Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Πολάκης - Κασσελάκης: «Επικροτεί» ο Πολάκης τη διαγραφή Τζουμάκα

 


Η διαγραφή Τζουμάκα, είναι ξεκάθαρα εντολή του ακροαριστερού συμβούλου του Στέφανου Κασσελάκη.

Την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, να διαγράψει από το κόμμα τον Στέφανο Τζουμάκα, χαιρέτισε μέσω Facebook ο Παύλος Πολάκης.

Ο ακροαριστερός συντονιστής των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ήρθε η ώρα!!! Στέφανε Τζουμάκα σε ευχαριστούμε για τους αγώνες σου στο παρελθόν, αλλά σήμερα εκπέμπεις μόνο δηλητήριο διάλυσης!! Κάντο εκτός κόμματος!».

Συνόδευσε, δε, το σχόλιό του, με την ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη για την απομάκρυνση Τζουμάκα από τον ΣΥΡΙΖΑ:





Ο Κασσελάκης διαγράφει τον Τζουμάκα

 



Τον Στέφανο Τζουμάκα διέγραψε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση.

Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως «ολιγαρχικό» και «διαπλεκόμενο».

Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω.

Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτησή του.

Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση.

Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως «ολιγαρχικό» και «διαπλεκόμενο».

Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω.

...Δείτε περισσότερα
447
89
28


Συμμορίες με μηχανάκια κλέβουν αυτοκίνητα στα φανάρια

 


Εν ριπή οφθαλμού αφαιρούν οι κακοποιοί πολύτιμα αντικείμενα μέσα από αυτοκίνητα που είναι ακινητοποιημένα στα φανάρια.

Ανεξέλεγκτες δρουν οι συμμορίες σε διάφορα μέρη του πλανήτη, και κατακλέβουν το κόσμο.

Θύματα περισσότερο οι γυναίκες που αφήνουν αφελέστατα την τσάντα τους στο κάθισμα του συνοδηγού, σε κοινή θέα.

Ενδεικτικό είναι ένα βίντεο που δείχνει δύο κακοποιούς να προσεγγίζουν ένα ΙΧ που είναι ακινητοποιημένο στο φανάρι. Ο πίσω αναβάτης αποβιβάζεται από το δίκυκλο και στη συνέχεια αφαιρεί από το ΙΧ μια τσάντα που βρισκόταν στη θέση του οδηγού.

Ακολούθως, ανεβαίνει ανενόχλητος στη μοτοσικλέτα, η οποία έχει προλάβει να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα, και τα μέλη της συμμορίας γίνονται καπνός.






Στελεχοδιώχτρα η Αυγέρη - Τζουμάκας : Στο συνέδριο μπορεί να αμφισβητηθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

 



Συνεχίζει να διώχνει κόσμο απο τον ΣΥΡΙΖΑ η Αυγέρη, και νομίζει ότι την φοβούνται και την τρέμουν. Προσωπικά εμείς δεν την βλέπουμε να επιβιώνει στον ΣΥΡΙΖΑ θα την πάρει η μπάλα Κασσελάκη - Πολάκη.

Με την καθοδήγηση του ακροαριστερού τραμπούκου Παύλου Πολάκη που θέλει να διαλύσει το κόμμα και να το κάνει κυρίως ακροαριστερό, η Δώρα Αυγέρη συνεχίζει να απειλεί και να διώχνει κόσμο.

Μιλώντας στο Action 24, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος άσκησε κριτική στην Έφη Αχτσιόγλου, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τα στελέχη της «Ομπρέλας», αλλά και στον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Με αφορμή την κριτική που άσκησε η Έφη Αχτσιόγλου στα όσα είπε στο συνέδριο του ΣΕΒ ο Στέφανος Κασσελάκης, η Αυγέρη τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θα μπορούσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη φορά που θα κάνει συναντήσεις με θεσμικούς φορείς ο πρόεδρος να τον συνοδεύσει και με τη δική της εμπειρία να συμμετέχει».

«Είναι εύκολη και ανέξοδη κριτική όταν δεν παρακολουθείς τα πράγματα από κοντά στο πεδίο και δεν έχεις ανταποκριθεί στο κάλεσμα ενός νέου προσώπου και ναι πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε είναι ένας νέος αρχηγός», συμπλήρωσε η εκλεκτή του τραμπούκου Παύλου Πολάκη, και του Στέφανου Κασσελάκη.

«Θα ήταν παραγωγικό να μην πετάς πυροτεχνήματα και θα μπορούσες να είσαι πολύ αποδοτικός στην καθημερινή πράξη και παραγωγή πολιτικής και η συντρόφισσα Έφη έχει αυτή την εμπειρία», πρόσθεσε η Αυγέρη.

Για το κείμενο της «Ομπρέλας» που κατατέθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η Δώρα Αυγέρη αρχικά σχολίασε ότι «είναι ένας νέος άνθρωπος στην πολιτική και στον χώρο (σ.σ. ο Στέφανος Κασσελάκης) που έρχεται σε ένα όργανο που τον περιμένει και καταφέρνει να διαμορφώσει συσχετισμούς».

«Δεν είναι δυνατόν να έρχεται ο νέος πρόεδρος και εσύ να έχεις προλάβει να διακινήσεις κείμενο πριν τον ακούσεις. Είναι στοιχειώδες πολιτικό τακτ να τον ακούσεις, να δεις σε τι διαφωνείς και μετά να διατυπώσεις πολιτικές ενστάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτου η εκλεκτή Πολάκη - Κασσελάκη σχολίασε ότι «αυτό δείχνει στα δικά μου μάτια αλλά μεταφέρω και την άποψη πολλών ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την πολιτική τοποθέτηση αλλά με το πρόσωπο. Αν περίμενε κάποιος να ακούσει τι έχει να πει ο πρόεδρος - εγώ δεν είδα και διαφωνίες επί της ουσίας - θα μπορούσε να διακινηθεί ένα κείμενο. Αλλά να έρχεται ένα κείμενο να προγράφει το κλίμα και λίγο πολύ τις διαθέσεις των ανθρώπων που το υπέγραψαν, εντάξει».

Η Δώρα Αυγέρη εξαπέλυσε «πυρά» και κατά του Δημήτρη Παπαδημούλη και την εκτίμησή του ότι «θα είμαστε τρίτο κόμμα» με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει δηκτικά: «Εγώ τον γνώριζα ως ένα ιστορικό στέλεχος που δίνει μάχη στη Ευρωβουλή, δεν τον γνωρίζω ως δημοσκόπο και σχολιαστή των πραγμάτων του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτό που πρέπει να δούμε είναι τι προηγήθηκε στο παρελθόν που δεν φέρει την υπογραφή Κασσελάκη αλλά συντρόφων και συντροφισσών που συμμετείχαν. Τα παρόντα και τα μελλούμενα προσπαθούμε να τα διαμορφώσουμε με όρους νίκης και όχι ήττας. Ο κύκλος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ χάρη στον Στέφανο Κασσελάκη έχει κλείσει. Πάμε για τις μεγάλες νίκες» πρόσθεσε.

«Αν τον αξιολογούμε μόνο με βάση το πρόσωπο και τις προσωπικές του επιλογές και μένουμε μόνο σε αυτό, τότε ο καθένας κάνει τις επιλογές του και δεν ταιριάζει στην αντίληψη για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ όπως θέλει να τον παρουσιάσει ο Στέφανος Κασσελάκης», κατέληξε στη συνέντευξή της η Δώρα Αυγέρη.

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Στέφανος Τζουμάκας στον Στέφανο Κασσελάκη αμφισβητώντας ευθέως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και την ικανότητά του να οδηγήσει την αξιωματική αντιπολίτευση σε νικηφόρο πορεία.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Τζουμάκας τόνισε «Αυτός δεν ήρθε τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Εν γνώσει του Τσίπρα ήρθε, άλλο τι στάση κρατάει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε; Ψυχραιμία».

«Ο Αλέξης Τσίπρας είπα ότι δεν έπρεπε να παραιτηθεί και θα έχουμε κρίση ηγεσίας και κρίση πολιτικής ενότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος πια, γιατί η ηγεσία δεν γίνεται αποδεκτή. Ήδη έχει την πρώτη της πολιτική ήττα στις δημοτικές εκλογές. Πολιτικά έχω πλήρη διαφωνία με την ηγεσία, δεν μπορεί να οδηγήσει. Υπέστη την πρώτη ήττα τώρα πάει για τη δεύτερη στις ευρωεκλογές, αυτή είναι η άποψή μου. Γι’ αυτό έθεσα προχθές στη συνεδρίαση (σ.σ Πολιτική Γραμματεία) ότι πρέπει να εξετάσουμε θέμα πολιτικής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι βγήκε και είπε η πολιτική ηγεσία το βράδυ των δημοτικών… Λέξη για την πολιτική απομόνωση και το πολιτικό στραπάτσο… ‘’τι έγινε με τον δήμαρχο τάδε και τον τάδε’’ για να αποφύγει το πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Τζουμάκας. Ερωτηθείς εξάλλου γιατί ακούστηκαν οι αναφορές των κ. Τσακαλώτου και Σκουρλέτη στην Πολιτική Γραμματεία και όχι η δική του, σχολίασε «δεν είπανε για εμένα γιατί θέλουν να στήσουν το ματς Καρέζη – Βουγιουκλάκη οι ‘’μεν και οι δεν’’».

Μπορεί να αμφισβητηθεί η ηγεσία του κ. Κασσελάκη στο συνέδριο, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες, υποστήριξε. «Ορισμένοι θέλουν διάσπαση και όχι μόνο μέσα από το κόμμα, και από έξω. Η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» εκτίμησε.

Στη συνέχεια ο κ.Τζουμάκας αναφερόμενος στα σενάρια και σε όσα ακούγονται ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να συνεργαστούν, ο ίδιος εκτίμησε πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί, ωστόσο ο ίδιος είναι απέναντι σε κάτι τέτοιο. «Εχουν αρχίσει ορισμένοι να λένε να κλείσουν τα δύο κόμματα και να γίνει ένα. Θέλουν ένα μεγάλο κόμμα απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θέλουν να διαλύσουν το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να φτιάξουν μία δεξιά σοσιαλδημοκρατία. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό. Το ΠΑΣΟΚ τι είναι; Μία δεξιά σοσιαλδημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ ήταν σοσιαλιστικό κόμμα. Θα συνεργαστούν γιατί εξελίσσονται σε κόμματα συνδικάτα για να είναι απέναντι στον απέναντι», είπε χαρακτηριστικά.



Συνελήφθη αστυνομικός, για εμπορία ανθρώπων, διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση καθήκοντος

 



Συνελήφθη την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023, στο κέντρο της Αθήνας, αστυνομικός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, νομοθεσία περί όπλων και πλημμελή φύλαξη οπλισμού.

Για την υπόθεση συνελήφθη και μια 23χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενη ομοίως για εμπορία ανθρώπων, καθώς και για πλαστογραφία.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας μέρας αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον αστυνομικό μαζί με άλλα άτομα, να κινείται με όχημα στην περιοχή της Αθήνας και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σουγιάς, σκούφος τύπου full-face, ιδιωτικό πιστόλι και 16 φυσίγγια.

Ακολούθως, ο αστυνομικός προσήχθη στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, όπου στην κατοχή του εντοπίστηκαν πειστήρια που στοιχειοθετούσαν το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών, ενώ επιπλέον βρέθηκαν στοιχεία από εφαρμογές της Ελληνικής Αστυνομίας, η κατοχή των οποίων δεν δικαιολογούνταν βάσει των υπηρεσιακών του καθηκόντων.

Από την περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων, τα οποία εξετάσθηκαν κατόπιν σχετικής διάταξης του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, διακριβώθηκε η δράση του αστυνομικού στις ανωτέρω παράνομες δραστηριότητες.

Από τις επακόλουθες έρευνες στην οικία του, εντοπίστηκε και συνελήφθη και η 23χρονη αλλοδαπή, ενώ -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-33- φυσίγγια,

γεμιστήρας,

3 κινητά τηλέφωνα,

φωτοαντίγραφα διαβατηρίου και ταυτότητας και

πλαστή ταυτότητα με στοιχεία της 23χρονης.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός ελέγχεται ήδη για άλλο πειθαρχικό παράπτωμα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Η Χαμάς έριξε πύραυλο στο πάρκινγκ του νοσοκομείου για να στήσει αφήγημα για χτύπημα Ισραηλινών με πολλούς νεκρούς

 


H φονική έκρηξη στο νοσοκομείο Αλ Αχλί, στη Γάζα,  προκάλεσε συζητήσεις σχετικά με το ποιος είχε την ευθύνη για το χτύπημα, το μέγεθος αυτού, αλλά και τον αριθμό των απωλειών, και όλα συγκλίνουν για στημένο χτύπημα της Χαμάς που μπορεί και να μην το έκαναν καταλάθος.

Η έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας είχε για άλλους δεκάδες για άλλους εκατοντάδες άμαχους που έχασαν τη ζωή τους, και πήγε να πλασαριστεί για έγκλημα πολέμου, με υπεύθυνη την Χαμάς που το έστησε. 

Η έκρηξη σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη περίπου στις 19:00 τοπική ώρα, και το νοσοκομείο φέρεται να χτυπήθηκε χωρίς καμία προειδοποίηση, η απο λάθος της Χαμάς, η επίτηδες απο την Χαμάς.

Ζωντανά πλάνα από το Al Jazeera που προβλήθηκαν στις 18:59 τοπική ώρα έδειχναν ένα έντονο φως να υψώνεται στον ουρανό πάνω από τη Γάζα και μετά να σημειώνεται η έκρηξη.



Με το που έγινε το χτύπημα ήταν έτοιμοι Χαμάς και Παλαιστινιακή Αρχή να πουν το αφήγημα και να κατηγορήσουν το Ισραήλ ενώ ήξεραν ότι ήταν στημένο και θυσίασαν κόσμο για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους όπως κάνουν πάντα άλλωστε με αθώες ψυχές.

Οι τρομοκράτες υποστήριξαν ότι επρόκειτο για ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε ότι ευθύνεται για την επίθεση. Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε, επρόκειτο για ρουκετά της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, και αυτό ήταν ξεκάθαρο στα βίντεο. Προς απόδειξη αυτού παρουσίασε βίντεο, φωτογραφίες, γραφικά και έναν διάλογο μεταξύ μελών της Χαμάς που αναφέρονται στο χτύπημα αυτό. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ξακαθάρισε ότι, όπως φαίνεται, το χτύπημα προήλθε από την άλλη πλευρά, δηλαδή την Παλαιστίνη και όχι το Ισραήλ. Αυτή ήταν και η άποψη αξιωματούχου της ευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφοριών, που μίλησε στο AFP και στο γερμανικό ΝΤV υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σε αμερικανικό έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών το οποίο είδαν πολλά διεθνή ΜΜΕ χθες, στο οποίο δίνεται και αριθμητική εκτίμηση για τους νεκρούς, σε ότι αφορά στο μέγεθος των ζημιών σε εγκαταστάσεις που προκάλεσε το χτύπημα, ανέφερε ότι υπήρξαν «μόνο ελαφρές δομικές ζημιές στο νοσοκομείο», με «καμία παρατηρήσιμη ζημιά στο κύριο κτίριο του νοσοκομείου και κανένα κρατήρα πρόσκρουσης», γράφει η βρετανική Guardian.

Οι ανταποκριτές του AFP στο σημείο είδαν δεκάδες πτώματα, με γιατρούς και πολίτες να ανασύρουν πτώματα τυλιγμένα σε λευκά υφάσματα, κουβέρτες ή μαύρες πλαστικές σακούλες. Στο προαύλιο του νοσοκομείου διακρίνονταν κηλίδες αίματος και καμένα αυτοκίνητα, αλλά όχι χτύπημα στο κτίριο του νοσοκομείου.

«Οι εικόνες του νοσοκομείου μετά την έκρηξη που δημοσίευσε η ομάδα δορυφορικής παρακολούθησης Maxar δείχνουν ότι τα κτίρια του νοσοκομείου φαίνονταν κυρίως άθικτα», γράφει ο Guardian.

Ανάλογη εικόνα έδωσε και ο αξιωματούχος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφοριών που μίλησε σε AFP και NTV λέγοντας ότι το κτίριο του νοσοκομείου δεν καταστράφηκε. Το νοσοκομείο είχε πιθανότατα εκκενωθεί εκ των προτέρων - όπως είχε διατάξει ο ισραηλινός στρατός για μια ολόκληρη σειρά κλινικών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. «Το κτίριο δεν καταστράφηκε» και δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι «εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο πάρκινγκ όπου προσγειώθηκε η ρουκέτα», προσέθεσε ο εν λόγω ανώτερος αξιωματούχος, ο οποίος υποστηρίζει πως έχουν προκληθεί και στο παρελθόν ανάλογα περιστατικά με λάθη σε ρουκέτες, σύμφωνα με τη Liberation.

Η εκρηκτική κατάσταση στη Γάζα, η ένταση της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς, κάνει δύσκολο ακόμα και τον απολογισμό των θυμάτων, για να καταρριφθεί πλήρως το αφήγημα των τρομοκρατών της Χαμάς.

Η Παλαιστινιακή πλευρά εξαρχής μιλούσε για 500 περίπου νεκρούς την ώρα που αξιωματούχος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφοριών κάνει λόγο για 10 με 50 και η αμερικανική πλευρά για 100 με 300, χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία αλλά στημένα πλάνα που έδινε η πλευρά της Παλαιστίνης και οι τρομοκράτες της Χαμάς.

Από την μεριά του αξιωματούχος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα με το γερμανικό ΝΤV, το γαλλικό AFP και τις εφημερίδες Liberation και Le Parisien, αμφισβήτησε ανοιχτά τον αριθμό των νεκρών που έδωσαν οι παλαιστινιακές αρχές.

«Δεν υπάρχουν 200 ή ακόμη και 500 νεκροί, αλλά μάλλον μερικές δεκάδες, πιθανότατα μεταξύ 10 και 50», δήλωσε χαρακτηριστικά η ευρωπαϊκή αυτή πηγή, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ «μάλλον δεν ευθύνεται» για τον βομβαρδισμό, σύμφωνα με τα «σοβαρά στοιχεία» που έχουν στη διάθεσή τους οι υπηρεσίες πληροφοριών. Ο αξιωματούχος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφοριών ανέφερε, ακόμη, ότι το κτίριο δεν καταστράφηκε.

«Εξακολουθούμε να αξιολογούμε τους πιθανούς αριθμούς των θυμάτων και η εκτίμησή μας μπορεί να εξελιχθεί, αλλά αυτός ο αριθμός των νεκρών εξακολουθεί να αντανακλά μια συγκλονιστική απώλεια ζωής», αναφέρεται στο έγγραφο σύμφωνα με τις αναφορές του γαλλικού AFP.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους θανάτους όλων των αμάχων και εργάζονται εντατικά για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα», σημειώνεται στο έγγραφο.

Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός είναι χαμηλότερος από τους 471 νεκρούς που είχαν περιγράψει αρχικά οι υγειονομικές αρχές του θύλακα που κυβερνά η Χαμάς, και όλα δείχνουν ότι φορτώθηκαν για να εξυπηρετήσουν το αφήγημα των τρομοκρατών. 

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος, από την πλευρά της, κατήγγειλε «έγκλημα πολέμου» με «εκατοντάδες» θύματα μεταξύ των αμάχων, «συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών, μελών του υγειονομικού προσωπικού», αλλά τα πράγματα δείχνουν ότι το έγκλημα διαπράχθηκε απο τους τρομοκράτες της Χαμάς με την κάλυψη των Παλαιστίνιων.





ΥΠΕΞ: «Βαθιά οδύνη για την απώλεια ζωών σε κτήριο παρακείμενο της Μονής Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα»

 


To υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών έπειτα από τον βομβαρδισμό στην εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα.

Στην ανακοίνωση εξέδωσε το ΥΠΕΞ αναφέρει: 

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια ζωών που προκλήθηκε από χτύπημα σε κτίριο παρακείμενο στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα.

Η προστασία των αμάχων και η ασφάλεια των τόπων λατρείας και των θρησκευτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να διασφαλίζονται και να γίνονται σεβαστές από κάθε πλευρά».





Προκαλούν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ τα ΜΜΕ της Τουρκίας που ελέγχονται απο τον Ερντογάν και είναι υπέρ των τρομοκρατών

 


Η προκλητική αφωνία και κάλυψη των τρομοκρατών της Χαμάς απο την Τουρκία και προσωπικά τον Ερντογάν, έχουν φτάσει στα όρια τους τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Τέτοια απόλυτη κάλυψη σε τρομοκρατία και τρομοκρατικά χτυπήματα δεν έχει δώσει κανένα σοβαρό κράτος. 

Κάλυψη και αφωνία για τα εγκλήματα των τρομοκρατών της Χαμάς, έχουν δώσει η Τουρκία, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και ο καταζητούμενους για εγκλήματα πολέμου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Iσραήλ και ΗΠΑ στοχοποιούν ξεκάθαρα και προκλητικά τα τουρκικά ΜΜΕ που ελέγονται απο τον Ερντογάν, την ίδια ώρα που Ισραηλινοί διπλωμάτες και πολίτες εγκαταλείπουν την Τουρκία για λόγους ασφαλείας, εν όψει της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα.

Φιλοκυβερνητικά προκλητικά ΜΜΕ του Ερντογάν ανεβάζουν τους τόνους με προκλητικούς τίτλους και φωτογραφίες θυμάτων στην Γάζα, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον πως… βάφει τα χέρια της με αίμα αθώων υποστηρίζοντας τις ενέργειες του Ισραήλ, και δεν έχουν βρεί λέξη για τα εγκλήματα των τρομοκρατών της Χαμάς ακόμα και σε μωρά που τους έβγαζαν τα μάτια.

Τα εμπρηστικά δημοσιεύματα πυροδοτούν περεταίρω την λαϊκή οργή, με διαδηλώσεις που λαμβάνουν μέρος σε όλη τη χώρα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Ερτογάν κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του βομβαρδισμού του νοσοκομείου στη Γάζα, και δεν βρήκε λέξη για να καταδικάσει τα εγκλήματα των τρομοκρατών της Χαμάς.

Ο προκλητικός πρόεδρος του κόμματος Νέα Ευημερία Φατίχ Ερμπακάν, και συμμάχου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε από την κυβέρνηση να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις στο Ιντζίρλικ και στο Κιουρέτζικ καθώς και να σταματήσουν την πώληση πετρελαίου οι ισλαμικές χώρες στις ΗΠΑ και στις δυτικές χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ. «Όλος ο ισλαμικός κόσμος, υπο την ηγεσία της Τουρκίας είναι υποχρεωμένος να κινηθεί άμεσα αυτή είναι μια ανθρωπιστική και θρησκευτική ανάγκη» δήλωσε με νόημα, χωρίς να καταδικάζει την τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς.

Με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές το Ισραήλ αποφάσισε να αποσύρει όλους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία, και όσους πολίτες του βρίσκονταν στη χώρα, κρίνοντας πως με την έναρξη της επιχείρησης στη Γάζα θα υπάρξει κίνδυνος για την ασφάλεια τους.

Προκλητικά Τουρκικά δίκτυα, μεταδίδοντας εικόνες από αεροδρόμια με Ισραηλινούς να εγκαταλείπουν τη χώρα, χαρακτήρισαν «έκπληξη» την απόφαση της κυβέρνησης Νετανιάχου, τονίζοντας πως ελήφθη «λόγω των αμφιβολιών για την ασφάλεια τους» στο τουρκικό έδαφος, αλλά ευθύνονται τα ίδια τα ΜΜΕ που ελέγχονται απο τον Ερντογάν και δίνουν θάρρος σε τρομοκράτες να διαπράττουν και άλλα εγκλήματα.



Μητσοτάκης από Ηγουμενίτσα: H Ελλάδα γίνεται πεδίο μεγάλων διεθνών επενδύσεων

 



Η Ελλάδα γίνεται πεδίο μεγάλων διεθνών επενδύσεων καθώς έχει κάνει μεγάλα άλματα προς τα εμπρός τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στον όμιλο Grimaldi.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σημαντική ημέρα για την Ηγουμενίτσα και την Ήπειρο καθώς ξεκινάει μια νέα εποχή σημειώνοντας ότι η μεταβίβαση της διαχείρισης του λιμανιού στον όμιλο Grimaldi σημαίνει περαιτέρω ανάπτυξη.

«Η οικονομική διάσταση της σύμπραξης είναι συμβατή με τις εθνικές ανάγκες. Θέλω να θυμίσω ότι το Δημόσιο παραμένει μέτοχος μέσω του ΤΑΙΠΕΔ με 33% και το 85% του ετήσιου τέλους παραχώρησης επιστρέφει στους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών για τοπικά έργα» τόνισε.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι ο ίδιος όμιλος επενδύει παράλληλα και στο «πολύ σημαντικό λιμάνι του Ηρακλείου προσφέροντας ένα τίμημα 80 εκατ. ευρώ».

«Αποδεικνύεται έτσι ότι η Ελλάδα γίνεται πεδίο μεγάλων διεθνών επενδύσεων, γίνεται μαγνήτης κεφαλαίων εκτός συνόρων» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Θα τόνιζα και τη διάσταση της στρατηγικής συμμαχίας που αναπτύσσει η Ελλάδα με την Ιταλία. Η Ιταλία είναι ένας μεγάλος επενδυτής στη χώρα μας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η σημερινή συμφωνία είναι μια ακόμα στάση στη μεγάλη πορεία μετασχηματισμού της πατρίδας μας. Είναι μια σημαντική ψηφίδα στο μωσαικό της ανάπτυξης που συνθέτουν οι παραπάνω από 380 δράσεις του αναπτυξιακού σχεδίου για την Ήπειρο» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Είναι ένα συνολικό πλάνο που χρειάζεται χρόνο και ενέργεια για να δρομολογηθεί όμως είμαστε εδώ για να το υλοποιήσουμε σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η σημερινή συμφωνία είναι ένα μέρος αυτής της δημιουργικής διαδρομής για τη Θεσπρωτία και την Ήπειρο του 21ου αιώνα. Η συμφωνία αυτή δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί αν η χώρα δεν είχε κάνει μεγαλύτερα άλματα από τη φθορά που λέει και ο εθνικός ποιητής για να φτάσει να προσελκύει σήμερα μεγάλους επενδυτές που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον να επενδύσουν στην πατρίδα» συνέχισε ο πρωθυπουργός και κατέληξε: 

«Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο λιμάνι και είμαι σίγουρος ότι όταν θα ξαναβρεθούμε σε λίγα χρόνια εδώ θα τρίβουμε τα μάτια μας με την πρόοδο που θα έχει κάνει η Ηγουμενίτσα. Η Ελλάδα είναι σήμερα στην ευχάριστη θέση να αξιοποιεί πληρως τα γεωπολιτικά της πλεονεκτήματα προς όφελος όλων των πολιτών».



Αθλιότητα Κασσελάκη αναφέροντας υποτιμητικά λαδέμπορους τους παραγωγούς λαδιού

 


Ο Κασσελάκης εκτελεί εντολές του ακροαριστερού φασίστα Παύλου Πολάκη, και φαίνεται από τις ανακοινώσεις του. Κανένας σοβαρός πολιτικός, που δεν είναι στο χαμηλό επίπεδο του Παύλου Πολάκη, δεν θα χρησιμοποιούσε τα λόγια και τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η χθεσινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό για την τιμή στου λαδιού αποκαλώντας την κυβέρνηση «και επισήμως κυβέρνηση λαδεμπόρων», προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού. 

«Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει δώσει μόνο τα κλειδιά του κόμματος στον κ. Πολάκη, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται και τους κωδικούς των λογαριασμών του στα social media», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Ρωμανός και τονίζει:

«Ο “πολακισμός” έχει γίνει, πλέον, επίσημη γραμμή. Ο νέος αρχηγός έφτασε στο απόλυτο σημείο χυδαιότητας, να εξισώσει τους Ελληνες ελαιοπαραγωγούς με τους μαυραγορίτες της Κατοχής. Καλά ξεμπερδέματα στον ΣΥΡΙΖΑ».



Οι τρομοκράτες της Χαμάς έβγαζαν μάτια, έκοβαν δάχτυλα δολοφονούσαν μωρά

 



Το κιμπούτς Νιρ Οζ ήταν μία από τις πολλές κοινότητες στις οποίες εισέβαλαν οι τρομοκράτες της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ. 

Οι εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα διεθνή πρακτορεία σοκάρουν.

Εκατοντάδες Ισραηλινοί σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν στις επιδρομές της τρομοκρατικής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου. Οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν σε σπίτια και σκότωσαν εν ψυχρώ αμάχους, μωρά παιδιά τα δολοφονούσαν εν ψυχρώ.

Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σοκάρουν, με κατεστραμμένα σπίτια και παιδικά δωμάτια γεμάτα με αίμα.












Οι εθελοντές έρευνας και διάσωσης της Zaka, που έχουν αναλάβει την ανάσυρση πτωμάτων στο Ισραήλ, περιγράφουν τι είδαν μετά την επίθεση της Χαμάς.

«Μπήκαν στο σπίτι μιας οικογένειας με δύο παιδιά, ηλικίας 6-7 ετών. Οι γονείς και τα παιδιά βασανίστηκαν. Τους έβγαλαν τα μάτια και τους έκοψαν τα δάχτυλα. Ποτέ μην ξεχνάτε», είπαν οι εθελοντές.




Με απόφαση του Πρωθυπουργού συγκροτείται Συμβουλευτική Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ)

 


Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συγκροτείται Συμβουλευτική Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ).

Ο εκθετικός ρυθμός εξέλιξης της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθιστά απαραίτητη τη σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής υπό τον Πρωθυπουργό, με κύριο αντικείμενο την προετοιμασία της χώρας μπροστά στις εξελίξεις που οι κάθε είδους εφαρμογές της εν λόγω τεχνολογίας θα φέρουν, στην κατεύθυνση της συμμετοχικής ανθεκτικότητας, της ανταγωνιστικότητας, της βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας.

Η Επιτροπή θα παρέχει τεκμηριωμένες συμβουλές και προτάσεις για το πώς η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τις πολλαπλές δυνατότητες και ευκαιρίες που προκύπτουν από τη χρήση της ΤΝ, αλλά και το πώς μπορεί να εφαρμόσει ένα συνεκτικό πλαίσιο προστασίας από τις πιθανές προκλήσεις και αναπροσαρμογές, τις ανισότητες και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή θα διατυπώνει συστάσεις πολιτικής και θα χαράσσει κατευθυντήριες γραμμές για τη μακροπρόθεσμη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για την ΤΝ, με εστίαση στα πεδία σημασίας για την Ελλάδα: στην οικονομία και την κοινωνία, στη βελτίωση της παραγωγικότητας, στην αύξηση της καινοτομίας, την ενίσχυση υποδομών, τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, την υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού και της κοινωνικής συνοχής, τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, την προάσπιση της εθνικής ψηφιακής κυριαρχίας και τη βελτίωση της λειτουργίας του Δημοσίου.

Επιπλέον, η Επιτροπή θα έχει ως στόχο να προσδιορίσει τους τομείς όπου η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και μπορεί να τεθεί στην πρωτοπορία του διεθνούς διαλόγου σχετικά με τη χρήση της ΤΝ και να υποδείξει τρόπους, ώστε να συνδυαστεί δημιουργικά η εφαρμογή των ηθικών και ρυθμιστικών κανόνων με την προώθηση της καινοτομίας, από τον δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα και θα συνεισφέρει τις εθνικές θέσεις στον ευρωπαϊκό διάλογο για το ρυθμιστικό πλαίσιο της ΤΝ. Τέλος, θα καταγράφει τις δυναμικές τάσεις και θα διερευνά τις μελλοντικές προοπτικές της εν λόγω τεχνολογίας .

Η λειτουργία της Επιτροπής είναι αμισθί. Επίσης, την υποστήριξη του έργου της Επιτροπής αναλαμβάνει δίχως αμοιβή, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών Accenture που διαθέτει υψηλό επίπεδο παροχής ψηφιακών υπηρεσιών και εξειδίκευσης στην ΤΝ.

Τα μέλη της Επιτροπής είναι:

Δασκαλάκης Κωνσταντίνος Καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ, ο οποίος και αναλαμβάνει επικεφαλής της Επιτροπής.

Δρακόπουλος Κίμωνας Επίκουρος Καθηγητής στην Επιστήμη των Δεδομένων και Λειτουργιών στο Πανεπιστήμιο της Ν. Καλιφόρνια

Καρκαλέτσης Ευάγγελος Διευθυντής Έρευνας στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”

Κιντή Βασιλική (Βάσω) Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης και Αναλυτικής Φιλοσοφίας στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ

Παγουλάτος Γεώργιος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ

Παναγοπούλου Φερενίκη Επίκουρη Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου, Δικαίου Προστασίας Δεδομένων και Βιοηθικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Βιοηθικής, Τεχνοηθικής και Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου

Πήτας Ιωάννης Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής στο ΑΠΘ και Πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Διδακτορικών Σπουδών στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Σελλής Τιμολέων (Τίμος) Διευθυντής της Ερευνητικής Μονάδας «Αρχιμήδης» του Ερ. Κέντρου «Αθηνά»

Σταυρόπουλος Ανδρέας Αντιπρόερδος του Endeavor Greece – Εταίρος στην Threshold (πρώην DFJ) Ventures – Μέλος ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ

Τασιούλας Ιωάννης (John) Καθηγητής Ηθικής και Νομικής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστξμίου της Οξφόρδης

Τσέκερης Χαράλαμπος Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής & Τεχνοηθικής.

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συγκρότηση της Επιτροπής:

«Όπως είχα αναφέρει στις προγραμματικές δηλώσεις, η κυβέρνηση θα ασχοληθεί ενεργά με τις μεγάλες προκλήσεις που αφορούν στην Τεχνητή Νοημοσύνη και είναι ήδη παρούσες. Δεν αφορούν το μέλλον αλλά το παρόν. Κράτος και πολίτες οφείλουμε να οργανώσουμε την υποδοχή της πριν η τεχνητή νοημοσύνη καταστεί καθημερινή πραγματικότητα ερήμην μας. Για τον σκοπό αυτό προχωράμε σήμερα στη σύσταση συμβουλευτικής επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο γραφείο μου, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από διαφορετικά πεδία ενασχόλησης με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Η Ελλάδα διαθέτει ικανούς ερευνητές σε όλα τα πεδία έρευνας που σχετίζονται με την εξέλιξη της μεγαλύτερης τεχνολογικής επανάστασης στην ιστορία της ανθρωπότητας και μπορεί να συμμετέχει ισότιμα στον διεθνή διάλογο».

Ο επικεφαλής της Επιτροπής κ. Δασκαλάκης δήλωσε σχετικά με την Επιτροπή και το έργο της:

«Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη να αναλάβω Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη και να συνεργαστώ με μία εξαιρετική ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων που απαρτίζουν την Επιτροπή.

Έργο μας θα είναι να διατυπώσουμε προτάσεις πολιτικής που θα αναδεικνύουν τα οφέλη της Τεχνητής Νοημοσύνης για την Κοινωνία, την Οικονομία, την Επιστήμη και τον Ανθρωπο και παράλληλα θα εντοπίζουν τις προκλήσεις και θα αντιμετωπίζουν τους πιθανούς κινδύνους.

Επίσης, θα εργαστούμε συντεταγμένα, ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει μέλος των διεθνών πρωτοβουλιών για την Τεχνητή Νοημοσύνη που αναπτύσσονται στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών που η χώρα μας συμμετέχει και να καταστεί συμμέτοχος του παγκόσμιου διαλόγου για την εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η παρουσία ελλήνων ερευνητών και επιστημόνων υψηλού επιπέδου εντός και εκτός Ελλάδος συνιστά μία σημαντική παρακαταθήκη που θα μας βοηθήσει στο ενδιαφέρον έργο που έχουμε μπροστά μας».

Βιογραφικά σημειώματα εδώ.



Ο Σύρος με μαχαίρι και κοράνι σε εκκλησία στον Άγιο Παντελεήμονα, είχε συλληφθεί ξανά και δεν είχε απελαθεί

 


Ανασφάλεια στους πολίτες προκαλεί η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, και βλέποντας παράνομους μετανάστες να κυκλοφορούν ακόμα στην χώρα ενώ έχουν παραβατική συμπεριφορά, ανησυχεί τον κόσμο περισσότερο.

Στην προσαγωγή ενός παράνομου μετανάστη, Σύρου που έχει ξανά συλληφθεί, και ο οποίος κινούνταν ύποπτα μέσα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα, προχώρησαν λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα στελέχη της ΟΠΚΕ.

Όλα συνέβησαν όταν ο νεωκόρος της εκκλησίας είδε τον άνδρα να μπαίνει στην εκκλησία και να επιδεικνύει περίεργη συμπεριφορά. Τότε ενημέρωσε σχετικά μία ομάδα της ΟΠΚΕ που βρισκόταν στην περιοχή και τους ζήτησε να τον ελέγξουν.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών στο σημείο, ο άνδρας αντιστάθηκε και άρχισε να φωνάζει «Αλλάχου Άκμπαρ» με τους άνδρες της ΟΠΚΕ να καταφέρνουν τελικά να τον ακινητοποιήσουν. Στην κατοχή του είχε ένα σακίδιο εντός του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι καθώς και ένα κοράνι.

Ο άνδρας είναι Σύρος παράνομος μετανάστης από τους χιλιάδες που έχουν μπεί στην χώρα, 24 ετών, έχει ξανααπασχολήσει για παρόμοια θέματα, και παρόλα αυτά δεν έχει απελαθεί σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών. 

Ειδικότερα φέρεται κατά το παρελθόν να εισήλθε στην εκκλησία και να άρχισε να διαβάζει το κοράνι με αποτέλεσμα σε βάρος του να σχηματιστεί δικογραφία, και να μην έχει απελαθεί ώς επικίνδυνος.

Ο παράνομος μετανάστης έχει περάσει κατά το παρελθόν και από ψυχιατρική εξέταση χωρίς ωστόσο να κριθεί αναγκαία η κράτησή του.

Ο άνδρας προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, και θα τον ξαναδούμε ανεξέλεγκτο στους δρόμους μέχρι να κάνει έγκλημα.



Βίντεο από τη διάρρηξη στο σπίτι του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Καλλιάνου

 



Θύμα διάρρηξης έπεσε ο Γιάννης Καλλιάνος. Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ σε βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρει πως χθες το βράδυ στις 20:40 ένας 20χρονος αλλοδαπός μπήκε στο σπίτι του και τα «πήρε όλα».

«Ψυχολογικός βιασμός λέγετε αυτό», σημειώνει ο κ. Καλλιάνος στη λεζάντα της ανάρτησής του και ευχαριστεί την ΕΛ.ΑΣ για τη δουλεία που έκανε εκφράζοντας την ελπίδα του να βρεθεί ο δράστης.



Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

«Μπήκε στο σπίτι μας χθες το βράδυ στις 20.40. Φτιάχνεις το σπιτικό σου και μπαίνει ένας αλήτης και στα παίρνει όλα! Φαίνεται καθαρά το πρόσωπό του! 20χρονος αλλοδαπός. Ψυχολογικός βιασμός λέγεται αυτό. Παρακαλώ κοινοποιήστε μήπως και βρεθεί το κάθαρμα που μαγάρισε το σπίτι μας. Δυστυχώς καθημερινά ο κόσμος γίνεται αντιμέτωπος με τέτοια περιστατικά. Περιστατικά κανονικού βιασμού, ψυχολογικού βιασμού. Ευχαριστώ θερμά την ελληνική Αστυνομία που έσπευσε αμέσως. Συγχαρητήρια στη δουλειά που έκανε. Ελπίζω σε λίγες μέρες να τον δω μπροστά μου σε κάποιο τμήμα και να με κοιτάξει στα μάτια.»