Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Έτοιμος να ξεφτιλιστεί και βουλευτής του Ποταμιού στηρίζοντας ΣΥΡΙΖΑ εάν φύγουν οι ΑΝΕΛ



Έτοιμος να βάλει πλάτη και να ξεφτιλιστεί δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, αρκεί να φύγουν οι ΑΝΕΛ.

Είναι τραγικό να παρακολουθεί η κοινωνία μετά από τέτοιο καραγκιοζιλίκι 3μιση χρόνων, βουλευτές από άλλο κόμμα να δηλώνουν ότι θα στηρίξουν και θα συμμετέχουν στο θίασο της κυβέρνησης έστω και για λίγους μήνες μέχρι να τελειώσει η θητεία τους.

Την προσωπική του άποψη ότι το Ποτάμι, όπως και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, θα πρέπει να «βάλουν πλάτη», σε περίπτωση που υπάρξουν και άλλες διαρροές στο κυβερνητικό σχήμα, εξέφρασε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης.

«Αν θεωρούμε ότι είναι η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι πραγματικά δυσβάστακτη - σε σχέση με το πολιτικό κόστος - αν δεν είμαστε υποκριτές, τότε θα πρέπει να προτείνουμε στη θέση των ΑΝΕΛ, να υπάρχει στήριξη από τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, μέσα σε ένα προγραμματικό πλαίσιο. Οσοι μήνες μένουν μέχρι τις επόμενες εκλογές – είναι 1 χρόνος, οκτώ μήνες, δέκα μήνες - για αυτό το χρονικό πλαίσιο με ένα στενό προγραμματικό πλαίσιο που θα προβλέπει κάποια θέματα, να μπορέσουμε να δώσουμε μία προοδευτική λύση για να διασφαλίσουμε την επίλυση του Μακεδονικού, το οικονομικό κλπ».

Ερωτηθείς αν θα συμμετείχε το Ποτάμι στην κυβέρνηση μαζί με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, σημείωσε:

«Φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε εμείς με δυνάμεις όπως οι ΑΝΕΛ. Βάζουμε πλάτη αλλά χωρίς τους ΑΝΕΛ. Και νομίζω ότι αυτή θα έπρεπε να είναι και η αντίληψη του ΚΙΝΑΛ»


Οι σύντροφοι του ακροαριστερού Ρουβίκωνα πίσω από την επίθεση στο γραφείο Κατσίκη!



Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον Κατσίκη

Τους γύρισε μπούμερανγκ τα περί ακροδεξιών και αποσταθεροποίησης του πολιτεύματος, αφού όπως ακούγεται έντονα την επίθεση στο γραφείο του Κατσίκη των ΑΝΕΛ της έκαναν οι ακροαριστεροί σύντροφοι του Ρουβίκωνα.

Τώρα τι έχουν να πουν πρώτα η κυβέρνηση με την ακροαριστερή συμμορία του Μαξίμου, μετά ο Νίκος Βούτσης, ο Κοντονής, ο Πάνος Καμμένος και οι υπόλοιποι;


Ο Βούτσης μάλλον αναφερόταν στους συντρόφους του Ρουβίκωνα για προσπάθεια εκφοβισμού του πολιτικού συστήματος



Με τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα δεν ήταν λαλίστατος ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης, τώρα που είναι ορατό ότι χάνει την καρέκλα βλέπει προσπάθεια εκφοβισμού του πολιτικού συστήματος.

Προκαλώντας την κοινωνία ο Νίκος Βούτσης βλέπει ότι έχει δημιουργηθεί κλίμα ύπαρξης σοβαρών απειλών κατά του πολιτεύματος, και αυτό το λέει στον απόηχο της απόπειρας κουκουλοφόρων να εισβάλουν στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη. Εάν έχει γίνει αυτό!!

Δεν έβγαζε άχνα όμως για τους κουκουλοφόρους του Ρουβίκωνα που έκαναν ανεξέλεγκτα και κάνουν επιθέσεις χωρίς να τους ενοχλεί κανένας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, συνέδεσε το περιστατικό αυτό με όσα ο ίδιος είχε προ ημερών αναφέρει σχετικά με την ύπαρξη σχεδίων επιθέσεων κατά του Κοινοβουλίου, εξ αφορμής τότε απόπειρας ακραίων ομάδων και με την παρουσία στελεχών της Χρυσής Αυγής να εισβάλουν στη Βουλή και έκανε αναφορά μόνο στις ακροδεξιές ομάδες χωρίς να αναφερθεί στους συντρόφους ακροαριστερούς:

«Δυστυχώς είμαστε μάρτυρες φαινομένων με δραστηριοποίηση μικρών ολιγάριθμων ομάδων της ακραίας βίας και ακραίας διχαστικής συνθηματολογίας, και μιας προσπάθειας εκφοβισμού του πολιτικού συστήματος με στόχο βουλευτές και κόμματα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βούτσης.

«Προσπάθησαν και προσπαθούν και πρέπει να αποτραπούν να επιβάλλουν ένα κλίμα φόβου για δικές τους απόψεις. Η Δημοκρατία έχει τους τρόπους να αμύνεται. Πρέπει να υπάρξει ένα πέπλο, ένας κύκλος ασφάλειας για να μπορούν όλοι θεσμικοί παράγοντες να διαμορφώνουν και να εκφράζουν την άποψή τους. Η πάνδημη αποδοκιμασία από όλες δυνάμεις δημοκρατικού τόξου να υπάρχει κάθε στιγμή. Οχι επιλεκτικά, συμψηφιστικά, όχι επιβραβεύοντας απόψεις που οδηγούν σε βίαιες ενέργειες. Δεν πρέπει να δίνεται οξυγόνο σε οποιαδήποτε ομάδα ακροδεξιά και φιλοφασιστική, να διαμορφώνουν μία συνείδηση φόβου».

Μετά και από αυτές της επιλεκτικές δηλώσεις Νίκου Βούτση με προσοχή να μην  θίξει ακροαριστερούς συντρόφους, δείχνει ότι είναι σε ενέργεια σχέδιο της κυβέρνησης που περιλαμβάνει την λάσπη για δήθεν αποστασία και αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος και αυτό γίνεται νομίζοντας ότι δεν τους έχουν πάρει όλοι χαμπάρι και ότι είναι ικανοί για πολλά και επικίνδυνα αρκεί να μην χάσουν την καρέκλα.

Κάποιος να τους προειδοποιήσει ότι η δικαιοσύνη δεν θα τους αφήσει ατιμώρητους τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.



Φιλοκυβερνητικές εφημερίδες παρουσιάζουν τον Λαζαρίδη στην σουίτα του Σαββίδη αλλά δεν βάζουν τις φωτό των Συριζαίων!



Φιλοκυβερνητικές εφημερίδες αναφέρονται σε σχέδιο αποσταθεροποίησης με ονοματεπώνυμο και παρουσιάζουν φωτογραφία του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Λαζαρίδη στην σουίτα του Σαββίδη. 


Οι φωτογραφίες με τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και αγκαλιές με τον Σαββίδη τι σημαίνουν αλήθεια;;;











Νέα Δημοκρατία : Η Κυβέρνηση είναι πλέον πανικόβλητη. Τα σχέδια και οι αθλιότητές τους δεν θα περάσουν




Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ν.Δ. για τις συκοφαντίες του Μαξίμου

«Η Κυβέρνηση είναι πλέον πανικόβλητη. Διότι εισπράττει σε όλα τα μέτωπα την αγανάκτηση και την περιφρόνηση των πολιτών. Στην απελπισία της, το μόνο που της μένει είναι οι συκοφαντίες και η λάσπη.

Το Μέγαρο Μαξίμου έφτασε χθες στο σημείο να αναφερθεί σε δήθεν “ανοιχτά θέματα με τη Δικαιοσύνη” του αρχηγού της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης, προαναγγέλλοντας μια ακόμη παρακρατική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. 

Την ίδια ώρα η Kυβέρνηση ανακαλύπτει εχθρούς σε επιχειρηματικά συμφέροντα με τα οποία απροκάλυπτα συναλλασσόταν.

Για ένα πράγμα να είναι βέβαιοι. Τα σχέδια και οι αθλιότητές τους δεν θα περάσουν. Οι ίδιοι θα καταρρεύσουν και όχι η χώρα».


Μετά τον Λαζαρίδη άρχισε και η πίεση στον Δ. Καμμένο! Βούτσης : Παραιτήσου πριν σου γίνει πρόταση μομφής



Μετά τις "αποστασίες" και τους "κουκουλοφόρους", τον εξευτελισμό των βουλευτών ΑΝΕΛ που τους παρατάνε και φεύγουν μην αντέχοντας την προδοσία Αλέξη Τσίπρα - Πάνου Καμμένου για το Μακεδονικό άρχισαν και οι απειλές.

Να αποχωρήσει από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής κάλεσε ο πρόεδρος της Νίκος Βούτσης τον Δημήτρη Καμμένο πιέζοντας τον να παραιτηθεί.

«Δεν μπορεί να παραμείνει ως αντιπρόεδρος αφού άλλαξε το στάτους για το κόμμα που ανήκε γιατί αλλιώς κι η πλειοψηφούσα παράταξη θα μπορούσε να ψηφίσει άλλους», λέει ο Πρόεδρος της Βουλής και προσθέτει με νόημα πως «δεν είναι καλό πράγμα» το να επιμείνει στην άρνησή του και να χρειαστεί να υποβληθεί πρόταση μομφής.

«Δεν είναι σωστό η Βουλή – δεν είναι τυχαίο που δεν έχει ξανασυμβεί – για ένα ζήτημα κανονιστικό να κάνει μία ολόκληρη διαδικασία όπου εκ των πραγμάτων θα ανασυρθούν είτε ως προσχήματα ή αλλιώς πολιτικές απόψεις που δεν αφορούν στο να είναι κανείς αντιπρόεδρος», είπε ο Νίκος Βούτσης και συνέχισε : «Δεν είναι σωστό η Βουλή να κάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της μία τέτοια διαδικασία για ένα τέτοιο θέμα, να εξελιχθεί μία τέτοια συζήτηση, να υπάρξουν προκλήσεις όταν είναι 100% και έτσι είναι η παράδοση της Βουλής, όταν κάποιος δεν είναι πια σε ένα κόμμα είναι προφανές ότι δεν μπορεί να είναι πια Αντιπρόεδρος».


Απίστευτη κατρακύλα του Πάνου Καμμένου και πολλά ερωτηματικά;;;;;;;;;;;



Είναι απίστευτη η προσπάθεια των ΑΝΕΛ και της κυβέρνησης, να αναδείξουν δήθεν ανατροπή του πολιτεύματος και να δημιουργήσουν κλίμα με δήθεν επιθέσεις κουκουλοφόρων σε γραφείο βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος με απύθμενο θράσος ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα για το αδίκημα των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος εάν είναι δυνατόν!!! Και όλα αυτά επειδή κινδυνεύει να χάσει την καρέκλα και την εξουσία και να μην μπορέσει να ξανά εκλεγεί ποτέ ως βουλευτής.



Έγραψε λοιπόν στα social media ο Πάνος Καμμένος :

«Την ώρα που ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης ήταν στον ΑΝΤ1, κουκουλοφόροι προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του. Τι άλλο περιμένει ο εισαγγελέας για την τεκμηρίωση του αδικήματος των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος. Όλα έχουν ένα όριο» 

Όποιος διαβάσει τι δήθεν έγινε στο γραφείο  βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη στο κέντρο της Αθήνας, που "απέτρεψαν"  οι συνεργάτες του βουλευτή που "αντέδρασαν" με αποτέλεσμα να "φοβηθούν" από τους συνεργάτες του βουλευτή και να αποχωρήσουν "οι κουκουλοφόροι", χωρίς να πειράξουν το παραμικρό στο γραφείο! Καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά όπως από πληροφορίες λέει και η αστυνομία!!!

Πολλά ερωτηματικά και πανικός στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ


Ντόρα : Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων



Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Γ. Δραγασάκη

ΘΕΜΑ: «Αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» για να αυξηθεί ο αριθμός των επιχειρηματικών σχεδίων που θα χρηματοδοτηθούν».

Κύριε Υπουργέ,

Η επιχειρηματικότητα στον τομέα του τουρισμού αντιμετωπίζει δύο σοβαρά προβλήματα. Το πρώτο είναι η υπερφορολόγηση και το δεύτερο, η πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία για να υλοποιήσουν επενδυτικά και επιχειρηματικά σχέδια.

Είναι αυτονόητο ότι η αύξηση των εσόδων στον τουρισμό έχει ως προαπαιτούμενο την προσέλκυση επενδύσεων και τη βελτίωση των υποδομών.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχουν κάνει αυτά που πρέπει και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δράση για την ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα πλαίσια του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ, της οποίας η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ήταν η 15η Μαΐου 2018, μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις που δόθηκαν.

Το ζήτημα είναι ότι οι διαθέσιμοι πόροι του συγκεκριμένου προγράμματος είναι, μόλις, 120 εκ. ευρώ, ενώ οι προτάσεις που κατατέθηκαν ξεπερνούν τα 2,3 δις ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι από τα 7.300 επενδυτικά σχέδια που υποβλήθηκαν, είναι ζήτημα αν εγκριθεί το ένα δέκατο από αυτά, ενώ η συντριπτική τους πλειοψηφία θα μείνει εκτός χρηματοδότησης ακόμα και αν πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρές και πολύ μικρές τουριστικές επιχειρήσεις, είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο για αυτές τις επιχειρήσεις να αντλήσουν χρηματοδότηση από άλλες πηγές για να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Είναι άγνωστο αν το Υπουργείο Ανάπτυξης και ο αρμόδιος Υπουργός προσανατολίζονται στην αύξηση του προϋπολογισμού της συγκεκριμένης δράσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις προηγούμενες δράσεις που προκηρύχθηκαν στα πλαίσια του ΕΠΑνΕΚ για ΜμE: α) «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α Κύκλος», β) «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα», γ) «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», δ) «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την Ποιοτική Aναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών», το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης χρειάστηκε έως και 2 χρόνια για να αποφασίσει την αύξηση της δημόσιας δαπάνης, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση ή ματαίωση επενδυτικών σχεδίων.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν θα προχωρήσει στην αύξηση του προϋπολογισμού για τη δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

2. Ποιο είναι το ενδεχόμενο ποσό της αύξησης αλλά και πότε προβλέπεται να ανακοινωθεί με δεδομένη τη διετή καθυστέρηση που υπήρξε σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

1. Μπακογιάννη Θεοδώρα (Ντόρα) Βουλευτής Α΄ Αθηνών

2. Γεωργιάδης Άδωνις Βουλευτής Β΄ Αθηνών

3. Κόνσολας Μάνος Βουλευτής Δωδεκανήσου


Πέθανε ο νονός της νύχτας που πυροβόλησαν στο Παλαιό Φάληρο



Πέθανε ο γνωστός νονός της νύχτας Μανώλης Καραγιάννης που πυροβολήθηκε το πρωί στο Παλαιό Φάληρο. 

Τέσσερα άτομα προσέγγισαν τον νονό της νύχτας γνωστός με το παρατσούκλι "Νταίζη", η "Καράφλας", που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ. 

Ο τραυματίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση πριν λίγο κατέληξε.

Η πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε εμπλακεί ενεργά στη δολοφονία Στεφανάκου.




Ο Κοντονής αντί να αλλάξει τον νόμο έγκλημα αποφυλακίσεων καταγγέλλει για αποσταθεροποίηση



Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Κοντονής άνετα μαζί με τον προκάτοχο του Παρασκευόπουλο η ντροπή της δικαιοσύνης γιατί κρατάει σε ισχύ για συγκεκριμένους λόγους ένα νόμο έγκλημα κατά της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών

Αντί να σοβαρευτεί βγήκε και είπε ότι υπάρχει εν εξελίξει σχέδιο της ΝΔ που αποσκοπεί στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης μέσω του Σκοπιανού.

Αυτά τα είπε ο Κοντονής στο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο», και είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν εκπονήσει σχέδιο με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση πριν την οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια την 21η Αυγούστου 2018. Μάλιστα τόνισε ότι για το λόγο αυτό πιέζονται οι βουλευτές των ΑΝΕΛ με διάφορες απειλές και τραμπουκισμούς, παρά το γεγονός ότι έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Μάλιστα είπε ότι «η Δικαιοσύνη θα επιληφθεί και θα βγει η κουκούλα» από όσους απειλούν βουλευτές με μηνύματα και άλλων ειδών τραμπουκισμούς εναντίον τους.

Όσον αφορά στο επιχείρημα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση «βαφτίζει» ακροδεξιό όποιον διαφωνεί με τη συμφωνία, ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι
«εμείς δεν λέμε ότι όποιος διαφωνεί και διαμαρτύρεται ότι είναι φασίστας. Κόσμια και στο πλαίσιο των πολιτικών διαγκωνισμών όποιος επιθυμεί μπορεί να διαμαρτύρεται» τονίζει ότι «οι βιαιότητες και οι τραμπουκισμοί με μπροστινούς τους νεοναζί, αυτό είναι το οποίο καταγγέλλει η κυβέρνηση». Ξεχνώντας ο Κοντονής τι προέτρεπε το κόμμα του να κάνουν οι οπαδοί και τα θύματα της εξαπάτησης τους πριν γίνουν κυβέρνηση, τους τραμπουκισμούς, την βία,  και τα αίσχη που έκαναν σε πολίτες και στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Και συνέχισε ο Κοντονής το παραλήρημα για δήθεν σχέδιο αντί να ντρέπεται για αυτά που ξεστομίζει να να κάνει την δουλειά του υπέρ της κοινωνίας διορθώνοντας το νόμο έγκλημα υπέρ κακοποιών και τρομοκρατών και κατά της κοινωνίας :

«Και αυτό δεν προκύπτει αυθόρμητα. Εδώ έχουμε σχέδιο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ότι είναι σχέδιο, διότι δέχονται απειλές, τραμπουκισμούς, τηλεφωνήματα κατά πρώτο και κύριο λόγο οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων! Γιατί δέχονται αυτοί οι άνθρωποι επιθέσεις; Όταν μάλιστα το κόμμα τους έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ψηφίζει τη συμφωνία και μάλιστα με εντολή τήρησης της κομματικής πειθαρχίας. Διότι αυτό που ενδιαφέρει σήμερα τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, είναι ότι υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, το οποίο προφανές είναι ότι έχει εκπονηθεί από τη ΝΔ, με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση. Γι αυτό πιέζονται οι βουλευτές των ΑΝΕΛΛ. Δεν τους ενδιαφέρει το Μακεδονικό. Δεν τους ενδιαφέρει αν κυρωθεί η συμφωνία ή όχι. Τους ενδιαφέρει διακαώς να μη φτάσουμε στην 21η Αυγούστου, που είναι η ημερομηνία-ορόσημο για το τέλος των μνημονιακών πολιτικών, δηλαδή των πολιτικών που εφάρμοσαν αυτοί που έριξαν στα βράχια τη χώρα εξαιτίας των πολιτικών που ακολούθησαν τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα. Και το χειρότερο γι αυτούς είναι ότι τη χώρα τη βγάζει από τα μνημόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και θα πάρει τα πρώτα θετικά μέτρα για όσους είχαν υποστεί τη μεγαλύτερη αδικία».

«Προσπάθησαν να μη φτάσουμε στην 21η Ιουνίου και στη συμφωνία του eurogroup με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν. Δεν τους πέρασε και τώρα εκτρέπονται σε εξωθεσμικές και αντιθεσμικές κινήσεις. Αν δεν ήμουν σίγουρος 100% γι αυτό που σας λέω δε θα το έλεγα. Διότι βλέπουμε να συμβαίνει κάτι που δε δικαιολογείται. Δεν δικαιολογείται αυτού του είδους η επίθεση με αχαρακτήριστα και πρωτόγνωρα για την εποχή της μεταπολίτευσης πράγματα, πιέσεις, απειλές, εξυβρίσεις, βία κατά των βουλευτών των ΑΝΕΛΛ που έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία», προσέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Αφήνουμε στην κρίση σας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργό δικαιοσύνης 




Η κυβέρνηση βλέπει δράκους και ο Λαζαρίδης ξεκαθαρίζει: Δεν εξαγοράστηκα, δεν παραδίδω την έδρα μου



Οι δράκοι που ακούμε αυτές τις δύο ημέρες από τους ΣΥΡΖΑΝΕΛ, για αποστασίες, απειλές και χρηματισμούς βουλευτών φαίνεται ότι είναι προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που καταρρέει και ευτυχώς για την χώρα τελειώνει με τον χειρότερο τρόπο.

Τα σενάρια αυτά περί χρηματισμού του «Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα»,  ξεκαθάρισε σήμερα ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Γιώργος Λαζαρίδης που αποχώρησε χθες από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.

«Τήρησα τους κανόνες και δεν θα πέσω στο επίπεδο που πέφτουν αυτοί οι άνθρωποι», σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι, «ακόμη και στην επιστολή παραίτησής μου δεν προσβάλω κανέναν».

«Είχαμε συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Επομένως αυτός που θα στήριζε την πρόταση μομφής θα έθετε σε κίνδυνο την 4η αξιολόγηση. Αν τη στήριζα, θα παραβίαζα τη συμφωνία που είχαμε κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ μας. Άρα δε θέτω σε κίνδυνο την εξέλιξη της 4ης αξιολόγησης και την κατάλληλη στιγμή προσπαθώ να κρατήσω τις κόκκινες γραμμές» συνέχισε να λέει ο κ. Λαζαρίδης.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής «ένιωσε προσβεβλημένος όταν αποκλείστηκε η έγκριση της συμφωνία με τη διευρυμένη ψήφο των 180 βουλευτών»

Κληθείς να απαντήσει στον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστα Κατσίκη που βρισκόταν στην ίδια εκπομπή, στο  γιατί δεν παραδίδει την έδρα του, απάντησε ότι δεν θα την παραδώσει, αλλά θα κάνει «ό,τι προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής».





Πυροβολισμοί στο Παλαιό Φάληρο με θύμα γνωστό νονό της νύχτας



Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων μόλις λίγα τετράγωνα μακριά από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. 

Η επίθεση όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες έγινε απο άνδρες με κουκούλες που χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ και πιστόλι. 

Στο σημείο της επίθεσης έχουν βρεθεί κάλυκες και μία γεμιστήρα.

Το θύμα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι γνωστό νονός της νύχτας που είχε αποφυλακιστεί έναν χρόνο πριν, ο οποίος μάλιστα φέρεται να ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου αλλά και αυτή του Γιώργου Λίτσα.


Εξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική ομάδα αλλοδαπών που διέπρατταν κλοπές πορτοφολιών και τσαντών



Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μια από τις πιο άρτια οργανωμένες διεθνικές εγκληματικές ομάδες κλεπτών τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές πορτοφολιών και τσαντών σε βάρος τουριστών και επισκεπτών σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (αρχαιολογικοί χώροι – πλατείες με τουριστική βαρύτητα κ.τ.λ.) κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας άλλα και στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης, και σε πόλεις της Ισπανίας και της Γαλλίας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης και άριστα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 21-06-2018 έως 25-06-2018 στο κέντρο των Αθηνών, συνελήφθησαν τριάντα (30) αλλοδαποί άντρες και γυναίκες, ηλικίας από 14 έως 39 ετών, μεταξύ των οποίων τα αρχηγικά μέλη και οχτώ (8) ανήλικοι.

Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι είκοσι ένας (21) συνεργοί τους, ηλικίας από 16 έως 42, μεταξύ των οποίων είναι και τρεις έγκλειστες σε καταστήματα κράτησης της χώρας. Η έρευνα για την αναζήτηση των ασύλληπτων μελών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία, τετελεσμένων και σε απόπειρα καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα – προανάκριση, που ήταν εξειδικευμένη, πολυδιάστατη, πολυεπίπεδη και χρονοβόρα και που βασίστηκε στην συνδυαστική μελέτη και ανάλυση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν πενήντα επτά (57) περιπτώσεις κλοπών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε τουλάχιστον άλλες τριακόσιες (300) περιπτώσεις.

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ο τρόπος δράσης τους (modus operandi), στη x ώρα μας (Κέντρο Αθήνας – Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο Κρήτης) αλλά και σε πόλεις της Ισπανίας και Γαλλίας, όπου ορισμένα μέλη δραστηριοποιούνται τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία.

Ως προς την μελέτη και ανάλυση του τρόπου δράσης και της στρατηγικής, που ακολουθούσαν τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης, προέκυψε ότι:

Οι αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης, προέβαιναν στη στρατολόγηση νεαρών γυναικών, κυρίως από την Βουλγαρία και την Ρουμανία, τις προσκαλούσαν στην χώρα μας, όπου και τους εξασφάλιζαν την διαμονή τους σε οικίες και ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας. Στη συνέχεια, έδιναν μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευσή τους, στην αφαίρεση πορτοφολιών και τσαντών, κυρίως τουριστών και επισκεπτών του Ιστορικού Κέντρου (Πλάκα – Ακρόπολη – Ερμού – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Ψυρρή – Μοναστηράκι - Θησείο και Πλατεία Συντάγματος) και τις τοποθετούσαν σε διάφορα πολυσύχναστα σημεία ενδιαφέροντος.

Η μετακίνηση των μελών από πόλη σε πόλη στην Ελληνική επικράτεια, πραγματοποιούνταν βάση αυστηρού προγραμματισμού από τα αρχηγικά στελέχη της οργάνωσης, με σκοπό αφενός τη δυσχέρεια εντοπισμού τους και αφετέρου την διατήρηση του πολυδαίδαλου δικτύου και της δραστηριότητας τους, σε σημεία πέραν του κέντρου της Αθήνας. Η δράση τους σε κάθε πόλη λάμβανε χώρα προσαρμοσμένη στις ιδιάζουσες συνθήκες αυτής, τόσο γεωγραφικά όσο και στους λοιπούς τομείς.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, πορτοφόλια και τσάντες, απορρίπτονταν περιμετρικά του σταθμού του Μετρό, ενώ τα χρήματα που αφαιρούσαν από τις κλοπές, κατέληγε στο μεγαλύτερο ποσοστό τους στα αρχηγικά μέλη, ενώ μέρος αυτών παραδίδονταν στις νεαρές Βουλγάρες και Ρουμάνες. Τα χρήματα και το συνάλλαγμα έφευγαν αυθημερόν, από τα διάφορα ανταλλακτήρια του κέντρου της Αθήνας, κυρίως αυτά που βρίσκονται πλησίον σταθμών του Μετρό, εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό που επικρατεί.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα ηγετικά μέλη, άλλαζαν την σύνθεση των νεαρών κλεπτών και τα σημεία δραστηριοποίησης τους, για να μην κινούν υποψίες και δίνουν στόχο, ενώ μετά την πάροδο μηνός περίπου, ανανέωναν πλήρως το «στόλο», αποστέλλοντας μέλη στην Γαλλία και Ισπανία και φέρνοντας από τις χώρες αυτές, άλλα μέλη.

Ως προς την τακτική την οποία ακολουθούσαν για την διάπραξη των κλοπών, τα μέλη της ομάδας, δρούσαν σε δυάδες – εξάδες και αφαιρούσαν πορτοφόλια και τσάντες με τρεις (3) τουλάχιστον μεθόδους, συγκεκριμένα:

α) Προσποιούμενοι τους τουρίστες έχοντας και την ανάλογη αμφίεση, ζητούσαν οδηγίες στο χάρτη. Ένας μέλος απασχολούσε το «θύμα» με το χάρτη και το έτερο αφαιρούσε το πορτοφόλι ή την τσάντα.

β) Δημιουργώντας, τεχνητό συνωστισμό.

γ) Εισερχόμενα τεχνηέντως σε γκρουπ τουριστών, προσποιούνταν τα μέλη του γκρουπ και κατά την περιήγηση στα αξιοθέατα, έψαχναν τη κατάλληλη ευκαιρία (απώλεια προσοχής) για να αφαιρέσουν αντικείμενα.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι :

α) Τα επιχειρησιακά μέλη της ομάδας, είχαν αφαιρέσει πορτοφόλια και τσάντες ακόμα και από τουρίστες – επισκέπτες που έσπευδαν να φωτογραφηθούν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στη Ρωμαϊκή αγορά και στο Μουσείο της Ακρόπολης.

β) Τα ηγετικά μέλη της ομάδας, σχεδίαζαν ξυλοδαρμούς σε βάρος πολιτών και καταστηματαρχών της οδού Ερμού, που ενημέρωναν Αστυνομικούς για την παράνομη δράση τους.

γ) Τα ηγετικά μέλη της ομάδας είχαν συστήσει ομάδα παρακολούθησης των ενστόλων Αστυνομικών των πεζών περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να ενημερώνουν τα επιχειρησιακά μέλη, για το που κινούνται οι Αστυνομικοί και ποιο είναι το πιο πρόσφορο σημείο δράσης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρω, πλήθος πορτοφολιών, τσαντών, κινητών τηλεφώνων και 10αδες τουριστικοί χάρτες.

Οι δράστες με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Έρχεται νέος φόρος στο γρήγορο Ιντερνετ, τέλη και στις κεραίες κινητής



Αυξάνονται τα τέλη διέλευσης για τη δημιουργία των δικτύων νέας γενιάς. Τη στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί να ενισχύσει την ανάπτυξη και διάδοση των δικτύων νέας γενιάς με τη διάθεση κουπονιών αξίας 50 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της ζήτησης συνδέσεων οπτικών ινών, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προτείνει τροποποιήσεις στον κανονισμό για τα τέλη διέλευσης, προκαλώντας νέο (φορολογικό) κόστος στους παρόχους που αναπτύσσουν τα νέα ευρυζωνικά δίκτυα.

Ο νέος κανονισμός που τέθηκε σε διαβούλευση από την ΕΕΤΤ, προτείνει την επιβολή μηδενικών τελών διέλευσης σε οικισμούς κάτω των 3.000 κατοίκων, από 5.000 κατοίκους που ισχύει σήμερα.

Επιπλέον, προτείνεται να καταργηθεί η απαλλαγή επιβολής τελών διέλευσης σε ακίνητα τα οποία βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως. Ακόμη, επιβάλλονται τέλη και στις κεραίες που εγκαθιστούν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας.

Τα προτεινόμενα μέτρα, εφόσον ισχύσουν, θα αυξήσουν το κόστος ανάπτυξης των δικτύων σταθερών και κινητών επικοινωνιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες επιβαρύνσεις αφορούν κατά βάση αγροτικές περιοχές της χώρας, όπου ο ανταγωνισμός είναι αδύναμος και συνήθως επιδοτείται η ανάπτυξη των δικτύων στις συγκεκριμένες περιοχές (Rural Broadband) λόγω της μειωμένης ζήτησης και του αραιοκατοικημένου των συγκεκριμένων περιοχών.

Παράγοντες της αγοράς δυσκολεύονταν να εκφέρουν άποψη για τις επιβαρύνσεις που φέρνει η νέα πρόταση της ΕΕΤΤ. Και αυτό συμβαίνει, πρώτον, επειδή οι μεταβολές δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και δεύτερον, διότι απουσιάζουν κρίσιμες χρεώσεις. Μια τέτοια χρέωση αφορά το τέλος που θα επιβληθεί στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και το οποίο θα καταβάλλεται με βάση τα τετραγωνικά της έκτασης που θα καταλαμβάνει ο οικίσκος που φιλοξενεί την κεραία. Σημειώνεται ότι το τέλος των κεραιών κινητής δεν έχει καμία σχέση με τα τέλη χρήσης φάσματος που καταβάλλει η εταιρεία για τη συγκεκριμένη κεραία.

Πάντως, τα στελέχη της κινητής τηλεφωνίας χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο τέλος ίσως και χρήσιμο, με την έννοια ότι έτσι θα καθοριστεί το «ενοίκιο» μιας κεραίας σε δημόσιο χώρο. Οι ίδιοι σημειώνουν ότι με το συγκεκριμένο τέλος μπορεί να λυθεί το πρόβλημα εγκατάστασης κεραιών πάνω σε δημόσια κτίρια ή ακόμη και στο εσωτερικό δημοσίων εγκαταστάσεων. Αυτό βέβαια θα ισχύσει στην περίπτωση που το τέλος επέχει θέση ενοικίου και ο φορέας που εγκαθιστά την κεραία δεν θα καταβάλλει επιπλέον ενοίκιο εγκατάστασης της κεραίας, π.χ. στο αττικό μετρό. Η τελευταία αναφέρεται επειδή εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα εγκατάστασης κεραιών, ενώ τα δίκτυα εκεί υπολειτουργούν, καθώς οι συμβάσεις λειτουργίας των κεραιών έχουν λήξει και οι δύο πλευρές δεν μπορούν ή δεν θέλουν να τις ανανεώσουν.

Πάντως, το κατά πόσον αποτελεί το τέλος στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας λύση στα προβλήματα ανάπτυξης δικτύων, ή μια νέα φορολογία, θα φανεί και από ύψος του τέλους που θα ορίσει η ΕΕΤΤ. Η διαβούλευση επί των τροποποιήσεων της απόφασης για τα τέλη διέλευσης θα διαρκέσει μέχρι 20 Ιουλίου 2018.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δεν δέχονται κουβέντα για αλλαγές στις συντάξεις οι θεσμοί


Για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα πάτησε το πόδι του στο υπουργείο Οικονομικών - Συζήτηση για εσωτερική κατανάλωση με φοροελαφρύνσεις σε ΕΝΦΙΑ και εισφορές ΕΦΚΑ σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Συνάντηση με τον επικεφαλής του  ΔΝΤ για την Ελλάδα, Πίτερ Ντόλμαν, είχε αργά το απόγευμα της Τρίτης ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στην συνάντηση συζητήθηκε το ελληνικό χρέος, ενόψει της έκθεσης του άρθρου 4 του ΔΝΤ για την ανάλυση βιωσιμότητας και τις μεταρρυθμίσεις, που θα ανακοινώσει το Ταμείο στα μέσα Ιουλίου.

Χρειάστηκε να περάσουν 4 χρόνια και δύο Μνημόνια, για περάσει ξανά το κατώφλι του υπουργείου Οικονομικών κάποιος επικεφαλής κλιμακίου των δανειστών, για να συντάξει έκθεση για την Ελλάδα. Τελευταία φορά ήταν το καλοκαίρι του 2014. Τότε ήταν ο (ανεκδιήγητος) Ινδός απεσταλμένος του ΔΝΤ, Ρίσι Γκογιάλ που έβαζε εμπόδια στην ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του Β’ Μνημονίου. Το 2015 το Β΄Μνημόνιο διεκόπη βίαια και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ενώ οι απεσταλμένοι των θεσμών εκδιώχθηκαν από τα υπουργεία και μεταφέρονταν από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο, για να φανεί ότι το Μνημόνιο τέλειωσε. 

Αλλά και από το καλοκαίρι του 2015 και μετά, όταν υπεγράφη το 3ο Μνημόνιο με το νέο δάνειο από τον ESM και η Ντέλια Βελκουλέσκου διαδέχθηκε τον Ρίσι Γκογιάλ, ούτε η Ρουμάνα εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ούτε κανένα μέλος της ευρωπαϊκής Τρόικας δεν είχε την τιμή να επισκεφθεί ποτέ ξανά την οδό Νίκης και το γραφείο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών. Πέρυσι που το ΔΝΤ συνέτασσε την ίδια έκθεση (του άρθρου 4) οι συναντήσεις γίνονταν στο Χίλτον. Μόνον χθες, δύο μήνες πριν εκπνεύσει το 3ο Μνημόνιο, ο διάδοχος της Βελκουλέσκου, Αμερικανός Πίτερ Ντόλμαν μπήκε στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, για να συζητήσουν τα σοβαρά θέματα που διαλαμβάνονται στην παρακολούθηση της χώρας από το ΔΝΤ.


Δεν ανοίγει θέμα συντάξεων

Όπως έγραφε και χθες το protothema.gr τουλάχιστον ως τον Οκτώβριο η κυβέρνηση δεν πρόκειται στις συζητήσεις με τους δανειστές -και ειδικά με το ΔΝΤ- να ζητήσει να μην περικοπούν οι συντάξεις το 2019, καθώς και η Κομισιόν πλέον συνδέει το δημογραφικό πρόβλημα και την γήρανση του πληθυσμού της χώρας με το Ασφαλιστικό και το δημόσιο χρέος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια Μνημόνιο, το ΔΝΤ και η Κριστίν Λαγκάρντ δεν έθεσαν ξανά σε Eurogroup θέμα νέας μείωσης των συντάξεων, προεξοφλώντας ότι αυτές θα εφαρμοστούν.

Ανώτατο στέλεχος της Κυβέρνησης που ρωτήθηκε και χθες σχετικά, για το αν η κυβέρνηση έθεσε ή θα θέσει τέτοιο θέμα, απάντησε «μα τώρα ψηφίσαμε τις μειώσεις με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2019-2022». Και αυτό, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις Κατρούγκαλου στον ΤΗΕΜΑ FM ότι η συμφωνία της Πέμπτη στο Eurogroup δεν προβλέπει μείωση των συντάξεων, αλλά ήταν απλώς μια απαίτηση του ΔΝΤ η οποία δεν έχει λόγο ύπαρξης πια. 

Ο κύριος Κατρούγκαλος άλλωστε ήταν ο ίδιος βουλευτής και υπουργός ο οποίος, πριν δεκαπέντε ημέρες, δήλωνε δημοσίως πως «είναι όλα ψέματα, σας λέω λοιπόν –και δεν το λέει εύκολα ένας πολιτικός- ότι αύριο θα παραιτηθώ εάν μου φέρετε μία φράση από το πολυνομοσχέδιο που να είναι σχετική με περικοπές, είτε με τις συντάξεις, είτε με οτιδήποτε». Και τελικά, στις 13/6/18, ψήφισε ένα πολυνομοσχέδιο που βρίθει περικοπών (και συντάξεων και αφορολογήτου κλπ) ως το 2022, χωρίς όμως να παραιτηθεί αν και στην σελίδα 69 που ο ίδιος ψήφισε (και έγινε έτσι νόμος 4959/2018) γράφει επί λέξει: «Περικοπή προσωπικής διαφοράς στις επικουρικές συντάξεις σε % έως 18% του ύψους της καταβαλλόμενης σύνταξης» «Μείωση του αφορολογήτου» κλπ. 
(www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/d-mesos-pap-aposp.pdf)

Αλλαγή ατζέντας

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών πάντως, κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος, καταβάλλει προσπάθειες για να θέσει στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου τα μέτρα ανακούφισης που πρέπει να λάβει η χώρα για πολίτες και επιχειρήσεις. Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κύριος Τσακαλώτος προανήγγειλε ότι στα μέσα Ιουλίου θα καταθέσει στο Μαξίμου μελέτη και σχέδιο φοροελαφρύνσεων προκειμένου, όπως είχε προαναγγείλει το βράδυ του Eurogroup από το Λουξεμβούργου, να υπάρξει ευρεία και σοβαρή συζήτηση του πολιτικού κόσμου της χώρας, για την διαχείριση του υπερπλεονάσματος.

Ο κύριος Τσακαλώτος αναφέρεται έτσι στον «δημοσιονομικό χώρο», δηλαδή στα «υπερπλεονάσματα» πάνω από τον στόχο για πρωτογενές πλεονάσματα 3,5% ως το 2022, από τα οποία η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να προαναγγέλλει παροχές. Στο Μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε προ δεκαπενθημέρου προέβλεπε υπερπλέονασμα 111 εκατ. ευρώ για φέτος και 866 εκατ. ευρώ για το 2019, εκ των οποίων υπόσχεται φοροαπαλλαγές ύψους 700 εκατ. ευρώ (δηλαδή 70% από υπερπλέονασμα 977 εκατ. ευρώ). 

Ωστόσο στο Eurogroup η Κομισιόν αναθεώρησε επί τα χείρω την Έκθεση Συμμόρφωσης και πλέον προβλέπει «μηδέν» υπερπλεόνασμα για φέτος και μόλις 555 εκατ. ευρώ το 2019, δηλαδή σχεδόν τα μισά από όσα υπόσχεται η κυβέρνηση. Με απλά λόγια, κατά την Κομισιόν, 700 εκατομμύρια ευρώ για παροχές το 2019 «δεν υπάρχουν».


Κωστής Πλάντζος
Πηγή : protothema.gr


Ν.Δ: Η Κυβέρνηση,πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να στήνει φωτογραφικές προκηρύξεις Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων




Δήλωση του Τομ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Ν.Δ. κ. Γ. Γεωργαντά - Απάντηση στην κ. Γεροβασίλη

«Ύστερα από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Έκθεσης Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έκρινε προβληματικές 22 προκηρύξεις θέσεων Γραμματέων Υπουργείων, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες της Ν.Δ., η κ. Γεροβασίλη παραδέχεται την ανάγκη να επαναπροκηρυχθούν αυτές οι θέσεις. 

Η Κυβέρνηση, δηλαδή, πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να στήνει φωτογραφικές προκηρύξεις Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων και οδηγείται πλέον σε οπισθοχώρηση. Η κ. Υπουργός, επιπλέον, εδώ και εβδομάδες συνεχίζει να μην απαντά ποιοι είναι οι τέσσερις Υπουργοί που έλαβαν από το ΑΣΕΠ τα στοιχεία από τους φακέλους όλων των υποψηφίων, ενώ περιορίζεται σε ανακοινώσεις-μνημεία πολιτικού θράσους κατά της Νέας Δημοκρατίας, που πρώτη ανέδειξε την επιχείρηση κομματικής άλωσης της Δημόσιας Διοίκησης.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη δημοσιοποίηση των σημείων που κατέστησαν τις 22 προκηρύξεις φωτογραφικές, αλλά και τα ονόματα των υπουργών που τις υπέγραψαν. Αλλά, καθώς δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι μπορεί κάποιος από τους Υπουργούς που υπέγραψαν τις 22 προκηρύξεις να παραιτηθεί, η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει η κ. Υπουργός είναι να ακυρώσει άμεσα αυτήν την επιχείρηση επέλασης του κομματικού στρατού ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη Δημόσια Διοίκηση».


Δόθηκε παράταση για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων




Παρατείνεται μέχρι τις 26 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που έληγε κανονικά στις 30 Ιουνίου. 

Δεν προβλέπεται όμως καμία αλλαγή στις δόσεις καταβολής του φόρου εισοδήματος από τα φυσικά πρόσωπα, ενώ ο αριθμός των δόσεων για τα νομικά πρόσωπα θα είναι πέντε αντί για έξι και θα αρχίζουν από τέλος Ιουλίου.

Μέχρι στιγμής μόνο το 60% των υπόχρεων έχουν καταθέσει την φορολογική τους δήλωση, απ' τους περίπου 6,2 εκατ. υπόχρεους έχουν υποβάλει δήλωση περίπου 3.800.000 φορολογούμενοι.


Δεν έχουμε σταματήσει να γελάμε με το «Too Hard To Die» του Τσίπρα! Ν.Δ.: να βλέπουν…. λιγότερο Χόλιγουντ..



Δεν είναι η πρώτη φορά που γελάμε με τα Αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα.

Γελάνε στην Νέα Δημοκρατία όπως γελάνε και οι Έλληνες σε όλη την υφήλιο με τις θεωρίες συνωμοσίας που εκπορεύονται από το Μαξίμου για ανάμειξη της ΝΔ στα διαλυτικά φαινόμενα που παρατηρούνται στους ΑΝΕΛ.

Η Νέα Δημοκρατία συστήνει στο Μαξίμου και τους συνεργάτες του Τσίπρα «να βλέπουν…. λιγότερο Χόλιγουντ, διότι όσα συμβαίνουν στις ταινίες σπανίως επιβεβαιώνονται στην πραγματική ζωή».

Δείχνοντας ακόμα μία φορά  και καλά "ευτυχισμένος" στο Λονδίνο ο Αλέξης Τσίπρα και θέλοντας να περάσει ότι δεν "τρέμει" που η κυβέρνηση του διαλύεται είπε για τις ραγδαίες εξελίξεις : «Δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση, παρά τα ανόητα σχέδια που επιχειρούν κάποιοι θα έχει συνέχεια, πόσο μάλλον όταν είναι σε όλους σαφές ότι έχει περάσει 40 κύματα και έχει επιβιώσει». Και ξέρανε κόσμο στα γέλια όταν, αναφέρθηκε στην ταινία «Die Hard», αλλά έκανε ένα λάθος λέγοντας «Too Hard To Die».




Στο twitter έγινε πάρτι με τον Τσίπρα!!
Δεν φτάνει που σας έδωσε αποκλειστικό για το καινούριο sequel, too hard to die, γκρινιάζετε κιόλας
Ο Αλέξης μεταφράζει τους τίτλους των ελληνικών ταινιών στα Αγγλικά,
the zombies are not vegan (return of the living dead)