Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Κυρίτσης: Ο Τσίπρας έχει λεφτά και στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό, αλλά ενδιαφέρεται και για τα παιδιά του δημόσιου σχολείου

 


Είναι τόσο αισχροί, καιροσκόποι, και τυχοδιώκτες που αλληλοτρολάρονται μόνοι τους χωρίς ίχνος ηθικής.

Ο Τσίπρας έχει λεφτά και μένει σε παραλιακή βίλα στο Σούνιο.

Ο Τσίπρας έχει λεφτά και κάνει διακοπές σε κότερα εφοπλιστών.

Ο Τσίπρας έχει λεφτά και στέλνει τα παιδιά του στα καλύτερα ιδιωτικά.

Εσύ βλάκα που ακούς τον δήθεν ακροαριστερό επαναστάτη είσαι ΗΛΙΘΙΟΣ!!!

Με λίγα λόγια αυτή είναι η ιδεολογία και οι αρχές του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τουιτ.

Δήθεν μικροαστουληδες, ψευτοαριστεροί, που πουλάνε αντικομφορμισμό μέχρι να πιάσουν πέντε φράγκα. Κατόπιν κάνουν διακοπές στο costa navarino, στέλνουν τους γόνους σε ιδιωτικά, και «ενδιαφέρονται» για την πλέμπα.

Ο Κυρίτσης εάν δεν το έκανε εσκεμένα για να ξεφτιλιστεί, νομίζει ότι αυτό το έγραψε για καλό, όχι ότι είναι μια υπερμεγέθης αρλούμπα που δηλώνει τα κόμπλεξ του. 

Η ανάρτηση Κυρίτση  :


 



Για ανθρωποκτονία δικάζονται αύριο Τετάρτη δύο στελέχη του «Ρουβίκωνα»

 


Ενώπιον του δικαστηρίου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας θα βρεθούν την Τετάρτη δύο από τα πιο δραστήρια στελέχη του «Ρουβίκωνα». Πρόκειται για τη βαρύτερη δίωξη εις βάρος μελών της αναρχικής ομάδας από την έναρξη της δράσης της, το 2015. Η υπόθεση αφορά τη δολοφονία του 36χρονου Αιγύπτιου διακινητή ναρκωτικών Mohamed Ahmed ή Χαμπίμπι το πρωί της 7ης Ιουνίου 2016, στα Εξάρχεια. Κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός είναι ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ενώ ως φυσικός αυτουργός παραπέμπεται να δικαστεί ο Νίκος Ματαράγκας. Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ολοκλήρωσε την έρευνα και υπέβαλε τη δικογραφία στον εισαγγελέα στις αρχές του 2020. Η αστυνομία συνδέει τον Ματαράγκα με τη δολοφονία βάσει των καταθέσεων δύο μαρτύρων, ενώ αποδίδει στον Καλαϊτζίδη τον ρόλο του ηθικού αυτουργού, επικαλούμενη την επίθεση με μαχαίρι εις βάρος του από τον Χαμπίμπι, δύο μήνες πριν από τον φόνο.

Οι δύο αναρχικοί χαρακτηρίζουν τη δίωξή τους «σκευωρία» και το κατηγορητήριο «κατασκευασμένο» με στόχο τον περιορισμό της δράσης τους. Λένε ακόμα ότι η έρευνα της αστυνομίας στηρίχθηκε σε καταθέσεις χρηστών και διακινητών ναρκωτικών, τους οποίους οι αναρχικοί από την κατάληψη Κ*Βοξ – άτυπη έδρα του «Ρουβίκωνα» είχαν προσπαθήσει να διώξουν από την πλατεία Εξαρχείων. Το ίδιο είχαν επισημάνει και μετά την απολογία τους, τον Ιούνιο, στον ανακριτή που τους είχε αφήσει ελεύθερους χωρίς χρηματική εγγύηση. Τέσσερις ημέρες πριν από τη δίκη και ενώ κλιμακώνονται οι δράσεις και «παρεμβάσεις» σε ένδειξη αλληλεγγύης στους δύο κατηγορουμένους, όπως η πρόσφατη έξω από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η «Κ» φέρνει στη δημοσιότητα τον άγνωστο φάκελο της πολύκροτης υπόθεσης.

Ηταν 11.30 το πρωί της 7ης Ιουνίου 2016. Ο 36χρονος Mohamed Ahmed για τον οποίο οι πληροφορίες ανέφεραν ότι αγόραζε από Αλβανούς χασίς –το οποίο στη συνέχεια διακινούσε στην πλατεία Εξαρχείων– βρισκόταν στον πεζόδρομο της Θεμιστοκλέους μαζί με έναν Αφγανό φίλο του, με ψευδώνυμο Ανούρ. Κάπνιζαν χασίς όταν τους πλησίασαν δύο άνδρες πάνω σε μηχανή. Ο οδηγός φορούσε κουκούλα full face, ενώ ο συνεπιβάτης μια κουκούλα που κάλυπτε το στόμα και τη μύτη. Κλώτσησε τον Ανούρ στο πόδι λέγοντάς του «Μην κοιτάς» και «Φύγε από εδώ». Στη συνέχεια στράφηκε στον 36χρονο Χαμπίμπι λέγοντάς του «εσύ πουτ… μείνε». Οι δράστες πυροβόλησαν το θύμα 7 φορές χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά όπλα και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με τη μοτοσικλέτα. Σύμφωνα με μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα –κατοίκου της περιοχής, που άκουσε τους πυροβολισμούς και βγήκε να δει τι συμβαίνει– στο σημείο βρισκόταν και δεύτερη μηχανή με δύο αναβάτες. Αργότερα, την ανάληψη ευθύνης για τον φόνο διεκδίκησε ομάδα που εμφανίστηκε άπαξ με επωνυμία «Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

Η μία από τις δύο κρίσιμες μαρτυρίες για το συμβάν είναι αυτή ενός 21χρονου Ελληνα που πάντως διατηρούσε φιλική σχέση με το θύμα: «Οταν δεν είχα λεφτά με βοηθούσε, με έβαζε στο σπίτι του και μου έδινε φαγητό», είπε στους αστυνομικούς. Τη στιγμή της δολοφονίας βρισκόταν στην πλατεία Εξαρχείων και στο άκουσμα των πυροβολισμών κινήθηκε προς την οδό Θεμιστοκλέους όπου αντίκρισε αιμόφυρτο τον Αιγύπτιο. «Δεν μπορούσε να μου μιλήσει, ανάσαινε βαριά. Αρχισα να κλαίω και τον φίλησα στο μέτωπο». Ο τότε ανήλικος μάρτυρας κατέθεσε ακόμα ότι ήρθε «φάτσα με φάτσα με τη μαύρη μηχανή των δραστών» και δήλωσε σίγουρος 100% ότι ο συνεπιβάτης ήταν «ο καράφλας από τους Βοξίτες». Δηλαδή ο Νίκος Ματαράγκας από την κατάληψη του Βοξ. Τον αναγνώρισε μάλιστα σε φωτογραφία που του έδειξαν οι αστυνομικοί.

Η μία από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, Αννυ Παπαρρούσου, είχε επισημάνει παλαιότερα στην «Κ» ότι όσα κατέθεσε ο συγκεκριμένος μάρτυρας για το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες μετά τη δολοφονία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις καταθέσεις των υπόλοιπων αυτοπτών μαρτύρων.

Η κατάθεση της κοπέλας

Η δεύτερη κατάθεση είναι αυτή μιας νεαρής κοπέλας από τα Εξάρχεια. Η ίδια δεν ήταν παρούσα στο σημείο της δολοφονίας, καθώς αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ξύπνησα όταν άκουσα τους πυροβολισμούς και τρόμαξα». Περιγράφει τα γεγονότα όπως της τα μετέφεραν άλλα πρόσωπα, με την αφήγησή της πάντως να έχει αρκετές ανακολουθίες σε σύγκριση με αυτή των υπολοίπων μαρτύρων. Ανάμεσα σε όσα κατέθεσε είναι, ότι μετά τον φόνο συνάντησε τον Ανούρ στην πλατεία Εξαρχείων, ο οποίος της εκμυστηρεύτηκε ότι αναγνώρισε τον «καράφλα» ως έναν από τους δράστες. Οταν όμως η αστυνομία εντόπισε και εξέτασε τον Ανούρ, αυτός δήλωσε πλήρη άγνοια για την ταυτότητα των δραστών. «Δεν ξέρω ποιοι χτύπησαν τον Χαμπίμπι και δεν είδα πού πήγαν. Εγώ ήξερα ότι οι Αλβανοί του έδιναν χόρτο και αυτός το πουλούσε. Τίποτα άλλο», είπε.

Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, αντίστοιχα, περιγράφεται ως ηθικός αυτουργός με το σκεπτικό ότι δύο μήνες πριν από τον φόνο είχε δεχθεί επίθεση με μαχαίρι από τον Χαμπίμπι καθώς και ότι, στη συνέχεια, ο ίδιος και άλλα άτομα από την κατάληψη του Βοξ έψαχναν τον Χαμπίμπι «θέλοντας να πάρουν αίμα».

Η συμπλοκή του Αιγυπτίου με τους αναρχικούς είχε γίνει τον Μάρτιο του 2016. Αφορμή είχε σταθεί σχόλιο του Χαμπίμπι σε μια νεαρή κοπέλα που περνούσε από την πλατεία. Οι αναρχικοί ζήτησαν τον λόγο από τον 36χρονο, εκείνος αντέδρασε, ακολούθησε διαπληκτισμός κατά τη διάρκεια του οποίου ο μετέπειτα δολοφονηθείς είχε χτυπήσει με μαχαίρι στο κεφάλι ένα άτομο από την ομάδα των αντιεξουσιαστών. Το συμβάν είχε καταγγείλει επώνυμα με κείμενό του στο Διαδίκτυο ο ίδιος ο Καλαϊτζίδης, χαρακτηρίζοντας τον Χαμπίμπι «ημιπαράφρονα διακινητή ναρκωτικών, έναν δημόσιο κίνδυνο που σφάζει κόσμο αβέρτα».

Η διαδήλωση ενόπλων και ο «Ράμπο»

Τις ημέρες μετά την αιματηρή σύγκρουση του Αιγύπτιου με τον Καλαϊτζίδη, τον Ματαράγκα και άλλα μέλη της κατάληψης Βοξ και της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» πραγματοποιήθηκε στην πλατεία και στα στενά των Εξαρχείων διαδήλωση περίπου 200 ατόμων κατά των εμπόρων ναρκωτικών. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές ήταν ένοπλοι και μάλιστα σε βίντεο που ανήρτησαν στο Διαδίκτυο είχαν φροντίσει να επιδείξουν τον οπλισμό τους. Μάρτυρες εκείνης της διαδήλωσης ανέφεραν ότι άτομα που βγήκαν από το Βοξ οπλοφορούσαν με πρώτο τον Καλαϊτζίδη, που ήταν και ο μόνος που δεν φορούσε κουκούλα «λες και ήταν ο Ράμπο», όπως χαρακτηριστικά είπε ο ένας από αυτούς. Στο κείμενο της Επιτροπής Αλληλεγγύης που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο μετά την παρέμβαση έξω από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η δίκη έχει οριστεί με βάση ένα σαθρό κατηγορητήριο, κατασκευασμένο από τις διωκτικές αρχές και με μάρτυρες κατηγορίας εμπόρους ναρκωτικών που χρόνια λυμαίνονται τα Εξάρχεια». Η συνέχεια στην υπόθεση, εντός της δικαστικής αίθουσας…


Γιάννης Σουλιώτης

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Μητσοτάκης στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Pfizer



Συγκινημένος δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη : «Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στην Θεσσαλονίκη για την ξεχωριστή στιγμή για την Pfizer, την πόλη, αλλά και για τον Άλμπερτ, που διέπρεψε εκτός Ελλάδος. Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορονοϊού φέρει την δική του σφραγίδα. Σήμερα ο Άλμπερτ επιστρέφει στο σπίτι του και δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα σε μία επένδυση σταθμό για την Θεσσαλονίκη και την χώρα γενικότερα» συνέχισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι «Θα απασχοληθούν εντός του επομένου έτους περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες. Πιστεύω πως ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξατε να έρθετε εδώ στην Θεσσαλονίκη είναι το άξιο έμψυχο δυναμικό της πόλης. Πρόκειται για τα ελληνόπουλα, που έχουν φύγει στο εξωτερικό και τώρα επιστρέφουν στην πόλη τους.Ταυτόχρονα όμως πηγή του ανθρωπίνου δυναμικού των δύο κέντρων της Pfizer είναι τα δημόσια πανεπιστήμια της πόλης» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Η Θεσσαλονίκη γίνεται έδρα της εξωστρέφειας, αυτό μεταφράζεται σε αυξημένο δημόσιο πλούτο και ευημερία. Το αποτύπωμα αυτό πηγαίνει πέρα και πάνω από την απασχόληση, το ΙΟΒΕ υπολόγισε ότι το συνολικό όφελος για την Θεσσαλονίκη θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος 10ετίας» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας παράλληλα πως «μέρος αυτού θα επιστρέψει στην πόλη ως καλύτεροι μισθοί».

Ο πρωθυπουργός ενθουσιάστηκε και με τις εγκαταστάσεις της εταιρίας και είπε : «ενθουσιάστηκα από τους χώρους που είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ, πρόκειται για ένα εργασιακό περιβάλλον που έρχεται από το μέλλον, προάγει τη συνεργασία, δίνει έμφαση στην ισορροπία ανάμεσα στην δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο. Εδώ δεν μιλάμε για καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, αλλά και για την ποιότητα της εργασίας και αυτό είναι εξ ίσου σημαντικό με τις απολαβές που παίρνει κανείς από την δουλειά του. Και εμείς θα δρομολογήσουμε σε μία 5ετία τη μετεγκατάσταση πολλών Υπουργείων σε έναν χώρο στην ΠΥΡΚΑΛ και έτσι θέλουμε να είναι και οι χώροι, όπου θα εργάζονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι, αυτό είναι το όραμα μας. Η κυβέρνηση μας στηρίζει εμπράκτως την καινοτομία. Ο κόμβος καινοτομεί και στο εργασιακό περιβάλλον απασχολώντας περισσότερες γυναίκες από το μέσο όρο».





Κακοποίηση τριών ανηλίκων από τον θείο τους στην Θεσσαλονίκη


 

Σοκ προκαλεί υπόθεση που ήρθε στο φως και αφορά σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση τριών ανηλίκων από τον θείο τους κατά τη χρονική περίοδο 2009 έως 2013 στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Οι γονείς άφηναν τα παιδιά τους στο σπίτι των παππούδων τους, ο θείος τους έβρισκε την ευκαιρία και με το πρόσχημα των δώρων και άλλων υλικών αντικειμένων προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις προς τα τρία ανίψια του, κατάχρηση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους.

Οι ανήλικοι είναι γεννηθέντες το 2003, 2004 και το 2006 , πρόκειται για δύο αγόρια και ένα κορίτσι.

Επιπρόσθετα, αρκετές φορές βιντεοσκοπούσε τις γενετήσιες πράξεις με το κινητό του τηλέφωνο.

Όταν ένας εκ των αγοριών ενηλικιώθηκε, προχώρησε σε καταγγελία σε βάρος του.

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων σε βάρος 51χρονου για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, κατάχρηση ανηλίκων και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αφότου ομολόγησε αναμένεται να αποφασιστεί αν θα εκδοθεί ένταλμα.



Τσίπρας - Ηλιόπουλος και ηγετική ομάδα βάζει σε περιπέτειες τον ΣΥΡΙΖΑ με νέα σκάνδαλα

 


Δεν είναι λίγοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, που ανησυχούν με την τακτική της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, να καταγγέλει ανυπόστατα πράγματα, και οι καταγγελίες να γυρνάνε επάνω του, κάνοντας περισσότερο κακό στο απαξιωμένο κόμμα.

Κρίση πανικού έπιασε τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν άκουσε ότι η κυβέρνηση συναινεί σε διερεύνηση για τις δημοσκοπήσεις αλλά από το 2015. Για να μην δείξει ότι τους έχει λούσει κρύος ιδρώτας στον ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε και απέδωσε «κίνηση πανικού» της κυβέρνησης την ενδεχόμενη διεύρυνση για την περίοδο πριν το 2019.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο πανικός είναι έκδηλος στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα αναγκαστούν να ανοίξουν και πάλι στόματα να αποκαλυφθούν νέα σκάνδαλα που αφορούν στημένες, καραστημένες δημοσκοπήσεις. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο κατώφλι των ειδικών δικαστηρίων για χειραγώγηση Μ.Μ.Ε. και δικαιοσύνης και μάλιστα ο ένας από αυτούς θα έρθει αντιμέτωπος και με το νέο σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ που αφορά την χειραγώγηση δημοσκοπήσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φανερά εκνευρισμένος που ενώ πήγε να ανοίξει όπως νόμιζε λάκο στην κυβέρνηση και πέφτει ο ίδιος αναφέρει : «Η ΝΔ μέσα στο πανικό της διαρρέει πως θα ζητήσει δήθεν διεύρυνση του πεδίου εξέτασης και πριν από τη δίκη της θητεία» και ρωτά: «Γιατί άραγε; Υπήρχε λίστα Πέτσα πριν το 2019; Και αν υπήρχε, γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν σύστησε εξεταστική, αφού έχει τη πλειοψηφία ο κ. Μητσοτάκης;».

Και συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με πόνο ψυχής «Σε κάθε περίπτωση της απαντάμε: Καλοδεχούμενη κάθε διερεύνηση. Ας ψηφίσουν, λοιπόν, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκτός των βουλευτών της αντιπολίτευσης και οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Και ας αποφασίσει η Επιτροπή που θα συσταθεί να διερευνήσει τυχόν χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων με κρατικό χρήμα, χωρίς χρονικούς περιορισμούς».

Κλείνοντας απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό: «Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης για τα δικά του πεπραγμένα;».

Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί και πάλι στην δίνει τον σκανδάλων και των αποκαλύψεων για τα έργα και τις ημέρες επί διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα και την συμμορία που ηγείται.



Ενήλικοι κακοποιοί έκαναν αλλεπάληλα bullying σε ανήλικο 13χρονο

 


Ένα σοκαριστικό περιστατικό bullying και εκβιασμού σημειώθηκε στον Γαλατά Τροιζηνίας, με ενήλικους κακοποιούς να κάνουν συστηματικά bullying και εκβιασμό σε 13χρονο μαθητή της Α’ Γυμνασίου, απειλώντας τον ότι θα έκαναν κακό στην οικογένεια του, αν δεν τους έδινε χρήματα.

Οι νεαροί επικίνδυνοι κακοποιοί εκφόβιζαν και εκβίαζαν τον 13χρόνο αποσπώντας του χρήματα, με το μεγαλύτερο ποσό να είναι 150 ευρώ.

Μάλιστα πρόσφατα οι νεαροί ανάγκασαν το αγόρι να πηδήξει από ένα κοντέινερ, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του. Μέρες μετά το ατύχημα, το παιδί δεν πήγε στο σχολείο του, με αποτέλεσμα οι καθηγητές να ενημερώσουν την μητέρα του παιδιού και εκείνη να το αναζητήσει, εντοπίζοντας το μακριά από το σχολείο σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, με τον 13χρονο να της εξομολογείται τα όσα είχε περάσει.



Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μπούλινγκ στις εταιρείες δημοσκοπήσεων

 


του Ζαχαρία Ζούπη υπεύθυνο ερευνών της Opinion Poll, πηγή : liberal.gr

Για όσους πιστεύουν ότι το πολιτικό DNA αλλάζει, κάνουν τελικά λάθος. Από τις αρχές του έτους σταδιακά ο ΣΥΡΙΖΑ μεθοδεύει για άλλη μια φορά το χτύπημα των δημοσκοπήσεων και των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Φθάνοντας στις τελευταίες εβδομάδες οι επιθέσεις αυτές πληθαίνουν με ορατή στόχευση να απαξιώσουν τις έρευνες και τα αποτελέσματά τους. Εν ολίγοις, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγυρνάει στα παλιά. Με την πρότασή του να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή το φτάνει στα άκρα, αν και είναι μια πρόταση που το πιο πιθανό είναι να γυρίσει μπούμερανγκ για τον ίδιο. Η αλήθεια δεν τον βολεύει.

Είχαμε ζήσει ξανά αυτό το κλίμα στο διάστημα 2016-2019 τουλάχιστον μέχρι τις Ευρωεκλογές του 2019, όταν οι επιθέσεις από τους τότε κυβερνώντες ήταν ένα πυκνό φαινόμενο, την ίδια ώρα που ενοχοποιούνταν και δημοσιογράφοι ενώ γινόταν προσπάθεια να κλείσουν κανάλια. Οι ίδιοι βέβαια προέβαλαν ταυτόχρονα έρευνες εταιρειών όπως η VOX POP και η Bridging Europe, oι οποίες είναι τώρα άφαντες, εταιρείες-φαντάσματα για να δείξουν ότι το «παιχνίδι παίζεται» ακόμα και όταν οι διαφορές που έδιναν όλες οι άλλες εταιρείες κυμαίνονταν ανάμεσα στο 7% έως 10%. Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών απάντησαν ποιες έρευνες ήταν στημένες, πειραγμένες και ποιες όχι.

Όλες οι εταιρείες, τουλάχιστον οι εταιρείες που ανήκαν στον ΣΕΔΕΑ είχαν προβλέψει τη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που επαληθεύτηκε από τα αποτελέσματα των εκλογών. Τα αποτελέσματα των ερευνών για τις Εθνικές Εκλογές απλά επιβεβαίωσαν το ίδιο φαινόμενο. Η λάσπη όμως και η συκοφάντηση επί σειρά ετών υπήρχε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν επανέρχεται στην ίδια τακτική. Και αν στοχοποιεί την Opinion Poll αυτό είναι το προπέτασμα καπνού. Στόχος είναι να απαξιωθούν και να αμφισβητούνται όλα τα αποτελέσματα των ερευνών, πλην αυτών που πιθανά θα τον βολεύουν. Να δημιουργηθεί μια εικόνα ότι οι γνωστές και αναγνωρισμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι «εξαγορασμένες», χρηματίζονται, κάνουν στημένες δημοσκοπήσεις. Είναι ο μόνος τρόπος για τον ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγει μια στοιχειώδη εξήγηση στα μέλη και τους φίλους του πριν απ' όλα, πώς επί δύο χρόνια δεν μπορεί να μειώσει αισθητά τη διαφορά που τον χωρίζει από τη ΝΔ και να βάλει τις βάσεις για μια ανατροπή των συσχετισμών.

Είναι χαρακτηριστικό, τι συνέβη μετά το καλοκαίρι. Ο ΣΥΡΙΖΑ περιέγραφε μια κυβέρνηση που καταρρέει. Έντεκα δημοσκοπήσεις όλων των γνωστών εταιρειών διέψευσαν όλες αυτές τις εκτιμήσεις. Έδωσαν διαφορές από 10,9% έως 13,9%. Τα συμπεράσματα που προέκυπταν απ' όλες ήταν κοινά: Η κυβέρνηση υφίστατο φθορές και η αντιπολίτευση ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση ήταν σε αδυναμία να εισπράξει οποιοδήποτε όφελος. Μάλιστα η εκτίμηση ψήφου που εντόπιζε η Metron Analysis στην τελευταία έρευνα του κύκλου αυτού έδινε διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου ύψους 14,1%. Η δε τελευταία έρευνα που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα από την MARC, την πρώτη μετά την την ψήφιση της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας, δίνει τάση ανοίγματος της ψαλίδας και διαφορά της τάξης του 12,8% στην πρόθεση ψήφου.

Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει και πάλι μπούλινγκ στις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Για να κρύψει την πολιτική αδυναμία του και να αποφύγει φυγόκεντρες τάσεις. Αυτός είναι κυρίως ο λόγος, αλλά και μια περίεργη ευαισθησία για τις δημοσκοπήσεις που γίνονται για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. Θέλει απλά να αποφύγει, να κρύψει την πραγματικότητα και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά με λασπολογία, δημιουργία ταραχής και σύγχυσης, καλλιεργώντας κλίμα αμφισβήτησης των δημοσκοπήσεων. Τα ίδια και τα ίδια.

Όλα αυτά θα αποδειχθούν τρικυμία σε ποτήρι και θα αποκαλύψει την ροπή του στην λάσπη κατά όσων δεν τον ικανοποιούν μ' αυτά που λένε, διερευνούν και βρίσκουν. Ωστόσο, το 2021 δεν είναι ούτε 2011-2012, ούτε 2016-2019. Η δε εξεταστική επιτροπή αν συγκροτηθεί και ελέγξει όλα τα στοιχεία για κρατική διαφήμιση και δημοσκοπήσεις από το 2015 έως και σήμερα, θα έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον.



6,3 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Κρήτης

 


Σεισμός 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:24 στα νότια-νοτιοανατολικά της Κρήτης, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.

Σύμφωνα με την αυτόματη ενημέρωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο στα 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 8,2 χιλιόμετρα. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη από την ισχυρή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και το δημαρχείο έχει εμφανίσει ρωγμές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση.



Σωτήρης Λαφαζάνης: Ο «Αρχάγγελος» της νύχτας δεν μένει πια εδώ


 

Ξημερώματα Σαββάτου, ένα χρόνο πριν από την πανδημία γύρω στις έξι παρά είκοσι μια ετερόκλητη παρέα περνάει την είσοδο του «Αρχάγγελος» την ώρα που από τα ηχεία ακούγεται το «Ξενύχτησα στην πόρτα σου και σιγοτραγουδώ...» από την Βίκυ Μοσχολιού.

Ο Σωτήρης Λαφαζάνης, η ψυχή αυτού του μπαρ που προσφέρει ψυχολογική και αλκοολική υποστήριξη, ετοιμάζει το επόμενο τραγούδι και με μια «αλλαγή» που δεν τη λες κανονική στην γλώσσα των dj’s βάζει το «Κλίμα τροπικό» της Βίσση.

Μόνο που ο Σωτήρης δεν ήταν ποτέ αυτό που λέμε κανονικός dj ή κανονικός επιχειρηματίας αλλά ένας άνθρωπος φοβερά επικοινωνιακός και με μια ιδιαίτερη αισθητική.

Η απώλειά του σε τροχαίο δυστύχημα  βύθισε στην θλίψη χιλιάδες φίλους του που έζησαν μοναδικές νύχτες σε ένα μπαρ αλλιώτικο από τα άλλα, όπου ακόμη και οι επώνυμοι θαμώνες άφηναν τις στημένες πόζες και την διάσημη περσόνα τους έξω από την πόρτα του «Αρχάγγελος».



Μια ζωή στη νύχτα

Το κλάμα του Σωτήρη ακούστηκε σε μια κλινική του Βελγίου, όπου είχαν μεταναστεύσει οι γονείς του, αφού ο πατέρας του δούλευε στα ανθρακωρυχεία, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Ο μικρός μεγάλωσε στην Ημαθία και αφού τέλειωσε το Λύκειο δίνει πανελλήνιες και περνάει στα ΤΕΙ, όπου αρχίζει να σπουδάζει διακόσμηση, ενώ παράλληλα δουλεύει για να τα φέρει βόλτα. Θα περάσει από διάφορα μαγαζιά σαν λαντζέρης, βοηθός σερβιτόρου, σερβιτόρος, βοηθός μάγειρα ενώ θα ασχοληθεί αλλά μόνο για λίγο με το αντικείμενο των σπουδών του.

Έχοντας το πάθος της μουσικής και μια διαθέτοντας ένα φοβερό επικοινωνιακό χάρισμα αποφασίζει να ανοίξει τον «Αρχάγγελο» το 1996 στην οδό Τάκη στου Ψυρρή. Ήταν ένα πιάνο-μπαρ που ξεχώρισε αμέσως και θα το κρατήσει μέχρι το 2000, όταν διαπιστώνει ότι η γειτονιά που αγάπησε τον «χαλάει» πλέον.

Έτσι μετακόμισε στην πλατεία Αυδή και εκεί αρχίζει να παίζει ο ίδιος τις μουσικές που αγαπάει, αυτές που έδωσαν εν πολλοίς και την ταυτότητα του μαγαζιού, ως ένα μέρος ιδανικό γι’ αυτούς που πονάνε. Η Τσανακλίδου εναλλάσσεται με Πασχάλη Τερζή όσο παράταιρο και αν ακούγεται στους ειδήμονες να περνάς από «Το πάτωμα» της πρώτης στο «Επιστροφές- καταστροφές» του δεύτερου.

Ο Σωτήρης αλλάζει τα τραγούδια πιάνοντας βλέμματα και συναισθήματα των θαμώνων, ενώ δεν είναι το καλύτερό του όταν κάποιοι θαμώνες του ζητάνε συγκεκριμένα τραγούδια. Ο μύθος του «Αρχάγγελου» θα χτιστεί από βράδια γεμάτα καπνό, αλκοόλ και εξαιρετικά τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου που οι θαμώνες λατρεύουν να τραγουδούν.

«Δεν είναι μαγαζί, είναι το σπίτι μου»

«Ουσιαστικά» είχε δηλώσει στη Lifo πριν από επτά χρόνια «και το πελατολόγιο είναι μια μορφή σχέσης, όπως και αυτό το σπίτι, γιατί δεν το λέω μαγαζί, το λέω σπίτι εγώ, έχει δημιουργηθεί έτσι ακριβώς. Δηλαδή, προσπαθώ στους πελάτες μου να τους φερθώ όσο το δυνατόν καλύτερα». Παλιότερα δεν δούλευε τις Κυριακές, ενώ τα καλοκαίρια έκλεινε το μαγαζί για να χαλαρώσει, να αποστασιοποιηθεί λίγο και να επιστρέψει το φθινόπωρο με μια νοσταλγία να το ανοίξει.

Κάπνιζε μανιωδώς αλλά το έκοψε μαχαίρι, έπινε πάρα πολύ αλλά το ελάττωσε και το μόνο που δεν άλλαξε ήταν οι έξι και πλέον ώρες που έπαιζε μουσική. Σε πείσμα των καιρών και των αλλαγών ο «Αρχάγγελος» μένει ίδιος, μια μπάρα με παρεΐστικο στυλ, όπου γεννήθηκαν φλερτ, έρωτες που ευοδώθηκαν και σχέσεις που έφτασαν στα σκαλιά της εκκλησίας.

Γυναίκες έκλαψαν για χαμένους έρωτες, άνδρες τα ήπιαν για το τέλος μιας σχέσης ακούγοντας τον Στράτο Διονυσίου να τραγουδώ «μα δεν θυμήθηκα το χρώμα των ματιών σου, ούτε τον ήχο της φωνής σου δεν θυμήθηκα και προσπαθώντας κάτι για να θυμηθώ αποκοιμήθηκα...». Καμία νύχτα δεν ήταν ίδια στο μαγαζί του Σωτήρη Λαφαζάνη που τα τελευταία 14 χρόνια βρισκόταν στην Ακαδημία Πλάτωνος και γέμιζε τις λεγόμενες μικρές ώρες, από τις τρεις και μετά.

Ένα από τα πιο συγκινητικά αντίο στον «Αρχάγγελο» -έτσι τον φώναζαν όλοι πλέον- είναι αυτό της στιχουργού Ελεάννας Βραχάλη που τον αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση στο Facebook: «Κάποιοι άνθρωποι είναι δικοί σου άνθρωποι κι ας μην τους βλέπεις συχνά. Τους αγαπάς γιατί έζησες μαζί τους στιγμές που σε σημάδεψαν. Γιατί η ψυχή σου βρήκε σημεία ταύτισης, αβίαστα. 20 χρόνια το στέκι μου, ο "Αρχάγγελος".

Πόσοι στίχοι μου γεννήθηκαν στο σύμπαν του!Τελευταία δεν πήγαινα συχνά, αλλά με τον Σωτήρη, τον Αρχάγγελό μας, επαφή κρατούσαμε πάντα. Αμέτρητες φορές πίναμε παρέα τα σκοτάδια μας, ακούγοντας τραγούδια από αυτά που σε ρίχνουν στο πάτωμα και κλείνεις και τα μάτια... Γιατί υπάρχουν κι άτομα που γίνονται κομμάτια.

Κομμάτια και σήμερα με την είδηση της ξαφνικής σου απώλειας Σωτήρη μου.

Όποιος πέρασε από το μαγαζί σου ξέρει ότι έγραψες ιστορία, κουβαλώντας και τις ιστορίες όλων μας...»


Πηγή : protothema.gr



Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για την ανάδειξη του ποδηλατικού τουρισμού

 


Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για το EuroVelo συστήνεται στην Ελλάδα με αντικείμενο την ανάδειξη του ποδηλατικού τουρισμού, μετά την ομόφωνη έγκριση του ελληνικού αιτήματος από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατιστών (European Cyclists Federation), κατά τη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, με θέμα τον ποδηλατικό τουρισμό.

Το EuroVelo είναι ένα δίκτυο που συνδέει ευρωπαϊκές χώρες και περιλαμβάνει 17 ποδηλατικές διαδρομές με μήκος που ξεπερνά τα 51.000 χιλιόμετρα πιστοποιημένων διαδρομών και διασχίζει 42 χώρες, ενώ όταν ολοκληρωθεί, προβλέπεται να ξεπεράσει τα 70.000 χλμ.

Κάθε χρόνο εκτιμάται ότι χρησιμοποιούν αυτό το δίκτυο περίπου 5,3 εκατομμύρια επισκέπτες οι οποίοι κάνουν διακοπές με ποδήλατο στην Ευρώπη, συνδυάζοντας συχνά το ταξίδι τους και με άλλα μέσα μεταφοράς.

Την Ελλάδα διατρέχουν τρεις ευρωπαϊκές ποδηλατικές διαδρομές (EV8, EV11 και EV13). Ειδικότερα:

Στη Δυτική Ελλάδα η Μεσογειακή διαδρομή EV8, (5.900 χλμ.): ξεκινά από το Καντίθ της Ανδαλουσίας στην Ισπανία και καταλήγει, μέσω Ηγουμενίτσας στην Αθήνα, διατρέχοντας σε ελληνικό έδαφος, τις Περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Αττικής.

Από τον Βορά στον Νότο, η διαδρομή EV11 (6.000 χλμ.): ξεκινά από το Βόρειο Ακρωτήριο της Νορβηγίας και καταλήγει μέσω Θεσσαλονίκης στην Αθήνα, διατρέχοντας τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Αττικής.

Η διαδρομή EV13 (10.400 χλμ.) ξεκινά από τον Αρκτικό Ωκεανό και τη θάλασσα του Μπάρεντς στα σύνορα Νορβηγίας και Ρωσίας και καταλήγει στην Μαύρη Θάλασσα διασχίζοντας την Ελλάδα σε δύο τμήματα. Από τον Προμαχώνα Σερρών έως την Εξοχή Δράμας και από τον Κυπρίνο έως τις Καστανιές Έβρου, κατά μήκος του Άρδα ποταμού, διατρέχοντας τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σκοπός του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου είναι να μελετά και να συντονίζει τις απαραίτητες εργασίες για την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού δικτύου ποδηλατικών διαδρομών, αλλά και να ενημερώνει τους φορείς ώστε να ενθαρρύνεται η χρήση τους.



Καθιέρωση της πιλοτικής δίκης στον Άρειο Πάγο


 

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Με το Νομοσχέδιο προωθούνται μια σειρά από θετικές ρυθμίσεις που αφορούν στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Η σημαντικότερη ρύθμιση είναι η καθιέρωση της πρότυπης ή πιλοτικής δίκης στον Άρειο Πάγο για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, προκειμένου να επιταχυνθεί η απονομή της Δικαιοσύνης και να ενισχυθεί η ασφάλεια δικαίου. Με την πιλοτική δίκη επιλύονται ζητήματα, που εξαιτίας της φύσης τους προκαλούσαν σημαντικό αριθμό δικών, άρα καθυστερήσεις, αποφεύγεται ο κίνδυνος έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων και η διαιώνιση των δικών ενώπιον των δικαστηρίων.

Ταυτόχρονα, θεσπίζονται σε μόνιμη βάση ρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, λόγω της πανδημίας, όπως η δυνατότητα κοινής δήλωσης παράστασης σε υποθέσεις που η προφορική διαδικασία είναι υποχρεωτική, η δυνατότητα λήψης ένορκης βεβαίωσης από δικηγόρο και ο οίκοθεν επαναπροσδιορισμός εκκρεμών υποθέσεων από το δικαστήριο.

Τέλος, ενισχύεται ο ρόλος των ηλεκτρονικών μέσων στη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων ενώπιον των δικαστηρίων, ώστε να εξοικονομείται χρόνος και δαπάνη υπέρ των πολιτών και του κράτους.



120.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τρίτη δόση


 

Ξεπεράστηκαν οι 12.420.000 εμβολιασμοί:.

Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 6,5 εκ. πολίτες, δηλαδή το 62% του γενικού πληθυσμού και 71,3% επί του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 68,3% του γενικού πληθυσμού και 79,9% του ενήλικου πληθυσμού.

Έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 6.250.000 πολίτες, δηλαδή το 59,5% του γενικού πληθυσμού και 69% του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 63,2% του γενικού πληθυσμού και 74,35 του ενήλικου πληθυσμού. Τις τελευταίες 10 μέρες, 50.500 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης.

Σχετικά με την τρίτη δόση, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 120.000 πολίτες και άλλοι 50.000 έχουν κλείσει το ραντεβού τους.

Για το πρόγραμμα κατ' οίκον εμβολιασμού, έχουν κάνει αίτηση μέχρι στιγμής 12.000 πολίτες και έχει γίνει ο εμβολιασμός σε 10.000 πολίτες.

Σχετικά με τους ιδιώτες γιατρούς και τα πολυιατρεία που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 2765 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 890 στα ιατρεία και 1875 εμβολιασμοί κατ οίκον.




Κρύος ιδρώτας στον ΣΥΡΙΖΑ - Η κυβέρνηση θα ζητήσει διεύρυνση για τις δημοσκοπήσεις από το 2015

 

Όπως γίνεται πάντα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει λάκους και πέφτει ο ίδιος μέσα.

Αυτή την φορά για όσους ξέρουν πράγματα, και αυτό το σκάνδαλο θα είναι μεγάλο για τον ΣΥΡΙΖΑ, και δεν θα ξεκινούσε, εάν δεν άρχιζε ο Τσίπρας να ανεβάζει διάφορα για δημοσκοπήσεις αφήνοντας έωλες αιχμές για την κυβέρνηση.

Στην αντεπίθεση αντεπίθεση θα περάσει η κυβέρνηση μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις και την χρηματοδότηση των ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την διερεύνηση της υπόθεσης από το 2015, από τότε δηλαδή που είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση προσέφυγε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να δικαιολογήσει στο εσωτερικό του ακροατήριο την μεγάλη διαφορά που εξακολουθεί να έχει μετά από δύο χρόνια η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα, και υπενθυμίζουν πως με πρόταση της ΝΔ αναθεωρήθηκε το Σύνταγμα και έδωσε το δικαίωμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης να μπορούν να καταθέτουν προτάσεις για την σύσταση εξεταστικών.

Μάλιστα στην κυβέρνηση θέλουν να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες ώστε να αποδειχθούν με συγκεκριμένα στοιχεία τα όσα έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το διάστημα 2015 - 2019. Τόσο με ορισμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων και τις χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ, όσο και με το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και το "Syriza Channel" που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί μέσω Καλογρίτσα. "Τότε προσπαθούσε με στημένους διαγωνισμούς να φτιάξει ελεγχόμενο από τον ίδιο, σύστημα στα ΜΜΕ και δημοσίευε κατά κόρον "δημοσκοπήσεις μαϊμού", αναφέρει η ΝΔ.

Στο Μαξίμου είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το κόκαλο, να μιλήσουν με ονόματα και διευθύνσεις για τα όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο αλλά και θα απαντήσουν με συγκεκριμένα στοιχεία για όλα όσα τους κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Εφημερίδες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δώσουν λογαριασμό και λόγο για το πόσα λεφτά πήραν!!! Δημοσκοπικές εταιρίες φάντασμα, πώς στήθηκαν, ποιος ήταν ο ρόλος τους και πόσα λεφτά φορολογουμένων πήγαν επί ΣΥΡΙΖΑ στις τσέπες τους.

Είναι σίγουρο ότι Θα αναφερθούν και στον ρόλο που διαδραμάτισε ο δημοσκόπος Χριστόφορος Βερναδάκης του Αλέξη Τσίπρα, που βρέθηκε στο στόχαστρο ακόμη και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά την εκλογική ήττα του 2019 τον κατηγόρησαν πως έδινε λάθος δημοσκοπική εικόνα για την πραγματική διαφορά που υπήρχε ανάμεσα στη ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυβερνητικά στελέχη υπενθύμιζαν πως μόλις τον περασμένο Ιούλιο η Βουλή αποφάσισε με 174 ψήφους την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.





Είμαστε δίπλα στους πολίτες που πλήττονται από φυσικά φαινόμενα

 


Η κυβέρνηση είναι δίπλα στους πληγέντες, η διαδικασία της αποτίμησης των ζημιών από τις πλημύρες βρίσκεται σε εξέλιξη και θα γίνει με την εγκυρότητα και την ταχύτητα, την οποία παρουσιάζει ο κρατικός μηχανισμός τα τελευταία δύο χρόνια.

Για τις καταστροφές στη Βόρεια Εύβοια στο βαθμό που αυτές συνδέονται με τις πληγές που άφησε πίσω της η πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου θέλουμε να επισημάνουμε το εξής. Παρά τις εργώδεις προσπάθειες της Κυβέρνησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να επιλυθούν όλα τα προβλήματα μέσα σε τόσο λίγο χρόνο.

Μέχρι σήμερα για να προκηρυχθεί μια μελέτη για ένα αντιπλημμυρικό έργο χρειαζόντουσαν 6 μνήμες και για να υλοποιηθεί το έργο τουλάχιστον 2 χρόνια.

Εμείς έχουμε συντμήσει τους 6 μήνες σε 1,5 και με ολοκληρωμένες μελέτες έχουμε ήδη ξεκινήσει να κάνουμε πράγματα. Συγκεκριμένα από το τέλος Αυγούστου μέχρι σήμερα:

Απομακρύνθηκαν καμμένοι κορμοί, έγιναν  κορμοπλέγματα και μια σειρά από παρεμβάσεις που μπορούσαν να γίνουν. 

Ταυτόχρονα, ξεκίνησαν -και βρίσκονται σε εξέλιξη- ενέργειες για την αποκατάσταση και τα αντιπλημμυρικά έργα:

Ολοκληρώθηκε η υλοτομία της παρόδιας βλάστησης, κατόπιν των συνεχών παρεμβάσεων του ΥΠΕΝ για την ενεργοποίηση των Δασικών Συνεταιρισμών και τη χρηματοδότηση τους από το Πράσινο Ταμείο και τις εταιρείες δωρητές. Τα κομμένα δένδρα με ευθύνη των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης και Ιστιαίας δίνονται δωρεάν στους μόνιμους κατοίκους για την κάλυψη των ατομικών αναγκών θέρμανσης. Σε κάθε περίπτωση απομακρύνονται από τα πρανή των δρόμων με ευθύνη των Δήμων.

Υλοποιούνται ήδη τα αντιδιαβρωτικά έργα σε τρεις υδρολογικές λεκάνες του Δασαρχείου Λίμνης και θα ξεκινήσουν εντός της εβδομάδας και στις άλλες δύο. Επίσης ξεκινούν εντός των επόμενων ημερών και τα φράγματα βάρους. Αυτή τη στιγμή στη περιοχή της Λίμνης εργάζονται πάνω από 500 άτομα, σε μια κινητοποίηση που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε ταχύτητα, οργάνωση και αποτελεσματικότητα.

Υλοποιούνται ήδη τα αντιδιαβρωτικά έργα σε μια υδρολογική λεκάνη του Δασαρχείου Ιστιαίας και ξεκινούν άμεσα και στις υπόλοιπες προτεραιοποιημένες περιοχές.

Παράλληλα, πέρα από τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται για τις πυρκαγιές ανακοινώθηκαν χθες επιπλέον μέτρα που αφορούν τις ενισχύσεις των ανθρώπων και των επιχειρήσεων. Όπως έχουμε αποδείξει παντού όπου υπήρξε ανάγκη, στην Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη, την Εύβοια είμαστε δίπλα στους πολίτες που πλήττονται από φυσικά φαινόμενα.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα φυσικά φαινόμενα. Μπορούμε όμως να ελέγξουμε τις συνέπειές τους. Μπορούμε να κάνουμε πράγματα για να περιορίσουμε μέσω της πρόληψης τις δυσμενείς συνέπειες και να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους για την γρήγορη αποζημίωση και την ταχύτατη αποκατάσταση των ζημιών.



Παρουσία του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση έναρξης κατασκευής του νέου Data Center της Lamda Hellix στο Κορωπί

 


Σημεία από τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην εκδήλωση έναρξης κατασκευής του νέου Data Center της Lamda Hellix:

Η Ελλάδα σήμερα είναι μία χώρα:

Η οποία είναι ανοιχτή στους ξένους επενδυτές, με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, με ένα επενδυτικό περιβάλλον το οποίο προσελκύει ξένες επενδύσεις.

Η οποία έχει δρομολογήσει για τα καλά, χάρη στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το μεγάλο ψηφιακό μετασχηματισμό μας, έτσι ώστε να μπορούμε πια να είμαστε σε θέση να προσελκύουμε τέτοιες επενδύσεις και να γινόμαστε μία χώρα η οποία να μπορεί να υποδέχεται επενδύσεις υποδομής για τη νέα ψηφιακή οικονομία.

Στην οποία μια μεγάλη ξένη εταιρεία όπως η Digital Realty δεν δυσκολεύεται να έρθει και να κάνει μία σημαντική εξαγορά μιας ελληνικής εταιρείας, η οποία είχε βρεθεί στην πρώτη γραμμή αυτού του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Και, ναι, χαιρόμαστε πολύ όταν μεγάλες ξένες επιχειρήσεις επιλέγουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Δεν είναι η μόνη η Digital Realty που το έχει κάνει. Είναι και αυτή όμως μία ψήφος εμπιστοσύνης στη συνολική δυναμική της ελληνικής οικονομίας, αλλά είναι και μία ψήφος εμπιστοσύνης στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε η χώρα μας να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας της.

Χαίρομαι, επίσης ιδιαίτερα που η χώρα μας εκτός από πάροχος υπηρεσιών δρομολογεί και επενδύσεις στις βασικές υποδομές. … τα κέντρα δεδομένων, τα data centers, είναι οι αυτοκινητόδρομοι, τα αεροδρόμια, τα δίκτυα, αν θέλετε, ύδρευσης, της ψηφιακής οικονομίας.

Και βέβαια οι μεγάλοι ωφελημένοι από αυτή την επένδυση είναι οι μεγάλοι οργανισμοί, το κράτος, το οποίο πια έχει μία πολιτική να μεταφέρει το ίδιο τα πολλά δεδομένα του στο νέφος, στο Cloud, όλοι είναι ωφελημένοι όταν δρομολογούνται τέτοιες υπηρεσίες.

Η ψηφιοποίηση με τη σωστή χρήση της διευρύνει τον πλούτο όλων και βελτιώνει την καθημερινότητα όλων. Όπως σωστά επισημάνατε αυτό είναι κάτι το οποίο φάνηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αποδεικνύεται σε όλα τα πεδία της δημόσιας λειτουργίας μας. Και γι' αυτό για μας η ψηφιακή μετάβαση παραμένει θεμελιώδης πυλώνας της πολιτικής μας και γι' αυτό και διοχετεύουμε σημαντικότατους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης σε πολλές δράσεις ψηφιακής μετάβασης, πολλές εκ των οποίων έχουν να κάνουν και με τις ψηφιακές υποδομές.





Η αλυσίδα Market In κατηγόρησε πωλήτρια για κλοπή, για ν' αποφύγει την αποζημίωση


 

Η αλυσίδα καταστημάτων Market In, προκειμένου να απολύσει χωρίς αποζημίωση πωλήτρια με 24 χρόνια προϋπηρεσία και λίγο πριν την συνταξιοδότησή της, την κατηγόρησε για κλοπή ευτελούς αξίας προϊόντος από το κατάστημα που εργαζόταν και την εξανάγκασε να υπογράψει την παραίτησή της (οικειοθελή αποχώρηση) παρουσία αστυνομικών.

Παρ΄ όλα αυτά, η υπάλληλος δικαιώθηκε από τα δικαστήρια (Ποινικά και Πολιτικά), καθώς η απόλυσή της κρίθηκε άκυρη και καταχρηστική και παράλληλα της επιδικάστηκε αποζημίωση λόγω παράνομης απόλυσης, αποζημίωση για ηθική βλάβη, μισθοί, επιδόματα, κ.λπ., συνολικού ύψους 16.580 ευρώ περίπου.

Ειδικότερα, η εν λόγω υπάλληλος προσλήφθηκε το 1995 με σύμβαση εργασίας εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και παρείχε ανελλιπώς την εργασίας της έως τον Ιούλιο του 2019, έως ότου οι εκπρόσωποι του σουπερ μάρκετ «την κατηγόρησαν αναληθώς», όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση, ότι έκλεψε προϊόν από το κατάστημα.

Σύμφωνα με το ιστορικό της δικαστικής απόφασης την επίμαχη ημέρα του Ιουλίου του 2019 η πωλήτρια προσήλθε στο υποκατάστημα και αμέσως πήρε από τα ράφια του σούπερ μάρκετ ένα εντομοαπωθητικό καθώς τη νύκτα την είχαν φάει τα κουνούπια.

Πήγε στην τουαλέτα, χρησιμοποίησε το εν λόγω σκεύασμα και στην συνέχεια το έβαλε στην τσάντα της, με σκοπό να το πληρώσει κατά την αποχώρησή της, όπως γινόταν πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις με ότι προϊόντα χρησιμοποιούσε όλο το προσωπικό κατά τη διάρκεια του ωραρίου του.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας του υποκαταστήματος από τις κάμερες είδε το περιστατικό και ενημέρωσε την διεύθυνση του καταστήματος. Η τελευταία ειδοποίησε την Αστυνομία και πήγαν δύο αστυνομικοί. Τότε, η υπεύθυνος του υποκαταστήματος και ο υπεύθυνος ασφαλείας έδωσαν στην υπάλληλο ένα προδιατυπωμένο έγγραφο οικειοθελούς αποχώρησης από την εργασία της και της ζήτησαν να το υπογράψει, κάτι που το έκανε, κάτω από το κλίμα της πίεσης που της ασκήθηκε.

Όπως, σημειώνεται στην δικαστική απόφαση, «η υπογραφή αυτή ήταν προϊόν απειλής κατά τα άρθρα 150 και 151 του Αστικού Κώδικα, καθώς ήταν προϊόν ψυχολογικής πίεσης που της ασκήθηκε» από τους υπευθύνους του καταστήματος οι οποίοι «ζήτησαν με φορτικό τρόπο να υπογράψει λέγοντάς της ότι έτσι «θα αποφύγει τα χειρότερα» και της παρουσίασαν τον αστυνομικό».

Δηλαδή, υπογραμμίζει η δικαστική απόφαση, η εν λόγω πωλήτρια, «εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ενώ ουδέποτε είχε την πραγματική πρόθεση να παραιτηθεί και υπέγραψε μόνο επειδή της δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι σε διαφορετική περίπτωση, η εργοδότρια εταιρεία της θα επιδίωκε και θα καθιστούσε πιθανή την ποινική της καταδίκη και δη με αθέμιτο ή παράνομο τρόπο, αφού η ίδια ουδέποτε είχε σκοπό να τελέσει κλοπή».

Ενδεικτικό των προθέσεων της εργοδότριας εταιρείας, δηλαδή να «την εξαναγκάσει αθέμιτα σε παραίτηση με την άσκηση ψυχολογικής βίας» ήταν, όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση, ότι «η δήλωση παραίτησης είχε ετοιμαστεί προς υπογραφή και η Αστυνομία είχε κληθεί ήδη εσπευσμένα πριν ενημερωθεί η υπάλληλος» προκειμένου να τη συλλάβει για κλοπή ευτελούς αξίας.

Κατόπιν αυτών, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Πρόεδρος ο Μιχαήλ Φίλιππας) έκρινε ότι ο εξαναγκασμός της υπαλλήλου σε παραίτηση είναι άκυρη λόγω απειλής «η οποία εξομοιώνεται με μονομερή καταγγελία της σύμβασης εργασίας» από την πλευρά της εργοδότριας εταιρείας.

Και αυτό, γιατί είναι σαφές ότι η εργοδότρια εταιρεία «είχε σε κάθε περίπτωση πρόθεση τερματισμού της εργασιακής σχέσης» και μεθόδευσε την «οικιοθελή παραίτηση», με συνέπεια η καταγγελία της σύμβασης εργασίας από την πλευρά της να είναι «άκυρη ως καταχρηστική», ενώ παράλληλα παραβιάζει τα χρηστά ήθη (άρθρο 281 Αστικού Κώδικα).

Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν η πωλήτρια αθωώθηκε από τα ποινικά δικαστήρια για τη δήθεν κλοπή. Διευκρινίζεται στην δικαστική απόφαση, ότι οι εργαζόμενοι στην εν λόγω εταιρεία χρησιμοποιούσαν-αγόραζαν προϊόντα κατά την διάρκεια του ωραρίου τους και τα πλήρωναν κατά την αποχώρησή τους.

Η υπάλληλος στην αγωγή της, μεταξύ των άλλων, υποστήριξε ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, προκειμένου η εργοδότρια εταιρεία να αποφύγει να της καταβάλλει αφενός τη νόμιμη αποζημίωση απόλυσης και αφετέρου γνωρίζοντας ότι σε λίγα χρόνια επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί, να μην της καταβάλλει την αποζημίωση συνταξιοδότησης, αλλά και τους μισθούς της έως την συνταξιοδότηση, οι οποίοι λόγω της προϋπηρεσίας που είχε ήταν υψηλότεροι σε σχέση με τους λοιπούς υπαλλήλους.

Τελικά, το δικαστήριο υποχρέωσε τη διεύθυνση του σούπερ μάρκετ να καταβάλλει στην υπάλληλο-πωλήτρια (με τους νόμιμους τόκους) τις αποδοχές του μηνός Ιουλίου 2019 (μηνιαίος μισθός 975 ευρώ), τις αποδοχές και αποδοχές υπερημερίας 10 μηνών, δώρα-επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα, επίδομα θερινής άδειας και χρηματική αποζημίωση για προσβολή της προσωπικότητάς της το ποσό των 3.000 ευρώ (συνολικά περίπου 16.850 ευρώ).


Παναγιώτης Τσιμπούκης

   protothema.gr



Προκλητικό το δασαρχείο που άφησε το ελάφι να ψυχορραγεί στην Πάρνηθα

 


Απίστευτη δικαιολογία!!

Ο κτηνίατρος του δασαρχείου της Πάρνηθας έρχεται από τον Πειραιά!!!!!!!!!!!!!!! Κτηνίατρος για την Πάρνηθα απο τον Πειραιά;;;;;;;;

Και εμείς ρωτάμε χάθηκαν οι γύρω περιοχές;;; Δεν υπάρχουν κτηνίατροι στην Κηφισιά; Στο Ψυχικό; Στο Μαρούσι; κτλπ!!!!!

Έκανε τρεις ημέρες εάν τον κάλεσαν να έρθει ο κτηνίατρος από τον Πειραιά;;;;;

Ερωτήματα προκαλούν οι προκλητικές απαντήσεις από το δασαρχείο για το περιστατικό με το ελάφι που ψυχορραγούσε επί τρεις ημέρες σε δρόμο στην Πάρνηθα ενώ έχει προηγηθεί καταγγελία για αδιαφορία της υπηρεσίας από τον άνθρωπο που το εντόπισε.

Σίγουρα θα πρέπει να διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση γιατί υπάρχουν εγκληματικά ανεύθυνοι και πρέπει να τιμωρηθούν.

Τι απαντά προκλητικά το δασαρχείο

«Ότι θέλετε να μάθετε, στείλτε το γραπτώς. Περιμένουμε την αναφορά της κτηνιάτρου για να δούμε τι έγινε. Το ελάφι ήταν στον δρόμο από την περασμένη Πέμπτη. Περιμένουμε την κτηνίατρο. Έχουμε ένα μήνα περιθώριο να σας απαντήσουμε. Όταν θέλουμε θα σας στείλουμε email», απάντησε ο προκλητικός Γεώργιος Φρουσιος, αναπληρωτής Δασάρχης Πάρνηθας.

Περνώντας στην αντεπίθεση, ο Ιωάννης Στάμου, αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, σημείωσε πως το δασαρχείο είναι υπεύθυνο να φέρει τον κτηνίατρο.

«Ξεκίνησε η διαδικασία και εμείς την Παρασκευή στείλαμε συνεργείο. Βλέπουμε μία καθυστέρηση, η οποία δικαιολογείται ως εξής: η καταγγελία έγινε την Πέμπτη, απ’ ότι μου είπαν στο δασαρχείο. Πήγαν την Πέμπτη, το έψαξαν και δεν το βρήκαν. Πήγαν πάλι την Παρασκευή και συγκρότησαν το συνεργείο»/

«Η πρακτική είναι να επεμβαίνουμε και να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες με κτηνίατρο», είπε ο κ. Στάμου και συμπλήρωσε πως ήταν δύσκολο για τον κτηνίατρο να μεταβεί έγκαιρα στην Πάρνηθα, καθώς μένει στον Πειραιά. «Δεν υπάρχει 24ωτρη λειτουργία στο δασαρχείο, υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό, οι οποίες έχουν μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια».

Το ελάφι τελικά ήταν νέο και όχι ηλικιωμένο, και όπως διαπιστώθηκε, είχε κάταγμα λεκάνης.



Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που πυροβόλησαν στην Κηφισιά

 


Ταυτοποιήθηκε ο 34χρονος που βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρες στην γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά.

Ο 34χρονος είναι σκληρός Αλβανός σεσημασμένος κακοποιός, με βαρύ ποινικό παρελθόν.

Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», την ίδια ώρα που οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.



Συνάντηση του Πρωθυπουργού με το μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ Gus Bilirakis

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε εχθές Δευτέρα με τον εκ καταγωγής Καλύμνιο ομογενή, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Gus Bilirakis.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Gus Bilirakis συζήτησαν για τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις καθώς και για τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, αλλά και μέσω των σχημάτων περιφερειακής συνεργασίας στα οποία συμμετέχει.

Συζητήθηκε ακόμα η πορεία σημαντικών νομοσχεδίων άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος που προωθούνται στο αμερικανικό Κογκρέσο, αλλά και τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων με τη συμβολή της ομογένειας.

Ο Gus Bilirakis, ο οποίος πρόσφατα τιμήθηκε για την προσφορά του στην Ελλάδα και την ομογένεια των ΗΠΑ και για το συνολικό πολιτικό του έργο από τον γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννη Χρυσουλάκη, έχει διατελέσει Βουλευτής στην πολιτειακή Βουλή της Φλόριντα από το 1999 έως το Νοέμβριο 2006, οπότε και εξελέγη στην ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου πλέον υπηρετεί την τέταρτη συναπτή θητεία του.



Δύο παιδιά εκτελέστηκαν στην Κολομβία επειδή πιάστηκαν να κλέβουν σε κατάστημα


 

Σοκ στην διεθνή κοινότητα με την αθλιότητα στην Κολομβία. 

Δύο έφηβοι από τη Βενεζουέλα κατηγορήθηκαν για κλοπή και εκτελέστηκαν λίγο αργότερα, με τον ΟΗΕ να ζητά τη διενέργεια έρευνας.

Σε βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, τα δύο αγόρια εμφανίζονται μέσα σε ένα κατάστημα, να προσπαθούν να κλέψουν και να πιάνονται επ’ αυτοφόρω. 

Μοιάζοντας συντετριμμένοι, με τα χέρια τους δεμένα με κολλητική ταινία, περιστοιχίζονται από πολλά άτομα που ακούγονται να τους κάνουν κήρυγμα: «Δυστυχώς, είναι δυο πολύ νέα παιδιά, δεν θέλουμε να σας δούμε αύριο να κείτεστε στην άκρη του δρόμου, θα σας παραδώσουμε στις αρχές», λέει ένας άνδρας.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες, τα δύο παιδιά βρέθηκαν λίγο αργότερα νεκρά, σε έναν αγροτικό δρόμο, όπου προφανώς τα εκτέλεσαν με μια σφαίρα στο στήθος. Στο παιδί με το κόκκινο σακίδιο είχαν τοποθετήσει ένα χαρτόνι όπου κάποιος είχε γράψει τη λέξη «κλέφτης».

Η δολοφονία των παιδιών έγινε στην κοινότητα Τίμπου, στην επαρχία του Βόρειου Σανταντέρ που συνορεύει με τη Βενεζουέλα και όπου δρουν πολλές ένοπλες και εγκληματικές οργανώσεις.

Οι τοπικές αρχές καταδίκασαν την «απαράδεκτη βία» και τις δολοφονίες «ενός ανηλίκου και ενός νεαρού ενήλικα». 

Με ανάρτηση στο Twitter η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην Κολομβία καταδίκασε επίσης «τη δολοφονία ενός παιδιού 12 ετών» και ζήτησε από τις αρχές να ερευνήσουν τα γεγονότα. Δεν έκανε όμως αναφορά στο δεύτερο θύμα.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Βόρειου Σανταντέρ, συνταγματάρχης Κάρλος Μαρτίνες, υποστήριξε ότι πριν φτάσουν επί τόπου οι αστυνομικοί «ένοπλοι άνδρες με μοτοσικλέτες έφτασαν επί τόπου, πήραν τα δύο παιδιά και τα σκότωσαν έξω από την κοινότητα». Τα θύματα είχαν προηγουμένως ξυλοκοπηθεί από τους εμπόρους της πόλης.

Οι έμποροι από την πλευρά τους διαψεύδουν κατηγορηματικά τον ισχυρισμό αυτό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής Ομοσπονδίας Εμπόρων, κάλεσαν πολλές φορές την αστυνομία, προσπάθησαν να προστατεύσουν τη ζωή των δύο αγοριών και να εμποδίσουν τους άγνωστους άνδρες να τα πάρουν μαζί τους.



Οικονόμου για αίτημα εξεταστικής από ΣΥΡΙΖΑ: Περιγράφει κάτι που δεν έχει συμβεί


 

Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου

«Οι συντάκτες της πρότασης για την εξεταστική επιτροπή περιγράφουν πολύ γλαφυρά κάτι που δεν έχει συμβεί, επειδή όσο κυβερνούσαν δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα τέτοιο σχέδιο άλωσης του Τύπου που επιχείρησαν να εφαρμόσουν. Ένα σχέδιο με βοσκοτόπια, εξωχώριες εταιρείες, περίεργες διαδρομές εκατομμυρίων ευρώ και φυσικά δημοσκοπήσεις που όχι μόνο χαμήλωναν τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ψήλωναν και τη Χρυσή Αυγή.

»Όλοι καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ο κ. Τσίπρας κατέφυγε στην πρόταση αυτή προκειμένου να δικαιολογήσει την αποτυχία και την ανεπάρκειά του απέναντι σε κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα για την πατρίδα και την κοινωνία, για τα οποία δεν έχει καμιά ουσιαστική πρόταση. Όλα τα ζητήματα που επικαλείται έχουν απαντηθεί πολλές φορές. Το ίδιο φυσικά θα γίνει αν η πρότασή του συγκεντρώσει τον απαραίτητο από το Σύνταγμα αριθμό βουλευτών.

»Θυμίζουμε άλλωστε ότι για να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο από την αντιπολίτευση χρειάστηκε η ΝΔ να εισηγηθεί την αλλαγή του άρθρου 68 στην τελευταία αναθεώρηση. Αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη για το πώς αντιλαμβανόμαστε στη Δημοκρατία, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.

»Όταν αυτή η γνήσια δημοκρατική αντίληψη, μαζί με τα αποτελέσματα των πολιτικών μας αναμετρηθούν στις κάλπες με την καθεστωτική αντίληψη του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του για την πολιτική και την Ελλάδα, θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ξανά αν οι δημοσκοπήσεις που βλέπουμε είναι "στημένες" ή απηχούν την πραγματικότητα».



Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 13,5% της ΝΔ -8 στους 10 κρίνουν θετικά τη συμφωνία με τη Γαλλία

 


Προβάδισμα 13,5% καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Με συντριπτική πλειοψηφία η κοινή γνώμη αξιολογεί θετικά την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, ενώ θεωρεί λάθος τη στάση Τσίπρα να την καταψηφίσει.





Εκτίμηση ψήφου

Η ΝΔ λαμβάνει 41%, 

27,5% ο ΣΥΡΙΖΑ,

το ΚΙΝΑΛ με 8%, 

το ΚΚΕ με 6,5%, 

η Ελληνική Λύση με 5,5%, 

το ΜέΡΑ25 με 3,5%. 

Αλλο κόμμα επιλέγει το 8%.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 12,8% υπέρ του κυβερνώντος κόμματος, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 34,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22%. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ 6,3%, ΚΚΕ 5,6%, Ελληνική Λύση 4,4%, ΜέΡΑ25 με 2,7%.

Με συντριπτική πλειοψηφία, η κοινή γνώμη αξιολογεί θετικά την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας. Το 75,2% τη θεωρεί θετική και μάλλον θετική, έναντι μόλις 19,6% που την κρίνει αρνητική και μάλλον αρνητική. Το 91% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 92% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αλλά ακόμη και το 59,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 42,7% του ΚΚΕ κρίνουν τη συμφωνία ως θετική.

Το 64,2% κρίνει ως λάθος την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καταψηφίσει τη συμφωνία, έναντι 25,9% που πιστεύει το αντίθετο.

Κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, καθώς συγκεντρώνει 50,4%, έναντι 28,2% του Αλέξη Τσίπρα.

Αρνητικά αξιολογεί το 76,6% την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε την δημοσκόπηση σε κάρτες :






















Νέα συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ

 


Τα σημεία-κλειδιά της νέας αμυντικής συμφωνίας που πρόκειται  να υπογραφεί μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας,  παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η  συμφωνία πρόκειται να έχει 5ετή ισχύ, ενώ στη συνέχεια θα ανανεωθεί επ’ αόριστον.

Αυτό θα βοηθήσει την αμερικανική πλευρά να εκταμιεύσει μεγαλύτερα κονδύλια προκειμένου να γίνουν επεμβάσεις στα σημεία/τοποθεσίες που θα περιλαμβάνει η συμφωνία

Εκτός από τη Σούδα, την Αλεξανδρούπολη, το Στεφανοβίκειο, και τη Λάρισα όπου ήδη υπάρχει αμερικανικό ενδιαφέρον, οι δυο πλευρές συζητούν και για νησιωτικές βάσεις, ενδεχομένως και επεκτάσεις στις ήδη υπάρχουσες,  με νέες υποδομές και εγκαταστάσεις , οι οποίες θα χρησιμοποιούνται και από τις δυο χώρες

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ταξιδεύει αύριο Τετάρτη στην Ουάσινγκτον και την Πέμπτη πρόκειται να υπογράψει τη συμφωνία με τον αμερικανό ομόλογο του, Άντονι Μπλίνκεν.

Παράλληλα, αναμένεται ισχυρή πολιτική δήλωση από τον αμερικανό ΥΠΕΞ η οποία θα έχει 3 βασικά σημεία, με ένα από αυτά να αφορά στην στάση της Τουρκίας για τις προκλήσεις απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο 




Καθηγητής Χρηστάκης: Δεύτερη πανδημία, το αποτύπωμα της Covid στον ανθρώπινο οργανισμό

 


«Θα μπορούσαμε να τελειώσουμε τον πόλεμο τώρα. Αν όλοι παίρναμε τα εμβόλια, θα τελείωνε ο πόλεμος», δηλώνει ο καθηγητής Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Yale, Νικόλας Χρηστάκης, ο οποίος εκτιμά ότι η πανδημία δεν βρίσκεται στην αρχή του τέλους αλλά κοντά στο τέλος της αρχής.  

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χρηστάκης αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα της πανδημίας, το στοίχημα του εμβολιασμού, αλλά και τις βαριές συνέπειες του κορωνοϊού στο ανθρώπινο σώμα, ακόμη και όταν η προσβολή που επιφέρει δεν είναι θανατηφόρα.

Ο καθηγητής χώρισε την πανδημία σε φάσεις. Η πρώτη είναι η φάση που ζούμε ακόμη, του επιδημιολογικού συναγερμού, που θα συνεχίζεται μέχρι να εμβολιαστεί ή να νοσήσει ένα ικανό ποσοστό πληθυσμού. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κατά τη γνώμη μου δεν είμαστε στην αρχή του τέλους της πανδημίας αλλά πλησιάζουμε το τέλος της αρχής».

Στο 85 – 90% ο πήχης της ανοσίας

Ερωτηθείς σε ποιο ποσοστό επιτυγχάνεται η γενική ανοσία, απάντησε: «Είναι περίπου 83%. Μεγάλη διαφορά. 83% του πληθυσμού θα πρέπει να έχει ανοσία, είτε με εμβολιασμό είτε με νόσηση. Και αποδεικνύεται κι από άλλους λόγους που είναι πολύ περίπλοκοι για να τους αναφέρουμε. Αποδεικνύεται για πολλούς λόγους, πως είναι ασφαλέστερο να ξεπεραστεί το ποσοστό εμβολιασμού».

Και συνέχισε: «Έτσι νομίζω ότι χρειαζόμαστε τουλάχιστον 85%, ενώ με το αρχικό στέλεχος, θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε και με πολύ χαμηλότερο ποσοστό. Αλλά ο ιός έχει γίνει πιο μολυσματικός και επειδή ο ιός έχει γίνει πιο μολυσματικός, νομίζω ότι τώρα για να είμαστε ασφαλείς, θα πρέπει να εμβολιάσουμε το 85% ή το 90% του πληθυσμού. Είτε να εμβολιάσουμε, είτε να μολυνθεί».

Είναι σαν τσουνάμι που έχει ρημάξει τη γη

«Eίναι σαν ένα κύμα, ένα τσουνάμι που έχει ρημάξει τη γη. Δηλαδή έχει έρθει το κύμα και έχει και συνέχεια. Έχει καταστρέψει όλα τα σπίτια και επιτέλους το νερό φεύγει. Και τώρα πρέπει να καθαρίσουμε. Δηλαδή σαν μια φωτιά. Όταν τελειώνει η φωτιά, πρέπει να ξαναχτίσουμε τα σπίτια. Αυτή είναι η δεύτερη φάση. Η δεύτερη φάση, την οποία θα ζήσουμε από το ’22 και μετά. Από το 2022 μέχρι το ’23-’24 περίπου. Το χειρότερο σε αυτήν τη δεύτερη φάση θα είναι τα προβλήματα που θα αφήσει πίσω του ο ιός. Για τον κάθε άνθρωπο που πεθαίνει από covid, περίπου πέντε θα έχουν παθήσεις στην καρδιά τους, τα νεφρά, τους πνεύμονες. Για κάθε έναν που πεθαίνει, είναι περίπου 5 που ζουν, άλλα επιζούν με κάποια βλάβη», πρόσθεσε.

«Προς το παρόν ζούμε ακόμη στην πρώτη φάση, η οποία ακόμη κι αν τελειώνει, δεν παύει να είναι επικίνδυνη», συμπλήρωσε, ενώ καταλήγοντας σημείωσε: «Θα μπορούσαμε να τελειώσουμε τον πόλεμο τώρα. Αν όλοι παίρναμε τα εμβόλια, θα τελείωνε ο πόλεμος. Δεν βλέπω τον λόγο να μην πάει κανείς στο εμβόλιο. Το θεωρώ τελείως παράλογο».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ