Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Ήταν σίγουρο ότι ΣΥΡΙΖΑ θα στήριζε το καθεστώς Μαδούρο



Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στήριζε το καθεστώς Μαδούρο, τα καθεστώτα  αλληλοϋποστηρίζονται.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, που συναντήθηκε με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φρέντι Φερνάντεζ έκανε την παρακάτω δήλωση : «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον νόμιμο Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας Νικολάς Μαδούρο, ύστερα από τη χθεσινή ενέργεια του ηγέτη της αντιπολίτευσης και προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της χώρας Χουάν Γκουάιδο, να ανακηρύξει τον εαυτό του προσωρινό Πρόεδρο της χώρας, αμφισβητώντας με αυτό τον τρόπο, η αντιπολίτευση, το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του περασμένου Μαΐου στη Βενεζουέλα».




Παρέμβαση Καραμανλή για την συμφωνία των Πρεσπών



Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού:

«Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κα Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη Χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.

Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.

Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα».


Τι είπες ρε Καματερέ; «Σας ζηλεύουμε» είπε απευθυνόμενος στους Μακεδόνες



Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τραγικές φυσιογνωμίες επικίνδυνες για τα εθνικά θέματα και για την χώρα γενικότερα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός που εκλέγεται στα Δωδεκάνησα είπε  το απίστευτο: «Είμαι περήφανος με αυτή τη Συμφωνία γιατί τώρα μπορώ να απευθύνομαι στους Μακεδόνες, τους συμπατριώτες μας. Μακάρι να είχαμε και εμείς μια Συμφωνία των Πρεσπών. Σας ζηλεύουμε εσάς τους Μακεδόνες. Έχετε εσείς πρόβλημα ασφάλειας; Εμείς στα Δωδεκάνησα και στα νησιά μας περνάμε κάθε μέρα με τα αεροπλάνα από πάνω δεκάδες και γίνονται αερομαχίες. Έχετε πρόβλημα με τα σύνορά σας και πολύ περισσότερο με τη Συμφωνία τώρα που το λύνει και δεν υπάρχει καμιά διεκδίκηση; Όχι. Για ρωτήστε εμάς. Διεκδικούν τα νησιά μας κι όλο και πιο πολύ διεκδικούν περισσότερα. Για ρωτήστε εμάς, έχουμε πρόβλημα δραστηριοτήτων στην παραμεθόριο; Οι ψαράδες δεν μπορούν να ψαρέψουν στα Ίμια αντιμετωπίζοντας τα τούρκικα πολεμικά. Πολύ θα θέλαμε αγαπητοί συμπατριώτες Μακεδόνες να είχαμε τη δυνατότητα, όπως εσείς, να έχουμε μια τέτοια γείτονα χώρα, να έχουμε μια τέτοια κυβέρνηση της γείτονας χώρας που να μπορούμε να κάνουμε μια τέτοια συμφωνία και να ζούμε ειρηνικά και να μην έχουμε κανένα κίνδυνο».

«Σας ζηλεύουμε αγαπητοί συμπατριώτες Μακεδόνες. Είναι δυνατόν να είμαστε προδότες εμείς, προδότες και ο Ζάεφ; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» είπε για να μας αποτελειώσει με αυτά που ακούμε και ζούμε σε εποχές ΣΥΡΙΖΑ.


Επίθεση στο σπίτι της Θεοδώρας Τζάκρη



Επίθεση στο σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, σημειώθηκε εχθές το βράδυ.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο Τσίπρας προσπαθώντας να το καπηλευθεί, ο οποίος με δύο αναρτήσεις στο Twitter κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν την επίθεση χωρίς μισόλογα. Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας να είχαμε να λέγαμε δηλαδή.

Όπως προκύπτει άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στην πίσω πλευρά του σπιτιού της, στα Γιαννιτσά και από την ρίψη μολότοφ προκλήθηκαν σημαντικές υλικές φθορές, αλλά δεν υπήρξε τραυματισμός. Εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σπίτι οι γονείς ο σύζυγος και το ανήλικο παιδί της βουλευτού. Μετά την επίθεση, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ και όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, φθάνοντας στο σημείο, επρόκειτο για 4 αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ που εκσφενδονίστηκαν στην πίσω πλευρά του σπιτιού-«στόχου», προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.




Στα πρόθυρα του εμφυλίου η Βενεζουέλα οι ΗΠΑ εναντίον του Μαδούρο



Ο Μαδούρο καλεί σε κινητοποιήσεις κατά του ηγέτη της αντιπολίτευσης Γκουαϊδό, που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώρας και ο Τραμπ τον αναγνώρισε. 

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κάλεσε τον στρατό της Βενεζουέλας να στηρίξει τον Γκουαϊδό,  ο οποίος λίγο νωρίτερα, ενώπιον χιλιάδων διαδηλωτών στο Καράκας, είχε αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος της λατινοαμερικανικής χώρας.

«Σήμερα, αναγνωρίζω επισήμως τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας», υπογραμμίζει η ανακοίνωση Τραμπ.

Ακολουθώντας την απόφαση που έλαβε η Ουάσινγκτον, οι κυβερνήσεις της Βραζιλίας, της Κολομβίας, της Παραγουάης, της Χιλής αναγνώρισαν τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας,

Παράλληλα ο Λουίς Αλμάγκρο, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών αναγνώρισε και «συνεχάρη τον Γκουαϊδό, πρόεδρο της Βενεζουέλας».

Ο Νικολά Μαδούρο περνά στην αντεπίθεση. Κάλεσε τους πολίτες της χώρας σε «μέγιστη λαϊκή κινητοποίηση», λίγο μετά την αυτοανακήρυξη του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουάιντο, σε μεταβατικό πρόεδρο της χώρας και την αναγνώρισή του από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα, ο Μαδούρο έδωσε στους Αμερικανούς διπλωμάτες προθεσμία 72 ωρών για να εγκαταλείψουν τη χώρα. «Ενώπιον του λαού και των εθνών του κόσμου και ως συνταγματικός πρόεδρος, αποφάσισα να διακόψω τις διπλωματικές και πολιτικές σχέσεις με την ιμπεριαλιστική αμερικανική κυβέρνηση».