Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΗΠΑ επειδή δεν χορήγησαν βίζα στον Κούλογλου

 


Ο Κούλογλου γνωστός για τις ανθελληνικές του τοποθετήσεις, τα βρήκε σκούρα όταν ζήτησε να του χορηγηθεί βίζα για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ.

Όπως πληροφορούμαστε είναι η τρίτη φορά που προσπαθεί να πάρει βίζα για τις ΗΠΑ και δεν του έχει χορηγηθεί, αλλά αυτός επιμένει.

Την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να μην χορηγήσουν βίζα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου επικρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητάει μάλιστα και την παρέμβαση της κυβέρνησης.

Καλό θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να μην ήταν τόσο προκλητικός στην ανακοίνωση του κατά των ΗΠΑ, γιατί μόνο καλό δεν κάνει στο αίτημα χορήγησης βίζας στον Κούλογλου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι αμερικανικές αρχές οφείλουν να ανακαλέσουν την ακατανόητη και απαράδεκτη απόφαση για άρνηση χορήγησης βίζας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέλιο Κούλογλου, η οποία μάλιστα του κοινοποιήθηκε χωρίς συγκεκριμένες εξηγήσεις.

Η άρνηση χορήγησης βίζας σε εκλεγμένο μέλος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι μια απλή γραφειοκρατική υπόθεση, αλλά έχει εκ των πραγμάτων πολιτικό χαρακτήρα προσβολής των ευρωπαϊκών θεσμών, γεγονός για το οποίο έχει τοποθετηθεί και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Για την υπόθεση οφείλουν να επιληφθούν και οι ελληνικές αρχές με άμεσες ενέργειες προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Όπως αναφέρει το tvxs.gr, του οποίου ιδρυτής είναι ο Στέλιος Κουλογλου είναι η τρίτη φορά που οι ΗΠΑ αρνούνται να χορηγήσουν βίζα στον Στέλιο Κούλογλου, παρά την ιδιότητα του ευρωβουλευτή ως μέλους επίσημης αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον ΟΗΕ και την Ουάσιγκτον.



Προκλητικός ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: Η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος, η Τουρκία είναι

 


Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις και το ανθελληνικό μένος από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που σε κάθε τοποθέτηση τους, εντός και εκτός Ελλάδας δίνουν ρέστα υπέρ της Τουρκίας και κατά της Ελλάδας.

Τώρα ήταν η σειρά του μουσουλμάνου βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν να προβεί σε προκλητικούς ισχυρισμούς στη Βουλή, ισχυριζόμενος ότι η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προέρχεται από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης επιχειρώντας να θίξει το ζήτημα της ταυτόχρονης λειτουργίας του επίσημου μουφτή και του ψευδομουφτή στην Ξάνθη είπε ότι «γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Στην Τουρκία ποτέ δεν ανοίγουν τα σχολεία με το κοράνι. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…».

Η τοποθέτηση του κ. Ζεϊμπέκ έγινε κατά την συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής που λειτουργεί στην Βουλή για αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ευριπίδη Στυλιανίδη οι οποίοι χαρακτήρισαν απαράδεκτη την στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι τραγικός ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος. Η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Υπάρχει επικρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξιθρησκία αλλά υπάρχει ισχυρή και θρησκευτική και κοσμική παράδοση» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Στυλιανίδης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος , πήγε να μαζέψει ότι μπορούσε απο τις προκλητικές δηλώσεις του ανθέλληνα συντρόφου του και διόρθωσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει».

Ο ανθέλληνας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μετά τον σάλο που προκάλεσε διευκρινήσεις, κάνοντας λόγο όπως κάθε Συριζαίος μετά από το κράξιμο, δήθεν για διαστρέβλωση ενός τμήματος της ομιλίας του : «Συνέκρινα καθ’ υπερβολή τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας-Τουρκίας με σκοπό να αναφερθώ στην ανάγκη κατάργησης της Σαρία στη Θράκη, που αποτελεί παραφωνία θρησκευτικής νομικής ρύθμισης σε ένα κοσμικό κράτος» σημείωσε ο κ ΖεΪμπέκ, τονίζοντας μάλιστα ότι «Σαφέστατα αναγνωρίζω τις προβλέψεις του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας και θρησκευτικής ουδετερότητας. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζω και εγώ την ανάγκη πλήρους λειτουργικού διαχωρισμού Πολιτείας και Εκκλησίας».



Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών στο Ουισκόνσιν



Όπως ανακοινώθηκε στο δικαστήριο, πέραν των 6 νεκρών, οι τραυματίες είναι 62.

Ο 39χρονος ράπερ «MathBoi Fly», κατά κόσμον Ντάρελ Μπρουκς, θα αντιμετωπίσει πλέον δίωξη για 6 και όχι 5 ανθρωποκτονίες από πρόθεση, όπως διευκρίνισε η εισαγγελική λειτουργός Σούζαν Όπερ.



Κατηγορείται πως έριξε εσκεμμένα το κόκκινο SUV που οδηγούσε πάνω στο πλήθος των ανθρώπων που είτε συμμετείχαν είτε παρακολουθούσαν την ετήσια χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Γουόκεσα του Ουισκόνσιν, κοντά στο Μιλγουόκι.

Καθεμιά από τις κατηγορίες επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

«Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένη να ενημερώσω το δικαστήριο ότι πληροφορηθήκαμε τον θάνατο άλλου ενός παιδιού στην υπόθεση αυτή», είπε η κυρία Όπερ, διευκρινίζοντας πως θα απαγγελθεί άμεσα και έκτη κατηγορία στον φερόμενο ως δράστη.

Τα κίνητρά του δράστη παραμένουν άγνωστα μέχρι τώρα. 

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφούν οι κίνδυνοι που εγείρει αυτός ο κατηγορούμενος για την κοινότητα – όχι μόνο ο κίνδυνος φυγής του, αλλά η επικινδυνότητά του, με δεδομένο το βίαιο παρελθόν του», είπε η κυρία Όπερ, αξιώνοντας να οριστεί εγγύηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων για την προσωρινή αποφυλάκισή του υπό όρους.

Ο δράστης, έχει βαρύ ποινικό μητρώο. Ενεπλάκη σε κάπου δέκα ποινικές υποθέσεις από το 2000 σε τρεις πολιτείες, τόνισε η εισαγγελική λειτουργός.

Το 2020, του ασκήθηκε δίωξη διότι έθεσε αδικαιολόγητα σε κίνδυνο τη ζωή άλλου: πυροβόλησε προς την κατεύθυνση ανιψιού του κατά τη διάρκεια καυγά.

Μόλις μερικά εικοσιτετράωρα πριν από την τραγωδία της Κυριακής, αφηνόταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έπειτα από την καταβολή εγγύησης 1.000 δολαρίων καθώς διώκεται για υπόθεση οικογενειακής βίας.



Αυτά είναι τα 3μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες

 


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, φωτογραφίες κατασχεθέντων αντικειμένων καθώς και τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών (3) αλλοδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες και οι οποίοι συνελήφθησαν την 16-11-2021 από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα :

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην περιοχή κυρίως του Παγκρατίου.


Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 16-11-2021 στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης στην περιοχή του Παγκρατίου, τρεις (3) αλλοδαποί μέλη της, ηλικίας 49, 50 και 51 ετών.


Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, περί ναρκωτικών και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.


Όπως προέκυψε από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, τουλάχιστον από το μήνα Μάρτιο του έτους 2021, οι ανωτέρω είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που προέβαινε συστηματικά σε διακεκριμένες κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες.


Η εγκληματική αυτή οργάνωση ήταν καλά δομημένη με τα μέλη της να σχεδιάζουν μεθοδικά την εγκληματική τους δραστηριότητα.


Στις κλοπές συμμετείχαν με διαφορετική σύνθεση, αλλά σχεδόν πάντα με την αυτοπρόσωπη παρουσία του 49χρονου , ο οποίος εκτός από τσιλιαδόρος στις κλοπές, διατηρούσε ηγετικό-συντονιστικό ρόλο στην οργάνωση.


Ο 49χρονος ενημέρωνε τα υπόλοιπα μέλη που δρούσαν εντός των οικιών για την κίνηση έξω από αυτές, αλλά και για τους ενοίκους που εισέρχονταν στην πολυκατοικία. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επιτήρησης και προκειμένου να μην κινήσει υποψίες σε διερχόμενα άτομα, μιλούσε επιδεικτικά την ελληνική γλώσσα, ενώ κάποιες φορές έφερε μαζί του και σκύλο, δίνοντας την εντύπωση κατοίκου της περιοχής.


Σημαντικό ρόλο για την λειτουργία της οργάνωσης είχε και ο 50χρονος, ο οποίος είχε συνήθως τον ρόλο του φυσικού αυτουργού, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που προέβαινε σε κατόπτευση-προετοιμασία των οικιών που στοχοποιούσαν.


Ως προς τον τρόπο δράσης, επέλεγαν αρχικά την περιοχή, μετέβαιναν εκεί σε διάφορες χρονικές στιγμές και προχωρούσαν στην κατόπτευση των οικιών και στην παρακολούθηση των κινήσεων των ενοίκων.


Για να επιβεβαιώσουν την απουσία των ενοίκων χτυπούσαν αρχικά τα κουδούνια και στη συνέχεια, με διαφόρους τρόπους και τεχνάσματα, προσπαθούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στην κεντρική είσοδο των πολυκατοικιών.


Επίσης, χρησιμοποιούσαν και την τεχνική του «σημαδέματος» κατά την οποία τοποθετούσαν σημάδια διάφορων ειδών σε οικίες και πολυκατοικίες τις οποίες και έλεγχαν σε μεταγενέστερο χρόνο.


Τα μέλη της οργάνωσης διέθεταν τεχνογνωσία και εξειδίκευση σχετικά με τους διαφόρους τύπους κλειδαριών που κυκλοφορούν στην αγορά.


Τα αντικείμενα που αφαιρούσαν από τις οικίες, κατά κύριο λόγο τα πωλούσαν σχεδόν αμέσως, είτε στον 51χρονο συλληφθέντα, είτε σε διάφορους άλλους κλεπταποδόχους, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.


Στην κατοχή τους και από τις έρευνες σε οικίες βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:








διαρρηκτικά εργαλεία,

μαχαίρια,

σουγιάδες,

απομίμηση περίστροφου,

-2- πτυσσόμενα κλομπ,

κοσμήματα,

ασημικά,

ρολόγια,

ηλεκτρονικές συσκευές,

 αλκοολούχα ποτά,

αρώματα,

γυαλιά ηλίου,

πλήθος από κλειδιά

μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας

ζυγαριά ακριβείας

-800- ευρώ

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Από την έρευνα που διενεργήθηκε εξιχνιάστηκαν -15- περιπτώσεις κλοπών, με την αξία των αφαιρεθέντων να ξεπερνά τις -35.000- ευρώ.

Πρόκειται για τους :

1. (επ.) KURCKHALIQ ή KURTSKHALIA (ον.) TEIMURAZ του TOGO και της LAMARA , γεν.21/12/1972 ή 22/03/1971 στην Γεωργία





2. (επ.) ALMIDZE ή ALHIDZE ή ALXIDZE (ον.) REMI ή REMIKO του VALERI ή VELERI ή BALERI και της TAMARA , γεν.1971 στην Γεωργία,


3. (επ.) APIRCIOAIE ή APICIQAE ή APARCIOAE ή LLAPA ή LAPA ή DUMITRAS (ον.) FLORENTIN - CONSTANTIN ή FLOREDIU - CONSTANTIN ή JORGO του VICTOR ή SPIRO και της LUCIA ή LEFTERIA ή ELEFTERIA , γεν.9/5/1969 ή 9/5/1970 στην Ρουμανία ή Αλβανία.



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινική αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476541 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.




Στο πειθαρχικό γιατρός που ισχυρίζεται ότι τα εμβόλια παρεμβαίνουν στο γενετικό υλικό

 


Αντιεμβολιάστρια γιατρός υποστηρίζει τις απόψεις ψεκασμένων, ισχυριζόμενη ότι τα εμβόλια επηρεάζουν το... γενετικό υλικό των ανθρώπων. 

«Επιμένουν ότι δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση η ένεση να παρέμβει στο γενετικό μας υλικό. Είναι ψέμα», ισχυρίζεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha.

Οι αντιδράσεις από τους συναδέλφους της είναι πολλές, την ώρα μάλιστα που θα περάσει από το πειθαρχικό για τις απόψεις της.

Η γιατρός δηλώνει παθολόγος και ότι έχει εργαστεί στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, ενώ πλέον έχει ιατρείο στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στην ιστοσελίδα όμως του ιατρικού συλλόγου Ηρακλείου εμφανίζεται απλά ως γιατρός χωρίς καμιά ειδικότητα και επιμένει ότι είναι ειδήμων στο θέμα των εμβολίων κοροιδεύοντας τον κόσμο.

«Με διώκουν, αλλά θα φάνε τα μούτρα τους γιατί εγώ μιλάω με αποδείξεις», ήταν τα λόγια της γιατρού.



Πειθαρχική δίωξη και από τον ΔΣΑ στον αρνητή δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη

 


Η υπόθεση του «αρνητή» δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη θα απασχολήσει και το πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, έπειτα από την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση, που αφορούν στη δημόσια υγεία.

Η παραπομπή του δικηγόρου στο πειθαρχικό όργανο του Συλλόγου γίνεται αυτοδικαίως μετά την αποστολή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της γνωστοποίησης της ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΔΣΑ, στον Νίκο Αντωνιάδη, εφόσον κριθεί πειθαρχικά ελεγκτέος, μπορεί να του επιβληθεί από επίπληξη έως αφαίρεση άδειας άσκησης επαγγέλματος για ένα χρονικό διάστημα.

Σε ό,τι αφορά το ποινικό σκέλος, το αδίκημα διώκεται ως πλημμέλημα και ο κατηγορούμενος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών.




Τουρκία: Σούπερ μάρκετ δίνουν ζάχαρη, λάδι, αλεύρι, τσάι και καφέ με δελτίο

 




Η Τουρκία οδηγείται από το καθεστώς Ερντογάν σε οικονομική καταστροφή.

Η ανικανότητα του καθεστώτος έχει διαλύσει την αγοραστική δύναμη του τουρκικού πληθυσμού. 

Οι Τούρκοι πολίτες, εξαιτίας της κρίσης που επικρατούσε στη ζάχαρη ήταν αναγκασμένοι να προμηθεύονται λίγη ποσότητα από κάποια μεγάλα σούπερ μάρκετ. Λίγο αργότερα κάποια σούπερ μάρκετ έβαλαν περιορισμούς στο ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο, επιτρέποντας την αγορά μέχρι και δύο λίτρων.



Οι καταναλωτές δεν μπορούν να αγοράσουν πάνω από δύο πακέτα ζάχαρη και πάνω από δύο πακέτα των 100 γραμμαρίων καφέ από την πιο διάσημη μάρκα της χώρας.

Περιορισμοί μπαίνουν σιγά σιγά και στο τσάι, αλλά και στο αλεύρι, στο οποίο υπάρχει περιορισμός ενός πακέτου! Μερικά σούπερ μάρκετ έβαλαν πλαφόν ακόμα και στις σόδες και στα καθαριστικά.




Το βράδυ της Τρίτης, Τούρκοι πολίτες και φοιτητές βγήκαν στους δρόμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης και διαδήλωσαν κατά του Ερντογάν και του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, καλώντας τους να φύγουν γιατί "η χώρα ανήκει" σε αυτούς.



Πώς ο Ερντογάν οδήγησε τη λίρα στα τάρταρα με λίγες λέξεις

 


Σε πόλεμο οικονομικής ανεξαρτησίας που εκπορεύεται από «ξένα κέντρα», «εντολοδόχους» και «τελάληδες», απέδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τη σοβαρή οικονομική κρίση της τουρκικής οικονομίας.

Οι Τούρκοι έσπευσαν να αγοράσουν ευρώ και δολάρια για να προστατεύουν τις οικονομίες τους και μέσα σε πέντε μόλις λεπτά από τις δηλώσεις Ερντογάν η τουρκική λίρα υποτιμήθηκε 2% έναντι του δολαρίου και του ευρώ. Αγγίζει πλέον τις 13 λίρες ανά ευρώ.

«Όπως βγάλαμε τη χώρα μας από τόσες παγίδες και τόσα προβλήματα έτσι και τώρα με τη βοήθεια το Θεού και τη στήριξη του λαού μας θα βγούμε νικητές από αυτόν τον πόλεμο της οικονομικής μας ανεξαρτησίας», είπε ο Ερντογάν με τις δηλώσεις του να λειτουργούν ως μπούμερανγκ και να «βυθίζουν» ακόμα περισσότερο την τουρκική λίρα.

Όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, εκτός από τα οικονομικά προβλήματα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας, καθώς οι Τούρκοι πολίτες δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και τον Ερντογάν τουλάχιστον στα οικονομικά ζητήματα.

Ο οικονομικός πόλεμος και οι … τελάληδες

Η «οικονομική επίθεση» στην Άγκυρα εκπορεύεται σύμφωνα με τον Ερντογάν από «ξένες δυνάμεις» και φορείς όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα.

«Η αλήθεια είναι ότι κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια  που έχει ξεκινήσει η Τουρκία εδώ και σχεδόν 200 χρόνια, έχει μπλοκαριστεί με πραξικοπήματα, κηδεμονίες και κρίσεις. Το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και οι εντολοδόχοι οικονομολόγοι μας προσπάθησαν να τη οδηγήσουν προς την αντίθετη κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική και τα έβαλε με «τελάληδες της καταστροφής» όπως χαρακτήρισε Τούρκους οικονομολόγους, αναλυτές και πρώην κεντρικούς Τραπεζίτες της χώρας.

«Αρνούμαστε τις πολιτικές των εντολοδόχων οικονομολόγων που θέλουν να  οδηγήσουν την χώρα μας σε αδύναμη οικονομία και θα καταδικάσουν τους ανθρώπους στη φτώχεια, στην ανεργία και στην πείνα».

Μπαμπατζάν: Λέει ψέματα σε αυτούς που έχουν μείνει με ένα ξερό ψωμί στο χέρι

Μεταξύ των τραπεζιτών που ασκούν κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν είναι ο Αλί Μπαμπατζάν πρώην υπουργός του και νυν πρόεδρος του κόμματος DEVA. Δήλωσε ότι είναι εντελώς λανθασμένες οι δηλώσεις Ερντογάν περί οικονομικού πολέμου ανεξαρτησίας και τον κατηγόρησε ανοιχτά πως λέει ψέματα στον Τούρκο πολίτη που έχει μείνει μένα ξερό ψωμί στο χέρι.

«Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας δεν έχουμε κάποιο πόλεμο οικονομικής ανεξαρτησίας. Έχουμε την τουρκική λίρα που έχει χάσει την αξία της λόγω κακής διακυβέρνησης και μια Τουρκία που έχει χάσει την αξία της. Όλο μας μιλούν για εθνικό και εγχώριο προϊόν, ναι τώρα έχουμε μια εθνική και εγχώρια κρίση που την προκάλεσαν οι ίδιοι. Τώρα τη μείωση της ισοτιμίας την καλύπτουν με το περιτύλιγμα του πολέμου της ανεξαρτησίας! Τους ανθρώπους που έχουν μείνει στο χέρι με  ξερό ψωμί επιχειρούν να τους ξεγελάσουν σαν να είναι στο μέτωπο της υπεράσπισης της πατρίδας», είπε ο Μπαμπατζάν.


skai