών (ποσοστά άνω του 67%) σε ενδιαφερομένους ιδιώτες, μέσω της εξέτασής τους από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.),

ταχύτερη και αμεσότερη διεκπεραίωση συντάξεων ιδιωτών, κατά παρέκκλιση της συνήθους τηρούμενης διαδικασίας και

επίτευξη ευνοϊκών αποφάσεων πελατών δικηγορικού γραφείου, που σχετίζεται με τον διευθύνοντα την εγκληματική οργάνωση, ενώπιον Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών (Τ.Δ.Ε.).

Βασική προϋπόθεση αποτελούσε ο ενδιαφερόμενος «πελάτης» να έχει πραγματικό πρόβλημα υγείας, ώστε να εξασφαλίζεται ένα ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας, το οποίο στη συνέχεια θα αποτελούσε τη βάση για πραγματοποίηση παρέμβασης, με σκοπό την επίτευξη μεγαλύτερου ποσοστού αναπηρίας από το πραγματικό. Με αυτόν τον τρόπο ο εκάστοτε ιδιώτης γινόταν δικαιούχος των ευεργετημάτων του ελληνικού δημοσίου.

Μάλιστα, η εγκληματική οργάνωση αξιολογούσε τους ιατρούς-μέλη των επιτροπών που θα αναλάμβαναν τις υποθέσεις, ανάλογα με το είδος της σχέσης που τυχόν διατηρούσαν με αυτούς και τις κατέτασσαν σε ευνοϊκές και μη ευνοϊκές.

Κομβικό ρόλο στη διαδικασία διαδραμάτιζε η ανωτέρω συλληφθείσα υπάλληλος δομής κοινωνικής ασφάλισης, η οποία εκτελούσε και χρέη γραμματέα υγειονομικών επιτροπών Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, καθώς «παρενέβαινε» μέσω:

χρησιμοποίησης στενών-διαπροσωπικών σχέσεων που διατηρεί με συγκεκριμένα μέλη των επιτροπών, επηρεάζοντας την ιατρική τους κρίση,

χρήσης διαφόρων τεχνασμάτων με την παράθεση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, παραπλανώντας έτσι τα μέλη της επιτροπής και

τροποποίησης-νόθευσης των αποφάσεων των υγειονομικών επιτροπών.

Στον τομέα των συντάξεων και των ευνοϊκών αποφάσεων Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών, σημαντικό ρόλο είχε η διοικητική θέση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς παρενέβαινε στις ακολουθητέες διαδικασίες.

Για την παροχή των υπηρεσιών τους, η εγκληματική οργάνωση αμειβόταν ανάλογα με την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης, με τα χρηματικά ποσά που λάμβανε να κυμαίνονται από 400 έως 2.000 ευρώ.

Συνολικά, τα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης ενεπλάκησαν σε τουλάχιστον 97 περιπτώσεις, από τις οποίες:

21 για ψευδή βεβαίωση ποσοστών αναπηρίας ιδιωτών, ενώ προέκυψαν ενδείξεις για ακόμα 33 περιπτώσεις,

18 για ταχύτερη και αμεσότερη διεκπεραίωση αιτήσεων συνταξιοδότησης ιδιωτών, κατά παρέκκλιση της συνήθους τηρούμενης διαδικασίας, ενώ προέκυψαν ενδείξεις για επιπλέον 20 περιπτώσεις και

τουλάχιστον 2 περιπτώσεις επίτευξης ευνοϊκών αποφάσεων ιδιωτών, κατά τη διάρκεια εξέτασης υποθέσεών τους από τις Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές, ενώ προέκυψαν σαφείς ενδείξεις ύπαρξης 3 ανάλογων περιπτώσεων.

Εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από την ανωτέρω δράση της είναι τουλάχιστον 30.000 ευρώ.

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2021 στην επίτευξη ψευδών αναπηριών (ποσοστού ή/και χρονικής διάρκειας, αναπηρικών χαρακτηρισμών) σε ενδιαφερομένους ιδιώτες, μέσω της εξέτασης τους από Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Κατά τη δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ύπαρξη μελών με διαφορετικές ειδικότητες, καθώς:

διασφαλίζεται ανταπόκριση σε μια ευρεία γκάμα περιπτώσεων ενδιαφερόμενων ιδιωτών (ψυχιατρικές, ορθοπεδικές, καρδιολογικές κ.λπ. παθήσεις),

εξυπηρετούνται ευχερέστερα οι σκοποί της εγκληματικής οργάνωσης (παρεμβάσεις σε επιτροπές με συναφή ειδικότητα, σύνταξη εισηγητικών φακέλων ενδιαφερόμενων ιδιωτών που αποτείνονται στην εγκληματική οργάνωση για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού ποσοστού αναπηρίας, ευχέρεια στην εναλλαγή σύνθεσης των μελών της ανάλογα με την περίπτωση κ.λπ.) και

υφίσταται αδυναμία παρέμβασης κατά τον καθορισμό των συνθέσεων των υγειονομικών επιτροπών, καθώς η εν λόγω διαδικασία πραγματοποιείται μέσω αυτοματοποιημένου συστήματος.

Την εγκληματική οργάνωση διηύθυνε ψυχίατρος, μέλος του Ειδικού Σώματος Ιατρών Αναπηρίας, ο οποίος είχε κατορθώσει να αναπτύξει ευρύ κύκλο επαφών που υποβοηθούσε στην επίτευξη του σκοπού του, ενώ αναλάμβανε και συντόνιζε τη σύνταξη εισηγητικών φακέλων ιδιωτών που επρόκειτο να εξετασθούν από επιτροπές.

Παράλληλα, βρισκόταν σε καθημερινή επικοινωνία με τη συλληφθείσα υπάλληλο-γραμματέα των επιτροπών Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, που συμμετείχε και στην πρώτη εγκληματική οργάνωση. Με τον τρόπο αυτόν προκαθόριζε τις ημερομηνίες συμμετοχής της ως γραμματέας σε επίμαχες επιτροπές και στη συνέχεια, ακολουθώντας τις προφορικές ή γραπτές εντολές του διευθύνοντα την οργάνωση, κατορθώνει το επιθυμητό κάθε φορά αποτέλεσμα (ποσοστό αναπηρίας, επίδομα, χρονικό διάστημα αναπηρίας κ.λπ.), χρησιμοποιώντας διαφορετικά κάθε φορά τεχνάσματα (επιρροή στην επιτροπή, απουσία ψυχιάτρου στις επιτροπές, ετεροχρονισμένη αλλαγή περιεχομένου απόφασης, εκ νέου συλλογή υπογραφών από τα μέλη κ.λπ.).

Και σε αυτή την περίπτωση οι εκάστοτε επιτροπές χαρακτηρίζονταν ως ευνοϊκές ή μη, ανάλογα με την ύπαρξη ή απουσία διαπροσωπικής σχέσης ή την παρουσία κάποιου άλλου ιατρού – μέλους της οργάνωσης.

Τα οφελήματα που λάμβαναν τα μέλη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης κυμαίνονται από 100 έως 1.000 ευρώ ανά περίπτωση.

Όπως προέκυψε ενεπλάκησαν σε τουλάχιστον 37 περιπτώσεις και συγκεκριμένα σε 22 περιπτώσεις νόθευσης ποσοστών αναπηρίας ιδιωτών, ενώ προέκυψαν σαφείς ενδείξεις ύπαρξης 15 άλλων ανάλογων περιπτώσεων.

Κατά τις επικοινωνίες τους τα μέλη Β' εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες-συνθηματικές φράσεις ή λέξεις, όπως οι ακόλουθες.

«8, 0 για 2»: ποσοστό αναπηρίας 80% για χρονικό διάστημα δύο ετών.

«Ήταν για δυο ζυγούρια» ή «2 κιλά λάδι» ή «Ένα αρνί» ή «παϊδάκια»: Αναφορά σε χρηματικά ποσά.

 «Βάλαμε αλατοπίπερο»: Προβήκαμε σε ενέργειες ώστε να αποδοθεί το υψηλότερο δυνατό ποσοστό αναπηρίας.

• «Να ανταποκριθούμε»: Να προβούμε στις παρεμβάσεις και ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου ο ενδιαφερόμενος ιδιώτης να πιστοποιηθεί με την επιθυμητή αναπηρία.

«Να κατέβει στο γήπεδο»: Να προβούμε στις παρεμβάσεις και ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου ο ενδιαφερόμενος ιδιώτης να έχει τα εχέγγυα ώστε να πιστοποιηθεί με την επιθυμητή αναπηρία.

«Κοκτέιλ»: Περίπτωση ενδιαφερόμενου ιδιώτη στον οποίο έχουν χορηγηθεί διάφοροι εισηγητικοί φάκελοι και αντίστοιχες γνωματεύσεις θεραπόντων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, με απώτερο σκοπό την επίτευξη του μέγιστου δυνατού ποσοστού αναπηρίας κ.λπ. (ουσιαστικά, πρόκειται για «κοκτέιλ» παθήσεων).

«και τα λοιπά»: Μέριμνα ή πραγματοποίηση παρέμβασης για την επίτευξη της επιθυμητής αναπηρίας (ποσοστό και χρονική διάρκεια).

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των 185.415 ευρώ,

200 χρυσές λίρες Αγγλίας,

χρυσό συλλεκτικό νόμισμα Νοτίου Αφρικής, βάρους 33,92 γραμμαρίων,

εκμαγείο χρυσού, βάρους 1,77 γραμμαρίων,

κάνναβη, συνολικού βάρους 14,63 γραμμαρίων,

9 κινητά τηλέφωνα,

πλήθος εγγράφων και σημειώσεων σχετικά με την υπόθεση,

109 φάκελοι ιδιωτών, σχετικοί με την ερευνώμενη υπόθεση,

πλήθος φαρμακευτικών σκευασμάτων, που στην πλειονότητά τους εμπίπτουν στο νόμο περί ναρκωτικών

και 100 πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.