Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Συντονισμένα fake news δείχνουν άθλιους Συριζαίους και εξοργίζουν Τσιόδρα - Χαρδαλιά

 Είναι τραγικό να γίνεται αντιπολίτευση εκφοβίζοντας τον κόσμο με ψέματα, προπαγάνδα και μπόλικη δόση ακροαριστερής Συριζαίικης αλητείας.

Οργισμένη απάντηση στα «περί ΕΟΔΥ σημερινά δημοσιεύματα…» δίνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μπορεί ο υπουργός και οι λοιμοξιωλόγοι να μην το λένε ανοικτά, αλλά ο κόσμος το έχει τούμπανο και οι Συριζαίοι καμάρι το ψέμα και την απάτη!!

Η ανάρτηση Χαρδαλιά:

«Πολιτική Προστασία και ΕΟΔΥ μαζί στην μάχη κατά της πανδημίας! (Η απάντησή μου στα περί ΕΟΔΥ σημερινά δημοσιεύματα…)

Από την αρχή αυτής της πανδημίας άνθρωποι με διαφορετικές ενασχολήσεις, εμπειρίες και βιώματα, διαφορετικά background και διαδρομές βρεθήκαμε μαζί, δίπλα δίπλα, ενώσαμε δυνάμεις, αφήσαμε πίσω μας διαφορετικούς σχεδιασμούς και προτεραιότητες και συντεταγμένα και οργανωμένα στρατευθήκαμε στη μάχη για την ανθρώπινη ζωή, στον πόλεμο απέναντι σε έναν αόρατο αλλά τόσο επικίνδυνο παγκόσμιο εχθρό.

Στην Πολιτική Προστασία σε ολη αυτή την διαδρομή οι συνοδοιπόροι μας, οι άμεσοι καθημερινοί μας συνεργάτες, σε καθε χωριό, σε κάθε πόλη, σε κάθε γωνιά της πατρίδας ηταν, είναι και παραμένουν τα στελέχη, οι επιστήμονες, οι συνεργάτες και η εξαιρετική και έμπειρη ομάδα του ΕΟΔΥ!

Μαζί και δίπλα δίπλα, όλους αυτούς τους μήνες καθημερινά, ακούραστα, παλεύουμε για χιλιάδες συνανθρώπους μας, μοιραζόμαστε επιχειρησιακά δεδομένα, επικαιροποιούμε προσεγγίσεις, πρωτόκολλα και στρατηγικές, αναλύουμε δεδομένα και επιχειρούμε συντονισμένα όπου χρειαστεί χωρίς ωράρια, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς εκπτώσεις. Όπου πρέπει, όποτε πρέπει και για ό,τι πρέπει…

Τα σημερινά δημοσιεύματα για όλους εμας στην οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας, όσους δηλ καθημερινά ζούμε αυτή τη συνεργασία είναι παντελώς άδικα και αβάσιμα. Ούτε διπλοί τρόποι καταγραφής κρουσμάτων υπάρχουν, ούτε δυσαρέσκειες και προβλήματα στις μεταξυ μας σχέσεις. Υπάρχει μόνο η κοινή μας αγωνία για την καθημερινή προάσπιση της δημόσιας υγείας, υπαρχει το κοινό μας άγχος για να προλάβουμε τα πάντα και παντού και υπάρχουν και οι δημιουργικές εντάσεις κάποιων στιγμών που συνοδεύουν κάθε ομάδα, κάθε οικογένεια, κάθε παρέα ανθρώπων που συναντιούνται στο πεδίο της κοινής τους μαχης. Όποιος έχει εργαστεί σε τέτοιες ομάδες για έναν κοινό στόχο, αυτό μπορεί να το καταλάβει καλά.

Οι στιγμές είναι δύσκολες και απαιτούν από όλους σοβαρότητα, προσήλωση στο στόχο και αποτελέσματα. Ο ΕΟΔΥ, οι επιστήμονες του, οι συνεργατες και εργαζόμενοι του είναι ήρωες της πρώτης γραμμής αυτής της πανδημίας. Όλοι εμείς της Πολιτικής Προστασίας το ξέρουμε και συνεχίζουμε μαζί τους τον αγώνα αδιαφορώντας για δημοσιεύματα και αναφορές που απλά επιχειρούν να προκαλέσουν εσωστρεφεια και ψήγματα δυσπιστίας και να αποπροσανατολίσουν τους Έλληνες πολίτες από τα πραγματικά δεδομένα αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους, είναι ώρα μάχης…Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απάντησε το μεσημέρι της Κυριακής στα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου που κατήγγειλαν ότι ο ΕΟΔΥ χρησιμοποιεί παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας κάνοντας λόγο για «διακίνηση ψευδών ειδήσεων».

«H διακίνηση ψευδών ειδήσεων και η αμφισβήτηση των επίσημων στοιχείων τη στιγμή που η χώρα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, δίνει  μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας βλάπτουν την κοινή προσπάθεια.

Υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19 και βρίσκεται διαρκώς στη διάθεση των επιστημόνων. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων.  Ο ΕΟΔΥ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της.

Τα στελέχη και το επιστημονικό προσωπικό του εργάζονται συστηματικά και ακούραστα κι αυτό το βλέπουν όλοι οι Ελληνες. Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται απο τον ΕΟΔΥ και δημοσιεύεται καθημερινα η “Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)” και με βάση αυτά τα στοιχεία οι ειδικοί συζητούν και λαμβάνουν τις αποφάσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οτιδήποτε άλλο υπονομεύει την κοινή προσπάθεια όλων μας» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Νέα πρόκληση από την Συριζαία Μυρσίνη Βουνάτσου που η ξεφτίλα δεν την αγγίζει

 Διαβάζουμε στην ΟΜΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ για την νέα πρόκληση της συριζαίας ξεφτίλα Μυρσίνης Βουνάτσου.

Η Μυρσίνη Βουνάτσου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, είχε διαγραφεί για παλαιότερη ανάρτησή της, όταν κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας περίμενε να ισοφαρίσουν οι νεκροί του κορωνοϊού με τους νεκρούς στο Μάτι για να αναζητήσει ευθύνες.

Μετά από λίγο καιρό ανέκτησε την κομματική της ταυτότητα και σήμερα επανέρχεται με νέα χειρότερη δήλωση κατά την οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητά κρεμάλες για τους 2.000 νεκρούς της πανδημίας.

Δείτε την ανάρτησή της.


Υπενθυμίζεται πως είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις η ανάρτηση της στην οποία αναφέρθηκε στους νεκρούς στο Μάτι και τη Μάνδρα και σε εκείνους του κορωνοϊού, γράφοντας χαρακτηριστικά στο Twitter ότι "όταν θα ισοφαρίσουμε τους νεκρούς εγώ θα αρχίσω να μετράω πτώματα και ζητώ ευθύνες (ποινικές). Γιατί όχι; Όσο έφταιγαν ο Τσίπρας και η Δούρου άλλο τόσο θα φταίτε και εσείς". 

Δείτε την ανάρτηση:


Μετά τον σάλο που προκλήθηκε τότε, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου είχε κατεβάσει την ανάρτηση και υποστήριξε ότι σκοπός της ήταν να "αναδείξει την υποκρισία όσων τρία χρόνια τώρα μας χαρακτηρίζουν φονιάδες με πρωτοσέλιδα και ώρες ατελείωτες σε τηλεδίκες. Όσο λοιπόν έφταιγε ο Τσίπρας και η Δούρου για το Μάτι άλλο τόσο φταίνε και οι σημερινοί για τα θύματα της πανδημίας. Αλλά κάποιοι δυστυχώς την υποκρισία και την αθλιότητα την έχουν στο πετσί τους". Συμπλήρωσε ότι κατεβάζει την προηγούμενη ανάρτηση έχοντας αναδείξει την υποκρισία αλλά και για να μη δοθεί τροφή σε όσους "είδαν το πρόσωπό τους στον καθρέπτη και τρόμαξαν".Πηγή
Δένδιας: «Τεράστια αντίφαση της Γερμανίας να πουλά όπλα σε χώρα που απειλεί την ειρήνη δύο χωρών της ΕΕ»

 H Γερμανία δεν ανταποκρίνεται στον ηγετικό της ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν απορρίπτει τις εκκλήσεις της Αθήνας για επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, τονίζει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Politico.

«Αδυνατώ να καταλάβω το δισταγμό της Γερμανίας να χρησιμοποιήσει την τεράστια ισχύ που η οικονομία της για να δώσει ένα σαφές παράδειγμα ότι οι χώρες πρέπει να υπακούουν στο διεθνές δίκαιο», σημειώνει ο κ. Δένδιας.

«Καταλαβαίνω το οικονομικό θέμα από τη γερμανική πλευρά, αλλά είμαι βέβαιος ότι και αυτή καταλαβαίνει την τεράστια αντίφαση του να παρέχεις επιθετικά όπλα σε μια χώρα που απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα δύο χωρών της ΕΕ. Αυτός είναι ο ορισμός της λέξης αντίφασης», αναφέρει.

Προσθέτει μάλιστα ότι δεν καταλαβαίνει γιατί η Ελλάδα θα έπρεπε ακόμη και να θέσει το ζήτημα αυτό στο Βερολίνο «αντί της Γερμανίας να συνειδητοποιήσει από μόνη της, από τους μηχανισμούς ελέγχου και ισορροπιών του δικού της συστήματος, ότι αυτό δεν είναι συμβατό με τον ρόλο της στην Ευρώπη».

Όσον αφορά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, ο κ. Δένδιας καλεί τους ηγέτες της ΕΕ να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία, ανάλογη με τη δέσμευση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσούλα ντεν Λε Λέιν να ηγηθεί μιας «γεωπολιτικής» Επιτροπής.

Ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι εάν οι ηγέτες της ΕΕ κάνουν το ίδιο με την Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, ακόμα και αν τελικά αποχωρήσει το Όρουτς Ρέις αυτή την εβδομάδα από την περιοχή, αυτό θα σήμαινε ότι δεν είχαν μάθει το μάθημά τους.

«Εάν κάνεις τα ίδια πράγματα που έκανες στο παρελθόν και περιμένεις μια άλλη εξέλιξη στο μέλλον, αυτό είναι κάτι που περιγράφεται με τη λέξη "αφέλεια"-και αυτός είναι ο ήπιος όρος θα έλεγα».

«Η Ευρώπη θα έστελνε λάθος μήνυμα σε όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής. Όποιος αυθαιρετεί, όποιος καταπατά το διεθνές δίκαιο, όποιος εκβιάζει, αυτός στο τέλος της ημέρας μένει ατιμώρητος στη χειρότερη περίπτωση ή και αμοίβεται κιόλας».

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με την επόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς τόσο ο νεοκλεγείς πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όσο και ο επόμενος υπουργός Εξωτερικών 'Αντονι Μπλίνκεν, γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή και τα ελληνοτουρκικά προβλήματα.

«Πιστεύω ότι η περιοχή χρειάζεται την παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών και ιδιαίτερα τη στρατιωτικής τους παρουσίας, με τρόπο που θα αντισταθμίζει την έλλειψη ευρωπαϊκής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή», τόνισε χαρακτηριστικά.


ΠηγήΚλέβουν ασύστολα τους καταλύτες των αυτοκινήτων

 


Νέα μάστιγα κλοπών από συμμορίες κυρίως Ρομά που κλέβουν καταλύτες. Οι καταλύτες περιέχουν πολύτιμα και ακριβά μέταλλα και βάζουν σε πειρασμό κυρίως Ρομά.

Οι καταλύτες των αυτοκινήτων είναι η νέα φάμπρικα ληστών και αφαιρούνται σχετικά εύκολα, αφού οι κακοποιοί προσεγγίζουν το αυτοκίνητο που έχουν βάλει στο μάτι, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το έχουν σηκώσει και με έναν τροχό κόβουν το σημείο που βρίσκεται ο καταλύτης. Ο συγκεκριμένος περιέχει μέταλλα αξίας τα οποία πωλούν και κυρίως σε εταιρείες που δραστηριοποιείται στον κλάδο της ανακύκλωσης. 

Η όλη διαδικασία δεν παίρνει πάνω από 5 λεπτά για τους κακοποιούς.
Κορωνοϊός: Στα πρόθυρα κατάρρευσης τα νοσοκομεία των Βαλκανίων

 Σκηνικό «πολέμου» στα νοσοκομεία των Βαλκανίων - Θυμίζουν σκηνές από το 1990

Όχι αρκετοί γιατροί, όχι αρκετές κλίνες: στα Βαλκάνια, εύθραυστες υγειονομικές υπηρεσίες βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού με την κατακόρυφη άνοδο των κρουσμάτων του κορωνοϊού, μια κατάσταση που φέρνει σε μερικούς στο νου το χάος των πολέμων στα χρόνια του 1990.

Ο εφιάλτης όλων, η υγειονομική κατάρρευση, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα σε μια φτωχή περιοχή, η οποία είχε αρχικά συγκρατήσει την πανδημία υιοθετώντας εκτεταμένα υποχρεωτικά μέτρα.

Στη Βοσνία, ένας γιατρός αφηγείται στο Γαλλικό Πρακτορείο, ζητώντας να μην κατονομασθεί, πως δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στους πολλούς ασθενείς, των οποίων η ζωή κρέμεται από μια κλωστή.

«Η κατάσταση μου θυμίζει τον πόλεμο και υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί στη διάρκεια του χειμώνα. Μπορούμε να κάνουμε δουλειά τριών ανθρώπων, αλλά όχι πέντε».

Το δεύτερο κύμα είναι πολύ πιο ισχυρό απ' αυτό της άνοιξης, αποκαλύπτοντας τις ελλείψεις υγειονομικών συστημάτων που πάσχουν από έλλειψη πόρων, γιατρών ή νοσηλευτών, οι οποίοι έχουν φύγει για τη δυτική Ευρώπη.

Τα δυτικά Βαλκάνια γνωρίζουν μια μαζική μετανάστευση, ιδιαίτερα των μορφωμένων νέων που θέλουν να ξεφύγουν από την ανεργία, τη διαφθορά και τους χαμηλούς μισθούς.

Από την αρχή της κρίσης, τον Μάρτιο, έχουν καταγραφεί σχεδόν 10.000 νεκροί, σχεδόν οι μισοί από τους οποίους στη διάρκεια του τελευταίου μήνα.

«Δεν υπάρχει θέση» 

Η Βοσνία, η Βόρεια Μακεδονία ή το Μαυροβούνιο περιλαμβάνονται στις πρώτες δέκα χώρες της Ευρώπης όσον αφορά την αναλογία της θνητότητας προς τον αριθμό των κατοίκων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Όμως οι κυβερνήσεις, πιεσμένες πολύ από τους οικονομικούς καταναγκασμούς, δεν επέβαλαν και πάλι δραστικά μέτρα, προτιμώντας να θέσουν σε εφαρμογή περιορισμούς στα ωράρια λειτουργίας των εστιατορίων και των μπαρ.

Ακόμη και πριν από την πανδημία, τα Βαλκάνια κατέγραφαν από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη αναλογίες γιατρών έναντι του πληθυσμού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σήμερα ο αριθμός των γιατρών έχει μειωθεί ακόμη περισσότερο εξαιτίας των μολύνσεων.

Στη Σερβία, συνολικά 2.000 γιατροί χρειάστηκε να αυτοαπομονωθούν, την ώρα που τα νοσοκομεία κατακλύζονται από ασθενείς.

«Ποτέ δεν είχα δει κάτι τέτοιο σε όλη την καριέρα μου», είπε προχθές, Παρασκευή, με φωνή που έτρεμε στο τηλεοπτικό κανάλι N1 ο Ράντε Πάνιτς, πρόεδρος ενός συνδικάτου των σέρβων γιατρών.

«Δεν είχα θέση για ασθενείς που θεωρούνται ιατρικά νέοι, δεν είχα πουθενά να τους μεταφέρω», συνέχισε ο αναισθησιολόγος αυτός, ο οποίος εργάζεται στην «κόκκινη ζώνη» ενός νοσοκομείου Covid-19.

«Επαφές» 

Το Βελιγράδι δεν έχει πλέον διαθέσιμες νοσοκομειακές κλίνες και οι αρχές προσπαθούν υπό πίεση να δημιουργήσουν δύο καινούρια νοσηλευτικά ιδρύματα.

Το Κόσοβο, όπου η έλλειψη γιατρών υποχρέωνε ήδη πριν από την κρίση τους κατοίκους να πηγαίνουν στις γειτονικές χώρρες, εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατρέψει παλιά ξενοδοχεία σε πρόχειρα νοσοκομεία.

Ο 33χρονος Βεπρίμ Μορίνα, προπονητής αθλημάτων, μολύνθηκε από τον ιό, όμως τον έδιωξαν όταν πήγε σε νοσοκομείο της Πρίστινα.

Ο γιατρός «μου είπε να πάρω τα φάρμακά μου στο σπίτι μου», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κατάφερε να βρει μια νοσηλεύτρια για να τον νοσηλεύσει κατ'οίκον, όπως κάνουν όλοι όσοι έχουν τα μέσα. Για να έχεις μια κλίνη σε νοσοκομείο, πρέπει να έχεις «επαφές» και «πολλή τύχη».

Στη γειτονική Αλβανία, τουλάχιστον 300 εύποροι ασθενείς αναχώρησαν με ιατρικές πτήσεις για το εξωτερικό, κυρίως για την Τουρκία. Το κόστος καθενός απ' αυτά τα ταξίδια για λόγους νοσηλείας ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας επιτάσσει από την πλευρά της ιδιωτικά νοσοκομεία, καθώς τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα είναι υπερπλήρη.

«Γίνεται όλο και πιο δύσκολο», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Βένκο Φιλίπτσε.

Η ελπίδα του εμβολίου

Μπροστά σε κλινικές των Σκοπίων, οικογένειες ασθενών φέρνουν φαγητό και μερικές φορές φάρμακα.

«Καταστροφή και αποδιοργάνωση. Κανένας δεν απαντάει στα τηλέφωνα επί ώρες», αφηγείται ένας άνδρας που προσπάθησε να πάρει πληροφορίες για έναν συγγενή. Το ιατρικό προσωπικό «δίνει μάχη, όμως δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα».

Στη λοιμωξιολογική κλινική της Πρίστινα, η οποία ξεχειλίζει, οι οικογένειες βοηθούν κι αυτές. «Δεν είναι το καλύτερο, εξαιτίας του κινδύνου, όμως ο μεγάλος αριθμός των ασθενών και ο μικρός αριθμός των γιατρών υποχρεώνουν τις οικογένειες να μένουν (με τους ασθενείς)», λέει η Γεχόνα Ζίτια, η οποία περιποιείται τον άρρωστο σύζυγό της.

Οι κροάτες γιατροί έχουν προειδοποιήσει κι αυτοί για ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού, με επιστολή τους, την οποία υπογράφουν έξι επαγγελματικές οργανώσεις. Περισσότεροι από 2.100 ασθενείς νοσηλεύονται και το σύστημα «θα καταρρεύσει», αν ο αριθμός αυτός φθάσει τις 3.000, προειδοποιούν.

Οι αρχές της περιοχής κινούνται ανάμεσα στην υγειονομική κατεπείγουσα ανάγκη και την ανάγκη να προστατευθούν εύθραυστες οικονομίες.

«Είμαστε υπερβολικά φτωχοί για να επαναλάβουμε δύο φορές το σύνολο» των περιορισμών, υπογραμμίζει ο κροάτης οικονομολόγος Λιούμπο Γιούρτσιτς.

Στη Βοσνία, σχεδόν τα πάντα παραμένουν ανοικτά, εμπορικά καταστηματα, κινηματογράφοι, αίθουσες γυμναστηρίων, καθώς η χώρα δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει μέτρα αρωγής προς τις επιχειρήσεις ή τους εργαζομένους τους.

Η Γιασμίνα Σμάγιτς, επικεφαλής των ομάδων που περιθάλπουν τις πιο δύσκολες περιπτώσεις στο νοσοκομείο της Τούζλα, θα ήθελε περισσότερα μέτρα, καθώς φοβάται «καταστροφικές συνέπειες».

Βασίζει όλες τις ελπίδες της στα εμβόλια.

«Το εμβόλιο μου δίνει ελπίδα, αν έχουμε πρόσβαση σ' αυτό σε όχι πάρα πολύ καιρό».


Πηγή : protothema.grΟ Τσίπρας γυρνάει νοσοκομεία παραποιώντας την αλήθεια, ποντάροντας σε νεκρούς, για να επιβιώσει πολιτικά ο ίδιος

 


Ένας τραγικά λίγος και επικίνδυνος Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει βάλει μυαλό, δεν του έχει γίνει τίποτα μάθημα, συνεχίζει την ίδια τακτική του 2014, λέγοντας ψέματα, παραποιώντας την αλήθεια, προσπαθώντας να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό.

Λίγο πριν το πολιτικό του τέλος το οποίο φαίνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, αντί να προσπαθεί να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση, θυμίζει πολιτευτή παλαιών εποχών, και το χειρότερο είναι ο ίδιος ψεύτης και απατεώνας όπως το 2014 χωρίς ηθική και σοβαρότητα.

Η αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα  και η πολιτική του ανεπάρκεια να χαράξει ενιαία αλλά προπάντων σαφή γραμμή στα μεγάλα ζητήματα, είναι φανερή και τραγική, και ο ίδιος χαρακτηρίζεται από μεγάλη μερίδα στελεχών μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, πληγή για το μέλλον της παράταξης.

Οι γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα αντί να τους προβληματίσουν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι δεν εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα, λένε πως το γεγονός ότι σημαντικό ποσοστό των πολιτών δεν επικροτούν τις αποφάσεις της κυβέρνησης και ένα μικρότερο της επιρρίπτουν ευθύνες για την αντίδρασή της ενώπιον του δεύτερου κύματος της πανδημίας, είναι προπομπός αλλαγής κλίματος. 

Με λίγα λόγια δηλαδή ποντάρουν στην παγκόσμια κρίση της πανδημίας νομίζοντας ότι οι ψηφοφόροι θα γυρίσουν την πλάτη στον Μητσοτάκη και θα ζητήσουν και πάλι τον "λυτρωτή" ψεύτη και απατεώνα Αλέξη Τσίπρα που τους εξαπάτησε το 2014.

Μετράνε μάλιστα την ανασφάλεια για την οικονομία που καταγράφεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, νομίζοντας ότι οι ψηφοφόροι θα ζητήσουν τον ανεπαρκή ΣΥΡΙΖΑ για αν τους φτιάξει την οικονομία και γελάει όχι μόνο ο ελληνικός λαός μαζί τους αλλά και όλη η Ευρώπη.

Υπάρχει όμως και ένα κομμάτι σοβαρών στον ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάνει κακό, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τα ποσοστά που συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαιτέρως στα λεγόμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά. 

Η αλήθεια είναι μία και δεν χψράει καμία αμφισβήτηση απο κανένα σοβαρό και νοήμων άνθρωπο 

1. Η εικόνα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μακριά, ακόμα και από την εικόνα των περασμένων εκλογών του 2019 και ειδικά του 2015. 

2. Παρόλο που η κυβέρνηση, εμφανίζει τρωτά σημεία και λογική φθορά, από την παγκόσμια κρίση της πανδημίας, κάτι που ο έλληνας πολίτης γνωρίζει ότι η αιτία είναι η πανδημία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνει να καρπωθεί έστω κάτι από αυτή τη φθορά και ποντάρει σε ψέματα και παραποιημένα στοιχεία. 

3. Σε καμία δημοσκόπηση αυτό το 9μηνο κρίσης από την παγκόσμια πανδημία στην εικόνα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπάρχει καμία σημαντική μεταβολή.


Κ.Β.Καλά στην υγεία τους οι 5 Έλληνες ναυτικοί, το πλοίο των οποίων υπέστη πειρατία

 
Καλά στην υγεία τους είναι πέντε Έλληνες ναυτικοί στο πλοίο των οποίων – εφοδιαστικό δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων – έγινε έφοδος πειρατών στην Νιγηρία.

Οι πειρατές πήραν ομήρους τον πλοίαρχο και δύο ναύτες από τους πέντε Έλληνες που ανήκουν στο πλήρωμα του πλοίου Στέλιος Κ, το οποίο πλέει υπό σημαία Τόγκο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τα υπόλοιπα δύο μέλη του πληρώματος οδήγησαν το πλοίο σε ασφαλές λιμάνι στο Λάγκος.

Βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με τους πειρατές για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των τριών απαχθέντων ναυτικών, κατά τις πληροφορίες του υπουργείου.

Ως αυτό το στάδιο, η ενημέρωση που έχουν οι ελληνικές αρχές είναι πως και οι πέντε ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού καταγγέλλει σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε πως οι συγγενείς των απαχθέντων δεν έχουν καταφέρει μέχρι εδώ να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους.

Απευθύνει έκκληση να υπάρξει άμεσα ενημέρωση των οικογενειών για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πειρατές: «η αγωνία των συγγενών των ναυτεργατών έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της», τονίζει.

Στην ανακοίνωση της, η ΠΕΝΕΝ τονίζει πως «η ένοπλη ομάδα που απήγαγε τους Έλληνες ναυτεργάτες προσδοκά την ανταλλαγή των απαχθέντων στη βάση μιας οικονομικής συμφωνίας (λύτρα) για την απελευθέρωσή τους».

Ζητά από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη «να πάρει πρωτοβουλία τόσο σε διεθνές ναυτιλιακό επίπεδο όσο και με τις κυβερνήσεις των χωρών όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί κατά το δυνατόν αποτελεσματικά και με τον τρόπο αυτό να προστατευτεί η ζωή των ναυτεργατών, Ελλήνων και αλλοδαπών, που επανδρώνουν στην ελληνική και διεθνή ναυτιλία».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έκκληση Μητσοτάκη «μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές».

 Έκκληση στους πολίτες για υπομονή και επιπλέον προσπάθεια εν όψει των Χριστουγέννων απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status fm. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν οι συνάξεις στα σπίτια και πως θα επιτραπεί «μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές».

«Ζητώ πραγματικά λίγη υπομονή και ακόμη μία παραπάνω προσπάθεια εν όψει των Χριστουγέννων. Καταλαβαίνω απόλυτα την κούραση, τη στεναχώρια, τον θύμο ακόμη και τον φόβο για ό,τι έχει συμβεί εδώ στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια, είναι ο πλέον επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης του ιού, θα επιτρέψουμε μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές, διαλέξτε με ποια οικογένεια θέλετε να περάσετε τις γιορτές, σε αυτό το σημείο θα είμαστε πολύ αυστηροί, αυτό μπορώ να σας το πω. Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά, πολύ πιο μαζεμένα, πολύ απλά, έτσι πρέπει να γίνει» είπε ο πρωθυπουργός.

«Δεν επιτρέπεται τώρα, που είδαμε πόσο δυνατά μας χτύπησε το δεύτερο κύμα, τώρα που θα ξεκινήσουμε να χαλαρώνουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο κύμα, αυτό θα ήταν ανεπίτρεπτο» προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης, που ανέδειξε κ νέου τη σημασία της ατομικής υπευθυνότητας για τη συμμόρφωση στα μέτρα των ειδικών, ως το κύριο μέσο για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας.Ούτε εστιατόρια, ούτε καφετέριες ανοικτές τα Χριστούγεννα

 Τα σενάρια έλεγαν να ανοίξουν τα εστιατόρια και οι καφετέριες  στις 20 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες δηλαδή πριν από τα Χριστούγεννα.

Το σενάριο να μην ανοίξει καθόλου η εστίαση τις ημέρες των εορτών είναι πλέον το πιθανότερο, αρκετοί εκπρόσωποι του κλάδου έχουν ήδη στείλει το μήνυμά τους προς την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να μην ανοίξουν καθόλου τα μαγαζιά την περίοδο των εορτών, να μην μπει δηλαδή ο κλάδος στο σενάριο του «ακορντεόν», γιατί ήδη η ζημιά που έχουν υποστεί είναι βαρύτατη.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης επαναλαμβάνουν ότι οι προϋποθέσεις με τις οποίες θα επαναλειτουργήσουν έχουν μεγαλύτερη σημασία από την ημερομηνία κατά την οποία θα ανοίξουν, ενώ τονίζουν ότι δεν έχει κανένα νόημα να λειτουργήσουν για τις γιορτές και να κλείσουν ξανά αμέσως μετά.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς, τόνιζε τις προηγούμενες ημέρες ότι, εάν η πληρότητα για τη λειτουργία των καταστημάτων καθοριστεί κάτω του 50%, τότε καλύτερα η εστίαση μην ανοίξει καθόλου για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όσο αφορά τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα ούτε λόγος για να ανοίξουν ούτε τα Χριστούγεννα, ούτε σύντομα μετά τις γιορτές.