Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Έτοιμος να ξεφτιλιστεί στο ΝΑΤΟ ο Ερντογάν - Ψέμα και παραπληροφόρηση στην ατζέντα του

 



Αμετανόητος και προκλητικός ο Ερντογάν, αντί να τον συνετίσουν τα "χαστούκια" από όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, συνεχίζει να λέει και να κάνει βλακείες με ψέματα και παραπληροφόρηση.

Στο ρεπορτάζ της Sabah με τίτλο «Απόβαση με ντοκουμέντα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ», αναφέρεται πως ο Ερντογάν θα δημοσιοποιήσει σε όλα τα μέλη της Συμμαχίας υποτιθέμενα ντοκουμέντα που έχει συλλέξει δήθεν η Άγκυρα τα οποία δείχνουν πως Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά παραβιάζοντας τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων και πως τα επισκέπτονται ανώτεροι αξιωματούχοι.

Μάλιστα η Sabah κάνει λόγο για προκλητικές επισκέψεις του υφυπουργού Άμυνας της Ελλάδας» τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται.

Εκτός από την Ελλάδα ο προκλητικός και επικίνδυνος στα όρια του γελοίου Ερντογάν θα επιτεθεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και σε Σουηδία, Φινλανδία με την κατηγορία πως στηρίζουν την τρομοκρατία και για αυτό ασκεί βέτο στην ένταξή τους στη Συμμαχία.

Ο Ερντογάν έχει δεχτεί ισχυρές πιέσεις από τις μεγάλες δυνάμεις, όπως τη Βρετανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία να ρίξει τους τόνους και να μην προχωρά σε προκλητικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας,  αλλά τα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας διογκώνονται, με αποτέλεσμα να θέλει να αποπροσανατολίσει τον λαό του από τα πραγματικά προβλήματα.



Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τοκογλυφίας αποτελούμενο από μπράβους Έλληνες και Αλβανούς

 


Εξαρθρώθηκε, εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούμενη στην κατ΄επάγγελμα τοκογλυφία και εκβίαση, στο Ηράκλειο

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δέκα (10) ατόμων από τους οποίους συνελήφθησαν οχτώ (8) άτομα (4 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί).

Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες 47, 45, 37 και 24 χρόνων αλλά και τέσσερις Αλβανούς, ένας 30χρονος, ένας 33χρονος και δύο 32χρονοι.

Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 22.170 ευρώ, (12) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, πλήθος επιταγών, συναλλαγματικών, λοιπών αξιόγραφων καθώς επίσης και τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και αναβολικά σκευάσματα

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούμενη στην κατ΄επάγγελμα τοκογλυφία, εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (17.06.2022) σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, συνελήφθησαν οχτώ (8) άτομα (4 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί), ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δέκα (10) ατόμων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας δραστηριοποιούμενη στην κατ΄επάγγελμα τοκογλυφία και εκβίαση, την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παραβάσεις της Νομοθεσίας του Κώδικα Αντιντόπινγ, περί όπλων και βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Προηγήθηκε πολύμηνη συστηματική έρευνα από την οποία διακριβώθηκε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον την τελευταία τριετία σε περιοχές του Ηρακλείου.

Ως προς τη μεθοδολογία ( modus operadi ) η εγκληματική ομάδα η οποία λειτουργούσε με τη μορφή υποομάδων, προέβαινε σε εξωτραπεζικούς –ιδιωτικούς δανεισμούς διαφόρων χρηματικών ποσών με τοκογλυφικούς όρους ενώ σε περίπτωση που δεν καταβάλλονταν οι τόκοι ή το δανειζόμενο κεφάλαιο, προχωρούσαν στην είσπραξη τους με εκβιαστικά μέσα όπως απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας ή της ζωής των δανειοληπτών-θυμάτων τους, γεγονός που απέτρεπε τους δανειολήπτες στην καταγγελία των σε βάρους τους πράξεων.

Η συνομολόγηση των δανεισμών γινόταν με τη χρήση γραμματίων για τη νομιμοφάνεια του δανεισμού, ενώ η αποπληρωμή πραγματοποιούνταν με διαφόρους τρόπους όπως με καταβολή τοις μετρητοίς ή «σπάσιμο» επιταγών, ή ενεχυρίαση πολυτελών αυτοκινήτων ή εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας ή με καταβολή οφειλών και δόσεων που είχαν δημιουργήσει σε καταστήματα οι δανειστές .

Όπως διαπιστώθηκε η ομάδα λειτουργούσε μέσω ρευστών-χαλαρών εγκληματικών δικτύων προκειμένου να εξασφαλισθεί η πολυμορφία, ευελιξία, χαμηλή ορατότητα και μέγιστο οικονομικό όφελος αλλά και η μακροβιότητα της. Με αυτό τον τρόπο τα μέλη της είχαν παράλληλα αναπτύξει αυτόνομη δράση εξωθώντας τους παθόντες δανειολήπτες σε διαδοχικό δανεισμό μεταξύ των υποομάδων με στόχο την αποπληρωμή χρέους προς τη μία ομάδα και με συνέπεια τη δημιουργία μεγαλύτερου χρέους στην άλλη εξασφαλίζοντας σταθερή ροή παράνομου χρήματος στα μέλη της ομάδας.

Από την έως τώρα έρευνα, με την συνδρομή της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής, έχουν εξακριβωθεί τριάντα (30) περιπτώσεις δανεισμού ατόμων ενώ διαπιστώθηκαν εισροές –εκροές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων και η παράνομη νομιμοποίηση τους μέσω εξαργύρωσης κουπονιών ΟΠΑΠ, χρηματοδότησης νομιμοφανών επιχειρήσεων, όπως ανέγερσης πολυτελών κατοικιών, αγοράς άνω των 30 οχημάτων ενοικίασης, ίδρυσης εταιρειών εισαγωγής εμπορίας αυτοκινήτων με ανύπαρκτες έδρες.

Χθες (17.06.2022) πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης με τη συνδρομή μελών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος συντονισμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν επίσης αστυνομικοί από το Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Ηρακλείου, Χανίων και Αγίου Νικολάου, την Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου, την Ομάδα Πεζών Περιπολίων Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, το Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, το Τμήμα Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Ηρακλείου και τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Μεσσαράς και Μυλοποτάμου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, γραφεία και λοιπούς χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ανωτέρω ημεδαποί και αλλοδαποί κατά τη διάρκεια των οποίων βρεθήκαν συνολικά και κατασχεθήκαν:





Χρηματικό ποσό 22.170 ευρώ

Δώδεκα (12) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Πλήθος επιταγών, συναλλαγματικών, λοιπών αξιόγραφων, τιμολογίων και λοιπών παραστατικών

Ποσότητα αναβολικών ουσιών

Πιστόλι

Σπαθιά, λόγχες, μαχαίρια, σιδερογροθιές

Πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών και λοιπών ηλεκτρονικών μέσων αποθήκευσης.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και για τη διερεύνηση τέλεσης κι άλλων αξιόποινων πράξεων ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.








Αστυνομικός εγκέφαλος σε κύκλωμα κοκαΐνης

 


Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στα νότια προάστια της Αττικής

Συνελήφθησαν 4 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και αστυνομικός

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 41 άτομα για διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες στα νότια προάστια της Αττικής.

Συνελήφθησαν 4 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και αστυνομικός, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 4 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών και 37 άτομα για προμήθεια ναρκωτικών, τα οποία δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη και συστηματική έρευνα τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του έτους 2021, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε αυτή προβαίνοντας στη διακίνηση (προμήθεια, αποθήκευση, κατοχή, πώληση κ.λπ.) ναρκωτικών ουσιών (αποκλειστικά κοκαΐνης), στα νότια προάστια της Αττικής. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησαν τουλάχιστον (162) περιπτώσεις διακίνησης κοκαΐνης, αποκομίζοντας οφέλη ύψους τουλάχιστον 5.340 ευρώ.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης ( modus operandi ) της εγκληματικής οργάνωσης και τους διακριτούς ρόλους κάθε μέλους αυτής διαπιστώθηκε ότι:

Το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, που είναι αστυνομικός υπηρετών σε Υπηρεσία της Αττικής, ήταν επιφορτισμένος με την αναζήτηση και την προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών.

Έτερο μέλος της οργάνωσης αναλάμβανε την αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών σε κατάστημα που διατηρεί στα νότια προάστια της Αττικής.

Τα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με την περαιτέρω διάθεση των ναρκωτικών ουσιών στους τελικούς χρήστες.

Επέλεγαν πολυσύχναστους χώρους για την αγοραπωλησία των ναρκωτικών ουσιών και κυρίως υπαίθριους χώρους στάθμευσης πολυκαταστημάτων των νοτίων προαστίων, ενώ κάποιες φορές προμήθευαν και «κατ’ οίκον» τους «πελάτες» τους

Μάλιστα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο των επικοινωνιών τους κωδικοποιημένες φράσεις, προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους:

ναρκωτικές ουσίες : «κάλτσες», «μπυρίτσες», «σουβλάκια», «μικρό», «κόκα κόλα», «θέμα»

ποσότητες κοκαΐνης : «ώρα», «λεπτό», «οχτάρια», «κομμάτια», «μέτρο», «βιβλία», «συνδρομή», «βράχος», «στικάκι», «παιχνίδι»

ποιότητα κοκαΐνης : «καλό παιδί»,

χρήματα : «παπούτσια»,

αγορά ποσότητας «επί πιστώσει» : «αέρα».

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, απογευματινές ώρες της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2022, κατά την οποία δύο από τα μέλη αυτής κατελήφθησαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος των νοτίων προαστίων να πραγματοποιούν αγοραπωλησία ναρκωτικών και συνελήφθησαν, ενώ κατά την επακόλουθη έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 1,08 γραμ. κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ

Στις έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες και οχήματα, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 αυτοκίνητα,

29,15 γραμ. κοκαΐνης,

2,57 γραμ. κάνναβης,

3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

9 σύριγγες,

ουσίες πρόσφορες για νόθευση ναρκωτικών ουσιών,

πλήθος φιαλιδίων με άγνωστες ουσίες,

συσκευή καπνίσματος ναρκωτικών ουσιών,

13 κινητά τηλέφωνα,

8.040 ευρώ και 700 δολάρια,

3 κλειδιά τραπεζικών θυρίδων,

2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

πλήθος μέσων ηλεκτρονικής αποθήκευσης δεδομένων ( USB - stick ),

πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και

πλαστικός ηλεκτρικός φανός ερυθρού και μπλε χρώματος, όμοιος με αυτούς που χρησιμοποιούνται από υπηρεσιακά οχήματα.

Τα κατασχεθέντα οχήματα θα παραδοθούν για φύλαξη στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (Δ.Δ.Δ.Υ.), ο ι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους και τα χρηματικά ποσά θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ανακοινώνεται επίσης ότι από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αστυνομικού, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



«Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου»

 


Από το 2016 έχει αρχίσει το ξεκαθάρισμα στον κόσμο της νύχτας, με την ΕΛ.ΑΣ. απλά να παρακολουθεί να "ερευνά" χωρίς να υπάρχει ούτε μία σύλληψη, αυτουργού η ηθικού αυτουργού που είναι ευκολότερο.

Ο πατέρας του 38χρονου Γιώργου Μήτσου, Αναστάσιος Μήτσου  ζητά «να βρεθούν οι δολοφόνοι και οι ηθικοί αυτουργοί», ενώ αναφέρει ότι το παιδί του σκοτώθηκε επειδή δεν ενέδωσε στις απειλές να πληρώνει προστασία στη νύχτα και στους μπράβους για τα μαγαζιά του, και κάνει λόγο για «βρώμικους αστυνομικούς που ξέρουν ποιοι πληρώνουν συμβόλαια θανάτου και ποιοι κάνουν κουμάντο στη νύχτα».

Αναλυτικά ο πατέρας του 38χρονου αναφέρει σε ανακοίνωσή  του:

«Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου. 

Σκότωσαν 38 χρόνων επιχειρηματία από το χώρο των καυσίμων γιατι δεν ενέδωσε στις απειλές τους να πληρώνει προστασία στη νύχτα κ τους μπραβους για τα μαγαζιά του. 

Οι βρώμικοι Αστυνομικοι ξέρουν ποιοι πληρώνουν συμβόλαια θανάτου κ ποιοι κάνουν κουμάντο στη νύχτα. 

Έχουμε κάνει ως οικογένεια συγκεκριμενες καταγγελίες στις αρχές για το πόλεμο που δεχόμασταν. Δεν ήθελαν να υπάρχει Επιχειρηματιας καυσίμων Ζκαθαρις, χωρίς να κάνει λαθρεμποριο, καυσίμων η, να μην είναι υπόδουλος κακοποιών. 

Τους τελευταίους τρεις μήνες η οικογένεια κ ο ομιλος έκανε επενδύσεις εκατομμυρίων σε σύμπραξη με εταιρεία κολοσσό του εξωτερικού και αυτό προκάλεσε το φθόνο και τη ζήλια των Λαθρεμπόρων της νύχτας και των α μπράβων. 

Ενημερώνουμε ως οικογένεια ότι το σκορ δεν θα είναι 26-1 αλλά 25-2 . Να βρεθούν οι δολοφόνοι και οι ηθικοί αυτουργοί που σκότωσαν το Γιώργο μας. 

Οι «έμπειροι» αστυνομικοί ξέρουν ποιοι κρύβονται πίσω από κάθε δολοφονία στην Ελλάδα. Ξέρουν ποιοι πως και γιατί έγινε κάθε μαφιόζικο χτύπημα. 

ΞΕΡΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ. 

Όχι άλλο αιμα από τους στυγνους δολοφονους που προέρχονται από το χωρο της νύχτας.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΗΤΣΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ». 



Δέν άρεσε στους Τούρκους ότι ο Ελον Μάσκ ανέφερε την Κωνσταντινούπολη

 



Σε ένα χιουμοριστικό tweet για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης προχώρησε ο Έλον Μασκ, αναφερόμενος στον θρύλο της Κερκόπορτας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μία φωτογραφία με την φιγούρα του «stickman» στην οποία απεικονίζεται ως ένας Βυζαντινός στρατιώτης με το κράνος του, που ξυπνάει στον ύπνο και προσπαθεί να θυμηθεί αν κλείδωσε την πύλη του κίρκου (Κερκόπορτα), από την οποία εισήλθαν και κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη οι Γενίτσαροι τον Μάιο του 1453.

Η ανάρτησή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από Τούρκους χρήστες, καθώς αναφέρεται σε αυτήν αποκαλώντας την Κωνσταντινούπολη.

Οι Τούρκοι χρήστες  Τούρκους χρήστες, επέμεναν με αναρτήσεις τους κατηγορηματικά λέγοντας ψέματα πως «ποτέ δεν ήταν Κωνσταντινούπολη, αλλά πάντα... Instanbul».

Δείτε την ανάρτηση:




Μετά από 40 ημέρες βρέθηκε ο Θύμιος Μπουγάς


 

Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση του Θύμιου Μπουγά, ο οποίος εντοπίστηκε ύστερα από ενάμιση μήνα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στον Άγιο Σπυρίδωνα, στον Πύργο, το απόγευμα του Σαββάτου.

Υπήρχαν μαρτυρίες είχαν δει τον Θύμιο Μπουγά στη περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα, να ψάχνει στους κάδους που βρίσκονται στο σημείο των εγκαταστάσεων των υπηρεσιών πρόνοιας του δήμου Πύργου.

Η ασφάλεια μαζί με την ΟΠΚΕ έκαναν ξανά έρευνες σήμερα το απόγευμα και κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Δεν είναι σίγουρο αν βρισκόταν εκεί όλες τις ημέρες.

Ο Θύμιος Μπουγάς είναι καλά στην υγεία του, είχε τρόφιμα, έμενε σε ένα σπίτι μόνος του και εκεί βρέθηκε από την αστυνομία που έκανε μεγάλη έρευνα.

Όλες αυτές τις ημέρες κρυβόταν γιατί φοβόταν την συμμορία στον Πύργο που τον κακοποιούσε συστηματικά.



Δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη

 


Δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη στην έναρξη της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.




Νίκος Αναστασιάδης: Κύριε Πρωθυπουργέ, αγαπητέ μου Κυριάκο. Με ιδιαίτερη χαρά σε καλωσορίζω και πάλι στην Κύπρο, σε μια στιγμή που ο συγχρονισμός για την ενημέρωση είναι ίσως από τους πιο επιβαλλόμενους. Βεβαίως μέχρι σήμερα ποτέ, σε όποια κρίσιμη καμπή ή και μη κρίσιμη ακόμα, η μεταξύ μας συνεργασία είναι τόσο άψογη, έτσι ώστε να ενεργούμε και να πολιτευόμαστε κατά τον οφελιμότερο για τις πατρίδες μας τρόπο.


Θέλω να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίηση γιατί η όλη διαχείριση μιας ρητορικής, ξένης προς τη δική μας νοοτροπία, από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, είναι τέτοια που οπωσδήποτε αποδυναμώνει και εξουδετερώνει τους στόχους που ενδεχόμενα κάποιοι με αναθεωρητικές απόψεις και αντιλήψεις, να έχουν.


Η ίδια τακτική και πολιτική ακολουθείται και από εμάς. Το Διεθνές Δίκαιο είναι η προστασία μας και βεβαίως οι ισχυρές συμμαχίες και η παρουσία μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Αυτό που είμαι βέβαιος θα μας απασχολήσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα και αργότερα η συνάντηση Ευρωπαϊκή Ένωσης – ΝΑΤΟ, είμαι βέβαιος ότι θα στείλει ακόμα πιο ηχηρά τα μηνύματα της αποφυγής των οποιοδήποτε προκλήσεων από τον οποιονδήποτε που αμφισβητεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα, είτε της Ελλάδας, είτε της Κύπρου.


Θέλω να εκφράσω τις ευγνώμονες ευχαριστίες για την αμέριστη συμπαράσταση από πλευράς Ελλάδας στη διαφύλαξη της ειρήνης, αλλά και στην προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Την ίδια ώρα θέλω να σε ευχαριστήσω, βεβαίως, για τη γενναιόδωρη δωρεά που αφορά κάτι που έλειπε από την Κυπριακή Δημοκρατία και συμβάλλει στις μετακινήσεις του Προέδρου και των Υπουργών: την παραχώρηση, δωρεάν, ενός πολιτικού αεροσκάφους της Ελληνικής Δημοκρατίας. Όπως επίσης και χαίρομαι γιατί γίνεται σε μία στιγμή που βρίσκομαι προς το τέλος της θητείας μου, έτσι ώστε ουδείς να μου αποδίδει είτε σε εμένα, είτε σε εσάς- με μια δωρεά προς την Κυπριακή Δημοκρατία- άλλα κίνητρα.


Αυτό που θα ήθελα, όμως, επίσης να ευχαριστήσω είναι και για την δωρεά της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανέγερση πυροσβεστικού σταθμού στην ορεινή Λάρνακα και πιο συγκεκριμένα στην Επταγώνια αν δεν απατώμαι, ενός σταθμού που θα στοιχίσει περίπου 650.000 με 700.000 ευρώ.


Και πάλι ευχαριστώ, καλώς όρισες Κυριάκο μου, και προσβλέπω στις επόμενες στιγμές που θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε κατ’ ιδίαν.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ Νίκο, είναι πάντα μεγάλη η χαρά μου όταν επισκέπτομαι την Κύπρο. Είναι μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τον κοινό μας συντονισμό στην αντιμετώπιση των μεγάλων γεωπολιτικών προκλήσεων, σε μεγάλο βαθμό ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Αλλά και να συντονίσουμε τη δράση μας απέναντι στην αναταραχή η οποία παρατηρείται τελευταία στην ανατολική Μεσόγειο.


Έχεις δίκιο να λες ότι η άμυνά μας, της Ελλάδας και της Κύπρου, απέναντι σε οποιεσδήποτε αναθεωρητικές διαθέσεις, είναι το Διεθνές Δίκαιο. Είναι οι ισχυρές μας συμμαχίες, είναι η συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Και με ήρεμη αποφασιστικότητα και ψυχραιμία θα αντιπαρερχόμαστε πάντα οποιαδήποτε ρητορική ξεφεύγει από τους κανόνες της καλής διπλωματικής πρακτικής.


Εκτιμώ ότι αυτή η προσέγγισή μας τελικά είναι η ορθή και ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σύντομα σε πιο ήρεμα νερά, κρατώντας πάντα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας οι οποίοι, και στις πιο δύσκολες συγκυρίες- άποψή μου ήταν και είναι- δεν πρέπει ποτέ να κλείνουν.


Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε επίσης τις εξελίξεις όσον αφορά τη μεγάλη αύξηση των τιμών ενέργειας και τις πληθωριστικές πιέσεις οι οποίες ασκούνται στις οικονομίες μας. Ελλάδα και Κύπρος, Κύπρος και Ελλάδα έχουν ένα σημαντικό ρόλο να παίξουν σε αυτή τη συζήτηση η οποία γίνεται για την αξιοποίηση των ενεργειακών αποθεμάτων της ανατολικής Μεσογείου. Και θα είναι μια ευκαιρία για ακόμα μια φορά να συντονίσουμε τις κινήσεις μας. Χρειαζόμαστε, όλοι, ισχυρές άμυνες απέναντι στις πληθωριστικές πιέσεις. Και οι καλές αποδόσεις των οικονομιών μας είναι το καλύτερο εχέγγυο ότι θα μπορούμε να εξακολουθούμε να στηρίζουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας για να αντιμετωπίζουν αυτή την εισαγόμενη ακρίβεια, η οποία ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημά τους.


Χθες ήταν μία πολύ σημαντική μέρα για την Ελλάδα, καθώς το Eurogroup επικύρωσε και επίσημα την έξοδο της χώρας μας από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας τον Αύγουστο που μας έρχεται. Κλείνει έτσι, αγαπητέ Νίκο, ένας 12ετής κύκλος, ο οποίος ταλαιπώρησε πάρα πολύ τη χώρα μας και την ελληνική κοινωνία.


Και η Κύπρος πέρασε τις δικές της δυσκολίες, αλλά εσείς πιο γρήγορα καταφέρατε και ξεπεράσατε τις αναταράξεις της οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς σε εμάς κράτησε πολύ περισσότερο. Αλλά κοιτάζοντας το μέλλον με αισιοδοξία μπορούμε πια να λέμε ότι η Ελλάδα όχι απλά δεν είναι το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, όπως δυστυχώς ήταν για αρκετά χρόνια, αλλά είναι μια χώρα με αξιοπιστία, με μια ισχυρή οικονομία, με σημαντικό γεωπολιτικό αποτύπωμα. Ισχυρή Ελλάδα, ισχυρή Κύπρος, σημαίνει ισχυρός ελληνισμός. Και αυτό νομίζω ότι είναι μία παρακαταθήκη και για τις δυο πατρίδες μας.


Τέλος, δεν μπορώ να μη σχολιάσω το γεγονός ότι ο απόλυτος συντονισμός μας, σήμερα, αποτυπώνεται και έμπρακτα με την απόλυτη ενδυματολογική μας ευθυγράμμιση, η οποία σας διαβεβαιώνω ότι δεν ήταν προσχεδιασμένη, αλλά και πάλι σε ευχαριστώ πάρα πολύ.


Θέλω επίσης να τονίσω και για το ζήτημα της δωρεάς που κάνει η πατρίδα μας, πως είναι μια μικρή ανταπόδοση στη μεγάλη δωρεά την οποία κάνατε για να κλείσουμε τις πληγές από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Καταφέραμε με πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες να εκδώσουμε το Προεδρικό Διάταγμα για τη χωροθέτηση στο Μάτι. Μια αποστολή που κανονικά για την ελληνική δημόσια διοίκηση χρειάζεται δεκαετίες, το να έρθεις να παρέμβεις σε μία πολύ μεγάλη περιοχή που κουβαλάει μεγάλες αμαρτίες από το παρελθόν, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οπότε τώρα πια έχουμε όλα τα εργαλεία για να μπορέσουμε να κάνουμε και την ανέγερση των κοινωνικών κατοικιών, ώστε να δώσουμε στους πιο ευπαθείς συμπολίτες μας, που έχασαν τα σπίτια τους, τη δυνατότητα να έχουν μια μόνιμη κατοικία στον τόπο τον οποίον τόσο αγαπάνε.


Και βέβαια, ναι, είναι σημαντικό για μας καθώς κι εμείς προχωρήσαμε σε έναν εκσυγχρονισμό του στόλου των αεροσκαφών μας, να κάνουμε και τη χειρονομία προς την Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ή οποιοσδήποτε κυβερνητικός αξιωματούχος να μπορεί να εμφανίζεται και να εκπροσωπείται με ένα αεροσκάφος το οποίο θα φέρει τα χρώματα και τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας.



Μόνο τυχαίες δεν θα είναι ειδικά οι φετινές προεκλογικές φωτιές - Έσβησε η φωτιά στην Εύβοια

 


Φέτος το καλοκαίρι θα είναι δυσκολότερο, έρχονται εκλογές και όπλο συγκεκριμένου κόμματος και των συντρόφων του είναι η καταστροφή για να μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση.

Όλο το καλοκαίρι η κυβέρνηση πρέπει να είναι σε εγρήγορση γιατί αυτοί που θα διαταχθούν να κάψουν και να φέρουν την καταστροφή θα είναι αδίστακτοι.

H Πυροσβεστική μιλά για δύσκολη πυρκαγιά στην Εύβοια, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις το απόγευμα, αλλά όπως ανέφερε αργά το βράδυ το συντονιστικό όργανο της περιοχής, το μέτωπο έχει «προσδιοριστεί» και λαμβάνονται μέτρα για να μην επεκταθεί η φωτιά.

Στελέχη του Π.Σ. ανέφεραν ότι κατά την διάρκεια της νύχτας αναμένεται να αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες, με σημαντική εξασθένηση των ανέμων και αύξηση της υγρασίας, που θα διευκολύνουν τις επίγειες δυνάμεις να πλησιάσουν τα σημεία που υπάρχουν ενεργές εστίες.

Στόχος είναι να κρατηθεί η φωτιά σε καλά επίπεδα, ώστε με το πρώτο φως της ημέρας, όταν θα επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα, να περιοριστεί ακόμα περισσότερο και να τεθεί υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περί τις 14.00 χθες Σάββατο σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην περιοχή Γάια και Κρεμαστό Ευβοίας και λίγο πριν από τις 19.00 στάλθηκε μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν προληπτικά το χωριό Κρεμαστός και να κατευθυνθούν προς το Τραχήλι. 

Αυτή την στιγμή και μετά την μάχη των πυροσβεστών όλο το βράδυ δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή και η φωτιά έχει σβήσει.