Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Διορισμός δικαστών της Ένωσης

 



Η κυβέρνηση κράτους μέλους, η οποία έχει συγκροτήσει ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων επιφορτισμένη με την αξιολόγηση των υποψηφίων για τη θέση δικαστή του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την κατάρτιση πίνακα κατάταξης των υποψηφίων που πληρούν τις προβλεπόμενες από τις Συνθήκες απαιτήσεις περί ανεξαρτησίας και επαγγελματικής ικανότητας 1, μπορεί να προτείνει, μεταξύ των υποψηφίων που περιλαμβάνονται στον πίνακα, υποψήφιο άλλον από εκείνον που έχει καταταγεί στην πρώτη θέση, υπό την προϋπόθεση ότι ο προτεινόμενος υποψήφιος πληροί τις εν λόγω απαιτήσεις.

Ο Virgilijus Valančius διορίστηκε δικαστής του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2016. Μετά τη λήξη της θητείας του το 2019, η Λιθουανική Κυβέρνηση δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων και θέσπισε διαδικασία επιλογής υποψηφίου για τη θέση αυτή. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, ομάδα εργασίας αποτελούμενη κατά πλειοψηφία από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες κατήρτισε πίνακα κατάταξης υποψηφίων

κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας. Πρώτος στην κατάταξη ήταν ο V. Valančius. Με απόφαση της 4ης Μαΐου 2022, η Λιθουανική Κυβέρνηση πρότεινε ως υποψήφιο για τη θέση δικαστή του Γενικού Δικαστηρίου το πρόσωπο που είχε καταταγεί δεύτερο στον πίνακα κατάταξης. Κατόπιν αρνητικής γνωμοδότησης της επιτροπής του άρθρου 255 ΣΛΕΕ 2 σχετικά με τον υποψήφιο αυτόν, η Λιθουανική Κυβέρνηση, με απόφαση της 19ης Απριλίου 2023, πρότεινε

ως υποψήφιο για τη θέση το πρόσωπο που είχε καταταγεί τρίτο στον πίνακα κατάταξης, δηλαδή τον Saulius Lukas Kalėda. Με απόφαση της 15ης Σεπτεμβρίου 2023, η οποία ελήφθη κατόπιν θετικής γνωμοδότησης της επιτροπής του άρθρου 255 ΣΛΕΕ, οι κυβερνήσεις των κρατών μελών διόρισαν τον S. L. Kalėda δικαστή του Γενικού Δικαστηρίου.

Ο V. Valančius ζήτησε από το περιφερειακό διοικητικό δικαστήριο Βίλνιους (Λιθουανία) να ακυρώσει τις δύο αποφάσεις της Λιθουανικής Κυβέρνησης περί πρότασης υποψηφίου. Το δικαστήριο αυτό, έχοντας αμφιβολίες ως προς την επιρροή που ασκεί το δίκαιο της Ένωσης στις εθνικές διαδικασίες πρότασης υποψηφίου για τη θέση δικαστή του Γενικού Δικαστηρίου, υπέβαλε σχετικό ερώτημα στο Δικαστήριο.

Με την απόφασή του, το Δικαστήριο υπενθυμίζει ότι η απαίτηση περί ανεξαρτησίας των δικαστηρίων εξειδικεύει τη θεμελιώδη αξία του κράτους δικαίου, την οποία κατοχυρώνει το άρθρο 2 ΣΕΕ. Η απαίτηση αυτή ισχύει εξίσου σε επίπεδο Ένωσης, μεταξύ άλλων για τους δικαστές του Γενικού Δικαστηρίου, και σε επίπεδο κρατών μελών, για τα εθνικά δικαστήρια. Το Δικαστήριο συνάγει εξ αυτού ότι οι ουσιαστικές προϋποθέσεις και οι όροι της διαδικασίας για τον διορισμό των δικαστών του Γενικού Δικαστηρίου πρέπει να αποκλείουν κάθε εύλογη αμφιβολία των πολιτών ως προς το ότι οι εν λόγω δικαστές πληρούν τις απαιτήσεις ανεξαρτησίας και επαγγελματικής ικανότητας τις οποίες προβλέπουν τα άρθρα 19 ΣΕΕ και 254 ΣΛΕΕ για την άσκηση των καθηκόντων δικαστή του Γενικού Δικαστηρίου. Προς τούτο, είναι, μεταξύ άλλων, αναγκαίο να διασφαλίζεται η ακεραιότητα της διαδικασίας διορισμού των δικαστών του Γενικού Δικαστηρίου στο σύνολό της και, κατά συνέπεια, το αδιάβλητο του αποτελέσματος της διαδικασίας σε κάθε ένα από τα τρία στάδια της.

Όσον αφορά, κατ’ αρχάς, το εθνικό στάδιο της πρότασης υποψηφίου για τη θέση δικαστή του Γενικού Δικαστηρίου, το Δικαστήριο επισημαίνει ότι, ελλείψει σχετικών ειδικών διατάξεων στο δίκαιο της Ένωσης, εναπόκειται σε κάθε κράτος μέλος να ρυθμίσει τους όρους της διαδικασίας πρότασης υποψηφίου. Ως εκ τούτου, κάθε κράτος μέλος είναι ελεύθερο να προβλέπει ή όχι διαδικασία επιλογής και πρότασης υποψηφίου. Ωστόσο, οι όροι της διαδικασίας δεν πρέπει να δημιουργούν στους πολίτες εύλογες αμφιβολίες ως προς το εάν ο προτεινόμενος υποψήφιος πληροί τις απαιτήσεις που προβλέπουν οι Συνθήκες. Το γεγονός ότι στη διαδικασία διορισμού δικαστών μετέχουν εκπρόσωποι της νομοθετικής ή της εκτελεστικής εξουσίας δεν είναι αφ’ εαυτού ικανό να προκαλέσει τέτοιες εύλογες αμφιβολίες. Πάντως, η συμμετοχή ανεξάρτητων συμβουλευτικών οργάνων καθώς και η πρόβλεψη στο εθνικό δίκαιο υποχρέωσης αιτιολόγησης μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της αντικειμενικότητας της διαδικασίας διορισμού. Όσον αφορά τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για την πρόταση υποψηφίων, τα κράτη μέλη διαθέτουν ευρύ περιθώριο εκτιμήσεως κατά τον καθορισμό τους. Εντούτοις, οφείλουν να διασφαλίζουν, όποιοι και αν είναι οι επιλεγόμενοι προς τούτο όροι της διαδικασίας, ότι οι προτεινόμενοι υποψήφιοι πληρούν τις απαιτήσεις περί ανεξαρτησίας και επαγγελματικής ικανότητας που προβλέπουν οι Συνθήκες.

Επομένως, όταν κράτος μέλος έχει θεσπίσει διαδικασία επιλογής υποψηφίων για τη θέση δικαστή του Γενικού Δικαστηρίου, στο πλαίσιο της οποίας ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων αναλαμβάνει να καταρτίσει πίνακα κατάταξης των υποψηφίων που πληρούν τις απαιτήσεις των Συνθηκών και να εισηγηθεί, εν είδει συστάσεως, την υποψηφιότητα του προσώπου που έχει καταταγεί στην πρώτη θέση, το γεγονός και μόνον ότι η κυβέρνηση του εν λόγω κράτους μέλους αποφάσισε να προτείνει υποψήφιο ο οποίος περιλαμβάνεται στον ως άνω πίνακα αλλά δεν είναι εκείνος που έχει καταταγεί στην πρώτη θέση δεν αρκεί, αφ’ εαυτού, για να συναχθεί το συμπέρασμα ότι η πρόταση αυτή δύναται να δημιουργήσει εύλογες αμφιβολίες ως προς το εάν ο προτεινόμενος υποψήφιος πληροί τις ανωτέρω απαιτήσεις.

Όσον αφορά, εν συνεχεία, το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας διορισμού δικαστών του Γενικού Δικαστηρίου, δηλαδή το στάδιο κατά το οποίο παρεμβαίνει η επιτροπή του άρθρου 255 ΣΛΕΕ, το Δικαστήριο διευκρινίζει ότι, προκειμένου να εκδώσει τη γνωμοδότησή της, η επιτροπή αυτή οφείλει να εξακριβώσει ότι ο υποψήφιος που προτείνεται για τη θέση δικαστή του Γενικού Δικαστηρίου πληροί τις απαιτήσεις περί ανεξαρτησίας και επαγγελματικής ικανότητας που προβλέπουν οι Συνθήκες. Προς τον σκοπό αυτό, η επιτροπή του άρθρου 255

ΣΛΕΕ μπορεί να ζητήσει από την κυβέρνηση από την οποία προέρχεται η πρόταση να της διαβιβάσει συμπληρωματικές πληροφορίες ή άλλα στοιχεία τα οποία κρίνει απαραίτητα.

Τέλος, όσον αφορά το τρίτο στάδιο της διαδικασίας διορισμού, το οποίο αντιστοιχεί στην απόφαση διορισμού που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις των κρατών μελών, το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι είναι επίσης συλλογικό καθήκον των κυβερνήσεων αυτών να διασφαλίζουν την τήρηση των ανωτέρω απαιτήσεων, όταν αποφασίζουν, λαμβανομένης υπόψη της γνωμοδότησης της επιτροπής του άρθρου 255 ΣΛΕΕ, να διορίσουν δικαστή του Γενικού Δικαστηρίου τον υποψήφιο που προτείνει η οικεία κυβέρνηση. Πράγματι, μετά τον διορισμό του, ο υποψήφιος καθίσταται δικαστής της Ένωσης και δεν εκπροσωπεί το κράτος μέλος που τον πρότεινε.


Κ. Β.



Συνελήφθη 17χρονος για κλοπή τσάντας κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων στην περιοχή της Μεταμόρφωσης


 

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρώτες πρωινές ώρες της (7-8-2024), στην περιοχή της Μεταμόρφωσης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεταμόρφωσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Μεταμόρφωσης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 17χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή κατά συναυτουργία, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, ο 17χρονος, μαζί με έτερο συνεργό, αφαίρεσε τσάντα από γυναίκα κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων, πρώτες πρωινές ώρες της 7-8-2024 στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Άμεσα αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μεταμόρφωσης και του Τμήματος Ασφαλείας Μεταμόρφωσης που είχαν διατεθεί για την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις, αναζήτησαν και εντόπισαν τον 17χρονο να εξέρχεται από πιλοτή πολυκατοικίας σε παρακείμενο δρόμο και τον κάλεσαν σε έλεγχο.

Στη θέα των αστυνομικών ο 17χρονος επιχείρησε να διαφύγει όμως οι αστυνομικοί μετά από πεζή καταδίωξη τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μεταμόρφωσης, οπού ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω κλοπής.

Σημειώνεται ότι κατά την ακινητοποίησή του επιτέθηκε στους αστυνομικούς με γροθιές και αγκωνιές, ενώ σε κοντινό σημείο εντοπίστηκε η αφαιρεθείσα τσάντα και αποδόθηκε στην κάτοχό της.

Κατά την σωματική του έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -6- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, διαχωρισμένα σε -6- αυτοσχέδιες συσκευασίες.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Κώστας Βουκελάτος



Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για εκδικητική πορνογραφία

 



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη, την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024, σε περιοχή της Αττικής, 51χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για εκδικητική πορνογραφία κατ’ εξακολούθηση και αθέμιτη αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης άλλου.

Προηγήθηκε καταγγελία γυναίκας σε βάρος άγνωστου διαχειριστή προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος έχοντας αποκτήσει, μετά από μεταξύ τους επικοινωνία και χωρίς τη συγκατάθεσή της, υλικό ερωτικού περιεχομένου την απειλούσε, τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου, ότι θα προβεί στο διαμοιρασμό αυτού σε τρίτους, αν δεν συνευρεθούν ερωτικά.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση του 51χρονου ως διαχειριστή του επίμαχου διαδικτυακού προφίλ και ως κατόχου της τηλεφωνικής σύνδεσης.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας ο 51χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη κατά τον χρόνο που θα πραγματοποιούσε συνάντηση με την παθούσα σε περιοχή της Αθήνας.

Από την επακόλουθη σωματική έρευνα και την έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και λάπτοπ, ενώ παράλληλα πιστοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, καθώς βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο, στις οποίες απεικονιζόταν η παθούσα σε προσωπικές της στιγμές με ερωτικό περιεχόμενο.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD
Κώστας Βουκελάτος


Άδωνις σε Κουκάκη: Έχετε γίνει κουραστικός με το θέμα των παρακολουθήσεων

 


Απάντηση στον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη ο οποίος επιχείρησε να αξιοποιήσει επικοινωνιακά τις πληροφορίες για παρακολούθηση του υπουργού Υγείας, έδωσε ο ίδιο ο Άδωνις Γεωργιάδης, βάζοντας τον στην θέση του, και προσπαθώντας να του ξεκαθαρίσει ότι ο κόσμος έχει σιχαθεί να ακούει για αυτό το θέμα, για το οποίο έβγαλε πόρισμα η δικαιοσύνη

«Κουράσατε» κύριε Κουκάκη σημειώνει ξεκάθαρα ο Άδωνις Γεωργιάδης και επαναλαμβάνει πως «και εμένα, λένε ότι μου το παρακολουθούσαν, και λοιπόν; ούτε που ίδρωσε το αυτί μου» εξηγώντας στον Κουκάκη πως «όποιος χρησιμοποιεί smart phone και νομίζει ότι είναι αδύνατον να του παρακολουθούν το τηλ είναι ανόητος!», άρα;;;;;;

«Θα σοκαριζόμουν ειλικρινά, εάν μάθαινα ότι δεν μου το έχει παρακολουθήσει κανένας και ποτέ να σας πω την αλήθεια» συνεχίζει ο υπουργός Υγείας παρουσιάζοντας την κοινή αλήθεια και μεταφέρει την παγκόσμια εμπειρία: «όπου πας στον πλανήτη, στις σοβαρές συναντήσεις άπαντες, από όλες τις χώρες, αφήνουν τα κινητά τους έξω. Ούτε καν κλειστά. Έξω».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

Κύριε Κουκάκη ειλικρινά πιστεύω ότι έχετε γίνει κουραστικός με αυτό το θέμα. Οκ σας παρακολουθούσαν το κινητό και στενοχωρηθήκατε. Και εμένα, λένε ότι μου το παρακολουθούσαν, και λοιπόν; ούτε που ίδρωσε το αυτί μου. Γιατί; Διότι από την πρώτη μέρα αυτής της ιστορίας στην πρώτη μου συνέντευξη είχα πει το εξής: «όποιος χρησιμοποιεί smart phone και νομίζει ότι είναι αδύνατον να του παρακολουθούν το τηλ είναι ανόητος!».

Η βασική μου θέση λοιπόν από την αρχή ήταν, ότι μόνον ένας αφελής θα σοκαριζόταν, εάν είχε την θέση και την δημοσιότητα που έχω εγώ, εάν μάθαινε ότι του παρακολουθούν το τηλ. Θα σοκαριζόμουν ειλικρινά, εάν μάθαινα ότι δεν μου το έχει παρακολουθήσει κανένας και ποτέ να σας πω την αλήθεια. Αυτά είναι πλέον τόσο κοινώς γνωστά, όπου πας στον πλανήτη, στις σοβαρές συναντήσεις άπαντες, από όλες τις χώρες, αφήνουν τα κινητά τους έξω. Ούτε καν κλειστά. Έξω. Η σύγχρονη τεχνολογία δυστυχώς επιτρέπει με πολύ πιο εύκολο τρόπο από ότι στο παρελθόν τέτοιου τύπου ενέργειες. Κακές; Κακές. Εγκληματικές; Εγκληματικές. Αλλά απολύτως συνηθισμένες. Ασχολείστε δύο χρόνια τώρα με κάτι, που στα δικά μου μάτια ήταν από την αρχή ασήμαντο. Και στην νόμιμη παρακολούθηση του κυρίου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, η πρώτη μου δήλωση ήταν: «εφόσον τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία δεν με αφορά ως γεγονός» είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε και ο Άρειος Πάγος τελικά, διότι έτσι έχουν τα πράγματα. Μία από τις εργασίες των Μυστικών Υπηρεσιών είναι να παρακολουθούν τα τηλέφωνα.

Το μόνον που ενδιαφέρει την Δημοκρατία εδώ, είναι εάν έχει τηρηθεί ή όχι ο νόμος και διαδικασία, το εάν δηλ έχει συμβεί κατάχρηση εξουσίας. Εδώ απεδείχθη ότι είχαν τηρηθεί όλα, άρα κανένα θέμα δεν υφίσταται. Αν έχετε άλλες απορίες πολύ ευχαρίστως να σας τις λύσω, αλλά θα σας πρότεινα, δεν έχω την τιμή να σας γνωρίζω προσωπικά το λέω όμως φιλικά, ασχοληθείτε και με κάτι άλλο, αρχίζει να γίνεται μονότονα κουραστική αυτή η εμμονή. Το θέμα είναι γνωστό στην Κοινή Γνώμη, αξιολογήθηκε από αυτήν σε διαδοχικές εκλογές και στην Δικαιοσύνη που πρόσφατα εξέδωσε το πόρισμά της στον ανώτατο βαθμό. Παύσις λήξις συναγερμού καλές διακοπές.



Προκαλεί ο τίποτα τυχοδιώκτης που διακοπάρει στην Μύκονο : Ζήτησε απολογισμό κοινοβουλευτικής δράσης βουλευτών


 

Στέφανος Κασσελάκης από τα μεγαλύτερα νούμερα που έχουν περάσει από την πολιτική ζωή της χώρας, ήρθε διακοπές, πήρε ένα θίασο τον ΣΥΡΙΖΑ, που νομίζει ότι είναι δικός του και συμπεριφέρεται γιατί μπορεί ανάλογα της κατάντιας του κόμματος που ηγείται.

Κάνοντας διακοπάρες στην Μύκονο ο τυχοδιώκτης με το θολό οικονομικό παρελθόν είπε να κάνει τον αρχηγό προκαλώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας τους «καψώνι» με μιά ξαφνική απόφαση του να ζητήσει έγγραφο απολογισμό της κοινοβουλευτικής δράσης τους.

Και την ζητάει ο τίποτα Κασσελάκης, που το μόνο που κάνει είναι να ανεβάζει διάφορες ηλιθιότητες στα social.

Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή» ο Στέφανος Κασσελάκης όρισε ως deadline για την παράδοση του απολογισμού το τέλος του μήνα. Αυτή η επίδειξη δύναμης του προέδρου έρχεται σε μια περίοδο που τα διαλυτικά φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ πληθαίνουν, με τις παρεμβάσεις των «87», με τις ηγετικές κινήσεις του Παύλου Πολάκη και τη διαφαινόμενη μετωπική σύγκρουση με τον Χρίστο Σπίρτζη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει αυτή την αναφορά ενόχλησε δικαιολογημένα κάποιους βουλευτές του κόμματος δεδομένου ότι είναι γνωστή και καταγεγραμμένη με κάθε λεπτομέρεια η κοινοβουλευτική δράση όλων, όχι μόνο στην ιστοσελίδα της Βουλής, αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ και από εκεί θα μπορούσε ο πρόεδρος να έχει πλήρη εικόνα.

Αυτή η νέα αναταραχή επιδεινώνει το ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε μια στιγμή που έχουν πληθύνει οι διαμαρτυρίες και τα σενάρια νέων αποχωρήσεων βουλευτών από το κόμμα, και άργησαν να το κάνουν, έχοντας τον τυχοδιώκτη να αλωνίζει αντί να τον αλείψουν με πίσσα και πούπουλα και να τον στείλουν από εκεί που ήρθε. 




Από τις 10 προσαγωγές οι 6 έγιναν συλλήψεις για τα επεισόδια στην Φιλαδέλφεια

 


Σε έξι συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί μετά την επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη Νέα Φιλαδέλφεια, από ομάδα κακοποιών.

Ανάμεσα στους έξι συλληφθέντες κακοποιούς που σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα, βρίσκεται και ένας ανήλικος κακοποιός.

Η ομάδα των κακοποιών βγήκε από το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και εκτόξευσε πέτρες εναντίον των αστυνομικών.

Αρχικά έγιναν 10 προσαγωγές εκ των οποίων οι έξι μετατράπηκαν συλλήψεις.



Υπάλληλος του ΕΦΚΑ έπαιρνε λεφτά για να διεκπεραιώνει υποθέσεις πολιτών

 



Με ένα μήνυμα, η 49χρονη υπάλληλος του ΕΦΚΑ που έχει συλληφθεί και βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδοποιούσε το θύμα της ότι τακτοποίησε την υπόθεσή του και του ζητούσε τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει. 

Συγκεκριμένα, 2.000 ευρώ για προκαταβολή με το θύμα να ρωτά μήπως μπορούσε να δώσει τα 1.500 «μπροστά» και τα υπόλοιπα 500 στο τέλος του μήνα.

Οι αξιωματικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. είχαν την υπάλληλο υπό στενή παρακολούθηση εδώ και μήνες, καθώς είχαν λάβει ανώνυμες καταγγελίες ότι ζητούσε χρήματα για διευθέτηση υποθέσεων πολιτών.

Τώρα οι δικαστικές Αρχές μετά τη σύλληψη της θα ξεκινήσουν μία μεγάλη έρευνα για τις επιτροπές τις οποίες σύστηνε η συγκεκριμένη υπάλληλος και από τις οποίες εξετάζονταν και εγκρίνονταν διάφορα αιτήματα αναπηρίας.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος συνελήφθη όπως και ο σύζυγος της από αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.. Η υπάλληλος του ΕΦΚΑ κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και για δωροληψία, ενώ και ο σύζυγος της αντιμετωπίζει την κατηγορία για συνέργεια σε δωροληψία, καθώς όπως φαίνεται ήταν και ο ίδιος «γρανάζι» στο κόλπο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία πριν από τη σύλληψη, προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία υπάλληλος του Ε.Φ.Κ.Α., απαίτησε 4.000 ευρώ, προκειμένου να διεκπεραιωθεί υπόθεση καταβολής επιδόματος αναπηρίας, γεγονός που γνώριζε και ο σύζυγός της, ο οποίος επενέβαινε για την τελική διευθέτηση του ζητήματος.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εφαρμόστηκαν και ειδικές ανακριτικές τεχνικές και προέκυψε η εμπλοκή της υπαλλήλου, η οποία για την παρέμβασή της και τη θετική έκβαση του αιτήματος, ζήτησε την καταβολή του χρηματικού ποσού σε δύο ισόποσες δόσεις.

Σε αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 7 Αυγούστου 2024, η κατηγορούμενη συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας, μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού.

Σε άμεση αναστολή άσκησης καθηκόντων τέθηκε η υπάλληλος του e-ΕΦΚΑ.

Όπως ανακοινώθηκε από τον φορέα:

«Την άμεση αναστολή άσκησης καθηκόντων και παραπομπή στο πειθαρχικό για την υπάλληλο που κατηγορείται για δωροληψία αποφάσισε σήμερα η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ καταδικάζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το φαινόμενο διαφθοράς. Το περιστατικό αυτό για το οποίο κατηγορείται η υπάλληλος, πέρα από τη σοβαρότητά του, αντιβαίνει στις αξίες της διαφάνειας, της ηθικής και της ακεραιότητας που διέπουν τη λειτουργία του Φορέα μας.

Η Διοίκηση του Φορέα παραμένει προσηλωμένη στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για τη θωράκιση της διαφάνειας και της αξιοκρατικής αξιολόγησης σε κάθε πτυχή της λειτουργίας των υπηρεσιών του.

Οι εσωτερικοί έλεγχοι θα ενισχυθούν και θα συνεχιστούν με αυστηρότητα, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του e-ΕΦΚΑ και να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον».







Νέα ξεφτίλα Τσιτσιπά έβρισε και πάλι τον πατέρα του με χυδαίες εκφράσεις

 



Όποτε δεν παίζει καλά και συμβαίνει συχνά τελευταία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα βάζει με τον πατέρα του και ξεφτιλίζεται μιλώντας χυδαία μπροστά σε όλους τους θεατές μέσα στο γήπεδο.

Η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Κέι Νισικόρι στο Μόντρεαλ δεν κυλούσε καλά για τον Έλληνα τενίστα. Στο πρώτο σετ δέχτηκε δύο break και ο εκνευρισμός του ήταν τεράστιος, με αποτέλεμσ ανα την πληρώσει και πάλι ο πατέρας του.

Κάτι του είπε ο πατέρας του που καθόταν στο box και εκνευρίστηκε σε τέτοιο βαθμό που ξέφυγε. Άρχισε να τον βρίζει στα ελληνικά όπως μπορείτε να δείτε στο video.

Λίγο αργότερα, ο εκνευρισμός δεν μειωνόταν. Έτσι γύρισε προς τον πατέρα του με έντονο ύφος και του έλεγε «βγες έξω απ’ το στάδιο», επαναλαμβανόμενα. Εκείνος σηκώθηκε κι έφυγε, με την κάμερα να τον εντοπίζει αργότερα ψηλά στην κερκίδα.





Επίθεση με πέτρες κατά αστυνομικών έκανε ομάδα 11 κακοποιών στην Νέα Φιλαδέλφεια

 



Ένταση επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και πιο συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Δεκελείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 21:00, ομάδα κακοποιών πέταξε πέτρες προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην περιοχή, κοντά στο Άλσος.

Οι δράστες διέφυγαν από το σημείο, με αστυνομικούς του τμήματος αθλητικής βίας να προχωρούν σε 11 προσαγωγές.