Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Χιλιάδες πολίτες στο Σύνταγμα και σε άλλες μεγάλες πόλεις για στήριξη στην κυβέρνηση την ώρα του Eurogroup



Μεγάλη είναι η συμμετοχή στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται από τις 6 το απόγευμα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Το κεντρικό σύνθημα είναι  "ανάσα αξιοπρέπειας"  και το νέο κάλεσμα έγινε μέσω facebook, με σκοπό την στήριξη της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Στο Σύνταγμα προσέρχεται συνέχεια κόσμος με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει τις 20.000, αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης, τον Βόλο, τη Λάρισα και όλες τις πόλεις της Ελλάδας. 


Les Echos: Τα λάθη του ΔΝΤ αρκούν για την επανεξέταση που ζητά η Ελλάδα




Ανάλυση για την Ελλάδα, την οποία υπογράφει η Κατρίν Σατινιού, διευθυντικό στέλεχος της εφημερίδας, δημοσιεύει σήμερα η οικονομική «Les Echos».

Το άρθρο «φιλοξενείται» στις σελίδες «Ιδέες και Αναλύσεις» υπό τον τίτλο « Η ένοχη ισχυρογνωμοσύνη του ΔΝΤ έναντι της ελληνικής κρίσης» και συνοδεύεται από σκίτσο του Pinel, όπου απεικονίζονται τρεις υπάλληλοι του ΔΝΤ με τα γράμματα του οργανισμού στις μπλούζες τους, που κάθονται σταυροπόδι, με φόντο πίσω τους μια ελληνική σημαία. Ο ένας κλείνει τα αυτιά, ο άλλος τα μάτια και ο τρίτος το στόμα με το ένα χέρι και με το άλλο σπρώχνει προς τα πάνω την καμπύλη της ανεργίας.

Ο πλαγιότιτλος του άρθρου είναι: «Ευθύς εξαρχής, από τα πρώτα σχέδια διάσωσης της Ελλάδας, πολλές φωνές υψώθηκαν στο εσωτερικό του ΔΝΤ, προειδοποιώντας κατά της υπερβολικής αυστηρότητας των μέτρων που επέβαλαν σε μια χώρα που όλοι ήξεραν ότι ήταν σε κατάσταση πτώχευσης. Αυτό ακριβώς είναι το θέμα που τίθεται σήμερα».

Με την ανάλυσή της η Κατρίν Σατινιού κάνει αναφορά στα λάθη του ΔΝΤ που τα ίδια τα στελέχη του Ταμείου έχουν αναγνωρίσει, για να υπογραμμίσει το «σημαντικότερο όλων» -κατά τη γνώμη της- την ομολογία του Ρέζα Μογκαντάμ (Reza Moghadam), πρώην διευθυντή του ΔΝΤ στον τομέα Ευρώπης, στις 25 Ιανουαρίου στους Financial Times, σύμφωνα με την οποία «τα σημερινά προγράμματα για να φτάσουν το πρωτογενές πλεόνασμα από 1,5% στο 4,5% το 2016, με στόχο τη γρήγορη αποπληρωμή του χρέους, θα μπορούσαν να απειλήσουν την κοινωνική συνοχή και να εκμηδενίσουν κάθε δυνατότητα οικονομικής ανάκαμψης, πράγμα που πολιτικά είναι αδύνατον».

Ο ίδιος σήμερα προτείνει «το κούρεμα του χρέους κατά το ήμισυ» κάτι που δεν έκανε, όταν είχε τα ηνία στο ΔΝΤ (επέβλεπε από την Ουάσιγκτον τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση έως τον Ιούλιο του 2014) υπογραμμίζει η Σατινιού.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή : Κέρδος online 


Από το Norman Atlantic το πτώμα γυναίκας που βρέθηκε στην Κέρκυρα;


Σε αγνοούμενη της ναυτικής τραγωδίας του Norman Atlantic, σύμφωνα με τις ενδείξεις του ιατροδικαστή, ανήκει πιθανότατα το ακρωτηριασμένο πτώμα γυναίκας, που βρέθηκε πριν από πέντε ημέρες σε νοτιοδυτική παραλία της Κέρκυρας, στη θέση Γαρδένο Βιταλάδων.
Από το σώμα έλειπαν τα κάτω άκρα...

Σύμφωνα με τα ευρήματα από τη νεκροψία-νεκροτομή, που έκανε στο πτώμα ο ιατροδικαστής Κέρκυρας Ιωάννης Αϊβατίδης,
αιτία θανάτου της άγνωστης γυναίκας ήταν ο πνιγμός και τα άκρα αποσπάσθηκαν μάλλον από σκυλόψαρα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αϊβατίδης, η εικόνα του πτώματος συνάδει χρονικά με το Norman Atlantic και ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται να πρόκειται για κάποια αγνοούμενη από το ναυάγιο.

Τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης δείχνουν ότι πρόκειται για γυναίκα μετρίου αναστήματος, από 40 έως 50 χρόνων.
Όπως σημείωσε ο κ. Αϊβατίδης, δείγμα οστού θα αποκαλύψει το DNA, για να γίνει η ταυτοποίηση της άτυχης γυναίκας.

Ο φάκελος της υπόθεσης θα παραδοθεί στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απ΄όπου θα αποσταλεί στις ιταλικές Αρχές, που διεξάγουν την έρευνα για το ναυάγιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr


Π. Καμμένος: Ξεκάθαρη πρόκληση η παρουσία του Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ


Τη διαβεβαίωση προς τον κυπριακό ελληνισμό ότι «η Ελλάδα είναι εδώ» έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας ότι «η Κύπρος δεν είναι μακριά».
Οι δηλώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Χριστόφορο Φωκαΐδη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι το Κυπριακό παραμένει για την ελληνική κυβέρνηση πρόβλημα εισβολής και κατοχής, ενώ χαρακτήρισε «ξεκάθαρη πρόκληση» την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα σχεδιάζει κοινές ασκήσεις, τους επόμενους μήνες, με την Κύπρο, το Ισραήλ και πιθανότατα με την Αίγυπτο.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ανασύστασης του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι θα υπάρξουν σχεδιασμοί εντός των επομένων μηνών.
Από την πλευρά του ο κ. Φωκαΐδης ευχαρίστησε τον κ. Καμμένο για την αδιάλειπτη στήριξη της Αθήνας προς τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον Κύπριος υπουργό Άμυνας, Κύπρος και Ελλάδα αποτελούν τους βασικούς πυλώνες σταθερότητας, ασφάλειας και δημοκρατίας στην περιοχή.

Για τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Φωκαΐδης τόνισε ότι η Κύπρος είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι οποιασδήποτε απειλής.
Επίσης, ανακοίνωσε την τοποθέτηση -για πρώτη φορά- αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στην Αθήνα, που θα λειτουργεί ως σύνδεσμος των δύο πλευρών.


Πηγή : naftemporiki.gr


Τετ-α-τετ Λαγκάρντ με Βαρουφάκη πριν το Eurogroup - Ανακοινώσεις στις 6 από την επικεφαλής του ΔΝΤ!




Την πρώτη του συνάντηση με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, θα έχει πριν την έναρξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση θα συμμετέχει και ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πόλ Τόμσεν, με τον οποίο ο Γ. Βαρουφάκης έχει ήδη γνωρισθεί, σε άτυπη συνάντηση που είχαν την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

Σημειώνεται ότι η κ. Λαγκάρντ, όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο δημοσιογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, θα κάνει ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες, στις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος).

Ωστόσο, σημειώνει ο κ. Spiegel, οι δηλώσεις της είναι πιθανό να μην αφορούν στην Ελλάδα, αλλά στην Ουκρανία.


Πηγή : imerisia.gr


Κρήτη: Πακιστανός γυμνός παρέα με τα… μαχαίρια περίμενε μάνα και κόρη




Ο 25χρονος μπήκε στο σπίτι όταν έλειπε η γυναίκα που είχε πάει να πάρει από το σχολείο το παιδί της - Τι καταγγέλλει η «Κίνηση Πολιτών Ιεράπετρας»

Ένα απίστευτο και πρωτόγνωρο σκηνικό εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι στη Βαϊνιά Ιεράπετρας. Η μητέρα φεύγει το μεσημέρι από το σπίτι για να πάει να πάρει το παιδί της από το σχολείο.



Στην επιστροφή, ανοίγει την πόρτα του σπιτιού, και ακούει θορύβους από την κρεβατοκάμαρά της. Πηγαίνει στο δωμάτιο κρατώντας πίσω της το παιδί της και αντικρίζει ένα απίστευτο σκηνικό.

Ένας 25χρονος Πακιστανός ήταν γυμνός και ξαπλωμένος στο κρεβάτι της ενώ μαζί του είχε κι όλα τα μαχαίρια της κουζίνας. Αμέσως η γυναίκα έβαλε τις φωνές κι έτρεξαν στο σπίτι οι γείτονες που έσωσαν από τις αρρωστημένες ορέξεις του 25χρονου την μητέρα και το παιδί.

Στο σημείο κλήθηκε ο πατέρας αλλά και η αστυνομία που επιχείρησε να συλλάβει τον 25χρονο ο οποίος όμως αντιστάθηκε σθεναρά. Λίγη ώρα αργότερα, οι άνδρες της αστυνομίας κατάφεραν και του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της Ιεράπετρας.

Το παραπάνω έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Κίνηση Πολιτών Ιεράπετρας» τονίζοντας ότι κάτι πρέπει να γίνει με τους ανθρώπους που διαμένουν παράνομα στην χώρα κι έχουν επιλέξει την Ιεράπετρα για τόπο κατοικίες δημιουργώντας όμως πολλά προβλήματα στους κατοίκους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η δημοτική παράταξη «Kίνηση πολιτών Ιεράπετρας» δημοσιοποίησε ένα πρωτόγνωρο περιστατικό που εξελίχθηκε σε ένα κοντινό οικισμό της Ιεράπετρας, γνωστό για την διαμονή δεκάδων Πακιστανών.
«Tο μεσημέρι της Τρίτης, επιστρέφοντας μητέρα με το παιδί της από το σχολείο στο σπίτι, διαπίστωσαν έντρομοι ότι στη κρεβατοκάμαρα ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι γυμνός, ένας Πακιστανός περίπου 25 χρονών. Η μητέρα τρομοκρατημένη έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια και οι γείτονες που έτρεξαν την έσωσαν μαζί με το σοκαρισμένο παιδί, από τις άρρωστες διαθέσεις του. Κάλεσαν το πατέρα της οικογένειας και την αστυνομία όπου και διαπίστωσαν, ότι ο αλλοδαπός είχε πάρει όλα τα μαχαίρια από το συρτάρι της κουζίνας και τα είχε μαζί του στο κρεβάτι. Ακολούθησε ένταση και πάλη μέχρι που τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιεράπετρας και αφού διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται παράνομα στη χώρα μας, ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Στη Βαϊνιά, όπου και εκδηλώθηκε το περιστατικό οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, καταγγέλλουν ότι οι παράνομοι μετανάστες είναι περισσότεροι από τους ντόπιους κατοίκους και ότι σε μικρά σπίτια ακόμα και χαλάσματα μένουν πολλοί μαζί, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος. Δηλώνουν επίσης την μεγάλη τους ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών τους και για το πως μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες. Ανάλογες καταγγελίες υπάρχουν σε όλη την περιοχή του Δήμου της Ιεράπετρας και θα πρέπει άμεσα να υπάρξουν μέτρα αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου. Ως “Κίνηση Πολιτών” καλούμε τη Δημοτική Αρχή και το Αστυνομικό Τμήμα, να αναλάβουν τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται, για τον απαραίτητοι έλεγχο των αλλοδαπών, καθώς και για την αύξηση της αστυνόμευσης ιδιαίτερα εκεί που μαζεύονται σε μεγάλο αριθμό. Όλοι οι συμπολίτες μας πρέπει να νοιώθουν και να είναι ασφαλείς στη γειτονιά τους, στο χώρο δουλειάς τους και πολύ περισσότερο στο σπίτι τους με τα παιδιά τους».

πηγή: cretapost


Ελλάδα : Σκηνοθέτησε τον θάνατο του για να γλιτώσει από ποινές για απόπειρα ανθρωποκτονιών και εκβιασμούς και κυκλοφορούσε για 3 χρόνια με πλαστά χαρτιά.



Του Γιάννη Αθανασίου

Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό και πιστοποιημένο από το ίδιο το θύμα μόλις σήμερα το πρωί  o οποίος μου έδωσε και τα απαραίτητα έγγραφα που το πιστοποιούν.

Να πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή, πολίτης και γνωστός μου ο οποίο είχε πέσει θύμα κακοποιού που τον εκβίαζε για χρήματα λαμβάνει κλήση μάρτυρα εχθές και αυτός και οι  συγγενείς του για ένα δικαστήριο που ήταν να γίνει τον Νοέμβριο του 2012 και δεν έγινε λόγω θανάτου βάση πιστοποιητικού και επίσημων χαρτιών του κατηγορουμένου και θα γίνει το 2015.

Οι κατηγορίες στο δικαστήριο αφορούσαν απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και θα δικαζόταν από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Αθηνών.

Ένα πιστοποιητικό θανάτου του κατηγορουμένου  Μάρτιος 2012  που προσκομίστηκε στο δικαστήριο έπαψε την ποινική του δίωξη  λόγω θανάτου με επίσημη από γιατρό πιστοποίηση θανάτου ζαχαρώδης διαβήτης και έμφραγμα του μυοκαρδίου με αποτέλεσμα η τιμωρία από την δικαιοσύνη να μην έρθει ποτέ.

Μέχρι τον θάνατο του έδινε το παρών στην ασφάλεια Καλλιθέας και κάποια στιγμή που σταμάτησε να δίνει το παρών η ασφάλεια έκανε έρευνα και έμαθε ότι ο κατηγορούμενος είχε πεθάνει χωρίς περαιτέρω έρευνα αφού τους προσκομίστηκαν πιστοποιητικά θανάτου από γιατρό και από τον Δήμο Αθηναίων.

Τα ερωτηματικά τότε και για την ασφάλεια και για το θύμα πολλά και αφορούσαν :

1. Kαι για τον τόπο που βρέθηκε το πτώμα του κακοποιού σε σημείο που μόνο ναρκομανείς και πόρνες συχνάζουν σε ένα στενάκι στην οδό Λιοσίων κοντά στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων που δεν υπάρχουν μάρτυρες.

2. Και ότι ο θάνατος δηλώθηκε όχι στον τόπο κατοικίας  του δηλαδή στην Καλλιθέα όπου ήταν και δημότης αλλά σε άλλο δήμο και συγκεκριμένα στον δήμο Αθηναίων.

3. Δηλώθηκε ο θάνατος του όχι από την γυναίκα του αλλά από μία φίλη του ( τα στοιχεία της είναι στην διάθεση μας)

4. Ο γιατρός πιστοποίησε τον θάνατο του χωρίς να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις για τον λόγο θανάτου του (τα στοιχεία του γιατρού είναι στην διάθεση μας)

5. Δηλώθηκε ψευδώς ως τόπο κατοικίας του το μέρος που τον βρήκαν υποτίθεται νεκρό στην Λιοσίων ενώ η  διεύθυνση κατοικίας του ήταν η Καλλιθέα.

6. Η γυναίκα του κακοποιού έλεγε αυτά τα 3 χρόνια στην γειτονιά ότι ο άντρας της την είχε εγκαταλείψει και ζούσε στον Καναδά, είχε παραπλανήσει δικαστικό επιμελητή λέγοντας ότι έχει  χωρίσει με τον άντρα της και ότι μένει σε μία διεύθυνση στο Πειραιά όπου πήγε ο επιμελητής και δεν υπήρχε τέτοιος ένοικος ποτέ σε αυτή την διεύθυνση και δεν είπε σε κανένα μέχρι τώρα ότι ο άντρας της είχε πεθάνει.

Δεν έψαξε και κανένας όμως για το εάν υπήρχε μνήμα και για το που έχει ταφεί το πτώμα ώστε να πιστοποιηθεί η ταυτότητα του θανόντος και έτσι πέρασαν 3 χρόνια πιστεύοντας ότι ο κακοποιός  έχει πεθάνει και κινδυνεύοντας το θύμα και για άλλη απόπειρα ανθρωποκτονίας για εκδίκηση.

Το θύμα όμως με τον δικηγόρο του όταν ενημερώθηκε από το Μ.Ο.Δ. Νοέμβριο του 2012 για τον θάνατο του κατηγορουμένου κακοποιού και όταν δεν είδε κανένα παρών στην δίκη έψαξε για το εάν ήξερε η οικογένεια του για τον θάνατο και ψάχνοντας βρήκαν ότι είχε αποποιηθεί την κληρονομία με έγγραφο της η σύζυγος μόλις τρεις μήνες μετά τον θάνατο του άντρα της τον Ιούνιο του 2012 και παρόλα αυτά έλεγε ψέματα σε γνωστούς και φίλους για χρόνια αποκρύπτοντας τον θάνατο του συζύγου της και λέγοντας πότε ότι έχει χωρίσει και κατοικεί ο άντρας της σε άλλη διεύθυνση, πότε ότι τους έχει παρατήσει και ζει στο εξωτερικό.

Το περιστατικό με το έγγραφο της αποποίησης κληρονομιάς έκανε το θύμα να θορυβηθεί για την παραπλάνηση που είχε υποστεί από την σύζυγο του κακοποιού  ο δικαστικός επιμελητής ο οποίος είχε σταλεί από το ίδιο το θύμα για να παραδώσει δικόγραφο και η συμπεριφορά της τον έστρεψε στην αστυνομία όπου κατήγγειλε την παραπλάνηση και υπέβαλε μήνυση στην ασφάλεια Παλαιού Φαλήρου για το ότι παραπλάνησε δικαστικό λειτουργό τον οποίο πήγε έφερε και ως  μάρτυρα και αν πιστοποιήσει το ψέμα της.

Μέχρι τότε θεωρούσε ότι απλά ήταν μία ψεύτρα και συνεργός του άντρα της , μάλιστα τους είχε καταδικάσει μαζί δικαστήριο αρχές του 2012 μετά από μήνυση του ίδιου θύματος σε βαθμό  πλημμελήματος για εκβίαση, πλαστογραφία και απάτη σε 23 μήνες φυλακή τον ίδιο και σε 6 μήνες την ίδια για συνέργεια.

Από τότε κυλούσαν οι μέρες και τα χρόνια ώσπου οι χθεσινές κλήσεις επανέφεραν στην μνήμη τις δύσκολες ώρες που είχε ζήσει το θύμα και η οικογένεια του από τον κακοποιό και παράλληλα την απορία για το τη δουλειά έχει μια προσδιορισμένη δίκη στο Μικτό Ορκωτό για ένα άνθρωπο που έχει πεθάνει με πιστοποιητικά εδώ και τρία χρόνια.

Σήμερα το πρωί και παρά τα χιόνια φρέσκο το ρεπορτάζ πήγε στην γραμματεία του Μ.Ο.Δ. το θύμα για να ενημερωθεί σε ποιο δικαστήριο ήταν μάρτυρες και να ενημερώσει ότι ο κατηγορούμενος είναι νεκρός και αντί για κάτι σύνηθες άκουσε  σενάριο από ταινία.

Τον ενημέρωσε η γραμματεία ότι είναι το παλιό δικαστήριο του 2012 και βάση νέων στοιχείων ο κύριος εισαγγελέας επανέφερε στο ακροατήριο την υπόθεση, ρωτώντας το θύμα χωρίς να φαντάζεται εάν έχουν βρεθεί τυχόν συνεργοί του γιατί ο κατηγορούμενος βάση πιστοποιητικών έχει πεθάνει, τότε άκουσε το νέο από την γραμματέα αμ δεν έχει πεθάνει!!!!« Ο κατηγορούμενος δεν ήταν νεκρός και τα πιστοποιητικά ήταν ψεύτικα ζει ο κατηγορούμενος».

Το θύμα τα έχασε η γραμματέας προσπάθησε να τον ηρεμήσει λέγοντας του ότι εδώ εμείς ακούμε και βλέπουμε πολλά από κατηγορούμενους που προσπαθούν να γλιτώσουν την φυλακή οπότε για εμάς αυτό δεν είναι περίεργο έχει ξαναγίνει.

Άναυδο το θύμα ειδοποίησε τον δικηγόρο του και το τμήμα της γειτονιάς του για το ότι ο κακοποιός ως άλλος «Λάζαρος» είχε αναστηθεί όπως του μετέφεραν από την γραμματεία του ΜΟΔ και θα δικαστή σε λίγο καιρό μετά από  3 χρόνια που όλοι τον θεωρούσαν νεκρό.

Πιστεύω ότι οι αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν θα είναι πολλές όπως

Ποιος έχει πιστοποιηθεί ως νεκρός αντί για τον ίδιο;

Τον σκότωσε ο ίδιος ο κακοποιός  και τον παρουσίασαν ως τον κατηγορούμενο;

Υπάρχει μνήμα εκτός του νεκροταφείο Καλλιθέας μα άλλον νεκρό μέσα και τα στοιχεία του κακοποιού ;

Ποιος ο ρόλος του γιατρού, της φίλης που πιστοποίησε τον θάνατο του κακοποιού και το περίεργο παιχνίδι της γυναίκας του που ενημέρωνε φίλους γείτονες και γνωστούς ότι την έχει παρατήσει και ζούσε πότε στο εξωτερικό και πότε σε διαμέρισμα ανύπαρκτο στον Πειραιά, ενώ ήξερε για τον δήθεν "θάνατο" του από την πρώτη στιγμή.

Φαίνεται ότι θα τον ακολουθήσουν και άλλοι στην φυλακή μετά την αποκάλυψη της απάτης.

Και μη χειρότερα θα επανέλθουμε μόλις έχουμε νεώτερα.



Αρκεί με την αυταρέσκεια




Ανδρέας Πετρουλάκης

Την ώρα που η κ. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωνε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μας πληροφορούσε ότι ζούσαμε μία ιστορική στιγμή. Ας πει κάποιος στη νέα Πρόεδρο της Βουλής ότι τις στιγμές της τις αποτιμά η ιστορία εκ των υστέρων και αυτό που ζήσαμε χτες ήταν ένα ακόμα επεισόδιο της δημοκρατικής κανονικότητας, από αυτά που ευτυχώς έχουμε ζήσει πάρα πολλές φορές. Βέβαια, για την κομματική Πρόεδρο ήταν μία κομματική νίκη, και αυτό δεν μπόρεσε να το κρύψει σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου, κατά το οποίο περίσσεψε ο ανομολόγητος συντροφικός διάλογος με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν έλειψε η ειρωνική εχθρότητα προς ορισμένους αντιπάλους της. Κακά άρχισε, αλλά ελπίζω να είναι μόνο η απειρία και η κεκτημένη ταχύτητα της προεκλογικής περιόδου και του ενθουσιασμού της νίκης.

Ας πει κάποιος και στον Πρωθυπουργό ότι, και τις κυβερνήσεις, η ιστορία τις αποτιμά. Δουλειά δική του είναι να κυβερνήσει, δουλειά δική της είναι να αποφανθεί αν επρόκειτο για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή για κάτι άλλο. Πάντως η πρόωρη αυτοανακήρυξή του ως εθνικού σωτήρα εκτός από αλαζονική είναι και αντιαισθητική. Αφήνω που στην Ελλάδα ποτέ δεν γνωρίσαμε εθνικούς σωτήρες σε περίοδο Δημοκρατίας- ούτε ο Ελεύθεριος Βενιζέλος δεν είχε αυτοανακηρυχθεί τέτοιος.

Ας του πει κάποιος επίσης ότι είναι ντροπή να μιλά για επιστροφή της Δημοκρατίας στη χώρα. Εκατομμύρια πολίτες είχαν ψηφίσει και τις προηγούμενες κυβερνήσεις (περισσότεροι από αυτούς που ψήφισαν τη δική του) και δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητεί τις επιλογές τους. Ελπίζω, και για αυτόν, να φταίει η απειρία που δεν δείχνει να καταλαβαίνει πώς παίζεται το παιχνίδι της Δημοκρατίας. Ότι όταν κάποτε φύγει και εκείνος από την εξουσία δεν θα φύγει και η Δημοκρατία μαζί του- η Δημοκρατία υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει όσο μας κυβερνούν εκείνοι που εκλέγουμε.

Δεν ξέρω αν φταίει η συγκατοίκηση του Αλέξη Τσίπρα με τον δικό του Καρατζαφέρη, αλλά η χτεσινοβραδινή ομιλία του φαινόταν να είχε ακροατήριο την πλατεία των αγανακτισμένων. Αφήνω που κάποιες ομιλίες βουλευτών του ανήκαν μόνο εκεί. Ας είναι οι τελευταίες τέτοιες. Αρκούν οι βερμπαλισμοί, οι μεγαλοστομίες, η αυτοϊκανοποίηση και το αλληλοχειροκρότημα. Ας καταλάβει ο νέος Πρωθυπουργός ότι η περίοδος των ηθικών πλεονεκτημάτων παρήλθε, τώρα είναι η περίοδος των έργων και μόνο από αυτά θα κριθεί.


Πηγή : protagon.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ




Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Πίσω από τις λέξεις
κρύβεται ο Αλέξης
και με πιάνει μια αισιοδοξία
πως φοβάμαι την .....αποτυχία !
Χαριτολογώντας αγαπημένοι μου ορκίστηκε
η κυβέρνηση πάλι με ανάδρομο... Ερμή !
Εκεί να δεις τι έγινε !
Της Βουλής............ η πασαρέλα !
Όλες οι Κυρίες της Βουλής με γιορτινή διάθεση....Χόλιγουντ
περπάτησαν στο κόκκινο χαλί !
Πήγαιναν για τα.... Όσκαρ !
Καλοντυμένες με πανάκριβα συνολάκια !
Τώρα θα μου πείτε γιατί να μην ντυθούν ;
Και καλοπληρωμένες είναι , και βολεμένες είναι ...!
Γιατί να μην αγοράσουν το αυθεντικό συνολάκι ή την
αυθεντική τσάντα ;
(Εδώ η Κ. Σπυροπούλου σε πρεμιέρα γνωστής παράστασης
φορούσε παπούτσια Giuseppe Zanotti αξίας 750 ευρω !
Αυτή είναι κατηγορία από μόνη της. )
Όλα θα παιχθούν μέχρι το τέλος του μήνα !
Πόσες ημέρες έχουμε 18 ;
Τις 18 αποχρώσεις του γκρί  θα ζήσουμε !
Τώρα μια ρώσικη ρουλέτα θα παίξουμε με τη Γερμανία !
Να δούμε πόσο τυχεροί θα είμαστε ..να μην μας πέσει η σφαίρα !
Σε πόσα θα κάνει πίσω η κυβέρνηση θα δούμε....
Σημασία έχει να φύγουν τα πολλά βάρη που γονάτισαν τον Ελληνικό λαό !
Αλλά μια αισιοδοξία , μια χαρά ,μια ελπίδα βρε αδελφέ την έχουμε !
Πονάνε βρε τα παλληκάρια ;Ένα φόβο τον έχουμε !
Το εγκεφαλικό το έχουμε... πάθει !
Το σαγόνι μας λίγο στράβωσε !
Άντε και να δούμε ...τι θα γίνει !

Είδαμε ,ακούσαμε ,κουτσομπολεύουμε !
Κάποτε ...όταν η Ε. Μενεγάκη ήταν παντρεμένη με τον Γ. Λάτσιο !
έλεγε ..<<Σπίτι δίχως Γιάννη προκοπή δεν κάνει ! >>
Έλα που χώρισε ...και προκοπή έκανε .
Και έγκυος έμεινε . Και κρυφοπαντρεύτηκε ...όπως λέγεται .
Και φούλ ερωτευμένη και ευτυχισμένη είναι !
Υπάρχει βέβαια  και ο Γ. Λάτσιος !
Ο Γιάννης που λέγαμε ....
Ζητάει τη βίλα των Μελισίων .
Μάλιστα ακούγεται ...ότι η βίλα θα βγεί στο σφυρί .
Σε πλειστηριασμό ..καλέ !
Η Ε. Μενεγάκη σιγά μη κάστει να σκάσει !
Με τον Μ. Πατζόπουλο επισκέφθηκε αρχιτεκτονικό γραφείο
για να βρουν τη νέα τους φωλίτσα . Αμέ !
Υπάρχουν και τρία δικά της πολύ καλά ακίνητα εντός Αττικής !
Μπορεί να διαλέξει όποιο θέλει .
Η Βασίλισσα Ε. Μενεγάκη την εβδομάδα που πέρασε στα νούμερα
τηλεθέασης χάιδεψε τα 40αρια .
Ενώ η Τ. Στεφανίδου τα 8αρια .
Ε! Βρέ σάμπα που χορεύουν στο Σταρ !

Σάμπα και ρούμπα χορεύει από τη ζήλεια της και η Τόνια Σωτηροπούλου .
Λένε... ότι ζηλεύει τρελά τον Αλέξη Γεωργούλη.
Μαύρα γκρίζα τα σύννεφα στη σχέση τους !
Πάρτο αλλιώς ..κοπελιά ,γιατί θα τινάξεις στον αέρα την αγάπη σου !

Στον αέρα σε λίγες ημέρες και η εξαιρετική σειρά του Πάνου Κοκκινόπουλου
10η εντολή . Με καλογυρισμένα επεισόδια , και με πολύ καλό κάστ ηθοποιών !
Η πρώτη ιστορία είναι πολύ δυνατή και αναμένεται
να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό !

Το τηλεοπτικό κοινό έφερε πρώτους την Κ. Καραβάτου και τον Κ. Κατσούλη !
Η εκπομπή έκλεισε για το σαββατοκύριακο που πέρασε με 15αρια και 18αρια .
Ενώ η Κ. Σπυροπούλου στον Αλφα με 5αρια και 10αρια !
Τι μπάζωμα.... έχει πάρει αυτό το <<σπίτι μου σπιτάκι μου >> !
Μην ..πέσει ξαφνικά φοβάμαι !

Το Tip της εβδομάδας !
Απόκριες ! Πάτρι πολλά γίνονται !
Επιλέξτε τη στολή που θέλετε και βγείτε να ξεφαντώσετε .
Δείτε τη ζωή για λίγες ώρες αλλιώς ! Πάρτε το ρόλο που θα θέλετε
 με τη στολή που θα διαλέξετε για λίγο .
Μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη εβδομάδα
με την Χαριτίνη ! 


Βαρουφάκης: «Οταν ένα χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί, αυτό οδηγεί σε κούρεμα»


Την άποψη ότι όταν ένα χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί, αυτό οδηγεί σε κούρεμα, εκφράζει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.

«Μπορεί να επινοήσει κανείς οποιοδήποτε όνομα για το κούρεμα και ειδικά η γερμανική και η ελληνική γλώσσα είναι ιδιαίτερα ευρηματικές. Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί στο άμεσο μέλλον» δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης.

Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη. «Αν υποφέρουμε από κάποιας μορφής έλλειμμα στην Ευρώπη, τότε αυτό είναι το δημοκρατικό έλλειμμα», δήλωσε, ενώ προχώρησε και σε επαίνους προς τη γερμανική ηγεσία.

Χαρακτηριστικά αποκάλεσε τη Γερμανίδα Καγκελάριος την πιο έξυπνη πολιτικό στην Ευρώπη και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών αφοσιωμένο Ευρωπαίο και βαθιά φεντεραλιστή. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «οι Γερμανοί είναι καλύτεροι Ευρωπαίοι σε σύγκριση με τους Γάλλους ή εμάς τους Έλληνες».

Την ανάγκη κουρέματος ελληνικού χρέους επισημαίνει και αρθρογράφος σε στήλη των New York Times.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι κοινές ευθύνες απαιτούν μία από κοινού λύση. «Το κούρεμα του χρέους θα ήταν μία έντιμη λύση για τη συνέχεια. Κάθε πλευρά θα αναγνώριζε έστω σιωπηρά τον ρόλο της στην κρίση και θα αποδεχόταν ότι ο περιορισμός των απωλειών είναι ο καλύτερος τρόπος για να σωθούν τα κεφάλαια και να διατηρηθούν οι σχέσεις που διαφορετικά θα μπορούσαν να καταστραφούν».

Το άρθρο καταλήγει με τη διαπίστωση ότι «το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι ο μόνος τρόπος επιβολής πολιτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων ως αντάλλαγμα για ανακούφιση, καθώς η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο ξεκίνημα για να αλλάξει».


Πηγή : kathimerini.gr


Μόσχα καλεί Ουάσινγκτον! Τι είπαν Πούτιν και Ομπάμα στην τηλεφωνική τους επικοινωνία



Λευτέρης Σαββίδης

Οι δύο Πρόεδροι συνομίλησαν τηλεφωνικά, όπως διαρρέει η ρωσική πλευρά και επικεντρώθηκαν στην ανάγκη εξεύρεσης λύση στο ουκρανικό ζήτημα

Την ανάγκη μιας πολιτικής λύσης για την «εσωτερική» σύγκρουση στην Ουκρανία ώστε να τελειώσει γρήγορα η αιματοχυσία τόνισαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρει επίσης ότι οι δύο πρόεδροι σημείωσαν την ανάγκη να προστατευθούν τα δικαιώματα των κατοίκων όλων των περιοχών της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων και των ρωσόφωνων περιοχών στα ανατολικά της χώρας.
Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρότρυνε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να συμφωνήσει σε μια ειρηνευτική συμφωνία.

Σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος και οι ηγέτες της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, συναντώνται στο Μινσκ της Λευκορωσίας, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μια συμφωνία ειρήνης.


Πηγή : news247.gr


Κύπελλο Ελλάδος: Ολυμπιακός - ΑΕΚ (19:30)




Με την αναμέτρηση Ολυμπιακός-ΑΕΚ (19:30) να ξεχωρίζει απ το πρόγραμμα, διεξάγονται την Τετάρτη και την Πέμπτη οι πρώτοι προημιτελικοί του κυπέλλου Ελλάδας.

Οι πρωταθλητές που είναι το φαβορί για το νταμπλ, θα επιδιώξουν ένα σκορ ασφαλείας εν όψει του δεύτερου αγώνα που θα γίνει στο ΟΑΚΑ, ενώ από την πλευρά της, η Ενωση φιλοδοξεί να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα της επιτρέψει να εχει ελπίδες για την πρόκριση στην ρεβάνς.

Παράλληλα την Πέμπτη, ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί την Ξάνθη σε μία εξαιρετικά ανοικτή αναμέτρηση, όπως αναμένονται να είναι και το Χανιά-Απόλλων Σμύρνης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/2

Ηρακλής-Πανιώνιος (16:00, Καυτανζόγλειο Στάδιο)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (19:30, Γηπ. "Γ. Καραϊσκάκης")

ΠΕΜΠΤΗ 12/2

Χανιά-Απόλλων Σμύρνης (15:00, Δημ. Γήπεδο Περιβολίων)

ΟΦΗ-Ξάνθη (19:30, Γηπ. "Θ. Βαρδινογιάννης")


Ενοχος ο Μιχαηλίδης για την υπόθεση των εξοπλιστικών


Την ενοχή του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη και των συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση της διακίνησης παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας 'Ακη Τσοχατζόπουλου, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο μετά από πολύμηνη διαδικασία, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, εξέδωσε την απόφαση του επί της ενοχής των κατηγορουμένων υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση. Στην εισήγηση της η εισαγγελική λειτουργός είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν τις πράξεις που τους αποδίδονται».
Υπενθυμίζεται ότι πλην του Ντίνου Μιχαηλίδη, κατηγορούμενοι για τη διακίνηση για λογαριασμό του 'Ακη Τσοχατζόπουλου πολλών εκατομμυρίων ευρώ, προερχόμενων από παράνομες αμοιβές από την αγορά των ρωσικών συστημάτων, είναι ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, γιος του πρώην Κύπριου υπουργού, ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο πρώην νομικός Σύμβουλος του ελληνικού κράτους Αναστάσιος Σοφός και η σύζυγος του Μαρία Σοφού. Οι κατηγορίες αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, σκέλος της μεγάλης έρευνας της δικαιοσύνης για τις λεγόμενες «μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα», οι κατηγορούμενοι διευκόλυναν τη διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενο τους Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τις καταθέσεις του εξάδελφου του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, ο οποίος ισχυρίζεται πως ο πρώην Κύπριος πολιτικός το 1997 εξυπηρέτησε τον Έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής 'Αμυνας μεταφέροντάς του χρήματα ακόμη και σε βαλίτσες. Σε λίγη ώρα το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση του επί των ποινών.


Πηγή : ethnos.gr


O Ζουράρις έδωσε ρέστα εχθές μιλώντας με αρχαία διάλεκτο και άφησε άφωνους τους βουλευτές.


Η ομιλία Ζουράρι επισκίασε τις ομιλίες ακόμα και των αρχηγών των κομμάτων.

Ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκλεψε την παράσταση και άφησε με το στόμα ανοιχτό τους παρευρισκόμενους χρησιμοποιώντας στίχους του Επιταφίου και του Γιάννη Ρίτσου.

Ο μόνος που είχε πρόβλημα ήταν η υπάλληλος της βουλής που μετέφραζε για όσους έχουν προβλήματα ακοής και προσπαθούσε να βγάλει άκρη με τα όσα έλεγε ο ανεπανάληπτος κύριος Ζουράρις.

Στο τέλος της ομιλίας του, γνώρισε την αποθέωση από τους βουλευτές όλων των κομμάτων ακόμα και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Απολαύστε το βίντεο :








Οι ήρωες Εύζωνες στη χιονισμένη Αθήνα (ΦΩΤΟ)



Είναι οι άνθρωποι που βρέξει χιονίσει, πρέπει να είναι εκεί, ακίνητοι, στο πόστο τους. Είναι οι ήρωες Εύζωνες, που υπέμειναν το κρύο και το πυκνό χιόνι που έπεσε το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας.

Το... μαρτύριό τους κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Χρήστου Ντουντούμη για το πρακτορείο Eurokinissi.







Φωτογραφίες: Eurokinissi


newsit.gr


Α. Σαμαράς: Για τη στάση σας στην παράταση του Μνημονίου η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά





"Όποιος αγαπάει την πατρίδα του θέλει να πετύχει η νέα Κυβέρνηση. Αλλά δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο το μέλλον και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας", ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τον φόβο ότι η χώρα μπαίνει σε ασφυκτικό κλοιό οικονομικής απομόνωσης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε κανένα πρόγραμμα και, παρότι βρήκε στέρεα θεμέλια από την κυβέρνηση της ΝΔ, τώρα βάζει την Ελλάδα σε μεγάλη περιπέτεια.

Όπως τόνισε, η ΝΔ θα στηρίξει κάθε πολιτική στη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν θα αφήσει την Κυβέρνηση να ρίξει την Ελλάδα στα βράχια.

«Μας κάνετε μαθήματα περί διαπραγμάτευσης χρέους. Εγκαταλείπετε το σίγουρο δρόμο και πάτε να κυνηγήσετε χίμαιρες», ανέφερε ο κ. Σαμαράς ο οποίος σχολίασε ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, καταψήφισε τα πάντα σήμερα λέει ότι το 70% ήταν σωστές μεταρρυθμίσεις.

Ξεχωριστή στιγμή ο τρόπος που ο κ. Σαμαράς σχολίασε την πρόταση για τα ομόλογα με λήξη στο διηνεκές. «Ουάου!», ήταν το επιφώνημα που δανείστηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρώην πρωθυπουργός αποσπώντας τα χειροκροτήματα της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

"Εμείς δεν πρόκειται να σας υπονομεύσουμε όπως κάνατε εσείς σε κάθε μας προσπάθεια. Προσέξτε μόνο γιατί εσείς θα χρεωθείτε εκλογές της δραχμής", είπε ο κ. Σαμαράς και αναρωτήθηκε αν η Κυβέρνηση το πάει στο δημοψήφισμα, λέγοντας πως «κάναμε ενάμισι χρόνο να διώξουμε το φάντασμα της δραχμής, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για δημοψήφισμα».

Είπε ακόμη πως ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας ζητάει απαντήσεις πως θα κρατηθεί η Ελλάδα στο ευρώ αν δεν πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. «Μας καλέσατε να σας στηρίξουμε. Εμείς θα το κάνουμε. Φτάνει η πυξίδα σας, να μην δείχνει τα βράχια. Υπάρχει κάτι χειρότερο και από την κωλοτούμπα. Να την πας τη χώρα κατευθείαν στα βράχια», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στα αέναα ομόλογα που ζήτησε η κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λέγοντας πως κάτι τέτοιο ήταν ένα εργαλείο των παλαιότερων αιώνων, λέγοντας με σαφή ειρωνεία "Ουάου όπως θα έλεγε ο κ. Βαρουφάκης".


Πηγή : newsit.gr


Σε ισχύ το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ για τα φετινά εισοδήματα




Νέα φορολογική κλίμακα με αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ για τα εισοδήματα του τρέχοντος έτους ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη από το βήμα της Βουλής. Η αναπληρώτρια υπουργός ανακοίνωσε επίσης την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών μέχρι τον Ιούνιο του 2015 καθώς και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Από τον νέο φόρο, όπως είπε η κ.Βαλαβάνη, θα εξαιρεθεί η πρώτη κατοικία, εκτός από τις υπερπολυτελείς. Την ίδια στιγμή πάντως η υπουργός έκανε έκκληση στους φορολογούμενους να πληρώσουν τις δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, καθώς και τον ΦΠΑ του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου. Επίσης ζήτησε από τους φορολογούμενους που έχουν οφειλές στο Δημόσιο να ενταχθούν στην υφιστάμενη ρύθμιση μέχρι να ανακοινωθεί η καινούργια και θα έχουν -όπως είπε- όλα τα οφέλη της νέας ρύθμισης. Πάντως από τις ανακοινώσεις που έκανε η κ. Βαλαβάνη δεν γίνεται ξεκάθαρο αφενός το πώς θα εφαρμοσθεί η νέα φορολογική κλίμακα, δεδομένου ότι αυτή θα θεσμοθετηθεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αφετέρου δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Ειδικότερα και με βάση όσα ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, οι αλλαγές που προωθούνται στη φορολογία προβλέπουν:

1. Την αύξηση του αφορολογήτου ορίου σε 12.000 ευρώ για τα εισοδήματα του 2015 που θα φορολογηθούν το 2016. Αν και δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα κλιμάκια και οι συντελεστές φορολόγησης, η υπουργός υπογράμμισε ότι η επιβάρυνση θα μεταφερθεί στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα. Το γεγονός ότι η κλίμακα θα θεσμοθετηθεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους πιθανόν να σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι -ακόμα και αυτοί που ευνοούνται από τη νέα κλίμακα- δεν θα δουν καμία αλλαγή στις αποδοχές ή τις συντάξεις κατά το τρέχον έτος. Το δημοσιονομικό βάρος θα μεταφερθεί στο 2016, δηλαδή μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων θα επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που θα έχουν καταβληθεί εντός του 2015. Συνολικά 3 εκατ. φορολογούμενοι δεν θα καταβάλουν φόρο εισοδήματος.

Η υπουργός ανέφερε ότι «προχωρούμε σε μια ουσιαστική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος στην κατεύθυνση της απόδοσης φορολογικής δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές για δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών. Από τον καθένα σύμφωνα με την πραγματική, κι όχι τεκμαρτή, φοροδοτική του ικανότητα, η οποία σήμερα, χάρη στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που υπάρχει και τις διασταυρώσεις στοιχείων που γίνονται, μπορεί να προσδιοριστεί με σχετική ακρίβεια για τους περισσότερους».

2. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας με αφορολόγητη την πρώτη κατοικία. Θα φορολογηθούν, όπως είπε η κ. Βαλαβάνη, μόνο οι υπερπολυτελείς κατοικίες. Η πρώτη κατοικία με βάση όσα ανακοινώθηκαν δεν θα φορολογείται καθόλου ή θα φορολογείται ελάχιστα, καθώς η κλίμακα του νέου φόρου θα είναι προοδευτική, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν αναθεωρηθεί και αναπροσαρμοστεί οι αντικειμενικές αξίες μέχρι αυτό τον Ιούνιο.

Η απώλεια δισεκατομμυρίων ευρώ εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ κατά το 2015 θα αποκατασταθεί, όπως είπε η υπουργός, «μέσω της μεγάλης προσπάθειας πάταξης της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και του λαθρεμπορίου, που θα αναπτυχθεί με αποφασιστικότητα».

3. Ληξιπρόθεσμα χρέη. «Θέλουμε να μπουν αν είναι δυνατόν όλοι οι υπόλοιποι πολίτες σε σύστημα ρύθμισης», ανέφερε η κυρία Βαλαβάνη.

Οπως είπε, θα συνεχισθεί για λίγους ακόμα μήνες η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών με το σύστημα μέχρι 100 δόσεων, αφαιρώντας άμεσα όλους τους περιορισμούς που εμπόδιζαν να μπει η μεγάλη πλειονότητα σε αυτό το σύστημα.

Σε δεύτερη φάση θα ενταχθούν στη ρύθμιση και τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα περιθώρια είναι τεράστια, καθώς ενταγμένοι σε ρυθμίσεις χρεών είναι σήμερα συνολικά μόλις 198.000 πολίτες, οι 168.000 με την τελευταία ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ υπό διακανονισμό είναι συνολικά απ’ όλες τις μέχρι σήμερα ρυθμίσεις μόλις 2 δισ. ευρώ, δηλ. λιγότερα απ’ όσα χρέη γίνονται ληξιπρόθεσμα στο διάστημα δύο μηνών. Επίσης, στη ρύθμιση θα ενταχθούν και οφειλές άνω του ενός εκατ. ευρώ.

4. Αποκατάσταση των 15.000 μικροομολογιούχων.

Έντυπη Καθημερινή


Απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ - δύο συλλήψεις



Ματαιώθηκε επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στην Αυστραλία σχετιζόμενη με το Ισλαμικό Κράτος από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας καθώς οι δυνάμεις της στο Σίδνεϊ συνέλαβαν δύο ύποπτους άνδρες.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε ένα μεγάλο μαχαίρι, ένα κυνηγετικό μαχαίρι, μια σημαία που αντιπροσωπεύει την τρομοκρατική οργάνωση, καθώς επίσης και ένα βίντεο όπου εμφανιζόταν ένας άνδρας να μιλά για την εκτέλεση της επίθεσης.

Αναφορικά με τους συλληφθέντες πρόκειται για άντρες ηλικίας 24 και 25 ετών και η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής έγινε στο προάστιο του Φέρφιλντ.

Πηγή : mega.gr


Ο καβγάς Καμμένου Θεοδωράκη για την ΕΡΤ και ο …τοίχος




Για μία ακόμη φορά η ΕΡΤ στάθηκε αφορμή για καβγά αυτή τη φορά μεταξύ του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου και του προέδρου του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη χθες βράδυ στη Βουλή.
Με αφορμή τις μομφές του κ. Θεοδωράκη κατά των ΑΝΕΛ για ακροδεξιά συνιστώσα της κυβέρνησης, αλλά και την αναφορά του στην ΕΡΤ, υπέρ το άνοιγμα της οποίας τάχθηκε, «όχι όμως η ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΕΡΤ των κομμάτων –γιατί ξέρετε ότι και αυτό υπήρξε - αλλά μια ΕΡΤ για όλους τους Έλληνες με προσωπικότητες στην κεφαλή της», όπως τόνισε.
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Καμμένος του υπενθύμισε ότι μιλά για την ΕΡΤ, στην οποία εργάστηκε και ο ίδιος διερωτώμενος πόσα έπαιρνε για τις συμπαραγωγές της ΕΡΤ και αναφέρθηκε σε αυτούς που έπαιρναν «20άρια και 30άρια» και την βούλιαξαν. «Ας έρθει να ζητήσει συγγνώμη και ας συμπαραταχθεί μαζί μας», είπε ο υπουργός Άμυνας.
Ο κ. Θεοδωράκης είχε βγει από την αίθουσα της Ολομέλειας και μόλις πληροφορήθηκε τι είχε πει ο κ. Καμμένος προσήλθε και ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού.

Ο Ψαριανός και ο …τοίχος
Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου του είπε ότι θα του δώσει τον λόγο αλλά δεν ήταν στην αίθουσα για να ακούσει τι είπε ο κ. Καμμένος ώστε να θέσει προσωπικό ζήτημα. Τότε ακούστηκε η φωνή του βουλευτή του Ποταμιού Γρ. Ψαριανού ο οποίος είπε: «Και οι τοίχοι έχουν αυτιά». Και η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε: «Μάλλον ο κ. Ψαριανός αυτοπροσδιορίζεται ως τοίχος».
Ο πρόεδρος του Ποταμιού φανερά ενοχλημένος από την παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής ρώτησε αν τελείωσε τα «ευφυολογήματα και τα ανέκδοτα» και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν είμαστε όλοι πλούσιοι και δεν ζούμε από τα λεφτά των πατεράδων μας», αλλά «κάποιοι ήμασταν υποχρεωμένοι να δουλέψουμε σε πολλά μαγαζιά –την Ελευθεροτυπία, το Μega, τον 902 και την ΕΡΤ» και δήλωσε «υπερήφανος για την ζωή που χτίσαμε», τονίζοντας ότι «δεν έχουμε υπάρξει υπάλληλοι». «Υπάρχει διάθεση από κάποιους να μπουν στην πολιτική και να προσφέρουν και να αφήσουν τις δουλειές τους, αλλά αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβουν άνθρωποι που υπήρξαν υπηρέτες», σημείωσε.
Ο κ. Καμμένος του απάντησε ότι και ο ίδιος εργάστηκε στην ζωή του και ότι για την περιουσία που απέκτησε ο πατέρας του δούλεψε και πλήρωνε φόρους «αλλά 20.000 ευρώ την εκπομπή δεν έπαιρνε», τόνισε. «Υπήρχαν εργαζόμενοι με 700 ευρώ στην ΕΡΤ που απολύθηκαν γιατί κάποιοι σαν κι εσάς έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος», κατέληξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

 Πηγή : Κέρδος online  


Νέα στοιχεία για τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό


Μία δικαστική οικογενειακή διαμάχη για περιουσιακά στοιχεία ίσως ήταν η αιτία για την διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό.

Η χρόνια δικαστική διαμάχη της 57χρονης διακοσμήτριας και του 63χρονου αδερφού της, συνταξιούχου ναυτικού, με αφορμή τον διαμοιρασμό των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας, είχε φθάσει τις σχέσεις τους σε οριακές καταστάσεις. Τους δύο τελευταίους μήνες η 57χρονη μαζί με τον 55χρονο σύζυγό της είχαν φύγει από το διαμέρισμα του 1ου ορόφου της οδού Κρέσνας 16 στον Κορυδαλλό, και έμεναν αλλού.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., επισκέπτονταν σχεδόν καθημερινά το διαμέρισμα για να ταΐζουν τον αγαπημένο τους σκύλο, που δεν μπορούσαν να έχουν μαζί τους στη νέα τους κατοικία και να φροντίζουν το διαμέρισμα. Το ίδιο είχαν κάνει και χθες το πρωί, όταν λίγο αργότερα είχαν την μοιραία συνάντηση με τον «αντίδικο»-αδερφό της γυναίκας.

Σε αυτές τις καθημερινές προστριβές ανάμεσα στα δύο αδέρφια, με αφορμή τις οικονομικές και περιουσιακές διαφορές τους, αποδίδουν οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, την άγρια διπλή δολοφονία ζευγαριού στον Κορυδαλλό. Βασικός ύποπτος είναι ο 63χρονος συνταξιούχος ναυτικός, αδερφός της 57χρονης γυναίκας, ο οποίος εξαφανίστηκε και αναζητείται.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 55χρονος άνδρας και η 57χρονη σύζυγός του, έως και πριν από δύο μήνες, έμεναν στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας, ενώ στο ισόγειο, διέμενε ο 63χρονος αδερφός της, συνταξιούχος ναυτικός, με τον οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν έντονες προστριβές, εξαιτίας των οικογενειακών διαφορών τους, όπως αναφέρουν ένοικοι και γείτονες. Στις 08:30, χθες το πρωί, φαίνεται να εξελίχθηκε ένας ακόμη έντονος καυγάς όταν η 57χρονη διακοσμήτρια κατέβηκε τις σκάλες προκειμένου να πάει στην εργασία της, και συναντήθηκε με τον αδερφό της. Κατά τη διάρκεια της διαμάχης, ο 63χρονος έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε εναντίον της. Στο άκουσμα των πυροβολισμών βγήκε από το διαμέρισμα και ο 55χρονος σύζυγός της, προκειμένου να δει τι συνέβαινε και δέχθηκε και εκείνος τα δολοφονικά πυρά.

Σχεδόν ταυτόχρονα, το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχεται κλήση, πιθανόν από τον 55χρονο, που είχε πυροβοληθεί, ο οποίος ψυχορραγώντας ενημέρωνε τον αστυνομικό, ότι είχε πυροβοληθεί και που βρίσκεται. Το πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης που έφθασε εκεί, εντόπισε νεκρό τον 55χρονο στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας και δίπλα του, επίσης νεκρή, την 57χρονη σύζυγό του. Τα θύματα έφεραν δύο τραύματα το καθένα, από πυροβόλο όπλο. Αυτόπτες μάρτυρες, ανέφεραν ότι μετά τους πυροβολισμούς, είδαν να φεύγει από την πολυκατοικία, ο 63χρονος αδερφός της γυναίκας. Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπιζαν ένα πυροβόλο όπλο, με το οποίο φαίνεται να διαπράχθηκε η διπλή ανθρωποκτονία, και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Βασικός ύποπτος του διπλού εγκλήματος είναι ο αδερφός της γυναίκας, ο οποίος αναζητείται αλλά έχει εξαφανιστεί, με τους αστυνομικούς να εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο αυτοκτονίας του υπόπτου στην περίπτωση που δεν αποφασίσει να παραδοθεί. Χθες το μεσημέρι βρέθηκε το αυτοκίνητό του στην Λ. Θηβών στη Νίκαια, χωρίς όμως και πάλι να εντοπιστεί ο ύποπτος.


Πηγή : thetoc.gr


Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος αμερικανίδας ομήρου του Isis


Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου 26χρονης αμερικανίδας αιχμαλώτου του ισλαμικού χαλιφάτου ανακοίνωσε επίσημα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και το οικογενειακό της περιβάλλον.

Τους μέχρι πρότινος ανεπιβεβαίωτους ισχυρισμούς των τζιχαντιστών για το θάνατο της αμερικανίδας ομήρου Κέιλα Μίλερ σε εναέρια επίθεση στο κτίριο όπου κρατούνταν αιχμάλωτη στην Ιορδανία, επιβεβαίωσε η Ουάσιγκτον.

Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας σοκαρισμένη από την απώλειά της Μίλερ έδωσαν στη δημοσιότητα μία επιστολή την οποία η 26χρονη είχε γράψει ενόσω βρισκόταν υπό ομηρεία.

Η Κέιλα Μίλερ δούλευε σε οργάνωση ανθρωπιστικής αρωγής στη Ράκα της Συρίας, όταν την απήγαγαν ισλαμιστές αντάρτες τον Αύγουστο του 2013.


Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω καιρικών συνθηκών



Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, πολλά σχολεία κυρίως στα βόρεια ΚΑΙ ανατολικά προάστια της Αττικής, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Πρόκειται για τα σχολεία στους δήμους Αμαρουσίου, Πεύκης- Λυκόβρυσης, Βριλησσίων, Πεντέλης, Διονύσου και Εκάλης και Αγίας Παρασκευής

Στην Ανατολική Αττική κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στο Δήμο Σαρωνικού, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Κουβαρά και το Γυμνάσιο Πέτας
Στο Μαραθώνα ΕΕΕΚ Παμακαριστος,το 2ο Γυμνάσιο Βουτζά, Σχολικές μονάδες Βαρνάβα και Γραμματικού.

Στο Δήμο Αχαρνών θα μείνουν όλα τα σχολεία κλειστά λόγω Πολιούχου Αγ. Βλασίου.

Στο δήμο Ραφήνας -Πικερμίου κλειστά θα παραμείνουν το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Νταού Πεντέλης

Κλειστά και όλα τα σχολεία του δήμου Ωρωπού.

Στη Δυτική Αττική κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Φυλής ενώ στο δήμο Μάνδρας κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Βίλια και Κριεκούκι.

Θα ανοίξουν με μια ώρα καθυστέρηση δηλαδή στις 9 το πρωί, τα σχολεία στους δήμους Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Ψυχικού, Φιλοθέης, Νέας Ιωνίας, Kηφισιας και Νέα Ερυθραίας και Παπαγου - Χολαργού..

Στις 10 θα ανοίξουν στο Δημο Χαλανδρίου αν και αναμένεται με νέα απόφαση να μείνουν κλειστά και εκεί.

Για την καλύτερη ενημέρωσή τους οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους Δήμους.




Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση


Με 162 «ναι» και 137 «όχι» η κυβέρνηση έλαβε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ψήφο εμπιστοσύνης κατά τη φανερή ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής. Λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης, τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων μονοπώλησε η στάση της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Απών από την ψηφοφορία ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Όσοι επενδύουν σε σενάρια παρένθεσης κάνουν μεγάλο λάθος. Στις 25 Ιανουαρίου δεν είχαμε μία εναλλαγή στην εξουσία, αλλά το τέλος ενός πολιτικού καθεστώτος που κυβέρνησε τη χώρα για 40 χρόνια και φέρνει ακέραια την ευθύνη για την καταστροφική 5ετία που πέρασε, δήλωσε κλείνοντας τη συζήτηση επί των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση, όπως όλοι όσοι αγαπάνε την πατρίδα, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. «Αλλά δεν θα αφήσουμε να πέσει η χώρα στα βράχια» συνέχισε. «Αν δείξετε υπευθυνότητα, θα βρείτε από εμάς περισσότερη στήριξη από όση φαντάζεστε» είπε χαρακτηριστικά.

Το ευρώ δεν είναι απλά ένα νόμισμα, είναι η κάρτα για ισότιμη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στη Βουλή. Κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει παράταση του προγράμματος. «Πείτε το παράταση, πείτε το συμφωνία-γέφυρα. Πείτε το και Ρόζα Λούξεμπουργκ. Εμείς θα το στηρίξουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε νέο πρόγραμμα, ασχέτου ονόματος, εξέφρασε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή, λίγο πριν την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Η εντολή του λαού είναι διαπραγμάτευση, αλλά όχι ρήξη. Διαπραγμάτευση σκληρή, αλλά όχι επιπόλαιη. Η παραμονή στο ευρώ και όχι οριακά παιχνίδια με τεράστιο κίνδυνο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων. «Η συμφωνία-γέφυρα είναι γέφυρα των στεναγμών και μινιατούρα σαν το τρενάκι του κ. Καμμένου» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι μαζί μας το έθνος και η πατρίδα που υπήρξαν θύματα αυτής της κρίσης, γιατί υπάρχει ελπίδα και φως. Γιατί κάποιοι συνομιλούν όρθιοι και διαπραγματεύονται. Γιατί εμείς ζητούμε να μην έρχεται και να μας προσβάλει ο κάθε επίτροπος σε ένα υπουργείο. Γιατί έχουμε εθνική αξιοπρέπεια» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Μπορεί η μεταβατική συμφωνία να υπάρξει σύντομα. Είναι εφικτή υπό τον όρο ότι θα γίνουν σεβαστές οι πάγιες δημοκρατικές αρχές και θα επικρατήσει η κοινή λογική» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος περιέγραψε τα τουλάχιστον τέσσερα σημεία που πρέπει να περιλαμβάνει.

Εντός του επόμενου μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επανίδρυση της ΕΡΤ, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Η ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, εγκαινιάζει τη μεταμνημονιακή περίοδο είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη Βουλή. Απαντώντας σε κατηγορίες της αντιπολίτευσης, είπε ότι απορρίπτουμε το 100% των τοξικών όρων του μνημονίου, προσθέτοντας ότι τοξικό είναι περίπου το 30% των προβλέψεών του. Σε ό,τι αφορά δε τις συστάσεις για διαπραγμάτευση χωρίς ρήξη, ο Γ.Βαρουφάκης τόνισε το οξύμωρο που κρύβεται σε αυτό: αν αποκλείεις εκ προοιμίου τη ρήξη δεν πας για διαπραγμάτευση, κάθεσαι σπίτι σου.

«Με την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά η μεγάλη μεταστροφή στο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Γ.Σταθάκης από τη Βουλή, παρουσιάζοντας 11 τομές για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Τόνισε δε ότι τις Κυριακές τα μαγαζιά θα είναι κλειστά. Σε ότι αφορά τα κόκκινα δάνεια μίλησε για δημιουργία φορέα ρύθμισης ή διαγραφής δανείων φτωχότερων δανειοληπτών και κανονιστικό πλαίσιο αποπληρωμής κάθε στεγαστικού δανείου.

Bελτιώσεις στη ρύθμιση των 100 δόσεων με άρση των περιορισμών και κίνητρα, ώστε να μπορούν να υπαχθούν σε αυτή όλοι όσοι σήμερα δεν μπορούν, αποκατάσταση των μικροομολογιούχων που επλήγησαν από το PSI και μία νέα φορολογική πολιτική που θα έχει τη στήριξη της κοινωνίας εξήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.


Πηγή : in.gr