Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Σοκάρουν οι φωτογραφίες με τις δολοφονίες αμάχων από τους τρομοκράτες της Χαμάς

 



Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία με τα σώματα των Ισραηλινών αμάχων να κείτονται στους δρόμους, δολοφονημένα από τους ισλαμιστές τρομοκράτες της Χαμάς.

Τουλάχιστον 300 Ισραηλινοί πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιθέσεις των τρομοκρατών της Χαμάς στα εδάφη του Ισραήλ

Οι εικόνες που δημοσίευσε το Associated Press δείχνουν πτώματα ανθρώπων στο δρόμο, άλλους μέσα στα ίδια τους τα αυτοκίνητα.













Ο Νετανιάχου ορκίζεται να μην μείνει ζωντάνος ούτε ένας τρομοκράτης της χαμάς


 

Στην αντεπίθεση έχει περάσει ο ισραηλινός στρατός, την επομένη της άνευ προηγουμένου επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, σφυροκοπώντας τη Λωρίδα της Γάζας.

Στη διάρκεια της νύχτας, ισχυρές εκρήξεις από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές συγκλόνισαν τη Γάζα. Το Al Jazeera μετέδωσε ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στην πόλη Μπέιτ Χανούν (βορειοανατολικά). Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας έκανε λόγο για 232 νεκρούς και περισσότερους από 1.700 τραυματίες το τελευταίο 24ωρο. Οι τραυματίες μεταφέρονταν σε ερειπωμένα και ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία, με σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό.

Αιματηρές συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου νεαροί Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν με πέτρες σε ισραηλινούς στρατιώτες. Τέσσερις Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων ένας 13χρονος, σκοτώθηκαν στη διάρκεια των ταραχών.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ορκίστηκε «εκδίκηση» για αυτήν τη «μαύρη ημέρα» στην ιστορία του εβραϊκού κράτους. «Η Χαμάς ξεκίνησε έναν σκληρό και μοχθηρό πόλεμο. Θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, αλλά το τίμημα είναι δυσβάσταχτο», τόνισε. «Η Χαμάς θέλει να μας σκοτώσει όλους. Είναι ένας εχθρός που δολοφονεί μητέρες και παιδιά στα σπίτια τους, στα κρεβάτια τους. Ένας εχθρός που απαγάγει ηλικιωμένους και παιδιά», συμπλήρωσε.


Ισραηλινός δημοσιογράφος, μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί, σημείωσε πως «οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν τα ξημερώματα στο Ισραήλ και προχώρησαν σε δεκάδες δολοφονίες, στυγνές δολοφονίες στους δρόμους».

«Για τη Χαμάς αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία να εγκαθιδρύσει τον ηγετικό της ρόλο στην παλαιστινιακή πολιτική αρένα», σημείωσε.

«Επιδιώκει να πρωταγωνιστήσει στον αγώνα εναντίον του Ισραήλ, βάζοντας μπροστά όχι πλέον τις προσπάθειες για ειρηνευτική επίλυση του Μεσανατολικού, αλλά για την υλοποίηση του στρατηγικού στόχου των ισλαμιστών, για την εξαφάνιση του κράτους του Ισραήλ από τον χάρτη», όπως τόνισε.




Αφαιρέθηκαν 37 άδειες κυκλοφορίας, 27 άδειες οδήγησης και βεβαιώθηκαν 170 τροχονομικές παραβάσεις σε μια μέρα


 

Συνολικά 170 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα, βεβαιώθηκαν μετά από στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένους τροχονομικούς ελέγχους της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του νέου ολιστικού σχεδίου αστυνόμευσης για ενίσχυση της ασφάλειας και της ποιότητας της ζωής των πολιτών, εντατικοποιούνται συνεχώς οι έλεγχοι. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν δράσεις σε Γαλάτσι, Λυκαβηττό, Χαϊδάρι, Αιγάλεω και Πειραιά, με σκοπό την αντιμετώπιση αυτοσχέδιων παράνομων αγώνων, της μη χρήσης ζώνης ασφαλείας και κράνους, της ηχορύπανσης που προκαλείται από εξατμίσεις και ηχητικά συστήματα, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

  • 49 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • 14 για έλλειψη καθρεπτών,
  • 13 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
  • 16 για θορύβους,
  • 12 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 10 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
  • 9 για μη τοποθετημένη πινακίδα,
  • 6 για ανασφάλιστα οχήματα,
  • 4 για φιμέ μεμβράνες,
  • 1 για επικίνδυνους ελιγμούς,
  • 1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και
  • 35 λοιπές παραβάσεις.

Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 37 άδειες κυκλοφορίας και 27  άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ ακινητοποιήθηκαν 14 οχήματα και μεταφέρθηκε 1 όχημα.

Οι υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχίσουν καθημερινά και με εντατικούς ρυθμούς να πραγματοποιούν ελέγχους, σε σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα, αναφορικά με την οδική ασφάλεια.





Συνελήφθη 22χρονος για πορνογραφία ανηλίκων


 

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, για την οποία συνελήφθη 22χρονος, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων που περιήλθαν στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, από την ανάλυση των οποίων προέκυψε ότι χρήστης του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους και εφαρμογές, μεταφόρτωσε και αποθήκευσε πλήθος αρχείων, με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψιν της αρμόδιας Εισαγγελίας και μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του.

Από τις επακόλουθες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο, στο οποίο εντοπίστηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ το κατασχεθέν ψηφιακό πειστήριο απεστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD


Το Ισραήλ απελευθερώνει ομήρους από τα ισλαμικά χέρια των τρομοκρατών της Χαμάς


 

Ισραηλινοί στρατιώτες απελευθέρωσαν δύο πολίτες που κρατούνταν όμηροι από ενόπλους μέσα σε σπίτι, στην πόλη Οφακίμ (νοτιοδυτικά), σκοτώνοντας τους τέσσερις εισβολείς, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ.

Επισημαίνεται πως ένα παιδί ήταν μεταξύ των δύο απελευθερωθέντων ομήρων.

Στη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκαν τρεις ισραηλινοί στρατιώτες.

Νωρίτερα, η ισραηλινή τηλεόραση είχε μεταδώσει πως απελευθερώθηκαν όμηροι στο κιμπούτς Μπεερί στο νότιο Ισραήλ, όπου σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ μαχητών της Χαμάς και ισραηλινών στρατιωτών.


Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, «εξουδετερώθηκαν» οι ένοπλοι που κρατούσαν ομήρους σε εστιατόριο. Ο αριθμός των ομήρων που απελευθερώθηκαν δεν έχει διευκρινιστεί.

Χθες Σάββατο, το ισραηλινό δίκτυο N12 έκανε λόγο για περίπου 50 ομήρους στο κιμπούτς Μπεερί.

Σε βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα το War Monitor, διακρίνονται οι τρομοκράτες της Χαμάς να έχουν απαγάγει πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους και παιδιά, να τους ρίχνουν σε καρότσα και να τους μεταφέρουν στη Γάζα.



Ασημένιος ο Λευτέρης Πετρούνιας

 



Το ασημένιο μετάλλιο στους κρίκους κατέκτησε το Σάββατο ο Λευτέρης Πετρούνιας στον έκτο διαδοχικό τελικό της μεγάλης αθλητικής καριέρας του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυμναστικής.

Ο αθλητής μας συγκέντρωσε 15.066 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος, στην Αμβέρσα, μετά από εξαιρετική εκτέλεση του προγράμματός του που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,30 και απίστευτη έξοδο, αφού καρφώθηκε στο έδαφος.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στους κρίκους, το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και «χάλκινος» στο Τόκιο (2020), Λευτέρης Πατρούνιας, θα είναι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, καθώς εξασφάλισε την Ολυμπιακή πρόκριση.

Ο Πετρούνιας ήταν πρώτος μέχρι να εκτελέσει το πρόγραμμά του -ως προτελευταίος στη σειρά του τελικού- ο Κινέζος «χρυσός» Ολυμπιανίκης του Τόκιο στους κρίκους, Γιανγκ Λιου, ο οποίος ήταν... άψογος και συγκέντρωσε 15.233 βαθμούς κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, δεύτερο στους κρίκους στην καριέρα του μετά από αυτό του 2014 (Νάνινγκ). To χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κινέζος Χάο Γιόου με 14.833 βαθμούς.

Εκτός από τα τρία χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2015 Γλασκόβη, 2017 Μόντρεαλ, 2018 Ντόχα) και το ασημένιο φέτος (2023, Αμβέρσα), ο Λευτέρης Πετρούνιας μετρά και 6 χρυσά μετάλλια (2015 Μονπελιέ, 2016 Βέρνη, 2017 Κλουζ-Ναπόκα, 2018 Γλασκόβη, 2021 Βασιλεία, 2022 Μόναχο) και δύο χάλκινα μετάλλια (2011 Βερολίνο, 2023 Αττάλεια) σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ένα χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο (2023 Κότμπους), ένα χρυσό μετάλλιο (2015 Μπακού) σε Ευρωπαϊκούς Αγώνες και ένα χρυσό μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες (2013 Μερσίνη).

Πέρυσι, στο Μόναχο, με το έκτο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έγινε ο κορυφαίος σπεσιαλίστας στην ιστορία της ευρωπαϊκής ενόργανης γυμναστικής, ισοφαρίζοντας τον Ούγγρο εξπέρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος έως τότε κατείχε μόνος του το απόλυτο ρεκόρ με έξι τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012).




Κτηνωδίες από τους ισλαμιστές τρομοκράτες της Χαμάς

 



Η βαρβαρότητα, η κτηνωδία των επιχειρήσεων από τους ισλαμιστές τρομοκράτες της Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο, αποτυπώθηκε στο πρόσωπο μιας κοπέλας που βρέθηκε σε λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή.

Εκατοντάδες βίντεο στα social media δείχνουν τα ισλαμικά ΚΤΗΝΗ, να βιάζουν, να βασανίζουν και να γυρνάνε σαν λάφυρα ματωμένες από τους βιασμούς κοπέλες, και πτώματα αθώων γυναικών.



Ένα από τα θύματα των ισλαμιστών τρομοκρατών είναι και το άψυχο σώμα μιας νεαρής κοπέλας, μπρούμυτα στην καρότσα ενός φορτηγού, γυμνή με σπασμένα πόδια, ενώ γύρω του άνδρες της Χαμάς με όπλα στα χέρια, χαμογελούσαν και το περιέφεραν ως λάφυρο. 




Το νεκρό κορίτσι ήταν μόνο με τα εσώρουχα του, τις μπότες του, ενώ τα πόδια της ήταν σπασμένα και γυρισμένα ανάποδα, και δείχνει το πόσο βασανίστηκε απο τα ισλαμικά καθάρματα της Χαμάς, μέχρι να το δολοφονήσουν.

Σύμφωνα με ιστοσελίδες, πρόκειται για μια γυνσίκα 30 ετών, Γερμανίδα υπήκοο, που επισκέφθηκε το Ισραήλ για να παρακολουθήσει το μουσικό φεστιβάλ για την ειρήνη που πραγματοποιήθηκε κοντά στον φράχτη των συνόρων της Γάζας, και έπεσε στα ισλαμικά ΚΤΗΝΗ.