Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Κοντονής: να παραιτηθεί όποιος βουλευτής διαφωνεί με το Ασφαλιστικό




Να παραδώσουν - εγκαίρως - τις έδρες τους στο κόμμα καλεί ο Σταύρος Κοντονής όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τυχόν διαφωνήσουν με τη λύση που θα δοθεί στο Ασφαλιστικό και δεν πρόκειται να την υπερψηφίσουν στην Βουλή.

Σε συνέντευξή του στην «Real News», ο Υφυπουργός Αθλητισμού τονίζει «θεωρώ ότι αυτό είναι καθήκον και υποχρέωση. Διότι όσοι πολιτευτήκαμε με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζαμε τα προβλήματα. οι δυνατότητες λύσεων ήταν προεκλογικά γνωστές».

Ο κ. Κοντονής απορρίπτει το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση έχει κατ' επανάληψη δηλώσει ότι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία χρειάζεται ειλικρινής διάλογος.

 «Αν προκύψουν συναινέσεις στα θέματα που θα τεθούν, θα είναι ευχάριστο. Αλλά να μετουσιωθεί ένας διάλογος για τα κρίσιμα θέματα της ελληνικής κοινωνίας σε οικουμενική κυβέρνηση είναι κάτι που έχει αποκλείσει η κυβέρνηση...» σημειώνει ο κ. Κοντονής.

Αναφορικά με τα πρόσφατα επεισόδια στο ντέρμπι της «Λεωφόρου», ο Υφυπουργός Αθλητισμού, μετά τις πρώτες κινήσεις εκτόνωσης της έντασης, υπογραμμίζει ότι θα ασκήσει τα δικαιώματα που του παρέχει ο νόμος για επιπρόσθετα μέτρα, ενώ αποκαλύπτει ότι έως το τέλος του έτους η Αστυνομία δεν θα φυλάσσει τους αγωνιστικούς χώρους.



Πηγή : antenna.gr


Ποια εταιρεία είναι έτοιμη να επιλέξει η Νέα Δημοκρατία για τις εκλογές της



Πολύ κοντά στο να κλείσει η συμφωνία με την Vodafone βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, για να αναλάβει τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες,του rotothema.gr, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) το Σάββατο, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων με τους τεχνικούς συμβούλους ήρθαν σε επαφή με αρκετές εταιρίες, όπως η Vodafone, αλλά και ο ΟΤΕ.

Εξετάζοντας τα τεχνικά, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα φαίνεται πως η επιλογή της Vodafone είναι η πιο πιθανή, καθώς πληροί τις προδιαγραφές να φέρει εις πέρας την αποστολή της διεξαγωγής των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου. Πηγές τονίζουν ότι μέχρι τη Δευτέρα, και από τις δύο πλευρές, θα έχουν εξεταστεί όλες οι προϋποθέσεις -όπως η οικονομική προσφορά της επιχείρησης- και οι τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε να επισημοποιηθεί η συνεργασία.



Πηγή : tribune.gr


Θεσσαλονίκη: Προσποιούνταν τους δικηγόρους και τους γιατρούς



Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 31 και 25 ετών, αντίστοιχα, μελών συμμορίας που εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, οδήγησε η κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη της συμμορίας, άλλοτε προσποιούμενα τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους δικηγόρους, πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες ηλικιωμένων, κυρίως, ατόμων, υποστηρίζοντας, ψευδώς, ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εισαχθεί εσπευσμένα για νοσηλεία ή ότι έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα.

Τα μέλη της συμμορίας με έναν εξ΄αυτών να προσποιείται τον αστυνομικό, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν 89χρονη γυναίκα, με σκοπό να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ. Επίσης, προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να εξαπατήσουν δύο ακόμη ηλικιωμένες γυναίκες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και τυχόν άλλων παθόντων.






Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, real.gr


Λεβέντης «Μου ζήτησε συνάντηση ο Τσίπρας φοβούμενος ότι θα πέσει η κυβέρνησή του»



Απογοητευμένος από τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Σε πρωινές του δηλώσεις, ανέφερε ότι ενώ ο ίδιος έχει μάθει να κουβεντιάζει γρήγορα «η συζήτηση ήταν "τα ζώα μου αργά"».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο την Ένωσης Κεντρώων ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να συναντηθεί μαζί του αφού επιστρέψει από το εξωτερικό προκειμένου να συζητήσουν για μελλοντική συνεργασία «φοβούμενος ότι θα πέσει η κυβέρνησή του».

Ο ίδιος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του «δεν θα γίνει τσόντα» και πως θα συμμετείχε μόνο σε οικουμενική κυβέρνηση.

«O Τσίπρας κατάλαβα ότι φοβάται ότι θα πέσει η κυβέρνηση από το ασφαλιστικό» είπε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε πως ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό ότι ο ίδιος «δεν θα γίνει τσόντα όπως οι άλλοι».
Αναφερόμενος στη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης εκτίμησε ότι σε ένα τέτοιο σενάριο ότι η ΝΔ ενδεχομένως να διασπαστεί.

Στα… παραπολιτικά θα μπορούσαν να καταγραφούν οι αναφορές του κ. Λεβέντη ότι ο κ. Θεοδωράκης έπαιζε συνέχεια με το κινητό του, ενώ η κυρία Γεννηματά είχε έρθει αποφασισμένη να μην μιλήσει για το ασφαλιστικό, όμως δεν τα κατάφερε.



Πηγή : zougla.gr


Καταγγελίες-φωτιά Μεϊμαράκη για την επίμαχη σύμβαση



Στη δημοσιότητα έδωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. το συμφωνητικό του κόμματος με την εταιρεία που απέτυχε να διεξάγει τις εσωκομματικές εκλογές.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έδωσε στη δημοσιότητα το ιδιωτικό συμφωνητικό σύμβασης έργου της ΝΔ με την εταιρεία INFOSOLUTIONS διατυπώνοντας μία σειρά από ερωτήματα και παρατηρήσεις που προκύπτουν από τη νομική επεξεργασία της σύμβασης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι η εταιρεία έχει κηρυχθεί έκπτωτη και ότι ο ίδιος με επιστολή του στον πρόεδρο του κόμματος Γ. Πλακιωτάκη και τους συνυποψηφίους του έχει ζητήσει άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες ποινικής και αστικής δίωξης της εταιρείας, όπως τονίζει, «γιατί είναι η βασική υπεύθυνη για το φιάσκο που πλήγωσε τους νεοδημοκράτες».

Συγκεκριμένα η πλευρά του κ. Μεϊμαράκη διατύπωσε τα εξής ερωτήματα και παρατηρήσεις σε σχέση με τη νομική επεξεργασία της σύμβασης:

• Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται αναφορικά με το θέμα της προμήθειας των tablets:
Στην προσφορά αναφέρεται ρητά ότι η Εταιρεία αναλαμβάνει να προμηθεύσει τα tablets και μάλιστα δίνει τιμή 76,00 ευρώ/τεμάχιο, η οποία και ελήφθη υπόψη για την αξιολόγηση της Προσφοράς και τη σύγκριση με τις τιμές των υπόλοιπων εταιρειών για να αποφασισθεί η συμφερότερη προσφορά.

Μάλιστα στην προσφορά δίνονται συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές των tablets και αναφέρεται ότι η Εταιρεία θα τα προμηθευτεί από την Wind.

Στη Σύμβαση, σε όλα τα σημεία που αφορούν στις συσκευές, δεν αναφέρεται ρητά ποιος θα τα προμηθεύσει και σε ποιο χρονικό σημείο του έργου (Ο εργοδότης ή η Εργολήπτρια). Στο τέλος της Σύμβασης αναφέρεται πλέον ότι η ΝΔ δεσμεύεται να διαθέσει στην Εργολήπτρια τα tablets, τα πληκτρολόγια και τις θήκες για την προετοιμασία τους (εγκατάσταση προγράμματος) και την αποστολή τους στις ΝΟΔΕ. Και φυσικά δεν γίνεται πουθενά λόγος για τις τεχνικές προδιαγραφές των tablets ώστε να είναι εφικτή η εγκατάσταση του συστήματος.

• Έκπληξη επίσης προκαλεί το γεγονός ότι στη Σύμβαση, σχετικά τον τρόπο καταβολής του τελικού τιμήματος του Έργου, που για τη πρώτη Κυριακή των εκλογών καθορίστηκε στο συνολικό ποσό των 144.456 ευρώ (συμπ/νου ΦΠΑ), αναφέρονται τα εξής:

«Α) Ποσό 60.000 ευρώ καταβλήθηκε ήδη, ως προκαταβολή, στην Εργολήπτρια, ήτοι ποσό 14.000 ευρώ καταβλήθηκε την 5.11.2015 και ποσό 46.000 ευρώ καταβλήθηκε την 6.11.2015, του παρόντος επέχοντος θέση απόδειξης καταβολής και εισπράξεως του ανωτέρω ποσού».

Δηλαδή η Ανάδοχος πληρώθηκε προκαταβολικά - όχι πριν την έναρξη του έργου, αλλά ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ -ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 60.000 ΕΥΡΩ, ενώ απόδειξη καταβολής του ως άνω ποσού αποτελεί η Σύμβαση που υπεγράφη μεταγενεστέρως της καταβολής !

Αναφέρεται δε στη Σύμβαση ότι με το ποσό των 60.000 που δόθηκε στην Ανάδοχο πριν την υπογραφή της σύμβασης, εξοφλήθηκε το κόστος της προμήθειας των 3G data cards 1 GB, ποσού 15.200 ευρώ. Διερωτάται όμως κανείς πώς η Εταιρεία ήταν σίγουρη ότι θα υπογραφόταν η Σύμβαση και προμηθεύτηκε εκ των προτέρων τα 3G data cards;

Και όλα αυτά, ενώ στη Σύμβαση δεν προβλέπεται η κατάθεση εγγυητικών επιστολών από την Ανάδοχο, δεν προβλέπεται διαδικασία και όργανα για τη πιστοποίηση της καλής εκτέλεσης ή για τη διαπίστωση τυχόν ελαττωμάτων του έργου ή της αποτυχίας λειτουργίας του συστήματος, ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία κατάπτωσης της ποινικής ρήτρας, η οποία επί της οποίας παραμένει άνευ πρακτικών συνεπειών, υπό τα ανωτέρω δεδομένα. 

Δεν προβλέφθηκε Επιτροπή Παραλαβής του Έργου και πιστοποιήσης της καλής εκτέλεσης των επιμέρους τμημάτων του, εντός προκαθορισμένων χρονοδιαγράμματων.

Συμπερασματικά ο Ανάδοχος έλαβε προκαταβολικά - πριν την υπογραφή της Σύμβασης - το μεγάλο μερος της αμοιβής του, χωρίς να προβλεφθούν οι ελάχιστοι όροι προστασίας του Εργοδότη, σε περίπτωση πλημμελούς εκπλήρωσης του Έργου.

Σημειωτέον ότι η Σύμβαση ουδέποτε προσκομίσθηκε στο Λογιστήριο της ΝΔ. Με ποια αιτιολογία δόθηκε το ποσό των 60.000; Ποιος αποδέχθηκε τα τιμολόγια για λογαριασμό της ΝΔ;

Αντιθέτως στο Λογιστήριο της ΝΔ υπάρχουν 3 προσφορές της εταιρείας Infinity (με ημερομηνίες 19.07.2007, 20.06.2008, 25.01.2009) σχετικά με την παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, ιστοσελίδων κλπ. Στο λογιστήριο διατηρείτο καρτέλα της εταιρείας Infinity από το έτος 2007 μέχρι το έτος 2013. Από το 2014 εμφανίζεται η εταιρεία Infosolutions.
 
Η δε προσφορά της Ιnfinity έτους 2009, για λογαριασμό της Infinity EΠΕ φέρει την υπογραφή του Αθανάσιου Κλωνάρη, δηλαδή του νομίμου εκπροσώπου της Infosolutions, ο οποίος στη Σύμβαση για το Έργο της Εκλογής του Προέδρου συμβλήθηκε, ως νόμιμος διαχειριστής της Infosolurions, εκπροσωπώντας και την συνδιαχειρίστρια της Ο.Ε. Ελένη Τυρμάκη, δυνάμει ειδικού πληρεξουσίου της συμβ/φου Σουφλίου-Αλεξανδρούπολης Αμαλίας Γιολδάση. 

Στη Σϋμβαση για την Εκλογή Προέδρου, ο Κλωνάρης ορίστηκε ως project manager του Έργου, υπεύθυνος εκ μέρους της Εταιρείας για την υλοποίησή του και για τη συνεργασία του με την ΚΕΦΕ για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης.

• Επίσης, είναι απορίας άξιο ότι στη Σύμβαση δεν περιλαμβάνεται όρος με τον οποίο ο Ανάδοχος να αναλαμβάνει τη συνολική ευθύνη για το υπό ανάπτυξη πληροφοριακό σύστημα, στο οποίο αφορούσε η προσφορά του. Αντιθέτως, με συγκεκριμένους όρους περιορίζεται σημαντικά η ευθύνη του, για ζητήματα που, σύμφωνα με την προσφορά και τους όρους της Προκήρυξης, εμπίπτουν εντός των αρμοδιοτήτων του.

Π.χ. Η ΕΡΓΟΛΗΠΤΡΙΑ εγγυάται ότι το ηλεκτρονικό σύστημα που αναφέρεται ανωτέρω προστατεύεται πλήρως από τις κακόβουλες ηλεκτρονικές επιθέσεις και διασφαλίζει πλήρως την αποτροπή διπλοψηφιών. Εγγυάται ακόμα την καλή λειτουργία του συστήματος, στο μέρος που της αναλογεί (;) (λειτουργία εφαρμογών, server farms και τηλεφωνικού κέντρου) [...]

Εφόσον η προσφορά της Αναδόχου, με βάση την οποία και επελέγη ως συμβατή με την Προκήρυξη και ως η συμφερότερη, αφορούσε στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος, πώς υπάρχουν μέρη για τα οποία δεν τής αναλογεί ευθύνη;

• Η Σύμβαση δεν περιέχει, ως Παράρτημα, την Προσφορά της Αναδόχου, με βάση την οποία επελέγη και τους όρους της οποίας δεσμεύθηκε ότι μπορεί να υλοποιήσει.

Στη Σύμβαση είναι διατυπωμένα, με ασαφή και γενικό τρόπο, σημαντικά ζητήματα σε επίπεδο λειτουργικότητας.

• Σύμφωνα με την εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων, η Προσφορά της InfoSolutions, ήταν συμβατή με τις τεχνικές προϋποθέσεις της Προκήρυξης, υπό 2 προϋποθέσεις:

α) οι χρόνοι δοκιμών που περιγράφονται στην Προσφορά της έπρεπε να είναι τουλάχιστον επτά ημέρες πριν τη διαδικασία (δοκιμές και stress tests), και όχι τρεις που αναφερόταν στην Προσφορά.

β) Δεν είναι αποδεκτή η λύση PC με λογισμικό WINDOWS XP ή WINDOWS VISTA.

Και ενώ σημειώνεται ρητά στην Εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής (που ορίστηκε από την Επιτροπή Προμηθεών και Έργων) ότι η InfoSolutions είναι αποδεκτή μόνο εφόσον οι χρόνοι δοκιμών που περιγράφονται στην Προσφορά επιμηκυνθούν (τουλάχιστον 7 ημέρες πριν τις Εκλογές), στην Σύμβαση τελικά οι αντίστοιχοι χρόνοι συντμήθηκαν!

- Ενώ η διανομή των τερματικών συσκευών και της πλαστικής κάρτας στις ΝΟΔΕ στην Προσφορά προβλεπόταν να γίνει 10 ημέρες πριν τις εκλογές, στη Σύμβαση προβλέπεται 4 ημέρες πριν.

- Ενώ το test run (δοκιμή συστήματος) στην Προσφορά προβλεπόταν 3 ημέρες πριν τις εκλογές, στη Σύμβαση προβλέπεται 2 ημέρες πριν.

- Ενώ η δυναμικότητα του τηλεφωνικού κέντρου την ημέρα των εκλογών (για την τεχνική υποστήριξη) στην Προσφορά ορίζεται στα 20 άτομα, στην Σύμβαση ορίζεται στα 16 άτομα για 1.900 tablets. Παρά δε το γεγονός ότι προβλέφθηκαν λιγότερα άτομα με τη Σύμβαση, η αντίστοιχη τιμή για εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου, σύσταση και εκπαίδευση ομάδας υποστήριξης, τεχνική υποστήριξη κλπ, παρέμεινε η ίδια με αυτή της Προσφοράς.

- Αναφορικά με την εκπαίδευση των Προέδρων των ΕΕ και των χειριστών των tablets, η Προσφορά προέβλεπε τη διανομή εγχειριδίου χρήση στα ελληνικά, βίντεο με την παρουσίαση διαφόρων διαδκασίων και τη διαμόρφωση εκπαιδευτικής λειτουργίας, την οποία θα εκτελούσαν οι χειριστές με τη βοήθεια στελεχών του κέντρου υποστήριξης σε τηλεφωνική τηλεδιάσκεψη, στη Σύμβαση προβλέφθηκε η εκπαίδευση των χειριστών μόνο μέσω του εγχειριδίου στα ελληνικά.

• Από κανέναν όρο δεν διασφαλίζεται ότι θα ήταν εφικτή η μετάδοση δεδομένων και μάλιστα με ικανοποιητική ταχύτητα, μέσω κινητής σύνδεσης, από οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η σύμβαση υπεγράφη προτού γίνουν στην Ανάδοχο γνωστά τα εκλογικά τμήματα. Πώς μπορούσε, λοιπόν, η Ανάδοχος να διασφαλίσει ότι σε όλα τα εκλογικά τήματα θα υπήρχε ικανοποιητική ποιότητα σήματος κινητής τηλεφωνίας ; Ούτε και περιγράφεται καμία διαδικασία ελέγχου της σύνδεσης, δεν τίθενται κριτήρια για ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο διεξαγωγής των εκλογών και εναλλακτικής λύσης, μέσω tablet, σε περίπτωση μη ύπαρξης άρτιας σύνδεσης της ημέρας των εκλογών.

• Στη Σύμβαση υπήρχαν σοβαρές ασάφειες σε καίρια τεχνικά θέματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πουθενά δεν αναφερόταν το είδος της εφαρμογής και οι τεχνολογίες που θα εχρησιμοποιούντο.

Από την ηλεκτρονική αλληλογραφία των μελών της Τεχνικής Επιτροπής με τον Κλωνάρη προκύπτει ότι μέχρι και 15ώρες πριν τις εκλογές δεν είχαν καν κωδικοποιηθεί τα εκλογικά τμήματα και δεν είχε γίνει καμία δοκιμή του συστήματος.



Πηγή : euro2day.gr


Ντόρα Μπακογιάννη: Υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν τη διάλυση της ΝΔ



Σημαντική συνέντευξη από την πρώην υπουργό και ένα από τα τελευταία σοβαρά στελέχη της πολιτικής ζωής του τόπου.

Διαβάζουμε στο iefimerida.gr

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα δεν κινδυνεύει από διάσπαση, αλλά από διάλυση προειδοποίησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μάλιστα, σε συνέντευξή της στην Realnews, η βουλευτής αναφέρθηκε σε «συμφέροντα που επιθυμούν τη διάλυση» του κόμματος. «Δεν είναι ώρα να τα ονοματίσω, αλλά εάν συνεχίσουν την "ευγενή" τους προσπάθεια θα το κάνω», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας, την προηγούμενη Κυριακή, η κ. Μπακογιάννη δεν απέκλεισε να υπήρξε δόλος. «Δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι υπήρξε τόση ανικανότητα. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να σκεφτεί ότι έπρεπε για παράδειγμα να έχει γίνει δοκιμή ώστε να διαπιστωθεί η λειτουργία του συστήματος. Το γεγονός ότι δεν έγινε δημιουργεί ερωτήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανερχόμενη στο θέμα των εκλογών του 2009, ανέφερε ότι τότε «δεν συγκεντρώθηκαν τα χρήματα που έπρεπε με βάση τον υποτιθέμενο αριθμό των ψηφισάντων. Το κυριότερο είναι ότι όταν ζήτησα τα τελικά αποτελέσματα δεν τα πήρα ποτέ», ενώ πρόσθεσε ότι τα λέει τώρα αυτά, για να προφυλάξει τη ΝΔ από ενδεχόμενη επανάληψη αντίστοιχων καταστάσεων, καθώς δεν θεωρεί πιθανό οι σημερινοί υποψήφιοι να αποδεχτούν το αποτέλεσμα, όπως έκανε εκείνη.

Τέλος, τόνισε ότι «θα είναι μια τεράστια δομική και θεσμική αδυναμία» αν η ΝΔ έχει εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο, «δείχνοντας» τον Απόστολο Τζιτζικώστα.


Καταπληκτικό βίντεο παρουσιάζει πως οι λύκοι αλλάζουν το περιβάλλον…



Το καταπληκτικό βίντεο που ακολουθεί, δείχνει πώς ένα είδος ζώου, στην περίπτωση μας οι λύκοι, μπορεί να έχει τεράστια επίδραση σε ολόκληρο το
οικοσύστημα στο οποίο ζει, και γιατί όχι, ακόμα και να αλλάξει τη γεωγραφία μιας περιοχής



Όταν οι λύκοι τοποθετήθηκαν εκ νέου στο εθνικό πάρκο Yellowstone των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ απουσίαζαν για σχεδόν 70 χρόνια, συνέβη η πιο αξιοσημείωτη “τροφική μεταμόρφωση”.





Πηγή : dinfo.gr, kynology.gr


Λεβέντης: το πονηρό σχέδιο του Τσίπρα θα αποτύχει



«Η Ένωση Κεντρώων ζήτησε συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης γιατί εμείς  στην ΕΚ θεωρούμε ότι οι 153 βουλευτές του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου είναι ισχνή κοινοβουλευτική
πλειοψηφία που στην πρώτη δυσκολία θα καταρρεύσει», τόνισε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Βασίλης Λεβέντης.

Όπως είπε ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων «ο κ. Τσίπρας μου έδωσε να καταλάβω ότι δεν σκέπτεται μια οικουμενική κυβέρνηση κι επιμένει για διακυβέρνηση με τους  ΑΝΕΛ», συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ζητούσε συναίνεση γενικώς και αορίστως».

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «σήμερα  η όλη διαδικασία αφορούσε το Προσφυγικό και το Ασφαλιστικό. Πιστεύω ότι στο μυαλό του ο Τσίπρας ήθελε να χρησιμοποιήσει το Προσφυγικό για να πετύχει χαλάρωση των δανειστών επί του Ασφαλιστικού, γιατί ξέρει ότι δεν θα περάσει και θα πέσει η Κυβέρνηση».

«Οι ξένοι έχουν κουραστεί από αναξιόπιστούς Έλληνες Πρωθυπουργούς και δεν προτίθενται για άλλη μια φορά να δώσουν παράταση χρόνου», επεσήμανε ο κ. Λεβέντης , συμπληρώνοντας «νομίζω σε αυτό το πονηρό σχέδιο του Τσίπρα θα αποτύχει».

Απαντώντας στο ερώτημα αν ο ίδιος παρέσχε στήριξη σε ότι αφορά το Ασφαλιστικό, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων εξεμάνη, λέγοντας χαρακτηριστικά «αφού έχουν υπογράψει ότι θα υπάρχουν μειώσεις 40% στις συντάξεις κι ότι το Δημόσιο δεν θα εγγυάται τις συντάξεις, αλλά θα δίνουν ότι έχουν τα Ταμεία, τί είδους στήριξη να τους παράσχουμε η Ένωση Κεντρώων  και τα άλλα κόμματα;».

Σε ότι αφορά την στάση των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών στο Συμβούλιο, ο Βασίλης Λεβέντης ήταν ιδιαίτερα δηκτικός, λέγοντας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο «τα άλλα κόμματα ήταν σαν να μην υπήρχαν. Ο Πλακιωτάκης σαν να μην ήξερε τι έλεγε, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι έλεγαν άλλα αντ΄άλλων».




Πηγή : antenna.gr


Δημοσκόπηση: Φθορά για ΣΥΡΙΖΑ, ελεύθερη πτώση για ΝΔ




Πρόκειται για την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση - Τα κομματικά επιτελεία αναλύουν τα ευρήματα και τη νέα τάση που 
διαμορφώνεται...

Η σημαντική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, η ελεύθερη πτώση της ΝΔ που ακολουθεί και τα τρία κοινοβουλευτικά κόμματα που βρίσκονται κάτω από το 3%, είναι η πρώτη εικόνα της πρώτης μετεκλογικής δημοσκόπησης της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην περίπτωση που γίνονταν σήμερα εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάμβανε ένα ποσοστό της τάξης του 18,4% και η ΝΔ 14,9%, ενώ στη βουλή θα κατάφερναν να μπουν πέντε κόμματα.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 5,6%, και ακολουθούν: Το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το ΚΚΕ με 4,4%, η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, το Ποτάμι με 2,2% και οι ΑΝΕΛ με 2,1%.

ΣΥΡΙΖΑ18,4%
ΝΔ14,9%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ5,6%
ΠΑΣΟΚ4,5%
ΚΚΕ4,4%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ2,3%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ2,2%
ΑΝΕΛ2,1%
Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης ξεχωρίζουν, επίσης, το 40% των πολιτών το οποίο επιλέγει να κρατά αποστάσεις από τα κόμματα και η πεποίθηση που φαίνεται να παγιώνεται στους πολίτες ότι η λύση του πολιτικού αδιεξόδου είναι ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης.
Είναι δε ενδεικτικό ότι το 15,9% δηλώνει αναποφάσιστο, ενώ ένας στους πέντε (18,2%) προτίθεται να επιλέξει την αποχή.

Πηγή : megatv





Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ο Τσίπρας χάνει την ψυχραιμία του και ολισθαίνει



Μπροστά στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε, χάνει την ψυχραιμία του και ολισθαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια, αναφέρεται σχετικά

Η σπέκουλα που επιχειρεί ο Τσίπρας δεν περνά, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού αμέσως μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

«Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει την ψυχραιμία του και ολισθαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια», τονίζεται ακόμη.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Μπροστά στα αδιέξοδα που ο ίδιος και η πολιτική του έχουν δημιουργήσει, μπροστά στον κίνδυνο αποκάλυψης της αλήθειας για τις ευθύνες του, ο κ. Τσίπρας έχει χάσει την ψυχραιμία του και ολισθαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια.
Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο.
Εμείς συνεχίζουμε την εθνικά υπεύθυνη στάση μας.
Για το ζήτημα του ασφαλιστικού έχουμε καταθέσει στο δημόσιο διάλογο τις προτάσεις μας και τις κόκκινες γραμμές μας.
Και σε αυτό ψεύδεται.
Αν δεν μπορεί να το διαχειριστεί ας μας το πει.
Είναι άλλης τάξεως ζήτημα.
Επιτέλους όμως δεσμεύτηκε ότι θα φέρει τις προτάσεις του στην Βουλή και στην ΟΚΕ. Το φάντασμα θα βγει επιτέλους στο φως. Πλήρης δικαίωση της δικής μας στάσης σήμερα .
Η σπέκουλα κατά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν περνά».



Πηγή : protothema.gr


Σοκ στην Τουρκία: Αγρια δολοφονία Κούρδου δικηγόρου μπροστά στις κάμερες



Την ανατριχιαστική στιγμή τηςδολοφονίας του γνωστού Κούρδου δικηγόρου και ακτιβιστή, Ταχίρ Ελτσί, στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας, την ώρα που έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ, κατέγραψαν βίντεο που δόθηκαν στην δημοσιότητα. Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP έκανε λόγο για προσχεδιασμένη δολοφονία, ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι αφήνουν να εννοηθεί ότι ο δικηγόρος «βρέθηκε στο λάθος σημείο» όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών.

Νεκρός μετά από καταιγισμό πυρών και ενώ έκανε δηλώσεις σε ΜΜΕ έπεσε πολύ γνωστός Κούρδος δικηγόρος, ο οποίος είχε βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών και επρόκειτο να δικαστεί καθώς είχε δηλώσει πως το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση» όπως χαρακτηρίζεται επισήμως από Τουρκία, ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ο Ταχίρ Ελτσί, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ, πυροβολήθηκε στο κεφάλι έπειτα από δηλώσεις που έκανε στα μέσα ενημέρωσης στην εν λόγω περιοχή.

«Τη στιγμή που τελείωνε η δήλωση, το πλήθος δέχθηκε καταιγισμό σφαιρών», δήλωσε στο Reuters, τοπικός αξιωματούχος του φιλο-κουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Ομέρ Ταστάν.
«Μία και μοναδική σφαίρα πέτυχε τον Ελτσί στο κεφάλι» είπε, προσθέτοντας πως από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν επίσης έντεκα άνθρωποι.




Βίντεο του πρακτορείου ειδήσεων Dogan δείχνει άνδρες κρυμμένους πίσω από τον μιναρέ γειτονικού τεμένους να αρχίζουν να πυροβολούν προς τον Ελτσί και τους ανθρώπους που είναι μαζί του.
«Κάποιος έτρεξε προς τον Ταχίν Ελτσί, πυροβόλησε με το ένα χέρι και μετά άρχισε να τρέχει. Τότε άρχισε η ανταλλαγή πυροβολισμών» είπε ο δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Dogan, Φελάτ Μποζαρσλάν

Παρά τα βίντεο- από διαφορετικές γωνίες- που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν είναι σαφές με ποια σειρά και πως ακριβώς εκτυλίχθηκαν τα τραγικά συμβάντα.

Βίντεο του Reuters δείχνει αστυνομικούς με πολιτικά να πυροβολούν κατ’ επανάληψη ένα άτομο που τους προσπερνά τρέχοντας προς την πλευρά του Ελτσί. Στην συνέχεια ο δικηγόρος διακρίνεται νεκρός στο έδαφος με το αίμα να τρέχει από το κεφάλι του.

Άλλο βίντεο από τοπικό μέσο, δείχνει δυο άνδρες να τρέχουν προσπερνώντας τους αστυνομικούς που τους πυροβολούν. Πλάνα από κάμερα ασφαλείας της αστυνομίας, δείχνουν ένα ταξί να φθάνει στο σημείο και αστυνομικούς να τρέχουν προς το όχημα. Πυροβολισμοί πέφτουν από το εσωτερικό του ταξί, καθώς ανοίγει η μια πόρτα και στην συνέχεια δυο αστυνομικοί πέφτουν στο έδαφος. Ο ένας αστυνομικός σκοτώθηκε ακαριαία και ο άλλος εξέπνευσε λίγο αργότερα.

Σε συνέντευξη τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι ξέσπασε ανταλλαγή πυροβολισμών όταν κάποιος άρχισε να πυροβολεί κατά αστυνομικών από άγνωστο όχημα και ότι ο Ελτσί έτυχε να βρεθεί στη μέση του καταιγισμού πυρών.

Και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι δεν ήταν σαφές αν ο Ελτσί έτυχε να βρεθεί στην μέση του καταιγισμού πυρών ή αν δολοφονήθηκε. Αν ισχύει το δεύτερο πρόσθεσε, «ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Ο στόχος είναι η Τουρκία. Είναι μια επίθεση στην ειρήνη και την αρμονία στην χώρα».

«Το συμβάν αυτό δείχνει πως η Τουρκία είναι σωστή στην αποφασιστικότητά της να πολεμήσει την τρομοκρατία», υπογράμμισε από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το γραφείο του κυβερνήτη του Ντιγιάρμπακιρ επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή μετά το συμβάν.

Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη

Οι διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη, κατέκλυσαν την λεωφόρο Ιστικλάλ και αφού τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ελτσί, ενός προασπιστή του αγώνα των Κούρδων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.
«Δεν θα μπορέσετε να μας σκοτώσετε όλους», «το Κράτος εγκληματίας θα λογοδοτήσει» ή «ο Ταχίρ Ελτσί είναι αθάνατος» φώναζαν οι συμμετέχοντες.
Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης διέλυσαν το πλήθος των διαδηλωτών κάνοντας χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων.
Συγκεντρώσεις στη μνήμη του Ταχίρ Ελτσί πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Άγκυρα και στη Σμύρνη. Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σημειώθηκαν και στο Ντιγιάρμπακιρ.



Πηγή


Έξαλλος ο Στουρνάρας με την “αποκάλυψη” υπουργού Οικονομικών για λίστα φοροφυγάδων



Διαψεύδει κατηγορηματικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάτερ-Μπόργιανς, ότι είχε έρθει σε επαφή με την προηγούμενη κυβέρνηση για να δώσει λίστες φοροφυγάδων, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον.


Ο κ. Στουρνάρας, υπουργός Οικονομικών στην προηγούμενη κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ τον εν λόγω υπουργό του γερμανικού κρατιδίου.

“Ουδέποτε συναντήθηκα, γνώρισα ή συνομίλησα ποτέ με τον κ. Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς και ουδεμία πρόθεση εκδηλώθηκε από την πλευρά του κρατιδίου για να μας παραδώσει λίστες με Ελληνες καταθέτες” τονίζει ο κ. Στουρνάρας.


Η “αποκάλυψη” του Νόρμπερτ Βάτερ-Μπόργιανς
Την πρόθεση της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας να βοηθήσει την Ελλάδα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, επισημαίνοντας ότι το πρώτο βήμα έγινε με την παράδοση, μέσω της ομοσπονδιακής υπηρεσίας φορολογίας, της λίστας με τους ελληνικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.

"Για μένα η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό μέλος της ΕΕ. Η πολιτική μου άποψη είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται υποστήριξη», λέει ο Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σημειώνει, ωστόσο, ότι δύσκολα μπορεί κανείς να υποστηρίξει στη Γερμανία την άποψη ότι η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα, όταν στην ίδια τη χώρα υπάρχει φοροδιαφυγή ύψους δισεκατομμυρίων, και τονίζει: «Αν μπορώ να συνεισφέρω στο να κάνει σαφές η Ελλάδα ότι προτίθεται να αρπάξει από το γιακά όσους μέχρι τώρα δεν πλήρωναν φόρους, τότε αυτό τελικά θα βοηθήσει και τη συζήτηση για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Ο κ. Βάλτερ-Μπόργιανς αναφέρει, επίσης, ότι είχε απευθύνει για πρώτη φορά πρόταση για συνεργασία και στην προηγούμενη κυβέρνηση, πριν από τρία χρόνια, αλλά «δεν είχε βρει καμιά απήχηση». «Την επαναλάβαμε στη νέα ελληνική κυβέρνηση, στις αρχές της χρονιάς, και τον Μάιο έγινε η πρώτη συνάντηση» και από τότε υπήρξαν και άλλες επαφές, προσθέτει, ενώ στην παρατήρηση σε ότι καταλογίζεται στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι δεν έχει κάνει τίποτα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής απαντά: «Το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση και η αντιπροσωπεία της επεδίωξαν να πάρουν τα δεδομένα λέει το αντίθετο».



Πηγή : newsit.gr



Εξαρθρώθηκε οργάνωση που προωθούσε παράνομα μετανάστες στη χώρα



Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας κατάφεραν ύστερα από από εμπεριστατωμένες έρευνες να εξαρθρώσουν εγκληματική οργάνωση η οποία προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία 6 μελών της οργάνωσης. Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες ηλικίας 50, 36, 34 και 32 ετών και δύο Πακιστανούς  ηλικίας 28 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση - συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και μεταφορά μη νομίμων αλλοδαπών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Πέμπτη (26/11) και την Παρασκευή (27/11) σε επαρχιακή οδό του Διδυμοτείχου και σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου, του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου και του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, πέντε από τα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 50, 36, 34, 33 και 28 ετών.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 50, 36 και 34 ετών, την στιγμή που επιχειρούσαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας, με δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, έξι μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, προέκυψε ότι οι παραπάνω συλληφθέντες αποτελούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Επίσης προέκυψε ότι συνεργοί τους στη συγκεκριμένη παράνομη μεταφορά, καθώς επίσης και μέλη της ίδιας οργάνωσης είναι και οι δύο δράστες, ηλικίας 33 και 24 ετών, ο οποίοι, μόλις αντιλήφθηκαν τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, διέφυγαν, πεζή, προς άγνωστη κατεύθυνση, πλην όμως στο πλαίσιο των ενδελεχών ερευνών για την υπόθεση, συνελήφθησαν, το απόγευμα της Παρασκευής (27/11), σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης.

Αναλυτικότερα, ηγετικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 50χρονος, ο οποίος ερχόταν σε επαφή με άγνωστα μέχρι στιγμής μέλη της και στη συνέχεια, επιβαίνοντας σε όχημα με οδηγό τον 36χρονο, καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, στο σημείο παραλαβής των μη νόμιμων αλλοδαπών. Ακολούθως, αφού επιβίβαζαν σε όχημα τους μη νόμιμους αλλοδαπούς, τους μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Ο 32χρονος, επιβαίνοντας σε έτερο όχημα, είχε το ρόλο του προπομπού στο όχημα που μετέφερε τους μη νόμιμους αλλοδαπούς, υποδεικνύοντάς «ασφαλές» δρομολόγιο για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Ο 28χρονος πραγματοποιούσε κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια διέθετε στην οργάνωση προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στη μεταφορά των μη νόμιμων αλλοδαπών.

Συνολικά κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το ένα από τα οχήματα που κατασχέθηκαν είχε κλαπεί την 25-11-2015, από την πόλη της Κομοτηνής.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσαν δεκατρείς καταδικαστικές αποφάσεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.


Πηγή : newsbomb.gr


Σε κατ' οίκον περιορισμό 24 ακτιβιστές στην Γαλλία ενόψει της Συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα



Τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί από την Γαλλική κυβέρνηση ως συνέπεια των τρομοκρατικών επιθέσεων του ISIS στο Παρίσι, αναγκάζουν 24 «πράσινους ακτιβιστές» σε κατ' οίκον περιορισμό ενόψει της Κλιματικής Συνόδου του ΟΗΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Γαλλία από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, σε ομιλία του στο Στρασβούργο. «Αυτοί οι 24 άνθρωποι τέθηκαν σε κατ΄οίκον περιορισμό επειδή υπήρξαν βίαιοι στη διάρκεια διαδηλώσεων στο παρελθόν και επειδή έχουν πει ότι δεν πρόκειται να σεβαστούν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ο κ. Καζνέβ πάντως ξεκαθάρισε ότι οι ακτιβιστές δεν έχουν σχέση με τους τρομοκράτες του ISIS, λέγοντας ότι «Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το τρομοκρατικό κίνημα, όμως οι δυνάμεις μας πρέπει να είναι πλήρως επικεντρωμένες στην προστασία του γαλλικού λαού», σε μια προσπάθεια να τονίσει ότι οι Αρχές της χώρας δεν πρέπει να αποσπούν την προσοχή τους.

Πάντως η αντίδραση ήρθε από τον διευθυντή της Greenpeace στη Γαλλία, Ζαν-Φρανσουά Ζιλιάρ, που είπε πως, απ΄ ό,τι γνωρίζει, όλοι οι οικολόγοι που τέθηκαν υπό περιορισμό κατ΄ οίκον είναι ακτιβιστές ειρηνιστές που δεν διέπραξαν ποτέ βίαιες ενέργειες ούτε αντιμετωπίζουν οποιεσδήποτε κατηγορίες.
«Έχουμε την αίσθηση πως (η κυβέρνηση) θέλει να καταπνίξει την κριτική από την πλευρά των ακτιβιστών, αλλά με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, αυτό είναι καταστολή», δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι BFM.

Νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως 312 άνθρωποι -περιλαμβανομένων και των 24 οικολόγων ακτιβιστών- έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό στη Γαλλία αφότου κηρύχθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 14 Νοεμβρίου.




Πηγή : kathimerini.gr