Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Οι στιγμές που ο Αλγερινός μαχαιρώνει ομοεθνή του στην Θεσσαλονίκη

 


Σοκάρει το βίντεο από τη δολοφονία του 24χρονου Αλγερινού από ομοεθνή του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τις στιγμές που ο 20χρονος δράστης επιτίθεται με μαχαίρι στο θύμα.

Και οι δύο αλλοδαποί είναι μέλη συμμοριών αλλοδαπών που λυμαίνονται την Βόρεια Ελλάδα.





Δένδιας : Η τουρκική συμπεριφορά έχει ξεφύγει από κάθε πλαίσιο λογικής

 


Η τουρκική συμπεριφορά έχει ξεφύγει από κάθε πλαίσιο λογικής, είπε κατά πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στους Ευρωπαίους ομολόγους του με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό του hailing από τουρκικό πολεμικό στο ερευνητικό πλοίο «Nautical Geo» την προηγούμενη Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, την ώρα που το υπό σημαία Μάλτας πλοίο έκανε επιστημονικές εργασίες εντός της οριοθετημένης ελληνοαιγυπτιακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, μόλις 10 μίλια ανατολικά της Κρήτης.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε εκτενώς το protothema.gr με δημοσίευμά του το Σάββατο, καθώς η τουρκική προκλητική ενέργεια της παρενόχλησης του ερευνητικού πλοίου μέσω ασυρμάτου και η προβολή του ανυπόστατου τουρκικού ισχυρισμού ότι δήθεν το «Nautical Geo» κινούνταν σε... τουρκική υφαλοκρηπίδα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό ΥΠΕΞ στην Άγκυρα. Παράλληλα με την επίδοση του διαβήματος τη Δευτέρα, ο Νίκος Δένδιας -ευρισκόμενος στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ- ενημέρωσε τους ομολόγους του υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ για το περιστατικό.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη, ο Νίκος Δένδιας μετέφερε στους ομολόγους του τα πραγματικά περιστατικά σχετικά με την απαράδεκτη ενέργεια τουρκικού πολεμικού πλοίου, το οποίο παρενόχλησε σκάφος σημαίας Μάλτας που διεξήγαγε επιστημονικές έρευνες εντός οριοθετημένης ελληνικής υφαλοκρηπίδας (με βάση την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία της 6ης Αυγούστου 2020) και σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων ανατολικώς της Κρήτης!

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η τουρκική συμπεριφορά έχει πλέον ξεφύγει από κάθε πλαίσιο της λογικής και βεβαίως δεν συνάδει καθόλου με την εικόνα «κανονικότητας» που επιθυμεί να προβάλει η Τουρκία, εικόνα η οποία, βεβαίως, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Το hailing από το τουρκικό πολεμικό πλοίο

Με τη συναινετική νηοψία που έκανε το τουρκικό πολεμικό πλοίο σε ερευνητικό πλοίο που κινούνταν με άδεια από την ελληνική κυβέρνηση μόλις λίγα μίλια ανατολικά της Κρήτης, η Άγκυρα προσπαθεί να δώσει υπόσταση στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Η περιοχή στην οποία κινείται το «Nautical Geo» πραγματοποιώντας επιστημονικές εργασίες απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα στον χάρτη που ακολουθεί.

Την συγκεκριμένη περιοχή, από το σημείο μετά τα 6 ναυτικά μίλια της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης και ανατολικότερα, προσπαθεί να σφετεριστεί η Τουρκία με δήθεν βάση το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο. Επί τη βάση των ισχυρισμών ότι το μονομερές, ανυπόστατο σύμφωνο μεταξύ Ερντογάν και Σαράζ δίνει στην Τουρκία τις θαλάσσιες ζώνες πάνω από ελληνική υφαλοκρηπίδα ανάμεσα από την Κρήτη, την Κάσο, την Κάρπαθο και τη Ρόδο, η Άγκυρα έδωσε οδηγίες σε τουρκικό πολεμικό πλοίο να ζητήσει από το πλήρωμα του «Nautical Geo» να αποχωρήσει από την περιοχή, με το ψευδοεπιχείρημα ότι το ερευνητικό -γαλλικών συμφερόντων- έπλεε σε θαλάσσιες ζώνες τουρκικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.


Πηγή : protothema.gr



Τα υπερσύγχρονα Rafale στα ελληνικά χρώματα απογειώνονται

 


Στα γαλανόλευκα έχουν ντυθεί τα δύο πρώτα Rafale που απέκτησε η Ελλάδα από την Γαλλία έτσι ώστε οι Έλληνες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας να πραγματοποιούν τις πρώτες τους πτήσεις.

Στην βάση Μερικιάν κοντά στο Μπορντό συνεχίζεται η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων. Πρόκειται για τους πιλότους που θα πιστοποιηθούν και ως εκπαιδευτές έτσι ώστε με την άφιξη των υπερσύγχρονων αεροσκαφών στην Ελλάδα στις αρχές του νέου έτους να εκπαιδεύσουν και τα «γεράκια» της 332 Μοίρας.

Oι πρώτοι τέσσερις αεροπόροι ήδη πετούν solo το μαχητικό, αφού η ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση είχε ολοκληρωθεί πριν από τον Ιούνιο.



Το ΚΙΝΑΛ έχει παραδοθεί στην άλωση του Τσίπρα και κοιτάει ατάραχο

 


«Νέα Αρχή» το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, σοκ στον ΚΙΝΑΛ και οκ πάμε για άλλα!!

Ο Αλέξης Τσίπρας ανήθικος όπως είναι, το ξεκαθάρισε στο ΚΙΝΑΛ, η μαζί μου η θα σας αλώσω και θα σας αποτελειώσω για να επιβιώσω.

Η Γεννηματά που παραμένει πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, δεν έχει πει κουβέντα μέχρι στιγμής για τα όσα είπε και έκανε ο Τσίπρας, αφήνοντας εκτεθειμένο το ΚΙΝΑΛ και εξοργίζοντας όσους έχουν απομείνει να το ψηφίζουν.

Ο Τσίπρας πρασίνισε και το σκηνικό στην ΔΕΘ, κλείνοντας το μάτι στους ΠΑΣΟΚΟΥΣ, μήπως και καταφέρει να επιβιώσει πολιτικά.

Εάν εξαιρέσεις την Γεννηματά που έχει δείξει ότι δεν κάνει να ηγείται κόμματος και δεν είναι ξεκάθαρη, δεν νομίζουμε κανένας από τους δύο υποψήφιους Ανδρούλάκη, Λοβέρδο, (για τον Καστανίδη βάζουμε ερωτηματικό )να απαντήσει θετικά στο κάλεσμα Τσίπρα μήπως και συγκυβερνήσουν στις επόμενες εκλογές.

Από που πηγάζει η βεβαιότητα του Αλέξη Τσίπρα ότι μπορεί να κυβερνήσει με το ΚΙΝΑΛ; Δεν νομίζουμε ότι τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ έχουν χάσει την σοβαρότητα τους και έχουν ανοίξει διάλογο με τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας.

Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ στις δημοσκοπήσεις δεν έχουν δίλημμα όταν καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στους Τσίπρα και Μητσοτάκη, ψηφίζουν τον δεύτερο και με διαφορά.

Το θέμα είναι ότι στα τόσα που είπε και έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για να αλώσει το ΚΙΝΑΛ, η απάντηση ήταν δύο γραμμές από τον Παύλο Χρηστίδη και αυτό δείχνει πρόβλημα επικοινωνίας και ηγεσίας, και το χειρότερο ότι το ΚΙΝΑΛ μέχρι να αλλάξει ηγεσία θα κοροιδεύει τους ψηφοφόρους του.




Νέο καραγκιοζιλίκι αρνητή πατέρα σε σχολείο! Έσπρωξε την διευθύντρια και απείλησε εκπαιδευτικούς

 



Ανεξέλεγκτη πληγή έχουν καταντήσει οι αρνητές που γίνονται επικίνδυνοι και πρέπει να πάρει αποφασιστικά μέτρα η δικαιοσύνη και η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης στο 2ο δημοτικό σχολείο της Θέρμης, μετά από επικίνδυνη εισβολή γονέα, ο οποίος αρνήθηκε προκλητικά να προσκομίσει την σχολική κάρτα για το παιδί του – μαθητή του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTIMES, o προκλητικός και επικίνδυνος πατέρας φέρεται να προκάλεσε επεισόδιο, όταν εισέβαλε στην κυριολεξία στο σχολείο, χωρίς το αποτέλεσμα του self test του παιδιού του, στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζονται, κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Το καραγκιοζιλίκι του αρνητή πατέρα είχε και συνέχεια αφού φέρεται να απείλησε τους εκπαιδευτικούς, αλλά και να έσπρωξε τη διευθύντρια, ενώ αρνούνταν για αρκετή ώρα να αποχωρήσει από το σχολείο, με αποτέλεσμα να κληθεί στο σημείο η ΕΛΑΣ.

Αυτή την ώρα η διευθύντρια του σχολείου, μαζί με τον αρνητή πατέρα βρίσκονται στο ΑΤ Θέρμης, ενώ ο μαθητής παραμένει στην αυλή του σχολείου.

Το χειρότερο είναι ότι ο επικίνδυνος αρνητής πατέρας, έχει την ίδια αντιμετώπιση με την διευθύντρια που εφαρμόζει τον νόμο, και αυτό έπρεπε με ευθύνη του υπουργείο προστασίας του πολίτη να έχει ξεκαθαρίσει, δεν λέμε για το υπουργείο δικαιοσύνης γιατί εδώ και δυόμιση χρόνια δεν έχει αλλάξει ούτε τον νόμο έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ.



Συγγενής ασθενούς με κορονοϊό ήθελε να κάνει θεραπεία με αλόη και απείλησε τους γιατρούς

 


Δεν σταματούν τα περιστατικά με απειλές εναντίον γιατρών και νοσηλευτών από αρνητές συγγενείς ασθενών από κορονοϊό.

Στο Λαϊκό σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το MEGA οι αρνητές έχουν στοχοποιήσει δύο γυναίκες γιατρούς του Λαϊκού νοσοκομείου. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας ηλικιωμένος μπήκε στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα εξαιτίας του κορονοϊού.

Η γιατρός έπρεπε να ακολουθήσει επιθετική θεραπεία. Ωστόσο η κόρη του ηλικιωμένου είχε διαφορετική άποψη. Αφού βιντεοσκόπησε την γιατρό, την απείλησε ότι θα την μηνύσει εάν κάνει επιθετική θεραπεία γιατί αυτή θα έκανε καλά τον πατέρα της με… αλόη.

«Δεν φτάνει τα όσα προβλήματα έχουμε στο Λαϊκό νοσοκομείο, έχουμε και αυτά τα τραγελαφικά. Είναι μια σειρά από απειλές. Βάζουν το δάχτυλο ανάμεσα στα μάτια των γιατρών και απαιτούν να τους πάρουν ακόμα και το στηθοσκόπιο. Οι γιατροί που απειλήθηκαν είναι αστέρια. Έδωσαν με αυταπάρνηση δύο χρόνια την μάχη για τον κορονοϊό» σημείωσε σε πρωινή εκπομπή του ΜΕGA o πρόεδρος των γιατρών στο Λαϊκό, Τάσος Αντωνόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, τα περιστατικά απειλών είναι πολλά, ενώ συγκεκριμένοι δικηγόροι δίνουν νομικά επιχειρήματα στους αρνητές συγγενείς.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Σκέρτσος: Για να τελειώνουμε με τα fake news των δικαιωμάτων των εργαζομένων

 


Ποια είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες, πριν και μετά το νόμο 4808/2021, που ήταν και η πρώτη νομοθετική παρέμβαση, δημοσιοποιεί ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε ανάρτησή του στο facebook.

«Η gig economy, η εργασία μέσω πλατφόρμας, είναι μια νέα εργασιακή πραγματικότητα που προσφέρει ευκαιρίες για εισόδημα αλλά και κινδύνους για καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας αντιμετωπίστηκε για πρώτη φορά νομοθετικά από τη σημερινή κυβέρνηση με διεύρυνση δικαιωμάτων υπέρ των εργαζομένων και χωρίς καμία απολύτως υποχώρηση σε ήδη κατοχυρωμένα δικαιώματα», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας και προσθέτει: «Για να τελειώνουμε λοιπόν με τα fake news, εδώ σε έναν πίνακα (σ.σ. επισυνάπτεται) τι ίσχυε ΠΡΙΝ και τι ισχύει ΜΕΤΑ τον νόμο 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας, ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες».

«Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα για όσους γοητεύονται ακόμη από το δήθεν "ηθικό πλεονέκτημα" ενός κόμματος που αποδείχθηκε στην πράξη ότι μόνο στα λόγια ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους, ενώ στην πραγματικότητα δυσκολεύεται να παράγει θετικό αποτέλεσμα στις ζωές, τα εισοδήματα και τις δουλειές τους», κατέληξε ο κ. Σκέρτσος.

Η gig economy, η εργασία μέσω πλατφόρμας, είναι μια νέα εργασιακή πραγματικότητα που προσφέρει ευκαιρίες για εισόδημα αλλά και κινδύνους για καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας αντιμετωπίστηκε για πρώτη φορά νομοθετικά από τη σημερινή κυβέρνηση με διεύρυνση δικαιωμάτων υπέρ των εργαζομένων και χωρίς καμία απολύτως υποχώρηση σε ήδη κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Για να τελειώνουμε λοιπόν με τα fake news, εδώ σε έναν πίνακα τι ίσχυε ΠΡΙΝ και τ...

Δείτε περισσότερα


Φον ντερ Λάιεν: «Απαράδεκτος» ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η Γαλλία

 


Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε «απαράδεκτο» τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η Γαλλία στο πλαίσιο της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας που υπέγραψαν οι ΗΠΑ με την Αυστραλία και τη Βρετανία.

«Μια χώρα μέλος μας αντιμετωπίστηκε με τρόπο που δεν είναι αποδεκτός (…) Θέλουμε να ξέρουμε τι συνέβη και γιατί», είπε η φον ντερ Λάιεν μιλώντας στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ, στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι η πρώτη επικεφαλής ευρωπαϊκού θεσμού που αντιδρά στην ανακοίνωση αυτής της συμφωνίας, της αποκαλούμενης AUKUS, η οποία είχε ως συνέπεια να ακυρωθεί από την πλευρά της Αυστραλίας η λεγόμενη «σύμβαση του αιώνα» για την προμήθεια 12 συμβατικών γαλλικών υποβρυχίων, ύψους 56 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Την Παρασκευή, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ είπε ότι κανείς δεν συμβουλεύτηκε, ούτε ενημέρωσε την ΕΕ για αυτή τη στρατηγική εταιρική σχέση στην περιοχή του Ινδοειρηνικού.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα εξετάσουν αργότερα απόψε τις συνέπειες αυτής της συμφωνίας, στη δίωρη συνεδρίαση που θα έχουν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στη συνεδρίαση αυτή θα προεδρεύσει ο Μπορέλ, ο οποίος στη συνέχεια θα ενημερώσει για τα αποτελέσματά της.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Εμπρηστές έκαψαν την Νέα Μάκρη

 


Βέβαιος ότι η φωτιά στη Νέα Μάκρη είναι εμπρησμός δηλώνει ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας. 

Η πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου, σχεδόν ταυτόχρονα σε διάφορα μέτωπα, με την πυροσβεστική να καταφέρνει γρήγορα να ελέγξει τα δύο. 

Ωστόσο, η φωτιά επεκτάθηκε εντός του οικιστικού ιστού καθώς ισχυροί άνεμοι έπνεαν στη Νέα Μάκρη.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας δήλωσε ότι η πυρκαγιά είναι «εμπρησμός 100%. Η φωτιά ξεκίνησε σε δύο μέτωπα στον Άγιο Εφραίμ. Μας βάλανε φωτιά και πριν 10 μέρες»

«Θέλουν να μας κάψουν. Σύμμαχος μας ο καιρός και η ετοιμότητα της Πυροσβεστικής, αλλά και ομάδων πυρόσβεσης του Δήμου τους οποίους και ευχαριστώ», σημείωσε ο Στέργιος Τσίρκας.



Ο Πολάκης νομίζει ότι ο Τσίπρας στην ΔΕΘ με το ψέμα και την παραπληροφόρηση κέρδισε τον κόσμο

 


Ο Πολάκης νομίζει ότι η ακροαριστερή συμμορία του 2014, θα ξανάρθει στην εξουσία με το ψέμα, την απάτη, την παραπληροφόρηση.

Επειδή όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει, οι πολίτες τους ξέρουν, όπως ξέρουν καλά και τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα στην ιστορία της χώρας Αλέξη Τσίπρα, η απάτη δεν πιάνει και τους έχουν απαξιώσει.

Επίθεση κατά του ευρωβουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, εξαπέλυσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παύλος Πολάκης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σχολιάζοντας την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ, που έσκισε στο ψέμα, την απάτη και την παραπληροφόρηση τους πολίτες.

Ο Πολάκης τα έβαλε με τον Στέλιο Κούλογλου για ένα άρθρο του στο tvxs.gr με τίτλο «ΔΕΘ: Ισοπαλία μετά από έναν ανιαρό αγώνα». 

Για να ενημερώσουμε, ούτε για πλάκα δεν ήταν ισοπαλία η εμφάνιση Μητσοτάκη - Τσίπρα, γιατί για ακόμα μία φορά αναμετρήθηκε η σοβαρότητα Μητσοτάκη με την φαιδρότητα Τσίπρα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του ακροαριστερού τραμπούκου Παύλου Πολάκη:

ΑΚΟΥ ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ!!! Ο Αλέξης Τσίπρας ΘΑ ΕΙΝΑΙ με την ψήφο του λαού πρωθυπουργός της χώρας μετά τις επόμενες εκλογές για να κάνουμε τη νέα αρχή για μας και τα παιδιά μας, μακρυά και απέναντι από το ΦΑΓΟΠΟΤΙ της διαπλοκής και το μεσαίωνα που φτιάχνει το Μητσοτακεικο!

Αν εσύ είδες «ισοπαλία» στη ΔΕΘ, μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά

Αν ονειρεύεσαι πρωθυπουργό «εκ προσωπικοτήτων» που θα υπαγορεύσουν τα διάφορα κέντρα είσαι βαθειά νυχτωμένος και μάλλον πρέπει να ξεκουραστείς από την πολιτική και να ασχοληθείς μόνο με τη δημοσιογραφία…..

Η απάντηση Κούλογλου

«Eγώ είμαι 30 χρόνια στη δημοσιογραφία και κανείς δεν θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα του λόγου. Και οι ευρωβουλευτές πρέπει να συμβάλουν, στο καλό της παράταξης αλλά και της χώρας», τόνισε μιλώντας στο Action 24

Παυλος Πολακης
2 ώρες πριν

ΑΚΟΥ ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ!!!
Ο Αλέξης Τσιπρας ΘΑ ΕΙΝΑΙ με την ψήφο του λαου πρωθυπουργός της χώρας μετά τις επόμενες εκλογές για να κάνουμε τη νέα αρχή για μας και τα παιδιά μας ,μακρυά και απέναντι από το ΦΑΓΟΠΟΤΙ της διαπλοκής και το μεσαίωνα που φτιάχνει το Μητσοτακεικο!

Αν εσυ είδες «ισοπαλία» στη ΔΕΘ ,μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά 

...Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "AA tvxs.gr tvxs A ΔΕΘ: Ισοπαλία μετά από έναν ανιαρό αγώνα"
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Στέλιος Κούλογλου Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους, χωρίς να συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψη του Tvxs.gr Η μάχη Μητσοτάκη-Τσί στη ΔΕΘ κράτησε μια εβδομάδα αλλά δεν έβγαλε νικητή. Παρά τις προσδοκίες του, o πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι πυρκαγιές και το φιάσκο του ανασχηματισμού."
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
792
72
61



Διαθέσιμη η νέα ψηφιακή πύλη «myAADE»

 


Νέες υπηρεσίες είναι πλέον διαθέσιμες για επαγγελματίες και επιχειρήσεις μέσω της νέας ψηφιακής πύλης «myAADE». Δεν θα απαιτείται πλέον η επίσκεψη στην οικεία Εφορία, καθώς με λίγα κλικ από τον υπολογιστή θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, έτσι ώστε να μεταβάλλουν στοιχεία του φορολογικού προφίλ τους όπως:

την ταχυδρομική διεύθυνση της έδρας της άσκησης της δραστηριότητας της επιχείρησης

τις δραστηριότητες

το καθεστώς ΦΠΑ, στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης

την κατηγορία των τηρουμένων βιβλίων σύμφωνα με τα ΕΛΠ

την εγγραφή στο Επιμελητήριο

τις εγκαταστάσεις εσωτερικού και εξωτερικού

την επιλογή φορολόγησης των Ενδοκοινοτικών εξ αποστάσεως Πωλήσεων Αγαθών και Παροχών Τηλεπικοινωνιακών, Ραδιοτηλεοπτικών και Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών προς άλλα κράτη μέλη, στο κράτος μέλος προορισμού.




Χρυσόγονος: Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αρρωστημένος ηγεμονισμός του Αλέξη Τσίπρα.

 



«Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αρρωστημένος ηγεμονισμός του Αλέξη Τσίπρα. Έχει μετεξελιχθεί σε προσωποπαγές μόρφωμα», τόνισε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν, αλλά», με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δημοσιοποίησε τη στήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη, ενόψει των επικείμενων εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν αναλάβει την εξουσία το 2015, ήταν ίσως το πιο δημοκρατικό κόμμα στην εσωτερική του λειτουργία, ήταν κόμμα ομοσπονδιακού τύπου με τις συνιστώσες, χωρίς προσωπολατρία. Σήμερα έχει μεταμορφωθεί σε κάτι που μοιάζει με τους Μιλγουόκι Μπακς, όπου ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι το “πρώτο” και το “τελευταίο βιολί”», επισήμανε.

Όπως είπε, ο ίδιος συμμετείχε στο εγχείρημα να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ από σχήμα διαμαρτυρίας σε κόμμα εξουσίας, πιστεύοντας ότι παρουσίαζε ένα δημοκρατικό DNA το οποίο, όμως, «εξαϋλώθηκε στην πάροδο του χρόνου». «Στην πορεία μετεξελίχθηκε σε προσωποπαγές σχήμα. Αυτοί οι ηγεμονικού τύπου σχηματισμοί, συνεπάγονται κάθε μορφής παθογένειες: από θέματα πολιτικής ηθικής, μέχρι θέματα καθορισμού πολιτικής», υπογράμμισε ο κ. Χρυσόγονος.

Ειδικότερα για την απόφασή του να δημοσιοποιήσει τη στήριξή του στην υποψηφιότητα Ανδρουλάκη, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και επομένως ούτε φοβάται, ούτε ελπίζει κάτι καταθέτοντας τις απόψεις του. Έκανε λόγο στα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και η χώρα, λέγοντας πως «χρειαζόμαστε μια διαφορετική πολιτική», την οποία -όπως υποστήριξε- δεν μπορούν να δώσουν, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι έχει μια μονόπλευρη οπτική να κάνει αναδιανομή υπέρ των ασθενέστερων, αλλά όπως εξήγησε πρέπει να γίνει αναδιανομή πλούτου, όχι φτώχειας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αναπτυξιακή οπτική, δεν μπορεί να κάνει την “αγελάδα” της εθνικής μας οικονομίας να ξαναδυναμώσει, για να μπορέσουμε να την “αρμέξουμε”. Αν είναι ισχνή, τι να μοιράσεις στους φτωχότερους; Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αποκτήσουμε παραγωγικό μοντέλο για να παράγουμε κάτι. Αυτή τη στιγμή δεν παράγουμε, κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, ο ένας πουλάει στον άλλον υπηρεσίες και τα περισσότερα αγαθά τα εισάγουμε από το εξωτερικό», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «ούτε η ΝΔ κατάφερε να δώσει την απαραίτητη αναπτυξιακή ώθηση» και επιπλέον, «δεν έχει στη λογική της την αναδιανομή υπέρ των ασθενέστερων, αλλά υπέρ των ισχυρότερων», φέρνοντας ως παράδειγμα τις τελευταίες ρυθμίσεις για την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς, που οδηγούν «ακόμη και κληρονομιές εκατομμυρίων ευρώ θα μένουν αφορολόγητες».

«Χρειαζόμαστε έναν συνδυασμό οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Απαιτείται για νέα πολιτική πρόταση εξουσίας. Εφόσον δεν μπορούν τα δυο κόμματα εξουσίας, πρέπει να ψάξουμε αλλού. Αυτό το “αλλού” μπορεί να είναι μια μετεξέλιξη του σημερινού ΚΙΝΑΛ, το οποίο δεν είναι καν διεκδικητής εξουσίας, ή να αναδειχθεί ένα εντελώς νέο σχήμα, αλλά οι παρθενογενέσεις είναι δύσκολες», επισήμανε.

Όπως είπε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, το ΚΙΝΑΛ είναι μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, και «το δημιούργησε η ανάγκη να μετονομαστεί ο χώρος της κεντροαριστεράς, γιατί το όνομα του ΠΑΣΟΚ έφερνε αρνητικές συνδηλώσεις σε πάρα πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος. Χρειάζεται μια μετεξέλιξη του ΚΙΝΑΛ και για το λόγο αυτό απαιτείται ένα ηγετικό πρόσωπο νέο και άφθαρτο. Πρόσωπα που είχαν ανάμειξη στα γεγονότα της εποχής της κρίσης από το 2009, δεν είναι εύκολο να επανασυνδέσουν αυτό τον πολιτικό χώρο με το μεγάλο σώμα των ψηφοφόρων του, που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν γίνει αυτό, θα μείνει κάτι σαν “ΚΚΕ του κέντρου”».

Ερωτηθείς, εάν θα επιστρέψει στην πολιτική μέσω του ΚΙΝΑΛ σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του Νίκος Ανδρουλάκης, ο κ. Χρυσόγονος επανέλαβε ότι δεν είναι επαγγελματίας της πολιτικής και απλώς θέλησε να εκφράσει έναν προβληματισμό ως ενεργός πολίτης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι αυτό ο καθοριστικός παράγοντας για τη στάση του.


Πηγή: Ertnews

protothema.gr



Τα νέα δικαιώματα των εργαζομένων στα delivery


 

Κλιμάκια ελεγκτών του ΣΕΠΕ διενεργούν εντατικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις του κλάδου διανομών (delivery) για την τήρηση της νομοθεσίας. Οι έλεγχοι αφορούν στην διασφάλιση των δικαιωμάτων που προβλέπει ο πρόσφατος νόμος για την Προστασία της Εργασίας (4808/2021).

Με τους ελέγχους αυτούς το ΣΕΠΕ επιχειρεί, μεταξύ άλλων, να διαπιστώσει εάν στον κλάδο των delivery και των courier, που λειτουργούν μέσω πλατφορμών, υπάρχουν ψευδεπίγραφες συμβάσεις παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών, ενώ στην πραγματικότητα υποκρύπτεται σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Αυτός ο έλεγχος μπορεί να είναι ουσιαστικός και διαφανής, επειδή με το άρθρο 69 του ν. 4808/2021 οριοθετήθηκε με πολύ ξεκάθαρο τρόπο η διαφορά μεταξύ μισθωτού και απασχολουμένου με σύμβαση ανεξάρτητων υπηρεσιών.

Με το νέο εργασιακό νόμο 4808 /2021 η Ελλάδα ακολουθεί ένα μοντέλο που ακολουθείται στην συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, δίνοντας το δικαίωμα για συμβάσεις αορίστου ή ορισμένου χρόνου αλλά και για συμβάσεις παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών. Αυτό το μοντέλο ακολουθείτο και επί ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά ότι οι απασχολούμενοι με σύμβαση παροχής υπηρεσιών είχαν τότε λιγότερα δικαιώματα. Συγκεκριμένα τα νέα δικαιώματα που θεσπίστηκαν για όσους απασχολούνται με συμβάσεις ανεξάρτητων υπηρεσιών ή έργου είναι:

Συνδικαλιστικά δικαιώματα: σύσταση οργανώσεων, συλλογική διαπραγμάτευση και συμφωνία, απεργία.

Η πλατφόρμα τους καλύπτει τα έξοδα για τον προστατευτικό εξοπλισμό

Οι ψηφιακές πλατφόρμες έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις πρόνοιας, υγιεινής και ασφάλειας προς τους συνεργαζόμενους με συμβάσεις ανεξάρτητων υπηρεσιών ή έργου, με εκείνες που θα είχαν αν συνδέονταν μαζί τους με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας.

Επίσης προβλέφθηκε στον ίδιο νόμο ότι για να θεωρείται ότι ένας απασχολούμενος σε πλατφόρμα βρίσκεται σε καθεστώς συνεργάτη και όχι μισθωτού, πρέπει να ισχύουν ταυτοχρόνως όλες οι παρακάτω προϋποθέσεις:

να μπορεί να αναθέσει την εργασία που ανέλαβε και σε τρίτους,

να έχει το δικαίωμα να επιλέγει ποιες μεταφορές που του ανατίθενται θα εκτελέσει και ποιες όχι,

να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες και σε ανταγωνιστική πλατφόρμα,

να μπορεί να συνδέεται και να αποσυνδέεται από την πλατφόρμα όποτε θέλει.

Κάποιος που δεν έχει και τις τέσσερις παραπάνω προϋποθέσεις σωρευτικά, θεωρείται μισθωτός και μπορεί να διεκδικήσει τα αντίστοιχα δικαιώματα. Οι ρυθμίσεις αυτές ήταν η φυσική συνέχεια της εγκυκλίου που εξέδωσε ο Γιάννης Βρούτσης τον Νοέμβριο του 2020, η οποία κατέγραψε για πρώτη φορά τη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Όλα τα παραπάνω ήταν ανύπαρκτα μέχρι τον ν. 4808/2021. Σήμερα οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες που αδικούνται έχουν για πρώτη φορά τρόπο να προστατευθούν και η Επιθεώρηση Εργασίας έχει για πρώτη φορά τα νομικά εργαλεία να εφαρμόσει την εργατική νομοθεσία.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι από καμία ρύθμιση οποιουδήποτε νόμου, πολύ περισσότερο του ν. 4808/2021, δεν προκύπτει δικαίωμα των εργοδοτών να μετατρέπουν μονομερώς και εκβιαστικά τις συμβάσεις μισθωτής εργασίας σε ψευδεπίγραφες συμβάσεις παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών.

Η ψευδολογία των τελευταίων ημερών βλάπτει τους εργαζομένους, καθώς  μπορεί να οδηγήσει ορισμένους να δέχονται αδιαμαρτύρητα την παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Οι δημαγωγοί της αντιπολίτευσης θα μείνουν για μια ακόμα φορά με την τερατώδη ψευδολογία τους. Ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αφού για 5 χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα για να ρυθμίσει τις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο των διανομέων, τώρα κουνάει το δάχτυλο σε μια κυβέρνηση που ενίσχυσε τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου και είναι φυσικά αποφασισμένη να επιβάλει την εφαρμογή αυτής της νέας, σύγχρονης, ευρωπαϊκής νομοθεσίας σε όλες τις επιχειρήσεις. 



Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας

 


O οίκος αξιολόγησης “DBRS Morningstar” προχώρησε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, από ΒΒ(Low) σε ΒΒ. Η αναβάθμιση πραγματοποιήθηκε μόλις μία εβδομάδα μετά την αναβάθμιση της Ελλάδας από τη “Scope Ratings”.


Είναι η τέταρτη φορά που διεθνής οίκος αξιολόγησης αναβαθμίζει, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, το αξιόχρεο της χώρας μας, και η έβδομη από τότε που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται από τον οίκο αξιολόγησης, στην έκθεσή του, η ελληνική οικονομία παρουσιάζει ισχυρά σημάδια ανάκαμψης και οι προοπτικές της έχουν βελτιωθεί ουσιαστικά. Κάτι που οφείλεται:

στα μέτρα στήριξης τα οποία έλαβε η Κυβέρνηση, συγκρατώντας την ύφεση το 2020,

στην υλοποίηση σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, “παρά την υγειονομική κρίση”, 

στην ώθηση την οποία θα δώσει η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων που αναμένεται να λάβει η χώρα μας τα επόμενα έτη.

Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει τη συστηματική, σκληρή δουλειά, με στόχο την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας το 2023.




EUMED 9: Θεμελιώδης προτεραιότητα η ασφάλεια και η σταθερότητα σε όλο το εύρος της Μεσογείου


 

Τις δεσμεύσεις τους για συνεργασία, ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής αλλά και για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, επανέλαβαν οι ηγέτες των χωρών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις κοινές δηλώσεις τους στον Τύπο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής EUMED 9. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:


Οι κατευθύνσεις που δίνει η Διακήρυξη των Αθηνών για το περιβάλλον είναι σαφείς.

Συντονιζόμαστε για να προστατεύσουμε τα δάση μας και τις θάλασσές μας.

Διεκδικούμε έναν ισχυρότερο μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Προχωρούμε στην ανταλλαγή τεχνολογίας και μέσων πρόληψης για να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις της φύσης.

Προωθούμε τους πράσινους ευρωπαϊκούς στόχους, τη γρήγορη απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τις επενδύσεις σε ήπιες πηγές ενέργειας, την προστασία της θάλασσας από τη μόλυνση. 

Και βέβαια ζητάμε να αντιμετωπίσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο την πρόκληση των αυξημένων τιμών του φυσικού αερίου, καθώς αυτές έχουν επιπτώσεις στις τιμές του ρεύματος για όλες τις οικονομίες μας.

Θεμελιώδης προτεραιότητα όλων μας παραμένει η ασφάλεια και η σταθερότητα σε όλο το εύρος της Μεσογείου, με βάση πάντα το Διεθνές Δίκαιο, τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας που οι χώρες μας όλες έχουν υπογράψει και τιμούν. Και την εφαρμογή της οποίας όχι απλά απαιτούν, αλλά και εγγυώνται.

Αυτό αφορά όλες τις χώρες, αφορά και τη γειτονική Τουρκία, η οποία είναι καιρός πια να εγκαταλείψει την επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην Κύπρο, στην Ελλάδα αλλά συνολικά στην περιοχή...

Πρόκειται για μία ακόμα παράμετρο η οποία αναδεικνύει την αναγκαιότητα της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης, τη χάραξη του δικού της δρόμου στην άμυνα, στην ασφάλεια, στην ενέργεια, στην οικονομία, στην υγεία… Είναι μία επιλογή που προφανώς προϋποθέτει νέους συνδυασμούς στο πλέγμα των συμμαχιών μας. Αλλά προβάλλει πλέον ως αδήριτος στόχος και για την επίτευξή του η Ελλάδα θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή.

Η πολιτική μας διακήρυξη είναι  ξεκάθαρη απέναντι επίσης σε υβριδικές απειλές όπως η εκμετάλλευση των μεταναστευτικών ροών και η μετατροπή τους σε μοχλό πίεσης για άλλους στόχους... Τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης πρέπει να προστατεύουν και ναι, πρέπει να εντατικοποιηθεί και η συνεργασία μας με χώρες που βρίσκονται πιο κοντά στο Αφγανιστάν, όπως η Τουρκία, προκειμένου  οι πρόσφυγες να μπορούν να μείνουν πιο κοντά στις εστίες τους.  Ένα όμως είναι  βέβαιο. Δεν θα επιτρέψουμε την επανάληψη του φαινομένου των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών που βιώσαμε το 2015.