Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Μόσχα καλεί Ουάσινγκτον! Τι είπαν Πούτιν και Ομπάμα στην τηλεφωνική τους επικοινωνία



Λευτέρης Σαββίδης

Οι δύο Πρόεδροι συνομίλησαν τηλεφωνικά, όπως διαρρέει η ρωσική πλευρά και επικεντρώθηκαν στην ανάγκη εξεύρεσης λύση στο ουκρανικό ζήτημα

Την ανάγκη μιας πολιτικής λύσης για την «εσωτερική» σύγκρουση στην Ουκρανία ώστε να τελειώσει γρήγορα η αιματοχυσία τόνισαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρει επίσης ότι οι δύο πρόεδροι σημείωσαν την ανάγκη να προστατευθούν τα δικαιώματα των κατοίκων όλων των περιοχών της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων και των ρωσόφωνων περιοχών στα ανατολικά της χώρας.
Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρότρυνε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να συμφωνήσει σε μια ειρηνευτική συμφωνία.

Σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος και οι ηγέτες της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, συναντώνται στο Μινσκ της Λευκορωσίας, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μια συμφωνία ειρήνης.


Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου