Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Δήλωση Κ. Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση του με τον Αμερικανό Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ. Ο κ. Μενέντεζ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως σύμμαχος χώρα στο NATO αλλά  και στους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες. Ο Αμερικανός Γερουσιαστής έκανε ειδική αναφορά στην κατάσταση στη Βενεζουέλα, στον αγώνα του λαού της για ελευθερίας και εξήρε τη στάση του κ. Μητσοτάκη.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στην Αθήνα έναν παραδοσιακό, πολύ καλό φίλο, της  Ελλάδας. Ο Γερουσιαστής Μενέντεζ υπήρξε ανέκαθεν ένας στενός σύμμαχος της χώρας μας και χαιρετίζω και εγώ δημόσια την υπερκομματική-νομοθετική του πρωτοβουλία για την δημιουργία μιας ζώνης ασφάλειας ενεργειακής αλλά και γεωπολιτικής συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο.   

Χαιρόμαστε που η πρωτοβουλία αυτή έχει διακομματικό χαρακτήρα και αναγνωρίζει τη σημασία της σχέσης των ΗΠΑ με την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ. Μία πολιτική η οποία ξεκίνησε από κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και υιοθετείται και από τη σημερινή κυβέρνηση.  

Προσβλέπουμε σε μια ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας και ΗΠΑ. Και ειδικά στον οικονομικό τομέα, στην προσέλκυση επενδύσεων πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμη πολλά περισσότερα καθώς η Ελλάδα με γρήγορα βήματα, πιστεύουμε ότι μετά τις επόμενες εκλογές, θα βγει από την κρίση που την ταλαιπωρεί εδώ και μια δεκαετία.  

Τέλος, έθιξα στον Γερουσιαστή, και το ζήτημα που αφορά τις σχέσεις Ελλάδας-Ε.Ε.-ΗΠΑ με τη Βενεζουέλα. Γνωρίζω την προσωπική ευαισθησία του Γερουσιαστή για το ζήτημα αυτό και τον διαβεβαίωσα ότι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης. Στηρίζουμε τον μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας και τοποθετούμαστε απέναντι στο αυταρχικό καθεστώς του Μαδούρο. Και εφόσον οι Έλληνες πολίτες μας εμπιστευτούν στις επόμενες εκλογές, στο ζήτημα αυτό θα υπάρξει μια ουσιαστική μεταβολή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. 

Και πάλι θέλω να καλωσορίσω τον καλό φίλο της Ελλάδας, τον Γερουσιαστή Μενέντεζ, στην Αθήνα και να τον ευχαριστήσω για όσα έχει κάνει για την ουσιαστική προώθηση των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων».




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τα δώρα του ΣΥΡΙΖΑ στη ΧΑ




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι συντάκτες των ανακοινώσεων του Μαξίμου προσέφεραν ένα ακόμη δώρο στους υπόδικους χρυσαυγίτες. Χαρακτήρισαν “πολιτική” τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ταυτιζόμενοι έτσι πλήρως με την υπερασπιστική γραμμή της ναζιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι τα μέλη της δεν διώκονται για τα εγκλήματα που διέπραξαν, αλλά για πολιτικούς λόγους.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ. Οι λόγοι είναι προφανείς, καθώς εδώ και 4 χρόνια συναλλάσσεται μαζί της. Απλά τώρα τους ομολογεί και το Μαξίμου».


Δολοφόνησαν τον συνεργό του αρχηγού της μαφίας των φυλακών



Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατός του κακοποιού και συνεργού του «εγκέφαλου» της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού μέσα στις φυλακές δεν οφείλεται σε χρήση ναρκωτικών, όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό, αλλά σε στραγγαλισμό.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών και τοξικολογικών ερευνών που κοινοποιήθηκαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση της «μαφίας του Κορυδαλλού». Ο ιατροδικαστής εντόπισε στον λαιμό του σημάδια και ίχνη που παραπέμπουν ευθέως σε ανθρωποκτονία και μάλιστα με τη μέθοδο του στραγγαλισμού.

Ο 34χρονος κακοποιός ανήκε στην ομάδα του Αλβανού αρχηγού της «μαφίας» Κλοντιάν Λεκοτσάι και είναι αυτός που είχε προσφέρει καταφύγιο στο σπίτι του στην Καλλιθέα στους δράστες της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.


Σοκαριστική υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στην Αττική



Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με την παραγωγή, κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας και κατόπιν διερεύνησης καταγγελιών, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διενέργησε στις 17-4-2019, με την παρουσία της Εισαγγελέως Ανηλίκων, έρευνες σε τρεις χώρους, στους οποίους βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος φωτογραφικού υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες ηλικίας 40 και 67 ετών και γυναίκα ηλικίας 40 ετών) και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων. Επιπρόσθετα ο 40χρονος ημεδαπός κατηγορείται για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν, σε διάφορους χώρους, ανήλικα κορίτσια και με την υπόσχεση "ανάδειξης" και "προώθησής" τους, τα έπειθαν να συμμετάσχουν σε "ειδική" φωτογράφιση.

Από τις έρευνες στους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεγάλος αριθμός φωτογραφιών, φωτογραφικές μηχανές, φορητός Η/Υ, tablet και ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα. Στην οικία του 40χρονου βρέθηκαν επιπλέον, ποσότητα κάνναβης βάρους (9,1) γραμμαρίων, δύο σπαθιά, δύο ράβδοι χειρός πολεμικών τεχνών και το χρηματικό ποσό των (6.600) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.


Νέα Δημοκρατία : Ο κλαυθμός και οδυρμός θα είναι όλος του ΣΥΡΙΖΑ



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για την επιλογή τοποθέτησης των προεκλογικών περιπτέρων από τον κ. Καμίνη :

«Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Γερουλάνο, προχώρησε σήμερα σε ένα πρωτοφανές χωροταξικό πραξικόπημα ενόψει των εκλογών. Αποφάσισαν ετσιθελικά να τοποθετηθούν στην πλατεία Συντάγματος μόνο τα προεκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ, της Ρένας Δούρου, του Νάσου Ηλιόπουλου και του Παύλου Γερουλάνου και επέβαλαν στη Νέα Δημοκρατία και τον Γιώργο Πατούλη να τοποθετήσουν τα δικά τους στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ό,τι και να κάνουν, όμως, ο κλαυθμός και ο οδυρμός το βράδυ των εκλογών θα είναι όλος δικός τους».




Στο νοσοκομείο ο Ροδίτης που κατηγορείται για τον φόνο της Τοπαλούδη προσπάθησε να αυτοκτονήσει για δεύτερη φορά




Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε από τις φυλακές Γρεβενών, το βράδυ του Σαββάτου, ο Έλληνας κατηγορούμενος για τον φόνο της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο κρατούμενος ήπιε χλωρίνη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. 

Στο νοσοκομείο του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στη φυλακή.




Για ποιες παραβάσεις δεν επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης ενόψει Πάσχα




Επιστρέφονται από αύριο, Δευτέρα, με απόφαση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων,προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:

• του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση και στάθμευση) και

• της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4530/2018.

Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018).

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Σημειώνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Η δικτυωμένη «μαφία των φυλακών»


Σοκ στον δικηγορικό κόσμο και έκπληξη στην κοινή γνώμη προκάλεσαν οι συλλήψεις δύο «επώνυμων» δικηγόρων για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης· στην περίπτωση του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου το ένταλμα εκτελέστηκε μέρα μεσημέρι έξω από κεντρικότατο ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η εμπλοκή τόσο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες της ποινικής δικηγορίας επί σειρά δεκαετιών, αλλά και του Θεόδωρου Παναγόπουλου, γνωστού επίσης ποινικολόγου, στην ερεβώδη υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», έφερε στο προσκήνιο το δίκτυο έκνομης δράσης σκληρών κακοποιών, που ενώ είναι έγκλειστοι, έχουν πλοκάμια παντού, και «άκρες» ακόμα και σε επώνυμους δικηγόρους. Οι δύο που συνελήφθησαν –ο Θεόδωρος Παναγόπουλος παρουσιάστηκε αυτοβούλως– χειρίστηκαν την πολύπλοκη υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, για την οποία είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια, ως ηθικός αυτουργός του σχεδίου της δολοφονίας του, ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, εμπλεκόμενος και στο σκάνδαλο της Energa.

Από το σύνολο της δικογραφίας για τη δράση Αλβανών μαφιόζων, εντός κι εκτός Κορυδαλλού, την οποία χειρίζεται πλέον ο ειδικός εφέτης-ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας Ευτ. Νικόπουλος, προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία κατά των δύο δικηγόρων, κυρίως κατά του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, που αντιμετωπίζουν πλέον κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης.

Μαρτυρικές καταθέσεις, όπως εκείνη του Αριστείδη Φλώρου, που εξετάστηκε πρόσφατα και από τον ειδικό εφέτη-ανακριτή, αλλά και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες ανάμεσα σε Αλβανό κακοποιό και τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο που καταγράφηκαν από την Αντιτρομοκρατική, φέρουν κυρίως τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, να ζητεί μεγάλο χρηματικό ποσό, περί τα 2 εκατ. ευρώ, από τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, ώστε να πειστεί ο πελάτης των Λυκουρέζου-Παναγόπουλου, ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος να «βελτιώσει» την κατάθεσή του που «έκαιγε» τον Φλώρο, ο οποίος είχε καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα δολοφονίας του.

Την πρόταση Λυκουρέζου για καταβολή των χρημάτων από τον Αριστείδη Φλώρο, επιβεβαίωσε και ο καθηγητής του ποινικού δικαίου Ηλίας Αναγνωστόπουλος, καταθέτοντας στη δίκη για τη στυγερή δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, λέγοντας πως τα χρήματα ζητήθηκαν από τον Λυκουρέζο και ο Παναγόπουλος δεν αντέλεξε. Ομως, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που επιβαρύνουν τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο για σχέσεις με Αλβανό κακοποιό και επαφές που φέρεται να συνεχίστηκαν και μετά τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οποία είχαν άμεση εμπλοκή μέλη της αλβανικής μαφίας του Κορυδαλλού.

Και ενώ ο ειδικός ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης (εισαγγελέας είναι η Ελένη Ράικου) για τη δράση των μαφιόζων στον Κορυδαλλό, η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους δύο δικηγόρους προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε την εφαρμογή του νόμου και έκανε λόγο για δυσμενή μεταχείριση των δικηγόρων, ενώ ο συνήγορος του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, μίλησε «για αντιδικονομική ακρότητα», θέτοντας το ερώτημα «γιατί δεν κλήθηκε ο πελάτης του να εμφανιστεί και πώς μπορεί να θεωρηθεί ύποπτος φυγής, όταν δικηγορεί καθημερινά, έχει μόνιμη κατοικία και τον ξέρουν όλοι;».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Θεόδωρου Παναγόπουλου, που επίσης θεώρησε το ένταλμα εις βάρος του μη νόμιμο, ενώ πολλοί δικηγόροι στα δικαστήρια της Αθήνας διατύπωσαν επιφυλάξεις για την έκδοση των ενταλμάτων, σημειώνοντας με νόημα ότι «ανεξαρτήτως αν οι συλληφθέντες είναι δικηγόροι, τα εντάλματα πρέπει να εκδίδονται, όταν υπάρχει πράγματι λόγος και πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου». Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, έθεταν και άλλα θέματα πιο ουσιώδη. Μιλούσαν για επικοινωνιακού τύπου χειρισμούς δικαστικών ενεργειών, σε μια πραγματικά πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία βρίσκεται σε έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν οι συνολικές δράσεις των Αλβανών κακοποιών που αποτελούν και τον κεντρικό πυρήνα μιας υπόθεσης η οποία έχει πολλά σκέλη – και προς το παρόν μετρά δύο δολοφονίες, μία απόπειρα δολοφονίας και σωρεία άλλων παράνομων πράξεων.

Ανεξαρτήτως πάντως των ενταλμάτων σύλληψης, που μπορεί να προσφέρονται για επικρίσεις σε νομικό και ουσιαστικό επίπεδο, η υπόθεση με τους δύο δικηγόρους και την εμπλοκή τους στη δράση, έστω και περιφερειακά, της «μαφίας των φυλακών» έχει τεράστια σημασία.

Η εμπλοκή σε μια τέτοια υπόθεση, δύο γνωστών ποινικολόγων, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έχει υπερασπιστεί για δεκαετίες σοβαρότατες υποθέσεις και επώνυμους πελάτες, ενώ και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος είναι γνωστός ποινικολόγος σε μεγάλες υποθέσεις, καταδεικνύει το εύρος και το μέγεθος της δράσης των ανεξέλεγκτων κυκλωμάτων, που δρουν μέσα στις φυλακές και των χρημάτων που διακινούνται για τις παράνομες δράσεις τους. Παράλληλα, με εμφατικό τρόπο, καθίσταται σαφές πως όλο και συχνότερα δικηγόροι τα τελευταία χρόνια φθάνουν να συγχέουν τον ρόλο του υπερασπιστή με εκείνο του πελάτη τους, ακολουθώντας και εφαρμόζοντας πρακτικές παρανομίας για τη διαχείριση των συμφερόντων των εντολέων τους.

Οι συνομιλίες

Αλλωστε, και στην προκειμένη περίπτωση, από τις καταθέσεις των μαρτύρων και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες έχουν προκύψει στοιχεία και δεδομένα, ότι ζητήθηκαν χρήματα από τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο με την αποδοχή του Θεόδωρου Παναγόπουλου, προκειμένου ο πελάτης τους, δικηγόρος και αυτός, ο Γιώργος Αντωνόπουλος να «ρετουσάρει» την κατάθεσή του στη δίκη σε δεύτερο βαθμό με κατηγορουμένους τους Αλβανούς κακοποιούς που επιχείρησαν να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο –γλίτωσε από θαύμα– και ηθικό αυτουργό τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο.

Τελευταία οι καταγγελίες-αποκαλύψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων –μέσω της ομοσπονδίας τους– και οι απανωτές δολοφονίες και οι ξυλοδαρμοί κρατουμένων από τις συμμορίες των μαφιόζων που λυμαίνονται τις φυλακές, έχουν σοκάρει τους πολίτες και έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό για το τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα. Το βίντεο με την άγρια δολοφονία του Αλβανού, που προβλήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προκάλεσε αποτροπιασμό και έθεσε πλήθος σοβαρών ερωτημάτων, για το πώς έφθασε η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές σε τέτοιο σημείο, που να θυμίζουν τα περιστατικά βίας που εξελίσσονται σε αυτές εκείνα των φυλακών της Λατινικής Αμερικής. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, μπροστά στο όργιο βίας μέσα στις φυλακές και στην ανεξέλεγκτη δράση οργανωμένων ομάδων κακοποιών, επιχειρεί να συμμαζέψει τα πράγματα, που αφέθηκαν τα τελευταία χρόνια στην τύχη τους, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των αναγκαίων κανόνων πειθαρχίας και ασφάλειας μέσα στις φυλακές.

Προς τούτο, πριν από λίγες ημέρες είχε συνάντηση με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, καταγγελίες των οποίων βοήθησαν ουσιαστικά στο να παρέμβει η Δικαιοσύνη και να ξεκινήσουν ανακρίσεις και έρευνες σε υψηλό επίπεδο –από ειδικό εφέτη-ανακριτή– για τη δράση των μαφιόζων. Η στυγερή δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αποτέλεσε άλλωστε την οδυνηρή απόδειξη πως οι έγκλειστες συμμορίες με τη δράση τους αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τους πολίτες και την κοινωνία.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Οργή στην Καλιφόρνια για γυναίκα που πέταξε επτά νεογέννητα κουτάβια στα σκουπίδια



Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές της Καλιφόρνια μετά το βίντεο που δείχνει μια γυναίκα να πετάει σε σκουπιδοντενεκέ επτά νεογέννητα κουτάβια.

Στο βίντεο φαίνεται η αγνώστων στοιχείων γυναίκα να σταματά δίπλα σε έναν κάδο σκουπιδιών στην Κοατσέλα την περασμένη Πέμπτη, να κατεβαίνει από το αυτοκινητό της και να πετά στα σκουπίδια μια σακούλα στην οποία είχε βάλει τα κουτάβια.


Ευτυχώς για τα κουτάβια μια ώρα μετά την απάνθρωπη κίνηση της γυναίκας, ένας άνδρας που έψαξε τα σκουπίδια, εντόπισε τη σακούλα και την παρέδωσε σε ένα κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων που βρίσκεται κοντά στον σκουπιδοντενεκέ.

Οι αρχές που εκτιμούν ότι τα κουτάβια είχαν γεννηθεί τρεις ημέρες πριν να καταλήξουν στα σκουπίδια, πιστεύουν ότι τα σκυλάκια αν δεν είχαν εντοπιστεί έγκαιρα δεν θα είχαν αντέξει τις συνθήκες μέσα στο σκουπιδοντενεκέ και θα είχαν πεθάνει.


Πηγή : protohema.gr


Νέο κράξιμο αγανακτισμένων πολιτών σε Παπαδημούλη, Μουζάλα και Καλπάκη



Αποδοκιμάστηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Μουζάλας και Στέργιος Καλπάκης, όταν μετέβησαν στη Δράμα στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας το απόγευμα του Σαββάτου.

Αγανακτισμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή να διαμαρτυρηθούν για το ξεπούλημα της Μακεδονίας στα Σκόπια, και μάλιστα η αστυνομία τους κράτησε σε μεγάλη απόσταση, λόγω των ισχυρών μέτρων ασφαλείας που είχαν λάβει οι Αρχές γιατί όπου τους δουν τους Συριζαίους τους κράζουν.




Ντόρα Μπακογιάννη: “Εγκληματικό το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία”



Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές και φοιτητές όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πολυτεχνείο Κρήτης και χαρακτήρισε “Εγκληματικό” για την τριτοβάθμια εκπαίδευση το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που προωθεί η κυβέρνηση,  και ο κ. Γαβρόγλου.

Η Ντόρα Μπακογιάννη στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Πολυτεχνείο Κρήτης τόνισε ότι με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο υπονομεύεται η αξιοκρατία και υποσχέθηκε ότι όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει άμεσα ορισμένες διατάξεις του.

H κα Μπακογιάννη ανέφερε ότι το πολυνομοσχέδιο έρχεται να εξισώσει τα ΑΕΙ και τα Πολυτεχνεία με τα ΤΕΙ, τους καθηγητές – μέλη ΔΕΠ που χρειάζεται να πληρούν συγκεκριμένες ακαδημαϊκές προδιαγραφές με τους καθηγητές των ΤΕΙ που δεν έχουν παρόμοιες δεσμεύσεις και τους φοιτητές των πολυτεχνικών σχολών που πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες με τους φοιτητές των ΤΕΙ που εισήχθησαν με χαμηλές βαθμολογίες.