Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Ούτε προσωπικό, ούτε εξοπλισμό


Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό", Ηλίας Σιώρας, ενημερώνει για τις τεράστιες ελλείψεις στο ίδρυμα με αφορμή το μείζον θέμα της βλάβης του αγγειογράφου του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου (στεφανιογραφία) που για μια σχεδόν βδομάδα δεν λειτούργησε!

Δείτε τι αναφέρει αναλυτικά ο κ. Σιώρας:

Πολλά είναι τα ιατρικά όργανα, μηχανήματα και συσκευές που λόγω παλαιότητας, έντονης χρήσης, λήξης της εγγύησης συντήρησης, υφίστανται συχνά βλάβες. Οι εξετάσεις για τους ασθενείς καθυστερούν πολύ και το Νοσοκομείο πληρώνει υπερβολικά ποσά στις προμηθεύτριες εταιρείας για την επισκευή τους.
Αγγειογράφος, ακτινολογικά μηχανήματα, ενδοσκόπια, μικροσκόπια, αυτόματοι αναλυτές βιοχημικού, αξονικοί τομογράφοι, μαγνήτες, υπερηχογράφοι είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα. Είναι δεδομένη η ανάγκη ΑΜΕΣΟΤΑΤΗΣ ανανέωσης μεγάλου μέρους του εξοπλισμού.

Ακόμη, κλίνες σύγχρονες, φωτοτυπικά μηχανήματα, εκτυπωτές, monitors, κλιματιστικά μηχανήματα κ.λπ. έχουν ανάγκη άμεσης συντήρησης ή και αντικατάστασης. Υπάρχουν εξετάσεις (π.χ. ενδοσκόπια) που οι συχνές βλάβες τους μεταθέτουν τα ραντεβού για τέλος του 2017.

Στην τελευταία (προ μηνός) συνάντηση του Σωματείου με την Διοίκηση, δόθηκε η υπόσχεση (απ΄το Υπουργείο) ότι μέσω ΕΣΠΑ θα εξασφαλιστεί ένα μέρος σύγχρονου εξοπλισμού.
Εδώ και πολλούς μήνες, κατασκευαστικά είναι έτοιμες 8 νέες αίθουσες χειρουργείων, νέο αιμοδυναμικό εργαστήριο, μονάδα για καρδιοχειρουργημένους και νευροχειρουργικούς ασθενείς και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ.

Ταυτόχρονα όμως, με την ανάδειξη των αναγκών σε εξοπλισμό, επισημαίνουμε ότι ο μεγαλύτερος «κόφτης» για την κακή συντήρηση και μη προμήθεια νέου εξοπλισμού, είναι ο ίδιος ο πετσοκομμένος προϋπολογισμός του Νοσοκομείου διαχρονικά.

Ο λαός έχει πληρώσει υπέρογκα ποσά μέσω υπερβολικών άμεσων και έμμεσων φόρων, μέσω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και μέσω των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις. Όμως, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα για μέτρα και αντίμετρα, η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι όλος αυτός ο ορυμαγδός των μέτρων όχι μόνο δεν επέστρεψε ως βελτίωση παροχών, αλλά οι δυσκολίες μεγάλωσαν και η πληρωμή από την τσέπη των ασθενών αυξήθηκαν, αφού αναγκάζονται συχνά να προσφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα.

Το Σωματείο μας οργανώνει την πάλη των συναδέλφων και αναδεικνύει παράλληλα όλα τα σοβαρά αυτά ζητήματα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ένταξη στα ΒΑΕ, επαρκή χρηματοδότηση εξ’ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό, σύγχρονο εξοπλισμό, ανάπτυξη Π.Φ.Υ.

Μέχρι τώρα πετύχαμε ως μάχιμοι υγειονομικοί – και με ένα εχθρικό προς τον χρήστη των υπηρεσιών, υγειονομικό σύστημα – να λειτουργήσουμε τις δομές της δημόσιας υγείας με υπεράνθρωπες προσπάθειες και εργασιακή εξουθένωση.

Ο μόνος σύμμαχος ήταν το ίδιο το λαϊκό κίνημα, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με αυτά θα πορευτούμε. Με κοινωνική συμμαχία για ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας, χωρίς επιχειρηματική δράση.Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Έρευνα: Τάσεις «φυγής» παρουσιάζει το 77% των μαθητών Λυκείου
Επτά στους δέκα μαθητές σκέφτονται τις σπουδές στο εξωτερικό! Οι νέοι και οι νέες στην Ελλάδα σκέφτονται το ενδεχόμενο μετανάστευσης στο εξωτερικό όπως προκύπτει από την επιστημονική εργασία των καθηγητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Λόη Λαμπριανίδη και Θεοδόση Σύκα που δημοσιεύτηκε στην αγγλόφωνη επιστημονική επιθεώρηση International Migration & Integration τον Οκτώβριο του 2015.

Το 76% των ερωτηθέντων στα 3 απο τα 4 πειραματικά Λύκεια της Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στην έρευνα, που φέρνει στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών, απάντησαν ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να σπουδάσει στο εξωτερικό.

Ένα 43,3% δήλωσε ότι έχει ισχυρή έως πολύ ισχυρή πρόθεση να μεταναστεύσει στο εξωτερικό για σπουδές, ένα 33% ότι έχει μέτρια πρόθεση και μόλις ένα 23,7% το επιθυμεί λιγότερο ή απαντά αρνητικά.

Στην έρευνα απάντησαν 373 μαθητές ηλικίας 15-18 ετών από συνοικίες με μέτριο, μεσαίο και χαμηλό εισόδημα, από μαθητές με υψηλές αλλά και με μέτριες βαθμολογικές επιδόσεις.

Η έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει την τάση που καταγράφεται στην εποχή των Μνημονίων οπότε περίπου 140.000 επιστήμονες έφυγαν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με έρευνες, το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταναστών έχει πάνω από ένα πτυχίο, μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Συγκεκριμένα, το 73% κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο, το 51% διδακτορικό και το 41% τουλάχιστον έναν τίτλο σπουδών από ένα από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.
Πηγή : iPaideia.gr


Λεβέντης: Θέμα χρόνου να καταρρεύσει η χώραΓια εσωτερικό οικονομικό εμφύλιο έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, που έκανε δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Δυσοίωνες ήταν οι προβλέψεις που έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

«Πιστεύω ότι αν δεν έρθουν επενδύσεις και δεν επιστρέψουν τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες, θα καταρρεύσει η χώρα. Είναι θέμα χρόνου», υποστήριξε ο κ. Λεβέντης, ο οποίος μίλησε για «εσωτερικό οικονομικό εμφύλιο του Τσίπρα», οποίος παίρνει από τη μία τάξη για να δώσει στην άλλη.

Έχουμε ένα ασφυκτικό πλαίσιο, είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, επειδή έχουμε μία Κυβέρνηση “ισχνής δεδηλωμένης”. Δεν είναι ελκυστική η εικόνα της χώρας στους επενδυτές.

Μιλώντας για μία “μάχη εγωισμών” μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Λεβέντης ανέφερε πως σε συζήτηση που είχε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, του είπε πως και στην περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, δε θα καταφέρει να εξασφαλίσει μεγαλύτερη κυβερνητική πλειοψηφία από εκείνη που έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Αντίθετα, επεσήμανε ότι στην Πορτογαλία τα κόμματα κατάφεραν να συνεννοηθούν και να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια.

«Δε βλέπω “φως” ούτε με τον Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά, συνιστώντας στον λαό να κάνει υπομονή.


Σκόπελος: Επιασαν καρχαρία μήκους επτά μέτρωνΣκοπελίτες ψαράδες τα αδέρφια Μπρούσγιαννη, από την Γλώσσα Σκοπέλου έπιασαν στα δίχτυα τους έναν τεράστιο καρχαρία 7 μέτρων που ζύγιζε πάνω από 300 κιλά.
Τον περασμένο Μάρτιο, ψαράδες στην Νέα Κίο της Αργολίδας είχαν ψαρέψει καρχαρία μήκους τεσσάρων μέτρων και δυο μέρες μετά έναν ακόμα, μήκους δυόμισι μέτρων.


Πληροφορίες απο το skopelos-news.blogspot.gr


«Καπέλο» 650 ευρώ στους φορολογουμένους
Από 50 έως 650 ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν οι φορολογούμενοι που τους «πιάνει» η μείωση του αφορολογήτου, βάσει των όσων προβλέπονται στα προσχέδια των μνημονίων της Κομισιόν και του ΔΝΤ, τα οποία έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Οικονομικών.

Το αφορολόγητο θα διαμορφωθεί στα 5.636 ευρώ για τον άγαμο, από 8.636 που είναι σήμερα.

Η μείωση του αφορολογήτου θα τεθεί σε ισχύ το 2020, ωστόσο δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί νωρίτερα, εφόσον οι περικοπές στις συντάξεις μέσω της μείωσης της προσωπικής διαφοράς δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα μέσα στο 2019. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Καθημερινή», επέρχεται μείωση της έκπτωσης φόρου κατά 650 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι πρόκειται για οριζόντια περικοπή ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης.

Ειδικότερα:

για άγαμο φορολογούμενο η έκπτωση φόρου μειώνεται από τα 1.900 ευρώ σήμερα σε 1.250 και το έμμεσο αφορολόγητο όριο από 8.636 σε 5.685 ευρώ
για φορολογούμενο με ένα παιδί, η έκπτωση φόρου από 1.950 ευρώ θα υποχωρήσει σε 1.300€ και το αφορολόγητο όριο από 8.864 ευρώ σε 5.905
για οικογένεια με δύο παιδιά, η έκπτωση φόρου θα διαμορφωθεί σε 1.350 ευρώ από 2.000 σήμερα και το αφορολόγητο σε 6.135 από 9.090 ευρώ
τέλος, για φορολογουμένους με τρία παιδιά και άνω, η έκπτωση φόρου από 2.100 ευρώ θα μειωθεί σε 1.450 ευρώ και το έμμεσο αφορολόγητο θα διαμορφωθεί σε 6.595 ευρώ από 9.545.
Εκτιμάται πως οι αλλαγές στο αφορολόγητο πλήττουν άμεσα όσους εμφανίζουν εισοδήματα έως 10.000 ευρώ και οι οποίοι δεν πλήρωναν φόρο μέχρι στιγμής. Η επιβάρυνση θα περιοριστεί μερικώς, κυρίως για τα εισοδήματα άνω των 15.000-20.000 εάν εφαρμοστούν τα αντίμετρα, καθώς σε αυτά περιλαμβάνεται η μείωση του κατώτερου συντελεστή της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος από το 22% στο 20% και του κατώτερου συντελεστή της εισφοράς αλληλεγγύης. Ωστόσο, η ενεργοποίηση των αντιμέτρων θα γίνει μόνο εάν εκτιμηθεί ότι μετά τη μείωση του αφορολογήτου (η οποία θα γίνει σε κάθε περίπτωση) το πρωτογενές πλεόνασμα του 2020 θα υπερβεί το 3,5% του ΑΕΠ.

Παραδείγματα

Φορολογούμενος άγαμος με ετήσιο εισόδημα 8.500 σήμερα δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό Δημόσιο, καθώς καλύπτεται από το αφορολόγητο όριο. Με τη μείωσή του στα 5.685 ευρώ ο φόρος θα φθάσει στα 620 ευρώ. Στην περίπτωση που ο κατώτερος φορολογικός συντελεστής μειωθεί κατά δύο μονάδες και διαμορφωθεί στο 20%, ο φόρος περιορίζεται στα 450 ευρώ.
Φορολογούμενος με ένα παιδί, με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ πληρώνει σήμερα φόρο ύψους 5.450 ευρώ. Με τη μείωση του αφορολογήτου θα πληρώσει 6.100 ευρώ. Με τη μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή ο φόρος περιορίζεται στα 5.700 ευρώ.
Φορολογούμενος με δύο παιδιά, με ετήσιο εισόδημα 40.000 ευρώ πληρώνει σήμερα 9.200. Με τη μείωση του αφορολογήτου ο φόρος θα ανέλθει στα 9.850 ευρώ. Με μειωμένο τον πρώτο φορολογικό συντελεστή ο φόρος διαμορφώνεται στα 9.450 ευρώ.
Φορολογούμενος με ένα παιδί και ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ πληρώνει σήμερα φόρο 13.850. Με τη μείωση του αφορολογήτου ο φόρος θα αυξηθεί στα 14.500 ευρώ. Στην περίπτωση που μειωθεί ο πρώτος συντελεστής, ο φόρος διαμορφώνεται στα 14.100 ευρώ.


Πηγή: zougla.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης : κ. Τσίπρα αυτή η ρύθμιση αφορά συγκεκριμένη επιχείρηση, γιατί δεν τη λέτε; Ποια είναι;Παρεμβάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη βουλή για την τροπολογία περί παραβάσεων λαθρεμπορίας.

Πρώτη παρέμβαση

Κύριε Πρόεδρε της Βουλής, χθες στις 10:00, σας επισκέφτηκα και σας παρέδωσα μια εξασέλιδη επιστολή, με την οποία παρουσιάζω αναλυτικά τον προβληματικό τρόπο με τον οποίο νομοθετεί το ελληνικό Κοινοβούλιο. Στάθηκα ιδιαίτερα στο ζήτημα της κατάθεσης εκπρόθεσμων τροπολογιών, είτε βουλευτικών, είτε υπουργικών, χωρίς καμία έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, οι οποίες γίνονται αποδεκτές,  χωρίς καμία απολύτως εξήγηση  από τους αρμόδιους Υπουργούς.

 Μισή ώρα μετά, πήγατε προσωπικά στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και συμφωνήσατε ότι πράγματι υπάρχει ζήτημα με την κατάθεση των εκπρόθεσμων τροπολογιών. Μία ώρα μετά, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει την ίδια τροπολογία, που είχε κατατεθεί πριν από έναν χρόνο, η οποία γίνεται αποδεκτή μισή ώρα μετά  από την αρμόδια   Υφυπουργό και το βράδυ από τον αρμόδιο Υπουργό, χωρίς καμία απολύτως εξήγηση.

Δεν θα σταθώ στο περιεχόμενο  της τροπολογίας, αν και προφανώς εγείρει πολλά ερωτηματικά, γιατί αυτή τη στιγμή διαγράφονται πρόστιμα από λαθρεμπόριο. Ποια είναι η επιβάρυνση κατά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους; Γιατί, εν πάση περιπτώσει,  αυτή η τροπολογία γίνεται αποδεκτή χωρίς να δοθεί καμία απολύτως εξήγηση  από την Κυβέρνηση.

Κύριε Πρόεδρε, προσωπικά, σας καλώ να προστατέψετε το κύρος του Κοινοβουλίου. Σας καλώ να ζητήσετε από την Κυβέρνηση, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν παίρνει τη πρωτοβουλία, να αποσύρει την τροπολογία, να το κάνει με δική σας παρότρυνση.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται άλλο αυτή η κατάσταση, κύριοι συνάδελφοι. Είναι απαράδεκτο αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα στη Βουλή. Και, αν δεν μπορείτε να συμπεριφερθείτε  με αίσθημα καθήκοντος, τουλάχιστον μην κρύβετε τον αυταρχισμό εκείνων που επείγονται να γίνουν καθεστώς.

Κύριε Πρόεδρε, προστατέψτε το κύρος του Κοινοβουλίου. Θα σας παρακαλούσα να τοποθετηθείτε, σήμερα στην αίθουσα, για όλα αυτά τα οποία κατήγγειλα χθες. Και, επιτέλους, καλώ την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, είτε να αποσύρει την τροπολογία, είτε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις σε ποιον αφορά η συγκεκριμένη διάταξη.

Δεύτερη παρέμβαση

Ο τρόπος λειτουργίας του Κοινοβουλίου δεν είναι ζήτημα διαδικασίας, τα δε στοιχεία τα οποία έχω καταθέσει είναι απολύτως καταλυτικά. Κανείς δεν ισχυριζόταν ότι σε προηγούμενες Κυβερνήσεις ο τρόπος λειτουργίας της Βουλής ήταν υποδειγματικός. Όμως, έχετε ξεπεράσει κάθε όριο. Και τα στοιχεία αυτά δεν αμφισβητούνται. Και αυτό αφορά και εσάς και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ερχόμαστε τώρα στην ουσία της τροπολογίας. Μα, δεν μιλήσατε για την ουσία της τροπολογίας κ. Τσίπρα. Εάν πραγματικά αυτή η τροπολογία είχε σκοπό να προστατεύσει επενδυτές οι οποίοι αποκτούν περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου γιατί έρχεται ως βουλευτική τροπολογία ενός βουλευτή Κοζάνης; Γιατί δεν την φέρνει ο ίδιος ο Υπουργός;

Σας προτείνω κ. Τσίπρα μια συμβιβαστική λύση, η οποία φαντάζομαι ότι θα ικανοποιήσει και τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Θα αποσύρετε την τροπολογία, εξάλλου δεν είναι κατεπείγουσα. Αυτό φαντάζομαι ότι το πιστοποιεί και ο Υπουργός σας. Είναι μια εκκρεμότητα η οποία πηγαίνει πίσω πολλά χρόνια. Θα την ξανακαταθέσετε ως Υπουργική τροπολογία με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα και θα προσέλθουμε να συζητήσουμε για την ουσία.

Θα μας εξηγήσετε - μιας και θέλετε να συζητήσουμε για την ουσία - εάν αυτή η τροπολογία αφορά συγκεκριμένη επένδυση, η οποία έχει γίνει. Και αν κρίνουμε πραγματικά ότι με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσουμε τα συμφέροντα του επενδυτή και υπάρχει απαραίτητη διαφάνεια, εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε όλα. Εάν δεν το κάνετε αυτό κ. Τσίπρα, υπονομεύετε και τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου, αλλά εγείρονται και αυτονόητα ερωτηματικά για το ποιοι κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Τρίτη παρέμβαση

Όταν κ. Τσίπρα μιλήσατε για πρώτη φορά ως  πρωθυπουργός από αυτό το βήμα, κλείσατε την ομιλία σας συγκινημένος, λέγοντας ότι είστε κάθε λέξη του Συντάγματος. Ορίζει ή δεν ορίζει το Σύνταγμα,  κ. Τσίπρα, ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή τροπολογία χωρίς έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους; Ναι ή όχι; Απαντήστε τώρα, αν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής το ορίζουν. Απαντήστε, αντί να κρύβεστε, με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο.

Και επειδή ήταν ξεκάθαρο - το είπατε εν τη ρύμη του λόγου σας - ότι αυτή η ρύθμιση αφορά συγκεκριμένη επιχείρηση, γιατί δεν τη λέτε; Ποια είναι; Ποια είναι η συγκεκριμένη επιχείρηση την οποία αφορά αυτή η ρύθμιση; Γιατί παίζετε κρυφτούλι; Και, εν πάση περιπτώσει, είναι στην Κοζάνη η επιχείρηση αυτή; Σας ρωτώ. Είναι στην Κοζάνη; Ούτε καν ο βουλευτής στου οποίου την εκλογική Περιφέρεια είναι η επιχείρηση δεν είχε το κουράγιο να καταθέσει την τροπολογία. Σας ζητώ, λοιπόν, για άλλη μια φορά και ζητώ από τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης να συναινέσουν στην πρόταση αυτή.

Εάν θέλουμε πραγματικά κ. Πρόεδρε να κάνουμε μια πρόοδο στο επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου, δεν έχετε παρά να αποσύρετε την τροπολογία, να την επανακαταθέσετε με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, να έρθει ο Υπουργός εδώ να εξηγήσει, με λόγια σταράτα, ποιους αφορά αυτή η τροπολογία. Αλλιώς, λυπάμαι κ. Τσίπρα, είστε υπόλογος διπλά. Είστε υπόλογος διότι υπονομεύετε με προσωπική σας ευθύνη την κοινοβουλευτική διαδικασία και είστε υπόλογος διότι αφήνετε να κρέμονται σκιές για χαριστικές ρυθμίσεις και για διαγραφές χρεών από λαθρεμπόρια που εγείρουν πολύ εύλογα ερωτήματα.  


Πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός καλύπτει προκλητικά επιχειρηματία με τροπολογίαΠρώτη φορά στην ιστορία της χώρας Έλληνας πρωθυπουργός καλύπτει τόσο προκλητικά επιχειρηματία με τροπολογία που τα χαρίζει χρέη.

Διαβάζουμε στο protothema.gr για τα όσα καθεστωτικά συμβαίνουν στην βουλή της χώρας

Πρωτοφανής σύγκρουση Τσίπρα-Κυριάκου για τροπολογία που διαγράφει πρόστιμα στον Ιβάν Σαββίδη

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση «είτε να αποσύρει την τροπολογία, είτε να δώσει εξηγήσεις ποιον ευνοεί» - Απίστευτη παραδοχή Τσίπρα: Η τροπολογία αφορά τη ΣΕΚΑΠ - Λοβέρδος: Φωτογραφική και χαριστική (ν)τροπολογία

«Φωτιά» στην Ολομέλεια της Βουλής έπειτα από τη βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και παρέχει την απαλλαγή αστικών ευθυνών για περιπτώσεις παραβιάσεων λαθρεμπορίου.

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης για την τροπολογία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Δημητριάδη, την οποία έκανε αποδεκτή η κυβέρνηση στο παραπέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε γιατί αυτή η τροπολογία γίνεται αποδεκτή χωρίς να δοθεί καμία απολύτως εξήγηση από την κυβέρνηση: «Σας καλώ προσωπικά να προστατεύσετε το κύρος του Κοινοβουλίου, σας καλώ να πείτε στον πρωθυπουργό να αποσύρει την τροπολογία».

Χαρακτήρισε απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει και όπως είπε «αν δεν μπορείτε να συμπεριφερθείτε με αίσθημα ευθύνης, μην κρύβετε τον αυταρχισμό εκείνων που θέλουν να γίνουν καθεστώς. Καλώ την κυβέρνηση είτε να αποσύρει την τροπολογία είτε να δώσει εξηγήσεις ποιον ευνοεί» είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει και όπως είπε «αν δεν μπορείτε να συμπεριφερθείτε με αίσθημα ευθύνης, μην κρύβετε τον αυταρχισμό εκείνων που θέλουν να γίνουν καθεστώς. Καλώ την κυβέρνηση είτε να αποσύρει την τροπολογία είτε να δώσει εξηγήσεις ποιον ευνοεί» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε, δε, στον πρόεδρο της Βουλής την επίσκεψή του την Πέμπτη για τον προβληματικό τρποπο λειτουργίας κοινοβουλίου. «Σταθηκα ιδιαίτερα στο ζήτημα των εκπρόθεσμων τροπολογίων υπουργικών και βουλευτικών που γίνονται αποδεκτές χωρόις καμία εξήγηση από υπουργούς. Μισή ώρα μετά πήγατε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και συμφωνήσατε ότι υπάρχει ζήτημα με εκπρόθεσμες τροπολογίες. Μια ώρα μετά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τροπολογία ίδια με αυτή που κατατέθηκε πριν από ένα χρόνο που είχε απορριφθεί και γίνεται αποδεκτή σπο υπουργούς. Εγείρει πολλά ερωτηματικά γιατί διαγράφονται προστίματα από λαθρεμπόριο, ποια η επιβάρνυση για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και γιατί αυτή η ανησυχία. Γιατί αυτή η τροπολογία γίνεται αποδεκτή χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση». 

«Σας καλώ να προστατεύσετε το κύρος του κοινοβουλίου. Να το αποσύρετε με δική σας παρότρυνση. Είναι απαράδεκτοι αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Βουλή. Δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί. Αν δεν μπορείτε να λειτουργήσετε με αίσθηση καθήκοντος μην κρύβεται το άγχος εκείνων να γίνουν καλώ τον πρωθυπουργό να αποσύρει ή να δώσει εξηγήσεις για το ποιους αφορά η τροπολογία».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας αφού παρατήρησε ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία δεν είναι ανέφελη, ζήτησε τα ρέστα από τη ΝΔ λέγοντας ότι εσείς θα έπρεπε να την υπερασπιστείτε γιατί κόπτεστε για την επιχειρηματικότητα.

Κάλυψε, δε, και τους χειρισμούς Παπαδημητρίου λέγοντας ότι «χθες το βράδυ στη συζήτηση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό υπήρξε μια βουλευτική τροπολογία που έγινε δεκτή από τον υπουργό».

«Αν έχετε το θάρρος να συζητήσετε την ουσία και όχι τη διαδικασία. Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης και η παράταξη του βρίσκονται σε διαρκές βέρτιγκο από τις 7 Απριλιόυ όταν έκλεισε η πολιτική και τώρα κλείνει και η τεχνική συμφωνία. Η αμηχανία και η αγωνία σας είναι έντονη. Μην έχοντας άλλο να πείτε δημιουργείτε θέματα επί της διαδικασίας και αποφεύγετε την ουσία. Είχα πει ότι όταν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και η τρομολογανεία θα γίνει γραφική σας προκαλώ να μιλήσετε επί της ουσίας και όχι της επί της διαδικασίας» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε «είχε σκοπό η τροπολογία να προστατεύσει επενδυτές; Γιατί έρχεται η τροπολογία ως βουλευτική;»

«Θα την αποσύρετε, θα την καταθέσετε ξανά ως υπουργική με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όπως επιτάσσει το σύνταγμα και θα συζητήσουμε επί της ουσίας» έκλεισε αυτό το γύρο ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η Νέα Δημοκρατία μετατρέπεται σε κόμμα διαμαρτυρίας. Είναι θεμιτό για μια παράταξη που θέλει να προσελκύει τη δυσαρέσκεια και θέλει να ψαρεύει στα θολά νερά της ακροδεξιάς. Μπορεί για κόμματα της τάξης του 3-5% να είναι θεμιτό και όχι για εσάς. Λυπάμαι για τη συμπεριφορά σας κ. Μητσοτάκης. Κάποιο βουλευτές της ΝΔ μπορεί να μην ψηφίσουν αλλά τι να κάνουμε συμβαίνουν αυτά» επανήλθε ο Αλέξης Τσίπρας.

Άμεση ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος υπενθύμισε την πρώτη ομιλία του πρωθυπουργού «όταν κλείνατε την ομιλία σας συγκινημένος λέγοντας ότι είστε μέρος του Συντάγματος. Απαντήστε τώρα, το Σύνταγμα προβλέπει ότι δεν μπορεί να κατατίθεται τροπολογία χωρίς έκθεση του ΓΛΚ; Που είναι η επιχείρηση αυτή; Είναι στην Κοζάνη; Ούτε ο βουλευτής της περιοχής στην οποία ανήκει η εταιρεία δεν είχε το θάρρος να την υποστηρίξει. Αν θέλετε να βελτιωθεί το ύφος, τότε αποσύρετε την τροπολογία αλλιώς θα είστε υπόλογος για τα ερωτήματα που θα δημιουργηθούν».

Καμμένος σε ΝΔ: Εσείς φιλούσατε κατουρημένες ποδιές του Σαββίδη


Στην κόντρα των δύο παρενέβη ο Πάνος Καμμένος ο οποίος αναφέρθηκε στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη υποδηλώνοντας εμμέσως ότι η τροπολογία αφορά το συγκεκριμένο πρόσωπο.  
«Εκπλήσσομαι από τη θέση της ΝΔ. Είναι μικρός ο κόσμος. Θα του έλεγα να ρωτήσει τους βουλευτές ΝΔ που εκλιπαρούσαν τον Ιβάν Σαββίδη το 2013 να πάρει τη ΣΕΚΑΠ. Ρωτήστε τον κ. Κεδίκογλου που εκλιπαρούσε να πάρει ο Σαββίδης τη ΣΕΚΑΠ. Γιατί δεν ρωτάτε βουλευτές της ΝΔ από τη Μακεδονία που εκλιπαρούσαν τον Σαββίδη. Τότε η ΝΔ είχε υποσχεθεί όχι μόνο διαγραφή παλιών προστίμων αλλά και ότι τα μηχανήματα που είχαν μπλοκάρει στα τελωνεία θα απελευθερώνονταν χωρίς πρόστιμα. Καταθέτει ονομαστική για όσα έπρεπε να κάνει όταν ήταν στην κυβέρνηση Αυτό που εμείς λέμε είναι ότι θα φέρουμε τροπολογία και όπου υπάρχουν επενδύσεις σε επιχειρήσεις που πάνε να κλείσουν. Πράττετε αντεθνικά όπως οι ευρωβουλευτές σας. Εμποδίζετε επενδύσεις ακόμα και εκείνες που εσείς φέρατε φιλώντας κατουρημένες ποδιές του Σαββίδη».

Λοβέρδος:  Πρωθυπουργός και Καμμένος παραδέχτηκαν ότι η τροπολογία είναι φωτογραφία!

Ο Ανδρέας Λοβέρδος παίρνοντας τον λόγο μίλησε για «τροπολογία της ντροπής, χαριστική, που όλοι συζητούσαν ποιον αφορά και ο υπουργός και ο βουλευτής κάνανε πως δεν ξέρανε». Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «έρχεται σήμερα ο πρωθυπουργός να μιλήσει για κίνδυνο απόλυσης συγκεκριμένων υπαλλήλων, ξέρει ο πρωθυπουργός, και να πάρει και την ευθύνη ο ίδιος για την ρύθμιση αυτή που βάλανε βουλευτή τους να την φέρει, τάχα ότι την αποδέχεται η κυβέρνηση». Αναφερόμενος στον κ. Καμμένο δήλωσε: «Ερχεται και ο κύριος Καμμένος ειλικρινέστατα και είπε ότι πρόκειται για την ΣΕΚΑΠ και για την συγκεκριμένη επένδυση. Δηλαδή είπε ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός του δεύτερου κυβερνώντος κόμματος ότι η τροπολογία είναι φωτογραφία!».

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι εγείρεται σοβαρό ζήτημα για τον τρόπο που σκέφτεται η κυβέρνηση και ότι εγείρονται υποψίες διαφθοράς: «Έχει σχέση και με μίντια και με άλλα που θα συμβούν τις επόμενες ημέρες». Τέλος δήλωσε ότι κατά τη χθεσινή συζήτηση προέκυψε και ένα ακόμη θέμα. Όπως εξήγησε: «Ενώ η συνεδρίαση πήγαινε να κλείσει, μου έδωσε στη συνέχεια τον λόγο. Και υπάλληλός σας, αξιωματούχος της Βουλής, ειδικός γραμματέας διέπραξε μία σειρά παραβάσεις, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο διατάραξη συνεδρίασης της Ολομέλειας, κλείνοντας τα μικρόφωνα. Αν θέλετε μεθόδους Μαδούρο να πάτε στη Βενεζουέλα. Εδώ είστε υποχρεωμένος απέναντι σε αυτόν τον άνθρωπο που διορίσατε να πάρετε θεσμικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται και με τον ποινικό κώδικα, αλλιώς είστε συνυπεύθυνος για την ασχημία που έγινε χθες το βράδυ».

Τσίπρας: Η τροπολογία αφορά τη ΣΕΚΑΠ αλλά οχι μόνο τη ΣΕΚΑΠ


Κλείνοντας τη συζήτηση πριν την έναρξη της διαδικασίας ονομαστικής ψηφοφορίας ο πρωθυπουργός είπε ότι η τροπολογία αφορά τη ΣΕΚΑΠ αλλά όχι μόνο τη ΣΕΚΑΠ. «Η τροπολογία αυτή είναι οριζόντια και αφορά κάθε επιχείρηση, αφορά βεβαίως και τη ΣΕΚΑΠ αλλά όχι μόνο τη ΣΕΚΑΠ».

Επιτέθηκε, δε, στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας «εκεί που μας χρωστάγατε μας πήρατε και το βόδι. Σας προκαλώ να πάμε μαζί στην Ξάνθη και να μιλήσουμε με την τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενους.  Γιατί το λέω; Διότι η ΣΕΚΑΠ και η ευθύνη της λαθρεμπορίας την έχουν κάποιοι επι δικών σας κυβερνήσεων που την χρεοκόπησαν και έκαναν λαθρεμπόριο. Ποιοι είναι αυτοί οι λαθρέμποροι; Εγώ πρέπει να σας ρωτώ. Ποιοι τους έκαναν πλάτες; Η τροπολογία δεν διαγράφει κανένα χρέος. Σταματήστε τα ψέματα».

Υποστήριξε, ακόμα, ότι «η τροπολογία αυτή δεν διαγράφει κανένα πρόστιμο και σταματήστε τα ψέματα. Πρόστιμα διαγράφατε εσείς και ο κ. Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών όταν διαγράφατε σε μια νύχτα πρόστιμα για τα πετρέλαια. Ξέρετε ποιο είναι "φωτογραφικό"; Το μένος σας σε κάθε επενδυτή που δεν θέλει να παραδοθεί στη δική σας διαπλοκή που είναι παρούσα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Σήμερα η αντιπολίτευση ήρθε να δημιουργήσει επεισόδιο και σύννεφο εντυπώσεων. Καλώ τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσουμε στη διαδικασία».

ΚΚΕ: Ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου - Ποτάμι: Πείτε μας και το ύψος της διαγραφής


Νωρίτερα οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και το ΚΚΕ δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Νίκου Καραθανασόπουλου που είπε «ανοίγετε τους ασκούς του Αιόλου. Σας προειδοποιούμε. Έχετε την ίδια λογική με σκανδαλώδεις και προκλητικές τροπολογίες. Πόσο πολύ μοιάζετε. Τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματά τους».

Ο κ. Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι) απαντώντας στον πρωθυπουργό υπογράμμισε «δεν ξεχάσαμε τις τροπολογίες των προηγούμενων. Φροντίσατε εσείς να μας τις υπενθυμίζετε» για να προσθέσει «Ο κ. Καμμένος ήταν αποκαλυπτικός. Μας είπε και για ποιον επιχειρηματία μιλάμε. Δεν μας είπε όμως για το ποσό αν και ορισμένοι βουλευτές σας αναφέρουν ότι η διαγραφή αφορά πρόστιμα 38 εκατ. ευρώ». Παράλληλα κατήγγειλε και ο ίδιος την ενέργεια του ειδικού γραμματέα της Βουλής να κλείσει τα μικρόφωνα κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ζήτησε να γίνει ψηφοφορία για την αντισυνταγματικότητα της τροπολογίας εξηγώντας πως «ανέκυψε ζήτημα από την τοποθέτηση του κ. Καμμένου. Είναι πάγια αρχή του συνταγματικού δικαίου να μην θεωρούνται συνταγματικές διατάξεις που είναι φωτογραφικές. Επιμείναμε χθές και ζητήσαμε από αρμόδιους υπουργούς να μας εξηγήσουν τι αφορά. Κανείς δεν μας έδωσε εξηγήσεις. Ούτε ο πρωθυπουργός. Χρειάστηκε η ειλικρινής παρέμβαση Καμμένου για να μας πει ότι αυτή η χαριστική ρύθμιση αφορά μια επένδυση και εναν επενδυτή. Είναι αντισυνταγματική λοιπόν η ρύθμιση. Το Σύνταγμα αναφέρει ότι δεν είναι αποδεκτή ρύθμιση που επιβαρύνει προϋπολογισμό εφόσον δεν συνοδεύεται από έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Είναι απόλυτα αντισυνταγματική. Θέτω ζήτημα αντισυνταγματικότητας».

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος έσπευσε να διευκρινίσει πως «ο κ. Δένδιας έχει μπερδευτεί. Είπα ότι μια επένδυση έγινε από την δική σας κυβέρνηση. Δεν είπα ότι η τροπολογία αφορά την συγκεκριμένη επένδυση. Αν αύριο πωληθεί το Νεώριο Σύρου δεν θα πρέπει ο νέος επενδυτής να μην επωμιστεί τα πρόστιμα του προηγούμενου ιδιοκτήτη. Δεν αφορά διαγραφή προστίμων. Διαγραφές δεν γίνονται τωρα . Διαγραφές εσείς κάνατε».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παραδέχθηκε πως ο Κανονισμός λειτουργίας το Σώματος δεν προβλέπει διαδικασία για την εξέταση της συνταγματικότητας τροπολογιών. Σημείωσε ότι το ζήτημα θα επιλυθεί με αλλαγές που θα προωθηθούν το επόμενο διάστημα και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να μην επιμείνει στο ζήτημα της αντισυνταγματικότητας.

«Κατ αρχήν έχετε δίκιο» απάντησε ο κ. Δένδιας για να προσθέσει ωστόσο: «δεν υπήρχε χρονικό στάδιο όμως στο πλαίσιο λογικής για να γίνει το αίτημα για τροπολογία. Η συνταγματικότητα προέκυψε μετά την τοποθέτηση Καμμένου που μας είπε αρχικά ότι αφορά έναν επενδυτή. Ο πρωθυπουργός δεν είπαν κάτι τέτοιο το απέκρυψαν τα παραγωγικά αίτια την τροπολογίας. Μην στερήσετε από κοινοβούλιο να τοποθετηθεί από πρόδηλη αντισυνταγματικότητα. Θα είναι απόλυτα σκανδαλώδες. Είναι προκλητικό και καραμπινάτο υπόδειγμα φωτογραφικής διάταξης και πρέπει να τοποθετηθούμε».

Στην γραμμή της πλειοψηφίας, ότι δηλαδή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφιζαν προκλητικές και αντισυνταγματικές τροπολογίες κινήθηκε η Χρυσή Αυγή. Είναι δε ενδεικτικό ότι η κυρία Ελένη Ζαρούλια με παρέμβασή της δεν κατήγγειλε την κυβέρνηση για την ύποπτη τροπολογία αλλά την αξιωματική αντιπολίτευση!

«Καταγγέλλουμε την υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είχαν σωρεία αντισυνταγματικών νόμων» είπε.


Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 26 φόρους έχει επιβάλει η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Ο κ. Τσίπρας μας έφερε στο μυαλό κάτι που είχε πει ο Ουίνστον Τσώρτσιλ για έναν πολιτικό της εποχής του: “Μια φορά συναντήθηκε τυχαία με την αλήθεια και έκανε ότι δεν την πρόσεξε”.

Σε προχθεσινή του συνέντευξη, ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε ότι υπάρχει υπερφορολόγηση λέγοντας ότι “έχει αυξήσει μόνο μία μονάδα το Φ.Π.Α.”.

Σε μια προσπάθεια – ελπίζουμε όχι μάταιη – να επαναφέρουμε τον πρωθυπουργό της χώρας σε μια στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα, του θυμίζουμε τους φόρους που έχει επιβάλλει, οι οποίοι δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 26! 

Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζονται οι περικοπές στις συντάξεις. Όσες έγιναν και όσες έχει ήδη συμφωνήσει να γίνουν.

Ο κ. Τσίπρας εξελέγη με υποσχέσεις για παροχές 12 δις και φόρτωσε τους πολίτες με μέτρα 12,5 δις. 

Εξελέγη με σημαία τη μάχη κατά της λιτότητας και τελικώς επέβαλε 8 φορές μεγαλύτερη από όσο του είχε ζητηθεί και καμαρώνει κι από πάνω. 

Εξελέγη τάζοντας ότι “με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργήσει τα Μνημόνια”, έφερε ένα τρίτο αχρείαστο και τώρα έχει συμφωνήσει σε ένα τέταρτο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση. 

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να συνεχίσει να ζει στο σύννεφο αλαζονείας και αυταρέσκειας που βρίσκεται σήμερα. Και να επαίρεται ότι ο κόσμος τον στηρίζει.

Οι πολίτες, που πληρώνουν τις συνέπειες της πολιτικής του, θα δώσουν την απάντησή τους». 


Νέα Δημοκρατία : Η Κυβέρνηση ανέχεται τους αναρχικούς και τους υποστηρικτές τρομοκρατών
Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εισβολή μελών του “Ρουβίκωνα” σε ένα από τα κορυφαία δικαστήρια της χώρας, αυτού του Συμβουλίου της Επικρατείας και η διαφυγή τους χωρίς καμία σύλληψη, αποτελούν άλλο ένα κρούσμα οργανωμένης βίας. 

Αυτό, όμως, που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η παντελής απουσία αντίδρασης από μέρους της Πολιτείας. 

Σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα. 

Για μια ακόμη φορά, η Κυβέρνηση επιδεικνύει απεριόριστη ανοχή στους αναρχικούς και στους υποστηρικτές αναρχικών. 

Η Κυβέρνηση ας αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες της. 

Δεν μπορεί να προκαλούν τη Δικαιοσύνη και να ευτελίζουν το Κράτος μια δράκα γνωστοί – άγνωστοι». 


Χάθηκαν τα ίχνη Κρητικού αστυνομικούΔεν εμφανίστηκε στην υπηρεσία του στη ΓΑΔΑ - Αναζητείται από την οικογένεια του

Aναζητήσεις για Αστυνομικό της ΕΛΑΣ, ο οποίος αγνοείται καθώς δεν εμφανίστηκε στην υπηρεσία του, στη ΓΑΔΑ. Τον Αστυνομικό της Άμεσης Δράσης (Β’ αλλαγή) Αντώνη Δημοτάκη, ο οποίος διαμένει στην Καισαριανή αναζητούν συγγενείς και συνάδελφοί του, από την Τετάρτη (26/04)

Ο Αστυνομικός, δεν εμφανίστηκε στην Υπηρεσία του (26/04) και παρά τις αναζητήσεις σε πιθανά σημεία και στο τηλέφωνό του δεν ανταποκρίθηκε.

Ο Αντώνης Δημοτάκης, ειναι ξανθός με ξυρισμένο κεφάλι και γαλάζια μάτια, ύψος 1.84. Αναζητησεις διενεργούν πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ.

Έκκληση της οικογένειας και των συναδέλφων, για όποιον γνωρίζει σχετικά με τον αναζητούμενο Αστυνομικό, να επικοινωνήσει άμεσα με το 100.Πηγή : nantiareport.gr


Ο γραμματέας της Βουλής έκλεισε τα μικρόφωνα στην Ολομέλεια! -Αντιπολίτευση: «Ο Μαδούρο του ΣΥΡΙΖΑ»Χαοτική κατάσταση επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης η κυβερνητική πλειοψηφία επιχείρησε να σταματήσει την ονομαστική ψηφοφορία για την ρουσφετολογική τροπολογία για το λαθρεμπόριο καυσίμων που είχε καταθέσει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και είχε γίνει δεκτή από τον υπουργό. Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας της βουλής έκλεισε τα μικρόφωνα!

Ενώ ο προεδρεύων εκείνη την ώρα Δημ. Κρεμαστινός είχε δώσει το λόγο στον Α. Λοβέρδο διαπιστώθηκε ότι τα μικρόφωνα δεν λειτουργούσαν. Οπως καταγγέλλουν βουλευτές της αντιπολίτευσης ο Γραμματέας της βουλής έδωσε εντολή να κλείσουν οι υπάλληλοι μικρόφωνα, κύκλωμα τηλεόρασης και να φύγουν.

«Ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής έκλεισε τα μικρόφωνα στην Ολομέλεια της Βουλής! Ο Μαδουρό του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή! Όλα τα κόμματα καταγγέλλουν τις λογικές Μαδούρο, τώρα.

Προσπάθησαν να σταματήσουν την ονομαστική ψηφοφορία για την Τροπολογία του λαθρεμπορίου!» έγραψε στα social media βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Εκείνη την ώρα η ΔΗΣΥ είχε καταθέσει αίτημα να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία, η οποία τελικώς θα διεξαχθεί το πρωί της Παρασκευής.

Πηγή:  iefimerida.gr 


Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην ΠΓΔΜ – Τέσσερις βουλευτές τραυματίες από την εισβολή διαδηλωτών στη ΒουλήΔραματική τροπή λαμβάνουν οι πολιτικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές οπαδοί του VMRO -DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, εισέβαλαν χθες το βράδυ στο κοινοβούλιο και επιτέθηκαν σε βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας, οι οποίοι εξέλεξαν έναν αλβανικής καταγωγής Πρόεδρο της Βουλής, τον Ταλάτ Τζαφέρι.

Ο Ταλάτ Τζαφέρι είναι ο πρώτος -αλβανικής καταγωγής- πρόεδρος του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ αφότου η χώρα κέρδισε την ανεξαρτησία της από την πρώην Γιουγκοσλαβία, το 1991.

Τέσσερις βουλευτές τραυματίστηκαν. Μεταξύ τους και ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Ζόραν Ζάεφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους τραυματίες βουλευτές, ο αλβανικής καταγωγής Ζιγιαντίν Σελά είναι σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, και «δίνει μάχη για τη ζωή του», σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.Έκκληση για ηρεμία απηύθυνε μέσω διαγγέλματός του ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ, και κάλεσε τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων να προσέλθουν σε διάλογο. Σε αυτοσυγκράτηση κάλεσε τους οπαδούς του ο πρόεδρος του VMRO, Νίκολα Γκρούεφσκι, επιστρέφοντας εσπευσμένως στα Σκόπια από τη Βιέννη.

ΗΠΑ και Ε.Ε. καταδίκασαν τα επεισόδια στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ. Λίγο μετά τις 9.30 χθες το βράδυ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, δήλωσε ότι η βία δεν έχει καμία θέση στο κοινοβούλιο και ότι η Δημοκρατία πρέπει να βρει το δρόμο της. Αντίστοιχα, ο πρεσβευτής της Σουηδίας στην ΠΓΔΜ, Ματς Στέφανσον μιλώντας εξ ονόματος και άλλων διπλωματών, επισήμανε στους πολιτικούς της FYROM την αναγκαιότητα του διαλόγου.

Η κατάσταση, ωστόσο, παραμένει έκρυθμη. Λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς πέριξ του κοινοβουλίου το οποίο ήταν κυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Η νομιμότητα της εκλογής του Τζαφέρι αμφισβητείται βασίμως, αφού δεν έχουν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες συνταγματικές διαδικασίες.Η πολιτική αστάθεια στη γειτονική χώρα και το όλο πρόβλημα ξεκίνησε από τις 11 Δεκεμβρίου, όταν στη χώρα έγιναν βουλευτικές εκλογές, μετά και από μια διετία κρίσης. Το κόμμα VMRO του απερχόμενου πρωθυπουργού, Γκρούεφσκι, κέρδισε με μικρή διαφορά και ποσοστό 37,96% έναντι 36,65% της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης του Ζόραν Ζάεφ.

Στον Γκρούεφσκι δόθηκε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ωστόσο δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 61 βουλευτών. Ο Σοσιαλδημοκράτης Ζάεφ, τότε, συνασπίστηκε με τα τρία αλβανικά κόμματα και παρουσίασε, δίχως ωστόσο να έχει πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, 67 βουλευτές.
Παρά το γεγονός αυτό, όμως, ο Ιβάνοφ, που θεωρείται πολιτικό τέκνο του Γκρούεφσκι, αρνείτο να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ζάεφ, με το επιχείρημα ότι ο συνασπισμός του με τρία αλβανικά κόμματα απειλεί την ενότητα της χώρας. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι το πολιτικό πρόγραμμα της ατζέντας των τριών αλβανικών κομμάτων εμπεριέχει στοιχεία της «πλατφόρμας των Τιράνων», η οποία, όπως υπογραμμίζει, αποφασίστηκε εκτός της χώρας και αν αυτή η ατζέντα υλοποιηθεί, απειλείται το Σύνταγμα της χώρας.

Έκτοτε, χιλιάδες πολίτες, οπαδοί και των δύο κομμάτων, βρίσκονταν καθημερινά στους δρόμους, οι μεν επικροτώντας τις αποφάσεις του Προέδρου Ιβάνοφ, οι δε διαμαρτυρόμενοι γι’ αυτές, ενώ το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ συντάσσονταν με τη θέση να δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ζάεφ. Αντιθέτως, η Ρωσία θεωρείται ότι στηρίζει τις θέσεις του Ιβάνοφ και του Γκρούεφσκι.Καλλιόπη Λιβανού
Πηγή : athina984.gr


Ντρόπιασαν την Ελλάδα με την στήριξη στον δικτάτορα Μαδούρο οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Χρυσής ΑυγήςΤην ώρα που το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα- χαστούκι για τον αιματοβαμμένο δικτάτορα της Βενεζουέλας πλην των υποτίθεται "δημοκρατών" Παπαδημούλη, Κούνεβα Κούλογλου που είχαν το θράσος να το καταψηφίσουν και στηρίξουν τον δικτάτορα και μαζί τους  οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Μόλις 35 ευρωβουλευτές στήριξαν τον δικτάτορα Μαδούρο και δεν καταδίκασαν το  καθεστώς για τη φίμωση της αντιπολίτευσης αλλά και για μια σειρά αντιδημοκρατικών μεθόδων ακόμα και των δολοφονιών 26 πολιτών και πρώτοι από όλους οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Κατά του ψηφίσματος που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε με συντριπτική και διακομματική πλειοψηφία (ΕΛΚ, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι, Ευρωσκεπτικιστές) 450 συνολικά ψήφων έναντι μόλις 35 αρνητικών.

Με την κίνηση τους αυτή οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ξεφτίλισαν την χώρα για ακόμα μία φορά και επιβεβαίωσαν όσους έλεγαν ότι ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να καταδίκαζε την πρακτική και τα εγκλήματα του δικτάτορα Μαδούρο παρά τη διεθνή κατακραυγή.

Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μόνο ο  Κώστας Χρυσόγονος έδειξε σοβαρότητα και φέρεται να διαφοροποιήθηκε απο το δήθεν δημοκρατικό τρίο των Παπαδημούλη, Κούνεβα, Κούλογλου.

Δεν είχαν την ευθιξία να δηλώσουν έστω αποχή, για να μην ξεφτιλίσουν την Ελλάδα γιατί γιατί το να ξεφτιλίζονται οι ίδιοι είναι δικό τους θέμα και ίσως θα πρέπει να μετακομίσουν στην Βενεζουέλα για να περάσουν καλά στην αγκαλιά του δικτάτορα.

 Είναι μια από τις πολύ λίγες φορές που Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι ακόμα και Ευρωσκεπτικιστές ταυτίστηκαν σε μια ψηφοφορία δίνοντας ένα μάθημα δημοκρατίας στους ευρωβουλευτές Παπαδημούλη, Κούνεβα, Κούλογλου και του ΚΚΕ, Χρυσής Αυγής.


Σε ΣΑΚΟΥΛΑ σε κάδο βρέθηκε η 6χρονη Στέλλα που αγνοούνταν - ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ο πα - ΤΕΡΑΣ
Σε τραγωδία εξελίχθηκε η αναζήτηση της 6χρονης Στυλιανής Εικοσπεντάκη, που αγνοούταν τις τελευταίες ώρες. Μάλιστα, από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησε μια πολύ μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Αγία Βαρβάρα.

Γύρω από το σπίτι του 6χρονου κοριτσιού, για το οποίο εκδόθηκε κι Amber Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού, αστυνομικοί με ειδικά σκυλιά είχαν εστιάσει τις έρευνές τους και προσπαθούσαν να το βρουν.

Η αναζήτησή της έλαβε τέλος με τραγικό τρόπο, μιας και το κοριτσάκι βρέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στραγγαλισμένο σε σακούλα μέσα σε κάδο απορριμμάτων, μόλις 200 μέτρα από το σπίτι που διέμενε η οικογένεια.

Ως βασικός ύποπτος εξεταζόταν ο πατέρας της, συνταξιούχος αστυνομικός, που από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης βρισκόταν στο τμήμα Ανθρωποκτονιών.  Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, ο 61χρονος πατέρας της μικρής, ο οποίος στις καταθέσεις του είχε υποπέσει σε αντιφάσεις, τελικά ομολόγησε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ότι είναι ο ιθύνων νους πίσω από την αποτρόπαια πράξη, την οποία απέδωσε στην "κακιά στιγμή".

Αποκάλυψε, δε, στις Αρχές ότι την πήρε αγκαλιά, θέλοντας να την ηρεμήσει, μιας και η 6χρονη έκλαιγε και ήθελε τη μαμά της, αλλά τελικά την έσφιξε παραπάνω και η Στέλλα εξέπνευσε. Μάλιστα, ο πα - τέρας ήταν εκείνος που υπέδειξε στους αστυνομικούς σε ποιο κάδο θα βρουν το παιδί του...Πηγή : star.gr