Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Κρύβονται στον ΣΥΡΙΖΑ και κρύβουν τον Τσίπρα μετά τις αποκαλύψεις της Ζωής - Ούτε μία δήλωση για τις καταγγελίες

 



Μετά τις αποκαλύψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, και όσα ήρθαν στο φως τις προηγούμενες ημέρες από τον Πιρτσιόλα, τον Βαρουφάκη, τον Λαφαζάνη και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για το παρακράτος παρακολουθήσεων του Αλέξη Τσίπρα, στο κόμμα κρύβονται και κρύβουν τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη αυτές οι καταγγελίες να πάνε στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, και να ακολουθηθεί η οδός της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών Αλέξης Τσίπρας - ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που δεν είναι τυχαία και οποιαδήποτε για να μην δίνει σημασία ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιχειρήσει να της δείξει υποκλοπές της ΕΥΠ.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» η Ζωή  Κωνσταντοπούλου, αποκαλύπτει ότι όσο ήταν πρόεδρος της Βουλής «σίγουρα» ήταν υπό παρακολούθηση και ότι ο κ. Τσίπρας είχε επιχειρήσει να την επηρεάσει επικαλούμενος παρακολουθήσεις  της ΕΥΠ.

«Ο ίδιος ο Τσίπρας επιχείρησε να με επηρεάσει, επικαλούμενος παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, που μάλιστα θέλησε να μου δείξει», τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας. Η παρακολούθηση, όπως αναφέρεται στην συνέντευξη, «αφορούσε κρατούμενο, ο οποίος, υποτίθεται, σχεδίαζε να φάει έναν ΣΥΡΙΖΑίο. Τότε, είχα αρνηθεί να δω τις υποτιθέμενες απομαγνητοφωνήσεις».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε επίσης ότι «οΣΥΡΙΖΑ εγκαθίδρυσε ένα παρακράτος μέσα στο κράτος» αναφορικά με τις υποκλοπές. 

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής δεν άφησε και τον Ανδρουλάκη λέγοντας ξεκάθαρα αυτό που λέει και η κυβέρνηση, ότι ο κ. Ανδρουλάκης έπρεπε να δεχθεί να ενημερωθεί και να ενημερώσει ο ίδιος τον ελληνικό λαό.



Μητσοτάκης :«Νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα»


 

Από την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης»

«Όχι, κύριε Ερντογάν»

«Υποσχεθήκαμε και έχουμε περήφανη πατρίδα. Μεγαλύτερη, αφού έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια στο Ιόνιο. Εχουμε συμμαχίες, συμφωνίες με σημαντικότερες αυτές με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Η διπλωματική μας ασπίδα συνοδεύει και το δόρυ της εθνικής αποτροπής. Είχα εξαγγείλει τα Ραφάλ, τα πρώτα πετούν στους ελληνικούς ουρανούς. Στη Γαλλία ναυπηγούνται οι δύο πρώτες φρεγάτες Μπελαρά» συνέχισε, αναφερόμενος σε ζητήματα άμυνας.


«Η Ελλάδα θέλει σύνορα απαραβίαστα και ασφαλή. Σ' αυτό μετέχουν οι 3.000 νέοι συνοριοφύλακες και λιμενικοι, τα 32 νέα σκάφη, ο φράχτης στον Εβρο. Χάρη σ' αυτά μειώθηκαν οι ροές μεταναστών στην Ευρώπη, οι μετανάστες ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες. Για το  προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας θα πω ότι η απάντησή μας είναι η προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο. Να σταματήσουν οι γείτονες τα ανιστόρητα πυροτεχνήματα. Δεν φοβόμαστε. Μία λέξη: Όχι, κύριε Ερντογάν. Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα».


«Εχουν πολλά ακόμη να γίνουν. Παρά τις παρεμβάσεις, η απονομή Δικαιοσύνης αργεί. Κι άλλες παγίδες από το χθες καραδοκούν στο σήμερα. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ακόμη υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τον πολίτη. Δεν μπορεί να μας λείπει εξειδικευμένο προσωπικό, παρά την πληθώρα πτυχιούχων. Ξέρω τα βήματα που γίνονται, αλλά καλύτερα τα άλματα που απαιτούνται. δεν αρκεί ο ανάπηρος συμπολίτης να παίρνει επιδόματα χωρίς ταλαιπωρία, του οφείλουμε να έχει και δουλειά, για να μη φύγει έξω ο νέος γιατρός πρέπει να δίνουμε καλό μισθό εδώ στο νοσοκομείο. Βλέπω τα καθήκοντά μας ως διαρκή μάχη. Δεν διστάζουμε να παραδεχθούμε τα λάθη μας. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από την εμπειρία της Πολιτικής Προστασίας, μιας άφαντης υπηρεσίας το 2019. Μπήκε στη μάχη του κορωνοϊού, στη μάχη με τις φωτιές. Ανέλαβα πέρσι, μετά τις φωτιές, την πολιτική ευθύνη. Εγινε υπουργείο. Είχαμε απώλειες, όχι ανθρώπινες ευτυχώς, αλλά φέτος καταφέραμε να έχουμε 220.000 λιγότερα καμμένα στρέμματα από το μέσο όρο της τελευταίας 15ετίας» υπογράμμισε. 



Τα 21 μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός


 

Σε 5,5 δισ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των έκτακτων μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην 86η ΔΕΘ.




Αναλυτικά τα 21 μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός


1ο. Τον Δεκέμβριο, 2.300.000 πιο ευάλωτοι πολίτες  θα στηριχτούν και πάλι. Η ενίσχυση θα είναι 250 ευρώ και θα αφορά χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους. Ενώ οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα εισπράξουν μία ακόμη μηναία δόση και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιών μιάμιση δόση.



2ο. Αυξάνεται αμέσως το φοιτητικό επίδομα στέγασης από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ. Θα διευκολυνθεί έτσι η καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών στις πόλεις όπου φοιτούν.



Επιπλέον, για τους δικαιούχους φοιτητές που αποφασίζουν να συγκατοικήσουν στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα αυξάνεται στα 2.000 ευρώ ανά άτομο.



3ο. Το επίδομα θέρμανσης, πέρυσι είχε αυξηθεί από τα 84 εκατομμύρια και είχε πάει στα 174 εκατομμύρια. Σήμερα θα φτάσει τα 300 εκατομμύρια. Τα κριτήρια διευρύνονται, ώστε να ανακουφιστούν περίπου 1,3 εκ. νοικοκυριά.



Την ίδια στιγμή, για όσους δικαιούχους καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή άλλες μορφές καυσίμου, πλην φυσικού αερίου, το επίδομα θα διπλασιάζεται. Ένα ισχυρό κίνητρο για την αντικατάσταση του ηλεκτρισμού ή του φυσικού αερίου με άλλες μορφές θέρμανσης, τονίζω, όπου αυτό μπορεί να είναι εφικτό. Ενώ μελετούμε και θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε σύντομα, και μία ειδική παρέμβαση που θα μειώνει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία για όλους τους Έλληνες καταναλωτές.



4ο. Για τον πρωτογενή τομέα, για τους αγρότες μας και τους κτηνοτρόφους μας. Θα καταβληθεί επιδότηση στους αγρότες 60 εκ. ευρώ ως άμυνα στο κόστος των λιπασμάτων. Και 50.000 κτηνοτρόφοι θα λάβουν 89 εκ. για να αντιμετωπίσουν αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές.



5ο. Οι δικαιούχοι του εξαιρετικά πετυχημένου προγράμματος «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή» αυξάνονται, στο εξής, κατά 200.000. Θα διαθέσουμε 140 εκ. ευρώ γι’ αυτό από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.



Ακόμα πιο σημαντικό, εξασφαλίζουμε τον αναγκαίο χώρο στο δίκτυο ώστε να μπορεί να δέχεται πια ρεύμα προς κατανάλωση από μεμονωμένους παραγωγούς. Θα χρηματοδοτήσουμε 250.000 μικρά φωτοβολταϊκά σε στέγες κατοικιών, σε επιχειρήσεις, σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, που θα καταναλώνουν δωρεάν τη δική τους ενέργεια. Το πρόγραμμα αυτό σύντομα θα ανακοινωθεί από τα Υπουργεία Ενέργειας και Ανάπτυξης.



6ο. Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη τουριστική σεζόν του καλοκαιριού, θέλουμε να δώσουμε πρόσθετα κίνητρα για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, κυρίως μέσα από τη διεύρυνση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», ώστε να καλύψει ακόμη 200.000 νέους δικαιούχους. Να μην αισθάνονται συμπολίτες μας ότι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπόρεσαν να πάνε φέτος διακοπές.



Προκειμένου να επεκταθεί η τουριστική περίοδος και τον χειμώνα, θα εγκρίνουμε πρόσθετα κονδύλια. Θα διατεθούν ώστε η Ελλάδα να διαφημιστεί από κοινού με τον ΕΟΤ, με αεροπορικές εταιρείες, με tour operators, για το διάστημα έως τον Μάρτιο του 2023.



7ο. Διευθετούνται αμέσως μια σειρά -όχι όλα, αλλά μία σειρά- από αιτήματα των Ενόπλων Δυνάμεων: η μισθολογική εξέλιξη Εθελοντών Μακράς Διάρκειας και Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης. H επέκταση της Μάχιμης 5ετίας και η νυχτερινή αποζημίωση. Ενώ θεσπίζεται πρόσθετη αμοιβή στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή.



8ο. Για να δημιουργηθούν περισσότερες μόνιμες θέσεις εργασίας, από αύριο και έως τέλη του 2023 όσες επιχειρήσεις μετατρέψουν σε μόνιμες τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης των εργαζομένων τους, θα απαλλάσσονται από το 40% των ασφαλιστικών εισφορών αυτών των εργαζόμενων.



9ο. Επιτηδευματίες και τις μικρές επιχειρήσεις που σχεδιάζουν κάποια νέα πρόσληψη: στο εξής υπό μία προϋπόθεση: αν αυξάνουν το μέσο ετήσιο αριθμό υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης, δεν θα πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος εκείνο το έτος.



Ακολουθεί η μόνιμη δέσμη μέτρων που θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2023:



10ο. Μονιμοποιείται η μείωση κατά 3 μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών. Μέτρο που αυξάνει το διαθέσιμο εισόδημα 2.200.000 εργαζομένων, μειώνοντας ταυτόχρονα και το μισθολογικό βάρος για τις επιχειρήσεις.



11ο. Καταργείται για πάντα και για όλους -δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και συνταξιούχους- η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης. Ένα βάρος των μνημονίων παίρνει τέλος και ανακουφίζονται σχεδόν 3.000.000 φορολογούμενοι.



12ο. Στο Δημόσιο, μαζί με την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και τη θέσπιση για πρώτη φορά Κινήτρων Επίτευξης Στόχων, παίρνει τέλος και η μη ανταποδοτική Εισφορά υπέρ του πρώην Ταμείου Πρόνοιας Υπαλλήλων. Μία ακόμη ελάφρυνση.



Πρακτικά, ένας τμηματάρχης του Δημοσίου ωφελείται ετησίως κατά 364 ευρώ. Ένας απλός υπάλληλος, νεοπροσληφθείς, κατά 109 ευρώ. Ένας διευθυντής κατά 591 ευρώ. Και ένας γενικός διευθυντής κατά 1.125 ευρώ.



13ο. Ύστερα από πολλά χρόνια αυξάνονται οι συντάξεις 1.500.000 συνταξιούχων με χαμηλή ή μηδενική προσωπική διαφορά. Το ύψος της αύξησης θα προκύπτει κατά 50% από την αύξηση του ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή στον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Για φέτος υπολογίζεται ότι θα είναι πάνω από 6%.



Οι συνταξιούχοι που έχουν υψηλή προσωπική διαφορά θα δουν αύξηση στα εισοδήματά τους, όχι από την αύξηση των συντάξεων, η οποία θα περιορίσει το ύψος της προσωπικής διαφοράς, αλλά από την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης, καθώς μιλάμε κυρίως για συνταξιούχους με υψηλότερες συντάξεις.



14ο. Αναμορφώνεται από 1/1/2023 το Ειδικό Μισθολόγιο των 20.000 γιατρών του ΕΣΥ με αύξηση του βασικού μισθού και των επιδομάτων ευθύνης. Η αύξηση θα είναι μεσοσταθμικά περίπου 10% επί του συνόλου των αποδοχών τους.



15ο. Ξεκινά, όμως, και η αναμόρφωση του Μισθολογίου σχεδόν 600.000 Δημοσίων Υπαλλήλων. Με έμφαση στους χαμηλόμισθους αλλά και τη στήριξη όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης. Και με στόχο την εφαρμογή του από 1/1/2024.



16ο. Για τη στήριξη της οικογένειας, την αντιμετώπιση του δημογραφικού, αλλά και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στις νέες μητέρες, επεκτείνεται αμέσως το επίδομα μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από τους 6 στους 9 μήνες.



17ο. Ο μειωμένος ΦΠΑ, στις συγκοινωνίες, στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά επεκτείνεται μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Και το ίδιο θα ισχύσει στον Πολιτισμό και στον Τουρισμό, στα γυμναστήρια και στις σχολές χορού.



18ο. Σε αναστολή παραμένει, όμως, και ο ΦΠΑ 24% στις νέες οικοδομές μέχρι τα τέλη του 2024, ώστε να στηριχθεί ο οικοδομικός κλάδος.



19ονΑναμορφώνεται το πλαίσιο λειτουργίας της ελληνικής Κεφαλαιαγοράς με σημαντικά επενδυτικά και φορολογικά κίνητρα.



20ον Από 1/1/2023, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινωνίες, οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι της Αυτοδιοίκησης αυξάνονται κατά 120 εκ. ευρώ ετησίως. Χρήματα που θα μεταφραστούν σε έργα για όλους.



21ο Με τη νέα χρονιά ξεκινά και η διαδικασία για την νέα αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, όπως το κάναμε δύο φορές μέχρι σήμερα. Σκοπός μας είναι να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Μαΐου του 2023.


















Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν περιοχές στο Χάρκοβο

 


Αντεπίθεση από την Ουκρανία που κατάφερε να ανακαταλάβει αρκετούς οικισμούς στο Χάρκοβο, που είχαν πέσει στα χέρια των Ρώσων.

Η προέλαση της Ουκρανίας στην περιοχή του Χαρκόβου ήταν «πολύ αιφνιδιαστική και ταχεία» και οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν αρκετούς οικισμούς, δήλωσε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση ο διορισθείς διοικητής στα τμήματα της περιοχής που βρίσκονται υπό των έλεγχο των Ρώσων.

«Καθυστερούμε τον εχθρό όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά αρκετοί οικισμοί έχουν ήδη τεθεί υπό τον έλεγχο των ουκρανικών ένοπλων τμημάτων», δήλωσε ο Βιτάλι Γκάντσεφ, επικεφαλής της διορισθείσας από του Ρώσους διοίκησης της περιοχής του Χαρκόβου, μιλώντας στην καθημερινή εκπομπή του παρουσιαστή της κρατικής τηλεόρασης Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ.



Αλλαγές στον Δακτύλιο στην Αθήνα

 


Σε ποια καινούρια αυτοκίνητα και γιατί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα επιτρέψει την ελεύθερη πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας. Το newsauto αποκαλύπτει…

Ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να άλλαξε πέρυσι, ωστόσο η έλευση του νέου πρότυπου μέτρησης των εκπομπών CO2, γνωστός και ως WLTP, άφησε εκτός πολλά καινούρια και «καθαρά» αυτοκίνητα καθώς αυξήθηκαν δυσανάλογα οι μετρήσεις τους.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αλλά και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχαν εντοπίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε πολύ νωρίς, ‘όμως, η μείωση της κίνησης αλλά και ο κορωνοϊός αποτέλεσαν βασικά στοιχεία της διόρθωσης των δεδομένων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr, ο νέος Δακτύλιος που θα ισχύσει από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούλιο του 2023 θα έχει σημαντικές αλλαγές κυρίως για τους ιδιοκτήτες οχημάτων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η Ιανουαρίου 2021, από τότε που ξεκίνησε να εφαρμόζεται ο νέος τρόπος υπολογισμού των μέσων εκπομπών CO2 στα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να αυξηθούν κατά πολύ οι τιμές τους.

Ειδικότερα. το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών περιλαμβάνει την ελεύθερη πρόσβαση των οχημάτων με εκπομπές έως και 145 γρ./CO2 το χιλιόμετρο σε περίπτωση που η πρώτη άδεια κυκλοφορίας του έχει εκδοθεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 2021. Με αυτό τον τρόπο θα διορθωθεί ένα σημαντικό λάθος που είχε γίνει, καθώς οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας έως και τον Δεκέμβριο του 2020 κινούνταν ελεύθερα στον Δακτύλιο και τα ίδια ακριβώς οχήματα που οι άδειες κυκλοφορίας τους είχαν εκδοθεί λίγες ημέρες αργότερα κινούνταν στον Δακτύλιο υπό το καθεστώς των μονών – ζυγών!

Μάλιστα, στο νέο Δακτύλιο θα εισέρχονται όλα τα αυτοκίνητα τα οποία ταξινομούνται για πρώτη φορά σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 01.01.2021 και εφεξής, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 145 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου ή σταθμισμένης συνδυασμένου κύκλου, αν πρόκειται για υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα εξωτερικής φόρτισης ή του αερίου καυσίμου για αυτοκίνητα διπλού καυσίμου-Bi-fuel, σύμφωνα με την Παγκοσμίως Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων-Worldwide Light Test Procedure/WLTP).

Όλα τα παλαιότερα οχήματα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro 6 και εφόσον εκπέμπουν κάτω από 120 γρ./CO2 το χιλιόμετρο θα κινούνται καθημερινά ελεύθερα στον Δακτύλιο! Επίσης ελεύθερα θα κινούνται και τα οχήματα τεχνολογίας, ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου εκ κατασκευής και οχήματα υγραερίου εκ κατασκευής.

Υπό το καθεστώς των μονών–ζυγών θα κινούνται όλα τα υπόλοιπα οχήματα που εκπέμπουν πάνω από 120 γρ./CO2 ανά χιλιόμετρο ενώ σε κανένα όχημα δεν θα επιβάλλεται καθολική απαγόρευση της κίνησης στο κέντρο…

Κανονικά θα κυκλοφορούν, για την είσοδο και έξοδό τους και τα αυτοκίνητα μονίμων κατοίκων της περιοχής, που περικλείονται από τα όρια του δακτυλίου. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να εφοδιαστούν με ειδική κάρτα εισόδου-εξόδου, η οποία χορηγείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Τα αυτοκίνητα αυτά, θα κινούνται στις προκαθορισμένες ζώνες  αναλόγως του τόπου κατοικίας του κατόχου, χρησιμοποιώντας τη συντομότερη διαδρομή από και προς την κατοικία του (για είσοδο/έξοδο στον και από το δακτύλιο).

Ελεύθερα θα κινούνται τα ταξί, ενώ αντίθετα θα ισχύσει και στη νέα ΚΥΑ για τον Δακτύλιο δραστική περικοπή των εξαιρέσεων συνολικά κατά 50% και πρώτα από όλα για τους βουλευτές και τα κόμματα.

Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σε συνδυασμό με το άρθρο 31 του ν. 3904/2010 (Α΄218).

Εξαιρέσεις- Μόνιμοι κάτοικοι 

Ως γνωστόν, στο παρελθόν υπήρχε πληθώρα αδειών εισόδου στο Δακτύλιο. Οι άδειες Δακτυλίου περιορίζονται στο 50% επί του συνόλου και θα διατηρηθεί το “μαχαίρι” κυρίως στις άδειες των πολιτικών, προκειμένου να δώσουν το καλό παράδειγμα για την εφαρμογή του Δακτυλίου.

Για παράδειγμα, το πρώτο κόμμα είχε δικαίωμα με βάση την τελευταία απόφαση του 2017 σε άδειες Δακτυλίου για 200 αυτοκίνητα και πλέον θα έχει για 100. Το δεύτερο κόμμα είχε για 130 και πλέον θα έχει για 65. Το τρίτο κόμμα είχε για 40 και πλέον θα έχει για 20. Το τέταρτο κόμμα είχε για 33 και πλέον θα έχει για 17. Το πέμπτο κόμμα είχε για 25 και πλέον θα έχει για 13. Το έκτο κόμμα είχε για 20 και πλέον θα έχει για 10. Το έβδομο κόμμα και τα κόμματα πέραν αυτού, είχαν για 13 και πλέον θα έχουν για έξι.

Οι Βουλευτές και Ευρωβουλευτές από εκεί που είχαν τρεις άδειες Δακτυλίου θα δικαιούνται δύο. Ενώ τα γραφεία Υπουργών και Υφυπουργών από 15 άδειες Δακτυλίου, θα δικαιούνται μόνο επτά.

Εξαιρέσεις για γιατρούς, φυσικοθεραπευτές, ΑΜΕΑ 

Εξαιρέσεις ισχύουν για αυτοκίνητα κρατικών υπηρεσιών Ο.Τ.Α, Οργανισμών ή επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με ειδικούς αριθμούς κυκλοφορίας ή με εμφανή σήματα των Υπηρεσιών αυτών, τους επικεφαλής ξένων διπλωματικών αποστολών, εκπροσώπους του τύπου με περιορισμό ανά ΜΜΕ κ.α.

Εξαιρούνται επίσης από το μέτρο του Δακτυλίου:

Αυτοκίνητα ιατρών, με το ειδικό σήμα του οικείου Ιατρικού Συλλόγου και μόνο επιβάτη τον ίδιο, για εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών.

Αυτοκίνητα αναπήρων πολέμου, τα οποία φέρουν ειδικές κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, εφ’ όσον οδηγούνται από τους ίδιους τους ανάπηρους ή τους μεταφέρουν.

Αυτοκίνητα που οδηγούνται από ή μεταφέρουν ΑΜΕΑ, καθώς και αυτοκίνητα που μεταφέρουν ασθενείς που χρειάζονται συχνή θεραπεία (π.χ. νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με πολιομυελίτιδα ή ΑΜΕΑ), με αντίστοιχη βεβαίωση.

Αυτοκίνητα μεταφοράς φαρμάκων, ή αγγειοκαρδιοχειρουργικών υλικών, ή υλικών οστεοσυνθέσεως, ή ανταλλακτικών τεχνητών νεφρών, ή βιολογικών υγρών ασθενών, με μόνιμα εμφανή σήματα της επιχείρησης και εφ’ όσον μεταφέρουν τα πιο πάνω υλικά.

Αυτοκίνητα φυσιοθεραπευτών που προσφέρουν υπηρεσίες σε κατάκοιτους.

Αυτοκίνητα εν ενεργεία δικαστικών με έδρα εργασίας ή κατοικία εντός του δακτυλίου, εφόσον οδηγούνται από τους ίδιους.

Εκπαιδευτικά αυτοκίνητα των επαγγελματιών εκπαιδευτών, που έχουν την έδρα τους εντός του δακτυλίου.

Ψηφιακή έκδοση άδειας δακτυλίου 

Για τη χορήγηση του ειδικού σήματος για τους κατόχους των ΙΧ που κινούνται ελεύθερα στο Δακτύλιο (αυτοκίνητα EURO 6 εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 g/km, καθώς και όλα τα οχήματα τεχνολογίας, ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου εκ κατασκευής και οχήματα υγραερίου εκ κατασκευής ή οχήματα με 1η άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η Ιανουαρίου 2021 και εκπομπές CO2 χαμηλότερες από 145 γρ./km) δημιουργείται πλέον ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο ιδιοκτήτης του ΙΧ θα μπαίνει με το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος του. Το ειδικό σήμα θα φέρει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και προηγμένη ή εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του ΙΧ θα μπορεί είτε να εκτυπώσει το σήμα είτε να το έχει και στο κινητό του, για να το επιδεικνύει σε έλεγχο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι λοιπές άδειες κυκλοφορίας στο Δακτύλιο χορηγούνται μετά από αίτηση των δικαιούχων προς τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Όρια δακτυλίου

Το Δακτύλιο υπενθυμίζεται ότι σχηματίζουν οι λεωφόροι και οδοί: «Λ. Αλεξάνδρας–Ζαχάρωφ−Λ. Μεσογείων–Φειδιππίδου–Μιχαλακοπούλου−Σπύρου Μερκούρη–Βρυάξιδος–Υμηττού−Ηλ. Ηλιού–Ανδρ. Φραντζή−Λ. Ανδρ. Συγγρού –Χαμοστέρνας–Πειραιώς− Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως − Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη–28ης Οκτωβρίου (Πατησίων)–Λ. Αλεξάνδρας».

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του Δακτυλίου δεν ισχύουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Τα μέτρα δεν ισχύουν επίσης τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Εφ’ όσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι, τα μέτρα μπορούν να αρθούν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.


newsauto



Ο Κάρολος Γ' ανακηρύσσεται επίσημα βασιλιάς

 



Δύο ημέρες μετά τον θάνατο της μητέρας του, της Ελισάβετ Β’, ο Κάρολος Γ΄ανακηρύσσεται επίσημα σήμερα Σάββατο (10/9/2022) βασιλιάς, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο τελεί σε εθνικό πένθος.

Χθες βράδυ, για πρώτη φορά εδώ και 70 χρόνια, ακούστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο ο βρετανικός εθνικός ύμνος με την αλλαγή στους στίχους “God save the King” (Ο Θεός να σώζει τον βασιλιά). 

Η εκδοχή αυτή που αναφέρεται σε άνδρα μονάρχη αντικαθιστά το”God save the Queen” (Ο Θεός να σώζει τη βασίλισσα), τον ύμνο που ακουγόταν από την άνοδο της Ελισάβετ στον θρόνο το 1952.

Στο πρώτο του διάγγελμα προς το έθνος, ο Κάρολος Γ’ ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του στο πένθος για τη μητέρα του, ενώ δεσμεύτηκε πως θα ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Σήμερα το πρωί, το Συμβούλιο Διαδοχής θα συνεδριάσει στον παλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξή του Καρόλου ως βασιλιά θα αναγνωσθεί δημόσια από τον εξώστη αυτής της κατοικίας.

Το Κοινοβούλιο στην συνέχεια θα ορκιστεί πίστη στον νέο βασιλιά και θα υποβάλει τα συλλυπητήριά του. Το απόγευμα, η πρωθυπουργός της χώρας και τα βασικά μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα γίνουν δεκτά από τον Κάρολο.

Στα 73 του χρόνια, ο Κάρολος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία Βρετανός μονάρχης που ανεβαίνει στον θρόνο.




Νέο χαστούκι στην Τουρκία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κυρώσεις για οποιαδήποτε μελλοντική συναλλαγή με τη ρωσική αμυντική βιομηχανία


 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οποιαδήποτε μελλοντική συναλλαγή της Τουρκίας με τον ρωσικό αμυντικό τομέα θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον και νέες κυρώσεις διαμηνύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αυτή η εξέλιξη είναι άσχημη για την Τουρκία, που παρά την προκλητικότητα της συνεχίζει να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την αμερικανική κυβέρνηση για την αγορά νέων αλλά και την αναβάθμιση του υφιστάμενου στόλου των μαχητικών F-16 που κατέχει.

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι «η Τουρκία είναι ένας μακροχρόνιος και πολύτιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, η απόκτηση των S-400 έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν όλοι οι σύμμαχοι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2016 στη Βαρσοβία για τη μείωση των εξαρτήσεων από τον ρωσικό εξοπλισμό.

Προτρέπουμε την Τουρκία και όλους τους εταίρους και τους συμμάχους των ΗΠΑ, να αποφύγουν μελλοντικές αγορές ρωσικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων S-400, που προσφέρουν στη Ρωσία έσοδα, πρόσβαση και επιρροή. Οποιεσδήποτε τέτοιες συναλλαγές θα μπορούσαν να υπόκεινται σε κυρώσεις CAATSA, ξεχωριστές και επιπλέον από αυτές που έχουν ήδη επιβληθεί».




Προωθείται η ψήφιση νέου Σωφρονιστικού Κώδικα

 


Η Κυβέρνηση προωθεί ένα συνολικό σχέδιο για την αναβάθμιση του σωφρονιστικού συστήματος  που προβλέπει αφενός την αναμόρφωση του Σωφρονιστικού Κώδικα και αφετέρου τη βελτίωση στις  υποδομές, τις συνθήκες κράτησης, την εκπαίδευση των κρατουμένων και τα προγράμματα επανένταξης.

O νέος Σωφρονιστικός Κώδικας αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει:

Εναρμόνιση των διατάξεων του Σωφρονιστικού Κώδικα με τις επιταγές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και της νομολογίας του ΕΔΔΑ, με τη θέσπιση ένδικου βοηθήματος των κρατουμένων αναφορικά με τις συνθήκες κράτησής τους.

Απαγόρευση κάθε δυσμενούς διακριτικής μεταχείρισης των κρατουμένων, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προστασία των αδύναμων κρατουμένων.

Ισότητα στα δικαιώματα και στον τρόπο διαβίωσης των κρατουμένων

Προστασία της ανηλικότητας και της μητρότητας των κρατουμένων  γυναικών.

Επικοινωνία των κρατουμένων με το κοινωνικό τους περιβάλλον με χρήση ηλεκτρονικών μέσων.

Διαχωρισμό των Σωφρονιστικών Καταστημάτων ανάλογα με το είδος και τη βαρύτητα των αδικημάτων.

Αναβάθμιση των συνθηκών υγειονομικής περίθαλψης και διατροφής των κρατουμένων.

Διευκόλυνση μεταγωγής των κρατουμένων σε αγροτικά καταστήματα.

Εξορθολογισμό των προϋποθέσεων χορήγησης του ευεργετήματος τακτικών, εκπαιδευτικών και έκτακτων αδειών.

Κοινωνική επανένταξη και επαγγελματική αποκατάσταση των αποφυλακισθέντων και λήψη ειδικής μέριμνας για τους νεαρούς κρατουμένους.

Οι  βασικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται σε ό,τι αφορά  τις συνθήκες κράτησης περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού, το κτιριακό, τη στελέχωση των καταστημάτων, την εκπαίδευση των κρατουμένων και την υγειονομική τους περίθαλψη. Ειδικότερα:

Υπερπληθυσμός: Λαμβάνονται πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των αγροτικών καταστημάτων κράτησης και αναπτύσσονται συνεργασίες με εξειδικευμένους φορείς και ακαδημαϊκά ιδρύματα για την αναβάθμιση τους.

Κτιριακό: Υπεγράφη Σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ για  την μετεγκατάσταση του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού. Το έργο σχεδιάζεται να υλοποιηθεί με τη μέθοδο της ΣΔΙΤ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της επόμενης προγραμματικής περιόδου. Όσον αφορά στο νέο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων έχει ήδη γίνει αποδεκτή η δωρεά της έκτασης, όπου πρόκειται να ανεγερθεί και έχει κινηθεί η διαδικασία για την έκδοση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου Καταστήματος Κράτησης Δράμας,  και  πρόκειται να λειτουργήσει εντός του 2022.  Βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή νέου Καταστήματος Κράτησης στο Νομό Λασιθίου.

Στελέχωση: Διορίστηκαν ήδη 476 υπάλληλοι και ως τις αρχές του 2023 θα διοριστούν 416 νέοι υπάλληλοι.

Εκπαίδευση: Προωθείται ένα καινοτόμο πρόγραμμα, για την ενίσχυση της μελλοντικής επανένταξης αποφυλακιζόμενων κρατούμενων στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας. Αφορά έως 2000 ανήλικους και έως 5.500 ενήλικους κρατούμενους.

Υγειονομική περίθαλψη: Συζητείται η κατάρτιση Οδικού Χάρτη για τη σταδιακή ενσωμάτωση του υγειονομικού συστήματος των καταστημάτων κράτησης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ενίσχυση εναλλακτικών μέτρων έκτισης ποινής: Προωθείται η ενίσχυση των εναλλακτικών μέτρων έκτισης ποινής και ιδιαίτερα του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης, με τη σταδιακή επέκταση της εφαρμογής του σε περισσότερες περιοχές της χώρας.  Προς την κατεύθυνση αυτή έχει αναληφθεί ήδη νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία αίρει τους μέχρι πρότινος περιορισμούς της πιλοτικής εφαρμογής για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.




Κύρωση της συμφωνίας για την επιστροφή στην Ελλάδα ιδιωτικής συλλογής 161 αρχαιοτήτων του Κυκλαδικού Πολιτισμού

 



Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο  που κατέθεσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, με το οποίο  κυρώνεται η συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου,  του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης της Αθήνας, του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης και του Ινστιτούτου Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού του Ντέλαγουερ, για την επιστροφή στην Ελλάδα, ιδιωτικής συλλογής 161 αρχαιοτήτων του Κυκλαδικού Πολιτισμού. Πρόκειται για μία συλλογή  -με εξαιρετικά σπάνια ακόμα και παγκοσμίως μοναδικά δείγματα- που ήταν άγνωστη και δίχως τη συμφωνία  δεν θα την αποκτήσουμε.

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς για δήθεν νομιμοποίηση κλεπταποδόχων:  Καμία από τις 161 αρχαιότητες δεν περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Κλεμμένων από αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία ή αποθήκες, τον οποίο τηρεί το Υπουργείο, άρα η εκτίμηση ότι η συλλογή είναι προϊόν κλοπής (και άρα ο συλλέκτης κλεπταποδόχος) δεν μπορεί να υποστηριχθεί.

Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό ότι δήθεν το Ελληνικό Δημόσιο «παραιτείται» του δικαιώματος που έχει για τη διεκδίκηση. Η αλήθεια είναι ότι το Δημόσιο όχι μόνο αποκτά την κυριότητα των συγκεκριμένων αρχαιοτήτων, αλλά αναγνωρίζεται και ως ανέκαθεν ιδιοκτήτης. Δεν υπάρχει κανένα σημείο της συμφωνίας που να αναφέρει τον όρο «παραίτηση»  του Ελληνικού Δημοσίου είτε από οποιοδήποτε άλλο δικαίωμα, είτε από οποιαδήποτε άλλη συνθήκη υπέρ του, είτε τώρα είτε μελλοντικά, είτε δικαστικά, είτε εξώδικα. 

Ο ισχυρισμός ότι το Ελληνικό Δημόσιο «δεν διεκδικεί» τη συλλογή είναι τουλάχιστον περίεργος αφού με τη συμφωνία αποκτά τη συλλογή στο σύνολό της, χωρίς καμία  οικονομική επιβάρυνση.




Και από τα φαρμακεία η εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό γιατρό

 


Άνοιξε η πλατφόρμα εγγραφής των πολιτών που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους, στον προσωπικό γιατρό και μέσω φαρμακείων. Η εγγραφή για τον πολίτη θα είναι δωρεάν. Οι τρόποι εγγραφής στο σύστημα προσωπικού γιατρού είναι τρεις:

Μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό γιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

Αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό γιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

Μέσω φαρμακείων. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απέστειλε προς τους φαρμακοποιούς οδηγίες διασύνδεσης και επεξήγησης της λειτουργίας της πλατφόρμας εγγραφών στον οικογενειακό ιατρό.

Ο φαρμακοποιός επιλέγει προσωπικό ιατρό με βάση την επιθυμία του πολίτη, και ολοκληρώνει την εγγραφή του σε αυτόν.

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής ο πολίτης λαμβάνει ενημερωτικό SMS ή / και email για την ολοκλήρωση της εγγραφής του στο συγκεκριμένο προσωπικό ιατρό καθώς και τους προσωπικούς κωδικούς του για την ηλεκτρονική πρόσβαση στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας.

Όσοι δεν έχουν κινητό θα τα λαμβάνουν αποκλειστικά με εκτυπώσιμη μορφή.

Η πληρωμή φαρμακοποιών είναι άπαξ ανά ΑΜΚΑ σε όλες τις περιπτώσεις, με αποζημίωση η οποία έχει οριστεί σε 3 ευρώ προ ΦΠΑ 24%




«Αppodixi»: Οι πολίτες στη «μάχη» των «μαϊμού» αποδείξεων


 

Με σύνθημα «Εσύ σκανάρεις, όλοι κερδίζουν», ενεργοποιείται τις επόμενες ημέρες η νέα ψηφιακή εφαρμογή «Αppodixi» της ΑΑΔΕ για τον έλεγχο της γνησιότητας των αποδείξεων από τους ίδιους τους καταναλωτές.

Μέσω της εφαρμογής, οι πολίτες, με τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου, θα μπορούν όχι μόνο να ελέγχουν εάν η απόδειξη που έλαβαν είναι γνήσια ή όχι, αλλά και να ενημερώνουν την ΑΑΔΕ στην περίπτωση που η απόδειξη είναι πλαστή. Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη από το Play Store και το App Store.

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η απόδειξη που έλαβε είναι από «πειραγμένη» ταμειακή μηχανή ή η ταμειακή μηχανή δεν είναι συνδεδεμένη με τα συστήματα της ΑΑΔΕ, τότε το κράτος θα δίνει στους πολίτες μέρος του προστίμου που θα επιβάλλεται στην επιχείρηση. Η χρηματική αμοιβή θα είναι πολλαπλάσια της αξίας της απόδειξης και μέχρι κάποιο όριο.



Απόδειξη της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελλάδας η επένδυση 2 δισ. ευρώ της United Group

 


Ως απόδειξη της εμπιστοσύνης που επιδεικνύουν εγχώριοι και διεθνείς επενδυτές στην προοπτική της Ελλάδας, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ανακοίνωση της νέας επένδυσης στην Ελλάδα του ομίλου United Group, με εκπροσώπους του οποίου συναντήθηκε στο μέγαρο Μαξίμου.

Οι εκπρόσωποι του ομίλου παρουσίασαν στον πρωθυπουργό το σχέδιο της United Group να υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα έως το 2027 για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Το επενδυτικό σχέδιο της United Group προβλέπει την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών 10 Gigabit που θα καλύπτει 4,5 εκατομμύρια ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Ο  πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι:

Το 2022 θα είναι ένα έτος που θα σημειωθεί ρεκόρ όσον αφορά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας.

Η απόφασή για την επένδυση αυτή αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης που επιδεικνύουν τόσο εγχώριοι όσο και διεθνείς επενδυτές στις προοπτικές της Ελλάδας.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας είναι ένα στοίχημα το οποίο έχουμε πρόθεση, όχι απλά να το κερδίσουμε, αλλά να δώσουμε την ευκαιρία στην Ελλάδα να κάνει ένα πραγματικό άλμα.

Έχουμε ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο να αναβαθμίσουμε συνολικά τις ψηφιακές μας υποδομές το οποίο εν μέρει χρηματοδοτείται και από το Ταμείο Ανάκαμψης σε συνδυασμό με μόχλευση ιδιωτικών πόρων.

Η επένδυση  αυτή  μέσω της Nova, στην ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας θα μας επιτρέψει να γεφυρώσουμε γρήγορα ένα σημαντικό κενό και να έχουμε  πολύ υψηλές ταχύτητες σε προσιτές τιμές για εκατομμύρια  νοικοκυριά.



Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι πολίτες τον πρωθυπουργό στην Θεσσαλονίκη


 

Στη Θεσσαλονίκη και στην πλατεία Αριστοτέλους έφτασε το βράδυ της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου τον υποδέχτηκε πλήθος κόσμου που ήταν εκείνη την στιγμή εκεί για βόλτα στην πλατεία.

Ενόψει της έναρξης της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός βρίσκεται από εχθές στην πόλη.

Λίγο μετά τις 21:00 έδωσε το «παρών» στην πλατεία Αριστοτέλους, συνοδευόμενος από μέλη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.




Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε και πλήθος κόσμου στην πλατεία που ήταν εκείνη την ώρα στο σημείο, με τον ίδιο να φωτογραφίζεται και με πολλά νέα παιδιά που του ζητούσαν μία selfie. Η παρουσία του στην πλατεία Αριστοτέλους συνοδεύτηκε και με την ύπαρξη περιπτέρου της Νέας Δημοκρατίας για τη ΔΕΘ.






5.000 ευρώ πρόστιμο στην 15χρονη που κλώτσησε την γάτα

 


Πρόστιμο έπεσε στην 15χρονη μαθήτρια που κακοποίησε μία γάτα στην Κρήτη και συγκεκριμένα σε περιοχή του Ρεθύμνου. 

Η ανήλικη καλείται να καταβάλλει πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και επειδή είναι ανήλικη το πρόστιμο θα το πληρώσουν οι γονείς της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η 15χρονη ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία στην Κρήτη για την κακοποίηση της γάτας. Μάλιστα, η ανήλικη κλήθηκε σε απολογία λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και της επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ.




Ακροαριστεροί κουκουλοφόροι διέλυσαν τα Εξάρχεια το βράδυ για το Μετρό

 



Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια, στη συγκέντρωση κατά της δημιουργίας σταθμού Μετρό στην πλατεία.

Ομάδα ακροαριστερών κουκουλοφόρων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες ακροαριστερές οργανώσεις, πέταξε μπουκάλια και αντικείμενα στις δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονταν περιμετρικά του υπό κατασκευή σταθμού, με τις Αρχές να απαντούν με χημικά.

Οι συγκεντρωμένοι ακροαριστεροί πραγματοποίησαν πορεία γύρω απ' την πλατεία, και στην συνέχεια, μερίδα εξ΄αυτών πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, που απάντησαν με χρήση χημικών. 

Έχουν γίνει τρεις προσαγωγές ατόμων.







Γελάει ο κόσμος με το στημένο Σπίρτζη, και η Ζωή κάνει αποκαλύψεις για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα

 



Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας μου έδειχνε υποκλοπές της ΕΥΠ

Δεν υπάρχει ένας σοβαρός άνθρωπος που να μην το φωνάζει δυνατά " Εάν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν βάλει τον άσχετο Σπίρτζη για να το στήσουν, μπορεί κάποιος να αναρωτιόταν μία στο εκατομμύριο λές;".

Το στήσιμο φωνάζει από μακριά και ο εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, δεν έχει φρένο, γελάει ο κόσμος, γελάνε οι μυστικές υπηρεσίες βλέποντας το δήθεν θύμα Σπίρτζη, γελάνε οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και τα λογισμικά με την κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ.

Και εκεί που νόμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι χάλασε το Σαββατοκύριακο του πρωθυπουργού που θα εξαγγείλει νέα μέτρα, εμφανίστηκε άλλο ένα πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα ,που ξέρει πολλά, για να κάνει αποκαλύψεις για τον αρχηγό του παρακράτους και των παρακολουθήσεων Αλέξη Τσίπρα.

Βόμβα στο πολιτικό σκηνικό προκαλούν οι αποκαλύψεις της πρώην προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας της είχε δείξει αναφορές από υποκλοπές της ΕΥΠ.

Στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» σήμερα Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνει αποκαλύψεις για τον Αλέξη Τσίπρα στο θέμα των παρακολουθήσεων, και για το παρακράτος που είχε στήσει η κυβέρνηση του. 

“Προσπάθησε να με επηρεάσει όσο ήμουν πρόεδρος της Βουλής. Του αρνήθηκα να τις δω” αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη-βόμβα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στα «Παραπολιτικά» Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ “υπονομεύθηκε η δημοκρατία” ενώ για τον Νίκο Ανδρουλάκη τονίζει “ότι έπρεπε να δεχθεί να ενημερωθεί και να ενημερώσει ο ίδιος τον ελληνικό λαό”.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαθίδρυσε ένα παρακράτος μέσα στο κράτος» αναφορικά με τις υποκλοπές.