Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Οι τύψεις σκότωσαν αστυνομικό που συμμετείχε στην έρευνα για τη Charlie Hebdo


Ο Ελρίκ Φρεντού, που έπασχε από κατάθλιψη, αυτοκτόνησε με μία σφαίρα στο κεφάλι - Ένα 24ωρο πριν γίνει αυτόχειρας, είχε συναντηθεί με την οικογένεια ενός εκ των θυμάτων της εφημερίδας

Μία σφαίρα στο κεφάλι ήταν αρκετή για να του κόψει το νήμα της ζωής.

Η γαλλική αστυνομία είναι σοκαρισμένη από την είδηση της αυτοκτονίας του επιθεωρητή, Ελρίκ Φρεντού, επικεφαλής της ομάδας που ερευνά την τρομοκρατική επίθεση στη σατιρική εφημερίδα "Charlie Hebdo".

Ο Φρεντού έθεσε τέλος στη ζωή του, χρησιμοποιώντας το όπλο του.

Mε το γαλλικό Τύπο να επισημαίνει ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία εγείρουν ερωτήματα για προβλήματα ασφαλείας στην Ευρώπη, η είδηση της αυτοκτονίας του Φρεντού, ενός ανθρώπου με ευάλωτο ψυχικό κόσμο, κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

Παρά το γεγονός ότι ο Φρεντού έπασχε από κατάθλιψη, οι αστυνομικοί συνάδελφοί του έμειναν άναυδοι, όταν έμαθαν για την αυτοκτονία του.

Μπορεί ο Φρεντού να μην άντεξε τις έντονες επικρίσεις που δεχόταν το αστυνομικό σώμα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην πατρίδα του.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Γαλλίας αναφέρουν ότι η παρακολούθηση των υπόπτων από τις γαλλικές αρχές είχε χαλαρώσει, επειδή το τελευταίο διάστημα δεν είχαν εμπλακεί σε εγκληματικές ενέργειες.

Αλλά, και από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, παραδέχτηκε ότι υπήρξαν ελλείψεις στη συλλογή πληροφοριών.

Στόχος επικρίσεων έγιναν οι εικόνες έξω από το εβραικό παντοπωλείο στη Βενσέν και τη γύρω περιοχή, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση, που μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση στα γαλλικά και ξένα μέσα ενημέρωσης.

Ερωτήματα έχει προκαλέσει επίσης το γεγονός ότι, οι αστυνομικοί που επιστρατεύτηκαν για να εντοπίσουν τους δράστες, πυροβολούσαν αδιάκριτα. Ο Φρεντού, ο οποίος είχε ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ένα 24ωρο πριν γίνει αυτόχειρας, συνάντησε την οικογένεια ενός εκ των θυμάτων της εφημερίδας.

Η συγκίνηση ήταν τέτοια, που τον έκανε να λυγίσει και να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο αστυνομικό σώμα το 1997, στις Βερσαλλίες. Εν συνεχεία εντάχθηκε στους κόλπους του αστυνομικού σώματος της γενέτειράς του, Λιμόζ. Από το 2012,  είχε αναλάβει τη θέση του επιθεωρητή.

"Είμαστε σοκαρισμένοι. Κανείς δεν περίμενε μία τέτοια εξέλιξη" δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας της Λιμόζ.


Πηγή : protothema.gr


ΕΚΛΟΓΕΣ 2015- ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ





Γράφει η Ζαχαρούλα Γκριέλα Δικηγόρος


Διανύουμε μία προεκλογική περίοδο έντονης πόλωσης, τόσο έντονης όσο είναι και τα συναισθήματα που τα τελευταία χρόνια κατακλύζουν την ψυχή του κόσμου: α) ανασφάλεια βλέποντας τη ματαιότητα των μέτρων που λαμβάνει η συγκυβέρνηση, αφού δε φαίνεται να μπορούν αυτά να  δημιουργήσουν στο απώτερο έστω μέλλον μία προοπτική βελτίωσης της καθημερινής μας ζωής, η οποία βίαια και απρόσμενα ανατράπηκε και β) οργή ακριβώς για τα μέτρα αυτά, τα οποία φέρουν το χαρακτηρισμό "μεταρρυθμίσεις", ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για την εξόντωση της μεσαίας αστικής τάξης, αυτής που ουσιαστικά κινεί την οικονομία και που αποτελούσε μέχρι την έναρξη της κρίσης, την πλειοψηφία στη χώρα. Κι όλα αυτά, λόγω  της ανικανότητας των κυβερνώντων να σταθούν πέρα και πάνω από τα συμφέροντα ολίγων, εγχώριων και μη, και να  κάνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για τη χώρα, προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική, πιο παραγωγική, πιο ανθρώπινη και να είναι ανάμεσα στους  πρωταγωνιστές της Ε.Ε. και όχι στους κομπάρσους.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον και με τέτοιες σκέψεις καλούμαστε να ψηφίσουμε στις 25 Ιανουαρίου, αυτόν που θα μας βλάψει λιγότερο ή θα μας δώσει περισσότερα, πέφτοντας στην παγίδα του κλίματος που καλλιεργεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα, με τα διαφημιστικά σποτάκια, οι μεν χρησιμοποιώντας ως "κόκκινο πανί" το μνημόνιο, την τρόικα και όποια άλλη λέξη μας τα θυμίζει, υποσχόμενοι να τα καταργήσουν όλα,  οι δε αποδεχόμενοι τα λάθη τους και χρησιμοποιώντας από τη μεριά τους ως "κόκκινο πανί" την επιστροφή στη δραχμή και την "πείνα" που μας περιμένει σε αυτή την περίπτωση.
Ωστόσο όμως, πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να προσερχόμαστε στις κάλπες  επηρεασμένοι μόνο από αυτά που "φαίνονται" και από τις κατάλληλες βαρύγδουπες κουβέντες που χρησιμοποιούνται από πολιτικούς, δημοσιογράφους, δημαγωγούς και σοφιστές, ακριβώς  γιατί ξέρουν ότι αυτές θα επηρεάσουν την ψυχολογία μας και θα οδηγήσουν τις εξελίξεις.

Σίγουρα ζούμε μέσα σε ένα συγκεκριμένο κράτος με τις συγκεκριμένες δυσκολίες και σίγουρα είμαστε υποχρεωμένοι να εναρμονίσουμε την πολιτική μας και τον τρόπο ζωής μας με αυτόν της υπόλοιπης Ευρωπαικής Ενωσης, αφού είμαστε μέλος της, κομμάτι της και αφού θέλουμε και πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε, διότι δεν είμαστε  δυνατοί - παρά τον πλούτο που μας χάρισε απλόχερα ο μεγαλοδύναμος, από τη γεωργαφική μας θέση μέχρι τον ορυκτό πλούτο των θαλασσών και την ομορφιά των τοπίων μας-  ή γιατί, σε κάθε περίπτωση, δεν είμαστε ικανοί να τα καταφέρουμε μόνοι μας, αξιοποιώντας τον πλούτο αυτό.
Οσο κι αν πιστεύουν  κάποιοι ότι όποιον κι αν ψηφίσουν, "όλοι το ίδιο είναι", πρέπει να αντιληφθούμε και να διακρίνουμε, εκτός από την εξωτερική και οικονομική πολιτική και την εσωτερική πολιτική που κάθε συνδυασμός προτίθεται να εφαρμόσει, σύμφωνα με τις ιδέες του. Και όσο κι αν πιστεύουν κάποιοι ότι δεν υπάρχουν διαφορετικές ιδεολογίες, θα μου επιτρέψουν να τους πω, ότι πέφτουν στην παγίδα της ισοπέδωσης που προανέφερα, κάνοντας το χατήρι του συστήματος, το οποίο θέλουν με την ψήφο τους να αποτινάξουν! 

Για να γίνω πιο σαφής, κάθε κόμμα, στον πυρήνα του, αποτελείται από άτομα κάποιας ιδεολογίας, κάποιας πολιτικής φιλοσοφίας, την οποία, όταν θα έχει την εξουσία, θα προσπαθήσει να εφαρμόσει και η φιλοσοφία αυτή αφορά γενικές αρχές του τρόπου διοίκησης του κράτους και τη θεώρηση της αντιμετώπισης της σσέσης των πολιτών με το κράτος και των πολιτών μεταξύ τους. Αυτή η "ιδεολογία" μπορεί να μην αφορά το σύνολο των ατόμων που μετέχουν στο κόμμα, αφού πάντα γύρω από τον πυρήνα συγκεντρώνονται  διάφοροι, οι οποίοι απλά διακατέχονται από το "μικρόβιο" της πολιτικής, και οι οποίοι, από φιλαρέσκεια, φιλοδοξία, ματαιοδοξία, ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε,  κολλάνε όπου μυρίσουν το μέλι της εξουσίας.
Ο στενός πυρήνας όμως, θα εφαρμόσει την πολιτική του και εδώ είναι που πρέπει να αναλογιστούμε εμείς οι ψηφοφόροι μπορστά από την κάλπη: Τι είδους Ελλάδα θέλουμε; Τι είδους δημοκρατία έχουμε και ποιος θα μας δώσει ή θα προσπαθήσει να μας δώσει τη δημοκρατία που αξίζουμε; Ποιος μπορεί να δώσει μέλλον στα παιδιά μας; Ποιος μπορεί να δώσει δουλειά σ'αυτόν που θέλει να δουλέψει  και ποιότητα ζωής ανάλογη με αυτήν που προσπαθεί ο καθένας μας να έχει; 

Από τη μια μεριά εμφανίζεται μία κυβέρνηση φθαρμένη διότι κούρασε τον κόσμο προσπαθώντας να αλλάξει τα πάντα ξαφνικά και να λύσει όλα τα προβλήματα "των αριθμών" με αδιάκριτη υπερφορολόγηση και άνιση μεταχείριση των φορολογουμένων. Ανιση διότι δεν έγινε σύμφωνα με την φοροδοτική ικανότητα καθενός, όπως άλλωστε προστάζει το Σύνταγμα, αλλά ισοπεδωτικά και "οριζόντια". Η κυβέρνηση όμως αυτή, τουλάχιστον όσον αφορά το πρώτο κόμμα, έχει  μια πολιτική φιλοσοφία ή κοσμοθεωρία, θεμελιωμένη στις ιδέες της ατομικής ελευθερίας και ατομικής ιδιοκτησίας και συνδέεται με τον περιορισμό στον κρατικό παρεμβατισμό. Γενικά υποστηρίζει ιδέες, όπως η διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, τα πολιτικά δικαιώματα, η ελευθερία του Τύπου, η θρησκευτική ελευθερία, το ελεύθερο εμπόριο και η ελεύθερη ατομική ιδιοκτησία, ενώ θεωρεί ω καταλληλότερο τρόπο διακυβέρνησης την αντιπροσωπευτική δημοκρατία,, ιδέες που διακηρύχθηκαν από το φιλελευθερισμό κατά τη διάρκεια του διαφωτισμού, όταν έγινε δημοφιλής μεταξύ των φιλοσόφων και των οικονομολόγων του Δυτικού Κόσμου. 

Από την άλλη μεριά, η "αριστερά" ως έννοια σχετίζεται με μια μορφή  κοινωνίας,  η οποία θα λειτουργεί αποκεντρωμένα, χωρίς κράτος  ή διακριτές κοινωνικές τάξεις. Στον κομμουνισμό, η ύπαρξη του κράτους ως μηχανισμού παγίωσης της εξουσίας της άρχουσας τάξης, όπως και οι ίδιες οι κοινωνικές τάξεις είναι πλέον περιττά: Το χρήμα σε κάθε ταξική κοινωνία έχει διπλό χαρακτήρα. Από τη μια χρησιμοποιείται ως ισοδύναμο ανταλλαγής προϊόντων (πχ ένα σπίτι τόσα χρήματα), από την άλλη όμως έχει την δική του -ανεξάρτητη από τα προϊόντα- αξία. Συσσωρεύεται και είναι μόνο του, πηγή πλούτου και εξουσίας.

Αντιθέτως στον κομμουνισμό το γενικό ισοδύναμο ανταλλαγής αγαθών δεν θα επιτρέπει την συσσώρευσή του, συνεπώς θα δρα αποτρεπτικά ως προς την επανεμφάνιση ταξικών διαιρέσεων και ανισοτήτων. 

Στον κομμουνισμό τα μέσα παραγωγής (γη, εργοστάσια, μεγάλες επιχειρήσεις) αποτελούν κρατική ιδιοκτησία και όχι ατομική, ενώ υφίστανται συλλογική διαχείριση από τους εργαζόμενους/παραγωγούς, με στόχο την κάλυψη των υλικών αναγκών όλων των πολιτών κατά το ρητό «από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του». Ως πολιτικός χώρος, στο ευρύτερο πλαίσιο της Αριστεράς, ο κομμουνισμός εκφράζει αυτήν την προσδοκώμενη κοινωνία μέσω ενός σοσιαλιστικού  λαϊκού κινήματος το οποίο αντιτίθεται στον καπιταλισμό.
Η φύση και ο χαρακτήρας των καθεστώτων του λεγόμενου "υπαρκτού σοσιαλισμού" της Ανατολικής Ευρώπης τα οποία κατέρρευσαν κατά το χρονικό διάστημα ανάμεσα στο 1989 και το 1991, διχάζουν το κομμουνιστικό κίνημα σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Οσο όμορφα δηλαδή  κι αν ακούγονται όλα αυτά, όπως όμορφη ακούγεται και η "σεισάχθεια"  της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτεσης, για την οποία έχει δεσμευθεί ο κ. Μητρόπουλος, στην πραγματικότητα όπου εφαρμόστηκαν ή έγινε προσπάθεια να εφαρμοστούν, δημιουργήθηκαν καθεστώτα με απολυταρχικές  κυβερνήσεις, όπου την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής κατείχε το κράτος και η κρατική/κομματική άρχουσα τάξη,  δηλαδή απλά ο λαός υπήρξε και είναι απόλυτα μέσα στη φτώχεια και ο πλούτος έχει συσωρρευθεί μόνο στο κράτος -με τη στενή έννοια του όρου- και σε όσους ανήκουν στην "αυλή" των κρατούντων και το απομυζούν. Αποτέλεσμα  της άσκησης αυτής της πολιτικής στην πράξη είναι τα κράτη αυτά να καταρρεύσουν και να αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή. Ας θυμηθούμε πώς αντιδρούσαμε όταν, στην αρχή της ένταξης στο μνημόνιο, μας μιλούσαν για μισθούς "Βουλγαρίας" ή πώς αντιδρούμε όταν μας μιλούν για τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ενωσης και τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων αυτών, που στην πλειοψηφία τους είναι μετανάστες σε άλλες χώρες για να μπορούν να ζουν τις οικογένειές τους  στον τόπο τους. Ας θυμηθούμε όσες φορές κατέρρευσε ένα αριστερό καθεστώς, τον πλούτο που βρέθηκε στα σπίτια των κυβερνώντων, όταν ο λαός πεινούσε!
 
Η κατάρρευση όμως δεν είναι τυχαία. Η ανωτέρω πολιτική διακηρύσσει την ισότητα και ότι πρέπει να είμαστε ίσοι, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε ίδιοι. 

Κι αυτό γιατί αυτός είναι ο νόμος της φύσης.  Καθένας μας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και ικανότητες. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες σωματικές ή πνευματικές ικανότητες, την ίδια μόρφωση, δεν έχουμε κάνει όλοι τον ίδιο αγώνα ή τις ίδιες θυσίες για να έχει ο καθένας τη ζωή που επιθυμεί. Κάποιος είναι ανώτερος σε κάτι, αλλά κατώτερος σε κάτι άλλο. Κάποιος γνωρίζει κάτι άριστα, αλλά πολύ ελάχιστα κάτι άλλο. Πώς μπορούμε όλοι λοιπόν να φτάνουμε στο ίδιο αποτέλεσμα και να απολαμβάνουμε τα ίδια πράγματα, όταν ξεκινάμε από διαφορετική αφετηρία και έχουμε διαφορετική πορεία! Συναφώς με αυτά, το να έχει κανείς περιουσία και να την απολαμβάνει επειδή μόχθησε για να την αποχτήσει, είναι δικαίωμά του και είναι θεμιτό.  Εκείνο το οποίο μόχθησε κάποιος να παράγει, ανήκει σε αυτόν και πρέπει ένα σύγχρονο κράτος να δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να παράγει όσο θέλει και μπορεί και να αμείβεται  ανάλογα με την παραγωγή του.  Αλλωστε, όσο περισσότερο παράγει τόσο περισσότερο βοηθάει και την οικονομία του κράτους του, όταν δε και η αμοιβή του είναι ανάλογη με την παραγωγή του, τότε έχει και το κίνητρο να παράγει περισσότερο κ.ο.κ.
Εξίσου σημαντική είναι η διακήρυξη περί ανεξιθρησκείας, λες και στην Ελλάδα διώκεται κανείς για τη θρησκεία του. Εδώ όμως κοντεύουμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο, δηλαδή να ντρέπεσαι να πεις ότι είσαι χριστιανός, ότι πιστεύεις στο Θεό, στην καθοδήγηση και στην προστασία του, γιατί θεωρείσαι αναχρονιστικός και μη προοδευτικός και να προωθούνται τα δικαιώματα στη θρησκεία των μη χριστανανών, λες και γίνεται προσπάθεια εκδίκησης των χριστιανών για κάποιο λόγο! Ομως η πίστη στο σημερινό κράτος μας, δεν ενέχει κανένα  καταναγκασμό  να ανήκει κάποιος στη συγκεκριμένη θρησκεια, αντίθετα με τον καταναγκασμό της αριστερής πολιτικής, για την  με κάθε τρόπο έλλειψη παντελώς της θρησκείας.  Ενοχλεί δηλαδή και η ελευθερία αυτή, της αναζήτησης από τον άνθρωπο  του δημιουργού του!
Ακόμη, η έλλειψη νόμων είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό της αριστερής πολιτικής. Θα μου πείτε και η σημερινή κατάσταση της υπερνομίας είναι σωστότερη; Της ψήφισης νόμων σε βάρος του πολίτη, ενάντια στο Σύνταγμα και κόντρα σε αγώνες αιώνων για την κατάκτηση δικαιωμάτων που θεωρούνταν μέχρι σήμερα αυτονόητα; Σίγουρα είναι προτιμότερο να υπάρχουν κακοί νόμοι παρά να μην υπάρχουν καθόλου νόμοι. Για τους κακούς υπάρχει τρόπος και όραμα να βελτιωθούν με την ψήφιση νέων, μέσα από  δημοκρατικές διαδικασίες,  η ανυπαρξία όμως νόμων,  οδηγεί στην αναρχία και στην έκρηξη της βίας και της εγκληματικότητας! Αλλωστε ακόμη και μόνο η δυνατότητα ύπαρξης νόμων είναι στοιχείο και έκφραση δημοκρατίας.
 
Αυτά, είναι μόνο λίγα από τους λόγους  που αποδεικνύουν πως πριν ψηφίσουμε, πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά και να αποφασίσουμε αν προτιμάμε να πειστούμε  από μια απατηλή θεωρία, μια θεωρία που δεν πρόκειται ούτε μπορεί να εφαρμοστεί, αλλά απλά θα πάει πίσω τις προσπάθειες του απλού κόσμου, εμένα, εσάς και κάθε φορολογούμενου που αγωνίζεται για να στηρίξει αυτή τη χώρα ή αν προτιμάμε το δύσκολο δρόμο που όμως ήδη είχε αρχίσει να φέρει αποτελέσματα. Ούτως ή άλλως, ας μην εθελοτυφλούμε: η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δηλώσει μέσω των αντιπροσώπων της ότι θα βρει χρήματα με εσωτερικό δανεισμό, δηλαδή παίρνοντας χρήματα από τις καταθέσεις στις Τράπεζες (προφανώς δίνοντάς τους ομόλογα). Οι τράπεζες όμως δεν έχουν χρήματα δικά τους, έχουν τα δικά σας, τα δικά μας. Διότι τα μεγάλα κεφάλαια έχουν φροντίσει να εξασφαλιστούν και ΗΔΗ τα έχουν πάρει από τις τράπεζες!  Ακόμη δηλαδή και αυτοί που εμφανίζονται σωτήρες των φτωχών και μικρομεσαίων, είναι οι ίδιοι που θα βλάψουν τους μικρομεαίους  στηρίζοντας το μεγάλαιο κεφάλαιο, το οποίο τους χρηματοδοτεί. Μην ξεχνάμε ότι και  οι κομμουνιστές της Ρωσίας χρηματοδοτήθηκαν από καπιταλιστές. Βλέπε Jacob Sciff, Max Warburg.
 
Ας μην ακούμε λοιπόν δημαγωγούς, γιατί η χώρα μας δεν έχει περιθώρια για πισωγυρίσματα. Οσες φορές το κάναμε, η ιστορία μας έγραψε μελανές σελίδες.


ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ Φ. ΓΚΡΙΕΛΑ
           ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ



Επικεφαλής ο Φλωρίδης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ


Στη δημοσιότητα δόθηκε τη Δευτέρα, ττο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη, στο οποίο επικεφαλής είναι ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Γιώργος Φλωρίδης.
Από τους 12 υποψήφιους, οι 7 είναι γυναίκες.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, μετέχουν οι :

1. Γιώργος Φλωρίδης ,πρώην υπουργός και βουλευτής
2. Παναγιώτης ( Τάκης ) Ρήγας , Γραμματέας της απερχόμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας
3. Νίκος Μπίστης, στέλεχος της Κεντροαριστεράς
4. Άννα Καραμάνου ,πρώην Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των γυναικών του ΕΣΚ / PES
5. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδου, πρώην Δήμαρχος Βέροιας
6. Χρυσούλα Λεμονίδου Καθηγήτρια Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών
7. Αικατερίνη Σολωμού, αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών
8. Χαράλαμπος Σταμέλος , δικηγόρος, διδάκτωρ Νομικής, Πρόεδρος Ελλήνων Φεντεραλιστών
9. Άννα Πάντου , αντιπρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης
10. Αθανασία Πασχαλίδου ,αγρότισσα
11. Αδαμαντία ( Νάγια ) Κατσιμπάρδη ,νομικός
12. Κυριάκος Πιερρακάκης , μέλος ΠΣ του ΠΑΣΟΚ , οικονομολόγος


Πηγή : imerisia.gr



«Προφανώς» θα έχει σκίτσα του Μωάμεθ το νέο τεύχος του Charlie Hebdo


Το πολυαναμενόμενο τεύχος θα έχει τιράζ ενός εκατομμυρίου αντιτύπων και θα μεταφραστεί σε 16 γλώσσες.

Το επόμενο φύλλο της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo το οποίο προετοιμάζουν όσα μέλη της συντακτικής ομάδας γλίτωσαν από την επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας θα περιλαμβάνει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, δήλωσε ο δικηγόρος της.

Όταν ρωτήθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό France Info σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχουν σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στο επόμενο φύλλο της Σαρλί Εμπντό, που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη, ο Ρισάρ Μαλκά απάντησε: «προφανώς. Δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτα, διαφορετικά όλα αυτά δεν θα είχαν νόημα».

Το φύλλο που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη, που έχει ονομαστεί «των επιζώντων», θα έχει τιράζ ενός εκατομμυρίου αντιτύπων και θα «μεταφραστεί σε 16 γλώσσες», διευκρίνισε ο χρονικογράφος της Σαρλί Εμπντό Πατρίκ Πελού.

Μία ημέρα μετά τη διαδήλωση στο Παρίσι κατά της τρομοκρατίας και υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, στην οποία πήραν μέρος σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι, οι συντάκτες της σατιρικής εφημερίδας παραμένουν πιστοί στη γραμμή τους.

«Ειρωνευόμαστε τους εαυτούς μας, τις πολιτικές, τις θρησκείες», υπογράμμισε ο Μαλκά.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «δεν έχουμε το δικαίωμα να επικρίνουμε έναν εβραίο επειδή είναι εβραίος, έναν μουσουλμάνο επειδή είναι μουσουλμάνος, έναν χριστιανό επειδή είναι χριστιανός (...) Όμως μπορείτε να πείτε  ό,τι θέλετε - και τα χειρότερα - για τον χριστιανισμό, τον ιουδαϊσμό και το ισλάμ, διότι πέρα από την ενότητα των ωραίων συνθημάτων, αυτή είναι η πραγματικότητα της Σαρλί Εμπντό».

Πηγή: skai.gr


Φωτιές άναψε η δήλωση Τσίπρα για την έκδοση εντόκων γραμματίων


Για θράσος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση, με αφορμή τον πόλεμο ανακοινώσεων με το υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με την πληρωμή των ομολόγων που λήγουν τον Μάρτιο, μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων.

Το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του έσπευσε να απαντήσει στις σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι η έκδοση των εντόκων γραμματίων δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε, καταλογίζοντας στο υπουργείο Οικονομικών «πολιτική απρέπεια» και απόπειρα παρέμβασης στον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Αναγνώστου δήλωσε ότι η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ενόχλησε τον κ. Τσίπρα «επειδή του γκρέμισε άλλο ένα ψέμα».
Ο κ. Αναγνώστου έκανε λόγο για θράσος του ΣΥΡΙΖΑ, «τέτοιο που ενώ γνωρίζει ότι όσα ισχυρίζεται απλά δεν γίνονται, επιμένει να τα εξαγγέλλει».
Με νεώτερη ανακοίνωσή-απάντηση στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι λαμβάνοντας υπόψη το θεσμικό βάρος των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κρίθηκε σκόπιμο να επισημανθούν κάποια κρίσμα τεχνικά στοιχεία για το ζήτημα της έκδοση εντόκων γραμματίων για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας.
«Ο κ. Χαρδούβελης λειτουργεί από την πρώτη ημέρα της θητείας του με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και αυτό ισχύει και κατά τη προεκλογική περίοδο. Δεν επέλεξε ούτε να εξωραϊσει καταστάσεις, ούτε να χαϊδέψει αυτιά» τονίζει χαρακτηριστικά, αποκλείοντας κάθε πρόθεση εμπλοκής στον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων.
Και συμπληρώνει ότι ο υπουργός Οικονομικών, «σταθερά διατυπώνει και τεκμηριώνει τις θέσεις του» υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όταν εξέφρασε δημοσίως την άποψη ότι οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας επιθυμούν την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης (Συνέντευξη στο Βήμα 28/12/2014, συνέντευξη Wall Street Journal 9/1/2015).


Πηγή : ethnos.gr


Υπουργείο Παιδείας, ΑΔΙΠ και ιδρύματα αποφασίζουν για τους εισακτέους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ



Το Υπουργείο Παιδείας, ΑΔΙΠ και ιδρύματα θα αποφασίζουν από κοινού για τον αριθμό εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Με κοινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας, των Ιδρυμάτων και της αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), θα καθορίζεται ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, όπως αποφασίστηκε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), στην οποία συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων.

«Είμαστε όλοι εδώ στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, πολύ ικανοποιημένοι γιατί το θέμα που ανοίξαμε τον Νοέμβριο, δίνοντας ραντεβού για τώρα τον Ιανουάριο, κλείνει πάρα πολύ καλά. Ενώ φάνηκε στην αρχή ότι υπάρχουν δυσκολίες για τον νέο τρόπο καθορισμού των εισακτέων, σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, η διαβούλευση απέδωσε πολύ θετικά αποτελέσματα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Δεν είναι σαφές πάντως, εάν η συμφωνία θα εφαρμοστεί από τη νέα χρονιά, καθώς μεσολαβούν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. «Πρέπει να υπάρξει νόμος από τη νέα Βουλή», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Επειτα, πρέπει να υπάρξουν Υπουργικές Αποφάσεις που να ρυθμίζουν τις λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας και τέλος, η ίδια η συμφωνία μέχρι τον Μάρτιο της ΑΔΙΠ, του ΥΠΑΙΘ, και των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ».

Η αρχική πρόταση του υπουργείου, ήταν, η αρμοδιότητα του καθορισμού του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να περάσει εξ ολοκλήρου στα πανεπιστήμια. Οι πρυτάνεις, ωστόσο, διαφώνησαν, προτείνοντας την τριμερή λύση που τελικά αποδέχθηκε ο υπουργός.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε, επίσης, ότι με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να καθορίζεται και ο αριθμός των μετεγγραφών. «Αν αυτό επιτευχθεί, τότε θα έχουμε συναποφασίζοντες όλους εκείνους που έχουν δημιουργήσει τις συγκρούσεις στο παρελθόν και στο πρόσφατο παρελθόν.

Δηλαδή τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα καταθέτουν τις προτάσεις και θα συναποφασίζουν με κριτήριο τι δύνανται να εκπαιδεύουν. Το δε υπουργείο και η εκάστοτε κυβέρνηση θα συνεκτιμά και άλλα κοινωνικά κριτήρια, όπως την επιθυμία των Ελλήνων να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Η δε ΑΔΙΠ θα είναι μία μορφή διαιτητή, η οποία θα καθορίζει με πιο λογικό τρόπο, μειώνοντας τις αποστάσεις ανάμεσα στο υπουργείο και τα Πανεπιστήμια- ΤΕΙ», τόνισε.


Πηγή: skai.gr


Κλειστά, λόγω των εκλογών, όλα τα σχολεία 23 και 26 Ιανουαρίου


Κλειστά θα παραμείνουν, λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία της χώρας, την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 26.

Συγκεκριμένα, για όσες σχολικές μονάδες έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας, οι διευθυντές τους καλούνται να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου 2015, τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, έτσι ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωσή των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις βουλευτικές εκλογές.

Με την σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ορίζεται επίσης, ότι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων που τυχόν διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες κ.λπ.) να φροντίσουν, έτσι ώστε να βρίσκονται στη διάθεση τους για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβασή τους στις αίθουσες ψηφοφορίας.


Πηγή : kathimerini.gr


Αγριεύουν τα πράγματα με την απεργία στις εκλογές – Εξώδικο ΠΟΕ-ΟΤΑ σε Χαρδούβελη, Θεοχαρίδη


Εξώδικη διαμαρτυρία κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του υπουργού Εσωτερικών Μιχάλη Θεοχαρίδη απέστειλε η ΠΟΕ- ΟΤΑ δηλώνοντας ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου, καθώς δεν τους έχει ακόμα καταβληθεί το εκλογικό επίδομα των εκλογών του περασμένου Μαΐου.
Στην εξώδικη διαμαρτυρία αναφέρεται πως σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Ομοσπονδίας, η απεργία- αποχή που αφορά κάθε εργασία σχετιζόμενη με την προετοιμασία, διεξαγωγή και αποστολή των αποτελεσμάτων των εκλογικών διαδικασιών, θα διαρκέσει σε κάθε περίπτωση μέχρι τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά, το εξώδικο που απέστειλε η ΠΟΕ- ΟΤΑ είναι το εξής:

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ -
ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Καρόλου αριθμός 24, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΠΡΟΣ:
Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Σταδίου αριθμός 27.
Το Ελληνικό Δημόσιο, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομικών, που εδρεύει στην Αθήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ:
Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) (δια του Προέδρου αυτής), η οποία εδρεύει στην Αθήνα, οδός Γ. Γενναδίου, αριθμός 8, με την υποχρέωση να ενημερώσουν τους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτών.

*******

Ι. Όπως καλώς γνωρίζετε, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συνιστά δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, η οποία εκπροσωπεί στο σύνολό τους σχεδόν τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α΄ Βαθμού της χώρας.

ΙΙ. Όπως έχετε ενημερωθεί, παρά την παρέλευση ενός περίπου έτους από την διενέργεια των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του Μαΐου 2014 μέχρι και σήμερα δεν έχει καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση στους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, παρά το γεγονός, ότι αυτοί φέρουν το κεντρικό βάρος για την διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών. Παράλληλα, σε μερικούς Δήμους οφείλεται ακόμα η εκλογική αποζημίωση από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012, αν και έχουν παρέλθει σχεδόν τρία έτη από την διενέργειά τους.
Για τις εν λόγω οφειλές έχουμε πολλάκις ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς και μάλιστα όλως προσφάτως στις 7 Νοεμβρίου 2014, ενώ μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχάλη Θεοχαρίδη, ζητώντας την άμεση καταβολή των οφειλομένων, χωρίς δυστυχώς να λάβουμε συγκεκριμένες εγγυήσεις εκ μέρους του.
Γενικόλογες ήταν ομοίως και οι δεσμεύσεις του κυρίου Υπουργού για αύξηση της εκλογικής αποζημίωσης για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάγιο αίτημα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που μοναδικό σκοπό έχει να κλείσει την ψαλίδα μεταξύ των εργαζομένων στην Τοπική
Αυτοδιοίκηση και των εργαζομένων σε άλλους κλάδους. Ενδεικτικά σημειώνεται, ότι η αποζημίωση των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2014, ορίστηκε στο ποσό των 223,00 ευρώ μικτά, την ιδία στιγμή, που η εκλογική αποζημίωση για το Προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών κυμαίνονταν από 2.850,00 ευρώ μέχρι και 3.350,00 ευρώ, για το προσωπικό των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων ανέρχονταν στο ποσό των 2.500,00 ευρώ, για το προσωπικό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στο ποσό των 500,00 ευρώ και για το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου
Ανεξάρτητων Απασχολούμενων στο ποσό των 450,00 ευρώ.
Σημειώνεται, ότι η Κ.Ε.Δ.Ε. με το από 7-1-2015 Δελτίο Τύπου της γνωστοποίησε, ότι απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, τονίζοντας ότι με ευθύνη των αρμοδίων Διευθύνσεων του Υπουργείου, έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα με αποτέλεσμα δεκάδες Δήμοι να αδυνατούν να καταβάλλουν στους εργαζόμενους την εκλογική αποζημίωση, που οφείλεται από τις εκλογές του Μαΐου 2014. Επιπροσθέτως, το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών με το υπ’ αριθμ. πρωτ.: 43090/2014/2-1-2015 έγγραφό του προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών και την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του ιδίου Υπουργείου, έθεσε τα προβλήματα, που οφείλονται καθαρά σε αυθαίρετες ερμηνείες, στις οποίες προβαίνουν οι υπηρεσίες του ως άνω Υπουργείου και ζήτησε την επίλυσή τους.

ΙΙΙ. Μετά ταύτα και δεδομένου, ότι ακόμα ουδεμία λύση δεν έχει εξευρεθεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, που έχουμε καταβάλλει, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε συνεδρίασή της την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 αποφάσισε την Απεργία-Αποχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από κάθε εργασία που αφορά στην εκλογική διαδικασία διεκδικώντας την άμεση καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης των προγενέστερων εκλογικών διαδικασιών. Η Απεργία-Αποχή αφορά κάθε εργασία σχετιζόμενη με την προετοιμασία, διεξαγωγή και αποστολή των αποτελεσμάτων των εκλογικών διαδικασιών της 25ης Ιανουαρίου 2015 (όλως ενδεικτικώς, προετοιμασία εκλογικών κέντρων, μεταφορά και φύλαξη του εκλογικού υλικού, μεταφορά-στήσιμο καλπών, παραβάν, μεταφορά ψηφοδελτίων, μεταφορά εκλογικών αποτελεσμάτων, καθαριότητα χώρων, τροφοδοσία, εκλογικές επιτροπές, Δημοτολόγια και Κ.Ε.Π. για έκδοση πιστοποιητικών, φύλαξη εκλογικών κέντρων κ.λπ.).

Η απεργιακή κινητοποίηση εκκινεί από την λήψη της παρούσας και σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων μας, καλύπτει όλο το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο διενεργούνται οι σχετικές διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση μέχρι τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015.
         
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτούς που απευθύνεται, καθώς και όσους κοινοποιείται, για να λάβουν γνώση και να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες, αφού την αντιγράψει ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεώς του.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
     
          Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                                                         Γιάννης Τσούνης»



Πηγή : aftodioikisi.gr 


Σέρρες: Για βιασμό και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων κατηγορείται 48χρονος


Με την κατηγορία του βιασμού και της ασέλγειας σε βάρος δύο ανηλίκων, οκτώ και έντεκα ετών αντίστοιχα οδηγηθήκε 48χρονος στην ανακρίτρια Σερρών προκειμένου να απολογηθεί.

Ο 48χρονος που φέρεται ότι δρούσε στην πόλη των Σερρών ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 48χρονος συνελήφθη μετά από μήνυση που υπέβαλε ο πατέρας του ενός από τα δυο παιδιά, το οποίο ανέφερε στην οικογένειά του το συμβάν.


Πηγή: ΑΜΠΕ


Το τσίρκο του Ερντογάν του μεγαλοπρεπή!! Τον ακολουθεί στρατιά οθωμανών φρουρών



Σελτζούκοι, Ογούζοι και Οθωμανοί υποδέχθηκαν τον «σουλτάνο» της Τουρκίας και τον ηγέτη των Παλαιστινίων στο Λευκό Παλάτι της Άγκυρας - Μεγαλομανία και τάση που θυμίζει λουδοβίκειες συμπεριφορές από τον πρόεδρο της Τουρκίας

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν σήμερα στο λεγόμενο Λευκό Παλάτι, την επίσημη κατοικία του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν.

Το ΑΚ Σαράι εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο «υποχρεώνοντας» όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να αφιερώσουν ρεπορτάζ στη χλιδή, την πολυτέλεια και το μέγεθος του παλατιού που ξεκίνησε να κατασκευάζεται από τον Ερντογάν όταν ήταν ακόμη πρωθυπουργός και αποπερατώθηκε λίγο μετά την μεταπήδησή του στη θέση του προέδρου της Τουρκίας, σε μια χρονική συγκυρία που αποκαλύπτει ότι ο αμφιλεγόμενος ηγέτης της τουρκικής πολιτικής σκηνής είχε σχεδιάσει το παλάτι για τον εαυτό του.



Σήμερα Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, υποδεχόμενος τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φρόντισε να δείξει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο πώς αντιλαμβάνεται τον εαυτό του, ποια είναι η άποψη που έχει για την χώρα του αλλά και πόσο μπορεί να προχωρήσει την ιδέα του τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού.

Δεκαέξι άνδρες ντυμένοι με πολεμικές στολές που παρέπεμπαν στην εξέλιξη του τουρκικού λαού, από τους Σελτζούκους, τους Ογούζους και τους Οθωμανούς, με προφανή σκοπό να προβάλει την ιστορία της χώρας του θυμίζοντας ότι η Τουρκία δεν είναι σημέρα τυχαία μεταξύ των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη αφού ιστορικά αντλεί τη δύναμή της από μια τεράστια αυτοκρατορία.

Οι φωτογραφίες είναι απλώς αποκαλυπτικές. Προφανώς δείχνουν τη μεγαλομανία και την πρόθεση του Ερντογάν να εγκαθιδρύσει μια σύγχρονη αυτοκρατορία, αυτή των νέων οθωμανών. Πίσω από τις εικόνες όμως διαφαίνεται και μια λουδοβίκεια τάση του Ερντογάν να επιδεικνύει την εξουσία του. Κι αυτό δεν το κάνει μόνο από το αχανές Λευκό Παλάτι των 40.000 τετραγωνικών μέτρων με τα 1.000 δωμάτια και τα 170.000 τετραγωνικά μέτρα κήπων και εξωτερικών εγκαταστάσεων, κυρίως όμως προβάλλοντας την ιστορία της χώρας του, ολισθαίνοντας σε κιτς συμπεριφορές.



Για την ιστορία, στη σημερινή μεγαλόπρεπη τελετή ο Ερντογάν υποδέχθηκε τον Παλαιστινίο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας δέχθηκε τον κ. Αμπάς στο Λευκό Παλάτι που κατασκεύασε ως προεδρικό Μέγαρο με 16 άνδρες ντυμένους με πολεμικές στολές, θέλοντας να δείξει την ιστορική και πολιτισμική συνέχεια του τουρκικού έθνους.  

Αρκετές τουρκικές εφημερίδες χαρακτήρισαν απαράδεκτο αυτό το νέο έθιμο που προσπαθεί να περάσει, ως νέος Σουλτάνος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως αυτές οι εικόνες δεν έχουν καμία σχέση με το κράτος που δημιούργησε ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Εκτός της προσπάθειας εγκαθίδρυσης μιας σύγχρονης νεο-οθωμανικής αυτοκρατορίας, είναι προφανές ότι με τη σημερινή του κίνηση ο Ερντογάν θέλει να δείξει στους Ισραηλινούς ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν την Τουρκία ως σύμμαχο. Και όπως είναι προφανές, οι επιπτώσεις που θα προκληθούν από τις σημερινές εικόνες στις ήδη ανύπαρκτες τουρκο-ισραηλινές σχέσεις δεν μπορούν ακόμη να υπολογιστούν, όπως ουδείς μπορεί να εκτιμήσει ποια θα είναι η αντίδραση των Ισραηλινών.




Πηγή : protothema.gr


Σόιμπλε: Οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα στις συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση


Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, ερωτώμενος για την πιθανότητα αλλαγής πολιτικής σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε ότι «οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα στις συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση, και κάθε κυβέρνηση πρέπει να σέβεται τις συμφωνίες της προηγούμενης».

Η  γερμανική κυβέρνηση δεν βλέπει να υπάρχει καμία βάση για τη διεκδίκηση επανορθώσεων από την πλευρά της Ελλάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο περί έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία οφείλει 11 δισεκατομμύρια ευρώ από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο του 1942. Είπε δε ότι οι ελληνικές απαιτήσεις έχουν στο σύνολό τους ρυθμιστεί και ότι από την πλευρά της Αθήνας δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα.

«Αναφορικά με το θέμα δεν έχει υποβληθεί καμία απαίτηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ. «Σχεδόν 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου το ερώτημα των επανορθώσεων έχει απολέσει τη νομιμοποίησή του. Δεν βλέπουμε κάποια βάση σε ένα τέτοιο αίτημα», πρόσθεσε για να διευκρινίσει ότι αυτή είναι η θεμελιωμένη απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η οποία περιλαμβάνει και τη νομική διάσταση του θέματος, ενώ αναφέρθηκε και στη σύμβαση του 1960. Με αυτήν, τόνισε, οι απαιτήσεις ρυθμίστηκαν οριστικά, ενώ και με τη συνθήκη του 2+4 για την επανένωση της Γερμανίας το 1990 δεν τέθηκε θέμα αποζημιώσεων. Αυτό αναγνωρίστηκε, σημείωσε, ως νομική δέσμευση στο πλαίσιο της Χάρτας των Παρισίων, την οποία υιοθέτησε και η Ελλάδα. «Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει βάση για τέτοιες απαιτήσεις», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας ενημέρωσης, ερωτώμενος για την πιθανότητα αλλαγής πολιτικής σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε ότι «οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα στις συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση, και κάθε κυβέρνηση πρέπει να σέβεται τις συμφωνίες της προηγούμενης». Αρνήθηκε δε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την επίδραση που θα είχε στον γερμανικό προϋπολογισμό ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, διότι, όπως είπε, «τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται».

Πηγή: skai.gr


Σοκ! Εστησε ενέδρα και πυροβόλησε τον αδελφό της


Οικογενειακό επεισόδιο σημειώθηκε στη δυτική Θεσσαλονίκη, όταν 42χρονη πυροβόλησε τον κατά έναν χρόνο μικρότερο αδελφό της, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.
Το περιστατικό έγινε χθες το βράδυ στην περιοχή του Ευόσμου, ενώ η φερόμενη ως δράστις συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Όπως έγινε γνωστό, το κίνητρο της επίθεσης ήταν οικονομικές διαφορές. Η 42χρονη, ελληνικής καταγωγής, φέρεται να περίμενε τον αδελφό της μπροστά από οικοδομή και μόλις τον είδε, έβαλε εναντίον του με περίστροφο.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το τμήμα Ασφαλείας Ευόσμου.


Πηγή : imerisia.gr


Σαμαράς: Είμαστε στο τέρμα της διαδρομής, μπαίνουμε στη λεωφόρο της ανάπτυξης


«Εμείς δεν θα γονατίσουμε. Δεν έγιναν όλες αυτές οι θυσίες του ελληνικού λαού, για να σταματήσουμε τώρα»

Μήνυμα ότι οι θυσίες στις οποίες υποβλήθηκαν είναι στο τέλος τους και ότι η στροφή στην ανάπτυξη είναι κοντά απέστειλε στους πολίτες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Ήπειρο.

«Εμείς δεν θα γονατίσουμε. Δεν έγιναν όλες αυτές οι θυσίες του ελληνικού λαού, για να σταματήσουμε τώρα. Είμαστε στο τέρμα αυτής της διαδρομής. Θα το ξεπεράσουμε και θα μπούμε στη μεγάλη πια λεωφόρο της ανάπτυξης που ανοίγει η Ευρώπη για μας» διεμήνυσε ο κ. Σαμαρά από το δημαρχείο της ακριτική πόλης των Φιλιατών Θεσπρωτίας, απ' όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ήπειρο, τη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός αντιπαρέβαλε εκ νέου την πολιτική της ΝΔ με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι εκλογές έχουν να κάνουν με δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους που έχει να επιλέξει κανείς. Ο ένας είναι ο κόσμος της ανάπτυξης, της σοβαρότητας, είναι ο κόσμος ο οποίος προσφέρει σταθερότητα στον τόπο. Είναι ο κόσμος, ο οποίος χθες στο Παρίσι κατάλαβε άλλα, ιδιαίτερα, καινούργια προβλήματα, τα οποία έχουν προστεθεί στα πολύ μεγάλα προβλήματα...»

«Από την άλλη, έχεις έναν κόσμο ο οποίος θέλει να πιστέψουμε σε ιδέες και σε πολιτικές, οι οποίες όχι μόνο δεν αρμόζουν στον Έλληνα, αλλά δεν οδηγούν και πουθενά, παρά μόνο στον κόσμο της φτώχειας, τη στιγμή που η Ευρώπη μαζί με την Ελλάδα, ανακάμπτουν» πρόσθεσε.

Στον κ. Σαμαρά επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στο δημαρχείο των Φιλιατών. Όταν αντίκρισε δε μια εικόνα της Παναγίας στη βιβλιοθήκη του δημάρχου είπε ότι «αυτές οι εικόνες δεν θα κατέβουν ποτέ, γιατί ο ελληνικός λαός πιστεύει» προκαλώντας χειροκροτήματα.

Στις 6.30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στα Ιωάννινα.



Πηγή: skai.gr


ΣΥΡΙΖΑ: Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εκλογές


«Το ΥΠΟΙΚ λειτουργεί ως παράρτημα του γραφείου του κ. Σαμαρά» απαντά η Κουμουνδούρου στις παρατηρήσεις του υπουργείου

Δίχως να απαντά επί της ουσίας στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, που εντοπίζει δύο περιορισμούς στην έκδοση εντόκων γραμματίων τον προσεχή Μάρτιο, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εγκαλεί το υπουργείο για «πολιτική απρέπεια».



Σχολιάζοντας ότι «το υπουργείο δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εκλογές», ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται «ποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δέχθηκαν εντολές, και από ποιον, για να συντάξουν τη σχετική ανακοίνωση; Θα εκδοθεί και ανακοίνωση που απαντά και σχολιάζει τις δηλώσεις προέδρων άλλων κομμάτων και συγκεκριμένα του κ. Σαμαρά; Προφανώς όχι, γιατί το υπουργείο Οικονομικών λειτουργεί ως παράρτημα του γραφείου του κ. Σαμαρά».

Στην κριτική που ασκεί η Κουμουνδούρου, απαντώντας στις παρατηρήσεις του ΥΠΟΙΚ, δεν εξηγεί πώς θα πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν το Μάριο, αλλά προτιμά να αναφέρει ότι οι συντάκτες της ανακοίνωση «είναι οι ίδιοι που συνέταξαν και το e-mail Χαρδούβελη. Γι' αυτό και δεν μπορούν να αντιληφθούν τη δυναμική της πραγματικής διαπραγμάτευσης, μέσα από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει τις δανειακές ανάγκες της χώρας».

Μάλιστα, επικρίνει το υπουργείο γιατί επαναφέρει το θέμα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

«Μόλις χθες, η Τράπεζα της Ελλάδας διαβεβαίωσε επίσημα ότι "η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο". Επιπλέον, ο κ. Ντράγκι είναι υπεύθυνος για τις μεγάλες συστημικές τράπεζες. Θα ήταν παράλογο και θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην Τραπεζική Ένωση, στα πρώτα της βήματα, να δημιουργήσει προβλήματα σε τράπεζες που εποπτεύει» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών, σε πρωινή ανακοίνωσή, υπενθύμιζε στον ΣΥΡΙΖΑ τους δύο περιορισμούς σχετικά με την έκδοση εντόκων γραμματίων, με αφορμή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα Real news, στην οποία αναφέρει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πληρώσει κανονικά τα ομόλογα που λήγουν το Μάρτιο.



Πηγή : protothema.gr


Άγγελος Τσιγκρής: Η τρομοκρατία στην Ευρώπη, τα μέτρα αποτροπής του βίαιου εξτρεμισμού και η μετανάστευση



Με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που προκάλεσαν τον παγκόσμιο αποτροπιασμό και την σημερινή παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πορεία ενότητας κατά της τρομοκρατίας, αλλά κυρίως  την μεγάλη κουβέντα που έχει ανοίξει περί μετανάστευσης στις χώρες της Ε.Ε., ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας κ. Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών δεν είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση της κυριαρχίας των κρατών, αλλά ούτε και με την πρακτική εφαρμογή της εθνικής ασφάλειας.

Τα ζητήματα σχετικά με τον τρόπο εντοπισμού τρομοκρατικών απειλών, σύλληψης ξένων μαχητών και αποτροπής του βίαιου εξτρεμισμού, πρέπει να αποτελέσουν  αντικείμενο πολύ σοβαρής συζήτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως και η ενίσχυση των συνόρων των κρατών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, κάθε χρόνο μεταναστεύουν περίπου 175 εκατομμύρια άνθρωποι, από αυτούς περίπου 159 εκατομμύρια κρίνονται ως διεθνείς μετανάστες, ενώ 16 εκατομμύρια αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας το μέγεθος του προβλήματος.

Το ενδεχόμενο η τρομοκρατία να εκμεταλλευτεί το φαινόμενο της μετανάστευσης, είναι ένα θέμα, αλλά θα πρέπει να τονίσουμε  ότι  δεν έχει διαπιστωθεί  συστημικός δεσμός  ανάμεσα στην τρομοκρατία και την  μετανάστευση για αυτό και δεν θα πρέπει να αφήσουμε την καχυποψία και την ξενοφοβία να υπερισχύσουν του γόνιμου προβληματισμού για την εξεύρεση λύσεων.

Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία αποτελούν αντιπάλους της κοινωνίας των ευρωπαίων πολιτών για αυτό και το χτύπημα στο Παρίσι δεν  θα πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για έκρηξη των φαινομένων ρατσισμού απέναντι στους μετανάστες, αλλά αφορμή για να ξαναδεί η Ευρώπη το θέμα της μετανάστευσης και να λάβει μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου.

Θα πρέπει άμεσα να πεισθούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ότι: 1) η παράνομη μετανάστευση αποτελεί κοινό πρόβλημα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και συνεπώς χρειάζεται κοινή και ριζική αντιμετώπιση, 2) απαιτείται συνέπεια στην τήρηση των συλλογικών συμφωνιών από όλες, ανεξαιρέτως, τις χώρες που έχουν συνυπογράψει, 3) η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τη συμφωνία που συνυπέγραψε το 2001 για την επανεισδοχή μη νόμιμων μεταναστών και 4) να ενισχυθεί -με προσωπικό και μέσα- η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή (Frontex).

Μεταξύ των προτάσεων που πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν από τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι: 1) Η διακοπή των κοινοτικών ενισχύσεων προς τις χώρες προέλευσης που δε θα επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας στη δίωξη των δικτύων που διακινούν λαθρομετανάστες 2) Η ενίσχυση των ελέγχων. 3) Η στενότερη συνεργασία στο ζήτημα της θεώρησης των διαβατηρίων. 4) Η αύξηση της κοινοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, οι οποίες αποτελούν ευαίσθητα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα: 1) Ενημέρωσης των ευρωπαίων πολιτών σε ζητήματα μετανάστευσης. 2) Περιθωριοποίησης των φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού. 3) Ενημέρωσης των παραγωγικών φορέων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των νόμιμων μεταναστών στην απασχόληση. 4) Ενημέρωσης των νόμιμων μεταναστών σε ζητήματα εργασίας, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής ένταξης. 5) Εκπαίδευσής τους και στοιχειώδους εκμάθησης της γλώσσας των κρατών υποδοχής. 6) Υγειονομικής περίθαλψης των νόμιμων μεταναστών. 7) Εξέτασής τους για τυχών μεταφορά μολυσματικών ασθενειών και επιδημιών. 8) Επίλυσης του στεγαστικού τους προβλήματος των νόμιμων μεταναστών και διευκόλυνσής τους στην απόκτηση στέγης. 9) Πάταξης των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης μεταναστών. 10) Θωράκισης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. 11) Επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών στις χώρες καταγωγής  τους.


Η ταυτόχρονη εφαρμογή του συνόλου των παραπάνω προτάσεων θα μπορούσε να αποτελέσει πειστική απάντηση στη σημερινή απουσία κοινής μεταναστευτικής πολιτικής σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, σε συνδυασμό πάντα με τα μέτρα πρόληψης και πάταξης τωβ τρομοκρατικών κινδύνων.


Πηγή : .thebest.gr


Ποια ονόματα ακούγονται για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας


Σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να ανακοινώσουν τα κόμματα τα ψηφοδέλτια Επικρατείας, καθώς 13 ημέρες χωρίζουν τη χώρα από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Η λίστα με τους 12 υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα και φαβορί για την πρώτη θέση είναι ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην τρίτη θέση πιθανόν θα είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ θα είναι ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης. Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης διέψευσε, μιλώντας στο Mega, ότι θα είναι υποψήφιος ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, εκτός ψηφοδελτίου θα βρεθεί και ο έτερος συνεργάτης του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου. Σε εκλόγιμη θέση θα βρεθεί ο Δημήτρης Σταμάτης, στην τρίτη θέση θα τοποθετηθεί, σύμφωνα με το Βήμα, γυναίκα, ενώ στην τέταρτη εκλόγιμη θέση αναμένεται να τοποθετηθεί ο Βασίλης Οικονόμου.

Σε εκδήλωση του συνδικαλιστικού κινήματος θα παρουσιάσει ο Ευ.Βενιζέλος το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γιώργο Φλωρίδη και συμμετέχοντες τους Π.Ρήγα, Ν.Μπίστη και Κυρ.Πιερρακάκη.

Από τη Λάρισα θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης. Το όνομα του επικεφαλής παραμένει άγνωστο, αλλά κατά πληροφορίες ψηλά στη λίστα θα βρίσκονται οι Αναστασία Λαμπρία, Γιούλη Μενουδάκου και Άννα Ευφραιμίδου.

Ψηλά στη λίστα των υποψηφίων του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται να είναι ο Ηλίας Κικίλιας, πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ.

Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός πρόκειται να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας της συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με την Πράσινη Αλληλεγγύη, ενώ όσον αφορά στους ΑΝΕΛ επικεφαλής θα είναι ο Τέρενς Κουίκ.


Newsroom ΔΟΛ


Δυνατή η ανατροπή λέει το ηγετικό επιτελείο της ΝΔ


Στις δύο εβδομάδες που απομένουν ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει να προειδοποιεί για τα δεινά που περιμένουν την χώρα εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα εμφανιστεί ως εγγυητής του “νόμου και της τάξης”

Αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παραμένει γύρω στις τρεις ποσοστιαίες μονάδες ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να δίνει την μάχη όχι μόνο για την μείωση της ψαλίδας αλλά για την ανατροπή έστω και την ώρα της κάλπης.



Συνεργάτης του λένε ότι οι συνεχείς αναφορές του κατά τις ομιλίες του δεν είναι μόνο για να τονώσει το ηθικό των στελεχών και των ψηφοφόρων του αλλά γιατί πιστεύει ότι το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει.

Συνεργάτες του αναλύοντας τις δημοσκοπήσεις εξηγούν που βασίζεται οι αισιοδοξία τους: “Η ΝΔ λένε έχει πετύχει σημαντική αύξηση της συσπείρωσής της αλλά ακόμη έχει περιθώρια εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει εξαντληθεί”. Ακολούθως η ΝΔ έχει δεξαμενές ψήφων. Κατα αρχήν λένε εκείνους που ακόμη δεν έχουν αποφασίσει εάν θα πάνε στην κάλπη και οι οποίοι δηλώνουν ότι στην περίπτωση που πάνε στην πλειονότητά τους θα ψηφίσουν ΝΔ. Υπάρχουν και οι κλασσικοί αναποφάσιστοι οι οποίοι θα πάνε μεν να ψηφίσουν αλλά δεν έχουν αποφασίσει ποιο κόμμα. Αν και αυτοί συνήθως κατανέμονται κατά την δύναμη των κομμάτων ή και παρασσύρονται από το ρεύμα του νικητή, στη ΝΔ λένε ότι αυτό ισχύει σε ομαλές περιόδους και αυτή η εκλογή μόνο ομαλή δεν είναι. Γενικά η ηγεσία ΝΔ θεωρεί ότι υπάρχει ένα ποσοστό που ξεπερνά το 10% και μπορεί να καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα κάνοντας την ανατροπή. Το ηγετικό επιτελείο εκτιμά ότι διαθέτει μία ακόμη δεξαμενή, τους ψηφοφόρους που τώρα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Ποτάμι. Θεωρούν ότι τα κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά τους είναι τέτοια που όταν αυξηθεί η πόλωση και τεθούν προ του ερωτήματος ότι ίσως αυτοί καθορίσουν το αποτέλεσμα θα κατευθυνθούν στη ΝΔ.

Με τα ψηφοδέλτια που παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή ο κ. Σαμαράς θέλει να συμπιέσει κι άλλο τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Χρυσή Αυγή και παράλληλα να βάλλει τους υποψηφίους στον προεκλογικό αγώνα αφού όπως λέει ο γραμματέας του κόμματος είναι άνθρωποι που θα δώσουν την μάχη “πόρτα-πόρτα”.

Στις δύο εβδομάδες που απομένουν ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει να προειδοποιεί για τα δεινά που περιμένουν την χώρα εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα εμφανιστεί ως εγγυητής του “νόμου και της τάξης” ανεβάζοντας περισσότερο θα θέματα ασφάλειας και λαθρομετανάστευσης για τα οποία θεωρεί ότι τον ευνοεί και η διεθνής συγκυρία με τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι. Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε κινείται και η επιλογή του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρου Φορτσάκη για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ο κ. Φορτσάκης έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από την δημόσια αντιπαράθεσή του με αριστερούς φοιτητές του πανεπιστημίου και την σκληρή γραμμή που ακολούθησε. Με το πρόγραμμα που παρουσίασε το περασμένο Σάββατο ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι απευθύνεται στην μεσαία τάξη που αναζητά λόγους για θετική ψήφο. Μέχρι το τέλος της περιόδου θα προβάλλει το σχέδιό του για την μείωση της φορολογίας που περιλαμβάνει:

-περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ και απόδωσή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

-μείωση του ανώτερου συντελεστή εισοδήματος από το 42% στο 35%

-μείωση του συντελεστή κερδών για τις επιχειρήσεις από το 25% στο 15%

-μείωση στους ανώτερους αρχικά και στην συνέχεια στους μεσαίους συντελεστές του ΦΠΑ

Ο κ. Σαμαράς διευκρινίζει ότι οι μειώσεις αυτές θα γίνουν σταδιακά χωρίς να υπάρξει κίνδυνος να επιστρέψει η χώρα στα ελλείμματα και πάντα στο πλαίσιο της ανάπτυξης της οικονομίας και παράλληλα με τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί.


Πηγή : protothema.gr


Εγκληματίας μάλλον γεννιέσαι, δε γίνεσαι...



Ερευνητές εντόπισαν δύο γονίδια που συνδέονται με την κακή συμπεριφορά

Εγκληματίας γεννιέσαι ή γίνεσαι; Μια ομάδα ερευνητών από τη Σουηδία φαίνεται ότι οδηγείται στο συμπέρασμα, ότι οι βίαιοι εγκληματίες… μάλλον γεννιούνται και δε γίνονται.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, οι βίαιοι κακοποιοί δεν γίνονται τέτοιοι εξαιτίας της κοινωνίας στην οποία ζουν, αλλά γεννήθηκαν με αυτά τα χαρακτηριστικά στο DNA τους.

Οι ερευνητές εντόπισαν δύο γονίδια, τα οποία μπορεί να συνδέονται με την ακραία βίαιη συμπεριφορά, αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Ένα από αυτά είναι παραλλαγή της καντερίνης 13 (cadherin 13 -CDH13), η οποία συμμετέχει στη νευρική συνδεσιμότητα και έχει συνδεθεί με τον έλεγχο των παρορμήσεων σε εξαιρετικά βίαιους παραβάτες.

Οι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας υποστηρίζουν, ότι η πλειοψηφία των βίαιων εγκλημάτων διαπράττεται από μια μικρή ομάδα αντικοινωνικών, κατ’ εξακολούθηση παραβατών. Για το λόγο αυτό ήθελαν να ανακαλύψουν για ποιο λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό.

Προηγούμενες μελέτες είχαν συνδέσει συγκεκριμένα γονίδια με το βίαιο έγκλημα, συμπεριλαμβανομένου ενός γονιδίου που ονομάζεται monoamine oxidase A (MAOA) και το οποίο συμβάλλει στη λιγότερη ανακύκλωση του νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνη.

Η ντοπαμίνη είναι μια χημική ουσία που απελευθερώνεται από τα νευρικά κύτταρα, όταν στέλνουν σήματα σε άλλα νευρικά κύτταρα. Παίζει σημαντικό ρόλο στη συμπεριφορά επιβράβευσης-κινήτρου.

Προηγούμενες έρευνες γύρω από τη σχέση της ΜΑΟΑ με τη βία, δεν κατέληγαν σε κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα.

Ο καθηγητής Jari Tiihonen και οι συνεργάτες του ανέλυσαν τα γονίδια 895 Φινλανδών, οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι για εγκληματική συμπεριφορά, ανάλογα με τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει.

Αυτά κυμαίνονταν από μη βίαια αδικήματα –π.χ. κατοχή ναρκωτικών- μέχρι εξαιρετικά βίαια εγκλήματα, όπως η ανθρωποκτονία και η σωματική κακοποίηση.

Οι ερευνητές βρήκαν μια πιθανή σύνδεση ανάμεσα στα βίαια εγκλήματα και το γονίδιο ΜΑΟΑ, με την ισχυρότερη συσχέτιση να εμφανίζεται στην εξαιρετικά βίαιη παραβατική ομάδα.

Μέσα από συμπληρωματική έρευνα, συμπεριλαμβανομένης μιας ευρείας μελέτης σύνδεσης γονιδιώματος, οι ερευνητές εντόπισαν ένα γονίδιο που εμπλέκεται στη νευρωνική συνδεσιμότητα -μια παραλλαγή της καντερίνης 13 (CDH13)- η οποία έχει συνδεθεί με τον έλεγχο παρορμητικότητας των εξαιρετικά βίαιων παραβατών.

«Όταν κάναμε συγκρίσεις με το γενικό πληθυσμό, οι μη βίαιοι παραβάτες δεν παρουσίαζαν καμία παραλλαγή σε μεγαλύτερο βαθμό, κάτι που υποδηλώνει ότι αυτή η γενετική παραλλαγή μπορεί να σχετίζεται με την εξαιρετικά βίαιη συμπεριφορά» εξήγησε ο Dr Tiihonen.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Molecular Psychiatry. Μέσα από αυτά οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η χαμηλή ανακύκλωση της ντοπαμίνης, η οποία συνδέεται με το γονότυπο MAOA, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα επιθετικότητας, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης βίαιης συμπεριφοράς.


Πηγή : newsbeast.gr


Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα


Πρεμιέρα κάνουν σήμερα, Δευτέρα, οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Στο διάστημα των εκπτώσεων τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή 18 Ιανουαρίου  με προτεινόμενο, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ωράριο 11:00 – 18:00.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση επιτρέπεται και η αναγραφή του ποσοστού της έκπτωσης.



Η εκλογική διακήρυξη του συνδυασμού «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά»



O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο συνεπικεφαλής των «Πράσινων - Αλληλεγγύη», Νίκος Χρυσόγελος, ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και το μέλος του προεδρείου των «Πράσινων - Αλληλεγγύη», Όλγα Θεοδωρικάκου, παρουσίασαν το μεσημέρι την εκλογική διακήρυξη του συνδυασμού «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά», με τον οποίο κατέρχονται στις εκλογές.
Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι με την εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων επιδιώκεται η ανατροπή, η ισόρροπη ανάπτυξη, και η αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και αδικιών.

«Η κοινωνία βρίσκεται πεσμένη και πρέπει να σηκωθεί όρθια, η χώρα πρέπει να σηκωθεί όρθια, με συγκεκριμένες θέσεις, με συγκεκριμένες προτάσεις, θέλουμε ο τόπος να βαδίσει προοδευτικά να αλλάξει σελίδα, να υπάρξει αλλαγή. Δεν θέλουμε να γίνουμε μέρος του προβλήματος, θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν για την ελληνική κοινωνία. Οι Πράσινοι και η Δημοκρατική Αριστερά με μία σχέση συνεργασίας, που διεκδικούμε και πιστεύουμε, ξεπερνάει την ημερομηνία της 25ης Ιανουαρίου που είναι η ημερομηνία των εκλογών, πορευόμαστε. Ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού, ζητάμε την εμπιστοσύνη του, διότι είμαστε η δύναμη που θέλει την αλλαγή, με σταθερότητα, με φερεγγυότητα, με ουσιαστικές λύσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας», υποστήριξε ο κ. Κουβέλης.

Η "πράσινη" πλευρά

Από την πλευρά των «Πράσινων - Αλληλεγγύη», ο Νίκος Χρυσόγελος ανάφερε ότι το ψηφοδέλτιο είναι μια δημιουργική συνάντηση των χώρων της πολιτικής οικολογίας και της δημοκρατικής, ανανεωτικής αριστεράς, με σαφή προγραμματική συμφωνία. « Δεν είναι άθροισμα αλλά υπέρβαση των δυο κομματικών σχηματισμών. Προσβλέπει προς το μέλλον, μαθαίνοντας όμως και από τα λάθη του παρελθόντος. Εκ του αποτελέσματος κρινόμενη, η κυρίαρχη σήμερα πολιτική οδηγεί στην διάλυση της οικονομίας και του κοινωνικού ιστού. Επιδιώκουμε, λοιπόν, να αλλάξουμε τις πολιτικές και τον τρόπο που ασκείται η πολιτική, προς το συμφέρον της κοινωνίας, με σχέδιο και συμμετοχή της κοινωνίας», είπε ο κ. Χρυσόγελος .

Βασικοί άξονες της εκλογικής διακήρυξης είναι η:

Εναλλακτική πολιτική λύση, που να προσφέρει ελπίδα και λύσεις στα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά και οικολογικά προβλήματα,

Ουσιαστική πολιτική και κυβερνητική αλλαγή που θα προωθήσει σύγχρονες, κοινωνικά δίκαιες, ισορροπημένες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις κι ανατροπές, παράλληλα με τον οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας και του μοντέλου παραγωγής - κατανάλωσης, στο πλαίσιο μιας νέας ισορροπημένης σχέσης ΕΕ-Ελλάδας.

Μετασχηματισμός του πολιτικού συστήματος και του μοντέλου διακυβέρνησης καθώς και ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή τους

Πολιτική αλλαγή με ευθύνη και σταθερή ευρωπαϊκή πορεία καθώς και εφαρμογή λογικών και δίκαιων κοινωνικών πολιτικών είναι οι βασικές εκλογικές επιδιώξεις της συνεργασίας ΔΗΜΑΡ και Πράσινων Οικολόγων.

Ως εναλλακτικό σχέδιο προβάλλεται η ευρεία κοινωνική και πολιτική συνεννόηση, με στόχο τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενεές, ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους τους πολίτες, μείωση των κοινωνικών διακρίσεων, αντιμετώπιση του οικολογικού χρέους και της φτώχειας, βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διοίκησης, εξάλειψη της διαφθοράς και της διαπλοκής, προώθηση νέων μοντέλων παραγωγής και κατανάλωσης.

Επικρίνεται τόσο η κυβέρνηση για την αδιέξοδη συντηρητική της πολιτική όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση για την εκμετάλλευση της κοινωνικής δυσαρέσκειας και το μοίρασμα υποσχέσεων με επαναφορά συντεχνιακών ρυθμίσεων και κρατικιστικών προτύπων.


Πηγή: newsit.gr


«Τέλος τα τζάκια και οι επετηρίδες»


«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσαν τα όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας στη Realnews. Απόψε, στις 23:20, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό» και στο STAR, στην πρώτη προεκλογική τηλεοπτική του συνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή.

Τη συγκρότηση «κυβέρνησης όλων των Ελλήνων και όχι κυβέρνησης μιας παράταξης» προαναγγέλλει με συνέντευξή του στη Realnews ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα επιλεγούν οι ικανότεροι και οι εντιμότεροι για να διαχειριστούν τις τύχες του ελληνικού λαού. Τα τζάκια και οι επετηρίδες τελειώνουν», επισημαίνει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι οι πολίτες θα δώσουν τελικά στο κόμμα του αυτοδυναμία, γιατί «ο τόπος έχει ανάγκη από μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση μακράς πνοής», ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα συζητήσει για κυβέρνηση που θα βασίζεται σε ψήφο ανοχής.

Αποκλείει συνεργασία με δυνάμεις «που υποστηρίζουν τη σημερινή καταστροφική πολιτική», ενώ αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ο υποψήφιος που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην ανήκει στην κεντροαριστερά.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι το πρόσωπο του Προέδρου δεν συναρτάται με την πολιτική μας στρατηγική, αλλά με το κύρος του θεσμού» τονίζει.




Πηγή : euro2day.gr


Πάτρα: Στον ανακριτή σήμερα οι τρεις ανήλικοι που έκαιγαν κάδους - Έβαλαν φωτιά σε 22 μέσα σε 2 ώρες



Στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν οδηγούνται σήμερα οι τρεις ανήλικοι ηλικίας 17, 15 και 14 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία τα ξημερώματα της Κυριακής για εμπρησμό σε 22 κάδους απορριμμάτων συνολικά.

Χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ σε βάρος των τριών ανηλίκων που συνελήφθησαν από την Άμεση Δράση και την Ασφάλεια Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία "για εμπρησμό και πρόκληση φθορών σε κάδους απορριμμάτων, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, σήμερα (11-1-2015) σε διαφορετικές περιοχές της Πάτρας, οι τρεις ημεδαποί, ενεργώντας από κοινού, σε διάστημα δύο ωρών περίπου, προκάλεσαν πυρκαγιά σε είκοσι δύο κάδους απορριμμάτων.

Από τις πυρκαγιές που εξερράγησαν, προκλήθηκαν φθορές στους κάδους, ενώ σε μια περίπτωση η φωτιά μεταφέρθηκε και σε ένα σταθμευμένο δίκυκλο, με αποτέλεσμα να υποστεί υλικές ζημιές.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών που περιπολούσαν, μετέβησαν άμεσα στην περιοχή, πραγματοποιώντας αναζητήσεις, όπου εντόπισαν τους τρεις δράστες και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι αναπτήρες, με τους οποίους είχαν βάλει τις πυρκαγιές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να απολογηθούν αύριο (σήμερα) ενώπιον του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών".


Πηγή : thebest.gr


Επίθεση με μολότοφ στην Χαριλάου Τρικούπη




Επίθεση κουκουλοφόρων με βόμβες μολότοφ, σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ομάδα κουκουλοφόρων, εμφανίστηκε ξαφνικά από την πλευρά της πλατείας Εξαρχείων και ορισμένοι εξ'αυτών πέταξαν τρεις μολότοφ εναντίον της διμοιρίας.

Οι αυτοσχέδιες βόμβες εξερράγησαν στον δρόμο, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ενώ οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.


Πηγή : ethnos.gr


Στους δρόμους κατά της τρομοκρατίας 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Γαλλία


Για συμμετοχή χωρίς προηγούμενο στην πορεία κάνει λόγο το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών. «Είναι αδύνατη η καταμέτρηση του κόσμου» σημειώνει.

Για πρωτοφανή στα χρονικά συμμετοχή του γαλλικού λαού στις πορείες κατά της τρομοκρατίας σε ολόκληρη τη Γαλλία, που ξεπερνούν ακόμη και αυτές της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κάνουν λόγο πλέον οι αρχές, με το γαλλικό πρακτορείο να αναφέρει τουλάχιστον 3,7 εκατ. πολίτες που κατέβηκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα.

Για συμμετοχή χωρίς προηγούμενο στην πορεία έκανε νωρίτερα λόγο το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών. «Είναι αδύνατη η καταμέτρηση του κόσμου» σημείωνε. Σημειώνεται ότι το Σάββατο. διαδήλωσαν ακόμη 700.000 άνθρωποι.

Παραφωνία ήταν η στάση της μαροκινής αντιπροσωπείας. Ο υπουργός Εξωτερικών του Μαρόκου Σαλαχεντίν Μεζουάρ δεν έλαβε τελικά μέρος στην πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι, "εξαιτίας της παρουσίας βλάσφημων σκίτσων" του προφήτη, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από την μαροκινή πρεσβεία στο Παρίσι.

"Η μαροκινή αντιπροσωπεία εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Βασιλείου του Μαρόκου" στη Γαλλία, αλλά "δεν έλαβε μέρος στην πορεία που οργανώθηκε στο Παρίσι εξαιτίας της παρουσίας βλάσφημων σκίτσων του προφήτη", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πάντως ήταν πολλοί οι μουσουλμάνοι επίσημοι που συμμετείχαν στην πορεία κατά της τρομοκρατίας μετά τις αιματηρές επιθέσεις που έπληξαν τη Γαλλία.

«Φάρο της ελευθέριας για ολόκληρο τον κόσμο» χαρακτήρισε τη σημερινή (Κυριακή) μεγαλειώδη πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι ο Αντώνης Σαμαράς.



«Το Παρίσι είναι σήμερα το κέντρο του κόσμου» επισήμανε νωρίτερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, απευθυνόμενος στους υπουργούς του που συγκεντρώθηκαν στο μέγαρο των Ηλυσίων πριν μεταβούν στην πορεία.

Επικεφαλής της πορείας τέθηκαν οι συγγενείς των 17 θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ ακολουθούν ηγέτες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι  47 κρατών. Η ιστορική αυτή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με 5.500 αστυνομικούς στους δρόμους.

«Να κραδαίνετε τα στυλό σας» ή «Ελευθερία, ισότητα, σχεδιάζετε, γράφετε» είναι μερικά μόνο από τα συνθήματα που γράφουν τα πανό των διαδηλωτών που αποτίουν φόρο τιμής στα 17 θύματα των επιθέσεων που διέπραξαν οι 3 τζιχαντιστές αυτήν την εβδομάδα: στους 12 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στην έφοδο εναντίον των γραφείων της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό την Τετάρτη, στην αστυνομικό που έχασε την ζωή της σε μία επίθεση με πυροβολισμούς και στους 4 ομήρους που σκοτώθηκαν σε ένα εβραϊκό σούπερ μάρκετ την Παρασκευή.



«Η Ευρώπη θα κερδίσει την πρόκληση εναντίον της τρομοκρατίας» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι σε δημοσιογράφους. «Η Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρή από τον φόβο (…) και εμείς είμαστε όλοι εδώ μαζί για να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη θα κερδίσει την πρόκληση εναντίον της τρομοκρατίας» επισήμανε ο Ρέντσι.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον υποστήριξε ότι «για πολλά ακόμα χρόνια θα είμαστε αντιμέτωποι» με την απειλή των τζιχαντιστών. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο Βρετανός πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει την ίδια απειλή του «φανατικού εξτρεμισμού» που έπληξε τη Γαλλία αυτήν την εβδομάδα.

«Αυτή η απειλή υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια και πιστεύω ότι θα την αντιμετωπίζουμε για πολλά ακόμα χρόνια» τόνισε ο Κάμερον.

Ηγέτες από όλο τον κόσμο, κόμματα, συνδικάτα, εβραϊκές, χριστιανικές, μουσουλμανικές θρησκευτικές ενώσεις, σύλλογοι, προσωπικότητες, απλοί πολίτες όλοι βρέθηκαν στους δρόμους. «Ποτέ δεν έχω ξαναδεί πορεία τέτοιας έκτασης, και ζω στο Παρίσι 14 χρόνια» σχολίαζε ένας Γάλλος.

Το βασιλικό ζεύγος της Ιορδανίας, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ένωσαν τη φωνή τους με τον Φρανσουά Ολάντ. Το ίδιο και ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο και ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε δύο μεγάλες πλατείες, της Δημοκρατίας και του Έθνους, στο ανατολικό Παρίσι, που απέχουν τρία χιλιόμετρα μεταξύ τους. Οκτώ αφρικανικοί πρόεδροι και οι σημαντικότεροι ευρωπαίοι ηγέτες όπως η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο Μαριάνο Ραχόι, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα μετάσχουν επίσης.



Σημειώνεται ότι πηγή της εβραϊκής κοινότητας της Γαλλίας ανακοίνωσε πως οι τέσσερις Εβραίοι θύματα του τζιχαντιστή Κουλιμπαλί κατά την επίθεση στο σούπερ μάρκετ κασέρ της Πορτ ντε Βενσέν θα ταφούν την Τρίτη στο Ισραήλ.

«Οι τέσσερις οικογένειες αποφάσισαν να ενταφιάσουν τους νεκρούς τους στο Ισραήλ. Οι τέσσερις κηδείες θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Τρίτης στο κοιμητήριο του Όρους των Ελαιών» στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε η ίδια πηγή.

«Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανταποκρίθηκε στο αίτημα των οικογενειών των θυμάτων... και ζήτησε από τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές να βοηθήσουν στον “επαναπατρισμό” των σορών στο Ισραήλ», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ιερουσαλήμ.

Στο μεταξύ, ο μακελάρης του εβραϊκού παντοπωλείου Αμεντί Κουλιμπαλί, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που στοίχισε την ζωή σε μία αστυνομικό την Πέμπτη σε προάστιο του Παρισιού εκ μέρους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα Κυριακή στο διαδίκτυο.


Πηγή : skai.gr




Κουτσούμπας: «Οποια κυβέρνηση κι αν προκύψει θα είναι αντιλαϊκή»



Την άποψη ότι όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα είναι «από χέρι αντιλαϊκή» γιατί θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της ΕΕ διατύπωσε το βράδυ της Κυριακής ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια της ομιλίας του στο ΣΕΦ. Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι δεν θα υπάρξει ανοχή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και απηύθυνε τους πολίτες κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε κάθε προβληματιζόμενο νέο, εργαζόμενο, συνταξιούχο σε όποιον και όποια δε συμβιβάζονται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια. Τους καλεί να ψηφίσουν - να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού. Για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός, να δυναμώσουμε τη λαϊκή αντίσταση και πάλη, τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, ν' ανοίξουμε το δρόμο στην προοπτική της εργατικής - λαϊκής εξουσίας» ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ.

Επισήμανε ότι την επόμενη μέρα μια κυβέρνηση, είτε με κορμό την ΝΔ, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ «θα πάρει τη σκυτάλη από την προηγούμενη και ακόμα κι αν ακολουθήσει κάπως διαφορετική διαδρομή, το σίγουρο είναι ότι θα έχει ξεκινήσει από την ίδια αφετηρία και θα έχει και τον ίδιο, κοινό προορισμό με τη στρατηγική της ΕΕ, την κερδοφορία των μονοπωλίων, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης».

«Γι' αυτό κι αυτή η κυβέρνηση θα είναι -μας αρέσει δεν μας αρέσει- από χέρι αντιλαϊκή, γιατί θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της ΕΕ. Θα είναι μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί το χρέος, γιατί το αναγνωρίζει ως χρέος του λαού, της χώρας, μια κυβέρνηση που θα υπερασπίσει τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται αναπληρώσει τις απώλειες εισοδήματος και κοινωνικών κατακτήσεων της εργατικής τάξης και πρόσθεσε ότι η ανεργία, η φτώχεια και η ανασφάλεια θα είναι παρόντα.

«Δεν υποτιμάμε καθόλου την ανάγκη ο άνεργος να ‘χει δουλειά και ο πεινασμένος φαΐ. Αλλά όταν αυτό γίνεται προγραμματική δέσμευση και μάλιστα 4ετίας τότε αυτό είναι ο απόλυτος συμβιβασμός με τη φτώχεια, ομολογία ότι δεν θα λύσεις ούτε τα επείγοντα ζητήματα επιβίωσης της εργατικής τάξης, του λαού» υπογράμμισε ο γγ του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι ακόμα και με τα ψίχουλα που υπόσχονται και πάλι θα τίθενται ασφυκτικά διλήμματα στην ζωή των λαϊκών οικογενειών, και έθεσε το ερώτημα «αν μπορεί να υπάρχει ζωή έτσι εν έτη 2015».

Αναφερόμενος στους «ψιθύρους» ότι το ΚΚΕ θα αναγκαστεί να δώσει ανοχή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «ανοχή ζητά ο ένοχος», προσθέτοντας ότι «τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ανοχή του λαού γιατί ξέρουν κάποιοι, ή άλλοι υποψιάζονται, τι περιμένει το λαό από την κυβέρνηση τους, ποια είναι η πραγματική ατζέντα της ηγεσίας τους, εάν αφαιρέσει κανείς τις επαναστατικές προεκλογικές κορώνες και τα μεγάλα λόγια - συνθήματα».

Πρόσθεσε ότι όσοι μιλούν για συμφωνία του ΚΚΕ σε «δύο-τρία ζητήματα» και «εν συνεχεία ανοχή», ουσιαστικά ζητούν «το ΚΚΕ να βάλει πλάτη σε μια τέτοια κυβέρνηση εφ όλης της ύλης» και τόνισε ότι μια κυβέρνηση δεν χειρίζεται μερικά ζητήματα, ότι ακόμα και τα «δύο-τρία καθορίζονται από τα μεγάλα στρατηγικά θέματα», ενώ επιπροσθέτως μια κυβέρνηση θα είναι αναγκασμένη να κινηθεί επί όλων των ζητημάτων εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

«Οι νεοφώτιστοι σωτήρες του Ποταμιού και οι «φασίστες, ναζιστές της Χρυσής Αυγής»

Επισήμανε ότι αντιπολίτευση στην κυβέρνηση δεν μπορούν να κάνουν ούτε οι «νεοφώτιστοι σωτήρες του Ποταμιού», ούτε οι «φασίστες, ναζιστές της Χρυσής Αυγής», αλλά μόνο οι βουλευτές του ΚΚΕ που αποτελεί εγγύηση για να μην ξεγελαστεί πάλι ο λαός, για να μην μεταθέτει τις προσδοκίες του για κάτι καλύτερο στο απώτερο μέλλον, και για να μην συμβιβάζεται με το «τίποτα» κάνοντας σκόντο στις απαιτήσεις του και στα όνειρα των παιδιών του.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει κάθε ψήφο υπέρ του στην οργάνωση της λαϊκής πάλης και στην ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας.

Αναφερόμενος στην διαχρονική πάλη του κόμματος, ανέφερε ότι «όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις την προσφορά και την επίδραση του αγώνα των κομμουνιστών», ενώ σε ότι αφορά ειδικά την πρόσφατη περίοδο, επισήμανε ότι «η εκλογική μείωση του ΚΚΕ στοίχισε στη δυναμική και μαζικότητα του εργατικού - λαϊκού κινήματος», αλλά παρόλα αυτά το ΚΚΕ δεν το έβαλε κάτω.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε επίσης ότι «στο πρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης πρέπει να απορριφθεί η στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου κι όχι να αναθέσουμε σε κάποια άλλη κυβέρνηση να εφαρμόσει την ίδια στρατηγική με κάποιες ανούσιες για το λαό παραλλαγές».

«Αυτό που πρέπει όλοι και όλες να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι: Όσο μια κυβέρνηση διαχειρίζεται την τύχη του λαού και της χώρας, εγκλωβισμένη στα δεσμά της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που έχει φάει τα ψωμιά του και σαπίζει, η παγίδα του "μικρότερου κακού" θα οδηγεί συνεχώς και σε νέες και σε άλλες αντιλαϊκές κυβερνήσεις» είπε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «ανάγκη για το λαό είναι να απαλλαγεί από όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και την πολιτική τους, να πάρει ο ίδιος την εξουσία. Η σημερινή κατάσταση -ελληνική και διεθνής- δεν επιτρέπει άλλο χαμένο χρόνο».


Πηγή : tanea.gr




Κόντρα για την ανακοίνωση της ΤτΕ



Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά με αφορμή την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για τις καταθέσεις, με το μεν κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για διάψευση των σεναρίων κινδυνολογίας, τη δε Ν.Δ. να το κατηγορεί για στρεβλή ανάγνωση της ανακοίνωσης.

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν σε εκροές καταθέσεων από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας», η Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει, με ανακοίνωσή της, ότι η κατάσταση «βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο».

Η ΤτΕ δηλώνει ότι μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και παρεμβαίνουν όποτε αυτό είναι αναγκαίο.
Δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην ημερομηνία των εκλογών ως ορόσημο για την παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με την ΤτΕ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει πάγια πολιτική πιστωτικών διευκολύνσεων από το 2010 για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, η οποία δεν επηρεάζεται από πολιτικές εξελίξεις, καταλήγει η Τράπεζα της Ελλάδος στην ανακοίνωσή της.

Διέψευσε η ΤτΕ τα σενάρια κινδυνολογίας
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για διάψευση των σεναρίων κινδυνολογίας από την ίδια την ΤτΕ.
«
Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει εκροή καταθέσεων, συνιστά κατηγορηματική διάψευση εκείνων των δημοσιευμάτων που προσπαθούν να σπείρουν την κινδυνολογία, υπονομεύοντας έτσι την ελληνική οικονομία», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
Ταυτόχρονα, η ΤτΕ διαψεύδει όλους όσοι μίλαγαν για παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων από την ΕΚΤ μέχρι τις εκλογές, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:
«Μετά και από αυτή τη διάψευση των σεναρίων κινδυνολογίας από τους καθ' ύλην θεσμικά αρμόδιους, περιμένουμε ότι η προεκλογική αντιπαράθεση θα επικεντρωθεί στα πραγματικά πολιτικά ζητήματα και όχι σε σενάρια τρομοκρατικής φαντασίας».

Στρεβλή ανάγνωση της ανακοίνωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ
Για διαστρέβλωση της ανακοίνωσης της ΤτΕ για τις καταθέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο, ωστόσο, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.
«Οι γκεμπελίσκοι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος δεν αναφέρεται στην ύπαρξη ή μη εκροών, αλλά στο γεγονός ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», τονίζει σε δήλωσή της η κ. Σπυράκη.

Όπως σημειώνει, η διαφορά είναι προφανής. «Κάνουν, όμως, ότι δεν καταλαβαίνουν το κυριότερο από την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος. Ότι, δηλαδή, η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες των τραπεζών μας, μόνον όσο καιρό βρισκόμαστε σε πρόγραμμα. Δηλαδή, μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015. Τη μέρα ακριβώς που ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει ότι θα βγάζει τη χώρα εκτός προγράμματος.»

«Περιμένουμε τώρα να μας πει από πού θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες των τραπεζών», καταλήγει η κ. Σπυράκη στη δήλωσή της.

«Η κ. Σπυράκη δεν είναι εκπρόσωπος ούτε της ΕΚΤ, ούτε της Τράπεζας της Ελλάδας. Το βέβαιο είναι ότι κάνει τα πάντα για να τρομοκρατήσει τον κόσμο, με ψέματα και αυθαίρετες ερμηνείες», απάντησε με νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή : naftemporiki.gr


Τα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια Επικρατείας


Επικεφαλής της ΝΔ ο πρύτανης του Καποδιστριακού Θ.Φορτσάκης - Στον ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης - Αλέκα Παπαρήγα, στο ΚΚΕ, Γιώργος Φλωρίδης στο ΠΑΣΟΚ, Τέρενς Κουίκ στους ΑΝΕΛ - Β.Βασιλικός στη ΔΗΜΑΡ - Ποιοι θα είναι υποψήφιοι με το Ποτάμι

Καλά κρυμμένα κρατούν τα χαρτιά τους τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά στους υποψήφιους βουλευτές Επικρατείας, οι οποίοι συγκροτούν τη «βιτρίνα» των κομματικών ψηφοδελτίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων Επικρατείας σήμερα, θα ολοκληρωθεί η παρουσίαση του συνόλου των ψηφοδελτίων. Οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας δεν έχουν περιορισμό στις εμφανίσεις στα τηλεοπτικά δίκτυα και τα ραδιόφωνα, εξού και τα περισσότερα κόμματα θα συμπεριλάβουν σε αυτά τα ψηφοδέλτια τους εκπροσώπους Τύπου. Επιπλέον ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας σηματοδοτεί για τους αρχηγούς μια βασική πολιτική κατεύθυνση, ενώ τις περισσότερες φορές γίνεται προσπάθεια να είναι πρόσωπο αποδοχής και από άλλους χώρους. Για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι την τελευταία στιγμή θα γίνονται συζητήσεις για τα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι των επιτελείων και έτσι αναμένονται πρόσωπα – έκπληξη και από τις δύο πλευρές, ασχέτως αν, τελικώς, θα καταλάβουν εκλόγιμη θέση.



Από τη Νέα Δημοκρατία έχει ήδη ανακοινωθεί το όνομα του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Φορτσάκη, ενώ έχει γίνει γνωστό και αυτό του Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση το 2012 είχε εκλεγεί με τη Δημοκρατική Αριστερά. Πληροφορίες αναφέρουν πως ψηλά στη λίστα θα βρίσκονται οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Δημήτρης Σταμάτης και Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ η εικόνα είναι περισσότερο θολή, καθώς το μόνο βέβαιο όνομα είναι αυτό του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη. Σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου έχουν υπάρξει εισηγήσεις να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον έχει συζητηθεί ο καθηγητής Στάθης Κουβελάκης, η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση, ο επίσης δημοσιογράφος Στάθης Σταυρόπουλος, καθώς και τα ονόματα εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και της δικαιοσύνης.

Στο ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ανακοινωθεί το όνομα του Γιώργου Φλωρίδη, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Πέραν αυτού αναμένεται να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο, ο Παναγιώτης Ρήγας, η Αφροδίτη αλ Σάλεχ και ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ήδη καταλήξει στα ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στην ομιλία του στη Λάρισα. Σε αυτό θα συμμετέχουν οι: Αλέξανδρος Μαλλιας, Θανάσης Σκόκος, Βασίλης Μαρκής, Στρατής Μουγιερ, Άννα Εφραιμίδου και Αναστασία Λαμπρία.

Σήμερα το μεσημέρι ανακοινώνεται το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά. Ο Φώτης Κουβέλης σε συνεργασία με τους συν-επικεφαλής των Πρασίνων έχουν καταλήξει στα ονόματα. Πρώτος στη λίστα θα είναι ο Βασίλης Βασιλικός – όπως έχει ήδη ανακοινωθεί – και ορισμένες από τις επόμενες θέσεις θα καταλάβουν οι: Σάκης Παπαθανασίου, Χρήστος Μαχαίρας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Όλγα Θεοδωρικάκου. Στην τελευταία τιμητική θέση θα είναι ο Μιχάλης Σαμπατακάκης.

Στο ΚΚΕ επικεφαλής θα τεθεί η πρώην γγ του κόμματος Αλεκα Παπαρήγα και στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο εκπρόσωπος Τύπου Τέρενς Κουίκ.



Πηγή : protothema.gr