Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Σε καραντίνα τα μπαχαρικά «Ήλιος» μετά τα 13 κρούσματα κορονοϊού!

 


Συναγερμός έχει σημάνει στην πασίγνωστη εταιρεία μπαχαρικών «Ήλιος» μετά τον εντοπισμό 13, μέχρι ώρας, επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στο τμήμα παραγωγής.

Η «Ήλιος» έχει αναστείλει την λειτουργία της από την Τετάρτη, με τα 50 άτομα της παραγωγής να βρίσκονται στα σπίτια τους σε καθεστώς καραντίνας. Ο ασθενής “μηδέν” έχει εντοπιστεί και είναι υπάλληλος της εταιρείας, ο οποίος αφού παρουσίασε κάποια από τα συμπτώματα του ιού, στο τεστ που υποβλήθηκε βρέθηκε θετικός.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η ιδιοκτησία της «Ήλιος», που μετρά πάνω από οκτώ δεκαετίες στο χώρο, η οποία ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η εταιρεία, στο στάδιο της ιχνηλάτησης, έκανε μόνη της  τεστ κορονοϊού στο προσωπικό του τμήματος παραγωγής. Τα αποτελέσματα φανέρωσαν και τα υπόλοιπα 12 θετικά κρούσματα, που είχαν έρθει σε επαφή με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο γιατρός της επιχείρησης Μιχάλης Καραγιάννης η εταιρεία όλους αυτούς τους μήνες, από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας μέχρι σήμερα, ακολουθεί αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

“Το μοναδικό που ενδιαφέρει τους ιδιοκτήτες, αλλά και όλους όσοι εργαζόμαστε στο χώρο εδώ της εταιρείας, είναι μόνο η υγεία όλων μας και τίποτε άλλο. Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω γιατί από την πρώτη στιγμή ακολουθήσαμε όλα τα μέτρα. Ο πρώτος ασθενής όπως ενημερώθηκα παρουσίασε κάποια δέκατα, στα οποία όπως φαίνεται δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία. Ωστόσο στο τεστ που πήγε και έκανε βγήκε θετικός.

Μέσα στο σαββατοκύριακο ενημέρωσε έναν υπάλληλο της εταιρίας και αμέσως ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ. Κάναμε τα τεστ σε όλο το τμήμα της παραγωγής γιατί εκεί ήταν το πρόβλημα με τα αποτελέσματα να είναι θετικά για 12 ακόμα άτομα. Κάποια από τα τεστ τα κάναμε εμείς εδώ, ενώ κάποιοι από τους υπαλλήλους πήγαν και μόνοι τους και τα έκαναν. Έτσι έχουμε ένα συμπτωματικό κρούσμα τον ασθενή “μηδέν” και 12 ασυμπτωματικά. Το τμήμα έχει τεθεί σε αναστολή από την Τετάρτη. Τώρα λέγεται ότι έχει γίνει κάποια καταγγελία, αυτό δεν το ξέρω γιατί δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο, για να ενεργοποιηθούμε. Δεν θα θέταμε την ζωή όλων μας σε κίνδυνο”.


Πηγή : newsit.gr



Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γαλλική εφημερίδα Le Figaro

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει με θερμά λόγια για την ισχυρή και έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας από τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

«Θα ήθελα να αξιοποιήσω αυτή την ευκαιρία ώστε να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Emmanuel Macron για την διαρκή και ισχυρή στήριξή του, με λόγια αλλά και με έργα. Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα και η Γαλλία είναι παραδοσιακοί σύμμαχοι, στρατηγικοί εταίροι, και προσωπικά θεωρώ τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας μία από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και την ανανέωση της Ένωσής μας» επισημαίνει.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «ενθαρρυντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» την προοπτική έναρξης των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, τονίζοντας ότι το θέμα που θα συζητηθεί θα είναι ακριβώς αυτό που αναφέρουν τα συμπεράσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής (1-2 Οκτωβρίου), δηλαδή η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Alexia Kefalas, o κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζει ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και ξεκαθαρίζει ότι «η απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει ένα τμήμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου (Βαρώσια), στο κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου, συνιστά μία απαράδεκτη πρόκληση. Αποδυναμώνει τις προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης».

Η οδός της έντασης οδηγεί σε μέτρα από την ΕΕ σε βάρος της Τουρκίας

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι η Ελλάδα και η ΕΕ επιθυμούν τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία κάτι που όμως προϋποθέτει την τήρηση των κανόνων. Και παραπέμπει στα συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όπου γίνεται επίκληση των άρθρων των Ευρωπαϊκών Συνθηκών για την επιβολή κυρώσεων καθώς και στην ξεκάθαρη αναφορά ότι τυχόν συνέχιση μονομερών και επιθετικών ενεργειών από την πλευρά της Τουρκίας θα επιφέρει συνέπειες από την πλευρά της Ευρώπης. «Δύο δρόμοι βρίσκονται μπροστά μας: Αυτός του διαλόγου και της διπλωματίας, του διαλόγου που βασίζεται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, δίχως μονομερείς ενέργειες και στο πλαίσιο του σεβασμού των κανόνων καλής γειτονίας. Η δεύτερη οδός είναι αυτή της κλιμάκωσης και της έντασης, η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει στη λήψη μέτρων από την Ευρώπη σε βάρος της Τουρκίας. Η Ελλάδα έχει ήδη αποδείξει έμπρακτα ότι πιστεύει στον πρώτο δρόμο», τονίζει ο Πρωθυπουργός.

«Κλείνει ένα σκοτεινό επεισόδιο στη δημόσια ζωή της χώρας»

Ερωτηθείς για την ιστορικής σημασίας απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή ο Πρωθυπουργός αναφέρει: «Είναι μία πραγματική νίκη για τη Δημοκρατία. Η ετυμηγορία κλείνει ένα σκοτεινό επεισόδιο στη δημόσια ζωή της χώρας. Ως Πρωθυπουργός, πάντοτε απέχω από τον σχολιασμό δικαστικών αποφάσεων, ως έλληνας πολίτης ωστόσο χαίρομαι, όπως οι υπόλοιποι συμπολίτες μου, που αυτό το κόμμα χαρακτηρίστηκε (από το δικαστήριο) εγκληματική οργάνωση».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γαλλική εφημερίδα Le Figaro

-Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, χαιρετίσατε την απόφαση των κρατών μελών να προειδοποιήσουν την Τουρκία απέναντι στο ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες προκλήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, θα επιβληθούν κυρώσεις σε μία επόμενη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής. Πιστεύετε ότι η Τουρκία, η οποία συνεχίζει να διεκδικεί ένα μερίδιο των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή, θα υποκύψει σε αυτήν την προειδοποίηση;

-Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας για την προάσπιση των συμφερόντων της ίδιας και των κρατών μελών της. Το Συμβούλιο επανέλαβε επίσης την απόλυτη αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο, καταδικάζοντας απερίφραστα την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άλλωστε, η απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει ένα τμήμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου (Βαρώσια), στο κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου, συνιστά μία απαράδεκτη πρόκληση. Αποδυναμώνει τις προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Η Ελλάδα, όπως και η ΕΕ, επιθυμεί τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, αλλά οι κανόνες υπάρχουν για να τους σεβόμαστε. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τέθηκε επί τάπητος η επανεξέταση κρίσιμων ερωτημάτων όσον αφορά την σχέση με την Τουρκία, όπως για την τελωνειακή ένωση αλλά και τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Και κατέστη σαφές ότι εάν συνεχίσει να ενεργεί μονομερώς και επιθετικά θα βρεθεί αντιμέτωπη με συνέπειες. Στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου γίνεται ξεκάθαρη αναφορά σε σχετικά άρθρα των ευρωπαϊκών συνθηκών, ειδικότερα στο άρθρο 29 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το άρθρο 215 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία αμφότερα αφορούν τις κυρώσεις.

Θα ήθελα μάλιστα να αξιοποιήσω αυτή την ευκαιρία ώστε να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Emmanuel Macron για την διαρκή και ισχυρή στήριξή του, με λόγια αλλά και με έργα. Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα και η Γαλλία είναι παραδοσιακοί σύμμαχοι, στρατηγικοί εταίροι, και προσωπικά θεωρώ τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας μία από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και την ανανέωση της Ένωσής μας.

-Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για να διευθετηθούν οι διαφορές τους; Ποια είναι η ημερήσια διάταξη;

-Αναμένουμε να αρχίσουν σύντομα οι διερευνητικές επαφές. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Στο πλαίσιο της Γερμανικής διαμεσολάβησης συμφωνήσαμε ότι οι συζητήσεις θα ξαναρχίσουν από το σημείο όπου διακόπηκαν τον Μάρτιο του 2016. Επιτρέψτε μου να αποσαφηνίσω ότι το θέμα αυτών των συζητήσεων, όπως και των προηγούμενων γύρων, μένει απαράλλαχτο: Είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Είναι η μοναδική διαφορά που έχουμε με την Τουρκία. Μιλάμε, δηλαδή, για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Αυτό και μόνο. Στο μεσοδιάστημα μπορούν να γίνουν παράλληλες συναντήσεις σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών και -γιατί όχι- ανάμεσα σε εμένα και τον Πρόεδρο της Τουρκίας, η οποία δεν προγραμματίζεται αυτή τη στιγμή αλλά δεν αποκλείω κανένα ενδεχόμενο. Ξαναλέω ότι θα μπορούσαμε να εξετάσουμε αυτές τις επιλογές μόνο εάν η Τουρκία σταματήσει τις προκλήσεις.

-Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα έχει μία μαξιμαλιστική αντίληψη της περιοχής και καταγγέλλει την έλλειψη θαλάσσιου χώρου. Τι απαντάτε σε αυτό;

-Μοναδική πυξίδα μας είναι το Διεθνές Δίκαιο. Δύο δρόμοι βρίσκονται μπροστά μας: Αυτός του διαλόγου και της διπλωματίας, του διαλόγου που βασίζεται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, δίχως μονομερείς ενέργειες και στο πλαίσιο του σεβασμού των κανόνων καλής γειτονίας. Η δεύτερη οδός είναι αυτή της κλιμάκωσης και της έντασης, η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει στη λήψη μέτρων από την Ευρώπη σε βάρος της Τουρκίας. Η Ελλάδα έχει ήδη αποδείξει έμπρακτα ότι πιστεύει στον πρώτο δρόμο. Η έναρξη των διερευνητικών επαφών ανάμεσα στις δύο χώρες αποτελεί ένα ενθαρρυντικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Είναι προτιμότερο να δώσουμε μία ευκαιρία στη διπλωματία, προκειμένου να βρούμε μία κοινά αποδεκτή λύση. Εάν, τελικά, εξακολουθούμε να μην μπορούμε να συμφωνήσουμε, τότε θα πρέπει να απευθυνθούμε στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

-Ανακοινώσατε μία συμφωνία στρατηγικής-άμυνας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Πότε θα υπογραφεί; Τι προβλέπει;

-Προβλέπει ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας θα αποκτήσουν άμεσα μία μοίρα 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, ώστε να αντικαταστήσουμε τα παλιά μαχητικά Mirage. Η σύμβαση θα υπογραφεί τους προσεχείς μήνες. Έξι από τα αεροσκάφη θα είναι καινούργια, 12 θα είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα από την γαλλική Πολεμική Αεροπορία. Η εκτίμησή μας είναι ότι -και πιστεύω ότι αυτό είναι απόλυτα εφικτό- ότι το πρώτο αεροσκάφος θα προσγειωθεί στην Ελλάδα στα μέσα του 2021 και τα υπόλοιπα θα φτάσουν το αργότερο στις αρχές του 2022.

Αυτή η απόφαση θα ενισχύσει την αποτρεπτική μας δυνατότητα, σε συνδυασμό με τα εκσυγχρονισμένα μαχητικά F-16 και τα υπόλοιπα ελληνικά φτερά. Επίσης, το Πολεμικό Ναυτικό μας ξεκινά τις διαδικασίες για την προσθήκη τεσσάρων καινούργιων φρεγατών πολλαπλών ρόλων στον στόλο του, μαζί με τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση τεσσάρων υφιστάμενων φρεγατών MEKO. Συνολικά, έπειτα από μία δύσκολη δεκαετία οικονομικής κρίσης, το οπλοστάσιο και των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεών μας ενισχύεται σημαντικά.

Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή, αλλά είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την κυριαρχία της.

-Στο μεταναστευτικό επισημαίνεται από διάφορες ΜΚΟ που κατηγορούν τους Έλληνες λιμενικούς ότι επαναπροωθούν λέμβους. Ταυτόχρονα, μετά την πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας, υπάρχει η εντύπωση ότι το μεταναστευτικό παραμένει ένα εκρηκτικό ζήτημα. Πώς σχεδιάζετε να δράσετε;

-Το ελληνικό Λιμενικό έχει διαψεύσει εξ αρχής αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι προέρχονται από τουρκικές πηγές. Τέτοιου είδους καταγγελίες συνιστούν προσβολή για το Λιμενικό Σώμα μας, το οποίο κυριολεκτικά έχει διασώσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη θάλασσα. Τα νησιά μας πάντοτε προσέφεραν καταφύγιο σε αυτούς που το είχαν περισσότερο ανάγκη. Κάνουμε μία εξαιρετικά δύσκολη δουλειά όσον αφορά την προστασία των συνόρων, την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών και την εξέταση των αιτημάτων τους για χορήγηση ασύλου, αλλά απαιτείται ένα ευρωπαϊκό έργο σε αυτό το ζήτημα. Είναι απαραίτητο.

Η τρομερή πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο ανέδειξε την τεράστια πρόκληση που δημιουργεί η μαζική μετανάστευση ειδικά στα νότια σύνορα της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της αυτό το ζήτημα. Οι προτάσεις για το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου αποτελούν μία καλή βάση, ακόμα κι αν είναι αναγκαίες σημαντικές βελτιώσεις με περισσότερη αλληλεγγύη. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αποτύχει εκ νέου. Είναι απαραίτητο να υπάρξουν κοινοί κανόνες για το άσυλο, για όλους, με μία διαδικασία δίκαιου επιμερισμού των βαρών. Κάθε χώρα να αναλάβει ένα μέρος της ευθύνης.

-Έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε όσον αφορά την καταδικαστική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης σε βάρος του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσής Αυγής, έπειτα από πεντέμισι χρόνια δίκης, και τον χαρακτηρισμό του ως εγκληματική οργάνωση;

Ναι. Είναι μία πραγματική νίκη για τη Δημοκρατία. Η ετυμηγορία κλείνει ένα σκοτεινό κεφάλαιο στη δημόσια ζωή της χώρας. Ως Πρωθυπουργός, πάντοτε απέχω από τον σχολιασμό δικαστικών αποφάσεων, ως Έλληνας πολίτης ωστόσο χαίρομαι, όπως οι υπόλοιποι συμπολίτες μου, που αυτό το κόμμα χαρακτηρίστηκε (από το δικαστήριο) εγκληματική οργάνωση.



Αντιεξουσιαστές, συνδικαλιστές και ακροαριστερά στοιχεία συνεχίζουν να χρησιμοποιούν μαθητές! Νέα επεισόδια

 


Από τις φωτογραφίες της eurokinisis μόνο μαθητές δεν είναι όσοι προκαλούν τα επεισόδια.

Επεισόδια ήταν σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μαθητών στην οποία η πλειοψηφία ήταν αντιεξουσιαστές, ακροαριστεροί, αριστεροί και κάθε περίεργη φάτσα που εκμεταλλεύεται τους ανήλικους μαθητές.

Μερίδα συγκεντρωμένων πέταξε λίγο μετά τις 12:30 αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση χημικών και με βομβίδες κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά τη 1 με νέο γύρο ρίψης αντικειμένων από διαδηλωτές και νέα απάντηση με χημικά από τους άνδρες των ΜΑΤ.

Οι μαθητές πλήρως ελεγχόμενοι σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι η τροπολογία για τηλεκπαίδευση και απουσίες σε μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις δεν τους πτοεί και δηλώνουν ότι «οι μαθητές ενωμένοι σαν μια γροθιά θα απαντήσουμε ξανά στους εκβιασμούς σας».

Για να το τερματίσουν οι μαθητές έθεσαν και άλλα ζητήματα όπως την στήριξη των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Φωτογραφίeς eurokinisis :







Ο Τσίπρας έβαλε πάλι την αδελφή του να καθαρίσει στον ΣΥΡΙΖΑ! Γελάει ο κόσμος με αυτή την οικογένεια

 


Σε νέα παρέμβαση στην εσωστρέφεια που προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η παραίτηση Κοντονή με τις καταγγελίες για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που «διευκολύνουν» τη Χρυσή Αυγή προχώρησε η αδελφή του Αλέξη Τσίπρα, Ζανέτ λες και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τσιφλίκι τους.

Η Ζανέτ Τσίπρα που προσπαθεί να καθαρίσει ακόμα μία φορά για τον αδελφό της, με ανάρτησή της στο Facebook έγραψε «υπάρχουν και όρια» σε ανάρτησή της ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τη διαγραφή Κοντονή και κάνοντας έτσι τα πράγματα χειρότερα

Είναι η δεύτερη φορά που η αδερφή του Αλέξη τοποθετείται για τα εσωκομματικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό είναι σε βάρος του αδελφού της.







Εμφανίστηκε στις Αρχές το κτήνος που κακοποίησε βάναυσα τον σκύλο του

 


Περίμενε να περάσει το αυτόφωρο και κρυβόταν ο τζάμπα μάγκας, το κτήνος που κακοποίησε τον άτυχο σκύλο που τον εμπιστευόταν.

Ενώπιον των αστυνομικών αρχών παρουσιάστηκε εχθές ο παλιάνθρωπος από τα Κουνουπιδιανά Χανίων, ο οποίος κακοποίησε το σκυλί του, κρεμώντας το και κόβοντάς του τα γεννητικά όργανα, σε μια υπόθεση που προκάλεσε αποτροπιασμό και οργή σε όλη την Ελλάδα.

Το θρασύτατο κτήνος, κατά την διάρκεια της κατάθεσής του υποστήριξε ότι προχώρησε σε αυτή την πράξη για να «ηρεμήσει το σκυλί», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον κακοποιό επιβλήθηκε χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ, ενώ η κατάθεσή του συμπεριλήφθηκε στον φάκελο της δικογραφίας που έχει ήδη σταλεί στον Εισαγγελέα Χανίων.

Ο άνδρας, λόγω της παρέλευσης του αυτοφώρου γιατί κρυβόταν, αφέθηκε ελεύθερος.

Παράλληλα έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την ΔΕΗ, μετά από παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης που ζήτησε την Τετάρτη από τη διοίκηση της Επιχείρησης να αντιμετωπίσει αμέσως το θέμα με όλη την αυστηρότητα που αρμόζει καθώς, όπως επισημαίνει, τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτές σε μία σύγχρονη κοινωνία.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ζήτησε να κινηθούν άμεσα οι πειθαρχικές διαδικασίες για τον υπάλληλο που φέρεται να έχει διαπράξει την αποτρόπαια πράξη. «Τέτοιες συμπεριφορές είναι απολύτως καταδικαστέες. Με απόφαση του προέδρου ο συγκεκριμένος υπάλληλος τίθεται σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική και ποινική διερεύνηση της υπόθεσης», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.



Επιμένει ο Παρασκευόπουλος να υπερασπίζεται τον ποινικό κώδικα ρουσφέτι υπέρ κακοποιών

 


Δεν του έγινε μάθημα, ούτε οι εκατοντάδες αποφυλακίσεις σκληρών ποινικών που βγήκαν και έκαναν χειρότερα εγκλήματα, ούτε οι αποφάσεις των δικαστηρίων που ρίχνουν στα μαλακά σκληρούς κακοποιούς, ούτε η προσπάθεια των δικαστών να καταδικάσουν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή που με τον ποινικό κώδικα ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν.

Η αλλαγή του ποινικού κώδικα που πέρασε από την βουλή σε μία μέρα πριν πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα, είναι νόμος έγκλημα υπέρ των Χρυσαυγητών και ποινικών συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ τελεία και παύλα, και στο έγκλημα αυτό συντέλεσε και ο Νίκος Παρασκευόπουλος γνωρίζοντας απόλυτα τι κάνει.

«Είναι σωστό αυτό που λέει ο Κοντονής ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να μην προχωρήσει στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα και ενώ ήταν έτοιμο το έργο να προωθηθεί αργότερα», δήλωσε ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Realfm για την αντιπαράθεση που ξέσπασε την Πέμπτη ανάμεσα στον Σταύρο Κοντονή και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, «ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θεώρησε ότι ένα έργο που τελείωσε κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν έπρεπε να περιμένει. Για να έχουμε στο σύνολο του έναν νέο κώδικα προτιμότερο στο σύνολο του από τον προηγούμενο , περιέχει 450 άρθρα, πέρασαν και κάποιες επιμέρους ρυθμίσεις που είναι προβληματικές και δεν το αρνούμαι ότι είναι προβληματικές και κάποιες από αυτές και άστοχες».

«Η ιδιομορφία είναι ότι όταν ψηφίζεται ένας κώδικας ψηφίζεται ως ένα άρθρο στο σύνολο του και δεν μπορεί να γίνει διόρθωση σε επιμέρους ρυθμίσεις. Αυτές οι διορθώσεις μπορούν να γίνουν αργότερα άλλα η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τον πολιτικό χρόνο για να της κάνει... τον ψήφισε και έφυγε.

Εκ του αποτελέσματος θα σας έλεγα ότι η γνώμη μου σήμερα θα ήταν διαφορετική σε επιμέρους άρθρα, όχι στο σύνολο του», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή.



Κουτζαμάνη: Ανταμοιβή η απόφαση για ΧΑ - Δεν με έκαμψε η απειλή με σφαίρες - Τι είπε για ποινικό κώδικα

 


Τα αισθήματα ικανοποίησης για την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη Χρυσή Αυγή περιέγραψε στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη που «έδεσε» την πολύκροτη υπόθεση, ενώ αποκάλυψε και την αντίδρασή της στο φάκελο με σφαίρες που είχε δεχθεί κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας της δικογραφίας.

Η κ. Κουτζαμάνη ξεκαθάρισε ότι η απειλητική ενέργεια δεν την έκαμψε καθόλου, όπως δεν κάμφθηκαν και οι συνεργάτες της που επέδειξαν θάρρος. «Αν δεν είχες θάρρος αυτή την υπόθεση δεν μπορούσες να τη φέρεις εις πέρας... Εμείς οι δικαστικοί οι εισαγγελείς όταν ορκιστούμε να επιτελέσουμε το καθήκον μας έχουμε αποδεχτεί και τον κίνδυνο» υπογράμμισε. 

«Εκπλήρωσα ευσυνείδητα το καθήκον μου, αισθάνθηκα ικανοποίηση και υπερηφάνεια γιατί επιτέλεσα το καθήκον μου με ανεξαρτησία, αντικειμενικότητα, αμεροληψία κρίνοντας κατά συνείδηση και υπακούοντας στο νόμο, αισθάνομαι ικανοποίηση και υπερηφάνεια γι αυτό» επισήμανε. 

Η πρώην εισαγγελικός λειτουργός σημείωσε ακόμα ότι «ορισμένα άρθρα του ποινικού κωδικός δεν έπρεπε να τροποποιηθούν ή να καταργηθούν ο νέος ποινικός κώδικας είναι πολύ επιεικέστερος». «Ίσως θα έπρεπε η νομοπαρασκευαστική επιτροπή να το είχε προσέξει λίγο περισσότερο» τόνισε η κ. Κουτζαμάνη.    

Μετά από την ανθρωποκτονία με πρόθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα, και ύστερα από διαφορές άλλες εγκληματικές πράξεις που είχαν διαπράξει τα ηγετικά στελέχη, τα μέλη και οι οπαδοί της ΧΑ ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας διαβίβασε αναφορά σχετικά με διαβιβαστικά δικογραφιών για ποινικές περιπτώσεις, στις οποίες εμπλέκονται μέλη της ΧΑ. «Ήταν μόλις 2 μήνες που είχα επιλεγεί στην εισαγγελία… παράλληλα αναφερόταν στο συνοδευτικό έγγραφο ότι η δραστηριότητα εκτρέπεται των ορίων των μεμονωμένων περιστατικών προκαλεί το δημόσιο αίσθημα θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιά τάξη και την εσωτερική ασφάλεια χώρας» σημείωσε. 

«Είχα πλήρη συνείδηση όταν έλαβα το έγγραφο της ευθύνης και των κίνδυνων που διέτρεχα. Τα πρόσωπα που θα ερευνούσαμε ήταν εκλεγμένοι βουλευτές επομένως υπήρχαν παρά πολλοί κίνδυνοι έπρεπε να γίνουν χειρουργικές κινήσεις, έπρεπε να ήμουν ακόμα πιο προσεκτική» ανέφερε. 

«Έπρεπε να σκεφτώ, και οι εισαγγελείς σκέφτονται και αποφασίζουν μόνοι, σε αντίθεση με τους δικαστές... Έπρεπε να συγκεντρώσω όλες τις δικογραφίες, να τις μελετήσω προσωπικά για να έχω προσωπική άποψη για το εάν όντως πακετάρονται και ποιο έγκλημα πρόκειται να ερευνήσω διατάσσοντας προκαταρκτική εξέταση. Δόθηκε παραγγελία στους εισαγγελείς να δοθούν οι δικογραφίες το συντομότερο δυνατόν. Ήρθαν στα χέρια μου, μελέτησα ορισμένες από αυτές, και έκρινα ότι πρέπει να παραγγείλω προκαταρκτική για διερεύνηση του εγκλήματος της εγκληματικής οργάνωσης. Επέλεξα τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη, γνωστό για το ήθος, την άριστη νομική του κατάρτιση, και το θάρρος του. Η υπόθεση ήθελε θάρρος. Κάναμε τη δουλειά, δεν είχαμε επαφή με κανέναν, κλείσαμε τα αυτιά μας και στρωθήκαμε στην ερευνά με νηφαλιότητα. Κάθε βραδύ ήμουν στην εισαγγελία του ΑΠ και όλα τα αποδεικτικά τα συγκέντρωνε και μου τα έθετε υπόψιν ο κ. Βουρλιώτης. Μας έβρισκαν οι πρώτες πρωινές ώρες στην εισαγγελία βγαίναμε από την πίσω πόρτα για να μη μας βλέπουν. Σε μια εβδομάδα, 10 μέρες, τελείωσε η προκαταρκτική εξέταση, ο κ. Βουρλιώτης συνέταξε αναφορά σύμφωνα με την οποία προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις νόμου περί όπλων και οπλοκατοχή. Αφότου διάβασα την αναφορά του συμφώνησα με την άποψή του, και έδωσα εντολή να προβεί στις νόμιμες ενέργειες διαβίβασε την παραγγελία στον εισαγγελέα Πρωτοδικών. Στα αυτόφωρα, εξήγησε η κ. Κουτζαμάνη, και οι βουλευτές συλλαμβάνονται σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος, διατάχθηκε η σύλληψη των υπαιτίων. Αφότου έγιναν αυτά, δεν ήθελα να ακούσω και να δω τίποτα στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο ένιωθα ότι έκανα τη δουλειά μου». 

Για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση σχολίασε ότι οι δικαστές έκαναν τη δουλειά τους κρίνοντας σύμφωνα με τα στοιχεία όχι με τον κόσμο που βρισκόταν έξω από τη δικαστική αίθουσα. Χαρακτήρισε την απόφαση ανταμοιβή όλων των συναδέλφων που επεξεργάστηκαν τη δικογραφία συνέλεξαν το ογκωδέστατο υλικό, λειτούργησαν ευσυνείδητα, αμερόληπτα και αντικειμενικά. 

Παραδέχθηκε ότι η διαδικασία στο ακροατήριο κράτησε μεγάλο χρονικό διάστημα, 5 με 5,5 χρόνια. «Αυτό οφείλεται κατά άποψη μου στο δεν υπήρχε συγκεκριμένη αίθουσα για εκδίκαση αυτή της υπόθεσης. Επίσης έχουμε ένα χρονίζον θέμα ότι δεν παρατείνονται οι συνεδριάσεις των ποινικών δικαστηρίων δεν μπορούν 3μμ οι δικαστές να κατεβάζουν τα μολυβιά. Κι η αποχή των δικηγορών πήγε την υπόθεση πίσω πολλούς μήνες» εξήγησε. «Για την προπαρασκευαστική διαδικασία δεν είναι υπερβολικός ο χρόνος, ένα έτος» διευκρίνισε πάντως η Ευτέρπη Κουτζαμάνη.  

Επισήμανε ότι και οι δυο υποθέσεις που χειρίστηκε της, 17 Νοέμβρη και της ΧΑ, ήταν δύσκολες, αλλά της ΧΑ ήταν ακόμα πιο δύσκολη γιατί είχε να κάνει με βουλευτές ενώ με της 17Ν με κοινούς εγκληματίες, τρομοκράτες. 

Η κ. Κουτζαμάνη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημοσίως τους συνεργάτες της στην υπόθεση εισαγγελείς κυρίους Βουρλιώτη, Ντογιάκο, και τις κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου.  


Πηγή: skai.gr



Διέγραψαν τον Κοντονή στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή τους ξεμπρόστιασε μπροστά στον Ελληνικό λαό

 


Δεν αρέσουν οι αλήθειες και το ξεμπρόστιασμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλήθειες που βγάζουν στο φως τα αίσχη που έκανε τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του, και οποίος αποκαλύπτει την αλήθεια τελειώνει από νούμερο του θιάσου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, "κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά". Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα.

«Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματος του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του. Επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί. Ο καθείς και οι επιλογές του».




Δύο Χρυσαυγήτες πήγαν να παραδοθούν απο μόνοι τους και τους έδιωξαν οι αστυνομικοί

 


Ακόμα δεν έχει τελειώσει η διαδικασία και οι χρυσαυγήτες βιάζονται να κλειστούν φυλακή.

Στο Α.Τ. Περάματος εμφανίστηκαν δύο στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου να παραδοθούν. Η σύλληψή τους όμως δεν μπορεί να συμβεί, μέχρι την ανακοίνωση των ποινών, και την απόφαση για την ανασταλτική δύναμη της έφεσης τους όπως τους εξήγησαν οι αστυνομικοί και τους έστειλαν και πάλι σπίτι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μέλη της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας, ο ένας από τους δύο είναι μεταξύ των καταδικασθέντων για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.