Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Facebook: Οι αλλάγες έφεραν 50 εκατ. λιγότερες ώρες σερφαρίσματος


Ο 33χρονος Ζάκερμπεργκ είπε ότι οι αλλαγές στους αλγόριθμους που καθορίζουν την εμφάνιση των ειδήσεων στους λογαριασμούς των χρηστών, θα ωφελήσουν την εταιρεία σε βάθος χρόνου, ενώ χαρακτήρισε το 2017 «ένα δυνατό, αλλά επίσης δύσκολο έτος».

Οι τελευταίες τροποποιήσεις στο News Feed του Facebook είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου που οι χρήστες περνούν στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, έκανε γνωστό ότι, έως σήμερα, έχει υπάρξει μια μείωση του χρόνου των χρηστών κατά 5% περίπου ή 50 εκατομμύρια ώρες τη μέρα. 

Μείωση υπήρξε και στα βίντεο που εξαπλώνονται σαν ιός (viral).

 «Περιεχόμενο όπως τα viral βίντεο εκτόπιζαν τις προσωπικές επαφές και το να βοηθάμε τους ανθρώπους να συνδεθούν είναι πιο σημαντικό από τη μεγιστοποίηση του χρόνου που ξοδεύεται στο Facebook», δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ.

Πάνω από 2 δις χρήστες

Οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες έφθασαν τα 2,13 δισεκατομμύρια στο τέλος του 2017, ενώ οι ενεργοί ημερήσιοι χρήστες τα 1,4 δισεκατομμύρια κατά μέσο όρο (αύξηση 14% έναντι του Δεκεμβρίου 2016). 

Είναι πάντως αξιοσημείωτη η -για πρώτη φορά στην ιστορία του Facebook- μείωση των ημερήσιων χρηστών του στις ΗΠΑ και τον Καναδά κατά περίπου 700.000, όπως αποκάλυψε το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο.

Ο 33χρονος Ζάκερμπεργκ είπε ότι οι αλλαγές στους αλγόριθμους που καθορίζουν την εμφάνιση των ειδήσεων στους λογαριασμούς των χρηστών, θα ωφελήσουν την εταιρεία σε βάθος χρόνου, ενώ χαρακτήρισε το 2017 «ένα δυνατό, αλλά επίσης δύσκολο έτος».

Αύξηση κερδών κατά 56%

Το Facebook, που έδωσε στη δημοσιότητα τα τελευταία οικονομικά στοιχεία του, εμφάνισε άνοδο εσόδων 47% το 2017, ξεπερνώντας τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια, και αύξηση κερδών 56% στα σχεδόν 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 4,27 δισ. δολάρια ή 1,44 δολάρια ανά μετοχή σε σύγκριση με τα 3,57 δισ. δολάρια ή 1,21 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

Στα κέρδη υπήρξε και ένας αρνητικός αντίκτυπος 77 cents λόγω της αλλαγής του φορολογικού κώδικα στις ΗΠΑ.

Ο Ζάκερμπεργκ και η διάσημη πλατφόρμα του αντιμετωπίζουν πολλά ανοιχτά ζητήματα τελευταία και η φετινή χρονιά ήταν μία χρονιά μεγάλης αμφισβήτησης γύρω από την λογοκρισία και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την παθητική κατανάλωση περιεχομένου.

Το Facebook κατακρίθηκε έντονα και για την χρήση της πλατφόρμας στην λεγόμενη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές.

Ο Ζάκερμπεργκ δήλωσε: «Το 2017 ήταν ένα δυνατό έτος για το Facebook, αλλά ήταν επίσης δύσκολο. Το 2018, εστιάζουμε στο να κάνουμε το Facebook όχι μόνο διασκεδαστικό, αλλά και χρήσιμο για την ευημερία των ανθρώπων και για την κοινωνία». 


Πηγή : gr.euronews.com


Χαλκίδα: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει και 'προσγειώθηκε' πάνω στο αυτοκίνητό του



Ο 63χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Εύβοιας η απόπειρα αυτοκτονίας ενός 63χρονου, ο οποίος τα ξημερώματα της Παρασκευής «βούτηξε» στο κενό από το μπαλκόνι του τετάρτου ορόφου του σπιτιού του, επί της οδού Κώτσου 20, και "προσγειώθηκε" πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητό του.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τη 01.00 τα ξημερώματα. Στη γειτονιά επικράτησε αναστάτωση και οι περίοικοι βγήκαν στον δρόμο για να δουν τι έχει συμβεί.

Στο σημείο έσπευσε αστυνομία και ασθενοφόρο που παρέλαβε τον αιμόφυρτο άντρα και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για να του παρασχούν οι πρώτες βοήθειες. Ο 63χρονος στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόπειρα αυτοκτονίας.



Πηγή: Eviazoom.gr


Ο ακροαριστερός Σύριζα καθεστωτικά καταγγέλλει τις μετακινήσεις δημοτών στο συλλαλητήριο




Καθεστωτική ακροαριστερή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Καλυβίων Σαρωνικού και καταγγέλοντας τον δήμαρχο Σαρωνικού Γ. Σοφρώνη για την απόφασή του να δρομολογήσει λεωφορεία για τη μεταφορά δημοτών στο συλλαλητήριο της Αθήνας, για την ΠΓΔΜ.

Ο  καθεστωτικός και ακροαριστερός τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί το συλλαλητήριο «εθνικιστικό» και τονίζει πως «εξυπηρετεί τις επιδιώξεις των ακροδεξιών κύκλων».

Η ανακοίνωση:

ΣΥΡΙΖΑ
Ο. Μ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Σαρωνικού Γ. Σοφρώνη για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφασή του να δρομολογήσει λεωφορεία για τη μεταφορά δημοτών στο εθνικιστικό συλλαλητήριο της Αθήνας.
Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιεί τον Δήμο για προώθηση ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ.

Η μισαλλοδοξία μέσα και έξω από την Ελλάδα εξυπηρετεί μόνο τις επιδιώξεις των ακροδεξιών κύκλων και όχι τα συμφέροντα της χώρας.

Καλούμε τον Δήμαρχο να ανακαλέσει την απόφασή του και να μην εμπλέκει τον Δήμο σε εθνικιστικά παιχνίδια που μόνο ζημιά κάνουν.

27/1/2018

Το Συντονιστικό






Μπακογιάννη: Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε "στραβά"



Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Focus» του Πάνου Χαρίτου με φιλοξενούμενους τον Δ. Τζανακόπουλο και την Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη με την εμπειρία που διαθέτει, εξέφρασε την ανησυχία ότι «αυτή η διαπραγμάτευση ξεκίνησε στραβά» και σημείωσε ότι ενώ όντως υπάρχει διαφορετικό κλίμα στα Σκόπια, δεν πρέπει να υποτιμηθεί η αδυναμία του κ. Ζάεφ στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της χώρας του και ότι από την άλλη «υπάρχει μια εγγενής αδυναμία, ότι η κυβέρνηση δεν έχει μια κοινή θέση». 

«Έχουμε μια διχασμένη κυβέρνηση που υποτίμησε τον εθνικολαϊκιστή εταίρο της», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης «αδυνατίζει τρομερά» η εθνική θέση.

Η στάση της κυβέρνησης, όπως εκφράζεται από τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, έχει σαφέστατα κατά τον ίδιο ενιαία πολιτική τοποθέτηση. 

Είπε επίσης ο κ. Τζανακόπουλος ότι απο τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου βγαίνει ότι εμπιστεύεται τον ΥΠΕΞ και ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε ποτέ σκέψη για εκλογές και πως η κυβέρνηση είναι απόλυτα προσηλωμένη στον στόχο της εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. 

Ο Δ. Τζανακόπουλος μίλησε για τις πολλές διαφορετικές θέσεις που υπάρχουν σήμερα στη ΝΔ από σημαίνοντα στελέχη, όπως ο αντιπρόεδρος Γεωργιάδης, και σχολίασε ότι μέσα σε έναν μήνα η ΝΔ έχει αλλάξει θέση 4-5 φορές, καταλογίζοντας στον κ. Μητσοτάκη ότι «αντιπολιτεύεται ανεύθυνα και αλλάζει τη θέση του ανάλογα με την εξέλιξη της εσωτερικής πολιτικής σκηνής».

Για να πάρει την απάντηση του από την κυρία Μπακογάννη  ότι «βεβαίως η ΝΔ βρίσκεται σήμερα κοντά στις απόψεις του 2007-2008» και πως «το πρόβλημα δεν το έχει η ΝΔ, η ΝΔ έχει μία θέση».

Σημείωσε επίσης η κυρία Μπακογιάννη ότι η ΝΔ έχει μια θέση που καθόρισε στο Βουκουρέστι, που προβλέπει τη σύνθετη ονομασία erga omnes και απαντώντας στην κατηγορία του κ. Τζανακόπουλου ότι η ΝΔ πατά πάνω σε ένα εθνικό ζήτημα για να ασκήσει αντικυβερνητική πολιτική, η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι η θέση που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε 4 κομματικές συνεδριάσεις «έγινε αποδεκτή από το σύνολο του κόμματος». «Πρόβλημα εσωτερικό η ΝΔ δεν έχει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την απόλυτη αποδοχή μέσα στη ΝΔ», συνέχισε και παρέπεμψε σε δημοσκοπήσεις για να υποστηρίξει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρείται καταλληλότερος για να επιλύσει το θέμα.


Η Μόδα της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στις ΗΠΑ



Έχει γίνει πλέον του συρμού η κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης (θα δούμε πιο κάτω γιατί) και ο Τύπος αναφέρει συγκεκριμένες περιπτώσεις κυριών που θυμήθηκαν ότι παρενοχλήθηκαν πολλά χρόνια πριν, μία ολόκληρη εικοσαετία, αλλά έκριναν σκόπιμο να τηρήσουν σιγήν ιχθύος γιατί δικαιολογημένα φοβόντουσαν τις συνέπειες: απειλές για τη ζωή τους, ο φόβος του διασυρμού, ο κίνδυνος να μην μπορέσουν να ξαναβρούν δουλειά και το ενδεχόμενο να μην αποκτήσουν ποτέ σύζυγο. 

Τώρα όμως με το σλόγκαν «# me too», (« Κι εγώ», «Κι εμένα»), οι γυναίκες αναθάρρησαν και όλο και περισσότερο εμφανίζονται ως θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. που υπέκυψαν σε εκβιαστικές πιέσεις ή, στη χρήση βίας (βιασμός) από προϊσταμένους τους ή, συμπλεγματικά αφεντικά που τις απειλούσαν ότι σε περίπτωση απόρριψης των ερωτικών προτάσεών τους, θα απολύονταν με συνοπτικές διαδικασίες.

Στην απονομή της «Χρυσής σφαίρας» της προπερασμένης Κυριακής οι συμμετέχοντες φορούσαν μαύρα εις ένδειξη συμπαράστασης στα θύματα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η Ιστορία της σεξουαλικής παρενόχλησης 

Σε αντίθεση με ότι πιστεύεται, η σεξουαλική παρενόχληση έχει μακραίωνη ιστορία και πιο συγκεκριμένα, αρχίζει από την εποχή της δουλείας στην Αμερική ,όπου οι δούλες ήταν αναγκασμένες να υποκύπτουν στις ορέξεις των αφεντάδων τους, θέλοντας και μη. Και ας μην ξεχνάμε το αναφαίρετο δικαίωμα του άρχοντα για την «prima nocta», όπου πρώτος δοκίμαζε τα κάλλη της νύφης πριν από τον σύζυγο της στην φεουδαρχική εποχή.

Όμως επικρατεί ακόμα και στις μέρες μας ένα τυραννικό καθεστώς για τις γυναίκες όπου δεν μπορούν να βρουν το δίκαιό τους γιατί οι δικαστές παίρνουν ως δεδομένο ότι αυτές προκαλούν τους άντρες με τη στάση τους. Η παρενόχληση δεν είναι τόσο πολύ σεξουαλική επιθυμία όσο είναι απόδειξη της σωματικής υπεροχής του αρσενικού και το πρόβλημα καθίσταται συστημικό. Αφετέρου οι γυναίκες αποφεύγουν να καταγγείλουν έναν βιασμό που έχουν υποστεί φοβούμενες το διασυρμό και την ταπείνωση που πρόκειται να υποφέρουν χωρίς να βρεθεί κάποιος να τις στηρίξει και υφίσταται οξύ πρόβλημα εξεύρεσης συζύγου ή ακόμα και δουλειάς. Η σεξουαλική παρενόχληση έτσι καταντάει διάκριση μεταξύ των δύο φύλων με τον άνδρα να κερδίζει σχεδόν πάντα τη μάχη και τη γυναίκα να είναι η αιώνια χαμένη, αδικημένη και ανυπεράσπιστη, λόγω χρώματος ή καταγωγής (οι άτυχοι μετανάστες που έχουν έλθει στις βιομηχανικά προηγμένες χώρες της Ευρώπης αλλά και προπάντων στις ΗΠΑ αλλά και τη φήμη ότι οι ξένες έχουν άλλα ήθη κατά πολύ χαλαρότερα από αυτά των Βρετανών ή, των Αμερικανών ευσεβών Πουριτανών) και η «ελαφρότητα» των ξένων γυναικών θεωρείται το σοβαρότερο «επιβαρυντικό» (ξενοφοβικό) στοιχείο που λαμβάνουν υπόψη οι δικαστές.

«Quid pro quo»: μου δίνεις-σου δίνω: κάτι για κάτι (άλλο)

Το «quid pro quo “ έχει καθιερωθεί πλέον ως μία μορφή σεξουαλικού αντιπραγματισμού: (σου δίνω)«κάτι για (να μου δώσεις) κάτι (άλλο)».Ρύζι για σιτάρι και ομοίως σεξουαλικές προσφορές για διορισμό, προαγωγή, χρήματα κλπ. Αυτή η περίπτωση μπορεί να χαρακτηρισθεί «συναινετική», αφού απολήγει σε μία αμοιβαία συμφωνία με εμπορική- ούτως ειπείν-συναλλαγή.

Όμως πολλές γυναίκες ομολογούν εκ των υστέρων ότι υπήρξαν θύματα ωμού ψυχολογικού εκβιασμού. Ότι πειθαναγκάσθηκαν να δώσουν το κορμί τους για μια θέση στον ήλιο της δημοσιότητας: ρόλος σταρ ή, προϊσταμένης σε περίβλεπτη θέση, (ιδιαιτέρα υψηλά ισταμένου προσώπου) γιατί δεν είχαν άλλα περιθώρια επιλογής. Για να πάρουν ένα ρόλο σε μια ταινία, υπέκυψαν στον ωμό εκβιασμό του: ή «”μου κάθεσαι” και σε βοηθάω ή, αλλιώς, μην περιμένεις τίποτα!». (Ασε και το άλλο ότι θα έχεις πρόβλημα να ξαναβρείς δουλειά γιατί δεν πρόκειται να σου δοθεί καλό πιστοποιητικό προϋπηρεσίας). 

1.Κένεντι 2.Κλίντον 3.Τραμπ και 4. Γουάιντσταϊν (βετεράνος παρενοχλητής) 

1.Η περίπτωση του δολοφονηθέντος Αμερικανού προέδρου το 1963, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί ο Κένεντι έπασχε από σατυρίαση, την αρσενική εκδοχή της νυμφομανίας. Πρόκειται περί μιας παθογένειας, όπου ο πάσχων δεν ηρεμεί, αν δεν έχει απανωτές σεξουαλικές επαφές, εξ ου και η ίδρυση κλινικών σεξουαλικής απεξάρτησης.

Το απορίας άξιο είναι ότι ο πρόεδρος Κένεντι, πολιτικός με αναμφίλεκτη σεξουαλική δραστηριότητα και επιθετικό ταμπεραμέντο, ουδέποτε κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση. Αλλά αυτό οφείλονταν στις άριστες σχέσεις που είχε ο Κένεντι με τους δημοσιογράφους με τους οποίους περνούσε τα βράδια πίνοντας και σπάνια αρνιόταν σε κάποιον μια συνέντευξη. Μπόρεσε μάλιστα να συνάψει στενές σχέσεις με την ελίτ του Τύπου στην εποχή του.
Από τη μια λοιπόν η απέραντη συμπάθεια που έτρεφαν για αυτόν οι δημοσιογράφοι και από την άλλη η επικρατούσα στη δεκαετία του ΄60 άποψη ότι δεν υπήρχε περίπτωση που να μην διαχωριστεί η δημόσια ζωή ενός Προέδρου από την ιδιωτική του ζωή σε βαθμό που να εγκρίνονται οι δημόσιες αρετές παρά τα ιδιωτικά του βίτσια. Ο Κένεντι κινιόταν άνετα με την σιωπηρή ανοχή των δημοσιογράφων αλλά και την σιωπηρή συναίνεση του Εντγκαρ Χούβερ (FBI) που είχε συλλέξει πολλά στοιχεία για τη σεξουαλική υπερδραστηριότητά του. 

2. Σε πλήρη αντίθεση, ο Μπιλ Κλίντον κυνηγήθηκε ανελέητα από τα ΜΜΕ. Είχε προϊστορικό παρενοχλητή από την εποχή που ήταν κυβερνήτης στο Αρκανσας το 1991, οπότε και προέβη σε επίδειξη πέους και εντολή στην εντυπωσιακή Πόουλα Τζόουνς για πεολειχία (στοματικό σεξ).

Το δικαστήριο επιδίκασε το σεβαστό ποσό των 850 χιλιάδων δολαρίων, ως αποζημίωση στην Τζόουνς και αυτή αναρωτήθηκε αν υπήρχαν αληθινές τύψεις συνειδήσεως από τη μεριά των «φιλελεύθερων γυναικών που της είχαν επιτεθεί κατασυκοφαντώντας την όταν έγιναν οι αποκαλύψεις για αυτήν, αλλά και για τη Χουανίτα Μπρόουντρικ, καθαρή περίπτωση βιασμού, η οποία παρατηρεί ότι νιώθει πολύ απογοητευμένη γιατί χρειάστηκε μια εικοσαετία για να αποκαλυφθούν τα σεξουαλικά σκάνδαλα του Κλίντον χάρη στο # me too. 

Απομένει το ρομαντικό ειδύλλιο Κλίντον- Μόνικα Λουίνσκυ, όπου η δεύτερη αναγνωρίζει ότι το σεξ ήταν συναινετικό. Αξέχαστος θα μείνει ο διάλογος Κένεθ Σταρ, ανεξάρτητος Ρεπουμπλικανός ανακριτής με τον Κλίντον:

Κ.Στ. «Της είπατε να ξαπλώσει, κύριε»; Μπ.Κλ. «.Οχι, κύριε, της, είπα να γονατίσει».

Προσθέτει όμως ότι η ζωή της υπήρξε δύσκολη από τον πόλεμο που εξαπέλυσαν εναντίον της οι γυναικείοι σύλλογοι, επικρίνοντας τη στάση και την ευκολία με την οποία συναίνεσε.

3.Ο νυν πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ δεν θα μπορούσε να λείψει από τη Χρυσή Βίβλο παρενοχλητών. Ηδη προτού αναλάβει «να σώσει την Αμερική για να ξαναβρεί το παλιό της μεγαλείο», ο Τραμπ σεμνύνονταν για τα κατορθώματά του όπως λ.χ. ότι είχε χουφτώσει το στήθος πολλών γυναικών και είχε κατηφορίσει για να κάνει το ίδιο με τα σκέλη τους. Αλλά αυτά ήταν μικροπταίσματα για αυτόν.

Είχε κατηγορηθεί πως είχε συνάψει σχέσεις με μια πορνοστάρ και της πρόσφερε 130 χιλιάδες δολάρια για να κρατήσει το στόμα της κλειστό. Αυτό συνέβη το 2006 ένα χρόνο μετά το γάμο του με τη Μελάνια. Πέρα από αυτό όμως, πιο σοβαρό είναι το αδίκημα που διέπραξε σε τουλάχιστον δεκαπέντε γυναίκες που τον κατηγορούν για επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση

Ο Τραμπ άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου το 2016 ,όταν έδειξε το βίντεο: «Access Hollywood» 2005, όπου έλεγε με υπερηφάνεια, ότι μπορούσε να φουχτώσει το αιδοίο κάθε γυναικός επειδή ο ίδιος -όπως και να το κάνουμε- αποτελούσε μια διασημότητα.

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αναρωτηθεί εάν ο Τραμπ πρέπει να παραπεμθεί σε δίκη. Αλλοι πάλι πιο απαιτητικοί ζητούν την αποπομπή του γιατί –λένε- είναι ο χειρότερος πρόεδρος, χειρότερος και από τον Ρίτσαρντ Νίξον. Είναι οιηματίας, μισογύνης, κακός συνομιλητής και προκαλεί αίσθημα δυσανεξίας στους ανθρώπους. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν τα ειρωνικά σχόλιά του για το γερουσιαστή Τζο Μακέην επειδή ο τελευταίος είχε συλληφθεί αιχμάλωτος (δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας έχει αντίθετη άποψη, από τη σύντομη γνωριμία του με τον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά και αν είχε, θα απόφευγε διπλωματικά να την εκφράσει 

4.Αλλά η πλέον μακρόχρονη καριέρα σεξουαλικού παρενοχλητή είναι κατόρθωμα του Χάρβι Γουάινσταϊν. Τρεις ολόκληρες δεκαετίες πέρασαν από αυτόν αναρίθμητες επίδοξες σταρ και στάρλετς με την ελπίδα να κερδίσουν ένα ρόλο. Γιατί αυτός ήταν ο μεγαλοπαραγωγός πρώτα στην MIRAMAX και μετά στη δική εταιρεία WEINSTEIN CO. Ηταν ένας μεγιστάνας του κινηματογράφου στον οποίο οφείλονταν η παραγωγή πολλών αξιόλογων ταινιών

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι απολύθηκε από την ίδια του την εταιρεία που ίδρυσε όταν ήλθε στο φως ολόκληρη η σεξουαλική δραστηριότητά του και ήταν τότε (2017) που ωσάν σε εξέγερση πολλές γυναίκες αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους και να καταγγείλουν δημόσια πως κακοποιήθηκαν, όχι απαραίτητα μόνον από τον μεγαλοπαραγωγό. Αλλά οι αποκαλύψεις και η άμεση τιμωρία του πανίσχυρου μεγαλοπαραγωγού αποτέλεσαν εφαλτήριο για να δηλώσουν με παρρησία «κι εγώ υπήρξα θύμα». 

Ας σημειωθεί ότι ο νόμος δεν τιμωρεί μόνον τον παρενοχλητή αλλά και όποιον προϊστάμενο δεν σπεύδει να καταγγείλει όποιον είναι ύποπτος σεξουαλικής παρενόχλησης, γι’ αυτό και τα παιδιά του (όσοι τρώγαν ψωμί από αυτόν) έσπευσαν επιδεικτικά να ψηφίσουν υπέρ της απόλυσής του για να μην βρούνε το μπελά τους οι ίδιοι.
Η συνήθης τακτική του Γουάινσταϊν ήταν να κλείνει ραντεβού με τα θηράματά του σε κάποιο κέντρο. Όταν αυτές πηγαίναν εκεί τους περίμενε ένα σημείωμα που τους ειδοποιούσε ότι δεν μπορούσε να πάει στο κέντρο και πως τις περίμενε στο ξενοδοχείο του, όπου είτε τις υποδεχόταν γυμνός είτε με το μπουρνούζι του ζητώντας τις να του κάνουν μασάζ. Φερόταν πολύ χυδαία στις γυναίκες και πολλάκις έκανε χρήση βίας αν αυτές πρόβαλαν αντίσταση.

Η Αμφισβήτηση

Υπάρχει όμως και άλλη πλευρά. Η θρυλική Μπε Μπε, Μπριτζίτ Μπαρντό, παρωχημένο σεξουαλικό σύμβολο, ξέσπασε τις προάλλες εναντίον των διαφόρων γυναικών που τα δίνουν όλα για ένα ρολάκο στον κινηματογράφο και έπειτα «μετανιωμένες» οδύρονται ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή, κακοποίησης.
Αφετέρου, η αλήθεια είναι ότι πολλοί άντρες έχασαν τις δουλειές τους, εκτέθηκαν από ψευδείς κατηγορίες, και απομονώθηκαν από τους φίλους τους παραπέμποντας ιστορικά στη «μαύρη λίστα του Χόλιγουντ» την εποχή του Γερουσιαστή Τζο Μακάρθυ.

Σε ένα Αμερικανικό Πανεπιστήμιο μια φοιτήτρια παρατήρησε σε έναν καθηγητή ότι είχε πολύ διογκωμένο στήθος «Ναι, και λυπάμαι που δεν μπορώ να πω και για σας το ίδιο» ήταν η απάντηση του καθηγητή γιατί προφανώς η φοιτήτρια είχε στήθος-σανίδα

Αυτό ήταν! Κινητοποιήθηκαν όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι ζητώντας την κεφαλή του καθηγητή επί πίνακι. Να απολυθεί αμέσως ο «σεξουαλικός παρενοχλητής!».

Η αλήθεια είναι ότι η παρενόχληση λαμβάνει ενίοτε μια πολύ ελαστική ερμηνεία σε βαθμό που δεν εμπεριέχει ούτε βία, ούτε μη συναίνεση. Αν σχολιάσει κάποιος μια ελκυστική γυναίκα που φοράει ένα super mini ένα κομπλιμέντο του τύπου: «Α, τι ωραίο φόρεμα!» ερμηνεύεται ως «πράξη λόγου» που υπονοεί: «Τι το φοράς; Βγάλε το!» και αυτό συνιστά “σεξουαλική παρενόχληση”.

Το πρόβλημα είναι συστημικό και πολύπλοκο. Ως συστημικό στηρίζεται στο ακόμα και εν μέρει ισχύον πατριαρχικό σύστημα με τον πατέρα-αφέντη να ζητάει τα πάντα και να γίνεται επιθετικός όταν δεν του δίνονται. Όμως η μεγάλη ρωγμή στο πατριαρχικό τείχος είναι γεγονός ότι άνοιξε, ύστερα από την επανάσταση του #me too. O φόβος είναι μήπως η επανάσταση καταντήσει ένα τυπικό κυνήγι μαγισσών, όπου πολλά υποτιθέμενα θύματα θα θελήσουν να εξασφαλίσουν τη ζωή τους με μία καλή αποζημίωση που θα υποχρεωθεί ο υποτιθέμενος θύτης να καταβάλει.



Πηγή : in.gr


Προ των ευθυνών του θέτει τον Νίκο Βούτση ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το σκάνδαλο Καμμένου




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, τον θέτει προ των ευθυνών του, για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κυρίας Τασίας Χριστοδουλουπούλου η οποία επιχειρεί τις τελευταίες εβδομάδες να αποτρέψει με κάθε τρόπο τον έλεγχο του γνωστού σκανδάλου απόπειρας πώλησης πολεμικού υλικού από τον κ. Πάνο Καμμένο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου συνεπικουρούμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η εν λόγω Επιτροπή είναι αναρμόδια να καλέσει ενώπιόν της τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, αγνοώντας προκλητικά ακόμη και τη γνωμάτευση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, την οποία η ίδια η κυρία Χριστοδουλοπούλου είχε - καθ’ υπερβολήν των αρμοδιοτήτων της - ζητήσει προηγουμένως. 

O κ. Μητσοτάκης καταγγέλλει επιπλέον ως πρωτοφανή την άρνηση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου να αποδεχθεί το αίτημα της μειοψηφίας των μελών της Επιτροπής να ζητήσουν την κλήτευση προσώπων, όπως δικαιούνται εκ του Κανονισμού της Βουλής. «Αυτή η επίδειξη αλαζονείας της πλειοψηφίας σε θέματα που ο ίδιος ο Κανονισμός της Βουλής ανάγει σε δικαιώματα των κοινοβουλευτικών μειοψηφιών δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική μας ιστορία» επισημαίνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αυτονοήτως καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής να πάρει θέση για την εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κυρία Χριστοδουλοπούλου και να αποκαταστήσει άμεσα την κοινοβουλευτική τάξη.




Πάτρα: Απίστευτο περιστατικό σε λύκειο- Άνοιξε το κεφάλι συμμαθητή του με κλειδί



Ο δράστης έστησε καρτέρι στο θύμα του έξω από τις τουαλέτες.

Σοκάρει η είδηση ότι μαθητής Λυκείου έστησε καρτέρι σε συμμαθητή του έξω από τις τουαλέτες του σχολείου και του επιτέθηκε με κλειδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο νεαροί είχαν έντονο καβγά. Μετά την λήξη της λογομαχίας ο ένας από τους δύο εμπλεκόμενους πήγε στην τουαλέτα και ο συμμαθητής του φέρεται ότι του είχε στήσει καρτέρι και όταν βγήκε του κατάφερε χτυπήματα στο κεφάλι με …κλειδί !!!

Τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα της επίθεσης είχαν ως συνέπεια να «πλημμυρίσει» στο αίμα και να διακομισθεί στο νοσοκομείο, όπου εκεί οι γιατροί περιέθαλψαν τα τραύματα του και του έκαναν ράμματα.

Τα τραύματα του εντοπίστηκαν στο τριχωτό της κεφαλής αλλά και λίγο πιο πάνω απο το μάτι του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μαθητής μετέβη στο Α΄Αστυνομικό Τμήμα με την συνοδεία των γονέων του όπου και υπέβαλε μήνυση.


Πηγή : patrastimes.gr


Ντόρα Μπακογιάννη : Το Υπουργείο Εργασίας απεφάνθη ότι η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας δεν είναι ανίατη ασθένεια



Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου και τον Υπουργό Υγείας κ. Ξάνθο

Το Υπουργείο Εργασίας, χωρίς σχετική επιστημονική γνωμάτευση από το Υπουργείο Υγείας, αποφάσισε να αφαιρέσει από τον πίνακα των επ’ αορίστου αναπηρίας παθήσεων την Πολλαπλή Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, υποχρεώνοντας τους ασθενείς να ελέγχονται τακτικά από τα ΚΕΠΑ, προκειμένου να επιβεβαιώνεται η αναπηρία τους.

Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση που αντιβαίνει στα επιστημονικά στοιχεία που περιγράφουν τη συγκεκριμένη νόσο ως ανίατη. Οι πάσχοντες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Μάλιστα, η πρόσφατη αλλαγή του ποσοστού συμμετοχής τους στις αναγκαίες φυσικοθεραπείες αυξήθηκε στο 25%, γεγονός που προκαλεί και οικονομικές δυσκολίες στους ασθενείς.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους συγκεκριμένους συμπολίτες μας και παραβλέπει προκλητικά τις δυσκολίες μετακίνησης και πρόσβασής τους στα ΚΕΠΑ, κάθε φορά που θα πρέπει να τα επισκέπτονται για να επιβεβαιώνεται η έτσι κι αλλιώς ανίατη πάθησή τους.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Η κυβέρνηση, με βάση ποια επιστημονικά κριτήρια αποφάσισε να αφαιρέσει από τον πίνακα των επ’ αορίστου αναπηρίας παθήσεων την Πολλαπλή Σκλήρυνση Κατά Πλάκας;


Αποκαλύψεις για τη βόμβα στο κατάστημα επίπλων στην Κηφισίας – Σενάρια για «νονούς» της νύχτας



- Εκβιασμό "βλέπει" πίσω από την έκρηξη στο κατάστημα επίπλων στην Κηφισίας η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. - Γιατί προκρίνονται τα σενάρια εμπλοκής "νονών" της νύχτας - Τι κατέγραψαν οι κάμερες από διπλανό μαγαζί - Συγκλονιστικές οι εικόνες - Τίποτε δεν έμεινε όρθιο - Τι αναφέρει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο.

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζει η Ασφάλεια Αττικής για την ισχυρή έκρηξη που ισοπέδωσε κατάστημα επίπλων στην Λ. Κηφισίας. στο ύψος του Αμαρουσίου.

Μπλέξιμο «νονών» της νύχτας βλέπει η ΕΛΑΣ

Μάλιστα οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών, εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο την βόμβα να τοποθέτησαν «νονοί» τις νύχτας, οι οποίοι έχουν απλώσει τα δίχτυα τους στα «φιλέτα» τις Λ. Κηφισίας και των Βορείων προαστίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν τα ενδεχόμενα των προσωπικών – οικονομικών διαφορών, ακόμα και τις περιπτώσεις του ανταγωνισμού, καθώς η Εταιρεία που κατασκευάζει τα έπιπλα, με έδρα την Θεσσαλονίκη, θεωρείται μια από τις πλέον επιτυχημένες Ελληνικές Βιομηχανίες.

Έχει μάλιστα διαρκή παρουσία στο εξωτερικό και παράδοση στην Ελληνική αγορά, κυρίως στον εξοπλισμό και την διακόσμηση επίπλων για μεγάλες Επιχειρήσεις, Εταιρείες και ξενοδοχεία.

Το απόγευμα της Πέμπτης (31.01.2018) στο μεταξύ έφθασε από την Θεσσαλονίκη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος οι ποιοι έβαλαν τη βόμβα και κυρίως το γιατί.

Η πρώτη προσπάθεια της εταιρείας να επεκταθεί στην Αττική
Άλλωστε το κατάστημα στην Λ. Κηφισίας είχε ανοίξει πριν από περίπου 8 μήνες. Δηλαδή πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια τις Εταιρείας να επεκταθεί και στην Αττική.

Τι «έπιασαν» οι κάμερες





Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών που έχουν αναλάβει τις έρευνες έχουν στα χέρια τους βίντεο από διπλανό κατάστημα, όπου φαίνεται μια λευκή μοτοσυκλέτα με δυο αναβάτες, να σταματά μπροστά στο κατάστημα.

Ο συνεπιβάτης στην μοτοσυκλέτα κατεβαίνει, τοποθετεί το αντικείμενο στην πόρτα εισόδου του καταστήματος φαίνεται καθαρά να ανάβει το φιτίλι και να διαφεύγουν στη συνέχεια με ταχύτητα από το σημείο, μαζί με το συνεργό του.

Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες των Αστυνομικών, η βόμβα που αποτελούνταν από μασούρια δυναμίτιδας, βάρους οχι παραπάνω των τριών κιλών, ήταν τοποθετημένη μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί, τοποθετημένο και αυτό σ’ ένα σακίδιο πλάτης.

Ο μηχανισμός πυροδοτήθηκε με έναν κοινό πυροκροτητή, με την χρήση βραδύκαυστου φιτιλιού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς στης 04:00 τα ξημερώματα η Λ. Κηφισίας ναι μεν είχε κίνηση οχημάτων πλην όμως σχετικά περιορισμένη.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Πηγή : newsit.gr


Παρέμβαση εισαγγελέα για την ανομία στα Πανεπιστήμια



Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για κρούσματα ανομίας και παραβατικών συμπεριφορών μέσα στα Πανεπιστήμια.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για περιστατικά βίας, διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές, ληστείες ακόμη και σεξουαλικές επιθέσεις μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γ. Καλούδης, προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των πανεπιστημίων αλλά και να εντοπιστούν οι δράστες των τυχόν παράνομων ενεργειών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου αποτέλεσε και αφορμή για οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και του υπουργείου Παιδείας. 


Ιωάννα Μάνδρου
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


778 κατασχέσεις κάθε εργάσιμη ημέρα από την ΑΑΔΕ



Επτακόσιες εβδομήντα οχτώ κατασχέσεις κάθε εργάσιμη ημέρα πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το τελευταίο μήνα του 2017 στοχεύοντας σε πολίτες και επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία. 

Μόνο το Δεκέμβριο του 2017 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 14.781 κατασχέσεις ενώ συνολικά στο στόχαστρο της εφορίας έχουν βρεθεί 1.050.007 οφειλέτες. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου η ΑΑΔΕ, 1.783.858 πολίτες απειλούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. 

Συνολικά, το Δεκέμβριο του 2017 με οφειλές στην εφορία εμφανίζονται 4.068.857 φυσικά και νομικά πρόσωπα, ενώ σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2017 παρατηρείται μείωση οφειλετών κατά 138.260 πρόσωπα. 

Μέσα στο 2017 τα ληξιπρόθεσμα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 12,7 δισ. ευρώ ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα του έτους έμειναν απλήρωτοι φόροι 1,3 δισ. ευρώ. Την ώρα όμως που αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα στο ύψος ρεκόρ των 101,85 δισ. ευρώ η ΑΑΔΕ κατάφερε μέσα στο 2017 να εισπράξει 2,39 δισ. ευρώ από νέα ληξιπρόθεσμα χρέη και άλλα 2,69 δισ. ευρώ από παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη, σύνολο 5,07 δισ. ευρώ. 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι από το σύνολο των 101,85 δισ. ευρώ τα 12,7 δις. ευρώ αφορούν πτωχευμένες επιχειρήσεις και τα 8,9 δις. ευρώ παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας, Δημοτικών επιχειρήσεων κτλ. Αθροιστικά τα εν λόγω χρέη είναι 21,6 δις. ευρώ, δηλαδή αποτελούν περίπου το 20% των συνολικών χρεών. 

Επίσης, στο σύνολο των 101,85 δις. ληξιπρόθεσμων χρεών, τα 38,1 δις. ευρώ αποτελούν παλαιές οφειλές νομικών προσώπων.

Κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι από το σύνολο των 100 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων χρεών ζήτημα είναι να μπορούν να εισπραχθούν τα 20 δις., ενώ κάθε μήνα παρά το μπαράζ κατασχέσεων και προειδοποιητικών επιστολών τα χρέη βαίνουν διαρκώς αυξανόμενα. 



Σιωμόπουλος Ντίνος
TO BHMA


«Βόμβα» Νίμιτς: Η ελληνική κυβέρνηση δεν αρνείται την εθνική ταυτότητα των Σκοπιανών



Φωτιά στις συζητήσεις για το Σκοπιανό έβαλε ο Μαθιου Νίμιτς που τόνισε ότι η Αθήνα δεν αρνείται την ταυτότητα του λαού της ΠΔΓΜ.

«Από τότε που θέσατε το θέμα της ταυτότητας, δεν έχω ακούσει τίποτε από την ελληνική πλευρά, που θα σήμαινε την άρνηση της ταυτότητας του λαού εδώ, και πιστεύω ότι η λύση είναι τόσο συνεπής που διατηρεί και ακόμη ενισχύει την ταυτότητα (του «Μακεδόνα»). Είμαι πολύ αισιόδοξος. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν διαφορές στις στάσεις των δύο χωρών στις θέσεις, αλλά στην Αθήνα δεν άκουσα άρνηση, άρνηση της ταυτότητας».

Αυτό δήλωσε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του, στα Σκόπια, με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαπραγματευτική διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος έχει αποκτήσει δυναμική και πως έχει διαμορφωθεί μία θετική συγκυρία, που πρέπει να αξιοποιηθεί.
Ο κ. Νίμιτς σημείωσε ότι υπάρχει πολιτική βούληση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και προσέθεσε πως ήρθε πλέον ο καιρός να κλείσει οριστικά αυτό το θέμα.

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα της παρούσας φάσης των διαπραγματεύσεων, ανέφερε πως «είναι θέμα μερικών εβδομάδων, ή λίγων μηνών και πρέπει να κινηθούμε εμπρός, καθώς στις δύο χώρες υπάρχουν αποφασιστικές κυβερνήσεις, που θέλουν να βρεθεί λύση».

Εκτίμησε ακόμη ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά υπάρχουν και διαφορές μεταξύ των δύο χωρών.

Ερωτηθείς, όπως προαναφέραμε, εάν οι προτάσεις του, εκτός του ονόματος, αφορούν και το θέμα της εθνικής ταυτότητας των πολιτών της ΠΓΔΜ, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ ανέφερε ότι δεν είναι θέμα των Ηνωμένων Εθνών το ζήτημα αυτό και συμπλήρωσε ότι στις συναντήσεις που είχε με την ελληνική πλευρά, δεν έχει ακούσει κάτι που θα σήμαινε άρνηση της ταυτότητας του λαού της ΠΓΔΜ.

ΥΠΕΞ για δηλώσεις Νίμιτς: Εχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας με σαφήνεια.

Οι δηλώσεις του Μάθιου Νίμιτς από τα Σκόπια προκάλεσαν μια ιδιαίτερα χαλαρή αντίδραση από την πλευρά του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στη φράση του «Η ελληνική κυβέρνηση δεν αρνείται την εθνική ταυτότητα των Σκοπιανών» η απάντηση ήταν:  «Εμείς έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας με σαφήνεια. Δεν ερμηνεύουμε τον κ. Νίμιτς. Δεν ερμηνεύει ο κ. Νίμιτς εμάς».

Ντιμιτρόφ: Μόνο οι Έλληνες αρνούνται ότι είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε μακεδονική γλώσσα.

Σε μία άκρως προκλητική δήλωση περί δικαιώματος των Σκοπιανών να ονομάζονται Μακεδόνες και να μιλούν τη «μακεδονική γλώσσα» ως μέρος μίας ομάδας σλαβικών γλωσσών, προχώρησε, από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικόλα Ντιμιτρόφ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

«Κατανοούμε ότι κάποιοι πολίτες στην Ελλάδα αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες, αλλά οι Έλληνες γείτονές μας και κανείς άλλος στην Ευρώπη του 21ου αιώνα μπορούν να αρνούνται το δικαίωμά μας να είμαστε Μακεδόνες και να μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα, ως μέρος μίας σλαβικής ομάδας γλωσσών» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σκοπιανός υπουργός.

«Όσο περισσότερο συζητά κανείς δημοσίως για αυτό το θέμα, μειώνονται οι πιθανότητες εξεύρεσης λύσης. Εάν υπάρχει ένας αξιοπρεπής τρόπος που να σέβεται την ταυτότητα και των δύο μερών, τότε μπορεί να βρεθεί λύση» συμπλήρωσε.

«Υπάρχει θέληση από την πλευρά μας και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αντίστοιχη και από την άλλη πλευρά. Εάν υπάρχει λύση που να σέβεται την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια και των δύο πλευρών, τότε θα βρεθεί. Μπορεί να μην υπάρξει, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε και να τη βρούμε» ανέφερε ο Ντιμιτρόφ, υπογραμμίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται στις προτάσεις του Μάθιου Νίμιτς.

«Τού είπα ότι υπάρχουν κάποιες προτάσεις που δεν είναι κακές και άλλες που προκαλούν ανησυχίες. Θα δούμε πώς εξελίσσεται η διαδικασία με βάση την εισήγησή του από την Ελλάδα και τις συνομιλίες στα Σκόπια» ανέφερε χαρακτηριστικά.



Πηγή : eleftherostypos.gr