
Πέμπτη 9 Απριλίου 2020
Nεκρός οδηγός νταλίκας απο μαχαίρι

Οδηγός Νταλίκας βρέθηκε νεκρός στο φορτηγό του σε πάρκινγκ στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Ασπρόπυργου.
Το θύμα εντοπίστηκε με πολλά αίματα στο στήθος στην καμπίνα του φορτηγού του στη θέση Σχινέζα Ασπροπύργου. Ο θάνατος του προήλθε από μαχαίρι και οι δράστες του κατάφεραν 9 μαχαιρίες.
Άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν σπεύσει στην περιοχή είναι ο άτυχος οδηγός να έπεσε θύμα άγριας ληστείας.
Όσον αφορά την...
Στα δόντια ενός... κανίβαλου προγόνου μας βρέθηκε το αρχαιότερο ανθρώπινο γενετικό υλικό

Οι επιστήμονες κατάφεραν να εξάγουν από οδοντικό σμάλτο το αρχαιότερο γενετικό υλικό που έχει ποτέ αποκτηθεί, ηλικίας 800.000 ετών, από ένα μυστηριώδη πρόγονο του ανθρώπου (Homo antecessor), το απολίθωμα του οποίου βρέθηκε σε σπήλαιο κοντά στο χωριό Αταπουέρκα της βόρειας Ισπανίας.
Έως τώρα το αρχαιότερο γενετικό υλικό από την ανθρώπινη οικογένεια (Homo) ήταν ηλικίας περίπου 430.000 ετών και είχε βρεθεί επίσης στη Ισπανία. Στο παρελθόν...
Μετά το Πάσχα τα τεστ για τον κορωνοϊό από τις Κινητές Μονάδες

Σε δύο φάσεις θα εξελιχθεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που αφορά την διασπορά του ιού στον πληθυσμό και την ύπαρξη αντισωμάτων.
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στην πρώτη φάση θα έχουμε εξορμήσεις για ελέγχους με γεωγραφικά και επιδημιολογικά κριτήρια για να έχουμε εικόνα για την διασπορά του ιού στη χώρα και στη δεύτερη φάση θα διερευνηθεί η ύπαρξη αντισωμάτων στον πληθυσμό.
«Είναι πολύ σημαντικό αυτό το πρόγραμμα»...
Ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ Ρομά υγειονομική βόμβα για όλους μας

Είναι παντού ανεξέλεγκτοι, αγράμματοι, χωρίς μάσκες, χωρίς γάντια αδιαφορώντας για την ενημέρωση που τους έχει γίνει από την πολιτεία. Γιατί και ενημέρωση έχουν οι Ρομά από τους δήμους και την πολιτεία, και βοήθεια σε μάσκες και υγιειονομικό υλικό έχουν αλλά μετρητά δεν έχουν και έτσι τους είναι αδιάφορο να προστατευτούν.
Μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στους καταυλισμούς Ρομά έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που υποτίθεται προστατεύει...
23χρονος αλλοδαπός συνελήφθη για κλοπές αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου αλλοδαπού, για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.
Ο κατηγορούμενος είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης συνεπεία σύλληψης από την ίδια Υπηρεσία, για συμμετοχή σε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην πλατεία Εξαρχείων.
Όπως εξακριβώθηκε, ο ανωτέρω κατηγορούμενος, μαζί με έτερους συνεργούς του, διέπρατταν συστηματικά κλοπές από αυτοκίνητα...
Πομπέο: Θα δούμε στην πορεία την τιμωρία σε Κίνα και ΠΟΫ

Ο Μάικ Πομπέο δήλωσε πως είναι πρόωρο να γίνει δημόσια συζήτηση για τις ενδεχόμενες συνέπειες που θα αντιμετωπίσει η Κίνα εξαιτίας του κορωνοϊού.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εμμένει στην άποψη πως το Πεκίνο δεν ενημέρωσε έγκαιρα την Ουάσινγκτον για το εύρος και τη σοβαρότητα της πανδημίας του κορωνοϊού, την ώρα βέβαια που ο πρόεδρος Τραμπ τον έπαιρνε αψήφιστα.
Ο Πομπέο έχει επικρίνει επανειλημμένα την Κίνα εν μέσω της παγκόσμιας...
Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται σε οικολογικά προστατευόμενες περιοχές (υδροβιότοποι, φυσικά συστήματα) και σε περιοχές - εστίες των Δήμων.
Τέλος Μαρτίου ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος ψεκασμών του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε όλους του Δήμους με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται σε οικολογικά προστατευόμενες περιοχές (υδροβιότοποι, φυσικά συστήματα) και...
665 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις στην χώρα

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις άσκοπες μετακινήσεις.
Εχθές 08.04.2020 από 06:00 έως 15:00 ώρα, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια (665) παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:
(238) στην Αττική,
(78) στη Θεσσαλονίκη,
(54) στα Ιόνια Νησιά,
(51) στην Κεντρική Μακεδονία,
(50) στη Δυτική...
Σχεδόν 2.000 νεκροί για 2η συνεχόμενη ημέρα στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταγράφηκαν σχεδόν 2.000 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού. Το νέο θλιβερό ρεκόρ (+1.973 θάνατοι) είναι υψηλότερο από αυτό της προηγουμένης (1.939) και αυξάνει στα 14.695 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της ασθένειας COVID-19 στις ΗΠΑ.
Οι θάνατοι στις ΗΠΑ ξεπέρασαν αυτούς την Ισπανία (14.555), πάντως ακόμα η χώρα θρηνεί λιγότερα θύματα από την Ιταλία (17.669). Η Νέα Υόρκη να παρουσιάζει...
Δωρεά 20.000 μάσκες στην Ελλάδα από τους Αντετοκούνμπο

Δωρεά 10 χιλιάδες μάσκες στον Δήμο Ζωγράφου και 10 χιλιάδες ακόμη μάσκες στον Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) για την ενίσχυση της μάχης κατά του κορωνοϊού έκανε η οικογένεια Αντετοκούνμπο.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, τα αδέλφια του Θανάσης, Κώστας και Άλεξ, καθώς και η μητέρα τους ζήτησαν να μοιραστεί ένα μέρος αυτών στα Σεπόλια, δηλαδή στη γειτονιά της Αθήνας που μεγάλωσαν.
«Ευχαριστούμε την...
Tηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με γιατρούς Μονάδων Εντατικής Θεραπείας

Τηλεδιάσκεψη με στελέχη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας πέντε μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων, τον Απόστολο Αρμαγανίδη από το «Αττικόν», την Αναστασία Κοτανίδου από τον «Ευαγγελισμό», την Αντωνία Κουτσούκου από το νοσοκομείο «Η Σωτηρία», την Ελένη Γκέκα από το ΑΧΕΠΑ και τη Μηλίτσα Μπιτζάνη από το «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, είχε το απόγευμα της Τρίτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη και ευχαρίστησε τους...
Τι κατέγραψε το Παρατηρητήριο της ΝΔ για τα fake news

Μια σειρά από fake news που κατέγραψε το «Παρατηρητήριο» του γραφείου τύπου της ΝΔ δόθηκε στη δημοσιότητα.
Η κλειστή δομή φιλοξενίας Σιντικής Σερρών μετατρέπεται σε ανοιχτή.
(πηγή: ΜΜΕ & social media)
Η συγκεκριμένη δομή όπως και αυτή της Μαλακάσας παραμένουν και θα παραμείνουν κλειστές για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Η δομή των Σερρών θα παραχωρηθεί στην Ελληνική Αστυνομία με σκοπό την λειτουργία κλειστού προαναχωρησιακού...
Στους 83 οι νεκροί στην Ελλάδα - 52 νέα κρούσματα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 52 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 1884.
Έχουν καταγραφεί 2 νέοι θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας να φτάνει τους 83 (60 άνδρες και 23 γυναίκες). Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 87% είχε κάποιο επικείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.
Διασωληνωμένοι...
Κλείνουν τα διόδια - Διπλασιάζονται τα πρόστιμα

«Η οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης από το αστικά κέντρα στα χωριά» μπορεί να μεταδώσει τον ιό και αυτό «δεν μπορούμε ούτε να ρισκάρουμε, ούτε να το επιτρέψουμε» διεμήνυσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας ότι από τις 6 το απόγευμα:
· Σε όλη την επικράτεια, στις εθνικές οδούς, τους αυτοκινητόδρομους και τους παραδρόμους έχουν στηθεί σημεία ελέγχου όλων των ΙΧ και όλων των οχημάτων από την ΕΛΑΣ
· Σημεία...
ΨΕΥΤΗΣ Πολάκης; Είπε ότι έδωσε τον μισθό του στο ΕΚΑΒ και τον διαψεύδουν

Καθημερινά δείχνει την ακροαριστερή ηθική του ο Πολάκης, και ξεφτιλίζεται από τα όσα γράφει και λέει οπότε πώς να τον πιστέψεις αφού και την αλήθεια την κάνει ψέμα..
Εχθές ανέβασε μια ανάρτηση ότι δήθεν βρέθηκε με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Χανίων και του έδωσε τον μισθό του για να βοηθήσει. Μάλιστα εμπλούτισε το παραμύθι κάνοντας τον ψυκτικό και λέγοντας ότι έκανε έλεγχο και στο οξυγόνο του νοσοκομείο.
Ο Παύλος Πολάκης φέρεται να ανέφερε...
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις
(
Atom
)