Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Του έχουν πάρει στο ψιλό και τους κάνουν πλάκα : Επική φάρσα στον Μάρδα




Διαβάζουμε στο protothema.gr  για την  απίθανη συνομιλία του Δημήτρη Μάρδα με δήθεν Σύρο επενδυτή στο Facebook!

Ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης θέλησε να κάνει φάρσα στον υφυπουργό Εξωτερικών, εμφανιζόμενος ως «κ. Mohsen Abdullah from Syria» - Δείτε τι έγινε, όταν εκείνος «τσίμπησε» και του απάντησε!

Όταν μιλούσε ο Δημήτρης Μάρδας για Σύρους επενδυτές, προφανώς και... το πίστευε. Δεν ήταν, δηλαδή, απλά μια «ατάκα», που έμελλε να γράψει ιστορία στη σύγχρονη... πολιτική ιστορία. Σήμερα, ωστόσο, ο υφυπουργός Εξωτερικών μάλλον το «τερμάτισε», καθώς έπεσε θύμα φάρσας στο Facebook και... απάντησε σε εμφανιζόμενο ως... Σύρο επενδυτή.

Κι όμως, ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι επρόκειτο για φάρσα. Ο φίλος του στο Facebook, συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης, έγραψε στο προφίλ του υφυπουργού ένα μήνυμα, στο οποίο εμφανιζόταν ως Σύρος επενδυτής, ο οποίος επιθυμεί να βάλει τα χρήματά του στην Ελλάδα. 

Έγραψε λοιπόν: «Hello, I am Mr. Mohsen Abdullah from Syria. I am looking for a possible tie up with a business or individual in your country so that I can do some investments and to enable me qualify for an investor visa to your country. Please email me back so that we can discuss further. Best Regards, Mr. Mohsen Abdullah».

(μτφ. Γεια σας, είμαι ο κ. Μοχσέν Αμπντουλάχ από τη Συρία. Ψάχνω για μια πιθανή συνεργασία με μια επιχείρηση ή άτομο στη χώρα σας, ώστε να μπορώ να κάνω κάποιες επενδύσεις και να μου επιτραπεί επενδυτική βίζα στη χώρα σας. Παρακαλώ στείλτε μου πίσω για να μπορέσουμε να συζητήσουμε περαιτέρω. Με τις καλύτερες ευχές, κ. Μοχσέν Αμπντουλάχ)».


Στην απάντησή του, ο υφυπουργός Εξωτερικών υπέπεσε σε σωρεία από... γκάφες, με συνέπεια να ακολουθήσει ένα κανονικό... πάρτι στα σχόλια των διαδικτυακών του «φίλων». Αρχικά, ο κ. Μάρδας απάντησε στα ελληνικά στον... Σύρο επενδυτή, ενώ ατύχησε και με την χρήση της λέξης «messenger» στα αγγλικά, γράφοντάς την «messager».

Φυσικά, πέρα και πάνω απ' όλα, αξίζει να σημειωθεί αυτό που επισημαίνουν οι περισσότεροι στο Facebook, ήτοι το... προφανές: πώς είναι δυνατόν να εξέλαβε ο κ. Μάρδας τον κ. Αθανασιάδη ως Σύρο επενδυτή, όταν το όνομα και η φωτογραφία του πρώτου είναι τα πρώτα στοιχεία που εμφανίζονται, προ του μηνύματος; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου -και του υφυπουργού-, ειδικά όταν βρίσκεται προς άγραν επενδυτών...





Κάρφωσε κανονικά την κυβέρνηση ο Κούλογλου για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - Καλογρίτσα




Διαβάζουμε στο protothema.gr

Υποστήριξε, επίσης, ότι «φυσικά και είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά μέσα ενημέρωσης»

Ως φυσικό χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου το να έχει η κυβέρνηση κάποια φιλικά ΜΜΕ.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84  για την υπόθεση Καλογρίτσα, ο κ.Κούλογλου υποστήριξε ότι «ο κ. Καλογρίτσας προφανώς συνήψε μια συμφωνία και με μέλη της τωρινής κυβέρνησης, αλλά αυτή η συμμαχία δεν ήταν τόσο ισχυρή ώστε να κερδίσει τους αντιπάλους». 

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «φυσικά και είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά Μέσα Ενημέρωσης» σημειώνοντας ότι «όταν η κυβέρνηση έχει όλα τα Μέσα εναντίον της, όταν φτιάχνεται ένα καινούργιο τηλεοπτικό τοπίο, θέλει να έχει και κάποια μέσα φιλικά προσκείμενα».

«Η κυβέρνηση δεν πέτυχε το στόχο της που ήταν να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο με έναν σταθμό που δεν θα την πολεμούσε», κατέληξε για το θεμα των τηλεοπτικών αδειών ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την τοποθέτηση Έτινγκερ σύμφωνα με την οποία δέχεται προειδοποιήσεις ότι η κυβέρνηση θέλει να καθυποτάξει τον Τύπο και τους καναλάρχες, ο κύριος Κούλογλου είπε: «Με ενοχλεί ότι 2 Έλληνες ευρωβουλευτές, οι οποίοι δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι, συμβουλεύουν τον Επίτροπο για θέματα που αφορούν τη χώρα μας». Γνωστοποίησε επίσης την πρόθεσή του να καταθέσει σχετική ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο. «Είναι τελείως εξωθεσμικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση  για το δανεισμό του κ. Καλογρίτσα από την τράπεζα Αττικής, απάντησε ότι εάν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ήταν εναντίον της σημερινής κυβέρνησης θα είχε πάρει πιθανότητα την άδεια, γιατί θα είχε βρει τα χρήματα γι' αυτήν.


Λίγες ώρες κράτησε το "αντάρτικο" Τσιρώνη και Δημαρά! Πως τους έπεισαν να ψηφίσουν




Ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιστρατεύθηκε για να πεισθούν ο υπουργός του κ. Τσιρώνης και ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς να ψηφίσουν την μεταβίβαση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ στο υπερταμείο.

Αλέξης Τσίπρας, Αλέκος Φλαμπουράρης και Ευκλείδης Τσακαλώτος είδαν τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και τον βουλευτή Γιώργο Δημαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και τους έπεισαν ότι όλα όσα κατήγγειλαν νωρίτερα δεν ισχύουν. Έτσι, ακόμα ένα θρίλερ είχε αίσιο τέλος και οι "Οικολόγοι" πείσθηκαν και παρά το μανιφέστο του ίδιου το κόμματός τους θα πούν "ναι" το βράδυ στην ψηφοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνήθηκε να γίνει αλλαγή στην διατύπωση της αιτιολογικής έκθεσης και θα αναφέρεται ρητά ότι η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΔΑΘ θα ανήκουν κατά 51% στο ελληνικό δημόσιο και άρα δεν θα μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν. Γεγονός που σημαίνει ότι αν η εκάστοτε κυβέρνηση θελήσει να ιδιωτικοποιήσει τις εταιρείες αυτές τότε θα πρέπει να αλλάξει το νόμο.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας (26/09/2016) όταν η διαφωνία των δύο βουλευτών της πλειοψηφίας έγινε και επίσημα γνωστή με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα των Οικολόγων Πρασίνων με την απόφαση του Πολιτικού τους Συμβουλίου που αναφέρει ότι «το νερό είναι αναπαλλοτρίωτο δημόσιο αγαθό», «είναι με απόφαση του ΣτΕ κοινό αγαθό και η αξιοποίησή του – διανομή του θα πρέπει να είναι δημόσια» γι αυτό και «Οι Οικολόγοι Πράσινοι και βουλευτές μέλη τους ψηφίζουν ΟΧΙ στο άρθρο του Πολυνομοσχεδίου που ρυθμίζει τη μεταβίβαση των μετοχών του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ».

Η δήλωση – απόφαση αυτή των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εκ των οποίων ο ένας είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος δημιούργησε πονοκέφαλο στο Μαξίμου αφού οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιόντουσαν γιατί δεν επιτρέπεται και σ' εκείνους η κατά συνείδηση ψήφος.




Πηγή : newsit.gr


Η ΕΣΗΕΑ... καλωσορίζει τον Κουφοντίνα;



Του Χρήστου Μαζανίτη

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 1989, ώρα 07.55 π.μ. Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη εκτελεί τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μπακογιάννη με τρεις σφαίρες, τη στιγμή που ετοιμαζόταν να μπει στο γραφείο του, στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα. Δύο πισώπλατες σφαίρες και μία τρίτη, χαριστική βολή την ώρα που σωριαζόταν αιμόφυρτος, ήταν αυτές που έκοψαν το νήμα της ζωής του ανθρώπου, του δημοσιογράφου, του πολιτικού, του συζύγου, του πατέρα…

27 χρόνια μετά, το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, με μία πρωτοφανή στάση ετοιμάζεται να… καλωσορίσει τον αρχιεκτελεστή της 17Ν και –κατά το δικαστήριο– δολοφόνο και του Παύλου Μπακογιάννη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Θα μπορούσε να ήταν ένα κακόγουστο αστείο, δυστυχώς είναι η στυγνή πραγματικότητα. Ο δημοσιογράφος από την «Εφημερίδα των Συντακτών» Τάσος Παππάς θεώρησε ότι έπρεπε να καλλιεργήσει μία σχέση με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, με τον οποίο συμφώνησε τελικά στην έκδοση βιβλίου υπό τον τίτλο: «Δημήτρης Κουφοντίνας: “13 Απαντήσεις”, Μια συζήτηση με τον Τάσο Παππά». Τι αναφέρεται μέσα στο βιβλίο αυτό; Ενδεικτικά, παραθέτω μερικούς από τους τίτλους των περιεχομένων: «Πάλι τα ίδια θα 'κανα», «Όποτε η Αριστερά συμφιλιώθηκε με τη Δεξιά εμείς χάσαμε», «Τα σχέδια καμιά φορά μένουν στα χαρτιά», «Τίποτα δεν πάει χαμένο - Όλα συνεχίζονται».

Σήμερα, λοιπόν, 27χρόνια μετά, το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ παραχωρεί την αίθουσα εκδηλώσεων στον 1ο όροφο για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κουφοντίνα, στις 14 Οκτωβρίου.

Στην περασμένη συνεδρίαση του ΔΣ, στις 20 Σεπτεμβρίου, μόλις υπέπεσε η αίτηση παραχώρησης στην αντίληψή μου, έθεσα εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα, καθώς και τις έντονες αντιρρήσεις μου. Και κάπου εδώ ήρθε η ψυχρολουσία. Κάποιοι από το Προεδρείο δυσανασχέτησαν επειδή θέτω θέματα προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης (σ.σ. το καταστατικό το επιτρέπει) και ο Πρόεδρός τους έσπευσε να πάρει τον λόγο για να εκφράσει την άποψή του ότι τάσσεται κατά της βιβλιοαπαγόρευσης κι ότι το εν λόγω βιβλίο αποτελεί προϊόν δημοσιογραφικής δουλειάς. Βεβαίως και αρνήθηκαν να τοποθετηθούν όλοι και φυσικά ούτε λόγος για να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία. Η υπόσχεση ότι θα ερχόταν το θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση ουδέποτε τηρήθηκε. Είναι προφανές ότι πάνε στα μουλωχτά, υπόγεια, να υποβιβάσουν το θέμα και να υποδεχθούν με… τιμές τις ιδέες του αρχιδολοφόνου.

Υπογράμμισα και θύμισα, λοιπόν, στο Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ τα εξής:

Ποτέ δεν ετέθη από κανέναν θέμα απαγόρευσης κυκλοφορίας οποιουδήποτε βιβλίου. Αλλά δεν είναι δυνατόν να παραχωρείται αίθουσα της ΕΣΗΕΑ για την παρουσίαση βιβλίου ενός αμετανόητου δολοφόνου. Υπάρχουν εκδοτικοί οίκοι και αίθουσες που μπορούν να αναλάβουν να φέρουν σε πέρας αυτήν την «υποχρέωση».

Θύμισα, για πολλοστή φορά την εισήγησή μου ότι η ΕΣΗΕΑ πρέπει να διοργανώσει ειδική εκδήλωση για τη μετά θάνατον απόδοση τιμών στον Παύλο Μπακογιάννη, ο οποίος δύο φορές έκανε αίτηση για να γίνει μέλος όσο ήταν εν ζωή και απορρίφθηκε! Είναι η 5η φορά που φέρνω προς συζήτηση το εν λόγω αίτημα. Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν δημοσιογράφος. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ήταν η ελληνική φωνή της Deutsche Welle. Ήταν η φωνή του αντιδικτατορικού αγώνα. Πριν 2 χρόνια, κατά τη διάρκεια σειράς εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ, στον πρώτο όροφο, σε ειδική προθήκη υπήρχε ξεχωριστό αφιέρωμα για τον Παύλο Μπακογιάννη. Αυτόν, που ακόμη η ΕΣΗΕΑ δεν έχει εγγράψει τιμητικά ως μέλος της μετά θάνατον. Για ακόμη μία φορά, λοιπόν, σε αυτό το αίτημα εισέπραξα ένα «θα το δούμε».
Δεν είναι η πρώτη φορά που η αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ παραχωρείται για την παρουσίαση βιβλίου τρομοκράτη της 17Ν, με τις ευλογίες ορισμένων –που είναι και στο παρόν Προεδρείο. Ήταν Μάιος του 2014 όταν και πάλι δόθηκε η αίθουσα του 1ου για την παρουσίαση του βιβλίου του Σάββα Ξηρού. Τότε ήμουν εκλεγμένο μέλος του Μεικτού Συμβουλίου. Έθεσα τότε τις έντονες ενστάσεις μου, τις οποίες υιοθέτησε η συντριπτική πλειοψηφία του Μεικτού. Κι όμως, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είχε άλλη άποψη.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, η παράταξη του στρατευμένων του ΣΥΡΙΖΑ, με τους «φρέσκους» ετερόκλητους συνοδοιπόρους τους, φέρονται έτοιμοι να παραχωρήσουν το ιστορικό κτήριο της Ένωσης για τη διάδοση αιματοβαμμένων ιδεών, των αμετανόητων στυγερών –κατά συρροή– δολοφόνων.

Χθες ήταν η θλιβερή επέτειος από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Σήμερα είναι μια μαύρη ημέρα για τη δημοσιογραφία…

* Ο κ. Χρήστος Μαζανίτης είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.


Πηγή : liberal.gr


Πονόδοντος: Τι να κάνετε για να σας περάσει γρήγορα



Ο πονόδοντος είναι μια σχετικά συχνή και πολύ επώδυνη κατάσταση για πάρα πολλούς ανθρώπους. Υπάρχει μια εξαιρετική σπιτική θεραπεία που μπορείτε να δοκιμάσετε και η οποία λειτουργεί σαν αντισηπτικό και αναισθητικό, που μειώνει τον πόνο σε ελάχιστο χρόνο.

Ο πονόδοντος έχει μια "αχίλλειο πτέρνα": Το γαρύφαλλο είναι ένα μπαχαρικό με γλυκιά γεύση που έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Περιέχει ευγενόλη, η οποία είναι ένα ισχυρό αναισθητικό και αντισηπτικό που θα σταματήσει τον πόνο, αλλά και θα καθαρίσει το στόμα σας και θα αφαιρέσει την κακή αναπνοή.

Υπάρχουν τρεις τρόποι που πρέπει να ξέρετε για να απαλλαγείτε από τον πονόδοντο, χρησιμοποιώντας κλωναράκια από μαγειρικό γαρύφαλλο:

1. Γαρύφαλλο σε σκόνη

Θα πρέπει πρώτα να ξεπλύνετε το στόμα σας με χλιαρό αλατόνερο. Στην συνέχεια πάρτε μια “πρέζα” από το τριμμένο γαρύφαλλο και εφαρμόστε τη στο σημείο των ούλων του δοντιού που σας πονάει. Μετά από λίγα λεπτά θα νιώσετε ανακούφιση από το μούδιασμα στο συγκεκριμένο σημείο.

2. Ολόκληρα γαρίφαλα

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε και πάλι είναι να ξεπλύνετε το στόμα σας με χλιαρό αλατόνερο. Στην συνέχεια βάλτε δύο ή τρία κλωναράκια γαρύφαλλου στο στόμα σας, κοντά στην περιοχή που πονάει και περιμένετε λίγο μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν, μασήστε τα (όσο σας... επιτρέπει ο πονόδοντος) και στη συνέχεια το γαρύφαλλο θα απελευθερώσει τα φυσικά φαρμακευτικά του έλαια.

3. Έλαιο από γαρύφαλλο

Αυτός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το γαρύφαλλο ενάντια στον πονόδοντο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι: έλαιο από γαρύφαλλο, βαμβάκι και μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Τι πρέπει να κάνετε: Χρησιμοποιείστε ζεστό αλατισμένο νερό για να ξεπλύνετε το στόμα σας, διαδικασία που θα προετοιμάσει τα ούλα και τα δόντια για να απορροφήσουν καλύτερα το έλαιο. Ανακατέψτε μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο με λίγες σταγόνες από έλαιο γαρύφαλλου. Εφαρμόστε το στην περιοχή που αισθάνεστε πόνο χρησιμοποιώντας λίγο βαμβάκι. Απλώστε το με αρκετές, αλλά απαλές κινήσεις.

Μην ξεχνάτε ότι το γαρύφαλλο είναι μια “πρόχειρη” και προσωρινή αντιμετώπιση του πονόδοντου, που σκοπό έχει την άμεση ανακούφιση, αλλά όχι φυσικά την ίαση. Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες θεραπείες για να απαλλαγείτε οριστικά από τον πόνο.



Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : healthyfoodteam.com, iatropedia.gr


Έρχεται το πρώτο ηλεκτρονικό... αστυνομικό τμήμα



Άδειες διαμονής, δελτία ταυτότητας, άδειες εργασίας, άδειες κατοχής όπλων, άδεια κυκλοφορίας μοτοποδηλάτων, δηλώσεις κλοπών, αιτήσεις αντιγράφων, καταγγελίες είναι κάποιες από τις περίπου 70 υπηρεσίες που θα παρέχονται ηλεκτρονικά στους πολίτες από την Ελληνική Αστυνομία μέσω Διαδικύου.

Το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» αναφέρει ότι ενώ περίπου 150 υπηρεσίες είχαν σχεδιαστεί από την Κοινωνία της Πληροφορίας, τελικώς οι 70 από αυτές θα είναι διαθέσιμες στο κοινό έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα μπορούν να παρέχονται στους πολίτες οι παρακάτω ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που αφορούν αιτήσεις αρμοδιότητας της Ελληνικής Αστυνομίας:

1. Άδεια Διαμονής Ενιαίου Τύπου (Α.Δ.Ε.Τ.) ομογενών από Αλβανία και μελών οικογενειών τους
2. Δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού, ομογενών από Τουρκία και ομογενών από Αλβανία αφιχθέντων πριν το έτος 1990
3. Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενών (Ε.Δ.Τ.Ο.) από Αλβανία και μελών οικογενειών τους
4. Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενών (Ε.Δ.Τ.Ο.) από χώρες της τέως Σοβιετικής Ένωσης
5. Άδεια εργασίας προσωπικού Ιδιωτικής Επιχείρησης Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας
6. Αναγγελία ασκήσεως επαγγέλματος αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών και ασχολουμένων με την αγοραπωλησία ή τήξη μεταχειρισμένων κοσμημάτων και κομψοτεχνημάτων από χρυσό και λοιπών τιμαλφών (νομικό πρόσωπο ή φυσικό πρόσωπο)  
7. Αναγγελία ασκήσεων επαγγέλματος κατασκευαστών κλειδιών-επισκευαστών κλειδαριών (νομικό πρόσωπο ή φυσικό πρόσωπο)
8. Άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου
9. Άδεια κατοχής όπλων για την προστασία προσώπων, την ασφάλεια δημόσιων καταστημάτων, τραπεζών, μουσείων, μεταφοράς χρημάτων ή αξιών κτλ (νομικό πρόσωπο ή φυσικό πρόσωπο)
10. Άδεια κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου
11. Δηλώσεις κλοπής-Ανευρέσεις κλαπέντων οχημάτων
12. Βεβαίωση εγγραφής για λόγους σπουδών
13. Αίτηση χορήγησης αντιγράφων ηλεκτρονικού φακέλου αποστράτων  
14. Ερώτημα περί συνδρομής λόγων δημόσιας ή εθνικής ασφάλειας
15. Έκδοση προσωρινής άδειας εισόδου στη χώρα για λόγους έκτακτης ανάγκης (π.χ. υγείας) και ανανέωσης υφιστάμενης προσωρινής άδειας
16. Έκδοση άδειας εισόδου αλλοδαπών στην χώρα
17. Έκδοση άδειας ασύλου και ανανέωση υφιστάμενης αδείας καθώς και όλες τις συναφείς άδεις πιστοποίησης ταυτότητας (id certification)
18. Υποβολή αίτησης διαγραφής από τα αρχεία ασφαλείας λόγω αμετάκλητης δικαστικής απόφασης αθώωσης
19. Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο.) για ανήλικο τέκνο ομογενούς προερχόμενου από χώρες της τέως Σοβιετικής Ένωσης
20. Εθελοντική προ-εγγραφή ηλεκτρονικής αναγνώρισης του πολίτη (electronic id preregistration) για συναλλαγές του με το δημόσιο αντικαθιστώντας υφιστάμενες χρονοβόρες και κοστοβόρες διαδικασίες
21. Βεβαίωση εγγραφής πολιτών Ε.Ε., όταν είναι μέλη οικογένειας πολίτη της Ε.Ε.
22. Βεβαίωση εγγραφής πολιτών της Ε.Ε. για λοιπούς λόγους
23. Έγγραφο πιστοποίησης μόνιμης διαμονής πολίτη της Ε.Ε.
24. Αίτηση για γνωστοποίηση καταχώρησης στο Σύστημα Πληροφοριών ΣΕΝΓΚΕΝ
25. Βεβαίωση δακτυλοσκόπησης
26. Πιστοποιητικό μη απέλασης αλλοδαπού που έχει υποβάλλει αίτηση για πολιτογράφηση
27. Ειδικό ταξιδιωτικό έγγραφο (T.DV) για πρόσφυγες ανιθαγενείς
28. Άδεια Παραμονής σε αλλοδαπούς πολίτες τρίτων χωρών για ολιγοήμερη παραμονή, μετά την λήξη της προξενικής θεώρησης ή του ελεύθερου τριμήνου, εάν πρόκειται για αλλοδαπό, στον οποίο επιτρέπεται η είσοδος χωρίς προξενική θεώρηση
29. Έλεγχος εγκυρότητας Ειδικού Δελτίου Αιτούντος Άσυλο αλλοδαπού
30. Αίτημα για πληροφορίες που υπάρχουν καταχωρημένες στην περίπτωση που κάποιος έχει αιτηθεί άσυλο από την Ελλάδα (Υπηρεσία Δουβλίνο ΙΙ)
31. Προμήθεια ειδικού εντύπου με στοιχεία τροχαίου ατυχήματος για ασφαλιστική χρήση
32. Προμήθεια αντιγράφου (Β.Α.Σ.) Βιβλίου Αδικημάτων Συμβάντων, σχετικά με συμβάν τροχαίου ατυχήματος
33. Προμήθεια αντιγράφου δικογραφίας
34. Πληροφόρηση σχετικά με την επικινδυνότητα περιοχών του οδικού δικτύου της επικράτειας με βάση τα συμβάντα τροχαίων ατυχημάτων
35. Ενημέρωση για τον αριθμό των βαθμών ποινής του Συστήματος Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (Σ.Ε.Σ.Ο) που του έχουν επιβληθεί
36. Ενημέρωση για τις βεβαιωμένες τροχαίες παραβάσεις που εκκρεμούν
37. Ενημέρωση για το χώρο φύλαξης οχήματος μετά την απομάκρυνσή του από γερανό της ΕΛ.ΑΣ. κλπ.
38. Ηλεκτρονική Αίτηση Αντιγράφου Ποινικής Κατάστασης Πολίτη για Χρήση στο Δημόσιο (Φορείς)
39. Ηλεκτρονική Αίτηση Αντιγράφου Ποινικής Κατάστασης Πολίτη για Εύρεση Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (Φορείς)
40. Ηλεκτρονική Αίτηση Αντιγράφου Ποινικής Κατάστασης Πολίτη για νόμιμη χρήση Οπλοφορίας (Φορείς)
41. Ηλεκτρονική Αίτηση Αντιγράφου Ποινικής Κατάστασης Πολίτη για Εμπόριο Εκρηκτικών Υλών (Φορείς)
42. Ηλεκτρονική Αίτηση χορήγησης Αντιγράφου Ηλεκτρονικού Φακέλου σε Ενδιαφερόμενους Φορείς (Φορείς)
43. Ηλεκτρονική αίτηση χορήγησης αντιγράφου ηλεκτρονικού φακέλου Αποστράτων σε Δημόσιους Φορείς (Φορείς)
44. Καταγγελίες πολιτών και επιχειρήσεων για απατηλές διατραπεζικές συναλλαγές μέσω του διαδικτύου, σε επίπεδο πολιτών προς τράπεζες και τραπεζών προς τράπεζες
45. Καταγγελίες επιχειρήσεων για περιπτώσεις βιομηχανικής κατασκοπείας, απιστία σε βάρος επιχειρήσεων και παράνομης πρόσβασης στα υπολογιστικά συστήματα αυτών
46. Καταγγελίες πολιτών και επιχειρήσεων για οικονομικές ζημιές στα πλαίσια του εμπορίου μέσω του διαδικτύου
47. Καταγγελίες επιχειρήσεων για παράνομη κατοχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης (Ν. 3166/03 περί συνδρομητικής τηλεόρασης)
48. Καταγγελίες ατόμων που εντοπίζουν χρήστες του διαδικτύου που εκφράζουν την επιθυμία τους να αυτοκτονήσουν και παροχή σε αυτούς της δέουσας ψυχολογικής βοήθειας, συνεργαζόμενοι προς τούτο με Μ.Κ.Ο.
49. Καταγγελίες ατόμων που εντοπίζουν παιδόφιλους στο διαδίκτυο, προς προστασία των ανηλίκων χρηστών του διαδικτύου
50. Καταγγελίες πολιτών για διάπραξη σε βάρος τους απόπειρα απάτης ή τετελεσμένης απάτης (νιγηριανές απάτες)
51. Καταγγελίες πολιτών για υποκλοπές προσωπικών τους δεδομένων και διοχέτευση αυτών στο διαδίκτυο (εκβιασμοί, απειλές μέσω διαδικτύου, υποκλοπές περιεχομένου ηλεκτρονικής αλληλογραφίας)
52. Καταγγελίες για διερεύνηση υποθέσεων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και ειδικότερα εγκλημάτων που αφορούν ηλεκτρονικές υπηρεσίες του, όπως π.χ. ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΔΟΥ (taxis net), ασφαλιστικών εισφορών προς  Ι.Κ.Α. κ.λ.π.
53. Καταγγελίες επιχειρήσεων για περιπτώσεις ψηφιακών βανδαλισμών πληροφοριακών συστημάτων
54. Καταγγελίες πολιτών για ηλεκτρονικό εμπόριο-διακίνηση ναρκωτικών

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που καθυστερεί η λειτουργία τους, εξαιτίας της έλλειψης διαχειριστικής αρχής στο Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να απορροφήσει το σχετικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ, είναι οι παρακάτω:

1. Άδεια αγοράς συναλλάγματος για εταιρεία
2. Άδεια εργασίας προσωπικού γραφείου ιδιωτικών ερευνών
3. Άδεια εργασίας προσωπικού καταστημάτων πωλήσεων οινοπνευματωδών ποτών και κέντρων διασκέδασης
4. Άδεια λειτουργίας Γραφείου Ιδιωτικών Ερευνών (ατομική επιχείρηση ή εταιρεία)
5. Άδεια λειτουργίας ιδιωτικής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφάλειας (ατομική επιχείρηση ή εταιρία)
6. Άδεια σύνδεσης συστήματος συναγερμού με αστυνομικές υπηρεσίες
7. Βεβαίωση περί μη ύπαρξης συναλλαγματικών εκκρεμοτήτων
8. Άδεια χρήσης τίτλων και εμβλημάτων Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και χρήσης προσωπικού και μέσων αυτών
9. Παροχή υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας προς τρίτους με καταβολή ανταλλάγματος
10. Άδεια αγοράς ατομικού ιδιωτικού οπλισμού δημόσιων δασικών υπαλλήλων και οργάνων της Δασικής Υπηρεσίας
11. Άδεια αγοράς ατομικού ιδιωτικού οπλισμού προσωπικού Λιμενικού Σώματος
12. Άδεια αγοράς ατομικού ιδιωτικού οπλισμού υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης καταστημάτων κράτησης
13. Άδεια αγοράς και εξαγωγής πυροβόλου όπλου από αλλοδαπούς σε χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
14. Άδεια αγοράς και καύσης βεγγαλικών (νομικό  ή φυσικό πρόσωπο)
15. Άδεια αγοράς πυροβόλου-κυνηγετικού όπλου
16. Άδεια αγοράς φωτοβολίδων, συσκευών εκτόξευσης αυτών, καθώς και κατοχής των ειδών αυτών (νομικό ή πρόσωπο)
17. Άδεια γόμωσης κυνηγετικών φυσιγγίων και εμπορία (νομικό ή φυσικό πρόσωπο)
18. Άδεια διαμετακόμισης όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και λοιπών αντικειμένων, καθώς και ασφαλούς πραγματοποίησης αυτής (νομικό ή φυσικό πρόσωπο)
19. Άδεια εισαγωγής ειδών πυροτεχνίας από χώρες μη μέλη της Ε.Ε. ή μεταφοράς από κράτη-μέλη της Ε.Ε. (νομικό ή φυσικό πρόσωπο)
20. Άδεια εισαγωγής, μεταφοράς, αγοράς και κατοχής κυνηγετικών όπλων για τη μείωσης της απειλής πρόσκρουσης πτηνών και ζώων σε αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας, καθώς και ειδικών όπλων ή συσκευών εκτόξευσης ειδικού τύπου κροτίδων ή βολίδων κρότου-θορύβου, λάμψης ή συριγμού για τον εκφοβισμό και την απομάκρυνση πτηνών από τους χώρους των αεροδρομίων
21. Άδεια εισαγωγής-μεταφοράς (από και προς κράτη-μέλη της Ε.Ε.) όπλων και λοιπών αντικειμένων του Ν. 2168/1993 (Φ.Ε.Κ. 147/Α΄/1993), πέραν των ειδικών καθορισμένων περιπτώσεων, που προσδιορίζονται για ατομική χρήση (νομικό ή φυσικό πρόσωπο)
22. Άδεια εισαγωγής- μεταφοράς κυνηγετικών όπλων, πολεμικών τυφεκίων, αυτόματων όπλων, περιστρόφων ή πιστολιών και ειδικών ακίνδυνων φυσιγγίων αυτών ή γομώσεων από ελληνικές ή ξένες κινηματογραφικές εταιρείας για αποκλειστική τους χρήση στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών (νομικό ή φυσικό πρόσωπο)
23. Άδεια εισαγωγής-μεταφορά όπλων και λοιών αντικειμένων του Ν.2168/1993 (Φ.Ε.Κ. 147/Α΄/1993) χαρακτηριζόμενων ως συλλεκτικών, ιστορικών και οικογενειακών κειμηλίων (φυσικό ή νομικό πρόσωπο)
24. Άδεια εμπορίας ειδών πυροτεχνίας (φωτοβολίδων, βεγγαλικών και παιδικών πυροτεχνικών αθυρμάτων) (νομικό ή φυσικό πρόσωπο)
25. Άδεια εμπορίας εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών (νομικό ή φυσικό πρόσωπο)
26. Άδεια εμπορίας κυνηγετικών όπλων, μερών, ανταλλακτικών και φυσιγγίων αυτών, πυρίτιδας, καλύκων, καφυλλίων και αεροβόλων όπλων, όπλων για την καταστροφή συγκολλούμενου υλικού σε περιστροφικούς κλιβάνους και φυσιγγίων αυτών και λοιπών αντικειμένων προβλεπόμενων από την παράγραφο 3 του άρθρου 6 του Ν. 2168/1993 (Φ.Ε.Κ. 147/Α΄/1993), πλην εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών (νομικό ή φυσικό πρόσωπο)
27.Άδεια εμπορίας όπλων και λοιπών αντικειμένων του Ν. 2168/1993 (Φ.Ε.Κ. 147/Α΄/1993) που χαρακτηρίζονται ως συλλεκτικά, ιστορικά και οικογενειακά κειμήλια (νομικό ή φυσικό πρόσωπο)
28. Άδεια εμπορίας περιστρόφων-πιστολιών, όπλων σκοποβολής, σκοπευτικών διοπτρών, μερών, ανταλλακτικών, φυσιγγίων, καλύκων και καψυλλίων αυτών (νομικό ή φυσικό πρόσωπο)
29. Άδεια κατασκευής βεγγαλικών (νομικό ή φυσικό πρόσωπο)
30. Άδεια κατασκευής, μετασκευής, συναρμολόγησης, επεξεργασίας ή επισκευής πυροβόλων όπλων κλπ ως και γόμωσης ή αναγόμωσης φυσιγγίων πυροβόλων όπλων, πλην κυνηγετικών (νομικό ή φυσικό πρόσωπο)
31.Άδεια κατοχής εκρηκτικών μηχανισμών και όπλων που χρησιμοποιούνται για την αποκόλληση συγκολλημένου υλικού σε περιστροφικούς κλιβάνους και φυσιγγίων αυτών (νομικό ή φυσικό πρόσωπο)
32.  Άδεια κατοχής και οπλοφορίας για ατομική ασφάλεια
33.  Άδεια κατοχής όπλων ειδικού τύπου που χρησιμοποιούνται για αναισθητοποίηση ή ανώδυνη θανάτωση ζώων ή όπλων με ραβδωτή κάννη και διοπτρών που χρησιμοποιούνται από υπαλλήλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (νομικό ή φυσικό πρόσωπο)
34.  Άδεια κατοχής όπλων και λοιπών αντικειμένων του Ν. 2168/1993 (Φ.Ε.Κ. 147/Α΄/1993) χαρακτηριζόμενων ως συλλεκτικών, ιστορικών και οικογενειακών κειμηλίων (νομικό ή φυσικό πρόσωπο)
35.  Άδεια κατοχής όπλων και οπλοφορίας εντός αεροσκαφών ημεδαπών αερομεταφορών (νομικό ή φυσικό  πρόσωπο)
36.  Άδεια κατοχής όπλων σκοποβολής
37.  Άδεια κατοχής περιστρόφων και πιστολιών αφέσεων αγώνων και αβολίδοτων φυσιγγίων αυτών (νομικό ή φυσικό πρόσωπο)
38. Άδεια μεταφοράς-εισαγωγής και προσωρινής κατοχής όπλων σκοποβολής από σκοπευτές εξωτερικού με σκοπό μόνιμης εγκατάστασης στην Ελλάδα
39.  Άδεια μεταφοράς-εισαγωγής όπλων σκοποβολής και φυσιγγίων αυτών, καθώς και αθλητικών οργάνων (ξιφών-σπαθών) από ξένες αθλητικές αποστολές, για συμμετοχής σε επίσημους αγώνες στην Ελλάδα
40. Άδεια μεταφοράς-εξαγωγής όπλων σκοποβολής και φυσιγγίων στο εξωτερικό για συμμετοχή σε σκοπευτικούς αγώνες
41.  Άδεια μεταφοράς όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών κλπ από την Ελλάδα προς χώρες-μέλη της Ε.Ε. (νομικό ή φυσικό πρόσωπο)
42. Άδεια μεταφοράς όπλων σε κράτος-μέλος  της Ε.Ε. για επισκευή και επαναμεταφορά στη χώρα μας
43.  Άδεια οπλοφορίας για την προστασία προσώπων, την ασφάλεια δημόσιων καταστημάτων, τραπεζών, μουσείων, μεταφοράς χρημάτων ή αξιών κτλ
44.  Άδεια οπλοφορίας κυνηγετικών όπλων για τη μείωση της απειλής πρόσκρουσης πτηνών και ζώων σε αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας, καθώς και ειδικών όπλων ή συσκευών εκτόξευσης ειδικού τύπου κροτίδων ή βολίδων κρότου-θορύβου, λάμψης ή συριγμού για τον εκφοβισμό και την απομάκρυνση πτηνών από τους χώρους των αεροδρομίων
45.  Άδεια πώλησης ή διάθεσης των αναφερόμενων στο εδάφιο α΄ της παραγράφου 5 του άρθρου 6 του Ν. 2168/1993 (Φ.Ε.Κ. 147/Α΄/1993) ειδών (πλην κυνηγετικών όπλων) (νομικό ή φυσικό πρόσωπο)
46.  Έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
47.  Ευρωπαϊκό δελτίο πυροβόλου όπλου
48.  Μεταβίβαση άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτων
49.  Ανανέωση άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου
50.  Αντίγραφο άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου
51. Αίτηση για ραντεβού καταγραφής-(Υπηρεσία Ασύλου)
52.  Αίτηση ανανέωσης Άδειας Διαμονής Ενιαίου Τύπου (ΑΔΕΤ)-(Υπηρεσία Ασύλου)
53. Αίτηση για τη χορήγηση/ανανέωση ταξιδιωτικών εγγράφων δικαιούχων διεθνούς προστασίας (TDV)-(Υπηρεσία Ασύλου)
54.  Αίτηση για αλλαγή στοιχείων επικοινωνίας-(Υπηρεσία Ασύλου)



Πηγή : arcadiaportal.gr


Και νικήτρια του πρώτου ντιμπέιτ είναι… η Χίλαρι Κλίντον



Η Χίλαρι Κλίντον δεν ήταν τέλεια στο πρώτο ντιμπέιτ. Ενίοτε υπήρξε υπερβολική ενώ ορισμένες απαντήσεις της ήταν καθαρή λογική και καθόλου συναίσθημα. Ήταν ωστόσο - και αυτό είναι που προκύπτει από το σύνολο των πολιτικών αναλύσεων της επόμενης μέρας - μακράν καλύτερη από τον πολιτικό της αντίπαλο. 

Σαφώς πιο προετοιμασμένη, η Κλίντον επιχειρηματολόγησε με γεγονότα και νούμερα, όχι μόνο για να πείσει η ίδια, αλλά και για να στριμώξει τον Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο έφερε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία. Αναμφισβήτητα, αυτό το πρώτο ντιμπέιτ ήταν μία καθαρή νίκη για την υποψήφια των Δημοκρατικών. 

Αν προέκυψε κάτι από την πρώτη τηλεμαχία των δύο υποψηφίων είναι οι επιλογές που προσφέρουν οι δύο υποψήφιοι στους αμερικανούς πολίτες. Από μία πλευρά, η Χίλαρι Κλίντον, που άνοιξε τον τηλεοπτικό διάλογο με ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνεις - ηλικιωμένους, υπαλλήλους που αισθάνονται ότι το σύστημα λειτουργεί εις βάρος τους, μεσοαστικές οικογένειες. Ήταν επί της ουσίας μία επανάληψη του «όλοι μαζί» που έχει αποτελέσει και τον ακρογωνιαίο λίθο της προεκλογικής εκστρατείας της. 

Ακριβώς απέναντι βρισκόταν ο αθυρόστομος Τραμπ, που όμως αυτή τη φορά αναγκάστηκε να περάσει από την επίθεση στην άμυνα. Αφού έκανε τη δική του έναρξη κατηγορώντας τους συνήθεις υπόπτους, το Μεξικό, την Κίνα και τους μετανάστες, που «κλέβουν τις δουλειές των Αμερικανών», ο μεγιστάνας του Real Estate κλήθηκε να απαντήσει σε μία σειρά από δύσκολες απαντήσεις, στις οποίες τελικά δεν απάντησε ποτέ. 

Υπό τη μεγάλη πίεση τόσο του συντονιστή Λέστερ Χολτ όσο και της δημοκρατικής του αντιπάλου, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος βρέθηκε τουλάχιστον τρεις φορές σε πολύ δύσκολη θέση, όταν κλήθηκε να λογοδοτήσει για τις επιχειρηματικές του τακτικές, την άρνησή του να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις, αλλά και τα άκρως προσβλητικά και σεξιστικά σχόλια εις βάρος των γυναικών. 

Στον αντίποδα, η Κλίντον ήταν τόσο καλά προετοιμασμένη ώστε να ξεγλιστρήσει εύκολα ακόμη και από τις μεγαλύτερες αδυναμίες της, όπως την απόφασή της να εγκαταστήσει προσωπικό email στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ανέλαβε πλήρως την ευθύνη, ζήτησε ξεκάθαρα συγγνώμη και η ροή της διαδικασίας συνεχίστηκε χωρίς ιδιαίτερες εκρήξεις. 

Η πρώτη τετ α τετ σύγκρουση των δύο υποψηφίων εν όψει της εκλογικής μάχης της 8ης Νοεμβρίου δεν ανέδειξε τόσο δύο διαφορετικούς υποψηφίους όσο δύο υποψηφίους από διαφορετικούς κόσμους, κάτι το οποίο φρόντισε να επισημάνει και η ίδια η Κλίντον - «Ντόναλντ, το ξέρω ότι ζεις στον δικό σου κόσμο». 

Εκείνος πάλι θέλησε να περάσει δύο μηνύματα: ότι θα προστατεύσει με κάθε τρόπο τις εργασίες των Αμερικανών και ότι η πολιτική του αντίπαλος είναι ένα δημιούργημα του παρελθόντος ενώ εκείνος όχι. Εάν αυτά είναι τα μοναδικά ζητήματα των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που στήθηκαν στις οθόνες τους για να παρακολουθήσουν το ντιμπέιτ, τότε ναι, τους έδωσε δύο λόγους για να τον ψηφίσουν. 




Μάρω Βακαλοπούλου
Newsroom ΔΟΛ


Πώς κορόιδευαν 05 Μαΐου 2015 τον Ελληνικό λαό 31 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ δήθεν για ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ




Που είναι όλοι αυτοί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εξαπατούσαν τον Ελληνικό λαό  με τις δήθεν λαϊκές ενέργειες τους;;;;;

05 Μαΐου 2015

31 Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Πότε θα αποκατασταθεί η συνταγματική νομιμότητα για ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ;

Ερώτηση με θέμα την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας σχετικά με την επαναφορά μετοχών της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και ΕΥΑΘ Α.Ε. από την ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. κατέθεσαν 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Οι εταιρίες ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και ΕΥΑΘ Α.Ε. παρέχουν μονοπωλιακά, υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης στις ευρύτερες περιοχές Αττικής και Θεσσαλονίκης αντιστοίχως.

Με την Απόφαση 195/2011 της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μετεβιβάσθηκαν στην ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. 29.074.500 μετοχές της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., αντιστοιχούσες σε ποσοστό 27,3% του μετοχικού της κεφαλαίου και 14.520.000 μετοχές της ΕΥΑΘ Α.Ε., που αντιστοιχούν σε ποσοστό 40% του μετοχικού της κεφαλαίου» σημειώνει η ερώτηση.

«Με την Απόφαση 206/2012 της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μετεβιβάσθηκαν στην ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. 36.245.240 μετοχές της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., που αντιστοιχούν σε ποσοστό 34,033% του μετοχικού της κεφαλαίου και 12.348.000 μετοχές της ΕΥΑΘ Α.Ε., που αντιστοιχούν σε ποσοστό 34,017% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Με τις μεταβιβάσεις αυτών των μετοχών το Ελληνικό Δημόσιο αποξενώθηκε κάθε δικαιώματός του επί του μετοχικού κεφαλαίου των παραπάνω εταιριών και απώλεσε κάθε δυνατότητα εκλογής και ελέγχου των Διοικητικών Συμβουλίων άρα και της δυνατότητος καθορισμού, διαμόρφωσης και επηρεασμού της τιμολογιακής και των λοιπών πολιτικών αυτών.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (απόφαση 1906/2014) ακύρωσε την 206/2012 Απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων κατά το μέρος της μέσω του οποίου μετεβιβάσθηκαν στην ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. 36.245.240 μετοχές της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., που αντιστοιχούν σε ποσοστό 34,033% του μετοχικού της κεφαλαίου. Οι μετοχές αυτές επιστράφηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η κατοχή παρά του Ελληνικού Δημοσίου μειοψηφικού μόνο πακέτου μετοχών στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και καμιάς μετοχής στην ΕΥΑΘ Α.Ε. συνιστά επί της ουσίας ιδιωτικοποίηση των δύο εταιριών, πράγμα το οποίο, όπως εκτίθεται στο σκεπτικό της παραπάνω ΣτΕ 1906/2014, είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτο, ως αντίθετο στα οριζόμενα στα αρ. 5 παρ. 5 και 21 παρ. 3 του Συντάγματος. Το γεγονός ότι μοναδικός μέτοχος της ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. είναι το Ελληνικό Δημόσιο δεν αίρει, προφανώς, την αντισυνταγματικότητα αυτή, αφού καμία σημασία δεν έχει το συγκεκριμένο για το ΣτΕ» τονίζει η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επειδή, παρά το ότι, για λόγους αποκλειστικά τυπικούς, η απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται σε τμήμα μόνο των μετοχών της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., είναι προφανές πως η αντισυνταγματικότητα αφορά στην μη κυριότητα παρά του Ελληνικού Δημοσίου της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου αμφοτέρων των εταιριών (ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ).

Επειδή η αντισυνταγματικότητα αυτή μπορεί να αρθεί μόνο με την επαναφορά στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου ποσοστού μετοχών των δύο εταιριών μέσω του οποίου η συμμετοχή του σε καθεμιά από αυτές θα υπερβαίνει το 50% του μετοχικού κεφαλαίου.

Επιπρόσθετα των παραπάνω, υπήρξε η σφοδρή αντίδραση του συνόλου σχεδόν της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης και των πολιτών της χώρας μας κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ ΑΕ (η οποία επιχειρήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση), μέσω της κινητοποίησης με σύνθημα «SOSte το Νερό». Οι φορείς της πόλης θέλοντας να ενισχύσουν και να επιβεβαιώσουν τη θέση τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ ΑΕ, αποφάσισαν τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος το οποίο διεξήχθη με μαζική συμμετοχή, όπου περισσότεροι από 200.000 πολίτες δήλωσαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία (98%) την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν αυτό που ουσιαστικά ανάγκασε την προηγούμενη κυβέρνηση να αναστείλει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ» καταλήγει η ερώτηση.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Τι και πότε προτίθενται να πράξουν προκειμένου ν’ αποκατασταθεί η συνταγματική νομιμότητα;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Αυλωνίτου Ελένη
Γαϊτάνη Ιωάννα
Γεωργοπούλου – Σαλτάρη Ευσταθία (Έφη)
Δέδες Ιωάννης
Δελημήτρος Κωνσταντίνος
Δερμιτζάκης Κωνσταντίνος
Ζάννας Ζήσης
Καρά Γιουσούφ Αϊχάν
Καρακώστα Ευαγγελία (Εύη)
Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)
Κοδέλας Δημήτρης
Κριτσωτάκης Μιχαήλ
Κυρίτση Αγλαΐα
Μιχελογιαννάκης Ιωάννης
Μπαλαούρας Γεράσιμος
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Πετράκος Αθανάσιος
Ρίζος Δημήτρης
Σέλτσας Κωνσταντίνος
Σκούμας Αθανάσιος
Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)
Σμίας Χρήστος
Σταθάς Γιάννης
Σωτηρίου Ελένη
Τριανταφύλλιδης Αλέξανδρος
Τριανταφύλλου Μαρία
Τσανάκα Αλεξάνδρα
Φάμελλος Σωκράτης
Χατζηλάμπρου Βασίλης
Ψαρρέα Ελένη
Ψυχογιός Γεώργιος





Καταγγελία Ν.Δ. : Με αφορμή την επέκταση της σύμβασης, μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.)




Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την επέκταση της σύμβασης, μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, επέκτεινε τη συνεργασία με τον Π.Ο.Υ., υπογράφοντας νέα συμφωνία, ύψους 2.500.000 ευρώ, ως το 2018. Συμφωνία, που ήρθε να συμπληρώσει την “εν κρυπτώ” σύμβαση, που το Υπουργείο είχε συνάψει από τον Ιανουάριο ως και τον Ιούνιο του 2016.

Είναι εκείνοι που “απειλούσαν” με Ειδικά Δικαστήρια τους Υπουργούς Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, για την σύμβαση που είχαν υπογράψει με τον Π.Ο.Υ., ύψους 800.000 ευρώ.

Είναι οι ίδιοι, που θα επαναφέρουν το πλαφόν συνταγογράφησης για τα γενόσημα, ενώ πριν ήταν κάθετα αντίθετοι. 

Και οι “κωλοτούμπες” συνεχίζονται…

Μόνο που την ανικανότητά τους, πληρώνει ακριβά ο Έλληνας φορολογούμενος».


Άρχισε τις τούμπες ο Λεβέντης : Δεν κατήγγειλα ότι μου ζήτησαν 10.000 ευρώ για δημοσκόπηση



Έχει χαθεί η σοβαρότητα τα τελευταία χρόνια και για αυτό φταίμε όλοι εμείς που βάζουμε στην βουλή όποιον μας κάτσει.

Για να πάμε μπροστά σαν χώρα θα πρέπει οι επιλογές να γίνουν σοβαρές και να μην βάζουμε τον οποιοδήποτε γραφικό, τυχαίο με έλλειψη σοβαρότητας στην βουλή γιατί είναι σε βάρος όλων μας και σε βάρος της χώρας.

Ο Λεβέντης μετά τα όσα είπε και ακούσαμε όσοι παρακολουθήσαμε την εκπομπή ακολουθεί σήμερα την τακτική ΣΥΡΙΖΑ ότι πρόκειται για αλλοίωση των λεγομένων του.

«Αλλοιώθηκαν τα λεγόμενά μου. Εγώ δεν βγήκα να καταγγείλω ότι με πλησίασε ένας, να του δώσω 10.000 (ευρώ) για να μου βάλει μεγάλα ποσοστά (σε δημοσκόπηση). Εγώ βγήκα και είπα ότι είναι σάπιο το πεδίο αυτό» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του ΑΠΕ.

«Στις εκλογές όλοι μας έβαζαν 2% τη Δευτέρα και πέντε ημέρες αργότερα πήραμε 4% [...] Εδώ παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων σε βάρος της κοινωνίας» είπε και πρόσθεσε σε σχέση με όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη: «Με πλησίασε ένας κύριος, μου είπε από ποια εταιρεία ήταν και μου είπε πως με λίγα χρήματα -περίπου 10.000 ευρώ- "μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε". Γιατί σας βλέπω ότι επιτίθενται πάλι όλοι εναντίον σας, σας παρουσιάζουν ότι πάτε με τον ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την εξόντωσή σας».

Τι να παρακολουθήσεις τι να πιστέψεις και πόσο σοβαρά να τα πάρεις;;;

Έλεος μας αξίζει καλύτερη τύχη!!!


Ο Τσίπρας έκανε πρόσκληση στο μπαλαντέρ Κουβέλη για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ



Μέρες αμφισβήτησης και έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη από τους πολίτες η κυβέρνηση καθώς και την λαϊκή εντολή όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο Τσίπρας κάνει προσκλητήριο  σε Φώτη Κουβέλη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας συσχέτισε τις εξελίξεις στην Ευρώπη με αυτές στην Ελλάδα, καθιστώντας την συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων μονόδρομο για την αλλαγή του τοπίου και την άρση του αδιεξόδου, αδιαφορώντας όμως για τα καταστροφικά αποτελέσματα της διακυβέρνησης του τα οποία κοντεύουν να διαλύσουν την Ελλάδα. 

Η πρόσκληση έγινε στο γνωστό μπαλαντέρ παντός καιρού Φώτη Κουβέλη και αρκετούς πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, καθώς και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που όπως όλα δείχνουν εκτός του σίγουρου πρώτου θα δώσουν και οι υπόλοιποι το παρών στην εκδήλωση.


Ένστολοι : «Καμμένε θυμήσου την υπόσχεσή σου και αν δεν μπορείς, άντε παραιτήσου»



Περίπου εξήντα ένστολοι με πανό στα χέρια που γράφουν «Τα λεφτά δεν είναι του στρατού είναι του ελληνικού λαού», φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου. 

Σε ένα από τα πανό τους υπάρχει και η φωτογραφία του υπουργού με τη λεζάντα: «Καμμένε θυμήσου την υπόσχεσή σου και αν δεν μπορείς, άντε παραιτήσου». 

O Πάνος Καμένος απάντησε  με ανάρτησή του στο Twitter στη διαμαρτυρία  των ενστόλων γράφοντας: «Προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας διαμαρτύρεται έξω από το ΥΠΕΘΑ! Λάθος υπουργείο». 



Εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ έκοψαν το νερό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη




Σε μια πρωτότυπη κίνηση προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. 

Το πρωί ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων πήγε στην πολυκατοικία όπου στεγάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και έκοψε συμβολικά την παροχή νερού. «Θέλουμε να τους δείξουμε τι περιμένει το κόμμα και την κυβέρνηση όταν μια ιδιωτική εταιρεία πάρει τα νερά», είπε ο πρόεδρος των εργαζόμενων Γ. Αρχοντόπουλος. 

Νωρίτερα, έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ συγκεντρώθηκαν περίπου 50 εργαζόμενοι στην εταιρεία. Αντιδρούν στην συνεχιζόμενη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, μέσω της ένταξης της ΕΥΑΘ στα περιουσιακά στοιχεία του υπερταμείου, όπως αναφέρουν.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία από το πεζοδρόμιο προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα.







Πηγή: voria.gr


Χαστούκι στην κυβέρνηση : Οικολόγοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίζουν την μεταβίβαση ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ




Την απόφαση να μην ψηφίσουν οι δυο βουλευτές και μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ την μεταβίβαση των μετοχών του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, έλαβαν οι Οικολόγοι Πράσινοι. 

Οι δύο βουλευτές είναι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ι. Τσιρώνης και ο βουλευτής Γ. Δημαράς. 

Η απόφαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων, σχετικά με τη μεταβίβαση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο νέο υπερταμείο, αναφέρεται στις αρχές και τις αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες «το νερό είναι αναπαλλοτρίωτο δημόσιο αγαθό απαραίτητο για τη ζωή, στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης και δεν πρέπει να αποτελεί πηγή κέρδους». Έτσι, τονίζουν ότι «η παροχή νερού οφείλει λοιπόν να μείνει εκτός των πολιτικών ιδιωτικοποίησης, για να διασφαλιστεί για όλους, με μια δίκαιη και βιώσιμη τιμολογιακή πολιτική, επαρκές και καθαρό πόσιμο νερό».

Επικαλούνται δε τη διεθνή εμπειρία σύμφωνα με την οποία «οι ιδιωτικοποιήσεις οδηγούν σε σημαντική αύξηση της τιμής του, αλλά και επιδείνωση της ποιότητας και της αειφορικής διαχείρισης του  νερού». Ακόμα επικαλούνται το επιχείρημα ότι «η χρηματιστηριακή αξία των εταιρειών δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική τους τιμή (ενδεικτικά στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, η αναμενόμενη τιμή πώλησης αντιστοιχεί στα έσοδα που θα προκύψουν τα επόμενα λίγα χρόνια, δηλαδή το ελληνικό κράτος θα πρέπει να καλύψει την απώλεια των εσόδων αυτών σε μεταγενέστερο χρόνο), ενώ θυμίζουν ότι σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ «το νερό είναι κοινό αγαθό και η αξιοποίηση –διανομή του θα πρέπει να είναι δημόσια». Υπενθυμίζουν δε «την κινητοποίηση και τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Θεσσαλονίκη την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014, που κατέγραψαν με συντριπτικό τρόπο την αντίθεση των πολιτών στην ιδιωτικοποίηση».




"Τζιχαντιστής" στην Ασπροβάλτα εμβόλισε περιπολικό φωνάζοντας "Αλάχ Ακμπάρ"!



Ένα περίεργο περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν 49χρονο Γάλλο που παρακολουθούνταν από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές ως ύποπτος «τζιχαντιστής» εκτυλίχθηκε χτες το βράδυ στην περιοχή της Ασπροβάλτας.

Ο 49χρονος ο οποίος μπήκε στη χώρα μας από την Τουρκία αρχικά κρατήθηκε για δύο ημέρες στους Κήπους προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων. Ωστόσο σε βάρος του δεν εκκρεμούσε το παραμικρό και αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο περιπολικό της αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες παρακολουθούσε τις κινήσεις του. 

Χτες το βράδυ και ενώ ο Γάλλος κινούνταν στην περιοχή της Ασπροβάλτας με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και τους… επιτέθηκε. Με το όχημα του εμβόλισε το περιπολικό που τον ακολουθούσε ενώ κατά τον έλεγχο φώναξε «Αλάχ Ακμπάρ». Τελικά ακινητοποιήθηκε και σήμερα οδηγήθηκε κατηγορούμενος στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στο δικαστήριο ο 49χρονος από τη Γαλλία ισχυρίστηκε ότι προχώρησε στην πράξη του επειδή πίστευε ότι αυτοί που τον παρακολουθούσαν ήταν κλέφτες. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι τον παρακολουθούσαν καθώς ήταν «ύποπτος για τα ταξίδια που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα». Σύμφωνα με πληροφορίες ο 49χρονος πριν την Τουρκία είχε βρεθεί στην Υεμένη, το Ιράν και το Ιράκ. Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για απείθεια, φθορά και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης ενώ διέταξε και την απέλασή του.



Πηγή: dailythess.gr


Προσοχή: Δείτε πότε θα γίνονται κατασχέσεις λογαριασμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο


Αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου επιβάλλει το Υπουργείο Οικονομικών, με μια νέα εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).  

Η ΓΓΔΕ, μέσω της νέας εγκυκλίου, δίνει διευκρινίσεις αναφορικά με το ακατάσχετο όριο για τραπεζικούς λογαριασμούς, μισθούς και συντάξεις σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.

Το Newsbomb.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά παρακάτω τις ενδεικτικές ερωτήσεις - απαντήσεις που προκύπτουν βάσει του νέου νομοθετήματος

Σε τι ποσό διαμορφώνεται το ακατάσχετο στον τραπεζικό μου λογαριασμό;

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, ορίζεται ως ακατάσχετο όριο το πόσο των 1.000 ευρώ. Σε περίπτωση που υπάρχουν χρέη προς το Δημόσιο και ο φορολογούμενος έχει έως και 1.500 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό, τότε το κράτος θα μπορεί να προχωρά σε κατάσχεση επί του 50% του υπερβάλλοντος ποσού, ενώ σε περίπτωση που υπάρχουν πάνω από 1.500 ευρώ, τότε θα επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος ποσού.

Εξάλλου, όπως αναφέρει το σχετικό νομοθετικό κείμενο, το ακατάσχετο των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα σε έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό είναι 1.250 ευρώ, μηνιαίως, για κάθε φυσικό πρόσωπο και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα. Στην περίπτωση που ο μισθός ή η σύνταξη κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό, απαιτείται η γνωστοποίησή του με την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης.

Υπάρχει δυνατότητα αναστολής της αναγκαστικής είσπραξης από τον λογαριασμό μου;

Ναι. Σύμφωνα, πάντα, με την εγκύκλιο της ΓΓΔΕ, η διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης οφειλών (επιβολή κατάσχεσης επί κινητών και ακινήτων του οφειλέτη, κατάσχεση στα χέρια τρίτου, έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού κινητών και ακινήτων) αναστέλλεται σε περίπτωση υπαγωγής των οφειλών σε πρόγραμμα νομοθετικής ρύθμισης ή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής οφειλής και τήρησης των όρων αυτών, καθώς και σε περίπτωση εκ του νόμου αναστολής ή κατόπιν απόφασης Δικαστηρίου.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να βρεθώ αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη;

Ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών υποβάλλεται υποχρεωτικά από τον προϊστάμενο ΔΟΥ ή του Ελεγκτικού Κέντρου που έχει την αρμοδιότητα για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της έδρας του, εφόσον δεν καταβάλλονται τα βεβαιωμένα στη Φορολογική Διοίκηση χρέη (προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα) για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών και υπερβαίνουν το συνολικό ποσόν των 100.000 ευρώ.


Πηγή : newsbomb.gr


Γκρεμίζουν το ασφαλιστικό Υπερταμείο πριν καν λειτουργήσει



Γερασμένο … θα γεννηθεί το νέο ασφαλιστικό Υπερταμείο το οποίο θα "συστεγάσει" από το 2017 το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ, το ΝΑΤ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση το "φορτώνει" από τα γενέθλια του στις 1.1.2017 με έλλειμμα 3 δισ. ευρώ ( ή 8% των δαπανών του).

Γι’ αυτό έχει βάλει εξαρχής κρυφό "κόφτη" 487 εκατ. ευρώ στις δαπάνες του για συντάξεις και προνοιακές παροχές, την ίδια στιγμή που η εισφορά 20% επί του εισοδήματος των επαγγελματιών που θα ισχύσει από 1.1.2017  αναμένεται να αυξήσει μόλις κατά 14 εκατ. ευρώ τα έσοδα από εισφορές.

"Τσεκούρι" 750 εκατ. ευρώ στην κρατική χρηματοδότηση

Κύριος τροφοδότης του ελλείμματος των 3 δις. ευρώ με το οποίο προβλέπεται να κλείσει το έλλειμμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) το 2017 είναι το ίδιο το κράτος.
Και αυτό γιατί ο κρατικός προϋπολογισμός θα δώσει το 2017 κατά τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ λιγότερα κονδύλια στο ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΝΑΤ σε σχέση με φέτος.

Πιο συγκεκριμένα, το ΙΚΑ θα χάσει 304 εκατ. ευρώ (-9,2%), ο ΟΑΕΕ θα χάσει 143 εκατ. ευρώ (-10,3%), ο ΟΓΑ θα χάσει 289 εκατ. ευρώ (-8,7%) ενώ το ΝΑΤ θα χάσει 12 εκατ. ευρώ (-0,1%). Την ίδια στιγμή πολύ μικρή αναμένεται να είναι η αύξηση των εισφορών. Πχ στο ΙΚΑ αναμένεται να αυξηθούν κατά 290 εκατ. ευρώ ή 5,3%, ενώ στον ΟΓΑ κατά 50 εκατ. ευρώ.

Έτσι το έλλειμμα του ΕΦΚΑ θα φτάσει τα 3,1 δις. ευρώ , αν και στο προσχέδιο υπάρχει εγγραφή για έλλειμμα μόλις 1,1 δις. ευρώ. Και αυτό γιατί προβλέπεται μία "διορθωτική" επιπλέον κρατική χρηματοδότηση ύψους 1,4 δις. ευρώ , αλλά και η άντληση 400 εκατ. ευρώ από τον "κουμπαρά" του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).

Τα στοιχεία αυτά έρχονται στην επιφάνεια, την ίδια στιγμή που το ΔΝΤ ζητά νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις.

Κρυφός  "κόφτης" για 487 εκατ. ευρώ

Την ίδια στιγμή, απειλούνται με περικοπή δαπάνες ύψους 487 εκατ. ευρώ λόγω του "ταβανιού" που προβλέπει ο προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ.

Αυτές δεν πρέπει να ξεπεράσουν τα 38,592 δις. ευρώ το 2017 αν και ο προϋπολογισμός προβλέπει καταρχάς ότι θα φτάσουν τα 37,079 δις. ευρώ.

Οι ενδεχόμενες των δαπανών κατά 487 εκατ. ευρώ, με  βάση τα "ταβάνια” που έχουν τεθεί ανά κατηγορία δαπανών , κατανέμονται βασικά ως εξής:

- 75 εκατ. ευρώ από τις συντάξεις (31 εκατ. ευρώ από κύριες και 44 εκατ. ευρώ από επικουρικές συντάξεις)

- 45 εκατ. ευρώ από εκκαθάριση ληξιπροθέσμων οφειλών του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ)

- 30 εκατ. ευρώ από παροχές σε είδος και χρήμα

- 15 εκατ. ευρώ από προνοιακές παροχές (3 εκατ. ευρώ από εφάπαξ, 2 εκατ. ευρώ από ΕΚΑΣ, 10 εκατ. ευρώ από άλλες παροχές)

-318 εκατ. ευρώ από απόδοση εισπράξεων υπέρ τρίτων (ΕΟΠΥΥ, ΟΑΕΔ, κλπ.)

Εισφορά 20%: Τσακίζει τους επαγγελματίες,χωρίς να φέρνει επιπλέον έσοδα

Τόσο το έλλειμμα των 1,1-3,1 δισ. ευρώ του ΕΦΚΑ όσο και το "ταβάνι" στις δαπάνες δημιουργούνται σαν αποτέλεσμα όχι μόνο της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης αλλά και λόγω των μειωμένων εσόδων από εισφορές.

 Εντυπωσιακό  είναι το γεγονός ότι τα έσοδα από εισφορές στον ΟΑΕΕ και τον ΕΤΑΑ αναμένεται να αυξηθούν μόλις κατά…14 εκατ. ευρώ το 2017 –δηλαδή την πρώτη χρονιά εφαρμογής της εισφοράς 20% επί του εισοδήματος των επαγγελματιών  (υπέρ του κλάδου κύριας ασφάλισης).

Συγκεκριμένα τα έσοδα του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ από εισφορές θα αυξηθούν το 2017 στα 1,918 δις. ευρώ έναντι 1,904 δις. ευρώ φέτος (έναντι προβλέψεων για 2,238 δις. ευρώ) και 2 δις. ευρώ το 2015.




Του Δημήτρη Κατσαγάνη
Πηγή : capital.gr


Νέο αίτημα της Ν.Δ. για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής για τις τηλεοπτικές άδειες



Νέο αίτημα για, άμεση και χωρίς άλλες καθυστερήσεις, συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθούν οι σκιές στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν σε αυτήν κ. Ιωάννης Τραγάκης, κ.Χαράλαμπος Αθανασίου, κ.Μάκης Βορίδης, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και κ.Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρονται στις αποκαλύψεις ως προς τη διαγωνιστική διαδικασία και το πόθεν έσχες των πλειοδοτών, τις κινήσεις που έχουν αναπτύξει με στόχο τη διαφάνεια, αλλά και την αναβλητική τακτική της Προέδρου της Επιτροπής.

Υπενθυμίζουν κατόπιν τις «δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, περί “μαύρων χρήματων” που διακινήθηκαν από υποψήφιο για να ασκηθούν πιέσεις» και καταλήγουν: «Ως εκ τούτου, κρίνεται επιβεβλημένη η άμεση κλήτευση τόσο των κ.κ. Υπουργών Επικρατείας και Εθνικής Άμυνας, Παππά και Καμμένου, αντίστοιχα όσο και του αρμοδίου Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Κρέτσου, προκειμένου να δοθούν οι αναγκαίες διευκρινήσεις.

Κατόπιν τούτων θα θέλαμε, άμεσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις, να οριστεί η συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να εξεταστούν τα πολύ σημαντικά ζητήματα τα οποία έχουν προκύψει με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τα οποία παραπέμπουν σε πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και συνειρμούς για σκάνδαλο. 

Οι πολίτες απαιτούν να χυθεί άπλετο φως. Οφείλουμε να εκπέμψουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς την κοινωνία, ενός Κοινοβουλίου που παρεμβαίνει στο δημόσιο τοπίο και αναβαθμίζει το επίπεδο διαφάνειας της πολιτικής ζωής, ξεκαθαρίζοντας τα δεδομένα λειτουργίας της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς, μέσα στο πλαίσιο των συνταγματικών του ορίων».

Κατεβάστε την Επιστολή εδώ


Ντομπρόβσκις: Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ έφερε αυστηρότερα μέτρα λιτότητας


Τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ανακόπηκαν

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης Τσίπρα η Ελλάδα επέστρεψε σε ύφεση το 2015, αντί για πρόβλεψη ανάπτυξης 2,5%

Η Ελλάδα έπρεπε να εφαρμόσει πιο σκληρή πολιτική λιτότητα εξαιτίας της λαϊκίστικης στάσης της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα το 2015, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, σύμφωνα με το Reuters.

«Ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα. Ο λαϊκισμός δημιουργεί προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντομπρόβσκις σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη Ρίγα σχετικά με την αυξανόμενη υποστήριξη των λαϊκιστικών κομμάτων σε πολλές χώρες της ΕΕ.

«Θα μπορούσαμε να δούμε το  κλασικό παράδειγμα της Ελλάδα. Μια νέα κυβέρνηση ήρθε με μια λαϊκιστική στάση, λέγοντας “δεν χρειαζόμαστε κανένα καθεστώς λιτότητας, θα ξοδεύουμε όσα θέλουμε”» τόνισε ο  αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόσθεσε:

«Και στην πραγματικότητα, η Ελλάδα εφαρμόζει τώρα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας από ό, τι θα ήταν απαραίτητο αν οι (μεταρρυθμίσεις) της προηγούμενης κυβέρνησης συνεχίζονταν».

Σύμφωνα με τον Βάλντις Ντομπρόβσκις λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης Τσίπρα η Ελλάδα επέστρεψε σε ύφεση το 2015, έναντι ανάπτυξης 2,5% που προβλεπόταν αν συνεχίζονταν οι μεταρρυθμίσεις.



Πηγή : protothema.gr


Αποκεφάλισαν τη Λ. Καραγιάννη στην Τοσίτσα σε μια περιοχή που επικρατεί εδώ και μήνες η ανομία




Αποτέλεσμα της κατάντιας της παρακμής και της ανομίας που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας 

Οι άθλιοι γνωστοί άγνωστοι της περιοχής που εδώ και μήνες απολαμβάνουν την περίεργη ανοχή του υπουργείου προστασίας του πολίτη για τις εγκληματικές πράξεις που διαπράττουν και της καταστροφές που κάνουν έκαναν ένα έγκλημα άγνοιας γιατί κανένας από αυτούς τους κακοποιούς δεν γνωρίζει την ιστορία της Λέλας Καραγιάννη.

Η επιχείρηση της αφαίρεσης της κεφαλής έγινε σε δύο συνεχόμενα βράδια, γεγονός που δείχνει πως οι κακοποιοί είχαν όλη την πολυτέλεια του χρόνου, σε μια περιοχή κυριολεκτικά στην καρδιά της πόλης που δεν υπάρχει εδώ και μήνες κανένας έλεγχος και επαρκή αστυνόμευση.

Ήταν εύκολο λοιπόν οι κακοποιοί να αποκεφαλίσουν την προτομή της Λέλας Καραγιάννη, της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης, που βρίσκεται στην οδό Τοσίτσα.

Η μαρμάρινη προτομή είναι έργο της Λουκίας Γεωργαντή και τοποθετήθηκε εκεί το έτος 1963. Το αποκομμένο μέρος της έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια του Δήμου Αθηναίων και εκτιμώνται οι φθορές που έχει υποστεί, προκειμένου να κριθεί αν είναι επισκευάσιμο.