Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Γνωρίζοντας τα χάλια της Ελληνικής κυβέρνησης και το τσίρκο που κυβερνά οι Τούρκοι έδρασαν με σχέδιο



Το καθεστώς της Τουρκίας έχει εδραιωθεί στην γείτονα χώρα και ελέγχει τα πάντα μέχρι και την δικαιοσύνη. Ευτυχώς στην χώρα μας οι προσπάθειες του Τσίπρα να κάνει το ίδιο και να εδραιώσει το δικό του καθεστώς δεν έχουν ευωδοθεί. Γιατί άλλο Ελλάδα και άλλο Τουρκία η Βενεζουέλα, οπότε τζάμπα τα μαθήματα Νίκου Παππά από τον Μαδούρο, ίσως εάν είχε δάσκαλο τον Ερντογάν να τα κατάφερνε δυστυχώς για εμάς καλύτερα.

Η Τουρκία μας παρακολουθεί καθημερινά και έχοντας καταλάβει το τσίρκο που μας κυβερνά εδώ και τρία χρόνια, την ανικανότητα του Αλέξη Τσίπρα και το πόσο λατρεύει την καρέκλα ο ψωμόλυσσας είπε να το εκμεταλλευτεί.

Το πρόσφατο χάλι διαπραγμάτευσης που είχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την ονομασία τον Σκοπίων, με τα γνωστά αποτελέσματα που παραλίγο να τους δώσουμε αντί να μας δώσουν, ο Ερντογάν βρήκε την ευκαιρία να παίξει με την ανικανότητα του Αλέξη Τσίπρα και της ανίκανης κυβέρνησης του μήπως πάρει πίσω τους 8 αντικαθεστωτικούς που του είχε τάξει ο πρωθυπουργός. 

Η τελευταία επίσκεψη του σουλτάνου Ερντογάν στην χώρα μας, του έδειξε το πόσο ακατάλληλη και εύκολη να εκμεταλλευτεί είναι κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα, καθώς και πόσο γελοία είναι τα στελέχη που την απαρτίζουν. Δεν περίμενε από την επίσκεψη του βέβαια για να το καταλάβει, ο Ερντογάν γιατί οι σύμβουλοι του παρακολουθούν και καταγράφουν την ανεπάρκεια του Τσίπρα και την τραγική πορεία της κυβέρνησης του από το 2015.

Τα ψέματα του Τσίρπα τα οποία πετάει ασύστολα αδιαφορώντας για τις συνέπειες, άγγιξαν και τον Ερντογάν όταν ο εύκολος και ανίκανος Αλέξης Τίπρας του είχε υποσχεθεί τους 8 αντικαθεστωτικούς και δεν τους έδωσε. Εδώ και μήνες τον έχει ξεφτιλίσει διεθνώς ο Ερντογάν λέγοντας ότι του είπε ψέματα και ο Αλέξης Τσίπρας  δεν τον έχει διαψεύσει  και δεν έχει απαντήσει στην ξεφτίλα Ερντογάν, απλά επειδή πλέον δεν το αγγίζει το ψεύτης.

Η διεθνής κοινότητα βέβαια δεν περίμενε τον Ερντογάν για να το καταλάβει, ξέρει ποιος είναι ο Αλέξης Τσίπρας δυστυχώς για το κύρος της χώρα μας.

Σε δηλώσεις του στο κανάλι του ΣΚΑΪ, ο κ. Παραγιουδάκης ανέφερε πως τέτοιους είδους περιστατικά συμβαίνουν συχνά στη συνοριογραμμή, αλλά ποτέ δεν γίνονται συλλήψεις και «λύνονται επιτόπου». Μάλιστα ο ίδιος αμφισβήτησε την πληροφορία ότι οι Έλληνες παραβίασαν το τουρκικό έδαφος για 250 μέτρα. «Από τη στιγμή που δεν επέστρεψαν άμεσα οι στρατιωτικοί, περιπλέκεται η υπόθεση. Αφού δεν τέλειωσε τις πρώτες ώρες στα σύνορα, μπλέξαμε» είπε στον ΣΚΑΙ.

«Αποκλείεται να τους συνέλαβαν απλοί Τούρκοι στρατιώτες. Πρέπει να ήταν άλλη δύναμη, εκπαιδευμένη να κάνει αυτό. Ειδικές δυνάμεις που είχαν ετοιμαστεί για να υφαρπάξουν έλληνες στρατιωτικούς. Να είχαν πάρει αυτή την εντολή» σημείωσε.

Μάλιστα πρόσθεσε πως ενώ στη θάλασσα είναι εύκολο να κάνεις εμβολισμούς, στον Έβρο δεν είναι εύκολο. «Ξέρουν ότι εκεί δεν παίζουμε. Υπάρχει μια άτυπη συμπεριφορά, ότι δεν συλλαμβάνεις εύκολα. Θεωρώ ότι είχε στηθεί το επεισόδιο» είπε τέλος ο κ. Παραγιουδάκης.

Με λίγα λόγια μάθανε πώς .......................... πλακώσανε και οι Τούρκοι



Κυριάκος: Κύριε Τσίπρα, η παρουσία σας στο ελληνικό Κοινοβούλιο δεν είναι σπατάλη χρόνου, είναι θεσμική σας υποχρέωση



Από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην βουλή 08/03/2018

Κύριε Τσίπρα, η παρουσία σας στο ελληνικό Κοινοβούλιο δεν είναι σπατάλη χρόνου, είναι θεσμική σας υποχρέωση. Όταν το αντιληφθείτε αυτό, θα μπορέσετε ίσως να αντιληφθείτε για τη βασική διάκριση των εξουσιών την οποία με τόσο συστηματικό τρόπο, δυστυχώς, παραβιάζετε. Εδώ και πολύ καιρό, η Κυβέρνησή σας αποφεύγει συστηματικά τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο. Υπάρχουν Υπουργοί σας οι οποίοι δεν έχουν έρθει ποτέ να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις  βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικά αναφέρω τον κ. Χουλιαράκη ο οποίος 15 φορές στη σειρά έχει αναβάλλει την παρουσία του σε αυτήν εδώ την αίθουσα. Είναι υποχρέωσή σας κ. Τσίπρα να βρίσκεστε εδώ να απαντάτε, να λογοδοτείτε στο Κοινοβούλιο και να δίνετε εκείνες τις απαντήσεις στον ελληνικό λαό, στα ερωτήματα τα οποία σας θέτουμε.

Ως προς τα ζητήματα ύφους στα οποία -για άλλη μια φορά- αναφερθήκατε: Πράγματι κ. Τσίπρα, εγώ δεν εκπαιδεύτηκα στα αμφιθέατρα των φοιτητικών αντιπαραθέσεων. Δεν χρειάζεται να υψώνω τους τόνους για να προσελκύω το εύκολο χειροκρότημα. Εσείς είστε πολύ έμπειρος σε αυτό, αλλά αυτό σας καθιστά και εξαιρετικά προβλέψιμο. Διότι κάθε φορά που αναφέρεστε στα περιβόητα ζητήματα ηθικού πλεονεκτήματος επαναλαμβάνετε τα ίδια και τα ίδια χιλιο ειπωμένα επιχειρήματα ώστε να προκαλέσετε  -με «αυτιστικό» τρόπο- την ίδια αντίδραση της Κοινοβουλευτικής σας Ομάδας. Λοιπόν, κ. Τσίπρα, δεν θα δεχθώ καμία απολύτως υπόδειξη ούτε για το ύφος μου ούτε για τον τρόπο με τον οποίο αρθρώνω τον Κοινοβουλευτικό μου λόγο. Να απαντήσετε, αν έχετε τη δυνατότητα, στα επιχειρήματά μου.


Τα παραμύθια φέρνουν ύπνο Τσίπρα! Τον πήρε η Κονιόρδου ακούγοντας το παραμύθι του Αλέξη


Τα παραμύθια φέρνουν ύπνο σε μικρά και μεγάλα παιδιά και είναι αποδεδειγμένο.

Απόδειξη και η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου που ακούγοντας τα παραμύθια του Αλέξη Τσίπρα έπεσε για ύπνο κατά την ομιλία του.








Βρήκαν τα οστά της θρυλικής πιλότου Αμέλια Έρχαρτ



Τα οστά που είχαν βρεθεί σε ένα απομακρυσμένο νησί του Νότιου Ειρηνικού το 1940 και αρχικά θεωρούνταν ότι ανήκουν σε άντρα, εκτιμάται ότι ανήκουν στην Αμέλια Έρχαρτ.

Αυτό σύμφωνα με τη μελέτη «Amelia Earhart and the Nikumaroro Bones» του Richard L. Jantz, καθηγητή στο Τμήμα Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Τενεσί, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Forensic Anthropology.»

«Υπήρχαν υποψίες ότι τα οστά θα μπορούσαν να είναι της Αμέλια Έρχαρτ» έγραψε ο Richard L. Jantz. Τότε είχε εντοπιστεί ένα ανθρώπινο κρανίο, επιπλέον οστά, ένα παπούτσι που κρίθηκε γυναικείο, ένα κουτί σχεδιασμένο για να μεταφέρει ένα Brandis Navy Surveying Sextant κατασκευασμένο το 1918 και ένα λικέρ βοτάνων Benedictine.

Τα οστά ανήκουν στην Αμέλια Έρχαρτ

Ο Richard L. Jantz εκτιμά ότι όταν ο Dr. D. W. Hoodless εξέτασε τα οστά οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ανεπαρκείς. Κάτι που θα μπορούσε να έχει επηρεάσει την αξιολόγηση των οστών που βρέθηκαν στο νησί Nikumaroro Island ή γνωστό και ως Gardner Island στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Τα οστά έχουν χαθεί αλλά χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές ο Jantz διαπίστωσε ότι η αξιολόγηση του Hoodless για το φύλο δεν μπορεί να θεωρηθεί σωστή. Αυτό μέσα από συγκρίσεις μετρήσεων των οστών με τη σύνθεση του σώματος της Αμέλια Έρχαρτ. «Τα οστά της Έρχαρτ είναι περισσότερο όμοια με τα οστά που βρέθηκαν στο νησί Nikumaroro από το 99% άλλων ανθρώπων στο δείγμα αναφοράς.

Στην ανάλυση χρησιμοποιήθηκε το υπολογιστικό πρόγραμμα Fordisc. Ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για την εκτίμηση του φύλου, των προγόνων και του ανάγλυφου από τις σκελετικές μετρήσεις. Οι αναλογίες της Αμέλια Έρχαρτ ανακατασκευάστηκαν με πληροφορίες από τις άδειες πιλότου και οδηγού και φωτογραφίες.

Μια κοινή θεωρία για το τι συνέβη στην Αμέλια Έρχαρτ και τον Fred Noonan είναι ότι έπεσαν με το αεροπλάνο στον Νότιο Ειρηνικό στις 2 Ιουλίου 1937. Ήταν η πρώτη γυναίκα που πέταξε μόνη της πάνω από τον Ατλαντικό.


Πηγή: Abcnews, newsit.gr


Όργιο από ρουσφέτια στο υπουργείο Παιδείας! Μοιράζουν θέσεις και επιδόματα


Αποκλειστικό του Ελεύθερου τύπου

Με 1.492.440 ευρώ επιβαρύνεται ο Προϋπολογισμός του 2018 στο υπουργείο Παιδείας για… επιδόματα θέσεων ευθύνης.

Την ώρα που σχολεία και πανεπιστήμια ασφυκτιούν λόγω της υποχρηματοδότησης, οι υποδομές στην εκπαίδευση παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις και η κρατική χρηματοδότηση δίνεται με το σταγονόμετρο, το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Παιδείας ιδρύει νέες διευθύνσεις και τμήματα σε κεντρικές και περιφερειακές διευθύνσεις με σκοπό να «μοιράσει» επιδόματα από 290 έως και 1.000 ευρώ σε όσους τοποθετεί σε αυτές τις θέσεις με Υπουργική Απόφαση.

Ειδικά στις περιφερειακές διευθύνσεις οι θέσεις προϊσταμένων και τμηματαρχών έχουν πολλαπλασιαστεί φτάνοντας τις 630. Μάλιστα, αρκετές διευθύνσεις είναι αποψιλωμένες από διοικητικό προσωπικό με αποτέλεσμα είτε οι τμηματάρχες να είναι περισσότεροι από τους υπαλλήλους είτε να μην υπάρχουν διαθέσιμοι για να καλύψουν τις θέσεις ευθύνης.

Για όργιο ρουσφετιών κάνουν λόγο οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι καταγγέλλουν την πολιτική ηγεσία για «ξεχείλωμα των δομών ώστε να πουληθούν προεκλογικές υποσχέσεις μαζικών προεκλογικών προσλήψεων».

Ο νέος Οργανισμός του υπουργείου Παιδείας, με τις υπογραφές του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγας Γεροβασίλη, εκτός του ότι επιβαρύνει με 1,5 εκατομμύριο τον Προϋπολογισμό για να δοθούν τα επιδόματα, ορίζει δαπάνη μισθοδοσίας 24.737.041 ευρώ που θα προκύψει από τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων. Αναλυτικά, από τις 1.345 οργανικές θέσεις του προηγούμενου Οργανισμού, ο νέος αυξάνει τις θέσεις στις 1.614 (επιπλέον 269 θέσεις) στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ στο σύνολο του προσωπικού περιφερειακών υπηρεσιών ο αριθμός των οργανικών θέσεων αγγίζει τις 5.497.


Με ελλείψεις σε προσωπικό στις διευθύνσεις, βρίθουν οι καταγγελίες εναντίον της πολιτικής ηγεσίας ότι υπόσχεται προεκλογικές προσλήψεις, γι’ αυτό και αυξάνει τις θέσεις.

Βέβαια, σύμφωνα με τους υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, το μεγάλο «πάρτι» γίνεται στις διευθύνσεις εκπαίδευσης, όπου έχουν αυξηθεί οι τμηματάρχες από 232 σε 630, δηλαδή επιπλέον 398 θέσεις με το ανάλογο επίδομα των 290 ευρώ.

Τραγελαφικά σκηνικά

Ηταν τέτοιος ο ζήλος του υπουργείου Παιδείας να ορίσει κι άλλους τμηματάρχες που… ξέχασε ότι δεν υπάρχει το αντίστοιχο προσωπικό στις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Ο νέος Οργανισμός είναι σε ισχύ και στις διευθύνσεις εκπαίδευσης των περιφερειών ψάχνουν υπαλλήλους να καλύψουν τις θέσεις τμηματαρχών. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι τμηματάρχες είναι περισσότεροι από τους απλούς υπαλλήλους αλλά και περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν άτομα να καλύψουν αυτές τις θέσεις, ειδικά σε περιοχές που είναι αποψιλωμένες από διοικητικό προσωπικό.

Το οξύμωρο είναι ότι το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει να φέρει νομοσχέδιο που συρρικνώνει και συγχωνεύει τις δομές της εκπαίδευσης, την ίδια ώρα που ξεχειλώνει τις δομές του υπουργείου Παιδείας και μοιράζει επιδόματα.

Και οι καταγγελίες δεν σταματούν εκεί, καθώς, όπως σημειώνουν οι υπάλληλοι, και στην Κεντρική Υπηρεσία είναι εξίσου τραγελαφικές οι καταστάσεις, καθώς πολλοί τμηματάρχες δεν έχουν καν υφισταμένους.

Στον προηγούμενο Οργανισμό που είχε εκδοθεί το 2014 κι έφερε την υπογραφή του προηγούμενου υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, ο σύλλογος των υπαλλήλων, όπως αναφέρει στον «Ε.Τ.», είχε δεχθεί τη μείωση των θέσεων ευθύνης (σ.σ.: άρα και την καταβολή επιδομάτων) με αντάλλαγμα να λάβουν τις θέσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι. Μάλιστα, από τους 50 διευθυντές, στον προηγούμενο Οργανισμό μετά το γερό ψαλίδι έμειναν μόλις 27 θέσεις, οι οποίες βέβαια αυξήθηκαν κατά 1-2 κατά την περίοδο των προηγούμενων ηγεσιών επί ΣΥΡΙΖΑ και πλέον με τον νέο Οργανισμό ορίστηκαν 39 διευθύνσεις.

Μοιράζουν επιδόματα

Από ικανοποιητικό έως «παχυλό» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το επίδομα που δίνεται στις θέσεις ευθύνης βάσει του μισθολογίου του Δημοσίου. Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στη σύσταση 7 γενικών διευθύνσεων με επίδομα 1.000 ευρώ και 39 διευθύνσεων με επίδομα 450 ευρώ. Εκεί όμως που, όπως καταγγέλλουν, «έχασε το μέτρο» είναι στις θέσεις τμηματαρχών. Με ένα καθόλου ευκαταφρόνητο επίδομα θέσης ευθύνης που φτάνει τα 290 ευρώ, εκτόξευσε τον αριθμό των τμηματαρχών στις περιφερειακές διευθύνσεις σε 630, ενώ στις κεντρικές υπηρεσίες οι θέσεις τμηματαρχών αυξήθηκαν κατά 55.

«Ουσιαστικά προσόντα»

«Τα ουσιαστικά προσόντα, την ποιότητα της υπηρεσιακής δραστηριότητας, τη γνώση του αντικειμένου του φορέα και εν γένει τις διοικητικές ικανότητες των τοποθετούμενων με την παρούσα προϊσταμένων τμημάτων». Η παραπάνω πρόταση έχει εξοργίσει μερίδα υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι βρέθηκαν εκτός θέσεων ευθύνης ή υποβαθμίστηκαν, καθώς ο νέος Οργανισμός δεν ορίζει τυπικά προσόντα αλλά ουσιαστικά! Δηλαδή, όπως καταγγέλλουν, η επιλογή γίνεται από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, με Υπουργική Απόφαση. Σύμφωνα λοιπόν με τους υπαλλήλους, άτομα με πολλά χρόνια υπηρεσίας σε διοικητικές θέσεις και έχοντας ως τυπικά προσόντα μεταπτυχιακά και διδακτορικά σχετικά με τις διευθύνσεις και τα τμήματα του Οργανισμού, βρέθηκαν εκτός και σε ορισμένες περιπτώσεις από αποσπασμένους εκπαιδευτικούς και όχι από τους μόνιμους υπαλλήλους.

Απαξίωση της Φυσικής Αγωγής

Με δύο ερωτήσεις στη Βουλή, η μία από τον αναπληρωτή τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ. Χρήστο Κέλλα, αναδεικνύεται μία από τις περιπτώσεις που περιγράφονται παραπάνω. Ειδικότερα, στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής στο Τμήμα Α’ (Προγραμμάτων, Δράσεων Φυσικής Αγωγής και Σχολικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων και Γυμναστηρίων), τοποθετήθηκε μία εκπαιδευτικός, κλάδου ΠΕ 70 Δασκάλων. Στην ίδια Διεύθυνση στο Τμήμα Β’ (Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων και Αγώνων) τοποθετήθηκε μία εκπαιδευτικός, κλάδου ΠΕ 05 Γαλλικής Φιλολογίας.

«Με απλά λόγια μας λέτε, κύριε υπουργέ, με αυτήν σας την απόφαση ότι από ολόκληρο υπουργείο με χιλιάδες εργαζόμενους δεν μπορέσατε να βρείτε ούτε έναν που να έχει την ειδικότητα/κλάδο της Φυσικής Αγωγής για να στελεχώσετε τη συγκεκριμένη Διεύθυνση;», ήταν η ερώτηση της βουλευτού Χαράς Κεφαλίδου, ενώ η Ν.Δ. ζητάει το λόγο και τα κριτήρια με τα οποία τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν διαθέτουν καμία επιστημονική γνώση και εξειδίκευση σχετικές με τη Φυσική Αγωγή.

Παιχνίδια με την Ειδική Αγωγή;

Για υποβάθμιση κάνουν λόγο το ειδικό και βοηθητικό προσωπικό στην Ειδική Αγωγή, το οποίο βρέθηκε στο νέο Οργανισμό εκτός της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής! Σημειώνεται ότι το προσωπικό αυτό είναι κομβικό για τη λειτουργία του ειδικού σχολείου, καθώς εκτός από τους εκπαιδευτικούς είναι αναγκαία η παρουσία ψυχολόγων, κοινωνιολόγων αλλά και νοσηλευτών μεταξύ άλλων για την υποστήριξη των παιδιών, ενώ η παρουσία τους δεν αφορά μόνο τα σχολεία αλλά και τα Κέντρα Διάγνωσης (ΚΕΔΔΥ).

Η μεταφορά τους σε ένα μόνο αυτοτελές τμήμα και η αποκοπή τους από το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν από τους προϊσταμένους του τμήματος -οι οποίοι σημειώνεται ότι δεν είναι γνώστες του αντικειμένου- θα καθυστερήσουν αρκετά οι εκκρεμότητες που αφορούν την κατηγορία του ειδικού και βοηθητικού προσωπικού.


Ελπίδα Οικονομίδη
Ελεύθερου Τύπου


Συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα την Κυριακή για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς



Συλλαλητήριο για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακή της Αδριανούπολης στην Τουρκία διοργανώνεται αυτή την Κυριακή 11 Μαρτίου στην Ορεστιάδα.





Καρατομήθηκαν οι διοικητές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τους Τούρκους



Μετακινήθηκαν με «Φύλλο Πορείας» σε άλλο πόστο ο διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και ο επικεφαλής της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι», στις οποίες ανήκουν τα δυο στελέχη του Στρατού Ξηράς που κρατούνται στις Φυλακές Αδριανούπολης.

Συγκεκριμένα, ο υποστράτηγος διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού του Διδυμοτείχου θα μετακινηθεί, στον τέταρτο κλάδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, πιθανότατα στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού.

Ο ταξίαρχος διοικητής της 3ης Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας θα αναλάβει διοικητής στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα.


Στα 2,8 δισ. ευρώ φτάνουν τα χρέη στη ΔΕΗ -Σχέδιο εθελουσίας εξόδου στα σκαριά



Παρά το γεγονός ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ έχουν μειωθεί κατά 100 εκατ. ευρώ εξακολουθούν να παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη αγγίζοντας τα 2,8 δισ. ευρώ.

Από αυτά τα 500 εκατ. ευρώ των χρεών είναι στο πλαίσιο των οφειλών που έχουν ρυθμιστεί και εξυπηρετούνται, τα 700 εκατ. ευρώ αφορούν στους λεγόμενους τελικούς πελάτες - δηλαδή εταιρείες που έχουν κλείσει- και το υπόλοιπο 1,6 δισ. ευρώ είναι συσσωρευμένα ληξιπρόθεσμα χρέη καταναλωτών.

Τα σχετικά στοιχεία έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανόλης Παναγιωτάκης, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι στο πλαίσιο της αποεπένδυσης θα εφαρμοστεί και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους που δεν θα παραμείνουν στις μονάδες υπό τη νέα ιδιοκτησία (για τους οποίους θα ισχύει η πενταετής προστασία των εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων), ή δεν θα μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες της ΔΕΗ.

Το σχέδιο δράσης για την αποπληρωμή των οφειλών προς τη ΔΕΗ καλείται να υλοποιήσει άμεσα η Qualco, η εταιρεία συμβούλων που έχει προσλάβει η Επιχείρηση για να διαχειριστεί τους «κόκκινους» πελάτες. Η εταιρεία έχει ήδη παραδώσει στην ΔΕΗ την πρότασή της για την διαχείριση των ανείσπρακτων λογαριασμών, η οποία πρόκειται να εγκριθεί άμεσα από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ για ξεκινήσει να υλοποιείται.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης επανέλαβε την ανάγκη για πραγματοποίηση προσλήψεων, κυρίως επιστημονικού προσωπικού, στους τομείς της αγοράς, των οικονομικών, των τεχνικών θεμάτων και των πωλήσεων. Οι προσλήψεις όπως είπε θα πρέπει να εγκριθούν από το υπερταμείο και στη συνέχεια θα υλοποιηθούν από το ΑΣΕΠ. Υπάρχει επίσης και η σκέψη για δημιουργία θυγατρικής από κοινού με την General Electric στην οποία θα μεταφερθεί το σύνολο του προσωπικού συντήρησης των αεριοστρόβιλων προκειμένου η εταιρεία να παρέχει υπηρεσίες συντήρησης σε όλες τις μονάδες και να έχει μεγαλύτερη ευελιξία στις προσλήψεις.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ζήτησε πάντως επιτάχυνση και των διαδικασιών μέσω ΑΣΕΠ καθώς παρατηρείται όπως είπε το φαινόμενο οι προσλήψεις να γίνονται δύο χρόνια μετά την προκήρυξη με αποτέλεσμα οι επιτυχόντες να έχουν βρει στο μεταξύ δουλειά.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Δ. Καμμένος: Απάνθρωπες οι δηλώσεις Φίλη



Απάνθρωπες χαρακτήρισε στον ΣΚΑΙ ο Δημήτρης Καμμένος, τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη που είπε χωρίς αίσθηση μάλλον των όσο λέει η αδιαφορώντας ότι «πολύ σημαντικό, αλλά όχι μείζον» το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 

Ο  βουλευτής των ΑΝΕΛ σημείωσε ότι η δήλωση του πρώην υπουργού Παιδείας αποτελεί «λάθος ανάγνωση» του Ν. Φίλη για τα όσα συμβαίνουν. «Δεν είναι μείζον ζήτημα η επίθεση της τουρκικής ακταιωρού που μπορούσαμε να θρηνήσουμε θύματα; Δεν είναι μείζον ζήτημα η τουρκική στάση στην κυπριακή ΑΟΖ; Δεν είναι μείζον ζήτημα που αιχμαλωτίστηκαν δυο αξιωματικοί, δυο δικοί μας άνθρωποι;» διερωτήθηκε.

«Είναι μείζον το ζήτημα απασχολεί την κοινωνία όλη την ήμερα» πρόσθεσε ο Δημήτρης Καμμένος, «Είναι απάνθρωπες οι δηλώσεις του κ. Φίλη, δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση των γονιών και να έχω ένα κρατικό παράγοντα να λέει ότι δεν είναι μείζον ζήτημα, απαξιώνουμε έτσι την κατάσταση» τόνισε. 

«Να αναδείξουμε τη σημαντικότητα και να κάνουμε σωστή ανάγνωση θα υπάρξει κλιμάκωση είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, οι συχνές επισκέψεις του αμερικανού πρέσβη στο Πεντάγωνο δείχνουν κάτι» επισήμανε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. 




Αυστηρότερος ο νέος Κ.Ο.Κ.



Κατατέθηκε εχθές το βράδυ της Πέμπτης 08/03/2018 στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και προβλέπει, οι παραβάτες να τιμωρούνται πιο αυστηρά απ' ό,τι μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, οι παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα πληρώνουν πρόστιμα ανάλογα με το βαλάντιο τους, με αποτέλεσμα για δύο ίδιες παραβάσεις να καταλογίζονται διαφορετικά πρόστιμα.

Με τον νέο ΚΟΚ οι παραβάσεις χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

Χαμηλής επικινδυνότητας
Μεσαίας επικινδυνότητας
Υψηλής επικινδυνότητας

Τα πρόστιμα θα είναι ως 100 ευρώ για την πρώτη κατηγορία, από 101 ως 300 ευρώ για τη δεύτερη κατηγορία και ως 600 ευρώ για τις υψηλής επικινδυνότητας παραβάσεις.

Παράλληλα οι παραβάσεις χωρίζονται σε «υψηλής συχνότητας» και «αντικοινωνικής συμπεριφοράς».

Την άδεια οδήγησης και τις πινακίδες του οχήματος θα χάνουν για 60 ημέρες οι οδηγοί που:

Χρησιμοποιούν κινητό χωρίς ακουστικά ή στην ειδική θέση για ανοιχτή ακρόαση
Παρκάρουν σε θέσεις ή διαβάσεις ΑμεΑ
Χρησιμοποιούν την ΛΕΑ
Δεν φορούν ζώνη ή κράνος
Δεν ασφαλίζουν τα παιδιά σε ειδικά καθίσματα ή με τη ζώνη
Πετάνε τσιγάρο ή αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά

Αλλαγές προβλέπονται και για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, για τα οποία θεσπίζονται μηχανισμοί ελέγχου.

Θεσπίζονται συγκεκριμένες βεβαιώσεις που πλέον θα παρέχονται με ηλεκτρονικό τρόπο. Τέτοιες βεβαιώσεις είναι η έγκριση τύπου με την οποία ταξινομήθηκε ένα αυτοκίνητο, η ημερομηνία ταξινόμησης, η βεβαίωση από επίσημους αντιπροσώπους σχετικά με το ποιες ανακλήσεις έχουν γίνει, βεβαίωση του ΚΤΕΟ της χώρας προέλευσης κ.ά. Θα χρειάζεται ακόμη και υπεύθυνη δήλωση του αγοραστή, που θα δηλώνει ότι έχει λάβει υπόψη του όλα τα προαναφερθέντα στοιχεία.



Πώς συνέλαβαν οι Τούρκοι τους στρατιωτικούς - Το τηλεφώνημα και τα «παζάρια»



Μόνο... περίεργη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Εβρο καθώς τα όσα έγιναν εκείνα τα κρίσιμα λεπτά αναδεικνύουν και τους κρυφούς σχεδιασμούς της Τουρκίας.

Όπως αποκαλύπτεται, όταν οι στρατιωτικοί συνελήφθησαν ξεκίνησε… τουρκικό παζάρι μιας ώρας για να απελευθερωθούν.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως όταν η ελληνική περίπολος ακινητοποιήθηκε από την ομάδα των Τούρκων, ο Έλληνας ανθυπολοχαγός κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο τον ταξίαρχο της περιοχής του εξηγώντας του τι είχε συμβεί. Η συνομιλία τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κράτησε πάνω από 10 με 15 λεπτά.

Ακολούθως, ο Ταξίαρχος κάλεσε τον Τούρκο αξιωματικό ο οποίος ήταν υπεύθυνος της τουρκικής ομάδας που είχε "πιάσει" τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ζητώντας του να τους αφήσει και να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους, όπως παγίως συνέβαινε ως τώρα σε περιπτώσεις όπου ελληνική ή τουρκική περίπολος περνούσε την μεθόριο γραμμή και βρισκόταν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Ο Ταξίαρχος φέρεται να τους απάντησε ότι δεν μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς το θέμα είχε ήδη ανατεθεί στην τουρκική Στρατοχωροφυλακή.

Το γεγονός ότι το τηλεφώνημα κράτησε τόσα λεπτά είναι ενδεικτικό ότι έγιναν παζάρια για την απελευθέρωσή τους εκείνη τη στιγμή ώστε να μην πάρει διαστάσεις το περιστατικό. Ηταν μια συνηθισμένη πρακτική που τέλειωνε στο παρελθόν με αμοιβαίες εξηγήσεις, μέσα σε λίγα λεπτά.

Αυτό που συνέβη εκείνη την ώρα δείχνει ότι οι Τούρκοι είχαν προσχεδιάσει τη σύλληψη και την κράτηση των δύο Ελλήνων και με το που ανέλαβε η Στρατοχωροφυλακή τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο. 

Οι κάμερες

Το ερώτημα είναι αν στην περιοχή υπάρχουν κάμερες που έχουν καταγράψει τα γεγονότα. Πώς έγινε δηλαδή το περιστατικό, αν συνέβη 253 μέτρα εντός του τουρκικού εδάφους, πώς ήταν η διάταξη των δύο περιπόλων.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που φουντώνουν τα σενάρια για στημένη επιχείρηση με Τούρκους κομάντος που περίμεναν την κατάλληλη στιγμή ή την σχεδίασαν ώστε να γίνει με τρόπο που θα συλλαμβάνονταν τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είναι μόνον ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μανούσος Παραγιουδάκης, που μιλά ανοικτά για ενέδρα που στήθηκε στα σύνορα. Αλλά κι άλλοι αφήνουν υπόνοιες ότι κάτι πολύ περίεργο συνέβη και που το επιβεβαιώνουν οι αποκαλύψεις για τα τηλεφωνήματα που έγιναν εκείνες τις κρίσιμες ώρες.

Αν και από το Πεντάγωνο απορρίπτει τέτοια σενάρια μιλώντας για σύλληψη που έγινε εντός του τουρκικού εδάφους κι όχι με κάποια ενέδρα.


ΤΑ ΝΕΑ


Κτύπησε πάλι ο Μπαλάφας χαρακτηρίζοντας 2ο θέμα την σύλληψη των στρατιωτικών και όχι πρώτο



Η μπαρούφα είναι πλέον το χαρακτηριστικό γνώρισμα του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μπαλάφα.

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εμφανίστηκε σήμερα στον ΣΚΑΙ και σημείωσε ότι τα όποια γεγονότα, εξελίξεις, δηλώσεις πρέπει να τις βλέπουμε μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο που κινείται η χώρα μας σε αυτή τη φάση… Δεν μπορείς να κρίνεις τη δήλωση του «Μπαλάφα» λέω τώρα, αν δεν δεις ότι το μείζον σήμερα, το άλλο μπορεί να είναι το νούμερο 2, είναι η πορεία της οικονομίας, η έξοδος από την επιτροπεία, η μείωση της ανεργίας στο 20,8%... 

«Για το τι είπε ο Φίλης, να ρωτήσετε τον Φίλη… Δεν μπορώ να κρίνω τι είπε ο Φίλης, εγώ δεν θα το έλεγα έτσι» δήλωσε ακόμα ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, λες και το είπε αλλιώς ο Μπαλάφας.




Ντοκουμέντο: Η στιγμή που εκρήγνυται η «μητέρα του Σατανά» στο μετρό του Λονδίνου το 2017



Ένα βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της έκρηξης του εκρηκτικού μηχανισμού που περιείχε το εκρηκτικό «Μητέρα του Σατανά» σε τρένο του μετρό του Λονδίνου στο σταθμό Πάρσονς Γκριν στις 15 Σεπτεμβρίου 2017, τραυματίζοντας 30 πολίτες,  παρουσιάστηκε στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση.




Κυριάκος Μητσοτάκης : Κύριε Τσίπρα δεν είμαστε πια στο 2015 ούτε στο 2014.



Από την δευτερολογία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην βουλή

Κύριε Τσίπρα δεν είμαστε πια στο 2015 ούτε στο 2014. 

Θέλω να αναγνωρίσω ότι πράγματι όταν πολιτευτήκατε στους δρόμους της εύκολης οργής, με πλεόνασμα λαϊκισμού, μιλούσατε για το παλιό πολιτικό σύστημα. Πράγματι δεν είχατε κυβερνήσει ποτέ. Αν και σε πολλές από τις αμαρτίες της Μεταπολίτευσης ήσασταν συμμέτοχοι. Δεν σας θυμάμαι ποτέ να διαμαρτύρεστε για καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση συμμαζέματος του Δημοσίου όταν αυτές γινόντουσαν. Δεν σας θυμάμαι να διαμαρτύρεστε όταν περιορίσαμε την φαρμακευτική δαπάνη και δεν σας άκουσα βέβαια  - και σήμερα - να λέτε κουβέντα. Σπεύσατε να καλύψετε τον κ. Παπαγγελόπουλο, αλλά δεν είπατε κουβέντα για την επαίσχυντη τροπολογία με την οποία, ουσιαστικά, προωθείται η νομιμοποίηση των συμβασιούχων κατά παράβαση του Συντάγματος. Και βέβαια αναιρώντας το Προεδρικό Διάταγμα 164 το οποίο έθετε και θέτει εκείνες τις αυστηρές  προϋποθέσεις για να μονιμοποιηθούν συμβασιούχοι.  Λοιπόν, εσείς που χτίζετε σήμερα ένα νέο κομματικό στρατό, εσείς που κλείνετε το μάτι σε μονιμοποιήσεις, εσείς που θέλατε να δώσετε άδειες καναλιών σε διάφορους φίλους σας με εχέγγυα βοσκοτόπια, δεν μπορείτε να μιλάτε πια για κανένα ηθικό πλεονέκτημα. Κάηκε το ηθικό σας πλεονέκτημα μέσα στην τριετία της δική σας διακυβέρνησης. Δεν μπορείτε να μιλάτε πια για αυτά τα ζητήματα και θα σας συμβούλευα πραγματικά μην πάτε κ. Τσίπρα σε εκλογές με σκανδαλολογία στο κύριο μενού σας. Ξέρετε γιατί; Διότι αυτή είναι η απόλυτη ένδειξη της δική σας αδυναμίας. Είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι το success story το οποίο οικοδομείτε  - και το οποίο παρουσιάζετε στα διεθνή forum στα οποία σας καλούν - δεν το πιστεύετε ούτε εσείς. Δεν το πιστεύετε γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει κανένα success story. Δεν υπάρχει διατηρήσιμη ανάκαμψη της οικονομίας. Δεν υπάρχουν επενδύσεις. Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος  από τα Μνημόνια γιατί μας έχετε ήδη φορτώσει δύο Μνημόνια με 5 δις πρόσθετα μέτρα. Όλα αυτά έχουν καταρρεύσει. Κάντε όμως μια προσπάθεια τουλάχιστον να κρατήσετε τον πολιτικό διάλογο στο επίπεδο που του αρμόζει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία -όμως το ξέρετε και εσείς- τρίτη ευκαιρία ο ελληνικός λαός δεν θα σας δώσει. Μετά τις επόμενες εκλογές, σε αυτά τα έδρανα θα κάθεστε όπως σας αξίζει, με βάση τον τρόπο με τον οποίο έχετε πορευθεί όλα αυτά τα χρόνια.


Το… σοκ της ημέρας: Πόσες θερμίδες έχει ο καφές που πίνετε



Για τους περισσότερους ο καφές είναι ένα αγαπημένο καθημερινό ρόφημα. Πολλοί “δεν μπορούν να ξυπνήσουν” πριν πιουν μια γουλιά καφέ, ενώ σχεδόν κάθε Έλληνας έχει τον καφέ ως το πρώτο ρόφημα επιλογής του, όταν θα κάτσει με παρέα, τόσο στο σπίτι, όσο και έξω.

Πληθώρα επιστημονικών ερευνών έχει καταγράψει τις ευεργετικές επιπτώσεις που έχει ο καφές στην υγεία του ανθρώπου. Αλλά υπάρχει και μία παράμετρος που σπανίως αναλογιζόμαστε...

Οι πολλοί καφέδες που καταναλώνουμε στην διάρκεια της ημέρας και της εβδομάδας μπορεί να αποτελούν βασική αιτία που δεν μπορούμε να χάσουμε κιλά.

Καφές και θερμίδες

Εκτός από γεύση και ενέργεια, ο κάθε τύπος καφέ έχει και αρκετές θερμίδες. Σε ορισμένες, δε, περιπτώσεις, έχει πάρα πολλές θερμίδες.

Δείτε πόσες ακριβώς θερμίδες έχει το κάθε είδος καφέ που προτιμάτε συνήθως να παραγγέλνετε, όταν πάτε σε μία καφετέρια:


Κλασικός σκέτος καφέ φίλτρου  : 2 θερμίδες ανά 235 ml (τυπική μερίδα)

Εσπρέσο                                        :  5 θερμίδες ανά 60 ml (τυπική μερίδα)

Καπουτσίνο                                   : 120 θερμίδες ανά 350 ml (πλήρες γάλα)
                                                          75 cal/350 ml (γάλα χωρίς λιπαρά)
                                                          64 cal/350 ml (γάλα σόγιας)

Latte (Λάτε)                                   : 170-190 θερμίδες ανά 400 ml

Πρόσθετα που βάζετε στον καφέ σας : Ζάχαρη: 49 θερμίδες/κουταλάκι
                                                                  Σαντιγί: 52 θερμίδες/κουταλάκι


http://www.medicaldaily.com


Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Μητέρα ζήτησε να της πάρουν τα παιδιά γιατί δεν μπορούσε να τα αναθρέψει



Μια περίεργη υπόθεση αποκαλύφθηκε στο Βόλο, όπου 30χρονη γυναίκα επισκέφθηκε την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, προκειμένου να της ζητήσει να της αφαιρεθεί η επιμέλεια των δύο από τα τέσσερα παιδιά της, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν μπορεί να τα συντηρήσει.

«Δώστε λύση στο πρόβλημά μου» φέρεται να δήλωσε η νεαρή γυναίκα, η οποία έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά από διαφορετικούς συντρόφους και λόγω φτώχειας δε μπορεί να τα μεγαλώσει, αφού το μόνο της έσοδο είναι το πολυτεκνικό επίδομα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thenewspaper.gr.

Η πολύτεκνη μητέρα είναι άνεργη εδώ και πολύ καιρό και έτσι αποφάσισε να παραδώσει στις κοινωνικές δομές τα δύο της μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας 13 και 14 ετών. 

Η νομική διαδικασία προβλέπει να κατατεθεί αίτηση προκειμένου τα παιδιά να παραχωρηθούν στη μητέρα της ή σε κάποιο άλλο συγγενικό της πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, έχουν σημειωθεί άλλες έξι περιπτώσεις αφαίρεσης επιμέλειας παιδιών για παρόμοιους λόγους, στο Νομό Μαγνησίας τα τελευταία δύο χρόνια!


Πηγή : in.gr


Χωρίς συζήτηση για χρέος το Eurogroup της Δευτέρας



Χωρίς συζήτηση για το χρέος θα εξελιχθεί το Eurogroup της Δευτέρας, καθώς ακόμα οι τεχνικές συζητήσεις που γίνονται δεν είναι σε σημείο για περαιτέρω ανάλυση από τους υπουργούς Οικονομικών. Ευρωπαίος αξιωματούχος σε σημερινή ενημέρωση του σε δημοσιογράφους τόνιζε πως στην συνάντηση των υπουργών οικονομικών δεν θα συζητηθεί ούτε και το ζήτημα της μελλοντικής επιτήρησης μετά το πρόγραμμα.

Τα δύο αυτά θέματα αναμένονται να συζητηθούν στο επόμενο Εurogroup τον Απρίλιο στην Σόφια. Ο ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε πως η  αποστολή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα πήγε «αρκετά καλά» και στόχος είναι να ολοκληρωθεί η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος, η οποία περιλαμβάνει 88 προαπαιτούμενα, τον Μάιο. «Είναι δύσκολο, αλλά εφικτό» σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Για την εκταμίευση της δόσης ύψους 5,7 δισ θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έγκρισης από τα εθνικά κοινοβούλια και ύστερα να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας που θα δώσει το τελικό πράσινο φως. Το υπόλοιπο 1 δισ. αναμένεται να εκταμιευθεί τον Απρίλιο, εφόσον η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και έχει σημειωθεί πρόοδος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Τέλος σε σχέση με πληροφορίες για επέκταση του ελληνικού προγράμματος μετά την 20η Αυγούστου ο αξιωματούχος τις διέψευσε λέγοντας: «το είδα στον ελληνικό Τύπο και με εξέπληξε πάρα πολύ, δεν το έχω ξανακούσει πουθενά». 


ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη δημοκρατία στην Ελλάδα



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους ανεξάρτητους θεσμούς της χώρας και το κράτος δικαίου, προειδοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός σε άρθρο του στους FT. Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να επιβάλλει στην Ελλάδα ένα ανελεύθερο λατινοαμερικάνικου τύπου καθεστώς, γράφει σε άρθρο του στους Financial Times ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο οποίο κάνει εκτενή αναφορά στην υπόθεση Novartis. 

O κ. Σαμαράς επισημαίνει πως ενώ η Ελλάδα ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και η οικονομία της αναπτύσσεται ξανά, η πολιτική κατάσταση στην χώρα παρουσιάζει μια διαφορετική, πιο σκοτεινή εικόνα.

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους ΑΝΕΛ, έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους ανεξάρτητους θεσμούς της χώρας και το κράτος δικαίου, προειδοποιεί. 

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση αρνήθηκε να υπερψηφίσει νομοσχέδια που είχαν σαν στόχο να σταματήσουν την αιμορραγία στα δημόσια ταμεία. Όταν ανέλαβε την εξουσία, σημειώνει ο κ. Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας φρόντισε να καταργήσει μέτρα που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σήμερα είναι αντιμέτωπος με τις πολιτικές συνέπειες των καταστροφικών πολιτικών που ακολούθησε τα προηγούμενα τρία χρόνια και βλέπει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις είναι τα μισά από όταν ανέλαβε την εξουσία.

Ως έσχατη λύση, γράφει ο κ. Σαμαράς, ο απελπισμένος κ. Τσίπρας επέλεξε να εξοντώσει του αντιπάλους τους. Θαυμαστής του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβες, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να μετατρέψει μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η ελβετική φαρμακευτική Novartis από ένα διεθνές σκάνδαλο σε μια επιχείρηση πολιτικής λασπολογίας, τονίζει ο ίδιος.

«Εγώ και άλλος ένας πρώην πρωθυπουργός, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, καθώς και οκτώ υψηλόβαθμοι πολιτικοί, κατονομάζονται σε μια έκθεση του εισαγγελέα διαφθοράς στην Ελλάδα για την διαφθορά στον τομέα της υγείας» γράφει ο κ. Σαμαράς. Όπως υπογραμμίζει οι κατηγορίες είναι ασαφείς και αβάσιμες και βασίζονται στις καταθέσεις τριών «προστατευόμενων» μαρτύρων.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, ο στόχος του κ. Τσίπρα και των εταίρων του είναι να απαξιώσουν τους αντιπάλους τους. Είναι προφανές ότι δεν ενδιαφέρονται που το τελικό θύμα των πράξεων τους θα είναι η ελληνική δημοκρατία, υποστηρίζει. 

Ο πρώην πρωθυπουργός υπενθυμίζει στο άρθρο του στους FT ότι τον Φεβρουάριο, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Νίκος Σαλάτας, προειδοποίησε την Βασιλική Θάνου, να μην εκφοβίζει τους δικαστές στην υπόθεση Novartis. Αναφέρει επίσης ότι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης ομολόγησε στο κοινοβούλιο ότι είναι σε επικοινωνία με τον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, ενώ υποστηρίζει ότι ο προϊστάμενος του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός δημοσίευσε άρθρο για την υπόθεση που επικαλείται τον εμφύλιο πόλεμο.

«Η υπόθεση Novartis είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία μιας αποτυχημένης κυβέρνησης δημαγωγών που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τους δημοκρατικούς θεσμούς για να επιβάλλουν στην Ελλάδα ένα ανελεύθερο λατινοαμερικάνικου τύπου αριστερό καθεστώς. Δεν πρέπει να τους επιτραπεί να κερδίσουν» καταλήγει ο κ. Σαμαράς.

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Το ακροδεξιό παραλήρημα του σκιώδους προέδρου της ΝΔ, κ. Σαμαρά, έχει ξεπεράσει, πλέον, τα σύνορα της χώρας. Όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει τον πανικό του κάτω από τόνους εμφυλιοπολεμικής και ψυχροπολεμικής ρητορείας, δεν τα καταφέρνει. Ίσως γιατί γνωρίζει ότι, με αυτή την κυβέρνηση, όλοι είναι ίσοι έναντι του Νόμου, όσο «εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες» κι αν είναι.

Μπορεί, βέβαια, για πολλοστή φορά να καταγγέλλει  την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Μπορεί να φαντάζεται προσπάθειες εγκαθίδρυσης λατινοαμερικάνικων καθεστώτων.

Επισημαίνουμε, όμως,  ότι στο άρθρο του στους Financial Times δεν αναφέρει ούτε λέξη για το FBI, αντιλαμβανόμενος ότι  θα τον διαβάσουν και αμερικάνοι», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή : euro2day.gr





Κυριάκος Μητσοτάκης : Στους Έλληνες αξίζει ένα καλύτερο αύριο




Από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην βουλή.

Κυρίες και κύριοι,

Στους Έλληνες αξίζει ένα καλύτερο αύριο. Και όχι η ένταση και η πόλωση και η καθήλωση στην οποία  βυθίζετε καθημερινά την Πατρίδα μας. Είμαστε εδώ και είμαστε μια ήρεμη δύναμη που εγγυήθηκε, σε κρίσιμες στιγμές, τη θεσμική σταθερότητα και την δημοκρατική ομαλότητα. Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ευημερία, σταθερότητα και ασφάλεια. Πριν από δύο χρόνια, λίγους μήνες αφότου ανέλαβα την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, κάλεσα τους Έλληνες να συνυπογράψουμε μια συμφωνία αλήθειας. Μια συμφωνία απέναντι σε έναν υπεύθυνο πολιτικό φορέα και σε ένα λαό που έχει σήμερα ανάγκη περισσότερο παρά ποτέ την αλήθεια. Την αλήθεια την έχει ανάγκη όχι για να φοβηθεί για τα χειρότερα. Αλλά για να πιστέψει ότι μπορεί να πετύχει τα καλύτερα. Γυρνάω όλη την Ελλάδα και ζητάω από τους πολίτες να με αντιμετωπίσουν όχι ως κάποιον που κολακεύει και τάζει για να τον ψηφίσουν. Αλλά ως κάποιον που δουλεύει σκληρά για τα συμφέροντα και τα όνειρα των πολλών. Των πολλών, όχι των λίγων. Ως κάποιον που μπορεί να ηγηθεί με ειλικρίνεια και συνέπεια μια συλλογική προσπάθεια για την ανάταξη της χώρας.

Δεσμεύθηκα ότι δεν πρόκειται να δώσω ούτε μία υπόσχεση που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε ως Κυβέρνηση. Και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Γυρνώντας την Πατρίδα μας  ακούω καθημερινά  ιστορίες ανθρώπων που συνετρίβησαν από την κρίση, που είδαν τις ζωές τους να αλλάζουν άρδην προς το χειρότερο, που αποχαιρέτησαν τα παιδιά τους όταν αυτά  έφυγαν για το εξωτερικό.

Όσοι δεν έχουν συντριβεί από την κρίση ασφυκτιούν μέσα σε ένα Κράτος - δυνάστη το οποίο, αντί να διευκολύνει τους πολίτες, τους τιμωρεί. Ένα Κράτος που αναπαράγει με δικές σας ευθύνες  τις  χειρότερες παθογένειες του παρελθόντος, ενώ αδυνατεί να ενσωματώσει τις ιδέες και τις πρακτικές του σήμερα και του αύριο.

Υπόσχομαι σε όλους ότι θα εργαστούμε σκληρά, ώστε κανείς να μην μείνει πίσω. Και αυτό σήμερα - είναι η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας - αφορά ιδιαίτερα τις γυναίκες που βιώνουν, δυστυχώς και σήμερα ακόμα, απαράδεκτες διακρίσεις ειδικά στους εργασιακούς χώρους. Υπόσχομαι ίσες ευκαιρίες σε όλους, σε μια χώρα που θα ξεκολλήσει επιτέλους από τη φτώχεια την οποία επιδείνωσε αυτή η Κυβέρνηση, που μόνο μέλημά της είναι η παραμονή με κάθε τρόπο στην εξουσία και το βόλεμα φίλων και κολλητών.  Υπόσχομαι, κυρίως, μια οριστική ρήξη με το χθες. Με τις πρακτικές, με τις νοοτροπίες, με τις κακοδαιμονίες που μας οδήγησαν σε αυτό το  αδιέξοδο. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να τραβήξουμε επιτέλους μια γραμμή με το παρελθόν και να κοιτάξουμε μπροστά. 


Μπουνιές και φωνές στην τουρκική Βουλή για την επιχείρηση στην Αφρίν



Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet, το επεισόδιο ξέσπασε όταν ο βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος (HDP) Μαχμούτ Τοργκούλ ζήτησε τον τερματισμό της επιχείρησης κι έκανε λόγο για νεκρούς άμαχους.

Μπουνιές αντήλλαξαν βουλευτές στο κοινοβούλιο της Τουρκίας, με αφορμή τη στρατιωτική επέμβαση στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet, το επεισόδιο ξέσπασε όταν ο βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος (HDP) Μαχμούτ Τοργκούλ ζήτησε τον τερματισμό της επιχείρησης, επικαλούμενος έκθεση τη Διεθνούς Αμνηστίας η οποία κάνει λόγο για θανάτους αμάχων.

Βουλευτές του κυβερνώντος ισλαμο-συντηρητικού κόμματος (AKP) αντέδρασαν οργισμένα, κατηγορώντας τον συνάδελφό τους ότι προωθεί τρομοκρατική προπαγάνδα του PKK.

Ακολούθησαν σκηνές πυγμαχίας, με τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του φιλοκουρδικού κόμματος να δηλώνει στην Hurriyet πως ο κ. Τοργκούλ τραυματίστηκε στη συμπλοκή.

Η Άγκυρα επισήμως αρνείται πως οι δυνάμεις της έχουν προκαλέσει τον θάνατο αμάχων και υποστηρίζει ότι η επέμβαση στην Αφρίν εξυπηρετεί την εθνική ασφάλεια και αποσκοπεί στην εκκαθάριση τρομοκρατών.

Κορμός των κουρδικών δυνάμεων στην Αφρίν είναι η οργάνωση YPG, την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατικό παρακλάδι του PKK.



Πηγή: skai.gr


Δεν απαντήθηκε από τον κ. Τσίπρα στην βουλή εάν έταξε τους 8 αντικαθεστωτικούς στον Ερντογάν



Η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε το ότι ο Αλέξης Τσίπρας εχθές στην βουλή, απέφυγε να αναφερθεί στους «8» Τούρκους αντικαθεστωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα.

«Πώς είναι δυνατό να υποβαθμίζει σε μεθοριακό επεισόδιο τα όσα έχουν συμβεί στον Έβρο και να αναφέρει ότι δεν παίρνει τηλέφωνο τον Τούρκο πρωθυπουργό ή τον Ταγίπ Ερντογάν για να μην προκαλέσει διπλωματικό ζήτημα όταν ο ίδιος είχε τηλεφωνήσει στον Γ. Γ του ΟΗΕ», σχολίαζαν από την Νέα Δημοκρατία

«Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ότι δεν απαντήθηκε το θέμα των 8 από τον κ. Τσίπρα. Αποδεικνύεται ότι υποσχεθήκαμε ότι θα γυρίσουν πίσω στην Τουρκία σε μια εβδομάδα και γι΄αυτό δεν μπορεί σήμερα να γίνει το ανάποδο τηλεφώνημα. Γιατί τραυματίστηκε αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας» σχολίασε στέλεχος της ΝΔ.




Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανεύθυνοι και επιπόλαιοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στην σύλληψη των στρατιωτικών



Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή το ζήτημα της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης και την επιπολαιότητα που δείχνει για ακόμα μία φορά, εξαπέλυσε εχθές στην βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να εκφράσω την στήριξή μου στους δύο αξιωματικούς και τις οικογένειές τους. Η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι απαράδεκτη και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ανεύθυνοι και επιπόλαιοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και στοχεύουν κυρίως σε μικροπολιτικούς τακτικισμούς. Αναρωτιέμαι εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν. Οι ευθύνες σας είναι βαριές. Δείξατε αναξιοπιστία απέναντι σε όλους. Επιτρέψατε στον ΥΠΕΘΑ να επιδίδεται σε ανούσιους λεονταρισμούς. Υποτιμήσατε το περιστατικό της σύλληψης των δύο αξιωματικών όπως και τον προκλητικό εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού» είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας



Συνέχισε λέγοντας : «Είναι γεγονός ότι η Τουρκία αυξάνει την προκλητικότητά της. Στέλνω μήνυμα: οι Έλληνες ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας. Θέλουμε καλές σχέσεις. Είμαστε φιλειρηνικός λαός, αλλά αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Δεν διαπραγματευόμαστε σπιθαμή ελληνικής γης». 

Ο αρχηγός της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει εκλογές, αν τολμάει, για να πάρει την απάντηση του ελληνικού λαού και του επιτέθηκε για το επιχείρημα του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

«Επειδή ήμουνα στη Ρόδο χθες, ιδού η ρόδος κ. Τσίπρα. Κάντε αν τολμάτε εκλογές και θα πάρετε την απάντηση του ελληνικού λαού. Δεν είστε ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί ούτε κεντρώοι είστε μόνο τυχοδιώκτες της πολιτικής που σας νοιάζει μόνο η εξουσία. Ήσασταν πάντως στη λάθος μεριά κ. Τσίπρα. Όσα χρόνια ήσασταν στην αντιπολίτευση δε σας θυμάμαι να στηρίζετε καμία αλλαγή καμία κίνηση που να έχει πολιτικό κόστος. Το ηθικό πλεονέκτημα ποτέ δεν το διαθέτατε, όσο κι αν το διαφημίζετε. Το έχετε αποδείξει στην πράξη ταξίδια στη Βενεζουέλα με ύποπτους, στημένοι διαγωνισμοί για τηλεοπτικές άδειες, συμμαχίες με τους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου, τους νέους διαπλεκόμενους που ακόμα δεν τους έχετε βάλει να πληρώνουν φόρους για να τους κάνετε τα χατίρια και βέβαια τους μεσάζοντες τους οποίους ξαναβάλατε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας» είπε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης



O κ. Μητσοτάκης ζήτησε την σύσταση Εθνικού συμβουλίου Ασφαλείας λέγοντας : «Θα ήθελα γι' άλλη μια φορά απάντηση για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Θεωρείτε ότι είναι σοβαρή η εικόνα κυβέρνησης που ο υπουργός Εξωτερικών διαφωνεί για κομβικό ζήτημα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας; Όταν οι δύο τους θα βρεθούν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ποιος θα εκφράζει την επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης; Όταν συνομιλείτε με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, δεν συνομιλείτε ως επικεφαλής κυβέρνησης, αλλά ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι ΑΝΕΛ έχουν άλλη θέση. Άλλα λέτε εσείς, άλλα ο Καμμένος. Δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης και γι' αυτό έχετε προσωπική ευθύνη».

«Εσείς που ζητάτε στήριξη του ΝΑΤΟ σήμερα, τι αξιοπιστία έχετε, όταν πριν από λίγα χρόνια ζητούσατε την έξοδο της χώρας; Μας μιλήσατε για διαύλους επικοινωνίας. Είναι σημαντικό να υπάρχουν. Όμως φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη έχει διαρραγεί από μια άλλη τηλεφωνική συνομιλία, την επόμενη της σύλληψης των «οκτώ». Δεν μας έχετε ενημερώσει ποτέ γι' αυτή την συνομιλία, το περιεχόμενό της το έχουμε ακούσει μόνο από την άλλη πλευρά. Η δική σας εκδοχή ποια είναι; Γιατί δεν αξιοποιείτε αυτό το δίαυλο επικοινωνίας; Καλέσατε τον Τούρκο πρόεδρο να εκφράσετε την αγωνία σας για την σύλληψη και κράτηση δύο στρατιωτών σε φυλακές υψίστης ασφάλειας, αν και στο παρελθόν αυτά λύνονταν μέσα σε λίγα λεπτά. Αξιοποιήστε τον δίαυλο επικοινωνίας, λοιπόν, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.




Έκαναν τα πάντα για να καλύψουν Κουρουμπλή -Πολάκη-Ξανθό τους γλίτωσαν αλλά με διαρροές




Δεν ψήφισε όλο το κυβερνητικό σχήμα για την μη παραπομπή των Κουρουμπλή-Πολάκη-Ξανθού, καθώς κανένας δεν πήρε το πολυπόθητο 153 που σημαίνει ότι κάποιοι εντός της κυβέρνησης ήθελαν να τους δουν στην προανακριτική.

Κανένας από τους τρεις πολιτικούς δεν είχε την ευθιξία και την αξιοπρέπεια να ζητήσει μόνος να γίνει και σε βάρος του προκαταρκτική για το θέμα της Novartis, όπως έκαναν οι προηγούμενοι 10.

Η ψηφοφορία ήταν αυτοτελής, για κάθε πολιτικό πρόσωπο, και διεξήχθη σε τρεις κάλπες. Οι βουλευτές καλούνταν να ψηφίσουν «ναι», «όχι» ή «παρών» στη συγκρότηση της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

Για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές . Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 238. ‘Ακυρα ψηφοδέλτια 29. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 151. Παρών ψήφισαν 1 ..

Για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ψήφισαν 267 συνολικά βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 234. ‘Ακυρα 33 ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 88. Κατά της πρότασης ψήφισαν 145 . Παρών ψήφισαν 1 .

Για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 236. ‘Ακυρα ψηφοδέλτια 31. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 149. Παρών ψήφισαν 1 .

Υπέρ της πρότασης δήλωσαν ότι ψήφισαν η ΝΔ και η ΧΑ, η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι, έριξαν στις κάλπες άκυρο ψηφοδέλτιο ενώ το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.